Page 1

Kongsberg bibliotek ARRANGEMENTER VÅREN 2018


Bli med på årets

Me ko r info mm er!

SOMMERLES - for barn fra 1. - 7. klasse

Er du klar 1. juni?

I 2017 leste barna på Kongsberg mer enn 1,1 million sider i sommerferien! Foto forside: Liberman produksjon - nrk.no - Jan Lillebø - Jo Straube


Kjære bibliotekvenn! Liker du å lese? Kjenner du på gleden av å bli helt oppslukt av ei bok, og å være i boka? Setter du pris på å drøfte litteratur, kultur og aktuelle samfunnsspørsmål med andre? Liker du å utfordre egen tankegang, egne holdninger og utvide eget perspektiv?

g lin Er o: t Fo

an rg Be

Brosjyren du nå sitter med i hendene - eller leser på en skjerm - åpner mange muligheter for at nettopp du skal kunne lese, lytte, lære, diskutere, oppleve og gjenoppleve. Det kan være et spennende tema som du vet lite om, eller en diskusjon om noe du mestrer til fingerspissene. Kanskje du da er med på opplyse andre? Det kan være innlegg om den fineste boka du noensinne har lest, eller den viktigste. Vi kan diskutere bøker som endrer oss som mennesker, eller temaer som krever at vi tenker før vi snakker. Biblioteket er ikke bare til for lesehestene som besøker oss for å låne og lese bøker. Det handler om det også, naturligvis, men det handler like mye om at vi samles, øker våre kunnskaper og hever refleksjonsnivået. Det handler om at vi skaffer oss bedre bakgrunn for egne meninger, og at vi i møte med andre vokser som mennesker. Intet mindre. Kongsberg bibliotek deler hus og samarbeider med andre kommunale aktører som Ungdomskontor, Vitensenter og Frivilligsentral i 4. etasje. i Krona. Når du blar deg gjennom denne brosjyren, vil du finne en oversikt over hva vi i fellesskap kan tilby deg av opplevelser og kunnskapsformidling. Her er det arrangementer for barn, for ungdom, for voksne, for godt voksne og for hele familien – og de aller fleste av dem er gratis. Det er store kveldsarrangementer, og det er korte halvtimes møteplasser. Du kan nyte, du kan lære, og du kan bidra. Et vellykket arrangement er bare vellykket sammen med et fornøyd publikum. Vi gleder oss til å se deg!

Elisabeth Bergstrøm Biblioteksjef 3


VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKET

Foto: BS Eurobib, v/ fotograf Helge Eek

Aviser og tidsskrift: Med appen Pressreader kan du lese aviser og tidsskrift fra mer enn 100 land. Velg mellom over 2700 aviser og 1800 tidsskrift på 60 forskjellige språk. Enten på nettbrett, smarttelefon eller pc. Dagens papiraviser finner du i aviskroken ved inngangen.

E-bøker: Visste du at du kan låne e-bøker via appen eBokBib som du kan lese på mobil og nettbrett helt gratis? Alt du trenger for å registrere deg er lånenummeret ditt og passord.

Innlevering og utlån: Du kan låne og returnere bøker og annet på utlånsautomatene ved inngangspartiet. Husk at du må ha med lånekort og pin-kode for å låne.

Kontaktinformasjon Epost: kongbib@kongsberg.folkebibl.no Telefon: 32 86 68 50 4

Foto: BS Eurobib, v/ fotograf Helge Eek

Kopimaskin, printer og skanner: Du finner kopimaskin/printer ved pcene ved skranken. I tillegg til vanlige utskrifter kan du også skanne til e-post. På lånekortet ditt kan du sette inn penger til utskrift/kopiering.

Lånekort: For å låne hos oss trenger du et lånekort. Med et lånekort har du tilgang til kunnskap og opplevelser som er helt gratis. I tillegg til å låne bøker, dvd-er og lignende, gir lånekortet også tilgang til digitale tjenester som e-bøker og databaser.

Har du spørsmål om bibliotekets tjenester, er det bare å ta kontakt i skranken eller ringe oss.


Lånesamarbeid: Bibliotekene i Norge inngår i et nasjonalt samarbeid. Er det bøker eller annet vi ikke har her på biblioteket, kan vi hjelpe deg med å skaffe det fra et annet bibliotek.

Meråpent: Vi har et åpent og tillitsbasert tilbud om fri tilgang til biblioteket også når betjeningen ikke er til stede. Våre lånere kan benytte biblioteket fra klokka 7-22, hver dag hele året, hverdager, søndager og helligdager. For å få tilgang til meråpent bibliotek med lånekortet ditt, må du inngå en avtale om bruk med oss (aldersgrense: 18 år). Kom innom i skranken, så hjelper vi deg.

Takk for at du bidrar til at biblioteket er et trivelig sted å være for alle. Alltid.

Mine Sider Med MineSider (på vår hjemmeside og i appen Bibliofil) har du full oversikt over lån og reserveringer. Du kan fornye dersom ingen står på venteliste, du kan søke i basen vår for å reservere, og du kan lage en interesseprofil slik at du får beskjed på epost når noe nytt er kommet. Du kan også laste ned appen Bibliofil til en smarttelefon eller nettbrett for å få enkel tilgang til egne lån, reserveringer og interesseområder.

Wifi:

Velkommen til meråpent bibliotek 7-22!

Det er gratis trådløst nettverk på hele biblioteket. Velg "bynett".

5


Bruk biblioteket digitalt hjemme! For å låne e-bøker må du være registrert som låner ved et bibliotek i Buskerud og ha lånenummer og PIN-kode. Du kan låne opp til fem bøker samtidig, og lånetiden er på tre uker. Du trenger en smarttelefon eller et nettbrett med iOS eller Android. Appen eBokBib finner du i App Store eller Google Play.

I FilmBib kan du se kort-og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av fiilmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk FilmBib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten. Gratis tilgang til FIlmBib får du da via norske folkebibliotek og Nasjonalt lånekort. Du logger på tjenesten med ditt lånekortnummer og PIN-kode. filmbib.no

I appen PressReader får du tilgang til 2700 aviser og 1800 tidsskrift/magasiner på forskjellige språk. Du kan velge om du vil lese på bibliotekets PC-er eller laste dem ned på din smarttelefon eller nettbrett. For å laste ned, må du ha en smarttelefon eller et Bare spør, nettbrett med iOS eller Android. Du finner appen i vi hjelper deg Appstore eller Google Play.

gjerne!

6


Visste du at vi er et Bok til alle-bibliotek?

Bok til alle betyr at vi har en egen samling med lettleste og tilrettelagte bøker. Her finner du korte bøker, bøker med stor skrift, bøker med lytte-cd og bøker med enkel tekst. Men innholdet behøver ikke å være enkelt. Temaene er like varierte som i øvrige bøker for både barn og voksne. Felles for disse bøkene er at de er støtta av Leser søker bok. Leser søker bok er en forening som arbeider for at alle, uansett bakgrunn, skal ha tilgang til gode bøker. Derfor gir de økonomisk støtte til forfattere, illustratører og forlag som gir ut bøker tilpassa mennesker med ulik leseevne. Bok til alle betyr nettopp det, at vi skal ha bøker som passer for alle. Det finner du på biblioteket vårt.

7


Er du ny i Norge og i det norske språket? Vi har et stort utvalg bøker innenfor språkopplæring, fra det helt grunnleggende til det mer viderekommende. Våre bøker dekker nivåene A1, A2, B1 og B2, og leder deg fram til Bergenstesten. Bøkene kan benyttes til selvstudium, eller i forbindelse med norskkurs. I tillegg har vi også ordlister og ordbøker på mange ulike språk. Du kan låne ei og ei bok, eller hele pakker, med både tekstbok, arbeidsbok og cd med lytteøvelser. Om du syns det er vanskelig å lese en hel norsk roman, har vi skjønnlitterære bøker på engelsk og arabisk. Og om du har lyst til å lese ei bok på ditt eget språk, ta gjerne kontakt med oss, så ser vi om vi kan fjernlåne noe til deg.

Alt du trenger for å få lånekort, er gyldig legitimasjon, samt at du må fylle ut et skjema. Deretter er du klar for å låne.

Velkommen som låner hos oss!

8


Just arrived in Norway? Learning Norwegian? Kongsberg Library has a large collection of books and material that will help you learn Norwegian, from beginner to advanced level. One can borrow single books or language course packs which include a text book, work book and cds. We also have dictionaries and word lists for many different languages. Our language course books can be used alone or in relation to classes in Norwegian. The library has a collection of easy reader books to get you started reading Norwegian and also books in English and Arabic. We can also order books in different languages from other libraries throughout Norway. In addition, the library has books which cover the recognized learning levels: A1, A2, B1 and B2 for studying towards the Bergens Norwegian Language Test. To borrow books you will need a library card. To get a library card you just need to visit us with a valid ID with photograph and complete a registration form.

We look forward to seeing you!

9 9


Kjære student Selv om vi ikke er et høgskolebibliotek, har vi likevel både faglitteratur og pensumlitteratur. Sistnevnte er et av våre satsningsområder for 2018, og vi har nylig styrka avdelinga kraftig. Ta gjerne turen innom for å se hva vi har! Om bøkene er utlånt, ta kontakt med oss, så setter vi deg på venteliste.

Kjære student

Studenter ved HSN henvises til fagbiblioteket. De har både pensumlister og oversikt over HSNs studier, noe vi ikke har. Om du er student ved en annen høgskole enn HSN, må du inn til oss for å fjernlåne bøkene du trenger. Vi får tak i det meste, så lenge du veit hva du skal ha. Vi ønsker deg et fint semester!

Lyse, fine leseplasser langs vindusrekka

10

Foto: BS Eurobib v/ fotograf Helge Eek


I BibliofilApp finner du all funksjonalitet knyttet til Min Side, søkefunksjoner samt oversikt over åpningstider og beliggenhet. I tillegg får du tilgang til lånekortet ditt i elektronisk versjon. Last ned BIBLIOFIL fra App Store (iOS) eller Google Play (Android) Første gang du logger deg på, må du taste lånekortnummer og din firesifrede PIN-kode Du kommer til startsiden. Her kan du enkelt laste ned lånekortet, som kan brukes å utlånsautomaten . Samtidig har du tilgang til alle funksjoner i Mine Sider. Vi anbefaler alle med nettbrett eller smarttelefoner å ta i bruk tjenesten. Da vil biblioteket og lånekortet alltid være med deg!


Jeg tar av meg de nye vinterstøvlene og tasser i sokkelesten over det mjuke golvteppet. Stanser fort opp ved golvspillet og ser på de raske barneføttene som spretter fram og tilbake over det hvite og glatte. Jeg har også lyst! - Kom, sier bestemor, og dukker opp ved sida av meg. Hun tar meg i den ene handa, har veska i den andre. Vi går forbi det svarte boktoget, der sitter det to gutter og leser. Den ene ser opp på meg idet vi går fordi, han ser snill ut. Jeg tenker at vi er nok like store, han og jeg, fem år begge to. Jeg smiler litt. Bestemor leier meg bort til tegnebordet. Det ligger tegneark der, og massevis av fargeblyanter. Flere barn er der også, og mange tegninger ligger utover bordet. Jeg skimter store hus, fjell, blomster, slott, regnbuer, et tre, en brannmann, en hage, to glade jenter. Den oransje fargeblyanten er helt spiss og lang og nesten ubrukt. Den grønne er kort og tjukk og har mista tuppen sin, jeg skakker på hodet og kan se at langt der inne i blyanten er det grønt. Det summer av stemmer bak de store bokhyllene, det kommer et hvitt lys, og så kan jeg se farger på den hvite veggen. Så rart! - Bestemor, sier jeg, - se der! Og bestemor snur seg og ser. - Ja, de begynner nok snart. Hun kikker på klokka si. - Den er straks tolv. Jeg nikker glad. Det er et så morsomt ord, "toll". Rimer på troll. Når vi tuller, sier pappa at jeg er en trollunge, også prøver han å fange halen min. Men jeg har jo ingen hale! Jeg må le, det klukker i kroppen, og plutselig står gutten fra boktoget der og ser på meg. Han holder ei bok i den ene handa, dunker den lett mot kneet. - Skal du være med? spør han, og peker mot bokhyllene og stemmesummet og fargene på veggen. Jeg nikker igjen, reiser meg og drar bestemor i ulljakka. Sammen med gutten går vi inn bak hyllene.

Det er en stor krok der, en slags kosekrok, med benk med pute på og teppe på golvet. Og på veggen ser jeg trær og blader og en diger, svart fugl, kanskje ei kråke eller en ravn. Og skyene på veggen beveger seg, som om vinden blåser her inne. Det er nesten som en liten film. Det er ganske mange der allerede, men vi får plass.

12


Bestemor setter seg på benken med de voksne, jeg setter meg ned på teppet og lener ryggen mot beina til bestemor.Hun er varm, det kjenner jeg gjennom genseren. Gutten setter seg ned ved sida av meg og legger boka i fanget. Den er rød og har en bil utapå, og ser ganske morsom ut. Jeg skal til å nappe bestemor i det varme buksebeinet for å spørre om vi også kan låne ei sånn bok, når det plutselig blir mørkere rundt meg. Jeg legger hodet bakover og ser at lyset i taket er helt forsiktig gult. Noen av de voksne sier hysj og legger pekefingrene mot leppene. Og så er det helt stille. Det kommer ei dame inn i kosekroken, hun har ei bok i handa si.

- Hei! sier hun, og vi svarer hei, alle sammen. Velkommen til biblioteket og

as n r a B dag! lør

13


g a d r ø l s a n r a B

Det blir selvfølgelig

- hver lørdag!

- helt gratis!

10. mars: Forfatterbesøk Klara syns at kjærlighet er noe drit. Bare se på pappa Frode, for eksempel. Han har ikke noen ny kjæreste! Klara bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Hun skriver et falskt kjærlighetsbrev og legger i postkassene til de enslige damene i nabolaget. Det fører til at hun kommer opp i ei rekke uventa og pinlige situasjoner. Men hvem er hun sjøl forelska i? Det får hun først svaret på da det begynner en ny elev i klassen… Forfatter Linda Klakken (f. 1979) har skrevet ei morsom og varm barnebok om forelskelse, og om hvor vondt det kan gjøre i det dumme, dumme hjertet. For barn fra 8-14 år

17. mars: Velkommen til Brillebjørn-lørdag! Veit du hva? Den fineste bjørnen i hele verden kommer med egen film! Vi feirer filmen og Brillebjørn med en helt egen Brillebjørn-lørdag og håper du vil være med. Vi skal lese masse om Brillebjørn, og kanskje er det noen som vil tegne Brillebjørn også? Og om vi er ordentlig, ordentlig heldige, kan vi skape litt fantasimagi, sammen! Vi bare klapper med potene, og en, to, tre… .no : nrk Foto

14

Vi planlegger masse gøy! Hold deg oppdatert på vår Facebookside.


gratis inngang

Barnas teater:

an erm : Lib n Foto jo uks Prod

, P P A N S , E P T P I NU N S S

Snipp, snapp, snute? Det er jo det de sier på slutten av eventyret! Hvordan kan det da være navnet på et eventyr? Et teatereventyr? Det veit ikke jeg. Men vil du som jeg, så kan vi finne ut av det!

LØRDAG 14. april

Lørdag 14. april kommer nemlig teater-eventyret hit til biblioteket. Og da kan du være med å se på, og finne ut hva i alle dager Reveenka og Den sjuende far i huset egentlig driver med. Sang og musikk blir det også, har jeg hørt. Vil du være med, så heng på Teaterforestillinga passer for barn fra 3 år og oppover og er gratis for alle!


VĂ…REN Februar Mars

Det kan skje endringer i programmet


2018

Mai

April

Juni

11


Det var en mørk Et skrik i natta. Ett pistolskudd. Deretter stillhet. Morgenen etter ringer telefonen på kontoret. Skrivebordet er plassert med utsikt mot Knuten, og nå går etterforskninga raskt i gang. Liket ser du, underlig nok, avtegna i taket. Det var der hun blei funnet. Men var det der hun blei drept? Hvordan kunne det gå til?

Nei, liket er nok flytta. Men fra hvor? I glasskapet fylles det opp med det ene beviset etter det andre. Saken, som virka så innlysende, peker nå i alle retninger. Hvem var hun, som blei funnet i taket? Og hvem har tatt livet av henne? I avisene kan du lese om forskjellige hendelser. Kanskje det fins noen spor der? Hva tror du har hendt?

18


og stormfull aften… Ikke la deg forstyrre av detektiven som arbeider mellom reolene våre. Men ta deg gjerne tid til å studere detaljene, om de skulle være av interesse. For om du er glad i krim og spenning, er du kommet på rett sted! Her har vi et rikt utvalg av krim i ulike formater, både bøker, lydbøker og filmer. Uansett om du foretrekker å lese om Varg Veum, Margaret Moss, commisaire Maigret eller miss Marple, så har vi det i hyllene. Og om du skulle sette pris på en hardkokt amerikansk krim av Raymond Chandler, en Scandinavian noir av Maj Sjöwall og Per Wahlöö, en god, gammel krimklassiker ført i pennen av Agatha Christie eller Sir Arthur Conan Doyle: Vi har det også, alt sammen! Og vi har ekstra mye av den sterke, nordiske bølgen som har prega krimutgivelsene særlig de siste tjue åra, med navn som Camilla Läckberg, Johan Theorin, Karin Fossum og Jørn Lier Horst i spissen.

Velkommen inn! Hvis du tør…

19


Våre arrangementer Åpen lesesirkel gratis inngang Er du glad i å lese,? Ønsker du å snakke om boka du har lest? Da er du herved invitert med i bibliotekets Åpen Lesesirkel! Vi leser samme bok, og møtes til en times diskusjon rundt boka. Åpen Lesesirkel betyr nettopp det; åpen. Her er det ikke medlemskap og ingen påmelding. Det eneste vi forventer av deg er at du har lest månedens bok. Vi møtes i bibliotekets grupperom klokka 19.00 på følgende tirsdager: 16. januar: Agnes av Peter Stamm 20. februar: Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro 13. mars: Døden og pingvinen av Andrej Kurkov 17. april: Den dunkle dottera av Elena Ferrante 15. mai: Middagen av Herman Koch

Kongsbergdebatten Følg med!

20

Det blir debatt til våren også! Men tema og datoer er ikke helt spikra, så følg oss på Facebook. Vi publiser så snart det er klart.


Sang til lunsj

gratis inngang

Er du glad i å synge? Da er du velkommen til vårt arrangement, Sang til lunsj. Der slipper vi sanggleden løs, og inviterer til allsang! Eva Tovsrud Knutsen og Veslemøy Fjerdingstad leder allsangen, mens Irene Bjørnnes akkompagnerer på piano. Her synger vi gamle slagere, sanger vi husker fra skoledagene, eller jule- og 17. maisanger. Alt etter årstida. Klokka 12.00 på følgende onsdager kan du gå etter lyden og hive deg ut i allsangen: 14. februar 14. mars 11. april 16. mai

Etter en liten pause med kaffe og prat, kan du gå videre til

Litteraturkafé

gratis inngang

Bibliotekets litteraturkafé er et tilbud der ansatte på bibliotekets deler sine beste leseropplevelser med publikum. Vi håper vi kan få gode anbefalinger i retur også. Vi har ulik smak og leser mye forskjellig, og sammen kan vi hjelpe hverandre til å oppdage ukjente bøker og nye forfatterskap. Litteraturkafé krever ingen påmelding. Det er bare å møte opp på biblioteket klokka 13.00 følgende onsdager: 14. februar 14. mars 11. april 16. mai 21


Jushjelp

gratis inngang En gang i måneden stiller de to advokatene Britt Onseng og Siri Barfod fra Drammen sin juridiske kompetanse til gratis disposisjon for innbyggerne på Kongsberg. Jushjelp er et tilbud til alle som ønsker det. Her kan du kostnadsfritt motta juridisk veiledning i 30 minutter. Advokatene påtar seg ikke å behandle saken din, men de kan gi deg en kvalifisert vurdering, og gi deg råd om hvor du eventuelt kan oppsøke videre hjelp. Det er ingen timebestilling til konsultasjonen, bare møt opp på biblioteket og vent på tur.

Advokatene er på biblioteket følgende tirsdager klokka 17-19: 6. februar 6. mars 3. april 8. mai 5. juni

Kunnskap til lunsj gratis inngang

- se foredragene på Youtube (Kongsberg bibliotek)

Kunnskap til lunsj er et formiddagstilbud for de kunnskapstørste og nysgjerrige. En gang i måneden inviterer vi til et spennende foredrag med kunnskapseller forskningsformidling i beste lunsjtid. Er du på jobb, kan du gjerne ta med matpakka. Foredragene er et samarbeid mellom Fagbiblioteket/HSN og Kongsberg bibliotek. De er gratis og foregår stort sett i Sølvsalen på Krona. Hold av følgende datoer: 21. februar 21. mars 18. april (Holdes på HSN Biblioteket

22

Tema for resterende datoer kommer på vår facebookside.


Forfatter og mangeårig rektor og lektor ved Nansenskolen på Lillehammer, har rundet 70 år. Dødens horisont rykker stadig nærmere. Hva gjør det med hva vi tenker om livet og døden? Kan man leve slik at man «blir venn med døden»? Eller vil døden for alltid bli vår siste fiende? Med utgangspunkt i sin siste bok, er dette noen av de tema Eidsvåg vil tenke høyt om i sitt foredrag.

INGE EIDSVÅG:

DØDEN – LIVETS FØLGESVENN VELKOMMEN!

SØLVSALEN I KRONA TORSDAG 8. FEBRUAR 19.30-21.00

Inngang kr 100


bø Lille n a o: J Fot

12. april KRI STI N SØRSDAL :

Om å omsette Elena Ferrante – og Napoli


- Og om ein forfattar som meiner bøkene ikkje treng ein forfattar, men kan tale for seg sjølv. I år kjem to bøker av Elena Ferrante ut på Samlaget, debutboka hennar L’amore molesto frå 1992, med tittelen Kvelande kjærleik på norsk, og Frantumaglia, ei samling brev og tekster der forfattaren gir uttrykk for sitt godt funderte syn både på bøker utan forfattarar, og media- og forlagsbransjens sjuklege trong til å klistre forfattaren til boka. Me tar utgangspunkt der, i Frantumaglia, for å snakke om omsettinga – baklengs – av ein heil forfattarskap: Frå utgivinga av Napolikvartetten i 2015–2017 til Kvelande kjærleik som kjem på norsk i mars 2018, og som på mange vis opnar sirkelen Napolikvartetten sluttar. Kristin Sørsdal (1966) har dei siste 3 åra omsett alt av Elena Ferrante, La frontiera av Alessandro Leogrande (Grensa, Cappelen Damm 2017) og gitt ut romanen Mare (Samlaget 2017) om den kritiske flyktningsituasjonen. Ho er lærar, omsettar og forfattar.

Foredraget (omlag 45 min.) vil vere opent for innspel og spørsmål frå publikum.

Kjøp billetter på TicketCo (Kongsberg Musikkteater)

Velkommen til Sølvsalen, 12. april, klokka 19.00 Inngang: 100 ,-

25


Forfatterbesøk:

gratis inngang

n d r ø an j B rtl o S 6. juni Åpent for alle

Bli med på Sommerles! Sommerles er årets kuleste leseaksjon, og vi håper så mange som mulig vil bli med! Vi er i alle fall klare, med store mengder premier på lur til alle dyktige lesehester. Og kanskje blir det Sommerlesfest i år også? I fjor var nesten tusen Kongsberg-barn med, og de leste mer enn ti tusen bøker og over en million boksider. Snakk om mengdetrening! Vi håper å slå rekorden i år, og har derfor invitert Bjørn Sortland (f. 1968) på forfatterbesøk for å starte årets Sommerleskampanje. Sortland har blant annet skrevet bøkene om Kunstdetektivene, som i alt har 16 titler. Men han har skrevet mye annet også, og han er en svært morsom og erfaren formidler. Ta gjerne turen innom for å høre på og treffe en ekte forfatter!


VIL DU SPILLE INN MUSIKK? Vi har fått utstyr til å gjøre lyd- og musikkinnspillinger! Vi kan gjøre opptak av musikk: solo eller i grupper/band, du kan synge til eget akkompagnement, eller til et lydspor, og du kan spille inn opplesninger eller skuespill.

Opptaket kan du få i både CD og MP3-format.

Hvis du er interessert, har spørsmål, eller vil vite mer om dette, ta kontakt med Gavin: gavin.baker@kongsberg.kommune.no


BRUK BIBLIOTEKET DITT

Foto begge sider: NRK.no Jo Straube BS Eurobib, v/ fotograf Helge Eek Norsk Bibliotekforening


KONGSBERG BIBLIOTEK


Orientering om selvorganisert selvhjelp Problemer kan ramme oss alle hele livet. Hvem er da din nĂŚrmeste hjelper? Du selv eller eksperten? Velkommen til informasjon om organisert selvhjelp!

PĂĽ biblioteket, klokka 18.00: 12. februar 12. mars 9.april


Ungdomskontoret i Krona Åpningstider ved Vitensenteret: Onsdag MakerSpace kl. 14.00-16.30 (veiledere tilstede, nedre aldersgrense 10 år) Torsdag MakerSpace kl. 18.00 – 20.30 (veiledere tilstede, nedre aldersgrense 10 år) Lørdag DropIn kl. 14 – 17 (åpent for alle begrenset bruk av verktøy/utstyr) For lukkede arrangementer og Forskerkurs – se http://www.devoteket.no/ eller vår side på Facebook. Ungdomskontoret arrangementer: UKM Lørdag 10. mars kl. 14.00 i Kongsberg Musikkteater. Påmelding: ukm.no/kongsberg Frist: 1. februar for arrangører og UKM Media 21. februar for scene innslag, kunst. Alder: 10-20 år


Hold deg oppdatert på hva som skjer på biblioteket på Facebook og nettsiden

Meråpent 7-22 Betjent åpningstid: Mandag til torsdag: 10:00-19:00 Fredag: 10:00-15:30 Lørdag: 10:00-14:00

Betjent åpningstid Hvittingfoss: Se på vår hjemmeside

http://www.kongsbergbibliotek.no

Kongsberg bibliotek våren 2018  

Arrangementsbrosjyre for våren 2018 på Kongsberg bibliotek

Kongsberg bibliotek våren 2018  

Arrangementsbrosjyre for våren 2018 på Kongsberg bibliotek

Advertisement