Page 1

Afsluiten schooljaar 2017-2018 Over enkele dagen kunnen we de schooldeur achter ons dichttrekken om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Vrijdagmiddag 13 juli om 12.00 uur gaat de laatste bel van dit schooljaar en start de grote vakantie. Op maandag 27 augustus verwachten we iedereen weer uitgerust op school met allerlei verhalen over de vakantie. We starten die ochtend in het eigen lokaal. Daar kunnen jullie samen met jullie ouders, kennismaken met de leerkracht en met elkaar. Dit zal tot ongeveer 09:00 uur duren.

Helpende handen Langs deze weg willen wij alle ouders/verzorgers/ opa’s en oma’s en vele anderen bedanken voor hun hulp. Met regelmaat kwam men vrijwillig in de klas om een juf te ondersteunen bij het schoonmaken, lezen, computeren met kinderen, meegaan naar de bibliotheek en nog veel meer. Graag wil ik ook de Medezeggenschaps- en Ouderraad hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder de mensen uit de Ouderraad zouden we veel activiteiten niet kunnen uitvoeren. Ook de overblijfmedewerkers bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar!

Schoolreisje Volgend schooljaar staan de schoolreisjes gepland op donderdag 20 september. Groep 1-2 gaan ’s ochtends naar een speeltuin in Wateringen, ’s middags vanaf 13.00 uur zijn ze vrij. Groep 3 t/m 7 gaan naar Blijdorp. Een brief over de betaling van het schoolreisje krijgt u in de eerste schoolweek.

Overblijf schooljaar 2018-2019 Maandag 2 juli is er een brief via de mail verstuurd betreffende het overblijven in het schooljaar 20182019. De prijzen blijven nagenoeg ongewijzigd. Voor u, maar ook voor ons, zou het handig zijn om een jaarkaart te nemen. U heeft hiermee korting en we hoeven dan niet meer in de gaten te houden of de strippenkaart vol is of niet. Vergeet niet voor het eind van dit schooljaar de eventuele achterstand te betalen! Na de schoolvakantie kunnen de kinderen met een achterstand van betaling niet overblijven. Dit wordt voortaan op de klassenlijst genoteerd zodat de leerkracht hiervan op de hoogte is. .


ZomerVakantiePas & de VakantiepasClub Vrijdag 29 juni hebben we aan de kinderen de vakantiepas uitgedeeld. Een boekje boordevol ideeĂŤn voor de zomervakantie. De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in 2 vormen: 1.De ZomervakantiePas Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/ begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiePasKorting. 2.De VakantiepasClub Een digitale club waarvan de leden voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen Voorkom een leesdip! Ook in de zomervakantie is lezen leuk! Zet de vakantieBiebapp op je tablet of smartphone en download gratis een grote selectie e-books voor kinderen. De nieuwe app is van 1 juni t/m 31 augustus 2018 te downloaden via de Appstore en de Google PlayStore. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl

Groep 1-2 Wij zijn begonnen aan de laatste weken van het schooljaar. De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt. De kinderen weten nu alles over de kleuren, vormen en Elmer de olifant. We hebben gezongen, gespeeld, geknutseld en veel voorgelezen.

Wat fijn dat er zoveel ouders hebben geholpen met de verkeerslessen in de wijk. We hadden heel mooi weer. Ook bij de lentewandeling waren er veel ouders aanwezig. We hebben veel mooie bloemen gezien ondanks het slechte weer. Wij hebben onwijs genoten van het zomerfeest. Er waren leuke spelletjes, lekker eten en veel vrolijke kinderen. Nu gaan we het jaar afronden, we nemen afscheid van de kinderen die naar een andere groep gaan. Wij wensen de kinderen die naar groep 3 gaan veel succes! Denkt u er aan om de luizenzakken met gymtassen mee naar huis te nemen? Kunt u deze weer gewassen op 27 augustus mee naar school nemen met passende gymkleding en schoenen met een stroeve zool? Wij wensen iedereen een fijne vakantie, de kleuterjuffen.


Groep 3

Groep 4

Het einde van het schooljaar is bijna afgelopen, de

We zijn bijna aan het eind van het schooljaar. Wat hebben we veel geleerd dit jaar. Wat zijn we allemaal vooruitgegaan. Vooral met lezen. Ik ben trots op jullie. Bedankt alle ouders die dit jaar hebben meegeholpen bij activiteiten. Zonder jullie hulp was het niet gelukt. Wat een leuke spreekbeurten hebben we gehoord. En dat voor de eerste keer. Knap van jullie! Blijf nog wel lezen in de vakantie . En tafels oefenen is ook belangrijk. Dan ben je ze in het nieuwe schooljaar niet vergeten! Een hele fijne vakantie allemaal en veel plezier in je nieuwe groep. Samuel en Shanell, heel veel succes op jullie nieuwe school. We gaan jullie missen xxx

kinderen van groep 3 hebben ontzettend hard gewerkt. Nu naar groep 4. Wij wensen jullie allemaal een goed jaar in groep 4. Blijven lezen, dat helpt bij alle vakken!! Op vrijdag 1 juni had groep 3 een verkeerslesje . Deze les ging over de educatieve verkeerswandeling. Gelukkig hadden we genoeg ouders om ons te helpen. Dank je wel, moeders van Sam, Yessica, Rima, Shanaya en van Alex. Het was een leuke dag, we hebben geleerd om goed uit te kijken voordat we de straat gaan oversteken. En we hebben de buurt iets beter leren kennen.

Groep 5 De maand Juni is weer begonnen, en dat is best zweten zo in de klas! Bij het warme weer van de afgelopen dagen geven we de kinderen de ruimte om af en toe even wat water te drinken. Goed drinken is natuurlijk erg belangrijk! De afgelopen weken zijn er kinderen geweest die met elkaar de avondvierdaagse hebben gelopen. Dit was erg gezellig.

We hebben alleen maar mooie zonnige dagen, dus hebben we ook een dagje buiten gegeten, gezellig gepicknickt. Dat vonden de kinderen geweldig. Warm weer is ook wel af en toe een ijsje krijgen van de juf. Maar, dan verdienen ze het ook, groep 3 kan namelijk heel hard werken. Ze weten ook dat ze vreedzaam met elkaar om moeten gaan. Lieve kinderen van groep 3, nogmaals, heel veel plezier in de vakantie.

Met de klas zijn we naar het Rijswijks museum geweest. De kinderen hebben binnen mogen kijken en hebben buiten genoten van een rondleiding door de stad. We hebben veel geleerd over de oude gebouwen en oude gewoontes. Een goochelaar heeft de kinderen tijdens alle informatie de nodige plezier gebracht met allerlei trucjes. Aan het einde van de morgen leerde de kinderen zelf ook nog een goocheltruc. We hebben genoten. Alle ouders die voor ons hebben gereden hartelijk dank!!!


Alle Cito – toetsen hebben we weer gemaakt en we zijn nu bezig met het afronden van alle blokken. We kunnen daarna nog werken aan onze leerdoelen! De kinderen maken momenteel een werkstuk over Tijgers. En een laatste ronde spreekbeurten zorgt ervoor dat we het jaar goed kunnen afsluiten. Wat leuk om te zien dat de kinderen zo graag vertellen voor de klas!

Groep 6 Na de laatste Kris-kras hebben we nog een interessante les gehad in de bibliotheek. Een les over archeologie. We ontdekten dat er veel mooie dingen in de bodem te vinden zijn over vroeger, bijvoorbeeld munten of potscherven. De grote sportdag was een succes. We wonnen echt niet alle wedstrijden. Maar wij wonnen wel een prijs voor de sportiviteit!! Het was een super gezellige en zonnige dag.

In mei zijn we in het Wilhelminapark geweest voor een les in de Natuurtuin. In groepjes gingen we de tuin bekijken. We ontdekten dat er heel veel verschillende dieren in de tuin wonen. In juni hadden we weer een praktische verkeersles op het plein. Deze keer stond bochten maken centraal. Voor kinderen op een vrij grote fiets soms nog best lastig. Op het zomerfeest hebben we genoten van alle spelletjes die we konden doen. De survivalbaan was het favoriete onderdeel van de klas.

Alle kinderen hebben in tweetallen een presentatie voorbereid over een beroep. Bijvoorbeeld over een cardioloog, een zoĂśloog, een traiteur of een forensisch rechercheur. We hebben veel van elkaar geleerd. Het schooljaar is al weer voorbij. Er is door de kinderen keihard geleerd dit jaar. Nu is het tijd voor een heerlijke zomervakantie om goed uit te kunnen rusten. Groep 6 wenst iedereen veel vakantieplezier!

Nisanur is gekozen als de kinderrechten ambassadeur voor onze school. Na de zomervakantie gaat zij regelmatig naar het gemeentehuis om over belangrijke zaken te praten.


Groep 7 Wat is het snel gegaan! Dat is wat de kinderen van groep 7 zeiden toen we terugkeken op het afgelopen jaar: kennismakingsgesprekken, Kinderboekenweek, Schilpdag, diverse voorstellingen, Marimbadansen, sportdag, zomerfeest‌ Na de meivakantie heeft groep 7 een moestuinbak op de patio bij groep 3 en 4 gehad om voor te zorgen. We hebben al heel wat rijpe aardbeien gegeten. De tomaten zitten er wel aan, maar zijn nog groen. Nog even geduld.

Maar eerst hebben we nog de zwemsportdag. Hier zijn we als klas naartoe gegaan met groep 7. Helaas kon niet iedereen mee, maar de achtste groepers die wel mee konden hebben onwijs hun best gedaan. We zijn ook op een tweedaagse excursie geweest. De klas was in twee groepen verdeeld: de jongens tegen de meisjes en de strijd was begonnen. Helaas hadden de meisjes na minder dan 1 kilometer al pech. Layana haar ketting kwam los en ze moest daarom naar huis om een andere fiets te halen. Dit was dan ook het moment dat we de jongens met meester Dave en Bart voorbij zagen fietsen. Even later zijn we de jongens weer tegenkomen om tot de conclusie te komen dat samen fietsen er toch echt voor zorgde dat we de weg kwijt waren. Daarom

Nu de laatste weken, de laatste lessen, tweede rapport, juffenfeest en ZOMERVAKANTIE!!! Ga er heerlijk van genieten!

Groep 8 Terwijl de andere klassen het jaar aan het afronden zijn en de kinderen uitkijken naar het nieuwe jaar met de nieuwe juf, is groep 8 met andere dingen bezig. Denk hierbij aan de musical, afscheid nemen, kennismaken op de nieuwe school en voor de laatste keer door de school lopen.

gingen we weer uit elkaar. Wederom mochten de meisjes eerder weg om vervolgens tijdens de pauze ingehaald te worden. Maar dankzij Dico hebben de meisjes ook de jongens weer ingehaald. Dico was namelijk zijn tas vergeten op de rustplek en liet meester Dave al die kilometers terugfietsen! Eenmaal aangekomen op camping Rustdam (de meisjes als eerste, whoohoo) kwam de taak om de tenten op te zetten. Dit hebben ze erg goed gedaan! Amy en Candy waren als eerste klaar met hun tent. Vervolgens hebben ze de camera zelf in handen gekregen en daar zijn toch wel wat interessante foto’s uit gekomen:


v Onze excursie was voorbij en toen moesten een aantal kinderen al naar hun nieuwe school toe. Zo hebben Ferrie, Sheila en Dico hun klas en mentor al ontmoet. Sheila zit al in een groepsapp met haar nieuwe klas en Ferrie speelt Fortnite met een toekomstige klasgenoot. Ook Amy heeft haar klas al ontmoet en haar viel het op dat er maar heel weinig Wat er verder gebeurt is zal op camping Rustdam blijven. Wel kan er gezegd worden dat we 2 drukke, leuke en zonnige dagen hebben gehad.

jongens in de klas zitten. Ook de rest van de klas gaat langzamerhand kennismaken op hun nieuwe school. Voordat groep 8 met vakantie gaat en boeken moet gaan kaften voor het nieuw jaar, is er ook nog de musical. Hier zijn ze erg hard mee bezig! Het decor staat. De laatste zinnen worden nog uit het hoofd geleerd, outfits worden tot in de puntjes verzorgd

Kris-kras MR De laatste vergadering van dit schooljaar was op maandag 18 juni. Mo Boujadaini, ons nieuwe MR-lid, was er die avond bij om kennis te maken. We hebben o.a. gesproken over zaken als formatie, werkdrukvermindering, schoolgids, ouderbijdrage en jaarplan. De vergaderdata voor het nieuwe schooljaar zijn gespland en staan op de website. Wilt u een vergadering bijwonen, dan kan dat. Wel van tevoren aanmelden bij: medezeggenschapschapsraad@bshetkristal.nl

O

en de juf vergeet batterijen in de microfoon te doen (oeps). Meer over de musical kan ik niet verklappen, want dit is topgeheim! We gaan het jaar gezellig met elkaar afsluiten, maar willen iedereen alvast een hele fijne vakantie wensen.


Wereldgroep A In mei zijn er weer twee kinderen in Wereldgroep A gekomen: Hajar en Ileana, welkom! Samen kunnen we nu 10 talen spreken: Nederlands, Arabisch, Chinees, Farsi, Grieks, Roemeens, Portugees, Spaans, Papiamento en al een beetje Engels. Abdulaziz en Sunny doen steeds meer mee met groep 6 (zoals aardrijkskunde en geschiedenis) en gaan na de zomer mee naar groep 7. De andere kinderen blijven nog in de Wereldgroep omdat ze nog geen jaar Nederlandse les hebben gehad. Behalve Nederlands leren zijn er ook een paar kinderen hard aan het leren lezen en dat gaat steeds beter. Verder oefenen we met z'n allen op de lastige Nederlandse klanken en rekent elk kind op zijn of haar eigen niveau. De kinderen die er aan toe waren hebben ook toetsen in de toetsweek gemaakt om te laten zien wat ze kunnen. Gelukkig hadden we ook het zomerfeest tussendoor, even lekker feesten! We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe en tot in augustus.

Wereldgroep B

Helaas konden we geen groepsfoto buiten maken, maar nadat Hala moest opschieten, konden we gelukkig toch met de hele klas op de foto! Twee weken lang moesten wij ons super goed concentreren voor de grote CITO-toetsen. Veel toetsen, stilzitten en concentreren, maar daardoor weten we nu wel goed naar welke klas we volgend jaar kunnen. Iedereen deed zijn of haar best! Op vrijdagmiddag hebben we bij het Zomerfeest met super mooi weer over de hindernisbaan gerend, chips gegeten, geschminkt en cadeautjes gegrabbeld.

De zomervakantie is er bijna, nog een paar weken. In de laatste weken zijn we nog hard aan het werk om makkelijk naar de andere klassen te kunnen, zijn we ook leuke dingen aan het doen, zoals kleien en spelletjes. Op 11 juli is het juffendag, waar we vieren dat de juf jarig is. We gaan dan leuke spelletjes doen en genieten van de dag.

Summerschool bij Trias

Net na Pasen waren de Koningsspelen. We hebben onwijs genoten van een koninklijk ontbijt en de leuke Hollandse spelletjes. Wat zijn we trots! Saron, Sedra en Sofia gingen sporten bij de Rijswijkse sportdag, ook zij hebben een top dag gehad! Elke week op donderdag komt er een nieuwe juf in de klas, Juf Gaby. Zij komt met Wereldgroep B de lessen Wereldreizigers doen. De kinderen leren over Nederlandse gewoontes, feesten, school, familie en emoties. Alle kinderen doen goed mee en leren er veel van over elkaar en over Nederland. Alle kinderen zijn nu al een tijdje in Nederland, en in Nederland kunnen bijna alle kinderen fietsen! Dus leren wij dat ook. Veel van de Wereldgroepers kunnen nu al goed fietsen en met de verkeerslessen leren we dat nog beter! We hebben onze mooiste kleren aangedaan voor de schoolfotograaf.

Vervelen in de zomervakantie is geen optie, want Trias organiseert Summerschool. Zo kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar in drie dagen tijd de musical Vaiana leren (gebaseerd op de Disneyfilm). Van 16 tot en met 18 juli leren de kinderen de danspasjes, bereiden ze scènes voor en leren ze de liedjes. Meer van het tekenen of knutselen? Dan is er op 19 juli een speciale knutselclub bij Kinderboerderij het Akkertje, waar iedereen vanaf zes jaar dieren kan natekenen met potlood of houtskool. Inschrijven kan via www.stichting-trias.nl/vakantie-activiteiten


Jurassic Dino’s in Schiedam https://www.sdam.nl/nieuws/info/jurassickingdom_1

Lijst met 50 vakantiedingen om te doen‌ 1 In een boom klimmen 2 Wildkamperen 3 Een hut bouwen 4 Koken op een kampvuurtje

Leuke uitjes voor Kids in de vakantie https://www.kidsproof.nl/DenHaag

5 Zwemmen in natuurwater 6 Slootje springen 7 Een vlot bouwen 8 Een nachtwandeling maken 9 Je weg vinden met een kompas of gps 10 In een hooiberg spelen of slapen 11 Een sneeuwengel maken 12 Over een omgevallen boom

Dagje weg met de kids https://www.dagjeweg.nl/zuidholland/zomervakantie

lopen 13 Een modderbad nemen 14 Tegen de wind leunen in de storm 15 Van een heuvel rollen 16 Door een golf duiken 17 Op blote voeten lopen 18 Kleddernat in de regen 19 Dauwtrappen 20 In

2SUR5

https://www.2sur5.nl/

bladeren liggen 21 Fruit plukken 22 In een holle boom kijken 23 Fluiten op een grasspriet 24 Naar een boerderij gaan 25 Vleermuizen spotten 26 Naar vogels luisteren 27 Tussen de koeien zitten 28 Een dier uit je hand laten eten 29 Naar wilde dieren speuren 30 Vissen met een netje 31 Op kleine beestjes safari 32 Kikkerdril zoeken 33 Kikkers vangen en weer vrijlaten 34 Strandjutten 35 Naar de wolken kijken 36 Sterren kijken 37 Uilenballen uitpluizen 38 Fossielen en botten zoeken 39 Insecten zoeken op bloemen 40 Een steen over het water keilen 41 Uit eigen tuin eten 42 Een zandkasteel maken 43 Een kuil graven tot je water vindt 44 Een natuurschilderij maken 45 Dammetje bouwen 46 Bloemenkrans maken 47 Vogelvoer maken 48 Moddertaartjes bakken 49 Een vlieger maken 50 Mooie bladeren zoeken

Fun Tubing http://outdoorski.nl/

het kristal juli 2018 def ppt  
het kristal juli 2018 def ppt  
Advertisement