Lammaisten Energian asiakaslehti Wirtaska 2/2021

Page 1

MUKAVIA LUKUHETKIÄ!

Lammaisten Energian asiakaslehti 2/2021

Me tuemme:

FRISBEEGOLF ON HAUSKAA! SÄHKÖAUTON LATAAMINEN

Miten, missä ja mitä maksaa?

11.–17.10.

ENERGIANSÄÄS TÖVIIKKO ON TÄÄLLÄ TAAS!

Kaikki palvelut yhdestä paikasta

Uusi pikalatauspiste Nakkilaan s. 5 / Monipuoliset palvelut yhdeltä luukulta s. 8–9 / Ristikko s. 14


SINI MÄKIPERE

Sisältö 2/2021

PALVELUT SAMASTA PAIKASTA

WIRTASKA Lammaisten Energia Oy:n asiakaslehti 2/2021 JULKAISIJA Lammaisten Energia Oy Myllykatu 2 29200 Harjavalta puh. 02 535 2011 www.lammaistenenergia.fi asiakaspalvelu@leoy.fi TOIMITUSKUNTA Sini Mäkipere Jarkko Helin Jari Puustelli

8

PAINOPAIKKA Eura Print Oy

Paikallisen yhtiön yhden luukun malli palvelee monipuolisesti energia-asioissa!

ULKOASU JA TAITTO Luova toimisto Pilke

MUKAVIA LUKUHETKIÄ!

AJANKOHTAISTA

ME TUEMME Lammaisten Energian asiakaslehti 2/2021

ISTOCKPHOTO

Uudistuneesta online-palvelusta löydät kaiken tarpeellisen oman sähkönkäyttösi seurantaan.

FRISBEEGOLFIA!

FRISBEEGOLF ON HAUSKAA!

6

LISÄKSI

4–7 Ajankohtaista: Sähköauton lataaminen. Energiansäästöviikot ja Tapahtumakalenteri. 8 Palvelut samasta paikasta 10 Etuasiakas – hyödynnä edut 14 Ristikko

2 | WIRTASKA 2/2021

SÄHKÖAUTON LATAAMINEN

Harjavallan DiscGolf Ry kokoaa eri ikäisiä harrastajia hauskan lajin pariin.

Miten, missä ja mitä maksaa?

11.–17.10.

ENERGIANSÄÄSTÖVIIKKO ON TÄÄLLÄ TAAS!

HARJAVALLAN DISCGOLF RY

UUSITTU ONLINE-PALVELU

Me tuemme:

12

Kaikki palvelut yhdestä paikasta

Uusi pikalatauspiste Nakkilaan s. 5 / Monipuoliset palvelut yhdeltä luukulta s. 8–9 / Ristikko s. 14

KANSIKUVA Katri Plaami


JARKKO HELIN

Pääkirjoitus

Satsaamme sähköistyvään liikenteeseen YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEN sähköautoilun

suosio on tällä hetkellä kovassa kasvussa. Täyssähköisiä henkilöautoja on ollut jo jonkin aikaa saatavilla, mutta aikaisemmin hyötyautopuolella tarjonta on ollut niukkaa. Viime aikoina tarjolle on tullut myös täyssähköisiä pakettiautoja, ja mekin olemme hankkineet yhtiölle ensimmäisen täyssähköisen pakettiauton. Auto tulee käyttöömme loppusyksyllä, joten silloin voitte bongata uuden ympäristöystävällisen pakettiautomme Harjavallan ja Nakkilan katukuvassa!

HALUAMME MUILLAKIN toimillamme olla

mukana tukemassa sähköistyvän liikenteen kehitystä. Lammaisten Energia tekee Nakkilaan syksyn aikana sähköautojen pikalatauspisteen, joka sijoittuu ihan keskustaan Kauppatien varteen. Pikalaturin teho on 50 kW, joten sillä sähköauton lataus onnistuu jopa alle tunnissa. Lisäksi uudistamme syksyn aikana vanhat 22 kW latauspisteemme, joita on ollut sekä Nakkilassa että Harjavallassa kaksi kappaletta. Jatkossa niiden käyttö onnistuu samalla Virran sovelluksella kuin pikalatureidenkin.

KESÄN AIKANA KORONATILANNE ei ole

juurikaan helpottanut, vaikka Suomessa rokotukset ovatkin edenneet jo pitkälle. Toiveissamme kuitenkin on, että pääsisimme syksyn aikana järjestämään joitakin tapahtumia, joissa pystyisimme taas tapaamaan asiakkaitamme. Lisätietoa tapahtumista löydät lehden sisäsivuilta!

KIMMO KIVIKKO toimitusjohtaja

Mekin olemme hankkineet yhtiölle ensimmäisen täyssähköisen pakettiauton!

SEURAA MEITÄ:

facebook.com/lammaistenenergia

instagram.com/lammaistenenergia

WIRTASKA 2/2021 | 3


Ajankohtaista

Sähköauton lataaminen: MITEN, MISSÄ JA MITÄ SE MAKSAA? SÄHKÖAUTON LATAAMISEEN ON PÄÄSÄÄNTÖISESTI KOLME TAPAA:

3

1

2

TAVALLISESTA KOTITALOUSPISTORASIASTA TAI VOIMAVIRTAPISTORASIASTA

ERILLISELLÄ KIINTEÄLLÄ LATAUSLAITTEELLA KOTONA, KAUPPAKESKUKSESSA TAI PARKKIHALLISSA

PIKALATURILLA ESIMERKIKSI HARJAVALLAN LIIKUNTA- JA UIMAHALLIN PIHASSA. TULEVAN SYKSYN AIKANA ASENNAMME MYÖS NAKKILAN KAUPPATIELLE PIKALATAUSPISTEEN

18367 Laitetuki:

virta.global/info 0800 02200

LATAAMINEN SUKOPISTORASIASTA

PERUSLATAUS KIINTEÄLLÄ LATAUSLAITTEELLA

Jokaisen sähköauton – olipa kyseessä ladattava hybridiauto tai täyssähköauto – mukana tulee johto, jonka toinen pää sopii tavalliseen kotitalouspistorasiaan eli sukopistorasiaan ja toinen pää ajoneuvossa olevaan latausvastakkeeseen. Liittimien lisäksi tällainen kaapeli sisältää vikavirtasuojan ja ohjauselektroniikan. Tavallisia kotitalouspistorasioita ei ole suunniteltu kestämään pitkäkestoista kuormitusta suurella virralla. Auton mukana tuleva latausjohdon virta on yleensä rajoitettu 6–10 ampeeriin. Vaikka periaatteessa kyse onkin 16 ampeerin pistorasiasta emme suosittele pitkäaikaiseen käyttöön kotitalouspistorasian käyttöä paloturvallisuuden vuoksi.

Koska tavallisia kotitalouspistorasioita Sähköautojen akkuja on teknisesti ei ole suunniteltu kestämään pitkäkesmahdollista ladata vähintään 40 kilowatoista kuormitusta suurella virralla, on tin – isoja akkuja jopa yli 100 kilowasuositeltavin tapa sähköauton lataatin – teholla. Koska sähköverkosta on miselle kiinteän latauslaitteen käyttö. saatavilla vaihtovirtaa ja akkuihin pitää Näissä latauslaitteissa on usein kiinteä syöttää tasavirtaa, auton laturi on melko kaapeli, jonka toisen pään latauspiskallista tehoelektroniikkaa. Tästä syystä toke sopii auton latausvastakkeeseen. pikalataus on järkevintä toteuttaa Nämä liittimet on suunniteltu kovaan niin, että tehoelektroniikka sijoitetaan kuormitukseen jatkuvalla virralla. kiinteään pikalatausasemaan, jolloin Tällaiset latauslaitteet latausasema syöttää suoraan tasavirtaa maksavat yleensä noin auton ajoakkuun. 500–2000 euroa ja Esimerkiksi 50 kilowatin pikaA P A T MUKAVIN TA asentajan on oltava lataus syöttää 20 minuutissa A ON L AD O sähköalan ammattiakkuun noin 17 kilowattituntia UT S ÄHKÖA ÄLL Ä lainen asianmukaisienergiaa, jolla jatkaa matkaa E T KIIN KOT ONA ne urakointilupineen. noin 100 kilometriä. T EELL A

4 | WIRTASKA 2/2021

L AIT L ATAUS ANA. N YÖ AIK

PIKALATAUS


Nakkilan keskustaan uusi sähköautojen pikalatauspiste

Kotiin kannattaa hankkia lataukseen soveltuva sukopistorasia tai kotilatauspiste.

LAMMAISTEN ENERGIAN hanke sähköautojen

MITÄ LATAAMINEN MAKSAA? Jos arvioidaan sähköauton kulutukseksi 20 kilowattituntia satasella, sadan kilometrin hinnaksi tulee siis noin 3 euroa. Vastaava kulu 7 litraa satasella syövällä polttomoottoriautolla on noin 12 euroa. Autoiluun liittyy paljon tunneseikkoja ja mielipidekysymyksiä, eivätkä sähköautot ja niiden lataaminen ole mikään poikkeus. Sähköauto on kuitenkin tulevaisuuden ratkaisu – nyt myynnissä olevat sähköautomallit ovat hyviä vaihtoehtoja autonvaihtoa miettivälle.

LATAUSPISTEEN TEHO on 50 kW ja sillä saa

sähköauton akun ladattua täyteen noin tunnissa. Toivottavasti Nakkilan latauspiste valmistuessaan löytää käyttäjät ja siitä hyötyy koko alue.

JARI PUUSTELLI

MITEN SÄHKÖAUTON LATAUS VERTAUTUU KODINKONEIDEN SÄHKÖNKÄYTTÖÖN? Keskihinta 15 c/kWh (sähköenergia, siirto, verot)

kWh

pikalatausaseman rakentamisesta Nakkilaan valmistuu syksyn aikana. Rakennamme Nakkilan keskustaan Kauppakadulle uuden sähköautojen pikalatauspisteen. Pikalatauspisteen rakentaminen on yli 30 000 euron investointi, joka ei olisi kannattava ilman julkista tukea. Tähän hankkeeseen olemme saaneet tukea Energiavirastolta, joka on myöntänyt tukea enintään puolet hankkeen kokonaiskustannuksista. Julkinen tuki pikalatauspisteille on ensiarvoisen tärkeää, jotta latausinfra saadaan kehittymään koko maan kattavaksi riittävän nopeasti.

Käyttökerrat

kWh / vuosi

€/ vuosi

5 / vko

260

39

329

49

ASTIANPESUKONE

1 kWh/kerta

JÄÄKAAPPIPAKASTIN

0,9 kWh/vrk

SÄHKÖLIESI 2 hlö/talous

0,5 kWh/ kerta

7 / vko

182

27

SÄHKÖLIESI 4 hlö/talous

1 kWh/kerta

7 / vko

365

55

PYYKINPESUKONE

1 kWh/kerta

4 / vko

208

31

KANNETTAVA TIETOKONE

0,04 kWh/ tunti

8 h / vrk

117

18

SAUNOMINEN (1,5 h)

8 kWh/kerta

2 / vko

832

125

SÄHKÖAUTON LATAUS kotipihassa ladattuna

0,20 kWh/km*

n. 14 000 km/v**

2800

420

Julkisen tuen avulla latausinfra saadaan kehittymään koko maan kattavaksi riittävän nopeasti. JARKKO HELIN

VOIKO SÄHKÖAUTON KANSSA ELÄÄ KUTEN POLTTOMOOTTORIAUTON KANSSA, ELI KÄY AINA MUUALLA TANKKAAMASSA? Kyllä voi, mutta tällöin menettää yhden sähköauton merkittävimmistä eduista: sen, että ’tankki’ on joka aamu täynnä ilman erillisiä tankkausreissuja. Kotiin kannattaa hankkia lataukseen soveltuva sukopistorasia tai kotilatauspiste. Onhan näiden kustannus kuitenkin hyvin pieni verrattuna auton hankintaan ja näin saa parhaan hyödyn sähköautostaan ja voi rauhassa nukkua yönsä auton ladatessa akkunsa turvallisesti täyteen.

*Sähkökäyttöisen perheauton keskikulutus on noin 0,20 kWh/km **Suomessa henkilöautolla ajettiin vuodessa keskimäärin 14 000 km vuonna 2020. Lähde: Tilastokeskus Suomen moottoriajoneuvokanta ja Tietilasto

WIRTASKA 2/2021 | 5


Ajankohtaista SET NYT PÄÄ JA N Ä Ä NÄKEM YÖS A MA N M TULOSTA ASKUSI! S ÄHKÖL

Uusittu Onlinepalvelu nyt auki! Online-palvelun tavoite on olla asiakkaillemme helppokäyttöinen palvelu, josta löytyy kaikki tarpeellinen oman sähkönkäytön seurantaan. Online-kirjautumiseen ei enää jatkossa tarvita erillisiä tunnuksia, vaan kirjautumisen voi hoitaa vahvalla tunnistautumisella.

Uusittu online-palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen, josta löytyy kaikki tarpeellinen oman sähkönkäytön seurantaan.

UUDEN ONLINE-PALVELUN KÄYTTÖ ON HELPPOA

Pääset aloittamaan palvelun käytön, kun ensimmäisellä kerralla rekisteröidyt käyttäjäksi. Tämä pitää tehdä, vaikka sinulla olisi ollut tunnukset vanhaan onlinepalveluun. • Aloita kohdasta: Kirjaudu tunnistautumalla Linkki vie vahvaan tunnistautumiseen mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. • Sen jälkeen luo tili, johon tulee seuraavat tiedot: • käyttäjätunnus • toimiva sähköpostiosoite • salasana • Jatkossa voit kirjautua myös käyttäjätunnuksella ja salasanalla. • Mikäli unohdat tähän palveluun salasanan tai käyttäjätunnuksen, voit aina kirjautua uudelleen sisään kohdasta: Kirjaudu tunnistautumalla.

Online-palvelun löydät kätevästi nettisivujemme www.lammaistenenergia.fi oikeasta yläkulmasta!

6 | WIRTASKA 2/2021

ENERGIARAPORTIT VUOSIEN TAKAA NÄKYVIIN

Uudessa Online-palvelussamme voit katsoa energiaraporttia useilta vuosilta. Yli viiden vuoden tarkasteluajan saa valittua Lisävalinnat-kohdasta. Jos sinulla on pientuotantoa, esimerkiksi aurinkovoimala, niin nyt energiaraportilta näet energiankulutuksen lisäksi pientuotannon tiedot.

Jos palvelun käyttöönotossa tai sisällössä esiintyy ongelmia tai muuta kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: puh 02 535 2011 (arkisin klo 9-15) tai asiakaspalvelu@leoy.fi


Jo 25. kerran! Energiansäästöviikko 11.–17.10. ENERGIANSÄÄSTÖVIIKKOA vietetään tänä

LEHDEN DÄT Y ULTA LÖ TAKASIV N, JOSS A E HAASTE L Ä OMAN EL IT VOIT ES TEKOSI. G ENER IA TAA KANNAT ! A TUTUSTU

vuonna teemalla #energiateko. Meille tämän vuoden energiateot liittyvät sähköiseen liikenteeseen. Uudistamme kaikki neljä sähköajoneuvojen latauspistettä Harjavallassa ja Nakkilassa ja lisäksi hankimme Nakkilaan täysin uuden sähköajoneuvojen pikalatausaseman. Lisäksi uudistamme syksyn aikana ajokalustoamme ja hankimme täyssähköpakettiauton. JAAMME ENERGIANSÄÄSTÖVIIKOLLA Välkyn

energiansäästövinkkejä somekanavissamme: facebookissa & Instagramissa. Seuraa ja ota parhaat vinkit käyttöösi!

ISTA AJANKOHTA

TOIMISTOMME AUKIOLOAJAT JATKOSSA: • Toimisto avoinna ma–ke klo 9–15 • to–pe asiointi ajanvarauksella (varaukset p. 02 535 2011) • puhelinpalvelu palvelee ma–pe klo 9–15 • vikatilanteissa valvomo päivystää 24h/7

NAKKILAN NAHKIAISMARKKINOILLA LA 25.9. KLO 10–15

ILMAISET UINNIT ASIAKKAILLE TO 14.10 & PE 15.10.

MIKÄLI TILANNE vaan sallii ja

ENERGIANSÄÄSTÖVIIKOLLA tarjo-

markkinat järjestetään, niin tulemme mukaan torille lauantaina 25.9. klo 10–15.

amme myös ilmaiset uinnit torstaina 14.10. sekä perjantaina 15.10. Harjavallan uimahallissa. Lippuja on varattu 200 ensimmäiselle asiakkaalle. Lippujen jako alkaa ma 4.10. Lammaisten Energian toimistolta (max. 2 kpl /asiakkuus).

MEILLÄ ESITTELYSSÄ ilmalämpö-

pumput ja aurinkosähköjärjestelmät ja tietenkin paikallisen tarjoamat sähkösopimukset.

TORSTAINA 14.10. uimahallilla

TULE MOIKKAAMAAN JA TUTUSTUMAAN TARJOUKSIIMME!

henkilökuntaamme tavattavissa klo 14–18. MYÖS VÄLKKY on paikalla ilahdut-

tamassa uimareita. Tule ottamaan kuva Välkyn yhdessä kanssa, saat kuvan heti mukaasi!

WIRTASKA 2/2021 | 7


Sähköä ja paikallista elinvoimaa

Palvelut samasta paikasta TEKSTI JARI PUUSTELLI & SINI MÄKIPERE KUVAT PAULIINA PUPUTTI & KATRI PLAAMI

T

utkimusten mukaan suomalaiset pitävät palveluiden häviämistä lähialueelta lähes yhtä suurena ongelmana kuin ympäristön saastumista ja ilmastonmuutosta. Paikallisella energiayhtiöllä onkin kokoaan suurempi merkitys ja tärkeä rooli paikallisten palvelujen säilymisenä. Ydinosaamistamme on sähkönjakelu ja -myynti. Palvelemme myös liittymä- ja lämmitysratkaisuissa ja annamme neuvoja energiansäästöasioissa. Lisäksi meiltä saat ilmalämpöpumppuasennukset ja aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -palveluna. Meidän puoleemme voi huoletta kääntyä kaikenlaisissa energiaan liittyvissä asioissa.

8 | WIRTASKA 2/2021

Haluamme muistuttaa, että meiltä saa aina paikallista ja ystävällistä palvelua ihmiseltä ihmiselle.


Jari Puustelli neuvoo oikean kokoisen järjestelmän valinnassa ja antaa taatusti kilpailukykyisen tarjouksen.

Jarkko Holmi tekee kartoitukset ja asennukset vankalla ammattitaidolla. ILMALÄMPÖPUMPUT

AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄT

Ilmalämpöpumpun hankinnassa sinua palvelee tekninen asiakaspalvelu sekä koulutetut asentajamme. Kun valitset ilmalämpöpumpun meiltä, saat luotettavan palvelun ohella myös vinkkejä energiansäästöön ja esim. tietoa omasta energiankulutuksestasi.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta omaan kiinteistöön on iso päätös. Sitä ei kannata tehdä hätiköiden, siksi kannattaa aina kysyä tarjous myös paikallisesta. Meillä on vuosien kokemus erilaisten aurinkosähköjärjestelmien hyödyistä, suunnittelusta sekä asennuksista. Omat asentajamme ovat asentaneet jo lähes sata järjestelmää ympäri Satakuntaa, joten voimme taata täyden palvelun avaimet käteen -periaatteella.

SÄHKÖSOPIMUKSET

Yhden luukun malli

Asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua kaikissa sähkösopimukseen ja laskutukseen liittyvissä asioissa. Voit piipahtaa toimistollamme ma-ke klo 9-15 välisenä aikana tai jos haluat asioida loppuviikosta, niin tee ajanvaraus to-pe klo 9- 15 ja pääset asioimaan rauhassa sovitulla ajalla. Hoidamme myös kaikki sähkösopimuksen vaihtoon liittyvät asiat puolestasi, mikäli vaihdat sähkönAsiakaspalvelumyyjäksi meidät. tiimimme on apunasi

kaikissa sopimuksiin ja laskutukseen liittyvissä asioissa.

UUDET LIITTYMÄT JA MITTAROINTI

Liittymäasioissa sinua palvelee tekninen asiakaspalvelumme. Vastaamme sähköliittymien rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkönjakelusta sekä kotitalouksille, että yritysten liikekiinteistöihin. Tarvitset uuden sähköliittymän, jos olet rakentamassa uutta kiinteistöä. Heti rakentamisen alkuvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä, niin neuvomme sähköliittymä- ja mittarointi ratkaisuissa. Tuomas Kirjavainen teknisestä asiakaspalvelusta antaa neuvoja kaikissa sähköliittymiin ja mittareihin liittyvissä kysymyksissä.

WIRTASKA 2/2021 | 9


Etuasiakas ETUASIAKAS!

MUISTA HYÖDYNTÄÄ RAHANARVOISET ETUSI Jos et vielä ole Etuasiakas, voit liittyä vaihtamalla sähköenergiasopimuksesi Lammaisten Energiaan. Sopimuksen vaihto käy helposti, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsomme yhdessä sinulle sopivimman sähkösopimuksen.

LATAA LAMMAISTEN ENERGIAN SOVELLUS JA EDUT OVAT AINA MUKANASI!

E!

ASIAKKAILL RGIAN ETU

MAISTEN ENE

VAIN LAM

GIT

ETUKUPON

2021 lteen Ota ta nä yn & hyöd aan kk etuasia ! edut

US & SAAT

ELL LATAA SOV

I!

TTÖÖSI HET

EDUT KÄY

Etukupongit on postitettu Etuasiakkaille helmikuussa.

Samat edut löydät myös mobiilisovelluksesta!

Etujen arvo jopa

500 €

Yhteistyökumppanit 2021: • Lounaskahvila Kaffeli • K-Supermarket Mylly • Valtaosa • K-Supermarket Onnipekka • Kunto-Liikis • Holiday Club • Ideakoru • Kuntotutka • Ravintola Vanha kirjakauppa • Ravintola Hakuninmäki • Harjavallan kaupunki uimahalli

10 | WIRTASKA 2/2021

• Rauta-maatalous Jaakola • MinnaMarja • Emil Cedercreutzin museo • FitStop Anna-Liisa Ruusunen • Terveyspankki tuki- ja liikuntaelinklinikka • Harjavallan Jymy ry & Hiittenharjun hiihtokeskus • Harjavallan apteekki • Tavis kuntosali • Nakkilan kunta

• Valokuvaamo Katri Plaami • Elämyspalvelut Härkälä • KIPA Harjavallan Kirjakauppa • Kahvila Parkki • Nakkilan Apteekki • Harjavallan Pallo ry • Watersportspark Harjavalta & Harjavallan vesihiihtäjät • Nakkilan Nasta Huomaathan, että etujen voimassaoloajat saattavat vaihdella.


Joka kuukausi Etuasiakas voittaa

ILMAISET ENERGIAT! Vuonna 2021 onni on suosinut seuraavia: tammikuu: Pentti K. Kauvatsa helmikuu: Anniina L. Nakkila maaliskuu: Juha-Matti J. Nakkila

huhtikuu: Ismo T. Harjavalta toukokuu: Seija L. Harjavalta kesäkuu: Erkki S. Nakkila

heinäkuu: Ari M. Nakkila elokuu: Veijo T. Nakkila

toukokuu: Ilkka Y. Harjavalta kesäkuu: Laina K. Nakkila heinäkuu: Raimo M. Nakkila elokuu: Tarja M. Nakkila

syyskuu: Reijo L. Harjavalta lokakuu: Jani S. Nakkila marraskuu: Anders F. Harjavalta joulukuu: Pekka S. Nakkila

Vuoden 2020 voittajat: tammikuu: Erkki K. Kokemäki helmikuu: Sari S. Harjavalta maaliskuu: Aulis M. Harjavalta huhtikuu: Jari V. Harjavalta

Etuasiakkaiden vuosiarvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat luonnolliset henkilöt, joilla on voimassa oleva sähkönmyyntisopimus Lammaisten Energia Oy:n kanssa. Arvontaan osallistuvat henkilöt saadaan Lammaisten Energia Oy:n asiakastietojärjestelmästä. Vuosiarvonnassa arvotaan joka kuukausi Etuasiakkaiden kesken ilmaiset energiat, siten että sähkölaskun energiaosuus nollataan. Arvonta on voimassa koko etukauden, eli 1.2.–31.12.2021 välisen ajan.

WIRTASKA 2/2021 | 11


Me tuemme

Yhdessä pelaaminen on hauskaa! Harjavallan DiscGolf Ry on Harjavallassa vaikuttava frisbeegolfin erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 2015. Seuran noin 70-henkinen jäsenistö koostuu eri-ikäisistä satakuntalaisista harrastajista 9-vuotiaasta yli 60-vuotiaaseen. Uudet jäsenet ovat tervetulleita – tarkemmat ohjeet liittymiseen löytyvät seuramme nettisivuilta. TEKSTI PETTERI "UPI" URPANEN, SEURA-AKTIIVI JA UPI AIRWAYS - VÄYLÄKUMMI KUVAT ISTOCKPHOTO & HARJAVALLAN DISCGOLF RY

12 | WIRTASKA 2/2021


J

ärjestämme viikkokisoja, yksittäisiä kisoja, tyky-päiviä yrityksille ja muita frisbeegolfiin liittyviä tapahtumia. Teemme lähialueiden frisbeegolfseurojen kanssa yhteistyötä. Tarkoituksenamme on tuoda lähiseudun harrastajat yhteen ja kehittää paikallista frisbeekulttuuria. Kilpailutoiminnassa olemme tukemassa lupaavia ja lahjakkaita heittäjiämme ja tästä osoituksena on 2021 suomenmestaruus ja hopeasija MJ15-luokassa. Ratamme ovat edesauttaneet nuortemme matkaa kohti lajin huippua. Harjavallassa on kaksi frisbeegolfrataa; Harjavalta DiscGolfPark sijaitsee tapahtuma-aukion läheisyydessä ja Hiittenharju DiscGolfPark Hiittenharjun maastossa. Harjavalta DiscGolfPark on 18-väyläinen ja A1-luokiteltu monipuolinen rata. Se on

sopiva aloittelevalle pelaajalle, mutta haastaa myös kokeneemman heittäjän. Rata on valmistunut 2010 ja sitä on uudistettu vuonna 2015. Hiittenharju DiscGolfPark on seuran talkoilla rakentama 18-väyläinen AAA1-luokituksen omaava kilpatason frisbeegolfrata. Radan suunnittelusta vastasi suomenmestari Pasi Koivu ja radan rakentamisen ovat mahdollistaneet Leader Karhuseutu, sekä lukuisat loistavat yhteistyökumppanimme. Se on valmistunut vuonna 2018 ja arvioitu yhdeksi suomen vaikeimmista radoista. Harrastuksena frisbeegolf on halpa. Yhdessä pelaaminen on hauskaa ja laji sopii kaiken ikäisille. Harrastuksen aloittamiseen tarvitsee vain muutaman frisbeen ja radatkin ovat pääsääntöisesti ilmaisia. Suomessa on n. 800 rataa, joten harrastus-

paikkojakin löytyy lähes joka kunnasta. Tulevaisuuden tavoitteista puhuttaessa haluaisimme saada vieläkin enemmän nuoria liikkeelle. Liittykää seuraan tai tulkaa muuten vain heittelemään radoille. Nypätkää rohkeasti meitä seuran jäseniä hihasta, jos kiinnostuitte lajista. Sponsoreille suurkiitos! Ilman teidän tukeanne emme olisi saaneet Hiittenharjun rataa aikaiseksi. Olette mukana liikuttamassa ihmisiä, mikä on kansanterveydellisestikin erityisen tärkeää. Järjestämme kaksipäiväisen, yksi kierros päivässä, Pro Open -kisan Hiittenharjun radalla 25.–26.9. 2021. Kisassa on mukana Suomen parhaimmistoa. Tervetuloa katsomaan, miten huiput heittävät. Lämpöistä syksyä Wirtaskan lukijoille – nähdään radalla!

Frisbeegolfin aloittamiseen ei tarvita muuta kuin iloista mieltä!

WIRTASKA 2/2021 | 13


TAITA

Ratkaise ja palauta ristikko 30.11.2021 mennessä: Lammaisten Energia Oy, Myllykatu 2, 29200 Harjavalta tai asiakaspalvelu@leoy.fi Ristikon oikein ratkoneiden kesken arvotaan tuotepalkinto. Wirtaska 1/2021 oikeat vastaukset: Toinen varhaiskypsä, valoa elämässä Onnetar suosi tällä kertaa seuraavaa: Keijo Raitala, Harjavalta. Onnittelut!

14 | WIRTASKA 2/2021


ENERGIANSÄÄSTÖVIIKOLLA TARJOAMME

ILMAISET UINNIT ASIAKKAILLEMME 0. 1 . 5 1 E P & . 0 TO 14.1 A S S I L L A H A M UI N A L L A V A J R A

H

VARAT TU LIPPUJA ON ISELLE 200 ENSIMMÄ E! ASIAKKAALL Liput voi noutaa toimistoltamme. Lippujen jako alkaa ma 4.10. klo 9.00. (Max. 2 kpl / asiakkuus)

TO 14.10. Välkky ilahduttaa uimareita uimahallilla.

TULE OTTAMAAN KUVA VÄLKYN KANSSA –SAAT KUVAN HETI MUKAASI!

Myllykatu 2, Harjavalta | asiakaspalvelu@leoy.fi | puh. 02 535 2011 | lammaistenenergia.fi


IKKIEN ARVOMME KA ONS A ENERGIATEK KESKEN JAKANEIDEN AUD AN L U K T O P Ö K H SÄ €.) (ARVO N. 300

OS ALLISTU KON ÄST ÖVII Ä S N A I G R E N E IS AAN! K O K E T A I G R ENE

Mikä on sinun tämän vuoden energiatekosi? KERRO MEILLE JA OSALLISTU ARVONTAAN!

Mikä on sinun vuoden energiatekosi?

Osallistu somessa...

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa, niin löydät somekisan ohjeet.

...tai viereisellä lomakkeella

Voit osallistua myös palauttamalla viereisen lomakkeen 17.10.2021 mennessä toimistollemme: Myllykatu 2, Harjavalta.

Nimi Myllykatu 2, Harjavalta asiakaspalvelu@leoy.fi | puh. 02 535 2011 lammaistenenergia.fi Puh.

TAVALLISEN HYVÄÄ ELÄMÄÄ.

ANSÄÄSTÖVINKKE JÄ JAAMME VÄLK YN ENERGI URAA JA SOMEKANAVISS AMME! SE TÖÖSI! OTA PARHAAT VINKIT KÄYT


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.