La clau 1354

Page 1

Flors i jardins

REVISTA GRATUÏTA DEL MARESME

Setmana

Del 9 al 19 d’abril a Alella Espais de poesia.

cultural

Dissabte 18 d’abril a Mataró, Jornada de Portes Obertes al TecnoCampus. Del 7 al 19 d’abril Setmana de la Salut a Vilassar de Mar.

Teià

abril 2015

Portada cedida per l’Ajuntament de Teià

El Sant Jordi més dolç a Premià de Mar. El dijous 23 d’abril, comprant a les botigues del CAP et regalarem una rosa ben dolça!

Pdepoesia. Novena Nit de la Poesia a Premià de Dalt, dissabte 18 d’abril. núm. 1354 abril 2015 del 9 al 22 www.laclaudigital.cat

guiamaresme.catSetmana divendres 10

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ GEGANTS DE PAPER A les 20 h a la CMC La Unió

dimarts 14

PRESENTACIÓ DEL CENTENARI D’ANTONI BATLLORI JOFRÉ A les 19 h a la CMC La Unió, a l’espai Fons Batllori

dimecres 15

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE V DE BES DE NÚRIA PUJOLÀS A les 18 h a la Biblioteca Can Llaurador ELS PLATS DE LES NOVEL·LES DE MONTALBÁN De 19 a 21 h a la CMC La Unió (15 i 22 d’abril)

divendres 17

CUINEM, PARLEM, MENGEM: RÚSSIA A les 19 h a la CMC La Unió

dissabte 18

VISITA GUIADA AL CASTELL DE SANTA FLORENTINA A les 10 h a Canet de Mar PRIMAVERA DE LES ARTS A les 19 h al Teatre de la Flor de la Palma 6è Festival de Poesia i música. Ho organitza la Societat La Flor de la Palma.

diumenge 19

ESMORZAR LITERARI PER A INFANTS A partir de les 10.30 h a la CMC La Unió CONTES DE L’ÀFRICA A continuació. TALLER DE LLETRES IL·LUSTRADES A les 11.40 h a la CMC La Unió.

dimarts 21

CONTES DE DRACS, PRINCESES I CAVALLERS A les 18 h a la Biblioteca Can Llaurador.

Cultural

Teià - abril 2015

dimecres 22

RUTA LITERÀRIA RETRUM A les 18.30 h a la Biblioteca Can Llaurador SORTEIG DE LA PANERA DE SANT JORDI Ho organitza la Biblioteca can Llaurador CONCERT DE NIKOSIA A les 22 h a davant del cementiri de Teià (en cas de pluja a la CMC La Unió)

dijous 23 Sant Jordi

PARADA DE LLIBRES GRATUÏTS DE SEGONA MÀ A partir de les 16.30 h a la Biblioteca Can Llaurador. CONFECCIÓ D’UN LLIBRE GEGANT A partir de les 18 h a la Biblioteca Can Llaurador. CONCERT DE MÚSICA DE CAMBRA A les 18.30 h a la Biblioteca Can Llaurador

divendres 24

XERRADA SOBRE EL BALL DE LLANCERS A CÀRREC DE ROSALIA RAMÈNTOL A les 18 h la Biblioteca Can Llaurador. EL GRAN DICTAT A les 19.30 h a la CMC La Unió.

dissabte 25

TALLER D’OBJECTES TROBATS A les 10.30 h a la CMC La Unió.

diumenge 26

LLIURAMENT DE PREMIS DE LA MOSTRA LITERÀRIA A les 12 h a la CMC La Unió.

Exposicions:

CEMENTIRI A LES FOSQUES Del 7 al 30 d’abril a la Biblioteca Can Llaurador GEGANTS DE PAPER. ELS GEGANTS A TRAVÉS DELS IL·LUSTRADORS Del 10 al 26 d’abril a la Sala d’Exposicions de la CMC La Unió. QUI MENJA SOPES SE LES PENSA TOTES Del 10 al 26 d’abril a la Unió. Més informació: CMC LA UNIÓ Passeig de la Riera, 116 · Teià 935409350 / 935401263 · cultura@teia.cat www.teia.cat · www.facebook.com/cmc.la.unio


M ar o esme inf

imatge portada pàg. 3

i

SU mar

núm. 1354

Informació Opinió Salut Bellesa i moda Oci i cultura Immobiliària Anuncis x paraules

REVISTA GRATUÏTA DEL MARESME

La revista LA CLAU no es fa responsable del contingut dels articles i missatges publicitaris dels anunciants. No és permesa la reproducció total o parcial d’aquesta publicació, ni el seu tractament informàtic, ni la transmissió de cap forma o per qualsevol mitjà, ja sigui electrònic, mecànic, per fotocòpia, per registre o d’altres mitjans, sense el permís previ i escrit dels titulars dels drets de la propietat intel·lectual. Dep. Legal B. 12. 188/84 Audiència cotrolada per: Baròmetre Catalunya

OPINIÓ 66 Sèniors · Gràcies, gent gran 89 Parlem de... · Comptar vots SALUT 64 Farmàcies

on cert

Impremta: Litografies Rosés Distribució gratuïta a: ajuntaments, pastisseries, supermercats, farmàcies, restaurants, perruqueries, forns, immobiliàries, gasolineres... d’Alella, Arenys de Mar, Argentona, Cabrera, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, El Masnou, Llavaneres, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

ovas

Director: Xavier Clarimon Administració: Joan Berdún Agenda i cultura: Azucena Peidro Disseny gràfic i maquetació: Glòria Pitarch, Ricard Follana Editor web: Ismael Bustos Editor APP: Víctor Sigüenza Dep. comercial: Alicia Cancela, Ismael Bustos Redacció i col·laboradors: Albert Calls, Arnau Llansana, Daniel Torras, Josep Aracil, Judit Mulet, Laura Garcia, Martí Sala, Regina Ferrando.

especial flors i jardins 52-61 53 Per Sant Jordi... ROSES! 54 La gespa artificial 56-57 Entrevista a Ester Casanovas 60 Hi ha un horari per regar les plantes del balcó?

rC asan

Maria Vidal, 93, 08340 Vilassar de Mar Horari: De 8.30 a 14 i de 15.30 a 18.30 h Divendres de 8.30 a 14 i de 15 a 17 h Tel. 93 750 03 12 - 608 860 310 A/e: laclau@laclaudigital.com www.laclaudigital.cat www.guiamaresme.cat

INFORMACIÓ 18, 19, 20, 22, 24, 26, 80 i 81 Maresme info

e Est

guiamaresme.cat

c En

BELLESA i moda 72 Lífting facial amb acupuntura OCI I CULTURA 6 a 16 Agenda 30 El cine · Convicto 36 a 40 En concert 44 a 50 La claueta · Agenda infantil · Les 8 diferències 90 Horòscop i la ONCE 102 La cuina · Lluç a l’estil de Santurce

El cine

La cuina


* Oferta và lida fins al 30 d’abril. Regal limitat per persona i dia.


6 AGENDA

Alella Tertúlia

Dj. 16 d’abril a les 20 h, Franz

Schubert i l’essència del Roman· ticisme musical, a càrrec de Joan Vives, músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música. Parlarem del Romanticisme musical, dels trets que caracteritza aquest moviment musical i de Franz Schubert, un dels seus màxims representants. Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart. pl dels Germans Lleonart, 1.

Cap de Setmana Jove

Dv. 17 d’abril a les 10 h, No t’ho

creguis! Rumors racistes. Exposició en format còmic que trenca els estereotips i/o rumors sobre la població immigrada. A les 10 h, Vídeo-Fòrum. Hi ha racisme entre la gent jove? A les 12.30 h, Tres tallers simultanis sobre la rumorologia i els estereotips culturals. De 16 a 20 h, Escapa si pots! Escapa’t en menys de 50 minuts d’una sala plena d’incògnites. Tot a les antigues Escoles Fabra. A les 22.30 h, Nit musical amb: Guitly Lips, Jam Session de Rap i Lágrimas de sangre. PD’S Soundvitx (música lliure de sexisme). Servei de transport nocturn gratuït, paradetes informatives, test d’alcoholèmia, exposicions nocturnes…i molt més! A l’Hort de la Rectoria. Ds. 18 d’abril a les 10.30 h, campionat de pàdel. Vine en parella i participa del Primer Campionat

Jove, a les Pistes de Can Teixidó. A les 18 h, xerrada: Els mitjans de comunicació i el racisme. Cal inscripció. A les 20 h, Taller de Wine· Cocktails DO Alella. Aprèn a elaborar Còctels amb els vins de les nostres terres. A les 21.30 h, Sopar Jove. Venda de tiquets a partir del dt. 7 d’abril, tot a les Antigues Escoles Fabra. A les 22.30 h, recorregut per tot el poble amb colles convidades i els Timbalers del Vi d’Alella (Diables del Vi d’Alella). A les 23.30 h, Nit musical amb: Sybarites + Grup de versions Zàping + Dj Surda + PD Busquets. + Servei de transport nocturn gratuït, paradetes informatives, taller de foto light painting, test d’alcoholèmia, exposicions nocturnes…i molt més! A l’Hort de la Rectoria Dg. 19 d’abril a les 16 h, Tastet i campionats esportius. Torneig de futbol femení 3x3. Torneig futbol sala, voleibol, zumba, acro-ioga, tir amb arc, al Pavelló Municipal d’Esports. Participa Concurs d’INSTAGRAM! Opina a través de la fotografia. Fes una fotografia amb un missatge contra el racisme o com exemple de diversitat... el que tu vulguis! Posa els hashtags #Síaladiversitat #Noalracisme #Capdejove15 #Alella i participa del concurs (premi 100 euros). Més informació i inscripcions a les activitats del Cap de Setmana Jove a www.alellajove. cat. Lloc: Espai Jove. Av. Ferran Fabra, 1.

Arenys de Mar Presentació de llibre

Dv. 10 d’abril a les 19 h, Carrers

d’Arenys de Mar, escrit per Joaquim Cassà i fotografies de Sussi Xiberta. Hi participaran; Estanis Fors, alcalde d’Arenys de Mar, Mossèn Elies Ferrer, rector d’Arenys, Joaquim Cassà, autor del llibre, Oriol Ferran, editor Creat Edicions. Lloc: Sala d’Actes de la Biblioteca. C/ Bonaire, 2.

Documental

Dv. 10 d’abril a les 19.30 h,

L´Endemà, pel·lícula documental que vol aclarir els nombrosos dubtes dels indecisos. Vol analitzar la realitat des d’una mirada oberta, crítica i gens convencional. Des d’uns ulls que tinguin en compte les preocupacions quotidianes del conjunt dels catalans. Lloc: Casal Parroquial. Rial de Sa Clavella, 23.

Teatre musical

Dg. 12 d’abril a les 18 h, Milim, a

càrrec de la Cia. Milim, amb Marta i Carla Mora. Preu: anticipada 5 €, taquilla 6 € i socis SC l’Esperança 4 €. Lloc: C/ Església 45-47.


AGENDA 7

Lindy hop

Coixins | Cortines | Estores Cobrellits | Tot a mida

CORTINES ENROTLLABLES DE SCREEN

Dg. 12 d’abril a les 11 h, matí de

swing amb els Chickens Hoppers d’Arenys de Mar per ballar lindy hop. Organitzat per Chickens Hoppers d’Arenys de Mar. Preu: Gratuït. Lloc: Sala Josep Maria Arnau del CC Calisay. Riera del Pare Fita, 31.

Narcís Monturiol, 55 Vilassar de Mar 93 759 28 76 · baras@infonegocio.com

10% DTE.

Fires

Dg. 12 d’abril de 10 a 15 h, Fira de

Brocanters. Ho organitza: l’Associació Col·leccionisme Nou i Vell. Lloc: Sala Josep Maria Arnau del CC Calisay. Riera del Pare Fita, 31. Dies 18 i 19 d’abril a les 9 h, venda d’objectes de 2a mà. Ho organitzat per Associació Arenyenca d’Ajuda contra el Càncer. Lloc: Sala Polivalent del CC Calisay. Riera Pare Fita, 31.

Ruta guiada

Dg. 12 d’abril a les 11 h, coneixe-

rem un dels cementiris més bonics de Catalunya, un espai destacat de les arts catalanes. Parlarem des de literatura a escultura, fent referència a l’escriptor Salvador Espriu o a artistes com Vallmitjana, Llimona, Enric Sagnier, Cèsar Martinell o Frederic Marès. Lloc: pl de Salvador Espriu, davant del Cementiri.

MARBRES MARESME Tot en encimeres de marbre, granit, Silestone, Compac Quartz, Neolith... Itàlia, 28 · El Masnou · 93 555 07 86 · marbresmaresme@gmail.com

J.MASSA DESEMBUSSOS DE TOTA CLASSE

Dream Market

INSTAL·LACIÓ I REPARACIÓ DE CANONADES Càmares

Ds. 18 d’abril a les 10 h, Punt de

trobada d’emprenedors i creadors que donaran a conèixer la seva marca i les seves col·leccions úniques i originals. Organitzat per Circus SCP i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Lloc: pl. de l’Església.

93 753 22 37

www.jmassa.com

d’inspecció de tuberies

*5% descompte en tots els serveis, si en trucar dius que has vist aquest anunci

C A L E F A C C I Ó BA CV AL A I R E C O N D I C I O N AT - B O M B A D E B CO AM LO RD - EI N EO RRT E R

36 ANYS al seu servei

Pressupostos sense compromís

OFERTES DE TEMPORADA finançament a 12 mesos sense interessos

SERVEI D’ASSISTÈNCIA PROPI

Tècnics especialistes en: Reparació Manteniment Projectes

Camí Ral, 572 · MATARÓ · Tel. 93 757 49 43 · Fax 93 799 09 03 www.maresmesertec.com · info@maresmesertec.com


8 AGENDA

Arenys de Mar Dansa

Ds. 18 d’abril a les 20.30 h, Dan·

sa al museu, a càrrec de la Cia. Cligbcn que ens presenta una activitat innovadora, dansa contemporània a les sales del Museu. Lloc: Museu Marès de la Punta. C/ Església, 41.

mi Burriac 2013, editat per l’Ajuntament d’Argentona. Lloc: Saló de Pedra. Pl. Ramon Par, 1.

Teatre

Sardanes

Dg. 19 d’abril a les 18 h, ballada

de sardanes amb la Cobla Premià. Lloc: Plaça Nova. Av. Burriac, s/n.

Cabrils Presentació del llibre

Concert

Ds. 18 d’abril a les 21 h, Big Band

Arenys. Preu: anticipada 10 €, taquilla 12 € i socis de SC l’Esperança 8 €. Lloc: Teatre Principal. C/ Església, 45-47.

Argentona

Ds. 18 d’abril a les 21 h, Pulmons,

de Duncan Macmillan. Preu: 10 € (taquilla) 7,50 € (anticipada). Lloc: La Sala d’Argentona. pl. Nova.

Badalona

Òpera

Duquessa de Gerolstein, a càrrec de La companyia Bratislava. Una òpera bouffe en tres actes. Una opereta d’Offenbach inèdita en català, traduïda i adaptada tant en dramatúrgia com en cançons per la mateixa companyia. Preu: 10 € (taquilla) 7,50 € (anticipada). Lloc: La Sala d’Argentona. pl. Nova.

Presentació de llibre

Dj. 16 d’abril a les 19.30 h, La Font

Picant d’Argentona. Del Balneari Prats al manantial Burriach 17832010, de Pep Padrós Marfany, Pre-

da a la catalana, de Joan Iglesias Capellas, a càrrec de l’Alcaldessa de Cabrils, Lina Morales. Lloc: Biblioteca. C/ Domènec Carles, 21.

Cabrils Professional

Dv. 17 d’abril a les 21 h, Terra bai· xa, d’Àngel Guimerà, una de les més importants del teatre català del segle XIX, amb en Lluís Homar. Preu: 24 € Lloc: Teatre Zorrilla. C/ Canonge Baranera 17.

Exposició

Fins al 23 de maig, Menorca tot just

ahir... i encaram del fotògraf Toni Vidal, que combina imatges de l’illa amb poemes de diversos autors. Lloc: Espai Betúlia. C/ d’Enric Borràs, 43-47.

Cabrera de Mar Ball

Dg. 12 d’abril a les 18 h, Ball amb

de botig a

Dv. 10 d’abril a les 21 h, Una hisen·

Dg. 19 d’abril de 9.30 a 14.30 h,

Espectacle

Ds. 11 d’abril a les 21 h, La Gran·

el Pere Vila. Ho organitza: Associació de Pensionistes i Gent Gran. Lloc: Envelat municipal. C/ Mn. Cinto Verdaguer, 16.

especi

Ia Fira de Professionals i Industrials de Cabrils. Podràs trobar i conèixer a professionals, industrials i emprenedors del poble. Visiteu-nos i si voleu apuntar-vos informeu-vos a: Promoció Econòmica, tel. 93 753 96 60 (ext. 7), carlosbj@diba.cat - www.cabrils.cat.

Els Encants de Cabrils

Ds. 16 de maig de 9 a 15 h, Mercat

solidari. Instal·lació de parades a partir de las 7 h, parades 2 m x 3 m, preu: 7 €. Per a inscripcions i més informació envieu correu a: manslliures.blogspot.com, tel. Amanda 680 436 225 o Elodie 692 74 72 41.

+ de 1.000 m2

alitzad a per a la te va mascota Accessoris, alimentació...

Hi trobaràs més de 10.000 articles. (No venem animals)

Av. El Progrés, n. 51 · Vilassar de Mar Polígon industrial Els Garrofers Tel. 93 759 87 07 · info@nel-vet.com

www.nel-vet-megastore.com

Visita’ns!

Entitat col·laboradora amb:


AGENDA 9

Caldetes Instal·lacions, reformes i manteniment de

CALEFACCIÓ ENERGIA SOLAR AIRE CONDICIONAT

Sant Jordi

Dj. 23 d’abril de 10 a 13 h, parade-

ta de llibres a l’esplanada de Can Muntanyà. Vine a descobrir les nostres novetats i alguna sorpresa més. De 10 a 13 h, La biblioteca al Mercat. Els botiguers del mercat us recomanen llibres de cuina, i a més, podreu trobar una parada nova amb una selecció dels millors llibres gastronòmics de la biblioteca. Lloc: Mercat. C/ de la Riera, 17. De 16 a 19 h, traslladem la paradeta davant de la biblioteca.

Dosrius El tE de les 6

Dj. 9 d’abril, Activitat oberta a to-

tes aquelles dones que vulguin compartir, dialogar, preguntar, saber, llegir, explicar, transmetre, aprendre, somiar, il·lusionar-se, caminar, pintar, meditar, plorar, riure, reflexionar... Lloc: ptge. Bellonc, 3.

d e l ’ an

se

u s er v

1975

al

(amb radiadors o terra radiant)

es

y

de roses de Sant Jordi, a càrrec de Pilar del Vilar. Gratuït. Lloc: L’Equipament. La Riera, 5-9, 1a pl.

TÉCNICAS ENERGÉTICAS DEL CLIMA, S.L.

ei

Dc. 15 i 22 d’abril de 17 a 19 h, Taller

d

Taller

• Marques de qualitat al millor preu • Muntatge professional especialitzat • Facilitats de pagament sense interessos • Garantia total 2 anys Camí Ral, 118 · Premià de Mar · Tel. 93 751 29 41 · 93 751 03 12 www.satec.info · satec@satec.info


10 AGENDA

Llavaneres Sortida

El Masnou Taller Actuart

Dj. 9 d’abril a les 7 h, sortida a

Dj. 9 d’abril a les 17.30 h, oferim

Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà). Visita al poble més petit de Catalunya. Farem la ruta del Gorg Blau, de dificultat baixa, 15 km de recorregut i una durada de 5 h. Cal portar l’esmorzar. Sortida des del pg. de la Mare de Déu de Montserrat (davant del CAP).

el joc com a manera d’explorar la teva creativitat. Fem servir l’art per conèixer millor la nostra part física, emocional, vocal i mental per actuar des de l’alegria i afrontar els problemes de la vida quotidiana amb creativitat. Entrada gratuïta. Lloc: Els Vienesos. C/ de la Segarra, 12.

Mostra juvenil

Ds. 11 d’abril 1a Mostra Juvenil

Presentació DE llibres i xerrada

(per a nois i noies de 13 a 30 anys). A les 16 h, rocòdrom i torneig de FIFA. A les 17 h, gimcana QR. A les 18 h, taula rodona: Com activar els joves a Llavaneres? a les 20 h, botifarrada juvenil. A les 20 h, concerts i DJ. A les 22 h, fi de festa. Més info. casaljove@llavaneres.es o al tel. 93 702 36 26 (de dt. a dv. de 16.30 a 20.30 h). Lloc: Casal de Joves. Masia de Can Rivière. Pg. de la Mare de Déu de Montserrat, 45.

Dv. 10 d’abril a les 19 h, presenta-

Fira del Pèsol

Ds. 11 d’abril, fira de productes

Ds. 18 d’abril de 10 a 14 i de 17 a

20.30 h, Fira del Pèsol. Exposició i venda a càrrec de productors de pèsols i comerciants. Lloc: Parc de Ca l’Alfaro. Passeig M.D. de Montserrat, 27-33.

Òpera

Dg. 19 d’abril a les 18 h, Òpera a

El Casal: La flauta màgica, de W. A. Mozart. Preu: socis Casal gratuït. No socis 3 €. Lloc: Sala de lectura i audiovisuals d’El Casal de Llavaneres. Av de Catalunya, 56.

ció de les novel·les de Jordi Matilló: Non Nobis Domine i Podia haver estat, i xerrada col·loqui: Desvelant Misteris de Templers, Càtars i Ma· çons a la vila del Masnou, a càrrec a l’autor. En finalitzar s’obsequiarà als assistents amb vi dolç i pastes i l’autor signarà exemplars. Lloc: Biblioteca Joan Coromines. C/ Josep Pujadas Truch, 1.

Fira d’Artesania de Primavera

fets a mà. Lloc: ctra. NII (ctra de Barcelona). Pl. de la Llibertat.

Ca n’Humet Vibra

Ds. 11 d’abril a les 22 h, La nit del

riure. Espectacle de monòlegs a càrrec de l’Associació Juvenil de Teatre El Masnou. Dirigida a adolescents i joves. Dv. 17 d’abril a les 18 h, Cicle de cuina creativa (crepes salades i dol· ces). Taller de cuina dirigit a adolescents d’entre 12 i 18 anys. Una sessió mensual.

Club tennis

CASINO D’ARGENTONA Pl. Ballot, 13 · Argentona Tel. 93 797 12 06 · 673 163 716 info@casinoargentona.com www.casinoargentona.com

Per a ambdós actes cal inscriure’s al tel. 93 540 32 07, consultar l’app del PIJ Masnou, o envieu correu a: canhumet@elmasnou.cat. Lloc: Ca n’Humet. C/ Fontanils 77-79.

Parada de l’ANC

Ds. 11 i 18 d’abril d’11 a 14 h, parada informativa ANC al Masnou Decidim. On tot comença. Recollida de signatures per la ILP Habitatge. Lloc: vestíbul Edifici Centre (Mercat).

Visita

Dg. 12 d’abril a les 11 h, visita a la

Mina d’Aigua. Per submergir-vos sota terra i descobrir un tram de les mines d’aigua Cresta i Malet, que formen part d’un laberint de galeries de 27 km. Cal inscripció a museu.nautica@elmasnou.cat o al tel. 93 557 18 30. Gratuït. Trobada a la pl. d’Ocata.

Excursió a Montserrat

Dc. 15 d’abril a les 8 h, sortida cap

a Montserrat, podrem visitar la Verge, assistir a l’acte religiós, etc. Acabarem amb la cantada habitual del Virolai. En acabar la visita, baixada amb autocar fins al restaurant on dinarem amb sobretaula i música de tots els temps. Inclou: autocar dinar i begudes. Informació i reserves: Casal Gent Gran de Can Malet. Tel. 93 555 47 26. Lloc: ptge. Marià Rossell, 2.

Restaurant - 93 797 01 55 De dimarts a divendres MENÚ MIGDIA 9,50 € Divendres nit, dissabte migdia i nit, diumenge migdia MENÚ 16,95 € Terrassa exterior perfecta per als nens Fem tot tipus de celebracions Obert a tot el públic


· Alella

Cursos i tallers a

Can Lleonart

SALUT I CREIXEMENT PERSONAL • Enneagrama i els nous tipus

de caràcters • Superar els conflictes de

HUMANITATS • Tradicions i festes del món • Ciutats d’art • Catalans cara a cara

EXpressió • Aula oberta de pintura • Gaudim de la literatura • T’agrada ballar? • Coral jove

RECURSOS

manera creativa • Iniciació al mindfulness • A peu per Alella i els seus voltants • Iniciació al mètode Pilates • Ioga • Taix txi i txi-kung • Taller d’entrenament de la memòria

INFORMÀTICA I FOTOGRAFIA • Dropbox • Eines de Google

• Verdures d’estiu al teu hort

• Treure profit del Windows 8

• Restauració de mobles

• Treure profit de la tablet o

• Taller de pintura de mobles

i objectes • Taller de manualitats • Taller de cabàs pintat i decorat • Espardenyes tunejades amb decoupage • Patchwork • Taller costura, mitja o ganxet • Bridge: · Intermedi · Avançat · Perfeccionament

l’smartphone • Fotografia amb mòbil • Sobreviure a l’excés

d’informació • Fotografia amb llum natural • Presenta les teves fotografies

TAST I CUINA • Taller de cuina amb Maria del

Niu • Taller d’arrossos • Taller de pasta farcida

• Cuina de forma sana i saludable

amb un robot • El gintònic perfecte • Tast de vins, novetats de la

DO Alella • Tast de vins, roda el món i torna

al Born • Tast de cerveses i harmonies

IDIOMES • Converses en versió original:

· Converses en anglès · Converses en francès • Anglès: · Beginners · Elementary A · Pre-intermediate A · Pre-intermediate B · Intermediate A · Intermediate B · Conversa inicial · Conversa • Esmorzars en anglès al bar Duran • Francès: · Débutants · Intermédiaire · Conversa • Italià: · Iniciació · Bàsic • Alemany: · Elemental - nivell A1 · Pre-intermig - nivell B1 • Aprenem Alella: intercanvis lingüístics

Inscripcions: Antics usuaris i veïns d’Alella: 8 i 9 d’abril / Per a tothom: a partir del 10 d’abril. Descomptes: 5% de descompte per al 2n membre de la família / 5% de descompte a partir del 2n curs. 10% de descompte per a cadascun dels membres de família nombrosa o monoparental (cal presentar documentació) Els descomptes no són acumulables / (*) Els tallers de cuina i tast no tenen descompte. Can Lleonart Plaça dels Germans Lleonart d’Alella · Telèfon 93 540 40 24 · Fax 93 540 38 60 Horari: de dilluns a divendres de 8 a 13 h - de dilluns a dijous de 16 a 20 h Més informació: www.canlleonart.com · www.facebook.com/centreculturalalella · twitter.com/canlleonart · canlleonart@alella.cat · http://instagram.com/canlleonart AULA D’ESTUDI AMB CONNEXIÓ WIFI GRATUÏTA de dilluns a divendres de 9 a 14 h - dimecres i dijous de 16 a 20 h


12 AGENDA

El Masnou Dansa swing

Dg. 19 d’abril de 12 a 14 h, ballada

de Lindy Hop. Cada 3r diumenge de mes. Vine a ballar i a gaudir de la música. Lloc: pl. d’Ocata.

Sardanes

Dg. 19 d’abril a les 12 h, ballada

de sardanes amb la cobla Flama de Farners. Lloc: Jardins dels països catalans.

Presentació de llibre

Grease, el musical

Dies 17, 18, 19, 24, 25 i 26 d’abril,

adaptació de la pel·lícula en format de musical. Les entrades només es podran adquirir per venda anticipada a través de la plataforma www.quedat.cat i al tel. 935571851. Preu: 10 €. Lloc: Espai Escènic Ca n’Humet. C/ Fontanills 77-79.

Mataró Teatre

Dc. 22 d’abril a les 19 h, El edifi·

cio de la memoria, de Joan Carles Fogo Vila. En els espais de la nostra memòria habiten les persones absents que més estimem. La seva recepció en aquestes sales va ser tant més càlida com més profunda va resultar la vivència amorosa. Lloc: Biblioteca Joan Coromines. C/ Josep Pujadas Truch, 1.

Fira de SanT Jordi

Dj. 23 d’abril, Fira i firma de lli-

bres per l’escriptor Rafa Aranda. Presentació del llibre Descansa en Paz i venda de Roses. Lloc: ctra. de Barcelona - c/ Roger de Flor.

Country i sardanes

Dj. 23 d’abril a les 17.30 h, troba-

da de country i sardanes, veniu a ballar i dresprés a berenar, coca i còctel de cava. Obert a tothom i gratuït, però és imprescindible recollir el vostre tiquet al Casal, dl., dt., dc. i dv. de 10 a 13 h. Lloc: Casal d’Ocata. C/ Jaume I, 119.

Dg. 12 d’abril a les 18 h, Prendre

partit. La història es basa en un cas real i se situa al Berlín ocupat per l’exèrcit americà l’any 1946. Lloc: Teatre Monumental. C/ de la Riera, 165. Dg. 12 d’abril a les 18.30 h, Besos, De Carlos Alberola i Roberto García, A càrrec del grup de teatre La Laguna, de Sils. Lloc: Foment Mataroní. C/ Nou, 11. Dg. 12 i 19 d’abril a les 18.30 h i ds. 18 a les 21.30 h, Romeo i Julieta, de W. Shakespeare. La popular tragèdia dels amants de Verona. Lloc: Sala Cabanyes. La Riera, 110.

Xerrada teòrico-pràctica

Dj. 16 d’abril a les 17.30 h, Kunda-

lini ioga: Ioga de la consciència, a càrrec d’Ivet Compañó, professora de kundalini ioga de l’equip de la Fundació. Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia. www.funda-

Regala’t una joia! Gran Via de Lluís Companys, 163 · Premià de Mar · Tel. 937 52 33 88

ciohospital.org. Tel. 93 741 91 60. Lloc: Fundació Hospital. C/ Sant Pelegrí, 3.

Montgat Xerrades

Dj. 9 d’abril a les 19 h, xerrada-

conferència: Quina estafa!, a càrrec de l’Oficina de Relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra. Corrupció, estat de la qüestió: Crema catalana vs. Truita espanyola, a càrrec de l’historiador i periodista Rafa Burgos, autor del llibre Crema catalana: amiguismo, corrupción y otras mi· serias. Dj. 16 d’abril a les 18 h, cloenda de les Jornades d’educació: Transfor· mant l’educació: consideracions, claus, fites i passes per al canvi educatiu, a càrrec del Sr. Pepe Menéndez. Ambdues són a la Biblioteca Tirant lo Blanc. Rda. Països Catalans, s/n.

Premià de Dalt Cinema

Dv. 10 d’abril a les 22 h, Desmun·

tant Leonardo, amb la presència del codirector Marc Pujolar i l’historiador i guionista, Jordi Bilbeny. Lloc: Sala de Sant de la SC Riera de Premià, 147.


s . un mar de botigues . un mar de botigues . un mar de botigues . un mar de botigues . un mar de botigues . un mar de botigues

. . . . . un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un m

gu e

Per celebrar-ho, el dijous 23 d’abril, comprant a les botigues del CAP et regalarem una rosa ben dolça!

. . . . botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de boti

. . . . . . ar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de botigues un mar de


14 AGENDA

Premià de Dalt Concert

Premià de Mar Teatre

Dv. 10 d’abril a les 22 h, La idea

Ds. 11 d’abril a les 22 h, concert de

tres corals: Tianenca, Polifònica del Guinardó i la Coral Primiliana de Veus Femenines (1050 anys de la parròquia). Lloc: Parròquia de Sant Pere. Partida Esglesia, 20.

Parlem de contes

Dc. 15 d’abril a les 19 h, Parlem

de... Els contes. Amb Gemma Planas i Mariona Borràs. Oficina de Català de Premià de Dalt i la Biblioteca. Lloc: Biblioteca Jaume Perich i Escala. Riera Sant Pere, 88.

Nit de la Poesia

Ds. 18 d’abril a les 21 h, IX Nit de la

Poesia. Poetes: Josep Pedrals, Pere Rovira. Música: Orquestra Jove de Cambra El Masnou. Entrada: 5 € (menors i estudiants gratuït). Ho organitza: pdepoesia. Lloc: Parròquia de St. Pere. Pl. Dr. Guardiet, 9.

d’Europa, de George Steiner, amb Oscar Intente (actor i director). Preu: anticipadament al web: 8 €. www.espailamistat.cat. Lloc: Espai l’Amistat. C/ Sant Antoni, 60. Ds. 18 i 25 d’abril a les 22 h i dg. 19 i 26 a les 19 h, La reina de la bellesa de Leenane, cia. de teatre amateur: senseoficinibenefici. Lloc: Patronat Social Premianenc. C/ Reverend Paradeda, 26.

Conferència

Dv. 10 d’abril a les 20 h, Els reptes

econòmics socials de la indepen· dència, a càrrec del Dr. Germà Bel, Aparcament disponible per als assistents a Garden Center Batlle fins a les 22 h. Ho organitza: Òmnium. Lloc: Biblioteca Martí Roselló. Ctra. Vilassar de Dalt, 10.

Documental del mes

Ds. 11 i dg. 12 d’abril a les 19 h,

The Special Need. 3 amics. Una fur· goneta. Un viatge irrepetible. Lloc: Patronat Social Premianenc. C/ Reverend Paradeda,26.

Gran Via, 196-198 Premià de Mar · 93 751 77 01 Rafael Riera Prats, 9 Vilassar de Dalt · 93 750 78 37 cvpremia@gmail.com URGÈNCIES 609 345 649

Tenim cura dels teus animals des de 1982

CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ DE LA TEVA MASCOTA truca’ns i demana informació

Sant Vicenç de M. Fira Vintage

Dg. 19 d’abril de 9 a 20 h, Fira amb

productes Vintage. Ho organitza: Crisalide. Lloc: l’Av. Toni Sors.

Torneig Benèfic de Golf

Dg. 12 d’abril a les 9 h, 1r Torneig

Benèfic de Golf. Llavaneres contra el càncer. Sorteig i Welcome pack per tothom. Incscripcions al mateix club, tel. 93 791 51 11, Joaquim Mora tel. 605 23 94 81. Al finalitzar lliurament de trofeus. Sorteig i aperitiu final. Lloc: Club de Golf Sant Vicenç de Montalt. C/ Vinyes d’en Mandri, 82.

Teià Presentació del llibre

Dc. 15 d’abril a les 18 h, V de bes, de Núria Pujolàs. La seva darrera obra poètica. Lloc: Biblioteca Can Llaurador. C/ José Roca SuárezLlanos, 40.

Taller de cuina

Del 15 al 22 d’abril de 19 a 21 h,

Els plats de les novel·les de Mon· talbán. Aprendrem uns quants plats que sortien a les novel·les de V. Montalbán, gran amant de la gastronomia catalana, a càrrec de Pepe Petrus. Cal fer inscripció a la CMC La Unió. Preu: 10 €, places limitades. Lloc: Casa Municipal de Cultura La Unió. Ptge. la Riera, 116.

Tiana Activitats d’Igualtat

Dv. 10 d’abril a les 19 h, Contes per a adults amb perspectiva de gène· re, Malament o no, a càrrec d’Assumpta Mercader i Maria Carretero. Lloc: Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10. Dg. 12 d’abril a les 10.30 h, III Caminada Violeta: Caminem per la igualtat! (vesteix-te de violeta i porta’t l’esmorzar!) En cas de pluja l’acte s’aplaçarà. Des de la pl. de la Vila fins a la Font de l’Alba.16 AGENDA

Tiana

Concert benèfic

Activitats d’Igualtat

Dj. 16 d‘abril a les 19 h, xerrada:

La menopausa i els seus mites. La sexualitat de les dones en la maduresa, a càrrec de M. del Socorro Ferrero, Dra. de Salut Sexual i Reproductiva. Lloc: Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10. Dv. 17 d’abril a les 9.30 h, sortida al Museu de Badalona. Visita guiada a l’exposició: Intimitats. Història de la roba interior des del segle XIX fins al XXI. Places limitades. Cal inscripció. Sortida des de la Llar de Persones Grans. C/ Anselm Clavé, 20.

Presentació de llibre

Dc. 15 d’abril a les

18 h, presentació del llibre: Cal fer deures? a càrrec de Jaume Funes. Psicòleg, educador i periodista. Lloc: Sala Albéniz del Casal. Av. Isaac Albéniz, 8.

Vilassar de Dalt Conferència

Dv. 10 d’abril a les 20 h, Fotografia

documental. Realitzat per Samuel Aranda, fotògraf de The New York Times (Premi World Press Photo 2012). Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. C/ Marquès de Barberà, 9.

Ds. 11 d’abril a les 21 h, Carme al

descobert, amb Carme Garcia i el seu grup. Concert per recaptar fons per la lluita contra l’Alzheimer. Preu: 14 €. Anticipada: 12 €. Venda d’entrades: www.4tickets. es/LaMassa/, Electrodomèstics Imma Baylach. Pl. de la Vila, 19 i a taquilla. Lloc: Teatre La Massa. Pl. del Teatre, 3.

Vilassar de Mar Actes polítics

miliar on es presentarà la llista electoral del PSC, llista renovada i encapçalada, per dones de consens i de gran experiència professional. Lloc: Veral d’Ocata.

Teatre amateur

Ds. 11 i dg.12 d’abril, Taxi, amb la

Tropa Teatre. Comèdia d’embolics de Ray Cooney. Entrada 8 € (6 € socis de La Tropa). Lloc: Ateneu Vilassanès. C/ Sant Josep, 35.

Taller de Ganxet

Ds. 18 d’abril de 10 a 13 h, Taller de

Dv. 10 d’abril a les 20 h, acte de Podemos Podem: A Vilassar de Mar comença el canvi! Amb les intervencions de Jesús Arroyo, secretari general de Podem VDM, Zenaida Serrano, candidata Vilassar de Mar si que pot i Juan Carlos Monedero, secretari Proceso Constituyente i Programa de Podemos. Lloc: Sala Roser CarrauEspai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8. Ds. 11 d’abril a les 18 h, presentació de candidats de Babord. L’acte clourà amb un berenar. Lloc: Torre d’en Nadal. pl. de Pau Vila. Ds. 11 d’abril a les 18 h, Ciutadans acte de presentació de candidatura de C’s, Juan Díaz Delgado. Lloc: Espai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8. Dv. 17 d’abril a les 18 h, acte fa-

Ganxet XL Cabàs d’Estiu. Reserva places al 690 62 32 92. Lloc: Espai d’Artesans. Pl. Angel Guimerà, 4.

Presentació de llibre

Dc. 22 d’abril a les 21 h, Una novel·

la Pulp, de Damià del Clot, advocat i escriptor. Presentació a càrec de Daniel Estorach, escriptor. Ho organitza: Llibreria Índex. Lloc: Biblioteca Mpal. Ernest Lluch. C/ Santa Eulàlia, 66-80.

Taller

Ds. 25 d’abril de 10 a 14 h, Taller

de somnis, impartit per l’Àngels Gómez. Què són els somnis? per què somiem? taller per entendre el llenguatge dels somnis i del nostre inconscient. Més informació: 625 34 69 07 – www.lallavor. es. Lloc: La Llavor. Espai terapèutic. C/ Santa Coloma, 81-83.

1,50 € Menú del dia 1 PROMO 10x9) (APROFITA L A

€ a partir de 20 Menú de grups celebracions) ns i tot tipus de io un m co , gs ei (Bat www.elracodecanfeliu.com C/ Àngel Guimerà, 41 Vilassar de Dalt 93 753 29 16 info@elracodecanfeliu.com

€ Menú nits 19,75abte nit) s i diss

(Dijous, divendre

dia i diumenge mig Menú dissabte (Nens gratis) 25,75 €


Sant Jordi 2015 DIUMENGE 19 D’ABRIL A PARTIR DE LES 12 h A LA PARADA DE LA LLIBRERIA INDEX, PLAÇA DE L’AJUNTAMENT José Corbacho & Juan Cruz. People from ibiza (Rosa dels Vents) Patricia Gabancho. El cant de les sibil·les (RBA) Xavi Narro. Rodamón (Edicions B) Alejandro Palomas. Un fill (Editorial La Galera) Coia Valls. Amor prohibit (Edicions B) Roser Burgués. La Indiana (Gregal edicions) Damià del Clot. Una novel·la Pulp (Llibres del delicte) Lali Ribera. Temp(teig)s (Voliana edicions) Leonor Martín. El sentimiento del intestino (Viena edicions) Agustí Martí. Oh Magnífic Vilassar! Andrea Rodés. El germà difícil (RBA) Vicenç Sanz. Màxima discreció (Edicions Saldonar)

DIJOUS 23 D’ABRIL

DIADA DE SANT JORDI

PARADES AL CARRER DURANT TOT EL DIA Carrer Sant Joan Carrer Sant Artur (Veral de l’Ocata) I a la llibreria Index Llibreria Index C/ Miquel Borotau, 8-10 · Vilassar de Mar · Tel. 93 759 08 33


18 MARESME INFO

Mataró / LC

El grup Sopa de Cabra serà un dels plats forts de Les Santes 2015 La coneguda formació musical gironina oferirà només tres concerts durant l’any de la «Gira 3, 2, 1...» El grup català Sopa de Cabra serà un dels plats forts de Les Santes 2015 en un any en el qual només oferirà tres concerts exclusius. La formació liderada per Gerard Quintana ha anunciat les tres ciutats on realitzaran la «Gira 3, 2, 1...» durant el concert sorpresa que va realitzar al terrat de l’Oficina de Turisme de Girona, en el marc del Festival Strenes de la capital gironina. El concert de Mataró, com informa el consistori de la capital del Maresme, es farà el 24 de juliol a les 22 h al Parc Central i el preu de les entrades serà de 31 € amb les despeses de gestió incloses.

La gira començarà dissabte 18 de juliol al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i acabarà divendres 7 d’agost al Festival Internacional de Música de Cambrils. En aquesta gira, que suposarà un parèntesi en la gravació del nou disc que serà enregistrat entre el mesos de juny i setembre, repassaran tots els seus clàssics però també presentaran algunes de les noves cançons davant del seu públic, per fer-los partícips del procés de creació d’aquest nou treball discogràfic, el primer en estudi després de 15 anys. Sopa de Cabra està treballant en una

posada en escena sorprenent, amb la intenció de fer d’aquests concerts els més espectaculars de tota la seva trajectòria.

Foto: SdC.

La primera orquestra 100% catalana. 649 86 51 50 (dies disponibles)


MARESME INFO 19

Argentona / LC

Torna la Ruta Modernista Puig i Cadafalch El passat dissabte 4 d’abril va començar la nova temporada de la ruta patrimonial centrada en l’arquitecte Puig i Cadafalch. La Ruta Modernista dedicada al reconegut arquitecte català s’organitza el primer dissabte de mes, des de l’abril a octubre, exceptuant el mes d’agost. La proposta permet descobrir l’obra de Puig i Cadafalch tant des de Mataró com d’Argentona, dues poblacions que van estar molt lligades a la seva trajectòria personal i professional. Pel que fa a la ruta, els llocs que es visiten són els següents: Mataró; Saló de sessions de l’Ajuntament, Casa Natal Puig i Cadafalch, El rengle, Botiga la Confianza, Casa Parera, La Beneficiència, Casa Coll i Regàs. Argentona; Casa Garí, Capella del sagrament, Casa d’estiueig de Puig i Cadfalch, Can Calopa i Torre d’aigües del Cros. El cost de la Ruta és de 10,17 €. Per als majors de 65 anys i nens/es de 8 a 16 anys: 7,63 €. Per als menors fins a 7 anys: gratuït Es pot sol·licitar informació a l’oficina de Turisme de Mataró, Riera, 48, turisme@ajmataro.cat; i a l’Ajuntament d’ Argentona. Servei de Promoció Econòmica. C. Gran 61,turisme@argentona.cat


20 MARESME INFO

Premià de Mar / LC

La Generalitat anuncia que al maig s’iniciaran les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Premià de Mar El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar a Premià de Mar, acompanyat de l’alcalde Miquel Buch i de portaveus dels grups municipals, la millora de l’accessibilitat a l’estació de tren del municipi. L’actuació, que costarà uns 213.000 euros, consistirà en millores tant a l’interior de l’estació com a l’espai públic per facilitar l’accés directe al vestíbul i millorar la mobilitat dels usuaris dins de la mateixa estació.

bicació de les portes d’accés al vestíbul i a l’ascensor. D’aquesta manera, l’itinerari d’accés al pas inferior que porta a l’andana sentit Mataró es farà amb un encaminament directe des del mateix vestíbul. Aquestes millores tenen

un cost estimat de 113.000 euros. D’altra banda, fora de l’estació es farà una escala de sortida des del pas inferior, que uneix el nucli urbà i la platja, la qual donarà accés directe a la porta del vestíbul de l’estació. També s’ampliarà la vorera. En aquest cas, l’actuació tindrà un cost estimat de 100.000 euros. En paral·lel a aquest projectes, Renfe està executant actuacions de millora de la coberta, que estava rovellada i en mal estat amb degoters, i impulsarà properament un projecte de substitució dels ascensors i protecció davant de l’entrada d’aigua de mar.

Les actuacions dins de l’estació, consistiran en l’ampliació del vestíbul, la reconfiguració de la barrera de validació i la reu-

Música per a petits en anglès

· Música per a nadons · Estimulació i sensibilització musical · Preparatori · Ensenyaments bàsics · Cant coral · Conjunt instrumental · Instruments · Musicoteràpia · Música moderna · Proves de nivell...

Classes d’anglès A partir de 4 anys i fins a FIRST CERTIFICATE. Preparació per als exàmens de CAMBRIDGE: petits (starters, movers, flyers), joves i adults (PET, KET, FCE). Grups reduïts i horaris flexibles

Pl. del Mil·lenari, 3, local 1 · Teià · 93 540 81 08 · 637 736 203 · www.claudesol.net

Taller de “Música per a nadons” activitat pares - nens fins a 1 any Taller “Petits Músics” activitat per a pares - nens fins a 2 anys Iniciació a la música: extraescolar P3 El Petit Vailet: Ventura i Gassol, 29 www.vailets.com · 93 555 57 1 · El Masnou La Caseta: C/ Verdaguer, 6 · Tel. 93 555 64 07 Alella · lacasetadalella@gmail.com

Menú migdia:10 € 4 primers per escollir + 4 segons per escollir + pa + beguda + postres i cafè

De dimarts a divendres de 12 a 16 h i de 18.30 a 00 h Dissabtes i diumenges de 17.30 a 00 h

93 540 92 82 (consultes i encàrrecs) Pl. del Mil·lenari, 5 · TEIÀ

OFERTA FINS A FINALS D’ABRIL

1 pizza+ 1 beguda 8,75 €*

* de dimarts a dijous excepte festius i vigílies de festius.22 MARESME INFO

El Masnou / LC

Signen un conveni amb Promociones Portuarias per ubicar una parada de taxis al port Permetrà cobrir un servei demanat per la ciutadania. L’alcalde del Masnou, Pere Parés, i el director general de Promociones Portuarias, Elías Barrenechea, van signar el passat dimarts 24 de març un conveni de col·laboració perquè el port esportiu aculli una nova parada de taxis. Segons l’acord, com informa el consistori, la nova parada s’ubicarà a la part del Passeig Marítim, davant l’estació del Masnou, i podran ser-hi dos taxis amb llicència de l’Ajuntament masnoví. D’altra banda, aquest acord signat permetrà millorar la mobilitat i cobrir una demanda plantejada des de fa temps tant per part de la ciutadania com dels taxistes amb llicència de l’Ajuntament, asseguren des de l’Ajuntament. A l’acte de signatura també van assistir-hi Eduard Garcia, regidor de Serveis Centrals, i Esther Gaviña, en representació de Promociones Portuarias.24 MARESME INFO

Calella / LC

Presenten el projecte del primer Museu del Turisme del món que estarà ubicat a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella L’alcaldessa calellenca confirma la voluntat d’obrir l’equipament abans de finals d’any. El Museu del Turisme serà un equipament modern i dinàmic de format i filosofia innovadora, ja que explicarà com a patrimoni un fenomen que condiciona la vida de milions de persones: les que fan turisme i les que en viuen. El Museu serà innovador pel fet de tractar-se d’un centre d’interpretació d’un bé immaterial, per la magnitud social, econòmica i cultural que representa. Així es va presentar el concepte del futur Museu del Turisme de Calella, durant l’acte de presentació que va tenir lloc a la fàbrica Llobet-Guri, on anirà ubicat l’equipament.

Durant l’acte de presentació, es va oferir a tots els assistents un recorregut per les diferents sales del futur museu, explicades amb l’acompanyament d’algunes idealitzacions d’espais que es van projectar perquè els assistents poguessin imaginar-se com serà el futur Museu i els continguts físics i audiovisuals que acollirà. Es van explicar detalls com per exemple que es podrà veure un audiovisual sobre els grans viatges i el viatge d’oci comercialitzat (turisme), que la sala del turisme acollirà elements com guies

de viatge històriques, plànols de ciutats, pantalles interactives sobre allotjaments i restauració del món o souvenirs de tots els racons del planeta i de totes les èpoques. Per la seva banda, l’Alcaldessa va destacar la rellevància i interès del futur Museu, així com el seu agraïment als diferents suports que avalen el projecte i que el fan possible: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Unió Europea i l’Organització Mundial del Turisme.26 MARESME INFO

El Maresme / LC El Consell Comarcal tanca el mandat havent reduït en un 33% els serveis deficitaris El Consell Comarcal del Maresme arriba al final del present mandat havent minimitzat les amenaces estructu· rals gràcies a una gestió de contenció i racionalització econòmica que ha permés reduïr un 33% el nombre de serveis deficitàris. Segons informa l’ens comarcal, l’any 2011, el CCM comptava amb 24 serveis que generaven més despesa que ingressos. Aquesta xifra s’ha vist reduïda a 16. En un entorn delicat econòmicament parlant, el Govern del CCM s’ha centrat els darrers 4 anys en reestructurar els serveis comarcals per tal de garantir la viabilitat de la institució. Com ha manifestat el president, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, «el treball conjunt de tècnics i polítics ha permès mantenir, i fins i tot ampliar, el nombre de serveis que prestem fent-los més com-

petitius i sostenibles», un esforç encara més important si es té en compte que en 4 anys el pressupost del CCM ha passat de poc més de 41 milions d’euros als 29.236.565 euros actuals. Aquesta reestructuració, en paraules del president comarcal, deixa la institució molt ben posicionada per poder assumir aquelles competències o serveis que en un futur proper li puguin ser delegades tant per la Generalitat com pels propis ajuntaments. En aquest sentit, els dos projectes «estrella» del mandat estan

arribant al final de la seva tramitació. És el cas de la constitució de l’empresa mixta de residus que permetrà oferir als municipis una gestió integral dels residus i de la neteja, o el desplegament de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla. A aquests s’afegeix la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme impulsat des de l’Àrea de Promoció Econòmica. El document fa una diagnosi de la comarca i proposa diferents línies d’actuació per tal de potenciar la seva reactivació econòmica.

info@solucionsbcn.com 933 803 463 · 629 147 509

Reduïm la despesa econòmica de la petita i la mitjana empresa Oferim millores en les àrees de l’eficiència energètica, l’automatització de sistemes i l’optimització d’infraestructures. Auditories, certificacions i gestió energètica

Especialistes en eficiència energètica amb 10 anys d’experiència Confeccionem una solució a mida, realitzem l’estudi sense compromís28 Creixement personal

Desvetllem-nos! En el món actual, en el qual comptem amb altaveus de grans dimensions que amplifiquen una visió de la realitat malintencionadament esbiaixada, al servei de determinats grups de poder, s’esdevenen fenòmens gairebé esperpèntics que pretenen, i sovint ho aconsegueixen, manipular el pensament dels humils, dels senzills, dels nets de cor. Però, quan la ignorància dels poderosos perd la vergonya, la societat es caricaturitza fins a tal extrem que, fins i tot, els humils, els senzills i els nets de cor prenen consciència de la magnitud de la tragèdia. I la principal tragèdia de la nostra civilització és la mentida amplificada, que intenta desesperadament crear opinió als humils, als senzills, als nets de cor, amb l’únic interès de beneficiar uns pocs. Sovint em pregunto, què més ha de passar, perquè prenguem consciència de la nostra responsabilitat i el nostre dret a deixar de combregar amb rodes de molí? Com és possible que, en casos com el de l’estret o Lampedusa, es pugui justificar la violència contra els més febles, que comporta la pèrdua constant de vides, argüint una propietat i unes fronteres que no ens pertanyen, sense que tots nosaltres no ens revoltem com un sol home? Com és possible que consentim que ens insultin, ens difamin, ens agredeixin, ens maltractin i

puguem seguir amb cara de pòquer, desenvolupant amb tota pulcritud el nostre procés, sense denunciar els comportaments clarament xenòfobs? Com és possible que consentim que les manipulacions s’aguditzin i s’incrementin exageradament en els múltiples períodes electorals a què estem exposats, sense que els nostres vots passin comptes als difamadors, als agressors, als maltractadors, als xenòfobs? A hores d’ara, cap ciutadà del grup dels humils, dels senzills i dels nets de cor, no hauria d’esmerçar ni un instant més a informar-se pels canals habituals de comunicació, fins que la baixada en picat dels índexs d’audiència fes tremolar el negoci i els fes reconduir les estratègies, retornant-los al servei de la veritat, el rigor i la informació netament contrastada. I per la mateixa regla de tres, cap ciutadà del grup dels humils, dels senzills i dels nets

de cor, no hauria d’acostar-se a cap urna, fins que els dirigents no abandonin el seu núvol d’elit, perdent de vista la política com a mitjà de subsistència, deixant de banda els interessos personals i de partit, i esdevenint servidors, única i exclusivament, dels ciutadans que els han votat. La nostra humanitat, la de tots i cadascun de nosaltres, passa per la dignitat de tots els habitants del planeta. No podem continuar fent la nostra vida, com si res no hagués passat, sense denunciar les múltiples injustícies que ens assetgen i sense dir les coses pel seu nom. Cal denunciar tots aquells capteniments que, per ignorància o per mala fe, vulneren drets essencials del éssers humans. En ple segle XXI, seria d’esperar, almenys a la nostra societat desenvolupada, la florida del respecte mutu i la defensa a ultrança dels drets fonamentals de tots i cadascun dels col·lectius que compartim aquest món, que un bon dia ens va ser lliurat gratuïtament, perquè en poguéssim gaudir, amb seny, respecte i agraïment. Regina Ferrando i Ferran Trobaràs tots els escrits publicats, amb anterioritat, al web: www.reginaferrando.com regina@reginaferrando.com30 el cine

Convicto INTERPRETACIÓ: Ben Mendelsohn, Rupert Friend, Jack O’Connell, Sam Spruell, David Ajala, Peter Ferdinando DIRECCIÓ: David Mackenzie DURADA: 106 min GÈNERE: Drama Gairebé es podria dir que l’aire lúgubre i opressiu que es respira a l’entorn del protagonista de Con· victo (un adolescent que ingressa a la presó així que comença la pel·lícula) contrasta radicalment amb la lleugeresa amb què es desenvolupa el relat. Però, en realitat, són dos elements que, lluny de xocar, es complementen, perquè tot passa amb tanta fluïdesa i amb una naturalitat que no es té temps (ni voluntat) de qüestionar la veracitat de l’argument. Senzillament, funciona. Com si David Mackenzie ens oferís el seient més ben situat per contemplar el seu espectacle i, quan està segur que ens trobem còmodes, procedís a explicar la seva trista història. Trista, si bé tampoc pessimista. En tot cas, una història que veu les persones com a éssers radicalment

complexos, motiu pel qual no sempre encaixen en un sistema tan trivial, capaç de reduir-ho tot a un «s’és bo» o «s’és dolent». Aquesta complexitat queda perfectament plasmada, per exemple, en les sessions de teràpia a les quals assisteix el jove protagonista. En aquestes hi descobrim múltiples personalitats, tan interessants com contradictòries, totes amb la seva part més humana i el seu (sobreestimulat) instint de supervivència. Però el més interessant és que la pel·lícula mai no perd de vista el difícil equilibri emocional amb què viuen els reclusos: observem l’esforç que fan per corregir la pròpia conducta violenta, però també percebem en tot moment la persistència d’aquesta tendència agressiva que, si bé no resta mèrit a l’esforç, segueix sent-hi.

I, malgrat tot, el director no perd oportunitat d’arrencar-nos algun somriure mitjançant els diàlegs brillants que tenen lloc en aquestes seqüències. Tot plegat, narrat amb una naturalitat absoluta. Gairebé sense esforç. En una història gairebé perfecta que compta amb els elements narratius més característics del dispositiu cinematogràfic i, alhora, reivindica el seu caràcter disconforme. Tant de bo que el fet d’aconseguir una pel·lícula amb aquestes característiques fos tan fàcil com David Mackenzie ens ho fa creure. Martí Sala marti_1988@hotmail.com Compte Twitter: @1988_sala www.cinemaspotting.net www.cinemaldito.com


EN CARTELLERA 31

El capital humano (Itàlia) Drama. Durada: 109 min

Joguines de fusta i educatives Estrangeria - Laboral - Civil

C/ Sant Jaume, 37 REÇA VA AD Vilassar de Mar NO Davant de l’estació de tren

Av. Montevideo, 68 Vilassar de Mar 937 50 00 32

Tel. 93 510 49 73 · FAX 93 510 49 43

www.justilex.es epineda@justilex.es

La vigília de Nadal, un ciclista és atropellat per un luxós tot terreny. El malaurat accident canviarà el destí de dues famílies: la del milionari Bernaschi, que pertany a una família acomodada i privilegiada, i la dels Ossola, que lluiten per mantenir una precària vida de classe mitjana, ja que Dino Ossola es troba en una situació financera desesperada amb l’empresa a punt de fer fallida. A El capital humano sembla que gairebé tothom pensi que els calés ho arrangen tot, i que qualsevol pot oblidar els seus principis si a canvi aconsegueix una xifra raonable.

www.ameliapatchwork.com Més de 1.000 teles diferents Kits · Accessoris · Cintes · Etc. Classes, monogràfics i tot el que necessites per al Patchwork

AMELIA PATCHWORK: Plaça de l’Església, 7 · CABRILS 93 750 70 71 · 629 330 220 · ameliapatchwork@gmail.com

NOU PREMIÀ VETERINARIS

Protegim la salut de la teva

mascota des d’11,07 €/mes A Premià de Mar: C/ Sant Ferran, 34 Tel. 937 510 070 Ptge. Manent, 25 Tel. 937 524 742

A Cabrils: Av. Sta. Elena, 34 Tel. 937 532 269

Urgències 24 h  607 822 503

LA LEISHMANIOSIS

*Oferta válida hasta 30/04/2015

NO ES UN JUEGO

-10%*

¿Por qué hacelo difícil si puedes hacerlo Effitix?

*Por la compra de un saco de 10 kg o mas llévate un 10% de descuento en su caja de pipetas EFFITIX C/ Flos i Calcat nº54, el Masnou

NOU CABRILS VETERINARIS

93 540 70 56

Teranovacnc23


32 MARESME INFO

7a edició MotorTotal, FirMercat del Vehicle d’Ocasió, Km 0 i nou en condicions excepcionals. Una cita imprescindible! - Mataró i Maresme Del 23 al 26 d’abril, l’Espai Firal del Nou Parc Central acollirà, novament, entre 250 i 300 vehicles i motos exposats a la venda, en la setena edició de la fira dedicada al vehicle d’ocasió, km.0 i nou en unes condicions excepcionals.

L’exposició té l’objectiu de potenciar el sector, i els concessionaris hi exposaran vehicles i motos d’ocasió, km.0 i nous en unes condicions excepcionals i amb les màximes garanties de qualitat.

En més de 4.500 m2, es representaran gairebé una trentena de marques punteres del sector (Mercedes, Smart, Audi, Volkswagen, Ford, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Renault, Dacia, Chevrolet, Ssangyong, Subaru, Hyundai, Seat, Tata, Citröen, Mazda i Suzuki, i en motos: Honda, Suzuki, KTM, Peugeot i Elecsi), un fet que consolidarà Mataró com a capital automobilística.

L’any 2014 i el que ja ha transcorregut de 2015 queda palès que el sector de l’automoció manté un creixement constant mes a mes gràcies a les ajudes del govern per a l’adquisició de vehicles nous i una alça en la venda de vehicles d’ocasió. Tot i això, el sector està esperançat que aquest augment vagi a més en el que queda d’any i l’any vinent. Per això, i amb la intenció d’incentivar la venda des

de l’organització de MotorTotal i dels expositors participants, tots aquells que comprin un vehicle els dies de la fira podrien estalviar-se 400 euros. Aquest gran aparador obrirà les portes el dijous 23 d’abril a les 16.00 h i fins a les 20.30 h. Divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 la fira estarà oberta al públic en horari ininterromput de 10.30 h a 20.30 h.
motor 35

ESPECIALISTA

Avantatges i inconvenients del cotxe elèctric Cada dia tenim informació nova que ens fa ser conscients sobre la presència dels cotxes elèctrics: nous models que es presenten al mercat, nous punts de recàrrega que es planifiquen a diferents ciutats de Catalunya, fins i tot als peatges ja els tenen preparat un descompte.

Avantatges:

Els vehicles elèctrics són més ecològics, per tant desprenen menys emissions de CO2 a l’atmosfera. A més, tenen més rendiment energètic que els de combustió, ja que aprofiten el 90% de l’energia i són mecànicament més simples. I permeten no dependre dels països exportadors de petroli.

Passió per la mecànica

www.goldwingvir.com

·· Assistència tècnica ·· Reparació ·· Sinistres ·· Assegurances ·· Pintura ·· Muntatge d’accessoris ·· Intercom - Àudio - GPS

SERVEI OFICIAL

Enric Granados, 12 · Vilassar de Mar · 93 759 10 82 · info@virmotos.com

GOMMA MOTORS AL CENTRE DE MATARÓ!

c/ Jaume Ibran, 18 Mataró | 937 553 208 | www.gommamotors.com

Inconvenients:

GRATUÏT!!

Els vehicles elèctrics tenen poca autonomia i necessiten massa estona per carregar-se. Actualment utilitzen bastant la pila de liti, que és molt difícil de reciclar, tot i que existeixen unes altres bateries més fàcils de reciclar, però pesen massa per la poca energia que donen al vehicle. Actualment, l’energia elèctrica prové de fonts no gaire ecològiques, com és el cas de l’energia nuclear. L’electricitat no és un 100% ecològica, ja que desprèn petites emissions de carboni i té un preu excessivament car.

Ara nova gestió i gerència!

OBERT 24 HORES Ctra. Nacional II (Davant del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya)

Vilassar de Mar Tel. 93 759 59 94

Servei oficial i agent autoritzat:

1 any de soci RACC i curs de Conducció Segura al Circuit de Montmeló Prat de la Riba, 52 08320 El Masnou 935 408 959 Carrer Guifré, 172 08912 Badalona 933 877 990

OFERTA MARÇ: Per 35 € de benzina, regalem una baguette! PREMSA DIÀRIA | LLENYA | CARBÓ | GLAÇONS ASSORTIMENT DE PRODUCTES D’ALIMENTACIÓ ACCESSORIS PER AL VEHICLE...

Gaudeixin de les nostres OFERTES, dels OBSEQUIS, i del DESCOMPTE de

3 cèntims/litre


36 eN concert

Qu4rt Pr1mera pop

Sala Gran Clap. Mataró Dv. 10 d’abril. 23 h Ant. 9 €. Taq. 12 €

Presentació de la gira Neurones a la punta d’un Iceberg. Qu4rt Pr1mera es despullen en cada cançó, amb lletres que mereixen d’una lectura acurada i melodies que t’atraparan.

Vanesa Martín pop

Teatre Auditori de Granollers. Dv. 10 d’abril. 21 h Zona A 25 €. Zona B 12 €

Crónica de un baile és el quart treball de la malaguenya, que torna als escenaris amb un disc contundent, lletres carregades d’emoció i la força que només ella sap transmetre.

Txell Sust jazz

Teatre Monumental. Mataró Ds. 11 d’abril. 19.30 h. Gratuït

Els alumnes de Big Band EMMM, juntament amb la Simfònica de l’escola han preparat un repertori que interpretaran junt a la Txell Sust, una de les cantants més reconegudes del país.

Barcelona Big Blues Band blues

Sala Gran de l’Espai l’Amistat. Premià de Mar Ds. 11 d’abril. 21.30 h. 12 €

Nocturns i Alegries és un projecte escrit per Philippe Vallet. La influència de Chopin en aquest projecte és conscient i desitjada ja que Philippe Vallet els va escriure en homenatge al compositor polonès.

La banda està impulsada per l’associació Capibola Blues. Són 13 músics que posen els peus a l’escenari a cada concert per aconseguir fer vibrar al públic fins l’extenuació amb música de qualitat i una bona dosi d’espectacle.

Resultat de l’ENQUESTA de www.laclaudigital.cat

> Creus que pot ser una bona alternativa que en els

Sala Petita Clap. Mataró Ds. 11 d’abril. 23 h Ant. 5 €. i taq. 8 €

TMZ treballen pura fantasia de subgreus, electrònica marcial, dobles bombos i cops de martell al cap. Tendrum són vàlvules, intensitat, suor, pausa, matisos i veus que emergeixen d’entre marees de fuzz i vibratos. En definitiva: rock del clàssic.

Trio Barril músiques del món

Philippe Vallet clàssica

Teatre Principal. Badalona. Dv. 10 d’abril. 21 h. 10 €

Tiger Menja Zebra + Tendrum indie

centres d’educació primària suprimeixin assignatures, exàmens i notes? 67% Sí 33% No

Teatre Principal. Badalona. Ds. 11 d’abril. 21 h. 10 €

Trio Barril invita al descobriment de l’steel drum: un instrument de percussió melòdica fet a partir d’un barril de petroli. El repertori mostra la sonoritat de l’instrument a través del Calypso, temes de color tropical i aire jazzístic.

Participa a la propera enquesta a través de www.laclaudigital.cat

Acostumes a mirar el mòbil mentre condueixes?

Guanyadora de la setmana passada: 2 entrades per La Gran Duquessa de Gerolstein (La Sala d’Argentona): Laura Lloret Salinas · Cabrera de Mar


Grup Covesa

www.covesaford.com

Acer, 26 - Pol. Ind. Les Guixeres 08915 Badalona 93 497 03 33

Av. del Maresme, 93 08302 Matar贸 93 757 99 54


38 eN concert

Jazz Jove + Jam session blues jazz Sala Petita Clap. Mataró Dg 12 d’abril. 20.30 h Ant. 5 €. i taq. 8 €

Els Pets rock pop

Sala Gran Clap. Mataró Dv. 17 d’abril. 23 h Ant. 15 €. Taq. 18 €

El Quartet coliderat per l’Oriol Vallès i en Joan Casares ofereix un repertori ballable que sempre ha anat ben lligat a l’esperit de la música afroamericana.

La Big Band Jazz Maresme farà un concert molt especial per celebrar el seu 10è aniversari, acompanyats de Xavi Garriga & Friends.

Teatre Principal. Badalona. Ds. 18 d’abril. 21 h. 20 €

Soleá és la filla mitjana del cantaor Enrique Morente i los Evangelistas, un supergrup amb músics de Los Planetas i Lagartija Nick, un clar exemple de fusió del rock andalús.

Big Band Jazz Maresme & Xavi Garriga & Friends jazz Casal Nova Aliança. Mataró Dj. 16 d’abril. 21 h Ant. 14 €. Taq. 18 €

Soleá Morente y los Evangelistas folk

El Amor Brujo classica Els Pets 3.0 és un espectacle on el grup de Constantí passa revista al seu cançoner i a les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria on recuperen la secció de vents que els va acompanyar en els seus anys primerencs.

Teatre Auditori de Granollers Dg. 19 d’abril. 19 h Zona A: 20 €. Zona B: 10 €

La màgia i el foc captivador de El Amor Brujo tancarà la temporada de l’Orquestra de Cambra de Granollers. Amb la cantaora catalana Alba Carmona, integrant Las Migas.

Horaris: Dl. a Dj. de 8 a 20 h Dv. de 8 a 3.30 h Ds. de 20 a 3.30 h Dv. i Ds. nit: sopars + copa + música a partir de les 00 h

· Menú diari per 9 € · Menús personalitzats per a grups a partir de 15 € amb sangria cada 2 persones inclosa. · Esmorzars · Sopars d'empresa · Aniversaris · Comiats de solters/es C/ Batista i Roca, 63. Mataró | 93 798 75 25


Vine a celebrar la COMUNIÓ Menús personalitzats / Festa infantil / ball I tot tipus d’esdeveniment

MENÚ CAP DE SETMANA: 18 €

IVA inclòs

8 primers per escollir / 8 segons per escolllir / pa, beguda i postres


40 eN concert

Enric Montefusco (Standstill) rock / pop El Públic. Mataró Dg. 19 d’abril. 20.30 h Ant. 10 €. Taq. 12 €

Ol’ Green gospel / versions

Teatre Monumental. Mataró Ds. 18 d’abril. 21 h Ant. 12 €. Taq. 15 €

Dosis de ball i d’humor i un repertori eclèctic d’un espectacle que inclou clàssics de Piaf, The Beatles, Shakira... El compositor principal i cantant dels Standstill, prendrà com a punt de partida el darrer disc dels barcelonins, Dentro de la luz i proposa una visió més íntima de Cénit, l’espectacle amb el qual Standstill vestia en directe aquelles cançons. Estarà acompanyat de Cor Cambra 16.

Sara Watkins, Sara Jarosz & Aoife O’donovan bluegrass Teatre Principal. Badalona. Dg. 19 d’abril. 19 h. 16 €

Tot i la seva joventut són les noves reines del bluegrass i representen la nova efervescència folk dels EUA.

Nikosia pop/folk

Dc. 22 abril. 22 h Davant del cementiri de Teià (en cas de pluja a la CMC La Unió)

Nikosia és la banda actual de Francesc Miralles. És la creadora de la banda sonora de les novel·la Retrum i Retrum 2. Van néixer el setembre de 2008 amb músics vinculats al món editorial, entre ells, la vocalista Rocio Carmona.

Young Cats jazz

Dc. 22 abril. 19.30 h, Auditori de l’Escola de Música. Premià de Mar

Els Young Cats són els més joves de la Jazz Band de l’Escola de Música de Sant Andreu sota la direcció de Joan Chamorro.

pizzería MENÚ MEDIODÍA todos los viernes, sábados y domingos (abundante y elaborado) - 12 € MENÚ ECOLÓGICO - 14,50 € Encontrarás todo el sabor de Italia, en el Maresme. Pizzas y pastas frescas de harina integral y harina sin gluten. PIZZAS PARA LLEVAR (excepto fines de semana) 6 €

C/ Sant Artur, 65-67 · 08340 VILASSAR DE MAR

T. 93 754 15 38 · Reservas: 667 47 44 15 Horario: · De martes a jueves de 20 h a 24 h (lunes festivo)

· Viernes, sábados y domingos de 13.30 h a 16 h y de 20 a 24 h · Todos los festivos al mediodía (tenemos menú)

Menús de noche 11,50 € -De martes a jueves-42 restauració

El porc ibèric, una varietat única El porc ibèric és la raça que s’utilitza per a l’elaboració dels productes ibèrics, entre els quals destaca el pernil. És una varietat única, íntimament lligada a l’ecosistema de les deveses poblades d’arbres. Les tres zones clàssiques del pernil ibèric de gla són Guijuelo (Salamanca, la Dehesa de Extremadura i Huelva), amb unes condicions ambientals exclusives i inimitables. El secret en l’elaboració del pernil ibèric, perquè es consideri un dels productes de més bona qualitat del món, és el període de «la montanera», la pastura de glans que s’estén des de desembre fins a final de febrer. És el moment en què les alzines sure-

res, que es troben a les deveses, proveeixen els porcs del seu fruit, el gla.

una de les joies de la gastronomia espanyola i és reconegut a nivell mundial.

Abans de la pastura de glans, el porc ha viscut a les deveses en semillibertat, alimentant-se amb herba, insectes, cargols o vertebrats. El porc arriba a la pastura de glans amb un any de vida i un pes d’entre 70 i 75 quilos. En tres mesos haurà arribat als 100 quilos, i en sortirà amb un pes de 170.

El pernil s’ha de mantenir sempre penjat, i així que es comenci a tallar s’ha de col·locar al portapernils, ben subjectat. El tall s’ha de fer sempre de dalt cap a baix, una llesca molt curta i prima, essent la part ampla la més apreciada. El greix del porc ibèric de gla és lluent i pràcticament transparent, està molt infiltrat en la carn, i no separat.

Quan el porc és a l’escorxador, es duu a terme el procés de curació i maduració. I si s’ha fet correctament, al cap de tres anys en sortirà un pernil d’una qualitat única. El pernil ibèric és

Vine a celebrar tot tipus de banquets:

comunions, batejos, casaments... (menús personalitzats a partir de 20 €)

· Menú especial per a grups, casaments, comunions i banquets · Menú diari 10 € (dijous, especial paella) · Menú de cap de setmana 16 € · Menú infantil 6 €

Urbanització Can Raimí, 8 ARGENTONA 93 001 34 69 607 84 01 26

Carn a la brasa · Cuina catalana · Esmorzars de forquilla · OBERT TOTS ELS DIES


restauració 43

Microscopi 2013 el vi que vol curar

Microscopi 2013 és un vi elaborat amb les varietats merlot, carinyena i cabernet sauvignon. No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i els bacteris autòctons del raïm per a la fermentació, i els tràfecs i l’embotellament es realitzen seguint el cicle de la lluna (PVP. 8 €). És un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible que pretén alegrar les llars i les cartes de vi i, a més, col·laborar amb la cura d’una malaltia que, de forma directa o indirecta, ens afecta a tots.

El Picantó

C/ Sant Josep, 69 Vilassar de Mar Tel. 93 750 26 82

Embotits, patés artesans i pollastres a la llenya. Cuina catalana

Després de superar un càncer de mama, Irene Alemany, enòloga i propietària de Sot Lefriec, va decidir elaborar aquest vi per recaptar fons per a l’adquisició d’un microscopi per al progrés en la investigació i el tractament d’aquesta malaltia en l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Microscopi 2013 és un vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats al 100% a l’adquisició d’aquest microscopi.

Alimentació a granel Arrossos, cereals, farines, llegums, fruita seca, espècies... Productes ecològics i convencionals Cistelles de regal, repartiment a domicili, venda online...

C/ Itàlia, 46 (costat Mercat Mpal.) El Masnou Tel. 93 141 54 43 · anemalgra.cat Anem al Gra-El Masnou

Cuina casolana, de temporada i catalana C/ Jaume Català, 19 · Cabrera de Mar · Tel. 93 750 64 45 www.masiacanrodon.com · masiacanrodon@hotmail.com

Disposem de 2 menús de calçotada amb reserva prèvia. Veniu a gaudir de la nostra terrassa solàrium on podreu esmorzar, fer l’aperitiu o dinar Tenim sales privades per a grups de fins a 50 persones.

Cuina casolana i de mercat


44 la claueta

Alella

Visita familiar Dg, 12 d’abril a les 11 h, visites guia-

des familiars a l’itinerari patrimonial Alella, 1.000 anys d’història. Passejada pel centre urbà. Preu: 4,50 €; 3 € infants de 4 a 12 anys, jubilats, aturats, parelles lingüístiques i grups. Informació a l’oficina de Turisme: oficinadeturisme@alella.cat i 93 555 46 50. Lloc: Riera Fosca 2.

Portes obertes Dl. 13 d’abril i dc. 15 de 17 a 19 h,

Escola Bressol Cargol treu Banya. Av. Mediterrani, s/n. Veïnat de Sant Miquel del Cros. Dt. 14 d’abril i dj. 16 de 17 a 19 h, Escola Bressol El Bosquet. C/ Domingo Bellalta i Collet, 1.

Taller Dl. 27 d’abril a les 16 h, Taller de mú·

sica per a pares i mares i nens/es de 0 a 3 anys. Gaudeix amb el teu fill/a descobrint els beneficis de la música a la primera infància ajudant a afavorir la relació entre pares i fills. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció: 93 555 64 07 (La Caseta). Lloc: La Caseta. C/ Verdaguer 6.

Arenys de Mar L’hora del conte

Dj. 9 d’abril a les 18 h, Hi havia una

Personalitzem la teva festa.

Original, inoblidable, i divetida! Cabrera de Mar N-II km 643 - Local, 7 93 177 61 05 · 687 94 50 13 escaracucas@gmail.com www.escaracucas.es

vegada Andersen a càrrec d’Anna Danés dins del Dia Internacional del llibre Infantil i Juvenil. Dj. 16 d’abril a les 18 h, El trencanous, a càrrec d’Eve Garcia. Organitzat per la Biblioteca i la Regidoria de Cultura. Ambdues són a la Sala d’Actes de la Biblioteca. C/ Bonaire, 2.

Argentona Portes obertes

Dt. 14 d’abril i dj. 16 de 17 a 19 h, portes obertes de l’Escola Bressol Municipal el Bosque. Lloc: c/ Domingo Bellalta i Collet, 1.

Badalona

Un tastet d’òpera Dg. 12 d’abril a les 18 h, Nyam! un tastet d’òpera. Òpera prima. A la Paulina les llaminadures la tornen boja. Tant que un dia s’empassa totes les que la mare li havia comprat per la festa d’aniversari. I, és clar, acaba amb un mal de panxa horrorós. Preu: 6 €. Lloc: Teatre Zorrilla. C/ Canonge Baranera 17.

Màrius, l’Helèna i el verí petrificador, escrit per Mercè Pujadas i il·lustrat per l’Ona Carvajal. Coordinador col·lecció Albert Calls. Presentarà l’acte Montserrat Reig, regidora de Cultura. Lloc: Biblioteca Ilturo. C/ Sant Joan, 8.

Cabrils Tertúlies

Dc. 15 d’abril a les 17 h, El gomet vermell: El jardí de les papallones, de Nathalie Pons, moderada per Elena Muntané, amb la presència de l’autora. Dc. 22 d’abril a les 17 h, El gomet blau: Avui faig bona cara, de Pere Prats Sobrepere. Ambdúes són a la Biblioteca. C/ Domènec Carles, 21.

Portes obertes Ds. 18 d’abril d’11 a 13 h, es pot visi-

Cabrera de Mar

tar l’Escola Bressol Municipal. A les 11.15 h, reunió conjunta informativa per a tots els pares, seguidament visita de les instal·lacions. Informació i inscripcions a tel. 93 753 18 56, a/e: escolabressolcabrils@diba.cat, web: www.bressolcabrils.cat. Lloc: c/ Emília Carles, 22-24.

Dc. 22 d’abril a les 18 h, presenta-

Dj. 23 d’abril a les 17 h, Taller infantil

L’hora del conte

ció del conte infantil publicat per l’Ajuntament de Cabrera de Mar. En

Taller de Sant Jordi. Lloc: Biblioteca. C/ Domènec Carles, 21.46 la claueta Pediatria• Pneumologia• Gastroenterologia• Traumatologia• Neurologia•

Plaça de Can Mi, 7 (darrere Ajuntament) Vilassar de Mar · 937 593 790 atencio@cepferres.com www.cepferres.com

Endocrinologia• Al·lèrgia• Dermatologia• Cirurgia pediàtrica•

Consulta on-line a través del web:

Psicologia•

www.cepferres.com

Afiliats a la majoria de mútues i entitats d’assegurança lliure

Caldetes Taller

Dv. 17 d’abril a les 18 h, Taller de

Sant Jordi. Decorarem la Biblioteca (per dins i per fora). Farem garlandes amb ampolles de plàstic reutilitzades que decorarem amb gomets. Lloc: Biblioteca Can Milans. C/ Església, 6.

Llavaneres Anem a jugar

Ds. 18 d’abril a les 18.30 h, activitat

Desc

ob

ls reix e

s dolç nostre

os

ls pe especia

ra

da d la Dia

e Sa

nt J

ordi

infantil amb recuperació dels jocs tradicionals de cucanya. Lloc: Parc de Ca l’Alfaro.

Espectacle Dg. 19 d’abril a les 11 h, especta-

cle de les Bruixes Burriac. Cançons que surten de la terra. Lloc: Parc de Ca l’Alfaro.

El Masnou Jocs de taula

Dj. 9 d’abril a les 17.30 h, La male·

Venda i degustació de pa, pastes, gran varietat d’entrepans i begudes fresques i calentes. Algues i productes ecològics. C/ Ca l’Aduana, 69. Vilassar de Mar. Tel. 686 698 792

LES 8 DIFERÈNCIES

ta viatgera de paraules de ciència, una capsa de jocs de sobretaula del projecte Jugant a definir la ciència. Lloc: Biblioteca Joan Corominas. C/ Josep Pujadas Truch, 1.

L’hora del conte Ds. 11 d’abril a les 11h, La princesa i el drac. Titelles per als més petits.

Mataró Iluro


la claueta 47

El llibreter Llibert, està molt preocupat, i és que només es venen llibres les dates més conegudes. Lloc: Biblioteca Joan Coromines. C/ Josep Pujadas Truch, 1.

Volada d’estels Dg. 19 d’abril a les 10 h, activitat orientada a nens i nenes de diferents edats amb tallers de construcció i enlairada d’estels, castell inflable i exhibicions d’estels acrobàtics. Els que ho desitgin podran personalitzar el seu estel. Xocolata i coca per als participants matiners. No cal inscripció. Activitat oberta i gratuïta per a tothom. Lloc: Platja d’Ocata.

La llar d’infants per al teu fill de 0 a 3 anys

Situada al nucli antic Oberta de 7 a 19 hores Nova construcció Una sola planta sense escales Pati de 195 m2

Jornada de portes obertes 9 de maig a partir de les 10 h

Vine a coneixe’ns! Últimes places Carrer Sant Cristòfol, 27-31 Premià de Mar

93 752 35 05

Zona de jocs XXL de 6 nivells

www.pirataparty.com

Conte gegant de Sant Jordi 2015 Dj. 23 d’abril de 16.30 a 19.30 h els infants que ho desitgin podran participar en la confecció d’aquest llibre gegant, a càrrec d’Òmnium Cultural. Lloc: pl. de la Llibertat.

Mataró Cinema

Ds. 11 d’abril a les 11 h, Brave, ci-

nema infantil en català. Entrada gratuïta amb aforament limitat. Lloc: Biblioteca Antoni Comas. C/ d’Enric Prat de la Riba, 110.

Activitats familiars Dg. 12 d’abril a les 12 h, Pugem al tren, xu-xu-à, xu-xu-à. A partir d’una visita al muntatge permanent del Museu de Mataró, coneixerem el personatge de Miquel Biada, un il·lustre mataroní. Finalment es farà una activitat plàstica. Adreçat al públic familiar. Lloc: Can Serra. Museu de Mataró. C/ El Carreró, 17. Ds. 18 d’abril a les 18 h, pares i fills passejaran, acompanyats per Perecoll i Albert Alís, a través del pas del temps per l’obra de 24 artistes mataronins. Nens i nenes majors de 5 anys. Lloc: Nau Gaudí. C/ de la Cooperativa, 47.

Vine a descobrir PIRATA PARTY i la nostra taverna TAPA DE PALO C/ Indústria, 22, El Masnou Pol. Ind. La Bòbila 629 514 208

Una multitud de tapes i entrepans!

• Doula, acompanyament emocional i pràctic durant l’embaràs, el part i el postpart. • Lluneta i minilluneta: criança i educacio viva de 2 a 5 anys. • Ioga per a l’embaràs i general. • Massatge per a nadons. • Postpart: recuperació del sòl pelvià. • Teràpia Gestalt.

Premià de Mar · C/ Elisenda de Montcada, 51-53, baixos · 607 38 48 79 llunaenuncove.wordpress.com · llunetacriances.wordpress.com


48 la claueta

Mataró

Premià de Mar

Dc. 15 d’abril a les 18 h, El racó

Ds. 11 d’abril a les 12 h, Els estam·

Titelles

de l’àvia, espectacle de titelles i ombres xineses on s’han adaptat tres coneguts contes d’Andersen i Grimm: L’aneguet lleig, El soldadet de plom i Els músics de Bremen, a càrrec de Daina Teatre. Lloc: Biblioteca Antoni Comas. Prat de la Riba, 110.

Actuació castellera

Dg. 19 d’abril a les 12 h actuació dels

Capgrossos de Mataró, amb la colla Castellera Jove de Barcelona. Lloc: ptge. Mariona Galindo i Lora, 1.

Espectacle

Dc. 22 d’abril a les 18 h, espectacle

infantil El venedor de contes. Un venedor arriba a Mataró amb la seva maleta. Qui vol comprar un conte?... a càrrec de Jordi Tonietti. Lloc: pl. de Santa Anna.

Òrrius

Cinema familiar

Dg. 19 d’abril a les 17.30 h, El meu

veí Totoro, d’Hayao Miyazaki. Recomanada a partir de 3 anys. Preu: 2 € (inclou crispetes). Història d’una família japonesa. Lloc: Sala Parroquial. Pl. de l’Església, 2.

Premià de Dalt

Visita guiada

pats explicats als més petits. Públic familiar (a partir de 4 anys). Preu: 4 € (entrada gratuïta presentant el val de promoció). Lloc: MEP. C/ Joan XXIII, 8.

L’hora del conte

Dc. 15 d’abril a les 18 h, Ballmanetes,

a càrrec de Montse Dulcet. Per a infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia. Lloc: Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Ctra. de Vilassar de Dalt, 100.

Tallers

Dl. 20 d’abril de 17.30 a 18.30 h, Ta·

ller de Sant Jordi. Prepararem una rosa i un punt de llibre per regalar el dia 23. A partir de 3 anys (menors de 3 acompanyats). Preu: 5 €. Ds. 25 d’abril d’11 a 12.30 h, Taller d’Impressores 3D. Vols conèixer en què consisteix una impressora 3D? Vols saber com funciona? Impartit per Cap Al TresD. Preu 10 €/nen. A partir de 6 anys. Els pares també hi sou convidats! Inscripcions a l’a/e tictactoepremia@gmail.com abans del dc. 22 (places limitades). Ambós tallers es faran a: Tic Tac Toe. C/ Miquel Moragas, 9.

L’ hora del conte

Sant Vicenç de M.

flors i dracs, a càrrec de Marta Catalan. A partir de 4 anys. Lloc: Biblioteca Jaume Perich i Escala. Riera de Sant Pere, 88.

Ds. 11 d’abril a les 18 h, espectacle de titelles: Diplo, a càrrec de L’estenedor Treatre de Titelles. Lloc: Centre Cívic El Gorg. Riera Del Gorg, s/n.

Dc. 22 d’abril a les 18 h, Primavera de

Espectacle

Sortida familiar Dg. 12 d’abril a les 8 h, matinal fami-

liar a la Taula de les Bruixes (Hortsavinyà). Dificultat baixa: per a tota la família. Desplaçament en cotxe. Cal portar aigua i calçat de muntanya. Coordinador: Josep Grau (telèfon 666 77 12 81). Ho organitza: Associació Excursionista MontalTrek. Lloc: pàrquing del c/ Ginesta.

Portes obertes Ds. 18 d’abril d’11 a 13 h, jornada de portes obertes, per visitar les instal· lacions de l’escola. Lloc: l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers. Riera del Gorg, s/n.

Teià

Portes obertes Dv. 10 d’abril de 17.30 a 19 h, visita

guiada per l’escola amb les educadores i amb projecció d’un Power Point. Lloc: Escola Bressol Municipal Els Galamons. C/ Enric R. Svensson, 14 - 28.

Actes infantils Setmana Cultural Podeu consultar tota la programació al web: www.teia.cat o a la pàgina 3 de La Clau.

Xerrada Dt. 21 d’abril de 17.30 a 19 h, Par·

lem de límits, Entre pares i mares…, a càrrec de Carme Roca. Oberta a tota la població del poble amb infants de 0 a 3 anys (servei de cangur). Aportació: 5 €. Inscripcions a: galamons@teia.cat o al 93 555 86 32. Lloc: Escola Bressol Els Galamons. C/ Enric Svensson, 14-28.50 la claueta

Teià

Conte Gegant de Sant Jordi 2015

Dj. 23 d’abril de 16.30 a 19.30 h,

els infants que ho desitgin podran participar en la confecció d’aquest llibre gegant, a càrrec d’Òmnium Cultural. Lloc: Biblioteca de Can Llaurador. Parc de Can Llaurador.

Taller

Dc. 29 d’abril a les 16 h, vine al ta-

ller de música per a pares i mares i nens/es de 0 a 3 anys. Gaudeix amb el teu fill/a descobrint els beneficis de la música a la primera infància. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia. 637 73 62 03 (Clau de sol). Lloc: Aula de Música Clau de Sol. Pl. Mil.lenari 3 local 1.

Tiana

L’hora del conte

Dj. 16 d’abril a les 17.30 h Les tres taronges de la vida, amb Núria Cruz. Ambdues són a la Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10.

Tertúlia literària

Dv. 10, 17 i 24 d’abril de 17 a 18 h, El

Club dels Culdolla. Coordina: Marta Quer. Per a nens i nenes de 2n i 3r d’Educació Primària. Cal inscripció prèvia. Lloc: Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10.

cripció prèvia. Lloc: Bibiloteca can Manyer. Pl. Miquel Martí Pol, 6.

Cinema Dg. 12 d’abril a les 12 h, Bob Esponja, un heroi fora de l’aigua (en català). Preu: 4 €. Venda d’entrades: una hora abans de l’espectacle. Plaça del Teatre, 3 – Tel. 93 750 90 90. Més info. a: www.teatrelamassa.cat. Lloc: Teatre La Massa. Plaça del Teatre, 3.

Taller infantil Dv. 17 d’abril a les 18.30 h, Jugant a definir la ciència a càrrec de Rosa Estopà. Aquest taller ens ensenya per què és important jugar amb les paraules. Lloc: Bibiloteca can Manyer. Plaça Miquel Martí Pol, 6.

Cursa infantil MiniVilatrail Ds. 18 d’abril a les 11 h, cursa infan-

til MiniVilatrail. Preu inscripció: 7 €. Recorreguts: 3,1 km i 4,3 km. Organitzat per Vilassar Educa: Consell d’Infants i CE Fondistes Vilassar de Dalt. Lloc: Sortida i arribada des de la Llar d’Infants de Can Roura. C/ Abat Oliba - Dr. Turró.

Vilassar de Mar L’hora del conte

Dj. 9 d’abril a les 17.30 h, grans

Dv. 10 d’abril a les 18.30 h, Ballma·

contes per a orelles petites: El gran bostezo, de Monika Spang i Sonja Bougaeva, a càrrec de Sol Teixidó. Públic familiar. Lloc: Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. C/ de Santa Eulàlia, 66-80.

netes a càrrec de Montse Dulcet. Sessió adreçada a nens i nenes de 0 a 3 anys. Places limitades. Cal ins-

Ds. 18 d’abril a les 10.30 h, xerrada sobre: Baby Led Weaning, alimen·

Vilassar de Dalt L’hora del conte

Nascuts per llegir

tació complementària a demanda, càrrec de Míriam Bedmar, infermera comunitària, postgrau en Nutrició i mare. Preu: 10 euros per persona, 12 euros per parella. Inscripció a: miriambl09@hotmail.com. Lloc: Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. C/ de Santa Eulàlia, 66-80.

Actes infantils Setmana de la Salut

Dies. 8, 10, 17 i 24 de 9.30 a 11 h, Curs de massatge infantil, a càrrec d’Àngels Gabriel i Maribel Veldueza, infermeres. Inscripcions al CAP (Àngels Gabriel). CAP Dr. Masriera i Biblioteca Municipal E. Lluch. De 18 a 20 h Masterclass de zumba, sh’bamm i body combat, amb monitors i monitores de la Piscina Municipal. Pl. Picasso. Dg. 12 d’abril a les 17.30 h, espectacle familiar: Una paradeta particu· lar, de la cia La Bleda. Preu: 4,5 €, a la Sala cultural M. Roser Carrau. C/ Montserrat, 8. Dt. 14 d’abril de 17.30 a 18.45 h i de 19.15 a 20.30 h, Taller de formatges artesans, a càrrec de Formatges Vilatzara. Inscripció prèvia a can Bisa, tel. 93 754 24 00. Places limitades. Sala Roser Carrau, Espai Cultural Can Bisa. C/ Montserrat, 8.

Nascuts per llegir

Dt. 21 d’abril a les 17.30 h, Nascuts per llegir: Contes amb olor de cel blau, a càrrec de Sherezade Bardají. Per a famílies amb infants fins a 3 anys. Inscripció prèvia a la Biblioteca. Lloc: Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. C/ Santa Eulàlia, 66-80.

Ens fem càrrec dels teus fills quan ho necessitis

Tel. 625 89 50 78 | Vilassar de Mar C. Sant Artur, 32 (El Veral de l’Ocata)

Servei de ludoteca i espai d’oci per a les famílies

Regals i detalls d’aniversari Llaminadures, Caramels i bombons

C/ Miquel Moragas, 9 · Premià de Mar tictactoepremia@gmail.com 93 171 30 80 · Troba’ns a

La botiga dolça de:especial

Flors i jardins


flors i jardins 53

Per Sant Jordi... ROSES!

S

ant Jordi és el patró dels enamorats a Catalunya en record a la gesta del sant en salvar a la princesa del drac. La tradició de regalar una rosa a la noia que s’estima sembla que es remunta al segle XV, amb la «Fira dels enamorats» que se celebrava a Barcelona. Sant Jordi s’acosta. La tradició de regalar roses serà de nou la protagonista. Com cada any, aproximadament un 15% de les roses que es vendran aquest Sant Jordi són autòctones, mentre que tota la resta són d’importació.

Com conservar millor les roses de Sant Jordi: Així que tingueu les roses, les haureu de posar en un gerro amb aigua neta i canviar-la, preferiblement cada dos dies, alhora que en talleu una mica de tronc. Traieu les fulles i els pètals secs per evitar que caiguin a l’aigua. A l’aigua hi podeu afegir una aspirina o qualsevol producte antibacterià especial per a jardineria amb la finalitat d’alentir la putrefacció de la flor. Un altre factor important és el gerro: heu de procurar que sigui prou gran perquè arribi la llum a tots els troncs de les flors.

La rosa km-0, ben cuidada, aguanta com a mínim una setmana, però ha d’estar ben hidratada, no li pot faltar l’aigua. A banda del cultiu, però, la supervivència també depèn de la mida que tingui la flor. Com més gran sigui, més maca i més aguantarà. Tot i que això també comporta que tingui un tronc més llarg i gruixut, i requerirà més atencions perquè duri. Per a aquesta diada, les roses passen un procés de selecció. Es classifiquen en poms, segons el color i la mida.

ROSES per a

JARDINERIA MARTÍ

Venda a l’engròs de roses

Martí Pons Novell

Sant JORDI Demani’ns pressupost sense cap compromís, som una empresa de confiança i amb preus molt competitius. 667 68 58 48 Rosa 667 37 35 94 Meli meliveal@hotmail.com

Construcció i disseny de jardins Tractaments fitosanitaris Gespes naturals i artificials Tarimes de fusta Manteniment de jardins

636 903 595 mati_p.n@hotmail.com

VENDA A L’ENGRÒS DE ROSES PER SANT JORDI A: Floristeries · Empreses · Escoles Oficines · Universitaris · AMPAS Comerços · Venedors · Parades Restaurants · Hipermercats Empreses de càtering Associacions · Etc.

Més de 20 anys en el sector. CONFIANÇA I BON PREU Fes la teva comanda ARA! 655 244 772 www.rosesstjordi.es


54 flors i jardins

La gespa artificial Els arguments per posar gespa artificial són molts i importants, sigui pel que fa a l’estalvi econòmic, l’ecologia, a la qüestió estètica o la immediatesa a l’hora de disposar de gespa de qualitat. La gespa artificial pot utilitzarse als terrats, les terrasses, els patis interiors, les piscines, etc. Així mateix, també es pot col·locar en equipaments urbans, per exemple en superfícies enjardinades,

color, l’aspecte i la textura de la gespa natural.

zones verdes o en equipaments esportius on la pràctica d’esports es practica habitualment sobre gespa (com el futbol, l’hoquei herba, el golf, el minigolf, etc.).

• És més resistent a les condicions climatològiques dures.

La instal·lació i la col·locació de la gespa artificial és senzilla i ràpida, i té una durabilitat mínima de 10 anys.

• És més ecològica, ja que consumeix menys aigua i no necessita fertilitzants ni fungicides.

Avantatges: • La gespa artificial d’última generació aconsegueix una semblança excepcional amb el

• És més còmode de cuidar, no s’ha de segar ni abonar. És ignífuga i antial·lèrgica. El clor de les piscines no l’afecta.

METAL·LISTERIA D’ALUMINI - VIDRES ALUMINIS TÈCNICS MARESME, S.L.

Exposició i venda: c/ Torras i Bages, 48 • Tallers: c/ Sant Mateu, 10 - 12 Tel. 93 752 40 53 • Móvil: 609 536 556 • Fax: 93 752 36 72 • Premià de Mar • info@alutecma.com56 L’ENTREVISTA Ester Casanovas, autora del llibre Pagesos de ciutat

«Tenir un hort urbà t’ajuda a valorar la feina que fa el pagès» Ester Casanovas (Sabadell, 1971) treballa en la difusió de l’horticultura urbana compartint consells des del seu blog, Picarona i el seu hortet, guardonat amb el premi Blogs Catalunya 2012 en la categoria de Sostenibilitat i Medi Ambient (www.picaronablog.com). També fa cursos i xerrades, i codirigeix i presenta el programa de ràdio Pagesos de ciutat, que s’emet a través de la Xarxa d’Emissores Locals. Precisament, és l’autora del llibre homònim, Pagesos de ciutat, publicat per Viena Edicions, que és un manual il·lustrat complet i molt proper per fer un hort en testos, jardineres i taules. És a dir, per desplegar el camp en plena ciutat. que vulguem cultivar: el sol, el reg, l’adob, la mida de test que necessita, quina mida té la planta adulta...

Els espais de què disposem a les ciutats solen ser justets: el balcó, principalment. És important la mida, en el cas de l’hort urbà?

D’on li ve l’interès per l’horticultura? A casa dels pares sempre havia ajudat la mare amb les plantes de flor, els rosers, etc. Però un diumenge al matí, en un mercat al carrer, vaig veure planter d’enciams i vaig pensar que potser es farien bé en torretes i jardineres.

Abans de començar i posars’hi, què és recomanable? Aconseguir una mica d’informació bàsica sobre les necessitats de cada hortalissa

La manca de sol directe i l’espai són els problemes més importants en un hort al balcó. Però en un de petit hi podríem tenir enciams, bledes, espinacs, ruca, canonges, raves, pastanagues i algunes tomaqueres i pebroteres de mida petita. Tot és en funció de l’espai que ens sigui possible ocupar.

Quins estris i quines eines necessitarem? On els podem trobar? Ben poca cosa. Només les jardineres, el substrat i l’adob, a més del planter o les llavors que vulguem cultivar. Sempre recomano buscarlos a la cooperativa agrícola

del nostre municipi, perquè també hi podrem trobar altres materials que podem necessitar més endavant si ens decidim a ampliar l’hort.

Quines recomanacions faria en la selecció dels productes d’horticultura que cal plantar? Crec que de vegades donem més importància al test que al substrat. I hem de pensar que la planta s’estimarà més menjar bé que dur un vestit bonic. Cal trobar un substrat que sigui esponjós, poc pesat i amb una gran capacitat de retenció d’aigua.

Podem parlar d’horticultura ecològica en els horts urbans o és molt agosarat? No és agosarat, tot i que els experts en diuen «cultiu fora terra», perquè és així com es realitza. Si els materials i el que s’anomena «maneig de l’hort» segueixen les pràctiques ecològiques, per què no en podem dir ecològic?


L’ENTREVISTA 57

Recomana el compostatge per fer-se un mateix l’adob? Quin tipus d’adobs són els més recomanables? I tant! Compostar (o vermicompostar) a casa ens proporcionarà un adob que podrem utilitzar a l’hort i ens evitarà haver-lo de comprar. En testos s’utilitza molt el vermicompost, o humus de cuc, però també podem optar per fems de cavall, de vaca, etc. Això sí: sempre respectant les dosis indicades pel fabricant i evitant els fems frescos. Per poder

utilitzar-los a l’hort cal que passin per un procés previ de compostatge.

En el seu llibre ho explica: cal ser molt curós amb el cicle de les plantes. No es tracta de plantar quan ens sembli... No, i a més això resulta molt sorprenent per a qui s’acosta a l’horticultura per primera vegada. Ens sembla tan normal trobar tomàquets a les botigues durant tot l’any que un pensa que els pot sembrar quan

vulgui. És important aconseguir un calendari de sembra que ens indiqui què podem sembrar en l’època de l’any en què ens trobem.

L’hort urbà cada cop està més introduït en la nostra societat. Ens canvia el caràcter fer de «pagesos de ciutat»? Totalment. D’entrada, t’ajuda a valorar la feina que fa el pagès. Tu ara ja saps el que costa tirar endavant un enciam, un rave o un tomàquet. Saps el temps que has de cuidar aquella planta abans de poder-la menjar, i descobreixes tot el que pot espatllar el cultiu. També se sol prendre més consciència de temes com el reciclatge i el cultiu ecològic.

Som en temps de crisi, és molt car fer un hort urbà? Depèn de tu i de les prioritats que tinguis. Si t’animes a reutilitzar testos i jardineres que ja tens, només hauràs de comprar el substrat i les llavors i/o el planter. La inversió és mínima, i més si tens en compte que cada temporada reutilitzaràs el mateix substrat, perquè només hi hauràs d’afegir adob.

L’hort urbà és aconsellable per a tothom? Hi ha límit d’edat? No hi ha cap límit. Als menuts els encanta remenar la terra i observar els insectes que hi ha. A les persones grans els ajuda a bellugar-se, a tenir una il·lusió. Un hort és molt més que un tros de terra d’on surten hortalisses. Entrevista: Albert Calls. Fotos: Cedides.


Tendals, motoritzacions i automatismes. Fundes per a piscina. Mosquiteres.

58 flors i jardins

Li

AMBIE

NT

SO

Tarima o gespa?

®

www.soliambient.com M. Jaume Isern, 27 · Mataró · 93 798 23 43

VENDA DE PLANTES I ACCESSORIS DE JARDINERIA

Centre de jardineria Batlle: Ctra. a Vilassar de Dalt, 115, Premià de Mar Tel. 937 510 249 · hortibatlle@jardinarium.com

ABRIL, moment de plantar el vostre hort! Tenim una gran varietat de tomaqueres, pebroteres i moltes altres plantes hortícoles i aromàtiques. També disposem de taules de cultiu i tot tipus de terres i adobs.

Parquets, restauració, tarimes, pèrgoles, revestiments, creació de jardins...

Tots els nostres coneixements, la nostra feina i el nostre compromís a la seva disposició, perquè vostè gaudeixi dels nostres treballs.

www.daiba.es

DISSENY I CREACIÓ

C/ Navarra, 45 · El Masnou · tienda@daiba.es 93 388 91 45 · 647 616 545 · 691 407 357

Ja s’apropa l’estiu, i amb el bon temps és moment de gaudir a l’aire lliure. Per tant, potser és el moment de canviar la decoració de les terrasses, els jardins i les piscines usant tarimes d’exterior i donant, així, un toc elegant al nostre espai favorit. Les piscines amb revestiment de fusta creen un entorn més modern, càlid i actual. Per a nosaltres, la calidesa, l’estètica i la comoditat d’una tarima de fusta no té competència si es compara amb altres paviments d’exterior. Quan decidim construir una piscina, les obres no s’acaben amb el recinte que conté l’aigua. A banda d’aquest espai, que servirà d’espai d’esbarjo i diversió els dies més calorosos de l’estiu, també hem de pensar en els voltants i triar el material més adequat per pavimentar-los. És una decisió més important del que creiem, ja que la seguretat i la higiene són factors que hem de tenir en compte en aquesta zona. En aquests casos, el més freqüent és recórrer a la gespa, ja que es tracta d’un recurs natural i fresc per descansar dels banys o prendre el sol. Daiba60 flors i jardins

Hi ha un horari per regar les plantes del balcó? Quan es reguen les plantes dels balcons s’ha d’anar amb compte de no mullar els vianants que passen pel carrer, de la mateixa manera que també cal fer-ho en espolsar estores o roba. Hi ha un horari estipulat per regar: entre les 10 h de la nit i les 7 h del matí, i cal prendre les precaucions necessàries per no causar molèsties. De tota manera, si no es pot fer dins l’horari estipulat, no cal incomplir la normativa, ja que avui dia és possible assegurar el reg de les plantes als balcons i les terrasses amb tècniques de reg noves que permeten que absorbeixin la quantitat necessària d’aigua sense malbaratar aquest recurs. Per exemple, es pot instal·lar un sistema de reg per degoteig o incorporar al substrat gel humidificador. Als establiments especialitzats rebreu l’assessorament tècnic que us calgui i us aportaran la solució que millor s’adeqüi a les condicions del vostre terrat o balcó.

REPARACIÓ DE TENDALS Jacint Verdaquer, 108 local B PREMIÀ DE MAR Tel. 93 751 62 02 · Fax. 93 754 75 87 www.tendalslaserra.com tendalslaserra@gmail.com

Tot en jardineria 20 anys d’experiència

>> Dissenyem, construïm i fem manteniment del seu jardí >> Regs, podes en general >> Neteja de pins, palmeres...

TRANSPORTES Y JARDINERÍA ALFONSO RUIZ MORENO

C/ Masnou, 19 Alella · 93 540 20 21 · 645 95 93 91


flors i jardins 61

El gerani, una opció decorativa fàcil de mantenir És la planta estrella de terrasses i balcons. Les seves flors poden ser de diferents colors: blanc, rosa, fúcsia, salmó... però el més tradicional, sens dubte, és el vermell. Floreixen des de la primavera fins a la tardor, encara que en climes càlids la floració es pot mantenir durant tot l’any. Els geranis volen molta llum i aguanten molt bé el sol directe, sobretot en un clima sec i ventilat. Suporten tant les temperatures altes com les baixes. Cal que tinguin un bon drenatge i, quan es reguin, s’ha de procurar no mullar ni les fulles ni les flors, ja que es podrien cremar amb el sol. A la prima-

vera, els va bé regar-los dos cops per setmana; a la tardor, només un cop; i a l’hivern, si no tenen flors, amb un cop cada dues setmanes n’hi hauria prou. Per assegurar una floració abundant, és necessari eliminar constantment les fulles seques o danyades i mantenir els geranis nets de flors pansides. La millor època per podar-los és a final d’hivernprincipi de primavera, mentre que la tardor és l’època ideal per plantar-ne esqueixos. Pel que fa a l’adob, si es cultiva en jardineres o testos, n’hi ha prou d’utilitzar un producte líquid específic per a geranis una vegada al mes a l’hivern,

i més sovint durant els mesos de calor. Les principals plagues que els afecten són les d’aranya vermella, el pugó, la mosca blanca, les erugues o la papallona del gerani, les larves de la qual devoren la planta. Aquests atacs cal prevenir-los mitjançant insecticides. És aconsellable tractar-los preventivament, cada mes, a l’estiu.


62 SALUT

Les proves d’esforç Ens trobem en un moment de ple auge de la pràctica esportiva, amb un gran nombre de participants en curses populars, maratons, curses de muntanya, triatlons o proves de resistència elevada. Lamentablement, i associat a aquest fenomen, cada vegada és més freqüent que apareguin en els mitjans de comunicació notícies amb efectes adversos que hi estan relacionats. La prova d’esforç és un procediment que s’utilitza àmpliament en la medicina esportiva i que consisteix en la valoració de la resposta de l’organisme durant l’exercici. Els principals objectius que té són el diagnòstic de salut, per evidenciar l’absència de malalties o problemes en l’esfera cardíaca, i la valoració de la capacitat funcional de l’esportista. Així, és possible prevenir malalties cardiovasculars i adoptar pautes per realitzar i practicar qualsevol tipus d’esport de forma saludable, adaptant-lo a les característiques i les capacitats individuals.

Les proves d’esforç poden realitzar-se de diverses maneres. Els equips més utilitzats són la cinta rotatòria i la bicicleta ergomètrica. Poden emprar-se indistintament, sent l’elecció d’un o un altre equip variable en funció de la situació del pacient o l’esport practicat. Per efectuar la prova poden utilitzar protocols diferents. Els més recomanables, en el cas dels esportistes, són els que comporten uns increments progressius de la càrrega de treball, amb una durada màxima que sol oscil·lar entre els deu i quinze minuts. La prova d’esforç està indicada per a qualsevol individu, des de la persona sedentària fins qui aquella que corre habitualment; de qualsevol edat i condició. A cadascú se li farà un reconeixement amb intensitats adaptades al nivell que tingui i amb uns objectius individualitzats. La Societat Catalana de Medicina de l’Esport recomana la pràctica d’aquesta prova com a part del reconeixement mèdic esportiu en persones majors de 16 anys i

«Els principals objectius de les proves d’esforç són el diagnòstic de salut i la valoració de la capacitat funcional de l’esportista.» també en majors de 35 anys, en funció de la intensitat de l’activitat que practiquin o del seu estat de salut basal. Als individus que entrenen habitualment seguint una planificació, la prova d’esforç els ajudarà a conèixer les freqüències cardíaques a les quals han de fer les diferents fases de l’entrenament. Si la persona que el vol realitzar no ha practicat cap esport en la seva vida, la informació que li pot aportar és encara més valuosa, ja que coneixerà el seu estat de salut real, podrà prevenir malalties i marcarà les pautes a seguir per realitzar esport sense riscos. Josep Mª Molina Médico Espec. Medicina Activ. Física y Deporte

CENTRE MÈDIC ESPORTIU SALUT

Horta, 9 cantonada Arno Jäger · MONTGAT 93 469 42 00 · ente-salut@entediversis.com > Hores convingudes • Reconeixement mèdic esportiu (bàsic) • Reconeixement mèdic esportiu amb ergometria • • • •

o prova d’esforç (avançat) Fisioteràpia esportiva Reconeixement mèdic laboral Reconeixement mèdic bàsic Especial clubs esportius FCF-FCB

5%

dte.Especialitzats en:

64 FARMÀCIES DE GUÀRDIA

• Problemes mandibulars

Arenys de Mar

• Acupuntura

Divendres 10:

Abril

Divendres 10:

P. Viayna

93 751 70 03

• Auriculoteràpia

Dissabte 11:

B. Serracanta 93 792 14 71

Dissabte 11:

Barniol

93 751 04 44

Diumenge 12:

B. Serracanta 93 792 14 71

Diumenge 12:

Barniol

93 751 04 44

Dilluns 13:

B. Fita

93 792 14 46

Dilluns 13:

R. Braun

93 751 18 74

Dimarts 14:

Dorado

93 792 58 77

Dimarts 14:

Buenache

93 752 04 88

Dimecres 15:

Rigola G.

93 792 02 37

Dimecres 15:

G. Rosell

93 752 54 00

Dijous 16:

Abril

93 792 33 01

Dijous 16:

C. Peraire

93 754 72 00

Divendres 17:

B. Serracanta 93 792 14 71

Divendres 17:

Pueyo

93 752 90 42

Dissabte 18:

Ballester

93 792 40 55

Dissabte 18:

Gaza

93 751 58 00

Diumenge 19:

Ballester

93 792 40 55

Diumenge 19:

Gaza

93 751 58 00

Dilluns 20:

Dorado

93 792 58 77

Dilluns 20:

P. Viayna

93 751 70 03

Dimarts 21:

Rigola G.

93 792 02 37

Dimarts 21:

R. Braun

93 751 18 74

Dimecres 22:

Abril

93 792 33 01

Dimecres 22:

Barniol

93 751 04 44

Dijous 23:

B. Serracanta 93 792 14 71

Dijous 23:

Buenache

93 752 04 88

Porta l’anunci i gaudiràs d’un 10% descompte Tel. 937 596 119 C/ Sant Llorenç, 50 baixos Vilassar de Mar

FARMÀCIA MONTSERRAT UMBERT Fórmules magistrals Homeopatia

Horari: De 9 a 21 h

Tel. 93 750 05 69

C/ Ronda Vilassar, 2. Vilassar de Mar

Premià de Mar 93 792 33 01

El Masnou

Vilassar de Mar

Divendres 10:

Riera

93 555 08 55

Divendres 10:

Altirriba G

Dissabte 11:

Aymar

93 555 03 81

Dissabte 11:

Mollfulleda 93 750 20 65

Diumenge 12:

Aymar

93 555 03 81

Diumenge 12:

Mollfulleda 93 750 20 65

Dilluns 13:

Fabregas

93 555 19 79

Dilluns 13:

Roca 1904

Dimarts 14:

Riera

93 555 08 55

Dimarts 14:

Puche

93 759 15 85

Dimecres 15:

Viayna

93 555 04 03

Dimecres 15:

Almera

93 759 09 41 93 750 69 53

Dijous 16:

Dominguez 93 555 59 36

Dijous 16:

Altirriba G

Aymar

93 555 03 81

Divendres 17:

Mollfulleda 93 750 20 65

Dissabte 18:

Ocata

93 555 33 08

Dissabte 18:

M. Roca

93 759 39 93

Diumenge 19:

Ocata

93 555 33 08

Diumenge 19:

M. Roca

93 759 39 93

Dilluns 20:

Fabregas

93 555 19 79

Dilluns 20:

Puche

93 759 15 85

Dimarts 21:

Viayna

93 555 04 03

Dimarts 21:

Almera

93 759 09 41

Dimecres 22:

Dominguez 93 555 59 36

Dimecres 22:

Altirriba G

93 750 69 53

Dijous 23:

Aymar

Dijous 23:

Mollfulleda 93 750 20 65

93 555 03 81

Alella Bernal (c/ Masnou) R. Gómez Martínez Solé

93 540 03 83 93 555 16 08 93 540 23 42

Argentona

Psicologia · Logopèdia Musicoteràpia · Flors de Bach Dietètica i nutrició · Reiki Osteopatia · Quiromassatge Acupuntura · Teràpia regressiva

Sindreu Martí

Nens - Adolescents - Adults

Mena Cabrils 2

www.espaiessencia.com

93 759 09 39

Divendres 17:

ALTRES POBLACIONS

C/ Miquel Moragas 4, 1r 2a Premià de Mar 93 751 67 18 - 653 050 745

93 750 69 53

93 797 14 00 93 797 12 62

Cabrera de Mar M.P. Machado Pla de L’Avellà

93 795 05 48 93 750 01 05

Arnau Solà Guinart Marta Burniol

93 792 61 99 93 795 28 47 93 792 96 88

Sant Vicenç de Montalt Ripoll Farmàcia de la Costa

93 791 51 02 93 791 31 25

Tiana Maqua Escadon Montserrat Capdevila

93 395 27 06 93 465 53 02

Teià J. Muñoz

93 555 35 18

Vilassar de Dalt

Cabrils 93 753 24 55 93 753 00 53

Premià de Dalt J. G. Vidal M. Martínez

Sant Andreu de Llavaneres

93 751 32 90 93 751 01 19

A. Brassó A. Sánchez M.D. Palacios

93 753 08 03 93 753 08 01 93 750 87 35

Vallromanes Farmàcia Fava

93 572 90 80


SALUT 65

Reflexologia integral És una teràpia de contacte, no invasiva, que tracta la totalitat de la persona per promoure en ella un estat de relaxació, harmonia i equilibri que afavoreix la capacitat d’autocuració del cos. És una teràpia mil·lenària que ajuda a combatre malalties. El nostre cos és un mapa reflex de tots els òrgans i al estimular-lo sensorialment a través del massatge, estem ajudant a activar el bon funcionament dels òrgans afectats en un determinat moment. A través de les terminacions nervioses, un reflexòleg professional és capaç d’estimular qualsevol àrea del cos i mantenir l’equilibri entre tots els sistemes.

Per a les persones Grans i amb Dependència

C/ de la Plaça, 94 Tel. 93 751 51 94 Obert de dilluns a dissabte

PREMIÀ DE MAR

La teva clínica dental a Cabrils Joan Figueras Permanyer Núm. col. 4398 Laia Sala Serra Núm. col. 4399

A través d’una estimulació adequada sobre els punts o zones reflexes, la reflexologia integral activa l’energia i equilibra el metabolisme orgànic, harmonitzant el cos, la ment i les emocions, amb calma i plenitud.

Tel. 93 753 87 58 www.figuerasaladental.com C/ Emília Carles 31, baixos B, Cabrils

La reflexologia és eficaç en tractaments com: estrès, cefalees tensionals, trastorns digestius, insomni, desequilibris hormonals, lesions esportives, trastorns menstruals, mal d’esquena...

Què tractem a Fisiomasnou?

Una sessió de reflexologia integral té una duració aproximada d’uns 90 minuts, on el pacient primer rep tractament a les zones afectades i s’acaba amb estiraments suaus i sostinguts, que facilitaran l’eliminació de toxines i ajudaran a recuperar mobilitat articular.

Horari: De dl. a dv. de 9 a 21 h Ds. de 9 a 14 h (excepte festius)

NOVETAT! Mòbil amb Whatsapp per als vostres encàrrecs, dubtes, consultes...

628 36 86 56 C/ Montserrat, 1· Vilassar de Mar Tel. 93 759 09 39 · Fax 93 750 11 82

Busca’ns a Facebook

• • • •

Cervicàlgies, dorsàlgies, lumbàlgies Dolors articulars i musculars Cames i braços edematosos Rehabilitació neurològica: paràlisis celebral, AVC (embòlies) i TCE... • Rehabilitació en pacients geriàtrics (fisioteràpia de manteniment) • Recomanació d’ajudes ortopèdiques (caminadors, cadires de rodes, adaptacions per AVD)

- També tractaments a domicili C/ Navarra, 68 · El Masnou (al costat Farmàcia Fàbregas) 669 279 870 · 93 555 19 79 ester@fisiomasnou.com www.fisiomasnou.com Col. 08984


66 Sèniors

Gràcies gent gran Un home de 94 anys, Stéphane Hessel, va promoure el moviment dels indignats. Un altre de 104 anys, Moisès Broggi, va convidar a corregir injustícies, lluitant contra molins de vent, amb respecte, bonhomia i sentit de l’humor. Els iaioflautes, la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i néts, protesten i es manifesten pel seu deteriorament, juntament amb joves més radicals. La gent gran, considerada pel sistema capitalista com un grup parasitari improductiu excepte en el cas dels qui són rics, és qui en aquests moments està donant més mostres de solidaritat vers les generacions dels fills i els néts. Són les persones

https://inmamsanchez.files.wordpress.com/

durant quant de temps? És per això que, tot i constatar el que s’està fent com a molt útil i necessari, cal veure clarament que no n’hi ha prou. Cal ensenyar a pescar, cosa que en sentit figurat significa apostar per una nova forma de vida, molt diferent de Cal felicitar la gent gran per la seva la que ens ha portat a la situació valuosa contribució en el manteniactual de crisi. Aquest és el proment de l’actual pau social, difícil pòsit del Moviment Sènior. d’explicar en un país amb un atur del 25%, que en el cas dels joves supera el 50%. És evident que en Josep Aracil i Xarrié qualsevol país que passa gana, la (President d’Eurosènior) primera acció és donar peix, però joarxa@gmail.com que, en aquests moments, fan de cangurs i d’amortidors de moltes economies familiars, compartint les minses pensions amb els fills, que estan condemnats a un atur estructural del que difícilment en sortiran.

visita primera afía ntomogr + ortopa a e gratuït + higien

• Presupuesto sin compromiso • Descuentos a jubilados • Mutuas

• Financiación a 12 meses sin intereses hasta 5 años • Ortodoncia • Periodoncia

• Odontología general • Cirugía • Protesis • Odontopediatría...

Plaça de la Sardana, local 4, Premià de Mar / Tel. 93 752 12 49 / www.clinicadentalbaldovi.es


C/ Rafael Casanova, 3 Premià de Mar

Tel. 93 754 92 17

mail@canamell.com www.canamell.com

• Residència assistida • Centre de dia • Curtes, temporals i llargues estades

• Àrea sociosànitaria • Unitat de memòria i estimulació cognitiva

• Altres especialitats: salut mental, discapacitats físics i psiquics, fisioteràpia, acompanyament...

Ca n’Amell, amb tu i per tu | RESIDÈNCIA PER A LA GENT GRAN


Karthika

68 SALUT

escuela de reiki

REIKI 2º nivel de USUI REIKI RYOHO

Según enseñanzas de Gendai Reiki Ho

Técnicas empleadas por Mikao Usui

(18 y 25 de abril) Maestra certificada de Gendai Reiki Ho. Josefina Roca Mateu 6º linaje Usui Federada nº 3142 Av. Montevideo, 123· Vilassar de Mar 609 52 62 11· karthikavilamar@msn.com

CLÍNICA DENTAL Dra. M. Boquera Castellví més de 25 anys d’experiència

Metge estomatòleg n. col. 1.024

93 752 35 03 · 609 94 47 67

C/ La Cisa, 1, entresòl 1a · Premià de Mar mboquera@cdmboquera.es www.emaresme.com/webde/boquera/

ALCOHÓLICOS ANÓNIMOS Tienes problemas con el alcohol? Nosotros podemos ayudarte

Com ens pot ajudar la bioressonància quàntica (Quantum Scio) La bioressonància és la ciència que es dedica a regular un ésser viu per mitjà de les seves pròpies ones electromagnètiques. Es basa en la biofísica de la mecànica quàntica, que estableix que tots els éssers vius tenen camps electromagnètics i que tot procés bioquímic està precedit per vibracions i partícules subatòmiques que dicten la conducta fisiològica individual. El biofeedback és un sistema de retroalimentació/retroinformació que permet que el Quantum Scio rebi, i també enviï, informació a la persona que hi està connectada. Amb el Quantum Scio no es tracten les malalties, sinó que es tracten les persones activant les seves forces d’autoregulació per eliminar les toxines i els patògens, i per reequilibrar les energies de l’organisme. Com és una sessió de Quantum Scio? La persona es col·loca còmodament en una butaca i se li connecten uns arnesos al cap, els turmells i els canells per fer un circuit tancat. A partir d’aquí, és el terapeuta, en consens amb la persona connectada, qui decideix les prioritats a tractar. Com que és una tècnica suau i no invasiva es pot fer servir amb persones de totes les edats, des dels 0 als 100 anys. Quan fer Quantum Scio? Es pot fer un Quantum de forma preventiva per detectar desequilibris físics, energètics o emocionals. O bé per tractar i ajudar a regular els símptomes que ja s’hagin manifestat. També ajuda, entre altres, a estimular l’aprenentatge i a millorar el rendiment intel·lectual i mental (concentració, reequilibri de les ones cerebrals i els lòbuls cerebrals). A partir de la primera sessió ja se’n noten els efectes, però cada situació se’n poden necessitar més o menys sessions.

933 177 777

La llavor

ULLERES DE MARCA

LENTS ANTIREFLECTORES INCLOSES

99€

I SI LES NECESSITES PROGRESSIVES... DES DE

199€

E s p a i Te r a p è u t i c Homeopatia Flors de Bach Quantum Scio Tècniques d’alliberament emocional (EFT, TAT)

Gran Via de Lluís Companys, 197-B · Premià de Mar Tel. 937 513 998 · www.visualens.com info@visualens.com · facebook.com/visualens

C/ Santa Coloma, 81-83 Vilassar de Mar Tel. 625 346 907 www.lallavor.es70 SALUT

Teràpia breu aplicant la Teràpia Racional Emotiva Conductual, un dels pocs models que aconsegueix canvis permanents. «pensa de manera més eficaç» Primera visita orientativa gratuïta

Psi+

655 890 440 / també skype Vilassar de Dalt - Mataró - Barcelona

Col. 19849

Tel. 93 757 83 95 · Atenció 24 h al tel. 607 035 711 Veïnat de Clarà 18, Argentona www.cancalau.com · info@cancalau.com

Herboristeria Aliments integrals i biològics Complements dietètics

C/ Narcís Monturiol, 66, Vilassar de Mar · Tel. 93 750 28 81 C/ Romà Piera i Arcal, 4 Premià de Mar Tel. 93 754 92 58 Mossèn J. Rebull, 13, baixos Vilassar de Mar Tel. 93 759 59 02 C/ Sant Josep, 60 Vilassar de Mar Tel. 93 750 20 67 cemvilassar@cemvilassar.com

Centre d’Especialitats Mèdiques El seu centre de medicina privada a Premià de Mar i a Vilassar de Mar

El sèsam El sèsam és una llavor d’origen antic, molt utilitzada en la cuina asiàtica i del Pròxim Orient. Tot i tenir una mida reduïda, les llavors de sèsam tenen un alt valor biològic. Més d’un cinquanta per cent del seu contingut són greixos, dels quals més d’un 80% són del tipus insaturat, cosa que és positiva, atès que aquest tipus de lípid desenvolupa un paper cabdal en la regulació del nivell de colesterol en la sang. Entre els lípids del sèsam, també hi ha la lecitina, un element que facilita la dissolució dels greixos de manera que evita la sedimentació en les parets arterials. El sèsam conté, a més, proteïnes d’alt valor biològic, que es potencia quan es combina amb cereals o llegums. Aquest és el cas de l’hummus, una recepta típica del Pròxim Orient. Pel que fa a les vitamines, hi destaca el complex B, tot i que també podem esmentar la vitamina E, que és un poderós antioxidant. Igualment, conté vitamina K i àcid fòlic. El calci és el principal mineral que es troba en aquesta llavor. Així mateix, conté quantitats importants de magnesi i fòsfor, juntament amb potassi, ferro i iode. Per acabar, cal afegir que en el sèsam hi trobem diverses substàncies antioxidants que contribueixen a retardar l’envelliment cel·lular.

Consulti els serveis del CEM a la NOVA pàgina web www.cemvilassar.com NOVETATS: . Curs de preparació al part . Servei d’angiologia-cirurgia vascularResidència i Centre de dia

Nombre de places reduït Ambient familiar Situació privilegiada a 1a línia de mar

www.residenciabonavista.com bonavistagentgran@gmail.com

72 BELLESA I MODA

Lífting facial amb acupuntura El rostre, la pell i el múscul estan estretament vinculats. En el sentit que tota acció sobre el múscul té efectes sobre la pell.

SERVEIS: • Cuina casolana • Perruqueria • Infermeria / metge • Pedicura • Fisioteràpia • Activitats Tel. 667 480 637 / 637 506 862 socioculturals C/ St. Pere, 14-15 (N-II) Vilassar de Mar • Bugaderia

Centre de bellesa i teràpies · Ioga · Risoteràpia · Dansa del ventre · Bols tibetans i quars · Tractaments terapèutics i de bellesa · Constel·lacions familiars

Hatha ioga Tots els dimarts de 19 a a 20 h

C/ Àfrica, 5 · ALELLA Tel. 93 540 29 06 OBERT: Matins: de 9.30 a 14 h dt. dj. dv. i ds. Totes les tardes: de 16 a 20.30 h Equilibri Natural Terapias

TANCAT: dI. i dc. matí / ds. tarda Hores concertades equilibrinatural@hotmail.com

Acupuntura oriental Dr. Shon L’ESCOLA SHON, imparteix cursos Bàsics, Superiors i Màsters en Acupuntura i Medicina Tradicional Xinesa. Es fan pràctiques en Hospitals de Beijing i Lanzhou (Xina). Matrícula oberta curs 2015-2016 Ens avalen 30 anys d’experiència.

Escola: C/ Cooperativa, 34 baixos · Mataró

Horari: dissabte de 10 a 13 h Tel. 93 757 00 21 · A/e: escola@shoncastle.com

El lífting amb acupuntura consisteix a inserir fines agulles s’obre la pell de la cara, particularment en els punts que s’anomenen d’atac, per estimular o calmar els punts de captació i distribució energètica de l’organisme. Una vegada aplicades les agulles se solen deixar uns 20 minuts. Els efectes del lífting amb acupuntura no es poden comparar amb els de la cirurgia, ja que l’acupuntura és molt menys invasiva i més suau i l’efecte tensor que produeix resulta més natural. Aquest lífting no borra les arrugues, però sí que les atenua donant un millor aspecte al rostre. Les agulles ajuden a millorar la circulació de l’energia i la sang, millorant el metabolisme cel· lular, fet pel qual les arrugues van disminuint. Beneficis: • Atenua i suavitza les línies d’expressió i les arrugues poc profundes. • Estimula la producció cel·lular de col·lagen i elastina, farcint les arrugues i línies fines. • Millora la fermesa del coll i la cara • Millora la circulació sanguínia i limfàtica. El nombre mínim de sessions aconsellable és de 6 a 10, malgrat que després de la primera sessió ja es poden apreciar els resultats


SALUT 73

Sensibilitat dental De ben segur que ens sona l’expressió «dents sensibles», i és que són moltes les persones que han patit dolor a les dents a causa d’aquesta sensibilitat. La sensibilitat a les dents és molt desagradable, i pot afectar el benestar del nostre cos, ja que les dents tenen moltes terminacions nervioses que provoquen que aquesta situació provoqui dolor. Què causa la sensibilitat?

Què es pot fer per superar aquesta sensibilitat?

• Una càries dental.

• En el cas d’una malaltia de genives (piorrea/ periodontitis), cal fer el tractament indicat per l’odontòleg/a.

• La pèrdua de geniva (per una malaltia o un raspallat dental massa agressiu). • El bruxisme, un trastorn que fa que es premin les dents de forma excessiva, inconscient i patològica, de manera que se’n trenca la base o les desgasta excessivament o prematurament.

• En el cas de càries o de dents trencades: s’han de sanejar amb un empastament. • En el cas d’un raspallat agressiu: s’han de seguir les indicacions de l’odontòleg/a, que avaluarà cada cas. • En el cas de bruxisme, cal fer servir una fèrula de descàrrega o de relaxació a la nit. És un aparell intrabucal, confeccionat a mida per a cada pacient, i que ajuda a frenar la lesió o la fractura de les dents.

• Totes aquestes causes fan que una part de la dent quedi desprotegida i molt sensible als can- • Es recomana utilitzar pastes dentals i col·lutoris vis de temperatura i als dolços. amb nitrat de potassi.

Dr. Pablo Mármol Col. nº 3244

ESPECIALISTAS EN IMPLANTOLOGÍA MÁS DE 10.000 IMPLANTES COLOCADOS

IMPLANTE DENTAL

490 €

Primeras marcas registradas en

ESPECIALISTAS EN ORTODONCIA METÁLICA · ESTÉTICA · LINGUAL · INVISALIGN

................................................................................................................................ CONSULTA Y PRESUPUESTO SIN CARGO. FINANCIACIÓN A SU MEDIDA ATENDEMOS TODAS LAS MUTUAS Adeslas, Assistència Sanitària Col·legial, DKV, RACC, Mapfre, Aresa, Allianz, Mutua Gral. de Catalunya, etc. Asegurados Sanitas 10% dto. adicional Dr. Mauricio Díaz Plata. Col. nº 3831 | Dr. Martín Russo Silva. Col. nº 4587 Dr. Álvaro Reuter. Col. nº 6525 | Dra. Isabel Rodríguez. Col. nº 7045

Eixample, 80, local · Premià de Mar (pl. Sardana) T. 93 751 77 42 · Camí Ral, 377, entlo. 2ª, Mataró (pl. Sta. Anna) T. 93 755 30 95


Perruqueria C/ Barcelona, 50 Argentona 93 797 11 89

C/ Narcís Monturiol, 59-69, local 4 · Vilassar de Mar Tel. 93 759 85 21 · 609 19 72 62 · info@vilastetic.com

Manicura i pedicura gel-lac Prepara la pell per a l’estiu amb + crema de mans de regal: exfoliació corporal + hidratació:

48 €

30 €

Si véns acompanyat,

l’acompanyant General Llauder, 2 · Argentona 93 797 25 71

PERRUQUERIA HOME · DONA

OBERT de dimarts a dissabte de 9 a 19 h (horari continu) Hores convingudes

Seguiu les promocions al Facebook Pl. Josep Tarradellas, 21-27 Vilassar de Mar Tel. 93 750 29 94

paga la meitat

74 BELLESA I MODA

Fotodepilació amb llum polsada La fotodepilació amb llum polsada és la tècnica de depilació més moderna, menys dolorosa i més efectiva que existeix actualment. Aquesta tècnica permet eliminar el pèl a través de l’aplicació de llum. La llum absorbida, calenta el pèl i destrueix la capacitat de creixement del fol·licle, produint-ne la destrucció, sense danyar el teixit envoltant. Cada pols de llum es percep com un lleu pessic, motiu pel qual el tractament és molt ben tolerat.

Precaucions:

• No prendre el sol entre 3 setmanes i un mes abans de la sessió. • No depilar-se per sistema d’arrencada, utilitzar només crema o tisores 1 mes abans de la primera sessió i durant tot el tractament. • No utilitzar cap tipus d’autobronzejador • No prendre medicació fotosensible. • Després del tractament s’aconsella l’aplicació d’un cosmètic calmant a base d’aloe vera, i és obligatori l’ús de cremes d’alt índex de protecció solar per evitar l’aparició d’efectes adversos a la pell.

Fada Nails

Centre d’ungles i formació

Manicura i pedicura permanent Decoració d’ungles Ungles acríliques Ungles de gel Manicura Spa Pedicura Spa

Doctor Fleming, 7, bxs. 1r, Premià de Mar (Cant. Jacint Verdaguer) · Tel. 931 808 908


Promocions De dilluns a dijous

• NOU TRACTAMENT BIO QUERATINA ALLISANT DES DE 120 € • Color + rentar + assecar curt 24,45 € • Metxes plata (cap sencer) + matís + rentar + assecar des de 47,50 € • Tractament capilar efecte Botox 99 € • Color amb queratina + rentar + assecar curt (productes específics inclosos) 36 € • Tractament amb queratina 109 €


76 SALUT

30 ANYS D’EXPERIÈNCIA AL MARESME  Classes

Home /dona Outlet / Primeres marques

matí, tarda i nit

 Ioga

per a adults - meditació  Ioga per a nens  Ioga per a embarassades (preparació al part natural)  Cursos de Reiki (tots els nivells)

La tècnica del pàdel i els seus beneficis El pàdel és un esport en auge al nostre país. Tant les mestresses de casa, com els executius, funcionaris i gent de tota mena s’alliberen de l’estrès a través d’aquest esport. Ajuda a desinhibir-se, relacionar-se i mantenir-se en plena forma. D’aquí la importància que té per a una gran diversitat de persones. Una de les formes d’aprendre’n és rebent algunes classes per adquirir la tècnica, per aconseguir que l’aprenentatge sigui més ràpid i divertit, i per no lesionar-nos en colpejar fent mals gestos. És un joc que normalment es practica amb quatre persones, cosa que fa que sigui un esport divertit i amè. Amb un mínim de 20 classes, segons l’habilitat de cadascú, s’assegura un nivell que permet iniciar-se a jugar partits. En l’actualitat, molts clubs ofereixen grans ofertes per promoure la pràctica d’aquest esport fent-lo molt més assequible. Cal, doncs, indagar per obtenir les millors ofertes. Club Esportiu La Llobera

C/ Santa Coloma, 44, 2n 93 759 78 31 · 666 41 46 39 08340 Vilassar de Mar www.iogapilar.com

El Taller de Ioga Ioga: una experiència AA Especialistes en ioga:

AA Centre adscrit a l’Associació

hatha ioga, ioga postpart, meditació, ioga individual i ioga per a embarassades

AA Horaris flexibles de matí, migdia, tarda i vespre

de benestar, salut i calma Espanyola de Practicants de Ioga (AEPY) i a la Unió Europea de Ioga

AA Àmplia sala de fusta equipada, ambient relaxant i activitats de cap de setmana

C/ Dr. Fleming, 22 · Premià de Mar Tel. 93 751 33 25

www.tallerdeiogapremia.cat

Montse Espinosa

Directora Clases de tenis, pádel y gimnasio Esplai de verano y Navidad. Alquiler de pistas de tenis, pádel y piscinas - gimnasio. Servicio de snack-bar Clases de tenis y pádel: 15 clases/150 €. Bono exclusivo para una vez

C/ Pollancres, 15 · C/ Quatre Camins, 76 Urb. La Llobera · Cabrils Tel. club: 93 753 05 04 · Móv. 649 14 97 92 www.tenislallobera.net · info@tenislallobera.net


SALUT 77

Osteopatia L’osteopatia és un conjunt de tècniques manuals per alleujar nombroses malalties mitjançant la recuperació de l’equilibri orgànic. La medicina osteopàtica es troba ubicada dins de l’ampli ventall de les disciplines fisioterapèutiques, consistent en un conjunt de tècniques manuals i tractaments no invasius com a alternativa als problemes i malalties de salut, evitant l’aplicació de mètodes farmacològics per al seu tractament. Mitjançat l’osteopatia ajudem a reequilibrar l’organisme centrant-nos en l’estructura, millorant d’aquesta manera, el funcionament del cos. L’osteòpata veu al pacient com un tot en què la ment, el cos i l’esperit interactuen i es relacionen recíprocament. Aquests professionals treballen amb tots els teixits i fluids corporals, malgrat que sovint utilitzin el sistema múscul-esquelètic per arribar a teixits menys accessibles. El tractament està recomanat per una àmplia varietat de trastorns i alteracions orgàniques: tendinitis, esquinços, hèrnia de hiat, colon irritable, asma, bronquitis, migranyes, trastorns del son, estrès, ansietat...

Muay Thai · Muay Thai infantil · Boxa Judo infantil · Judo juvenil · Circuits físics C/ Flos i Calcat 7, 2n · El Masnou

larathaimasnou@gmail.com

C/ Núria, 6 Premià de Mar

Tel. 93 751 63 13

aitai@aitai.es www.aitai.es Adults i infants

Arts marcials: Aikido Karate-Do · Budo Taijutsu Relax: Ioga · Seitai Pilates · Tai-txi Teràpies: Massatge Shiatsu · Laserteràpia Acupuntura zonal

Cursos / Lloguer de sales

Cuida’T Rentar Condicionar Pentinar (cabell curt o mig)

7,90 €

• Hatha ioga • Kundalini ioga • Ioga i embaràs • Meditació Mindfulness • Meditació tàntrica • Dansa del ventre • Moviment expressiu

L’aventura de descobrir i habitar el cos

St. Guillem, 14 · Vilassar de Mar Tel. 625 021 928 www.espainterior.com infoespainterior@gmail.com

Perruqueria - Estètica - Teràpies Quiromassatge d’esquena o cames (1r tractament)

10 €

t m àx im a qu al ita m ín im pr eu

C/ Lluís Jover, 68 · VILASSAR DE MAR · 93 754 09 58 · 619 29 14 93 · www.cuidat-b.com


78 BREUS

WhatsApp El WhatsApp ha canviat la forma de comunicar-nos. Les bonances d’aquesta aplicació són infinites, malgrat que molta gent ―i ho constatem els qui ens dediquem a la venda de telefonia mòbil― es resistia a utilitzar-lo de bon començament. Actualment, és difícil trobar algú que no disposi d’aquesta aplicació instal·lada a l’smartphone. Tots els intents, per part dels competidors (Line, Telegram i altres), de desbancar-lo han resultat infructuosos. I això que quan es va anunciar que l’aplicació seria de pagament, la competència va fer una forta aposta promocional i econòmica que fins i tot incloïa

anuncis a la televisió! Sigui com sigui, més val que no es refiïn, els creadors del WhatsApp, perquè en telefonia un any és una eternitat. I, si no, recordem les patacades, d’un any per l’altre, d’empreses tan potents com Nokia o Blackberry. Unes empreses que havien estat, en el seu moment, els grans dominadors del mercat mundial i que avui només gaudeixen d’una part diminuta del pastís que genera la telefonia mòbil arreu del món.

28 milions de ruptures. En gran part, degudes a la «síndrome del doble check», que genera a una bona part de la població mundial un gran estat d’ansietat en veure que el destinatari ha rebut el missatge, està connectat i no el contesta. I és que tota part brillant genera, sempre, una part fosca.

Isaac Baliarda Fàbregas, responsable de MASCOM SL

Ara bé, també hem d’esmentar la cara fosca del WhatsApp. Segons un estudi de CyberPsychology and behaviour Journal ha ocasionat

Fonts: http://www.abc.es/ sociedad/20131007/abci-rupturaWhatsApp-estudio-201310071151.html

El Masnou: c/ Pintor Domènech Farré (pl. Sardana), 2 · 93 540 95 99 Premià de Mar: c/ la Plaça, 64 · 93 752 4178 20 GB a velocidad 4G

Si ets de

y sigue navegando sin coste

29

Ara també

20% dte.

€/

MEScl.

contracta aquesta tarifa!

durant 6 mesos contractant-ho a la botiga

IVA in

Si ets d’un altre operador, tot en telefonia lliure

i accessoris:

Fundes · Protectors antiimpacte · Power Bank · Carregadors · Targetes · Novetats...

109 € lliure

Huawei Ascend Y635

69 €

lliure

Samsung Galaxy Trend Plus

99 €

lliure

Samsung Galaxy Core Plus

119 € lliure

Samsung Galaxy Core Prime

189 € lliure

Samsung Galaxy Grand Prime

89 €

lliure

Samsung J1

89 €

lliure

LG L50

2 ANYS DE GARANTIA!80 MARESME INFO Reparació i manteniment calderes gasoil i gas

SERVICIOS DE LIMPIEZA

· Escaleras · Cristales · Oficinas · Particulares · Comunidades · Aparcamientos · Plancha · Limpiezas concertadas...

Certificats i tràmits per a revisions i altes Financem les nostres instal·lacions al 0% d’interès a 12 mesos

666 089 240 93 759 74 65 www.servineteja.es servineteja@hotmail.com

Si contratas 5 h te regalamos 2 más!

C/ Barcelona, 9 · Argentona 93 756 01 48 · 699 92 25 87 www.instalacionsprat.com

TÈRMITS I CORCS DESINFECCIÓ - DESINSECTACIÓ - DESRATITZACIÓ Registre Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 0001CAT-SB

Tel. 93 750 67 21 - A/e (e-mail): rains@rains.es

PARTICULARS I EMPRESES > Paquets per hores > Manteniment > Solucions a mida > Econòmic

Tel. 671 034 271 · 93 392 40 81

Assessor d’estalvi energètic

Agent col·laborador de

Manteniments i reparació de tot tipus d’aire condicionat industrial i domèstic OFERTES: Calefacció per 2.700 € (5 punts) Substitució caldera Junkers mixta estanca bajo nox 995 € + IVA Caldera de condensació a partir de 1.200 € REPARACIÓ/MANTENIMENT DE TOT TIPUS DE CALDERES I ESCALFADORS

Tel. 93 750 97 41

Riera Salvet, 24-26 08339 Vilassar de Dalt reformas.santos@infonegocio.com www.reformassantos.es

Calella / LC

En marxa el Festimatge 2015, Festival de la Imatge de Calella El Festimatge omplirà Calella de cinema i fotografia fins al 26 d’abril. Festimatge aplega tres certàmens relacionats amb la imatge: la 42a edició de la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, la 39a edició del Trofeu Torretes de Fotografia i la 21a edició Trofeu Torretes de Curtmetratges. El Festival de la Imatge de Calella va començar el passat dissabte 4 i fins al 26 d’abril esdevindrà el punt de trobada i lloc de referència dels amants del cinema i la fotografia en totes les seves vessants. Com informa el consistori calellenc, la Trobada Internacional de 9,5 mm és única a tot l’estat espanyol i reuneix cada any participants internacionals per gaudir d’un festival fet a mida que inclou sortida cultural, un mercat del col·leccionista, les projeccions de les pel·lícules inscrites a competició i rodades en format original 9,5 i la gala de cloenda i lliurament de premis.


Més de 3.500 fotografies de 360 autors de tot el món participen en el Trofeu Torretes de Fotografia. Enguany cal destacar: Això no és tot. Quasi una retrospectiva, de Jesús Coll que es pot veure a l’Ajuntament Vell. A això cal afegir també la quarantena d’exposicions que es troben repartides per tot el municipi, 30 de les quals es poden visitar a l’espai de La Fàbrica Llobet-Guri. D’altra banda, durant tot el mes, diversos espais de la ciutat obren les seves portes a les projeccions de curts finalistes. El plat fort és la darrera setmana d’abril amb la projecció de 4 hores diàries de curtmetratges al Teatre Orfeó Calellenc en sessions de les 19 a les 21 hores i de les 21.30 a les 23.30 hores aproximadament. Però els curtmetratges es podran veure també en altres espais, com la sala d’actes de l’Ajuntament Vell, la cafeteria La Tetera o la Sala Mozart. L’entrada a tots els actes és gratuïta i oberta a tothom. Podeu consultar més informació a http://www.festimatge.org/ o a https://www.facebook.com/ festimatge.


Sudokus

4

8

5

9

1

6

2

3

5

8

7

9

9

4

8

5

1

6

4

1

6

2

3

7

8 4 3 7 2 1 6 4 7 3 2 9 8 5

4 6 9 1 3 4 7 5 8 6 3 2 1 9

6 5 3 1 7 2 4 9 1 3 2 4 7 8 5 6

3 7 9 2 5 6 8 6 2 8 5 1 9 3 7 4

9 4 6 7 2 8 5 8 3 6 1 7 4 5 9 2

4 2 5 8 1 3 9 7 9 1 3 2 5 6 4 8

5 9 1 3

FÀCIL

9

7 8

6 4 7 5 4 2 6 9 8

DIFÍCIL

2

7 5

1

7 3 1

7

6

8

8

2

3

2

2

4

1

8 2

6

6

2

4

3

7

7

1

6

6

8

1

9

3

8

5

3

8

4 6

2

7 3

4

1

4

5

5

1

2

8

8 1

7

9

4

9

2

9

8

1

7 1

3

7

2

5

4

5

9

9

7 3

5

4

8

9

4 2

6

1 5

7

6 9

DIFÍCIL

3

FÀCIL

www.sudokuweb.com

4

Ompliu les caselles buides del requadre de 9x9 quadrats amb xifres de l’1 al 9. No es pot repetir cap número en una mateixa fila, horitzontal o vertical, ni en la subquadrícula 3x3.

guiamaresme.cat Producte de

nova

app Consulta l’agenda, les notícies i els llocs d’interès de la comarca. Aprofita les ofertes més exclusives!


Tel. 93 750 83 62 Mòb. 670 88 02 88 www.pavifort.es Paviments polits de formigó, resines epoxi, impresos, asfalts, morters, abrillantats en pàrquings, naus industrials, locals, rampes, jardins, pistes esportives, camins...


84 Llibres

Títol: De la plaça Nova a Segona B, la història centenària del C. E. Premià Autor: Joan Ferran Martí Editorial: Rius i Solé El Club Esportiu Premià és l’entitat més antiga de Premià de Mar i aquest 2015 celebra el seu centenari. Un dels actes principals de l’efemèride ha estat la publicació d’un llibre que recull els cent anys de vida del club. Al llarg de 400 pàgines, el llibre se centra en la història del Club Esportiu Premià, l’entitat esportiva més antiga de Premià de Mar. Té dues parts: la primera explica els cent anys d’història de l’entitat, amb força fotografies i donant veu a alguns

dels seus protagonistes (exjugadors, exdirectius, periodistes...), i la segona està concebuda com una mena de guia o base de dades que recull els resultats, les alineacions i la classificació de moltes de les cent temporades disputades pel club. Sens dubte, un dels elements que poden resultar més cridaners és l’esment a Pep Guardiola, ja que el seu primer partit oficial com a entrenador va ser al Camp Municipal d’Esports de Premià

CONSTRUCCIONS TEIXIDÓ FLAMERICH S.L www.teixidoflamerich.com

de Mar, al capdavant del Barça B a 3a Divisió. El llibre es pot trobar a les oficines del Camp Municipal d’Esports (c/ De la Plaça s/n) en horari de tarda.

La Riera, 62 1r 1a Cabrera de Mar Tel. 937 591 096 CONSTRUCCIONS REFORMES PROMOCIONS


FUSTERIA D’ALUMINI

Fabricació pròpia

ALUMINIOS

MASNOU, S.L.

Oferta

mosquiteres

4x5

Compri’n 4 i li’n regalem 1

(mides màx. 120 x 120 cm)

ESPECIALISTES EN: • Perfils europeus • Balconeres, portes i finestres • Recobriments de terrasses • Tendals, mosquiteres • Aparadors • Finestres PVC • Formes corbades, rodones, capella, etc. • Persianes alumini i PVC: motors, torns • Lacats en tots els colors: verds,

marrons, fusta, etc.

ES FAN TREBALLS PER A: Arquitectes, promotors, constructors, metal·listes autònoms

REPARACIÓ DE TOTA CLASSE DE PERSIANES I MOTORS COL·LOQUEM TANCAMENTS DE SEGURETAT A LES SEVES FINESTRES. INFORMI-SE’N! PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS EXPOSICIÓ I VENDA: C/ Navarra, 14 · 08320 EL MASNOU Tel./fax: 93 555 37 78 aluminios_masnou@hotmail.com

5% dte.

en el seu pressupost presentant aquest anunci


86 SANT JORDI 2015

Abril ple de novetats Editorials Al tancament d’aquesta edició comencen a fer-se visibles llibres dels autors i autores de la comarca a les llibreries. En la recta cap al 23 d’abril n’aniran apareixent de molts altres. En ressenyem alguns. Com a editorial de la comarca, Voliana Edicions posa a les taules 8 llibres vinculats amb el Maresme. Entre aquests hi destaquen la novel·la A les fosques de Maria Català; el treball de la historiadora Margarida Colomer, Francesc Burniol. El mestre que fou depurat per republicà i catalanista; Pedra sobre pedra, d’Anna Cabot i Badia Bouia, que presenta 12 testimonis d’experiències d’immigrants viscudes al Maresme; el volum de Jordi Solé i Camardons, Diccionari Essen· cial Esteve Albert, importantíssima eina d’informació, de comprensió i interpretació de la vida i obra de l’activista de Dosrius o el poemari Temp(teig)s, de Lali Ribera.

A l’entorn del segell maresmenc La Comarcal Edicions, entre d’altres títols de temàtica comarcal, apareixen les novetats editorials següents: La Font Picant d’Argentona, de Pep Padrós i Marfany (Premi Burriac 2013); el treball El tresor ecològic de les mines de Can Palomeres: els ratpe· nats, Beca d’investigació Vila de Malgrat de Mar, obra de de Jordi Serra-Cobo, Marc López-Roig i Xavier Bayer; el poemari 30, de Sergi Roche, guardonat amb el Premi Alella a Maria Oleart de l’Ajuntament d’Argentona i també un altre recull de poemes, L’estel dels vents, de Susana Gil Micó.

De novel·la, d’altres títols d’autors del Baix Maresme destacables són El germà difícil, d’Andrea Rodés; i en clau de gènere negre dos títols més: Màxima discreció, de Vicent Sanz Arnau i Una novel·la pulp, de Damià del Clot. Síntesi de llibre sobre els aliments de la terra i la cuina, hi ha la proposta Sa i català, d’Albert Calls. Dins el gènere de teatre es pot trobar l’obra d’Elisenda Guiu Explica’m un conte. I per a infants, la Biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar, amb Cossetània Edicions, publica el conte En Màrius, l’Helena i el verí petrificador. Una avantura a la Cabrera iberoromana, de Mercè Pujadas i Ona Carvajal.

Serveis de neteja i manteniment Vilassar de Dalt, plaça de la Vila, 12 607 833 872 · 930 093 857 rieranet@gmail.com · www.rieranet.net

SERVEIS DE NETEJA • Escoles • Neteges a fons • Neteges de la llar • Neteja de vidres • Poliment de terra • Oficines • Comunitats PRESSUPOSTOS • Pàrquings SENSE • Zones esportives COMPROMÍS

SERVEIS INTEGRALS • Reformes habitatges • Cuines i banys • Fusteria • Pintura • Calefacció • Aire condicionat • Manteniment de piscines • Manteniment de jardins • Llum, aigua i gas • Parquets


Ctra. de Vilassar de Dalt, 21 PREMIÀ DE DALT Tel. 93 752 38 10 620 24 45 36 majora@bigmat.es

AMOLADORA ANGULAR MWK- AGV-22-230

150 €

MINI AMOLADORA MWK-AG-750-115

43,75 €

AMOLADORA MWK AG10-115

75 €

C/ Indústria, 24 · 08320 El Masnou (BCN) · Tel. 93 540 93 41 · Fax. 93 520 73 41

www.commagra.es · info@commagra.es12

PARLEM DE... 89

serveis de neteja i manteniment

Comptar vots Una de les motivacions secundàries del procés sobiranista és comptarnos, saber d’una vegada, abandonant les especulacions, quants som els catalans que optem per la independència. A part de la curiositat social, ser majoria és un dels requisits democràtics per seguir avançant cap a l’estat propi.

625 17 55 16 Comunitats de propietaris Oficines i empreses Garatges i naus industrials net.cat.serveis@gmail.com | www.netegesmaresme.net

Per això es volia un referèndum, que ens han prohibit, i per això mateix el 27S se celebrarà amb caràcter plebiscitari, amb un grup de partits adscrits al sí i uns altres al no. Però, enmig, hi ha les eleccions municipals. Sens dubte, es vulgui o no, en les municipals també comptarem vots. Sí, és un escenari particularitzat que no es pot extrapolar fidelment i directa a un referèndum, però també és cert que, evidentment, podrem dibuixar ja unes tendències generals, lluny de ser les definitives del 27S. Vulguem o no, al maig comptarem de cara al setembre.

Servei d’Assistència Tècnica

Electrodomèstics Gamma Blanca

REPARACIONS

Per això, i perquè els ajuntaments seran claus en el suport a la Generalitat en el camí cap a la llibertat el 27S, el vot per la independència ja comença el 24M. Siguem-ne ben conscients.

- Rentadores - Assecadores - Frigorífics - Rentavaixelles - Congeladors - Forns elèctrics

ns cio s a r pa de Re ranti ga

· Aire condicionat, venda i instal·lació · Refrigeració a bars i restaurants

Servei tècnic a tot el Maresme Parli directament amb els nostres tècnics

Daniel Torras i Segura Periodista

Totes les marques

629 386 424 - 93 751 31 79

info@electrocomer.net - www.electrocomer.net


CENTRE VETERINARI

90 HORÒSCOP

Àries

Taure

Els astres afavoreixen tota mena de temes relacionats amb la feina i l’economia, i qualsevol cosa que et proposis en un futur la pots aconseguir.

Si no tens parella, et vindrà de gust més que mai sortir, agradar i seduir. Si t’avorreix la monotonia i et canses de tot, parla amb la teva parella per solucionar-ho.

Bessons

Cranc

A la feina tindràs uns dies de molta pressió. Procura passar-los de la millor manera. Dóna’t un respir, un descans t’anirà molt bé per recuperar els ànims.

Escolta els consells que, amb tot l’afecte, et donarà la teva parella. No t’adones que, en la relació, ets tu qui menys hi poses de la teva part i ets la més exigent?

Lleó

Verge

Tindràs sort en els negocis, sorgirà la possibilitat de muntar el teu. Un amic recorrerà a tu per demanar-te ajuda per sortir d’un compromís econòmic, ajuda’l.

La gelosia és el teu enemic. Procura correspondre obertament a l’afecte. Deixa els dubtes a un costat, o tot podria empitjorar i podries trencar amb la parella.

Balança

Escorpí

No pensis tant a estalviar, pensa a invertir. Tens una influència positiva al teu entorn que pot aconseguir que multipliquis els estalvis.

Podries recaure en un refredat com a conseqüència del fred. Tingues cura de les vies respiratòries, cuida’t més i abriga’t, que encara no som a l’estiu.

Sagitari

Capricorn

De vegades ets una mica fred. No has d’oblidar que cal cuidar la parella dia rere dia. Quan vols ets molt apassionat, però de vegades no ho ets gens.

Atreus les persones més joves que tu i pots despertar una gran passió en algú. Coquetejar-hi t’ocasionarà més d’un problema amb la teva parella.

Aquari

Peixos

A la feina s’acosten canvis una mica complicats, però amb la teva saviesa ho superaràs. És el moment d’estalviar per millorar econòmicament.

T’arrisques a patir una caiguda de la qual se’n pot derivar algun problema. T’aniran bé els massatges per relaxar-te. Ves amb compte, no facis un gran esforç físic.

(21 de març al 20 d’abril)

URGÈNCIES 608 26 58 49 www.cvcentralparc.com Pl. Josep Tarradellas, 21-27 Vilassar de Mar Tel. 93 750 23 72 info@cvcentralparc.com

Sacerdote de Ifa

Ofun Cana. Babalawo Omo Chango

Olorun Bazar de la adivinación

Curandero y ozainista

Los problemas siempre tienen solución

93 752 20 56 · 636 82 06 05 C/ Mn. Jacint Verdaguer, 1 Premià de Mar ofun_kana@hotmail.com

(22 de maig al 21 de juny)

(24 de juliol al 23 d’agost)

(24 de set. al 23 d’octubre)

el cupón dilluns dimarts dimecres dijous divendres dissabte diumenge dilluns dimarts dimecres dijous divendres dissabte diumenge

23 72377 24 25320 25 17998 26 65021 27 13568 28 97322 29 73571 30 84035 31 38762 1 17020 2 20235 3 94524 4 22999 5 65716

7/39 dl. 23 03 - 19 - 21 - 23 - 28 - 31 - 33 R - 2 dj. 26 05 - 15 - 16 - 23 - 24 - 31 - 36 R - 0 dl. 30 02 - 17 - 22 - 26 - 35 - 36 - 39 R - 3 dj. 2 01 - 02 - 06 - 10 - 22 - 28 - 35 R - 7

(23 de nov. al 22 de des.)

(21 de gener al 19 de febrer)

(21 d’abril al 21 de maig)

(22 de juny al 23 de juliol)

(24 d’agost al 23 de set.)

(24 d’octubre al 22 de nov.)

(23 de des. al 20 de gener)

(20 de febrer al 20 de març)aicat 0294

FINQUES MESLLOC

LLIGOÑA CAYETANO

1284 El Masnou. Ampli pis de 4 habitacions, 2 banys, cuina office, galeria, menjador amb sortida a balcó amb vistes al mar. Pàrquing. Impecable. 250.000 €

1262 El Masnou. Pis independent amb garatge de 70 m2, 4 habitacions, 1 bany, cuina i menjadors exteriors a terrassa, terrat 70 m2 amb vistes al mar. 260.000 €

1279 El Masnou. Casa de 2 plantes, jardí amb barbacoa, porxo, terrassa i gran terrat amb vistes al mar. Menjador amb llar de foc, 4 habitacions, 1 bany. 260.000 €

5168 Argentona. Àtic dúplex situat al centre, finca de 2 veïns, 4 habitacions, estudi, menjador amb llar de foc, cuina office, gran terrassa amb vistes. 375.000 €

5176 Argentona. Magnífica torre a 4 vents, parcel·la plana 900 m2 amb piscina i zona barbacoa. Celler soterrani excavat a la roca. Gran cuina amb llar de foc. 1.000.000 €

5138 Argentona. Casa senyorial en parcel·la de 7.000 m2, 6 habitacions, celler de pedra natural, preparada per posar ascensor. Grans vistes al mar. 1.300.000 €

PISOS

3241 Argentona Àtic dúplex, ter-

1133 El Masnou Casa de poble, al

1127 El Masnou Pis 130 m2, 4 hab. (1

5123 Llavaneres Torre a 4 vents en parcel·la 2.000 m2, piscina i sauna, 8 habitacions. Possibilitat de fer 2 vivendes. Grans salons amb llar de foc, celler i vistes al mar. 845.000 €

1269 El Masnou Planta baixa per

reformar al seu gust, 3 habitacions, menjador, cuina i 1 bany. Entrada independent. Molt ben situada. 80.000 € 2186 Mataró Pis reformat, 2 habita-

cions (abans 3), 1 bany, molt ben distribuït. Finca amb ascensor. Zona molt tranquil·la. 146.800 €.

rassa 15 m2, 3 habitacions, 2 banys (1 amb banyera hidromasatge). Molt lluminós. Al centre. 234.520 €.

suite), 2 banys, cuina off., menjador ext. a terrassa. Pàrquing. Z. comunitària piscina i tennis. 260.000 €

CASES

1291 Argentona Casa cantonera,

dúplex en finca de pocs veïns, 3 hab., 2 banys, calefacció. Molt lluminós i tot reformat. 197.000 €

de 350 m2, 4 habitacions, 3 banys, lavabo, gran cuina office, menjador amb llar de foc, sala polivalent amb llar de foc, jardí amb piscina. ACTIU BANCARI. 417.000 €

1245 El Masnou Pis a prop de la

1208 El Masnou Torre a 4 vents,

3218 Argentona Zona ambulatori,

platja i estació, 4 habitacions, bany, lavabo, menjador exterior a balcó. Zona comunitària amb piscina. 198.000 €

gran jardí amb piscina, parcel·la 660 m2, 4 hab. dobles, 2 banys, lavabo, menjador amb llar de foc. Garatge 4 cotxes. 475.000 €

costat platja i tren, entrada 2 carrers, 4 hab. i estudi, àmplia tssa. Jardí davant i darrera. 480.000 €

5108 Argentona Casa de poble de doble cos. Reformada. acabats de qualitat. Menjador, llar de foc, cuina off. a/ïlla central, aspiració central., 5 hab. i estudi 70 m2. 954.450 € 5110 Argentona Masia catalana reformada, pedra vista, envoltada jardins i piscina a la natura, 7 hab., 5 banys, hab. de servei, biblioteca. Reformada amb l’estil i elements arquitectònics originals. 1.900.000 €

EL MASNOU: c/ Sant Miquel, 23 · 93 555 69 03 · www.meslloc.com


aicat 0294

FINQUES MESLLOC

LLIGOÑA CAYETANO

6151 Mataró

Pis d’obra seminova, 2 habitacions, 1 bany, cuina amb galeria, menjador amb sortida a balcó, calefacció i aire condicionat.

94.260 €

AQUITECTURA I CONSTRUCCIONS CABRILS, SL

ASSOCIACIÓ DE PÈRITS JUDICIALS I IMMOBILIARIS

Contruccions i reformes

Taxacions i peritacions en general Assessoria jurídica immobiliària

Gabinet d’arquitectura Pressupostos sense compromís

Jesús Crespo Pèrit Judicial Immobiliari núm. 36

Tel. 639 256 501 Torrent Roig, 9 · CABRILS

Tel. 93 750 71 46

Torrent Roig, 9 · CABRILS

COMPRAVENDA

cases · pisos · torres · terrenys

Jesús Crespo

Assessoria i gestions immobiliàries

Registre d’agents immobiliaris de la Generalitat de Catalunya Aicat N. 3315

Tel. 93 750 71 46

Torrent Roig, 9 · CABRILS


PROMOCIÓ MASNOU CENTRE Habitatges dúplex de 3 i 4 dormitoris amb jardí i aparcament

93 540 71 06 - 676 870 171 INVERSIONS CAN JORDANA

Lloguer i venda de pisos i cases

Torrent Vallmora 16, local 5 · El Masnou info@invcanjordana.com

SE TRASPASA

TIENDA DE REFORMAS

EN EL MASNOU POR NO PODER ATENDER 3 COCINAS COMPLETAS 2 LAVABOS ELECTRODOMÉSTICOS GRAN CARTERA DE CLIENTES VARIAS OBRAS POR PRESUPUESTAR (Fachadas, cocinas, baños, pisos completos)

12.000 €

O ICO POR MESES ACEPTADO Preguntar por Dani

652 98 53 97

Compravenda URGE vender, 78.000 € piso de 3

habitaciones con terraza de 50 m2. Premià de Mar. Tel. 635 97 61 46 COMPRO piso a reformar al contado. Tel. 635 97 61 46

LLoguers EL MASNOU hort ecològic de 160

i 80 m2 per cultiu privat amb aigua i serveis comunitaris (wc-vestidor i porxo-menjador). Preu 85 i 43 €. Tel. 93 555 69 03 TRASTERS en lloguer, Premià de Mar. Tel. 93 753 31 31 - 680 27 44 07

ALQUILO local de 180 m2, en el cen-

tro de Premià de Mar, 700 m2. Teléfono: 93 798 01 11 PISO Arenys Mar, céntrico (3 habitaciones), amueblado, electrodomésticos, suministros alta. 450 €/mes. Tel. 685 90 74 38 ES LLOGUEN naus a bon preu a Vilassar. Tel. 667 67 09 91 EL MASNOU es lloga despatx compartit, inclou servei de neteja, ADSL, telefonia fixa, Wi-Fi i sala de reunions. Preu 125 € + IVA per taula. Tel. 93 555 69 03 TRASTERS des de 50 €. Vilassar Mar. Tel. 687 49 54 63 LLOGUEM locals Vilassar de Dalt. Tel. 672 67 22 42 VILASSAR DE MAR alquilo local de 80 m2. Tel. 659 60 29 88 LOCALS en lloguer a Vilassar de Mar zona poble. Tel. 93 759 03 04 BAR en Vilassar de Mar sin traspaso fianza y alquiler 1.300 €. Teléfono: 676 37 78 25 EL MASNOU es lloga despatx compartit. Ús actual despatx d’arquitectura. 150 m2 útils, moblat, amb a/c i bomba de calor, telèfon, fax, Wi-Fi, ploter, fotocopiadora, etc. Cèntric. Preu entre 250 € i 500 €/mes, segons necessitat i espai. Telèfon de contcte: 93 555 69 03

La revista més llegida als pobles del Maresme

Traspassos TRASPASAMOS por jubilación minimarket de alimentación. Argentona, zona céntrica. Tel. 645 88 24 19 TRASPASO negocio buen rendimiento. Vilassar Mar, papelería regalo. Tel. 625 08 42 12 ES TRASPASSA restaurant amb botiga. Reformat i amb normatives vigents al centre de Cabrils. Telèfon: 653 12 74 56 TRASPASO rostisseria carnisseria Dosrius, 100 m2. Precio: 15.000 €. Tel. 648 06 20 52 ES TRASPASSA llibreria papereria a El Masnou. Totalment equipada i en ple funcionament. Zona escolar. Tel. 93 540 38 63 - 678 77 11 83. A/e: finaperismar@gmail.com

Pàrquings ES LLOGA pàrquing c/ Rosario. Vilassar de Mar. Tel. 626 22 52 67 ES VEN plaça de pàrquing Vilassar de Mar, cèntric. C/ Sant Roc, carretera de Cabrils. Cotxe mitjà més moto inclosa. Tel. 629 72 69 55 ALQUILO parking Vilassar de Mar. Rosario, 90. Precio: 50 €. Teléfono: 696 24 24 99 SE ALQUILA plaza de parking Premià de Mar zona Núria / Mercè. Precio a convenir. Tel. 93 754 82 59 687 08 97 62 VENC 2 places pàrquing contígües. Vilassar de Dalt. 15.000 €. Telèfon: 655 86 80 48 SE ALQUILA parking delante mercado de Premià, económico. Teléfono: 696 99 95 30 SE VENDE plaza de parking en Masnou centro. Tel. 653 40 22 97


86.000 €

Premia Dalt | Cotet

129.000 €

Ref. 15304

Certif. energ.

T

Gran pis dels anys 70 amb grans estances, ideal per a famílies, 4 habitacions (3 dobles). Exterior 100% amb 2 terrasses. Ben ubicat i amb sol tot el dia.

175.000 €

Ref. 15174

Certif. energ.

Premià Dalt | El Remei

T

Excel·lent pis de 110 m2, amb 4 habitacions, 2 banys, 100% exterior amb ascensor, al barri del Remei. Pis amb 2 balcons ben orientat.

398.000 €

Vilassar Mar | La Xinesca

Pis de 80 m2, 100% exterior amb terrassa, assolellat, 3 habitacions, pàrquing inclòs, z. comunitària amb piscina, equipaments esportius i barbacoa.

Casa adossada a 1a línia de mar de 4 habitacions, 2 banys + lavabo, 1 loft i golfes, cuina office, vistes al mar des de totes les plantes.

Certif. energ.

Vilassar Mar | Centre

Ref. 15203

Certif. energ.

T

Zona mercat. Pis de 93 m2, 3 habitacions, 1 bany, menjador amb sortida a terrassa, àmplia cuina amb galeria, finca amb ascensor.

69.000 €

Ref. 40517

Premià Mar | Capitans Mar energ. T Certif.

149.000 €

Ref. 15357

Ref. 15146

T

OFERTA

Barcelona - Maresme Sud - Mataró Barcelona - Badalona - Montgat - Alella El Masnou - Teià - Tiana - Premià de Mar Premià de Dalt - Vilassar de Mar Vilassar de Dalt - Cabrils - Cabrera - Mataró Pròximament Maresme Nord

Tel. 93 798 01 11

info@urbenia.es | www.urbenia.es C/ De la Mercè, 74. Premià de Mar C/ Unió, 59 bis. Mataró C/ Còrsega, 605. Barcelona

Premià Mar | Cotet

Certif. energ.

T

Pis de 55 m2, amb 3 habitacions, àmplia cuina, 1 bany, primer d’altura sense ascensor, traster de 15 m2 + terrassa de 50 m2. Oportunitat!

Venem el teu immoble en 45

dies!


96 Anuncis per paraules Per insertar un anunci en aquesta secció dirigiu-vos a: ALELLA

LLAVANERES

TEIÀ

SÚPER ALEJANDRO Àfrica, 9 (costat Bell Resguard)

RODÓ · Papeleria · Munt, 44

CAFÈ DE BAIX Passeig de la Riera, 74

ARGENTONA

PUBLICITAT FERMALLI MARESME, S.A Muralla Sant Llorenç, 2

VILASSAR DE DALT

PREMIÀ DE DALT

VILASSAR DE MAR

Ma ROSA VALLS · Gran, 65

CABRILS DE PAS · Llibreria Papereria Edifici Cabrils 2, local 30

EL MASNOU MARIA ARNAU-EXP. NÚM. 4 · Estanc Navarra, 51 VORA-MAR · Papereria Puerto Rico, 37

Demandes de feina SE NECESITA abogada de confianza y responsabilidad para particular. Tel. 661 29 36 71 SE BUSCA director/a de “lleure” para un casal de verano del 29 junio - 31 julio (lunes - viernes 8:30 - 14 h). Se valorarán conocimientos de inglés. Tel. 629 39 14 86 IMPORTANT saló de perruqueria de Vilassar de Mar necessita oficial/a de 1a i estilista de 1a. Tel. 93 759 57 67 SE BUSCA persona con experiencia en el sector del frío. Requisitos: formación de prevención. Teléfonos de contacto: 616 91 21 15 - 696 44 33 24 PELUQUERÍA precisa oficiala de peluquería de 1ª con experiencia. Tel. 93 752 19 53 SE NECESITA repartidor autónomo con o sin vehículo para empresa alimentación en Vilassar de Mar. Currículum a: jamonesvilassar@gmail.com ES NECESSITA ajudant avançada de perruqueria. Tel. 93 753 87 19 SE NECESITA chica estudiante de empresariales o ingeniería para llevar la facturación de pequeña empresa y atención al público en tienda ubicada en Masnou/Alella. Teléfono: 652 90 74 35 PRECISAMOS personas a jornada completa. Se ofrece fijo más comisiones, cm, formación continuada y proyecto de futuro. Tel. 675 51 42 14

MATARÓ

CALÇATS DURAN Passatge Sant Crist, 22

PREMIÀ DE MAR STA. MARIA · Llibreria i Papereria Tarragona, 13 (Barri Cotet) MARINADA · Llibreria i Papereria Gran Via, 147

SI ENCARA no tens treball i vols una

oportunitat per demostrar la teva capacitat d’adaptació. Truca ara al tel. 658 59 80 48 ES NECESSITA oficial/a de perruqueria per Vilassar de Mar. Telèfon: 93 757 55 62 ES NECESSITA cuiner amb experiència demostrable per restaurnat a Mataró. Enviar curriculum vitae a: tsunamiport@gmail.com RESTAURANTE en el Maresme necesita ayudante de cocina. Llamar al tel. 667 70 85 27 URGE incorporar 14 personas para el departamento de agente publicitario. Solo personas sin experiencia, la empresa forma a personas hace más de 10 años. Tel. 650 22 32 33. Sra. Rubio BUSCO profesora para clase de catalán e inglés. Tel. 674 77 02 49 ES BUSCA esteticista. Cv al correo: aromastetic@gmail.com AU PAIRS a Irlanda per a noies entre 18 i 35 anys, amb nivell bàsic d’anglès. A/e: info@viairlanda.com. Tel. 600 25 46 63. www.viairlanda.com

Ofertes de feina SEÑORA experiencia, cuida mayores, niños, tareas domésticas. Buenas referencias. Fija, interina, horas, fines semana. Tel. 628 87 95 57

ISSA · Papereria Riera Targa, 46 MULTICOSES · Papereria Av. Montevideo, 68 L’ILLA DE PAPER · Papereria Av. Montevideo, 5

CHICA busca trabajo Teià, Alella, Masnou. Tel. 650 83 54 60 CHICA busca trabajo limpieza por horas. 7 €. Tel. 632 67 29 69 CHICA busca trabajo limpieza. 7 € hora. Tel. 632 35 23 85 CHICA busca trabajo. Tel. contacto: 632 69 00 16 CHICA busca trabajo de niñera o cuidar abuelos. Tel. 600 20 14 84 SEÑORA busca trabajo de limpieza y cuidar mayores. Tel. 602 16 77 67 CHICA busca trabajo limpieza, cuidado niños. Tel. 631 61 46 11 BUSCO trabajo ayudante cocina. Tel. 632 51 52 75 CHICA busca trabajo limpieza de mañana o todo el día. Tel. 602 06 64 84 AUXILIAR de geriatría responsable, cuida nens, persones grans, dependents. Tel. 722 20 08 63 CHICA busca trabajo limpieza. 7 € hora. Tel. 632 28 26 97 BUSCO trabajo. Tel. 631 05 06 47 SEÑORA responsable experencia busca faena camarera, limpieza, canguro, auxiliar enfermería. Teléfono: 654 61 95 39 CHICA trabajo limpieza. Teléfono de contacto: 617 12 51 83 BUSCO trabajo de auxiliar con título experiencia, con coche. Teléfono: 620 77 18 97 SE OFRECE chica limpieza, cuidado personas mayores, ayudante cocina. Coche propio. Tel. 600 75 10 53


Anuncis per paraules 97

CHICA trabajo de limpieza. Teléfono: 631 16 79 18 BUSCO trabajo doméstico. Teléfono: 627 32 56 25 SE OFRECE ayudante de cocina avanzado o cocinero. Teléfono de contacto: 682 93 11 55 BUSCO trabajo limpieza tardes lunes, martes, miércoles y viernes. Teléfono: 672 68 74 78 CHICA busca trabajo limpieza, 6 € hora. Tel. 617 65 74 76 ASSISTENTA domèstica busca feina. Experiència. Referències. Cases, hotels. Tel. 671 64 88 60 CHICA busca trabajo canguro. Tel. 691 77 03 69 BUSCO trabajo de limpieza, cuidado personas mayores. 7 €/hora. Teléfono: 631 51 45 49 CHICA busca trabajo limpieza en Vilassar de Dalt. Tel. 640 29 93 22 BUSCO trabajo de limpieza. Teléfono: 602 08 35 58 CHICA busca trabajo coche. Teléfono: 625 99 75 43 CUIDO personas mayores, limpieza. Referencias. 660 59 81 93 BUSCO trabajo de limpieza, cuidado mayores. Tel. 679 92 46 67 CHICA responsable busca trabajo liempieza empresas o particular y cuidar personas mayores. Teléfono: 688 48 73 26 SEÑORA busca trabajo con muchas referencias. Tel. 631 38 77 28 SE OFRECE chica para limpieza por horas con coche. Tel. 677 70 78 14 BUSCO trabajo de limpieza, cuidado mayores. Tel. 602 16 77 67 SEÑORA con buenas referencias busca trabajo de limpieza 2 veces por semana. Tel. 600 81 05 98

AYUDANTE de cocina. Tel. contacto: 627 82 56 19 BUSCO neteja. Referències. Telèfon: 627 35 11 85 BUSCO trabajo limpieza, coche propio. Referencias. Tel. 685 90 90 81 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 610 00 73 42 CHICA busca trabajo limpieza fija, mañana o tarde. Tel. 664 75 62 81 ME OFREZCO para cuidar niños, restaurante, limpieza, 7 €/hora. Teléfono: 603 89 56 36 CHICA busca trabajo limpieza, cuidado mayores, camarera habitación. Tel. 632 18 01 36 BUSCO trabajo por horas. 8 €, limpieza. Referencias. Tel. 606 83 96 74 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 632 31 34 21 SEÑORA con vehículo y experiencia busca trabajo doméstico, cuidar personas mayores. Tel. 678 37 97 53 SEÑORA con referencias busca trabajo interina, cuidado mayores. Tel. 699 20 32 92 SEÑORA busca trabajo limpieza, camarera habitaciones. Tel. 603 58 50 33 SEÑORA con experiencia busca trabajo limpieza o cuidar personas mayores. Tel. 693 99 77 01. Kari CHICA de 32 años responsable y seria para cuidar mayores o canguro, tambien limpieza. Coche propio. Tel. 632 61 88 83 CHICA busca trabajo tardes. Tel. de contacto: 634 21 71 83 CHICA busca trabajo limpieza. Tel. 674 80 36 58 SEÑORA busca trabajo interina o por horas. Tel. 697 33 73 33 CHICA busca trabajo fija. Teléfono: 631 25 10 38

VIASAN VIATGES GRUP CLICK VIAJA

del Carib a un preu increïble!

FERVET Consulta Veterinària

C/ de la Plaça, 78 · Premià de Mar Tel. 930 133 044

SNACK-BAR

CAFETERIA

Esmorzars de forquilla· Entrepans calents i freds· Pinxos i patates braves Divendres i caps de setmana OSTRES GALLEGUES!

Ostra + copa de cava: 3 € C/ Jacint Verdaguer, 23 Premià de Mar ·Tel. 622 651 537

9

www.viasanviatges.clickviaja.com Viatja als destins més sol·licitats

Vilassar de Mar Pl. Tarradelles, 57. Local 1 Reserves: 678 050 825 · vinitus2015@gmail.com

N O U E UROS

®

FRANQUÍCIA DE PREU ÚNIC

Calçat, roba i complements € Des de 850

Gaudeix de les teves vacances en autèntics paradisos C/ Mercè, 16-20, bloc A, esc. A, 1, local · Premià de Mar Tel. 937 520 144 · premiademar@clickviaja.com

TOT A 9 EUROS

C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 77 Premià de Mar · Tel. 93 141 47 99 Nou Euros - Premià de Mar ·


98 Anuncis per paraules para llevar casa y cuidar personas mayores. Teléfono de contacto: 678 37 97 53 CHICA busca trabajo. Tel. contacto: 632 19 28 97 SE OFRECE chica para limpiar y hacer de canguro. Llamar a teléfono 695 03 94 43 SEÑORA seria responsable, buenas referencias, estudios universitarios, amplia experiencia, se ofrece para trabajar limpieza, cuidado niños ancianos. Tel. 675 01 00 13 BUSCO trabajo de limpieza de casa. General. Cuidado de personas mayores, niños. Tel. 639 48 32 20 JOVEN trabajadora y con referencias se ofrece para limpieza de casas, canguro, por horas. Tel. 678 18 94 21 CUIDO personas mayores. Teléfono: 674 60 28 71 CHICA seria responsable experencia, busca faena horas. Tel. 627 19 11 62 MASNOU señora con experiencia busca trabajo. Tel. 674 77 02 49 CHICA busca trabajo manañas, tardes. Tel. 617 52 27 85 ME OFREZCO

Ensenyament AU PAIRS a Irlanda per a noies entre

18 i 35 anys, amb nivell bàsic d’anglès. A/e: info@viairlanda.com. Tel. 600 25 46 63. www.viairlanda.com BATERÍA clases particulares. Teléfono: 656 44 15 71

conversación nativa titulada Vilassar. Teléfonos: 93 759 89 91 660 84 78 89 DIPLOMADA en idiomas se ofrece como profesora de repaso/apoyo escolar de asignaturas humanísticas (catalán, castellano, inglés, literaturas, historia...). En el Masnou, Teià, Alella i Premià de Mar. Interesad@s contactar tardes: 635 32 49 36. Iris PROFESSORA Liceu. Classes pianoviolí. Tel. 650 41 80 18 S’OFEREIX traduccions castellà - català experiència demostrada en terminología financera, bancària i assegurances. Tel. 630 08 84 77 REIKI en Vilassar de Mar. Iniciaciones de reiki niveles 1º, 2º, 3º y maestría. Sistema Usui de sanación natural por imposición de manos. Cursos de fin de semana. Diploma acreditativo. Tel. 666 41 46 39 PÁDEL clases iniciación, perfeccionamiento. Individuales o grupos. Vilassar, Premià, Masnou, Cabrils, etc. Económico, monitor titulado. Teléfono: 626 26 84 01. Xavi ALEMÁN clases. Tel. 636 04 52 41 PROFESSORA particular. Telèfon de contacte: 629 92 86 24 PROFESSOR amb experiència i llicenciat en Física dóna classes de ESO, Batxillerat, selectivitat, exàmens d’accés a GM i GS i Universitat de mates, física, química i electrònica. Tel. contacte: 690 88 34 14. Carles. A/e: camacho.orozco@gmail.com CLASSES de reforç primària i ESO. Totes les asignatures. Ortografia i lectura. Amb experiència. Telèfon: 669 68 71 94 MESTRA amb experiència dóna classes individuals i grups de primària i ESO. Tel. 667 61 04 54 ALEMAN intensivo, particular y empresas. Tel. 657 60 58 03 PIANO classes particulars, preus econòmics. Professora titulada, totes les edats. Tel. 680 14 24 17 INGLÉS

Eloy Borrallo 649 700 551 Construcció i manteniment de jardins Pl. del Mil·lenari, 3, 2n 1a · Teià

PROFESORA con experiencia clases primaria, ESO, acceso al grado medio y superior. Niños y adultos. Vilassar de Mar. Tel. 669 03 20 96 ESTUDIANTE de filología inglesa con estudios en EE.UU. Ofrece clases particulares de inglés a precios económicos, secundaria y adultos, selectividad y certificados. Tel. 654 06 90 60 ES BUSCA professor particular de dansa clàssica. Tel. 686 55 51 72

Motor Suzuki 1000 K7 K8. Per circuit. Tel. 646 32 94 02. Xavi URGE comprar o gestionar la venta de turismos, furgonetas, todo terrenos, monovolúmenes y motocicletas. Pago máximo, compare y paso a domicilio. Tel. 608 49 57 90 COMPRO coches, todoterrenos, furgonetas. También vehículos gama alta. Pago inmediato. Seriedad. Tel. 619 02 08 39 COMPRO

Professionals LAMPISTA. D’aigua, llum, gas. Bons preus. Tel. 636 27 40 68 PERSIANES reparació, instal·lació i motorització marca Somfy amb 5 anys garantia. No cobrem desplaçament. Pressupost gratis. Telèfon de contacte: 608 74 20 17 PLAGUES Laselva: desratitzacions / desinsectacions / desinfeccions. Solucionem qualsevol problema de formigues, rates, cuques, mosquits, mosquits tigre, tèrmits, corcs i demés insectes rastrers. Tractaments de fusta curatius i preventius. Marc. A/e: plagueslaselva@outlook.com. Telèfon: 607 46 65 60 PINTOR . Interiores y fachadas. Vilassar de Mar. Teléfonos: 93 750 14 29 675 19 80 21. Pablo INSTAL·LADOR autoritzat. Tot en lampisteria, també disposem de paleta, pintura i pladur. Més de 15 anys d’experiència. Tel. 696 05 93 95 ROSI. Quiromasagista. Tel. contacto: 677 03 78 34


Anuncis per paraules 99

tire. Llámenos, lo recogeremos gratuitamente. Tel. 93 555 62 56 606 20 84 76 ORDENADORES. Ingeniero informático repara, amplia y configura ordenadores. Solución a cualquier tipo de problema. Económico. Tel. contacto: 671 03 42 71. Óscar REFORMES integrals, impermeabilitzacions, instal·lacions d’aigua, gas, llum, carpinteria en fusta, alumini. Tel. 657 33 05 27. Josep ORDINADORS. Reparació, venda, virus, ADSL, Wi-Fi, etc. Tel. 637 18 54 67. Sergi SOFÁS de piel, limpiamos cualquier color, restauramos, cambiamos espumas, hundimientos, rotos, etc. Presupuesto sin compromiso. Teléfono de contacto: 93 751 16 86 (taller) PALETA pintor, lampista, fontanero, económico. Tel. 649 13 19 20 PINTOR para empresas y particulares, comunidades, fachadas, parking, impermlabilizaciones. Teléfono de contacto: 658 91 79 77 COMPRO mobles antics, col·leccionista paga el màxim: calaixeres, rellotges, quadres, caixes, etc. Pago al comptat. Passo a domicili per tot Catalunya. Consultar sr. Josep Riera. Tel. 608 94 36 29 - 93 882 03 63 JARDINER amb experiència s’ofereix per podes i manteniments de jardins, 12 €/hora o preu tancat per projecte. Eloi. Tel. 626 71 91 31 TRABAJOS verticales en general. Sin andamios ni grúas. Económico. Tu mejor opción. Teléfonos: 659 51 69 85 93 759 77 29 ANIMACIONS i festes infantils a preus econòmics. Visita el web: www.topguay.com. Tel. 678 84 64 29 NO LO

pintor económico, experiencia. Tel. 653 79 65 06 - 93 755 01 52 TORNE obres reformes pintura, parquet, pladur. Telèfons: 93 754 18 77 662 03 18 22 JARDINERIA general, poda i tractaments fitosanitaris. Titulat experimentat. Econòmic. Tel. 692 87 58 61 PLAGAS eliminamos cucarachas, chinches, termitas. Tels. 619 63 53 97 93 798 30 34 TRANSPORTES de todo tipo, pequeñas mudanzas en furgoneta. Teléfono: 679 43 86 17 ORDINADORS. Reparacions a domicili. Tel. 93 429 51 90. Sergi ANTENAS e interfonos, reparación. Tel. 628 53 42 40 MUDANZAS portes, económicas. Tel. 676 83 07 89 MASAJE con los pies relajante. Tel. 664 12 75 58 FORRAMOS zapatos, bolsos, sandalias... Complementos ideales para bodas y fiestas. Tel. 93 751 16 86. Taller INFORMÁTICO a domicilio. Repara tu ordenador desde casa. Teléfono de contacto: 607 66 56 79 PINTORES - BBB. Tel. 651 67 36 35 TRANSPORTES y mudanzas. Servicios a toda España. Experiencia y seriedad. Tel. 645 95 93 91. Sr. Ruiz TENDALS - toldos, cortines, persianes, mosquiteres, pèrgoles, capotes. Motoritzem amb Somfy, 5 anys de garantia. Reparem tot tipus de tendals i canviem lones. Tel. 93 754 84 83 651 81 64 56 PINTORES económicos. Teléfono de contacto: 651 67 36 35 JARDINERO y podas, mantenimientos limpieza en general, 10 €/h. Tel. 628 40 44 26 PALETA

Pneumàtics Masnou Itàlia, 18 08320 El Masnou 93 540 99 71 www.firststopmasnou.com

INSTALBOMB

Instal·lacions i manteniment · Regs · Bombes per a pous · Electricitat i lampisteria · Grups de pressió Tel. 610 45 50 81· 937 53 28 91 www.bombaspozo.es instalbomb@gmail.com

Ptge. Horts de Santa Creu, 12 CABRILS 93 750 95 73 vetcabrils@telefonica.net

SERVICIO DE RECOGIDA A DOMICILIO Reparación de calzado, bolsos y mochilas. Cambios de cremalleras y demás Recogida de reparaciones

633 97 60 79 JOAN

SERRALLERIA ESTEBAN

www.serralleriaesteban.net se.esteban@terra.com • • • • • •

Tot tipus de portes, baranes, ballestes, escales i reixes de ferro Truqui’ns i Claraboies li farem el seu Tota classe de tancats metàl·lics pressupost i bruc sense Automatismes per a portes compromís Acer inoxidable Treballem per a constructors i/o similars

Porta ferro

Reixes

Tancat metàl·lic

Camí del Mig, 256 · Cabrera de Mar · Tel. 93 759 85 48 · Tel./fax 93 753 20 83 · Mòbil: 629 78 37 34

Préstamos e hipotecas Estudio gratuïto

696 662 585


100 Anuncis per paraules de portàtils, ordinadors de sobretaula (totes les marques) i mòbils. Servei a domicili. Telèfon: 682 80 74 75. Álvaro TENDALS (toldos). Reparem, motoritzem i instal·lem tota mena de tendals (toldos). No cobrem desplaçaments. Pressupostos sense compromís. Telèfons: el Maresme 665 56 87 80. Badalona 93 399 01 00 REFORMAS económicas casas, pisos, locales. Lavabos, cocina, pladur, lampistería, carpintería, parqué, platos ducha... Presupuestos gratis. Teléfono: 690 08 81 40. Evaristo NATALIA placentero masaje. Particular. 622 64 08 75 TRANSPORTES desde 25 €. Teléfono: 634 86 88 98. Alejandro FUSTER econòmic portes, parquet, mobles a mida pressupost, sense compromís. Telèfons: 665 10 90 81 696 54 44 68. Oscar CANTS a cerimònies (casaments, noces d’argent-or...). Extens repertori i també encàrrecs. Informeu-vos-en al tel. 93 759 23 90. Montserrat COMPTABILITAT per hores. Tancament, balanços, comptes anuals, impostos. Economista amb molta experiència. Tel. 676 45 19 59. A/e: contable.bcn@gmail.com REPARACIÓ

Botigues

YA TOCA

DECORACIÓ · AROMES DE LLAR JOGUINES TÈXTIL CUINA· REGALS Novetats I MOLT MÉS cada setmana A PREU DE MAJORISTA Preus

anticrisi

agua, luz, calefacción, reformas, parquet. Económico. Teléfono: 672 83 47 20 CONSTRUCCIONES reformas. Tel. 653 79 65 06 - 93 755 01 52 PEDICURA manicura a domicili, esmaltat permanent. Tel. 620 92 17 57. Tere REFORMAS cocinas, baños, pisos, locales, albañilería, fontanería, electricidad, pintura, pladur, calefacción, a/a. Disponibilidad inmediata. Albert. Tel. 666 26 64 20 JARDINER serietat. Tel. 691 20 70 06 REFORMAS en general pisos, casas, cocinas, baños, pladur, agua, electricidad, pinturas, carpintería de madera, comunidades. Presupuestos. Tel. 690 08 81 40. Evaristo NETEJA de cases, comunitats i oficines. www.casaneta.net. Telèfon de contacte: 93 555 45 74 IMPERMEABILIZACIONES garantizadas. Albert. Tel. 666 26 64 20 REFORMAS hacemos presupuestos sin compromiso manitas, cocina, baños, parquet, pladur, pintura. Precio: 15 €/hora. Nos encargamos de todos detalles. Tel. 620 27 95 33 SERVICIO técnico informático. Reparación de ordenadores, recuperación datos, redes, virus, servicio a domicilio. Web: www.kerberosns.com. C/e: soporte@kerberosns.com. Teléfono de contacto: 603 85 36 69 DESATASCAMOS, reparamos e instalamos tuberías, desagües. Teléfono: 93 753 22 37 PERSIANAS reparación, instalación y motorización. No cobramos desplazamiento. Tel. 637 57 67 20 TRANSPORTES mudanzas. Teléfono: 660 51 60 66 MANITAS

ARTICLES DE QUALITAT DE FABRICACIÓ ESPANYOLA I EUROPEA TOTS ELS ARTICLES D’IMPORTACIÓ AMB CERTIFICATS DE QUALITAT Premià de Mar:

C/ Enric Granados, 68

Malgrat de Mar:

C/ Carme (cant. c/ Indústria), s/n

Tel. 620 44 70 88

Josep M. Batista i Roca, 6 CABRILS Tel. 93 750 84 01 Fax: 93 750 74 09 srcolomer@hotmail.com

professional per a manteniments, podes, fitosanitaris, reg, piscines. Preus assequibles. Telèfon: 606 52 80 44. Adreça electrònica: jardineriamiquel@gmail.com PALETA supereconómico. Teléfono: 671 19 83 30 FUSTER reparacions generals. Tel. 633 68 99 15 PINTOR casas, pisos, locales, barnices, económico, con referencias. Tel. 676 19 54 75 JARDINER titulat. Podes d’arbres, gespes naturals i artificials, retallada de tanques i manteniments. Tractaments fitosanitaris. Tel. 625 40 08 63 JARDINERÍA mantenimientos generales. Tel. 627 82 56 19 TRABAJOS verticales en general. Sin andamios ni grúas. Económico. Tu mejor opción. Teléfonos: 659 51 69 85 93 759 77 29 REPARAMOS y cambiamos bajantes por P.V.C. plástico. Tel. 93 753 22 37 MUDANZAS y transportes. Montaje y desmontaje muebles. Tel. 93 753 38 88 627 48 80 18. J. Rodríguez PEDICURES i manicures a domicili especial avis. Beatriz. Tel. contacte: 656 90 62 03 LAMPISTA electricista, instalador autorizado. Tel. 618 92 19 55 RÁPIDO, económico, transportamos pequeños y medianos objetos, puerta a puerta. Tel. 619 78 70 21 JARDINER

Varis partidas, estocs de empresas, liquidaciones, muebles, ropa, material de ferretería, zapatos, perfumería, droguería, maquinaria y toda clase de productos recuperables. Pago al contado. C/electrónico: aixasvilar@yahoo.es. Tel. 670 21 42 17. Bianca. Tel. 678 49 46 48. Jenny VENC cadira salvaescales nova, ideal persones amb mobilitat reduïda. Transport i muntatge inclosos. Ocasió! Tel. 660 08 19 79 COMPRO muebles antiguos, vacío pisos y locales. Pago al contado. C/e: aixasvilar@yahoo.es. Tel. 670 21 42 17. Bianca. Tel. 678 49 46 48. Jenny COMPRO


Anuncis per paraules 101

TRASPASO licencia taxi. Vilassar de Mar. Por jubilación. Cartera clientes. Buen precio. Tel. 679 75 87 58 HABITACIÓ per parelles. Telèfon de contacte: 616 42 48 92 COMPRAMOS libros antiguos. Bibliotecas completas. Colecciones de tebeos y papel antiguo en general. Pago al contado. Tel. 696 45 63 94 COMPRO puntales, tableros, andamios, etc. Tel. 631 56 52 31 HORTETS. Tel. 691 20 70 06 SEÑORA alquilo habitación piso familiar. Premià Mar centro. Teléfono de contacto: 627 19 11 62 ORIENTACIÓN humana a través del Tarot. Tel. 658 59 39 72 EL MASNOU ambulatorio, alquilo una habitación a chica, amplia y exterior, wifi, 260 €. Gastos incluídos. Teléfono: 674 84 08 67 CÉSPED artificial. Tel. 691 20 70 06 SE ALQUILA habitación Premià de Mar, vistas al mar. Todos servicios incluidos, precio: 250 €. Tel. de contacto: 651 74 26 74 ALQUILO habitación Premià de Mar. Tel. 687 33 37 20 SE TRASPASA licencia de taxi, 7 plazas en Vilassar de Dalt, con coche incluido. Precio: 80.000 €. Tel. 670 22 58 12 607 80 80 77 ES TRASPASSEN nínxols Vilassar de Dalt. Tel. 620 69 83 07 GRACIAS Espíritu Santo J.B. GRACIAS San Antonio porque me has escuchado. Gracias, gracias, gracias. M.I.N.

BUGADERIA D’AUTOSERVEI RENTAT PROFESSIONAL A UN PREU INCREÏBLE! Comprova la qualitat d’ECOBUBBLES: Màquines de rentat d’última generació i de la gamma més alta Descalcifiquem l’aigua en cada rentat Detergent, suavitzant i desinfectant inclosos

Obert de 8 a 22 h tots els dies de l’any! Carrer Mercè, 33 · Premià de Mar www.ecobubbles.net premiademar@ecobubbles.net

Tenemos la llave de su casa... y un sinfín de llaves más, incluso la llave de control remoto para abrir su puerta a distancia. Exposición y Venta: Fortuny, 17 · Tel. 93 755 43 20 (4 líneas) · Fax 93 790 11 61 · MATARÓ

El mago de las Puertas Automáticas


Sopa de lletres Troba el nom de 8 calçats diferents. Les lletres poden estar en: horitzontal, vertical o diagonal, en un o altre sentit.

D J O Ç U L L A N I S S A C O M L M K N E S N F

102 | La cuina

peixos Lluç a l’estil de Santurce INGREDIENTS:

· 1 lluç d’1 kg · 2 patates grosses · 4 grans d’all · 2 bitxos · 1 cullerada de vinagre · 4 talls fins de bacó · Oli · Sal i pebre

A T E L C N A X A N B U I O I S V O S H B A L L K L A Y A L A D A A B D L L D X Y B A A L I N O N M T G A T A B E A I E R A S A D V L E I U T U R I L A N A U A A I A R A S T N P F W A X O J E S D O P B A L L

Talleu el lluç en 4 rodanxes, renteu-les i deixeu-les escórrer. Peleu les patates, i talleu-les a làmines de ½ cm de gruix. Escalfeu el forn a 180 ºC. Escalfeu oli en una paella i fregiu-hi les patates a foc suau, fins que agafin color. Col·loqueu-les en una safata. Salpebreu les rodanxes de lluç i col·loqueu-les sobre les patates, amb un tall de bacó al damunt. Poseu la safata al forn i deixeu-ho coure uns 6 o 7 minuts. Mentrestant, escalfeu oli en una altra paella. Fregiu els alls pelats i tallats a làmines fines. Un cop ben rossos, retireu la paella del foc i tireu-hi el vinagre i els bitxos. Remeneu-ho bé i amaniu el lluç amb aquesta salsa.

E X P O L C S E Espardenya. Xancleta. Bota. Esclop. Mocassí. Sabatilla. Vamba. Sandàlia SOLUCIÓ:

8

Des de 1980

BAR-RESTAURANTE Polígono Ind. BUVISA

EL POLÍGON

C/ Ponent, s/n Premià de Dalt (al lado de Patatas Alfonso Torres)

Solució 8 diferències

TRES DÍAS POR SEMANA BARBACOA

Can Gaxas Bar C/ Sant Ferran, 23 Premià de Mar

LOS SÁBADOS DESAYUNO CON BARBACOA (BRASA) De lunes a viernes menú diario 9 € ¡OS ESPERAMOS A TODOS!


www.gruplesseps.com lessepscomercial@gruplesseps.com

GRUPLESSEPS MARESME LESSEPS

LA SEAT DEL MARESME. CTRA. BARCELONA NII, 40-42 - MATARÓ - Tel. 93 798 60 67

ABADALONA

C/ ACER, 10-12. POL. IND. LES GUIXERES - BADALONA - Tel. 93 113 60 23 - Tel. taller: 93 117 61 00

/ Servei integral de gestió per a empreses i autònoms. Tel. 663 808 575 / Renting, leasing i flotes / Vehicle nou, km 0 i seminou / Servei urgent / Servei de mecànica

/ Servei de planxa i pintura


ET MILLOREM

qualsevol pressupost


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.