Konferensmagasinet 2 2013

Page 1

Konferensmagasinet Nyheter & inspiration från BokningsBolaget

#2 september 2013

Dubai Solkonferens

Skidkonferens

Citykonferens

London

Din totalleverantör av konferenser & events i hela världen

1


möten och upplevelser

Från restaurangens terass hänförs man av den fantastiska utsikten där Kalmarsunds glittrande vatten bildar fond åt en av Sveriges vackraste golf- och konferensanläggningar. Tillgången till Ölands unika natur skapar – i kombination med vårt värdskap, kreativitet och förmåga – en unik mötesplats. Här konfererar ni i kreativ miljö, arrangerar mässor, visar nya produkter för kunder, ordnar årets personalfest eller kundevent. Vi brukar kort och gott säga, att Ekerum är möjligheternas anläggning. Vi har ett brett utbud av upplevelser för små och större grupper. Tillsammans lägger vi upp ett aktivitetsprogram som passar just Ert företag. Vad sägs till exempel om att uppleva havsöringsfiske, linedance, lådbilsrally, prova-på golf, champagneprovning eller varför inte en matlagningsaktivitet där varje grupp lagar var sin rätt i en trerättersmeny? Vi kan även förmedla föreläsare och underhållning. Men ofta är det ändå vår trivsamma miljö och vårt personliga engagemang som lämnar det bestående intrycket. För mer information, kontakta bokningsbolaget 08-506 285 00.

2

Ekerum – mycket mer än bara golf


Innehåll #2 september 2013

Lyckat Event Sid 4

Vår nya webb

Möte i snö Sid 6

Sid 11

London är hett Sid 12

Sju Sjöar

Varför Dubai? Sid 14

Västergötland Sid 17

Sid 18 Smått & Gott Sid 19

Konferensmagasinet Chefredaktör & ansvarig utgivare: Ingela Engblom

Annonser: Perina Thölin

Redaktionen: Anne Dalström och Ingela Engblom

Grafisk form & original:

En vinter fylld med underbara möten Efter en solig och varm sommar gör hösten entré. Temperaturen faller och dagarna blir kortare. Då gäller det att hitta ljusglimtar att se fram emot. Varför inte göra vinterkonferensen till ett mål att sträva och längta efter? Sol, snö eller storstad? Oavsett destination kan vinterns möten och events bli helt underbara. Förhoppningsvis kommer du att hitta inspiration inför nästa konferens i det här numret av Konferensmagasinet. Vi presenterar 10 förslag för skidkonferensen. Färdiga paket med pris och aktiviteter. Sandviken eller Engelberg? Det är bara att välja. För er som inte fått nog av värmen kan vi berätta en positiv nyhet. Emirates har börjat flyga mellan Stockholm och Dubai. Om detta kan du läsa på sid 14. Vi tipsar också om vad som är inne för konferensgrupper i London just nu. Vyer från hög höjd verkar vara det som gäller! Tveka inte att slå en signal när det blir dags att boka vinterns konferens. Trevlig läsning Ingela Engblom Marknadschef

Redaktionens adress:

BokningsBolaget Fabrikörvägen 8 Box 1232, 131 28 Nacka Strand Tel: 08-506 285 00 nyhet@bokningsbolaget.se

Tryck: Edita

Anne Dalström

Gästskribent:

Katarina Brandt

Omslag: Svenska fjällen

3


Patent på ett lyckat event Schlagercirkusen kring Eurovision Song Contest 2013 hade precis hunnit lämna Malmö när företaget Awapatent intog staden med ett alldeles eget event. Även här var temat schlager, men utan varken publik eller poäng. Nu var syftet att företagets medarbetare skulle få en riktigt trevlig kväll tillsammans. Text: Katarina Brandt

A

wapatent grundades som patentbyrå redan 1897 och är idag ett av Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt. Företaget är personalägt och alla 280 medarbetare har möjlighet att köpa in sig. Varje vår samlas man för den årliga bolagsstämman och avslutar sedan dagen med att göra någonting trevligt tillsammans. – För ett företag som vårt är det viktigt att vi samlar medarbetarna åtminstone en gång om året och då vill vi givetvis avsluta dagens arbete med en festlig final. Det har blivit något av en tradition som

4

vi haft i många år, berättar Anna Grahn som är vd-sekreterare på Awapatent och den som håller i trådarna för både bolagsstämma och efterföljande aktivitet.

Nytt grepp att anlita BokningsBolaget I år bestämde sig Anna att satsa på ett nytt grepp och anlitade BokningsBolaget för att få hjälp att dra upp riktlinjerna och hålla ihop kvällens aktiviteter. – Jag tycker att man ska ta proffs till hjälp om man vill få till ett


proffsigt arrangemang. Eftersom jag bara gör det här en gång om året, har jag varken den vana, rutin eller de kontakter som krävs.

digt tryggt och proffsigt att få gå igenom hela körschemat på plats innan festen. Vi fick till och med proväta kvällens meny!

Anna fick kontakt med BokningsBolaget för några år sedan via Showgruppen ”StageForYou” bokades och de skräddarsydde sitt MiG - Marknadsföreningen i Göteborg. När hon började fundera uppträdande, inte bara utifrån temat schlager utan även med tani banorna att ta hjälp med arrangemanget i Malmö, låg det ke på resultatet i Eurovision Song Contest. Med många danska nära tillhands att kontakta dem igen. Bollen landade på gäster på plats var succén given när bandet, på bara en Malin Edmarks bord. Hon är projektledare på Bokvecka, hade hunnit öva in Danmarks och Emmelie de Jag tycker ningsBolaget i Göteborg med fokus på just event. Forest vinnande bidrag ”Only Teardrops”. att man ska ta –Anna hade redan ordnat med allting kring själ– Schlager är tacksamt. Oavsett om man gillar va bolagsstämman och även bokat logi, berättar det eller inte, så har alla en relation till musiken proffs till hjälp om Malin. Nu behövde hon vår hjälp med kvällens och det är mycket glitter, glamour och paljetter. man vill få till ett festligheter. Hon ville gärna att vi skulle tänka Man känner till låtarna och kan sjunga med. Vi fick en otroligt bra stämning väldigt fort och det nytt och komma på ett tema som kunde lätta upp proffsigt arrangstämningen. Idén med ett schlagertema tyckte vi blev mycket dans och armarna i luften, berättar emang” båda kändes klockren. Speciellt eftersom Eurovision Anna. Song Contest hade avgjorts i Malmö bara en vecka tiEn röd tråd genom hela eventet digare.

Allt från dekor till DJ Man bestämde sig för att hålla festen i Tangopalatset på Amiralsgatan mitt i centrala Malmö. Det är en gammal Filadelfiakyrka som totalrenoverats och numera är en perfekt mötesplats för dem som söker en lite annorlunda inramning av sitt event. Den gamla kyrksalen med nio meters takhöjd, balkong och stora fönster, ger lokalen en vacker rymd. Inredningen i trä och varma röda färger skapar en trevlig och ombonad atmosfär. – Malin hjälpte oss med alla bitar som hade med festen att göra. Från busstransporter till dekorationer, lokal, mat och dryck, show och DJ. Vår sista avstämning hade vi i Malmö och det kändes väl-

Att festen hade ett schlagertema signalerades redan i inbjudan. Några hade tagit fasta på det och stack ut lite extra, som till exempel medarbeten i den chockrosa, glansiga kostymen. –Största fördelen med att ta in extern hjälp var att jag fick någon som stöttade mig i min roll. Jag kunde koncentrera mig på mitt eget arbete och slapp alla praktiska och logistiska detaljer. Dessutom var det ovärderligt att Malin var med under hela kvällen. Jag hade arbetat hårt under själva bolagsstämman och det är omöjligt att vara på topp 16 timmar i sträck. Med Malin på plats kunde jag vara delaktig och fokusera på att ha trevligt tillsammans med mina medarbetare, avslutar Anna Grahn.

Kontakta oss gärna för en visning!

Att mötas ger möjligheter! Hotel Birger Jarls nybyggda konferensvåning har stilrena och funktionella lokaler med plats för 10 till 550 personer. Sköna ytor för mingel och möten – allt i ett plan och med egen entré från Birger Jarlsgatan. Lägg till 271 hotellrum, eget garage och ett personligt bemötande som ledstjärna. Välkommen till nya möjligheter hos oss! Stockholms mest personliga affärs- och konferenshotell | För mer information och bokning, kontakta BokningsBolaget på www.bokningsbolaget.se

5


Innan snön faller Vita vidder, pudersnö och bitande kinder. En skidkonferens ger en energikick som slår det mesta. Att komma ut i naturen, röra på sig och få frisk luft tillsammans med kollegorna ökar kreativiteten och svetsar samman gänget. Svenska fjällen eller Alperna? Oavsett vilket är det hög tid att boka vinterns skidkonferens nu. När första snön faller kan det vara försent.

V

intern kan tyckas lång men säsongen för skidkonferenser är kort. Många veckor försvinner i sport- och påsklov. Det gäller att inte vänta för länge. De första snöflingorna brukar vara startskottet för skidbokningarna varje år. Är man smart bokar man innan snön faller. Då är utbudet större och priserna ofta lägre.

Tänk efter före Innan ni väljer skidort är det klokt att tänka över vad ni vill uppnå med er vinterkonferens? Ska ni motivera, belöna, öka sammanhållningen eller komma på nya idéer? Fundera också över hur gruppen ser ut. Är de vana skidåkare, vilken typ av skidåkare är de och är det några som inte åker alls? Tidsaspekten är viktig. Hur mycket ska ni konferera? Kan ni tänka er att utnyttja restiden? Glöm inte att planera in gemensam tid eller aktivitet utanför backen.

Färdiga skidkonferenspaket Det är mycket att tänka på inför en snökonferens. Här har vi underlättat din planering. Nedan presenterar vi några av våra färdiga konferenspaket till fjällen och alperna. Om inget annat anges gäller priserna för grupper om minst 20 personer.

Eller skräddarsytt Om inget av paketen passar er plockar vi fram ett unikt ställe för just era behov och tar hand om er hela vägen – från idé till genomförande. event@bokningsbolaget.se, 08-506 285 40

Trillevallen i Undersåker Åre

Fjällgården Åre

Eurotel Victoria Les Diablerets

Skidspår, pister, skoterleder och alla andra vinteräventyr i Trillevallen börjar på hotellets gårdsplan. Arbetsrum och konferenslokaler finns bekvämt och effektivt samlade under samma tak.

Bo på Åres kanske bäst belägna hotell – mitt i backen och bara ett par minuter från Åre torg. Här bor du bekvämt i dubbelrum med utsikt över sjö och by eller de fantastiska bergen..

Pris: 2 975:- (exkl. moms)

Pris: 4 110:- (exkl. moms) • 2 nätter i perioden sön-tors i tvåbäddsrum • Stor frukostbuffé • Konferenslokal i två dagar • Två konferensluncher inkl. måltidsdryck, kaffe • Två konferenskaffe med bulle

Les Diablerets ligger en halvtimme från Montreux och Genevesjön och är en genuin, liten alpby som passar perfekt för en skidkonferens. Trots att orten är liten är skidåkningen stor.
Eurotel Victoria är ett nyrenoverat hotell i hjärtat av byn med gångavstånd till skidliftarna.

• 2 nätter i tvåbäddsrum med frukost • Konferenslokal för en dag • En konferenslunch inkl. måltidsdryck • Två konferenskaffe • Två konferensmiddagar Aktivitet: Tre timmars skoterutflykt (2 personer/skoter) Liftkort för en dag

6

Och så slutligen budgeten. Variationerna är stora. Bo i storstuga i Sälen eller på lyxhotell i Schweiz? Bägge alternativen kan bli helt underbara men passar för olika grupper och olika tillfällen.

Pris från: 4 680:-(exkl. moms) • Två nätter i dubbelrum med frukost • Konferenslokal för en dag • En lunch exklusive drycker • Två konferenskaffe • Flyg t&r från Stockholm inklusive skatter


Vill du ha hj채lp med bokning av n책got av v책ra skidpaket? Kontakta oss info@bokningsbolaget.se Telefon 08-506 285 00

7


Eurotel Victoria Villars

Stöten i Sälen

Fjällbäcken Lodge i Bruksvallarna

På 1300 meter över havet och 1,5 timme från Geneve, i centrum av Alpes Vaudoises finner ni den lika internationella som traditionella alpbyn Villars och hotellet Eurotel Victoria. Från byn blickar ni ut över Mont Blanc. Hotellets moderna konferensanläggning erbjuder tre konferensrum med totalt 185 platser.

Stöten är perfekt för vinterkickoffen. Här är allt praktiskt samlat runt de 32
 backarna. Här finns Sälens högsta fallhöjd utanför ditt konferensfönster.

Fjällbäcken Lodge ligger på kalfjällsranden ovan Bruksvallarna by. Här blir ni omhändertagna från ankomst till avresa av Jon och Maria. Endast en grupp i taget.

Pris från: 4 680:- (exkl. moms) • Två nätter i dubbelrum med frukost • Konferenslokal för en dag • En lunch exklusive drycker • Två konferenskaffe • Flyg t&r från Stockholm inklusive skatter

Pris: 3 395:- (exkl. moms) • Logi i 4-bäddslägenhet • Linnepaket, slutstädning • 2-dagars Skipass • Halvdags konferenslokal inkl fikabuffé • 3 frukostbufféer på Stöten Hotell • 2 lunchkuponger • Grillbuffé på restaurang Brasseriet (fredag) • Skotersafari med middag i Vildmarkskåtan • After-skin inkl. 1 öl & 1 Jäger • Fördrink, 2 glas öl/vin till middagarna

Pris: 7 695:- (exkl. moms) • Helpension med stor frukostbuffé torsdag eftermiddag till söndag lunch • 3-rätters middagar • Tilltugg alt. konferensfika, 1 per dag • Jacuzzi • Sänglinne, morgonrock, tofflor • Aktivitetsprogram med offpiståkning, skoter och isklättring • Minimum 6 personer

20 min från Stockholm & Arlanda 115 hotellrum 25 mötesrum

8

bokningsbolaget_sep.indd 1

2013-09-03 08:55:14


Tott Hotell i Åre

Åre Continental Inn

Gattarstigen i Sälen

Tott Hotell ligger centralt i Åre by med en fantastisk panoramautsikt över Åredalen och bara 50 meter till liften och hela skidsystemet. Med över 700 bäddar och en stor restaurang har de plats för alla sorters möten och sammankomster. Utmana kollegorna på fjället, koppla av i Tott Spa och njut av sköna middagar med makalös utsikt över Åredalen.

Ett prisvärt hotell nära pulsen från Åre. Hotellet har sex konferenssalar med upp till 300 sittplatser i den största salen. De har en mysig och inbjudande lounge och från restaurangen, med inspiration från den jämtländska fjällvärlden, kan gästerna blicka ut över Renfjället och Åreskutans topp.

700 m från Tandådalens backar ligger denna lyxiga storstuga som har det mesta. Här är ni ensamma och kan arbeta ostört. Stugan är ombonad och mysigt rustik. En skotersläde tar er till backen.

Pris: 4 335:- (exkl. moms) • Boende i dubbelrum (sön-tors), frukost • Entré till Tott Spa & Sportsgym • Möteslokal 2 dagar • 4 Fika, 2 lunch, 2 två-rätters Tottmiddag • Erbjudandet gäller perioden v. 2-8, 10, 15-16

njut

Pris 1185:- (exkl. moms) • Boende i dubbelrum med frukost • För- och eftermiddagsfika, lunch och tvårätters middag • Fullt utrustade konferenslokaler med WIFI • Tillgång till Sport Club med pooler, gym och bastu • En spelomgång på Åres enda inomhusboulebana

Pris: 3 500:-/dygn (exkl. moms) • Egen Frukostkock i stugan • Förmiddags kaffe • Lunch med valfri dryck • Eftermiddags kaffe • Afterski bord på Tandådalens Wärdshus inklusive dryck • Scooter Transport till och från Lindvallens Fäbod • Middag i Lindvallens Fäbod inklusive dryck • Relax med vedeldad bastu och jacuzzi

nsen e r e f n på ko

Guldpaketet inklusive SPA med inriktning på kreativa lösningar En skön spa aktivitet anpassad för hela gruppen Förmiddagskaffe med smörgåsbuffé Lunchbuffé - två varmrätter, sill- och salladsbord, soppa och hembakt bröd Konferenslokal med naturskön utsikt Tillgång till SPA och relaxavdelning med jacuzzi, 33 gradig bassäng med undervattensmassage, ång- och torrbastu, träningslokal, frukt, juice, kaffe/te Stor frukostbuffé med hembakt bröd från Kurortens eget bageri Logi i dubbelrum i ett av våra vackra parkhotell Eftermiddagskaffe med hembakt från vårt eget bageri Tvårätters aftonsupé

Pris fr.

1496:-

pris per person, exkl. moms

9


ATT TÄNKA PÅ INFÖR SKIDKONFERENSEN: • Använd restiden till konferens och grupparbeten. Åker ni tidigt på säsongen stänger liftarna 15.00. Då har ni gott om tid för konferens innan middagen. • Förbered och boka så mycket som möjligt före resan – transporter, liftkort, skidhyra. Det sparar mycket tid på plats. • Ge deltagarna en checklista för packningen. Det skapar trygghet för de som inte är vana skidresenärer. • Boka gärna skidguide, det skapar en gemensam upplevelse.

Högbo Brukshotell i Sandviken

• Gör reservplaner om väder och snö inte är på er sida. • Glöm inte gemensamma aktivteter.

Det här är en mötesplats som har allt. Spa, skidspår, glasbruk och en oändlig mängd aktiviteter. På området finns olika typer av byggnader för olika typer av möten. Allt från herrgård till koja. Kungsberget som är ett av de sydligaste alpina områdena ligger bara 3 mil från hotellet. Pris: 3870:- (exkl. moms) • Logi i dubbelrum två nätter • Måltider från förmiddagskaffe dag ett till och med frukost dag tre. • Konferenslokal • Längdskidåkning i Högbo (inklusive utrustning) eller alpin skidåkning i Kungsberget (inklusive en dags skipass) • En av middagarna äter ni i Ålhuskojan, magasinet eller Nya Herrgården.

Vill du ha hjälp med bokning av något av våra skidpaket? Kontakta oss info@bokningsbolaget.se Telefon 08-506 285 00

För fler konferenspaket se www.bokningsbolaget.se/konferenspaket

Konferera i lugn miljö nära naturen tt viktigt möte kräver rätt omgivning och inramning. Trivs deltagarna blir sammankomsten mer givande för alla. Det gäller såväl stora internationella kongresser som det personliga samtalet mellan två personer. Hos oss vistas du i en genuin herrgårdsmiljö, lugnt och nära till naturen. Här finns inget som stör.

Kapacitet 300 pers Den mest moderna teknologin Lokaler för både stora konferenser och små möten Mat och dryck av högsta klass

Kontakta BokningsBolaget för mer information och bokning! 10

LOKALER MED KAPACITET FÖR 2-300 PERSONER


säger Leif Bergström, vd på BokningsBolaget. Den nya hemsidan är lika användarvänlig oavsett vilken miljö du arbetar i. Den har en modern design med ett tydligt formspråk. Besökarna kan få inspiration bland 500 mötesplatser runt om i världen. Där finns också 200 färdiga och prissatta konferenspaket med en rad spännande aktiviteter. – Vi har gjort det enkelt för våra kunder att söka olika alternativ för konferensen. Sedan hjälper våra konferensexperter till med allt jobb omkring bokning och genomförande, säger Leif Bergström.

Kolla in vår nya hemsida

D

en tredje juni lanserade BokningsBolaget en helt ny hemsida. Den är responsiv vilket innebär att den anpassar sig efter den miljö du tittar i. Mobil, surfplatta eller dator – den är lika lätt att använda var du än befinner dig. – I dag tar vi allt oftare med oss arbetet vart vi än går. På bussen, till krogen och i TV-soffan. För oss är det viktigt att möta kunderna där de vill möta oss,

JULBORD I SKÄRGÅRDEN Här ute vid havet sprakar brasan extra värmande och doften av glögg sprider sig i salongerna medan hemlagade delikatesser läggs upp på silverfat och ikoppargrytor. Från 23/11 till 22/12 kan du boka julbord eller julkonferens på Utö Värdshus. Pris från 545:-/p.

Bokning och info: BokningsBolaget

En helt ny upplevelse Företaget som byggt hemsidan är en digital kommunikationsbyrå som heter Isobar. Henrik Hallengren har varit projektledare under hela processen: – Arbetet med sajten har varit omfattande, men mycket roligt, att strukturera och formge en intuitiv sajt som ger besökaren flera vägar till avslut. Att dessutom bygga den responsiv, så att besökarna får en bra upplevelse oavsett om de surfar från mobil, tablett eller dator, det var en utmaning i sig. Vi är mycket stolta över resultatet och det har varit ett sant nöje att hjälpa BokningsBolaget in i den digitala framtiden, säger han. Besök www.bokningsbolaget.se – på datorn, i mobilen eller på surfplattan.

Har du bokat er nästa kick off? • Flexibla eventlokaler för upp till 400 personer • 200.000 kvm naturtomt vid havet • Naturskönt vid havet 20 minuter från Stockholms innerstad

Skogshem & Wijk

- En plats skapad för möten Kontakta BokningsBolaget för mer information

11


e v I lo on d n Lo Det spelar ingen roll hur många gånger du varit där. Det gör inget om det är grått och regnar. Det är inte heller hela världen om inte reskassan är sprängfylld. London är alltid rätt! Konferensmagasinet har träffat Thomas Petterson som är BokningsBolagets förlängda arm i England. – Jag gillar och respekterar London mycket, staden är som en växande organism och man upptäcker nya sidor hela tiden, säger han. Text: Ingela Engblom Foto: Visit Britain

D

et var kärleken som fick Thomas att flytta till England i ett första skede. Han har tidigare arbetat på BokningsBolaget i Stockholm men idag tar han hand våra grupper i London. – Jag vill ge en annan bild av staden än den man är van vid. Piccadilly Circus och Hyde Park har de flesta svenskar sett. Östra London är däremot ganska oupptäckt och det är ett exempel på ett område som blir allt hetare.

Upptäck östra London Ta tunnelbanan österut till Shoreditch. Fram till 80-talet levde arbetarklass, sida vid sida, med kriminella och prostituerade här. Då började fattiga artister flytta hit på grund av de låga hyrorna. Några av dem slog igenom och plötsligt var det hippt att bo i Shoreditch. Modeskapare, designers och konstnärer har nu tagit över stadsdelen. – Det kryllar av barer och krogar. Östra London är nog den hetaste och mest kändistäta restaurangscenen just nu, berättar Thomas.

12

Ger man sig ytterligare österut kommer man till Stratford. Det var här OS gick av stapeln. Den tidigare slitna och förfallna stadsdelen genomgår en totalförvandling. Mycket gjordes inför OS men förvandlingen pågår fortfarande. – Stratford kommer starkt. Det är inte bara arenorna och Europas största shoppingcenter som lockar. Stadsdelen har fått en egen charm och lite stjärnglans, säger Thomas. Det händer även mycket i centrala London. Staden växer på höjden. Vid London Bridge har ett nytt torn byggts. Det är 310 meter högt och ett av Europas högsta. Arkitekturen har liknats vid en glasskärva men skulle också kunna beskrivas som en spetsig pyramid i glas. I november öppnar Shangri-La ett lyxhotell mitt i huskroppen. Utsiktsvåningen har redan öppnat för allmänheten liksom Aqua Shard på 31:a våningen där man kan njuta av både vy och mat. – Det fullkomligt poppar upp byggnader som erbjuder barer och restauranger med utsikt. Några av de mest populära är Vertigo Bar, Sushi Samba och Paramount Club.

Sparsmakad lyx London är en efterfrågad destination och nya hotell öppnar hela tiden. Thomas berättar att trenden går mot en mer minimalistisk design. Inga blommiga heltäckningsmattor eller tunga sammetsgardiner. – De nyöppnade hotellen har en sober lyx som är avskalad. Det klassiskt engelskt pråliga har fått ta ett steg tillbaka i förmån för exklusiva rena råmaterial och hi-tech. Bland de nya hotellen finns ME Hotel på Strand, South Place Hotel i Moorgate, Café Royal vid Piccadilly Circus och under hösten öppnar London Edition i Fitzrovia. Vilka mattrender ser du? – Standarden är redan höjd sedan flera år, men det har blivit mer fokus på exklusiva råvaror och tillagning från grunden, att utnyttja råvaror på nygamla och innovativa sätt. HIX och St John är två trendiga restauranger vars tastingmenyer lockar gourmander från hela världen. Ett tecken på att kvaliteten på maten höjts är också gastropubarna. Jugged Hare i Barbican är bara en i raden. Generellt har en utveckling och förfining av de etniska köken ökat. Idag går det går att få fantastisk kvalitetsmat och upplevelser från världens alla hörn. Vilka aktiviteter rekommenderar du för grupper? – En ny aktivitet är att klättra på O2 Arenan i North Greenwich. Garanterad spänning och utsikt! Det passar bra att kombinera med en tur med Emirates linbana över Themsen. När man ändå är i Greenwich tycker jag att man ska besöka marknaden och observatoriet med Greenwich Meridian Line. Är gruppen intresserad av mat är Brixton Market intressant. Här gör vi en matresa runt jorden på en halv dag. I Shoreditch, Brick Lane, arrangeras ”graffiti tours”. Gruppen får både se och prova på. Sightseeing i röda dubbdäckare är klassiskt – men varför inte byta ut bussarna mot Mini Coopers. BokningsBolaget hjälper dig med konferensen i London, från idé till genomförande. Vi skapar ett program efter era behov och förhandlar priserna åt er. Kontakta utland@bokningsbolaget.se


13


I Dubai finns bara

superlativer 4:e september började världens bästa flygbolag att lyfta från Arlanda. Dubaibaserade Emirates trafikerar nu Stockholm – Dubai dagligen. En hypermodern flygflotta och en service utöver det vanliga gör att Emirates anses vara världens bästa flygbolag. Efter en lyxig flygresa tar sedan Dubai emot er med det största, det högsta och det häftigaste av allt. Text: Ingela Engblom

10 måsten för konferensen i Dubai 1

Sol och bad

2

Bo och konferera flott

3

Burj Kahlifa

En av fördelarna med Dubai är att man kan uppleva både stadsliv och strandliv samtidigt. De mest kända stränderna i centrala Dubai är Jumeirah Beach och Palm Beach. Det regnar nästan aldrig och det är varmt i både luft och vatten. I Dubai är boendet en del av upplevelsen. Hotellen överträffar varandra i antal våningar, design och service. Det behöver inte bli dyrt. BokningsBolaget förhandlar priserna åt dig. Världens högsta byggnad Burj Khalifa är ett arkitektoniskt underverk. Den smäckra byggnaden är 828 meter hög och har 160 våningar! Snabbhissen tar er upp till våning 124 (boka biljett i förväg). Besöksplanet ligger drygt 400 meter över marken och har en otrolig utsikt över hela Dubai. Förutom kontor ligger Armani Hotel i byggnaden. Det ägs och är designat av Giorgio Armani.

4

Udda restauranger

I Dubai finns restauranger för alla smaker. Många ligger i hotellen vilket möjliggör servering av alkohol. Ett exempel är Al Dawaar på Hyatt Regency Hotel. Restaurangen på top floor roterar 360 grader medan du äter. Ett annat exempel är den kända asiatiska restaurangen Nobu som man hittar ute på palmen i Atlantis Hotel.

5

Spektakulära barer

Den mest kända baren är nog Buddha Bar där ni kan få fantastisk mat, klubb och en oförglömlig upplevelse på ett och samma ställe. Många av hotellen har top-floor-barer med utsikt över den glittrande staden. The Palace har en populär Marocco-inspirerad loungebar som heter Kasbar.

14

6

Öknen

7

Slalom inomhus

9

Vattenland

8

Shopping

10

Souken

Ge er ut i de ändlösa sanddynerna med jeep, på kamel eller till häst. Avsluta med en magisk beduinkväll med stjärnhimlen som tak.

Det är ingen nyhet att det går att åka skidor i det gigantiska shoppingcentrumet Mall of The Emirates. Men missa inte denna aktivitet! Det är en häftig syn att se hela företaget, i exakt likadana kläder, susa ner för pisterna.

Låter det barnsligt? Inte i Dubai. Här handlar det om fritt fall, ruschkana bland hajar men också om konstgjorda lyxstränder med extrem uppassning. Varför inte lägga en del av mötet här? En galen plats för kreativitet och inspiration.

Här finns världens alla lyxmärken – äkta såväl som kopior. Här ligger flera shoppingcenter som alla kan kalla sig för ett av världens största. Dubai Mall har 1200 butiker på 350 000 kvm och mer än 65 miljoner besökare om året.

För er som söker en mer genuin arabisk känsla är ett besök i basarerna ett måste. Pruta på guld, botanisera bland inredningsprylar, dofta på kryddor och fynda färgsprakande tyger. Ät gärna en måltid också. De minsta haken har den godaste maten.


Fakta Emirates till Dubai: Flygplan: Boeing 777-300ER, 304 ekonomiklass, 42 affärs och 8 privata förstaklassviter. Flyget lyfter dagligen från Arlanda 13.55, ankomst Dubai 22.25. Åter från Dubai 7.05 och landar på Arlanda 13.55. Man får ta med 30 kilo bagage (en fördel med tanke på shoppingen). BokningsBolagets färdiga Konferenspaket till Dubai hittar du på www. bokningsbolaget.se/konferenspaket/ utomlands/ för bokning – kontakta oss utland@bokningsbolaget.se Telefon 08-506 285 00

15


Bli medföretag och sätt hjälpen i rörelse. Som medföretag gör ni ett aktivt val att stödja Röda Korsets arbete. Precis som alla våra frivilliga och medlemmar visar ni för omvärlden att ni är handlingskraftiga och medvetna om behovet av hjälp i både små och stora katastrofer. För 5 000 kr gör ni det möjligt för oss att fortsätta finnas för dem som behöver det mest, bland annat besöker vi ensamma äldre och bidrar till att fler får ett meningsfullt socialt liv. Läs mer om hur ni kan bli medföretag och visa upp ert engagemang på www.redcross.se eller betala till bg 900-8004, märk talongen ”medföretag". Tack för ert stöd!

16


Sju Sjöar

i möte med naturen Letar ni efter en plats där ni kan hämta kraft, känna lugnet och hitta kreativiteten? Bara en timme från Göteborg ligger Sju Sjöar, en lantlig oas omgärdad av skog, berg och sjöar. Text: Ingela Engblom

Tid och avkoppling är en bristvara och vi upplever att trenden går mot att använda naturen som en större ingrediens i mötet, säger Lene Mortensen som äger och driver Sju Sjöar.

Konferensanläggningen är en gammal bondgård som förvandlats till mötesplats. Den ligger vid sjön Tolken inte långt från Öxnevalla. Gränsen mellan rum och natur har suddats ut. Den stora konferenssalen har stora panoramafönster och en altan ut mot vattnet. – Den naturnära miljön öppnar upp för kreativitet. Det är många grupper som till och med flyttar ut mötena, berättar hon. Lene köpte gården tillsammans med hennes man för fyra år sedan. De tidigare ägarna hade redan påbörjat ombyggnationen men Lena har nu fullföljt projektet och utvecklat Sju Sjöar till en populär konferensanläggning. – Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Vi hade ingen tidigare erfarenhet men vi visste vad vi ville uppnå.

Omtanke om miljön Naturen är ett genomgående tema. Miljöfrågor är viktigt för Lene och anläggningen är certifierad enligt The Green Key. Det innebär att hela verksamheten tar hänsyn till miljön, alltifrån avsaknad av engångsprodukter till källsortering och lågenergilampor. – Framförallt märks det i vår mat. Vi använder närproducerade och ekologiska råvaror. Vi kokar allt från grunden och bakar varenda liten småkaka själva. Det uppskattar våra gäster, säger Lene. Köket anpassar sig efter årstid. På menyn finns mycket vilt, fisk, bär och svamp. Men naturen är också en viktig ingrediens i inne-

hållet i konferensen. Lene har en aktivitetsmeny med både enkla och mer avancerade teambildningsövningar. Sjöarna står ofta för inramningen. – Den roligaste aktiviteten är när de ska bygga flottar av ris och sedan ro över sjön. Vissa är duktiga och kommer över medans andra ramlar i. Då är det skönt med en vedeldad tunna efteråt.

En grupp i taget En nyhet för i år är ett utegym. Utmed en två kilometer lång slinga har olika redskap, utformade i naturmaterial, ställts upp. Istället för att gå ner i någon instängd källarlokal och lyfta skrot får gästerna frisk luft samtidigt som de tränar muskler och kondition. Eftersom gården är liten är gruppen ofta själv. De konfererar på höloftet, bor i grisstallet och äter i kornmagasinet. – Småskaligheten är vår styrka. Det är lika roligt varje gång det kommer en ny grupp och det är ännu mer glädjande när de kommer tillbaka. De säger att de känner sig omhändertagna och att naturen med alla sjöarna gett dem inspiration.

Fakta: • 22 rum • 54 bäddar • 2 lokaler • 3 grupprum • 60 platser i största lokalen • 80 platser i restaurangen Flyg: Göteborg-Landvetter 70 km För konferenspaket till Sju Sjöar se: www.bokningsbolaget.se/konferenspaket

17


Gästerna strömmar till utanför Polstjärnan på Sveavägen

Som på Solsidan. Öppet Hav bjöd på prova-på-segway

Vårens höjdpunkt:

BokningsBolaget bjöd in till releaseparty

The Dinner Game – Quiz på paddor med Green Hat People

Den 23:e maj lanserade BokningsBolaget sitt nya magasin Meet&Travel. 400 kunder, leverantörer och samarbetspartners slöt upp kring eventet på Polstjärnan i Stockholm. Det blev en färgsprakande kväll med underhållning, god mat och ett fantastiskt prisregn.

M

eet & Travel är både ett inspirationsmagasin och en konferensresekatalog för företagsresor utomlands. Förutom 100 färdiga konferenspaket består Meet&Travel av resereportage från olika destinationer. Sedan tidigare gör BokningsBolaget en årlig Konferenskatalog fylld med mötesplatser i Sverige. Det här var första gången som utländska resmål och hotell presenterades i en egen trycksak. Eventet gick av stapeln på Polstjärnan i Stockholm och leddes av moderatorn Johnny Sundin från Tankefabriken. Svenska konferensanläggningar bjöd på mat och på scen sågs bland annat Stage For You, Las Divas, Graphic Recorder och IHM. Alla kunder fick möjlighet att prova på aktiviteter från GreenHat People och Öppet Hav.
 Flera turistbyråer från destinationerna i Meet&Travel var närvarande på releasepartyt. 
– Tillsammans med dem ville vi få upp ögonen för resmål som våra kunder kanske inte tänker på när de planerar sin utlandskonferens. Tel Aviv, Svalbard, Dubai, Maggioresjön, Marrakech är några exempel, säger Marie Reese, chef för BokningsBolaget Utland och projektledare för eventet. Kvällen blev mycket lyckad och tanken är att det här ska bli ett årligt event. – Jag ser redan nu fram emot nästa års releaseparty, säger Marie.

18

Mingel i Polstjärnans vackra lokal

Johnny Sundin, Susanne Wikner & Johan Grandin

Har du inte fått Meet&Travel? Beställ den genom ett mejl till info@bokningsbolaget.se


SG & mått ott

Nyheter från när & fjärran

Clarion Hotel Wisby växer Fem fastigheter blev sju när Clarion Hotel Wisby utökade sin verksamhet i juni. På Strandgatan i Visby syns nu mer en glänsande kopparbyggnad vilken är den sammanhållande länken till den nya hotelldelen. Här finns 77 nya rum, många med utsikt mot havet eller hotellets trädgård. Den nya hotelldelen tillför hotellet mer konferensutrymme och en ny loungedel.

Gothia Towers bygger för framtiden

Gothia Towers byggs just nu ut till Europas största mötesanläggning i cityläge. Totalt investeras 1,2 miljarder kronor. När tredje tornet står klart i slutet av nästa år disponerar hotellet 1 200 rum och blir då ett av Europas fem största. Samtidigt skapas nya möteslokaler, restauranger och festvåning. Redan i september i år invigdes Upper House, påbyggnaden på mittentornet, som blir ett femstjärnigt ”hotell i hotellet” med bl. a. lyxiga hotellrum och sviter, gourmetrestaurang och en spa & relaxavdelning.

IVA konferenscenter – hypad teknik i klassisk miljö På Grev Turegatan i centrala Stockholm ligger Ingenjörsvetenskapsakademin. Det är en arbetsplats för ingenjörer och en samlingsplats för de 2000 ledamöterna i akademin. Men IVA är också ett konferenscenter dit alla är välkomna. Charlotta Swedberg är sedan ett halvår vd för konferensverksamheten och hon menar att hennes nya arbetsplats skiljer sig från andra mötesanläggningar. – Här kommer alltid värdskap och kvalitet i första rummet. Klassiska möten med klass!

Quality Hotel Friends har öppnat i Arenastaden Hotellfasadens bollar syns på långt håll. Det är 1000 runda fönster i olika storlekar. – De bildar mönster som påminner om ringar på vattnet eller Zlatans svettpärlor, säger arkitekten Gert Wingårdh på pressvisningen. Quality Hotel Friends öppnade 31/8. Hotellet sitter ihop med Friends Arena i Solna som kan ta emot 65 000 gäster och servera 10 000 varm mat! Även om verksamheterna hänger samman på många sätt har hotellet en egen och betydligt mer intim atmosfär. Interiören är mjuk, varm och fylld av nordiskt ljus. Varje rum har minst en rund fönstersmyg i vilken man kan krypa upp och njuta av utsikten. Även konferensrummen har fått dagsljus och en mjuk atmosfär av de runda formerna.

Akademin har 200 medlemsföretag och de lägger många av sina möten på IVA. Charlotta berättar att akademin fungerar som en bro mellan samhälle, politik och akademi. De är många viktiga möten som går av stapeln här. – Tekniken måste vara extremt innovativ och får aldrig gå fel, säger hon. Wallenberg är den största konferenssalen (150 personer) och har nyligen genomgått en totalrenovering. För tillfället kan de skryta med att vara den mest utvecklade lokalen i Stockholm. Den gigantiska laserskärmen längst fram vid scenen är helt unik. Den är uppdelad i kuber och kan därigenom visa flera saker samtidigt; filmer, logotyper, olika deltagare i en videokonferens… Lokalen har flera kameror för videokonferens och belysningen kan skräddarsys efter gruppen. Färgskalor och ljustemperatur ändras efter behag och kan variera mellan olika sektioner. I nya Wallenbergsalen har genomgående svenska material använts. Kalkstensgolv, väggar klädda med akustikpaneler i ask och fåtöljer i lönnfanér med nötskinn. Tidlöst, exklusivt och klassiskt.

På 25.e våningen ligger On Top - bar & restaurang. En höjdare!

19


B

Returadress: BokningsBolaget Box 1232 131 28 Nacka Strand Tag bort mig ur ert kundregister, tack. Jag bokar inte själv konferenser.

TÄVLA!

Vinn övernattning på femstjärniga

Sofitel Marrakech Palais Imperial

M

arrakech kallas för ”den rosa staden”. Det är de ljusröda husfasaderna som gett upphov till namnet. Staden ligger i Marockos öken vid foten av Atlasbergen. De medeltida murarna är intakta sedan 1000-talet då berberna grundlade staden. I basarernas snirklande gångar säljs allt från kryddor och oljor till tofflor och lampor. Får man välja bor man gärna på det fantastiska Sofitel Marrakech Palais Imperial som är inspirerat av den moriska arkitekturen. Poolområdet är en underbar park fylld med palmer och kolonner. Här kan man ta en runda på golfbanan eller låta sig skrubbas på ett sagolikt hamam.

Tävlingsfråga: På BokningsBolagets hemsida kan man hitta ett konferenspaket till ett annat Sofitel-hotell i ett annat land. Vilket? Mejla ditt svar till info@bokningsbolaget.se och övernattningen kan bli din. Priset inkluderar två nätter för två personer inklusive frukost på Sofitel Marrakech Palais Imperial. Gäller t.o.m. april 2014 i mån av plats.

20


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.