FESTES MAJORS GODALL 2022

Page 1

Festes Majors

Godall deL 2 al 8 d’agost 2022

Foto cedida per Juan Carlos Luna


festes majors Godall

2

deL 2 al 8 d’agost 2022


Sa lu ta ció Avança l’estiu i la primera setmana d’agost a Godall celebrarem les Festes Majors en honor al nostre Patró Sant Salvador. Dies que ens ajuntarem amb famílies i amics per gaudir tots junts de la nostra Festa Major. Des de fa mesos que estem organitzant els actes diversos pensant en que els puguem gaudir totes les persones que vivim al poble i tots aquells i aquelles que venen a visitar Godall. M’omple de goig quan, aquests dies, vaig pel carrer del nostre poble i veig persones que venen a passar uns dies a Godall, així com, dona gust de veure, cases que estant molts mesos tancades, obertes altre cop. És molt important fer un reconeixement a totes les persones que d’una manera o altra co·laboren amb l’organització i desenvolupament de les festes, tot de forma voluntària, i dir que en un poble menut com el nostre, on hi ha recursos força limitats, és la única manera de fer tants actes com els que es realitzen a les nostres Festes Majors. Només em queda encoratjar a tothom a participar de la nostra Festa Major, i desitjar a tothom molt d’ànim i salut per poder tirar endavant. Visca les nostres Festes Majors i Visca Godall !! Sr. Josep Alexis Albiol Roda Alcalde de Godall

ALCALDE festes majors Godall

3

deL 2 al 8 d’agost 2022


Sa lu ta ció Estimats godallencs i godallenques, Quan s’em va proposar ser el pregoner de les Festes Majors, em vaig sorprendre molt. Tanmateix, em vaig sentir honrat que haguéssiu pensat en mi per un acte com aquest. Estimo Godall, i vaig decidir que intentaria estar a l’altura com a pregoner del què significa ser godallenc, i del que significa per nosaltres el nostre poble. Ara venen dies de festa i descans, per desconnectar de les rutines, dels treballs, i gaudir junts de les festes en honor al nostre patró Sant Salvador. Disfruteu d’aquests dies, no penseu amb res més que reunir-vos amb la família i amics de tota la vida i xalar amb cada acte programat. Aprofitant aquesta oportunitat d’adreçar-me a vosaltres m’agradaria rebre amb els braços oberts aquells que viviu fora i torneu per passar aquests dies tan senyalats a casa d’amics i familiars. Saludar a totes les pubilles, hereus, pubilletes i acompanyants, els quals, seran els protagonistes d’aquestes Festes Majors. Agrair a totes aquelles entitats, i col·laboradors que fan possible la festa. Desitjar-vos molt bones festes a tothom. Ens retrobarem per gaudir junts.

Sr. Joaquin Bonavila Boix

PREGONER festes majors Godall

4

deL 2 al 8 d’agost 2022


Sa lu ta ció Benvolguts veïns i veïnes de Godall, Ja tenim aquí l’esperada festa Major en honor a Sant Salvador. Hem deixat enrere una situació que ha estat molt complicada i difícil de gestionar, una pandèmia severa que ben segur recordarem sempre, ara ens toca gaudir amb més intensitat, però al mateix temps amb seny, d’aquets dies que fan que el nostre poble s’engalani de festa. Des de la regidoria de festes vull agrair la implicació de totes les persones que fan possible aquestes festes i juntament amb l’equip de govern, desitgem que gaudiu al màxim de les activitats i espectacles que hem preparat amb la il·lusió que us agradin, i esperem que totes i tots us sentiu identificats. Aquets dies tant especials tindrem actes per a petits i grans. Es faran concerts, carrosses, bous, cinema a la fresca amb la projecció d’ Alcarràs, jocs amb aigua, ball… i la gran novetat d’aquest any es que el dinar de la gent gran que es farà a la Plaça Major i serà un sopar, per a que puguem gaudir de la fresqueta amb bona companyia. Entre tots i totes farem que aquestes festes siguin inoblidables. El nostre objectiu és que us ho passeu bé i que seguim fent de Godall un lloc bonic per viure. Us desitjo molt bones festes a totes i tots. Visca les festes majors i visca Godall!! Sra. Sira Villalbí Navarro

REGIDORA DE FESTES festes majors Godall

5

deL 2 al 8 d’agost 2022


Sa lu ta ció “No hi ha camins per la pau, la pau és el camí”. Benvolguts, aquestes paraules, pronunciades fa gairebé un segle per Gandhi, ressonen en aquest estiu de 2022 amb més força que mai. Quan el món encara està patint les seqüeles de la pandèmia de la CoVid, portem ja gairebé mig any atacats per un altre “virus”, el de la violència absurda de la guerra, pel que no tenim cap altra vacuna que la del sentit comú: la pau és el camí per la Humanitat. En aquest context, a Godall ens disposem a celebrar les primeres festes viscudes amb “normalitat”, com sempre en honor als nostres patrons, el Santissim Salvador, sant Roc i sant Cristòfol. I aquests dies Festa Major han de ser per nosaltres una ocasió preuadíssima per entendre que, si volem viure en un món en pau, en de començar per viure en pau amb nosaltres mateixos i amb els que tenim més a prop: per això durant aquest començament d’agost hem de deixar de banda tot allò que pot ser motiu de fricció, i buscar de reforçar les relacions fraternals entre tots els godallencs i godallenques, i amb els qui ens visitaran per compartir la nostra joia. Sempre us recordo el mateix: els dies de festes no han de ser una illa en la vida del poble, sinó l’exponent del que ja procurem viure durant tot l’any. Que la participació serena i joiosa dels diferents actes programats sigui una manera d’agrair els esforços dels que els han preparat: viure la festa en els cors i en els carrers. I que sapiguem aprofitar el que ens proposa el mateix Senyor, del qual celebrem la seva Transfiguració: “Us deixo la pau, us dono la meva pau”. Bones festes a tothom. Mossèn Blai Ruiz López

MOSSÈN festes majors Godall

6

deL 2 al 8 d’agost 2022


Festes Majors

Godall

Divendres, 5 d’agost - 23:00h Plaça Major


PUBILLESGODALL2022 keila MartÍ Climent Hola, sóc Keila Martí i tinc 16 anys, sóc filla de Jordi i la Sílvia. Aquest any he cursat un mòdul d’APESID a l’institut Montsià, ja que vull fer educació infantil. El que més m’agrada fer és sortir amb els amics, els bous i la festa. Des de sempre em feia molta il·lusió poder ser pubilla major del meu poble i estic segura que gaudiré moltíssim, ja que després de 2 anys de covid es poden fer festes majors normals. Finalment, donar les gràcies al meu acompanyant Armin per voler acompanyar-me aquestes festes. Bones festes a tothom!

Andrea Guarque SolÀ Després d’una llarga espera, ja tornem a estar en Festes!! Em dic Andrea, tinc 16 anys i visc a Vinaròs. Estic cursant Batxillerat Científic i en un futur m’agradaria estudiar medicina. Sempre que tinc temps, gaudeixo de dibuixar mentre escolto la meva música preferida. Estic molt feliç de poder ser Pubilla de la Festa Major de Godall, el poble de la meva mare, on sempre que he pogut he vingut. 2 anys enrere vam trobar-nos amb una nova realitat, una pandèmia mundial que ens va canviar la vida. Aquest any les coses pareixen estar millor, però tot i així cal ser conscients i anar amb compte. Poc a poc tornem a la normalitat, així que aquest dies anem a xalar tant com sabem. MOLT BONES FESTES A TOTHOM!!

Maria Solà Monfort Soc Maria Solà Monfort, tinc 16 anys a punt de fer 17. He acabat 1r grau de Disseny i Arts a l’Institut Esardi d’Amposta. Faig ballet clàssic que és una de les coses que m’agrada molt. També una de les meves aficions són les actuacions de teatre, la qual m’ha portat a estar dintre de les borses de càstings professionals. El meu iaio era de Godall i també hi viu la majoria de la meva família, per aquest motiu en fa molta il·lusió poder ser pubilla, encara que no visqui aquí dono gràcies perquè se’m consideri una Godallenca més.


HEREUIPUBILLesGODALL2022

Armin Orbulescu Avram Hola, me dic Armin Orbulescu Avram i tinc 16 anys. El proper any cursaré 2n curs de manteniment electromecànic a l’Institut de l’Ebre. M’agrada el futbol, també sóc àrbitre de futbol i també m’agrada sortir de festa amb els amics. Bones festes major per tothom!!

claudia GÓmez Blanch Hola soc la Claudia Gómez Blanch neta de l’Araceli i Ramon lo mecànic. Aquest any torno a ser pubilla ja que hem van donar l’oportunitat de ser-ho una altra vegada. Malgrat la COVID-19 i les restriccions de l’any passat no vam poder gaudir d’unes bones festes, epero que aquest any puguem disfrutar d’unes excel·lents festes majors.

Nagore Blanch FerrÉ Hola, em dic Nagore Blanch Ferré, tinc 19 anys. Estic estudiant Nutrició Humana i Dietètica a Reus. Aquest any per segon cop se m’ha a donat l’oportunitat de ser pubilla, ja que l’any passat no vam poder-ho gaudir com toca. Esperem que aquest any puguem celebrar les festes com sempre, amb tota la normalitat possible. Desitjar unes molt bones festes a tothom!


HEREU I PUBILLAGODALL2022

JÚlia Estivill LleixÀ Sóc la Júlia Estivill Lleixà i com ja sabeu, vaig ser pubilla l’any passat amb tota la il·lusió de poder celebrar les festes després del confinament. Malgrat les ganes de gresca, les vam haver de viure diferents a causa de les restriccions, per aquest motiu, l’Ajuntament ens ha donat l’oportunitat de tornar a representar el poble enguany i ho he acceptat sense pensar-ho dos cops!! Espero gaudir les les Festes Majors amb tots vosaltres!! Bones festes!!

Aleix Zamora Sánchez Em dic Aleix Zamora Sánchez, el meu iaio és en Salvador el mecànic, i sóc fill de la Rosa Mari. M’agrada el món de la informàtica i és el que estic estudiant; aquest any estudiaré el cicle formatiu de grau superior a l’IES de l’Ebre a Tortosa. Us desitjo unes Bones Festes Majors !


PUBILLes infantils GODALL2022

Emma Matamoros Romeu

Júlia Melero Ferré


PUBILLA i hereu infantil GODALL 2022

Martina Subirats Benedicto

Yago TomÀs BalfEgó

festes majors Godall

12

deL 2 al 8 d’agost 2022


PUBILLES I HEREUS

GODALL 2021

Un record i agraïment a les pubilles i hereus de l’any 2021, que malgrat totes les dificultats de celebrar les Festes Majors en pandèmia van voler participar com a pubilles i hereus.

festes majors Godall

13

deL 2 al 8 d’agost 2022


festes majors Godall

14

deL 2 al 8 d’agost 2022


Programació

Godall Festes de 2022

festes majors Godall

15

deL 2 al 8 d’agost 2022


festes majors Godall

16

deL 2 al 8 d’agost 2022


PROGRAMA DELS ACTES QUE SE CELEBRARAN A LA VILA DE GODALL DURANT ELS DIES

DEL 2 AL 8 D’AGOST DE 2022, EN MOTIU DE LA FESTA MAJOR EN HONOR A SANT SALVADOR I SANT ROC

DIA 31 DIUMENGE 8,00h

Montatge de la Plaça de Bous al recinte de la Bassa el Coll. Durant el matí hi haurà degustació per refrescar-nos.

18,00h

Campionat de mini-motos al circuit d’Espinalets. Organitza: Associació Amants de les mini-motos de Godall

DIA 1 DILLUNS 20,30h

“Correbars electrònic” pels carrers del poble anunciant l’inici de Festes Majors, organitzat de l’Associació de Joves de Godall. Sortida: Plaça de la Cooperativa. Venda de tiquets a partir de les 20,00 h a la plaça la Cooperativa. Servei d’entrepans (amb inscripció prèvia). Col·labora: Bar la Plaça

festes majors Godall

17

deL 2 al 8 d’agost 2022


DIA 2 AGOST DIMARTS DIA DEL PREGÓ 12,30h

Repic de Campanes a càrrec del nostre campaner José Antonio Monfort, anunciant que comença la Festa Major

19,00h

Cercavila recollint a les Pubilles, Pubilletes i Hereus, a càrrec de l’Agrupació Musical de Godall.

20,00h

Pregó de festa major 2022 a càrrec del Sr. Joaquim Bonavila Boix President de l’Agrupació Musical de Godall, Ex Regidor de l’Ajuntament de Godall, col·laborador amb les entitats, i cuiner especialitzat en menjades populars, amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical de Godall i recepció de pubilles, pubilletes i hereus. Lloc: carrer Pompeu Fabra.

21,30h

Aperitiu amb còktel popular per a tots els assistents. Lloc: Carrer Pompeu Fabra

22,30h

Concert de Festa Major 2022 a càrrec de l’Agrupació Musical de Godall.

DIA 3 AGOST DIMECRES 09,00h

Tirada al Plat al Camp de Tir. Organitza l’Associació de Caçadors Sant Salvador

10,00h

14ª Tirada Intercomarcal de Bitlles Trofeu d’Agost al Camp de Bitlles Municipal. Organitza el Club de Bitlles

11,00h

Festa de l’escuma per a tots els xiquets i xiquetes. Lloc: Plaça de la Cooperativa. Organitza l’Ajuntament de Godall

18,30h

Tarda de vaques de la ramaderia de Fernando Machancoses de Xest (València) A continuació Bou embolat. Tota la tarda de vaques està amenitzada per la Xaranga Sarabastall. Al bar de la Plaça de Bous hi haurà servei de terrassa amb entrepans calents, beguda i, en acabar els bous, música EN VIU a càrrec del grup CONTRACOP i el grup FULLES SEQUES.

festes majors Godall

18

deL 2 al 8 d’agost 2022


DIA 4 AGOST DIJOUS DIA DE LA DONA 13,00h

Cercavila acompanyant a totes les dones pels carrers de Godall i fins a la Pista d’Estiu, a càrrec de la Xaranga Sarabastall.

14,00h

Dinar de la tradicional paella i es farà entrega d’un obsequi a totes les dones. Amenitzat per la Xaranga Sarabastall a la Pista d’Estiu 18,30h

Tarda de vaques de la ramaderia d’Alberto Garrido. A continuació Bou Capllaçat amb la ramaderia de Fernando Mansilla organitzat per la Penya Taurina la Serra de Godall. Tot seguit Bou Embolat organitzat per la Comissió de Bous a càrrec de la ramaderia d’Alberto Garrido.

23,00h

La Penya Taurina la Serra de Godall organitza un aperitiu a la Pista d’Estiu en MÚSICA EN VIU amb el grup EN&TON . En acabar més música a càrrec dels Djs. de l’Associació de Joves de Godall.

DIA 5 AGOST DIVENDRES DIA DE SANT CRISTÒFOL 08,00h Bou Capllaçat organitzat per la Comissió de Bous de l’Ajuntament de Godall 11,00h Missa de Sant Cristòfol i Benedicció dels vehicles. 18,30h Tarda de vaques de la ramaderia de Fernando Mansilla. A continuació Bou embolat. Tota la tarda de vaques està amenitzada per la Xaranga Sarabastall. Al bar de la Plaça de Bous hi haurà servei de terrassa amb entrepans calents i beguda 23,00h Cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Alcarràs. Lloc: Plaça Major, organitza l’Ajuntament de Godall. 00,00h Discomòbil a la Pista d’Estiu amb els Djs. Convidats Xavi Reverté i Marc Dellà, i amb els DJs locals Rroan, Pau Lobato i Pol Navarro, fins les 7 del matí. Organitza Associació de Joves de Godall. Entrada majors de 14 anys. Prohibida la venda de begudes alcohòliques a menors de 18 anys. festes majors Godall

19

deL 2 al 8 d’agost 2022


DIA 6 AGOST DISSABTE DIA DEL PATRÓ SANT SALVADOR 10,30h Cercavila pels carrers del poble a càrrec de l’Agrupació Musical de Godall 11,00h Processó i Santa Missa en honor al Patró Sant Salvador. Al finalitzar la Missa hi haurà l’ofrena dels productes típics del poble per part de totes les entitats del poble, acompanyats dels nens i nenes amb els vestits típics. A continuació petita actuació davant de l’Esglèsia de l’Agrupació Musical de Godall 18,00h Emocionant partit de futbol entre el Club de Futbol La Galera i Club de Fútbol Godall. Amb l’entrega de trofeus per part de les Pubilles, Hereus i Pubilletes de les Festes Majors 2022. 00,00h Ball d’honor de les Pubilles, Pubilletes i Hereus durant la Sessió de ball amenitzada per l’Orquestra Charlotte al carrer Pompeu Fabra. Organitza l’Ajuntament de Godall. En acabar el ball, Discomòbil a la Pista d’Estiu a càrrec dels DJs Locals, organitzada per l’Associació de Joves de Godall. DIA 7 AGOST DIUMENGE

DIA DE SANT ROC DIA DE LES PERSONES GRANS

09,00h

Tir al Plat. Organitza: Associació de Caçadors Sant Salvador

10,45h

Cercavila pels carrers del poble a càrrec de l’Agrupació Musical de Godall

11,00h

Santa Missa de campanya en honor a Sant Roc. Lloc: al pou del Carrer Sant Roc

11,30h

Actuació del grup de Jotes de Godall acompanyada per l’Agrupació Musical de Godall a la Plaça Major

festes majors Godall

20

deL 2 al 8 d’agost 2022


18,30h

Desfilada de carrosses amb el 1ER Concurs de Carrosses, amb la participació de les entitats del poble i acompanyats per la Xaranga Sarabastall de Godall. Concentració a la Plaça de la Cooperativa, i acabament al Carrer Pompeu Fabra.

21,00h

Sopar en Homenatge a la Gent Gran i commemoració a les persones que fan 90 anys. Reconeixement a la Sra. Teresa Armengol Tomas amb motiu del seu centenari. A continuació també es realitzarà el reconeixement al Sr. Jose Antonio Monfort Cabanes per haver exercit de campaner de forma voluntària a Godall durant molts d’anys. Tot seguit actuació del grup de Mariachi El Aventurero. Organitza l’Ajuntament de Godall.

00,00h

Espectacular sessió de ball a càrrec de l’orquestra Atalaia al carrer Pompeu Fabra. Organitza l’Ajuntament de Godall. Durant la nit es portarà a terme el Ball del Fanalet (prèvia adquisició a la barra per 2€ cada fanalet). En acabar el ball, Discomòbil a la Pista d’Estiu a càrrec dels DJs Locals, organitzada per l’Associació de Joves de Godall.

DIA 8 AGOST DILLUNS DIA DEL BOU ESTOFAT 20,30h

Sopar de Germanor amb el bou estofat a l’Àrea de Medi Ambient. (prèvia adquisició de tiquet a 5€)

19.00h

Trencada d’olles per a tots els xiquets i xiquetes. Organitza l’Associació de Mares i Pares de Godall.

festes majors Godall

21

deL 2 al 8 d’agost 2022


IMPORTANT • Es recorda que l’assistència a qualsevol acte amb bous és totalment lliure i voluntària. Els menors de 14 anys, tenen prohibit baixar a la plaça. L’Ajuntament compleix íntegrament l’article 10 de la llei 34/2010 d’1 Octubre de regulació de les festes tradicionals en bous, i es recorda que sempre hi pot haver algun perill per les persones que hi participen. Tanmateix prohibeix la participació a tots aquells que mostrin manca de condicions físiques com psíquiques. No obstant això, l’Ajuntament de Godall declina tota responsabilitat de qualsevol accident. • Totes les tardes de bous hi haurà servei de barra amb entrepans i servei de terrassa (amb taules i cadires) i música; inclosa la nit • La Comissió de Festes i la Comissió de Bous es reserva el dret d’alterar, modificar o suprimir el present programa, si causes justificades així ho aconsellessin.

RECORREGUTS BOUS CAPLLAÇATS Recorregut 1 dia 4 d’agost, tarda, organitzat per la Penya la Serra de Godall. Carrer Sant Josep (sortida del solar), Pou centelles, Plaça Major, Carrer Sant Vicent, C/Nord, C/ Nou, C/ Pau Casals, C/ Joan Tomàs, C/ Sala Vila, C/Forn, Plaça Mare Teresa Blanch, C/Abadia, C/Setembre, C/Sant Salvador, Carretera Ulldecona fins plaça bous. Recorregut 2 dia 5 d’agost, matí, organitzat per la Comissió de Bous C/ Calvari, Plaça Mare Teresa Blanch, C/Gual Villalbí, C/ Pompeu Fabra, C/ Unió, C/ Víctor Pradera, Pou Centelles, C/Nord, C/ Nou, C/Pau Casals, C/ Joan Tomàs, C/ Sala Vila, C/ Forn, Plaça Mare Teresa Blanch i C/ Calvari.

Bones Festes Majors

Imprimeix: Impremta Querol, SL • DL: T 784-2022

festes majors Godall

22

deL 2 al 8 d’agost 2022


ABONAMENTS CARRETES BOUS REMOLCS FINS A 4,5 METRES DE CAIXA I BASTIDES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 EUROS REMOLCS DE MÉS DE 4,5 METRES I BASTIDES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 EUROS EMBASTIDES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 EUROS

ABONAMENTS TAULES TAULA PER A LES NITS DE BALL AL CARRER POMPEU FABRA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 EUROS TAULA PER UNA NIT DE BALL . . . . . . . . . . . . . . .

15 EUROS

BASES REGULADORES DEL 1ER CONCURS DE CARROSSES DE LES FESTES MAJORS 2022 Amb motiu de les Festes Majors a Godall, l’Ajuntament convoca el I Concurs de carrosses el diumenge dia 7 d’agost a partir de les 18,30 hores i amb les següents bases: 1. Podran participar totes las persones que ho desitgen però: • Es premiarà amb tres premis. • Els premis seran: - 150 euros - 100 euros - 75 euros • Cada carrossa s’haurà d’haver inscrit a l’Ajuntament amb un nom el qual sabran els membres del jurat. • El Jurat estarà compost per persones distribuïdes per tot el recorregut de les carrosses, i seran representants d’entitats. • Es valorarà les carrosses que porten mès música La valoració es farà pel propi Jurat durant les hores de la desfilada de les carrosses. A la mitja part del ball del dia 7 al carrer Pompeu Fabra es comunicaran els premiats. El premi no es podrà considerar desert.

festes majors Godall

23

deL 2 al 8 d’agost 2022


L'Ajuntament de Godall us desitja bones

Festes Majors 2022

Foto cedida per Miquel Angel Subirats


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.