Page 1

Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

Una desena de concerts ompliran la sala gran del Kursaal la propera temporada El cor de la pel·lícula ‘Los chicos del coro’ farà el primer concert el 4 d’octubre, que clouran les Macedònia el 27 de desembre

La sala gran del teatre Kursaal de Manresa acollirà durant la segona temporada de l’any 2009 un total de 10 concerts dins del Toc de Música. Es tracta de 10 concerts d’estils musicals molt diferents, que van des de la copla versionada per la malaguenya Diana Navarro, el bolero de Moncho, els sons àrabs de l’algeriana Souad Massi, el jazz de La Locomotora Negra, el concert dels 50 anys de Nova Cançó... passant pels concert de Luis Eduardo Aute, els Quicos, el grup juvenil Macedònia, el recital del cor de nens popularitzat per la pel·lícula ‘Los chicos del coro’ i una versió del Carmina Burana per a cor, solistes, dos pianos i percussió amb la participació de l’Orfeó Manresà. Les entrades del Toc de Música es posaran a la venda el dimarts, 15 de setembre a les 6 de la tarda a les taquilles del Kursaal, per telèfon 93 872 36 36 i per Internet. www.kursaal.cat

4 d’octubre – LOS CHICOS DEL CORO (28 euros) 16 d’octubre – LA LOCOMOTORA NEGRA (15 euros) 25 d’octubre – CARMINA BURANA (15 euros) 7 de novembre – SOUAD MASSI (15 euros) 14 de novembre – LUIS EDUARDO AUTE (24 euros) 27 de novembre – 50 ANYS NOVA CANÇO LLETRA I MÚSICA (15 euros) 5 de desembre – MONCHO (24 euros) 11 de desembre – DIANA NAVARRO (24 euros) 20 de desembre – QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES (15 euros) 27 de desembre – MACEDÒNIA (10 euros)


Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

Diumenge, 4 d’octubre – 18 h ‘Los chicos del coro’ Les petits chanteurs de Saint-March Direcció: Nicolás Porte Piano: Diminis Faricier Intèrprets: Les petits chanteurs de Saint-March Arriben a Manresa després d’una gira per tot el món i consagrats per l’èxit de la pel·lícula ‘Los Chicos del Coro’, el cor format per una trentena de nens i nenes d’entre 9 i 15 anys provinents de Saint March de Lió (França). Ofereixen un concert de música sacra, des de cant gregorià fins al segle XX, i música contemporània (Poulenc, Duruflué, Caplet, Britten), amb cançons de la pel·lícula i del darrer disc. Al concert de Manresa, el Cor Jove de l’Orfeó Manresà tindrà el privilegi d’acompanyar a l’escenari ‘Los chicos del coro’ al final del recital.

Divendres, 16 d’octubre– 21’30 h La locomotora negra Trompetes: Ricard Gili (líder), Ferran Cailà, Miquel Donat, Isidre Delgado Trombons: Marc Trepat, Víctor Gonzàlez, Oscar Font, Xavier Trepat Saxos: Lluís Trepat (Saxo Alt, Clarinet, Clarinet Baix), Albert Gassull (Saxo Alt) Tomás González (Saxo Tenor) Toni Gili (Saxo Tenor, Saxo Soprano) Àngel Molas (Saxo Baríton, Saxo Alt, Clarinet) Piano: Tòfol Trepat Bateria: Carles Gili Contrabaix: Jordi Casanovas Guitarra: Albert Romaní La Locomotora Negra és una de les formacions més antigues en el món del Jazz a casa nostra. Va debutar l’any 1971 en format de quintet. Amb el temps la formació s’ha anat ampliant fins arribar al nombre actual de 16 components. L’estil de La Locomotora Negra s’orienta al Jazz negre en les seves vessants més populars. Pren com a models les orquestres més famoses de l’època Swing, com les de Fletcher Henderson, Duke Ellington, Count Basie, etc... amb alguna interpretació dins l’estil New Orleans.


Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

Diumenge, 25 d’octubre – 18 h Carmina Burana, de Carl Orff Versió per a cor, solistes, dos pianos i percussió. Intèrprets: Coral Ginesta de Cervera. Director, Xavier Puig. Orfeó Manresà de Manresa. Director, Lluís Arguijo. Coral Canigó de Vic. Director, Xavi Solà. Coral Regina de Manlleu. Director, Jordi Lluch. Percussions de Barcelona. Jordi Castellà i Josep Surinyach, pianos. Assumpta Mateu, soprano Jordi Domènech, contratenor Toni Marsol, baríton Xavier Puig, direcció Si fa 7 anys el bon regust que ens deixà aquell Rèquiem de Mozart de Manlleu, Manresa i Cervera ja feia pensar en una nova producció duta a terme ara fa 2 anys, amb l’orquestra de Cambra de Vic i en Jordi Mora com a director representant La Creació, de J. Haydn, el ‘Carmina Burana’ de Carl Orff permet fer encara més gran i complet aquest projecte. Un projecte que posa de relleu el potencial cultural (musical, en aquest cas) de la zona central del país i de la capacitat artística i organitzativa d’aquestes ciutats. L'obra ‘Carmina Burana’ de Carl Orff constitueix una de les fites en la creació de la música coral del segle xx. Estrenada a Frankfurt el 1937, en la versió per a pianos i percussions es manifesta la transparència sonora dels cors amb una claredat que la fa especialment captivadora.

Dissabte, 7 de novembre – 21 h Souad Massi En col·laboració amb la Fira Meditèrrania de Manresa Veu i guitarra: Souad Massi Guitarra: JF Kellner Oud: H. Djouri Derbouka: R. Kahlfa Ha lliurat la seva veu exquisida, dolça i alhora torbadora al compromís amb les noves generacions del Magrib per no quedar estigmatitzades pels grisos avatars de la història. La cantant Souad Massi és la capdavantera de la nova generació de músics algerians des que el 2001 va obtenir amb el seu disc de debut -Raoui (El rondallaire)- un èxit unànim de crítica i


Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

de públics, de manera que fou nominada com a artista revel·lació per la prestigiosa ràdio BBC 3. El 2005 amb el tercer àlbum Mesk Elil va assolir el premi al millor disc de músiques ètniques a França i el Regne Unit. Al seu directe, els instruments elèctrics i acústics es dosifiquen de forma equilibrada, amb melodies vigoroses. Suaus harmonies i lletres humanes, plenes de sensibilitat en una proposta que pregona artísticament la convivència en pau de les tres cultures del seu país nadiu. Una gran dama que perfuma Algèria a través de la denúncia de la situació de les dones al seu país. Espectacle presentat conjuntament pel Kursaal i la 12ª Fira Mediterrània de Manresa.

Dissabte, 14 de novembre – 21.30 h Luis Eduardo Aute ‘Autorretratos’ Guitarres: Tony Carmona Piano i teclats: Igor Tukalo Guitarra i cors: Cristina Narea ‘Autorretratos’ és la darrera entrega discogràfica de Luís Eudardo Aute, que tanca la trilogia inclosa en la col·lecció ‘Memorable cuerpo’ de la recopilació musical de les seves millors composicions, revisades i gravades amb arranjaments nous. Amb una posada en escena càlida i intimista, Aute presenta un concert en què fa un viatge musical a través dels seus grans èxits de més de 40 anys de carrera artística, com ara ‘Una de dos’, ‘Pasaba por aquí’, ‘No te desnudes todavía’, o ‘Al Alba’, entre moltes d’altres.

Divendres 27 de novembre 50 anys Nova Cançó, Lletra i Música Direcció musical,guitarra i veu: Marc Parrot Direcció escènica: Ramón Simó Bateria i percussió: Joan Anton Mas Baix elèctric i contrabaix: Marc Prat Piano acústic, teclats, trompa i cors: Dani Ferrer Acordió, teclats, percussió i cors: Lluís Cartes Guitarra: Camilo Pérez Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la Nova Cançó, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), organitza una sèrie d’activitats commemoratives d’aquest fenomen cultural que va ser de gran importància a la transició democràtica. 50 NC Lletra i Música és el títol del principal acte d’aquest aniversari, un concert a càrrec de Marc Parrot i amb la direcció escènica de Ramón Simó.


Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

Diumenge, 5 de desembre – 18 h Moncho Veu: Moncho Piano i direcció: Antoni-Olaf Sabater Moncho torna a les seves arrels revisant alguns dels seus èxits que el van dur a consagrar-se com el "rei del bolero". Moncho és considerat un dels intèrprets que millor adapta cançons d'autors fent-los propis amb la seva veu que tant el caracteritza. El cantant oferirà a Manresa un repertori musical amb un format de piano i veu, interpretant cançons de rumba catalana, i juntament amb altres cançons en castellà els espectadors podran escoltar clàssics com ‘Llévatela’, ‘No’, ‘Bravo’, ‘Amor fugaz’, ‘Historia de un amor’, ‘Me muero, me muero’... entre d'altres.

Divendres, 11 de desembre – 21.30 h Diana Navarro ‘Camino Verde’ Amb dos àlbums multipremiats al mercat, “No te olvides de mi” i “24 Rosas”, l’artista malaguenya que ha tornat a fer brillar el gènere de la ‘copla’ presenta "Camino Verde" a Manresa, després d’un any de concerts de presentació d’aquest treball arreu de l’estat espanyol. Diana Navarro recupera ‘coplas’ des de finals del segle XIX fins ara popularitzades per Rocío Jurado, Concha Piquer, Estrellita Castro, Antonio Molina, Rafael Farina, Valderrama i altres grans autors com Quintero i León y Quiroga. Tots aquests temes adaptats a la manera de veure i interpretar el món de Diana Navarro. Tot un descobriment.

Diumenge, 20 de desembre – 18 h Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries ‘Lo Misteri de Nadal’ Artur Gaya és Quico el Célio (Paco Calbet) Quique Pedret és lo Noi (Josep Cid i Fonollosa) Jordi Fusté és lo Mut de Ferreries (Evaristo Fusté) Josep Lanau és Jaumet (Jaume Matamoros) Sergi Molina és Bertomeu lo de les finques (Rafel Bertomeu) Enric Pellicer és Vicent Ferrer que té un trocet d'arròs al Delta.


Presentació Toc de Teatre setembre- desembre 2009

º

KURSAAL

Nota de premsa 10-7-2009

Amb humor deliciós i un magnífic tractament musical, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries -ben coneguts del públic del Kursaal- ens ofereixen una selecció dels millors temes del cançoner nadalenc: històries màgiques, poesia i també alguna que altra rumba. Un treball fresc i totalment novedós en el terreny de la música popular, que ens farà viure les estones més divertides i entranyables d'aquestes festes. La primera versió de l'espectacle, estrenada el 1992, va ser el primer muntatge del grup. Ara esdevé ja el que ells pretenien crear: tot un clàssic nadalenc.

Diumenge, 27 de desembre – 18 h Macedònia ‘Et toca de tu’. 15 cançons de Nadal Veus: Elia Macià, Clàudia Raventós, Aida Llop, Berta Gilbert,Laia Pujol Trompeta: Jaume coma Baix: Josep Pastor Guitarra: Dani Coma, Ferran Martin Bateria: Guillem Barceló Percussió: Bernat Torres Macedònia acaba el 2009 presentant el disc ET TOCA A TU. Un disc amb energia i que repinta les nadales de tota la vida i ens n’ ofereix una versió alegre i cantable per tota la família. El grup alterna aquests concerts amb l’enregistrament del seu proper disc, M’AGRADA, que sortirà al febrer del 2010. Les cinc noies pugen a l’escenari amb més força que mai i amb moltes ganes de fer conèixer la seva feina i acostar-se una mica més als nens i nenes del país, aquest cop, amb cançons com ‘El trineu’, ‘La cançó del pobre’, ‘El dimoni escuat’... ET TOCA A TU és un disc amb molta força i mimat fins a l’última nota perquè no passi desapercebut.

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/03-07-2009-el-kursaal-presenta-un-toc-de-teatre-de-4-obres-per  

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/03-07-2009-el-kursaal-presenta-un-toc-de-teatre-de-4-obres-per-al-segon-semestre-de-2009_es.pdf