Page 1

2017


L EGENDA

MOTORPOSITIE Motor in het achterwiel. Het aantal Nm geeft de koppel van de motor weer. Motor in het midden. Het aantal Nm geeft de koppel van de motor weer.

ACCUPOSITIE Uitneembare accu geïntegreerd in de achterdrager. Uitneembare accu geïntegreerd in de onderbuis. Afneembare accu op de onderbuis.

ACCU SPECIFICATIES Het aantal Ampère-uur (Ah) wordt vermenigvuldigd met de Spanning in Volt (V) tot het aantal Watt-uur (Wh) dat de accu aan energie kan leveren.

DAGLICHTFUNCTIE Extra LED’s zorgen ervoor dat je overdag goed zichtbaar bent in het verkeer. ’s Avonds biedt een krachtige LED je optimaal zicht. Indien de batterij leeg is, voorziet de motor of de naafdynamo in de stroomvoorziening, zodat je nooit zonder licht onderweg bent.

AUTOMATIC RECHARGE TECHNOLOGY De accu wordt opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen van de fiets wordt uitgeoefend, zoals bijvoorbeeld bij het heuvel af rijden, tijdens het remmen en uitrijden.

POWER ASSIST Automatische aandrijving of extra kracht door aan de “gashendel” te draaien. Je kunt je elektrische fiets zelfstandig laten rijden, zowel voor- als achteruit.

ION SOFTWARE UPDATES Regelmatig ontwikkelen we software updates die jouw elektrische fiets met ION technologie veiliger en comfortabeler maken. Zo ben je altijd in staat jouw E-bike up to date te brengen met de nieuwste functies.

CE APPROVED De onzichtbaar weggewerkte elektronica van elke KOGA E-bike is officieel en uitgebreid getest en staat garant voor veel zorgeloze kilometers fietsplezier.

ZITPOSITIE C

COMFORT Comfortabele fietshouding.

A

ACTIVE Actieve fietshouding.

S

SPORTIVE Sportieve fietshouding.

E

ENDURANCE Race endurance fietshouding.

R

RACE Race fietshouding.


COLLEC TIE

2017


A LGE MENE INF OR M AT IE

R ACE

GAR ANTIE Je krijgt standaard twee jaar garantie op de specifieke onderdelen van jouw KOGA E-bike (uitgezonderd slijtagedelen) met bovendien een levenslange garantie op het frame en 10 jaar garantie op de lak. Ook op de accu krijgt je standaard twee jaar garantie, ongeacht het aantal ladingen. KOGA adviseert je om jouw fiets zoveel mogelijk aan de lader te zetten. Het systeem is beveiligd tegen overladen.

AC TIER ADIUS De vermelde actieradius is gebaseerd op gemiddeld gebruik in de ECO stand. Naast de capaciteit van de accu (Wh), is de actieradius afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de gekozen ondersteuningsstand, rijomstandigheden, buitentemperatuur, efficiëntie van de motor, bandenspanning, gewicht van de fietser en de belading en het gebruik van de versnellingen. De vermelde actieradius is als gevolg hiervan slechts een indicatie en is geen garantie voor de actieradius in de praktijk.

GE WICHT

PAGINA 10-27 14 Carbon Technologie 15 Kimera Pro 16 Kimera Premium 18 Kimera Prestige Ultegra 19 Kimera Prestige 105 24 Durado 25 Colmaro Race 26 Colmaro Allroad

Gewicht per fiets is gemeten bij gemiddelde framemaat, inclusief accu en pedalen, zonder pomp, bidon(s), bidonhouder(s), bel en fietstas.

© 2017 KOGA behoudt zich het recht voor om zonder nadere kennisgeving wijzigingen in uitvoering(en) en/of prijzen aan te brengen. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden van welke aard dan ook. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van KOGA.

P.O. BOX 167, 8440 AD Heerenveen The Netherlands Tel: +31 (0)513 63 01 11 © 2017 KOGA KOGA is een geregistreerde merknaam van Accell Nederland B.V., onderdeel van Accell-Group N.V.

M E E R INF O R M AT IE V IND JE O P O N Z E W E B S I T E : W W W.KO G A .C O M

2

R ACE

T REK K ING

PAGINA 36-47 40 WorldTraveller29 41 Traveller 42 RoadRunner 43 TwinTraveller 44 Signature 46 Signature WorldTraveller-S 47 Signature GrandTourer-S


CRO SS OV ER

INHOUD

PAGINA 28-35 33 BeachRacer 34 X-Over 35 X29-Runner

E-BIK E

CI T Y, L IFE S T Y L E EN TOURING

PAGINA 50-74 52 RoadChamp 53 SportsLady 56 F3 Overzicht 58 F3 7.0 59 F3 6.0 61 F3 5.1 S Mango 62 F3 5.1 63 F3 5.1 S Dolphin Grey 64 F3 2.1 R

65 F3 3.0 66 Supermetro 68 Venya 7.0 69 Venya 5.0 70 Venya 3.0 71 RoadSpeed 72 CityLite 73 Experience Center 74 Accessoires

PAGINA 76-96 80 ION Technologie 82 E-Xtension 83 E-Deluxe 84 E-Tour 85 E-Special 88 E-XLR8 89 E-Xite

91 E-Xite N8 92 E-Lement 93 E-Inspire 94 E-Nova NuVinci 95 E-Nova 96 E-bike Overzicht

INHOUD

3


WELKE TOPPRESTATIE GA JIJ LEVEREN OP JE KOGA? Weet je, eigenlijk willen we bij KOGA maar één ding: we willen de beste fietsen maken die er bestaan. Zonder mits-en en maar-en. Fietsen waarmee jíj een topprestatie kunt leveren. Voor de één is dat strijden om een gouden plak, voor de ander zo hard mogelijk over de kasseien vliegen van Parijs Roubaix. Of in een recordtijd Afrika doorkruisen over onverharde wegen. Maar het is net zo goed een topprestatie als je elke dag door weer en wind met plezier naar je werk fietst. Of er samen met je zoon op uittrekt in de vakantie. Of gewoon, als je lachend met twee volle boodschappentassen van de supermarkt naar huis fietst. Welke prestatie je ook neer wilt zetten, wij maken er de fiets voor die er perfect bij past. Wedden dat jij straks ook fluitend op je KOGA zit?


#LOVE YOUR BIKE


MET DE HAND GEBOUWD. VAN KAAL FRAME TOT COMPLETE FIETS. Elke KOGA is uniek. Puur Hollands handwerk. Van kaal frame tot complete fiets opgebouwd door één en dezelfde monteur. Alles wordt heel secuur afgesteld. Derailleur. Remmen. Kabelloop. Wat dat betekent merk je meteen. Het loopt allemaal beter. Lichter. Sneller. Soepeler. Dat geldt voor al onze fietsen. Of het nu een renpaardje is om zo snel mogelijk een klassieker mee af te raffelen. Of een werkpaard om de wereld mee rond te toeren. Of een elektrische fiets, die als je de hulpmotor niet gebruikt net zo licht loopt als een gewone fiets. Een KOGA is gewoon een KOGA. Een klasse apart. Het is niet voor niets dat zoveel mensen zeggen: “Eens een KOGA, altijd een KOGA”. Maar goed, dat kunnen anderen nou wel zeggen, het is beter als je dat zelf ervaart. Een proefrit is zo gemaakt. We zijn benieuwd wat jouw benen ervan vinden.


#LOVE YOUR BIKE


MET HART EN HOOFD Bij KOGA zijn we dag en nacht met fietsen bezig. Enneh… in de vakantie ook. De één trapt dan 4000 kilometer weg om alle cols van Frankrijk te bedwingen, de ander stort zich vol overgave in de modder van ZuidLimburg. Fietsen zit ons in het bloed.. Zo maken we onze fietsen ook. Met hart en hoofd. We gaan net zo lang door tot ze helemaal top zijn. (Ook eigenbelang hoor, we willen gewoon zelf op het allerbeste materiaal rijden). Ons enthousiasme wordt herkend door onze rijders. Sterker, het lijkt wel of die op hen is overgeslagen. Onze slogan ‘Love Your Bike’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Heel veel KOGA-rijders blijken een bijzondere band met hun fiets te hebben. Lees hun verhalen maar in deze brochure of kijk op onze site.


#LOVE YOUR BIKE


Mijn Koga & ik #05

Mijn vader heeft 1300 kalveren. In de winter ben ik vanaf zes uur ’s ochtends tot ’s avonds acht aan het werk. Mijn droom is om zo snel mogelijk prof te worden en dan Vlaanderen of Roubaix te pakken. Het weer kan me niet slecht genoeg zijn. Bekijk mijn video op: mijnkogaenik.nl

TOPRENNER BIJ SEG-RACING

RACE

IK VLIEG OVER DE KASSEIEN MET DIT FRAME


R ACE

13


KOGA C ARBON T ECHNOLOGIE

GEWICHT

STIJFHEID

PRIJS

PRO FRAMES Samengesteld met het hoogste percentage 40T High Modulus Carbon met de hoogste treksterkte. Resultaat is een zeer licht en stijf frame.

GEWICHT

STIJFHEID

GEWICHT

PRIJS

STIJFHEID

PRIJS

PREMIUM FRAMES

PRESTIGE FRAMES

Allround frames die op alle vlakken goed scoren en soms met een 3k carbon fiber mesh afgewerkt worden.

Met deze frames is KOGA in staat een hele goede prijs/prestatie te leveren.

KO G A’S C A R BON T E C HNOL OGIE BE S TA AT UI T 3 VA R I A N T E N: P RO, P R E MIUM E N P R E S T IGE .

KOGA baseert het ontwerp van een nieuw carbon frame uiteraard niet alleen op mooie lijnen en vormen maar ook op de juiste verhouding tussen gewicht en stijfheid. De vorm en afmeting van de afzonderlijke ‘buizen’ bepalen de eigenschappen van het frame. Om deze vorm te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde computerberekeningen: FEM (Finite Element Method). Met één framevorm kunnen frames gemaakt worden met verschillende eigenschappen door combinaties te gebruiken van verschillende soorten carbon. Carbon is beschikbaar in gradaties, met verschillende treksterktes. Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte (High Modulus Carbon) maken het mogelijk een frame met een zeer laag

14

R ACE

gewicht te produceren omdat men minder materiaal nodig heeft. De combinatie van het type carbon, het aantal gebruikte lagen, de richting waarin het carbon gelegd wordt en het gebruikte hars bepalen de eigenschappen van een frame. Bij de ontwikkeling van een nieuw frame wordt, afhankelijk van de doelgroep, bepaald welke eigenschappen voor het frame belangrijk zijn. Het gaat hierbij om stijfheid, gewicht, sterkte, comfort, design en prijs. Voor zowel de stijfheid en de sterkte zijn er normen waaraan elk frame moet voldoen. Bovendien kan een frame voorzien worden van een optische laag (mesh) die ook bijdraagt aan de sterkte.


KIMER A PRO

NO G L IC H T E R E N NO G ME E R T E C HNI S C H R A F F INE ME N T; DE Z E K IME R A HE E F T ME T R E C H T DE N A A M P RO GE K R E GE N. DE K I ME R A P RO I S UI T SL UI T E ND OP GE BOU W D ME T P R E MIUM COMP ONE N T E N.

Het Kimera Pro frame wordt samengesteld met het hoogste percentage 40T High Modulus carbon met de hoogste treksterkte. Resultaat is een zeer licht en stijf frame. Perfect geĂŻntegreerde, lichtgewicht KOGA carbon voorvork. Afgemonteerd met de nieuwe, kwalitatief zeer hoogwaardige en lichte Shimano Dura-Ace groep. Nog meer controle, dankzij de beter doseerbare Shimano Dura-Ace direct mount remmen. Aerodynamische Fast Forward F4R-C wielset met lichte Schwalbe Pro One 25 mm banden met gereduceerde rolweerstand.

K L EUR :

Black/Red/White

F R A ME M A AT:

54-56-58-60 cm

GE W ICH T:

ca. 7.1 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed

R

52/36T compact crankset 11/28T cassette

R ACE

15


KIMER A PRE MIUM

P R E S TAT IE S IN OP T I M A F OR M A DA NK Z I J HE T K IME R A T OP F R A ME IN COMBIN AT IE ME T H Y DR AUL I S C HE S C HI JF R E M ME N E N E L E K T RONI S C H S C H A K E L E N.

Het Kimera Premium frame scoort zowel op gewicht, stijfheid als prijs goed en wordt met een 3k carbon fiber mesh afgewerkt. Elektronisch schakelen met de Ultegra Di2 groep - supersnel en nauwkeurig. Hydraulische Shimano Ultegra schijfremmen die meer remkracht bieden onder alle omstandigheden. De remmen zijn voorzien van Shimano Ice Technology dit voorkomt oververhitting, bovendien zorgt het extra grote oppervlak van de Freeza remschijven nog voor extra warmteverspreiding en duurzaamheid van o.a. de remblokjes. Betrouwbare en stijlvolle Shimano wielset met snelle en betrouwbare Schwalbe One 28mm banden. De velgen zijn niet aan slijtage onderhevig en worden zonder remvlak uitgevoerd; dit draagt bij aan het cleane uiterlijk.

16

R ACE

K L EUR :

Black/White/Red

F R A ME M A AT:

50-54-56-58-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 8.4 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed 50/34T compact crankset 11/28T cassette

R


K IMER A


KIMER A PRE S T IGE ULTEGR A

ON T W IK K E L D VO OR DE W E D S T R I JD SP OR T. DE Z E K IME R A VA LT OP DOOR Z I JN P E R F E C T E B A L A N S T U S SE N S T I JF HE ID, L IC H T E GE W IC H T E N OP T IM A L E R I JE IGE N S C H A P P E N.

Met het Kimera Prestige frame is KOGA in staat een hele goede prijs/prestatie te leveren. Perfect geïntegreerde, lichtgewicht KOGA carbon voorvork. De Shimano Ultegra groep garandeert uitstekende schakel- en remprestaties. Nog meer controle, dankzij de beter doseerbare Shimano Ultegra direct mount remmen. Lichtgewicht en betrouwbare Mavic Aksium wielset met snelle en betrouwbare Schwalbe One 25mm banden.

18

R ACE

K L EUR :

Dark Blue/Silver/ White/Orange

F R A ME M A AT:

50-54-56-58-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 7.8 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed 50/34T compact crankset 11/28T cassette

R


KIMER A PRE S T IGE 105

ON T W IK K E L D VO OR DE W E D S T R I JD SP OR T. DE Z E K IME R A VA LT OP DOOR Z I JN P E R F E C T E B A L A N S T U S SE N S T I JF HE ID, L IC H T E GE W IC H T E N OP T IM A L E R I JE IGE N S C H A P P E N.

Met het Kimera Prestige frame is KOGA in staat een hele goede prijs/prestatie te leveren. Perfect geïntegreerde, lichtgewicht KOGA carbon voorvork. Afgemonteerd met de solide en betrouwbare Shimano 105 groep geschikt voor elk type wielrenner. Nog meer controle, dankzij de beter doseerbare Shimano 105 direct mount remmen. Lichtgewicht en betrouwbare Mavic Aksium wielset met snelle en betrouwbare Schwalbe One 25mm banden.

K L EUR :

Frozen Grey Metallic/ White/Yellow/Black

F R A ME M A AT:

50-54-56-58-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 7.9 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed

R

50/34T compact crankset 11/28T cassette

R ACE

19


FR A ME SE T S

ELIS LIGTLEE OLYMPISCH KAMPIOEN KEIRIN

KIMERA TRACK


TEETEE ROAD

TEETEE TRACK FR A MESE TS

21


Mijn Koga & ik #01

SAMEN IN RECORDTEMPO DOOR AFRIKA De uitdaging: Van Caïro naar Kaapstad. Min of meer in een rechte lijn. Dwars door gebied dat vaak niet eens in kaart gebracht is. 10.800 verzengende kilometers. Het wereldrecord staat op 59 dagen. Ik pak de handschoen op. Lees verder op: mijnkogaenik.nl

SCHOTSE AVONTURIER

22

R ACE


KOGA ENDUR ANCE GEOME T RIE REACH ENDUR ANCE

REACH RACE

1 2 STACK ENDUR ANCE

1

Een endurance frame heeft een relatief lange balhoofdbuis. Het resultaat is een minder diepe fietshouding met een meer ontspannen positie van het hoofd.

2

Een endurance frame heeft een relatief korte bovenbuis. Het resultaat is een minder gestrekte fietspositie, ideaal voor het rijden van lange afstanden.

ENDURANCE

E

RACE

STACK RACE

R

KOGA M A AT VOERING RACE FRAMEMAAT (C M )

50

54

56

58

60

63

REACH (MM)

386

396

401

402

411

417

STACK (M M)

524

540

556

566

585

613

FRAMEMAAT

XS

S

M

L

XL

REACH (MM)

375

377

376

384

392

STACK (M M)

514

535

556

577

596

ENDURANCE

R ACE

23


DUR ADO

P R E MIUM E NDUR A NC E R AC E R ME T E E N OP T IM A L E GE OME T R IE VOOR L A NGE DAGE N IN HE T Z A DE L .

Lichtgewicht frame van high modulus carbonvezels met duurzame UD carbon afwerking met een speciale endurance geometrie. Het frame en de voorvork zijn aangepast voor een mooie integratie van de remleidingen. De Shimano Ultegra groep garandeert uitstekende schakel- en remprestaties (Ook verkrijgbaar met de Shimano 105 groep). Hydraulische Shimano schijfremmen die meer remkracht bieden onder alle omstandigheden. De remmen zijn voorzien van Shimano Ice Technology dit voorkomt oververhitting, bovendien zorgt het extra grote oppervlak van de Freeza remschijven nog voor extra warmteverspreiding en duurzaamheid van o.a. de remblokjes. Lichtgewicht en betrouwbare Mavic Aksium wielset met Schwalbe One 28mm banden voor meer grip en comfort. De velgen zijn niet aan slijtage onderhevig en worden zonder remvlak uitgevoerd; dit draagt bij aan het cleane uiterlijk. 24

R ACE

K L EUR :

Black/White

F R A ME M A AT:

XS - S - M - L - XL

GE W ICH T:

Ultegra ca. 8.5 kg 105 ca. 8.7 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed 50/34T compact crankset 11/28T cassette

E


COL M ARO R ACE

SP OR T IE V E T OE R F IE T SE R OF BE GINNE NDE W IE L R E NNE R ? DE COL M A RO K A N NIE T WAC H T E N OM S A ME N K IL OME T E R S T E G A A N M A K E N.

Lichtgewicht en sportief smooth-welded aluminium frame, met conische balhoofdbuis en Press Fit trapaslagers voor een stijvere constructie zonder gewicht toe te voegen. De Shimano Ultegra groep garandeert uitstekende schakel- en remprestaties (Ook verkrijgbaar met de Shimano 105 groep). Hydraulische Shimano schijfremmen die meer remkracht bieden onder alle omstandigheden. De remmen zijn voorzien van Shimano Ice Technology dit voorkomt oververhitting, bovendien zorgt het extra grote oppervlak van de Freeza remschijven nog voor extra warmteverspreiding en duurzaamheid van o.a. de remblokjes. Betrouwbare en stijlvolle Shimano wielset, wordt gemonteerd door middel van een steekas voor extra stijfheid. Schwalbe One 28mm banden geschikt voor alle weersomstandigheden.

K L EUR :

Off Black

F R A ME M A AT:

XS - S - M - L - XL

GE W ICH T:

Ultegra ca. 8.8 kg

E

105 ca. 9.0 kg V ER SNEL L INGEN:

2x11 speed 50/34T compact crankset 11/28T cassette

R ACE

25


COL M ARO ALLROAD

DE SNE L HE ID VA N E E N R AC E F IE T S E N HE T L E F VA N E E N MOUN TA INBIK E , ME T DE Z E GR AV E L R AC E R R AG JE ME T GE M A K OV E R RUIG T E R R E IN.

Lichtgewicht en sportief smooth-welded aluminium frame, met conische balhoofdbuis en Press Fit trapaslagers voor een stijvere constructie zonder gewicht toe te voegen. Eenvoudig en snel schakelen met de Sram Rival1 1x11 groep. Deze groep biedt het versnellingsbereik wat je nodig hebt en bovendien een langere levensduur van de ketting. Sram Rival1 hydraulische schijfremmen voor krachtige en betrouwbare remprestaties. Met voor een 160mm schijf voor de steilste afdalingen. De Novatec wielset wordt gemonteerd door middel van een steekas voor extra stijfheid. Schwalbe G-One 35 mm banden rollen licht en zorgen voor voldoende grip. De carbon zadelpen en het endurance stuurlint werken schokdempend in ruig terrein. Het endurance stuur met uitlopende stuurboog, biedt meer bewegingsruimte in de onderste stuurpositie.

26

R ACE

K L EUR :

Moss

F R A ME M A AT:

XS - S - M - L - XL

GE W ICH T:

ca. 9.1 kg

V ER SNEL L INGEN:

1x11 speed 44T kettingblad 11/42T cassette

E


COL M A RO


Mijn Koga & ik #13

Beachracen is helemaal het einde. Lekker over het strand scheuren. We hebben zelfs een eigen competitie. Zes wedstrijden. Ik rij op een KOGA beachracer. Topfiets, samen met KOGA ontwikkeld. Lees verder op: mijnkogaenik.nl

STRANDRACE SPECIALIST

CROSS OVER

BIJ HET BEACHRACEN WINT ALTIJD DE STERKSTE


CROSS OVER

31


BE ACHR ACER


BE ACHR ACER

S A ME N S ME LT ING VA N E E N C YC LO C RO S SE R E N E E N 2 9 ’E R MOUN TA INBIK E . IDE A A L VOOR S T R A NDR AC E S M A A R OOK VOOR OP DE W E G E N IN HE T V E L D.

Robuust en licht smooth-welded frame, gemaakt van drievoudig gehard aluminium. Stijve KOGA Pinza full carbon voorvork. Afgemonteerd met kwalitatief zeer hoogwaardige Sram onderdelen en duurzaam 38 tands kettingblad. De fiets is om te bouwen met een dubbel crankset. Informeer bij je dealer naar de mogelijkheden. Krachtige Tektro Spyre schijfremmen. KOGA Carnero voorbouw en KOGA oversized alloy stuur die een aerodynamische fietshouding mogelijk maakt. Schwalbe Thunder Burt voorband en Schwalbe Big One achterband met minimaal profiel voor snelheid op het strand.

K L EUR :

Matt Green

F R A ME M A AT:

50-54-56-58-60 cm

GE W ICH T:

ca. 9.9 kg

V ER SNEL L INGEN:

1x11 speed

R

38T kettingblad 11/32T cassette

CROSS OVER

33


X-OVER

IN HE T BO S OF OP DE W E G, DE Z E A L L ROUNDE R VOE LT Z IC H OV E R A L T HUI S. DA NK Z I J HE T UI T GE BR E IDE V E R SNE L L ING SBE R E IK E N HE T SP E C I A L E S T UUR K UN JE ME T DE X- OV E R A L L E S A A N.

Robuust en licht smooth-welded frame, gemaakt van drievoudig gehard aluminium. Stijve KOGA Pinza full carbon voorvork. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Krachtige Tektro Spyre schijfremmen. KOGA Carnero voorbouw en een speciaal ontwikkeld stuur; wendbaar en aerodynamisch. Schwalbe Racing Ralph voorband voor meer grip en Schwalbe Thunder Burt achter voor een verbeterde rolweerstand.

34

CROSS OVER

K L EUR :

Olive Green

F R A ME M A AT:

54-56-58-60 cm

GE W ICH T:

ca. 11.2 kg

V ER SNEL L INGEN:

2x10 speed 38/28T crankset 11/34T cassette

S


X 29-RUNNER

S T OE R E N VA S T BE R A DE N NE E M T HI J JE ME E OV E R DE ONGE B A A NDE PA DE N. BINNE N DE KOR T S T E K E R E N Z I JN JUL L IE ON A F S C HE IDE L I JK .

Lichtgewicht smooth-welded frame, gemaakt van drievoudig gehard aluminium. Lichte en onderhoudsarme KOGA carbon voorvork. Eenvoudig en nooit meer verkeerd schakelen met de Sram NX groep, met 1 blad voor. De 11-42 cassette biedt je zo'n ruim versnellingsbereik dat hij geschikt is voor iedere rit. 180 mm remschijf voor en 160 mm achter voor veel controle en remkracht zonder verlies van controle. Schwalbe Rocket Ron voorband met extra profiel voor veel grip en Racing Ralph achterband met lage rolweerstand.

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

46-51-56 cm

GE W ICH T:

ca. 9.9 kg

V ER SNEL L INGEN:

1x11 speed

S

32T crankset 11-42T cassette

CROSS OVER

35


Mijn Koga & ik #08

Afgelopen zomer ben ik met mijn zoon Maxim naar Oostenrijk gefietst. Toen was-ie tien. Eigenlijk wilde hij het jaar daarvoor al mee. Toen vond ik ‘m nog te jong. Ben ik alleen gegaan om de route te verkennen. Op mijn KOGA WorldTraveller. Lees verder op mijnkogaenik.nl

FIETSLIEFHEBBER

TREKKING

MIJN ZOON, MIJN KOGA EN IK


TREKKING

39


WORL DT R AVEL L ER 29

DE W OR L DT R AV E L L E R 2 9 I S DE DROOM VA N E L K E SP OR T IE V E L A NGE A F S TA ND SF IE T SE R . DE VO OR DE L E N VA N GRO T E 2 9 ’E R W IE L E N GE KOP P E L D A A N MOUN TA INBIK E K WA L I T E I T E N.

Zeer robuust en lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame. KOGA Pinza lichtgewicht full carbon voorvork - geschikt voor lowrider. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. KMC ketting met diamond coating, vermindert de wrijvingsweerstand en garandeert een langdurige optimale werking en lange levensduur. Vredestein Perfect Trek 47 mm brede, lekbestendige banden voor elk terrein en weertype.

40

TREKKING

K L EUR :

Dark Green

F R A ME M A AT:

46-51-56 cm

GE W ICH T:

ca. 16.5 kg

V ER SNEL L INGEN:

30

A


T R AVEL L ER

ROBUU S T E T R E K K INGF IE T S DIE ON T W IK K E L D I S VOOR L A NGE F IE T SR E I Z E N M A A R Z I JN K WA L I T E I T E N OOK BE W I J S T IN HE T DAGE L I JK S GE BRUIK .

De oversized buizen zijn gemaakt van drievoudig gehard aluminium, resulterend in een extra sterk en lichtgewicht frame. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. Het multigrip-stuur biedt in alle omstandigheden de ideale positie zodat je minder snel last krijgt van pijnlijke armen, schouders of nek. De B&M Eyc koplamp en Spanninga achterverlichting werken beide op de naafdynamo; met standlichtfunctie ter verhoging van de veiligheid. Allround Vredestein Perfect Tour 40 mm banden.

K L EUR :

Dark Olive

F R A ME M A AT:

54-57-60-63-66 cm

GE W ICH T:

ca. 17.5 kg

A

47-50-53-56 cm ca. 17.1 kg V ER SNEL L INGEN:

30

TREKKING

41


ROADRUNNER

SP OR T IE V E T OE R F IE T S ME T AU T OM AT I S C HE V E R L IC H T ING S SE T E N V E E L COMF OR T DA NK Z I J DE KO G A F E AT HE R SHO C K VO OR VOR K V E R ING, Z A DE L P E N V E R ING E N HE T E RG ONOMI S C HE S T UUR .

Lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame, voor een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Perfect geïntegreerde KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht, met standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. De stroom wordt geleverd door de naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt. KOGA Dali ergonomisch stuur zodat je minder snel last krijgt van pijnlijke armen, schouders en nek.

42

TREKKING

K L EUR :

Dark Blue Matt

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 13.9 kg

47-50-53-56 cm ca. 14.2 kg V ER SNEL L INGEN:

30

A


T W IN T R AVEL L ER

KO G A’S OP LO S SING VOOR ME N SE N DIE S A ME N W IL L E N OF MOE T E N F IE T SE N. DAT W OR DT ME T DE Z E ‘ S T R E TC HE D L IMO’ TA NDE M HOE DA N OOK E E N GE NOE GE N.

Vouwbaar frame, gemakkelijk voor transport en stalling, gemaakt van sterke oversized aluminium buizen voor extra stabiliteit. Voor- en achtervering voor een optimaal comfort. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige SRAM X.9 onderdelen. Krachtige en onderhoudsarme Magura hydraulische velgremmen met een extra schijfrem voor lange afdalingen. Ergonomisch multipositie stuur zodat je minder snel last krijgt van pijnlijke armen, schouders of nek. Topkwaliteit Tubus reisbagagedrager en lowrider. Shimano SPD klikpedalen, waarbij de andere zijde van het pedaal geschikt is voor gebruik met gewone schoenen.

K L EUR :

Camel/Solid Black

F R A ME M A AT:

Front: 54 cm. Rear: 50 cm

GE W ICH T:

ca. 29.1 kg

V ER SNEL L INGEN:

30

A

TREKKING

43


JOUW IDEALE FIETS ONTWERP JE ZELF MET KOGA SIGNATURE Met KOGA Signature stel je je eigen fiets samen op basis van jouw wensen en behoeften. Je kiest zelf het frame en de onderdelen en je kunt de fiets zelfs personaliseren met je naam of een persoonlijke tekst.

ÉÉN MONTEUR Jouw fiets wordt met de hand gebouwd door één gecertificeerde monteur in onze fabriek in Heerenveen. Eén persoon bouwt aan één fiets zodat hij zorg en aandacht kan besteden en garant staat voor functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

T WEE BASISMODELLEN In de KOGA Signature configurator maak je een keuze uit twee basismodellen – WorldTraveller-S of GrandTourer-S die je volledig naar wens kunt samenstellen. Twijfel je over welke fiets, onderdelen en welke maat het beste bij jou en je gebruik past? Ga dan bij jouw KOGA Signature dealer langs voor een passend advies.

44


Bezoek de website

WWW.KOGA-SIGNATURE.COM en start met het samenstellen van jouw ideale fiets.

45


WORL DT R AVEL L ER-S

DE W OR L DT R AV E L L E R-S Z E T NIE U W E M A AT S TAV E N OP HE T GE BIE D VA N R E I SF IE T SE N. E E N N A A R E IGE N W E N S S A ME N T E S T E L L E N F IE T S WA A R ME E JE P ROBL E E ML OO S DE HE L E W E R E L D OV E R K UN T.

GR A PHIT E BL ACK . GL A NS/M AT

K A L A H A RI GOL D. GL A NS/M AT

MIDNIGHT BLUE. GL A NS/M AT

Aluminium 6061 frame met triple butted buizen en interne kabelgeleiding. De deelbare achtervork maakt de fiets tevens geschikt voor de populaire riemaandrijving. Met de gerenommeerde en onderhoudsarme Rohloff versnellingsnaaf heb je 14 mooi gespreide en goed bruikbare versnellingen met een bereik van maar liefst 526% Het WorldTraveller-S frame wordt geleverd in twee varianten: een versie uitsluitend geschikt voor velgremmen Ên een frameset uitsluitend voor schijfremmen. Het resultaat is een frame- en voorvorkcombinatie zonder overbodige nokken en/of basements. De verborgen stuuruitslag-begrenzer voorkomt dat de fiets omvalt tijdens het parkeren met volle bepakking en beschermt tevens frame, kabels en koplamp. Excentrische trapas voor het eenvoudig op spanning brengen van de riem of ketting. Afhankelijk van benodigdheden, voorkeuren of budget, kan er voor de afmontage worden geput uit een uitgebreid onderdelenaanbod. De fiets is verkrijgbaar in 5 metallic kleuren, in zowel mat als glans.

46

PINE GREEN. GL A NS/M AT

K L EUR : F R A ME M A AT:

QUA RT Z SILVER. GL A NS/M AT

Zie kleurstalen 50-54-57-60-63 cm 47-50-53-56-59 cm

GE W ICH T:

Afhankelijk van de gekozen configuratie

A


GR ANDTOURER-S

IN DE GR A NDT OUR E R-S V IND JE JOU W IDE A L E T OE R F IE T S, BI J UI T S T E K GE S C HIK T VOOR IN E N O M DE S TA D, DAG T O C H T E N E N KOR T E R E R E I Z E N. S T E L DE F IE T S S A ME N ME T A L L E ONDE R DE L E N DIE JE W E N S T.

Lichtgewicht en sportief aluminium frame. De kabels zijn geĂŻntegreerd, zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en schade. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Keuze uit een vaste aluminium of carbon voorvork of de luxe KOGA Feathershock geveerde voorvork. De GrandTourer-S is met zijn sportieve karakter uitsluitend geschikt voor een derailleurversnelling. In de configurator heb je keuze uit verschillende varianten. Het GrandTourer-S frame wordt geleverd in twee varianten: een versie uitsluitend geschikt voor velgremmen ĂŠn een frameset uitsluitend voor schijfremmen. Het resultaat is een frame- en voorvorkcombinatie zonder overbodige nokken en/of basements. Afhankelijk van benodigdheden, voorkeuren of budget, kan er voor de afmontage worden geput uit een uitgebreid onderdelenaanbod. De fiets is verkrijgbaar in 5 metallic kleuren, in zowel mat als glans.

K L EUR : F R A ME M A AT:

Zie kleurstalen pagina 46 50-54-57-60-63 cm

A

47-50-53-56-59 cm GE W ICH T:

Afhankelijk van de gekozen configuratie

47


2

3

11

74

1

21

5

149

1

21

0

1

0

20

157

65

0

0

0

7

62

14

5

3

0 12

3 0

1

9

5

2


Mijn Koga & ik 0 0

8 1

31

0

1

0

DEEL JOUW 4 0

2

1

4

25

22

4 0

2

2

1

VERHAAL

# MIJNKOGAENIK 1

3

1

5

2

35

7 0

5

10


Mijn Koga & ik #03

Als het mooi weer is pak ik de fiets naar de club waar we spelen. Prima warming up. Je lichaam wakker maken voor de wedstrijd. Voel me altijd lekker als ik aankom. Ontspannen en toch geconcentreerd. Ik hou van mijn KOGA F3. Lees verder op: mijnkogaenik.nl

HOCKEY INTERNATIONAL

STAD, LIFESTYLE EN TOURING

VOELT ALS VERLENGSTUK VAN MEZELF


ROADCHA MP

L IC H T GE W IC H T F I T NE S SBIK E VOOR T OE R F IE T SE R S DIE T E MP O W IL L E N M A K E N, M A A R NIE T T E MIN DE VO OR K E UR GE V E N A A N E E N COMF OR TA BE L E F IE T SHOUDING.

Lichtgewicht aluminium frame met remleiding door het frame. Sportieve KOGA carbon/chromo voorvork. Afgemonteerd met de degelijke Tiagra groep. Snelle Vredestein Fortezza Tri Comp banden met een breedte van 25 mm. Upgrade je RoadChamp met een spatbordset, bagagedrager en batterijverlichting. Informeer bij je KOGA-dealer naar de mogelijkheden.

52

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Black/Yellow

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 9.4 kg

V ER SNEL L INGEN:

30

A


SP OR T SL ADY

L IC H T GE W IC H T F I T NE S SBIK E VOOR V ROU W E N DIE T E MP O W IL L E N M A K E N, M A A R NIE T T E MIN DE VO OR K E UR GE V E N A A N E E N COMF OR TA BE L E F IE T SHOUDING.

Lichtgewicht aluminium frame met remleiding door het frame. Sportieve KOGA carbon/chromo voorvork. Afgemonteerd met de degelijke Tiagra groep. Snelle Vredestein Fortezza Tri Comp banden met een breedte van 25 mm. Upgrade je SportsLady met een spatbordset, bagagedrager en batterijverlichting. Informeer bij je KOGA-dealer naar de mogelijkheden.

K L EUR :

Black/Yellow

F R A ME M A AT:

47-50-53-56 cm

GE W ICH T:

ca. 9.6 kg

V ER SNEL L INGEN:

30

A

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

53


STAD, LIFEST YLE EN TOURING

55


OVER ZICH T 2017

DE SUCC E S VOL L E KO G A F 3 SE R IE I S VOOR 2 017 W E E R V E R DE R ON T W IK K E L D. DI V E R SE UI T VOE R INGE N Z I JN L E V E R B A A R IN V E R S C HIL L E NDE K L E UR E NCOMBIN AT IE S E N BOV E NDIE N I S DE SE R IE UI T GE BR E ID ME T DE F 3 6.0.

KOGA F3 staat voor Form, Function,

scherpe lijnen. Bij de ontwikkeling

de achterdrager zijn andere goede

Fun en daarmee voor een optimale

is veel aandacht besteed aan de

voorbeelden van de diepgaande

balans tussen functionaliteit, integratie

perfecte integratie van onderdelen.

integratie: de bevestigingspunten zijn

en design. Karakteristiek voor het

Zo wordt de kabel voor het achterlicht

vrijwel onzichtbaar, resulterend in een

F3 concept is de vorm van de

volledig door het frame en de

puur en elegant design.

framebuizen, met zowel ronde als

achterdrager geleid. Het spatbord en

VOORVORK

7.0

6.0

5.1 S

KOGA full carbon

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

50-54-57-60-63 cm

50-54-57-60-63 cm

50-54-57-60-63 cm

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56 cm

-

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

Deore XT 30-speed/ Magura V-brakes

Alfine 11 speed/Gates riem/ Schijfremmen

SLX 30-speed/ Schijfremmen

FRAME T YPES EN KLEUREN

A F M O N TA G E

56

F3 OVER ZICH T


5.1 R

2.1 R

3.0 S

3.0 R

Vast (Rigid)

Vast (Rigid)

KOGA Feathershock

Vast (Rigid)

50-54-57-60-63 cm

50-54-57-60-63 cm

50-54-57-60-63 cm

50-54-57-60-63 cm

-

-

-

-

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

SLX 30-speed/ Schijfremmen

Deore 30-speed/ V-brakes

Nexus 8 speed Premium/ Magura V-brakes

Nexus 8 speed Premium/ Magura V-brakes

F3 OVER ZICHT

57


F3 7.0

A B S OL U T E T OP K L A S SE VA N DE KOG A F 3 -SE R IE . FA N TA S T I S C HE R I JE IGE N S C H A P P E N GE G A R A NDE E R D, DA NK Z I J HE T L AGE GE W IC H T E N DE SP OR T IE V E GE OME T R IE .

Lichtgewicht en sportief super smooth-welded frame. De fiets heeft een super strakke look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geïntegreerd. Ook de kabel voor de achterverlichting loopt volledig intern door de voorvork, het frame en de achterdrager. Lichtgewicht KOGA full carbon voorvork. Volledig afgemonteerd met de kwalitatief zeer hoogwaardige Shimano Deore XT groep. B&M koplamp en Spanninga achterlicht met dag- en standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. Met lichtlopende Shimano Deore XT naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt. Slanke KOGA LoDo geïntegreerde achterdrager. Licht rollende en duurzame Schwalbe Marathon Racer banden.

58

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Black Metallic 50-54-57-60-63 cm

F R A ME M A AT:

47-50-53-56-59 cm ca. 12.5 kg

GE W ICH T:

ca. 12.9 kg V ER SNEL L INGEN:

30

A


F3 6.0

S TAT E - OF -T HE - A R T UI T VOE R ING VA N DE F 3, ME T V E R SNE L L ING SN A A F, R IE M A A NDR I J V ING E N S C HI JF R E M ME N. ULT IE ME B A L A N S T U S SE N F OR M , F UNC T ION E N F UN.

Lichtgewicht en sportief super smooth-welded frame. De fiets heeft een super strakke look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geĂŻntegreerd. Ook de kabel voor de achterverlichting loopt volledig intern door de voorvork, het frame en de achterdrager. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering voor extra comfort. Duurzame en onderhoudsarme Shimano Alfine 11 versnellingsnaaf met een groot bereik. Onderhoudsarme en lichtgewicht Gates riemaandrijving. De riem loopt altijd soepel en de levensduur is 2 tot 3 keer zo lang als een normale ketting. Shimano hydraulische schijfremmen, voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden. Excentrische trapas voor het eenvoudig op spanning brengen van de riem.

K L EUR :

Silver Smoke 50-54-57-60-63 cm

F R A ME M A AT:

A

47-50-53-56-59 cm 47-50-53-56-59 cm ca. 15.2 kg

GE W ICH T:

ca. 15.3 kg ca. 15.4 kg V ER SNEL L INGEN:

11

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

59


F3 5.1


F3 5.1 S

L UXE E N S T I JL VO OR DAGE L I JK S GE BRUIK . ME T HOOG WA A R DIGE A F MON TAGE VO OR V E E L F IE T SP L E Z IE R E N L A NGE L E V E N SDUUR .

Sportief smooth-welded frame. De fiets heeft een cleane look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geĂŻntegreerd. Ook de kabel voor de achterverlichting loopt volledig intern door de voorvork, het frame en de achterdrager. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering voor extra comfort. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Shimano hydraulische schijfremmen, voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden. De velgen zijn niet aan slijtage onderhevig en worden zonder remvlak uitgevoerd; dit draagt bij aan een clean uiterlijk.

K L EUR :

Matt Mango Yellow

F R A ME M A AT:

47-50-53-56cm

GE W ICH T:

ca. 15.3 kg

A

47-50-53-56-59cm ca. 15.4 kg V ER SNEL L INGEN:

30

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

61


F3 5.1

L UXE E N S T I JL VOOR DAGE L I JK S GE BRUIK . ME T HOOG WA A R DIGE A F MON TAGE VOOR V E E L F IE T SP L E Z IE R E N L A NGE L E V E N SDUUR .

Sportief smooth-welded frame. De fiets heeft een cleane look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geĂŻntegreerd. Ook de kabel voor de achterverlichting loopt volledig intern door de voorvork, het frame en de achterdrager. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork of luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Shimano hydraulische schijfremmen, voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden. De velgen zijn niet aan slijtage onderhevig en worden zonder remvlak uitgevoerd; dit draagt bij aan een clean uiterlijk.

62

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Matt Black 50-54-57-60-63 cm

F R A ME M A AT:

47-50-53-56 cm 47-50-53-56-59 cm vanaf 14.8 kg

GE W ICH T:

ca. 15.3 kg vanaf 15.0 kg V ER SNEL L INGEN:

30

A


F3 5.1 S

L UXE E N S T I JL VO OR DAGE L I JK S GE BRUIK . ME T HOOG WA A R DIGE A F MON TAGE VO OR V E E L F IE T SP L E Z IE R E N L A NGE L E V E N SDUUR .

Sportief smooth-welded frame. De fiets heeft een cleane look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geĂŻntegreerd. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. B&M koplamp en Spanninga achterlicht met dag- en standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. De stroom wordt geleverd door de naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt.

K L EUR :

Dolphin Grey

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 15.2 kg

V ER SNEL L INGEN:

30

A

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

63


F3 2.1 R

SP OR T IE V E V E R SIE VA N DE KOG A F 3 SE R IE DA NK Z I J HE T L IC H T E GE W IC H T, 3 0 V E R SNE L L INGE N E N S T I JLVOL ‘UNDE R S TAT E D’ DE SIGN.

Sportief smooth-welded frame. De fiets heeft een cleane look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geïntegreerd. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met de zeer betrouwbare Shimano Deore groep. Lichte Shimano V-brakes.

64

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 13.9 kg

47-50-53-56-59 cm ca. 14.2 kg V ER SNEL L INGEN:

30

A


F3 3.0

SP OR T IE F E N P R A K T I S C H T E GE L I JK . DE F 3 3.0 I S L E K K E R L IC H T E N BOV E NDIE N ONDE R HOUD S A R M DA NK Z I J DE IN T E R NE N A A F V E R SNE L L ING. DÉ A L L ROUNDE R IN DE F 3 SE R IE VOOR DAGE L I JK S GE BRUIK .

Sportief smooth-welded frame. De fiets heeft een cleane look door de KOGA Crown Connect technologie. Hierbij zijn koplamp, spatbord, voorvork en verlichtingskabels perfect geïntegreerd. Ook de kabel voor de achterverlichting loopt volledig intern door de voorvork, het frame en de achterdrager. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork of luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Zeer duurzame en onderhoudsarme Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. Excentrische trapas voor het eenvoudig op spanning brengen van de ketting. AXA Blueline koplamp en Spanninga achterlicht met dag- en standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. De stroom wordt geleverd door de naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt.

K L EUR :

Matt Dark Grey

F R A ME M A AT:

50-54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 15.2 kg

A

47-50-53-56-59 cm ca. 15.4 kg V ER SNEL L INGEN:

8

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

65


SUPER ME T RO

‘N A K E D BIK E’ VO OR F IE T SE R S, DIE Z IC H SNE L E N IN S T I JL E E N W E G W IL L E N B A NE N DOOR DE ‘UR B A N JUNGL E’. E IGE N Z INNIG F R A ME - ON T W E R P E N HOOG WA A R DIGE A F MON TAGE ME T A A NDAC H T VO OR DE TA IL .

Sportief smooth-welded frame. De buizen zijn gemaakt van drievoudig gehard aluminium, resulterend in een extra sterk en lichtgewicht frame. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork. Afgemonteerd met Sram Apex 1x11 onderdelen, maakt het schakelen nog stiller en gebruiksvriendelijker. Krachtige Tektro hydraulische schijfremmen. Snelle en stijlvolle Continental banden. Upgrade je SuperMetro met een spatbordset, bagagedrager en batterijverlichting. Informeer bij je KOGA-dealer naar de mogelijkheden.

66

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Matt Black 46-50-54-57-60 cm

F R A ME M A AT:

47-50-53-56 cm ca. 11.6 kg

GE W ICH T:

ca. 11.7 kg V ER SNEL L INGEN:

11

A


SUPER ME T RO


VEN YA 7.0

HE T ME E S T L UXE E N CO MP L E T E MODE L VA N DE V E N YA -SE R IE . FA N TA S T I S C H OM ME E T E F IE T SE N É N T E P RONK E N. DE V E N YA -SE R IE BL INK T UI T DO OR DE ULT IE ME COMBIN AT IE VA N F UNC T ION A L I T E I T E N VOR M GE V ING.

Lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd. Hierdoor zijn ze optimaal beschermd tegen weersinvloeden, bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. Perfect geïntegreerde KOGA LED-koplamp en B&M LED-achterlicht, met standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. De stroom wordt geleverd door de naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt.

68

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Quartz Grey

F R A ME M A AT:

54-57-60-63-66 cm

GE W ICH T:

ca. 16.7 kg

47-50-53-56-59 cm ca. 16.7 kg V ER SNEL L INGEN:

30

C


VEN YA 5.0

HÉ T SP OR T IE V E L IC H T GE W IC H T VA N DE V E N YA -SE R IE . FA N TA S T I S C H OM ME E T E F IE T SE N É N T E P RONK E N. DE V E N YA -SE R IE BL INK T UI T DO OR DE ULT IE ME COMBIN AT IE VA N F UNC T ION A L I T E I T E N VOR M GE V ING.

Lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Afgemonteerd met de zeer betrouwbare Shimano Deore groep. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. KOGA koplamp en Spanninga achterlicht, werken beide op batterijen.

K L EUR :

Steel Grey

F R A ME M A AT:

54-57-60-63-66 cm

GE W ICH T:

ca. 15.8 kg

C

47-50-53-56-59 cm ca. 15.8 kg V ER SNEL L INGEN:

30

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

69


VEN YA 3.0

HÉ T SP OR T IE V E L IC H T GE W IC H T VA N DE V E N YA -SE R IE . FA N TA S T I S C H OM ME E T E F IE T SE N É N T E P RONK E N. DE V E N YA -SE R IE BL INK T UI T DO OR DE ULT IE ME COMBIN AT IE VA N F UNC T ION A L I T E I T E N VOR M GE V ING.

Lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel- en remkabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Lichte KOGA aluminium vaste voorvork. KOGA verstelbare voorbouw biedt verschillende zithoudingen. Afgemonteerd met de zeer betrouwbare Shimano Deore groep. KOGA koplamp en Spanninga achterlicht, werken beide op batterijen.

70

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Sandy Pearl

F R A ME M A AT:

54-57-60-63-66 cm

GE W ICH T:

ca. 14.0 kg

47-50-53-56-59 cm ca. 14.2 kg V ER SNEL L INGEN:

30

C


ROADSPEED

S T I JLVOL L E L IC H T GE W IC H T T OE R F IE T S ME T E E N UI T S T E K E NDE B A L A N S T U S SE N SP OR T I V I T E I T E N CO MF OR T. DE P E R F E C T E F IE T S VOOR MULT IF UNC T IONE E L GE BRUIK .

Super smooth-welded aluminium frame, voor een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden met kabelgeleiding door het frame. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Goede verlichting is gegarandeerd met de KOGA Nordic light koplamp en het Spanninga achterlicht. Slanke KOGA LoDo geïntegreerde achterdrager.

K L EUR :

Nano Black/ Aluminium Paint

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 13.8 kg

C

47-50-53-56 cm ca. 14.0 kg V ER SNEL L INGEN:

30

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

71


CI T Y L I T E

CO MF OR TA BE L E “FA S T MOV E R” IN S T I JLVOL DE SIGN. HE T IDE A L E V E R VOE R MIDDE L VO OR SNE L L E R I T T E N IN DE S TA D É N IN DE N AT UUR .

Lichtgewicht super smooth-welded aluminium frame, voor een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering voor extra comfort. Zeer duurzame en onderhoudsarme Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling. Lichte Shimano V-brakes. AXA Blueline koplamp en B&M achterlicht met dag- en standlichtfunctie ter verbetering van de veiligheid. De stroom wordt geleverd door de naafdynamo zodat je nooit met een lege batterij te kampen krijgt.

72

STAD, LIFEST YLE EN TOURING

K L EUR :

Clay Green

F R A ME M A AT:

54-57-60-63-66 cm

GE W ICH T:

ca. 15.2 kg

47-50-53-56-59 cm ca. 15.4 kg V ER SNEL L INGEN:

8

C


EXPERIENCE CENTER DE FIETSER Wil je onze fietsen in het echt bekijken? Een proefrit maken op een KOGA? Kom naar het Experience center De Fietser in Ede. Onze fietsexperts staan wekelijks van woensdag t/m zondag voor je klaar in deze grootste fietsbelevingswereld van Europa.

WWW.DEFIETSER.NL


ACCESSOIRES KOGA ACCESSOIRES Bij KOGA snappen we dat je wilt dat alles klopt. Dat het plaatje af is. Daarom bieden we nu ook accessoires die matchen bij je KOGA.


INSTEEKKE T TING

BIDON

RINGSLOT

ACHTERVORKBESCHERMER

ZADELTAS

KE T TINGSCHERM

SNELBINDER

DUBBELE FIE T STAS

ENKELE FIE T STAS

ACCESSOIRES

75


Mijn Koga & ik #06

Woonwerkverkeer. Normaal denk je bij dat woord aan files en stress. Nou ik niet dus, althans niet meer. Eerder aan het tegenovergestelde: ontspanning, met je kop in de wind, heerlijk. Vroeger ging ik altijd met de auto, nu met mijn speed E-bike van KOGA. Lees verder op mijnkogaenik.nl

FIETSLIEFHEBBER

E-BIKE

NOOIT BEZWEET EN NOG SNELLER OOK


E -BIKE

79


317 Wh 418 Wh 522 Wh

ION TECHNOLOGIE

612 Wh

AC TIER ADIUS

De ION trapondersteuning doet zijn werk zodra je begint te

KOGA E-bikes zijn voorzien van een hoogwaardige accu met een

trappen. De motor is geïntegreerd in het wiel en functioneert soepel

capaciteit variërend van 317 Wh tot 612 Wh. Over het algemeen

en geluidsarm tot de wettelijk maximaal toegestane 25 km/uur. Je

kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren (“tankinhoud”),

kunt eenvoudig de gewenste ondersteuningsstand kiezen met de

hoe groter de actieradius. Het bereik is echter ook afhankelijk van

bediening direct naast de handgreep, zodat je je handen hiervoor

factoren als de gekozen ondersteuningsstand, rijomstandigheden,

niet van het stuur hoeft te halen. Alle ION fietsen zijn uitgerust met

buitentemperatuur, efficiëntie van de motor, bandenspanning, gewicht

het gebruiksvriendelijke V-ION display, waarop relevante informatie

van de fietser/belading en het gebruik van de

nauwkeurig is af te lezen. De afneembare display fungeert bovendien

versnellingen.

als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie.

AUTOMATIC RECHARGE TECHNOLOGY

ACCU

Met behulp van de Automatic Recharge Technology (ART) wordt

De accu is één van de belangrijkste onderdelen van de E-bike.

de accu opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen wordt

KOGA biedt voor haar fietsen met ION-aandrijving de keus uit

uitgeoefend, zoals bijvoorbeeld bij het heuvel af rijden. Hierdoor

verschillende accu’s, met elk een andere capaciteit. Je kunt eenvoudig

genereert jouw E-bike automatisch energie en wordt de accu deels

de accu kiezen die het best aansluit bij jouw wensen voor wat betreft

opgeladen waardoor de actieradius vergroot wordt.

de actieradius. De ION accu’s hebben een modern ontwerp waarbij functionele elementen, zoals de achterverlichting en de handgreep, naadloos geïntegreerd zijn. De accu’s worden geproduceerd in Duitsland en zijn ontwikkeld met cellen van een constant hoge kwaliteit, beschermd door een geanodiseerde aluminium behuizing.

80

ION TECHNOLOGIE


SUPERIOR

REC YCLING KOGA heeft tot doel haar producten zo verantwoord mogelijk te produceren. Maar ook na de productie voelen we ons verantwoordelijk voor onze producten. Neem onze accu’s bijvoorbeeld. Om de inzameling te maximaliseren en de recycling van de accu’s zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, werkt KOGA samen met de Stichting Batterijen (STIBAT). Samen met STIBAT zorgt KOGA ervoor dat je jouw oude accu gewoon bij jouw dealer kunt inleveren. Omdat de kosten voor de recycling separaat worden geïnd, kan het zijn dat jouw tweewielerspecialist een klein bedrag bij aanschaf van een nieuwe accu of elektrische fiets aan je doorberekent.

T IP S VOOR E E N GRO T E R E

ACTIERADIUS ION SAFE T Y

VEILIGHEID

 org ervoor dat je accu altijd opgeladen is bij Z vertrek, Je accu is beveiligd tegen overladen dus zet de accu zoveel mogelijk aan de lader. Zet de ondersteuningsstand zo laag mogelijk.

Met een KOGA E-bike ben je altijd veilig onderweg. Onze fietsen zijn voorzien van de laatste innovaties op het gebied van elektrisch fietsen. Zo meten sensoren in de motor continu het aantal omwentelingen en de kracht die op de pedalen wordt gebracht. Je loopt dus niet het gevaar dat de motor direct en onverwacht in werking treedt. Zo kun je bijvoorbeeld gerust je voet op de pedalen laten rusten terwijl je voor een rood stoplicht staat. De schokvrije ondersteuning zet zeer gelijkmatig in. Doordat de bedieningsknoppen direct naast het handvat geplaatst zijn, kunt je jouw elektrische fiets bedienen zonder je handen

Pomp de banden regelmatig op tot de juiste spanning (staat vermeld op de zijkant van de band). Gebruik een lichte versnelling. Schakel terug bij wind tegen of bijvoorbeeld bij het oprijden van een bruggetje, net zoals je zou doen bij een fiets zonder ondersteuning.

van het stuur te halen.

ION TECHNOLOGIE

81


E-X T ENSION

K R AC H T IGE , K WA L I TAT IE F HOOG WA A R DIGE E - BIK E IN E E N S T I JLVOL DE SIGN. SP OR T IE V E F IE T SE R S Z UL L E N DE E IGE N S C H A P P E N VA N DE E -X T E N SION Z E K E R W E T E N T E WA A R DE R E N.

Sportief super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. Geruisloze ION motor in het achterwiel. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geïntegreerd in de ranke achterdrager. Je kiest zelf het accupakket dat bij je past. Robuust en gebruiksvriendelijk V-ION display, fungeert als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie. Afgemonteerd met zeer betrouwbare Shimano Deore onderdelen. Shimano hydraulische schijfremmen, voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden.

82

E -BIKE

* Zie pagina 2: Algemene informatie

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 23.3 kg

47-50-53-56 cm

300-SERIES ION 400-SERIES ION

(incl. accu) ca. 23.3 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN:

30

500-SERIES ION 600-SERIES ION

317 W H

Actieradius: ca. 95 km*

418 W H

Actieradius: ca. 130 km*

522 W H

Actieradius: ca. 160 km*

612 W H

Actieradius: ca. 190 km*

A


E-DELUXE

R E C R E AT IE V E T O C H T E N E N DAGE L I JK S WOON -W E R K V E R K E E R : DE Z E E - BIK E I S OV E R A L IN Z E T B A A R D O OR Z I JN GE DE GE N K WA L I T E I T E N G OE DE R I JE IGE N S C H A P P E N.

Perfect afgewerkt super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, remen verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen. Geruisloze ION motor in het achterwiel. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geïntegreerd in de ranke achterdrager. Je kiest zelf het accupakket dat bij je past. Robuust en gebruiksvriendelijk V-ION display, fungeert als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie. Afgemonteerd met zeer betrouwbare Shimano Deore onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen.

K L EUR :

Royal Blue/Titan

F R A ME M A AT:

50-54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 24.2 kg

44-47-50-53-56-59 cm

300-SERIES ION 400-SERIES ION

(incl. accu) ca. 24.7 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN:

30

500-SERIES ION 600-SERIES ION

317 W H

Actieradius: ca. 95 km*

418 W H

Actieradius: ca. 130 km*

C

522 W H

Actieradius: ca. 160 km*

612 W H

Actieradius: ca. 190 km*

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

83


E-TOUR

S TA D OF P L AT T E L A ND, KOR T E OF L A NGE R I T. ME T DE CO MF OR TA BE L E E -T OUR KOM JE OP JE GE M A K OP DE P L A AT S VA N BE S T E M MING.

Super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen. Geruisloze ION motor in het achterwiel. De accu is volledig geïntegreerd in de onderbuis van het frame waardoor de fiets niet herkenbaar is als E-bike en bovendien een perfecte gewichtsverdeling heeft. De accu is eenvoudig uitneembaar, bijvoorbeeld om op te laden. Je kiest zelf het accupakket dat bij je past. Robuust en gebruiksvriendelijk V-ION display, fungeert als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie. Afgemonteerd met zeer betrouwbare Shimano Deore onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen. 84

E -BIKE

* Zie pagina 2: Algemene informatie

K L EUR :

Tornado Grey

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 24.8 kg

47-50-53-56 cm

300-SERIES ION 400-SERIES ION

(incl. accu) ca. 24.8 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN:

10

500-SERIES ION

317 W H

Actieradius: ca. 110 km*

417 W H

Actieradius: ca. 150 km*

490 W H

Actieradius: ca. 185 km*

C


E-SPECIAL

L UXE E - BIK E DIE VOL DOE T A A N DE W E N SE N VA N DE V E E L E I SE NDE T OE R F IE T SE R . DE HOOG WA A R DIGE A F MON TAGE IN CO MBIN AT IE ME T DE ION -T E C HNIE K S TA A N G A R A N T VOOR V E E L GE RUI SL OZ E E N ZORGE L OZ E K IL O ME T E R S.

Super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen. Geruisloze ION motor in het achterwiel. De accu is volledig geïntegreerd in de onderbuis van het frame waardoor de fiets niet herkenbaar is als E-bike en bovendien een perfecte gewichtsverdeling heeft. De accu is eenvoudig uitneembaar, bijvoorbeeld om op te laden. Je kiest zelf het accupakket dat bij je past. Robuust en gebruiksvriendelijk V-ION display, fungeert bovendien als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Shimano Deore LX hydraulische schijfremmen, voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden.

K L EUR :

Limestone

F R A ME M A AT:

54-57-60-63 cm

GE W ICH T:

ca. 26.4 kg

47-50-53-56 cm

300-SERIES ION 400-SERIES ION

(incl. accu) ca. 26.4 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN:

500-SERIES ION

317 W H

Actieradius: ca. 110 km*

417 W H

Actieradius: ca. 150 km*

C

490 W H

Actieradius: ca. 185 km*

30

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

85


E -BIKE

87


E-XL R8

SP OR T IE V E SP E E D P E DE L E C O M ME E T E ACC E L E R E R E N. DA NK Z I J DE K R AC H T IGE E N BE T ROU W B A R E BO S C H P E R F OR M A NC E SP E E D MO T OR , K UNNE N SNE L HE DE N BE R E IK T WOR DE N T O T 45 K M / UUR! DE Z E SP E E D P E DE L E C I S SP E C IF IE K ON T W IK K E L D E N GE T E S T VOOR E E N V E IL IG GE BRUIK BI J HOGE SNE L HE DE N.

Sportief super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geĂŻntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Lichtgewicht en stijve KOGA Pinza carbon voorvork. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. Eenvoudig afneembare Bosch Li-Ion accu op de onderbuis voor een ideale gewichtsverdeling. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura schijfremmen. Voorzien van Europese typegoedkeuring en daarvoor verplicht voorzien van o.a. een spiegel, remlicht, kentekenverlichting en een automatisch inklappende standaard.

88

E -BIKE

* Zie pagina 2: Algemene informatie

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

50-54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 22.7 kg (incl. accu)

V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

10 ca. 120 km* (ECO-mode)

A


E-XI T E

Z E E R SP OR T IE V E E - BIK E O M MOE I T E LO O S T E MP O ME E T E M A K E N. DE E -XI T E I S A F GE MON T E E R D ME T HO O G WA A R DIGE E N L IC H T GE W IC H T ONDE R DE L E N E N DA NK Z I J DE K R AC H T IGE BO S C H C X MO T OR KOM JE SNE L OP G A NG.

Sportief super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geĂŻntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Lichtgewicht en stijve KOGA Pinza carbon voorvork. De Bosch CX motor heeft een hoog koppel, wat resulteert in een zeer snelle acceleratie. De motor is geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. Eenvoudig afneembare Bosch Li-Ion accu op de onderbuis voor een ideale gewichtsverdeling. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen Betrouwbare en krachtige Magura schijfremmen.

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 21.1 kg

47-50-53-56 cm (incl. accu)

A

ca. 21.4 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

10 ca. 140 km* (ECO-mode)

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

89


E-XI T E


E-XI T E N8

K R AC H T IG, SP OR T IE F E N E E N K N A P UI T E R L I JK . WA A R JE OOK HE E N W ILT, DE E -XI T E N8 S TA AT A LT I JD VOOR JE K L A A R .

Sportief super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geĂŻntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. Eenvoudig afneembare Bosch Li-Ion accu op de onderbuis voor een ideale gewichtsverdeling. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Zeer duurzame en onderhoudsarme Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen.

K L EUR :

Dolphin Grey

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 21.9 kg

47-50-53-56 cm (incl. accu)

A

ca. 21.3 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

8 ca. 175 km* (ECO-mode)

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

91


E-L E MEN T

Z E E R SP OR T IE V E E - BIK E ME T BO S C H T E C HNOL OGIE VOOR E E N K R AC H T IGE E N BE T ROU W B A R E T R A P ONDE R S T E UNING.

Sportief super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geĂŻntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geĂŻntegreerd in de ranke achterdrager. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano SLX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura schijfremmen.

92

E -BIKE

* Zie pagina 2: Algemene informatie

K L EUR :

Matt Black

F R A ME M A AT:

50-54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 22.7 kg

47-50-53-56-59 cm (incl. accu) ca. 22.8 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

10 ca. 160 km* (ECO-mode)

A


E-INSPIRE

HE T V E R VOE R MIDDE L VO OR DE AC T IE V E F IE T SE R , ME T DE E - IN SP IR E G A JE S T I JLVOL E N ONBE ZORGD OP PA D DA NK Z I J DE BE T ROU W B A R E BO S C H ONDE R S T E UNING.

Super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geïntegreerd zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geïntegreerd in de ranke achterdrager. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige Shimano Deore LX onderdelen. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen.

K L EUR :

Clay

F R A ME M A AT:

50-54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 22.9 kg

47-50-53-56 cm (incl. accu)

C

ca. 22.9 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

10 ca. 140 km* (ECO-mode)

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

93


E-NOVA NUVINCI

GE M A K DIE N T DE ME N S, DI T GE L DT Z E K E R VO OR DE KOG A E - NOVA NU V INC I. HE T NU V INC I H A R MON Y N A A F V E R SNE L L ING S S Y S T E E M S C H A K E LT VOL AU T O M AT I S C H E N I S E E N VOUDIG A A N JE P E R S OONL I JK E R I J S T I JL A A N T E PA S SE N.

Super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geïntegreerd zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt het bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geïntegreerd in de ranke achterdrager. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Met het NuVinci Harmony naafversnellingssysteem blijft jouw zelf ingestelde trapfrequentie gelijk, ongeacht je snelheid en de omstandigheden. Maakt schakelen geheel overbodig. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen.

94

E -BIKE

* Zie pagina 2: Algemene informatie

K L EUR :

Ice Blue/Black

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 25.0 kg

47-50-53-56-59 cm (incl. accu) ca. 25.0 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

Automatisch ca. 130 km* (ECO-mode)

C


E-NOVA

DE E-NOVA BELOOF T JE VEEL COMFORT, ZOWEL IN GEBRUIK AL S IN ONDERHOUD. DE COMFORTABELE ZITHOUDING, BE TROUWBARE BOSCH ONDERSTEUNING EN DE ONDERHOUDSAR ME NA AF VERSNELLING M AKEN DE IDE ALE COMBINATIE VOOR ELKE FIE T SRIT.

Super smooth-welded aluminium frame; een elegante verschijning zonder zichtbare lasnaden. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn perfect geïntegreerd zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk. Luxe KOGA Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen voor extra comfort. Krachtige Bosch motor, geplaatst in het midden van de fiets voor een ideale gewichtsverdeling en mede daardoor zeer goede rijeigenschappen. De eenvoudig uitneembare accu is mooi geïntegreerd in de ranke achterdrager. Bosch Intuvia display geeft een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie. Bediening direct naast het handvat. Zeer duurzame en onderhoudsarme Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling. Betrouwbare en krachtige Magura hydraulische velgremmen.

K L EUR :

Ice Blue/Black

F R A ME M A AT:

54-57-60 cm

GE W ICH T:

ca. 24.3 kg

C

47-50-53-56-59 cm (incl. accu) ca. 24.3 kg (incl. accu) V ER SNEL L INGEN: AC T IER A DIUS:

8 400 Wh: ca. 140 km 500 Wh: ca. 175 km

* Zie pagina 2: Algemene informatie

E -BIKE

95


E-X T ENSION

E-DELUXE

E-TOUR

E-SPECI A L

E-XL R8

gem. ca. min. 95 km - max. 190 km 1

gem. ca. min. 95 km - max. 190 km 1

gem. ca. min. 110 km - max. 185 km 1

gem. ca. min. 110 km - max. 185 km 1

gem. ca. 120 km

E-XI T E

E-XI T E N8

E-L E MEN T

E-INSPIRE

E-NOVA NU V INCI

E-NOVA

gem. ca. 175 km

gem. ca. 160 km

gem. ca. 140 km

gem. ca. 130 km

gem. ca. min. 140 km - max. 175 km 1

E-BIKE COLLECTIE 2017 A ANDRIJVING P O S I T I E MOTOR POSITIE ACCU A C C U C A PA C I T E I T A C T I E R A D I U S (ECO - MO D E)* ZITPOSITIE

C

A

C

A

C

gem. ca. 140 km

A

A

A

C

C

C

A A N TA L V E R S N E L L I N G E N

Derailleurversnelling 30 speed

Derailleurversnelling 30 speed

Derailleurversnelling 10 speed

Derailleurversnelling 30 speed

Derailleurversnelling 10 speed

Derailleurversnelling 10 speed

Naafversnelling 8 speed

Derailleurversnelling 10 speed

Derailleurversnelling 10 speed

Naafversnelling NuVinci Harmony

Naafversnelling 8 speed

REMMEN

Shimano hydraulische schijfremmen

Magura hydraulische velgremmen

Magura hydraulische velgremmen

Shimano hydraulische schijfremmen

Magura hydraulische schijfremmen

Magura hydraulische schijfremmen

Magura hydraulische velgremmen

Magura hydraulische schijfremmen

Magura hydraulische velgremmen

Magura hydraulische velgremmen

Magura hydraulische velgremmen

VOORVORK

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA carbon voorvork

KOGA carbon voorvork

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

KOGA Feathershock

D I S P L AY

V-ION

V-ION

V-ION

V-ION

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

BOSCH Intuvia

B E D I E N I N G N A A S T H A N D VAT

-

-

-

-

-

-

-

DAGLICHTFUNC TIE A U T O M AT I C R E C H A R G E TECHNOLOGY POWER ASSIST

GE WICHT INCL. ACCU

1

96

-

54-57-60 cm

50-54-57-60-63 cm

54-57-60 cm

54-57-60-63 cm

50-54-57-60 cm

54-57-60 cm

54-57-60 cm

50-54-57-60 cm

50-54-57-60 cm

54-57-60 cm

54-57-60 cm

47-50-53-56 cm

-

-

-

-

47-50-53-56 cm

47-50-53-56 cm

-

-

-

-

-

44-47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56 cm

47-50-53-56 cm

-

-

-

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56 cm

47-50-53-56-59 cm

47-50-53-56-59 cm

ca. 23.3 kg /

ca. 23.3 kg

Modellen zijn verkrijgbaar met verschillende accucapaciteiten, actieradius is afhankelijk van gekozen accu.

E -BIKE OVER ZICHT

ca. 24.2 kg /

ca. 24.7 kg

ca. 24.8 kg /

ca. 24.8 kg

ca. 26.4 kg /

ca. 26.4 kg

ca. 22.7 kg

ca. 21.1 kg /

ca. 21.4 kg

ca. 21.9 kg /

ca. 21.3 kg

ca. 22.7 kg /

ca. 22.8 kg

ca. 22.9 kg /

ca. 22.9 kg

ca. 25.0 kg /

ca. 25.0 kg

ca. 24.3 kg /

ca. 24.3 kg


fb.com/KOGAbikes

twitter.com/KOGA_bikes

WWW.KOGA.COM B EN ELU X- 03 -2017

KOGA Brochure 2017  

Weet je, eigenlijk willen we bij KOGA maar één ding: we willen de beste fietsen maken die er bestaan. Zonder mits-en en maar-en. Fietsen waa...

KOGA Brochure 2017  

Weet je, eigenlijk willen we bij KOGA maar één ding: we willen de beste fietsen maken die er bestaan. Zonder mits-en en maar-en. Fietsen waa...

Advertisement