Page 1

2 013


INHOUD

2013

THE ART OF CYCLING 06 RACE 12 LIGHT TOURING

28

TREKKING 38 MOUNTAINBIKE 46 FAST MOVERS

51

COMFORT

56

E-BIKE 66

3


4


6


EEN FIETS OM TROTS OP TE ZIJN Liefhebbers van fietsen kunnen hun hart ophalen met de nieuwe collectie. Koga biedt ook in 2013 een breed assortiment kwaliteitsfietsen aan.

Meer weten over ‘The Art of Cycling’? Vraag uw dealer naar het brandbook.

De beste en mooiste fiets maken voor de gepassioneerde fietser. Zonder compromissen. Dat was in 1974 de visie van Koga oprichter Gaastra en dat is nog steeds het doel waar wij ons met hart en ziel voor inzetten. Voor elk moment en voor elke persoon is er een perfecte Koga. Of je nu de extremen opzoekt in een trekking-tour, excelleert op de wielerbaan of geniet van een ontspannende

fietstocht in de buurt. Wij bouwen fietsen voor mensen die gewoon het beste willen. Voor de veeleisende fietser, voor topsporters, voor mensen met een passie voor fietsen. Koga verstaat de kunst fietsen te maken waarmee fietsen een belevenis wordt. Door de superieure techniek, het comfort en het eigenzinnige design staat een Koga voor genieten en uiting geven aan je persoonlijkheid. Een fiets om trots op te zijn! Wouter Jager, Managing Director 7


HANDGEBOUWDE PERFECTIE Vakmanschap, design en innovatie zijn de ingrediënten waarmee wij onze fietsen bouwen en waarmee wij ons weten te onderscheiden in de markt. Alle Koga fietsen worden met de hand gebouwd in onze vestiging in Heerenveen. Hierbij is één monteur verantwoordelijk voor de volledige afmontage van een fiets. Het handbuilt by Koga logo op het frame staat garant voor deze eigenzinnige aanpak. Van het individu, voor het individu. Die betrokkenheid bij het product zie je terug in het resultaat. Perfectie tot in de finesses.

8


9


RESEARCH & DEVELOPMENT Ons uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuw model is altijd het beste product maken voor de gepassioneerde (en veeleisende) fietser. We besteden veel aandacht aan afwerking, door onderdelen vloeiend en harmoniĂŤrend te integreren. Als dat niet mogelijk is met bestaande onderdelen, ontwikkelen we ze zelf. Dat geeft onze fietsen de herkenbare look en stijlvolle uitstraling. Less is more!

10


QUALITY CENTER Koga biedt een compromisloze garantie op kwaliteit. We hebben fors ge誰nvesteerd in een eigen testlaboratorium waar een team van specialisten de materialen blootstelt aan de zwaarste testen. Daardoor zijn we in staat fietsen te bouwen met een grote duurzaamheid die weinig onderhoud vergen.

11


KOGA FRAME SELECTOR

Koga baseert het ontwerp van een nieuw carbon frame uiteraard niet alleen op mooie lijnen en vormen maar ook op de juiste verhouding tussen gewicht en stijfheid. De vorm en afmeting van de afzonderlijke ‘buizen’ bepalen de eigenschappen van het frame. Om deze vorm te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde computerberekeningen: FEM (Finite Element Method).

12

Met één framevorm kunnen frames gemaakt worden met verschillende eigenschappen door combinaties te gebruiken van verschillende soorten carbon. Carbon is beschikbaar in gradaties, met verschillende treksterktes. Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte (High Modulus Carbon) maken het mogelijk een frame met een zeer laag gewicht te produceren omdat men minder materiaal nodig heeft. De combinatie van het type carbon, het aantal gebruikte lagen, de richting waarin het carbon gelegd wordt en het gebruikte hars bepalen de eigenschappen van een frame.

Bij de ontwikkeling van een nieuw frame wordt, afhankelijk van de doelgroep, bepaald welke eigenschappen voor het frame belangrijk zijn. Het gaat hierbij om stijfheid, gewicht, sterkte, comfort, design en prijs. Voor zowel de stijfheid en de sterkte zijn er normen waaraan elk frame moet voldoen. Bovendien kan een frame voorzien worden van een zichtbare buitenste laag die ook bijdraagt aan de sterkte.


www.koga-signature.com

Met Koga SignatureÂŽ kunt u geheel individueel een racefiets samenstellen aangepast aan uw persoonlijke wensen. Door het ongekende aantal mogelijkheden heeft elke wielrenner en toerrijder hiermee de perfecte racefiets binnen handbereik. Het begint met de keuze van frame en voorvork, waarvoor Koga zes opties biedt in carbon en aluminium.

Elk model is uiteraard verkrijgbaar in een grote variĂŤteit aan maten. Ook voor de afmontage kunnen wij u een ruime keuze bieden: Shimano Dura-Ace Di2, Dura-Ace, Ultegra Di2, Ultegra, Shimano 105, Sram Red 2012 en Sram Force, die bovendien verkrijgbaar zijn in verschillende soorten crankstellen (dubbel, triple of compact). Daarnaast heeft u keuze uit bijvoorbeeld zes verschillende wielsets, vier bandenopties en vele andere mogelijkheden voor het samenstellen van uw unieke fiets. 13


Tapered head tube - Het onderste balhoofdlager heeft een grotere diameter dan het bovenste. De grotere vorkdiameter resulteert in stabieler stuurgedrag. Voorzien van ge誰ntegreerde kabelstoppers voor een mooie kabelloop zonder ontsierende nokken.

KOGA carbon zadelpen en KOGA Kimera zadel met carbon rails.

Kimera De uitvaleinden van frame en voorvork zijn van carbon. Voorzien van een uitwisselbare derailleurpat. 14

Powertrain technology - De vloeiende overgang van de onderbuis naar de liggende achtervork geeft het frame een optimale stijfheid. Press Fit BB - De lagers voor de trapas worden in het frame geperst waarbij gewichtsbesparing wordt gecombineerd met een hogere stijfheid.


Kimera Road 3K

De Kimera Road 3k is ontwikkeld voor de veeleisende wielrenner, met focus op een laag gewicht en optimale stijfheid. Het carbonframe is afgeleid van Koga’s grensverleggende, Olympische Kimera baanfiets.

• Lichtgewicht frame van high modulus carbonvezels met duurzame 3k afwerking, voorzien van Powertrain technologie en Press Fit BB. Met tapered headtube, geïntegreerde kabelgeleiding, carbon uitvaleinden, uitwisselbare derailleurpat en chain suck protection. • KOGA carbon voorvork • Shimano Ultegra Triple groep (ook verkrijgbaar met Ultegra Compact) • Shimano Ultegra wielset (geschikt voor tubeless en draadbanden) • KOGA Carbon zadelpen en KOGA Kimera zadel met carbon rails

Kleur: Framemaat:

Visible Carbon 3k/Black 50 52 54 56 58 60 63 cm

Gewicht:

Ultegra Triple

ca. 7.5 kg

Ultegra Compact

ca. 7.4 kg

Prijs: E 2.999

15


TeeTeeTrack frameset Grensverleggende frameset voor baanwielrennen, ontwikkeld samen met de Nederlandse selectie. Aerodynamica en een optimale zithouding staan aan de basis van innovaties als een verticale zadelpenconstructie en een unieke voorbouw in lijn met de bovenbuis.

Prijs: E 3.499

16

Kimera frameset* • Lichtgewicht monocoque frame van high modulus carbonvezels met duurzame UD carbon afwerking. Voorzien van een aerodynamische zadelpen, tapered headtube en uitwisselbare aluminium uitvaleinden. • Tapered headtube 11/8” / 11/2” • Functioneel in het design geïntegreerde voorbouw voor optimale zithouding en geometrie • Frameset bestaat uit frame, voorvork, balhoofdstel, stuurpen en zadelpen

“State-of-the-art” full carbon baanframe. Ontwikkeld samen met de Nederlandse baanselectie op basis van de nieuwste kennis op het gebied van aerodynamica, biomechanica en carbontechnologie. *Afgebeelde kleurstelling wijkt af van collectiemodel.

Prijs: E 3.499


TeeTee frameset • • • • • •

Zeer stijf frame van high modulus carbon met duurzame 1k carbon afwerking. Voorzien van een geïntegreerd balhoofdstel. Koga Track Carbon/Alloy voorvork Monocoque carbon frame met optimale stijfheid Aerodynamica windtunnel getest Powertrain technologie voor een optimale krachtoverbrenging Frameset bestaat uit frame, voorvork en balhoofdstel

Grensverleggend tijdritframe met als uitgangspunt een sterk verbeterde aerodynamica en een optimale zithouding. Met verticale zadelpenconstructie, afgedekt Di2 batterijcompartiment en een laaggeplaatste achterrem.

Prijs: E 3.499

• • • • •

Lichtgewicht monocoque frame van high modulus carbonvezels met duurzame UD carbon afwerking. Met Press Fit BB, tapered headtube, geïntegreerde kabelgeleiding, carbon uitvaleinden en een uitwisselbare derailleurpat. Tapered headtube 11/8” / 11/2” Functioneel in het design geïntegreerde voorbouw voor optimale zithouding en geometrie Volledig geïntegreerd compartiment voor de Shimano Di2 batterij Frameset bestaat uit frame, voorvork, balhoofdstel, stuurpen en zadelpen

17


Kimera Road UD Team

Ontwikkeld voor de wedstrijdsport. Het Koga Cycling Team boekte al vele overwinningen met de stijlvolle Kimera racefiets. Deze team replica heeft een perfecte framebalans tussen stijfheid, lichtgewicht en comfort.

18

Download ook de Koga Cycling Team App

• Lichtgewicht frame van high tech carbonvezels met duurzame UD carbon afwerking. Met Powertrain technologie en Press Fit BB, tapered headtube, geïntegreerde kabelgeleiding, carbon uitvaleinden, uitwisselbare derailleurpat en chain suck protection. • KOGA carbon voorvork • Shimano Ultegra groep (ook verkrijgbaar met Ultegra Compact en 105 triple) • KOGA wielset met witte spaken en blauwe spaaknippels

Kleur: Framemaat:

UD/Black Matt/Koga Blue Metallic 50 52 54 56 58 60 63 cm

Gewicht:

Ultegra Compact

ca. 7.8 kg

Ultegra Triple

ca. 7.9 kg

105 Triple

ca. 8.1 kg

Prijs:

Ultegra Compact E 2.599

Ultegra Triple

E 2.599

105 Triple

E 2.299


19


Solacio Comfort seatpost system - Comfortabel racezadel en zadelpen met uitstekende schokabsorptie.

Tapered head tube - Het onderste balhoofdlager heeft een grotere diameter dan het bovenste. De grotere vorkdiameter resulteert in stabieler stuurgedrag.

Ge誰ntegreerde kabelgeleiding, ook voor Shimano Di2. Holle carbon uitvaleinden en uitwisselbare derailleurpat. 20

Sloping geometrie met relatief hoge balhoofdbuis en korte bovenbuis voor een ontspannen fietshouding. 25 mm banden met optimale roleigenschappen en goede schokdemping.


21


Solacio

De Solacio is een flitsende racefiets met een sterk verbeterde zitpositie en schokdemping door een aangepaste geometrie en het gebruik van een 27,2 mm zadelpen, een iets breder zadel, 25 mm banden en schokdempend stuurlint.

facebook.com/KogaSolacio 22

• Lichtgewicht frame van high tech carbonvezels met duurzame UD Carbon afwerking. Voorzien van een tapered headtube en Press Fit BB, geïntegreerde kabelgeleiding, carbon uitvaleinden, uitwisselbare derailleurpat en chain suck protection. • KOGA Carbon voorvork • Shimano Ultegra Di2 groep (ook verkrijgbaar met Ultegra Triple, Ultegra Compact en 105 Triple) • KOGA wielset • Vredestein Fortezza 25 mm vouwbanden

Kleur: Framemaat:

Solid Black XS - S - M - L - XL

Gewicht:

Ultegra Di2

ca. 8.0 kg

Ultegra Triple

ca. 8.0 kg

Ultegra Compact

ca. 7.9 kg

105 Triple

ca. 8.1 kg

Prijs:

Ultegra Di2

E 2.799

Ultegra Triple

E 1.999

Ultegra Compact

E 1.999

105 Triple

E 1.699


Kimera KomForza Al 6061

De KomForza is een racefiets met een comfortabele geometrie en uitstekende schokdemping door montage van een 27,2 mm zadelpen, iets breder zadel, 25 mm banden en schokdempend stuurlint voor vele kilometers fietsplezier.

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 6061 frame. Triple hardened en triple butted. Voorzien van een tapered headtube, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • KOGA carbon/alloy voorvork • Shimano 105 Triple groep • KOGA wielset • Vredestein Fiammante 25 mm banden • KOGA Carnero voorbouw en compact stuur • Pro XLT zadelpen

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Snow White Metallic/Solid Black/Red XS - S - M - L ca. 9.0 kg

Prijs: E 1.499

23


Kimera Al 6069

De alom gewaardeerde Kimera vormgeving en geometrie, uitgevoerd in Aluminium 6069. Voor de ambitieuze kilometervreter die waarde hecht aan state-of-the-art frametechniek. Met Shimano wielset en KOGA zadel in bijpassende kleuren.

24

• Compleet handgebouwd super smooth-welded Aluminium 6069 frame. Triple hardened en triple butted. Met Press Fit BB en tapered headtube. • KOGA carbon voorvork • Shimano Ultegra Triple groep (ook verkrijgbaar met Shimano 105 triple) • Shimano WH-RS10 wielset • Vredestein Fiammante 23 mm vouwbanden • KOGA Carnero voorbouw en compact stuur

Kleur: Solid Black/Snow White Metallic/Ocean Blue Framemaat:

50 54 56 58 60 63 66 cm

Gewicht:

Ultegra Triple ca. 8.5 kg

105 Triple

Prijs:

Ultegra Triple E 1.899

105 Triple

ca. 8.7 kg E 1.599


Kimera Al 6061

De Kimera Al 6061 is de ideale racefiets voor de sportieve toerfietser en beginnende wielrenner. Gebaseerd op een smoothwelded aluminium frame met carbon/alloy voorvork. Afgemonteerd met Shimano Ultegra en een Shimano WH-RS10 wielset.

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 6061 frame. Triple hardened en triple butted. Met tapered headtube, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • KOGA carbon/alloy voorvork • Shimano Ultegra Triple groep • Shimano WH-RS10 wielset • Vredestein Fiammante 23 mm vouwbanden • KOGA zadel

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Snow White Metallic/Ocean Blue 50 54 56 58 60 63 66 cm ca. 8.9 kg

Prijs: E 1.699

25


Kimera Al 6061

De Kimera Al 6061 is het instapmodel voor de sportieve toerfietser en beginnende wielrenner. Gebaseerd op een smooth-welded aluminium frame met carbon/alloy voorvork. Voorzien van Shimano WH-R500 wielset in bijpassende kleuren.

26

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 6061 frame. Triple hardened en triple butted. Met tapered headtube, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • KOGA carbon/alloy voorvork • Shimano 105 Triple of Shimano Tiagra triple groep • Shimano WH-R500 wielset • Vredestein Fiammante 23 mm banden • KOGA Carnero voorbouw en Pro LT compact stuur • Pro XLT zadelpen

Kleur: Framemaat:

Matt Black 50 54 56 58 60 63 66 cm

Gewicht:

105 Triple

Tiagra Triple ca. 9.4 kg

ca. 9.2 kg

Prijs:

105 Triple

Tiagra Triple E 1.099

E 1.399


CrossWinner

Pure cyclo-crosser, ontwikkeld in samenwerking met wedstrijdrijders. Perfectie tot in de details voor de liefhebber van het veldrijden. Gebouwd op basis van een hoogwaardig aluminium frame met carbon voorvork.

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 7005 frame. Triple hardened en triple butted. Voorzien van een geïntegreerd balhoofdstel, uitwisselbare derailleurpat en Koga neopreen chainstay protector. • KOGA carbon voorvork • Shimano 105 groep met Ultegra achterderailleur • FSA Gossamer MegaExo 46x36 T crankset • Shimano WH-RS10 wielset

Kleur: Black Framemaat: Gewicht:

50 54 56 58 60 cm ca. 8.6 kg

Prijs: E 1.599

27


RoadChamp

Trendy fitnessbike voor toerfietsers die tempo willen maken, maar niettemin de voorkeur geven aan een comfortabele fietshouding. Snelheid en comfort in een stijlvol design met groene accenten. Upgrade kits leverbaar: - Alleen spatborden - Spatborden, bagagedrager en batterijverlichting

28

• Lichtgewicht mixed frame van Aluminium 6061, uitgerust met tapered headtube, geïntegreerde kabelvoering en Press Fit BB. Bevestigingspunten voor spatborden, achterdrager en verlichting. • KOGA carbon/chromo voorvork • Shimano groep met 105 achterderailleur, 105 crankset en 30 versnellingen • Shimano WH-RS10 wielset • Vredestein Fortezza Tri Comp 25mm banden • Selle Royal Viper zadel

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Solid Black 50 54 57 60 63 cm ca. 9.4 kg

Prijs: E 1.399


SportsLady

Trendy fitnessbike voor toerfietsers die tempo willen maken, maar niettemin de voorkeur geven aan een comfortabele fietshouding. Snelheid en comfort in een stijlvol design met groene accenten. Upgrade kits leverbaar: - Alleen spatborden - Spatborden, bagagedrager en batterijverlichting

• Lichtgewicht mixed frame van Aluminium 6061, uitgerust met tapered headtube, geïntegreerde kabelvoering en Press Fit BB. Bevestigingspunten voor spatborden, achterdrager en verlichting. • KOGA carbon/chromo voorvork • Shimano groep met 105 achterderailleur, 105 crankset en 30 versnellingen • Shimano WH-RS10 wielset • Vredestein Fortezza Tri Comp 25mm banden • Selle Royal Viper zadel

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Snow White Metallic 47 50 53 56 cm ca. 9.6 kg

Prijs: E 1.399

29


32


LightDeluxe

De LightDeluxe doet zijn naam eer aan met perfectie tot in de details. Met deze fiets wordt elke fietstocht een bijzondere belevenis. Met fantastische rijeigenschappen, dankzij het lage gewicht en de sportieve geometrie.

• TIG-welded en semi-slooping Aluminium 7005 frame, met triple hardened en triple butted buizen. Geïntegreerde kabelvoering en headset. • KOGA carbon/alloy voorvork • Shimano Deore XT groep met 30 versnellingen • Shimano Deore XT naafdynamo met B&M IQ Cyo Senso Plus met standlicht (40 Lux) koplamp en Spanninga Plateo achterlicht • KOGA LoDo, geïntegreerde achterdrager

Kleur: Framemaat:

Nano Black/Brushed Polish 46 50 54 57 60 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 11.9 kg

Prijs: E 1.799

33


RoadSpeed

Stijlvolle lichtgewicht toerfiets met een uitstekende balans tussen sportiviteit en comfort. De perfecte fiets voor multifunctioneel gebruik. De RoadSpeed is uitstekend te gebruiken voor lange toertochten én dagelijks gebruik.

34

• Compleet handgebouwd smooth-welded frame. Ovale buizen vervaardigd in triple hardened en triple butted Aluminium 7005, met geïntegreerde kabelvoering en headset. • Koga Feathershock voorvorkvering en verende zadelpen • Shimano Deore LX groep met 30 versnellingen • KOGA Nordic light koplamp en Spanninga Plateo achterlicht • KOGA LoDo, geïntegreerde achterdrager • KOGA Suomi kettingscherm • KOGA Sport Touring stuur

Kleur: Framemaat:

Warm Grey Metallic/Brushed Polish 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 13.8 kg

Prijs: E 1.599


LightSpeed

Perfect afgewerkte toerfiets met een opvallend laag gewicht voor de fietser die graag tempo maakt. De LightSpeed biedt een sportieve fietspositie maar is toch comfortabel mede dankzij het gemonteerde zadel en stuur.

• Super smooth-welded Aluminium 7005 frame, met triple hardened buizen, geïntegreerde kabelvoering en headset. • KOGA chromo/alloy vaste voorvork • Shimano Deore LX groep met 30 versnellingen • KOGA Nordic light koplamp en Spanninga Plateo achterlicht • KOGA LoDo, geïntegreerde achterdrager • KOGA Suomi kettingscherm • KOGA Sport Touring stuur

Kleur: Framemaat:

Ice Blue/Brush Polish 50 54 57 60 63 66 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

13.0 kg

Prijs: E 1.499

35


RoadRunner

De RoadRunner is een sportieve toerfiets die veel comfort biedt dankzij de KOGA Feathershock voorvering, zadelpenvering en het ergonomische stuur. Complete uitrusting met naafdynamo en automatische verlichtingsset.

36

• Lichtgewicht Aluminium 7005, super smooth-welded frame met triple hardened en triple butted buizen, geïntegreerde kabelvoering en headset. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore componenten met 27 versnellingen • KOGA Rayo Senso automatische IQ-LED koplamp (35 Lux) met naafdynamo en B&M achterlicht met standlicht • KOGA LoDo, geïntegreerde achterdrager • KOGA Dali ergonomisch stuur

Kleur: Framemaat:

Solid Black/Brush Polish 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 13.7 kg

Prijs: E 1.699


SportsRider

Sportief, licht en stijlvol. De fiets voor iedereen die het dagelijks fietsen een sportief tintje wil geven. Complete uitrusting met onder meer een geïntegreerde achterdrager en naafdynamo met automatische verlichting.

• Super smooth-welded Aluminium 7005 frame, met triple hardened en triple butted buizen, geïntegreerde kabelvoering en headset. • KOGA alloy voorvork • Shimano Deore groep met 27 versnellingen en krachtige V-brakes • KOGA Rayo Senso automatische IQ-LED koplamp (35 Lux) • KOGA LoDo, geïntegreerde achterdrager • KOGA Riser Bar sportstuur • KOGA Exal velgen

Kleur: Framemaat:

Solid Black 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 13.3 kg

Prijs: E 1.199

37


Standaard uitgerust met diverse accessoires zoals een Topeak pomp, dubbele bidons en slot met DPC anti-diefstal chip en voorzien van toponderdelen als een Tubus drager en lowrider.

Klassiek gelugd stalen frame met een tijdloze uitstraling door de mooie ranke buizen. KOGA Rayo koplamp en B&M achterlicht met naafdynamo. Schakelt automatisch in en heeft een grote lichtopbrengst (35 lux). Voorzien van standlichtfunctie.

Randonneur Achterwiel met 40 spaken voor extra stabiliteit met bepakking. KOGA Q-Guard snelspanner beschermt de derailleur tegen beschadigingen.

De lowrider is voorzien van een extra standaard zodat de fiets ook met volle bepakking stevig blijft staan. 38


39


40


Van sportieve toerrijders tot hardcore wereldfietsers: De perfecte fiets vinden ze bij Koga Signature®. De configurator op www.koga-signature.com biedt ruime keuze om al uw fietswensen te vervullen. De eerste stap is het kiezen van het type fiets, waarbij een breed assortiment tot uw beschikking staat. Koga Signature® biedt u een ruime keuze in frame-uitvoering en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld 26” fietsen geschikt voor gebruik in zwaar terrein en 28” fietsen voor woon-werkverkeer en langere fietstochten over verharde en onverharde wegen.

Ook wat betreft de afmontage zijn er legio mogelijkheden, variërend van Shimano Deore XT en Alfine tot Rohloff met tandriemaandrijving, Magura hydraulische velgremmen en nog veel meer!

www.koga-signature.com

Het brede assortiment wordt gecombineerd met een duidelijke uitleg zodat u eenvoudig zelf uw fiets kunt samenstellen, perfect aangepast aan uw persoonlijke wensen. Probeer het zelf en bekijk het resultaat direct online!

41


Randonneur

Een echte Koga klassieker door zijn fantastische stalen frame met mooie ranke buizen. Ontwikkeld voor lange tochten met veel bagage. Technisch volledig up-to-date met de Shimano Deore XT 10-speed componenten.

42

• Klassiek chromoly frame. • Shimano Deore XT en Deore LX componenten • Achterwiel met Shimano Deore XT naaf en 40 spaken voor extra stabiliteit met bepakking • KOGA Rayo automatische LED koplamp met standlicht en B&M 4D Multi Senso achterverlichting • Tubus Logo reisbagagedrager en Tubus Ergo lowrider • KOGA Sole-Mate pedalen met anti-slip oppervlak

Kleur: Framemaat:

Solid Black 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

16.4 kg

Prijs: E 1.999


Traveller

Een verrassend complete allrounder die ontwikkeld is voor lange fietsreizen, maar zijn kwaliteiten net zo goed toont tijdens dagelijks gebruik. Afgemonteerd met betrouwbare componenten voor vele jaren fietsplezier.

• Extra sterk, lichtgewicht frame. Oversized buizen vervaardigd in triple hardened en triple butted 7005 Aluminium. • Shimano Deore LX componenten • KOGA Rayo automatische LED koplamp met standlicht en B&M 4D Multi Senso achterverlichting • Multigrip-stuur voor verschillende zithoudingen en een verstelbare KOGA Justera-voorbouw • KOGA Sole-Mate pedalen met anti-slip oppervlak • KOGA Q-guard quick release met geïntegreerde derailleurbeschermer

Kleur: Framemaat:

Nano Black 50 54 57 cm

47 50 53 cm Gewicht:

ca. 15.5 kg

Prijs: E 1.899

43


TwinTraveller

Koga’s oplossing voor mensen die samen willen of moeten fietsen. Want dat wordt met deze ‘stretched limo’ hoe dan ook een genoegen.

44

• Full-suspension Aluminium 7005 Y-tech vouwframe met super oversized buizen voor extra stabiliteit. • SRAM X.9 componenten • Magura HS-11 hydraulische velgremmen, met een extra schijfrem achter voor lange afdalingen • Tubus Logo reisbagagedragers (max. 40 kg) en Tubus Ergo lowrider (max. 15 kg) • SON naafdynamo • Ergonomisch multipositie stuur voor en Riser aluminium stuur achter

Kleur: Framemaat:

Pearl White Iriodin/Solid Black voor: 54 cm / achter: 50 cm

Vouwmaat: 131 x 113 x 45 cm Gewicht:

ca. 29.1 kg

Prijs: E 4.999


WorldTraveller29

De WorldTraveller29 is de droom van elke sportieve langeafstandsfietser. De voordelen van 29” wielen gekoppeld aan mountainbike-kwaliteiten. Ultieme combinatie van technische betrouwbaarheid en vooruitstrevend design.

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 6069 frame met triple hardened en triple butted buizen. Voorzien van geïntegreerde headset, uitwisselbare derailleurpat en KOGA neopreen chainstay protector. • Shimano SLX-groep met Shadow achterderailleur • Magura HS-11 hydraulische velgremmen - krachtig en onderhoudsarm • Achterwiel met Shimano Deore XT naaf met 40 spaken voor extra stabiliteit met bepakking

Kleur: Camel Framemaat:

46 51 56 cm

Gewicht:

ca. 16.5 kg

Prijs:

27 speed: E 1.999

30 speed: E 2.099

45


De remkabel van de achterrem loopt door de onderbuis van het frame.

Lichtgewicht Aluminium 6069 frame. De hoge treksterkte van deze legering maakt het mogelijk een uitgebalanceerd frame met lokaal geoptimaliseerde wanddiktes te maken dat stijf maar toch comfortabel is.

X29-Team De remklauw is onopvallend en beschermd aan de binnenzijde van het frame gemonteerd.

De schakelkabels zijn hoog onder de bovenbuis gemonteerd zodat vuil geen kans krijgt binnen te dringen. Door het aantal openingen in de buitenkabels te beperken, is langdurig perfect schakelen gegarandeerd. 46


X29-Team

Lichtgewicht wedstrijdfiets in een opvallend design voor de ambitieuze mountainbiker. De lichte 29’er wielen met triple compound vouwbanden bieden verbeterde roleigenschappen, grip en comfort. Nieuwe Shimano SLX groep en Deore XT derailleur.

• Compleet handgebouwd lichtgewicht smooth-welded frame. Buizen vervaardigd van triple hardened en triple butted 6069 Aluminium. Uitgerust met geïntegreerde achterremkabel en headset, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • Suntour Epicon (80 mm veerweg) instelbare, lichtgewicht voorvork met 15 mm steekas, magnesium vorkpoten en lock-out vanaf het stuur • Nieuwe Shimano SLX componenten / Deore XT Shadow achterderailleur 10 speed • Tektro Orion schijfremmen met carbon remgrepen en 180 mm remschijf voor en 160 mm achter

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Solid Black/Koga Blue Metallic 46 51 56 cm ca. 11.4 kg

Prijs: E 1.699

47


X29-Runner

Lichtgewicht MTB/Hybride die zich zowel thuis voelt op het strand en de weg als op mountainbike trails. Optimale wendbaarheid door de onderhoudsvrije lichtgewicht carbon voorvork. De perfecte fiets voor allround sportieve recreatie.

48

• Compleet handgebouwd smooth-welded frame. Buizen vervaardigd van triple hardened en triple butted 7005 Aluminium. Uitgerust met tapered headtube en geïntegreerde headset, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • Lichtgewicht KOGA full carbon vaste voorvork • Shimano SLX componenten / Deore XT Shadow achterderailleur / 20 versnellingen • Tektro Aurigo Pro schijfremmen

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Solid Black 46 51 56 cm ca. 9.9 kg

Prijs: E 1.399


49


X29-Sport

No-nonsense mountainbike met robuust geanodiseerd frame en nieuwe Shimano SLX componenten, ontwikkeld voor bikers die zich niet af laten schrikken door slechte weersomstandigheden. De perfecte allrounder voor Cross Country en Marathon.

50

• Compleet handgebouwd smooth-welded frame. Buizen vervaardigd van triple hardened en triple butted 7005 Aluminium. Uitgerust met tapered headtube en geïntegreerde headset, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. • Suntour Raidon X1 (80 mm veerweg) voorvork met magnesium vorkpoten en lock-out op het stuur • Shimano Deore en SLX componenten • Magura MT2 schijfremmen • Schwalbe Rocket Ron 2.1 vouwbanden

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Sandblast Black 46 51 56 cm ca. 12.1 kg

Prijs: E 1.199


SuperMetro

De SuperMetro is een trendy ‘naked bike’ voor een nieuwe generatie fietsers, die veel waarde hecht aan lifestyle en design. Deze technisch hoogwaardige fiets richt zich op de stedeling die zich stijlvol een weg door de ‘urban jungle’ wil banen. Upgrade-kit met bagagedrager, spatborden en accuverlichting leverbaar

facebook.com/KogaSuperMetro

• Compleet handgebouwd smooth-welded Aluminium 6069 frame met triple hardened en triple butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne achterremkabel. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano SLX componenten • Tektro Auriga Pro schrijfremmen met 160 mm remschijven • KOGA A-Head verstelbare voorbouw • Schwalbe Kojak Race Guard slick banden 35 mm - met anti-leklaag en lage rolweerstand

Kleur: Framemaat: Gewicht:

Solid Black 47 50 54 57 60 63 cm ca. 11.2 kg

Prijs: E 1.099

51


CityLite

Sportieve comfortfiets met een stijlvol, understated design. Onderhoudsarm dankzij de 8 speed versnellingsnaaf en het vederlichte kettingscherm. Het ideale vervoermiddel voor snelle ritten in de stad én in de natuur.

54

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en Koga kettingspansysteem. • KOGA chromo/alloy voorvork • Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling • Shimano V-brakes • SRAM 3D naafdynamo met automatische LED-verlichting • Sportieve lichtgewicht Curana spatborden • Licht, integraal Hebie Chainglider kettingscherm

Kleur: Framemaat:

Dolphine Grey 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 14.0 kg

Prijs: E 1.299


CityLite Delgado

Sportieve comfortfiets met een stijlvol, understated design. Onderhoudsarm dankzij de 8 speed versnellingsnaaf en de innovatieve kettingkast. Het ideale vervoermiddel voor snelle ritten in de stad én in de natuur.

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en Koga kettingspansysteem. • KOGA chromo/alloy voorvork • Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling • Shimano V-brakes • SRAM 3D naafdynamo met automatische LED-verlichting • Sportieve lichtgewicht Curana spatborden • Hesling Delgado kettingkast

Kleur: Framemaat:

Dolphine Grey 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 14.5 kg

Prijs: E 1.299

55


Lichtgewicht Aluminium 6069 frame met geïntegreerd balhoofdstel en interne kabelgeleiding. De hoge treksterkte van deze legering maakt het mogelijk een uitgebalanceerd frame met lokaal geoptimaliseerde wanddiktes te maken dat stijf maar toch comfortabel is.

KOGA Rayo koplamp en B&M achterlicht met naafdynamo. Schakelt automatisch in en heeft een hoge lichtopbrengst (35 lux). Voorzien van dag- en standlichtfunctie. Lichtgewicht KOGA Feathershock voorvorkvering.

Prominence Integratie van bagagedrager en spatbord zorgen voor een “opgeruimd” aanzicht - typisch Koga! KOGA Q-Guard snelspanner beschermt de derailleur tegen beschadigingen.

KOGA Suomi Comfort kettingbeschermer met binnenring. KOGA Sole-Mate anti-slip pedalen hebben een licht gebogen ergonomische vorm die perfect aansluit op de schoenzool. 56


57


Prominence

De ultieme comfortfiets. Luxe uitgevoerd en lichtgewicht met hoogwaardige componenten en een slank uiterlijk. De Prominence is niet alleen comfortabel, maar rijdt ook opvallend soepel. Prachtige combinatie van kwaliteit en klasse.

58

• Super lichtgewicht Aluminium 6069 frame met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Complete Shimano Deore LX groep met 30 versnellingen • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met dag- en standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • KOGA Q-Guard snelspanner/derailleurbeschermer • KOGA Suomi Comfort-kettingbeschermer met binnenring

Kleur: Framemaat:

Royal Blue/High Polish 50 54 57 60 63 66 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 15.8 kg

Prijs: E 1.799


Confidence

Robuuste toerfiets met een complete uitrusting, bijzonder geschikt voor meerdaagse tochten. De ideale reisgenoot met zijn hydraulische velgremmen, Koga Feathershock voorvorkvering, zadelpenvering en multipositie stuur.

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en zadelpenvering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore componenten met 27 versnellingen • Magura HS-11 hydraulische velgremmen • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • KOGA Multigrip multipositie stuur • KOGA Suomi Comfort-kettingbeschermer met binnenring

Kleur: Framemaat:

Pearl Silver/Royal Blue 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 16.8 kg

Prijs: E 1.699

59


Distance

De Distance beschikt over alle bijzondere eigenschappen van een Koga comfortfiets. Dankzij het lichte gewicht, de perfecte fietshouding en de geïntegreerde voorvork- en zadelpenvering wordt elke rit een waar genoegen.

60

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en zadelpenvering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore groep met 27 versnellingen • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • KOGA Suomi Comfort-kettingbeschermer met binnenring

Kleur: Framemaat:

Nano Black/Pearl Silver 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 16.1 kg

Prijs: E 1.499


Advance

De Advance combineert een stijlvol, understated design met de typische kenmerken van de Koga comfortfietsen. Handgebouwde perfectie tot in de kleinste details. Voorzien van automatische LED verlichting, vering en lederen grips.

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde kabelvoering en zadelpenvering. • SR Suntour geveerde voorvork met lock-out • Shimano Deore componenten met 27 versnellingen • Shimano V-brakes • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • KOGA Suomi Comfort-kettingbeschermer met binnenring

Kleur: Framemaat:

Solid Black 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 59 cm 47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 17.2 kg

Prijs: E 1.299

61


LiteAce

Het bewijs dat een fraai uiterlijk en laag gewicht prima samengaan. Onderhoudsarm dankzij de 8 speed naafversnelling en dichte kettingkast. Deze kwaliteitsfiets staat altijd paraat voor intensief maar aangenaam gebruik.

62

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering, zadelpenvering en KOGA kettingspansysteem. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling • Shimano Roller brakes • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • Sportieve lichtgewicht kettingkast

Kleur: Framemaat:

Pearl Silver/Solid Black 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 18.2 kg

Prijs: E 1.499


SilverAce

Perfect afgewerkte kwaliteitsfiets voor dagelijks gebruik. Onderhoudsarm dankzij de 8 speed naafversnelling en gesloten kettingkast. Met de geïntegreerde voorvork- en zadelpenvering wordt elke rit een waar genoegen.

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering, zadelpenvering en KOGA kettingspansysteem. • SR Suntour geveerde voorvork met lock-out • Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling • Shimano Roller brakes • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • KOGA Xlite lichtgewicht alloy velgen - dubbelwandig en dubbel gebust

Kleur:

Sapphire Blue Metallic/

Brush Polish/Pearl Silver

Framemaat:

50 54 57 60 63 66 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 19.0 kg

Prijs: E 1.399

63


CuboOcho

De sportieve allrounder, ontwikkeld voor veelfietsers. Uitgerust met alle eigenschappen van een Koga comfortfiets. Onderhoudsarm dankzij de 8 speed versnellingsnaaf. Geschikt voor lange fietstochten én voor dagelijks gebruik.

64

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en KOGA kettingspansysteem. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Nexus 8 speed Premium naafversnelling • Shimano V-brakes • KOGA Rayo Senso IQ LED-koplamp (35 Lux) met standlicht en B&M KOGA Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht • Sportieve lichtgewicht kettingkast

Kleur: Framemaat:

Pearl Silver/Brush Polish 50 54 57 60 63 cm

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 16.3 kg

Prijs: E 1.499


KOGA Bag Tour Deluxe verkrijgbaar bij uw dealer Zie ook: www.koga.com


66


67


E-BIKES INTELLIGENTE TECHNIEK De elektrische trapondersteuning van Koga E-bikes is voornamelijk gebaseerd op ION-technologie. Ontwikkeld in Nederland door specialisten op het gebied van fietstechnologie en elektronica. Het resultaat is een betrouwbaar, veilig en technisch hoogwaardig systeem.

De ION techniek werd ge誰ntroduceerd in 2003 en heeft zijn kwaliteit door en door bewezen in de dagelijkse praktijk. Dankzij de ION Software Updates bent u altijd in staat uw elektrische fiets up to date te brengen met de nieuwste functies. Uw Koga dealer informeert u graag over de meest actuele mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op: www.koga.com

68


BOSCH Koga introduceert naast de ION collectie eveneens een model met Bosch technologie in de E-bike collectie voor 2013. De unieke kenmerken van het Bosch systeem bieden u een betrouwbare trapondersteuning voor uw elektrische fiets. Via kwalitatief hoogwaardige sensoren wordt een gecontroleerde ondersteuning geboden, resulterend in 100% fietsplezier en een optimaal gebruiksgemak. De nieuwe compacte 400 Wh batterij biedt een grote actieradius.

De expertise van de Bosch Group op het terrein van elektrische motoren, sensortechnologie, displays en lithium-ion batterijen staat garant voor het functioneren van de Bosch E-bike systemen op een constant hoog niveau. 69


EENVOUD Eenvoud voorop: De ION trapondersteuning doet zijn werk zodra u begint te trappen. De motor is ge誰ntegreerd in het wiel en functioneert soepel en geruisloos tot de wettelijk maximaal toegestane 25 km/h. Hogere snelheden zijn mogelijk, bijvoorbeeld bij afdalingen of met de wind mee, maar worden niet ondersteund door de aandrijving. U kunt eenvoudig de gewenste ondersteuningsstand kiezen met de bediening naast de handgreep zodat u uw handen niet van het stuur hoeft te halen. Koga E-bikes zijn uitgerust met een HD-display met helderblauwe LED-verlichting waarop relevante informatie zoals snelheid, afgelegde afstand, totaal aantal kilometers en batterijstand nauwkeurig is af te lezen. De afneembare display fungeert bovendien als startonderbreker en is daarmee een uitstekende diefstalpreventie. 70


MOTOR Koga maakt gebruik van borstelloze motoren. De motor zorgt voor een krachtige en soepele ondersteuning onder alle omstandigheden. Koga heeft een breed assortiment beschikbaar van elektrische fietsen met een voor-, midden- of achterwielmotor met een koppel van 28 Nm tot 50 Nm. Met een Koga E-bike is het alsof u altijd met de wind mee fietst!

AUTOMATIC RECHARGE TECHNOLOGY Met behulp van de Automatic Recharge Technology (ART)¹ wordt de accu opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen van de fiets wordt uitgeoefend, zoals bijvoorbeeld bij het heuvel af rijden, tijdens het remmen en uitrijden. U rijdt in dat geval nog wel, maar u trapt niet. Hierdoor genereert uw elektrische fiets automatisch energie en wordt de accu opgeladen waardoor de actieradius vergroot wordt. ¹ Niet beschikbaar op alle modellen. Zie de iconen op de productpagina’s. 71


ACCU De accu is één van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets. Koga biedt verschillende types batterijen aan. Zo kunt u kiezen voor een uitneembare batterij die geïntegreerd is in de achterdrager of voor een batterij (uitneembaar of vast) die geïntegreerd is in het frame. De keuze is persoonlijk en wordt bepaald door onder meer uw oplaadmogelijkheden, de gewenste actieradius, overwegingen wat betreft de gewichtsverdeling van de fiets en persoonlijke voorkeuren. Elektrische fietsen met een uitneembare batterij zijn handig wanneer u niet beschikt over een stroomaansluiting in uw stalling of wanneer u de batterij wilt verwijderen tijdens het transport.

72


ACTIERADIUS Koga E-bikes zijn voorzien van batterijen met een Wattuur-capaciteit variërend van 350Wh tot 500Wh. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watturen (“tankinhoud”), hoe groter de actieradius. De actieradius is echter ook afhankelijk van andere factoren zoals de gekozen ondersteuningsstand, rijomstandigheden, buitentemperatuur, efficiëntie van de motor, bandenspanning, gewicht van de fietser/belading en het gebruik van de versnellingen.

TIPS VOOR EEN GROTERE ACTIERADIUS: • Zorg dat uw batterij altijd volledig opgeladen is bij vertrek. Uw batterij is beveiligd tegen overladen dus zet de accu zoveel mogelijk aan de lader. • Zet de ondersteuningsstand zo laag mogelijk • Zorg ervoor dat uw banden altijd op de juiste spanning opgepompt zijn (staat vermeld op de zijkant van de band) • Gebruik een lichte versnelling. Schakel terug bij wind tegen of bij het oprijden van een bruggetje, net zoals u zou doen bij een fiets zonder ondersteuning.

Indien na jaren van fietsplezier de batterij vervangen moet worden, kan deze milieubewust gerecycled worden. 73


VEILIGHEID Met een Koga E-bike bent u altijd veilig onderweg. Onze fietsen zijn voorzien van de laatste innovaties op het gebied van elektrisch fietsen. Zo meten sensoren in de motor continu het aantal omwentelingen en de kracht die op de pedalen wordt gebracht. U loopt dus niet het gevaar dat de motor direct en onverwacht in werking treedt. Zo kunt u bijvoorbeeld gerust uw voet op de pedalen laten rusten terwijl u voor een rood stoplicht staat. De schokvrije ondersteuning zet zeer gelijkmatig in. Doordat de bedieningsknoppen direct naast het handvat geplaatst zijn, kunt u uw elektrische fiets bedienen zonder uw handen van het stuur te halen.

COMFORT CRUISE CONTROL Naast het standaard rijprogramma, dat ondersteuning biedt tot een snelheid van 25 km/h, biedt het ION systeem u ook de mogelijkheid tot een Comfort Cruise Control rijprogramma. Dit programma biedt ondersteuning tot maximaal 20 km/h voor een nog veiliger fietsgevoel onder drukke verkeersomstandigheden. Koga ION E-bikes zijn voorzien van intelligente software met traction control (ITC) voor een perfecte grip zodat u altijd de controle behoudt over uw fiets. Bovendien maakt Koga voor de modellen met V-Brakes gebruik van Brake Power Control die het blokkeren van het voorwiel voorkomt bij te hard remmen.

VERLICHTING

74

De verlichting wordt gevoed door het batterijpakket en gaat, indien gewenst, automatisch branden als het donker wordt, dus ook wanneer u bijvoorbeeld een tunnel inrijdt. Daarnaast zijn een groot aantal elektrische fietsen van Koga voorzien van een daglichtfunctie, waarbij extra LED’s ervoor zorgen dat u overdag goed zichtbaar bent in het verkeer. ’s Avonds neemt de felheid van de daglichtfunctie af en biedt een krachtige LED u optimaal zicht op het wegdek. Indien de batterij leeg is, fungeert de motor als dynamo zodat u nooit zonder licht onderweg bent.


GARANTIE U krijgt van ons standaard twee jaar garantie op de specifieke onderdelen van uw Koga E-bike (uitgezonderd slijtagedelen) met bovendien een levenslange garantie op het frame en 10 jaar garantie op de lak. Bij een elektrische fiets van Koga mag u ervan uitgaan dat wij ook jaren later nog vervangende onderdelen kunnen leveren voor uw fiets. Ook op de batterijen krijgt u standaard twee jaar garantie, ongeacht het aantal ladingen. Koga adviseert u om uw fiets zoveel mogelijk aan de lader te zetten. Het systeem is beveiligd tegen overladen. Met de “Xtra Garantie� verlengt u de garantietermijn van 2 naar 5 jaar. U kunt deze extra garantie afsluiten voor een eenmalig vast bedrag van E159.- Daarmee worden alle kostbare elektrische delen, als batterij en motor, gedekt. Onder de Xtra garantie vallen ook de reguliere onderdelen zoals de bagagedager en de spatborden (uitgezonderd slijtagedelen zoals banden, ketting etc.). Vraag uw Koga dealer naar de mogelijkheden, voorwaarden en de in- en uitsluitingen.

75


E-Xlight

De E-Xlight is een absolute uitblinker met zijn lage gewicht en opmerkelijke prestaties. De ultieme E-bike voor woon-werkverkeer of sportieve tochten. Uitgerust met zeer compacte en lichte voorwielmotor en uitneembare accu.

76

Optie: 5 jaar garantie: E159,-

• Ultralicht smooth-welded Aluminium 7005 frame met triple hardened en triple butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA carbon/alloy voorvork • Shimano Deore XT groep met 30 versnellingen • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 400 Wh in ranke achterdrager • Lichtgewicht, geluidsarme High Torque motor (30 Nm) in het voorwiel • Programmeerbare software modules

Kleur:

Solid Black/Solid Black Matt

Framemaat:

54 57 60 63 cm

47 50 53 56 cm Gewicht:

30 Nm Li-Ion

14 Ah 29 V

400 Wh

ca. 20.9 kg incl. accu

Prijs: E 2.999 Actieradius gem. ca. 108 km* (ECO-mode)

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE


E-Xtension

Krachtige, kwalitatief hoogwaardige E-bike in een stijlvol design. Sportieve fietsers zullen de eigenschappen van de E-Xtension zeker weten te waarderen. De Ultra Torque motor biedt een zeer sterke ondersteuning.

Optie: 5 jaar garantie: E159,-

• Lichtgewicht smooth-welded Aluminium 7005 frame met triple hardened en triple butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore componenten met 27 versnellingen • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 500 Wh in ranke achterdrager • Lichtgewicht, geluidsarme Ultra Torque motor (40 Nm) • Programmeerbare software modules

Kleur: Framemaat:

Solid Black

40 Nm Li-Ion

54 57 60 cm

14 Ah 36 V

500 Wh

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 24.7 kg incl. accu

Prijs: E 2.999 Actieradius gem. ca. 143 km* (ECO-mode) IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

77


E-Special

Luxe E-bike die voldoet aan de wensen van de veeleisende toerfietser. Batterij geïntegreerd in de onderbuis van het frame zodat de fiets niet herkenbaar is als E-bike en bovendien een perfecte gewichtsverdeling heeft.

78

Optie: 5 jaar garantie: E159,-

• Lichtgewicht smooth-welded Aluminium 6069 frame met geïntegreerde headset en speciale onderbuis voor geïntegreerde accu. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore LX componenten met 27 versnellingen • Krachtige, in het frame geïntegreerde, Li-Ion accu 500 Wh • Geluidsarme Ultra Torque motor met ION-aandrijving (40 Nm) • Programmeerbare software modules • KOGA Rayo IQ LED-koplamp (35 Lux) met dag- en standlicht en B&M Koga Luminance Linetec LED-achterlicht met standlicht

Kleur: Framemaat:

Pearl Gold/Metallic

40 Nm Li-Ion

54 57 60 63 cm

14 Ah 36 V

500 Wh

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 26.3 kg incl. accu

Prijs: E 3.799 Actieradius gem. ca. 143 km* (ECO-mode) IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE


E-Tour

Optimale techniek in combinatie met een clean design. De compacte batterij is onzichtbaar weggewerkt in de onderbuis van het frame en kan eenvoudig uitgenomen worden om op te laden waar u maar wilt.

Optie: 5 jaar garantie: E159,-

• Super smooth-welded frame met buizen vervaardigd van triple hardened en triple butted Aluminium 6069. Voorzien van een speciale onderbuis voor de geïntegreerde, uitneembare accu. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore componenten met 27 versnellingen • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 350 Wh in onderbuis • Geluidsarme High Torque motor met ION-aandrijving (28 Nm) • Programmeerbare software modules

Kleur: Framemaat:

Royal Blue/Silver

28 Nm Li-Ion

54 57 60 cm

14 Ah 25 V

350 Wh

47 50 53 56 cm Gewicht:

ca. 25.7 kg incl. accu

Prijs: E 2.999 Actieradius gem. ca. 103 km* (ECO-mode) IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

79


E-Deluxe

Recreatieve tochten en dagelijks woon-werkverkeer: deze E-bike is overal inzetbaar door zijn gedegen kwaliteit en goede rijeigenschappen. Met gedoseerde ION trapondersteuning en krachtige accu in de achterdrager.

80

Optie: 5 jaar garantie: E159,-

• Super smooth-welded Aluminium 7005 frame met triple hardened en triple butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore achterderailleur en 27 versnellingen • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 500 Wh in ranke achterdrager • Geluidsarme High Torque motor met ION-aandrijving (33 Nm) • Programmeerbare software modules • Krachtige Magura HS-11 hydraulische velgremmen

Kleur: Framemaat:

Royal Blue/Alu Paint

33 Nm Li-Ion

50 54 57 60 63 cm

14 Ah 36 V

500 Wh

44 47 50 53 56 59 cm Gewicht:

25.6 kg incl. accu

Prijs: E 3.299 Actieradius gem. ca. 143 km* (ECO-mode) IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE


E-Inspire

Comfortabele elektrische fiets met krachtige en betrouwbare Bosch middenmotor. Uitgerust met onderhoudsarme Magura hydraulische velgremmen en KOGA Feathershock voorvering. Heerlijke fiets voor recreatie en dagelijks gebruik.

• Kwalitatief hoogwaardig TIG-welded frame. Buizen vervaardigd van double hardened en triple butted Aluminium 6061. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore LX achterderailleur met 10 versnellingen • Uitneembare Bosch Li-Ion accu 400 Wh in ranke achterdrager • Krachtige Bosch middenmotor (50 Nm) • Magura HS-11 hydraulische velgremmen

Kleur: Framemaat:

Pearl Silver

50 Nm Li-Ion

52 56 60 cm

11 Ah 36 V

400 Wh

46 50 54 57 cm Gewicht:

ca. 23.3 kg incl. accu

Prijs: E 2.999

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

Actieradius gem. ca. 135 km* (ECO-mode)

81


E-Active

Alleskunner met een aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding. Optimaal gebruiksgemak: met één schakelaar regelt u de gewenste trapondersteuning. Met compacte en lichte voorwielmotor en krachtige accu in de achterdrager.

82

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met triple hardened en double butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Deore achterderailleur en 27 versnellingen • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 400 Wh in ranke achterdrager • Lichtgewicht, geluidsarme High Torque motor (30 Nm) • Shimano V-brakes • KOGA Rayo IQ LED-koplamp (35 Lux) en Spanninga Plateo achterlicht

Kleur: Framemaat:

Nano Black

30 Nm Li-Ion

54 57 60 63 cm

11 Ah 36 V

400 Wh

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 24.0 kg incl. accu

Prijs: E 2.499 Actieradius gem. ca. 100 km* (ECO-mode)

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE


E-Comfort

Alleskunner met 8 speed naafversnelling en aantrekkelijke prijs/ prestatieverhouding. Eenvoudig bedienbare trapondersteuning en uitgerust met een compacte en lichte voorwielmotor en krachtige accu in de achterdrager.

• Lichtgewicht Aluminium 7005 frame met double hardened en triple butted buizen. Uitgerust met geïntegreerde headset, interne kabelvoering en uniek Koga kettingspansysteem. • KOGA Feathershock voorvorkvering • Shimano Nexus Premium 8-speed naafversnelling - onderhoudsarm • Krachtige, uitneembare Li-Ion accu 400 Wh in ranke achterdrager • Lichtgewicht, geluidsarme High Torque motor (30 Nm) • Shimano V-brakes

Kleur: Framemaat:

Sapphire Blue

30 Nm Li-Ion

54 57 60 63 cm

11 Ah 36 V

400 Wh

47 50 53 56 59 cm Gewicht:

ca. 24.4 kg incl. accu

Prijs: E 2.499

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

Actieradius gem. ca. 100 km* (ECO-mode)

83


EBIKE

DETAILS 2013

E-Xlight

E-Xtension

(Pag. 76)

E-Special

(Pag. 77)

E-Tour

(Pag. 78)

(Pag. 79)

Positie Accu

Positie Motor

30 Nm Li-Ion

40 Nm Li-Ion

40 Nm Li-Ion

28 Nm Li-Ion

14 Ah 29 V

14 Ah 36 V

14 Ah 36 V

14 Ah 25 V

400 Wh

500 Wh

500 Wh

350 Wh

gem. ca. 108 km* 30 Shimano Deore XT V-brakes Carbon/Alloy Koga Square Premium •

gem. ca. 143 km* 27 Shimano Trekking schijfremmen KOGA Feathershock Koga Square Premium •

gem. ca. 143 km* 27 Shimano LX schijfremmen KOGA Feathershock Koga Square Premium •

gem. ca. 103 km* 27 Shimano V-brakes KOGA Feathershock Koga Square Premium •

Techniek Actieradius (ECO-mode) Aantal versnellingen Remmen Voorvork Display Bediening naast handvat Daglichtfunctie Automatic Recharge Technology

-

Power Assist

-

-

Gewicht incl. accu Prijs

54 - 57 - 60 - 63 cm 47 - 50 - 53 - 56 cm ca. 20.9 kg E 2.999

54 - 57 - 60 cm 47 - 50 - 53 - 56 cm ca. 24.7 kg E 2.999

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

84

-

€ 159

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

54 - 57 - 60 - 63 cm 47 - 50 - 53 - 56 cm ca. 26.3 kg E 3.799 € 159

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

54 - 57 - 60 cm 47 - 50 - 53 - 56 cm ca. 25.7 kg E 2.999 € 159

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

€ 159


E-Deluxe

E-Inspire

(Pag. 80)

(Pag. 81)

E-Active

(Pag. 82)

E-Comfort

(Pag. 83)

33 Nm Li-Ion

50 Nm Li-Ion

30 Nm Li-Ion

30 Nm Li-Ion

14 Ah 36 V

11 Ah 36 V

11 Ah 36 V

11 Ah 36 V

500 Wh

400 Wh

400 Wh

400 Wh

gem. ca. 143 km* 27 Magura HS-11 hydraulische velgremmen KOGA Feathershock Koga Square Premium •

gem. ca. 135 km* 10 Magura HS-11 hydraulische velgremmen KOGA Feathershock BOSCH Intuvia •

gem. ca. 100 km* 27 Shimano V-brakes KOGA Feathershock Koga Square •

gem. ca. 100 km* 8 Shimano V-brakes KOGA Feathershock Koga Square •

-

-

-

-

-

-

BOSCH wandelfunctie 50 - 54 - 57 - 60 - 63 cm 44 - 47 - 50 - 53 - 56 - 59 cm ca. 25.6 kg E 3.299

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

€ 159

52 - 56 - 60 cm 46 - 50 - 54 - 57 cm ca. 23.3 kg E 2.999

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

54 - 57 - 60 - 63 cm 47 - 50 - 53 - 56 - 59 cm ca. 24.0 kg E 2.499

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

54 - 57 - 60 - 63 cm 47 - 50 - 53 - 56 - 59 cm ca. 24.4 kg E 2.499

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

85


Kijk voor meer informatie op: www.koga.com *De vermelde actieradius is gebaseerd op gemiddeld gebruik in de ECO stand. Naast de capaciteit van de accu (Wh), is de actieradius afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de gekozen ondersteuningsstand, rijomstandigheden, buitentemperatuur, efficiÍntie van de motor, bandenspanning, gewicht van de fietser en de belading en het gebruik van de versnellingen. De vermelde actieradius is als gevolg hiervan slechts een indicatie en is geen garantie voor de actieradius in de praktijk. Gewicht per fiets is gemeten bij gemiddelde framemaat, inclusief accu, zonder pedalen, pomp, bidon(s), bidonhouder(s), bel en fietstas. Š 2012 Koga B.V. behoudt zich het recht voor om zonder nadere kennisgeving wijzigingen in uitvoering(en) en/of prijzen aan te brengen. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden van welke aard dan ook. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van Koga B.V.

86


28 Nm Li-Ion

10 Ah 25 V

250 Wh

Uitneembare accu geïntegreerd in de achterdrager

Uitneembare accu geïntegreerd in de onderbuis van het frame

Accu volledig geïntegreerd in de onderbuis van het frame

MOTORPOSITIE Motor in het achterwiel

MOTORPOSITIE Motor in het midden

MOTORPOSITIE Motor in het voorwiel

COMFORT Comfortabele fietshouding

ACTIVE Actieve fietshouding

SPORTIVE Sportieve fietshouding

MOTOR/ACCU SPECIFICATIES Het aantal Nm geeft het koppel van de motor weer. Daarnaast het type accu: LithiumIon (Li-Ion). Het aantal Ampère-uur (Ah) wordt vermenigvuldigd met de Spanning in Volt (V) tot het aantal Watt-uur (Wh) dat de accu aan energie kan leveren. DAGLICHTFUNCTIE Extra LED’s zorgen ervoor dat u overdag goed zichtbaar bent in het verkeer. ’s Avonds biedt een krachtige LED u optimaal zicht. Indien de batterij leeg is, fungeert de motor als dynamo zodat u nooit zonder licht onderweg bent. AUTOMATIC RECHARGE TECHNOLOGY De accu wordt opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen van de fiets wordt uitgeoefend, zoals bijvoorbeeld bij het heuvel af rijden, tijdens het remmen en uitrijden. POWER ASSIST Automatische aandrijving of extra kracht door aan de “gashendel” te draaien. U kunt uw elektrische fiets zelfstandig laten rijden, zowel voor- als achteruit. Tijdens het fietsen wijzigt de functie in een tijdelijk extra zetje in de rug. ION SOFTWARE UPDATES Regelmatig ontwikkelen we software updates die uw elektrische fiets met ION technologie veiliger en comfortabeler maken. Zo bent u altijd in staat uw E-bike up to date te brengen met de nieuwste functies.

IN COMPLIANCE WITH THE EMC DIRECTIVE

CE APPROVED De onzichtbaar weggewerkte elektronica van elke Koga E-bike is officieel en uitgebreid getest en staat garant voor veel zorgeloze kilometers fietsplezier. XTRA GARANTIE Met de ‘Xtra Garantie’ verlengt u de standaard garantie op uw Koga E-bike van 2 naar 5 jaar voor het eenmalige vaste bedrag van l159. Daarmee zijn alle reparaties kosteloos (slijtagedelen uitgezonderd). ION TECHNOLOGY Kenmerken van ION trapondersteuning: geruisloos, krachtig en soepel, fraai afgewerkt en instelbaar en uitbreidbaar volgens uw persoonlijke wensen. ACTIVE 1-5 TECHNOLOGY Nieuwe E-Bike technologie die uitblinkt in zijn bedieningsgemak en eenvoud: met één schakelaar direct naast de handgreep regelt u de gewenste trapondersteuning. BOSCH TECHNOLOGY Betrouwbare en efficiënte E-Bike technologie gebaseerd op de Bosch middenmotor. Intuïtief te bedienen en met een optimale gewichtsverdeling.

ACTUELE EN AANVULLENDE INFORMATIE VINDT U OP: WWW.KOGA.COM


www.koga.com www.koga-signature.com

KOGA B.V. P.O. BOX 167, 8440 AD Heerenveen The Netherlands Tel: +31 (0)513 63 01 11 info@koga.com www.koga.com Š 2012 KOGA B.V.

N L 111 2

KOGA Brochure 2013  

Liefhebbers van fietsen kunnen hun hart ophalen met de nieuwe KOGA collectie. Koga biedt ook het komend jaar een breed assortiment kwaliteit...

KOGA Brochure 2013  

Liefhebbers van fietsen kunnen hun hart ophalen met de nieuwe KOGA collectie. Koga biedt ook het komend jaar een breed assortiment kwaliteit...

Advertisement