1541

Page 1

ESPECIAL SALUT I ESPORT

Núm. 1541 | del 22 de setembre al 5 d'octubre | 2022 | www.laclau.cat | @laclaumaresme

FIRA DE LA GASTRONOMIA 25 de setembre Premià de Mar

VILASSAR DE MARKET 8 d'octubre Vilassar de Mar

ESPAI ESCÈNIC IAGO PERICOT Setembre-desembre El Masnou

ESPAI L'AMISTAT Nova temporada Premià de Mar
COM PINTAR CASA TEVA SEGONS EL FENGSHUI

AROMATERÀPIA, LA NATURA A CASA

LA MODA DENTAL: MODA O VULGARITAT?

REVISTA / núm. 1541 Director: Xavier Clarimon Administració: Joan Berdún Agenda i cultura: Azucena Peidro Disseny gràfic i maquetació: Glòria Pitarch, Loida Gavilan i Ricard Bosch Dep. comercial: Anna Albert i Ismael Bustos Redacció i col·laboradors: Albert Calls, Carles Sierra, Marian Barreda, Regina Ferrando i Sílvia Tarragó. Impremta: Litografia Rosés. Difusions Maresme SL C/ Maria Vidal, 93 baixos 1a 08340 Vilassar de Mar Tel. 93 750 03 12 / 608 860 310 A/e: laclau@laclau.cat www.laclau.cat

@laclaumaresme

Distribució gratuïta a: ajuntaments, forns i pastisseries, supermercats, bars i restaurants, perruqueries, farmàcies, centres esportius, gasolineres... d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

La revista LA CLAU no es fa responsable del contingut dels articles i missatges publicitaris dels anunciants. No és permesa la reproducció total o parcial d’aquesta publicació, ni el seu tractament informàtic, ni la transmissió de cap forma o per qualsevol mitjà, ja sigui electrònic, mecànic, per fotocòpia, per registre o d’altres mitjans, sense el permís previ i escrit dels titulars dels drets de la propietat intel·lectual. Dep. Legal B. 12. 188/84

Audiència cotrolada per:

Baròmetre CatalunyaTOTA L’AGENDA A

WWW.LACLAU.CAT Alella

Arenys de Mar

Arenys de Munt

Exposició

Festa

Concert de folk-pop

ció: Pedra, paper, territori. Creació i pensament des de la Verema. Un projecte participatiu dirigit per Sara Vilian. Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h i dissabte i diumenge d’11 a 14 h. Gratuït.

Francesc. Activitats i xocolatada per petits i grans, sopar de carrer i ball. La festa al carrer està organitzada per la comissió de festes del carrer Sant Francesc.

Fins al dg. 16/10/22 | Can Manyé. C/ de la Riera Fosca, 42. Exposi-

Concert de folk

Dissabte 24/9/22 | 22 h | Casal d’Alella. C/ de Santa Madrona, 10.

Gra de sorra. Concert de Lluís Platero. Entre botes de vi ranci i xarxes marineres amb la càlida veu del cantant badaloní, escoltant què han escrit els nostres poetes sobre el mar, posarem un gra de sorra a favor de l’organització Proactiva Open Arms. Gratuït.

Dissabte 24/9/22 | 18 h | C/ Sant Francesc. Festa al carrer Sant

Teatre familiar

Diumenge 25/9/22 | 18 h | Teatre Principal. C/ Església, 45-47.

Sopa de pedres. De la companyia Engruna Teatre. Alma és una nena que ha de fugir del seu país perquè un dia veu com al cel, en lloc de volar estels, volen avions. Després d’un llarg viatge, acaba en un lloc desconegut, on tots tenen de tot però ningú no vol compartir-lo amb ella. Ant. 6 €, taq. 7 €.

Jornades Gent Gran

Divendres 30/9/22 | 17 h | Pl. de l’Ajuntament. Festa Radars. Jor-

nades per a la gent gran. Obert a tots els públics, té per objectiu donar a conèixer i buscar la implicació de la ciutadania en millorar la qualitat de vida de la gent gran del poble. Durant la jornada s’oferirà xocolata amb melindros.

Rita Payés. Un concert on presentaran el darrer àlbum de Pol Batlle, Salt Mortal, carregat d’una atmosfera surrealista i plena de mística. Parcs en concert és un cicle musical anual que es desenvolupa als parcs i espais naturals protegits. 6 €

Trobada

Dissabte 1/10/22 | 11:30 h | Biblioteca Municipal Antònia Torrent i Martori. C/ Rial de Can Bellsolell, 5. Parlem de referents

LGBTIQ+. Trobada de joves per parlar i comentar diferents llibres, sèries, pel·lícules, etc., del col· lectiu LGBTIQ+. Primera trobada: Heartstopper.

Argentona Exposició

Fins al dg. 6/11/22 | Museu del Càntir. Pl. Església, 9. De l’Òxid a

Mostra gastronòmica

Divendres 30/9/22 | 20 a 23:59 h | Mercat municipal. Riera Bisbe Pol, 82. Tapes al Mercat. Jornada

Gastronòmica festiva al Mercat Municipal, on restauradors, cellers de la Vila i paradistes del Mercat ofereixen les seves Tapes i Begudes. Ho organitza: Regidoria de Promoció Econòmica. | 6|

Diumenge 25/9/22 | 12 h | Parc de Can Jalpí. Pl. Roure de Guernika, s/n. Concert de Pol Batlle i

la Forma. Exposició de gravats de l’artista Cecilia Morales. L’artista considera que una gran part de la riquesa de l’obra està en el procés creatiu que comporta la seva realització i la seva intenció és la cerca d’aquest punt d’originalitat; amb variacions diverses que parteixen d’una mateixa matriu que mai deixa de transformar-se: ferros, coures, aluminis. Gratuït.


www.laclau.cat / AGENDA

Cursos

Dimarts 27/9/22 | Saló de Plens de l’Antic Ajuntament. C/ Gran 61. Jornades formatives de gestió

empresarial. Dirigits a persones emprenedores i petites empreses. amb places limitades. Formació en diversos camps del món de l’empresa, com ara: les noves tecnologies, màrqueting, xarxes socials, fiscalitat i gestió empresarial, entre d’altres. Gratuït.

Presentació de llibre

The English Corner Escola d’idiomes

Anglès · Alemany · Espanyol Italià · Francès Exàmens internacionals Classes de conversa Gramàtica / Pronunciació Aules multimèdia #thenglishcorner /

INSCRIPCIONS OBERTES 22/23 Grups reduïts CURSOS D’IDIOMES PER A TOTHOM!

Narcís Monturiol, 38 Baixos · Vilassar de Mar · 660 425 840 info@theenglishcorner.es · www.theenglishcorner.es

Dijous 29/9/22 | 19 a 20 h | C/ Gran, 3-5. Els colors del món d’Ori-

ol Marfà. Una pintura subtil i delicada d’imatges i d’altres recursos literaris que interpel·len la mirada i l’ànima de qui els llegeix i s’hi troba submergit. Els poemes van traçant un camí suau i sinuós pel qual l’esperit de l’autor transita fins que arriba a la resolució de l’enigma. Entrada lliure.

Badalona Teatre

Dissabte 1/10/22 | 20 a 21:10 h | Teatre Margarida Xirgu. C/ Francesc Layret, 41. La mala

dicció. Obra de teatre de l’autor i director Jordi Oriol, amb la complicitat del director Xavier Albertí, ha pervertit Shakespeare amb una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació. De 14 a 22 €.

Ets un emprenedor? Tens una idea de negoci, i vols iniciar un projecte empresarial?

ET PODEM AJUDAR. CONTACTA’NS!

Som voluntaris sèniors—professionals, directius i empresaris—, que assessorem i acompanyem emprenedors, autònoms i pimes. Si ets sènior, amb expertesa professional i directiva, o empresarial, i vols retornar a la societat el coneixement i l'experiència adquirits, et convidem a formar part de la nostra associació.

CONTACTA’NS!

www.asencat.cat / admin@asencat.cat TecnoCampus MATARÓ, Edifici TCM2 (D 5.01)

30 de setembre, 1 i 2 d’octubre

Nosaltres hi serem!

Teatre musical

Dg. 2/10/22 | 18 a 19 h | Teatre Margarida Xirgu. C/ Francesc Layret, 41. Tot esperant en Will.

Teatre musical sobre tres clowns –la Pústula, en Gresca i la Mortadefam– s’han reunit de nit en un indret solitari per assajar una tragèdia escrita per en Will, el quart membre de la companyia, que encara no ha arribat. 6 €

Carrer Miquel Borotau, 8-10 Vilassar de Mar 93 759 08 33 | 7|


AGENDA / www.laclau.cat

Badalona

Cabrils

Curs de teatre

Tertúlia negra

Dilluns 3/10/22 | Teatre Zorrilla. C/ Sant Miquel, 54. Taller de

teatre. Badalona Cultura ofereix cursos de tallers de teatre per a diverses edats, que permeten a l’alumnat desenvolupar l’expressió verbal i corporal, estimular la capacitat de memòria i l’agilitat mental, fomentar la creativitat, augmentar l’autoestima i la seguretat en un mateix, potenciar el coneixement i control de les emocions, la imaginació i la espontaneïtat. Per a més informació consulteu el nostre web: www.laclau.cat/agenda.

Cabrera de Mar Exposició

Ds. 24/9/22 i dg. 25/9/22 | 12 a 14 h | Centre d’Atenció als Visitants Can Benet. C/ La Riera s/n (al costat de la piscina municipal).

Llum, color, ritme. Una exposició de Mariämma (Txell Rosell). Una col·lecció de pintures que representen imatges i rostres del continent africà tan inspirades en els seus viatges i com a mare de dos nens amb arrels africanes, la majoria de protagonistes són dones i nens o nenes on la seva mirada hi ha potència, força i identitat. Gratuïta.

Reviu ilturo

Dissabte 1/10/22. Reviu ilturo. El

festival de la cultura iberoromana. El 1r cap de setmana del festival Reviu Ilturo estarà centrat en la cultura ibera amb les diverses activitats com: recreacions, tallers, recorreguts per la historia, visites, combats, trobades, rituals i molt més. Més informació al web: www.laclau.cat/agenda.

| 8|

Dijous 29/9/22 | 18 a 19 h | Biblioteca Pública. C/ Domènec Carles, 21. Tertúlia negre a Cabrils. Morir

en California de Newton Thornburg, a càrrec d’en Joan Ramon Herrador. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Preu: Gratuït.

Caldes d’Estrac Exposició

Fins al dv. 21/10/22 | Biblioteca Can Milans. C/ Esglèsia, 6. Com-

panys de Viatge: l’essència dels animals i dels humans. 31 fotografies d’Isabel Navarra que mostren els gossos acollits al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme. De dl. a dv. de 15:30 a 20 h, dc. de 10:30 a 13 h i ds. de 10 a 13 h. Gratuït.

Dosrius Festa Major

De dv. 23/9/22 a dg. 25/9/22. Festa Major de Can Massuet. Dv. 23: exposició fotogràfica, campionat de pàdel, espectacle de foc, concert d’orquestra i DJ. Ds. 24: Bàsquet, missa, passejada en bicicleta, gimcana, xocolata i xurros, sopar, kina, concert d’orquestra i DJ. Dg. 25: campionat de futbol, concert, tarda familiar, circ, espectacle, inflables infantils. Més informació al web: www.laclau.cat/agenda.

Festa

Dissabte 1/10/22 | Poliesportiu de Canyamars. Camí del Forn, 10.

Festa de la Gent Gran. Dia 1: 19 h Missa a l’església de Dosrius, Ballada de gegants a la sortida. Dia 2: 11 h Obertura de l’acte, Tot seguit: parlament de l’Alcaldessa, tot seguit: gran orquestra Swing latino, en acabar, se servirà aperitiu per a tothom i lliurament d’obsequis. Gratuït.

El Masnou Exposicions

Fins al diumenge 9/10/22 | Casa de Cultura. Pg. de Prat de la Riba, 16. Arquitratado, de Gianfranco La

Cognata. L’artista va descobrir que casa seva era un veritable paisatge d’objectes oblidats que guardaven en si mateixos múltiples històries. Gratuïta.

Des de dv. 23/9/22 a dg. 16/10/22 | Espai Casinet. C/ Barcelona, 5.

Exposició Inka Martí. El divino Narciso. El mite de Narcís i Eco, narrat per Ovidi, es vincula a aquesta exposició, que refereix la caiguda terrestre de l’ésser humà enamorat del seu reflex en la natura. La veu d’Eco reverbera en la sonoritat de la poesia; el reflex de Narcís vibra en les imatges poètiques. Inauguració: dv. 23, a les 19 h. Gratuïta. Fins al dg. 16/10/22 | Espai Casinet. Sala C. C/ Barcelona, 5. Des-

varis i bagatel·les és, en paraules de Roger Puig, un recull de treballs inconnexos d’un català que fa coses. Aquesta primera mostra recull els treballs fruit d’una pulsió creativa de què tothom és posseïdor, però que no tothom porta més enllà de la potencialitat. Inauguració: 24 de setembre, a les 19 h. Gratuïta.


www.laclau.cat / AGENDA

· Programació a mida · Experts en Office i programació en Excel · Anàlisi i evolució software i eines client · Creació d’apps per a mòbil · Gestió comptable i cartera · Quadre de comandament integral · Aplicació control horari · Manteniment software i hardware

Taller

Dimecres 28/9/22 | 17:30 h | Biblioteca Joan Coromines. Josep Pujadas Truch, 1 A. Fem paper

reciclat. Taller a càrrec de BioEduca. Taller per crear paper reciclat a partir de diaris i revistes velles. Per a famílies amb infants de 8 a 10 anys. Inscripcions amb el carnet de la Biblioteca al correu/e: b.masnou.jc@diba.cat Gratuït.

Mataró Exposició

Fins al dg. 5/2/23 | De dt. a dv. de 17 a 20 h. Ds. d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dg. d’11 a 14 h | Museu de Mataró. C/ el Carreró, 17. Matèri-

FEM QUE LA INFORMÀTICA SIGUI UN AJUT, NO UN PROBLEMA.

Més de 30 anys d’experiència implantant solucions informàtiques. Assessorament proper i totalment adaptat al teu negoci. dabet@dabet.es / T. 93 380 68 24 C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 150- local 15 Premià de Mar

www.dabet.es

RESTAURACIÓ SOFÀS DE PELL 93 751 16 86 · 640 22 34 95 Passatge Sant Crist, 22 Premià de Dalt

es en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu. Amb motiu de l’Any Internacional del Vidre coneixerem la importància de la producció vidriera a la ciutat a través dels objectes de vidre i de les col· leccions del Museu. Gratuïta.

Reparació a domicili Neteja de qualsevol color Canvis d’espuma Estrips a la pell Pressupost sense compromís

Vols fer d’au-pair a Irlanda?

Si ets noia i tens entre 19 i 35 anys i un nivell bàsic d’anglès, demana’ns informació a: Tel. 600 25 46 63 info@viairlanda.com / www.viairlanda.com

Estem a:

Estàs satisfet amb el teu nivell d’anglès? Millora la fluïdesa escrita i, sobretot, l’oral. Cursos d’anglès bàsic, preintermedi i intermedi

C/ Sant Ramon, 125, Vilassar de Mar www.bristol-house.com

J.MASSA COMPTABLE FISCAL LABORAL Anselm Clavé, 16 · Vilassar de Mar Tel. 93 759 43 56 info@sercompt.es

DESEMBUSSOS DE TOTA CLASSE INSTAL·LACIÓ I REPARACIÓ DE CANONADES Càmares

93 753 22 37

www.jmassa.com

d’inspecció de tuberies

*5% descompte en tots els serveis, si en trucar dius que has vist aquest anunci | 9|


AGENDA / www.laclau.cat

Mataró

Montgat

Exposicions

Sardanes

Fins al dg. 2/10/22 | de dj. a dg. | Ca l’Arenas. Museu de Mataró. C/ Argentona, 64. L’home nu. Tot

despullant els arquetips de la masculinitat. L’exposició pretén despullar l’home fugint dels mites i idees que també l’han empresonat. Informació a: 93 741 29 30 o educacultura@ajmataro.cat. Fins al dt. 18/10/22 | La Destil· leria espai cultural. Camí Ral de la Mercè, 282. Tarannàs: Blau.

Exposició que acull sota el mateix tema diferents artistas i pretén mostrar una visió genuïna i pròpia de la comprensió del color blau. Per a això, s’han reunit 15 artistes contemporanis amb una mirada i conclusions distants.

|10|

Diumenge 25/9/22 | 10 a 20 h | Parc de la Riera d’en Font. 35è

Aplec de la sardana de Montgat. Aplec de sardanes amb la participació de les cobles, Marinada, La Flama de Farners i la Ciutat de Girona. Hi haurà concurs de colles improvisades. L’horari serà de 10.30 a 14 h i de 16.30 h a 20 h al parc de la Riera d’en Font. En cas de pluja es traslladarà la festa sardanista al Poliesportiu municipal. Preu: Gratuït.

Taller

Divendres 30/9/22 | 7:30 a 19 h | Sala Pau Casals, Biblioteca Tirant lo Blanc. Ronda dels Països Catalans, s/n. BiblioLab: Disse-

nya un superheroi o una superheroïna a càrrec d’Eixos Creativa. Commemoració del centenari del naixement d’Stan Lee.

Òrrius Cinema

Diumenge 25/9/22 | 18 a 19:30 h | Sala Teatre. C/ Església, s/n. Ci-

cle Gaudí: Escape Room és l’adaptació cinematogràfica de l’obra de teatre dirigida per Hèctor Claramunt i protagonitzada per Joel Joan. Combina l’humor i la intriga per fer-nos passar una molt bona estona. Gral. 4,5 €. Carnet Jove 3 €. Socis Club Vanguardia 2x1.


www.laclau.cat / AGENDA

Premià de Dalt

No Tanquem al migdia

Tel. 937 372 109 Plaça Antoni Pujades i Nirell, local 8 · Alella

Caminada

Divendres 23/9/22 | 20 h | SC Sant Jaume. Riera de Sant Pere, 147.

XXX Marxa a peu Premià de Dalt - Montserrat. Marxa no competitiva i oberta a tothom, que fomenti l’amistat i la solidaritat entre els participants. S’ha de respectar el ritme que imposi l’organització. El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova, si bé, l’organització podrà suspendrela abans de sortir. Soci/a: 18 €. No soci/a: 20 €.

Festa Solidària

Diumenge 25/9/22 | 10 a 18 h | Pati de l’SC Sant Jaume. Riera de Sant Pere, 147. Festa Solidària

amb el 3r món. Un any més, el 25 de setembre us esperem a la Festa Solidària amb el 3r món que se celebrarà aquí a Sant Jaume! Una jornada plena de solidaritat, diversió, música, tallers i gastronomia. Preu: 10 o 12 €. Per a més informació consulteu el nostre web: www.laclau.cat/agenda.

Nou Premià Veterinaris NOU SERVEI DE WHATSAPP:

638 426 972

De dl. a dv. 10-14 h i 16.30-20.30 h URGÈNCIES 24

h

Plans de salut

a partir de

C/ St. Ferran, 34 Tel. 937 510 070 Ptge. Manent, 25 Tel. 937 524 742

12,50 €

Av. Sta. Elena, 34 Tel. 937 532 269

La Riera CENTRE VETERINARI

Riera de Premià, 42 Premià de Mar · 93 752 48 97 info@veterinaripremia.com www.veterinaripremia.com

607 822 503

• Centre veterinari caní i felí • Campanya d’esterilització i identificació

Servei de qualitat al vostre abast!

Tertúlia

Divendres 30/9/22 | 20 a 22 h | Sala de l’Orfeó de la SC Sant Jaume. Riera de Sant Pere, 147. Ter-

túlia de llibres. Es comentaran els següents llibres: Petita Crònica, d’Stefan Zweig. El nom del fill, de Donna Leon. Estimada Mirta, de Maria Escalas. Las vírgenes Suicidas, de Jeffrey Eugenides. Gratuït.

|11|


AGENDA / www.laclau.cat

Premià de Mar Caminada

Dilluns 3/10/22 | 9 h | C/ Francesc Mas i Abril, 16. Circuit urbà. Posa

en marxa la teva salut amb les caminades del CEM Premià! Recupera el teu benestar amb els recorreguts guiats pel circuit urbà de la ronda de Premià de Mar. Aquesta caminda està organitzada per l’Ajuntament de Premià de Mar i CEM Premià. GratuÏt

Exposició

Sant Andreu de Llavaneres

Teià

Exposició

Fins al dg. 2/10/22 | La Unió. C/ Berenguer Raudors, 3. Exposició:

Fins al dg. 25/9/22 | De dc. a dg. | Museu-Arxiu de Llavaneres. Can Caralt. Ctra. de St. Vicenç, 14.

Cases perdudes en la memòria. Exposició de ceràmica de Madola, una artista que ha trobat les fonts d’inspiració vivint a Catalunya, a Barcelona i al Maresme, en el blau del mar, en el marró dels garrofers i en l’ocre de la terra. Gratuït.

Exposicions

José María Alguersuari, “El nen de les fotos”. Mostra retrospectiva de l’obra del fotògraf José María Alguersuari, un dels reporters gràfics de referència del nostre país. Gratuït

Fins al dg. 2/10/22 | 11 a 14 h | Museu de l’Estampació. C/ Joan XXIII, 8. Exposició temporal:

Corea-Premià. Cartografies de pau. La mostra, comissariada pels artistes Pol Peiró i Rafa Romero, agrupa 17 artistes catalans i coreans que van participar a la 7a Edició del Festival Internacional d’Art a la ciutat de Gedoje, de Corea del Sud, amb el lema Peace Again. Gratuïta.

Fira

Diumenge 25/9/22 | 9 a 14 h | Plaça Països Catalans. Fira de la

gastronomia amb parades d’alimentació i de 10 a 12 h degustació dels millors plats de restaurants de Premià de Mar. Una activitat per a tota la famíla. Gratuït

Taller familiar

Diumenge 25/9/22 | 12 a 13 h | Museu de l’Estampació de Premià de Mar, Joan XXIII, 2-8. Taller

familiar dels petits estampadors. Per a nens i nenes de fins a 6 anys amb les seves famílies. A l’obrador escoltarem el conte El bosc màgic d’en Panxeta i aprendrem a estampar tot creant un mural sobre les aventures del protagonista del conte i un mocador amb algun personatge de la història. Reserva prèvia al. 93 752 91 97 o a museu@premiademar.cat. 2 €. |12|

Fins al dg. 9/10/22 | Ca l’Antiga. Torrent Dr. Barrera, 80-84. El

Sant Vicenç de Montalt Trobada literària

Divendres 30/9/22 | 19 h | Centre Cívic El Gorg. Riera del Gorg, s/n. Trobada literària amb l’es-

criptora Laia Aguilar, guanyadora dels premis Carlemany (2016) i Josep Pla (2020), conversarà de la seva novel·la Les altres mares. Gratuït. Més informació al nostre web: www.laclau.cat/agenda.

Curs

Dilluns 3/10/22 | 9:30 a 13:30 h | Centre Cívic El Gorg. Riera del Gorg, s/n. Curs: Com trobar feina

amb més de 45 anys - Talent sènior, curs. Format presencial. Destinat a persones en procés de recerca de feina majors de 45 anys. Gratuït. Per a més informació consulteu el nostre web: www. laclau.cat/agenda.

150è aniversari de Ca l’Antiga s’endinsa amb la 5a exposició del cicle El Maresme de Ca l’Antiga: Patrimoni, la tercera etapa del cicle posa el focus en el patrimoni i l’entorn cultural i artístic. Obres plàstiques que posen l’accent en el savoir-faire ancestral i actual. Reserves: inscripcions@calantiga. org.

Lectura de contes

Dimarts 27/9/22 | 18 h | Biblioteca de can Llaurador. C/ José Roca Suárez-Llanos, 54. Lectura

de contes de la mostra literària. Sessió de lectura de les obres infantils guanyadores de la Mostra Literària de Teià. A partir de 4 anys. Preu: Gratuït.ESPAI L’AMISTAT

El nou espai de creació, interrelació i exhibició artística de Premià de Mar JA POTS COMPRAR LES TEVES ENTRADES A TRAVÉS DE LA NOSTRA PÀGINA WEB I SENSE COMISSIONS O BÉ A LA TAQUILLA DEL TEATRE (dilluns i dijous de 18 a 20 h)

MARE DE SUCRE

SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO

Dramatúrgia i direcció Clàudia Cedó Ds. 29 d’octubre 20 h

Dramatúrgia i direcció Nelson Valente Ds.12 de novembre 20 h

LA TRENA

DE QUÈ PARLEM MENTRE NO PARLEM DE TOTA AQUESTA MERDA

de Laetitia Colombani Traducció i dramatúrgia Cristina Genebat i Marta Marco Direcció Clara Segura Dv. 3 de febrer / 20 h

Dramatúrgia Joan Yago Direcció Israel Solà Ds. 3 de desembre / 20 h

ANIMAL NEGRE TRISTESA

d’Anja Hilling

LA MERAVELLOSA FAMÍLIA HARDWICKE de Christopher Durang

Direcció Julio Manrique Ds. 11 de març / 20 h

Direcció David Selvas Ds. 22 d’abril / 20 h

HAMLET.01 AMÈRICA Dramatúrgia i direcció Sergi Belbel Ds. 10 de juny / 20 h

Dramatúrgia Sergi Pompermayer Direcció Julio Manrique Ds. 20 de maig / 20 h Carrer de Sant Antoni, 60 Premià de Mar

www.espailamistat.cat

(+34) 93 752 99 90 info@espailamistat.cat


www.laclau.cat / AGENDA

Teià

Vilassar de Dalt

Teatre

Exposició

Divendres 30/9/22 | Societat La Flor de la Palma. C/ Pere Noguera, 6. T.F.G. escrita i dirigida per

Marc Panal. Interpretada pel grup Teatre I+ de La Palma. Una altra història de joves precaris que a l’únic a què aspiren és a trobar feina, l’amor i la felicitat. Un retrat en clau de comèdia sobre la situació actual dels joves en un món complicat. Soci/a: 6 €. No soci/a: 8 €

Fins al dg. 25/9/22 | Biblioteca Can Manyer. Pl Miquel Martí i Pol, 6. Exposició TecnoGirl: Dones

i tecnologia. Aquesta exposició vol contribuir a posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia. Les dones que hi apareixen van haver de lluitar no només per elles, sinó també per incrementar el paper de totes les dones en el món científic i tecnològic.

Tiana

L’hora del conte

Dissabte 24/9/22 | 11:30 h | Biblioteca Can Manyer. Miquel Martí i Pol, 6. Contes menuts: El biblio-

bús de l’Ant. A l’hora d’explicar un conte, ningú no ho fa tan bé com l’Ant. Però un vespre, a l’Ant no se li acut ni un sol conte que no hagi explicat abans. Necessita un llibre amb més històries. O potser una biblioteca? De 2 a 5 anys.

Taller

Dissabte 24/9/22 | 10 h | Casal Popular. C/ Francesc i Benet Artigas, 22. Taller de Teatre Musical, a

càrrec de Maria Torras. T’agradaria fer un musical de veritat? Amb cançons, balls, músics en directe i personatges divertits? Un musical amb soul dels 80’ i un argument surrealista i còmic? Vine a provar un dia de taller de teatre musical. A partir de 16 anys. Gratuït

Esport

Dissabte 24/9/22 | 10 a 14 h | Plaça de la Vila. Vine a escalar. Vine a

escalar i provar el rocòdrom vertical. Organitza: Club Excursionista Tiana. Preu: Gratuït.

Fem 20 anys! Per cada compra feta, entraràs al sorteig d’aquest lot de jocs de taula d’HABA”

C/ Montserrat, 46 bis, Mataró · 93 755 60 43 · jugueteria el mon de l’esquitx |15|


AGENDA / www.laclau.cat

Vilassar de Dalt Revela’T

Dissabte 1/10/22 | 11 h | Parc de Can Rafart. Riera de Targa, 29.

Revela’T: Festa dels 10 anys. 11 h: gimcana popular. 14 h: paella popular. Activitats photobook: photobook market, conferències, presentació de fotollibres. Concerts, foostrucks, concerts, dj...

Vilassar de Mar Exposició

Fins al dc. 12/10/22 | Espai Cultural Can Bisa. C/ de Montserrat, 2.

Del jo al nosaltres. Viatge per la meva maternitat. Exposició de Núria Tamboleo: definida com qualitat de mare, la maternitat és un fase més de la sexualitat de la dona. Gratuït.

|16|

Exposició

Setmana de la Gent gran

abstracta, 1982-2022. Exposició de Josep Serra. És el fruit de 40 anys de trajectòria artística. Consta de tres fases: Trets, gestos i traços. Gratuït.

de la Gent Gran. Activitats programades per la Comissió de la Setmana i l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Per a més informació: www.laclau.cat/agenda.

Fins al dg. 23/10/22 | Museu Enric Monjo. Camí Ral, 30. Energia

Dissabte 24/9/22 | A diversos punts de la pobració. Setmana

Espectacle de màgia

Dissabte 24/9/22 | 19 a 20 h | Sala cultural Maria Roser Carrau. C/ Montserrat, 8. 4RQUΣMÀT1C. A

partir de 9 anys. Alan Carter (Òscar Sánchez) impartirà una classe de matemàtiques amb molta màgia. Taq. 8 €, ant. 6 €.

Festival de literatura i cine De dv. 30/9/22 a dg. 2/10/22 | Espai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8. Vilassar de Noir

2022. Festival de literatura i cinema negre. Més informació: www. laclau.cat/agenda.


| 7|


GASTRONOMIA www.laclau.cat

Decorar còctels, tot un art Igual que passa amb els plats, la presentació d’una beguda és molt important perquè fa despertar els sentits. Quan fem un còctel, de vegades ens trobem que ens manca inspiració per decorar-lo. Els experts diuen que podem evitar-ho escollint un tema evocador, ja que els sabors i les olors influeixen en la imaginació i ens poden conduir a tota mena de llocs i sensacions

zar per evocar indrets llunyans i paradisíacs.

Decoració temàtica. Pot inspirar-se en èpoques de l'any com el Nadal, però també en paisatges marins o exòtics. Hi ha un munt de complements, com petits para-sols, cargols de mar o collarets de flors que es poden utilit-

Decoració amb flors. Aporten sofisticació al còctel, però hem de vigilar de no fer servir flors gaire grans i que no estiguin pansides. Una altra opció és utilitzar branquetes de romaní o d’altres plantes aromàtiques.

|18|

Decoració clàssica. Les rodanxes de llimona o taronja són perfectes per combinar amb rom, ginebra, vodka, vermut blanc… Se solen col·locar en vertical a la vora de la copa, fent-hi un petit tall, i es poden utilitzar senceres o tallades per la meitat. Si volem crear contrast de color, podem afegir-hi fulles de menta.

Decoració amb espècies i dolços. En còctels de textura espessa, que solen contenir llet, cremes, etc., es poden utilitzar ingredients en pols com la canyella, la xocolata o el sucre de llustre per afegir-los per sobre. També queden molt bé les galetes esmicolades o trossets de xocolata. Decoració amb sucre. Coneguda com a frosting, es fa col·locant sucre sobre un plat i passant-hi la vora de la copa o del got humitejada amb llimona perquè s’hi enganxi. En còctels amb un toc picant se sol afegir sal i, en còctels dolços, nou en pols o coco.

Redacció La Clauwww.laclau.cat

Carn

LA RECEPTA Llonzes de porc gratinades

INGREDIENTS: 4 llonzes de porc (125 g aprox.) 4 talls de pernil dolç 4 rodanxes de pinya 4 talls de formatge suc de llimona 2 culleradetes d’orenga oli d’oliva sal i pebre

· TERRASSA · PETITS RESERVATS · PÀRQUING PRIVAT

NOU MENÚ MIGDIA

DE DIMARTS A DIVENDRES

15 €

*Amb possibilitat de 1/2 menú a 12,50 €

A MÉS A MÉS, CADA DIA UN SUGGERIMENT DIFERENT DIMARTS

Croquetes variades

DIMECRES Diferents risottos

DIJOUS Varietat de paelles

C/ Àngel Guimerà, 41 · Vilassar de Dalt · Tel. 93 753 29 16 www.elracodecanfeliu.com · info@elracodecanfeliu.com |20|

DIVENDRES Fideuades

CLICA AL M’AGRADA


NOU RESTAURANT!

Masia catalana amb cuina de mercat i brasa amb productes de proximitat www.nougras.es HORARI/ Migdies: de 13.30 a 16 h Nits: de dj. a ds. de 20 a 23.30 h / Dilluns tancat Espais per a grups i terrassa exterior

Ruixeu les llonzes amb el suc de llimona i una mica d’oli, després salpebreu-les i deixeu-les macerar uns 15 minuts. Escalfeu una graella i, quan estigui molt calenta, marqueu la carn per tots dos costats i disposeu-la en una safata de forn. Sobre cada llonza poseu un tall de pernil, una rodanxa de pinya, finalment el formatge i escampeu pel damunt una mica d’orenga. Poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, uns 5 minuts. Passat aquest temps, apagueu el forn i enceneu el gratinador, i deixeu-ho fins que el formatge es dauri una mica.

“Esmorzars de forquila els caps de setmana!” nougrasrestaurant

Cal Gras 4, Cabrils / Tel. 937 531 953 /

673 833 407

R E S TAU R A N T

Obert per esmorzars i dinars Esmorzars de forquilla!

Tel. 937 524 168 / Tancat els dimecres Torrent Malet, 10 · Premià de Mar www.restaurantelpallerpremia.com

MENÚ DIARI MENÚ PER A CELÍACS Esmorzars a partir de les 9 h Gaudeix dels àpats a la terrassa!

Cuina mediterrània i de tradició Camí del Mig, 17 · Cabrera de Mar (Pol. Ind. Can Ballescà) · 93 759 89 63 www.restaurantlaribes.com

Obert de dilluns a dissabte

MENÚ DIARI · MENJAR PER EMPORTAR ESPECIALITAT EN PAELLES I FIDEUÀS

@botavaravilassar

C. Colom, 76 · Vilassar de Mar Reserves: 93 754 19 55 o bé per WhatsApp al 677 746 322 |21|


Especial salut i esport

@laclaumaresme


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

DIFERÈNCIES ENTRE ADDICCIÓ I VICI Es creu, de manera equivocada, que les dues paraules són sinònimes, però, encara que tenen certa relació, apel·len a realitats molt diferents. Segons els experts, una addicció és un trastorn cerebral basat en la dependència d’una substància, emoció o conducta. El vici, en canvi, és un costum o una pràctica que es considera perjudicial i immoral, és a dir, quelcom contrari a les creences o valors de la societat. Una de les diferències principals entre aquests dos conceptes és, tal com expliquen metges i

psicòlegs, la consideració o no de trastorn mental. L’addicció està considerada com a tal, ja que pot repercutir greument en la salut física i psicològica, així com en l’àmbit social de la persona. En canvi el vici no es considera trastorn i afecta principalment l’esfera social. Les conductes poden considerar-se vicioses segons el context i els valors socials i morals amb què s’avaluïn.

Les addiccions, com a malalties que són, han de ser tractades per professionals de la salut qualificats i especialitzats. Per aconseguir controlar-les no n’hi ha prou amb la força de voluntat, és imprescindible l’ajuda de les persones adequades.

Redacció La Clau

|23|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

FARMÀCIES DE GUÀRDIA

Arenys de Mar Divendres 23: Dissabte 24: Diumenge 25: Dilluns 26: Dimarts 27: Dimecres 28: Dijous 29: Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

El Masnou Bertran Rigola G. Rigola G. Ametlla Ametlla Ballester Ballester Dorado Abril Abril I Busquets I Busquets Bertran Bertran

93 792 14 46 93 792 02 37 93 792 02 37 93 792 14 71 93 792 14 71 93 792 40 55 93 792 40 55 93 792 58 77 93 792 33 01 93 792 33 01 93 853 61 91 93 853 61 91 93 792 14 46 93 792 14 46

Divendres 23: Dissabte 24: Diumenge 25: Dilluns 26: Dimarts 27: Dimecres 28: Dijous 29: Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

Premià de Mar Aymar Ocata Ocata Fabregas Viamar Dominguez Aymar Ocata Riera Riera Viamar Dominguez Aymar Ocata

93 555 03 81 93 555 33 08 93 555 33 08 93 555 19 79 93 555 04 03 93 555 59 36 93 555 03 81 93 555 33 08 93 555 08 55 93 555 08 55 93 555 04 03 93 555 59 36 93 555 03 81 93 555 33 08

ALTRES POBLACIONS Alella Bernal (c/ Masnou) R. Gómez Martínez Solé

93 540 03 83 93 555 16 08 93 540 23 42

Sindreu Guillén O’Callaghan

93 797 14 00 93 797 12 62 93 756 16 85

M.P. Machado Pla de L’Avellà

93 795 05 48 93 750 01 05

Argentona

Cabrera de Mar

|24|

Divendres 23: Dissabte 24: Diumenge 25: Dilluns 26: Dimarts 27: Dimecres 28: Dijous 29: Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

Luis Roselló Buenache Buenache Viayna-Gaza Barniol Umbert R. Braun Pueyo P. Viayna P. Viayna Luis Roselló Buenache C. Peraire Viayna-Gaza

93 752 95 89 93 752 04 88 93 752 04 88 93 751 58 00 93 751 04 44 93 751 51 94 93 751 18 74 93 531 08 42 93 751 70 03 93 751 70 03 93 752 95 89 93 752 04 88 93 754 72 00 93 751 58 00

Cabrils Mena Cabrils 2

Montgat

93 750 93 77 93 753 00 53

Eugenia Medrano 93 469 00 45 Cirici 93 469 11 87

Premià de Dalt

Meritxell Galceran M. Martínez

93 751 32 90 93 751 01 19

Sant Andreu de Llavaneres Rodríguez Guinart Marta Burniol

93 792 61 99 93 795 28 47 93 792 96 88


Vilassar de Mar Divendres 23: Dissabte 24: Diumenge 25: Dilluns 26: Dimarts 27: Dimecres 28: Dijous 29: Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

Mollfulleda M. Roca M. Roca Puche Jové Vilassar Altirriba G Mollfulleda M. Roca De mar De mar Vilassar Altirriba G Mollfulleda M. Roca

93 750 20 65 93 759 39 93 93 759 39 93 93 759 15 85 93 759 09 41 93 750 69 53 93 750 20 65 93 759 39 93 93 750 05 69 93 750 05 69 93 759 09 41 93 750 69 53 93 750 20 65 93 759 39 93

Sant Vicenç de Montalt Ripoll Farmàcia de la Costa

93 791 51 02 93 791 31 25

Tiana Maqua Escadon Lourdes Costa Mena

93 395 27 06 93 465 53 02

Teià J. Muñoz

93 555 35 18

Vilassar de Dalt A. Brassó A. Sánchez M.D. Palacios Salvet

93 753 08 03 93 753 08 01 93 750 87 35 93 038 20 28

ORTOPÈDIA Experts en ortopèdia esportiva i geriàtrica

Av. Montevideo, 154 Vilassar de Mar 937 593 993 / 626 285 463 farmaciaroca@cofb.net

LLOGA ELS PRODUCTES D’ORTOPÈDIA I MOBILITAT QUE NECESSITIS Cadira de rodes Caminadors Bastons i muletes Grues de trasllat

De dilluns a dissabte de 8 a 21 h Carrer Barcelona, 26 · Argentona |25|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

ANÈMIA EN ADOLESCENTS: què la provoca? L’anèmia es defineix com una disminució de glòbuls vermells en el cos i, encara que n’hi ha de diversos tipus, la causada per una deficiència de ferro és una de les més comunes. Els metges alerten que els adolescents són un grup de població en risc de patir aquesta classe d’anèmia degut a una necessitat més gran de nutrients, especialment de ferro, relacionats amb l’acceleració del creixement, els canvis en la composició corporal i, en el cas de les noies, les pèrdues menstruals. El ferro entra al nostre organisme a partir de la dieta, i es perd principalment quan se sagna. Per aquest motiu, l’arribada de la menstruació durant la pubertat

femenina pot ocasionar que el cos de l’adolescent no en tingui prou per a la producció de glòbuls vermells. En el cas dels nois, tot i que és menys comú, el creixement ràpid associat amb la pubertat també pot conduir-los a una deficiència d’aquest mineral. Llevat que el problema sigui greu o es perllongui en el temps, el més habitual és que els símptomes de l’anèmia per deficiència de ferro no siguin gaire evidents. Si n’apareixen, els més comuns són: • Fatiga i cansament • Pell pàl·lida • Dolor toràcic o batecs cardíacs ràpids • Pèrdua de la gana • Mal de cap, marejos o atordiment

A través d’una anàlisi de sang es pot saber si una persona té anèmia per deficiència de ferro, i amb el tractament apropiat es millora amb rapidesa; el més habitual és que consisteixi en un suplement de ferro. En general, es comença subministrant en forma de comprimits via oral, fins que els nivells de ferro es restableixen. Per assegurar-nos que els adolescents ingereixen prou ferro han de seguir una dieta equilibrada, i davant qualsevol sospita cal anar al metge. Redacció La Clau

MAS DE 15 AÑOS CUIDANDO DE TU BOCA Plaça de la Sardana, local 4 · Premià de Mar Tel. 93 752 12 49 · www.clinicadentalbaldovi.com

ÚLTIMA TECNOLOGIA DIGITAL 3D

ESCUCHA A TU BOCA · Presupuesto sin compromiso · Mutuas · Descuentos a jubilados · Financiación hasta 5 años los primeros 12 meses sin intereses · Ortodoncia

|26|

· Periodoncia · Odontología general · Cirugía · Prótesis · Odontopediatría...

!

BLANQUEAMIENTO GRATUITO EN TU TRATAMIENTO DE INVISALIGN

*excepto en casos contraindicados


|27|


CREIXEMENT PERSONAL www.laclau.cat

EL MÓN POT SER MILLOR Una de les característiques principals de la nostra societat és la seva instal·lació en la queixa constant. Ens queixem de tot i de tothom. De si fa fred, de si fa calor, de si plou, de si no plou, de si l’aigua de mar és freda, de si és calenta, de si els governants menteixen, de si els veïns fan soroll... I aquesta lletania negativa constant va omplint a poc a poc la nostra vida, tenyint-la d’una boirina espessa, que ens va furtant la llum. I això és així fins que un bon dia ens adonem que tot aquest rosari de lamentacions no serveix per a res més que per amargar-nos la vida.

On vull anar a parar? Doncs mireu, des del sentit comú –que ja es diu que és el menys comú de tots els sentits–, el nostre diàleg interior hauria de ser sempre d’agraïment profund. Si ens observem amb objectivitat, ens adonarem que no ens manca res d’allò que podríem anomenar imprescindible; ans al contrari, tenim molt més del que mai els nostres pares haurien pogut somiar. Estem immersos en el procés de canvi més important dels darrers 300 anys i avui podem fer coses que fa cent anys eren insospitades. Hauríem de ser els éssers més La vida és la que és, el món és el que és, les coses són les que son, i agraïts i més satisfets del món, i en nosaltres, potser, som els menys in- lloc d’això, massa sovint, restem dicats per queixar-nos de res, per- immersos en el desànim i en la queixa. què per l’accident del naixement Crec que hem perdut la perspecpertanyem al món privilegiat, sense haver fet absolutament res tiva de les coses essencials, fins al per guanyar-nos aquest privilegi. punt de ser capaços de malbaratar

el planeta per un excés d’activitat francament evitable. Poder fer-ho tot no ens permet el goig de la contemplació, perquè volem fer tantes coses, tantes!, que no tenim temps per aturar-nos i gaudir-ne. En quin moment les vacances van passar de ser un temps de descans per recuperar-se del treball habitual a un temps d’estrès en aeroports, avions i anar contra rellotge fins a l’altra banda del planeta? Crec de veritat que ens manca una bona dosi d’acceptació i una mirada interessada en el bé comú, més que en el melic propi, per començar a pensar a canviar la nostra manera de viure, per continuar gaudint com ara, però sense necessitat de malmetre el nostre entorn.

VINE A CONÈIXER CAN BOADA!

Vine conèix a centre d er el e dia! Plac disponibes les

· Places col·laboradores i privades · Centre de dia amb horaris personalitzats · Ubicació privilegiada al centre de la ciutat · Unitat psicogeriàtrica · Ampli ventall de serveis: assistència mèdica 24 hores, rehabilitació i fisioteràpia, activitats psicoestimulatives, cuina casolana, dietètica…

C/ Pirineus, 9-13 · MATARÓ · Tel. 937 411 139 · residenciacanboada@grupvl.es · www.cgcanboada.com |28|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

Ens han regalat un planeta bellíssim que hauríem de voler traspassar a les generacions futures en perfecte estat de revista. I alhora, tenint en compte que els valors s’adquireixen per osmosi, cal que la nostra vida sigui un exemple que edifiqui les persones que demà seran adultes, que ajudi a revertir el mal infringit i, al mateix temps, posi una llavor d’agraïment per tot el bé rebut. Només l’agraïment ens permetrà descobrir el que és sagrat de nosaltres mateixos i de tot allò que ens envolta. Aprenguem, doncs, a fer que cada un dels nostres actes sigui un acte d’amor, de respecte, de reverència, d’agraïment, i lliurem-nos a la cura d’un món que podem fer millor.

Regina Ferrando i Ferran Trobaràs els escrits publicats amb anterioritat a: www.reginaferrando.cat regina@reginaferrando.cat

ARRELS

Ortopèdia Premià

La teva ortopèdia de confiança al nucli antic de Premià de Mar

Tenim TOT el que puguis necessitar, o t’ajudem a trobar-ho! www.ortopediapremia.com / Serveis podològics E08613670 C/ Sant Cristòfol, 90 (Plaça Nova) / Tel. 93 009 29 43 / 669 165 721

·Osteopatia: estructural,visceral, craneosacral i pediàtrica ·Craneomandibular i postura ·Teràpies naturals Tel. 660 653 718 · www.amaresme-osteopatia.com Pl. Nova de Les Dones del Tèxtil · C/ Itàlia 46 · El Masnou

Herboristeria Aliments integrals i biològics Complements dietètics @herbolarilespigol

C/ Narcís Monturiol, 66 Vilassar de Mar · Tel. 93 750 28 81

Dietètica i herboristeria

SERVEI DE NATURÒPATA I DIETISTA Concertar visites al 609 761 799 C/ Itàlia, 50 (Mercat Municipal, parada 44) El Masnou · Tel. 93 540 27 85 |29|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

¿CÓMO CAMBIAR MI ESTADO DE ÁNIMO EN DOS MINUTOS? A menudo desconocemos el potencial de nuestro cuerpo para gestionar nuestras emociones. Normalmente queremos hacerlo desde nuestra mente: buscamos explicaciones, razonamos, positivizamos, etc., a menudo sin éxito. ¿Cuántas veces nos hemos dicho «Cálmate» sin conseguirlo, o hemos tratado de positivizar lo que sentimos pero terminamos sintiéndonos aún peor? Por supuesto hay emociones y estados que pueden necesitar de consulta profesional. No obstante, podemos liberar multitud de pensamientos y emociones muy fácilmente en nuestro día a día conociendo mejor nuestro sistema nervioso. Hoy quiero enseñarte varias formas muy sencillas de activar la inteligencia del cuerpo para mejorar tu estado de ánimo. Cambia tu postura. Seguro que ya has observado que tu estado de ánimo incide en tu postura; lo que quizá no tengas tan presente es que también puedes modificar tu estado de ánimo mejorando tu postura. Cuando sientas tristeza, miedo, angustia, estrés… evita contraer tu cuerpo y adoptar «posturas cerradas», encogidas o encorvadas, ya que retroalimentan esta emoción en tu sistema nervioso. Adopta en cambio «posturas abiertas»: espalda recta, hombros abiertos y descansados y pies paralelos (nunca hacia afuera) durante uno o dos minutos y siente los cambios.

La psicóloga social Amy Cuddy recomienda la pose de la Mujer Maravilla: con las piernas ligeramente separadas, los brazos en la cintura y la mirada al frente. Acaba levantando brevemente los brazos en posición de victoria, como los deportistas cuando llegan a la meta. Cuando estés preocupado, salta. No es broma, es una de las mejores formas de interrumpir el curso de los pensamientos repetitivos. Si eres de los que se quedan dándole vueltas a un tema, la próxima vez que algo te preocupe levántate, da tres saltos y nota qué efecto tiene en la preocupación: ¿de verdad sigue con la misma fuerza?. Estírate. El cuerpo está hecho para moverse y permanecer amplio. Estar mucho tiempo sentados o en la misma posición hace

Resuelve tus preocupaciones CONSULTA INDIVIDUAL PIDE UNA CONSULTA PAREJA ENTREVISTA GRUPOS PREVIA CON CANDELA POO, MEJORA GRATUITA PERSONAL A TRAVÉS DEL SISTEMA NERVIOSO CENTRAL www.candelapoo.com

ESTRÉS · RELACIONES · SALUD |30|

+34 655 109 979 El Masnou y Online

que nuestro ánimo decaiga. Haz estiramientos frecuentes. Incluso si no puedes irte de tu puesto de trabajo, prueba esto: lleva simultáneamente y de forma suave tu barbilla hacia el pecho y tu ombligo hacia la columna durante unos segundos para tensar esta y activar incluso tu sistema nervioso. Tensa y destensa varias veces seguidas. Activa tu vibración física: aunque no puedas sentirla, hay una pequeña vibración continua en la columna que favorece el «reinicio» de emociones y pensamientos. Para estimularla, estira los brazos hacia adelante estando de pie, une las manos y entrecruza los dedos. Ahora lleva las manos hacia delante y detrás con un movimiento muy rápido y pequeño durante unos segundos (como si agitaras los dados dentro de las manos). Repítelo varias veces. Ahora solo queda ponerlo en práctica en tu día a día y comparar el antes con el después: ¿cómo te sientes, igual o diferente? Candela Poó Consultora certificada de método holístico www.candelapoo.com


• Cirurgia refractiva • Cataracta • Presbícia • Retina • Glaucoma • Patologia macular • Parpella i annexes • Oftalmologia pediàtrica • Contactologia

Consulteu sense compromís:

937 904 994

Clínica Badia d’Oftalmologia Dr Miquel Badia i Sala

Carrer Barcelona, 12-14 3r 08301 Mataró info@clinicabadia.com www.clinicabadia.com


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

COM FER LES PAUS AMB TU MATEIX QUAN ETS «PAS» Les persones altament sensibles (PAS) són persones amb alta sensibilitat al processament sensorial. És un tret de la personalitat innat que aporta més capacitat de receptivitat i reactivitat (fisiològica, emocional i profunditat de pensament). Les PAS responen als estímuls amb més sensibilitat, observen més i pensen més abans d’actuar. En una societat orientada cap a la productivitat, la rapidesa i la resolució immediata, les característiques de les PAS són infravalorades o fins i tot ignorades fins al punt que l’alta sensibilitat es pot percebre com una debilitat o insuficiència, tant per l’entorn com per les mateixes PAS. Les PAS adquireixen fàcilment la sensació de no pertànyer a

aquest món, de ser algú molt estrany. Com més s’exigeixen a si mateixes ser, sentir o fer «com els altres», més cauen en la frustració i en la sensació de ser insuficients. Per això és tan important que reconeguin les seves forces i talents, que radiquen precisament en aquesta alta sensibilitat: és el millor aliat, el

seu autèntic punt fort. Si ets PAS, la teva força passa per integrar la teva sensibilitat com a part de tu, escoltar-te, conèixer-te i acceptar-te. Quan aconsegueixes ser capaç de reconèixer tant el costat positiu de l’alta sensibilitat com el que sol ser vist com a negatiu, aleshores deixes per fi de lluitar contra tu mateix i comences a fer servir els teus talents innats per al teu bé i el del teu entorn. T’atreveixes a fer les paus amb tu mateix? Si és així, pregunta’t: què és el que avui necessites per poder-ho fer? El suport d’un grup? Acompanyament professional? Reestructurar els teus horaris? Les respostes estan en tu i segur que tu, que saps arribar al fons de les coses, sabràs identificar la teva necessitat actual. I a partir d’aquí només et falta actuar. Quin pas donaràs avui?

Svetlana Bradacova UmanoLab - Espai d’experiències transformadores www.umanolab.com |32|ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

LA MODA DENTAL: moda o vulgaritat? Estic fent una ullada ràpida a les xarxes (Instagram, Facebook, TikTok) i, alça aquí, em surt la imatge d’unes dents plenes de brillantets. Però què és, això? Feia anys que no ho veia; de fet, jo n’havia posat a alguna pacient, en una sola dent. No a totes les dents anteriors, que gairebé no es veu ni l’esmalt. Continuo recercant imatges, perquè ara la curiositat ja em mata, i comencen a sortir-me’n altres, que si l’una és horrible, l’altra encara més, però com d’orgulloses estan, les noies, ensenyant tota aquella brillantor, i que fort: vas a qui et fa els pírcings al melic i els tatuatges i t’ho col·loca tot ell! De fet em plantejo que és normal, que tot està canviant, però el que no saben totes aquestes famoses i no tan famoses és

que, depèn de com t’ho facin, et destrossen la dent. Però no passa res: després ja vindran a la consulta dental amb tot l’esmalt destrossat i els recomanarem facetes dentals de ceràmica o altres tractaments, més cars que els seus grillz –que ja han passat de moda, però que t’han deixat les dents tocades–, i alguna els podrà pagar, però d’altres, no. Llavors començaran els problemes de sensibilitat, càries per la dificultat de la higiene dental, augment de les fissures dentals o erosions de les dents, entre d’altres. I després llegeixo una revista de moda, que parlen del tema, i al·lucino amb aquesta frase: «Y ¡ojo!, porque combinar piercings con estilo no es tarea fácil». Com si això fos el més preocupant, perquè ja em direu què té de bonic, això.

Després continuo xafardejant i em trobo que, si vols, ho pots combinar amb un tatuatge dental o tatooth, que és un dibuix a la superfície dental i que evidentment provoca els mateixos problemes que els grillz. Es poden fixar a corones dentals, com el de la imatge, i això pot provocar un cúmul de problemes de tosca, càries, mal alè i sensibilitat dental. Per si no fos prou, tenim la moda del diastema anterior o gap tooth entre les dues dents de dalt: hi ha persones que ho troben atractiu i intenten replicar-ho en la seva boca, i això comporta moltes vegades desgastar la dent sense cap sentit. Altres disbarats són: L’esmolament dels ullals o yae ba, una moda japonesa per semblar mes jove i atraure el sexe contrari.

Serveis Sanitaris

22 ANYS TENINT CURA DE TU AMB TENDRESA I PROFESSIONALITAT

• Empresa acreditada per la Generalitat de Catalunya per la • • • •

prestació de serveis de la llei de dependència Servei d’atenció domiciliària i hospitalària les 24 h Servei de qualitat i tracte personalitzat Prestació de serveis sanitaris a centres privats i públics Personal titulat i qualificat Empresa recomenada per SCIAS-HOSPITAL DE BARCELONA ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

www.asadsl.com Plaça Antoni Pujadas i Nirell, 9 B • 08328 Alella Tel. 93 540 28 37 • asadsl@asadsl.com |34|

Empresa acreditada per la Generalitat de Catalunya


DENTAL T

CLÍ NI

O

CA

S

Ortodòncies falses a països com Indonèsia i la Xina, simplement per aparentar un estatus social, però sense cap finalitat terapèutica, cosa que provoca retenció de placa i desgast dental. El pírcing smiley consisteix a foradar el fre de la llengua i penjar-hi una mena d’argolla metàl· lica amb dues boles. Pot produir infecció del fre, el seu trencament i fins i tot fractura dental pel contacte de les boles amb l’esmalt. A partir d’aquí pots col·locar-te el pírcing sota la llengua (sense comentaris), i també hi ha el pírcing del llavi. Per acabar-ho d’adobar, hi ha la moda del tooth blackening o ohaguro, que és si fa o no fa l’ennegriment de les dents amb una solució de llimadures de ferro i vinagre, molt popular entre els

segles XII i XIX, sobretot entre l’aristocràcia japonesa. Entenc que ja no ho fan… Ara s’estila més el whitening o blancorèxia dental, que fa referència a l’abús de substàncies blanquejants per tenir les dents més blanques. És totalment psicològic i subjectiu i pot arribar a afectar negativament l’autoestima del pacient, a més de provocar abrasions en l’esmalt dental i les genives. S’ha d’entendre que tot això són modes, com sempre passatgeres, però que estan provocant danys, alguns de molt greus, reparables o no, i hem de recordar que de dents tenim només un joc de 32 peces, i que les seves funcions són la masticació, la fonació i evidentment l’estètica, però una estètica controlada per un professional. Clínica Dental Tomás

YA

IU

SE

El pírcing dental, que és literalment foradar la dent!

RE

S

DIS

N

NT SOM

R

611 631 533 C/ Sant Antoni 6, Mataró www.clinicadentaltomas.com @clinicadentaltomas

al teu costat

cuidem persones “Sigui atès com vostè es mereix a la seva pròpia llar” Residència a domicili 24 h, 365 dies l’any

Pg. Joan Carles I, 12 · El Masnou www.alteucostat.eu alteucostat.info@gmail.com 693 004 446

casa pairal fundació privada

Treballem per fer sentir a les persones com a casa Atenció individualitzada i de qualitat Places privades i col·laboradores Ampli jardí · Centre de dia C/ Mare Caterina Coromina s/n Vilassar de Mar Tel. 93 750 01 18 / recepciocasapairal@gmail.com |35|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

AROMATERÀPIA, LA NATURA A CASA L’oli essencial és un producte líquid i volàtil que s’obté mitjançant la destil·lació per arrossegament de vapor d’una planta viva o per premsatge de la pell dels cítrics. A diferència dels olis vegetals, no taca, no caduca i s’evapora. L’aromateràpia va més enllà de perfumar la casa; utilitzem olis essencials per acompanyar en l’àmbit físic, emocional i com a neteja de la llar: ferides, dolor muscular, infecció urinària, afo-

La paraula «aromateràpia» és un terme modern que s’utilitza per designar diversos elements terapèutics derivats o extrets de les plantes medicinals i aromàtiques amb la finalitat de millorar la salut de manera holística. nia, diarrea, sistema respiratori, mal de cap, vertigen, ansietat, cansament, estrés, apatia, meditació, nervis, por…, i per fer-ho utilitzem un difusor d’olis essencials o els diluïm en oli vegetal per poder aplicar-lo a la pell i que penetri. Sigui quina sigui la via que triem, sempre haurà d’acompanyar-nos algú que pugui guiar-nos i assessorar-nos per tal d’utilitzar la dosi correcta.

mètica i aplicar-hi els principis actius que necessitem en cada moment per aprofitar-ne així la potència en el dia a dia. «Les plantes sempre han servit l’ésser humà, l’han alimentat i cuidat. Les propietats medicinals de les plantes procedeixen de la saviesa de la terra combinada amb l’univers.» - Dr. Malte Hozzel

Amb els olis essencials també podem elaborar tot tipus de cos-

KUKUA

669 852 809

FARMÀCIA M. UMBERT

BOTIGA ESPECIALITZADA EN PORTEIG, BOLQUERS DE TELA, LACTÀNCIA I AROMATERÀPIA 695 455 563 hola@kukuaecocria.com C/ Nou, 23 Mataró www.kukuaecocria.com |36|

Salut i nutrició esportiva: Finisher Aromateràpia: Pranarom / Posem arracades / Fórmules magistrals PROMOCIONS: PACKS BIMANAN / ENDOCARE EXPERT DROPS ANTIEDAD 2X1 / INMUNOFERON 5€ DTE. XLS 25% DTE / LIPOGRASIL 30% DTE.

OBERT TOTS ELS DIES DE L’ANY!

(Davant de l’ambulatori) C/ De la Plaça, 94 · Premià de Mar · 93 751 51 94 NOU HORARI: Dll. - div. 8 - 21 h · Ds. 9 a 21 h · Dg. i festius 9 a 15 hESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

DEPURAR L’ORGANISME: el repte per sentir-te millor després dels excessos de les vacances Per què hem de depurar l’organisme? Les patates braves amb el vermut i les de bossa a la platja, la pizza boníssima del restaurant, els còctels... L’estiu està fet per pecar. Ens hem saltat les nostres rutines horàries i el resultat d’aquest totum revolutum és una bossa de quilos que ens emportem i un ventre més inflat del normal. I és que els canvis bruscos en l’alimentació, el metabolisme alentit i les alternacions hormonals es manifesten amb la retenció de líquids. La inflor del ventre és un dels avisos que ens dona el cos quan trenquem una dinàmica d’alimentació saludable i ens passem en el consum de toxines. Com ens explica Gema

Cabañero, fundadora i directora de la clínica antiedat i estètica que porta el seu nom, les toxines alenteixen el metabolisme, fet que intensifica el cansament i l’oxidació cel·lular. Dit d’una altra manera, s’accelera l’envelliment prematur de la pell. Això té efectes clars en el cutis, que es veu més sec i irritat. Hi ha qui ho nota molt: quan et passes amb la ingestió de greixos, l’aparença es torna opaca i grassa, els porus s’obstrueixen i surten grans. CONSELLS PER PERDRE PES GUANYANT SALUT Alimenta’t de tres a cinc vegades al dia i aposta per menjars lleugers. Les verdures, les hortalisses, el pollastre, el peix i els ous són uns aliats meravellosos en el repte de perdre el

Després de les vacances la teva pell necessita tractament per estar perfectA amb l'abonament

Post-summer

podràs aconseguir-ho

DEMANA CITA

en el nostre centre perquè puguem analitzar la teva pell i oferir-te els tractaments que més s'adeqüin a les teves necessitats Carrer de la Xinesca, 53 / Vilassar de Mar / Tel. 674 69 05 28 Centredesteticabymiriamdelgado |38|

pes guanyat durant les vacances d’estiu. Això sí, la cocció és millor que sigui de manera lleugera, al forn, a la planxa o al vapor. Elimina els líquids amb verdures i infusions. Les cremes lleugeres o les sopes fredes de verdures són molt saludables i refrescants, en un moment en què la calor continua sent insuportable. Els espàrrecs, el carabassó, les carxofes o el bròcoli són ideals per aconseguir la depuració de l’organisme. Millorar la digestió, eliminar els líquids i assolir l’efecte depuratiu és fàcil amb els tes, com el verd, la cua de cavall, el boldo o la menta. Amunt la fibra. Fruites, verdures, llegums i cereals són aliments que afavoriran el trànsit intestinal i incrementaran l’índex de sacietat. A baix la sal i el sucre. Prescindeix de la sal i aconseguiràs desinflar-te; condimenta amb herbes aromàtiques per no trobar a faltar les salses i elimina del teu dia a dia els menjars preparats. El sucre és un altre ingredient que és millor evitar, tant en el cafè com en els aliments ultraprocessats, la brioixeria o les begudes ensucrades. Consumeix més aliments antiinflamatoris. Alguns vegetals, com el bròcoli o les cols, i espècies com la cúrcuma, el gingebre, la canyella o el pebre negre, tenen aquest efecte i són beneficiosos en la nostra rutina. Inclou suplements. Els suplements de DHA (àcid cervònic),


totes les vitamines del grup B, la vitamina D i el magnesi són alguns dels més recomanables.

per descansar correctament i el teu cos es regenerarà durant la nit.

Prou de dormir poc. Recupera la teva rutina de son, perquè dormir bé és font de salut i de bellesa i hem de descansar de set a vuit hores al dia. Durant les vacances ens acostumem a ficar-nos al llit i llevar-nos tard, però la rutina laboral ja ha tocat a la nostra porta i, si encara no has activat les alarmes del despertador, val més que et preparis com més aviat millor. Fica’t al llit ràpid i lleva’t d’hora

Molt de líquid, sobretot aigua, per garantir que la pell estigui ben hidratada. Però no et quedis només amb l’aigua, gaudeix també de sucs de fruites i verdures fets per tu mateixa, infusions i brous vegetals. Aposta per l’exercici.No t’estem proposant que tornis a apuntar-te al gimnàs si saps que no hi aniràs. Es tracta simplement de triar la modalitat

esportiva que més t’agradi i descartar totes aquelles que et resultin avorrides. Plantejat’ho com una oportunitat per experimentar amb les teves habilitats i desconnectar de tot al so de la música. Pensa a més que la qüestió és trencar amb el sedentarisme amb petits gestos: per exemple, pujant les escales o deixant el cotxe aparcat. El sedentarisme és l’enemic a batre, evita’l cada dia.

bellezaactiva.com

|39|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

ACUPUNTURA PER A LA RECUPERACIÓ DE LESIONS ESPORTIVES: solució ràpida i efectiva Les tendinitis o sobrecàrregues musculars (lumbàlgies, cervicàlgies, colze de tennista, de golfista, síndrome del manegot dels rotatoris, de pota de ganxo, de l’Aquil·les, fasciïtis plantar, etc.) són lesions molt habituals que es donen en esportistes a tots els nivells. Amb l’acupuntura s’aconsegueix reequilibrar el bloqueig del circuit circulatori i energètic on s’estanquen els fluxos, i té efectes analgèsics i antiinflamatoris demostrats científicament i aprovats per l’OMS. També s’utilitza com a mesura preventiva per mantenir una bona irrigació, funció i nutrició dels teixits i a més ajuda a potenciar un bon rendiment fisicomental.

Per això, l’acupuntura és una teràpia habitual per a l’esportista d’elit. Hi ha diferents tècniques a utilitzar depenent del tipus de lesió, de la manifestació del dolor i de la localització en un context simptomàtic global de la persona. El metge acupuntor triarà la tècnica idònia per a cada pacient: inserció d’agulles als punts específics,

DIETÉTICA - HERBORISTERÍA

30 años al servicio de la salud natural · Psicologia infantojuvenil · Psicologia adults · Reeducacions psicopedagògiques · Psicologia forense Centre · Logopèdia C/ Enamorats, 5. El Masnou Tel. 93 540 53 56 www.enampsicologia.com |40|

CONSULTA: Naturópata - Kinesiólogo- Dietista Acupuntor - Reiki - Masaje Para pedir cita: 659 004 743 ESPECIALIDADES: Flores de Bach - Fitoterapia Minerales - Inciensos - Velas De 10 a 13:30 y de 17 a 20:30 h C/ Sant Felip, 13 - El Masnou

Tel. 93 540 32 55


ACONSEGUEIX

el somriure que mereixes

Des de la primera visita ens assegurem que la teva salut i estètica bucodental estiguin en òptimes condicions.

Blanqueig Dental electroacupuntura, moxibustió, ventoses, auriculopuntura, laserpuntura, etc.

Estètica Dental

La resposta és ràpida: poques sessions, generalment una per setmana; i eficaç, aconseguint millorar la qualitat de vida sense efectes adversos.

Higiene Bucodental

Dra. Andrea Garelli www.draandreagarelli.com

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM PER ESTAR AL DIA DE TOTES LES NOVETATS clinicaesternogueras

Acupuntura médica Medicina general Peritaje médico 634 496 277 draandreagarelli.com C/ La Xinesca 67, local 2 Vilassar de Mar

esternogueras.cat

EL MASNOU

MATARÓ

Avda. Joan XXIII, 23 93 555 65 18 603 587 727

C/ Iluro 47 93 755 11 77 666 158 054

|41|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

ENTREVISTA A ONA BATLLE PASCUAL, FUTBOLISTA

«HAVER POGUT CRÉIXER AL BARÇA M’HA PERMÈS SER LA JUGADORA I LA PERSONA QUE SOC AVUI DIA, A BANDA TAMBÉ DELS ALTRES CLUBS PELS QUALS HE PASSAT» Ona Batlle Pascual (Vilassar de Mar, 1999) és una futbolista catalana. Formada al planter del FC Barcelona i internacional amb la selecció espanyola, juga com a defensa. El juliol del 2020 es va incorporar al Manchester United FC de la FA Women’s Super League per a dues temporades i una d’opcional. Parlem de la seva experiència esportiva.

“Sempre al teu costat”

El Taller de Ioga

“Classes de ioga presencials i on-line” C/ Dr. Fleming, 22 · Premià de Mar· Tel. 93 751 33 25 www.tallerdeiogapremia.cat Youtube: https://www.youtube.com/user/tallerdeiogapremia |42|


Cursos de vela i windsurf

Dissabtes i diumenges d’11 a 14 h Infantil | Juniors | Adults Com va començar la seva afició pel futbol? Va començar amb el meu germà al pati de davant de casa de la meva àvia quan érem nens. Jo abans de començar a jugar al futbol feia patinatge i un dia, jugant amb el meu germà, vaig dir a la meva mare que volia ser com ell i jugar al futbol.

PRIMER TRIMESTRE 01 i 02 octubre 08 i 09 octubre 22 i 23 octubre 05 i 06 novembre 19 i 20 novembre

més info:

Els seus inicis són al futbol base de Vilassar de Mar. Què en recorda, d’aquells moments? Recordo d’aquella època molt bons moments amb tots els companys amb els quals he pogut coincidir i dels anys que he estat al Vilassar de Mar. Hi va haver anys que fins i tot sent jo l’única noia a l’equip vaig ser capitana i vam poder guanyar la lliga. Quan va al FC Barcelona, què li suposa fer aquest pas cap endavant? Recordo que la decisió d’anarme’n al Barça la vaig prendre amb els meus pares. No era fàcil, perquè era un gran pas, però era tot el que sempre havia somiat. Haver pogut créixer al Barça m’ha permès ser la jugadora i la persona que soc avui dia, a banda també dels altres clubs pels quals he passat. S’ha comentat la possibilitat del seu retorn al Barça. Li agradaria que es fes realitat algun dia? Igual que he dit abans que el Barça m’ha permès ser millor jugadora i persona, vull recalcar que la decisió d’haver sortit d’Espanya és la millor que vaig |43|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

poder prendre en aquell moment, perquè sento que haver-ne sortit m’ha enriquit tant en l’àmbit personal com futbolístic. M’agrada molt estar vivint fora d’Espanya, avui no tinc pressa a tornar.

tenir el respecte “Volem de tothom i demostrar que veure futbol femení és igual d’interessant i divertit que veure’n el masculí. Quan la gent s’hi vagi enganxant i ens vagi veient més, aleshores tot el que envolta el futbol femení podrà anar augmentant i creixent.

EL CENTRE ESPORTIU DE PREMIÀ DE MAR ACTIVITATS DIRIGIDES I SALA DE FITNESS

Què destacaria de la seva experiència al Manchester United FC? La meva etapa al Manchester United no va començar de la millor manera, ja que me’n vaig anar quan estàvem en plena pandèmia. Va ser un primer any molt difícil, perquè també tenia certes dificultats amb l’idioma, però el club em va ajudar. La veritat és que és un gran club, que tracta els jugadors d’una manera excel·lent, i així m’ho va demostrar quan hi vaig arribar, amb les facilitats que em va brindar. Actualment estic molt feliç amb el club i amb la meva vida a Manchester.

ATENCIÓ PERSONALITZADA A LA SALA DE FITNESS! TENIM CURA DEL TEU COS AMB NOSALTRES TINDRÀS SALUT I DIVERSIÓ

Carrer Romà Piera i Arcal · Premià de Mar · 937 51 75 06 · activatys@gmail.com |44|


Entrevista a Ona Batlle Pascual futbolista

Quines són les claus esportives que ha de reunir una bona defensa? Crec que el que és fonamental per ser bon defensa és la contundència. I, en la meva manera de veure el futbol, una bona sortida de la pilota. El futbol femení està avançant molt, però falta camí per recórrer perquè s’implanti encara més en la societat. Aspectes com l’equiparació de sous estan sobre la taula, però què cal per aconseguir més igualtat amb l’esport masculí? Realment no crec que s’hagi de cercar la igualtat amb els salaris del futbol masculí. El que volem nosaltres és tenir el respecte de tothom i demostrar que veure futbol femení és igual d’interessant i divertit que veure’n el masculí. Quan la gent s’hi vagi enganxant i ens vagi veient més, aleshores tot el que envolta el futbol femení podrà anar augmentant i creixent.

• Bonus de 10 hores al mes de caiac o SUP (subjecte a disponibilitat) • Descomptes de fins a un 20% en serveis de la base • Adaptades a tots els públics i a tots els nivells • Dimarts:Tonificació 19h | Pilates 20h • Dijous: Fitness 19h • Dissabte: Bodybalance + estiraments 9:30h

• Participació en una regata social al mes • Participació mensual a la màster class de làser

• Participació en una sortida a la setmana

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 93 792 16 00 | info@cnarenys.com

BBVA

Mercat Municipal Av. Montevideo

Condis

C/ Mossèn Joan Rebull

C/ Narcís Monturiol

C/ Picasso

|45|


Fer campus és una de les coses que més gaudeixo en el meu període de vacances, ja que pots interactuar amb futures promeses del futbol femení espanyol i divertir-t’hi.

ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat

Sobre el seu pas per la selecció espanyola, què destacaria en l’aspecte esportiu? Amb la selecció espanyola tenim un estil molt més combinatiu, de possessió i recuperació de la pilota. Any rere any, el futbol femení a Espanya va creixent i així es va demostrant. Ha participat en campus a la comarca. Són un bon lloc per fomentar les noves generacions de futbolistes? Fer campus és una de les coses que més gaudeixo en el meu període de vacances, ja que pots interactuar amb futures promeses del futbol femení espanyol i divertir-t’hi.

|46|

Entrevista a Ona Batlle Pascual futbolista

Què recomanaria a les noves futbolistes que facin per encaminar la seva vocació esportiva? Que si somien amb ser futbolistes professionals, que lluitin per això, que treballin, que amb feina i constància tot es pot assolir. Jo mai no m’hauria imaginat ser on soc, però gràcies a la feina diària he pogut aconseguir ser qui soc. I segueixo treballant per ser millor dia a dia. Així que convido tothom que llegeixi això a perseguir els seus somnis.

Entrevista: Albert Calls Fotos: Cedides


ENTREVISTA A ONA BATLLE PASCUAL FUTBOLISTA


SORTEIG! GUANYA

www.laclau.cat

UN CASC I UNS GUANTS DE BICICLETA

DIRECTBIKE directbike-experience.com www.dbikeshop.com

Camí del Mig, 106, Pol. Ind. Les Corts Cabrera de Mar 93 756 62 21 · info@dbike.es

PARTICIPA! VOTA L’ENQUESTA I PARTICIPA! WWW.LACLAU.CAT Quant de temps a la setmana dediques a fer esport? |48|

RESULTAT

DE L’ENQUESTA ANTERIOR

GUANYADORA

DE L’ENQUESTA ANTERIOR

Amb la tornada a la rutina, ets dels que es marca reptes?

Una bossa i dues tovalloles personalitzades, gentilesa de l’Atelier

| Sí 54 % | | No 46 % |

Marta Morales Cabrera de Mar


|49|


ESPECIAL SALUT I ESPORT www.laclau.cat ENTREVISTA

IKER LONGAS Hola, soc l’Iker Longas, titulat en ciències empresarials, postgrau en planificació i gestió d’instal·lacions esportives, grau superior d’activitats físiques i esportives, certificat de nivell 1 de CrossFit, de nivell 1 d’EXOS i entrenador personal (Orthos). He practicat diferents esports des de ben petit, com la gimnàstica artística, rugbi, atletisme, futbol i futbol sala. Porto vinculat al CrossFit des del 2012. Després de visitar Califòrnia durant un mes, em vaig enamorar d’aquest esport, primer com a atleta i, des del 2014 com a entrenador i entrenador en cap d’un box. M’apassiona l’ensenyament, però sempre amb la premissa que al CrossFit has de divertir-te i aprendre constantment de forma segura.

Què és el CrossFit? El CrossFit és una metodologia d’entrenament que sorgeix fa uns 20 anys a Califòrnia. Es basa en moviments funcionals (útils i necessaris en el dia a dia), una intensitat elevada i totalment individualitzada perquè els entrenaments siguin altament efectius i una variació constant dels entrenaments: cada dia és diferent! Quins beneficis i quins riscos té? El CrossFit ha demostrat ser molt efectiu en l’augment de les capacitats físiques humanes com la força, la resistència o la potència i en la millora de la composició corporal. Aquests resultats comporten implícitament una millora de la salut, ja que es disminueix el risc de patir malalties, es millora en afectacions com la diabetis, la hipertensió o l’osteoporosi i també ajuda a descansar i sentir-se millor durant la jornada. Per tal d’aconseguir els màxims beneficis possibles és necessari complementar-ho amb una alimentació adequada. Quant a riscos, com en qualsevol pràctica esportiva hi ha la possibilitat de patir una lesió, tot i que durant la sessió això es minimitza enormement amb la presència de l’entrenador/a, que garanteix amb adaptacions i correccions una pràctica segura. El CrossFit és per a tothom? La pràctica del CrossFit és per a tothom sense excepció.

|50|

En una mateixa classe poden coincidir una esportista d’elit i una persona de 60 anys que en fa 30 que no fa esport. Això és possible gràcies al fet que tots els entrenaments són completament adaptables a les necessitats i intensitats específiques dels participants. Per tant, per complir amb l’alta intensitat que he comentat abans, podem trobar al mateix moment en el mateix entrenament una persona que aixequi 100 kg en pes mort i una altra que faci el mateix exercici, però amb un pal de fusta, i tots dos estan obtenint beneficis i millorant la seva forma física, ja que es troben entrenant amb una intensitat relativa similar. Com funciona un box de CrossFit? Al box es realitzen classes d’entrenament grupal d’una hora de durada. Les places per a cada classe són limitades per tal que l’entrenador/a pugui estar pendent de tots els participants i fer les correccions i adaptacions que fan la classe segura i efectiva. El fet d’entrenar en grup genera un sentiment de comunitat on tots els participants es donen suport. El valor del servei el trobem justament en aquests entrenaments en grup, en què cadascú té el seu espai i disposa del material necessari. Cada classe està guiada per l’entrenador/a marcant les diferents parts, explicant i mostrant els exercicis i, com ja he dit, realit-


zant les correccions i adaptacions individualitzades necessàries. Què podem trobar al box? Òbviament el producte principal que oferim són les classes de CrossFit, que com hem comentat sempre estan adaptades en funció de la capacitat de cada client; ara bé, també trobem classes enfocades a treballs més específics: Halterofília: enfocada a millorar la tècnica dels aixecament olímpics. Building: eliminem els elements complexes del CrossFit i treballem principalment la força, el core (faixa abdominal) i un bloc on fem treball cardiorespiratori però amb elements senzills de CrossFit. Endurance: classes enfocades al treball aeròbic. A part, tenim servei d’entrenament personal per a qualsevol tipus d’objectiu i comptem amb un equip multidisciplinari on trobem fisioteràpia i osteopatia, readaptació de lesions i nutrició. Com us definiu com a box? Som un box molt acollidor i inclusiu, amb un tracte familiar, ja que al final la comunitat que es crea és com una gran família. Tots els entrenadors i entrenadores de l’equip tenen formació superior en l’àmbit de l’esport i la salut i anys d’experiència com a atletes i com a entrenadors. Proposem un CrossFit segur i programat amb cap i altres tipus de classes més enfocades a la millora de la força o tècnica d’alguns elements. |51|


LLAR www.laclau.cat

5 plantes que repel·leixen les paneroles i fan bona olor L’aroma que desprenen certes plantes resulta insuportable per a alguns insectes. N’hi ha cinc que, segons els experts, són molt eficaces per fer fugir les paneroles de la nostre llar:

Alfàbrega. Aquesta planta aromàtica ajuda a espantar paneroles i a evitar que es propaguin. Pots plantar-ne en alguns llocs estratègics i, també, col·locar les fulles a les entrades de la casa que estiguin en contacte amb l’exterior per evitar que aquests insectes entrin dins la llar.

|52|

Menta gatera. La famosa menta per a gat o nepta és un gran remei natural contra les paneroles i altres insectes. Pot aplicar-se tant en forma fresca com seca. També es pot fer una infusió amb aquesta planta i ruixar les zones on podrien aparèixer les paneroles.

Llorer. Les seves fulles, que tant ens agrada assaborir en certs plats, tenen una olor que repel·leix les paneroles. Es poden fer servir tant les fulles seques com les fresques. Col· loca-les per tots els racons possibles de totes les habitacions, no només la cuina.


Finestres d’alt estalvi energètic en alumini i PVC

Persianes d’alumini i mallorquines Mampares de bany Motorització persianes Espígol. Les paneroles, els mosquits i les arnes detesten la seva olor i en fugen. Col·loca branquetes d’espígol pels racons i els llocs més propicis per a l’aparició d’aquests insectes. Si tens jardí, balcó o terrassa, en pots plantar per evitar que entrin dins de casa. Romaní.

Finançament fins a 18 mesos al

0%

d’interès

C/ Iluro, 2 · Mataró · Tel. 93 757 13 67 - 647 735 462 www.trabalnogueras.com · info@trabalnogueras.com

TotMésNet

Serveis de neteja integrals

Locals · oficines · comunitats · col·legis pàrquings · aluminis · finals d’obres canvi d’inquilins · neteges traumàtiques cristalls · urgències. També fem treballs de fontaneria, lampisteria, poda i neteja de jardins i parcel·les.

Una altra herba aromàtica que foragita insectes, en especial les paneroles. Talla algunes branquetes de romaní fresc i col·loca-les allà on siguin més propenses a anar.

Tel. 626 120 764 636 004 483 Realitzem tots els nostres serveis al Maresme i part del Barcelonès

ARBORICULTURA I JARDINS

Redacció La Clau

Tenim la clau de casa seva... i una infinitat de claus més, fins i tot la clau de control remot per obrir la teva porta a distància.

Instal·lació de reg Poda en alçada Manteniments Contacta’ns 610 986 475

El mag de les portes automàtiques

Exposició i Venda: Fortuny, 17 · MATARÓ · Tel. 93 755 43 20 (4 línies) · info@portesgarcia.com

|53|


LLAR www.laclau.cat

Petita guia per il·luminar la casa sense que es dispari la factura El preu de la llum és cada cop més car i no sembla que hagi d’abaratir-se en un futur proper. Per sort, els experts ofereixen una sèrie de pràctiques i trucs que poden evitar que l’import de la factura de la llum es descontroli Substituir la llum elèctrica per la natural. Es tracta de no col·locar mobles ni electrodomèstics davant de les finestres i, sempre que sigui possible, orientar i decorar totes les habitacions de manera que la llum arribi al màxim de racons durant la major part del dia.

Colors clars. Com més clara sigui una estança, més reflectirà la llum i ens ajudarà en el primer punt. El color blanc és el més lumínic, però els tons crema i el beix són també una bona alternativa. Miralls. Són uns bons aliats per multiplicar la llum. Si els col·loquem davant d’una font de llum natural, com una finestra o una porta, aconseguirem que es reflecteixi en l’espai. Bombetes led i de baix consum. Aquests llums tenen una vida útil més llarga i gasten fins a un 50 % menys que les bombetes halògenes.

Aïllament de l’habitatge. Està demostrat que un mal aïllament pot arribar a incrementar la factura elèctrica fins al 50 %, ja que fa que es perdi molta energia. Reguladors de llum. El seu ús permet crear la llum ambiental més adequada per a cada espai, depenent de les necessitats i de la intensitat de la llum natural que hi hagi. Racionalitzar l’ús dels electrodomèstics. En el cas de les neveres, cal evitar tenir-les obertes massa estona i no ficar-hi aliments calents. Amb les rentadores convé utilitzar programes en fred i evitar l’ús de la assecadora.

MÉS DE 20 ANYS INSTAL·LANT FUSTERIA D’ALUMINI Tenim solucions a mida i un servei professional per a tota mena de fusteria d’alumini i en domòtica, automatismes, persianes graduables, vidre intel·ligent, protecció solar, mampares, baranes i d’altres.

VISITA EL NOSTRE SHOWROOM A ALELLA!

Plaça Antoni Pujades, local 8 · ALELLA 93 540 84 00 · www.aluminisalella.com |54|

Acull-

SUBVEte a la N DEL 4 CIÓ 0 DEL CO % ST de la UE

@aluministecnicsalella


Servhidraga Construcció de piscines i spas

• • • •

Sí que es recomana fer servir el rentaplats, perquè economitza respecte al rentat a mà amb aigua calenta. Pel que fa al forn, s’aconsella aprofitar-lo per cuinar diversos plats alhora i obrir-lo tan poc com sigui possible. Redacció La Clau

Construcció Rehabilitació i acondicionament Manteniments integrals Tractament d’aigües

Ctra. Premià de Dalt, 54 08330 PREMIÀ DE MAR Tel. 93 752 37 43 Fax 93 751 77 50

IÓ EXPOSICA I VEND

Qui millor que Saunier Duval per tenir cura de la seva Saunier Duval Graupera

93 741 29 99 Pregunti pels nostres Serveis de manteniment amb 15 anys de cobertura total www.serviciotecnicooficial.saunierduval.es

Electricitat / Calefacció / Domòtica / Aigua

Aprofita el sol... i genera la teva energia! Habitatges i empreses Gestió integral / Legalitzacions Finançament del 100 % Estudi i pressupost gratuïts

Tel. 937 540 184 Pau Picasso, 17 · Vilassar de Mar · instal@itchart.net · www.itchart.net itchartclima

Climatització / Fred Industrial / SAT

itchartobres

Construcció i reformes integrals |55|


LLAR www.laclau.cat

Com pintar casa teva segons el fengshui

El color de la casa té una gran importància per al fengshui, una filosofia xinesa que es basa en l’ocupació conscient i harmònica de l’espai. D’acord amb aquesta disciplina, cada color té un to vibratori que millora el flux d’energia i fa que l’estat d’ànim de les persones que viuen a la casa s’equilibri Segons el fengshui, els elements que regeixen l’energia del planeta són: aigua, terra, foc, metall i fusta; a cadascun li correspon un tipus d’energia, i a més estan associats a colors específics. Fusta: Energia activa, relacionada amb el creixement i

@foratsmataro 93 517 87 63 mataro@forats.es · www.forats.es

a la primavera; per tant, aplega totes les tonalitats de verd. Foc: Energia ascendent, s’associa amb la vitalitat i l’estiu i la representen els tons vermells, roses, taronges, violetes. Terra: Energia equilibrada, de transicions. Aplega tota la gamma de tons grocs i marrons. Metall: Energia retrospectiva, concentrada i estàtica que s’associa amb la tardor. Els seus tons són els grisos platejats, el blanc i el daurat. Aigua: Energia que flueix de forma descendent i gradual. Està vinculada amb l’hivern i els seus tons són els blaus i el color negre.

Colors del foc. Les habitacions que donin al sud han d’estar pintades amb alguna d’aquestes tonalitats. El groc és adequat tant per a les parets d’una cuina com per als dormitoris. El taronja el podem fer servir per pintar alguna de les parets de la sala d’estar. El rosa exerceix un efecte relaxant i és apropiat per a espais on vulguem calma. El violeta pot ser una bona opció per pintar alguna paret d’habitacions juvenils. Colors de la terra. Els espais que funcionen com a punt de trobada com el saló o el menjador poden lluir tons com el beix, el crema o l’ocre. D’acord amb el fengshui, són els que ajuden a reforçar les

Camí Ral, 409 · Mataró Dl. a dv. de 9.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h Ds. de 10.30 a 13.30 h PROJECTES PERSONALITZATS EN 3D

Armaris|Vestidors|Habitacions infantils i juvenils|Dormitoris|Menjadors|Sales d’estar|Estudis|Llibreries |56|


relacions personals i a adquirir més estabilitat. Colors de l’aigua: Les habitacions orientades cap al nord han de tenir colors associats amb la tranquil·litat i la frescor, és a dir, tonalitats de blau i negre combinades amb blanc i gris. Els blaus a banys i dormitoris aportaran equilibri i tranquil·litat, i el color negre es pot introduir en objectes decoratius. Colors de metall: Diu el fengshui que a les sales d’estudi o llocs de treball són preferibles aquests colors. El blanc, el gris i els tons metal·litzats aporten puresa als espais i afavoreixen la concentració. A més, el blanc en combinació amb altres tons és una bona opció per a dormitoris. Colors de fusta: Els tons verds i marrons que representen aquest element serveixen per fomentar el creixement i la seguretat, així que són perfectes per a la majoria d’espais. Els verds són els més indicats per a dormitoris infantils, mentre que els marrons són recomanables per a salons i menjadors que tinguin una bona llum natural. Redacció La Clau

FEMflocs fusteria en general

Polígon Industrial BUVISA Ptge. Oest, 6J - Teià Tel. 630 462 904 / 937 566 168 femflocs@gmail.com / www.femflocs.com

ALUMINIS LACATS PREMIÀ S.L. SERRALLERIA D’ALUMINI I CRISTALLERIA

www.alpremia.com / info@alpremia.com CALOR

FRED

Control solar intel·ligent Instal·lació de portes Aïllament tèrmic reforçat i finestres de PVC Màxima transparència CORTIZO I KOMMERLING i lluminositat Exposició i oficina: c/ Unió, 57 · Premià de Mar Taller i magatzem: LLUM c/ Unió, 59 · Premià de Mar Tel./fax: 93 752 24 97 Mòbils: 687 61 53 96 678 88 60 74 Anunciat a TV

Guardian Sun Vidre intel·ligent

DISTRIBUIDOR OFICIAL DE MAMPARES

Deixa passar la llum, no el fred ni la calor |57|


LLAR www.laclau.cat

En què consisteix la doble garantia hipotecària La garantia hipotecària és el dret sobre un immoble que una persona cedeix a una entitat bancària perquè, en cas de no respondre al pagament de les quotes de la hipoteca, aquesta entitat pugui recuperar els diners prestats.

optar al finançament del 100 % es veuen obligades a recórrer a una hipoteca amb doble garantia hipotecària, en la qual a més de respondre amb la finca que es compra, cal aportar un segon immoble, que pot ser de propietat o bé d’un tercer.

La majoria de bancs concedeixen actualment com a màxim un 80 % de finançament sobre el valor d’un habitatge, de manera que el comprador ha d’aportar la resta al comptat a través dels seus estalvis personals. No obstant això, la realitat és que la majoria de persones no disposen del 20 % restant, així que per poder

A vegades fins i tot pot ser necessari aportar un aval a més de tot l’esmentat.

|58|

L’immoble que s’aporta com a segona garantia ha de complir uns requisits: • Que el seu valor sigui superior a 100 000 euros. • Que estigui lliure de càrregues.

El gran avantatge que suposa signar una hipoteca de doble garantia és que permet comprar tot i no disposar d’estalvis. El principal desavantatge, però, radica en el fet que el propietari de la segona finca pot arribar a perdre un percentatge del seu patrimoni. Això sí, cal tenir en compte que, de manera general, una vegada amortitzat el 20 % de la hipoteca, la segona garantia quedaria alliberada.

Eva Remolina ·


aicat 0294

FINQUES MESLLOC

LLIGOÑA CAYETANO

3851 Dosrius. Pis de 80 m² , disposa de 3 habitacions, 1 bany, saló menjador i una terrassa de 57 m², situat al centre del poble al costat de l’església. 130.000 €

3849 Mataró. Pis tot exterior i molt assolellat, 3 habitacions, 1 bany, saló menjador en 2 ambients diferenciats, es troba en una 1a planta amb ascensor. 148.000 €

3850 Mataró. Pis de 2 habitacions, 1 bany, cuina americana i menjador exterior a un balcó, calefacció i aire condicionat, molt ben situat. Finca amb ascensor. 210.000 €

1941 El Masnou. Fantàstic àtic dúplex amb vistes a mar i muntanya, 3 hab. (1 suite), 2 banys, terrassa de 17 m², gran plaça de pàrq. i traster de 18 m². 435.000 €

1933 El Masnou. Planta baixa amb jardí i terrrassa, piscina comunitària, 3 habitacions (1 suite) i totes amb sortida al jardí, plaça de pàrquing i traster. 550.000 €

1974 Alella. Torre en 1 sola planta i sobre una parcel·la plana de 464 m² amb piscina, 4 habitacions, 2 banys, bodega, sala polivalent i garatge. 575.000 €

PISOS

3843 Mataró. Pis alt amb ascensor, prop de la platja i estació, 4 habitacions, 2 banys, ampli saló menjador exterior a una terrassa, calef i a/cond. 240.000 €

1963 Teià. Gran casa adossada amb vistes al mar, jardí privat i piscina comunitària, 4 hab. (1 suite), golfes, garatge per 2 cotxes i gran traster. 590.000 €

1865 Premià de Mar. Pis ideal per reformar al seu gust, tot exterior, 3 habitacions (2 dobles), 1 bany, cuina amb galeria, menjador en 2 ambients, ascensor. 145.800 €

1894 Masnou. Obra nova, àtic dúplex, consta de 3 habitacions i un estudi de 16 m², 2 banys i una terrassa de 31 m². 464.500 €

1950 Alella. Gran torre a 4 vents en 1 sola planta i en parcel·la de 624 m² plana amb piscina, 3 hab., 2 banys, gran saló menjador, al costat del centre. 699.000 €

3633 Mataró. Pis en planta baixa, situat a la zona de l’Havana, 65 m², 1 habitació, 1 bany, calefacció i aire condicionat, pàrq. opcional. 157.000 €

3814 Mataró. Casa al barri de Cirera, vistes al mar des de tota la casa, en un carrer sense trànsit de cotxes, 4 hab., estudi, gran terrassa i garatge. 445.000 €

1966 El Masnou. Pis planta baixa prop de la platja, 2 habitacions, 1 bany, menjador amb sortida a un balcó, calefacció, per entrar a viure-hi. 200.000 €

1974 Alella. Torre en 1 sola planta i sobre una parcel·la plana de 464 m² amb piscina, 4 habitacions, 2 banys, bodega, sala polivalent i garatge. 575.000 €

3852 Mataró. Pis situat al barri de Cerdanyola, 3 habitacions i 1 bany, finca de pocs veïns, per reformar al seu gust. 100.000 €

CASES

3826 Argentona. Gran torre a 4 vents al centre del poble, jardí amb piscina i zona de barbacoa, menjador amb llar de foc, 6 habitacions i 3 banys. 798.000 € 3 8 2 8 C a b r e r a d e M a r. Fantàstica torre a 4 vents, parcel·la de 1.059 m² amb piscina, gran saló menjador en 2 ambients, 4 hab. (2 suite), garatge per 3 cotxes. 925.000 €

EL MASNOU: c/ Sant Miquel, 23 · 93 555 69 03 · www.meslloc.com


93 750 83 62 · 670 88 02 88

www.pavifort.es

Paviments polits de formigó, resines epoxi, impresos, asfalts, morters, abrillantats en pàrquings, naus industrials, locals, rampes, jardins, pistes esportives, camins...

COMPRAVENDA COMPRO piso a particular o le pago

la hipoteca mientras encuentras comprador. Tel. 683 17 59 92 PARCELA en venta con Mobilhome en camping privado Cal Ferraguet (Sant Llorenç d’Hortons). Módulo con comedor grande, lavabo, cocina y 3 hab. (2 de matrimonio y 1 individual), a/a, amplia con aparcamiento. Barbacoa y caseta exterior con cocina. Conexión a internet y todo domotizado. Camping con piscinas, pistas de pádel, fútbol, básquet, frontón, petanca. Salas para reuniones, barbacoas. Bar social. Precio negociable. Tel. 609 24 46 67 VENDO piso Premià de Mar reformado 80 m2. 3 habitaciones grandes, 2 baños, ascensor. Junto Gran Vía, cerca estación tren. 225.000 €. Tel. 649 85 68 00

LLOGUERS

Finques Vilassar SL Narcís Monturiol, 156-160 08340 Vilassar de Mar Tel. 93 759 53 24 / Fax. 93 795 54 11 A/e: kakadoo@finquesvilassar.com

IMMOBILIÀRIA

TRASPASSOS

> ADMINISTRADORA DE FINQUES

ES TRASPASSA perruqueria en ple fun-

> COMPRAVENDA D'IMMOBLES > LLOGUERS > VENDES > ASSESSORAMENT IMMOBILIARI

ALQUILO cuartos trasteros y mini local para almacén. 30 m2. Tel. 607 96 91 29 TRASTERS des de 55 €. Vilassar Mar. Tel. 687 49 54 63 LOCAL en alquiler en Masnou. Teléfono: 648 25 44 36 TRASTEROS en alquiler en Premià de Mar desde 59 €/mes con posibilidad de mudanza y recogida. Aparcamiento en el mismo centro. Teléfono: 608 49 57 90 BUSCO piso para alquilar. Teléfono: 613 05 45 92

cionament. El Masnou. Tel. 647 77 54 16

ADMINISTRACIÓ DE FINQUES COL·LEGIAT

PÀRQUINGS VENC plaça pàrquing al carrer Santa

Maria. Tel. 629 79 25 22

Cal Persianero Motorització de persianes Persianes intel·ligents Persianes d’alumini de tot tipus Mosquiteres 647 735 459 |60|

Finançament fins a 18 mesos al 0% d’interès

cpersianero@gmail.com

TOTS ELS CLASSIFICATS A

www.laclau.cat


PEDRA NATURAL, PAVIMENTS I REVESTIMENTS

C/ Indústria, 22-24. El Masnou (Barcelona) info@commagra.es · Tel. 93 540 93 41

|61|


MOTOR www.laclau.cat

Insonoritzar el vehicle per conduir millor El so és un dels grans problemes del segle XXI, ple de remors de tot tipus que ens molesten a tots. El confort acústic esdevé, cada cop més, un repte en molts àmbits de la societat; també en els vehicles, on, uns més que d’altres, passem sovint part de la nostra vida diària

apunten algunes indicacions per solucionar aquesta situació.

Els nous cotxes que van sortint al mercat ja venen força insonoritzats, però si el teu no disposa d’aquestes millores, els experts

La insonorització del vehicle es fa amb una sèrie de materials que redueixen la remor procedent de l’exterior i les vibracions

|62|

L’aïllament acústic ens protegeix de la remor dels pneumàtics quan freguen la carretera o de l’impacte del vent, així com del soroll que fa el motor. La remor que entri al vehicle determinarà, segons els decibels, el grau de confort acústic.

provocades per la mecànica. Entre els beneficis que s’obtenen hi ha el d’afavorir l’acústica, retardar l’aparició del cansament, evitar pèrdues de concentració al volant i afavorir, segons els materials, l’aïllament tèrmic. Per evitar les remors al cotxe cal insonoritzar-ne les parts. Tot i que el més recomanable és anar a un taller mecànic especialitzat, atesa la dificultat que suposarà aïllar algunes zones, com el sostre, el que cal aconseguir és que l’aire


ROCAUTO

EXPERTS EN PLANXA I PINTURA

Tel. 937 541 223

rocautomac@rocautomac.com Totes les asseguradores Vehicle de cortesia gratuït no entri per cap forat lliure, que és per on entren també les molestes ones sonores. Les parts del cotxe que es poden insonoritzar són: • El capó i el frontal, per augmentar el confort acústic del conductor. • Les portes: s’introdueix material aïllant en l’interior dels panells i després es recol·loquen, un procés que també es pot aplicar al maleter. • Els vidres, ja que són un dels elements que més contribueixen a l’aïllament acústic; cal revisar-los o muntar cristalls elaborats per reduir la remor exterior. • La superfície al voltant de les rodes, especialment en vehicles grans, sol generar vibracions, i més en terrenys irregulars. • En el sostre i el terra s’extreuen els entapissats i es munten els materials aïllants. Solen donar molta feina.

stockdemotos MULTIMARCA

C/ Torrent de la Santa, 72 VILASSAR DE MAR

Av. John Fitzgerald Kennedy, 13 (cantonada c/ Paraguai) EL MASNOU Tel. 93 540 24 87 / 644 428 795 ventas@stockdemotos.com

LA BOTIGA MULTIMARCA DEL MASNOU • Venda i reparació • Revisions en garantia i manteniment • Canvis d’oli i servei de pneumàtics • Compravenda de motos noves i d’ocasió • Finançament i assegurances

www.stockdemotos.com

D’altra banda, per a l’aïllament s’han de fer servir materials aïllants de bona qualitat. N’hi ha de dos tipus: els panells amortidors i els aerosols, aquests darrers menys eficaços que els primers. Cal fixar-se també en la remor del tub d’escapament, no sols perquè si el tub no està bé no es passarà l’ITV, sinó també perquè si es troba en mal estat contribueix molt a la remor. Redacció La Clau

directbike-experience.com www.dbikeshop.com Camí del Mig, 106, Pol. Ind. Les Corts Cabrera de Mar 93 756 62 21 · info@dbike.es

TOT L’EQUIPAMENT I SERVEI MECÀNIC QUE NECESSITES A UNS PREUS EXCEPCIONALS |63|


Consulta el teu signe del zodíac www.laclau.cat

HORÒSCOP Àries

Taure

Bessons

Aquestes setmanes hauràs de vigilar amb el que menges, podries tenir algun problema gàstric. A la feina mira de ser més diplomàtic i sortiràs guanyant.

Evita menjars massa forts, et seran difícils de digerir. Els projectes que tens començats aniran avançant, tot i que més lentament del que voldries.

En l’àmbit de l’amor seran dies molt intensos que gaudiràs al màxim. Ves amb compte amb els canvis de temperatures, que podrien afectar-te el coll.

Cranc

Lleó

Verge

Vigila amb el sucre, que no te’n convé tant. A la feina, aquestes setmanes intenta mantenir-te al marge de les situacions conflictives que es puguin produir.

Tindràs una salut molt bona que t’ajudarà a ser més positiu. On podries tenir algun entrebanc és a la feina: utilitza l’autocontrol i domina els nervis

Gaudiràs d’una salut en general bona, però amb algun petit mal que podria ser conseqüència d’algun disgust. La teva economia anirà força bé.

Balança

Escorpí

Sagitari

Estaràs en una forma física perfecta, però en l’àmbit sentimental la situació serà millorable. Intenta fer alguna activitat diferent que t’ajudi a conèixer gent nova.

Mira de portar una vida una mica més relaxada, tanta activitat podria provocar-te un esgotament important. En temes de salut has de procurar fer més exercici.

A la feina viuràs uns dies molt plàcids i tranquils. Quant a salut, però, podries sentir un malestar general; res d’important, però força molest. Paciència!

Capricorn

Aquari

Peixos

Gaudiràs d’una salut excel·lent. Si tens parella, mira de fer més coses amb ella, us anirà bé. A la feina no vagis tant per lliure i intenta fer més pinya amb l’equip.

Intenta portar una vida més sana, tants excessos podrien passar-te factura. La teva economia passa per un bon moment i a la feina tot seran elogis.

Físicament et sentiràs molt fort. A la feina no rendiràs de la manera com normalment ho fas perquè estaràs força distret, vigila, això podria tenir conseqüències.

(21 de març al 20 d’abril)

(22 de juny al 23 de juliol)

(24 de set. al 23 d’octubre)

(23 de des. al 20 de gener)

LES 8 DIFERÈNCIES

|64|

(21 d’abril al 21 de maig)

(24 de juliol al 23 d’agost)

(24 d’octubre al 22 de nov.)

(21 de gener al 19 de febrer)

(22 de maig al 21 de juny)

(24 d’agost al 23 de set.)

(23 de nov. al 22 de des.)

(20 de febrer al 20 de març)


Sopa de lletres

ENTRETENIMENTS www.laclau.cat

Troba 8 aliments de color verd. Les lletres poden estar en: horitzontal, vertical o diagonal, en un o altre sentit.

SUDOKUS www.sudokuweb.com

3

Ompliu les caselles buides del requadre de 9x9 quadrats amb xifres de l’1 al 9. No es pot repetir cap número en una mateixa fila, horitzontal o vertical, ni en la subquadrícula 3x3.

8

4

1

6

FÀCIL

2

4 9

5

8

6 7

5

4 8

3 6

5

7

1

7

6

3

8

4

5

DIFÍCIL

9

5

2

3

6

4

3

5

1

7

2

7

9

6

1 1 4

5

8

9 2 8 5

9

2

8

1

4

9

7

3

2

4

5

7

6

7 2 4 6 5 3 9 1 8

1 4 7 5 3 8 6 2 9

8 5 3 9 6 2 1 7 4

2 9 6 4 7 1 5 8 3

5 7 1 3 9 4 8 6 2

9 6 8 7 2 5 4 3 1

4

6

3 2 1 8 6 7 9 5

8

DIFÍCIL

6

3 1

2 3 5 7 1 9 4

5 9 1 8 4 2 7 6 3

7 3 4 6 9 1 8 5 2

9 4 6 7 2 3 5 8 1

2 7 5 1 8 4 9 3 6

8 1 3 5 6 9 2 4 7

1 2 8 4 3 5 6 7 9

3 6 9 2 7 8 4 1 5

4 5 7 9 1 6 3 2 8

FÀCIL

O

T R A O P

I

I

J N A M

D B Q N N N F A O S

L

E G D B G

E

I

E O R A H

T

C N T S D F

T Z

A A C P E A E P F H

I

J

R R A

E O M N A Q E B X

I

J

T

A A M C P

R R C C N H O D O A O E

T D L D

T C O Q B D J X

I

F A U Q H S

T N O N E

I

I

E

F

G Z

T P

I

O L

G S

S

E

I

O A P

D Q

I

U S

L

E

E

F

Q F R E

T U T P

C R P E

S Q A

C

I

J

U S

L A

J

N M O

E A P R E P

SOLUCIÓ:

6

E

Bròquil. Carxofa. Pebrot. Mongeta. Pèsol. Enciam. Espinac. Bleda

2

S D F

|65|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat

Per inserir un anunci en aquesta secció dirigiu-vos a: CABRILS L’Estanc C/ Emília Carles, 28 EL MASNOU Estanc Maria Arnau-exp. núm. 4 C/ Navarra, 51 Red Internet Pl. de la Llibertat, 5 MATARÓ Publicitat Fermalli Maresme, SA C/ Muralla Sant Llorenç, 2 PREMIÀ DE DALT Calçats Duran Passatge Sant Crist, 22 PREMIÀ DE MAR Sta. Maria, llibreria i papereria C/ Tarragona, 13 (Barri Cotet) Estanc de la Gran Via Gran Via, 123 Premià de Mar Traç, llibreria i papereria Gran Via, 223. Premià de Mar VILASSAR DE DALT ISSA, papereria Riera Targa, 46 VILASSAR DE MAR Multicoses, papereria Av. Montevideo, 68 L’illa de paper, papereria Av. Montevideo, 5

DEMANDES DE FEINA SE PRECISA oficial de peluquería para salón en el Masnou. Teléfono: 637 52 23 57 EMPRESA d’ajuda al domicili per gent gran busca cuidadors/es amb titulació per la zona del Maresme. Enviar cv: seleccio@magnoliaserveis.com SE PRECISA mozo almacén de accesorios náuticos en empresa de Premià de Dalt. Jornada completa, imprescindible manejo del toro. Incorporación inmediata. Teléfono: 93 752 90 88 PERRUQUERIA Esther Herrero t’agradaria treballar amb nosaltres? Es necessita oficial/a de perruqueria. Enviar currículum a: info@estherherreropeluqueria.com PERSONAL para cocina y camareros. Jornada completa/media, fines semana, semana entera, solo con experiencia en el Maresme. Teléfono: 660 00 10 08 COMERCIAL para inmobiliaria con experiencia, excelentes comisiones. Tel. 683 17 59 92 BUSQUEM esteticista i quiromassatgista, imprescindible les dues titulacions. Per començar 1/2 jornada a Vilassar. Enviar currículum a l’a/e: segauri@gmail.com ES BUSCA cuiner/a amb experiència, caps de setmana, cuina casolana, cotxe propi. Tel. 625 41 44 46

OFERTES DE FEINA SE OFRECE para limpieza, plancha, cuidado de mayores, niños. Teléfono: 612 46 17 55

Cotó fluix, llaminadures Sant Artur, 32

www.laclau.cat

Solució 8 diferències

També podeu fer-ho a través del nostre web

peruana busca trabajo, cuidado personas mayores, niños, cocina. Muy responsable con experiencia. Tel. 632 98 00 45 SE OFRECE mujer para cuidar y limpieza local. Tel. 649 29 23 02 BUSCO feina de neteja. Telèfon: 632 04 33 92 CHICA busca trabajo limpieza. 9 €/h. Tel. 632 66 61 30 BUSCO trabajo limpieza, cuido personas mayores. Tel. 697 91 82 26 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 640 31 98 66 CUIDADORA de personas mayores. Tel. 697 86 24 09 BUSCO trabajo limpieza mañanas o fija. Tel. 631 95 86 41 MUJER busca trabajo limpieza, cuida mayores, niños. Tel. 631 37 31 09 CHICA busca trabajo por mes u horas, limpieza, cuidado mayores o niños u otras actividades. Teléfono: 627 87 92 95 BUSCO trabajo limpieza tardes, fines de semana. Tel. 613 39 49 19 CHICA busca trabajo. Limpiezas generales, cuidado de personas mayores, vehículo propio. Tel. 613 55 33 30 SEÑORA busca trabajo limpieza con seguro, Mataró. Tel. 623 47 03 45 MUJER se ofrece para limpieza de mañanas con experiencia, costa Maresme. Tel. 690 69 30 60 CHICA se ofrece ayudante cocina y trabajos limpieza. Tel. 612 49 32 86 S’OFEREIX dona de fer feines, cuinar, planxa amb bones referències. Zona Vilassar, Cabrils, Cabrera i Premià. Tel. 608 91 62 84 CHICA cuida personas mayores, niños, limpia. Tel. 698 30 13 69 CHICA


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat busca trabajo canguro, personas mayores, limpieza. Teléfono: 632 95 34 82 CHICA busca trabajo limpieza por horas, cuidado mayores, experiencia y buenas referencias. Tel. 617 14 76 46 BUSCO trabajo limpieza. 9 €/h. Tel. 632 51 72 18 BUSCO trabajo limpieza. Teléfon de contacto: 613 05 45 92 SEÑORA trabajadora mucha experiencia busca trabajo limpieza. Tel. 631 17 97 16 BUSCO feina de neteja. Telèfon de contacte: 602 15 89 26 BUSCO trabajo limpieza, mañanas o cuidar persona mayor, días, no noches. Tel. 632 44 52 00. Zora CHICO busca trabajo restaurante, jardinero y limpieza. Tel. 637 06 15 57 BUSCO trabajo limpieza, cuidado mayores. Tel. 605 44 59 91 SEÑORA se ofrece para trabajos limpieza, ayudante cocina. Teléfono: 632 51 65 82 CHICA

trabajo limpieza. Referencias. Tel. 631 16 81 31 CHICA busca trabajo limpieza, solo Masnou. Tel. 617 52 27 85 SE OFRECE administrativa, 33 años de experiencia en atención al cliente, facturación, Microsoft Office, proveedores caja diaria, reclamación de cobros. Catalán, inglés B2, SAP, I2, Acces, AS400, Ekom. 330 ppm (pulsaciones por minuto). Amplia experiencia en: congresos, preparación de cursos, gestoría en tráfico (gestión carnés de conductores prof.) Tel. 667 47 51 89 AUXILIAR infermeria cuida gent gran, neteja. Experiència. Telèfon: 631 73 69 05 BUSCO trabajo limpieza. 9 €/h. Tel. 632 92 26 46 HOMBRE busca trabajo masovero, jardinero. Tel. 602 08 62 34 BUSCO trabajo limpieza, cuidado mayores con experiencia. 9/10 €/h. Tel. 600 27 63 29 BUSCO

busca trabajo a media jornada o por horas de limpieza, cuidado de niños y personas mayores. Tel. 663 60 52 75 BUSCO trabajo limpieza, mañanas. Tel. 632 48 84 61 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 631 69 90 27 SEÑORA busca trabajo limpieza. Tel. 602 10 96 04 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 641 10 43 79 CHICA busca trabajo limpieza y cuidar persona mayor. Tel. 642 87 20 69. Sofia CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 664 02 60 87 SEÑORA busca trabajo limpieza mañanas. Tel. 631 24 47 59 CHICA

ENSENYAMENT dona classes de matemàtiques, física i química. Batxillerat i universitat. Tel. 93 759 02 06 ENGINYER

|67|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat BATERÍA clases todas las edades. Tel. 656 44 15 71 ALEMANY anglès! Escola grups reduïts. Tel. 699 06 90 62 INGLÉS profesora nativa, presencial o online. Tel. 659 73 78 52 PIANO classes a domicili. Primera classe gratuïta. Tel. 660 04 69 29 PSICÒLOGA reforç escolar. Classes reforç en general i per a nens amb dislèxia. Dono referències. Telèfon: 660 30 58 28 CLASSES reforç, Primària, ESO, Batxiller. Totes les assignatures, ortografía, comprensió lectora, amb experiència. Tel. 669 68 71 94 PROFESSORA música. Classes piano-violí. Tel. 650 41 80 18 ANGLÈS a Irlanda. Summer Camp per a joves de 12 a 17 anys. Work experience per adults. Més informació a www.viairlanda.com. Tel. 600 25 46 63 CLASSES particulars de saxo. Tel. 650 83 50 79. Miquel PROFESOR de inglés nativo bilingüe. 30 años de experiencia. Conversación, ESO, preparación First, Advanced, Business English. Teléfono: 696 99 64 84 CLASSES català, anglès, francès, informàtica. Diferents nivells. Inici 12/09/2022. Escola adults El Clos. Cabrera de Mar. Tel. 674 65 65 93. C/e: escoladadults@cabrerademar.cat PROFESORA piano. Classes particulars totes les edats. Tel. 637 78 62 30

d’anglès fins nivell Advanced. Sandra. Tel. 692 89 71 70 PROFESSORA amb experiència, doctora en biologia dona classes de mates, física i química. Tel. 647 81 16 95 DEUTSCHLEHRER Gesucht! Tel. 699 06 90 62 CURS d’iniciació a la talla i l’escultura en fusta. Cabrera de Mar. Telèfon: 678 21 24 63 CLASSES particulars Jordi Barros, Primària, ESO, Batxillerat, selectivitat, cicles. Presencial i online. Telèfon: 93 750 13 25 CLASSES

PROFESSIONALS PINTOR de mar, servei de pintura, interior, exterior, comunitats, façanes. Preus econòmics, demani pressupost sense compromís. Telèfon; 613 05 06 12 ELECTRICISTA , Harrak. Teléfono: 658 57 76 68 MUDANZAS y transportes. Montaje y desmontaje muebles. Teléfono: 627 48 80 19. J. Rodríguez PINTORES. Rápidos. Teléfono de contacto: 623 44 08 12 MANTENIMENTS Maresme. Tot per la llar. Reparacions, pintura, electricitat i fontaneria. Preus econòmics. Demani pressupost sense compromis. Tel. 722 61 34 91 TRANSPORTS i mudances. Muntatge de mobles. Tel. 661 70 11 48. Josep

piel, limpiamos y restauramos cualquier color, cambiamos espuma, rotos piel, etc. Presupuesto sin compromiso. Tel. 93 751 16 86 640 22 34 95 TERAPIAS naturales, reiki, flores de Bach, regresivas. En Vilassar de Mar. Tel. 744 40 99 90 SE OFRECE persona de confianza para gestión de patrimonio, personal, casas, negocios y albacea. Seriedad y experiencia. Tel. 695 97 21 31 ESCURAXEMENEIES. Tel. 679 35 79 92 PALETA particular, económico. Todas reformas. Tel. 699 20 40 45 JARDINERO en general. 10 €/h. Tel. 602 16 84 28 PERSIANES enrotllables. Reparació, canvi d’accessoris, persiana nova, motorització. Revisió gratuïta i sense compromís. Jordi. Tel. 617 16 59 22 ORDINADORS reparació, virus, Internet, wifi, etc. Tel. 637 18 54 67. Sergi MUDANZAS, montaje, desmontaje muebles. Presupuesto sin compromiso. Tel. 698 64 52 33. WhastApp JARDINERO podas, mantenimientos, limpieza en general. 10 €/h. Tel. 698 29 56 07 PINTOR calidad, compromiso, rápido. Tel. 623 44 08 12 ORDENADORES. Ingeniero informático repara, amplia y configura ordenadores. Solución a cualquier tipo de problema. Económico. Teléfono: 671 03 42 71. Óscar SOFÁS

Termitas | Carcomas | Palomas | Legionela Pisos | Casas | Hoteles | Restaurantes | Empresas | Colectividades...

· 608 058 910 | 934 280 206 www.disetcontroldeplagas.com

|68|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat JARDINERO económico, limpieza, mantenimiento, podas. Teléfono de contacto: 634 25 49 38 PINTOR presupuestos ajustados. Tel. 607 48 09 42 QUIQUE . Pintor. Pintura general. Rápido. Tel. 623 44 08 12 PINTOR rápido, calidad. Teléfono: 623 44 08 12 INFERMERES col·legiades a domicili. Tel. 609 15 80 92 - 637 02 02 29. Zona Maresme JARDINERO mantenimiento, podas y limpieza en general. Teléfono de contacto: 628 40 44 26 TOT Mes net. Serveis de neteja professional. Presupost sense compromís. Tel. 626 12 07 64 - 636 00 44 83. www.totmesnet.com MUDANZAS económicas. Teléfono: 692 02 11 41 JARDINER autònom. Telèfon de contacte: 666 28 85 04 TENDALS (toldos). Reparem, motoritzem i instal·lem tota mena de tendals (toldos). No cobrem desplaçaments. Pressupostos sense compromís. Telèfons: el Maresme 665 56 87 80. Badalona 93 399 01 00 PALETA en general. Tel. 612 44 69 30 CONSTRUCCIONS i reformes, molta experiència. Tel. 653 79 65 06 XOFER s’ofereix, també acompanyament persones grans i nens. Experiència. Tel. 683 58 22 36 PSICOTERAPEUTA . Orientación psicoanalítica. Mi modo de escuchar el malestar de la persona que sufre es muy diferente. Ansiedad, miedos, incertidumbre, relación de pareja o síntomas corporales son la manifestación del sufrimiento humano. Consulta privada. Barcelona (Calle Córcega) y el Masnou. Tel. 636 17 62 14 LAMPISTA electricista, instalador autorizado. Tel. 618 92 19 55 REFORMAS baños, cocinas, pisos, paletería, fontanería, electricidad, pladur, parket, pintura. Tratamiento humedades, persianas, trabajos verticales. Bajantes. Reparaciones domésticas. Màxim. Tel. 666 26 64 20 JARDINERO en general. Teléfono: 612 44 69 30

COMPRO

Plaça Jeroni Gelpí local 24 Vilassar de Mar 93 263 35 57

VEHÍCULOS Y MOTOS EN FUNCIONAMIENTO

comercial@netservicebarcelona.com

O PARA DESGUACE TASACIÓN MÁXIMA PASO A DOMICILIO BAJA DE TRÁFICO INMEDIATA

NETEJA DE PÀRQUINGS NETEJA D’OFICINES NETEJA DE COMUNITATS

608 49 57 90 • •

Jardineria i paisatgisme Disseny i construcció Poda i tala d’arbres Manteniment de jardins

Tel. 625 40 08 63 www.brotsverds.es

• •

• • •

Col·locació de gres, marbre, granit i rajoles Impermeabilitzacions Feines de paleta en general Treballs d’electricitat, gas i aigua (Baixants i 636 182 207 desguàs de PVC) Col·locació de pladur, parets i enguixats Pintura i sanejament de parets i sostres Feines de ferrer (soldadures)

Transports i mudances JOSEP HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ Muntatge de mobles Servei elevador Transport urgent C/ Joan Oliver, 23 · Vilassar de Dalt ·

661 70 11 48

FUSTERIA D’ALUMINI I PVC

Tot per a la llar la indústria i la construcció

C/ La Boixa, 5 · Mataró 93 798 32 47 aludema@gmail.com |69|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat lavadoras, secadoras, neveras, termos, cocinas a gas, persianas. Tel. 691 07 48 23 JARDINER titulat. Podes d’arbres, gespes naturals i artificials, retallada de tanques i manteniments. Tractaments fitosanitaris. Tel. 625 40 08 63 PINTOR pintura en general y decoración, económico. Tel. 635 10 62 82. Salvador ELECTRICISTA. Tel. 607 16 06 10 REPARAMOS y cambiamos bajantes por P.V.C. plástico. Tel. 93 753 22 37 REPARACIONES

VARIS una tercera persona seria y responsable para buscar piso juntos. Greg. Tel. 670 22 12 29 COMPRO puntales, andamios, tableros, tablones, etc. Tel. 632 82 07 72 COMPRO discos anys 60, 70, 80. Passo a domicili. Tel. 626 01 66 41 CALDETES aguas termales, Renfe. Comparto mi piso con persona vegetariana. Tel. 722 26 80 50 COMPRO monedas y billetes de todo el mundo. Tel. 93 137 24 03 VENDO cámara Nikon D5000 con dos objetivos uno de 18-55 y otro 55-200 ambos originales Nikon y VR + funda viaje + 3 baterías con su cargador original + tarjetas de memoria siendo un total de 20gb. Estado impecable! Envio fotos por WhatsApp. Precio: 475 €. Tel. 666 52 68 67 BUSCAMOS

COMPRO cómics, discos, álbumes de fútbol, Playmobil, Scalextric, Geyperman, Madelman, muñecas, Tente, Rico, Paya y antigüedades en general. Tel. 679 73 64 91 HABITACIÓN estudiante. Teléfono: 699 79 37 03 COMPRO mobilari de jardí antic i decoració. Carme. Tel. 630 01 61 36 COMPRAMOS libros, juguetes, cómics, cromos, antigüedades, plumas, discos, puros, objetos religiosos. Restos pisos, casas. Pago al momento. José Miguel. Tel. 679 73 64 91 LOCAL assaig musical. Insonoritzat, equipat. Mataró. Tel. 654 89 59 19 COMPRO monedas y billetes de todo el mundo y sellos antiguos de España y mundiales. Tel. 93 137 24 03 ALQUILO habitación solo chicas en Vilasar de Mar. Tel. 654 96 32 77 COMPRO mobles antics, col·leccionista paga el màxim: calaixeres, rellotges, quadres, caixes, etc. Pago al comptat. Passo a domicili per tot Catalunya. Consultar sr. Josep Riera. Tel. 608 94 36 29 SE TRASPASA licencia de taxi en el Masnou. Interesados contactar al tel. 609 34 02 27 REGALAMOS mesa de centro elevable, nueva. Tel. 93 137 24 03. Premià de Mar COMPRO objetos antiguos, pago al contado. Máxima formalidad. David. Tel. 626 78 05 97

licencia Taxi. Premià de Dalt. Tel. 608 49 57 21 CONOCERÍA persona ecologista: huerta, jardinería, artes, vida sana. Dispongo lugar paradisíaco. Tel.éfono: 722 26 80 50 NOI hetero busca amistat. Forofos del Barça. Tel. 666 33 53 15 SE CEDE huerto y gallinero con gallinas poniendo a cambio de cuidar dos caballos de lunes a viernes. Contactar. Xavi. Tel. 615 02 04 11 CHICO 49 años atractivo busca chica atractiva hasta 38 años. Teléfono: 632 82 07 72 EL ALMA sanará. Tarot evolutivo. Visa. Tel. 944 07 93 31 HABITACIÓN disponible. Teléfono: 699 79 37 03 ESPÍRITU Santo Tú que me aclaras todo, que iluminas todos los caminos para que yo alcance mi ideal. Tú que me das el don Divino de perdonar y olvidar el mal que me hacen y que en todos los instantes de mi vida estás conmigo. Quiero en este corto diálogo agradecerte por todo y confirmar que nunca quiero separarme de Ti, por mayor que sea la ilusión material. Deseo estar contigo y todos mis seres queridos en la gloria perpetua. Gracias por tu misericordia para conmigo y los míos. Gracias Dios Mio. Gracias por nuestra excelente salud y los cambios beneficiosos en los estudios y el trabajo. M.V.L SE TRASPASA

PROPERA REVISTA 6 D’OCTUBRE

especial

www.laclau.cat

MOTOR La revista més llegida als pobles del Baix Maresme amb més de 1.000 punts de distribució. DE BADALONA FINS ARENYS!

|70|

T ’ A CI

N U N

DEMANA INFORMACIÓ SENSE COMPROMÍS 93 750 03 12 / laclau@laclau.cat

A• Mobles a mida • Finançament • Atenció personalitzada • Pressupostos sense compromís

TORNEN LES MILLORS OFERTES EN MOBLES!

CONJUNT DE TAULA EXTENSIBLE I 4 CADIRES

Mides taula: 140x90 tancada, 190x90 oberta

325 € PACK CANAPÉ I MATALÀS ECO

150x190 - Disponible en Blanc o Cambrian

459 €

*

LLIT JUVENIL AMB ESCRIPTORI MAK

T’ajudem a que no perdis ni un cm de l’habitació

339 €

SOFÀ CHAISELONGUE CHILL

265 cm d’ample

629 € Ofertes vàlides fins al 31 d’octubre, fi d’existències o excepte error tipogràfic.

Troba’ns i compra online a www.sayez.com Som a BADALONA - BARBERÀ DEL VALLÈS - SABADELL - SANTA COLOMA DE GRAMENET - TERRASSA - CERDANYOLA - MARTORELL - VIC

* Transport i muntatge inclosos a tota la comarca / Consulta al web l’horari de les nostres botigues