__MAIN_TEXT__

Page 1

20 2

1

Lastenklinikoiden Kummit ry:n vuosikertomus

8


Lastenklinikoiden Kummit vuonna 2018 Syksyllä 25-vuotispäiväänsä viettänyt Lastenklinikoiden Kummit ry on pyrkinyt toimintansa alusta lähtien tukemaan sairaiden lasten hoitoa ympäri maan, jotta paras hoito olisi mahdollista jokaiselle lapselle Suomessa. ’Hyvästä parasta’ on toiminut keskeisenä tausta-ajatuksena tälle työlle. Huolimatta siitä, että yksittäiset potilasperheet hyötyvät eri tavoin Kummien kautta mahdollistetusta avusta, niin esimerkiksi merkittävät laitehankinnat tai tutkimuksen tukeminen eivät koskaan kosketa vain yhtä potilasta tai yhtä perhettä, vaan lukuisia perheitä. Ja juuri sen takia Kummien työ ja sen tukeminen on tärkeää.

Yhteisöjen omat varainkeruutempaukset jatkoivat kasvuaan yhtenä merkittävänä osallistumis- ja varainhankintamuotona. Jo muutamina aiempina vuosina runsaasti mediahuomiotakin saavuttanut Kelloharrastajien joulukeräys järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja tulokset olivat jälleen huimat – keräyspotin ollessa hieman yli 135 000 €. Kelloharrastajien ohessa Maarakennus- ja kuljetusalan naisten toteuttama hyväntekeväisyyskalenterikampanja sekä Pohjois-Pohjanmaalla vaikuttava Oulun Puskaradio (Facebookryhmä) toteuttivat menestyksekkäät keräykset lasten ja nuorten mielenterveystyön sekä Oulun lastenklinikan hyväksi.

Vuosi 2018 koostui Kummeilla yhdistyksen tarkoituksen mukaisesti varainkeruusta ja vaikuttamisesta lapsipotilaiden hyvinvoinnin sekä hoito-olosuhteiden kehittämiseksi Suomessa. Kummit pyrki edistämään alueellista yhteistyötään eri lastenklinikkapaikkakunnilla ja motivoimaan uusia potentiaalisia tukijoita niin yksityishenkilö- kuin yrityssektoreilta mukaan toimintaan. Ensimmäiset varta vasten yritystukijoille suunnatut ohjelmalliset tilaisuudet järjestettiin Oulun ja Kuopion lastenklinikoilla. Osallistava varainhankinta ja yhteisöjen omat varainkeruutempaukset olivat niin ikään tukemassa alueellista tukityötä.

Elämä Lapselle -konsertin yhteydessä syyskuussa julkaistiin Sairaalakamut-digipalvelu, joka antaa pienille lapsille uudenlaisen mahdollisuuden ottaa selvää sairaalamaailmasta ja siellä tehtävistä toimenpiteistä. Lapset pääsevät pelaamalla tutustumaan mm. haavan ompeluun, lääkärin vastaanottoon, röntgeniin, verikokeeseen ja yöhön sairaalassa. Pelien avulla voi oppia uutta ja samalla hälventää pelkoja sairaalaan liittyen. Sairaalakamut-palvelu toimii niin verkkosivustolla sairaalakamut.fi kuin myös erikseen ladattavana sovelluksena.

Kummien keskeisimmät kampanjat ovat Elämä Lapselle ja JouluMielelle, jotka molemmat huipentuivat MTV3:lla esitettyihin kaksituntisiin hyväntekeväisyyskonsertteihin. Näiden tapahtumien ympärillä tehdään myös Kummitvuoden merkittävimmät varainhankintakampanjat. Vuonna 2018 toimintakalenteri sisälsi niin ikään useita eri kohderyhmille suunnattuja pienempiä tapahtumia sekä monipuolista varainkeruu- ja vaikutustyötä pienten potilaiden hyväksi.

Lasten terveydenhuollon saralla mennyt vuosi oli kokonaisuudessaan merkittävä. Yhtenä merkkipaaluna Suomessa oli Uuden lastensairaalan avautuminen Helsingin Meilahdessa. Tässä syksyllä toimintansa käynnistäneessä lastensairaalassa esimerkiksi potilaiden ja potilasperheiden hyvinvointi on huomioitu monipuolisesti. Tärkeitä sairaalahankkeita on meneillään ja osittain tehtynä myös muilla lastenklinikkapaikkakunnilla: Oulussa, Turussa, Kuopiossa ja Tampereella. Kokonais1

resurssit ovat kuitenkin rajalliset, joten Kummit on myös jatkossa tärkeä osa pienten potilaiden hoidon ja hyvinvoinnin tukea valtakunnallisesti. Mielenterveys on niin ikään aiheena yhä hyvin ajankohtainen ja Kummit kohdensi akuuttiin lastenpsykiatriaan viidessä lastenklinikkakaupungissa erityislahjoituksen, jolla tuettiin mm. psykiatrista osaamista päivystystyössä sekä syömishäiriöiden hoitoa. Tulevaisuudessa Kummien mahdollistama apu voikin tarkoittaa esimerkiksi entistä enemmän yhteistyöprojekteja akuuttien ongelmakohtien ratkaisemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi sekä uusien hoitomenetelmien ja -laitteiden käyttöönottamiseksi. Kummien tehtävänä on lapsipotilaiden auttaminen ja tukeminen Suomessa parhaiden mahdollisten hoitoedellytysten ja -tulosten tuottamiseksi. Lastenklinikoiden Kummit ry kerää sääntöjensä mukaisesti varoja viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle sekä Lastentautien tutkimussäätiölle. Lahjoitusten ja Kummi-toiminnan avulla autetaan lukuisia lapsipotilasperheitä ympäri Suomen. Vuoden 2018 lahjoitussummaksi tuli 1 452 248,47 euroa. Lahjoitukset jaetaan valtakunnallisesti Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Kuopion lastenklinikoiden sekä Lastentautien tutkimussäätiön kesken.


Hyväntekeväisyyskonsertit televisiossa

JouluMielelle-konsertti (Kulttuuritalo 28.11. & MTV3 16.12.)

Lastenklinikoiden Kummit ry toteutti vuoden 2018 aikana kaksi MTV3:lla esitettyä hyväntekeväisyyskonserttia. Konsertit ovat olleet yksi Kummien toiminnan kulmakivistä aina yhdistyksen perustamisesta lähtien. Varainkeruun ohessa niiden merkitys Kummien tunnettuudelle ja ajankohtaisuudelle on niin ikään keskeinen.

Lastenklinikoiden Kummien perinteinen JouluMielellehyväntekeväisyyskonsertti taltioitiin 28. marraskuuta Kulttuuritalolla Helsingissä. Kaksituntinen konserttilähetys esitettiin MTV3:lla 16. joulukuuta. Konsertin tv-osuus koostui musiikin ohessa koskettavista potilastarinoista ympäri Suomen.

Elämä Lapselle -konsertti 12.9.2018 (Hartwall Arena & MTV3)

Yhteistyökumppaneina: Suomen Ilotulitus, Vileda/Wettex, Jack&Jones sekä Bauer Media/Radio Nova.

1990-luvun puolivälistä lähtien järjestetty Elämä Lapselle -konsertti on yksi maamme tunnetuimmista hyväntekeväisyystapahtumista. Se on myös merkittävin ja perinteikkäin vuosittain järjestettävä kotimainen hyväntekeväisyyskonsertti. Elämä Lapselle -konsertti televisiolähetyksineen tavoittaa yli miljoona suomalaista.

Esiintyjät: Heidi Pakarinen, Club For Five, Suvi Teräsniska, Waltteri Torikka, Antti Ketonen, Janne Tulkki, Ilta, Pepe Willberg, Mikael Saari, Sanna Nielsen, Mikko Harju ja Younghearted. Janne Virtasen, Mervi Kallion ja Minna Kuukan juontaman konsertin musiikkiesityksiä tahditti Esa Niemisen orkesteri.

Yhteistyökumppanit: Laakkonen, Silja Line ja Bauer Media/Radio Nova. Elämä Lapselle -konsertissa esiintyivät: Elastinen, Mikael Gabriel, Jenni Vartiainen, Nelli Matula, Evelina, Isac Elliot, Lukas Leon, Saara Aalto, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Jannika B, Pikku G, Aleksanteri Hakaniemi ja Lucas, Pastori Pike, Lxandra, Bess, Cledos, Miro Miikael ja Sitku. Konsertin juonsivat Aki Linnanahde ja Heidi Sohlberg.

3


Yritystapahtumat ja muut projektit Kummit Bowling, Flamingo 8.3. Yhteistyössä: UPS

Kummien joulu Vanhassa kirkossa 30.11. Yhteistyössä: Roschier

Kummit Padel, Espoo/Helsinki 14.6. Yhteistyössä: Padel Club Finland, Hypement, Löyly

Kummien joulu Oulun tuomiokirkossa 9.12.

Kummit Golf, Hirsala 9.8. Yhteistyössä: Tallink Silja.

Kummit järjesti kolmatta kertaa perinteisiä joulunajan kirkkokonsertteja. Tapahtumia oli yhteensä 2: Helsingissä Vanhassa kirkossa ja Oulun tuomiokirkossa. Konserteissa esiintyivät Mira Luoti, Paula Koivuniemi, Anu Hälvä, Seppo Ruohonen, Petri Laaksonen, Könsikkäät, Elina Vettenranta, Jouni Somero, Janne Tulkki sekä Cassiopeia-kuoro. Helsingissä konsertin juonsi Kaarina Suonperä ja Oulussa Anna-Liisa Tilus.

4

Kummivierailut lastenklinikoilla Moni potilas joutuu viettämään lastenklinikoilla jopa pidempiä aikoja kuin omissa kodeissaan. Kummit pyrkii parantamaan lasten ja nuorten viihtyvyyttä lastenklinikoilla lahjoittamalla osastoille mm. erilaisia leluja, pelejä, padeja ja muita virikkeitä sekä järjestämällä esimerkiksi Kummivierailuja. Kummivieraita 2018: Mikael Gabriel, Elias Kaskinen; Putous-tähdet Terhi Suorlahti, Lauren Lehtinen ja Ernest Lawson; C Moren futistiimi Ile Uusivuori, Mikael Forssell, Mika Väyrynen; Possesta tutut Jarppi Leppälä ja Kalle Lamberg, kummitaiteilija Netta Tiitinen, Dan ”Uniikki” Tolppanen, Suvi Teräsniska, Harri Hylje, Tampereen Pyrintö, Nomi, Star Wars -hahmot, Tivoli Sariola ja Joulupukki.


Virkistyspäivät

Lastenklinikoiden Kummit ry järjestää vuosittain sairaiden lasten vanhempien rentoutumiseen tarkoitettuja virkistyspäiviä. Virkistyspäivien avulla vanhemmille voidaan tarjota vertaistukea sekä yhden päivän irtiotto sairasvuoteen ääreltä. Parhaimmillaan ne ovat mahdollistaneet elinikäisten ystävyyssuhteiden rakentumisen vanhempien välille. 2018 virkistyspäiviä järjestettiin yhteensä 6. 13.4. Äitien virkistyspäivä Oulussa Ravintola Peltolan Myrsky Hyvän Olon Taikomo / Studio Balance Oulun kosmetologikoulu Teatteriravintola Vänmanni Oulun kaupunginteatteri Viikinkiravintola Harald 19.4. Äitien virkistyspäivä Turussa Tallink Silja 26.4. Äitien virkistyspäivä Tampereella Holiday Club Tampereen kylpylä Tampereen urheiluhierojakoulu Ravintola Sasor Tampere-talo 18.5. Äitien virkistyspäivä Kuopiossa Kylpylähotelli Rauhanlahti

27.9. Isien virkistyspäivä Helsingissä Cafe Balder Electric Wheel Company FÖÖNI, Lentotehdas Hilton Strand Lucky8 Pizzeria Via Tribunali Helsingin kaupunginteatteri Sodexo Kajon

5

21.11. Äitien virkistyspäivä Helsingissä Hotelli Helka Yoga Nordic Float Kellumo Limousine Service Oy Namina Wellness Spa Ravintola Presto Aventur ry

Kiitokset mahdollistajille!


KummiKaverit ja KuukausiKummit KummiKaverit ovat aktiivisia tukijoita, joita lähestytään 4-6 kertaa vuodessa kirjepostitusten kautta. Kummikirjeissä tutut Kummit ja potilasperheet kertovat elämästään ja yhteydestä lastenklinikoihin – lähetykset sisältävät aina myös tilisiirtolomakkeen vapaaehtoista lahjoitusta varten. KuukausiKummit ovat puolestaan säännöllisiä lahjoittajia, jotka ovat tehneet e-laskutussopimuksen lahjoittamisesta. Kuukausilahjoittajia pyritään hankkimaan lisää erityisesti mobiili- ja verkkoympäristössä. Kaikille 10 € tai enemmän lahjoittaville KuukausiKummeille lähetetään kotiin 4 kertaa vuodessa ilmestyvä Kummit-lehti. Sähköpostiosoitteensa luovuttaneet saavat myös Kummien uutiskirjeen. Vuosikalenteri Kummit-lehti suunnitteli Kummien vuoden 2019 seinäkalenterin ulkoasun. Sisäsivut kuvitettiin lastenklinikoiden potilaiden piirustuksilla. Kalenteria myydään puhelimitse Suomen LK Lehden Kustannus Oy:n kautta.

6


Kummien viestintä Kummien viestinnän tavoitteena on välittää tietoa tukikohteista, tuen merkityksestä ja erilaisista osallistumismahdollisuuksista eri viestintäkanavia hyödyntäen mahdollisimman monelle. GDPR-säännökset ja tietosuojaan liittyvät uudistukset olivat tärkeä taustavaikuttaja toimintavuoden viestinnässä. Asetukset huomioimalla pyritään vastaisuudessa tekemään entistä tarkoituksenmukaisempaa markkinointiviestintää. Merkittävät hoitolaitehankinnat eri puolilla Suomea ja lahjoitusten avulla mahdollistetut tutkimusprojektit muodostivat kriittisen osan Kummien viestintäsisällöstä. Tärkeänä osa-alueena oli ja on myös lisäarvon tuottaminen Kummien keskeisimmille yhteistyökumppaneille sekä muille sidosryhmille. Kummit verkossa Monipuolisella vaikuttamisella verkossa on lisätty ihmisten tietoisuutta lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta lastenklinikoilla sekä potilasperheiden elämästä kokonaisvaltaisesti. Tämän ohessa Kummien asema hyväntekeväisyysjärjestönä ja tärkeänä yhteis-

kunnallisena tukikohteena korostuu Kummien verkkoviestinnässä. Kotisivuston lisäksi Kummit löytyy mm. Facebookista, Instagramista, Twitteristä, LinkedIn:stä, YouTubesta, ja Issuu:sta. Kummien Facebook-yhteisöön kuuluu yli 95 000 ihmistä ja se on yksi sote- sekä hyväntekeväisyyssektorin parhaiten tavoittavista sosiaalisen median kanavista. Yhteistyö ja kumppaniverkoston hyödyntäminen sosiaalisessa mediassa ovat keskeinen osa Kummien läsnäoloa verkossa. Sairaalakamut.fi auttaa tutustumisessa toimenpiteisiin Syksyllä Elämä Lapselle -konsertin yhteydessä lanseerattiin odotettu Sairaalakamut-palvelu. Sairaalakamut koostuu erilaisista pienille lapsille suunnatuista peleistä, joiden avulla on mahdollista tutustua sairaalaan ja siellä tehtäviin toimenpiteisiin – sekä hälventää näin sairaaloihin liittyviä mahdollisia pelkoja. Ääninäyttelijöinä Sairaalakamuissa kuullaan Janne Katajaa sekä Ulla Virtasta. Sairaalakamut on pitkäkestoisen suunnitteluja kehitysprosessin tulos, ja se löytyy myös Terveys-

7

kylä-verkkopalvelusta sekä App Storesta. Projektissa olivat Kummien lisäksi mukana HUS asiantuntijoineen sekä toteutuksesta vastanneet Mirum ja Piñata. Hanketta tukivat ABB ja UPS Foundation. Elämä Lapselle -konsertin uusi ilme Kummit sai mainostoimisto SEK:ltä pro bono -työnä uuden visuaalisen ilmeen päätapahtumalleen, Elämä Lapselle -konsertille. ”Ellin” ilme pohjautuu nyt leikittelevälle ja monikäyttöiselle kirjainyhdistelmälle, joka mukailee nuotteja viivastolla. Elämä Lapselle -konsertin yleisilmeen ohessa uudistettiin konserttilähetyksissä käytetyt grafiikat ja mm. Teemu-nalle-logo löysi tiensä nyt ensimmäistä kertaa pysyvänä elementtinä ruutuun lähetyksen aikana.


Yhteistyötä MTV-perheen ja Bauer Median kanssa Kummit tiivisti mediayhteistyötään Pöllölaakson suunnassa, jossa MTV:n rinnalla uusi kumppanuus aloitettiin C Moren kanssa Elämä Lapselle -konsertin yhteydessä. MTV-perhe vieraili yhteistyön merkeissä myös Uudessa lastensairaalassa marraskuussa ja järjesti sidosryhmillensä suunnatun joululahjakeräyksen lapsipotilaille. Radio Nova ja Bauer Media jatkoivat tärkeää yhteistyötään Kummien kanssa. Nova on ollut Kummien kumppanina yli 20 vuoden ajan ja yhteistyötä kehitetään edelleen vuonna 2019. Kirjailija Juha Itkonen ja Ihmettä kaikki Suosikkikirjailija Juha Itkonen lahjoitti omakohtaisen Ihmettä kaikki -teoksen tekijänpalkkionsa Kummien kautta HUS:n vastasyntyneiden teho-osastolle. Juha sekä hänen kustantajansa Otava toteuttivat yhteistyössä Kummien kanssa myös kirjan ympärillä toteutetun digikampanjan, ja Juhan perheen kanssa tehdyllä insertillä tuettiin puolestaan JouluMielelle-konserttikokonaisuutta. Kummit mukana Naisten Kympillä Lastenklinikoiden Kummit oli yksi hyväntekeväisyyskumppaneista perinteisellä Naisten Kympillä. Juoksukisaan osallistujilla oli mahdollisuus perustaa omia keräyksiä valitsemiensa kohteiden tueksi. Kummit ja Teemu-nalle näkyivät myös mukana varsinaisessa tapahtumassa toukokuun lopulla.

Osallistava varainhankinta: Kelloharrastajat, Maarakennus- ja kuljetusalan naiset sekä Oulun puskaradio Vertaisvarainkeruu on vakiintunut yhdeksi kiinnostavimmista osallistumistavoista pienten potilaiden tukemiseen. Tanskalaisen Aidbuilderin alustalle tehty digilipaspalvelu avattiin Kummien tukijoiden käyttöön keväällä 2016. Palvelu soveltuu esimerkiksi merkkipäiväkeräyksen järjestämiseen sekä työ- tai harrastusporukan hyväntekeväisyystempauksen varainkeruualustaksi. Verkkopalvelussa keräyksen perustaminen ja siihen osallistaminen on kätevää. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan valita oma keräyskohde, asettaa tavoite ja kutsua kaverit esimerkiksi sosiaalisen median kautta mukaan. Vertaisvarainkeruussa tehokkuus nousee juuri yhteisön ja sen vaikuttajien kyvystä puhutella omaa kohderyhmäänsä. Kelloharrastajat Suomessa toteuttivat kolmatta kertaa joulukampanjan Kummeille. Keräys innosti jälleen suuren määrän yksityishenkilöitä sekä yrityksiä mukaan, ja kampanjaa tuettiin niin suorin rahalahjoituksin kuin huutokauppaamalla tätä varten lahjoitettuja tuotteita. Kelloharrastajien Facebook-yhteisö hyödynsi keräysalustanaan Kummien digilipasta, ja keräyksestä viestittiin aktiivisesti monissa sosiaalisen median kanavissa. Vuoden 2018 kampanjapotti kohosi yli 135 000 €:n. Erittäin vaikuttavia vertaiskampanjoita vuoden aikana olivat myös Maarakennus- ja kuljetusalan naisten toteuttama kalenteriprojekti mielenterveystyön tueksi sekä Oulussa akuutteihin laitehankintoihin tähdännyt Puskaradio -Facebook-ryhmän keräys. Yhteistyötä tubettajien kanssa Splay-verkoston erittäin suosittuja tubettajia osallistui syksyllä Elämä Lapselle -konserttiin ja loppuvuoden aikana sovittiin sisältöyhteistyön käynnistämisestä 8

vuoden 2019 aikana. Uuden yhteistyön avulla monipuolisten sisältöjen kautta voidaan nostaa esille mm. ajankohtaisia asioita lasten ja nuorten mielenterveydestä sekä elämästä ja arjesta lastensairaaloissa. Pressi Vuoden 2018 aikana tiedotusvälineitä lähestyttiin mm. Kummien tapahtumien, varainkeruukampanjoiden sekä yritysyhteistyön tiimoilta. Pressitilaisuudet järjestettiin suurimpien Kummit-tapahtumien yhteydessä, joista erityisesti Elämä Lapselle kerää joka vuosi huomattavan määrän tiedotusvälineitä paikalle. Kummit auttoi niin ikään Uuden lastensairaalan luovutus- ja kiitostilaisuuden pressijärjestelyissä niin kutsujen kuin käytännön toteutuksen osalta. Kummeilla on käytössään ePressi-tiedotejakelu- ja toimittajakontaktipalvelu. Julkisuuden seurannan ja arvioinnin yhteistyötä tehdään M-Brain Median palveluilla sekä printti- että verkkoseurannan (verkkouutiset ja sosiaalisen median kanavat) osalta. Kummit-lehti Kummit-lehden tavoitteena on varainhankinnan lisäksi kertoa lastenklinikoiden toiminnasta, tutkimustöiden tuloksista, lasten selviytymistarinoista, yhdistyksen tapahtumista sekä Kummien elämästä. 2018 Kummitlehti ilmestyi neljä kertaa ja sen painosmäärä oli 10 000. Kummit-lehti ilmestyy niin ikään verkkoversiona ja se on ilmaiseksi luettavissa Kummien kotisivuilla. Kummit-lehden toimitusneuvostoon kuuluivat toiminnanjohtaja/päätoimittaja Anne Knaster, toimittaja/toimituspäällikkö Matti Hannula sekä viestintä- ja markkinointipäällikkö Matti Valli. Kummit-lehden myyntijohtaja on Jukka Myyryläinen Suomen LK Lehden Kustannus Oy:stä.


Yhteistyötä sairaaloiden kanssa Lastenklinikat ja Lastentautien tutkimussäätiö

Uusi lastensairaala ja pienten potilaiden uudet vaatteet

Lastenklinikat antoivat Kummeille tukea ja asiantuntijaapua lahjoituskohteiden kartoituksessa sekä Kummija yritysvierailuiden järjestämisessä. Lastentautien tutkimussäätiön vastuulla puolestaan on jakaa asiantuntevasti Kummien välittämät tutkimusapurahat, valvoa niiden käyttöä sekä seurata tutkimushankkeiden etenemistä. Tutkimustuen tavoitteena on aiempaa tehokkaampien, turvallisempien ja kivuttomampien tutkimus- ja hoitotoimenpiteiden kehittäminen lapsipotilaiden auttamiseksi. Kummit on vuosittain yksi Lastentautien tutkimussäätiön tärkeimmistä tukijoista.

Uusi lastensairaala luovutettiin HUS:lle keväällä tilaisuudessa, jota Kummitkin olivat toteuttamassa, ja potilassiirrot sekä hoitotyön käynnistäminen ajoittui puolestaan syksyyn. Vuoden 2018 lopulla Uuden lastensairaalan toiminta oli jo täysimittaista. Kummit on ollut eri tavoin tukemassa tätä hanketta, ja Kummit antoivat apunsa projektille myös valmistumisvuonna. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Kummien mahdollistamista asioista ovat Paola Suhosen sekä Uudenmaan sairaalapesulan yhdessä suunnittelutyöpajoihin osallistuneiden lasten kanssa toteuttamat uudet potilasvaatteet, jotka ovat käytössä Uudessa lastensairaalassa.

Kummien mahdollistamia laitehankintoja lastenklinikoille vuodelta 2018: HUS: Laskimoskanneri, tasapainoharjoittelulaitteet sekä UPP-mittauslaite. TAYS: Videogastroskooppi lastenkirurgiaan, nivelten tutkimukseen tarkoitettu ultraäänilaite reumaa sairastavien lasten hoitoa ja hoidon seurantaa varten sekä urodynamialaitteisto urologisten potilaiden tutkimiseen ja seurantaan. KYS: Lasten sydän- ja verenkiertoelimistön ultraäänilaite sekä potilasmonitoreja. TYKS: Ihohiilidioksidimittari, pulssioksimetri lasten teholle, elvytyskärry sekä typpimittauslaite. OYS: Luuporajärjestelmä leikkausosastolle; elvytyspöytä, valvontamonitoreja ja tehohoitoventilaattori lasten teholle, hengityslaitteisto lasten sisätautien osastolle ja tympanometri lasten poliklinikalle.

Erillislahjoitukset akuuttiin lastenpsykiatriaan

Tuettuja tutkimuksia: Vuonna 2018 Kummien tuella tutkittiin mm. diabetesta, keskosilla usein esiintyvän kroonisen keuhkosairauden kantasoluhoitoa, lasten aivokasvaimia, lasten leukemian vaikutusta luuston terveyteen, lasten reumaa sekä keliakiaa.

Lastenklinikoiden Kummit kohdensi alkuvuoden aikana 150 000 €:n erillislahjoituksen lastenpsykiatrian akuuttitarpeisiin eri puolilla Suomea. Lahjoitus jaettiin yhdistyksen sääntöjen mukaisesti viiden lastenklinikkapaikkakunnan ja Lastentautien tutkimussäätiön kesken. Kussakin kohteessa lahjoitukselle valittiin juuri tällä hetkellä kriittisen tarpeen mukainen sijoitus. Helsingissä lahjoitus kohdennettiin lasten- ja nuorisopsykiatrisen hoitajapäivystyksen aloittamiseen lastenklinikan päivystysalueelle. Kuopiossa KYS:n lasten ja nuorten klinikalla kehityskohteeksi valittiin syömishäiriökeskuksen rakentaminen, jossa on yhtenäiset hoitopolut lapsille ja nuorille. Oulussa kohteena oli lasten-

9

psykiatrian toiminnalliseen ja rakennuspohjaan liittyvän suunnitelman laatiminen. Tampereella TAYS:ssa lasten ja nuorten akuuttipsykiatriaan kohdennettu lahjoitus ohjattiin päivystyksessä psykiatristen potilaiden erityispiirteiden huomioimisen kehittämiseen. Turussa TYKS:ssä lahjoituskohteena oli lasten ja nuorten syömishäiriöiden hoitopolun kehittäminen. Lastentautien tutkimussäätiön osuus käytettiin lastenpsykiatrian tutkimukseen.


Yhteistyökumppaneiden avulla Yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa

Finnair Plus -yhteistyö lennättää potilasperheitä

Kummit tekee monipuolista yhteistyötä usean eri potilasjärjestön kanssa. Yhteistyön avulla voidaan hyödyntää tehokkaasti esimerkiksi Kummien lahjoituksina vastaanottamat tapahtumaliput sekä monet muut mahdollisuudet potilasperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Potilasjärjestöt auttavat Kummit ry:tä potilasperheiden tavoittamisessa eri tarkoituksiin, joka puolestaan vähentää lastenklinikoiden suoraa kuormitusta tällä osaalueella.

Lastenklinikoiden Kummit ja Finnair tekevät arvokasta yhteistyötä apua tarvitsevien potilaiden ja heidän perheidensä lennättämiseksi. Vuodesta 2010 alkaen kaikilla Finnair Plus -pisteitä keränneillä on ollut mahdollisuus osallistua talkoisiin ja lahjoittaa oma pistepottinsa sairaiden lasten hyväksi. Finnair-yhteistyön avulla Lastenklinikoiden Kummit lennättää sairaita lapsia hoitoon lastenklinikkapaikkakunnille ja taas takaisin kotiin palautumaan raskaista hoitojaksoista.

Yritystilaisuudet lastenklinikoilla Kummit järjesti nyt ensimmäistä kertaa erillisiä yrityksille suunnattuja tutustumistilaisuuksia lastenklinikoiden toimintaan sekä Kummien tukityöhön, erityisesti yritysten osallistumismahdollisuuksia esittelemällä. Yritystilaisuudet järjestettiin kevään aikana Oulun ja Kuopion lastenklinikoilla. Sarjaa jatketaan vuonna 2019. Tallink Silja ja Laakkonen Kummien tukena Kummien pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Tallink Silja sekä Laakkonen jatkoivat tärkeää tukityötään sairaiden lasten hyväksi. Tallink Siljan lahjoituksella hankittiin vuonna 2018 videoskopialaitteisto, jota hyödynnetään erilaisissa lapsille tehtävissä toimenpiteissä, kuten tähystysleikkauksissa ja ilmateiden tähystyksissä. Laakkosen lahjoitus on kohdennettu bioteknisten sydänläppien käyttöön liittyvään sydänläppäprojektiin, jolla pyritään estämään hylkimisreaktioita, sekä VR (virtual reality) -laitehankintaan Jorvin lastenosastolle.

10

Tämän lisäksi potilaita lennätetään mm. virkistysmatkalle syksyiseen Helsinkiin seuraamaan Elämä Lapselle -konserttia. Yhteistyön kautta pyritään tarjoamaan niin ikään osalle pitkäaikaispotilaiden vanhemmista mahdollisuus osallistua vanhempien hemmottelupäivään, jossa he pääsevät hetkeksi rentoutumaan niin mukavan ohjelman kuin toistensa seuran parissa. Vuonna 2018 lentopisteitä lahjoitettiin 14 000 €:n arvosta.


Elämyksiä potilasperheille Lippulahjoitukset

Lasten taidetuokiot

Potilasperheet ovat läsnä lukuisissa Kummien järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa, mutta myös monet Kummien kumppanit ovat kokeneet tämän asian yhtä lailla tärkeäksi. Lippulahjoituksia onkin saatu useiden eri järjestäjien tapahtumiin. Vuonna 2018 potilasperheet pääsivät mm. jääkiekko-otteluihin, Disney On Ice -esityksiin sekä American Car Show’hun. Jäähalleissa järjestetyissä tapahtumissa monet aitiolahjoittajat muistivat niin ikään lapsipotilaita ja antoivat heille aitioitaan käyttöön. Lippulahjoitusten avulla voidaan mahdollistaa tarpeellista vaihtelua potilasperheiden arkeen.

Taitelija Netta Tiitinen teki taidekeskus Salmelan näyttelyyn Teemu Selänteestä teoksen, jossa Teemun ura – myös Kummien perustajana ja lastenklinikoiden tukijana – käy hienosti ilmi. Teoksesta alkanut yhteydenpito käynnisti myös Netan luotsaamat lasten taidetuokiot lastenklinikoilla. Näissä tilaisuuksissa sairaalan lapset pääsevät toteuttamaan omaan mielikuvitustaan paperille Netan auttamana. Taidetuokioita jatketaan myös vuonna 2019.

Risteilyt Monipuolista ohjelmaa sisältänyt Kummit-risteily pidettiin yhteistyökumppani Tallink Siljan laivalla elokuussa. Tämän lisäksi vuoden aikana järjestettiin 2 potilasperheristeilyä, joiden ansiosta yli kymmenen perhettä eri puolilta Suomea pääsi Kummien kanssa Tallink Siljan tarjoamalle Tukholman-matkalle. Päiväohjelmassa olivat mm. vierailut Junibackenissa, Wasa-museossa sekä laivan komentosillalla yhdessä Harri Hylkeen ja Teemu-nallen kanssa. Aamulla ja illalla herkuteltiin puolestaan laivan buffet’ssa.

Jokerit ja liigajoukkueita Kummien tukena Jääkiekkojoukkue Jokerit on ollut Kummien perustamisesta lähtien tukemassa toimintaa. 2018 Jokerit lahjoitti KHL-kauden kuluessa satoja ottelulippuja, joiden avulla potilasperheitä pääsi katsomaan huippukiekkoa. Liigan puolelta tukea Kummien toiminnalle ovat 2018 aikana antaneet Oulun Kärpät, Kuopion KalPa sekä Helsingin IFK.

11

Joulun alla Kummien kumppani Bright Finland kävi rakentamassa upeat jouluvalot elävöittämään lastenklinikan julkisivua Turussa ja Tampereella. Brightin jouluvalot on toteutettu nyt kolmena vuonna peräkkäin (aiemmin myös Helsingin lastenklinikalla). Joululahjat lastensairaaloihin – Yritykset lahjoittivat totuttuun tapaan Kummien välityksellä runsaasti joululahjoja lastenklinikoille ja lastenosastoille. Kummien kumppani, PostNord, toimitti paketit sairaaloihin. Joulupaketteihin tavaroita/tuotteita toimittivat Acowest, Otava, Universal, Warner ja Fazer.


Rojaltiyhteistyökumppanit Rojaltiyhteistyökumppanit lahjoittavat tietyn tuotteen tai palvelun hinnasta erikseen sovitun osuuden Lastenklinikoiden Kummeille. Aqua Lapland/Aavasaksan Vesi Laakkonen Vuohelan Herkku Specsavers HUOM! Oriola Click Henkilöstöpalvelut Laatukoru Tallink Silja / Silja Line Freudenberg Household – Vileda/Wettex Bestseller / Jack & Jones Suomen Ilotulitus R-kioski Lappset Group Muita yhteistyökumppaneita Kummien vuosi 2018 oli täynnä tehokasta yhteistyötä useiden yrityskumppanien kanssa. Tässä listassa olevat kumppanit lahjoittivat varojen ohessa esimerkiksi tuotteitaan klinikoille ja Kummien tapahtumiin tai tarjosivat palveluyhteistyötä Kummien toiminnan edistämiseksi. MTV3 Bauer Media / Radio Nova Tallink Silja / Silja Line C More ePressi.com Hotelli Helka Scandic Långvik Specsavers Pohjois-Suomen messut HUOM! Kiinteistövälitys Hartwall Arena + aitiolahjoittajat

R-Kioski Mirum Grano Diesel SEK DNA Dictum Diswest Oy Acowest Airport Taxi HopLop Ricoplaza Ticketmaster Viherhulina

Lyyti Postnord Finnconcert Oy Forum24-lehti Fazer Olvi Laitilan Virvoitusjuomatehdas Luovat Palvelut Webropol M-Brain Media Oy D-Fence KalPa

Fonecta Suomen Asiakastieto Roschier Finnair Jokeri Catering Neste Designmuseo Lumene Tivoli Sariola Paperipalvelu Stopteltat Oy Paytrail 12

Blue Media UPS Finland Warner Music Finland Universal Music Finland Sony Music Finland Rähinä Records MagnumLive Aspen Music Securycast Powerpark Arena Interactive Document House

Jokerit Kärpät Bermuda Tennis Live Nation Bright Finland Hasbro Optifluence BowlCircus Goldwell/KAO Cloetta Finland Hermen Oy Huhtamäki Luklabel

Kajon Ylläs Lapland Hotels Lappset Marttaliitto Moonhill MProyecto Nordic Garrison Oriola Oulu-lehti Otava Pade Oy Pakuovelle.com

Pernod Ricard Pågå Raikastamo Sanoma Pro Splay One Vihannespörssi Sony Pictures Finland SPR Tokeen liikenne Turun Citybus Exesec Hartwall Työhuone


Hallitus Lastenklinikoiden Kummit ry:n hallitus kokoontui vuoden 2018 aikana 8 kertaa. Hallituksen puheenjohtajana toimi Tuomo Raasio ja varapuheenjohtajana Repe Harmanen. Muut hallituksen jäsenet olivat Jukka Kohonen, Leea Vartia, Sirpa Smolsky, Lauri Ollari, Anna-Liisa Tilus, Mikael Knip, Päivi Tapanainen sekä Kimmo Laiho. Hallituksen kokouksiin osallistuivat myös kunniapuheenjohtaja Kalevi Tuominen sekä asiantuntijajäsenenä HUS:n lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä. Varainhoito ja tilintarkastus Yhdistyksen rahaliikennettä ohjasi talous- ja hallintoassistentti Kaisa Latva-Rasku. Accountor Oy:stä Maija Luumi hoiti Kummien kirjanpidon ja yhdistyksen vuositilintarkastuksen suoritti Oy Tuokko Ltd, Tilintarkastusyhteisö. Lastenklinikoiden Kummit ry:n varsinaiset jäsenet Helsingin Lastenklinikka Eero Jokinen, Jari Petäjä, Inger Mäenpää, Leena Repokari, Pekka Lahdenne, Anne Wikström ja Hannu Heiskala. Turun Lastenklinikka Outi Tuominen ja Heikki Lukkarinen. Oulun Lastenklinikka Jarmo, Salo, Willy Serlo, Päivi Tapanainen ja Seija Miettinen. Tampereen Lastenklinikka Anna-Leena Kuusela, Tarja Heino-Tolonen, Jarmo Visakorpi ja Marja-Leena Lähdeaho.

Kuopion Lastenklinikka Pekka Riikonen, Taina Pitkäaho ja Sami Remes. Lastentautien Tutkimussäätiö Sirpa Smolsky ja Tor Bergman. Jäsenet Eero Aalto, Petri Ahoniemi, Pirkka Haarlaa, Hjallis Harkimo, Christer Holmberg, Taru Juvakka, Mikael Knip, Jukka Kohonen, Aarni Kuorikoski, Harri Malmberg, Ari Meriläinen, Taneli Mäkelä, Lasse Norres, Pirjo Nuotio, Lauri Ollari, Kimmo Laiho, Olli Puntila, Repe Harmanen, Tuomo Raasio, Juha Rantasila, Tarja Tallqvist, Anna-Liisa Tilus, Melita Tulikoura, Kalevi Tuominen, Seija Varjola ja Leea Vartia. Kunniajäsenet Marjatta Leppänen Kunniapuheenjohtaja Kalevi Tuominen Henkilökunta Vuonna 2018 Kummeissa työskenteli 5 kokopäiväistä työntekijää. Kummien toiminnanjohtajana oli MBA Anne Knaster. Hän vastasi Kummien operatiivisesta toiminnasta ja toimi Kummit-lehden päätoimittajana. Yhteistyökumppaneiden hankinta, yritysyhteistyö sekä suurkonserttien organisointi kuuluivat toiminnanjohtajan ohessa projektipäälliköiden, Susanna Laurila ja Jaana Roos, vastuualueisiin. Yritysyhteyksien ohessa projektipäälliköt hoitivat niin ikään Kummien yritystapahtumien sekä potilasperhetapahtumien tuottamisen. Projektipäälliköiden vastuualueet on jaettu klinikkakaupunkien 13

mukaan: Susannalla on Helsinki, Oulu sekä Tampere ja Jaanalla Helsinki, Kuopio sekä Turku. Yhdistyksen rahaja maksuliikenne olivat talous- ja hallintoassistentti Kaisa Latva-Raskun vastuulla. Hänen toimenkuvaansa kuuluivat myös lahjoitusvarojen siirto sääntöjen ja lahjoittajien toiveiden mukaisesti eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Viestintä- ja markkinointipäällikkö Matti Valli vastasi viestinnän strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta mm. tiedotuksen, juontokäsikirjoitusten, briiffien ja markkinointiviestien osalta. Hänen toimialuettaan olivat myös markkinointiviestinnän kehittäminen ja resursointi, mainostoimistoyhteistyö, Kummien verkkoviestintä sekä yhteistyöviestintä yrityskumppanien kanssa. Kummien visuaalisesta ilmeestä Matti vastasi yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Anne Knasterin siirtyessä muihin tehtäviin Kummien uutena toiminnanjohtajana vuoden 2019 alussa aloittaa Anu Rapeli. Henkilökunnan apuna oli vuoden aikana niin ikään suuri joukko aktiivisia vapaaehtoisia, jotka auttoivat yhdistystä mm. Kummit-tapahtumien järjestelyissä. Kiitokset Lastenklinikoiden Kummit ry kiittää kaikkia toimintaamme tukeneita yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä. Erityiset kiitoksemme osoitamme aktiivisille vapaaehtoisillemme sekä kummeillemme, joiden merkitys työssämme sairaiden lasten hoito-olosuhteiden parantamiseksi on suuri. Testamenttilahjoitukset Testamenttilahjoitukset ovat Kummeille veropaita (poikkeuksena kiinteistöt monissa Euroopan maissa). Ne muodostavat erittäin tärkeän osan Kummien välittämästä avusta. Testamenttilahjoitusten avulla voi parantaa monenvasta alkutaipaleelle ehtineen elämän mahdollisuuksia.Lastenklinikoiden Kummit tuloutti vuonna 2018 saatujen testamenttien perusteella 202 093,37 euroa.


Lastenklinikoiden Kummit ry:n toimintasuunnitelma 2019 Yleistä Lastenklinikoiden Kummien varainkeruun tavoitteena on tuottaa tukea viiden

Varainhankinnan keskeiset tapahtumat 2019

yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikoille sekä Lastentautien tutkimussäätiölle. Toimintavuoden aikana Lastenklinikoiden Kummit ry vaikuttaa aktiivisesti kaikilla

15.2. Valentine’s Day Swing Apollo, Helsinki

klinikkapaikkakunnilla Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. 6.3. Yritysseminaari ja kirkkokonsertti yhteistyössä Lyytin kanssa, Turku Käytännössä kaikki erikoissairaanhoitoa tarvitsevat suomalaiset lapset ovat tuen piirissä, jota tukijamme voivat kohdistaa joko yleisesti jaettavaksi kaikille paikka-

10.4. chARiTy-taidetapahtuma, Gumbostrand

kunnille tai paikallisesti, sairaalakohtaisesti, Kummien kautta. 10.5. Kummit Rotuaarirallissa, Oulu Lastenklinikoiden Kummit ry:n varainhankinta vuonna 2019 koostuu pääosin seuraavista tapahtumista ja tavoista: konsertit, liikuntatapahtumat, arpajaiset,

Toukokuussa Kummien urheiluhaaste

lahjoitukset, p2p-keräykset, yritysyhteistyö-/rojaltisopimukset sekä testamentit. 13.6. Kummit Padel (alustava) Helsinki Varainhankintaa toteutetaan keräyslippaiden, tekstiviesti- ja puhelinlahjoittamisen, verkkolahjoittamisen, digilippaiden, click-click-lahjoittamisen, tilisiirtojen, Otto-

15.8. Hirsalan Kummit Golf

automaattilahjoittamisen, hyväntekeväisyysarpojen, merkkipäivälahjoittamisen, eettisten lahjojen, tukitapahtumien sekä haastekampanjoiden avulla. Lahjoitus-

11.9. Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki Hartwall

tapojen monipuolisella mahdollistamisella lahjoittamisesta pyritään tekemään

Areena ja MTV3 sekä Elämä Lapselle -kampanja

kaikille nopeaa, luotettavaa, motivoivaa ja turvallista. Marraskuussa Kummit Bowling, Ruusulankadun keilahalli, Helsinki Anne Knasterin siirtyessä toisiin tehtäviin Kummien toimintavuosi 2019 käynnistyy uuden toiminnanjohtajan Anu Rapelin luotsaamana. Anulla on monipuolinen koke-

15.12. JouluMielelle-tv-konsertti ja joulukampanja

mus myynnin, markkinoinnin ja tapahtumien parista niin liike-elämän kuin hyväntekeväisyyssektorinkin puolelta.

Joulukuussa kirkkokonsertit Helsinki ja Oulu Lisäksi: - Kummien kauppakeskustapahtumat Kuopiossa ja Tampereella - Sariolan Kummipäivät kesäkaudella, paikkakunnat tarkentuvat keväällä 2019 - PowerParkissa Seinäjoella järjestetään Kummit-tapahtuma vuonna 2019. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

15


Muu varainhankinta ja kumppaniyhteistyö Yritysyhteistyö

Lastenklinikkavierailut

Yritysyhteistyö sisältää mm. vuositason yhteistyökumppanuudet, tapahtuma-

Kummivierailuja tehdään aina mahdollisuuksien mukaan kaikille lastenklinikoille ympäri

kumppanuudet sekä tuotteen/palvelun hintaan sidotut rojaltisopimukset.

vuoden. Vierailujen lähtökohtana on piristää potilaiden sairaala-arkea. Tänä vuonna

Rojaltisopimusten minimituottotavoite on 10 000 €, jolloin kumppaniyritys saa

järjestämme myös esim. taidetyöpajoja ja muskareita eri paikkakunnilla potilaiden iloksi.

myös käyttöoikeuden Kummien Teemu-nalle-logoon. Kummien kumppanit

Tubettajat käyvät vierailulla mm. Uudessa lastensairaalassa ja useat Kummit poikkeavat

esitellään mm. Kummien verkkosivuilla ja Kummit-lehdessä.

tervehtimässä ja ilahduttamassa potilaita. Myös reippaita urheilutapahtumia järjestetään sairaaloissa arjen niin salliessa, esim. Kummien salibandytapahtuma HUS nuorisopsykiatrian

Yhteistyöpalettiin kuuluu myös mm. Finnair Plus -pisteyhteistyösopimus, jonka

sekä sairaalakoulun lasten ja nuorten kanssa.

kautta kaikki lentomatkustajat voivat lahjoittaa bonuspisteitään Kummeille. Pisteet mahdollistavat potilasperheiden lennot sairaalajaksojen välillä. Kumppa-

Virkistyspäivät

nuuksista huolehtiminen ja uusien yhteistyökumppanien kartoitus ovat osa

Tärkeäksi koettuja virkistyspäiviä sairaiden lasten vanhemmille järjestetään myös vuonna

Kummien jatkuvaa ympärivuotista työtä.

2019. Virkistyspäivien tarkoituksena on tarjota pitkäaikaispotilaiden vanhemmille hetken irtiotto sairasvuoteen ääreltä. Runsas joukko yhteistyökumppaneita on mukana rakenta-

Kummeilla on myös useita tukikumppaneita, jotka lahjoittavat työtään tai palve-

massa näitä tärkeitä irtiottoja suurella sydämellä.

luitaan suoraan Kummien toimintaan. Näin pystymme säästämään merkittävästi esim. tapahtumien ja keräysten toteutuskustannuksissa.

Viestintä ja markkinointi Kummien keskeisiä mediakumppaneita ovat MTV Media sekä Bauer Media. Toimittaja-

Tuotemyynti

kontakti- ja tiedotejakelupalvelun Kummeille tarjoaa ePressi.com. Yhteistyötä tehdään

Teemu-nalle-logolla merkittyjä tuotteita myydään Kummien verkkokaupassa

myös mm. N2:n, SEK:n, Grano Dieselin, C Moren, Mirumin, Fonectan, M-Brain Median,

sekä Kummit-tapahtumissa. Myyntitilaisuuksia järjestetään myös lastenklinikoilla ja

Suomen Asiakastiedon, Optifluencen, iRaiserin, Koodiviidakon, Lyytin, JP Postituksen,

kauppakeskuksissa.

Mediahubin, Ticketmasterin sekä Nebulan kanssa. Uutena projektina käynnistyy Salesforcen tarjoama CRM-projekti.

KummiKaverit ja KuukausiKummit KuukausiKummit ja KummiKaverit ovat Kummeille säännöllisesti lahjoittavia

Kummit aloittaa helmikuussa 2019 merkittävän yhteistyön Splay One -verkoston

henkilöitä. KummiKaveripostituksia on vuoden aikana 4-6. Yli 10 €/kk lahjoittavat

suosittujen tubettajien kanssa. Kummitubettajat vierailevat ystävänpäivänä 14.2.

KuukausiKummit saavat vastineeksi tuestaan 4 kertaa vuodessa ilmestyvän

Uudessa lastensairaalassa, josta alkaa yhteistyövuosi tapaamisineen ja tapahtumineen,

Kummit-lehden.

jotka päivittyvät vuoden aikana. Tubettajat ovat mukana myös Elämä lapselle -konsertissa syksyllä.

Muu toiminta: potilashyvinvointi Järjestämme vuoden aikana myös useita tapahtumia, joissa kärkenä on potilas-

Toimenpiteet verkkoympäristössä ja aktiivinen vuorovaikutus eri sidosryhmien kanssa

hyvinvoinnin parantaminen ja tapahtumien osallistujina ovat joko sairaalahoidossa

pysyvät viestinnän keskiössä myös vuonna 2019. Tähän liittyen datan ja analytiikan

olevat lapset, pitkäaikaissairaat toipumassa olevat lapset tai heidän vanhempansa.

hyödyntäminen sekä vaikuttajaverkoston aktivoiminen ovat tärkeässä asemassa. Viestin-

Saamme myös lahjoituksina pääsylippuja erilaisiin tapahtumiin, joita voimme

nän osa-alueella painotetaan myös vertaisvarainkeruun edistämistä ja Kummien työstä

kanaviemme kautta jakaa suoraan perheille. Tapahtumat piristävät suuresti esim.

sekä tukikohteesta kiinnostuneiden ihmisten kannustamista omien varainkeruutoimen-

raskasta ja pitkäkestoista hoitojaksoa.

piteiden tekemiseksi Kummeille.

16


Lastenklinikoiden Kummit ry TULOSLASKELMA

01.01.-31.12.2018

01.01.-31.12.2017

1 856 612,92

1 717 831,15

VARSINAINEN TOIMINTA Projektien tuotot Projektien kulut Varastojen lisäys/vähennys Ulkopuoliset palvelut Muut projektikulut

23 425,11 -640 217,01 -112 287,40

-10 672,61 -592 877,65 -162 011,63

-729 079,30

-765 561,89

1 127 533,62

952 269,26

Hallinnon kulut Henkilöstökulut Poistot Muut hallinnon kulut

-324 792,72 -325,51 -201 699,86

-368 052,72 -779,39 -199 675,90

Hallinnon kulut yhteensä

-526 818,09

-568 508,01

Tuotto/kulujäämä Saadut lahjoitukset Rahalahjoitukset Muut kuin rahana saadut lahjoitukset

600 715,53

383 761,25

371 511,86 239 485,00

373 065,83 369 771,50

1 211 712,39

1 126 598,58

Varainhankinta Tuotot Kulut

299 390,95 -63 029,52

1 344 383,22 -153 372,18

Varainhankinta yhteensä

236 361,43

1 191 011,04

4 281,19 -106,54 4 174,65

4 494,07 -403,35 4 090,72

1 452 248,47

2 321 700,34

0,00

-100 000,00

Projektikulut yhteensä Projektien kate

Tuotto/kulujäämä

Sijoitus- ja rahoitustoiminta Tuotot Kulut Sijoitustoiminta yhteensä Tuotto/kulujäämä Peruspääoman korotus Lastenklinikoiden tukemiseen käytettävä ylijäämä

1 452 248,47

2 221 700,34

Käytetty tilikauden aikana Käytetään seuraavalla tilikaudella

269 986,30 1 182 262,17

416 950,30 1 804 750,04

0,00

0,00

TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ

17


Lastenklinikoiden Kummit ry TASE

31.12.2018

31.12.2017

VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Aineettomat hyödykkeet yhteensä Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Aineelliset hyödykkeet yhteensä Sijoitukset Osakkeet Sijoitukset yhteensä

312 085,00 312 085,00

312 085,00 312 085,00

Pysyvät vastaavat yhteensä

315 584,35

315 909,86

52 703,68 52 703,68

29 278,57 29 278,57

267 088,37

221 070 ,66

388 255,10 5 761,95 661 105,42

14 778,84 327 510,54 563 360,04

80 623,26 11 286,25 91 909,51 719 379,38 1 525 097,99 1 840 682,34

80 623,26 11 286,25 91 909,51 1 804 305,33 2 488 853,45 2 804 763,31

Vaihtuvat vastaavat Vaihto-omaisuus Valmiit tuotteet/tavarat Tavarat Vaihto-omaisuus yhteensä Saamiset Lyhytaikaiset Myyntisaamiset Muut saamiset Siirtosaamiset Lyhytaikaiset saamiset yhteensä Rahoitusarvopaperit Muut osakkeet ja osuudet Muut arvopaperit Rahoitusarvopaperit yhteensä Rahat ja pankkisaamiset Vaihtuvat vastaavat yhteensä VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA Oma pääoma Osake-, osuus- tai muu vastaava pääoma Peruspääoma Oma pääoma yhteensä

2 522,82 2 522,82

976,53 976,53

1 302,04 1 302,04

500 000,00 500 000,00

Vieras pääoma Lyhytaikainen vieras pääoma Ostovelat Muut velat Siirtovelat Lyhytaikainen vieras pääoma yhteensä Vieras pääoma yhteensä VASTATTAVAA YHTEENSÄ

2 522,82 2 522,82

18

500 000,00 500 000,00

94 485,09 1 214 369,67 31 827,58 1 340 682,34 1 340 682,34

180 306,13 2 077 279,95 47 177,23 2 304 763,31 2 304 763,31

1 840 682,34

2 804 763,31


19


20


www.kummit.fi

Profile for Lastenklinikoiden Kummit

Kummien vuosikertomus 2018  

Kummien vuosikertomus 2018  

Profile for kummit
Advertisement