KUBOTA XMS SERIES - NE

Page 1

XMS

KUBOTA XMS SERIES


Een frisse blik is het antwoord op de uitdagingen van vandaag

2

XMS SERIES


De uitdagingen waarmee de landbouwsector wordt geconfronteerd, worden steeds groter. En in de moeilijke tijden helpt maar één ding: een nieuwe manier van denken. Kijken naar alternatieve mogelijkheden en slimme beslissingen nemen. Voor uw volgende trekker aankoop betekent dit kiezen voor efficiëntie in plaats van imago. Voor een trekker die onder constante belasting het zware werk met topprestaties kan doen. En dat alles tegen een redelijke prijs. Een Kubota trekker is precies het juiste alternatief in tijden als deze.

3


#XMS210-XMS213-XMS216-XMS218

Een nieuwe standaard in spuiten Voor de moderne landbouwers betekent een optimale bespuiting dat zijn gewassen tegen ziekten, plagen en onkruid beschermd worden met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen. We willen genoeg voedsel voor de wereld, met minder impact op het milieu. Kubota veldspuiten maken precisielandbouw mogelijk door middel van een bespuiten op het juiste moment en op de juiste plaats. Dit betekent voor de boer hogere opbrengsten, lagere kosten en minder verspilling.

Wist u dat?    Wist u dat Kubota producten gefabriceert worden in zeven Europese landen? Deze nabijheid tot de markt staat centraal in de filosofie van het bedrijf. Elke fabriek voldoet aan dezelfde hoge Japanse kwaliteitsnormen, of deze nu in Duitsland, Frankrijk of Japan is gevestigd.

4

XMS SERIES


XMS2 De XMS2 gedragen veldspuit is ontwikkeld met focus op gebruiksvriendelijkheid en milieubescherming. Met tankvolumes van 1000, 1300, 1600 en 1800 liter en spuitbomen in de HOSA aluminium 15 meter en HC staal 18 - 30 meter. In combinatie met de 1100 liter XFT211 fronttank die veel meer biedt dan alleen extra tankinhoud.

5


#Alles op één plek

Veilig, schoon en gemakkelijk te vullen Met de innovatieve toepassingen zoals iXspray, iXclean® en iXflow-E® staat de XMS2 garant voor een gebruiksvriendelijke bediening. Al deze functies van de XMS2 zijn gemakkelijk te hanteren. Een betere integratie en bescherming zult u nergens anders vinden.

Parkeerframe met wielen Optioneel is een parkeerframe beschikbaar om de veldspuit eenvoudig op te bergen.

6

EasyHitch De EasyHitch snelkopppeling voor de XMS2-veldspuit maakt het u gemakkelijk. Een ingenieus vergrendelingssysteem beveiligt de machine en toont de gebruiker dat deze correct is aangesloten.

Mixtank De mixtank met schaalverdeling met een inhoud van 30 liter is op rails gemonteerd en volledig geïntegreerd in het frame. Het roterende reinigingsmondstuk voor jerrycans geeft het water af wanneer het naar beneden wordt gedrukt. Het circulaire spoelsysteem is geen toevoeging: het maakt deel uit van het ontwerp!

XMS SERIES


Filtersysteem Zowel zuig- als drukfilters zijn gemakkelijk toegankelijk voor inspectie en indien nodig eventuele daaropvolgende reiniging, waardoor het contact met de spuitvloeistof minimaal is. Het aanzuigfilter met hoge capaciteit filtert de volledige stroom voordat de vloeistof de pomp binnenkomt. Het zelfreinigende drukfilter voorkomt verstopping door een continue stroom waardoor het filterzeef schoon blijft. De onopgeloste deeltjes worden teruggevoerd in de tank totdat ze volledig zijn opgelost. Hogedruk roerders (optioneel) Maakt krachtig mengen mogelijk tijdens de bereiding van het mengsel. Dit is vooral handig wanneer poeders worden gebruikt of na sedimentatie gedurende een langere periode van onderbreking. De volledige pompstroom wordt gebruikt om 6 verstuivers aan te drijven. Roerder met retour Met zijn speciale roerbuis wordt het tankmengsel in beweging gehouden. Om de hoofdtank volledig te ledigen kan deze tijdens het spuiten elektrisch worden uitgeschakeld.

Handwastank Alles is aanwezig om uw handen schoon te houden. Gemakkelijke toegang om de 18 liter tank te vullen via de opening in het deksel. U kunt uw handen wassen via de handwaskraan die in de deur is geïntegreerd. Om vervuiling te voorkomen, kunnen wasvloeistoffen in de vulmengbak worden opgevangen.

Gereedschapbakje. Met het opbergvak voor gereedschap kunt u uw veiligheids- en schoonmaakspullen of gereedschap altijd bij u op de veldspuit houden.

Schoonwatertank De veldspuit kan in het veld worden gereinigd met water uit de 180 liter schoonwatertank. Gemakkelijke toegang om de tank te vullen via de opening in het deksel.

Tankinspectiegat. De volledig geïntegreerde opstap- en handgrepen bieden veilige toegang tot het tankdeksel, zelfs bij de grote 1800 liter tank.

Vullen via de zuigslang Extern aangezogen water wordt eerst gefilterd door het filter op de slang en vervolgens door het aanzuigfilter. Tegelijkertijd kunt u de chemische inductor al gebruiken om poeder en vloeibare producten toe te voegen en voor te mengen. Een optionele terugslagklep voorkomt terugstroming naar de waterbron.

Hydrant aansluiting De optionele 2 inch hydrantvulinrichting maakt vullen onder druk met hoge capaciteit mogelijk.

Buitenreinigingsset 15 meter slang, een borstel met inzet voor zeep, allemaal gekoppeld aan de perszijde van de pomp, maken reiniging in het veld mogelijk met water uit de 180 liter schoonwatertank. 7


#iXclean®-iXflow-E®

Met zorg voor het milieu iXflow-E® en iXclean® zijn de eigenschappen die zorgen voor minder belasting van het milieu tijdens het spuiten en die het gebruikerscomfort verhogen. iXflow-E® iXflow-E® is het spuitleidingrecirculatiesysteem met elektrische spuitregeling. Er is een vrije circulatie van middelen met een terugkeer van spuitvloeistof terug naar de tank als het spuiten stopt. Dit betekent dat er geen sedimentatie in de spuitleidingen kan ontstaan en er geen doodlopende wegen zijn bij spuiten of te reinigen, zelfs niet als de spuitboom verticaal staat. Elke sectie staat onder druk van beide uiteinden van de spuitleidingen, zodat de gebruiker onmiddellijk kan beginnen met spuiten zonder enige drukverlies. iXflow-E® is beschikbaar op de serie XMS2 gedragen veldspuiten in combinatie met de HC 24-30 meter spuitboom. Het is dus gemakkelijk voor de gebruiker om het aantal en de grootte van de secties te bepalen die het beste passen bij hun vereisten en veldsituaties. De combinatie van IsoMatch GEOCONTROL® en GPS stelt de gebruiker in staat om overlapping en overdosering te verminderen, de kwaliteit van het gewas te verhogen en kosten te besparen. Dit alles in combinatie met zelfs hoge stroomsnelheden, want er is geen impact op de sectielengte, geen drukverlies of een ongelijke doorstroming tussen secties. iXflow-E® is ook volledig compatibel met de iXclean® Pro automatische reinigings- en spoelfunctie. Restvloeistof wordt niet teruggevoerd in de tank waardoor het technisch restvolume in de tank geminimaliseerd wordt en verontreiniging op de boerderij of in het veld wordt vermeden.

iXflow-E® - Voor een betere gewaskwaliteit en kostenbesparingen.

8

Gegarandeerde betrouwbaarheid De Kubota iXflow-E® elektrische afsluiter is voorzien van een robuuste, elektrische kogelkraan, die zeer betrouwbaar is in vergelijking met magneet- of plunjerkleppen zonder slijtdelen en met een zelfreinigend effect. De afsluiter gebruikt tijdelijk een extreem laag vermogen en biedt een hoge capaciteitsstroom in een compact afsluiterontwerp. De elektrische afsluiters van Kubota zijn CANbus / ISOBUS-compatibel voor sectieregeling (nozzle voor nozzle) of voor spotspraying spuiten.

XMS SERIES


iXclean® Comfort

iXclean® Pro

iXclean® Comfort iXclean® Comfort is een semi-automatische klepsturing. De combinatie van een elektrische niveau-indicator en een zuigklep biedt de gebruiker comfort en nauwkeurigheid; automatisch vullen stopt wanneer het geprogrammeerde niveau is bereikt, en de handelingen van alle ENFO® spoel- en aanzuigfuncties kunnen vanuit de cabine bediend worden! Simpelweg de spuitleidingen onderdruk zetten voordat u begint en daarna spoelen. ENFO® maakt deel uit van de standaardspecificatie van alle Kubota-spuitcomputers.

iXclean® Pro. iXclean® Pro is een geavanceerde oplossing met volledig automatisch, elektrisch klepbeheer op ISOBUS-spuitmachines. Het betekent dat alle functies vanuit de cabine kunnen worden bediend. Omschakelen tussen vullen, roeren, spuiten, verdunnen, primen, spoelen en tankreiniging is heel eenvoudig: druk gewoon op de knop! Naast automatisch vullen biedt iXclean® Pro ook een volautomatisch meerstaps spoel- en reinigingsprogramma voor de gehele spuit. Met één druk op de knop start een uitgebreid reinigingsproces inclusief alle handelingen. Het is zo grondig dat het residuniveau na automatische reiniging onder de 1% ligt. iXclean® Pro voor vullen of reinigen: elke liter telt!

Elektronische niveaumeting. De elektrische niveau-indicator (optioneel) geeft het werkelijke tankvolume door aan de spuitcomputer, evenals via het Focus 3-display op het Easy Set-bedieningspaneel. iXclean® Comfort en iXclean® Pro zijn standaard uitgerust met de elektrische niveau-indicator.

Wist u dat?    Wist u dat onze onderdelen geproduceerd zijn volgens dezelfde hoge normen en strenge specificaties als de Kubota machines? Originele onderdelen zullen altijd werken en passen zoals bedoeld, en zijn gegarandeerd om uw machine te laten draaien op maximale prestaties.

Focus 3

9


#Boom Guide

Blijft de juiste hoogte volgen Boom Guide is het automatische boomhoogteregelingssysteem dat u helpt de door u gekozen spuithoogte te behouden. Ultrasone sensoren sturen de hydrauliek van de veldspuit aan om de spuitboom over het gewas of het bodemoppervlak te geleiden of een combinatie van beide, de zogenaamde hybride modus. Deze speciale sensortechnologie biedt uitstekende geleiding in veel verschillende en uitdagende veldomstandigheden, waardoor het voor de gebruiker gemakkelijker wordt om gefocust te blijven op het spuiten.

Voordelen van Boom Guide • Minder drift: meer constante en correcte spuithoogte. • Verhoogde capaciteit: maakt hogere spuitsnelheden mogelijk, ook in het donker. • Gebruikerscomfort: minder vermoeidheid en meer aandacht voor het spuiten. • Selectie van gewas-, bodem- of hybride modus: volg de bovenkant van een gesloten gewas nauwkeurig, volg de grond in een oneffen, open gewas of een combinatie van beide situaties. • Veilig transport: ultrasone sensor klapt automatisch in met de arm in de transportpositie. • ISOBUS-compatibel: eenvoudige plug-and-play met ISOBUS-compatibele (tractor) terminals.

10

Boom Guide Comfort De twee ultrasonische sensoren in de boom kunnen de spuithoogte regelen door de centrale hellingcorrectie en de parallellogram hef. Dit eenvoudige en kostenefficiënte systeem is geschikt voor glooiende hellingen, ongelijke gewasomstandigheden en lagere rijsnelheden.

Boom Guide Pro Dit geavanceerde systeem maakt gebruik van drie ultrasone sensoren om het linker en rechter boomdeel onafhankelijk van elkaar te besturen voor de ultieme geleiding in de meest uitdagende veldomstandigheden. Boom Guide Pro kan positieve en negatieve hoogtes aansturen onafhankelijk per zijde van de spuitboom om de bodemcontouren in alle omstandigheden te volgen!

Boom Guide Comfort

Boom Guide Pro XMS SERIES


#iXspray software

Duidelijk, intuïtief en gemakkelijk De innovatieve iXspray software met intuïtieve interface garandeert een eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening van de spuitmachine. iXspray zit vol handige functies om het comfortniveau voor de bestuurder te maximaliseren, tijd te besparen en fouten te vermijden tijdens een druk spuitseizoen, zoals voorinstellingen voor spuitwerkzaamheden en eenvoudig programmeerbare boomconfiguraties. De IsoMatch Grip voegt eenvoudige controle toe aan de vingertoppen. Verschillende niveaus om op een gemakkelijke manier te werken Het hoofdmenu van iXspray is opgedeeld in drie verschillende gebruikersniveaus om een duidelijk overzicht, eenvoudige navigatiestructuur en optimale gebruiksvriendelijkheid te bieden. Het eerste niveau is bedoeld voor alle functies die met spuiten te maken hebben, zoals vullen, mengen, reinigen enzovoort. Het tweede gebruikersniveau is het vooraf ingestelde niveau waar u spuitopdrachten en spuitboomconfiguraties kunt opslaan. Het derde niveau is het service- en diagnoseniveau voor het kalibreren en aanpassen van de spuitmachine.

AEF en ISOBUS De XMS2 gedragen veldspuit is ISOBUS-compatibel en AEF-gecertificeerd voor een gegarandeerde compatibiliteit.

Gebruikersvriendelijk en comfort • 100% ISOBUS-compatibel • Intuïtieve aanraakinterface • Duidelijke schermindeling - gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen • Snelkoppelingen tussen verschillende schermniveaus • Slechts een paar klikken naar verschillende functies • Intuïtief en logisch - geschikt voor elke landbouwer • Gemakkelijk te programmeren en te bedienen dankzij de AUX-N-functionaliteit

IsoMatch Grip • Samenwerken met de ISOBUS-terminals IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+ • 44 werktuigfuncties kunnen worden aangestuurd en toegewezen • Ondersteunt tot vier werkmodes

11


#XFT211

Zoveel meer dan alleen volume Het innovatieve XFT211-concept biedt veel meer dan alleen extra tankvolume. In combinatie met de XMS2 gedragen veldspuit biedt de XFT211 fronttank een totaal volume van circa 3000 liter, waardoor de combinatie XMS2 en XFT een serieus alternatief is voor een zelfrijdende veldspuit.

Wist u?    Wist u dat Kubota niet alleen een van de 50 meest erkende merken in Japan is, maar ook een van de grootste tractorfabrikanten ter wereld? Alleen al in 2014 produceerde Kubota meer dan 180.000 tractoren.

XFT211 Pro versie

12

XMS SERIES


XFT211 handmatige versie

XFT front tank De XFT fronttank is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De XFT211 Comfort met handmatige bediening van het EasySet-bedieningspaneel op de XMS2-veldspuit en het bedieningspaneel van de XFT211. De tweede versie is de XFT211 Pro. Dit is de ISOBUS-versie van de fronttank, de gebruiker krijgt volledige controle over alle functies vanaf de tractorstoel, inclusief automatisch niveaumanagement. Voor- en achtertank worden dan evenredig geleegd voor een optimale gewichtsverdeling.

13


#Multi-tank-management

Multi-tankmanagement Het XFT211-concept met gecombineerde functies geeft u meer flexibiliteit. Vanuit de tractorcabine kunt u tijdens het spuiten eenvoudig kiezen welke tank u wilt gebruiken. Er zijn drie verschillende combinaties mogelijk met de XFT 211 fronttank: • Één-tank benadering: beide tanks zijn gevuld met spuitvloeistof waardoor de tankcapaciteit met 60% toeneemt. • Twee-tank benadering: gevuld met twee verschillende tankmengsels, kunnen de voor- en achtertank worden gebruikt als twee onafhankelijke spuittanks. • Reservoir benadering: gevuld met schoon water of een geconcentreerd product kan de XFT fronttank gebruikt worden als reservoir voor later gebruik, bijvoorbeeld in een ander veld of gewas.

14

XMS SERIES


Laag en compact ontwerp Door het lage en compacte ontwerp van de fronttank van de XFT211 heeft de tractorbestuurder nog steeds uitstekend zicht op de rijpaden in het veld. Daarnaast geven de XMS2 en XFT211 een optimale balans aan deze combinatie. Omdat trekkers veel hogere lasten op hun achterhef kunnen dragen, is ballastgewicht aan de voorkant van de trekker essentieel. Met een nominaal volume van meer dan 1100 liter is de XFT211 het gewicht aan de voorkant, dat stabiliteit aan uw tractor toevoegt, maar alleen wanneer dat nodig is.

Eenvoudig aan- en af te koppelen Zonder aftakas aan de voorzijde of hydraulische slangen is het aan- en afkoppelen van de XFT211 uiterst eenvoudig: hij gebruikt slechts twee slangen met CAMlock-aansluitingen en een elektrische kabel - zo simpel is het echt!

Voorkom extra kosten De XFT211 fronttank gebruikt de functies van de XMS2 gedragen veldspuit bij het vullen en spuiten. Dit vermijdt de noodzaak - of extra kosten - voor een aparte vultrechter of sproeipomp voor de fronttank. Alle benodigde bedieningselementen bevinden zich handig op de veldspuit en worden bediend vanaf het EasySet-kleppaneel op de XMS2.

Eenvoudig aan- en af te koppelen

15


#XMS18-XMS110-XMS112

De magie van eenvoud De XMS1 maakt spuiten gemakkelijk en comfortabel. Maak uw leven dus gemakkelijk met de XMS1-veldspuit.

Wist u dat?    Toen Gonshiro Kubota het bedrijf oprichtte omdat hij het niet langer kon aanzien dat mensen stierven door vervuild drinkwater. Hij begon met de productie van producten voor schone watervoorziening. Sindsdien bieden we verschillende producten aan die bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van mens en maatschappij. Dat is waar "For Earth, For Life" voor staat.

16

XMS SERIES


XMS1 De XMS1 gedragen veldspuit heeft een laag eigen gewicht, machine ligt dicht bij de tractor en is eenvoudig te bedienen. Met tankvolumes van 800, 1000 en 1200 liter en spuitboommogelijkheden van de HOSA aluminium 12 en 15 meter en HC staal 18 - 21 meter.

17


#Gemakkelijke bediening

Veilig, schoon en gemakkelijk te vullen De XMS1-veldspuit is eenvoudig te bedienen met het bedieningspaneel, de mixtank, de handwastank en het opbergvak voor gereedschap, allemaal aan dezelfde kant van de veldspuit. Betere bescherming en integratie is simpelweg niet mogelijk. Standaard voorzien van het ENFO® priming- en spoelsysteem.

2

1

18

EasyHitch De XMS1 maakt het u gemakkelijk: 1 Voldoende ruimte om de aftakas, hydraulische en elektrische kabels aan te sluiten. 2 Rijd achteruit om verbinding te maken met de veldspuit. 3 Til de veldspuit op. 4 Klap de opbergpoten in en de XMS1 is klaar voor gebruik!

3

4

Optioneel is er een parkeerframe met wielen beschikbaar voor eenvoudig aankoppelen en opbergen van de veldspuit. XMS SERIES


Handwastank Alles is aanwezig om uw handen schoon te houden. Gemakkelijke toegang om de 18 liter tank te vullen via de opening in het deksel. Handen wassen met de handwaskraan die in de deur is geïntegreerd. Om vervuiling te voorkomen, kunnen wasvloeistoffen in de mixtank worden opgevangen.

Mixtank De mixtank met een inhoud van 30 liter is op een draaipunt gemonteerd en volledig geïntegreerd in het frame. Het roterende mondstuk voor de can-wash geeft water af als het naar beneden wordt geduwd. Het circulaire spoelsysteem is geen toevoeging: het maakt deel uit van het ontwerp!

Gereedschapbakje Met het opbergvak voor gereedschap kunt u uw veiligheids- en schoonmaakspullen of gereedschap altijd bij u op de veldspuit houden.

Centraal drukfilter Het drukfilter voorkomt verstoppingen door het filtergaas schoon te houden. U kunt een filter van 50 of 80 mesh gebruiken.

Schoonwatertank / opstap De veldspuit kan in het veld worden gereinigd met water uit de schoonwatertank van 130 liter. Het peilglas achter de trap geeft aan hoeveel water er in de schoonwatertank zit. De volledig geïntegreerde opstap- en handgrepen bieden veilige toegang voor het vullen of inspecteren van het tankdeksel, zelfs op een tank van 1200 liter. Hydrant aansluiting De optionele 2 inch hydrantvulinrichting maakt vullen onder druk met hoge capaciteit mogelijk. Een GEKA-adapter voor 1 inch vulling is als optie verkrijgbaar.

Buitenreinigingsset (optioneel) Een externe reinigingsset is optioneel en bevat een slang van 15 meter, een borstel met inzetstuk voor zeep, allemaal gekoppeld aan de perszijde van de pomp.

Vullen via de 1,5 inch zuigslang Water wordt eerst gefilterd door het filter op de slang en vervolgens door het aanzuigfilter. Tegelijkertijd kunt u de chemische inductor gebruiken om poeder en vloeibare producten toe te voegen en voor te mengen. Optioneel is een CAMlock adapter voor 2 inch vulling verkrijgbaar.

19


#HOSA boom

Innovaties om het leven gemakkelijk te maken De HOSA is een aluminium spuitboom met een geavanceerd Z-vouwprincipe: de zijwaartse beweging stelt u in staat om de boombreedte snel te verkleinen en obstakels in het veld te passeren. Het aluminium profiel is ontworpen voor maximale weerstand. Zonder laswerk biedt de boom opmerkelijke sterkte, het geanodiseerde geharde oppervlak beschermt tegen krassen en corrosie.

Voordelen van de HOSA boom • Z-vouwbare aluminium boom • Éénzijdig spuiten mogelijk • 2,50 meter transportbreedte • Zware constructie, licht van gewicht • In profiel geïntegreerde spuitdopbescherming • Glad oppervlak voor eenvoudige reiniging • Monojets of Trijets • Centrale vergrendeling van het pendelsysteem

HOSA 12 - 5 secties

HOSA 12 - 7 secties v1

HOSA 12 - 7 secties v2

HOSA 15 - 5 secties

HOSA 15 - 5 secties

HOSA 15 - 7 secties v1

20

XMS SERIES


“Z' in- en uitvouwen Het HOSA "Z" -vouwsysteem is handig om snel obstakels te passeren. Er is geen ruimte achter nodig om in en uit te klappen.

Geïntegreerde spuitdopbescherming De spuitdoppen zijn volledig geïntegreerd in het spuitboomontwerp voor optimale bescherming. Éénzijdig spuiten Met de HOSA spuitboom is het mogelijk om éénzijdig te spuiten, dit geeft meer flexibiliteit in de velden langs heggen en obstakels.

21


#HC boom

De veelzijdige spuitboom De HC is de multi-veelzijdige spuitboom in de Steel-Liner-familie. De driehoekige stalen constructie en het speciale anti zwiep systeem maken spuiten met hoge snelheid mogelijk onder zeer moeilijke omstandigheden. De boom is extreem sterk en betrouwbaar. Het balanceersysteem met professionele stalen rollen zorgt onder alle omstandigheden voor een perfecte vering.

HC 18 5 secties 6

9

6

9

6

HC 18 7 secties 5

5

6

4

6

5

5

HC 20 5 secties 8

8

8

8

8

HC 20 7 secties 5

6

6

6

6

6

5

HC 20 7 secties 4

4

4

4

8

8

8

4

4

4

4

HC 20 9 secties 4

6

4

6

4

HC 21 5 secties 9

8

8

8

9

HC 21 7 secties 6

6

6

6

6

6

6

HC 21 7 secties 7

7

5

4

5

7

7

HC 21 9 secties 5

4

4

6

4

6

4

4

5

HC 24 7 secties 6

6

9

6

9

6

6

HC 24 9 secties 6

5

5

6

4

6

5

5

6

HC 27 9 secties 6

6

6

6

6

6

6

6

6

HC 28 9 secties 4

6

6

9

6

9

6

6

6

6

9

6

9

6

6

4

HC 30 9 secties 6

22

6

XMS SERIES


Licht van gewicht, maximale sterkte De HC-spuitboom is ontworpen voor 100% integratie van spuitleidingen en spuitdoppen, voor een laag gewicht en maximale sterkte.

Meerdere vouwmogelijkheden: De HC-spuitboom biedt u de functionaliteiten voor éénzijdig inklappen, symmetrische terugvouwen asymmetrische invouwen, afhankelijk van de keuze voor de elektrische hydraulische bediening.

Veilig op transport Door de transportbreedte van 2,50 meter vormen zelfs smalle wegen en poorten geen obstakel. 23


#Spuitcomputers

Toekomst wordt werkelijkheid Kubota biedt de eenvoudig te bedienen FMC-spuitcomputer aan om het XMS-spuitgamma te bedienen tot aan de ISOBUS-compatibele IsoMatch Tellus-terminals voor eenvoudige plug-and-play van het XMS2-spuitgamma. NON-ISOBUS oplossingen

FlowMate Control FMC • Tot 9 secties en 2 kantdoppen • ENFO®-functies inclusief agitatiestop • Veldgeheugen 25 percelen • Geïntegreerd dopadvies • Correctie van de helling van de indicator • Hydraulische en spuitfuncties in één: zeer compact!

Switchbox Bedient de spuit- en spuitboomfuncties door intuïtieve lay-out voor maximaal comfort en korte reactietijden.

Starguide IV • Intuïtief 5,7” kleurenaanraakscherm • Veldzicht met bedekte gebieden en overlapping • Enkele en dubbele overlapping in verschillende kleuren • GPS-statuswaarschuwingen • USB-sleuf voor gegevensexport in verschillende formaten • Ook mogelijk in combinatie met de XMS1 gedragen veldspuit

IsoMatch Tellus PRO • Two ISOBUS interface screens • Optional joystick (IsoMatch Grip) or switchbox for dedicated sprayer functions • Display of all relevant machine status information • Application includes Manual Guidance • Support for external variable rate systems • Four USB connections • Integrated web browser • Camera input

IsoMatch Global 2 • Maakt handmatige geleiding, automatische sectieregeling en variabele snelheid mogelijk in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL®. • DGPS-nauwkeurigheid zonder abonnementskosten • Eenvoudig te monteren met meegeleverde montagebeugels

ISOBUS oplossingen

IsoMatch Tellus GO+ • ISOBUS universele terminal. • Optionele joystick (IsoMatch Grip) of schakelkast voor speciale spuitfuncties • Weergave van alle relevante machinestatusinformatie • Applicatie inclusief handmatige begeleiding • Ondersteuning voor externe variabele systemen • Twee USB-aansluitingen • Camera-ingang 24

XMS SERIES


#IsoMatch

IsoMatch GEOCONTROL brengt groot voordeel

®

IsoMatch GEOCONTROL® IsoMatch GEOCONTROL® is een extra softwaretoepassing binnen de IsoMatch Tellus GO+ of PRO die u helpt om alle Kverneland ISOBUS machines, zoals spuiten of strooiers, te besturen. In combinatie met een GPS-ontvanger voldoet hij aan de toekomstige behoeften op het gebied van eenvoudige, slimme en efficiënte landbouw. Sectieregeling Automatisch in- en uitschakelen van secties. Variabele doseringsregeling Past automatisch de dosering van het werktuig aan op basis van de input van het veldvoorschrift of de gewassensoren. Documentatie Eenvoudige uitwisseling van informatie tussen bedrijfsmanagementsysteem en IsoMatch GEOCONTROL®. Stuurhulp • Geadviseerde rijpositie met behulp van geleidingslijnen (recht, gebogen of gecombineerd) in het veld en op kopakkers. • Uitbreidbaar met de optionele IsoMatch InLine-lichtbalk, om geleiding in zichtlijn te plaatsen. • Slimme grensregistratie: onafhankelijk van de werkbreedte, zelfs zonder aangesloten werktuig. • Grensverkleining: creëer nieuwe binnengrenzen door de gewenste breedte van de kopakker in te stellen. • Handmatige geleiding voor alle bewerkingen, inclusief niet-elektrische of niet-ISOBUS-werktuigen, bijv. cultivatoren, maaiers, schudders enz.

Duidelijke voordelen • Gemakkelijke en comfortabele bediening, doordat u secties niet handmatig hoeft in of uit te schakelen of de dosering hoeft te wijzigen. U kunt zich 100% concentreren op het rijden in het veld. • Efficiënter werken en het vermijden van overlap leidt tot een kostenbesparing van 5-10% op bijv. kunstmest of middel. Betere groeiomstandigheden en hogere opbrengst. • Met IsoMatch GEOCONTROL® wordt 's nachts werken heel gemakkelijk.

's nachts spuiten.

25


#IsoMatch

Efficient farming: ontdekt de mogelijkheden Kubota's precisielandbouw aanbod bestaat uit innovatieve en op maat gemaakte apparatuur, ontworpen om uw landbouwbedrijf met succes te beheren. Nu kunt u het werk op een slimmere, efficiëntere en eenvoudigere manier uitvoeren om het beste uit uw machines en gewassen te halen, en tijd en geld te besparen op kunstmest, chemicaliën en zaden.

Wees een PRO in het verhogen van de productiviteit De IsoMatch Tellus PRO 12 inch bedieningsscherm biedt u de optimale oplossing voor een alles-in-een bedieningssysteem vanuit de cabine inclusief automatische besturing. Het is het middelpunt om al uw ISOBUS machines aan te verbinden, en het uitvoeren van uw lopende precisielandbouwtoepassingen en Farm Management systemen. Het biedt alles wat u nodig heeft om het maximale uit uw gewas te halen, evenals kosten besparen in kunstmest, chemicaliën en zaden door automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling te gebruiken. Met de unieke dubbele scherm functionaliteit kunt u twee machines en/of processen tegelijk bekijken en beheren. Hou het overzicht De IsoMatch Tellus GO+ is een rendabele 7-inch terminal, die speciaal is ontwikkeld voor een eenvoudig beheer van de machine. Met behulp van de soft keys stelt u de machine gemakkelijk in. Met de hard keys en de draaiknop hebt u tijdens het rijden optimale controle over de machine.

26

XMS SERIES


Did you know?    Did you know that Kubota is an ISOBUS pioneer? The Kubota company Kverneland Group invented the ISOBUS technology. And incidentally: Kubota is also leading the industry in AEF certifified ISOBUS compatibilites.

100% focus, de beste prestaties Omdat de tractorbesturing met IsoMatch AutoDrive-E automatisch wordt afgehandeld, hebt u de vrijheid om uw werk op een gemakkelijke manier te controleren en te volgen. Terwijl het werk efficiënter verloopt en overlappingen worden vermeden, kunt u zich volledig concentreren op het resultaat in het veld. (Alleen in combinatie met IsoMatch Tellus PRO).

Geavanceerde software voor precisielandbouw IsoMatch GEOCONTROL® is een geavanceerde softwaretoepassing binnen de IsoMatch-terminals die u helpt om alle ISOBUS-compatibele Kubota-machines te besturen. In combinatie met een GPS-ontvanger vervult het de toekomstige behoeften op het gebied van innovatieve en efficiënte landbouw! De IsoMatch GEOCONTROL® precisielandbouwtoepassing omvat gratis handmatige begeleiding en gegevensbeheer. Het is mogelijk om deze applicatie uit te breiden met Section Control en/of Variable Rate Control. IsoMatch Grip Deze ISOBUS-Joystick is ontwikkeld voor maximale machinebesturing en efficiënte landbouw. Bedien tot 44 werktuigfuncties per machine.

IsoMatch Global 2 Het essentiële accessoire voor IsoMatch GEOCONTROL® is de IsoMatch Global 2 GPS-antenne, met DGPS-nauwkeurigheid. Het maakt satellietnavigatie mogelijk voor locatiespecifieke sectiecontrole, toepassing van variabele dosering en veldregistratie.

IsoMatch InLine De IsoMatch InLine is een lichtbalk die een gemakkelijke handmatige begeleiding mogelijk maakt. Het is de perfecte assistent om u zo dicht mogelijk bij uw gewenste A-B-lijn te brengen

IsoMatch (Multi) Eye IsoMatch MultiEye is een accessoire voor het aansluiten van maximaal vier camera's op de IsoMatch-terminals. Je schakelt gemakkelijk tussen de camera's met de afstandsbedieningsbox die standaard meegeleverd wordt. 27


#Bedrijf oplossingen

Kubota Farm Solutions: 360° performance for 100% success Wij begrijpen dat u meer nodig heeft dan krachtige tractoren en werktuigen om succesvol te zijn: namelijk een geïntegreerd systeem van producten en diensten om uw concurrentievermogen te vergroten en u voor te bereiden op de toekomst. Met Kubota Farm Solutions (KFS), hebben wij onze oplossingen in een systeem samengebracht - en onze propositie aan u gericht. Van intelligente technologie tot individuele diensten, de KFS voordelen vullen elkaar aan, en vormen een cirkel die eindigt waar hij begint: met onze inzet om u elke keer een beetje beter te ondersteunen, nu en in de toekomst.

PRESTATIE PERFORMANCE

FINANCIEEL FINANCE MANAGMENT

MANAGEMENT

KUBOTA FARM SOLUTIONS

WAARDEVALUE BESCHERMING PROTECTION

28

CONTROLE

CONTROL

OPTIMALISATIE OPTIMISATION

XMS SERIES


Prestatie U heeft een duidelijk doel: uw werk productief en succesvol gedaan krijgen terwijl u ontspannen bent. Kubota biedt u de apparatuur die u daarbij het beste kan ondersteunen. Welke trekker of werktuig u ook kiest, u kunt altijd rekenen op bewezen kwaliteit, uitstekende prestaties en op elkaar afgestemde kenmerken. Kortom: intelligente en betrouwbare technologie die u een beslissende stap dichter bij uw doel brengt.

Controle U wilt volledige controle over wat u doet. Kubota biedt u perfect geïntegreerde systemen om u daarbij te helpen. Van machine-optimalisatie tot werktuigbewaking, u kunt de tractor en middelen eenvoudig vanaf één terminal bedienen. Hierdoor heeft u niet alleen een beter overzicht van alle werkprocessen, maar ook stelt u in staat om zonder stress te werken.

Optimalisatie U weet precies hoe u uw werk wilt doen: efficiënt, precies, en het meest comfortabel. Kubota geeft u alles wat u nodig heeft om optimale resultaten te behalen terwijl u op uw gemak blijft. Met onze ISOBUS technologie, precisielandbouw oplossingen en automatische besturing, kunt u zaden, meststoffen en bestrijdingsmiddelen met uiterste precisie toepassen. Dit verlaagt uw kosten en vermindert uw werkdruk.

Waardebescherming U weet wat er nodig is om commercieel succesvol te zijn: topprestaties bij elke taak en topcondities gedurende vele jaren. Opnieuw biedt Kubota oplossingen die waarmaken wat ze beloven. Onze onderdelen zijn vervaardigd volgens dezelfde hoge normen en strenge specificaties als de Kubota machines.

Financieel management U wilt uw productiviteit verbeteren, maar niet tegen elke prijs. Met Kubota Finance, kunt u uw geplande investering doen met gemak, gemak en veiligheid. Of het nu financiering of leasing betreft, u profiteert van professioneel advies en aantrekkelijke voorwaarden. Alles wat u nodig heeft om te profiteren van de voordelen van een technologie die uw succes vooruit stuwt. Of u nu machines of diensten nodig heeft, u heeft volledige controle over de kosten.

29


Technische data Model

XMS1

1. Tankinhoud Nominale tank inhoud Maximale tank inhoud Schoonwatertank Handwastank MIxtank met opening van 40x40cm 2.Leeggewicht (totale machine incl. spuitboom) … met HOSA 12m … met HOSA 15m … met HC 18m … met HC 20m … met HC 21m … met HC 24m … met HC 27m … met HC 28m … met HC 30m 3. Afmetingen Breedte (totale machine incl. spuitbomen)

(l) (l) (l) (l) (l) (kg) (kg) (kg) (kg) (kg) (kg) (kg) (kg) (kg) (m)

Hoogte (totale machine incl. spuitbomen)

(m)

Lengte (total machine incl. boom)

(m)

Pompen Zuiger membraampomp 5. Electronica

(l/min)

XMS2

800 965 130 18 30

1000 1185 130 18 30

1200 1395 130 18 30

1000 1100 180 18 30

1300 1450 180 18 30

1600 1800 180 18 30

1800 2000 180 18 30

889 kg 952 kg 1207 kg 1287 kg 1293 kg -

901 kg 964 kg 1219 kg 1299 kg 1305 kg -

913 kg 976 kg 1231 kg 1311 kg 1317 kg -

1048 kg 1371 kg 1415 kg 1421 kg 1459 kg 1619 kg 1634 kg 1647 kg

1060 kg 1383 kg 1427 kg 1433 kg 1471 kg 1633 kg 1648 kg 1661 kg

1073 kg 1396 kg 1440 kg 1446 kg 1484 kg 1647 kg 1662 kg 1675 kg

1082 kg 1405 kg 1449 kg 1455 kg 1493 kg 1670 kg 1675 kg 1898 kg

HOSA = 2.35 m / HC = 2.50 m HOSA 12 = 2.56 m / HOSA 15 = 2.85 m / HC = 3.30 m HOSA = 1.36 m / HC 18 m = 1.45 m / HC 20-21 = 1.65 m

HOSA + HC 18-30 = 2.50 m HOSA + HC 18 m = 1.45 m / HC 20-24 m = 1.65 m/ HC 27-30 m = 2.10 m

100, 150, 200

150, 200, 260

▲1

▲1

▲2

▲2

-

▲3

-

▲4

-

▲5

-

▲6

-

▲1 ▲2

▲ ▲

▲ ▲

Standaard

Standaard

-

❍ FMC/FMA/iXspray electronica ❍ FMC/FMA electronica

-

❍ FMA/iXspray electronica

-

❍ FMA/iXspray electronica

-

❍ ❍

HOSA = 2.85 m - HC = 3.30 m

5.1. Basis Spuit Computer FMC 5-7 of 9 secties 2 weg kranen, voorkeuze schakeling hydrauliek (incl. FMC terminal) FMC 5-7 or 9 secties 2 weg kranen, voorkeuze schakeling hydrauliek (incl. FMC terminal) 5.2 ISOBUS electronica/software FMA 5-secties 2-weg-kranen, hydrauliek electrisch bediend ISOBUS (excl. terminal) FMA 7-secties 2-weg-kranen, hydrauliek electrisch bediend ISOBUS (excl. terminal) FMA 9-secties 2-weg-kranen, hydrauliek electrisch bediend ISOBUS (excl. terminal) iXspray oliecircuit hydrauliek ISOBUS (5,7,9 secties of tot 60 secties met iXflow-E®) 5.2.1 Bediening voor ISOBUS Electronica IsoMatch Tellus GO+ of IsoMatch Tellus PRO Switchbox IsoMatch Grip 6. Standaard uitrusting Mixtank & fustenreiniger Aftakas 6 spline Schoonwatertank, handwastank, manometer, mechnische niveaumeter, tankreiniger 7. Opties (fabrieksmontage) Electrical Niveaumeting iXclean ®Comfort (incl. eletronische niveaumeting) iXclean ®Pro (incl. eletronische niveaumeting) Boom Guide Comfort of Pro (alleen mogelijk in combinatie met ISOBUS terminal, IsoMatch Tellus GO+ or PRO) iXflow-E®recirculatie systeem 8. Accessories (ook naleverbaar) Turbo roering ( hogedrukroerwerk ) Afdekschermkleed pomp en regling Hydrant vullen aansluiting 2" GEKA vulhulpstuk adapter 1"voor hydrant vulling Vulsang 8m 1,5" ( voor pompen van externe bron) Camlock adapter 1,5” Terugslagklep 1,5"of 2"voor zuiglsang Drijver voor vulsang Vulaansluiting schoonwatertank 1" Buitenreiningsset Ureum zeef Aansluiting leegpompen hoofdtank (via pomp) Wegzetbok Stroomkabel 3-pin (voor EC/FMC , indien geen stroomaansluiting trekker) Starguide IV LED spuitboomverlichting CAN verlngkabel 6m (alleen voor FMC) 2e Easy Hitch Tipeind afscherming (voor HSS boom) ▲1-▲….

30

= een van deze moeten gekozen worden

❍ FMA/iXspray electronica

-

❍ ❍

-

❍ ❍

-

-

▲=

moet gekozen worden

❍ ❍

▲ met iXspray electronica i.c.m. HC boom ●=

standard

❍=

optie XMS SERIES


Model Spuitbomen 1. Basis functionaliteit Werkbreedte (maximum) Materiaal Transport positie In- en uitvouwen 2. Sectie opties Standard sectie verdeling (without iXspray) Circulatie: iXflow-E ®individuele dopafsluiting 3. Spray jets Monojets Trijets Pentajets (only for FMA/FMC) 4. Accessoires (ook los verkrijgbaar) Electrische of handmatige bermdop Electrical or manual verge nozzle 2. Spuitboom hydrauliek Hydauliek pakket HOSA Basic 1 (FMC) Pre-select with 1SA & 1DA tractor valve 1. Spuitboom heffen rechtstreeks vanaf trekker 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom Hydraulic pack HOSA Basic 2 (FMC) Pre-select with 1SA & 1DA tractor valve 1. Spuitboom heffen rechtstreeks vanaf de tractor 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. Hellingcorrectie Hydauliek pakket HOSA Basic 3 (FMC) Pre-select with 1SA & 1DA tractor valve 1. Spuitboom heffen rechtstreeks vanaf de tractor (SA) 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. Asymmetrisch inklapbare spuitboom 5. Hellingcorrectie Hydrauliek pakket HOSA Comfort 3 (FMC, FMA, iXspray) Oil circulation with 1 DA tractor valve: 1. Spuitboom heffen rechtstreeks vanaf de tractor (SA) 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. Asymmetrisch inklapbare spuitboom 5. Hellingcorrectie Hydraulic pack HC Basic 1 (FMC) Pre-select with 1SA & 1DA tractor valve 1. Spuitboom heffen rechtstreeks vanaf de tractor (SA) 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. Hellingcorrectie Hydraulic pack HC Comfort 1 (FMC, FMA, iXspray) Oil circulatie met 1DW trekker ventiel: 1. Boom heffen 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. Hellingcorrectie Hydraulic pack HC Comfort 2 (FMC, FMA, iXspray) Oil circulatie met 1DW trrekker ventiel: 1. Spuitboomheffen 2. Spuitboomvergrendeling 3. Symmetrisch inklapbare spuitboom 4. A-symmetrische gevouwen boom 5. Hellingcorrectie 6. Onfhankelijke hellingcorrectie 4. Hellingcorrectie Hydraulic pack HC Comfort 2 BG: Boom Guide (iXspray) Idem as HC Comfort 2 + Boom Guide Pro

XMS1 HOSA

XMS2 HC

12/15 m 18/20/21 m Aluminium Staal Verticaal Hydraulisch 5/(7) -

5/7/(9) -

HC

15 m Aluminium

HC

18/20/21 m 24 m Staal Staal Verticaal Hydraulisch

5/(7) -

▲1 ▲2 -

5/7/(9) ❍

● ●

HC 27/28/30 m Staal

7/9

7/9

▲1 ▲2 ▲3

▲1 ▲2 ▲3

▲1 ▲2 -

● ●

Model 1. Front tank models Nominale tank inhoud (l) Maximale tank inhoud (l) Schoonwatertank (l) Leeggewicht Fronthef 12V electrical pump capaciteit (l/min) Automatisch stoppen roering 2 rondraaiende reiningingsdoppen 2 hogdrukdoppen voor roeren Zelfreinigend zuigfilter Niveaumeting Bediening 2. Accessories (ook los leverbaar) Transportverlichting Transportwielen Reflector stickers IsoMatch Eye (camera) 3. Compatibiliteit met XMS2 met montageset FMC FMA-ISO (IsoMatch Tellus GO+ or Tellus PRO) iXspray iXclean ®Comfort iXclean ®Pro

HOSA

XFT211 XFT211 Comfort 1100 1300 2x65 221 kg

XFT211 Pro 1100 1300 2x65 223 kg Cat II 25 (voor reinigen & roeren) ● ● ● ●

Mechanisch Handmatig

Elektrisch Elektrisch (ISOBUS)

❍ ❍ ❍

❍ ❍ ❍ ❍

❍ ❍

❍ ❍ ❍ ❍ ❍

-

-

-

31


Het bedrijf behoudt zich het recht voor om specificaties in deze brochure te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Enkele van de items afgebeeld in deze brochure zijn optioneel en behoren niet tot de standaard uitvoering van de machine. Neem daarom contact op met uw lokale Kubota dealer voor garantie, veiligheid of product informatie. Voor uw eigen veiligheid, raadt Kubota aan ten alle tijde een veiligheidsgordel te gebruiken. ®

= trademark protection in the EU.

Bezoek onze website: www.kubota.nl

©2021 Kverneland Group Nieuw-Vennep BV

K-1000-006-UK. Printed 04.2021


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.