Saariselän Kuukkeli - 40v lehti

Page 1

p. 0600 302 700

saman katon alta lähes kaikki mitä lomallasi ja arjessa tarvitset

Suomen pohjoisin

www.kuukkeli.info • www.majoituskuukkeli.fi • p. 0600 302 700 • kuukkeli@saariselka.fi


2

Kuukkeli 40 vuotta

2008

Saariselän a tunturiin

ailua 30 vuotta

yvän lkein allin

kauppakeskus Kuukkeli

palvelee joka päivä 9-21

0600 302 700 Saariseläntie 1 www.kuukkeli.info Kuukkelin vuosikymmenet

Kuukkelista saat lähes kaiken, mitä lomallasi tarvitset.

umi-

Kemi ä. Se itäisi inen, pah-

1978 Antero Ylävaara avaa ensimmäisen kauppansa Ivalossa. 1981 Saariselän ensimmäinen kauppa, Kuukkeli, avaa ovensa helmikuun puolivälissä perjantaina, ennen helsingin hiihtolomien alkamista. Yhteensä tilaa on 240 m2.

Kuukkelissa on laaja ja monipuolinen makkara- ja lihajalostevalikoima. Suomen suosituimmat merkit löydät meiltä.

suuri kke-

vie. He kaioinen

ustaheianne An-

oteloissa. ihen, kejä, uassa masti

otista Työkatse autua

1986 Kuukkeli vaihtaa omistajaa. Ivalolainen kauppias Antero Ylävaara ostaa Kuukkelin marraskuussa 1986. Kauppakirjaa allekirjoittamassa ostajat Sisko ja Antero Ylävaara keskellä ja myyjät Pirkko Männistö (vas.) ja Arja Järvinen (oik.). 1989 Kuukkelin ensimmäinen suurlaajennus valmistuu helmikuussa. Tilat kolminkertaistuvat. Nyt on tilaa lähes 900 m2. Matkamuistot pohjakerroksessa ja elintarvikkeille runsaasti lisätilaa. Kotikeittiö ja leipomo saavat uudet tilat. Lämpimän ruuan myynti-mukaan käynnistyy.

Kuukkelissa on laaja hedelmä- ja vihannesvalikoima.

Juustot kuuluvat lomaan, Kuukkelissa on mistä valita.

a on

ki purieoita a äyttää, ajeneutuu.

2000 Kuukkelin toinen suurlaajennus valmistuu helmikuussa. Tilaa on nyt jo yli 2000 m2. 54-paikkainen ravintola aloittaa toiminnan. 2003 Kuukkelin kolmas laajennus valmistuu tammikuussa. Saariselän Alko aloittaa toimintansa Kuukkelissa n.150 m2 tiloissa ja Kuukkeli saa lisätilaa n. 150 m2 uudistetulle pullopalautukselle. 2004 Kuukkelin neljäs laajennus valmistuu helmikuussa. Laajennus tuo lisätilaa reilut 400 m2. Uusiin tiloihin siirtyvät matkamuistot ja tuliaistavarat. Elintarvikkeille tulee runsaasti lisätilaa ja kylmäkalusteet. 2005 Kuukkelin viides laajennus valmistuu helmikuussa. Tekstiilit ja matkamuistot sijoittuvat pohjakerrokseen noin 400 m2 tiloihin, jonne käynti matkamuisto-osastolta. Yhteensä tilaa nyt lähes 3000 m2. 2007 Kuukkeli hankkii liiketontin kuukkelin alapuolelta tulevia laajennuksia varten.

2019 Uusi Booking-toimisto avataan myymälän pääsisäänkäynnin viereen joulukuussa. Toimisto vuokraa mm. sähköpyöriä, lumikenkiä, lumikenkäsuksia, potkureita ja pulkkia. Booking-toimistossa välitetään kaikkia Saariselän aktiviteettaja retkiä, majoitusta ja taksikuljetuksia. 044-36 36 912.

Kuukkelista löydät juomat janoon kuin janoon, saunaan, mökille ja illanistujaisiin.

Uusi Kuukkelin Booking Center ja välinevuokraamo.

Kuukkelin maito- ja jugurttivalikoimat ovat laajat ja monipuoliset

Etualalla Saariselän Kuukkeli tänään.


3

Kuukkeli 40 vuotta Lähin teollinen leipomo 270 km päässä Rovaniemellä

Kuukkelin kotileipomo täyttää myös 40 vuotta. Kun Saariselän ensimmäinen tunturikauppa K-kauppa Kuukkeli avattiin oli kaupassa pieni leipomo, jossa valmistettiin joka päivä kuuluisia Kuukkelin jättimunkkeja. Kuukkelin leipomon toiminta monipuolistui kun ensimmäinen laajennus valmistui

1990. Nykyiset tilat valmistuivat Kuukkelin suurlaajennuksessa 2000. Tuotevalikoima tänään käsittää Jättimunkin lisäksi rinkeli-, vadelma- ja lakkapossumunkin. Lakkapossumunkissa on sisällä runsaasti paikallista hillaa. Kuukkelin kuuluisaa peru-

Kuukkeli leipoo joka päivä aamusta iltaan Kuukkelin kuuluisat leipomotuotteet

narieskaa ja savupororieskaa on leivottu jo kahden vuosikymmenen ajan. Kotileipomon omia tuotteita ovat myös Kuukkelin poronliha- ja lihapiirakka ja erilaiset makeat piirakat. Leipomossa valmistetaan tilauksesta myös täytekakkuja. Kuukkelin leipä- ja pulla-

valikoima on monipuolinen ja tuotteita tehdään joka päivä aamusta iltaan. Kuukkelin kotileipomo on Suomen pohjoisin kotileipomo. Lähin leipomo on 270 km päässä Rovaniemellä. Mainio kokkimme Miika Herranen on yksi leipureistamme.

Kuukkelin peruna ja savuporoperunarieskat, lakkapossumunkit, vadelmamunkit

Kuukkelin jättimunkit ja rinkelimunkit

Lapin herkkujen ja Kuukkelin kotileipomon tuote-esittely ja maistajaiset joka viikko Kuukkelissa on monipuolinen valikoima lapin ruokaherkkuja: poronlihaa kaikissa muodoissa: pakasteena, tuoreena, kylmäsavustettuna, ilmakuivattuna, runsaasti porojalosteita ja porosäilykkeitä. Paikallista Willikalan Inari-

järven kalasäilykkeitä myös lahjapakkauksissa. Lapin marjajalosteita: erilaisia hilloja, kastikkeita, siirappeja, variksenmarjamehua, marjajauheita, lapinhunajaa ja hillahunajaa. Lappilaisella yrttiteellä voit aloittaa päiväsi Saariselällä

Lapissa valmistettuja luomuyrttiteetä monipuolinen valikoima mm. Lemmenjuoma yrttitee, Marjayrttieetä: Lapin hilla, kaarnikka-karpalo-puolukka. Hoitavia luomuyrttiteetä saatavilla mm. naisten, miesten, nestehukka, nuhanenä,

vatsanilo, Kurkiojan iltatee. Kuukkelin kotileipomon leivonnaiset ovat erityisen suosittuja, joista on hyvä tehdä varaus lapinherkkujen esittelytilaisuudessa tai viimeistään lähtöpäivää edeltävänä päivänä. Puhelinvaraukset 044-36 36 971.

Kuukkelin kotileipomossa tehdään myös tilauksesta täytekakkuja. Tilaukset 044-2910514 ja Ravintola Kuukkelin kassa.

Kuukkelin tilataksit tuovat Sinut ostoksille Kuukkeliin ja takaisin majapaikkaasi. Kuukkelin tilataksit hakevat Sinut ostoksille Kauppakeskus Kuukkeliin ja vievät takaisin majapaikkaasi ostoksiesi kanssa. Ajamme kaikki paikalliskuljetukset: kuljetukset Kaunispäälle, Kiilopäälle, Ivaloon, Inariin ja kaukokuljetuk-

sia Kittilään ja Rovaniemelle. Lentokenttäkuljetukset kannattaa varata hyvissä ajoin ennen lentoa. Taksikuljetuksissa palvelemme joka päivä klo 9-21 Tilaukset puh. 044-90 67 725, 044-044-78 00 670.

Kaikki Lapin ruokaherkut ovat myös suosittuja kotiinviemisiä ja Lapin tuliaisia. Lapin herkkujen ja kotileipomomme tuote-esittelyjä järjestetään joka viikko. Tarkempi aikataulu viikkoohjelmassamme ja ilmoitustauluillamme.

Meiltä saat Lapin Panimon ja Tornion Panimon oluita ja juomia mm. Hillalonkeroa.

Joka päivä klo 9-21

044-90 67 725

044- 78 00 671. Taksin voi tilata ja varata myös Kuukkelista pääsisäänkäynnin vieressä olevasta bookingtoimistosta.

Kuukkelin molempiin tilatakseihin mahtuu 8 matkustajaa ja tarvittaessa auton perään voidaan ottaa katettu peräkärry tavarakuljetuksia varten.


4

Kuukkeli 40 vuotta

Kuukkelista saat kaikki Lapin herkut myös kotiin vietäväksi ja Lapin tuliaisiksi: poronlihaa kaikissa muodoissa: porojalosteita,

kylmä- ja lämminsavuporoa, kuivalihaa, poron grillimakkaraa, Inarijärven kalaa, marjajalosteita: hillot, hyytelöt, kastikkeet, siirapit, marjajauheet, variksenmarjamehut, Lapin lakkaa pakasteena, Lapin hunajaa, Kuukkelin kotileipomon leivonnaiset ovat suosittuja kotiinviemisiksi ja tuliaisiksi.

Kuukkeli avasi K-ruoka.fi -verkkokaupan

Joko olet huomannut että pystyt tekemään meiltä ostokset vaikka kotisohvalta? Tilauksen tekeminen onnistuu kätevästi K-ruoka sovelluksella tai kauppamme verkkosivuilla! Tästä pienet ohjeet tilauksen tekemiseen: 1. Kirjaudu sisään tai luo uusi K-tunnus 2. Valitse kaupaksi K-Market Saariselän Kuukkeli 3. Klikkaile tuotteet ostoskoriin 4. Valitse nouto tai kuljetuspäivä ja -aika majapaikkaasi. 5. Täydennä yhteystiedot, valitse maksutapa ja lähetä tilaus. Tilauksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, ja näet kirjautuneena tilauksesi tilaus-historiastasi. Soita vähän aikaisemmin numeroon 044 3636 110, kun tulet noutopäivänä Kuukkeliin, aja terassin viereiselle parkkiruudulle. Tervetuloa ostoksille verkkokauppaamme!

Kuukkelin verkkokauppa on saavuttanut suuren suosion lomalaisten keskuudessa. Asiakas voi tilata tavarat etukäteen ennen lomaa joko noutona tai majapaikkaan toimitettuna. Mikäili saapuminen Saariselälle on kaupan aukiolon jälkeen, niin tavarat voi noutaa noutolokeroista silloin kun saavut. Tilaus kannattaa tehdä ajoissa ja viimeistään edellisenä päivänä ennen klo 19. Täydennystilauksia voi tehdä sitten majapaikasta päivittäin tarpeen mukaan. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-saariselan-kuukkeli. Verkkokauppa puh. 044-3636 972 Tilausten toimitukset puh. 044-3636 110

Foodoran kautta voit tehdä ravintolan ruoka-, pizza- ja hampurilaisten tilaukset noutona tai kotiinkuljetuksena https://foodora.fi Puhelintiedustelut ja tilaukset 044-3636 970 ja 044-3636 914 Kuukkelin taksit tuovat sinut ostoksille kauppakeskukseen ja takaisin majapaikkaasi joka päivä klo 9-21.

Joka päivä klo 9-21

044-9067 725

Mikäili tulet Saariselälle kaupan ollessa suljettuna, niin saat tilaamasi tavarat noutolokeroista. Noutolokerot sijaitsevat sisäpihan sisäänkäynnin yhteydessä: Käynti autolla osoitteessa Honkapolku 4-6 välistä tietä pitkin. Noutolokerot ovat avoinna läpi yön. Toimitamme tavarat sovittaessa myös majapaikkaanne klo 9-21 saakka. Saariselän k-market Kuukkeli www.kuukkeli.info https://www.facebook.com/InariSaariselkaKuukkeli www.kuukkeli.info

Kuukkelin noutolokerot palvelevat yöaikaan

Kuukkelin K-Ruoka.fi -verkkokaupan noutoasiakkaille on varattu merkitty parkkiruutu terassin vasemmalta puolelta. Soita hieman ennen tuloasi 044 3636 110.

Kuukkelin verkkokaupan noutolokerot palvelevat sinua klo 21-09 välisenä aikana. Käynti lokeroille takapihan sisäänkäynnistä. Autolla pääset sinne Honkapolun kautta.


Kuukkeli 40 vuotta

5

Kuukkelista löydät myös monenlaisia Lappi-ruokakirjoja Kuukkelista löydät suuren valikoiman erilaisia mukeja ja kuppeja.

Kuukkelissa on myös runsaasti Lappi-kirjallisuutta. Kirjaesittelyistä ilmoitamme viikko-ohjelmassa ja ilmoitustauluilla.

Lapin matkamuistoja

Kuukkelissa on myös laadukkaita porontaljoja. Kuukkelista myös edullisia retkeilytarvikkeita, monipuolinen valikoima

Lehtiä ja pokkareita... Martiinin kuuluisat puukot suurvalikoimistamme.

Lappilaista musiikkia Kuukkelissa monipuolinen valikoima

Retkikeittimet ja retkikaasut saat Kuukkelista

Kuukkelissa on runsas ja monipuolinen lehtivalikoima kaikenlaisia lehtiä. Iltapäivälehdet saapuvat jo aamulla kaupan ovien avautuessa. Pokkareitakin on tarjolla mökille luettavaksi. Aikauslehdet saapuvat ke-, to- ja pe-aamuisin.

Perinteiseen Lappi tunnelmaan kuuluu lappi cd-levyt niin mökillä kuin matkalla. Kuukkelissa on monipuolinen valikoima lappilaista musiikkia: Lasse Hoikka&Souvarit, Jarkko Honkanen, Eero Magga jne. Souvareiden karaokelevyt kuuluvat myös valikoimiimme. Lappi-cd on myös mainio Lapin matkan muisto ja tuliainen. Levyjen merkitys on kasvanut kun tapahtumia ei voida järjestää korona-ainana. Musiikkitelineet löytyvät matkamuisto-osastolta läheltä alakerran tekstiiliin vievää portaikkoa.

Ruokailuvälineet ja teleskooppimakkaratikut.

Postikortit Kuukkelin suurvalikoimista

Suuret valikoimat termospulloja.

Kuukkelista saat lähes kaiken, mitä lomallasi tarvitset.

Muista Saariselältä postikortilla kotiväkeä, sukulaisia, ystäviä, tuttuja ja työkavereita. Meillä on erittäin monipuolinen valikoima useiden valmistajien Saariselkä- ja Lappi- postikortteja. Saariselkä erikoisleiman saat laittamalla postikortin kassa-alueen jälkeen olevaan keltaiseen laatikkoon jossa lukee erikoisleima tai postin ulkopuolella olevaan metalliseen keltaiseen postin postilaatikkoon jossa lukee ERIKOISLEIMA. Lähtevä posti: paketit, kirjeet, postikortit lähtevät Saariselältä ma-pe klo 13 aikoihin. Postimerkkejä saat kaikilta Kuukkelin kassoilta.

Kuksat suurvalikoimistamme Kuukkelissa on hyvä valikoima erilaisia kuksia. Kaiverrus tarvittaessa kaupanpäälle matkamuistojen palvelupisteessä.


6

Kuukkeli 40 vuotta

Saariselän suurin ja monipuolisin tekstiilimyymälä pohjakerroksessa, käynti matkamuisto-osastolta. Kuukkelista löydät myös matkalaukut, reput, kassit, käsilaukut, kukkarot ja lompakot.

Pipoja, karvalakkeja käsineitä, hiihtokäsineet ja sormikkaat, reput ja vyölaukut, huivit ja kypärämyssyt neuleita, villapuseroita ja -takkeja, toppatakkeja, T-paitoja, collegeja, jalkineita, kengänpohjalliset, sukkia, alusvaatteita, uimahousuja, uimapukuja, kodin tekstiilit, pyyhkeitä hyvä valikoima, lakanat, patjat, löydät pohjakerroksesta. Kuukkelista löydät lämmintä yllesi edullisesti.

Kuukkelissa on monipuolinen tekstiilivalikoima ja edulliset hinnat.

Edullisia villatakkeja ja puseroita hyvä valikoima.

Kuukkelin pipovalikoima on erittäin monipuolinen


7

Kuukkeli 40 vuotta

Edullisia Lappi- ja Saariselkä-aiheiset tekstiilit meiltä.

Kenkiä pohjakerroksen tekstiilimyymälässä

Kuukkelin kengät ovat pohjakerroksen testiilimyymälän peräosassa. Käynti pohjakerrokseen tapahtuu matkamuistoosastolta.

Kuukkelista työkalut lumenpoistoon

Kuukkelissa on monipuolinen valikoima lumikolia ja lumilapiota.

Pokka -52°C -ulkoiluvaatteet saavat inspiraationsa Lapin luonnosta

Pokka -52°C on saanut nimensä Suomen pakkasennätyksestä, joka mitattiin Kittilässä Pokan kylässä. Takkien kuosit ja pipojen mallit saavat inspiraationsa Lapin koskemattomasta luonnosta kuten revontulista ja keskiyön auringossa. Pokka -52°C -mallistossa on fleeceja, toppatakkeja ja softshelltakkeja, joiden teknisistä ominaisuuksista ei ole tingitty. Lisäksi mallistossa on heijastavia-, neulottuja- ja fleece-vuorellisia -pipoja. Pokka-malliston löydät meiltä.

Monipuolinen valikoima pulkkia ja ahkioita

Liiku turvallisesti ulkona muista jääkengät ja liukuesteet

Matkamuisto-osastolta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia pulkkia ja ahkioita ja potkureita, joille löytyy monenlaista käyttöä Saariselällä. Pulkalla on myös helppo kuljettaa ostokset majapaikkaasi. Saariselällä on Suomen pisin pulkkamäki, johon vuokrataan isokokoista, tukevaa pulkkaa Kuukkelin pääsisäänkäynnin vieressä olevasta booking-toimistosta.

Kuukkelissa on monipuolinen valikoima jääkenkiä ja liukuesteitä kenkiin Tuotteet löytyvät retkeilytavikehyllystä matkamuisto-osastolta alakertaan vievän portaikon vierestä.

Laturit, kaapelit, muistikortit, elektroniikkatarvikkeet Matkamuisto-osastolla myymälän perällä vasemmalla, lähellä matkamuisto/posti palvelupistettä.

Verkkokauppa Saariselän Kuukkeli

Lapin lomat Lapin herkut Lapin lahjat CD-levyt Retkeilytarvikkeet Lapin oma verkkokauppa! Meiltä löydät lähes kaiken mitä tarvitset Lapista tai Lapin matkaasi varten. Lapin tunnelmia voit nyt jakaa helposti muuallakin, sillä kaikki nämä lappilaiset tuotteet ja Lapin lahjat monen muun lisäksi voi tilata nyt edullisesti ja halutessasi vaikka suoraan kotiovellesi! Päivitämme sivustoamme jatkuvasti ja annamme teille mahdollisuuden tilata laajasta tuotevalikoimastamme nyt myös verkkokaupan kautta. Tuotteet löytyvät paikanpäältä toimipisteestämme Saariselän keskustasta ja keskeltä Lapin tunturimaisemia. Saariselän Kauppakeskus Kuukkelista ne myös teille toimitetaan. Kuukkelin verkkokaupan valikoimat laajenevat 2021 aikana.

Saariselän palvelut ja majoitukset

Saariselän majoitukset, aktiviteetit ja elämykset löytyvät Majoitus Kuukkelin omalta sivustolta. Siellä voit tehdä niin majoitusvaraukset kuin tutustua esimerkiksi ajankohtaiseen ohjelmatarjontaan. Haluamme tarjota sinulle kaikki parhaat vaihtoehdot lomaasi varten, joten kokosimme ne tänne Saariselän Kuukkelin verkkokauppaan. Jos et vielä pääse paikanpäälle tuntemaan Lapin tunnelmaa, niin voit nautiskella kotona kaikista Lapin herkuista ja -lahjoista tilaamalla niitä nyt verkkokaupastamme. Mikäli kaipaat jotain tuotetta mitä ei ole esillä vielä, otathan yhteyttä niin autamme mielellämme asiassa!

Suksibussilla pääset Kiilopäältä, Laanilasta ja Kakslauttasesta ostoksille Kuukkeliin ja takaisin KIILOPÄÄLTÄ SAARISELÄLLE AAMUPÄIVÄLLÄ Kiilopää 10.20 Kakslauttanen 10.25 Laanila 10.30 Saariselkä Kuukkeli 10.35 KIILOPÄÄLTÄ SAARISELÄLLE ILTAPÄIVÄLLÄ Kiilopää 16.40 Kakslauttanen 16.45 Laanila 16.50 Saariselkä Kuukkeli 17.00 SAARISELÄLTÄ KIILOPÄÄLLE ILTAPÄIVÄLLÄ Kuukkeli 16.20 Laanila 16.25 Kakslauttanen 16.30 Kiilopää 16.40 Tämä aikataulu on voimassa 20.11.2020 - 2.5.2021 Tarkista tulevien talvien aikataulu. Kuukkelin takseilla myös Laanilaan, Kakslauttaseen ja Kiilopäälle.

Kuukkelin tilataksit

Kuukkelin verkkokaupasta myös tuoretta lapinhillaa heinä-elokuussa. Toimitamme postitse kaikkialle Suomeen. www.kuukkeli.org 044 3636 972

Joka päivä klo 9-21

044-90 67 725 klo 21 jälkeen 0100 84 644


8

Kuukkeli 40 vuotta

Ravintola&Cafe Kuukkeli sijaitsee osoitteessa Saariseläntie 1, 99830, Saariselkä, Kauppakeskus Kuukkelin yhteydessä. A-oikeuksin varustettu ravintola Kuukkeli on kahvilan, pikaruokalan ja rennon perheravintolan yhteensulautuma. Valikoimassa ovat Kuukkelin pizzat, hampurilaiset ja tietenkin perinteisemmät lappilaiset annokset. Ravintolassa on tarjolla myös majoittujien aamiainen. Lämminruoka buffeesta voit päivittäin nauttia lounaan tai päivällisen. Kylmiä ja kuumia virvokkeita, erikoiskahveja sekä tuoreita leivonnaisia. Annoksia voi myös ostaa mukaan (take-away). Saariselän Kuukkelin kotikeittiö tarjoaa monipuolista, edullisen hintaluokan herkullista kotiruokaa.

Ravintola Kuukkelissa voit nauttia Kuukkelin oman kotileipomon kuuluisista munkeista ja leivonnaisista: pieneen herkutteluun rinkelimunkki ja isompaan vadelma- ja jättimunkki. Jos haluat vieläkin parempaa niin silloin Kuukkelin kuuluisa Lakkapossumunkki on oikea valinta. Munkkien lisäksi tarjolla on monipuolinen valikoima Kuukkelin kotileipomon makeita ja suolaisia leivonnaisia – Pikaruokaa & Take away: Ravintolastamme on tilattavissa noutona mukaasi tai kotiinkuljetuksena Kuukkelin poronkäristystä pizzoja ja hampurilaisia – Kuukkelin kotikeittiön valmista ruokaa myös mukaasi ja majapaikkaan toimitettuna.

KUUKKELIN KUULUISAA PORONKÄRISTYSTÄ

Ravintola Kuukkeli palvelee joka päivä 9-21. Aamiainen, lounas, päivällinen, poronkäristys.

Ravintola Kuukkelissa ruokailet ja hyvin ja edullisesti. Aurinkoterassi, A-oikeudet

Suosituimmat burgerimme ovat talon burger ja poroburger.

KUUKKELIN KUULUISAT BURGERIT

Kuukkelin perinteinen, kotikeittiön valmistama Poronkäristys on saavuttanut suuren suosion Saariselän lomalaisten keskuudessa. Poronliha tulee suoraan paikalliselta porotilalta. Liha on valikoitua poronlihaa. Perunamuusi valmistetaan oikeista perunoista. Annoksen kruunaa kotikeittiössä tehty oikea puolukkasurvos ja maustekurkkuviipaleet. Poronkäristyslihaa on 200 g joka on normaalia ravintola-annosta 30% enemmän. Poronkäristystä ja kaikkia lisukkeita voit ostaa myös mukaasi majapaikkaasi edulliseen kilo-hintaan.

1. TALON BURGERI (sis. maitoa, vehnää, kananmunaa, FI) 150g naudanjauhelihapihvi, cheddarjuustoa, pekoni-punasipulihilloketta, rosmariinimajoneesi ja pienet ranskalaiset 2. KANABURGERI (maidoton, vehnää, kananmunaa) 140g broilerin rintafilettä, chilimajoneesia, paahdettua ananasta ja pienet ranskalaiset. 3. VEGAANIBURGERI (maidoton, vehnää, soijaa) 150g talon linssi-porkkanapihvi, vegaaninen harissa-majoneesi, marinoitua paprika-sipulia, ja pienet ranskalaiset. 4. POROBURGERI (maidoton, vehnää, sinappia) 130g porojauhelihasta itse tehty pihvi, rosmariini-majoneesi, pekoni-punasipulihilloketta ja pienet ranskalaiset. Tuunaa burgerisi cheddar, aura-juusto, pekonisiivu Ranskalaiset (sis. yhden dipin) pienet tai suuret DIPIT: rosmariinimajoneesi, chilimajoneesi, valkosipulimajoneesi HINNASTOT VERKOSSA: Facebook: Ravintola Kuukkeli Saariselkä tai https://www.foodora.fi/restaurant/itsq/ravintola-saariselan-kuukkeli

Suosituimmat pizzamme ovat käristys- ja savuporopizza

KUUKKELIN KUULUISAT PIZZAT 1. KÄRISTYSPIZZA: poronkäristys, pun. sipuli, suolakurkku 2. SAVUPOROPIZZA: savuporoa, aurajuustoa, persikkaa 3. QUATTRO: kinkku, tonnikala, herkkusieni, katkarapu 4. KASVISPIZZA: SIEni, paprika, tomaatti, rucola. 5. FRUTTI-PIZZA: tonnikala, kylmäsavu lohi, katkarapu 6. PEPPERONI-PIZZA: pepperoni, makkara, tuoretomaatti 7. KANAPIZZA: kana, ananas, mozzarella, paprika 8. KATKARAPUPIZZA: katkarapu, kylmäsavulohi, vuohenjuusto. 9. AMERICANA: kinkku, aurajuusto, ananas 10. MARGHERITA: mozzarellaa, tuoretta tomaattia, rucolaa 11.FANTASIA: 3 täytettä 12. FANTASIA: 4 täytettä 13.FANTASIA: 5 täytettä LISÄTÄYTTEET Lisätäytteet vaihto Poronkäristys, savuporo, kana, vuohenjuusto, tuore tomaatti, paholaisenhillo, salami, pepperoni, kylmäsavulohi, tonnikala, katkarapu, aurajuusto, mozzarella, punasipuli, ananas, tuore herkkusieni, oliivi, rucola ja valkosipuli.

klo 11-20.30 joka päivä

Kuukkelin tilataksit

Joka päivä klo 9-21

044-90 67 725 klo 21 jälkeen 0100 84 644

Joka päivä aamiainen klo 8-10.30, lounas-buffet klo 11-13, päivällis-buffet klo 13-17. Poronkäristys pizzat hampurilaiset 11-20.30 Keittiömme suljetaan joka päivä klo 20.30.

Ravintolassa toimii Foodora-palvelu, jotta ruoan tilaaminen kotiinkuljetuksella olisi mahdollisimman helppoa: Selvitä majapaikkanne tarkka osoite ennen tilauksen tekoa. Voit tilata Foodoran sivustolla olevia ruoka-annoksiamme joka päivä klo 20:een saakka. Mikäili et ole aiemmin rekisteröitynyt sivulle, Sinun on tehtävä se ennen tilaamista. Rekisteröityminen on mahdollisimman helppoa. https://www.foodora.fi/restaurant/itsq/ravintola-saariselan-kuukkeli

Yhteystiedot:

Ravintola Kuukkeli Saariselkä Saariseläntie 1 puh. 044-3636970. Ruokatilaukset, pizzatilaukset: 044-36 36 914 ravintola.kuukkeli@saariselka.fi Noutopizzatilaukset klo 20.30 mennessä ja kotiinkuljetuspizzat joka päivä klo 20 mennessä.


9

Kuukkeli 40 vuotta

Hyvä aamiainen Kuukkelissa klo 8-10.30

Hyvä Kuukkelin aamiainen tarjotaan joka päivä Ravintola Kuukkelissa klo 8-10.30. Mikäili tulette aamiaiselle ennen klo 9, käynti Ravintolaan tapahtuu Kuukkelin pääsisäänkäynnin vasemmalla puolen olevan ulkoterassin kautta. Aamiaisseteleitä myynnissä Ravintola Kuukkelin kassalta. Ilman seteliä aamiaisen ennakkotilaukset viimeistään edellisenä päivänä puh. 044-3636 970.

Tule virkistymään meille. Oman leipomon makeita ja pikkusuolaisia leivonnaisia.

Lounas- ja päivällis-buffet tarjotaan joka päivä klo 11-17.

ko- un! n i aur loppu n eli kan k k uu rus K oa äästä l u et ev eT rv ille k ass ter

Kahvia ja erikoiskahveja, teetä, kuumaa variksenmarjamehua. Saariselän matkan kohokohta: kahvi + Kuukkelin kotileipomon lakkapossumunkki.

Tule viihtymään ja tapaamaan tuttuja Kuukkelin aurinkoterassille. Kuumia ja kylmiä juomia ja lappilaista musiikkia. A-oikeudet.

Kuukkelista saat oman kotikeittiön noutoruokaa ”Take away!” klo 11-20.30 Ravintola Kuukkelista saat Kuukkelin kotikeittiön valmista ruokaa myös mukaasi majapaikkaan edulliseen kilohintaan. Mikroboxissa olevan ruoan voit tarvittaessa lämmittää ennen ruokailua. Palvelu toimii joka päivä klo 11-20.30. Tarvittaessa tuomme ruoat majapaikkaanne. Tilaukset ja tiedustelut: 0443636 970 tai Netistä Foodoran sivulta.

Kuukkeli menu TAKE-AWAY:

Lääkekaappi palvelee Kuukkelissa

1.Kuukkelin poronkäristys 2.Kuukkelin aito perunamuusi 3.Kuukkelin lihapullat 4.Kuukkelin savuporokiusaus 5.Kuukkelin poropyörykät 6.Kuukkelin lohikiusaus 7.Kuukkelin lohikeitto 8.Kuukkelin pizzat 9.Kuukkelin hampurilaiset 10.Kuukkelin tuoresalaatit

Ivalon Apteekin alainen Lääkekaappi toimii Kuukkeli Ravintolan kassan yhteydessä. Lääkekaapissa on monipuolinen valikoima reseptivapaita lääkkeitä eri tarkoituksiin. Lääkekaapin puhelin 044-3636970. Lääkekaappi palvelee joka päivä klo 9-21. Reseptilääkkeissä yhteys Ivalon Apteekkiin p. 010 2817 215 Kuukkelin kemikaliohyllystä löytyy monipuolinen valikoima laastareita, siteitä, urheiluteippiä, erilaisia tukia ja kylmägeelejä ja voiteita. Compeed-tuotteet kemikaliohyllystä.

Kuukkelista suksivoiteet kelille kuin kelille

Suksivoiteet, voitelutarvikkeet ja sauvat ovat kuuluneet Kuukkelin valikoimiin alusta alkaen. Tarjolla on Saariselän monipuolisin valikoima kaikkia suksivoiteita. Suksivoiteet löytyvät tekstiilimyymälään vievän portaikon läheltä. Tuotemerkkimme ovat Rex, Vauhti ja Start. Kuluvan ja seuraavan päivän voidesuositukset löytyvät suksivoidehyllystä. Tehtaan edustajan suksivoide-esittelyjä on useita kevättalven aikana. Ilmoitamme esittelyajoista viikko-ohjelmassa, ilmoitustauluilla ja verkossa.

Kuukkelissa myös ryhmille sopivaa majoitusta Kuukkelissa on myös ryhmille sopivaa majoitusta keskustassa ja Laanilassa mm. Aparthotel Kuukkeli Aurorassa on vuodepaikkoja max 50 hengelle. Toimitamme tilauksesta tarvittaessa aamiaiset, lounaat, päivälliset ja illalliset majapaikkaanne. Meiltä saat lähes kaikki Saariselän ohjelmapalvelut, aktiviteetit ja vuokra-

välineet. Kuukkelin omilla 8 matkustajan tilatakseilla onnistuvat niin lentokenttä- kuin paikalliskuljetuksetkin. Mikäili suunnittelette matkaa Saariselälle, soittakaa Keskusvuokraamoomme niin teemme toiveittenne mukaisen kokonaistarjouksen

Inari-Saariselkä Keskusvuokraamo Oy Saariselän Kauppakeskus Kuukkeli www.kuukkeli.info www.majoituskuukkeli.fi kuukkeli@saariselka.fi puh .044-3636 972

V


10

Kuukkeli 40 vuotta

Kaikki yhdestä paikasta: Uusi Kuukkeli Booking Center vuokraa välineet ja majoitukset ja välittää lähes kaikki alueen aktiviteetit, ohjelmapalvelut ja retket sekä Kuukkelin taksit joka päivä klo 9-18. Inari-Saariselän Keskusvuokraamo toimii Saariselän Kauppakeskus Kuukkelissa. Palvelu- ja myyntitoimisto sijaitsee Kuukkelin pääsisäänkäynnin oikealla puolella. Meiltä saat lähes kaikki Saariselän ja lähialueen aktiviteetit, erilaisia retkiä, taksi-lentokenttäkuljetukset. Meillä on vuokrauksessa monipuolinen valikoima erilaisia tavallisia ja sähköavusteisia maastopyöriä. Saariselällä on hyvät olosuhteet ja reitit maastopyöräilyyn kaikkina vuodenaikoina. Pyöräilyn voimakkaan suosion kasvaessa lisäämme kalustoa tuntuvasti maaliskuussa, jotta pyöriä riittäisi kaikille vuokrattavaksi. Pyörän vuokraaminen Kuukkelista on vaivatonta, samalla reisulla myös muutkin asiat hoituvat helposti. Kuukkelissa neuvotaan ja opastetaan sähköpyörän käyttöön erityisesti niitä, jotka eivät ole aiemmin

ajaneet sähköpyörällä. Vuokrausajat ovat 4 tai 8 tuntia Booking toimisto ja välinevuokraus on avoinna joka päivä klo 9-18. Vuokraamossa on myös monenlaisia muita välineitä talviulkoiluun ja retkeilyyn. Lumikenkien ja liukulumisuksien suosio on kasvanut voimakkaasti tämän talven aikana. Potkureita ja monenlaisia pulkkia vuokrauksessa Voit tehdä myös majoitusvaraukseen huoneisiin, huoneistoihin ja mökkeihin. Palvelemme myös postin yhteydessä toimivassa palvelupisteessä ma-pe 9-17 ja muina aikoina matkamuisto-osastolla olevassa palvelupisteessä ja sen ollessa suljettuna Ravintola Kuukkelin kassalla joka päivä klo 9-21. Booking toimiston ja välinevuokrauksen puhelin on 044-36 36 893, 044-2910514.

Booking Centerissä palvelevat Saariselän ja Inarin asiantuntijat Barun Khanal, Pikka Kock, Anita Soppela ja Jari Salokangas joka päivä 9-18.

Kuukkeli lisää sähköpyöriä

Opastettu retki, PICNIC-sähköpyörä 2,5-3h

Vuokraa liukulumisukset Kuukkelista

Pyöräilyn voimakkaan suosion kasvaessa lisäämme kalustoa tuntuvasti maaliskuussa, jotta pyöriä riittäisi kaikille vuokrattavaksi.

Opastettu retki, PICNIC-lumikenkä/liukulumisuksi

Kuukkeli suosittujen aktiviteettien asiantuntija

Vuokraa lumikengät Kuukkelista

Kuukkelin taksit

Joka päivä klo 9-21

044-90 67 725

Merle ottaa tunturit haltuun iloisesti liukulumisuksilla.

Elämystyyppi: päiväretki/aktiviteetti/kesä-talvivaraus etukäteen, vaikeusaste:helppo Tällä retkellä nautimme Saariselän upeasta lähiluonnosta pyöräillen ja valmistamme picnic-eväät päivätuvalla tai nuotiopaikalla Picnic-eväät & chilitonnikalatoast ruisleivällä ja/tai nuotiomakkara ja tikkuvoisarvi hillolla, mehu/kahvi. Retken pituus on 6-7 km. Kesto noin 2,5h. Lähtö: Kuukkeli Booking klo 11.00 Hinta 99€/henkilö, sisältäen fat-sähköpyörän, kypärän, picniceväät Minimi osallistujamäärä 2 henkilöä, ei sovellu alle 15v. (sähköpyörä), pakkasraja -15 astetta, varaus viimeistään edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä Otamme huomioon myös kaikki erikoistoiveet ja pyrimme toteuttamaan ne parhaamme mukaan! Veloitamme 100% peruutusmaksun jos varaus peruutetaan alle 23h ennen varattua aikaa Pidätämme oikeudet muutoksiin Osallistujalla voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus Varaukset ja tiedustelut: www.kuukkeli.info Inari-Saariselkä Keskusvuokraamo Oy 044 3636 893 Vaikeusaste: helppo, varaus etukäteen Tällä retkellä nautimme Saariselän upeasta lähiluonnosta ja retkeilystä hiihtäen ja skinnaten, valmistamme maittavat nuotioeväät päivätuvalla tai nuotiopaikalla Eväät & chilitonnikalatoast ruisleivällä ja/tai nuotiomakkara, tikkuvoisarvi hillolla, mehu/kahvi. Lähtö Kuukkeli Bookingista klo 11.00. Retken kesto noin 2,5h. Hinta 79€/henkilö, sis. opas, liukulumisukset/lumikengät, sauvat, picnic-eväät Minimi osallistujamäärä 2 hlöä, varaus viimeistään edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä Otamme huomioon myös kaikki erikoistoiveet ja pyrimme toteuttamaan ne parhaamme mukaan! Pidätämme oikeudet muutoksiin Veloitamme 100% peruutusmaksun jos varaus peruutetaan alle 23h ennen varattua aikaa. Voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus Lämpimästi tervetuloa picnicille! Varaukset ja tiedustelut: www.kuukkeli.info Inari-Saariselkä Keskusvuokraamo Oy 044 3636 893 Lämpimästi tervetuloa opastetuille retkille!

klo 21 jälkeen 0100 84 644 Booking toimiston ja välinevuokrauksen puhelin 044-36 36 893, 044-2910514.


11

Kuukkeli 40 vuotta Luontoon kunnon välinein Booking Centerissä on runsaat valikoimat suosituimpia lumikenkiä. Meiltä saat myös ohjeet, vihjeet parhaimmille reiteille ja uunituoreen kartan lumikenkäilyyn, pyöräilyyn ja patikointiin. Meiltä voit varata paikat ohjattuihin pyöräily- ja lumikenkäretkiin. Saariselällä on loistavat maastopyöräreitit kesät-talvet. Kuukkelista saat tavallisen maastopyörän tai sähköpyörän.

Vuokrataan tilava PALJUKÄRRY

Lämmitysaika 2-3 tuntia puukaminalla. Helppo pitää puhtaana. Paljukärryn siirtämiseen tarvitset vain peräkoukullisen auton sekä B-ajokortin. Paljun omapaino noin 450 kg. Vuokrattavat paljut luovutetaan aina puhtaina sekä desinfioituna ja valmiina käyttöön. Vuokrausaika alkaa vuokrauspäivänä kello 12.00 ja vuokrausaika loppuu vuokrauspäivän jälkeisenä päivänä kello 11:00. Vuorokausi MA-SU: 120 € Lisäpalvelut

Lumikenkäily tunturimaisemissa on kivaa.

Saariselän Porofarmilla pääset poroajelulle viikko-ohjelman ja moottorikelkka-safarille ja aktiviteettien esittely ravintola Kuukkelissa

Kuukkeli järjestää joka viikko Ravintolassa klo 17 ja klo 19 aikaan Saariselänviikko-ohjelmamme esittelyn, jossa esitellään Saariselän ohjelmapalveluja, retkiä ja vuokravälineitämme. Voit varata samalla tulevien päivien aktiviteetit Tilaisuudessa kuullaan myös Armi Palonojan Joikuesitys. Kahvi ja mehutarjoilu. Booking toimistossa voit varata aina retkiä ja aktiviteetteja toimiston aukioloaikoina. Saariselkä tilaisuudet järjestetään pääosin maanantaista-torstaihin. Kunkin viikon aikataulun ilmoitamme viikko-ohjelmassamme jonka saat kassoiltamme.Aikataulut myös ilmoitustauluissamme, Booking- toimistolla ja verkkosivuillamme Tiedustelut 044-3636 893, 044 3636 972

Kuljetus paikanpäälle: 10 € (lähtöhinta) + 1 €/km Pesu ja desinfiointi: 50 €/kerta Lämmityspuut: 20 €/lämmityskerta (60 l.) Tiedustelut ja varaukset Majoitus Kuukkeli puh.044-3636972 https://paljuparoni.fi

Armi Palonoja joikaa Kuukkelissa.

Wiltsu – koko perheen luontoelämyskeskus Tapaa karvaiset kaverimme – Siperian huskyt sekä porot tai kokeile kalaonneasi pilkillä yksityisellä järvellämme. Tarjoamme tekemistä kaiken ikäisille ja aktiviteettien kestot vaihtelevat kahdesta viiteen tuntiin. Liput Aukioloajat: joka ke-la klo 12:00-17:00 ajalle 17.2.-03.04.2021 Yhdellä rannekkeella paljon hauskaa tekemistä koko perheelle. Aikuiset 79€, lapset 5-11v 59€, 0-4v ilmaiseksi. Rannekkeeseen kuuluu husky- ja porosa-

farit, lumi- ja liukulumikenkien käyttö, lasten moottorikelkkailu, rekikuljetusta ja halutessasi kalaonnen kokeileminen pilkkien. Wiltsun kahvila palvelee aukioloaikoina ja tarjolla on lisämaksusta lounas sekä pientä suolaista ja makeaa syötävää kylmien ja kuumien juomien lisäksi. Lisätietoja, liput ja kuljetukset Kuukkelin Booking-toimistolta pääsisäänkäynnin vierestä puh. 044- 3636 893


12

Kuukkeli 40 vuotta

Saariselän Posti Kuukkelissa Saariselän posti palvelee Kuukkelissa ma-pe klo 9-17. Uudet Postin noutolokerot palvelevat Kuukkelin pohjakerroksessa sisäpihan sisäänkäynnin aulassa joka päivä klo 9-21. Pääsisäänkäynnin aulasta kulku lokeroille tapahtuu kassojen läheltä. Käynti Postiin tapahtuu valtatien puoleisesta päästä. Päivän posti lähtee ma-pe klo 13 ja paketit saapuvat ja lähtevät ma-pe klo 13. Saapuva posti, kirjeet ja lehdet tulevat yleensä klo 15-17. Helsingin Sanomat postin nurkalla olevaan laatikkoon ma-pe klo 15-17. Lauantain ja sunnuntain Hesarit noudettavissa maanantaina klo 15-17. Lapin Kansa noudettavissa ma-pe klo 15-17 ja lauantaina aamulla klo 9 mennessä. Muut lehdet noudettavissa sisältä postista. Mikäili käännätte lehdet loman ajaksi Saariselälle niin laittakaa osoitteeksi nimenne lisäksi

Noutoposti, Saariselätie 1, 99830 Saariselkä.

Mikäili sinulle on tulossa kirje niin anna nimesi lisäksi osoitteksi: Noutoposti, 99830 Saariselkä. Kirjeet noudettavissa ma-pe klo 15-17, kirjeet lajitellaan Saariselän postissa sukunimen mukaisiin taskuihin.

Tähän laatikkoon tulevat tilatut ja Saariselälle käännetyt Hesarit ja Lapin Kansat.

Laittamalla kirjeesi tai korttisi tähän laatikkoon, lähetykset leimataan Saariselkäerikoisleimalla.

KUUKKELIN 40-VUOTISJUHLA-ARVONTA ARVOMME MAJOITUSLAHJAKORTTEJA JOKA VIIKKO 2022 LOPPUUN SAAKKA, KÄY KATSOMASSA VIIKOTTAIN KULUNEEN VIIKON JA KUUKAUDEN ONNENNUMEROT.

Tämän lehden etusivun yläosassa on sinun onnennumerosi. Arvomme joka viikko 5 kpl 50 euron arvoisia majoituslahjakortteja ja yhden 150 euron majoituslahjakortin. Joka kuukausi arvomme 250 euron arvoisen majoituslahjakortin. Katso etusivu, sieltä löydät onnennumerosi!

Kilpailun säännöt: Arvonnan tulokset ilmoitamme viikoittain verkkosivuillamme ja ilmoitustauluillamme. Mikäli sinun onnennumerosi on voittoluettelossa, lähetä kuva etusivun yläosasta osoitteeseen kuukkeli@saariselka.fi tai kuvaviesti numeroon 044-36 36 060 viimeistään kuukauden kuluessa arvonnasta. Onnennumeroa ei saa repiä lehdestä. Säilytä lehti vuoden 2022 loppuun. Majoituslahjakortit ovat voimassa vuoden arvontapäivästä. Mahdolliset tiedustelut 044 36 36 972 ma-pe 9-17.

onnennumerosi! Tämä on Sinun ona. myös arpanumer juoseva numero 2023 loppuun Lehden yläkulman se ainakin vuoden sa. kotiisi ja säilytä kerran kuukaudes Vie siis tämä lehti e arvontoja vähintään tuskuukkeli.fi . saakka. Suoritamm kset: www.majoi sisäsivulla. Arvontatulo

Tarkemmat ohjeet

Uudet postilokerot sijaitsevat Kuukkelin alakerran aulassa. Sisäänkäynti pääsisäänkäynnin aulasta tai sisäpihan kautta.

SAMAN KATON

ALTA LÄHES KAIKKI

MITÄ LOMALLASI

JA ARJESSA TARVIT

SET

ISIN SUOME N POHJO

WWW.K UUKKELI

AJOITUS .INFO • WWW.M

KUUKKE LI.FI

LI@SAAR 700 • KUUKKE • P. 0600 302

ISELKA.F I

Pyörien ja lumikenkiien pulkkien nettivuokraus https://bikes.saariselka.info/book/ Saariselän suosittu Kuukkelin web-kamera YouTubessa K-Market Saariselän Kuukkeli

bikes.saariselka.info

näe livekuvaa Saariselältä.

Kuukkelista saat myös kaasupulloja. Myynti kassalla.

Tämä lehti on luettavissa myös verkossa. Linkki löytyy www.majoituskuukkeli.fi ja www.kuukkeli.org ja www.kuukkeli.info

Pirkka-lehti 02/2021:


Kuukkeli 40 vuotta

Pääesiintyjiä Saariselän ruskassa 2021:

Kuukkeli lahjoitti Pirkkakoiranruokaa husky-farmeille. Kuukkeli lahjoitti neljä lavaa Pirkka koiranruokaa kahdelle paikallisille Saariselän huskykoirayrittäjälle. Kaikkiaan 37 pääosin Lapin K-markettia lahjoittivat rekallisen koiranruokaa Lapin huskykoirayrittäjille.

Lahjoitusten saajat on valikoinut Lapin alueen K-Market toimikunta. Saariselän K-market Kuukkeli toivoo myös muiden alueen yrittäjien osallistuvan oman alueen Husky-koiranruoka lahjoituksiin.

Koiranruokalavoja vastaanottamassa: Saariselällä Frozen Lake Husky Oy Kim Berglund ja Wild North Huskies Urho Ahomaa. Saariselän Kuukkelin (KMarket Kuukkeli, Saariselkä) kauppias Antero Ylävaara ja Majoitus Kuukkelin (Saariselkä Booking Center Kuukkeli) Kirsi Jefremoff ja Pikka Kock.

Matkailuautolla kesällä Inari-Saariselälle ja Norjaan meiltä myös asuntoautopaikkoja Kuukkeli tarjoaa kesällä 2021 alkaen myös asuntoautopaikkoja muutamaa kilometriä ennen Ivaloa, pohjoiseen menevän valtatien ja Ivalon lentokentälle vievän tien risteyksessä, Törmäsen kylässä. Sinne tulee runsaasti caravaanareille autopaikkoja. Kohde tarjoaa myös majoitusta huoneissa ja huoneistoissa. Paikka sopii hyvin kiintopisteeksi kesät talvet Inarin alueella. Ivalo on muutaman kilometrin päässä, Inariin on matkaa 50 ja Saariselälle 20 km. Asuntoautopaikkoja on myös Saariselällä mm. Kauppakeskus Kuukkelin lähellä. Tarjoamme asiakkaillemme monipuolista majoitusta Saariselällä. Jos haluat vaihteeksi viettää yön huoneistossa niin voit varata meiltä sopivan huoneiston ja sijoittaa asuntoauton näköetäisyydelle huoneiston lähelle.

ort Ivalo Airp

ukke Inn by Ku

Lasse Hoikka & Souvarit

Lapin legendat Lasse Hoikka & Souvarit yhtye on varattu tulevan syksyn 2021 Saariselän ruskatapahtumiin, mikäili koronatilanne mahdollistaa tapahtumien järjestämisen. Talvella maalis-huhtikuussa 2021 oli Souvarit varattu joka viikolle 9-15. Mutta koronatilanteen pitkittyessä jouduimme peruuttamaan kaikki esiintymiset tältä talvelta. Kuukkelissa on runsaasti myynnissä Lasse Hoikan ja Souvareiden musiikkia ja karaokelevyjä. Myös muiden lappilaisten laulajien mm. Jukka Lampela, Eero Magga ynnä muiden levyjä löytyy

musiikkipisteestä, joka on matkamuistopuolen alakertaan vievän portaikon lähellä. https:// www.kuukkeli.info https://www.majoituskuukkeli.fi https://www.kuukkeli.org/ Souvarit on nauhoittivat helmikuun puolivälissä konserttia Rovaniemellä ja ohjelmaan kuuluu myös haastatteluja. Ohjelma striimataan Gramofoonin toimesta maaliskuun alussa. Lippuja esitykseen voi ostaa vaikka kännykällä. http://www.gramofoni.fi. Lisätietoja ja tarkempi aikataulu Souvarit Facebook-sivulla.

Alfa-TV vieraili Inarissa ja Saariselällä li

Ivalo Airport Inn by Kuukkeli Rovaniementie 770 Tiedustelut Inari-Saariselkä Keskusvuokraamo Oy kuukkeli@saariselka.fi https://majoituskuukkeli.fi puh.044-36 36 972

Kuukkelissa on myös ryhmille sopivaa majoitusta keskustassa ja Laanilassa mm. Aparthotel Kuukkeli Aurorassa on vuodepaikkoja max 50 hengelle. Toimitamme tilauksesta tarvittaessa aamiaiset, lounaat, päivälliset, ja illalliset majapaikkaanne. Meiltä saat lähes kaikki Saariselän ohjelmapalvelu ja aktiviteetit. Kuukkelin omilla 8 matkustajan ti-

13

latakseilla onnistuvat niin lentokenttä- kuin paikalliskuljetuksetkin. Mikäili suunnittelette matkaa Saariselälle soittakaa Keskusvuokraamoomme puh .044-3636 972 tai lähettäkää tarjouspyyntö kuukkeli@saariselka.fi. Teemme toiveittesi mukaisen tarjouksen.

Folke West suosittu matkaohjelma Saariselältä kannattaa katsoa verkossa Alfa-TV sivuilta arkisto Folke West Suomessa jakso 4/8. Jakso 3/8 kuvattiin Ivalossa ja 5/8 Inarissa. Luvassa on myös kesäohjelmaa Inari-Saariselältä kesäkuussa. Folke West vieraili Kauppakeskus Kuukkelissa ja Saariselän majoituspaikoissamme tammikuun lopussa. Inari-Saariselältä tuli kaikkiaan kolme ohjelma jaksoa 4,3 ja 5.

K A N AVA 1 5

WWW.KUUKKELI.INFO


14

Kuukkeli 40 vuotta

Tervetuloa Majoitus Kuukkeliin! Meillä on ollut ilo majoittaa matkustajia jo yli 20 vuoden ajan ja vuosien varrella majoituskapasiteettimme on laajentunut sekä monipuolistunut. Valikoimastamme löytyy eritasoisia ja jokaiseen budjettiin sopivia majoituksia lähtien retkeilymaja -tyyppisistä huonemajoituksesta aina upeisiin suite-huoneistoihin saakka. Kohteemme sijaitsevat pääasiassa Saariselän kylän keskustassa sekä noin neljän kilometrin päässä Laanilassa, mutta lisäksi majoitusta löytyy myös Ivalosta, Vuotsosta ja Sodankylästä. Näillä sivuilla esitellään erilaisia majoitusvaihtoehtoja huoneista huoneistoihin ja mökistä majoihin. Majoitus Kuukkelin tarjoaa mukavaa ja nykyaikaisen viihtyisää, lappilaistyylistä majoitusta, jossa matkailijoiden monipuoliset tarpeet on pyritty huomioimaan toiveiden mukaisesti. Osaan huoneistoista voi lisämaksusta majoittua lemmikin kanssa, joten varauksen yhteydessä kannattaa lemmikkiystävällisen majoituksen saatavuus. Majoitus Kuukkelin toimisto ja vastaanotto (majoitusavainten nouto ja palautus)

sijaitsee Kauppakeskus Kuukkelin tiloissa, os. Saariseläntie 1. P. 0600 302 700. Vastaanotto on avoinna ma-pe klo 9-17. Samassa tilassa toimivat myös Saariselän Posti ja Matkahuollon pakettien välityspalvelu. Klo 17-21 välisenä aikana voitte noutaa avaimenne Ravintola Kuukkelista. Mikäli saavutte klo 21 jälkeen, pyydämme ilmoittamaan sen meille ennakkoon, jotta avaintenne noutopaikan voidaan järjestää erikseen. Majoituskohteita huolletaan ja uudistetaan jatkuvasti. Asiakkaiden palaute on meille tärkeää, haluamme kehittää palveluitamme, olemme täällä sinua varten!

MAJOITUS KUUKKELIN TOIMISTO JA VASTAANOTTO ON KAUPPAKESKUS KUUKKELISSA, OS. SAARISELÄNTIE 1. P. 0600 302 700. HUONEMAJOITUKSIIN SISÄLTYY AAMIAINEN, MUTTA MYÖS MUUT ASIAKKAAMME VOIVAT OSTAA SEN EDULLISEEN HINTAAN. AAMIAINEN TARJOILLAAN PÄIVITTÄIN KLO 8-10.30 KAUPPAKESKUS KUUKKELIN RAVINTOLA KUUKKELISSA . KAIKISSA MAJOITUSKOHTEISSAMME ILMAINEN WI-FI.

MAJOITUS KUUKKELIN SUITE-TASOISET HUONEISTOT KUUKKELI HIRVAS SUITE OS. RAITOPOLKU 12 A

Perinteiseen lappilaiseen tyyliin rakennettu honkamaja tarjoaa viihtyisät puitteet oleskeluun. Tilavassa oleskelutilassa on takka. Ruokailutilan suurista ikkunoista näkee ulos ympäröivään luontoon, näkymä joka vaihtuu vuodenajan mukaan.


Kuukkeli 40 vuotta

15

KUUKKELI HIRVAS SUITE on viihtyisä kelomaja Saariselän keskustassa, lähellä torialuetta. Suite-tasoinen huoneisto on sopiva majoitustila 1-6 hengelle. Hirvas Suitessa on kaksi 2 hengen makuuhuonetta, suuri oleskelutila takkoineen, oma keittiö ja sauna. Lisäksi talosta löytyy yhteiskäytössä oleva suksien huoltotila ja pyykinpesukone.

KUUKKELI TEERENPESÄ SUITE OS. SAARISELÄNTIE 5 C 22 TEERENPESÄ SUITE on ihastuttava päätyhuoneisto Log House Kuukkeli Teerenpesässä, aivan keskellä Saariselkää. 1-4 hengen suite on suoranainen helmi majoittujille ja se sopii loistavasti hemmottelevaksi lomakohteeksi esim. häämatkalaisille tai kahdenkeskiselle laatu-ajalle. Täysin varustellussa asunnossa on iso makuusoppi ja lisävuoteen voi tarvittaessa levittää oleskelutilan sohvasta. Lisäksi sisutukseen kuuluu takka, avoin tupakeittiö ja ruokailutila, kylpyhuone poreammeineen ja oma päivittäinen saunavuoro talon yhteisessä saunassa. Käytettävänä on myös majoitustalon yhteinen suksien säilytys- ja voitelutila sekä pyykinpesukone. Suiten hintaan sisältyy puolihoito eli aamiainen ja päivällinen Kauppakeskus Kuukkelin yhteydessä sijaitsevassa Ravintola Kuukkelissa, jonne on matkaa noin 350 metriä.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


16

Kuukkeli 40 vuotta KUUKKELI AURORA CABIN ”PUPULA” OS. VISKITIE 30 A.

Pupulassa on myös oma pieni ja puulämmitteinen saunarakennus sekä laituriterassi metsälammen rannalla. Asiakkaiden käytössä kesäisisin, mutta erillisestä tilauksesta ja maksusta sauna voidaan lämmittää myös talvella.

KUUKKELI AURORA CABIN sijaitsee Saariselän keskustasta noin 2,3 km Laanilaan päin. Chalet-tyylinen, idyllinen mökki, joka Saariselän kohteille harvinaisesti sijaitsee aivan pienen lammen rannalla. Tämä rauhallinen kohde on uudehko ja rakennettu kelopuusta. Mökissä on kaksi

makuuhuonetta, tupakeittiö, oleskelutila, takka, kylpyhuone ja sauna. Varustukseen kuuluu myös pyykinpesukone, kuivauskaappi sekä suksien säilytys- ja huoltohuone. Pupulaksikin kutsuttu mökki sijaitsee luonnon helmassa, aivan hiihtolatujen ja vaellusreittien varrella.

KUUKKELI APARTMENTS SUITE OS. HONKAPOLKU 8

Huoneistot 3-6 ovat alakerran yhden makuuhuoneen huoneistoja. Jokaisella huoneistolla on oma sisäänkäyntinsä ja ne ovat nykyaikaisen viihtyisästi kalustettuja.

KUUKKELI APARTMENTS SUITE -huoneistot sijaitsevat aivan Saariselän keskustassa, vain 150 m metrin päässä Kauppakeskus Kuukkelista, noin 350 metrin päässä kylän torialueesta ja kylpylästä. Kaksikerroksisessa rinnetalossa on yhden ja kahden makuuhuoneen huoneistoja, joista avautuu näkymä Kaunispää tunturille päin. Kaikissa on huoneistokohtainen ilmastointi. Joihinkin huoneistoihin on erillisestä lisämaksusta mahdollista ottaa myös lemmikki mukaan. Asiakkailla on yhteiskäytössä lämmin suksien säilytys- ja huoltohuone.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


17

Kuukkeli 40 vuotta HUONEISTOT 22-25 ovat ylemmän kerroksen kahden makuuhuoneen huoneistoja. Varustukseltaan kuten yksiöt, mutta pohjapiirustukseltaan hieman tilavampia. Huoneistoissa on oma avokeittiö, pieni ruokailu- ja oleskelutila takkoineen, jonka sohvasta voi tarvittaessa levittää lisävuoteen.

Kaikissa Kuukkeli Apartments Suite-huoneistoissa on oma sauna, kylpyhuone, wc, pyykinpesukone ja kuivauskaappi.

MAJOITUS KUUKKELIN LOMAHUONEISTOT APARTMENT KUUKKELI STUDIO 1 JA 2A OS. HONKAPOLKU 8 APARTMENTS KUUKKELI -huoneistot sijaitsevat aivan Kauppakeskus Kuukkelin takana, Saariselkä Kuukkeli Inn talon toisessa kerroksessa. Kummallakin huoneistolla on oma päivittäinen saunavuoro talon yhteissaunassa. Molemmissa huoneistoissa on myös vaatteiden kuivauskaappi ja yhteiskäytössä alakerran huoneiden kanssa pyykinpesukone, joka on saunan suihkuhuoneessa.

Apartments Kuukkeli Studio 1 on 1-2 hengelle sopiva ratkaisu. Studiossa on oma avo-minikeittiö, kylpyhuone - wc ja myös oma kuivauskaappi vaatteille. Pienellä ulkoterassilla voi kesäisin grillata ja nauttia yöttömästä yöstä.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


Kuukkeli 40 vuotta

18

Apartments Kuukkeli 2 A on kahden makuuhuoneen huoneisto, sopiva 1-6 hengelle. Huoneistossa on avokeittiö ja oleskelutila, jonka sohvan voi levittää lisävuoteeksi. Lisäksi oma kylpyhuone - wc.

APARTMENTS KUUKKELI TOKKA , HUONEISTOT 7-12. OS. RAITOPOLKU 12 B

APARTMENTS KUUKKELI TOKKA huoneistot ovat sopivia 1-4 hengen majoitukseen. Tokka -huoneistot sijaitsevat aivan Hirvas Suite kelotalon takana, Saariselän ydinkeskustassa, noin 650 metrin päässä Kauppakeskus Kuukkelista. Huoneistoja on kaikkiaan kuusi ja jokaiseen on oma sisäänkäyntinsä. Huoneistossa on makuualkovi, pieni tupakeittiö ja oleskelutila televisioineen. Kylpyhuoneessa on myös vaatteiden kuivauskaappi. Jokaisella huoneistolla on oma päivittäinen saunavuoro yhteiskäyttöisessä saunassa. Sauna sijaitsee viereisessä kelotalo Hirvaksessa, jossa on myös yhteiset suksien huoltotilat ja pyykinpesukone.

APARTMENT TEERENPESUE F46 OS. SAARISELÄNTIE 5 F 46

TEERENPESUE F46 on Saariselän keskustassa sijaitseva 1-5 hengen huoneisto, jossa on yläkerrassa 2 hengen makuuhuone ja viereisellä avoparvella kaksi vuodetta. Alakerrassa on tupakeittiö ja pieni oleskelutila, jonka sohvan voi levittää lisävuode käyttöön. Huoneistossa on kylpyhuone, sauna ja pyykinpesukone. WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


19

Kuukkeli 40 vuotta

APARTMENTS SAARISELKÄ KUUKKELI URUPÄÄ OS. SUOPUNKITIE D 16

URUPÄÄ on 1-4 hengen huoneisto, joka sijaitsee Kaunispään etelärinteen alussa, lähellä Kelolampea ja n. 700 metrin päässä Saariselän ydinkeskustasta. Huoneistossa on avokeittö, makuuhuone kahdelle, kylpyhuone - wc, sauna, takka ja tv. Oleskelutilan sohvasta saa tarvittaessa lisävuoteen kahdelle hengelle.

APARTMENTS SAARISELKÄ KUUKKELI SAARISATU OS. SAARISELÄNTIE 8 C 1

SAARISATU on Saariselän ydinkeskustassa sijaitseva neljän makuuhuoneen huoneisto, enintään 9 hengelle. Viehättävästi retrohenkisessä ja siistissä huoneistossa on pieni keittiö sekä oleskeluruokailutila, jossa on takka ja TV. Lisäksi Saarisadussa on oma sauna, kylpyhuone, wc ja pyykinpesukone.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


20

Kuukkeli 40 vuotta

MAJOITUS KUUKKELIN HUONEMAJOITUKSET LOG HOUSE KUUKKELI TEERENPESÄ OS. SAARISELÄNTIE 5 C 22 LOG HOUSE KUUKKELI TEERENPESÄ kelotalossa on yhteiskäytävän varrella kymmenen 2 hengen huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja televisio. Kaikille asiakkaille yhteisesti löytyy talon sisääntuloaulasta mikroaaltouuni ja yhteiskäytössä ovat myös suksien huoltotila, pyykinpesukone ja vaatteiden kuivaushuone. Jokaisella huoneella on oma, päivittäin vaihtuva puolen tunnin pituinen saunavuoro talon yhteisessä saunassa.

LODGE KUUKKELI PORAKKA OS. VAHTAMANTIE 18 LODGE KUUKKELI PORAKKA tarjoaa retkeilymaja tyylistä majoitusta 1-5 hengelle. Perinteiseen lappilaiseen tyylin rakennetussa kelotalossa on yksi 2 hengen huone ja kuusi 4 hengen huonetta. Huonekäytävän varrella sijaitsevat yhteiskäyttöiset kylpyhuoneet, erikseen naisille ja miehille sekä käytävän päässä keittiö- ja oleskelutila. Majoitusrakennuksen piha-alueen rakennuksesta löytyvät vapaasti asiakkaiden käytössä olevat, erilliset saunatilat naisille ja miehille. Porakka sopii hyvin myös ryhmämajoitukseen.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


21

Kuukkeli 40 vuotta

APARTMENT KUUKKELI HIRVAS, 2. KERROS. OS. RAITOPOLKU 12 A, PIKKU HIRVAS JA POROTOKKA PIKKU HIRVAS ja POROTOKKA sijaitsevat Kuukkeli Hirvas Suite-kelotalon yläkerrassa. Kumpikaan majoitusvaihtoehto ei sovellu liikuntarajoitteiselle portaikon vuoksi. Molemmilla kohteilla on oma saunavuoro talon alakerrassa sijaitsevassa yhteisessä saunassa sekä yhteiskäytössä suksien huoltotilat.

Porotokka on kahden huoneen huoneisto omalla kylpyhuoneella.Sopiva 1 - 6 hengen majoitukseksi. Ensimmäisessä huoneessa on neljä vuodetta ja toisessa kaksi vuodetta. Lisäksi pieni tupa-minikeittiö ja tv.

Pikku Hirvas on edullinen ja pieni majoitustila kahdelle hengelle. Huoneessa on jääkaappi ja televisio.Huoneen kylpyhuone - WC on alakerrassa, talon saunatilojen yhteydessä.

POROTOKAN JA PIKKU HIRVAAN HINTAAN KUULUU AAMIAINEN. TARJOLLA PÄIVITTÄIN KLO 8-10.30 RAVINTOLA KUUKKELISSA.

SAARISELKÄ KUUKKELI INN, 1 KERROS. OS. HONKAPOLKU 6.

SAARISELKÄ KUUKKELI INN on uusittu majoituskohde Saariselän ydinkeskustassa, aivan Kauppakeskus Kuukkelin takana. Hostel-tyyppinen majoitusratkaisu, jossa on kaikkiaan seitsemän viihtyisää ja modernia 2 hengen huonetta, joissa jokaisessa on oma TV. Jaetuissa tiloissa on kylpyhuoneet erikseen naisille sekä miehille. Lisäksi yhteiskäytössä ovat keittiö sekä viihtyisä oleskelutila, jossa on myös TV ja lisäksi takka. Kaksi päivittäistä saunavuoroa, erikseen naisille ja miehille talon saunassa, joka sijaitsee talon yläkerrassa. Kuukkeli Inn sopii myös enintään 14 hengen ryhmämajoitukseksi. WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A .FI


22

Kuukkeli 40 vuotta

Kuukkeli Inn oleskelu-ruokailutila ja keittiö ovat yhteiskäytössä. Päivittäin on kaksi saunavuoroa erikseen naisille ja miehille. Talon sauna on toisessa kerroksessa ja sen pesuhuoneessa on myös pyykinpesukone.

APARTHOTEL KUUKKELI AURORA OS. VISKITIE 8 A APARTHOTEL KUUKKELI AURORA sijaitsee Laanilassa, noin 4 km päässä Saariselän ydinkeskustasta. Aurora on rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla, aivan vaellusreittien ja hiihtolatujen varrella. Aurora tarjoaa erikokoisia majoitusvaihtoehtoja 1-4 hengelle huoneistoista huoneisiin. Majoitustilat jakautuvat kolmeen erilliseen kelomajaan. Kaikkiaan Aurorassa on yhdeksän 4 hengen huoneistoa ja yksi 2 hengen huoneisto. Majoituskohteena Aurora sopii hyvin myös suuremmille ryhmille, sillä vuodepaikkoja on kaikkiaan 50.

Aparthotel Kuukkeli Auroran isoissa kelomajoissa on yhteiskäyttöön tarkoitetut suuret oleskelutilat takkoineen.

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


23

Kuukkeli 40 vuotta

Aparthotel Kuukkeli Auroran huoneistoissa on oma minikeittiö, kylpyhuone ja TV. Huoneistojen lisäksi Aurorassa on kaksi huonetta 2 hengelle ja 3 hengelle. Huoneiden käytettävissä on yhteiskeittiö ja jaettu kylpyhuone yhteiskäytävän varrella. Isoista majoista löytyvät myös yhteiskäyttöön tarkoitetut suuret oleskelutilat takkoineen. Suksien huoltotila on myös yhteiskäytössä. Auroran saunarakennuksessa on omat saunat erikseen naisille ja miehille sekä yhteinen takkahuone ja uima-allas. Kesäisin saunalta on myös lyhyt matka pulahtaa läheiseen tunturipuroon.

MAJOITUS KUUKKELIN KOHTEET SAARISELÄN KESKUSTASSA

(Kartta ei ole mittakaavassa.)

WWW.KUUKKELI.INFO • WWW.MAJOITUSKUUKKELI.FI • P. 0600 302 700 • KUUKKELI@SA ARISELK A.FI


24

Kuukkeli 40 vuotta

Saariselällä riittää nähtävää ja tekemistä kaikkina vuodenaikoina KEVÄT KEVÄTKESÄ KESÄ SYYSKESÄ SYKSY SYYSTALVI TALVI KEVÄTTALVI Inari-Saariselkä kutsuu myös kesällä Saariselkä sopii hyvin kesälomamatkan tukikohdaksi. Matkat ympärillä oleviin paikkoihin onnistuvat päiväretkinä. Aurinko paistaa pitkään Saariselällä ja Saariselällä on harvoin hyönteisiä haitaksi asti. Saariselällä löytyy monenlaista tekemistä myös kesäaikaan. Patikointi ja maastopyöräily UKK-kansallispuistossa monipuolisilla patikointi- ja pyöräilyreiteillä on erittäin suosittua myös kesäisin ja ruska-aikaan. Sateisena päivänä voi käydä Saariselän kylpylässä. Saariselän ympärillä on paljon hyviä hillasoita ja marjapaikkoja. Saariselän suurin vuotuinen tapahtuma Jänkhällä Jytisee järjestetään elokuun puolivälissä. Inarissa kannattaa tehdä päiväretki Siida saamelaismuseoon ja Ylä-Lapin luontokeskukseen, Saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen ja risteily Inarinjärvelle. Saariselän lähellä on myös ainutlaatuinen Kultamuseo Tankavaarassa ja kullanvaskaukseen voi aloittaa siellä tai varata Kuukkelin Booking Centeristä opastetun ohjelman kullanhuuhdontaan erikoistuneessa yrityksessä Saariselällä. Kalastus alueen eri vesistöissä on myös kiinnostavaa kesätekemistä. Majoitukset ja lähes kaikki alueen kesäaktiviteetit, maastopyörät ja vuokravälineet saat yhdestä paikkaa Kuukkelin Booking Centeristä Saariseläntie 1, puh. 044-3636 972, 044-3636 893

Unohtumaton ruskaloma Saariselällä

Saariselällä on Suomen parhaat hiihtoladut ja tunturimaisemat. Hiihtokausi kestää marraskuusta toukokuun alkuun. Laskettelu ja Suomen pisin pulkkamäki kutsuvat kaikkia vauhdin hurmasta nauttivia rinteisiin.

Ruska-aika on ollut aina suosittua lomailuaikaa Saariselän maisemissa. Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla. Saariselkä on kuuluisa ruskakohde, joka sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston reunalla. Lemmenjoen kansallispuistossa pääset nauttimaan ikimuistoisesta ruskavaelluksesta Suomen suurimmassa kansallispuistossa. Syksy on luonnossa liikkujan parasta aikaa ja silloin luonto tarjoaa myös antimiaan kerättäväksi. Saariselällä järjestetään monipuolista ruskaohjelmaa. Ruskatanssit ja erilaiset konsertit ja tapahtumat kuuluvat perinteisesti Saariselän ruskaan. Asuntovaunulla liikkuville tarjoamme paikkoja Saariselän keskustassa, Laanilassa ja Ivalossa. Majoitusvaraukset, asuntovaunupaikat, aktiviteetit, tapahtumat, välinevuokraukset ja tiedustelut : Inari-Saariselkä Keskusvuokraamo oy www.majoituskuukkeli.fi puh.044-3636 972.

Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistojen hyvin merkityt kävely- ja maastopyöräilyreitit ovat ruskamatkailijan varma valinta. Ruskasta pääsee halutessaan nauttimaan myös veneestä käsin Lemmenjoen tai Inarijärven risteilyillä.

Saariselällä useita kertoja vuodessa Lisätietoja: www.majoituskuukkeli.fi www.kuukkeli.info

Kuukkelin ruskatapahtumia:

Ruskaretket Inarin saamelaiskylään, saamelaismuseoon Siidaan ja kulttuurikeskus Sajokseen. Inarijärven risteily ja huskyfarmi vierailu. Jäämeren kierros, kokopäiväretki Norjaan. Retki Tankavaaran Kultamuseoon. Ohjatut patikoinnit tunturiin. Maastopyöräilyretket. Ruskakonsertit, ruskatanssit, karaoketanssit. Ohjelmalliset Lappi-iltamat. Saariselän ruskakausi kestää koko syyskuun.