Page 1

4. ÅRGANG – NR: 18

MAJ / JUNI / JULI 2013

LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Bliv opdateret

Affaldsindsamling 2013

Tilmeld dig nyhedsbrev via www.vedsted.info og få alle nyheder i den mailbox.

Læs mere side: 2

Borgerspisning Idrætsuge er lig med borgerspisning.

Læs mere side: 2

SKAT

Af Dorte Ipsen, Landsbyforeningen

SKAT sæsonen er slut. Læs en beretning fra bestyrelsen og læs hvem der vandt pokalerne.

Læs mere side: 2

Ny bestyrelse Landsbyforeningen har fået ny bestyrelse.

Læs mere side: 2

Idrætsuge 2013

Motion, socialt samvær og en god gerning gik hånd i hånd søndag d. 21. april, hvor borgere fra Vedsted og omegn, ca. 50 mand - såvel voksne som børn – deltog i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Kl. 10.00 blev ruterne fordelt blandt de fremmødte og med højt humør og godt vejr drog folk ud på vejene med affaldsposer under armen for at gøre årets fangst af skidt og affald. Det blev dog også til adskillige fyldte sække. For at fejre ”fangsten” bød Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn efterfølgende på grillpølser og en øl/vand ved klubhuset, og Mc. Donalds havde sponsoreret happy meals til børnene. Tak til de fremmødte for en rigtig god og hyggelig dag, hvor vi sammen gjorde naturen en tjeneste.

Og navnet er... Af Henrik Rønnow, formand for Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn

Kært barn har mange navne – men fra nu af gælder kun ét navn: Fælleshuset i Vedsted. Læs alt om alle aktiviteterne i årets store begivenhed i Vedsted. Se hele programmet på bagsiden.

Læs mere side: 3-7

Det er den gamle skolebygning i Vedsted, der nu har fået et nyt navn. Den del af bygningen, som i sin tid rummede Vedsted Skole, skal fremover være hjemsted for foreningsarbejde, menighedsarbejde, møder og meget mere. Fællesskab kommer i højsædet, og derfor er Fælleshuset et rammende navn for den gamle bygning. Børnehuset Møllehuset har sin faste plads i bygningen, og områdets dagplejere skal stadig kunne bruge lokaler i huset. Vedsted Ungdomsforening får mange aktiviteter i gymnastiksalen, og der er planer om at indrette et motionsrum i et af klasselokalerne. Menighedsrådet er interesseret i at benytte to klasselokaler ud mod Skovbyvej, mens hele overetagen bliver indrettet, så den kan blive et hyggeligt værested for områdets unge. I stueplan bliver der derudover rigelig plads til møder, sammenkomster og andre fællesaktiviteter. Landsbyforeningen er, i tæt samarbejde med områdets øvrige foreninger og institutioner, ved at få styr på alt det praktiske i forbindelse med dagligdagen i huset. Du kan følge med i udviklingen her i bladet samt på hjemmesiden www.vedsted.info, hvor Fælleshuset har fået sin egen plads. Velkommen i Fælleshuset.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

S K A T 2012/2013 Af Helge Hansen, Skatudvalget

Denne sæson var vi 38 medlemmer, der spillede skat. Fremmødet var næsten 30 damer/mænd hver gang, og det synes vi er meget pænt. Afslutning holdt vi traditionen tro onsdag inden påske med deltagelse af 31 medlemmer, hvor vi fik lidt at spise og en lille en til halsen. „Generalforsamling“ blev der også holdt, og udvalget består stadig af Pebbe (formand), Knud Eriksen, Michael Ravn og Helge Hansen. Vi har haft et hold med i turnering, og de fik en flot 3 plads. Årets præmieskat og den dermed vundne vandrepokal blev vundet af Chr. Petersen. Andenpladsen gik til Knud Eriksen, og tredjepladsen gik til Ole Mikkelsen. Årets pokalskat blev vundet af Jes Peter Rudebæk. Selv om der har været afslutning, fortsætter vi med at spille skat hen over sommeren, dog kun tirsdage i ulige uger. Tidspunktet er nyt kl. 19.00 Desuden skal nævnes at Chr. Petersen er blevet Danmarksmester i skat. Et stort tillykke skal lyde herfra. Næste sæson starter tirsdag d. 3. september kl. 19.00

Dit Sted Udgivet af Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn. Henrik Rønnow, formand Tlf.: 20 22 05 77 Mail: hr@trompetmusik.dk Udgivelser pr. år: 6 Oplag: 550 eksemplarer. Lay out: Redaktionen. Tryk: Haderslev Stiftsbogtrykkeri. Deadline: Se bagsiden Annonceansvarlig: Hanne Jørgensen Mail: tryk@flexiprint.dk Tlf.: 76 40 00 87

2.

Bliv klogere og vær opdateret Af Henrik Rønnow, Landsbyforeningen

Hjemmesiden www.vedsted.info er nu blevet udvidet med et nyhedsmail modul. Det betyder, at du med et enkelt klik kan blive holdt ajour med alle nyheder fra lokalområdet. Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet via hjemmesiden, modtager du automatisk en mail, hver gang der bliver indtastet nyheder på hjemmesiden. Dermed er du sikker på at få informationerne bragt lige til din indbakke. Samtidig med at hjemmesiden er blevet udvidet, er en del af menuerne på siden også blevet opdateret. Det gælder i særdeleshed informationerne om de mange aktiviteter, som VUF står bag. Nu har hver enkelt aktivitet fået sin helt egen undermenu. Kig forbi www.vedsted.info og bliv klogere på dit lokalområde.

Efterlysning! Af Dorte Ipsen, landsbyforeningen

Ligger du inde med gamle billeder fra lokalområdet, så er der mange, der er interesseret i alt låne dem. På mejeriet i Høgelund er man ved at indrette et nyt mødelokale. Dette lokale vil man gerne have udsmykket med billeder fra gamle dage. Tilsvarende er Lokalhistorisk Forening for Vojens området meget interesseret i billeder. Derfor: Hvis du har et billede fra Vedsted eller omegn fra gamle dage, så lad os venligst låne det. Billedet bliver kopieret, og du får selvfølgelig originalbilledet retur. Du bedes kontakte Dorte Ipsen, Landsbyforeningen, på tlf. 41 41 13 67.

Ny bestyrelse for Landsbyforeningen Af Henrik Rønnow, landsbyforeningen

På generalforsamlingen i Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn var der valg til bestyrelsen. I det kommende år består bestyrelsen af: Henrik Rønnow, Niels Højmark Lund, Dorte Ipsen, Heidi Thomsen, Jesper F. Lorenzen, Tora Djernæs og Gert Karkov. Som suppleanter blev valgt: Anni Kunstmann og Jørgen Schmidt På www.vedsted.info kan du læse referatet fra generalforsamlingen samt formandens årsberetning.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Idrætsuge i Vedsted Af Heidi Thomsen, formand for Vedsted Ungdomsforening

Så blev det endelig forår! Med foråret følger også en masse aktiviteter i Vedsted Ungdomsforening. Blandt dem kan nævnes fodbold for både store og små, tennis, kulturelle tiltag m.m. Vil du vide mere om de forskellige ting, er du altid velkommen til at kontakte en fra udvalgene eller bestyrelsen. Du kan også finde flere oplysninger om aktiviteterne på www.vedsted.info Inden længe står Idrætsugen for døren (7. - 11.maj). Bestyrelsen og mange andre er for længst trukket i arbejdstøjet for at få alting på plads. Det kræver mange kræfter at løfte opgaven, derfor er det dejligt, at så mange giver en hånd med stort og småt! Kunne du tænke dig at give et ”nap” med, er der altid plads til flere. F.eks. ville det være rart med nogle ekstra hænder et par timer søndag d. 12.maj, hvor der skal ryddes op. Det er absolut intet krav, at man skal være morgenfrisk og uden tømmermænd, det er vi andre heller ikke. Der er gratis morgenmad til alle, der møder op! Selve programmet i Idrætsugen er en god blanding af nye tiltag samt de traditionelle aktiviteter, som kendetegner Idrætsugen. Alle disse beskrives nærmere i dette blad. Der er lagt vægt på aktiviteter for alle aldre, så der er rig mulighed for at udfolde både lattermusklerne og de fysiske evner. Specielt vil jeg gerne fremhæve vores borgerspisning lørdag aften! Igen i år har to friske piger (Lilja og Tina) planlagt hele festen lige fra mad, musik, underholdning og udsmykning. Og lur mig om ikke der bliver ”fut i fejemøget”, så teltet letter. Jeg håber, rigtig mange vil bakke op og være med til en af årets store fester! Jeg vil også gerne ”slå et slag” for sidste års succes: grillaften for hele familien onsdag aften! Aftenen krydres med Live fra Vedsted opført af lokale ”skuespillere”. Vel mødt!! Jeg håber meget, at vejret er med os, og at vi igen i år får nogle rigtige hyggelige og festlige dage sammen i det store opvarmede telt på sportspladsen Skovbyvej 25b. Indkørsel ved kirken. Vi ses!

Idrætsugen – tirsdag

Løb for børn og voksne Igen i år har vi løb på programmet. Både børn og voksne løber en tur i den skønne natur i og omkring Vedsted. Voksenruterne er ca. 4 km og 8 km, og børneruten er ca. 2 km. Det koster 20 kr. og efter løbet er der vand og frugt til de deltagende.

3.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Idrætsugen onsdag

Husk flaget I Vedsted er det en god tradition, at vi hejser flaget i Idrætsugen. Husk derfor at hejse flaget i dagene fra d. 8. maj til d. 11. maj 2013.

Årets pensionistkomsammen i Vedsted Julen varer lige til ... Nisserne har været på spil og Vedsteds søde byskilte julemænd er væk. Du har derfor i løbet af idrætsugen mulighed for at hjælpe handelsstandsforeningen og Lilja med at male nogle nye, flotte skilte. Det vil foregå på sportspladsen, løbende over hele ugen.

Næste nummer af Dit Sted udkommer i slutningen af juli. Pga. sommerferie er deadline for stof til bladet allerede den 15. juni 4.

Traditionen tro lægger vi onsdagen ud med pensionistkomsammen. Så har du lyst til en omgang bingo, så mød op og få en hyggelig eftermiddag d. 8. maj kl. 14.00-16.00. Der er gode præmier på spil, og tombolaen er åben. Prisen er 30 kr. inkl. kaffe, kage og boller. Prisen for en spilleplade er 10 kr.

Grillaften for hele familien Vi gentager succesen fra sidste år og holder fælles grillaften. Tag børnene og naboerne med til en fantastisk hyggelig aften onsdag d. 8. maj kl. 18.00 i teltet. Der opstilles grill til fri afbenyttelse. Medbring selv mad samt service. Drikkevarer skal købes i baren.

Live fra Vedsted I år er der Live fra Vedsted. Seks dejlige mennesker fra Vedsted og omegn har udarbejdet ca. 3 kvarters underholdning med små lokale indslag og andet godt. Kom op i teltet onsdag og få en underholdende aften.

Idrætsuge – torsdag Loppemarked Der afholdes loppemarked i teltet torsdag d. 9. maj fra kl. 10.00, så nu er der rig mulighed for at få ryddet op i gemmerne. Alle interesserede kan få en stand, så bare frem med det gamle legetøj, babyudstyr, tøj, bøger, lamper, film, hjemmelavede smykker eller hvad det nu måtte være. Mød op i teltet og vi finder et bord til jer – og håber på et par hyggelige timer i ”kræmmerens tegn”. Evt. spørgsmål kan rettes til Tina på tlf. 60229510

Gadeturnering for børn Er du frisk på en lille dyst mellem de forskellige gader/byer i Vedsted og omegn? Så mød op på sportspladsen torsdag d. 9. maj kl. 14.00. Der kæmpes i sjove konkurrencer, og der er selvfølgelig præmie til det vindende hold. Gadeturneringen er for børn fra 0.-4. klasse.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Idrætsugen torsdag - fortsat Skattejagt for de mindste (0-6 år) Splitte mine bramsejl! Mød op foran teltet torsdag d. 9. maj kl. 15.00, for kære børn – vi skal på skattejagt. Tag gerne mor, far og/eller bedsteforældre med.

Rundbold for børn Kom og vær med til en omgang rundbold turnering for børn, hvor der rigtigt skal løbes stærkt. Der vil være små præmier til vinderholdet. Vi laver forskellige baner, alt efter hvor mange der kommer. Det er for børn fra 0.-5. klasse + den kommende 0. klasse. Vi mødes torsdag d. 9. maj kl. 15.30 – ca. 17.00 på boldbanen ved teltet.

Den store kagedyst/Sønderjysk kaffebord I år er der kagedyst, så find din indre bager frem og mød op i teltet torsdag. Kagerne vil blive bedømt af kageelskere, og der er en præmie for bedste udseende og en for bedste smag. Alle kan stille op. Bedømmelsen vil ske kl. 14.30, og derefter er der Sønderjysk kaffebord. Det koster 20 kr. for kaffebord (fri kaffe og kage).

Stjernebingo Nyd en dejlig gåtur i de smukke omgivelser omkring Vedsted, imens du leder efter tal til bingopladen. Hvis du får pladen fuld, er der en gevinst til dig, når du kommer tilbage til teltet. Bingopladerne kan købes i teltet fra kl. 18.30-19.00, og prisen er 10 kr. pr. plade for voksne og 5 kr. for børn. Medbring gerne en blyant eller kuglepen. Derudover vil der være enkelte poster, hvor der skal svares på spørgsmål. Når alle deltagere er i mål, trækkes der lod om vinderne af spørgsmålene.

VM i sømslåning Vi afholder Vedsted Mesterskaberne i sømslåning i teltet torsdag d. 9. maj kl. 21.00. Det er ikke et krav, at du kan ramme sømmet, men det er en fordel! Så vær frisk på en lille dyst, hvor der kæmpes om vandrepokaler og præmier. Deltagelse 20 kr. Tilmelding i teltet.

vedsted-molle.dk Tøndervej 31, Vedsted 6500 Vojens. Tlf. 74 54 51 06 Åbningstider: Man. – fre.: kl. 9.00-17.00 Lørdag: 9.00-12.00 Middagslukket: 12.00- 12.30

5.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Idrætsuge – fredag Spil og hygge for alle Fredag d. 10. maj kl. 14.00 inviterer vi på spil og hygge for alle. Her er alle aldre velkommen til at komme op i teltet, hvor vi vil underholde os med forskellige spil. Det kan være Uno, Ludo, Matador, bordtennis og meget mere. Hvis du har et favoritspil, så tag det gerne med – og tag også gerne bedsteforældre med – det kan være, de har nogle gode spil gemt et sted.

Gadeturnering Den røde flise går snart i støbeformen pga. den spændende og underholdende gadeturnering, der afholdes fredag d. 10. maj kl. 19,00 (møde tid kl. 18,45). Kom og vær med til den spændende dyst, enten som aktør eller heppekor for din gade. Det drejer sig om at holde hovedet koldt, bruge kræfter samt sin sunde fornuft og ikke mindst have det hyggeligt med sine naboer. Hvert hold skal bestå af 6 personer heraf 2 kvinder (samt evt. udskiftninger). Alle skal være over 18 år og hjemmeboende på den tilmeldte gade. Kom gerne udklædt så det hele bliver lidt mere festligt.

Tilmelding kan ske til følgende holdledere: Skovby: Holger Jessen - 40 53 30 26 Ustrup: Mette og Henrik - 24 98 75 23 Høgelund: Ole Mikkelsen - 29 61 28 01 Vedbøl: Svend Hansen - 22 62 16 92 Skovbyvej: Pebbe - 74 54 52 65 Ustrupvej, Vibevej, Nygade: Charlotte Meck - 41 21 14 56 Tøndervej: Svend Andreasen - 29 43 97 68 Høgelundvej: Torben Sparvath - 41 90 85 07

Dartturnering for voksne På gensyn i teltet ved årets Idrætsuge i Vedsted 6.

En hyggelig turnering for alle fredag aften kl. 21.00. Der spilles ”skovhugger” efter VUF’s regler. Der kæmpes om vandrepokaler og flotte præmier. Deltagelse 20 kr. Tilmelding i teltet.

Filmaften Fredag d. 10. maj kl. 21.00 bliver der skruet op for ungdomshyggen med en filmaften i klubhuset. Vi viser en film, og der kan købes lidt lækkerier i kiosken. Hvilken film, der bliver vist, bliver offentliggjort torsdag i teltet. Så tag din ven under armen, og nyd en god film!


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Idrætsugen – lørdag Havetraktorløb Mød op med din havetraktor og vær med til at kæmpe om titlen som den bedste havetraktor pilot i Vedsted og omegn. Alle kan deltage, man skal blot være fyldt 18 år. Vi mødes ved teltet lørdag d. 11. maj kl. 11.00.

Udstilling af motorcykler Har du en motorcykel stående? Så få den pudset og kør en tur til Vedsted Idrætsuge lørdag kl. 11.00, hvor den vil få mange beundrende blikke.

BORGERSPISNING Lørdag d. 11. maj 2013 kl. 19.00 Så er vi igen klar med et brag af en fest, som afslutning på vores idrætsuge. Derfor inviteres alle til borgerspisning i teltet - hvor musikken vil trække alle på dansegulvet, efter vi har nydt en dejlig menu, som består af:

Sild m. karrysalat Barbecue kyllingebryst – marineret svinekam Græskar kartofler med portvin sauce Spændende salater med dressing og hjemmebagt flutes Kaffe m. chokolade Pris pr. person: 175,00 kr. – tilmelding i teltet senest fredag aften kl. 22.00

Tag naboen, vennerne, familien i hånden og lad os feste og hygge os sammen.

7.


„DIT STED” - LOKALBLAD FOR VEDSTED, USTRUP, VEDBØL, SKOVBY, ARNITLUND, HØGELUND, ABKÆR OG OMEGN

Vedsted Idrætsuge 7. - 11. maj 2013 Tirsdag den 7. maj

19.00

Løb for børn og voksne Pris 20 kr. inkl. vand og frugt

Onsdag den 8. maj

14.00 – 16.00

Teltet åbner klokken 17.30 og lukker klokken 24.00

18.00 18.30 20.30 21.00 – 24.00

Pensionistkomsammen (Bankospil og tombola) Pris 30 kr. inkl. kaffe og kage. Plader 10 kr. pr. stk. Grillaften – medbring eget mad og service. Pandekagehus åbner Live fra Vedsted – gratis entre. Hatten går rundt  Hyggemusik i teltet

Torsdag den 9. maj

10.00 10.00 10.00 11.30 13.00 13.00 14.00 14.30 15.00 15.30 18.30 20.30 21.30 – 24.00

Pandekagehuset åbner Loppemarked Børnefodboldstævne Minitivoli åbner Fodboldkamp U13 Vedsted - Christiansfeld VM i rafling Pris 20 kr. Medbring gerne selv bæger Gadeturnering for børn (0. kl. – 4. kl.) Den store kagedyst/Sønderjysk kaffebord 20 kr. Skattejagt for de mindste (børn op til 6 år) Rundbold (0. kl. til 5. kl.) Stjernebingo Afgang mellem kl. 18.30-19.00 VM i sømslåning. Pris 20 kr. Hyggemusik i teltet

14.00 14.00 14.00 19.00 21.00 21.00 21.30 - 01.00

Pandekagehus åbner Minitivoli åbner Spil og hygge for alle Gadeturnering for voksne Filmaften i klubhuset VM i dart Pris 20 kr. Hygge musik i teltet

11.00 11.00 12.00 19.00 - 02.00

Havetraktorløb Udstilling af motorcykler Fodboldturnering 7-mands herrer Borgerspisning for alle over 18 år – tilmelding i teltet

10.00

OPRYDNING Gratis morgenmad til oprydningsholdet

Teltet er lukket

Teltet åbner kl. 10.00 og lukker kl. 24.00

Fredag d. 10. maj Teltet åbner kl. 14.00 og lukker kl. 01.00

Lørdag den 11. maj Teltet åbner kl. 11.00 og lukker kl. 02.00 (lukket kl.14.30-18.00)

Søndag den 12. maj

Ret til ændringer forbeholdes

For nærmere info se www.vedsted.info

Dit Sted nr. 18 - Jun. 2014  

Foreningsblad for Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn

Dit Sted nr. 18 - Jun. 2014  

Foreningsblad for Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn

Advertisement