1526

Page 1

ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA

Núm. 1526 | del 27 de gener al 9 de febrer | 2022 | www.laclau.cat | @laclaumaresme

ESPAI L’AMISTAT CELEBREM ELS 10 ANYS!

UNA TERÀPIA INTEGRAL

L'ORENETA

LES IRRESPONSABLES

ELS OCELLS

HISTÒRIA D'UN SENGLAR

PROGRAMACIÓ 2022 I MOLTES SORPRESES MÉS! EL NOU ESPAI DE CREACIÓ, INTERRELACIÓ I EXHIBICIÓ ARTÍSTICA DE PREMIÀ DE MAR

ESPAI D'ARTS ESCÈNIQUES Casal d'Alella, de gener a juny Alella

LA SALA D'ARGENTONA Programació de febrer a maig Argentona
Manifest de l’AMIC sobre l’increment del preu del paper L’AMIC, l’entitat referent que aplega 475 mitjans de premsa en paper i digital de tots els territoris de parla catalana, vol manifestar la preocupació de tot el sector per l’augment desorbitat dels preus de les matèries primeres i especialment del paper, que en només un any ha sofert un increment que supera el 70 %. Aquest augment arriba després de gairebé dos anys de greu crisi sanitària, social i econòmica en què les empreses periodístiques, sobretot de proximitat, han hagut de treballar en condicions difícils, doblant els esforços per fer arribar informació constant a la ciutadania, mentre que per altra banda han vist disminuir els seus ingressos publicitaris pel fet que els seus anunciants naturals —comerç, restauració i empreses de serveis— també pateixen una situació econòmica molt difícil. És una pujada que, afegida a la resta de costos, com els de l’energia, perjudica greument el sector de periòdics, la majoria de distribució gratuïta, perquè els increments són impossibles d’aplicar als nostres anunciants. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, a banda de manifestar aquest malestar i fer una crida a la indústria paperera perquè moderi aquests augments difícils d’assumir, demana per part de la ciutadania i de les empreses anunciants que es valori un producte que des de les diverses empreses editorials distribuïm com a element de servei informatiu, de cohesió i d’arrelament ciutadà.

REVISTA / núm. 1526 Director: Xavier Clarimon Administració: Joan Berdún Agenda i cultura: Azucena Peidro Disseny gràfic i maquetació: Glòria Pitarch, Loida Gavilan i Ricard Bosch Dep. comercial: Anna Albert i Ismael Bustos Redacció i col·laboradors: Albert Calls, Carles Sierra, Elisabet Serrano, Marian Barreda, Regina Ferrando i Sílvia Tarragó. Impremta: Litografia Rosés. Difusions Maresme SL C/ Maria Vidal, 93 baixos 1a 08340 Vilassar de Mar Tel. 93 750 03 12 / 608 860 310 A/e: laclau@laclau.cat www.laclau.cat

@laclaumaresme

Distribució gratuïta a: ajuntaments, forns i pastisseries, supermercats, bars i restaurants, perruqueries, farmàcies, centres esportius, gasolineres... d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

La revista LA CLAU no es fa responsable del contingut dels articles i missatges publicitaris dels anunciants. No és permesa la reproducció total o parcial d’aquesta publicació, ni el seu tractament informàtic, ni la transmissió de cap forma o per qualsevol mitjà, ja sigui electrònic, mecànic, per fotocòpia, per registre o d’altres mitjans, sense el permís previ i escrit dels titulars dels drets de la propietat intel·lectual. Dep. Legal B. 12. 188/84

Audiència cotrolada per:

Baròmetre CatalunyaTOTA L’AGENDA A

WWW.LACLAU.CAT Alella

Teatre infantil

Conferència

ller de dansa amb Íria Llena Gasol. A través de pautes d’improvisació guiada ens endinsarem en els diferents diàlegs que pot oferir el nostre moviment. Podem parlar a través del cos? Les mans, la mirada, la pell, les textures i les energies corporals expressen més enllà de la paraula. Mès inf.: 938 678 187 o espaialella@alella.cat. Gratuït.

Barrocomatik és la història d’un personatge que ens mostrarà el seu univers envoltat d’autòmats que ell mateix ha creat, per tal de no afrontar les emocions. Espectacle de teatre sense paraules que barreja clown, teatre gestual, titelles i poesia visual, amb quatre músics barrocs en directe: fagot, oboè, tiorba i violí. Entrades a l’oficina de Turisme d’Alella. Preu entre 5/6 €. Més inf. 938 678 187 o espaialella@alella.cat.

riodisme a l’era digital a càrrec d’Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia. Aquesta conferència sobre el periodisme serà molt interessant, no te la pots perdre! Vine i gaudeix d’una bona estona! Organitzat per: Aula d’Extensió Universitària.

Festa dels Tres Tombs

.

Taller

Dv. 28/1/22 | 20 h | Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. C/ Sta. Teresa, 9. Diàleg de moviment. Ta-

Dg. 30/1/22 | 9 a 13.30 h | Diversos carrers del poble. De 9 a 11.30 h

a la Riera Principal: Trobada i esmorzar de Traginers, preu 5 €. De 10 a 12 h a la Riera Principal: Exhibició: maneig del cavall en llibertat i posta úngara. Passejada, carrussel i volteig. Els nens i nenes podran passejar amb burret. A les 12.45 h a la plaça de l’Ajuntament: Benedicció dels animals. . . . . . .

| 6|

Ds. 5/2/22 | 18.30 h | dg. 6/2/22 | 12 h | Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. C/ Sta. Teresa, 9.

. . . .

Arenys de Mar Ball

Ds. 29/1/22 | 22:30 h | Ateneu Arenyenc. C/ Josep Anselm Clavé, 20. Ball del dissabte amb el

Duet Alma L’Albert i la Mari formen un duet simpàtic i de bona música. Disposa d’un ampli repertori de cumbias, ranxeres, pasdobles, boleros, tangos, valsos, cha-cha-chas, bachatas, merengues, salses, rumbes, fox, etc. I un repertori més modern per al final de festa. Socis 5 €, no socis 8 €.

Dt. 1/2/22 | 18 h | Sala Josep Maria Arnau del C.C Calisay. Riera del Pare Fita, 31. El futur del pe·

Conferència

Dv. 4/2/22 | 18 h | Sala Josep Maria Arnau. Riera del Pare Fita, 31.

Febrer Musical: Richard Strauss. El darrer romàntic. El canvi de segle (Poemes i òperes). Richard Georg Strauss va ser un destacat compositor i director d’orquestra alemany la llarga trajectòria del qual abasta des del romanticisme tardà fins a la primera meitat del segle XX. És conegut particularment per les seves òperes, poemes simfònics i Lieder. Conferència a càrrec de Jesús Rodríguez Picó, compositor. Organitzat per: Aula d’Extensió Universitària. . . . . . .


www.laclau.cat / AGENDA

Jocs

Dt. 8/2/22 | 18 h | Espai Jove. Centre Cultural Calisay. Riera del Pare Fita, 31. Tarda de Jocs

Sabem que a Sant Jeroni de la Murtra el 1493, amb la primera visita de Cristòfor Colom als Reis Catòlics en el monestir, el món es va veure de manera diferent pel descobriment d’una nova terra.

de Teatre! Disfruta d’una tarda de jocs de teatre amb qui vulguis, no t’arrepentiràs d’haver vingut! Organitzat per: Espai Jove.

Arenys de Munt Cinema

Dg. 30/1/22 | 18 h | Centre Moral. Rambla Francesc Macià, 57. La

meva mare és una goril·la. No hi ha res que la Jana desitgi més que una mare. Els seus 8 anys de vida els ha viscut a l’orfenat La Ginesta. Fins que un dia una goril·la la tria per viure amb ella. Adaptació del llibre La estrella de los simios de Frida Nilsson. General: 8 € / socis: 5 € / menors 14 anys: 5 € / socis menors 14 anys: 2,50€ (taquilla +2 €). . . . . .

AMB UNA MODESTA APORTACIÓ pots ser membre de l’Associació d’Amics de Sant Jeroni de la Murtra i contribuir a la reconstrucció del monestir tot gaudint de les activitats que s’hi organitzen. Posa’t en contacte amb nosaltres! www.lamurtra.cat Tel. +34 933 951 911 / info@lamurtra.cat

FEM QUE LA INFORMÀTICA SIGUI UN AJUT, NO UN PROBLEMA.

Més de 30 anys d’experiència implantant solucions informàtiques. Assessorament proper i totalment adaptat al teu negoci. dabet@dabet.es / T. 93 380 68 24 C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 150- local 15 Premià de Mar

· Programació a mida · Experts en Office i programació en Excel · Anàlisi i evolució software i eines client · Creació d’apps per a mòbil · Gestió comptable i cartera · Quadre de comandament integral · Aplicació control horari · Manteniment software i hardware

www.dabet.es

. .

Teatre

Ds. 5/2/22 | 21 h | Dg. 6/2/22 | 18 h | Centre Moral. Rambla Francesc Macià, 57. Espurnes IV. Quatre

obres curtes, espurnes de teatre per un dissabte a la tarda. Picardi· es: El Centre d’Arenys de Munt. El otro lado de la calle: Col·lectiu de teatre EPMA Mataró. La depressi· va: Germanor de Malgrat de Mar. Entrevista de feina: 3 aquaris per un peix de Canet de Mar. 5 €.

NOU SERVEI Desinfecció interiors i exteriors Covid-19

| 7|


AGENDA / www.laclau.cat

Argentona Exposició

Fins al 20 de febrer | Museu del Càntir. Plaça Església, 9. Les for·

mes en els atuells ceràmics: Terrissa tradicional per a aigua de la col· lecció Joan Majó. Exposició que ens mostra les formes i mides dels atuells de terrissa per a aigua, que són el principal objecte d’estudi de Joan Majó en la seva col·lecció. Una visió diferent de la terrissa. De dt. a dv. de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Ds. d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dg. i festius d’11 a 14 h. Gratuït. . . . . . . . .

Curs formatiu

Conferència

Dj. 27/1/22 | 18 a 19 h | Centre Parroquial. C/ Bernat de Riudemeia, 4. La salut i les trampes de

gènere i pobresa, a càrrec de Carme Valls i Llobet, política, escriptora i metgessa especialitzada en endocrinologia. Aquesta és una conferència on es parlaran temes molt importants de la vida i que quasi no hi donem importància. Organitzat per: Aula d’Extensió Universitària d’Argentona. Preu: Socis: Entrada lliure. No socis: Aportació 5 €.

Teatre infantil

Teatre

Dv. 28/1/22 | de 20 a 23 h | Teatre Zorrilla. C/ del Canonge Baranera, 17. L’oncle Vània, d’Anton

Txékhov, una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. El director lituà Oskaras Koršunovas amb els artistes catalans han creat una peça excepcional. L’antiga casa de camp d’una família aristocràtica en decadència és l’escenari de l’enfrontament entre dos mons i dues èpoques. Des de 15 €.

Dg. 6/2/22 | 18 a 19 h | La Sala d’Argentona. Pl. Nova, 14. La fau·

la de l’esquirol. Obra de teatre de La Baldufa Teatre. El gran eriçó viu plàcidament a l’ombra d’un gran roure, cuidant dels seus, mentre gaudeix del seu raconet de món. Un dia aquesta pau es veurà pertorbada per l’arribada d’un esquirol amable, trapella i juganer. La seva convivència no serà fàcil. Un espectacle ple de màgia, sobre el mestissatge, sobre la importància del fet de compartir i ajudar-nos els uns als altres i que ens farà reflexionar sobre el món en què vivim. Preu: 7 €, 6 € (família nombrosa o monoparental).

Dc. 1/2/22 | 9:30 a 12 h | Saló de Pedra. C/ Gran, 69. Formació es·

.

pecialitzada en matrimonis forçats Comissió Tècnica del Protocol de vi· olència de gènere per prevenir, detectar i intervenir davant de situacions de matrimonis forçats. Els objectius són oferir informació i eines d’intervenció als professionals que poden detectar casos de matrimonis forçats; Presentar el nou Protocol per a la prevenció i l’abordatge dels matrimonis forçats i els seus circuits d’intervenció. Gratuït.

.

| 8|

Badalona

. . . . . .

Visita guiada

Dg. 6/2/22 | 10:30 a 12 h | Casa dels Dofins. C/ Lladó, 45. Casa dels

Dofins i la Casa de l’Heura. Visita guiada a les dues cases patrícies museïtzades de la ciutat romana de Baetulo, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura, que permet descobrir com vivien les elits de la ciutat de finals del segle I aC, enriquides gràcies a la producció i comercialització del vi. De la Casa dels Dofins es conserven diverses estances, habitacions, una zona destinada a la producció de vi, els mosaics i pintures murals originals. A la Casa de l’Heura es pot veure una àrea amb dipòsits per al vi i diverses habitacions. 5,93 €.


www.laclau.cat / AGENDA

Teatre i dansa

Conferència

Cinema

Picó, prestigiosa coreògrafa i ballarina. Ens transporta al Paral·lel dels anys 20 i dona vida a una de les vedets que l’habitaven. Ficció i realitat es barregen en aquesta obra que juga amb la transformació i la interacció del públic per alliberar-nos i posar-nos la pell de gallina. Desde 12,60 €.

retaule de Sant Sebastià de la Murtra a càrrec de Jaume Aymar Ragolta. historiador de l’art, responsable del monestir de Sant Jeroni de la Murtra. En el marc de l’exposició Retaule de Sant Sebastià (segle XV) que es pot veure al Museu fins al diumenge 27 de febrer. Gratuït.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tal de Coraci Ruiz. Des d’un punt de vista autobiogràfic, la directora brasilera Coraci Ruiz segueix la transició de gènere del seu fill adolescent, en Noah. Entre l’any 2016 i el 2019, l’entrevista tot abordant els conflictes, certeses i incerteses que impregnen la seva profunda cerca d’identitat. Al mateix temps, Coraci també viu el seu propi procés de transformació que la porta a trencar amb vells paradigmes, a enfrontar-se a les seves pors i a desmuntar els seus propis prejudicis. Amb un relat personal, generós i honest es posen sobre la taula qüestions socials rellevants al voltant del gènere, el matrimoni, la política i el consentiment dels pares. 3 €.

Dg. 6/2/22 | de 19 a 20 h | Teatre Margarida Xirgu. C/ Francesc Layret, 41. Malditas plumas de Sol

Dt. 8/2/22 | 19 a 20:30 h | Museu de Badalona. Pl. de l’Assemblea de Catalunya, 1. Els enigmes del

Dc. 9/2/22 | de 20 a 21.17 h | Teatre Margarida Xirgu. C/ Francesc Layret, 41. En el llindar, documen-

| 9|


AGENDA / www.laclau.cat

Cabrils

Caldes d’Estrac

Dosrius

Tertúlia

Club de lectura

Banc de sang

Dj. 27/1/22 | 18 a 19 h | Biblioteca Pública de Cabrils. C/ Carles Domènec, 1. Amor, curiosidad,

prozac y dudas, de Lucía Etxebarría, activitat a càrrec de Francesc Ponsa. L’amor, la curiositat, 20 mil·ligrams diaris de Prozac, els dubtes. Lucía Etxebarria ha construït una novel·la sobre la difícil recerca de la identitat femenina al marge de convencions absurdes i estereotipades.

Xerrada

Ds. 29/1/22 | 10:30 h | Hotel d’Entitats. C/ Can Campins, s/n.

Visió 2022. Xerrada del cicle de xerrades i col·loquis Millora la teva qualitat de vida. Tenir clar on vols arribar et farà més fàcil aconseguir-ho. Saber què vols a la teva vida, salut i benestar físic i emocional, treball i productivitat, relacions personals, i tot el necessari per tenir resultats. Gratuït.

Concert pop català

Dv. 4/2/22 | 20.30 a 21.30 h | CC La Fàbrica. Domènec Carles, 21. El

nou disc de Marialluïsa, La vida és curta però ampla, hi trobem amor i lluita; desig i sexe; principis i finals, delícies i amargors. I molta bellesa. Taq. 10 €. Ant. 6 €. De 4 a 10 anys: 50%. Fins a 3 anys: gratuït. Carnet Gent Gran Cabrils: 50%.

Ds. 29/1/22 | 11 h | Biblioteca Can Milans. Carrer l’Església, 6. Una

mare, d’Alejandro Palomas amb Èlia Portús. Falten unes hores per a la mitjanit. Per fi, després de diverses temptatives, Amalia ha aconseguit als 65 anys veure com el seu somni s’ha fet realitat: reunir tota la família per sopar la nit de Cap d’Any. Inscripcions al tel. 937 913 025. . . . .

L’hora del conte

Dv. 4/2/22 | 18 h | Ajuntament (Sala Cultural 1r pis). La Riera, 31.

Un dia al mar amb Marta Arnaus. Als vespres d’estiu, a l’Ananda li agrada asseure’s a la barca que li va fer el seu avi, on recorda cançons i històries que ell va explicar-li. Un dia passarà una cosa ben màgica, arribarà un personatge del cel, una petita estrella. L’Ananda i els seus amics del mar, faran tot el possible per poder-la tranquil·litzar i ajudar a trobar els seus pares. Inscripció prèvia al 937 913 025. Gratuït.

Curs, conferència .

Ds. 5/2/22 | 11 h | Biblioteca Can Milans. C/ Esglèsia, 6. Tallers de

.

creixement personal a càrrec de Norma Isern. Monogràfics de poder personal: 05/02 El poder dels Pensaments 19/02 El poder de Deixar anar 05/03 El poder de Per· donar. Inscripció al 937 913 025. Places limitades. Gratuït.

. . . |10|

Dj. 27/1/22 | 10 a 21 h | Sala de Plens del consistori. C/ St. Antoni, 1. Jornada de donació de sang.

Després d’haver estat diagnosticat amb Covid-19, el temps d’espera per venir a donar sang que passa de 28 a 14 dies. calen més donacions per recuperar les reserves. De 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

El Masnou Exposició

Fins al 20/2/22 | Espai Casinet. C/ Barcelona, 5. Passavolant.

El mapa màgic de la sèrie Plaça d’Ocata. Videoinstal·lació de Joan Casellas & Victòria Pujadas. La foto-vídeo-novel·la Plaça d’Ocata dirigida per Joan Casellas i Victòria Pujadas amb motiu del centenari del pintor Pere Pujadas. . . . .

Teatre i Dansa

Ds. 29/1/22 | 20 a 21:15 h | Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet. C/ Fontanills, 77. Equus de Cop

de Teatre. Peter Shaffer s’inspirà a escriure aquest text després de llegir sobre un crim perpetrat per un adolescent que ferí sis equins amb un punxó. Un relat detectivesc, una aproximació a la figura del jove Alan Strang a través de les converses amb el seu psicòleg que, fent ús de la psicoanàlisi i la psicopatologia, fan referència a les seves passions i desenganys. A partir de 10 anys. 10 €.


www.laclau.cat / AGENDA

Exposició

Dv. 4/2/22 | Espai Casinet. C/ Barcelona, 5. D’ací i d’allà, ex-

posició de Carla Benito Pros. Un recorregut pel Masnou. Una mirada atenta, per parar el temps en aquest món que va tan de pressa. Carrers pintats els matins de diumenge, quan l’eufòria dels seus habitants es refugia en l’ombra del vermut. Inauguració: a les 19 h. . . .

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM!

Av. Montevideo, 5 Vilassar de Mar Tel. 93 754 28 81 675 944 508 lilladepaper@gmail.com

.

Mataró Concert cant coral

Ds. 29/1/22 | 20 h | Teatre Monumental. C/ la Riera, 169. Cere·

mony of Carols. Concert simfònic a càrrec de Veus - Cor Infantil Amics de la Unió el qual ofereix una selecció d’obres de gran bellesa amb acompanyament musical de la destacada arpista Esther Pinyol. Un repertori de diferents èpoques amb un arpa. Sota la direcció de Josep Vila Jover. Entrades: Direcció de Cultura (C/ Sant Josep, 9).

Concert solidari

Dg. 30/1/22 | 12 h | Les Esmandies Casal de Barri. Rda. O’Donnell, 94. Concert solidari amb la Ma-

rató de TV3, a càrrec de Sons del món. Cada any, la sommelier Laura Masramon estableix un maridatge entre cadascun dels artistes que actuen al festival i un vi de la zona. Pels seus escenaris han passat artistes nacionals i internacionals com Michael Nyman, Gloria Gaynor, Luz Casal o Quimi Portet.

J.MASSA DESEMBUSSOS DE TOTA CLASSE INSTAL·LACIÓ I REPARACIÓ DE CANONADES Càmares

93 753 22 37

www.jmassa.com

d’inspecció de tuberies

*5% descompte en tots els serveis, si en trucar dius que has vist aquest anunci |11|


AGENDA / www.laclau.cat

Mataró Assaig obert de l’espectacle

Dt. 1/2/22 | 19 h | Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques. C/ d’Enric Prat de la Riba, 89. Rèquiem, readaptació de l’es-

pectacle creat per Maria Rovira. Obra coral de dansa amb música en viu que homenatja el concepte de justícia amb què hauríem de viure la vida. El Rèquiem de Mozart és una obra que parla de la vida, la mort i la injustícia dels jutges. . . . . . . .

Visita guiada

Ds. 5/2/22 | 11 a 13 h | Platja del Varador. Pg. del Callao. Platges

de Mataró Ecosistemes vius. Activitat vinculada al dia mundial de la vida silvestre. Sortida familiar, vivencial i participativa per descobrir els valors naturals que les platges amaguen i com s’ho fan els éssers vius per sobreviure en aquest medi. També donarem un cop d’ull a les infraestructures de primera com ara els espigons i ho lligarem tot amb la dinàmica litoral i la pèrdua de sorra de la platja. Més inf. al telèfon 937 955 405 o casacapell@ajmataro.cat.

.

.

.

.

.

.

.

Espectacle

Dg. 6/2/22 | 12 h | Casal L’Aliança. Carrer Bonaire, 25. En Tabalet.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

|12|

con semillas de amapola de Benito Zambrano ha estat nominada als Goya com a millor guió adaptat i candidata a millor pel·lícula en llengua no catalana als Premis Gaudí. Basat en la novel·la de Cristina Campos. Dues germanes que es retroben per vendre la pastisseria que han heretat. Una història de sororitat i d’amor fraternal. Entrada general: 4,5 €. Carnet Jove: 3€. Socis Club Vanguardia: 2x1.

.

.

kespeare. Club de lectura conduït per Bernat Reher en 3 sessions. La 1a sessió serà la Introducció a Shakespeare: Hamnet.

Dg. 30/1/22 | 18 a 20 h | Sala Teatre. C/ l’Església, 5. Pan de limón

.

.

Dj. 3/2/22 | 18:30 a 20 h | Dòria llibres. C/ d’Argentona, 24. Sha·

Cinema

.

Espectacle de titelles basat en un conte popular del mateix nom. En Tabalet és un conillet molt conegut i apreciat pels nens i nenes. És petit i de color blanc, viu amb la seva mare en una lloriguera. Hi trobarem unes cançons acompanyades d’ukelele i altres sons amb instruments senzills de percussió. Per totes les edats.

Club de lectura

Òrrius

L’hora del conte

Dj. 3/2/22 | 17:30 a 18:30 h | Sala Teatre. C/ Església, s/n. Contes

de Bruixes, Ogres i Bruixots a càrrec de Mon Mas. Benvinguts al món monstruós de la mOn. Sabeu que la por està sempre amagada perquè és molt espantadissa? Gratuït.

Premià de Dalt Exposició

Fins al 31/1/22 | Sala d’actes de la Biblioteca Jaume Perich i Escala. Riera de St. Pere, 88. Arquitectura,

exposició fotogràfica col·lectiva. A càrrec del Grup de Fotografia de l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt. (Xavier Rafanell, Carlos Sánchez, Alícia Serra, Pere Arnal, Núria López, Carme Mas, Rafel Mirabet i Rafael Planas), gratuït.


AGENDA / www.laclau.cat

Teatre

Ds. 29/1/22 | 19 h | SC St. Jaume (Sala teatre). Riera de St. Pere, 147. La Volta al Món en 80 Ties. Us

proposem un viatge teatral i musical a través del teatre documental, la performance, les cançons, la imatge i la dansa amb el que descobrirem a 80 ties, sovint silenciades. Viatjarem a través de la història i al llarg dels 5 continents per conèixer el seu testimoni. General 12 €. Joves 10 €. Socis/es 8 €.

Exposició

Dj. 3/2/22 | Biblioteca Jaume Perich i Escala (Sala principal). Riera de St. Pere, 88. Indrets de

Jordània. Exposició fotogràfica de Rafael Planas Pérez. No et perdis aquestes obres d’art! Horari: Del 3 de febrer a les 16 h al 26 de febrer a les 13.30 h. Més informació al telèfon 937 514 771.

Premià de Mar Teatre musical

Dg. 30/1/22 | de 17.30 a 20.30 h | Patronat Teatre. C/ Reverend Josep Paradeda, 26. La família

Espai de debat

Dt. 1/2/22 | 18 h | Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, Ctra de Vilassar de Dalt, 100. Capitalisme

Adams. Prepareu-vos per donar bots. La primera família de Halloween, la família Addams, és també la família més excèntrica del barri. Divertida, estrafolària i totalment emblemàtica, la família Addams canvia la definició del bon veí. Socis 7 €, no socis 10 €.

verd i decreixement, a càrrec de Lluís Soler. Àgora, espai de debat. Quines són les dues alternatives principals per fer front a la crisi climàtica, la contaminació i la pèrdua de biodiversitat?. Quines són les propostes concretes dels partidaris del decreixement? I quins són els reptes i problemes que es plantegen? Inscripció prèvia.

.

.

.

.

.

.

.

.

ESPAI L’AMISTAT

El nou espai de creació, interrelació i exhibició artística de Premià de Mar JA POTS COMPRAR LES TEVES ENTRADES A TRAVÉS DE LA NOSTRA PÀGINA WEB I SENSE COMISSIONS O BÉ A LA TAQUILLA DEL TEATRE (dilluns i dijous de 18 a 20 h)

HISTÒRIA D’UN SENGLAR De Gabriel Calderón

UNA TERÀPIA INTEGRAL

DIVENDRES 4 DE FEBRER 2022 A LES 20 H

Carrer de Sant Antoni, 60 Premià de Mar

DISSABTE 19 DE MARÇ 2022 A LES 20 H

www.espailamistat.cat

(+34) 93 752 99 90 info@espailamistat.cat |13|


AGENDA / www.laclau.cat

Premià de Mar L’hora del conte per a nadons

Dt. 8/2/22 | 17.30 h | Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Ctra de Vilassar de Dalt, 100. Tastet de

moixaines, càrrec d’Anna Farrés. Les moixaines i les cantarelles són un recurs insubstituïble per al desenvolupament dels infants perquè hi incideix d’una manera natural. Aquestes moixaines, cantarelles, jocs dansats i les primeres audicions i cançons de bressol són les primeres manifestacions artístiques que mares i pares poden compartir amb els fills i són un punt de partida en l’educació a través de les quals els nens i les nenes inicien en el descobriment del seu cos, de llenguatge oral, de la dansa, del ritme, de l’audició.

Sant Andreu de Llavaneres

Música

Ds. 29/1/22 | 18 a 19.30 h | Casal de joves. Pg. de la Mare de Déu de Montserrat, 39. Jamb amb La

Exposició

fang Figures de pessebre, escultu· res de petit format. Exposició de figures de pessebre de Salvador Masdéu (1859-1924). Pessebrista amb ànima d’escultor i escultor amb vocació de pessebrista.

392 contra el racisme. Saps quines són les arrels del hip-hop? La 392 un grup de joves units pel rap ens cantaran alguns dels seus temes, també podràs col·laborar en una part de la cançó que escriurem sobre l’antiracisme. Inscripció a casaljove@ajllavaneres.cat o al 937 02 36 26. Gratuït.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Fins al 30/1/22 | Museu-Arxiu de Llavaneres. Ctra. de St. Vicenç, 14. Salvador Masdéu, els secrets del

Classes de Patchwork Gran varietat d’accessoris i teles

www.ameliapatchwork .com Horari: De 10 a 14 de 16 a 20 h

Pl. de l’Església, 7, Cabrils - 937 507 071 - amelia@ameliapatchwork.com - @ameliapatchwork |14|


AGENDA / www.laclau.cat

Exposició

Del dv. 4 al dg. 27/2/22 | Museu Arxiu de Llavaneres. Ctra. St. Vicenç de Montalt, 14. De llunes

i cràters. Exposició de gravats de Lourdes Figuera. Exposició de gravats de l’artista de Vilassar de Mar Lourdes Figuera. Si t’agraden aquest tipus d’exposicions no te la pots perdre! Organitzat per: Museu Arxiu de S.t Andreu de Llavaneres. Gratuït. . .

Sant Vicenç de Montalt Esports

Dg. 30/1/22 | 9 h | Av. Toni Sors. 20a MontaltBike Un recor-

regut amb molts corriols i pujades i baixades impossibles. El circuit serà de 36 quilòmetres, uns 1.500 metres de desnivell positiu i de dificultat alta. Organitzat per: Club Ciclista Xurribikers amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. .

. .

.

. .

Visita guiada

Dg. 30/1/22 | d’11 a 13 h | Parc dels Germans Gabrielistes. Camí del Padró. Torre de Can Valls. Pro-

gramada una nova jornada de visites guiades a la Torre de Can Valls, l’últim vestigi de la masia, ja desapareguda, que havia acollit la casa convent dels Germans Gabrielistes. La Torre de Can Valls és una torre de defensa inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La seva ubicació, a l’entorn natural del parc dels Germans Gabrielistes, i el bon estat de conservació exterior permeten apreciar clarament les parts bàsiques de les torres de guaita: el talús, la porta, la finestra, els matacans, els merlets i la corsera. Visites amb reserva d’hora (10 persones per torn): 11, 11.30, 12 i 12.30 h.

|15|


AGENDA / www.laclau.cat

Tiana Club de lectura

Dj. 27/1/22 | 19 a 21 h | Biblioteca Can Baratau. Carrer de Lola Anglada, 10. The New York trilogy

Book’s club de Paul Auster. Coordina: David Requena. Formada per tres novel·les breus, examina la identitat canviant dels personatges principals d’una novel·la. Més inf. a: 934 657 741 o b.tiana. cb@diba.cat.

Club de lectura

Conferència

chez Rodríguez. La casa del dolor és un viatge pel melodrama dels horrors d’una família que podria ser qualsevol família. Un viatge cap a la nit, òrfic, que travessa consultes de psicòlogues i esglésies, ventisquers i laberints, a la recerca d’una expiació. Inscripció a 934 657 741 o tiana.cb@diba.cat.

amb Antonio Turiel Martínez, investigador científic a l’Institut de cipencies del mar del CSIC. És llicenciat en física, matemàtiques i doctor en física teòrica. El món està abocat a un canvi ràpid i radical. Ens encaminem a una situació d’escassetat de petroli d’aquí a pocs anys, molt abans de tenir preparada una transició més enllà dels combustibles fòssils. Quins tipus de transicions energètiques/ecològiques són possibles? Quin és el camí que al final seguirem? Més inf. 93 750 74 88. Preu: Socis d’Àgora gratuït, no socis 5 €.

Dl. 31/1/22 | 19 a 21 h | Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10. La casa del dolor de Víctor Sán-

.

Vilassar de Dalt

.

Xerrada

. . .

Dj. 27/1/22 | 16 h | Biblioteca Can Manyer. Pl. Miquel Martí i Pol, 6. La casa del dolor. Conversa so-

bre l’obra de teatre, Inscripció: b.vilassard.cm@diba.cat o al tel. 937 530 952.

Club de lectura

Ds. 29/1/22 | 11 a 13 h | Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10. Un fill del nostre temps d’O.V.

Horváth, publicada poc després de la seva mort (1938), narra la història d’un jove desesperat que troba sentit a la seva existència allistant-se a l’exèrcit en una època de crisi profunda. Denúncia del bel·licisme que va impregnar la seva època, alhora que mostra l’estupidesa amb què actuem els éssers humans. Inf. a: 934 657 741 o b.tiana.cb@diba.cat. . . . . . |16|

.

.

.

.

Teatre

Ds. 5/2/22 | 20 h | La Massa Teatre. Pl. del Teatre, 3. Karao·

ke Elusia. La vida de tres amics comprimida dins la sala privada d’un karaoke. L’Anita, el Cristian i el Samuel reviuen els moments més extraordinaris d’aquest últim any la nit abans que el Samuel se suïcidi. Algun dia cantaràs davant d’un milió de persones, avui només hi som nosaltres. Aquest espectacle aborda temes com el bullying i el suïcidi juvenil. 15 €.

Dt. 8/2/22 | 19 h | Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. C/ Marquès de Barberà, 9. La fi del petroli

Vilassar de Mar Exposició

Dg. 30/1/22 | Gliptoteca Enric Monjo. Camí Ral, 30. Fangtàstik

Exposició d’Elias Colomé. Del 30 de gener al 27 de febrer, es pot visitar al Museu Monjo l’exposició Fangtàstik, d’Elias Colomé. Una escultura, nascuda dels formats del carrer, que es concentra en l’expressió de la racionalitat a partir de les vísceres i la intuïció, la personalització de la forma, gairabé onírica. La Inauguració serà el 30 de gener a les 12 h. Gratuït. . . . . . .


VISITES CONCERTADES Teatre

Dg. 30/1/22 | 17:30 h | Sala cultural Maria Roser Carrau - Espai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8.

Operació A.V.I. Teatre familiar a càrrec de la Cia. Farrés Brothers i Cia. Espectacle de titelles, actors i trastos vells. Malgrat el pas dels segles, la Caputxeta, el Patufet, el Flautista i tota la resta mai no moren, mai es fan vells. Per estranyes circumstàncies, però, han estat objecte d’un terrible experiment i han envellit de cop. L’Operació A.V.I. consistirà en un llarg viatge i un reguitzell de peripècies per recuperar de nou la joventut. D’aquesta manera els avis, els de debó, podran seguir explicant els contes i no cauran en l’oblit. Ni els avis, ni els contes. A partir de 6 anys. Ant. 5 €; taq. 7 €. . . .

Gestors Administratius Col.legiats des del 1970 C/ Sant Joan, 26 · Vilassar de Mar 937 590 304 · infogrup@grupcollet.com HORARI de dl. a dj. de 8 a 19 h i dv. de 8 a 15 h · Agost de 8 a 14.30 h

Acadèmia Perelló COMPTABLE FISCAL LABORAL

Centre de reforç de Primària, ESO, Batxillerat i Universitat • Reforç escolar d’ESO i Batxillerat • Classes de matemàtiques • Reforç de matèries de proves d’accés a Selectivitat, Grau Superior i majors de 25 anys

Anselm Clavé, 16 · Vilassar de Mar Tel. 93 759 43 56 info@sercompt.es

C/ Sant Felip, 115 · El Masnou 93 555 03 07 · 689 41 41 01 www.academiaperello.com academiaperello

. . . .

Conferència

Dt. 1/2/22 | Sala Roser Carrau de l’Espai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8. La confiança edu·

cada. Violència i abusos sexuals en la infància i l’adolescència. Conferència a càrrec de Vicki Bernadet, presidenta de la Fundació Vicki Bernadet, fundació que treballa des de 1997 en l’atenció integral, prevenció, formació i sensibilització dels abusos sexuals infantils. Conferència de l’Aula d’Extensió Universitària VdM. Preu: 5 €.

|17|


EL CINE www.laclau.cat

El callejón de las almas perdidas Guillermo del Toro du a terme un luxós remake d’El callejón de las almas perdidas (Edmund Goulding, 1947), adaptació al seu torn de la novel·la de 1946 de William Lindsay Gresham, abandonant l'atmosfera noir en contrastat blanc i negre en benefici d’un tractament exuberant del color i els espais. Un pròleg sinistre i inquietant ens presenta el personatge principal, Stanton Carlisle (Bradley Cooper), cremant un cadàver per desfer-se’n, escena que culmina amb una imatge potent de la casa en flames dalt d'un turó. Stanton esdevé un vagabund sense ofici ni benefici fins que acaba trobant feina en un circ ambulant regit per Clement Hoately (Willem Dafoe). En el microcosmos del circ, Stanton queda impactat per una criatura humana engabiada de trets monstruosos, atracció de fira que alimenten amb pollastres que queixala i dessagna com una bèstia per a esgarrifança de la gent. Enmig de la variada fauna humana que habita aquest petit món circense, Stanton farà amistat sobretot amb Zeena (Toni Collette) i el seu marit Pete (David Strathairn), un home alcoholitzat. Tots dos treballen en un número d'espiritisme endevinant fets i traumes de la gent que assisteix a la demostració mentre Stanton aprèn els gestos i trucs secrets del xou, i és que el molt trepa ambiciona de crear un espectacle propi. |18|

DIRECCIÓ: Guillermo del Toro INTERPRETACIÓ: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Rooney Mara, Toni Collette, Willem Dafoe DURADA: 150 min GÈNERE: Drama, intriga Així, a una noia del circ per la qual se sent atret, Mary Elizabeth «Molly» Cahill (Ronney Mara), li proposa millorar el seu número a base de descàrregues elèctriques, simulant la seva execució en una cadira elèctrica. Un cop assolida l'excel·lència en la tècnica del mentalisme, Stanton abandona el circ amb la Molly per guanyar més diners actuant plegats en aquesta especialitat en hotels de luxe. Però l'ambició crematística d'Stanton no té límits i decideix entabanar gent poderosa amb la col·laboració d'una cèlebre psicoanalista, Lilith Ritter (Cate Blanchett), la qual té informació secreta i privilegiada de diversos pacients de les elits de la ciutat. El callejón de las almas perdidas encaixa en la clàssica estructura d'ascens i caiguda d'un ningú que assoleix l'èxit per acabar devorat per la fama i el poder. L'alè fatalista del cinema negre perviu en aquest film admirable on, per exemple, les flames de l'inici empaiten el protagonista en diversos moments, un element recurrent associat a la culpa del crim, el seu pecat original. Fins i tot conserva una figura tan emblemàtica del gènere com la femme fatale, aquí encarnada per Lilith. Del Toro sembla que

deixa de banda el característic alè fantàstic que nodreix el seu cinema, segell ben distingible en films com El laberinto del fauno (2006) o l'oscaritzada La forma del agua (2017), per centrar-se en el món dels freaks i l'atmosfera grotesca del circ ambulant i els riscos i perills de les sessions espiritistes. I és que les atraccions circenses, l'exhibició de criatures semihumanes o les endevinacions en l'espiritisme acaben per refutar el mateix gènere fantàstic: veiem com el meravellós i el fantàstic s'esvaeix quan es revela que rere la màgia i l'encant d'un número de circ o una sessió de mentalisme s'amaga un engranatge amb poc marge d'error on tot té una lògica interna, un mètode de treball, un manual d'ús de signes, tot perfectament estipulat i calculat. En posar al descobert les tàctiques i tècniques per atraure els incauts, sembla com si Del Toro ens parlés del seu propi cinema, posant en relleu els paranys del fantàstic per atrapar el públic. Però, sobretot, el que planteja és que els monstres de veritat no es troben en el reialme de la imaginació, sinó en la vida real.

Joan Millaret i Valls ·Especial animals de companyia

|20|


ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA www.laclau.cat

El DNI dels animals, camí de ser una realitat Aquests dies s’ha parlat molt sobre el que es coneix ja com a DNI dels animals, un document que seria obligatori per a gossos i gats amb l’objectiu de tenir identificades totes les mascotes i que d’aquesta manera es contribueixi a aconseguir que cap animal no pugui ser abandonat. En el context de la nova Ley de Protección y Derechos de los Animales, que pretén aconseguir una millora substancial en el tracte que la societat dona als animals, una de les mesures proposades és l’obtenció d’aquest DNI animal. Tot i així, en aquest moment encara forma part d’un avantprojecte i caldrà veure quina forma final acaba adoptant. Segons ha transcendit, però, l’objectiu que la Dirección General de Derechos de los Animales pretén assolir amb la creació d’aquest DNI per a mascotes, que seria obligatori amb la nova llei de protecció animal, és tenir una base de dades d’àmbit estatal que impedeixi els abandonaments. Recentment, a més, es van modificar diverses normatives jurídiques segons les quals els animals deixen de ser considerats jurídicament com a «bens o coses» per passar a tenir la consideració d’«éssers vius dotats de sensibilitat». En qualsevol cas, encara caldrà esperar perquè el DNI animal

sigui una realitat. Amb l’aplicació d’aquesta mesura es volen establir uns criteris mínims per a la identificació dels animals o per a la creació d’un sistema estatal de registre que en garanteixi la protecció. El DNI serà de caràcter obligatori i necessari per a la identificació d’animals de companyia, gossos o gats, fet que hauria de permetre la identificació del propietari en cas d’abandonament. El document, que comptaria amb la coordinació de les comunitats autònomes, es concep com una eina complementària al microxip, atès que inclourà dades sobre l’animal, com el calendari de vacunes o els tractaments que ha rebut.

També caldrà veure quina forma final presenta el DNI i com ho farà la Dirección General de Derechos de los Animales per acabar implantant-lo mitjançant la Ley de Protección de los Derechos de los Animales. S’ha comentat que la gestió es farà des de les comunitats autònomes, en el marc d’una base de dades estatal que permetria l’intercanvi d’informacions entre les regions. D’altra banda, tot apunta que el DNI serà un document digital. I és que el DNI dels animals és una de les mesures destacades de l’esborrany de l’avantprojecte de la nova Llei Animal, que així mateix n’implicarà d’altres per millorar la qualitat de vida de les mascotes, en uns moments en què la societat està cada cop més sensibilitzada amb el tema. Font:www.informacion.es Redacció La Clau

Plaça Antoni Pujades i Nirell, local 8 · Alella Tel. 937 372 109 No Tanquem al migdia |21|


ENTREVISTA ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA www.laclau.cat

MARIA PADILLA RUBIO · Presidenta d’APAC Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar

«La gestió de l’alimentació, despeses, medicació i proves veterinàries és a càrrec nostre gràcies a les aportacions dels nostres socis. Sense ells seria impossible fer aquesta tasca.» Com va sorgir? La protectora va sorgir arran d’una gran proliferació de gats de carrer al nostre municipi. Les actuacions que en aquell moment va dur a terme l’Ajuntament no eren adequades, cosa que va portar un grup de persones amb afinitats animalistes a fer una tasca on el benestar animal fos l’objectiu principal; en aquest cas, i en cooperació amb l’Ajuntament, es va buscar el control de les colònies de gats

La Protectora d’Animals de Cabrera de Mar (APAC) és una entitat sense ànim de lucre que al febrer d’aquest any complirà 20 anys de la seva fundació i té l’objectiu d’ajudar i defensar els animals del nostre municipi. Encara que avui només ens ocupem de gestionar les colònies de gats de carrer, vam estar una dècada gestionant els gossos abandonats. Actualment aquesta gestió la fa el CAAD d’Argentona per conveni amb l’Ajuntament. La junta directiva està composta per voluntàries: presidenta, vicepresidenta, tresorera i secretària. També en formen part quatre vocals i prop de 30 voluntaris que ens ajuden desinteressadament amb l’alimentació de les colònies.

FERVET Consulta Veterinària

Consulta Veterinària

· Medicina interna general · Anàlisis clíniques · Cirurgies · Alimentació especialitzada · Perruqueria i tractaments especialitzats per a animals al·lèrgics, atòpics o amb altres afeccions de la pell C/ de la Plaça, 78 · Premià de Mar · Tel. 930 133 044 |22|

CAMPANYA

DE PREVENCIÓ DE LA

LEISHMANIOSI

INFORMA’T

!


carrer mitjançant esterilitzacions. La gestió de l’alimentació, despeses, medicació i proves veterinàries és a càrrec nostre gràcies a les aportacions dels nostres socis. Sense ells seria impossible fer aquesta tasca. Com funcionen les acollides? La nostra entitat no té refugi físic, per la qual cosa, en moments determinats, els gats que trobem abandonats, malalts, els hem de tenir en un parc de gàbies que anteriorment es feia servir per a gossos, condicionades actualment per a gats. Aquí és on col·loquem els felins malalts, perduts, abandonats o pendents d’adopció. També els tenim als nostres habitatges particulars, ja que en força ocasions les gàbies no són suficients. Realitzem les adopcions d’acord amb la normativa, mitjançant contracte d’adopció i lliurant l’animal xipat, desparasitat, vacunat i, al moment oportú, esterilitzat. Estem esperant que l’Ajuntament faci uns habitacles apropiats per a gats en un espai que ens ha cedit.

Estadística d’aquests vint anys En aquests darrers 20 anys hem realitzat 2.160 actuacions: 743 esterilitzacions de gats, 1.052 gates i l’eutanàsia i/o incineració de 365 animals; a més, també hem donat en adopció més de 500 gats. Les nostres actuacions han comportat un benefici per al municipi en els àmbits social, sanitari i ambiental. Tot això, amb ajut econòmic de

l’Ajuntament de Cabrera de Mar. En els darrers 18 anys hem gastat un total de 83.366 euros en l’alimentació de pinso de gats, essent la despesa anual actual de 6.500 euros. Les despeses anuals de veterinaris pugen a una mitjana aproximada de 4.000 euros. Gràcies a les quotes trimestrals dels nostres socis, amb una aportació mínima de 15 euros al trimestre, podem fer el nostre treball d’alimentació i veterinari.

Nou Premià Veterinaris

Plans de salut

NOU SERVEI DE WHATSAPP:

638 426 972

a partir de

12,50 €

De dl. a dv. 10-14 h i 16.30-20.30 h URGÈNCIES 24

h

607 822 503

Av. Sta. Elena, 34 Tel. 937 532 269

C/ St. Ferran, 34 Tel. 937 510 070

Ptge. Manent, 25 Tel. 937 524 742 |23|


ENTREVISTA ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA www.laclau.cat

MARIA PADILLA RUBIO · Presidenta d’APAC Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar

Per això aprofito per demanar ajuda, ja sigui fent-se’n soci, amb aportacions esporàdiques o donatius. Estaríem encantades amb les ajudes, ja que actualment gestionem més de 35 colònies a tot el municipi. Reben alguna ajuda o subvenció? Nosaltres no rebem cap mena de subvenció, només una petita ajuda anual de 600 euros per part del nostre Ajuntament. Quina funció tenen les colònies de gats de carrer? Les colònies de gats de carrer se situen en un lloc o espai de forma natural, on ells trien. Els gats són necessaris per controlar la població de rosegadors, ja que la seva presència els espanta i això evita un problema important per a les persones. Gràcies a la nostra tasca, mitjançant el control de la població de gats

Visita + Vacuna des de 39,90 € |24|

És important saber que els gats de carrer adults no es poden agafar per tenir-los a l’habitatge o donar-los en adopció. Són animals criats al carrer i per tant només poden viure en llibertat.

aconseguim adequar una situació harmoniosa per a totes les parts: animals i persones. Si un particular es troba un gat al carrer, què ha de fer? És importantíssim conscienciar que, en cas de trobar-se un gat o gats petits al carrer, no se’ls ha d’agafar, ja que les femelles traslladen les cries de lloc amb molta freqüència; si agafes un gat petit i el separes de la seva mare i per tant de la possibilitat de mamar, hi ha una probabilitat molt alta que no sobrevisqui

encara que se l’alimenti amb una llet especial i biberó. Si el gat que es troba és adult i mans, nosaltres duem a terme el procés d’identificació per si portés xip; en cas que no sigui així, ho difonem per xarxes socials per trobar-ne l’amo. Si passats vint dies no apareix l’amo, ja el podem donar en adopció. És important saber que els gats de carrer adults no es poden agafar per tenir-los a l’habitatge o donar-los en adopció. Són


Gràcies a les quotes trimestrals dels nostres socis, amb una aportació mínima de 15 euros al trimestre, podem fer el nostre treball d’alimentació i veterinari.

animals criats al carrer i per tant només poden viure en llibertat. Quin és el futur de l’APAC? El nostre futur és seguir amb la nostra feina com a mínim 20 anys més. Totes les persones que formem part de la protectora continuem amb la mateixa il·lusió d’ajudar els animals desafavorits, i necessitem que el nostre Ajuntament continuï donantnos suport en les tasques d’esterilització de les colònies de gats.

Després de 20 anys ha decrescut el nombre de gats gràcies a les esterilitzacions, però sempre n’arriben de nous d’altres zones o cries de gats de particulars, cosa que obliga a continuar amb les esterilitzacions. El nostre futur és mantenir una economia suficient per poder continuar alimentant, protegint i donant suport veterinari, medicació i tot allò que garanteixi el benestar animal. El nostre futur és conscienciar els nostres veïns i escolars, amb

xerrades, la nostra presència a fires i campanyes, que els gats són animals del nostre poble, que cal respectar-los i que es pot viure perfectament amb ells en harmonia. El nostre futur és el compromís amb el nostre poble per poder portar la nostra feina a bon terme. Finalment volem donar les gràcies a tots els socis per les seves aportacions i a tots els voluntaris que treballen els 365 dies de l’any i que fan possible tot això. Entrevista: Redacció La Clau

ASSOCIACIÓ PROTECTORA D’ANIMALS DE CABRERA DE MAR Tel. 647 782 871 Segueix-nos al Facebook Aportacions al núm de compte: ES12 2100 1379 0601 0018 1005

|25|


ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA www.laclau.cat

em convides a menjar? AJUDAN’S

a aconseguir que els gats de les colònies gestionades per l’APAC no passin gana! RECOLLIDA DE PINSO I ALTRES ALIMENTS

per a l’Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar

on nc

|xx|

64 77 82 871

Posa't e ta c

i? ar

Vo ls

r volun t se

te a es mb nosaltr

·

Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar

Hi col·labora:

www.laclau.cat


CAMPANYA DE RECOLLIDA D’ALIMENTS La Clau posa en marxa una campanya de recollida d’aliments destinada als gats de l’APAC, Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar. Si vols col·laborar-hi, pots fer la teva aportació comprant aliments per als gats en un dels establiments col·laboradors del llistat. L’entitat també fa una crida per obtenir recursos a fi de seguir treballant, i en aquest sentit proposa aportacions puntuals, fer-se’n soci o col·laborar-hi fent voluntariat.

Llistat de col·laboradors • CENTRE VETERINARI ALELLA C/ Torrent Vallbona, 10 ALELLA • MASCOTES ALELLA Pl. Antoni Pujades i Nivell, 12 ALELLA • TOT X ELLS Rambla Francesc Macià, 77 ARENYS DE MUNT • BESTIAL Carretera N-II, km 643 CABRERA DE MAR • NATUR CENTER C/ de Les Corts, 2-4 Polígon Industrial Les Corts CABRERA DE MAR

• CAN COLOMÉ Av. President Kennedy, 12 EL MASNOU

• AHORRAENPIENSO.COM C/ Miquel Moragas, 1 PREMIÀ DE MAR

• CENTRE VETERINARI EL MASNOU C/ Sant Miquel, 9 EL MASNOU

• DOC’S CENTRE VETERINARI Gran Via, 223 PREMIÀ DE MAR

• MARENY VETERINÀRIA C/ Flos i Calcat, 53 EL MASNOU • MARICEL VETERINARIS C/ Almeria, 29 EL MASNOU • PETIT AMAZONES Pl. Ramón i Cajal, 4 EL MASNOU

• CENTRE VETERINARI CABRILS Ptge. Horts de Santa Creu, 12 CABRILS

• XIC Pg. Roman Fabra, 19 EL MASNOU

• CENTRE VETERINARI DOSRIUS Pl. Glorieta de Catalunya, 3 DOSRIUS

• CLÍNICA VETERINÀRIA GATASSA Av. Gatassa, 85 MATARÓ

• LIFE VETERINÀRIA C/ de la Plaça, 68 PREMIÀ DE MAR • B&G PETSHOP Baixada Font de la Teula, 3 VILASSAR DE DALT • KIREL·LA C/ Santa Maria, 44 VILASSAR DE MAR

|27|


ESPECIAL ANIMALS DE COMPANYIA www.laclau.cat

Consells per a treballar a casa amb la teva mascota En els darrers anys el món s’ha digitalitzat i cada cop són més les persones que treballen des de casa. Moltes d’elles comparteixen la llar amb un o més animals i han de compaginar l’activitat laboral amb la seva companyia. Els veterinaris i especialistes en conducta animal donen una sèrie de recomanacions per fer-ho de la millor manera. 1. Mantingues la rutina. Si acostumaves a donar de menjar al teu gat o treure a passejar el teu gos a les 7 del matí ho has de seguir fent. Canviar els teus horaris de cop perquè ja no has de matinar provoca expectació en l’animal. Si vols començar el teu dia més tard, endarrereix la teva rutina a poc a poc, de 10 o 15 minuts, durant alguns dies o setmanes, fins que arribis a l’hora desitjada. 2. Estableix un espai de treball específic. Designa una àrea de la casa perquè el teu company pelut sàpiga que allà |28|

et concentraràs durant unes hores. Evita treballar des d’una butaca, llit, etc., perquè l’animal ho associarà amb el teu temps de relaxació i t’interromprà. 3. Crea un espai còmode per a ell. Un lloc confortable i fix per al teu gos o gat és tan important com ho és una bona cadira d’escriptori per a tu. Si l’acostumes, aprendrà que aquest lloc és per descansar sense tenir atenció del seu humà. 4. Assegura’t que l’oficina sigui segura. Per als cadells

i els gossos molt juganers és important que al lloc de teletreball no hi hagi res perillós que pugui mossegar. Els protectors per a cables poden ser de gran ajuda. També has d’anar alerta amb el que llences a la paperera, vigila que no sigui res que es pugui empassar. A més, cal tenir molta cura amb les gomes d’esborrar, els clips i cintes adhesives. 5. Fixa límits. Que el teu gos t’interrompi per jugar o que el teu gat salti al teu escriptori


ALIMENTACIO · COMPLEMENTS PERRUQUERIA CANINA

Tot per a les teves mascotes @kirel.la Sta. Maria, 44 bxs. 2 · Vilassar de Mar · 936 385 505 · kirellavilassar@gmail.com @Kirellavilassar

DOGSTEL-Hotel canino sin jaulas

Adiestramiento · Actividades · Cursos lacanina.vallromanes

Masía Can Gurguí, Vallromanes 665 815 850 / www.lacanina.com

do c s

centre veterinari

Gran Via, 223-227 Local 3E · Premià de Mar Tel. 93 754 86 48 URGÈNCIES: 617 57 50 03

perquè estiguis per ell pot ser divertit al principi, però has d’establir límits clars i fer-ho de manera ràpida per evitar que això passi de manera continuada. 6. Busca-li entreteniments. Per evitar l’avorriment de l’animal, que pot conduir a comportaments destructius indesitjats, pots recórrer a joguines interactives o articles per mastegar. Així estarà entretingut durant molta estona.

PREMIÀ DE MAR Gran Via, 196-198 cvpremia@gmail.com

Plaça Glorieta de Catalunya, 3 - Dosrius Telèfons consulta: 93 791 93 89 / 630 20 50 93 consulta@cvetdosrius.com - www.cvetdosrius.com cvet_dosrius / cvetdosrius

Redacció La Clau |29|


www.laclau.cat

LA RECEPTA

Peix

Rap al cava amb salsa d’ametlles INGREDIENTS: 12 medallons de rap 75 cl de cava brut 100 cl de fumet 12 cues de llagostí crema de llet ametlles laminades sal Per a la picada: 1 all ametlles torrades i pelades oli d’oliva

Picada: poseu les ametlles torrades i el gra d’all en el morter, piqueu-ho bé i quan estigui al punt poseu-hi una mica d’oli. Seguidament saleu el rap i les cues de llagostí (pelades) i enfarineu-los. Poseu oli en una paella, fregiu lleugerament el rap i els llagostins per ambdós costats i reserveu-los. A la mateixa paella, incorporeu-hi la picada juntament amb el cava, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir; tot seguit poseu-hi la crema de llet i el fumet, sense deixar de remenar. Quan la salsa ja estigui al punt, incorporeu-hi el rap i els llagostins que teniu reservats, deixeu-ho a foc lent uns 5 minuts i ja ho podreu servir. Decoreu-ho per sobre amb una mica d’ametlla laminada.

TOTES LES RECEPTES A

www.laclau.cat

|30|


Via Octaviana, 46 VILASSAR DE MAR 93 754 15 67 Av. Pare Jaume Català, 30 CABRERA DE MAR 93 759 29 37

biela2@msn.com

Mossèn Jacint Verdaguer, 23 PREMIÀ DE MAR 93 653 69 53

FRUITA I VERDURA ECOLÒGICA · Som productors

BOTIGA: Ctra. Nova de Teià km 0,5 Teià

COMANDES A DOMICILI: 625 99 94 81 HORARI: de dimecres a divendres de 10 a 13.30 i de 16a 19 h. Dissabtes matí de 9.30 a 13.30 h Pizzeria / Cafeteria / Restaurant La

P aZZa

PIZZES PER EMPORTAR 19.30 A 21.30 H

de Dalt

Una gran selecció de carns i elaboracions pròpies, com canelons, albergínies i croquetes. Producte de qualitat, fresc i de proximitat. Servei a domicili C. Anselm Clavé, 9 Vilassar de Dalt 937 537 619 · 645 224 742

sdcroser@gmail.com

Pl. de la Fàbrica, 2 · Premià de Dalt 937 523 351 · 673 443 952 www.lapiazzadedalt.com

GASTRONOMIA www.laclau.cat

La llonganissa Aquest embotit és molt típic de Catalunya, s’elabora amb carn magra de porc –sovint l'espatlla i la cuixa–, cansalada, sal i pebre i s'emboteix en carn de tripa natural. Hi ha nombrosos artesans que li saben donar el seu toc personal, cosa que quan ens la mengem marca la diferència amb d’altres fetes amb menys elaboració. Per la seva banda, les llonganisses industrials tenen un contingut en greix més elevat i acostumen a incorporar ingredients com vins, lactoses, sucres, fècules, additius, colorants, antioxidants i conservants artificials. A més, les carns d’aquests preparats industrials s’emboteixen habitualment en cel·luloses o plàstics, en lloc del budell del porc. Pel que fa a l’elaboració de la llonganissa, consisteix bàsicament a fer un picat de les carns, afegir-hi les espècies i barrejar-ho. El procés segueix amb un repòs de 24 hores, per després embotir-la i deixar-la curar uns 45 dies a temperatura i humitats controlades. D’altra banda, la carn que s'hi posa sol ser la mateixa o molt semblant a la d'un fuet o una secallona, però molt més gruixuda. Hi ha molts tipus de llonganisses, però destaca la de Vic, que és molt popular i gaudeix del distintiu IGP (indicació geogràfica protegida). Segons diuen els entesos, és recomanable adquirir-la sencera i anar-la tallant a mesura que la consumim. També, però, es pot envasar al buit. La llonganissa es guarda penjant-la i deixant-la en un lloc ventilat. Redacció La Clau |31|


GASTRONOMIA www.laclau.cat

Vaixelles comestibles, cada vegada més populars Les vaixelles que es mengen estan pensades per contenir aliments freds i calents, líquids i sòlids, i fins i tot es busca que vagin en consonància amb els aliments que presenten. També es pretén que puguin utilitzar-se tant en gastronomia d'alta gamma com en establiments de menjar ràpid. La preocupació pel canvi climàtic ha incorporat el reciclatge a les nostres vides i ha fet sorgir iniciatives que lluiten contra l'augment de residus d'un sol ús. Cada cop són més els establiments que no ofereixen palletes de plàstic per prendre la beguda i han substituït els gots d’aquest material pels de cartró. Tot i així, comptar amb recipients comestibles és un pas

|32|

més en el reciclatge i per això s’han desenvolupat plats, coberts i ampolles que es mengen, o bosses que es beuen juntament amb l'aigua que contenen. La idea de fer vaixelles comestibles, doncs, no és nova, però el 2021 ha estat l'any que han començat a popularitzar-se. Bars i restaurants han anat incorporant


GASTRONOMIA www.laclau.cat

NOU RESTAURANT!

Masia catalana amb cuina de mercat i brasa amb productes de proximitat Espais per a grups i terrassa exterior HORARI/ Migdies: de 13.30 a 16 h Nits: de dj. a ds. de 20 a 23.30 h / Dilluns tancat nougrasrestaurant www.nougras.es

vaixelles comestibles fabricades amb fibra de poma i altres aliments, culleres fetes amb una pasta d'arròs, mill i blat que fabrica una companyia índia. I al Brasil hi ha una marca d’hamburgueses que se serveixen amb paper comestible. A alguns establiments ofereixen gots que es poden menjar. N’hi ha que són similars a un con de gelat i estan fets de cereals, i n’hi ha que es componen de gelatina d'algues. També hi ha tasses de cafè fetes de galeta que tenen a l'interior una cobertura de sucre perquè el recipient aguanti el líquid sense fondre's. A casa nostra, la dissenyadora gràfica barcelonina Laura Gispert, exalumna de l’escola universitària Elisava, va crear Voilà, una línia de coberts, plats i gots comestibles fets a base de farina, aigua i llavors, que incorporen color gràcies a tints vegetals. Aquest projecte, que es va donar a conèixer l’any passat, va estar guardonat amb el primer premi Innofood 2020.

Redacció La clau

Cal Gras 4, Cabrils / Tel. 937 531 953 /

673 833 407

Ja tenim

calçots!

937 524 168 Torrent Malet, 10 Premià de Mar www.restaurantelpallerpremia.com

Dissabtes Nit obert!

EsmorzarS de Forquilla C/ Via Octaviana, 45-47. Local 3. Vilassar de Mar

617 248 347

10% dte. tots els dijous

en la compra de peix fresc

Dissabtes de 13 a 14 h, 15 % de descompte*

*En compres superiors a 50 €. No vàlid per al peix encarregat |33|


CREIXEMENT PERSONAL www.laclau.cat

Cada dia és un miracle El miracle de despertar-se cada dia sentint-se viu és un dels plaers més grans que la vida ens regala diàriament. Si estem distrets i no ens n’adonem, perdem una oportunitat fantàstica de fer que el nostre dia flueixi amb serenor, flexibilitat i creativitat. Si a tot plegat hi afegim la nostra essència, que és l’amor –amor com a imatge del que som, amor com a imatge del creador, amor

que desitja fondre’s amb l’amor dels qui ens envolten–, la vida, per moltes dificultats que tinguem, serà sempre el regal més meravellós.

sempre i per sempre en un racó del nostre infant interior. Ell hi és sempre, disposat que el traiem a passejar; si no ho fem, ofeguem el millor de nosaltres.

No importa res del que passa al nostre voltant, ni la brama de polítics corruptes, de periodistes mentiders i de capitalistes sense entranyes; l’únic que importa és una necessitat interior, la nostra capacitat d’estimar i el nostre cabal de pau que rau des de

Qui no es commou davant d’una sortida del sol espaterrant o davant d’una posta vermella com les que ens regala l’hivern? Qui no es commou davant d’una flor bellíssima que esclata un matí al nostre jardí? Qui no es commou davant de la mirada transparent d’un infant

El Taller de Ioga · Psicologia infantojuvenil · Psicologia adults · Reeducacions psicopedagògiques · Psicologia forense Centre · Logopèdia C/ Enamorats, 5 El Masnou Tel. 93 540 53 56 www.enampsicologia.com |34|

“Classes de ioga presencials i on-line”

C/ Dr. Fleming, 22 Premià de Mar Tel. 93 751 33 25

“Sempre al teu costat” www.tallerdeiogapremia.cat

Youtube: https://www.youtube.com/user/tallerdeiogapremia


CREIXEMENT PERSONAL www.laclau.cat

que amb els ulls acabats d’estrenar ens mostra el millor de nosaltres mateixos, allò que, en el moment que ens despistem, perdem? Es tracta, doncs, de SER a cada instant per no perdre cap dels regals que moment a moment la vida ens ofereix. Es tracta, doncs, de viure plenament el present. Es tracta de no deixar-nos encadenar per un passat que ja ha passat. Es tracta, doncs, de no deixar-nos atemorir per un futur que encara ha d’arribar i que no existeix. El món que hem creat fa tot el possible per distreure’ns de la nostra comesa veritable, per això nosaltres hem d’estar molt

amatents perquè les boires artificials no ens impedeixin veure la veritat que banya la nostra mirada. Tot el que ens envolta és meravella si la nostra mirada és pura, innocent i neta. Tot allò que ens distreu i ens fa mal, tot el que hi pot haver de dolent en aquest món, és la conseqüència directa de les nostres incerteses, de les nostres manques de previsió, de la nostra manca d’expertesa i del nostre nivell de consciència limitat. Alliberem-nos doncs de l’home antic, aquell que és una cuirassa de la nostra essència veritable, i deixem sortir totes les nostres qualitats, que són regal des del nostre naixement. Només així

serem capaços, entre tots, de construir un món millor. Un món que no tingui res a veure amb el món que ara contemplem. Un món que sigui només el reflex de la intenció del creador. Necessitem fer un reset total en el funcionament del món per tornar-lo a posar a la via original i abandonar aquesta via morta en la qual estem cada vegada més embrutits. I com sempre, depèn de nosaltres fer-ho. No ens ho rumiem més i posem-hi primeres pedres.

Regina Ferrando i Ferran Trobaràs els escrit publicats amb anterioritat al web: reginaferrando.cat e-mail: regina@reginaferrando.cat

|35|


SALUT www.laclau.cat

Apunts de psicoanàlisi: El complex d’Èdip

El complex d’Èdip és una troballa de Sigmund Freud a principis del segle XX. Com si d’un tresor arqueològic es tractés, Freud es va endinsar en la mitologia grega per trobar-hi alguna història que tingués similituds amb allò que intuïa. Ho va trobar en una tragèdia escrita per Sòfocles. La història comença quan l’oracle de Delfos prediu a Laios que el seu fill el matarà i es casarà amb la seva esposa Jocasta, tots dos reis de Tebes. Així que quan Èdip neix, el seu pare el fa matar. L’executor d’Èdip no pot portar a terme l’ordre i l’abandona a la muntanya. El cas és que el troba un pastor i l’entrega al rei de Corint, que decideix adop· tar-lo com a fill. Ja de gran Èdip, un altre oracle insisteix en aquell tràgic destí, així que el noi fuig de Corint sense saber que aquells no eren els seus pares biològics. De camí cap a Tebes, coincideix amb el seu pare biològic, Laios, el qual mata en una baralla. A les portes de Tebes, Èdip es troba amb l’esfinx, un monstre mitològic que planteja als viatgers un enigma que han de desxifrar per no ser devorats. Sorprenentment, Èdip el resol i és rebut a Tebes com un he· roi. És per això que Jocasta, vídua,

accedeix a casar-s’hi sense saber que es tracta del seu fill. No és fins després de tenir una filla comuna, Antígona, que descobreixen la tràgica veritat. Jocasta, incapaç de suportar-la, se suïcida, i Èdip s’arrenca els ulls i acaba els seus dies com a captaire, assistit per la seva filla.

un infant succiona el pit de la mare obté plaer a més d’alimentar-se. El fet és que hi ha d’haver quelcom que permeti passar d’aquesta realitat del nadó a una relació amb la vida exterior, quan de dos es passa a tres. Això és la inserció a la cultura, la civilització...

Aquesta història revela l’horror que suposa l’incest, que significa tenir relacions sexuals amb el pare o la mare, un fet antropològic que és una qüestió prohibida. Hi ha estudis que indiquen que en totes les cultures existeix un codi que veta aquest tipus d’actes.

Freud considerava que en aquest trànsit existeixen unes pulsions molt primitives d’amor i odi cap als progenitors, també de rivalitat. El nadó no voldria perdre aquesta relació íntima amb la mare i per això rivalitza amb el pare. Es fa necessari, i té un alt component de decisió, que la mare accedeixi a deixar el nen o nena. Són els plors dels primers moments de l’escola bressol o l’educació infantil.

El cert, tanmateix, és que els infants, abans de parlar, obtenen plaer de la relació amb la mare i també amb el pare. És la realitat d’una sexualitat, d’una relació amb el plaer, dels nadons. Quan

El complex d’Èdip parla d’una marca que tenim tots i totes, de

VINE A CONÈIXER EL MIRADOR DE MATARÓ! C O N E IX EL NOSTES R CENTRE E D E D IA? · · · · · ·

Places de residència col.laboradores i privades Transport adaptat · Estades temporals Apartaments especials per a matrimonis Atenció integral i personalitzada Pàrquing gratuït per a familiars i clients Menjador per a famílies · Terrasses i jardins

Urbanització Can Quirze c/ Capcir, 90· Mataró· Tel. 937 901 536· residenciamiradordemataro@grupvl.es |36|


SALUT www.laclau.cat

la necessitat de reprimir aquelles pulsions inicials que ens permeten entrar a la vida però que han d’evolucionar. Després Freud va parlar de diferents etapes –oral, anal i sexual– per explicar quin és aquest procés de maduració. Però no és tan clar que siguin estadis tan separats, sinó que convivim durant tota la vida amb aquestes pulsions. El complex d’Èdip s’ha d’elaborar, s’ha d’entendre com ho hem fet cadascú de nosaltres, la manera com ens hem pogut separar d’aquesta realitat entranyable i necessària per a la vida. Molts pacients parlen de la mare i el pare, de com ha anat aquesta realitat i de com fer-la moure per estar millor. És cert que el complex d’Èdip és una manera de descriure quelcom que és difícil d’explicar, i que en realitat tota vida estableix relacions amb els progenitors en relació a les pulsions. Actualment hi ha diversitat en la constitució de les famílies i per tant s’ha de veure, si cal, quin lloc té aquell fill o filla en relació als qui en tenen cura. Això sí, sempre hi haurà quelcom d’entranyable, pulsional, primordial. Jordi Alcàsser, psicoanalista Si voleu llegir escrits anteriors, els trobareu a: https://apuntsdepsicoanalisi.blogspot.com |37|


SALUT www.laclau.cat

Farmàcies de guàrdia

Arenys de Mar

Premià de Mar

Divendres 28:

Dorado

Dissabte 29: Diumenge 30:

Abril Abril

Dilluns 31:

I Busquets

Dimarts 1:

I Busquets Bertran

Dimecres 2: Dijous 3: Divendres 4: Dissabte 5: Diumenge 6: Dilluns 7: Dimarts 8: Dimecres 9: Dijous 10:

Bertran Rigola G. Ametlla Ametlla Ballester Ballester Dorado Dorado

93 792 58 77 93 792 33 01 93 792 33 01 93 853 61 91 93 853 61 91 93 792 14 46 93 792 14 46 93 792 02 37 93 792 14 71 93 792 14 71 93 792 40 55 93 792 40 55 93 792 58 77 93 792 58 77

El Masnou Divendres 28: Dissabte 29: Diumenge 30: Dilluns 31: Dimarts 1: Dimecres 2: Dijous 3: Divendres 4: Dissabte 5: Diumenge 6: Dilluns 7: Dimarts 8: Dimecres 9: Dijous 10:

Divendres 28:

C. Peraire

Dissabte 29: Diumenge 30:

Viayna-Gaza Viayna-Gaza

Dilluns 31:

Umbert

Dimarts 1:

R. Braun Pueyo

Dimecres 2: Dijous 3: Divendres 4: Dissabte 5: Diumenge 6: Dilluns 7: Dimarts 8: Dimecres 9: Dijous 10:

P. Viayna L. Moragues Luis Roselló Luis Roselló C. Peraire Viayna-Gaza Barniol Umbert

93 754 72 00 93 751 58 00 93 751 58 00 93 751 51 94 93 751 18 74 93 531 08 42 93 751 70 03 93 752 54 00 93 752 95 89 93 752 95 89 93 754 72 00 93 751 58 00 93 751 04 44 93 751 51 94

93 555 08 55 93 555 19 79 93 555 19 79 93 555 59 36 93 555 03 81 93 555 33 08 93 555 08 55 93 555 19 79 93 555 04 03 93 555 04 03 93 555 03 81 93 555 33 08 93 555 08 55 93 555 19 79

Divendres 28: Dissabte 29: Diumenge 30: Dilluns 31: Dimarts 1: Dimecres 2: Dijous 3: Divendres 4: Dissabte 5: Diumenge 6: Dilluns 7: Dimarts 8: Dimecres 9: Dijous 10:

De mar Altirriba P. Altirriba P. Altirriba G Mollfulleda M. Roca De mar Altirriba P. Mirats Mirats Mollfulleda M. Roca De mar Altirriba P.

Bernal (c/ Masnou) R. Gómez Martínez Solé

93 540 03 83 93 555 16 08 93 540 23 42

Sindreu Martí

93 797 14 00 93 797 12 62

M.P. Machado Pla de L’Avellà

93 795 05 48 93 750 01 05

Mena Cabrils 2

93 753 24 55 93 753 00 53

Argentona

Cabrera de Mar Cabrils

Montgat

Eugenia Medrano 93 469 00 45 Cirici 93 469 11 87

Premià de Dalt

93 750 05 69 93 759 59 58 93 759 59 58 93 750 69 53 93 750 20 65 93 759 39 93 93 750 05 69 93 759 59 58 93 759 44 70 93 759 44 70 93 750 20 65 93 759 39 93 93 750 05 69 93 759 59 58

Rodríguez Guinart Marta Burniol

93 792 61 99 93 795 28 47 93 792 96 88

Sant Vicenç de Montalt Ripoll Farmàcia de la Costa

93 791 51 02 93 791 31 25

Maqua Escadon Lourdes Costa Mena

93 395 27 06 93 465 53 02

J. Muñoz

93 555 35 18

A. Brassó A. Sánchez M.D. Palacios Salvet

93 753 08 03 93 753 08 01 93 750 87 35 93 038 20 28

Tiana Teià

Vilassar de Dalt

669 852 809

cuidem persones

Residència a domicili 24 h, 365 dies l’any

93 751 32 90 93 751 01 19

Sant Andreu de Llavaneres

al teu costat

“Sigui atès com vostè es mereix a la seva propia llar”

ALTRES POBLACIONS

Meritxell Galceran M. Martínez

Vilassar de Mar Riera Fabregas Fabregas Dominguez Aymar Ocata Riera Fabregas Viamar Viamar Aymar Ocata Riera Fabregas

Alella

FARMÀCIA M. UMBERT Salut i nutrició esportiva: Finisher Aromateràpia: Pranarom / Posem arracades Fórmules magistrals

PROMOCIONS:

PACKS BIMANAN / ENDOCARE EXPERT DROPS ANTIEDAD 2X1 INMUNOFERON 5€ DTE. XLS 25% DTE / LIPOGRASIL 30% DTE. COFRES NUXE Pg. Joan Carles I, 12 · El Masnou www.alteucostat.eu alteucostat.info@gmail.com 693 004 446 |38|

OBERT TOTS ELS DIES DE L’ANY!

(Davant de l’ambulatori) C/ De la Plaça, 94 · Premià de Mar · 93 751 51 94 NOU HORARI: Dll. - div. 8 - 21 h · Ds. 9 a 21 h · Dg. i festius 9 a 15 h


SALUT www.laclau.cat

Com convertir-se en cuidador Tenir cura d’una persona gran, malalta o discapacitada pot ser una experiència gratificant, tot i que de vegades no és un procés fàcil d’assolir. Dependrà del nivell de cura que es necessiti i altres demandes de temps i energia del cuidador. Segons expliquen els entesos, malgrat que l’èxit dels cuidadors s’obté gràcies a l’experiència, és molt important que estiguin ben informats de les característiques de la malaltia de la persona al seu càrrec, així com de les millors estratègies per tenir-ne cura. A banda d’això,

assenyalen, els cuidadors han de saber donar l’atenció i el suport necessari en tot moment i, sobretot, tenir empatia, ser comprensius i molt pacients, ja que els millors cuidadors són aquells capaços de crear un vincle estable amb les persones que cuiden. Per aconseguir aquest tipus de connexió amb la persona dependent, el cuidador no només ha d’oferir-li atenció professional, sinó una companyia que li ofereixi conversa i comprensió. La clau és que vegi en el cuidador un acompanyant que l’aju-

· Estades temporals o permanents · Dinamització, psicoestimulació i teràpia ocupacional · Atenció càlida i personalitzada · Grans espais exteriors

da en les seves activitats diàries i no un vigilant. Els reptes que tenen els cuidadors, doncs, són que les necessitats de la persona dependent estiguin cobertes i que les cures i atencions que necessiti es realitzin amb comprensió i empatia. Redacció La Clau

93 761 99 00 Av. Costa Brava, 92. Malgrat de Mar www.residencianazaret.org |39|


BELLESA I MODA www.laclau.cat

L’il·luminador: 10 consells imprescindibles per treure’n partit

Fa temps que vam afegir l'il·luminador als nostres necessers, després de descobrir el seu poder per donar llum i vitalitat al nostre rostre. Reconeguem, però, que per a moltes el seu ús continua sent un autèntic misteri. Si tu també vols ser una experta del highlighter i brillar com una estrella en comptes de com una bombeta, pren nota d'aquests consells per aplicar l'il·luminador que ofereix la maquilladora professional Cristina Lobato. 1. Tria bé el tipus d'il·luminador. Els trobaràs en diferents formats: en crema, en pols, fluids, en llapis, multiús, etc. Per triar el teu, has de tenir en compte quin tipus de pell tens i l'efecte que vols aconseguir. Per exemple, els il·luminadors d'acabat mat són millors per al dia, ja que ofereixen un resultat més natural, mentre que els que tenen centellejos glitter són genials per a la nit. 2. Les pells madures, millor que optin per il·luminadors correctors. Els il·luminadors |40|

i els correctors són coses diferents: uns donen llum i els altres oculten les imperfeccions. No obstant això, hi ha productes que combinen les dues funcions. La maquilladora recomana el seu ús en pells madures. Acostumen a ser fluids i inclouen un pinzell aplicador. Corregeixen la zona de la ullera, emplenen petites línies d'expressió i aporten lluminositat gràcies al concentrat de pigments cristal·lins que contenen. 3. Barreja l'il·luminador líquid amb la base de maquillatge. Un truc de l'experta: afegint un parell de gotes a la teva base de maquillatge habitual aconseguiràs crear una lluentor radiant natural. 4. Aplica lluentor en les zones correctes. Això és molt important, ja que l'il·luminador no es pot utilitzar sense solta ni volta. Les zones on cal aplicar l'il·luminador són: la zona alta del pòmul, l'arc de les celles, la zona del llagrimer i l'arc de Cupido (situat sobre el llavi).

5. Si apostes per un il·luminador en pols, tria sempre el to en funció del teu color de pell i aplica'l a la zona alta del rostre, igual que amb els de textura fluida. 6. Els avantatges de l'il·luminador multiús. Són perfectes per crear un maquillatge monocrom, ràpid, senzill i molt natural. La mescla de diferents tons dins del mateix producte ens permet aconseguir un coloret irisat. També el podem aplicar a la parpella com a ombra d'ulls, obtenint així un look fresc i amb una gran aportació de llum. 7. Si tens la pell grassa, compte amb els il·luminadors! Evita usar-los, sobretot, en la zona T. A més, és millor que utilitzis il·luminadors en pols, perquè els de textura cremosa accentuen encara més les lluentors del rostre. 8. Per a pells normals o seques. Les pells normals poden emprar il·luminadors en crema o en pols, mentre que per a les pells seques són preferibles


Autor: ANDREY ZVYAGINTSEV

les textures cremoses. L'efecte és molt natural i sucós, sense necessitat de brillar amb partícules de llum.

Il·lumina sempre les zones del rostre que vulguis ressaltar i juga amb les pols de sol per crear diferents volums.

al descobert més centímetres de pell, pots aplicar tocs de llum a la zona de la clavícula i fins i tot a les espatlles per crear un look radiant.

9. No et passis amb l'il·luminador: crea addicció!

10. Il·luminar parts del cos. Sobretot a l'estiu, quan deixem

bellezaactiva.com ·

ALLISADA

DE QUERATINA

@lapeludeanna Vilassar de Mar C/ Narcís Monturiol, 15 Tel. 93 750 17 85

AMB UNA FÓRMULA D’AVANTGUARDA. CABELL REFORÇAT, LLUMINÓS I LLIS El millor efecte llis en qualsevol mena de cabell arrissat, durador en el temps i amb grans resultats: cabell llis, suau i fort. |41|


BELLESA I MODA www.laclau.cat

Com aplicar el perfum: les regles bàsiques La importància de fer servir com cal els cosmètics és ben sabuda, però també és fonamental conèixer les recomanacions que fan els experts per aplicar els perfums de manera correcta. D’aquesta manera, aconseguirem que la fragància, ja sigui masculina o femenina, duri molt més temps i en traurem el màxim profit. Mantenir l’aroma del perfum durant tot el dia depèn de diversos factors, com ara la composició de la fragància, el tipus de pell i el ph de cada persona, però hi ha unes regles bàsiques que ajuden a fer que el perfum duri més temps: Crear una base en el moment idoni

Aplicar el perfum en els punts calents

Després de dutxar-se és quan ens hem d’aplicar el perfum, ja que és quan la pell absorbeix més bé la fragància. Per a una fixació perfecta dels olis, els experts recomanen hidratar la pell i ruixar després la fragància a les àrees exposades a l'aire, evitant aquelles que cobrirà la roba.

Els llocs on ha de posar-se el perfum són zones on la circulació sanguínia es produeix més a prop de la pell, per la qual cosa la temperatura és més alta i fa que la fragància s'evapori més lentament: àrees com darrere de les orelles, la part posterior del coll, els

C de Carmen

BOTIGA DE ROBA I COMPLEMENTS Ens podeu trobar al Club Nàutic Premià Edifici Platja de Premià de Mar 93 754 88 56 / 609 392 158 |42|

canells, darrere dels genolls o l'interior dels colzes. És molt important no fer fricció canell amb canell, ja que l'aroma podria canviar.

Fada Nails Centre d’ungles i formació Nous serveis! Eliminació de tatuatges Depilació làser Peeling de carbó Tractaments facials

Tractaments: Ungles Pedicura / Extensió de pestanyes Micropigmentació / Massatges Doctor Fleming, 7, bxs. 1r Premià de Mar (Cant. Jacint Verdaguer) Tel. 931 808 908 · 609 632 271


BELLESA I MODA www.laclau.cat

Ruixar el perfum a 10 cm de la pell El polvoritzador no s’ha d’acostar gaire al cos; l’ideal és que estigui a una distància aproximada de 10 cm respecte de la zona on es vol aplicar. D'aquesta manera, l'aroma es distribuirà millor. Un cop aplicat el perfum, es recomana deixar que penetri a la pell i s'assequi per si sol perquè així l'olor perdurarà.

No posar perfum als cabells Es desaconsella perquè els cabells es poden fer malbé i assecar-se per l'alcohol que contenen les fragàncies. Una solució és optar per perfums sense alcohol, o bé aplicar-lo només de tant en tant.

Redacció La Clau

PRECIOS POR SESIÓN, SIN NECESIDAD DE COMPRAR BONO

· LABIO SUPERIOR O MENTÓN · PÓMULOS O PATILLAS · FACIAL COMPLETO · AXILAS

15 € 19 € 30 € 19 €

· INGLES SENCILLAS · INGLES BRASILEÑAS · MEDIAS PIERNAS · PIERNAS ENTERAS

INGLES BRASILEÑAS + AXILAS (Regalo perianal o línea Alba)

39 €

MEDIAS PIERNAS + INGLES BRASILEÑAS + AXILAS (Regalo perianal o línea Alba)

79 €

PIERNAS ENTERAS + INGLES BRASILEÑAS + AXILAS (Regalo perianal o línea Alba)

89 €

PECHO + ABDOMEN (regalo hombros o nuca)

49 €

ESPALDA COMPLETA (regalo hombros o nuca)

49 €

19 € 29 € 39 € 49 €

Beauty Style C/ MIQUEL BOROTAU, 6 VILASSAR DE MAR RESERVAS 698 342 021

10 € de descuento en tu primera sesión enseñando este anuncio |43|


MOTOR www.laclau.cat

Consells per conduir amb seguretat quan fa vent

Per poder conduir cal tenir en compte molts factors. Uns d’importants i que sovint deixem de banda fins que no ens afecten directament són els fenòmens meteorològics, que poden ser veritables amenaces per a la nostra seguretat. I el vent, precisament, en tractar-se d’un factor de difícil predicció, implica una gran perillositat en la carretera, ja sigui perquè bufa a ràfegues o de manera molt forta. Tot seguit destaquem alguns dels consells que els experts donen per a una

|44|

conducció segura quan bufa el vent amb intensitat. El primer que cal fer és fixar-se en la força del vent per poder reaccionar de la manera més adequada. Només cal observar l’exterior del vehicle: el moviment dels arbres pot confirmar-nos, molt fàcilment, que és un dia ventós. Si sentim que al cotxe li costa mantenir la velocitat, això ens indica que l’aire bufa des del frontal. Si el vehicle circula més lleuger, significa que el corrent bufa per darrere. Els cops de

banda ens assenyalen que el vent bufa pel lateral, indicació de perill. I una altra sensació que podem tenir conduint amb vent és la d’escoltar més sorolls del que és habitual, quan hi ha fortes ràfegues de vent. Amb l’objectiu de realitzar una conducció més prudent quan hi ha molt de vent, la Direcció General de Trànsit recomana reduir la velocitat, utilitzar les marxes curtes i fer servir un alt règim de revolucions al motor per mantenir la trajectòria del cotxe i la seva adherència a l’asfalt.


MOTOR www.laclau.cat

ROCAUTO

EXPERTS EN PLANXA I PINTURA

Tel. 937 541 223

rocautomac@rocautomac.com Totes les asseguradores Vehicle de cortesia gratuït

Circular pel centre del carril és també força aconsellable per evitar envair el carril contrari o acabar a la cuneta. Cal tenir molta cura en els avançaments; el més recomanable és agafar amb fermesa el volant per evitar moviments bruscs, reduint lleugerament la velocitat i col· locant les rodes del cotxe apuntant cap a la direcció del vent, amb girs de volant molt curts per reprendre la trajectòria correcta com més aviat millor. També s’ha de tenir en compte el canvi de la força del vent quan s’entra i se surt d’un pas subterrani. D’altra banda, en passar per un pont també és recomanable extremar la precaució perquè solen estar desprotegits davant del vent. Els vehicles pesants suposen un risc addicional a l’hora de conduir amb fortes ràfegues de vent, ja que el seu gran pes fa que puguin perdre fàcilment l’equilibri. I també heu d’anar amb compte amb els que portin un remolc. Finalment, també heu d’estar molt alerta als possibles objectes de la carretera que vinguin arrossegats pel vent i també als despreniments. Quan bufa el vent i es condueix, tota precaució és poca. Redacció La Clau Font: neomotor.esport.es

C/ Torrent de la Santa, 72 VILASSAR DE MAR

M O T O S

ARREGLEM MOTOS I SOLUCIONEM PROBLEMES

www.goldwingvir.com SERVEI OFICIAL

PASSIÓ PER LA MECÀNICA Enric Granados, 12 / Vilassar de Mar 93 759 10 82 / info@virmotos.com

directbike-experience.com www.dbikeshop.com Camí del Mig, 106, Pol. Ind. Les Corts Cabrera de Mar 93 756 62 21 · info@dbike.es

TOT L’EQUIPAMENT I SERVEI MECÀNIC QUE NECESSITES A UNS PREUS EXCEPCIONALS |45|


LLAR www.laclau.cat

Posa a punt un minibar casolà Si t’agrada tenir un bon estoc de begudes a la llar, ben a l’abast de la mà, ja sigui per al teu propi consum o bé per convidar els amics quan venen a visitar-te, no cal que la converteixis en un bar, per a això ja hi ha els establiments professionals; tens, però, l’opció de fer-te un minibar, fet que et permetrà tenir accés a una oferta diversificada i pràctica. Et donem alguns consells per fer-lo real, eficaç i pràctic. El minibar que facis en alguna de les estances principals esdevindrà una opció ideal per als amics que vulguin degustar un còctel de tant en tant, per poder gaudir de moments distesos, en dates assenyalades o fins i tot en la intimitat de la parella. El minibar pot esdevenir alhora un punt de trobada i d’autorelaxació, tenint sempre present que cal fer un consum d’alcohol moderat.

Els experts recomanen comptar amb un moble bar que disposi d’elements específics per poder col·locar ampolles, copes, gots curts i altres accessoris que seran necessaris. N’hi ha, com en tot el que és mobiliari, de diferents estils decoratius: rústics, clàssics, nòrdics i minimalistes, entre molts d’altres. Escull el que més t’agradi i millor connecti amb l’estil de la teva llar.

Tenemos la llave de su casa... y un sinfín de llaves más, incluso la llave de control remoto para abrir su puerta a distancia. Exposición y Venta: Fortuny, 17 · MATARÓ · Tel. 93 755 43 20 (4 líneas) info@portesgarcia.com |46|

Un cop disposem del moble multifuncional o l’espai on volem ubicar el minibar, hem d’integrar al conjunt la safata amb gots i licorera, entre altres elements indispensables en un moble bar: una glaçonera amb gels, un obridor d’ampolles, sotagots... Ja tenim l’espai del nostre minibar. Tenim l’opció d’incorporar-hi una mininevera per refredar les begudes que ho requereixin i

El mago de las Puertas Automáticas


mantenir el gel ben fresc. Però és només una opció, ja que també podem reaprofitar la nevera de la cuina. L’espai, en les llars, és determinant. Tenir-ne molt ens permetrà ampliar el nostre minibar fins a fer-lo créixer. Per a cases amb espai disponible de sobres, es pot plantejar una barra o una taula amb cadires altes. I si ens agrada el vi, ens podem

@foratsmataro

93 517 87 63 mataro@forats.es · www.forats.es

anar fent el nostre propi petit celler a casa. Ens caldrà un ampoller o una licorera que n’inclogui, per anar emmagatzemant els que més ens agradin. També es pot afegir un accessori ampoller al racó bar o una nevera per al vi, on conservar-lo a la temperatura ideal. D’altra banda, si som aficionats a la cocteleria, el minibar ens permet fer còctels. Ens caldrà, però,

una coctelera i un conjunt d’eines adequades. El lloc més habitual per crear un racó bar sol ser el saló o la sala d’estar, encara que la cuina també pot resultar apropiada. Es pot fer així mateix en un soterrani, convertint aquesta estança en un lloc ideal per a celebracions i trobades. Redacció La Clau.

Camí Ral, 409 · Mataró Dl. a dv. de 9.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h Ds. de 10.30 a 13.30 h PROJECTES PERSONALITZATS EN 3D

· Armaris · Vestidors · Habitacions infantils i juvenils · Dormitoris · Menjadors · Sales d’estar · Estudis · Llibreries |47|


LLAR www.laclau.cat

Consells a l’hora d’utilitzar un trepant La màquina de foradar o trepant és una eina fonamental per a la realització de labors de bricolatge com penjar quadres, col·locar prestatges o instal·lar llums. Tot i que el seu ús no és complex, cal tenir en compte les recomanacions que donen els professionals per utilitzarlo de manera segura i obtenir els resultats esperats. • Amb els accessoris adients es poden fer una gran quantitat de treballs; tanmateix, és indispensable seleccionar

|48|

la broca adequada segons el treball que vulguem realitzar. També és important que aquestes broques siguin de qualitat. • Per foradar cal triar la broca adequada en funció del material: formigó, fusta, metall, ceràmica, etc. • Per cargolar s’ha d’escollir la punta corresponent als cargols que es faran servir: punta de creu, plans, hexagonals... • Per fresar, igual que amb els


LLAR www.laclau.cat

altres accessoris, caldrà triar la fresa adient per al material sobre el qual es treballi. • Els accessoris han d’estar en bones condicions, és a dir, broques ben esmolades i evitant les puntes gastades, ja que es podria fer una pressió indeguda al trepant.

Li

AMBIE NT

SO

Tendals, motoritzacions i automatismes. Fundes per a piscina. Mosquiteres.

® M. Jaume Isern, 27, baixos MATARÓ · Tel. 93 798 23 43 · www.soliambient.com

• La velocitat de la màquina ha de ser l’adequada a la duresa del material i a la broca triada. La superfície ha d’estar sempre ben subjecta. Si és necessari, s’hauran d’emprar eines de subjecció. • Quan es forada, convé netejar l’orifici per evitar que els encenalls obturin les ranures de la broca i dificultin la perforació. • Per tal d’aconseguir una profunditat determinada de penetració, en cas que el trepant no disposi de la guia adequada es pot utilitzar una broca proveïda d’un topall, que s’ajusti a la mesura necessària. Una altra opció per saber en quin moment cal aturar-se és envoltar la broca amb cinta adhesiva a la distància desitjada.

93 750 83 62 · 670 88 02 88

www.pavifort.es

Paviments polits de formigó, resines epoxi, impresos, asfalts, morters, abrillantats en pàrquings, naus industrials, locals, rampes, jardins, pistes esportives, camins...

• La percussió només s’ha d’utilitzar amb materials petris durs, mentre que amb fusta, plàstic, metall i rajoles ceràmiques cal desactivar aquesta funció. Redacció La Clau |49|


LLAR www.laclau.cat

Estufes d’exterior, les aliades de les terrasses a l’hivern Els professionals de l’hostaleria saben com és d’important la terrassa per als seus bars i restaurants. Un espai exterior que sovint és el més demanat, ja que a molta gent li agrada gaudir dels plats i begudes a l’aire lliure, o bé ho troben més segur de cara a evitar possibles contagis. Per això, les terrasses de bars, cafeteries i restaurants es condicionen perquè els clients puguin gaudir-les amb comoditat també durant l’hivern.

Una de les principals formes d’evitar el fred als espais exteriors de bars i restaurants consisteix a instal·lar-hi estufes. Els professionals indiquen que n’hi ha de dos tipus. De gas Són les més utilitzades i se les anomena popularment «bolets de calor» degut a la seva forma, dissenyada per repartir la calor de forma uniforme. Funcionen amb

Electricitat / Calefacció / Domòtica / Aigua

Aprofita el sol... i genera la teva energia! Habitatges i empreses Gestió integral / Legalitzacions Apro fita a SUBV ra les ENC IONS de fin

70%s al

Finançament del 100 % Estudi i pressupost gratuïts

Tel. 937 540 184

Pau Picasso, 17 · Vilassar de Mar · instal@itchart.net · www.itchart.net itchartclima

Climatització / Fred Industrial / SAT |50|

itchartobres

Construcció i reformes integrals


LLAR www.laclau.cat

SERRALLERIA ESTEBAN www.serralleriaesteban.net

AUTOMATISMES

TANCATS I VALLES

Truq l ui’n el pri farem s ess s upo com ense st prom ís

BARANES I REIXES

· Portes, baranes, ballestes, escales i reixes de ferro · Claraboies · Tancats metàl·lics i bruc · Acer inoxidable · Automatismes per a portes · Treballem per a constructors i/o similars gas butà o propà i s’han d’ubicar en espais d’exterior ben ventilats. S’aconsellen per a establiments que no disposin d’una presa de corrent a la terrassa, ja que ofereixen una autonomia mitjana d’entre 12 i 19 hores.

Camí del Mig, 256 · Cabrera de Mar · 629 78 37 34 serraller.esteban@gmail.com · serralleriaesteban

Instal·lem i reparem tot tipus de tendals

Elèctriques En cas de comptar amb una presa de corrent prop de la terrassa, són una gran alternativa perquè són més versàtils que les de gas pel que fa al disseny. A més, com que solen funcionar mitjançant calor per infrarojos poden dirigir l’escalfor cap a un lloc determinat, en comptes de propagar-la per l’aire. Acostumen a ser més cares, però no emeten cap olor i no generen residus ni gasos. Per triar de manera correcta el tipus d’estufa d’exterior per a una terrassa, els experts recomanen tenir presents la ubicació i la potència. Com ja hem dit, les elèctriques requereixen una connexió elèctrica a prop, mentre que les de gas tenen una certa autonomia. Pel que fa a la potència, l’efectivitat de les estufes d’exterior està determinada per l’espai que cal escalfar. Caldrà, doncs, tenir en compte la capacitat calorífica de l’estufa en relació a les dimensions de la terrassa.

Redacció La Clau

C/ Sant Ramon, 101 08340 Vilassar de Mar 937 548 483 · 649 355 232 ALUMINIS LACATS PREMIÀ S.L. www.alpremia.com info@alpremia.com

CALOR

Control solar intel·ligent Aïllament tèrmic reforçat Màxima transparència i lluminositat

Serralleria d’alumini i cristalleria Exposició i oficina: c/ Unió, 57 Premià de Mar Taller i magatzem: c/ Unió, 59 Premià de Mar

FRED

LLUM

Tel./fax: 93 752 24 97 Mòbils: 687 61 53 96 678 88 60 74 Anunciat a TV

Guardian Sun Vidre intel·ligent

DISTRIBUIDOR OFICIAL DE MAMPARES

Deixa passar la llum, no el fred ni la calor |51|


LLAR www.laclau.cat

Cada quant de temps hem de canviar els llençols? La roba de llit, en especial els llençols i les fundes dels coixins, són els tèxtils que més utilitzem i els que més microorganismes nocius per a la salut poden albergar. Acumulen milers de cèl·lules mortes de la pell, àcars de la pols i fongs, així com la suor que desprèn el cos. Per tots aquests motius, és imprescindible que canviem els llençols amb una certa freqüència. La majoria d’experts recomanen fer rentats setmanals i en estacions més caloroses, com

l’estiu, reduir aquest període de temps a cada tres o quatre dies. Les fundes dels coixins s’han de rentar amb més freqüència, cada dos o tres dies, ja que és on recolzem la cara i la pell és més delicada. En casos en què s’hagi suat molt, com per exemple quan es té febre, també canviarem la roba de llit. Per fer una neteja correcta dels llençols i les fundes dels coixins, el primer que cal és llegir bé l’etiqueta de rentat, a fi de saber quins productes es poden utilitzar. Com a norma general,

Serveis de neteja i manteniment • COMUNITATS • NETEGES A FONS • NETEJA D’OBRA • NETEJA DE VIDRES • OFICINES • PÀRQUINGS • ZONES ESPORTIVES |52|

• NETEGES DE DESINFECCIONS DE COVID-19 I DESINFECCIÓ PER NEBULITZACIÓ • VENDA DE MATERIAL PREVENTIU COVID A PROFESSIONALS I PARTICULARS

per eliminar els àcars i la brutícia hem de rentar aquests tèxtils un cop per setmana amb aigua tèbia o calenta amb programes de 40 o 60 graus. Per a una neteja més eficaç, es poden ficar a l’assecadora. És important recordar que no n’hi ha prou amb netejar la roba de llit per eliminar els àcars: també s’ha de ventilar l’habitació en dies que no hi hagi humitat i passar l’aspirador pel matalàs. Redacció La Clau

Vilassar de Dalt Manuel Moreno, 29 local 607 833 872 673 542 712 rieranet@gmail.com www.rieranet.net


aicat 0294

FINQUES MESLLOC

LLIGOÑA CAYETANO

1887 El Masnou. Fàntastic àtic al costat de la platja, terrassa de 25 m² a peu de menjador, 2 hab. 1 bany, tot reformat, calefacció, a/ cond. i estufa de llenya. 238.000 €

3822 Mataró. Pis situat en zona cèntrica, 4 habitacions, 2 banys, ampli saló menjador amb sortida a la terrassa, cuina amb galeria, 3a planta amb ascensor. 249.000 €

1928 El Masnou. Pis actualment llogat, situat al centre, finca 2 veïns, 3 habitacions, 1 bany, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m². 280.000 €

1929 El Masnou. Gran pis de 115 m² al costat de la platja, molt ben situat, 4 habitacions, bany, lavabo, cuina amb galeria i menjador exterior a balcó. 285.000 €

3811 Mataró. Casa situada al centre amb garatge per a 4 cotxes, 4 habitacions dobles, una amb vestidor, 2 banys, lavabo, cuina office i pati. 515.000 €

3765 Argentona. Casa de poble tota reformada i amb ascensor, 8 habitacions i 1 estudi, 4 banys, 2 lavabos, jardí amb piscina i celler. 850.000 €

PISOS

1930 El Masnou. Gran pis de 100 m², 3 hab. dobles, 2 banys (un amb banyera i plat de dutxa), cuina amb galeria, menjador exterior a una terrassa, ascensor. 300.000 € 1891 El Masnou. Pis de 96 m², al costat de la platja, 3 hab. dobles, 1 bany,ampli saló menjador, terrassa, finca de 2 veïns amb entrada independent. 310.000 €

3489 Argentona. Les Ginesteres, torre a 4 vents en parcel·la de 1.100m², 4 hab. dobles, 2 banys, gran saló menjador amb llar de foc. Disposa d’un apartament amb entrada independent. 365.000 € 1918 El Masnou. Gran casa al costat de la platja, 4 hab., estudi, 2 banys i lavabo, cuina amb sortida al pati, terrassa amb vistes a mar i a muntanya. 470.000 € 1932 El Masnou. Torre a 4 vents en parcel·la de 532 m², 2 plantes, 4 hab. (1 en planta), 2 banys, gran terrassa, garatge, distribució molt còmode. 570.000 € 1923 El Masnou. Casa adossada de 250 m², ascensor, piscina com., 4 hab., estudi amb solàrium, 2 sales, garatge, saló menj. exterior a jardí. 745.000 €

3815 Mataró. Primer pis sense ascensor, tot reformat a estrenar, 3 habitacions, menjador exterior a una terrassa, situat al costat de comerços i transport públic. 115.000 € 3807 Mataró. Planta baixa en fica de pocs veïns, a la zona de l’Eixample, 2 habitacions, 1 bany, cuina amb sortida a un pati. 118.000 € 3791 Mataró . Pis reformat a estrenar, 2 hab., 1 bany, calefacció i aire condicionat, menjador amb sortida a una terrassa. Finca de tres veïns. 126.000 € 1879 El Masnou. Pis al centre, cantoner i amb molta llum natural, 2 balcons, 3 habitacions, cuina amb galeria, 1 bany, finca amb ascensor. 260.000 €

CASES

3794 Canyamars. Casa de poble situada al centre, moltes possibilitats, 2 plantes + golfes, actualment consta de 4 habitacions i 1 bany. 145.000 € 3778 Mataró. Casa situada al barri de Cirera, per reformar, distribuïda en 2 plantes. Consta de 2 habitacions i 1 bany, cuina amb sortida a un pati. 226.000 €

EL MASNOU: c/ Sant Miquel, 23 · 93 555 69 03 · www.meslloc.com


Servhidraga Construcció de piscines i spas

• • • •

Construcció Rehabilitació i acondicionament Manteniments integrals Tractament d’aigües

Ctra. Premià de Dalt, 54 08330 PREMIÀ DE MAR Tel. 93 752 37 43 Fax 93 751 77 50

IÓ EXPOSICA I VEND es

d e l ’ an

se

u s erv

al

ei

d

y

1975

TÉCNICAS ENERGÉTICAS DEL CLIMA, S.L.

COMPRAVENDA COMPRO solar pequeño para construir

pisos en el Maresme. Tel. 93 752 38 32 VENTA local comercial esquinero 60

m2 Ideal peluquería o centro de estética. Zona de paso colegio La Salle. Precio: 70.000 €. Tel. 625 37 54 92 COMPRO piso a particular o le pago la hipoteca mientras encuentro comprador. Tel. 683 17 59 92

LLOGUERS TRASTERS des de 55 €. Vilassar Mar.

Tel. 687 49 54 63 LLOGUER traster al Masnou de 14m2.

Instal·lacions, reformes i manteniment de: CALEFACCIÓ (amb radiadors o terra radiant), ENERGIA SOLAR I AIRE CONDICIONAT

JA ÉS TEMPS DE POSAR A PUNT LA CALDERA. TRUCA’NS! Camí Ral, 114 · Premià de Mar Tel. 93 751 29 41 · 93 751 03 12

www.satec.info · satec@satec.info

Econòmic. Tel. 608 24 50 09 TRASTEROS en alquiler en Premià de

Mar desde 59 €/mes con posibilidad de mudanza y recogida. Aparcamiento en el mismo centro. Tel. 608 49 57 90

PÀRQUINGS PLAÇA d’aparcament en lloguer, car-

rer Mont, cantonada Santiago Rusiñol, Vilassar de Mar. Tel. 626 92 59 76 ALQUILO plaza parking c/ Venezuela. Tel. 600 62 28 46 PLAZA parking en venta. Camí Ral-C/ Hospital. Grande, fácil acceso, cámaras seguridad. Posibilidad de venta de dos plazas contiguas. Tel. 625 44 18 35

- Reformes en general - Façanes i cobertes - Rehabilitació d’edificis - Instal.lacions - Inspecció tècnica d’edificis (ITE)

CONSTRUCCIONS AMB ESTIL

Enfocats a donar el millor servei

www.construm.es Tel. 661 865 388 / 653 983 850 / Edifici BCIN- Marcus Porcius, 1 / Badalona |54|


F I N Q U E S P R AT VIU RE

A L

M A R E S M E

Administració de finques Compravenda d’immobles Gestió de lloguers T ITA

TUN POR

O

189.000 € EL MASNOU CENTRE Pis a Flos i Calcat molt lluminós

CENTRE D’ALELLA Pis de 3 habitacions

290.000 € CENTRE D’ALELLA 290.000 € Preciosa casa per reformar “PROPIETATS EXCEPCIONALS, CLIENTS EXCEPCIONALS”

ALELLA PARK, ALELLA 440.000 € La teva llar somiada al Maresme

LOCAL COMERCIAL Al centre d’Ocata

850 €

OFICINES A ALELLA I MASNOU / finquesprat.cat / 935 551 149

Finques Vilassar SL IMMOBILIÀRIA > ADMINISTRADORA DE FINQUES > COMPRAVENDA D’IMMOBLES

Narcís Monturiol, 156-160 08340 Vilassar de Mar Tel. 93 759 53 24 Fax. 93 795 54 11 kakadoo@finquesvilassar.com

> LLOGUERS > ASSESSORAMENT IMMOBILIARI ADMINISTRACIÓ DE FINQUES COL·LEGIAT |55|


Consulta el teu signe del zodíac www.laclau.cat

HORÒSCOP Àries

Taure

Bessons

Ve una època de canvis i hauràs de prendre decisions importants; no les posposis, però pren-te el temps que necessitis per valorar totes les opcions.

En l’àmbit laboral tot està bastant estable. Hauries de prestar més atenció en el terreny sentimental, és hora de ser sincer amb la parella i dir-li com et sents.

Aniràs recuperant el bon humor i l’energia que havies perdut, sembla que estàs més centrat i les coses comencen a funcionar millor. Segueix així.

Cranc

Lleó

Verge

Podries patir alguna petita dificultat econòmica i això farà que et sentis angoixat. Mira de no magnificar els petits entrebancs i ho superaràs amb molta facilitat.

Viuràs uns dies plens de felicitat. Si tens parella, aprofita el moment per fer una escapada romàntica i, si no en tens, poden ser dies perfectes per conèixer algú especial.

A la feina podria haver-hi canvis que milloraran molt la teva situació, la relació amb els teus companys anirà més bé que mai i t’hi sentiràs molt còmode.

Balança

Escorpí

Sagitari

Invertiràs molt de temps a la feina i potser ara no vegis els fruits del teu esforç, però a la llarga tindrà recompensa. Quant a salut, vigila amb els canvis de temperatura.

Sigues més pacient amb els petits conflictes familiars. A vegades es fan les coses sense pensar però no hi ha mala intenció. Arregla les coses com abans millor.

Tens molta energia, mira de canalitzar-la, fes més exercici i et trobaràs millor. En el camp laboral, pensa que a vegades és millor poc esforç i molta constància.

Capricorn

Aquari

Peixos

Aquests propers dies podries sentir-te cansat. La causa podria ser la mala alimentació i que dorms massa poc. Mira de posar-hi remei tan aviat com puguis.

Procura evitar discutir per coses poc importants, podries dir coses que no penses. Pel que fa a la salut, camina, mou-te, que et sentiràs menys encarcarat.

Econòmicament seran dies positius, fins i tot podries tenir algun ingrés inesperat. En l’àmbit sentimental hauries de cuidar una mica més la relació.

(21 de març al 20 d’abril)

(22 de juny al 23 de juliol)

(24 de set. al 23 d’octubre)

(23 de des. al 20 de gener)

LES 8 DIFERÈNCIES

|56|

(21 d’abril al 21 de maig)

(24 de juliol al 23 d’agost)

(24 d’octubre al 22 de nov.)

(21 de gener al 19 de febrer)

(22 de maig al 21 de juny)

(24 d’agost al 23 de set.)

(23 de nov. al 22 de des.)

(20 de febrer al 20 de març)


Sor teig

www.laclau.cat

GUANYA! UNA PASSEJADA D’UNA HORA A CAVALL PER A DUES PERSONES

VILASSAR DE DALT 661 091 826

Participa!

VOTA L’ENQUESTA I PARTICIPA! WWW.LACLAU.CAT Quants animals de companyia tens?

RESULTAT

GUANYADOR

DE L’ENQUESTA ANTERIOR

DE L’ENQUESTA ANTERIOR

Creus que la normativa del tabac hauria de ser més restrictiva?

Un exemplar del llibre El secreto de tus palabras de Carme Prats

| Sí 78% | | No 22% |

XEVI AYMÀ ESCLUSA Vilassar de Mar

|57|


www.sudokuweb.com

L V

N E A N E X D M

8

F

S

5

I

C B L

3 6

E N N A E A U T

4

C O F A R D X N

DIFÍCIL

8

1

7

2

1 6 9

4

8

9

7

5

9

4

9

5 6

4

7 2 1

6 1 8

SOLUCIÓ:

7 8 6 1 5 3 9

1 6 8 3 9 5 4 7 2

8 7 6 2 4 3 1 9 5

9 3 2 5 1 6 8 4 7

4

9

1 5 9 8 7 2 6 3

2 4 5 3 8 6 7 1

3 7 6 1 9 4 5 8 2

1 5 8 2 7 6 9 4 3

5 1 9 8 2 7 3 6 4

2 8 7 4 6 3 1 5 9

6 4 3 9 1 5 8 2 7

8 9 1 6 4 2 7 3 5

7 6 2 3 5 9 4 1 8

4 3 5 7 8 1

FÀCIL

2 4

DIFÍCIL

9

3

Foc. Uniforme. Incendi. Rescat. Oxigen. Mànega. Aigua. Tragèdia

5

2 9 6

Solució 8 diferències |58|

2

8

A U V N U D S P

5

2

E

7

4

A F

3

3

I

3

8

N N O P

7

7

A G E N A M

4

2

I

1

8

U F G D A C H O

7

5

L

6

9

F

I

9

3

3

L R H E O

9

7

E

5

5

E A A C C

R M C V G H S

A

8

9

I

7

4

A E

1

4

I

6

1

1

A

G A U G

2

1

M I

7

6

R

7

5

A T N Y A M I

3

9

N A D C D D T Z

9

6

E R A Z

2

FÀCIL

L G U N B M

4

Ompliu les caselles buides del requadre de 9x9 quadrats amb xifres de l’1 al 9. No es pot repetir cap número en una mateixa fila, horitzontal o vertical, ni en la subquadrícula 3x3.

3

I

5

O R X S P A A

3

J O Ç U L

SUDOKUS

8

T

ENTRETENIMENTS www.laclau.cat

7

Troba 8 paraules relacionades amb els bombers. Les lletres poden estar en: horitzontal, vertical o diagonal, en un o altre sentit.

2

Sopa de lletres


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat

Per inserir un anunci en aquesta secció dirigiu-vos a: ARGENTONA Ma Rosa Valls C/ Gran, 65 CABRILS L’Estanc C/ Emília Carles, 28 EL MASNOU Estanc Maria Arnau-exp. núm. 4 C/ Navarra, 51 Red Internet Pl. de la Llibertat, 5 MATARÓ Publicitat Fermalli Maresme, SA C/ Muralla Sant Llorenç, 2 PREMIÀ DE DALT Calçats Duran Passatge Sant Crist, 22 PREMIÀ DE MAR Sta. Maria, llibreria i papereria C/ Tarragona, 13 (Barri Cotet) Estanc de la Gran Via Gran Via, 123 Premià de Mar Traç, llibreria i papereria Gran Via, 223. Premià de Mar VILASSAR DE DALT ISSA, papereria Riera Targa, 46 VILASSAR DE MAR Multicoses, papereria Av. Montevideo, 68 L’illa de paper, papereria Av. Montevideo, 5 Cotó fluix, llaminadures Sant Artur, 32

També podeu fer-ho a través del nostre web

www.laclau.cat

ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat

DEMANDES DE FEINA ES BUSCA persona activa amb inici-

ativa, amb bona presència i dots comercials, imprescindible vehicle propi. Es valoren idiomes i experiència. Enviar currículum a: hola@fimar.info SE BUSCA esteticista autónoma. Vilassar de Mar. Teléfonos: 93 627 31 15 691 58 38 17 INMOBILIARIA busca captadora freelance para el Maresme nord (de Mataró a Canet). Excelentes comisiones. Tel. 683 17 59 92 CAMARERA profesional +25. Sábados, domingos mediodía y noche. Premià. Tel. 660 00 10 08 EMPRESA de nova creació busca cuidador/es amb titulació per cuidar gent gran al domicili al Maresme. Enviar cv: seleccio@magnoliaserveis.com

OFERTES DE FEINA BUSCO trabajo limpieza, ayudante cocina. Tel. 667 29 69 44 TITULADA auxiliar geriatría busca trabajo, también limpieza. Teléfono: 693 96 76 82 CHICA busca trabajo: hostelería, limpieza, cuidado mayores. Teléfono de contacto: 631 92 08 13 FUNCIONÀRIA jubilada amb vehicle s’ofereix per serveis a gent gran. Acompanyament, gestions, serveis. Alguns dies a la setmana, fixes o esporàdics. Tel. 633 09 61 61 CHICA se ofrece trabajar, por horas, buenas referencias. Tel. 640 57 57 15 S’OFEREIX noia per cuidar gent gran, matins. Vilassar Mar. Telèfon: 690 69 30 60 BUSCO trabajo limpieza, restaurante o canguro. Experiencia. Teléfono de contacto: 631 19 39 19 SEÑORA busca trabajo, limpiar platos, cuidar mayores. Viernes, sábado, domingo. Tel. 631 52 54 15 BUSCO trabajo limpieza, mañanas. Tel. 612 28 33 12 JARDINERO limpieza o ayudante cocina y pintor. Tel. 687 16 48 78 SEÑORA responsable busca trabajo limpieza, cuidado personas mayores.

Tel. 679 49 98 71 BUSCO trabajo limpieza. Referencias. Disponibilidad horaria. Teléfono de contacto: 631 73 07 62 CHICA para limpiar casas por horas, tiempo disponible. Tel. 622 13 24 56 SEÑORA responsable, busca trabajo por horas de limpieza fines de semana. Tel. 692 80 51 18 AUXILIAR geriatría busca trabajo, noches o fines de semana. Teléfono: 673 80 89 55 BUSCO trabajo limpieza. Teléfono: 631 89 58 40 BUSCO trabajo limpieza. Teléfono: 643 77 83 32 BUSCO trabajo limpieza, plancha, canguro, ayudante cocina. Teléfono: 631 73 37 72 CHICA joven busca trabajo canguro con coche. Tel. 617 84 62 87 BUSCO trabajo limpieza, referencias. Tel. 688 42 64 23 MUJER responsable: cuida personas mayores, niños, limpia. Disponibilidad. sábados, domingos. Teléfono: 698 30 13 69 BUSCO trabajo cuidado mayores, canguro o limpieza. Tel. 643 28 27 48 642 28 48 46 BUSCO trabajo limpieza. Teléfono: 643 77 83 32 CHICA busca trabajo, experiencia. Tel. 635 62 22 23 BUSCO trabajo limpieza, coche propio. Tel. 666 92 96 35 BUSCO trabajo limpieza. Teléfono: 631 30 11 30 SOY del Masnou me ofrezco para limpiezas por horas y cuidar personas mayores. Tel. 647 02 38 84 CHICA responsable y seria se ofrece para cuidar mayores, niños, limpieza. Experiencia en el sector, coche propio. Tel. 602 16 65 52 CHICA busca trabajo, limpieza y plancha. Tel. 631 80 82 55 CUIDADORA ayudante cocinero o limpieza. Tel. 687 16 48 78 BUSCO trabajo limpieza, experiencia y referencias. Tel. 602 15 17 71 VOLUNTARI en acompanyament a persones en procesos de càncer, s’ofereix presencial y online. Parlar, treure la por i recolzament. Tel. 616 54 58 90 |59|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat CHICA busca trabajo limpieza. Tel.

602 09 87 08 CHICA busca trabajo. Tel. 631 81 45 07 CHICA busca trabajo limpieza. Experiencia. Tel. 632 00 23 56 SÓC tècnica sociosanitària titulada i amb experiència, m’ofereixo per cuidar persona gran. Tel. 691 65 28 03 CHICA busca trabajo de cuidado mayores y limpiezas generales, vehículo propio. Tel. 677 20 29 70 BUSCO trabajo cuidadora, interna de lunes a lunes. Tel. 612 23 48 54 BUSCO trabajo canguro, cuido mayores. Coche propio. Tel. 631 41 00 09 CHICA busca trabajo por horas. Referencias. Tel. 632 71 32 43 LIMPIEZA cuidadora y profesora de francés o ayudante cocina. Teléfono: 687 16 48 78 BUSCO trabajo interna o por horas, experiencia. Tel. 633 83 93 68 CHICA busca trabajo limpieza. Con coche. Tel. 632 30 93 89 BUSCO trabajo limpieza, referencias. Tel. 688 42 64 23 NOIA s’ofereix per neteja per hores. Alella, Teià. Tel. 602 37 06 39 AJUDANT de cuina, neteja i cuidar nens i grans. Tel. 666 27 08 37 CHICA busca trabajo limpieza, solo Masnou. Tel. 617 52 27 85 XOFER professional. Tota classe carnets, busca feina Premià i rodalies. Ofereix serietat i experiència. Telèfon: 722 47 09 95 BUSCO trabajo limpieza, cuidado mayores/niños, con experiencia. Tel. 632 35 45 56 SEÑORA busca trabajo de limpieza. Tel. 602 10 96 04 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 631 57 63 15

CHICA busca trabajo limpieza. Mu-

OPORTUNITAT. Venc tricicle. Quad

cha experiencia. Buenas referencias. Vehículo propio. Plancha perfecta. Cocina española. Teléfono de contacto: 666 61 62 73 S’OFEREIX noia per cuidar gent gran, matí, tarda i caps de setmana, referències. Alella. Tel. 680 78 60 66 BUSCO trabajo de limpieza, cuidado de mayores, fábricas, hostelería, solo mañana. Tel. 602 10 38 85. Ouafae BUSCO trabajo cuidado personas mayores, limpieza. Tel. 627 62 03 48 AYUDANTE cocina busca trabajo. Tel. 631 71 36 58 CHICA busca trabajo. 9€/h. Teléfonos: 671 27 26 87 - 612 45 16 78

4x4, totalment nou, marca Kymco, molt bon preu. Telèfons: 607 96 91 29 608 24 50 09 VENC cotxe Audi Q7 3.0. 4x4 de 7 places en perfecte estat, amb interior de pell beige com nou. 98000 km. Sostre panoràmic. Acabat de revisar pel concessionari Audi i en perfectes condicions. Revisió ITV passada fins 2023 - Motor Gasolina. Etiqueta mediambiental C. Any 2015. Preu: 30.250 €. Tel. 634 24 24 69 o correu electrònic: hernandjosep@gmail.com. Josep

ENSENYAMENT ANGLÈS a Irlanda. Summer Camp

per a joves de 12 a 17 anys. Work experience per adults. Més informació a www.viairlanda.com. Tel. 600 25 46 63 ENGINYER dona classes de matemàtiques, física i química. Batxillerat i universitat. Tel. 93 759 02 06 CLASSES de primària a domicili zona Premià de Dalt, tinc el First Certificate i sóc estudiant universitària amb experiència. Cobro entre 8 i 10 € (depèn de les hores contractades). Tel. 688 91 22 95 (tardes) CLASSES particulars Jordi Barros, Primària, ESO, Batxillerat, selectivitat, cicles. Presencial i online. Telèfon de contate: 93 750 13 25 ESTUDIANT universitària ofereix classes de repàs/ajuda per fer tasques a domicili a estudiants de primària, ESO i Batxillerat de qualsevol assignatura (excepte matemàtiques d’ESO i Batxillerat). Destacada facilitat per les llengües (especialment anglès fins nivell First). Zona Maresme i voltants. Tel. 638 98 28 11

MOTOR VENDO una Scooter marca Kymco 125. Tel. 654 27 98 02 COMPRO vehículos y motocicletas, tasación máxima. Paso a domicilio, baja de tráfico inmediata. Teléfono: 608 49 57 90

|60|

PROFESSIONALS JARDINERO en general. Teléfono:

612 44 69 30 PERSIANES enrotllables. Reparació,

canvi d’accessoris, persiana nova, motorització. Revisió gratuïta i sense compromís. Jordi. Tel. 617 16 59 22 TRANSPORTS i mudances. Muntatge de mobles. Tel. 661 70 11 48. Josep REPARACIÓN electrodomésticos, lavadoras, lavavajillas, neveras, secadoras, garantía. Tel. 698 86 97 49. Salvador. Maresme REFORMA baño, cocina, fontanería, electricidad, carpintería, pladur, pintura, humedades, reparaciones en general. Tel. 630 96 48 16 VENDA i instal·lació de tendals. Tel. 649 35 52 32 VACIAMOS locales, naves, pisos, retirada muebles, etc. Tel. 632 82 07 72 MUDANZAS económicas. Teléfono: 692 02 11 41 PALETA en general. Tel. 612 44 69 30 PINTOR trabajos de pintura en general, pisos, fachada, muebles, escalera. Whatsapp o llamar al tel. 664 17 40 51 ORDENADORES. Ingeniero informático repara, amplia y configura ordenadores. Solución a cualquier tipo de problema. Económico. Teléfono de contacto: 671 03 42 71. Óscar MISTERVERTICALS rehabilitación de fachadas, patios de luces, impermeabilizaciones, cambio bajantes. Todo en exteriores y reformas. Presupuesto sin compromiso. Experiencia y excelentes acabados. Sebastian. Tel. 680 67 36 21


CÈDUL·LA d’habitabilitat i certificat

energètic. Pack zona Maresme des de 120 €. Tel./WhatsApp. 676 53 52 18 PINTOR supereconómico. Teléfono: 619 13 11 48 REFORMAS del hogar en general, pintura, albañilería. Tel. 628 40 44 26 FLORES de CBD, aceite y cosmética, envios en 24 h. www.esenzya.es SOFÁS piel, limpiamos cualquier color, restauramos, cambiamos espumas, hundimientos, rotos, etc. Presupuesto sin compromiso. Teléfono: 93 751 16 86 (taller) CERRAJERO puertas, barandas, rejas, estructuras, mantenimiento comunidades. Tel. 653 55 20 53 PINTORES profesionales. Teléfono: 645 04 10 71 ENSINISTRADOR terapeuta caní, serveis a domicili al Maresme d’educació, projectes de convivència gos-humà, trastorns i modificacions de conducta. Tel. WhatsApp. 609 35 32 14. Raúl JARDINERO en general. 10 €/h. Tel. 602 16 84 28 REFORMAS baño cocina, electricidad, fontanería, pladur, pintura, parket, urgencias. Reparaciones del hogar general, garantizado. Teléfono: 630 96 48 16 JARDINERO económico, limpieza, mantenimiento, podas. Teléfono de contacto: 634 25 49 38 ÀLBUM de 6è. Heu de fer un àlbum de fotografies com a record de final de primària i no sabeu com? Jo us el preparo i deixo llest per imprimir. Us ensenyo mostres. Us dono idees. Consulta’m. Tel. 615 56 58 08 TOT Mes net. Serveis de neteja professional. Presupost sense compromís. Tel. 626 12 07 64. www.totmesnet.com PSICOTERAPEUTA . Orientación psicoanalítica. Mi modo de escuchar el malestar de la persona que sufre es muy diferente. Ansiedad, miedos, incertidumbre, relación de pareja o síntomas corporales son la manifestación del sufrimiento humano. Consulta privada. Barcelona y el Masnou. Tel. 636 17 62 14 MUDANZAS, montaje, desmontaje muebles. Presupuesto sin compromiso. Tel. 698 64 52 33. WhastApp

RESTAURACIÓ SOFÀS DE PELL 93 751 16 86 · 640 22 34 95 Passatge Sant Crist, 22 Premià de Dalt

Clínica de pediculosis Reparació a domicili Neteja de qualsevol color Canvis d’espuma Estrips a la pell

Especialistas en la eliminación de piojos y liendres C/ d’Enric Granados, 24-26, Premià de Mar

931 646 931/ 640 866 989

premia@amgpiojillos.es / www.amgpiojillos.es

FEMflocs fusteria en general

Polígon Industrial BUVISA Ptge. Oest, 6J - Teià Tel. 630 462 904 / 937 566 168 femflocs@gmail.com / www.femflocs.com

CONSTRUCCIONS TOT NOU Germans Jiménez Gallardo

Jardineria i paisatgisme Disseny i construcció Poda i tala d’arbres Manteniment de jardins

Tel. 625 40 08 63 www.brotsverds.es

• Reformes i rehabilitacions integrals • Impermeabilitzacions • Col·locació de rajola, gres, etc. • Alumini • Instal·lacions (aigua, gas, electricitat) • Baixants PVC • Pladur • Mobles de cuina i bany construccionstotnou@gmail.com www.construccionstotnou.com

Marc. 636 18 22 07 / Josep. 657 33 05 27

Transports i mudances JOSEP HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ Muntatge de mobles Servei elevador Transport urgent C/ Joan Oliver, 23 · Vilassar de Dalt ·

661 70 11 48 |61|


ANUNCIS PER PARAULES www.laclau.cat ORDINADORS reparació, virus, Inter-

net, wifi, etc. Tel. 637 18 54 67. Sergi BUTLLETINS electricitat, aigua i gas. Tel. 610 60 48 38 PASSEJADORA de gossos amb experiència. Tel. 686 27 43 73 LIMPIEZA de cristales y pintor de edificios y locales. Precio económico. Enero y febrero al 50%. Teléfono: 642 17 07 98 MUDANZAS y transportes. Montaje y desmontaje muebles. Teléfono de contacto: 627 48 80 19. J. Rodríguez XOFER s’ofereix, també acompanyament persones grans i nens. Experiència. Tel. 683 58 22 36 REFORMAS del hogar en general, pintura, albañilería. Tel. 698 29 56 07 DESATASCAMOS reparamos e instalamos tuberías, desagües. Teléfono de contacto: 93 753 22 37 TENDALS (toldos). Reparem, motoritzem i instal·lem tota mena de tendals (toldos). No cobrem desplaçaments. Pressupostos sense compromís. Telèfons: el Maresme 665 56 87 80. Badalona 93 399 01 00 JARDINER titulat. Podes d’arbres, gespes naturals i artificials, retallada de tanques i manteniments. Tractaments fitosanitaris. Tel. 625 40 08 63 PINTOR en general. Tel. 612 44 69 30 REPARAMOS y cambiamos bajantes por P.V.C. plástico. Tel. 93 753 22 37 JARDINERO mantenimiento, podas y limpieza en general. Teléfono de contacto: 628 40 44 26

Plaça Jeroni Gelpí local 24 Vilassar de Mar 93 263 35 57

SERVICIO de peluquería, manicura y

pedicura a domicilio. Tel. 637 35 36 94 JARDINERO mantenimiento, podas y limpiezas en general. Teléfono de contacto: 698 29 56 07 PINTOR MisteRapid, precios realmente económicos. Limpio, rápido y de toda confianza. Experiencia y puntualidad. Pisos, comunidades. Interiores, exteriores. Sr. Molins. Tel. 697 85 08 88 CONSTRUCTOR molta experiència, obres, reformes. Tel. 653 79 65 06 PINTORES BBB. Tel. 645 04 10 71 FORRAMOS zapatos, bolsos, sandalias... Complementos ideales para bodas y fiestas. Tel. 93 751 16 86. Taller PINTOR presupuestos ajustados. Tel. 607 48 09 42

VARIS ALQUILO 2 habitaciones solo chica, cerca estación. El Masnou. Teléfono: 633 60 72 34 COMPRO monedas y billetes de todo el mundo. Tel. 93 137 24 03 COMPRO objetos antiguos, pago al contado. Máxima formalidad. David. Tel. 626 78 05 97 SEPARADO y jubilado de Premià de Mar, vivo solo, busca mujer que pueda ser buena compañera, comprensiva, atenta y compartir ilusiones de una vida llena de propósitos serios. Soy un hombre educado, cordial y divertido. Joan. Tel. 689 32 27 96

FÀBRICA DE MATALASSOS

comercial@netservicebarcelona.com

Matalassos viscoelàstics Espumes tècniques somiers fixes i elèctrics Coixins, tapisseria...

NETEJA DE PÀRQUINGS NETEJA D’OFICINES NETEJA DE COMUNITATS |62|

Vilassar de Dalt · C/ Bilbao, 8-10 937 537 653 www.espumasdoher.eu espumasdoher@hotmail.com

COMPRO mobles antics, col·leccionista paga el màxim: calaixeres, rellotges, quadres, caixes, etc. Pago al comptat. Passo a domicili per tot Catalunya. Consultar sr. Josep Riera. Tel. 608 94 36 29 LUNAS masajes en camilla. Tatami, todo Maresme. Tel. 602 69 17 19 COMPRO cómics, discos, álbumes de fútbol, Playmobil, Scalextric, Geyperman, Madelman, muñecas, Tente, Rico, Payá y antigüedades en general. Tel. 679 73 64 91 COMPRO puntales, tablones, andamios, tableros, etc. Tel. 632 82 07 72 COMPRAMOS libros, juguetes, cómics, cromos, antigüedades, plumas, discos, puros, objetos religiosos. Restos pisos, casas. Pago al momento. José Miguel. Tel. 679 73 64 91 VENC piano paret. 1.400 €. Telèfon: 619 42 60 27 PREDICCIÓN sentimental. Visa. Tel. 944 07 93 31 COMPRO antiguo: bisutería y ropa, cubiertos, bandejas, candelabros, etc de plata, juguetes: Madelman, Scalextric, muñecas, discos, plumas, figuras religiosas, coleccionismo... Manel. Tel. 653 53 23 75 JUBILADO 70 años. Economista. Compartiría amistad y vivienda. Tel. 626 29 74 72 CHICO atractivo busca chica atractiva para relación. Hasta 40 años. Teléfono: 632 82 07 72

SER TRONIC

PROJECTES I INSTAL·LACIONS Servei integral de telecomunicacions i automatismes Electrònica · TV · Antenes · Intèrfons Parabòliques · TDT · Domòtica Videovigilància · Telemàtica · ICT Telefonia · Control d’accés Ctra. Vilassar de Dalt, 130-132 Premià de Mar 937 517 832 · 605 865 717 sertronic@sertronic-sat.com www.sertronic-sat.comSOM ESPECIALISTES EN MOBLE JUVENIL! FEM HABITACIONS A MIDA PERSONALITZADES VINE A VEURE LES OPCIONS I COLORS

319 € MATALÀS

de molles i viscoelàstica alt confort 150x190

 439 € CONJUNT JUVENIL OCEAN

Llit niu, estant i armari

*

419 €

CHAISE-LONGUE REVERSIBLE ECO

Mesura 240 cm d’ample

319 €

239€ CANAPÈ

MENJADOR TOKIO

Disponible en blanc o cambrian, 150 x 190 cm

254 cm d’ample, acabat en blanc i ciment

Troba’ns i compra online a www.sayez.com Som a BADALONA - BARBERÀ DEL VALLÈS - SABADELL - SANTA COLOMA DE GRAMENET - TERRASSA - CERDANYOLA - MARTORELL - VIC

* Transport i muntatge inclosos a tota la comarca / Consulta al web l’horari de les nostres botigues


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.