Page 1

CMYK E enjte 16.05.2013 Nr. 108 Viti II i botimit - Drejtor: Ardit Bido - Kryeredaktor: Ardit Rada - www.kombetare.al - info@kombetare.al - Çmimi: 20 lekë

SHËNDET

SPECIALE

SPORT

Kanceri i gjirit, parandalimi dhe cilat gra preken nga sëmundja

Naum Veqilharxhi, monumenti i qëndresës ndaj helenizimit

Sjellja e tifozëve, Lushnja dhe Partizani gjobiten me 2 mln lekë

Faqe 14

Faqe 9

Faqe 15

PDIU: Mbështetje për shkollimin e diasporës shqiptare Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet thekson se ka potencial të arsimit profesional në vend Një ndër themelet kryesore të programit të Partisë Drejtësi, Integrim dhe Unitet ështe arsimi, si një prej shtyllave kryesore të zhvillimit të vendit. Në programin e saj, PDIU deklaron se shteti shqiptar duhet të ndihmojë në hapjen shkollave dhe arsimimit të diasporës dhe të emigrantëve dhe të sigurojë njohjen e shpejtë të titujve akademikë të përftuar jashtë vendit në mënyrë që të rrisë

konkurrencën midis individëve të arsimuar. Gjithashtu Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet konsideron se ka potencial të pashfrytëzuar të arsimit profesional në vend sipas traditës më të mirë kombëtare dhe frymës perëndimore. Ndër të tjera, kjo forcë politike e konsideron zhvillimin e kulturës dhe arteve si element bazë...

Faqe 3

Engel: Zgjedhjet janë kusht për pranimin e Shqipërisë në BE Nuk do të ketë ndarje të Kosovës, shkëputje të ndonjë pjese të saj dhe ky është një parim shumë i rëndësishëm", thotë Eliot Engel, ligjvënës në Dhomën e Përfaqësuesve të Shteteve të

RAPORTI

Të drejtat e njeriut, emigrantët në Greqi bëjnë “jetë qeni” Faqe 7

OPINION

Paturpësia e të varfërve Nga Albin Kurti

Faqe 2

Bashkuara, në intervistën dhënë Radios Evropa e Lirë. Zoti Engel, Kosova dhe Serbia arritën një marrëveshje me 19 prill për normalizimin e marëdhënieve...

Faqe 7

Pagat dhe pensionet, kategoritë që përfitojnë rritje pas 1 korrikut Pagat dhe pensionet do të rriten duke filluar nga data 1 korrik e këtij viti. Sipas përllogaritjeve kjo rritje do t'i kushtojë buxhetit të shtetit rreth 2.5 miliardë. Efekti financiar i rritjes së pagave dhe

pensioneve është parashikuar me miratimin e buxhetit të vitit 2013, në zërat politika të reja pagash më vlerë 1 miliard lekë, dhe politika të reja...

Faqe 6

Faqja e pare - 16 Maj 2013  

Gazeta Kombetare

Faqja e pare - 16 Maj 2013  

Gazeta Kombetare

Advertisement