Page 1

TELESCOPISCHE OVERKAPPINGEN


INHOUDSOPGAVE

Even voorstellen

5

Alle voordelen op een rijtje

7 18

Overzicht modellen

ATLANTA

20

DUO 34

CLASSIC

26

DELTA 36

VARIANT

28

OPERA

38

OPTIE NO- RAIL 28 ROYAL 40 JACUZZI 42

Extra opties

45

Service zonder grenzen

55

Alle kleuren van de regenboog

59

Contact

60


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

3


STEL JE EENS VOOR


EVEN VOORSTELLEN JACK VAN DER PUT

Ruim 20 jaar geleden is Jack van der Put begonnen met het ontwerpen, bouwen en schoonmaken van zwembaden. Hij weet als geen ander hoe het is om een zwembad schoon te maken en te houden. Vaak willen mensen een zwembad, maar stellen ze de aanleg uit vanwege de veiligheid van kleine kinderen. Maar laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker voor een kind dan een zwembad? Jack ging op zoek naar een goed systeem om zwembaden te overdekken. De eerste kap die hij plaatste, was een plastic tunnelkas. De klant was zeer tevreden. Er kwam geen vuil meer in het bad en de zon warmde de ruimte op tot wel 45 graden. Maar hoe kon de kap er weer af om in de openlucht te zwemmen? Zo is het idee geboren om een kap te ontwikkelen die bij mooi weer gemakkelijk door ĂŠĂŠn persoon opengeschoven kan worden en na gebruik weer dicht kan. Zelfs onder de kap zwemmen is een beleving op zich. Inmiddels is Laluna gegroeid tot een team van mensen dat gespecialiseerd is in het adviseren van klanten, het begeleiden van projecten en het plaatsen van telescopische overkappingen.


DE VOORDELEN


DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Het plaatsen van een Laluna zwembadoverkapping levert u direct vele voordelen op. Wat dacht u van langer zwemmen? Of de veiligheid van uw kinderen? Bovendien blijft uw zwembad schoner en bespaart u energie.


DE VOORDELEN

LANGER ZWEMMEN Met een zwembadoverkapping van Laluna garanderen wij dat u jaarlijks langer kunt genieten van uw zwembad. Bij de eerste zonnestralen in april kunt u al een duik nemen in uw heerlijk verwarmde water. Tot november wordt er nog veel gezwommen onder onze overkappingen. Sommige enthousiastelingen nemen zelfs hartje winter nog een duik.


ZWEMMEN

VAN HET VROEGE VOORJAAR TOT LAAT IN DE HERFST

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

9


DE VOORDELEN

GEMAK Iets wat wij belangrijk vinden is dat de overkappingen door iedereen verrijdbaar zijn. Onze zwembadoverkappingen zijn hierdoor licht van gewicht. Zonder enige moeite kunt u de kap openen en sluiten. Onder de gehele zwembadoverkapping bevinden zich namelijk wieltjes, die soepel door de rails glijden.


SOEPEL EN LICHT

MAKKELIJK TE BEDIENEN

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

11


DE VOORDELEN

VEILIG Een van de redenen waarom onze gebruikers kiezen voor een zwembadoverkapping van Laluna is omdat deze ook veilig kan worden afgesloten. Doordat er op elk onderdeel van de zwembadoverkapping een slotje zit, kunnen de onderdelen afzonderlijk van elkaar worden vastgezet. Zo is uw zwembad voor kind en dier niet langer een gevaar meer.


AFSLUITBAAR

EEN VEILIG GEVOEL

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

13


DE VOORDELEN

SCHOON Naast gemak en veiligheid zorgen onze overkappingen er ook voor dat boomblad en ander vuil uw zwembad niet langer zullen vervuilen. Stop met het op- en afrollen van uw afdekzeil. Als het lekker weer is schuift u de zwembadoverkkaping eenvoudig open. Het water is meteen klaar voor gebruik.


HET GEMAK VAN SCHOON WWW.LANGERZWEMMEN.COM

15


DE VOORDELEN

ZUINIG Hoeveel energie u bespaart is lastig te zeggen, maar dat u energie bespaart is zeker. Gemiddeld is uw zwembadwater drie graden warmer onder onze zwembadoverkappingen dan wanneer u er geen heeft. Dit komt doordat de wind de kans niet krijgt om uw opgebouwde warmte mee te nemen. Pluspunt: ook als u niet het water in gaat, onder de overkapping is het altijd lekker warm! Project: Kootwijk, Nederland (2006)


ENERGIEBESPARING

LANGER WARM WATER

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

17


ONZE MODELLEN

ATLANTA

CLASSIC

VARIANT De variant is leverbaar op maat, zowel laag als hoog.

DUO

DELTA

OPERA

ROYAL

JACUZZI

OPTIE: NO-RAIL


ONZE MODELLEN ALLES IS MOGELIJK

Elk jaar breiden we onze modellenlijn uit. Door te blijven innoveren kunnen we u blijven voorzien in uw wensen, zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Wilt u graag iets toevoegen of aanpassen? Wij denken graag met u mee.


ONZE MODELLEN

01

ATLANTA Ons meest verkochte model is de Atlanta. Dit is ons lage model dat uw zwembad veilig afdekt. De warmte van de zon wordt geabsorbeerd en de koude wind houdt u met deze zwembadoverkapping buiten. Door zijn lage hoogte zal de Atlanta perfect in uw achtertuin geĂŻntegreerd kunnen worden. Belangrijk voordeel: deze overkapping leent zich er prima voor om onder te kunnen zwemmen. Hoogte: ongeveer 90 centimeter. Projecten foto linksboven: Deventer, Nederland (2015) foto linksonder: Utrecht, Nederland (2014) foto rechts: Gent, BelgiĂŤ (2001)


SUBTIEL &

DOELTREFFEND

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

21


ONZE MODELLEN

ATLANTA OPTIC Een lage variant van de Atlanta is de Atlanta Optic. De Atlanta Optic is rond, transparant en heel laag, waardoor het de ideale oplossing is voor een zwembad dat in het zicht ligt. Omdat deze kap zo laag mogelijk is uitgevoerd, kunt u eronder zwemmen, maar de ruimte is wel heel laag. Hoogte ongeveer 50 cm, afhankelijk van de breedte maat. Project: Toulouse, Frankrijk (2014)


ONOPVALLENDE

KLASSE

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

23


ONZE MODELLEN

ATLANTA ROOF Beeldt u zich eens in dat u een overdekte patio bezit waarvan u het dak elektrisch kunt openen. Zo kunt u in ĂŠĂŠn handomdraai al van de eerste zonnestralen genieten. Met de telescopische Atlanta-Roof heeft u een binnentuin. Wat een luxe! Project: restaurant Flores Nijmegen, Nederland (2015)


EEN CABRIO IS ER NIETS BIJ WWW.LANGERZWEMMEN.COM

25


ONZE MODELLEN

02

CLASSIC Dit is ons eerste model, maar dan in een nieuw jasje. Deze zwembadoverkapping is volledig voorzien van de meest moderne technieken. Onder deze zwembadoverkapping kunt u uiteraard zwemmen, maar ook kunnen uw kinderen hier eindeloos spelen. Voor zwembadbezitters die wat meer ruimte wensen, is de Classic de beste keuze. Project: Asten, Nederland (2014)


RUIMTE

GEWENST

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

27


ONZE MODELLEN

03

VARIANT Het model met de meest flexibele oplossingen. De zijkanten kunnen worden verhoogd, afhankelijk van de situatie. Heeft u bijvoorbeeld verschillende hoogtes op uw terras, dan biedt dit model uitkomst.

No Rail In de foto hiernaast ziet u de optie N-Line toegepast op een Variant model. Deze optie is speciaal voor gebruikers die liever geen rail op het terras willen. Een kap die door middel van wielen over het terras rolt, zonder rail. Om de kap toch soepel te kunnen openen, of als u veel wind heeft in de tuin, kunnen we desgewenst aan ĂŠĂŠn zijde een rail plaatsen. De optie No Rail is op meerdere modellen toepasbaar, vraag ons naar de mogelijkheden.

Project: Doorn, Nederland (2016)


OP MAAT GEMAAKT

UW EIGEN VARIANT

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

29


ONZE MODELLEN

VARIANT ALUWALL Wanneer uw zwembad dichtbij een muur ligt, dan kunnen we hem overkappen met de Aluwall. Wanneer deze gesloten is wordt een serre effect gecreëerd, heerlijk warm en tropisch. Open geniet u van de luxe van een buitenbad of spa. Omdat wij maatwerk leveren, hebben we voor elke situatie een passende oplossing. Project: Brussel, België (2007)


ONS MUURBLOEMPJE WWW.LANGERZWEMMEN.COM

31


ONZE MODELLEN

VARIANT ZONNESERRE Als u net zoveel houdt van de zon als wij, dan is onze zonneserre misschien wat voor u. U kunt de delen zo schuiven dat u in de zon zit, maar toch uit de wind. De zonneserre kunt u tegen uw huis, schuur of garage aan plaatsen. Optimaal genieten van elke zonnestraal doet u met onze zonneserre. Project: Barneveld, Nederland (2009)


WEER OF GEEN WEER

WWW.LANGERZWEMMEN.COM

33


ONZE MODELLEN

04 DUO

Een relaxruimte gecombineerd met een zwemgedeelte, noemen wij de Duo. In het hoge gedeelte (2,10 meter) kunt u zich omkleden en is er genoeg ruimte om uit te rusten. Onder het lage gedeelte kunt u perfect uw baantjes trekken. Als het zwembad ver van het huis af ligt, is de Duo de perfecte oplossing om optimaal van het zwembad te genieten. De Duo kan zelfs als poolhouse dienen.

Project: Maastricht, Nederland (2003)

HOOG

& LAAG


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

35


ONZE MODELLEN

05

DELTA De Delta heeft als woord vele betekenissen. Wij zien de Delta als hét grote verschil tussen de andere modellen door zijn a-symmetrische vorm. Doordat één zijde hoog is, creëren we hier een ruimte waar zelfs de langste mensen met gemak rechtop kunnen lopen. Project: Bilthoven, Nederland (2006)


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

37


ONZE MODELLEN

06

OPERA De slecht weer kampioen, het hele jaar zwemmen en recreĂŤren is mogelijk als u voor onze Opera kiest. De Opera verandert het zwembad in een leefruimte, dat tevens onderdak kan bieden aan een whirlpool, sauna of hometrainer. Als het mooi weer is, schuift u de kap eenvoudig open en geniet u van dit alles gewoon in de open lucht. Project: Schilde, BelgiĂŤ (2005)


ALLE NODIGE

RUIMTE WWW.LANGERZWEMMEN.COM

39


ONZE MODELLEN

07

ROYAL De Royal staat voor royaal, stabiliteit en professionaliteit. Dit is een zwembadoverkapping die staat als een huis. Met de Royal kunnen wij zwembaden overkappen met een breedte van 25 meter. U moet hierbij denken aan openbare zwembaden voor campings, hotels en pretparken. Project: Berlijn, Duitsland (2011)


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

41


ONZE MODELLEN

08

JACUZZI Wij begrijpen dat als u een jacuzzi heeft, u hier het liefste het hele jaar van wilt genieten. Met onze overkapping die speciaal ontwikkeld is voor de jacuzzi, is dit meer dan mogelijk. Wanneer het slecht weer is, kunt u toch genieten van het heerlijke verwarmde water. Schijnt de zon, dan schuift u de gehele overkapping eenvoudig weg. Daarnaast is het een prettige bijkomstigheid dat wanneer het echt koud is, u zich op uw gemak om kunt kleden onder de overkapping. Project: Baarn, Nederland (2015)


ALTIJD GOED VERTOEVEN WWW.LANGERZWEMMEN.COM

43


EXTRA OPTIES


EXTRA OPTIES MAXIMAAL GENIETEN

Onze zwembadoverkappingen kunnen van alle gemakken worden voorzien. Voor elke wens wat wils en voor elk probleem hebben wij een oplossing.


EXTRA OPTIES

SCHUIFDEUR Natuurlijk hoeft u niet de gehele overkapping te openen om te kunnen genieten van uw zwembad. Met de schuifdeur stapt u eenvoudig in en uit uw bad. Het eerste compartiment van de zwembadoverkapping kan worden voorzien van een schuifdeur. De schuifdeur opent slechts één helft van de overkapping. Dit is genoeg ruimte om doorheen te stappen. En over genoeg ruimte gesproken, onder elke zwembadoverkapping kunt u zwemmen. Zelfs bij ons allerlaagste model, zoals u kunt zien op de foto’s hiernaast.


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

47


EXTRA OPTIES


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

49


EXTRA OPTIES

DEURTJE Dit openslaande deurtje kan worden toegepast in de voor- of achterzijde van de zwembadoverkapping. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als toegang. Ook kunt u het deurtje open zetten om over obstakels heen te kunnen schuiven. Denk hierbij aan een trapje. Zet het deurtje ook gerust open als u behoefte heeft aan wat frisse lucht onder de overkapping.


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

51


EXTRA OPTIES

OPKLAPBAAR Een opklapbare voorzijde is vooral handig in gevallen waarbij de zwembadoverkapping niet in zijn geheel achter het bad kan worden geschoven. In dit geval staat er nog een stukje overkapping boven uw bad. Met deze liftup kunt u toch zwemmen onder dit stukje overkapping, zonder dat u uw hoofd stoot. Ook kan deze opklapbare voorzijde worden gebruikt als de zwembadoverkapping een trap moet passeren.


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

53


SERVICE


SERVICE ZONDER GRENZEN

Ons team staat altijd voor u klaar. Voor, tijdens maar ook na de aankoop van uw overkapping. Wij hebben maar ĂŠĂŠn doel en dat is dat u meer dan tevreden bent over uw aankoop. Wij denken met u mee en kunnen u ook helpen met het regelen van eventuele vergunningen. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij u kunnen helpen op elk gebied.


SERVICE

PERSOONLIJK GRATIS ADVIES Voordat u een definitieve keuze maakt, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en adviseren wij u in uw keuze. We gaan pas weg wanneer alles duidelijk is en u het gevoel heeft dat u bij ons in goede handen bent.

OP MAAT GEMAAKT Geen zwembadoverkapping is hetzelfde. Hierdoor zorgen wij er voor dat uw zwembad overdekt wordt zoals u dat wilt. Wilt u dat de overkapping doorloopt aan de voorkant in plaats van aan de acherkant? Alles is mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.


WWW.LANGERZWEMMEN.COM

57


250 KLEUREN


250 KLEUREN VAN DE REGENBOOG

Hopelijk neemt u gemakkelijk beslissingen, want tegen een geringe meerprijs en zonder langere levertijd heeft u keuze uit 250 kleuren voor uw zwembadoverkapping. Ligt het zwembad naast uw lavendeltuin? Misschien is grijs dan wel niet de juiste kleur, maar kunt u beter kiezen voor zwart. Zo kunt u de overkapping mooi in de tuin integreren.


BELGIE

NEDERLAND

Diamantstraat 8 B-2200 Herentals

Winthontlaan 200 3526 KV Utrecht

T. 014 75 24 21 INFO@LANGERZWEMMEN.COM WWW.LANGERZWEMMEN.COM

T. 030 750 89 74

zwembadoverkappingen sinds 2000

INFO@LANGERZWEMMEN.COM WWW.LANGERZWEMMEN.COM

Laluna brochure  

Zwembadoverkappingen van Laluna staan voor langer zwemmen en schoon water.

Advertisement