Page 1


‘Fashion fades, only style remains the same’ - Coco Chanel -


DE KUNST

VERSTAAN

De beste en mooiste fiets maken voor de gepassioneerde fietser. Zonder compromissen. Dat was in 1974 de visie van Koga oprichter Gaastra en dat is nog steeds het doel waar wij ons met hart en ziel voor inzetten. Voor elk moment en voor elke persoon is er een perfecte Koga. Of je nu de extremen opzoekt in een trekking-tour, excellereert op de wielerbaan of geniet van een ontspannende fietstocht in de buurt. Wij bouwen fietsen voor mensen die gewoon het beste willen. Voor de veeleisende fietser, voor topsporters, voor mensen met een passie voor fietsen.

Koga verstaat de kunst fietsen te maken waarmee fietsen een belevenis wordt. Door de superieure techniek, het comfort en het eigenzinnige design staat een Koga voor genieten en uiting geven aan je persoonlijkheid. Een fiets om trots op te zijn!

In dit boek laten wij u graag zien wat wij verstaan onder The Art of Cycling. Veel lees- en kijkplezier! WOUTER JAGER, MANAGING DIRECTOR


VAN DE PROFESSIONAL VOOR DE PROFESSIONAL Andries Gaastra legde in 1974 het fundament voor het huidige Koga, destijds nog onder de naam Koga-Miyata. Al snel werd de merknaam een begrip door de ontwikkeling van lichtgewicht kwaliteitsfietsen, maar ook als gevolg van de sponsoring van diverse professionele wielerploegen. EÊn van de hoogtepunten was de zege van Peter Winnen in de Tour de France etappe naar Alpe d’Huez in 1981. Koga-Miyata had de visie een topproduct te ontwerpen voor de enthousiaste en veeleisende fietsliefhebber, voor de connaisseur. Bijna veertig jaar later, en wereldwijd vele tevreden klanten en sportieve successen verder, is dit nog altijd de visie van Koga: het bouwen van de beste fiets die er is!


UIT HET STRAMIEN BREKEN Met een Koga breek je uit het dagelijkse stramien. Of je nu geniet van een grensverleggende trekkingtocht, de uitdaging zoekt van technisch moeilijke trails of het dichter bij huis zoekt puur voor ontspanning, met een Koga is fietsen een belevenis. Dat heeft alles te maken met de superieure kwaliteit en het oogstrelende design. Als het om kwaliteit of schoonheid gaat doen wij geen concessies, want dรกt maakt een Koga nu juist tot een Koga!


I CREATE


‘Intelligence without ambition is a bird without wings’ - Salvador Dali -


VAN HET INDIVIDU VOOR HET INDIVIDU

Vakmanschap, design en innovatie zijn de ingrediënten waarmee wij onze fietsen bouwen en waarmee wij ons weten te onderscheiden in de markt. Alle Koga fietsen worden met de hand gebouwd in onze vestiging in Heerenveen. Hierbij is één monteur verantwoordelijk voor de volledige afmontage van een fiets. Het handbuilt by Koga logo op het frame staat garant voor deze eigenzinnige aanpak. Van het individu, voor het individu. Die betrokkenheid bij het product zie je terug in het resultaat. Perfectie tot in de finesses.

Onze doelgroep moet verwend worden, vinden wij. Onze fietsen worden steeds mooier, lichter en sneller. Bovendien is er veel aandacht voor het comfort van de fietser. Natuurlijk zijn er limieten, maar wij leveren de optimale mix die garant staat voor zorgeloos fietsen.


EXCLUSIEF, AWARDWINNEND DESIGN

Ons uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuw model is altijd het beste product maken voor de gepassioneerde (en veeleisende) fietser. We besteden veel aandacht aan afwerking, door onderdelen vloeiend en harmoniĂŤrend te integreren. Als dat niet mogelijk is met bestaande onderdelen, ontwikkelen we ze zelf. Dat geeft onze fietsen de herkenbare look en stijlvolle uitstraling. Less is more! FORM FOLLOWS FUNCTION

Koga heeft eigen designers in huis die aan de basis staan van de tijdloze, klassieke en tegelijk innovatieve ontwerpen. Het belangrijkste ontwerpprincipe is form follows function, de functies van de fiets bepalen de uiteindelijke vorm. Lokale marktbehoeften en trends hebben daar wel invloed op, maar wat altijd overeind blijft is de exclusieve en stijlvolle uitstraling, met perfectie tot in de kleinste details. Dat de consument deze benadering herkent en waardeert blijkt uit de diverse designprijzen die aan Koga zijn toegekend, met als meest recente wapenfeit het winnen van twee iF Product Design Awards 2012 voor de nieuwe Koga SuperMetro en E-Tour.


PERFECTIE TOT IN DE KLEINSTE DETAILS


‘Wat is er mooier dan van je hobby je werk kunnen maken’ - Arrie Bregman -


ARRIE BREGMAN, BEDRIJFSLEIDER KOGA

‘Al sinds mijn dertiende ben ik in de ban van fietsen. Ik heb twaalf jaar fanatiek wedstrijden gereden op amateurniveau en daarna ben ik intensief blijven fietsen in cyclosportieven en toertochten. De afgelopen vijf jaar fiets ik alleen nog maar naar mijn werk. Elke dag 26 kilometer heen en 26 kilometer terug, in weer en wind, zomer en winter. Dat is dus ongeveer 12.000 kilometer per jaar.

Ik ben ook al jong begonnen met werken in rijwielzaken. Elf jaar geleden stapte ik over naar Koga, eerst als productiechef en de laatste drie jaar als bedrijfsleider. In deze functie heb ik veel te maken met de mensen van onze R&D afdeling en ben ik betrokken bij het doorontwikkelen van bepaalde producten. Een Koga onderscheidt zich in uitstraling en afwerking tot in de kleinste details.

Ik werk samen met een team gedreven collega’s die met passie een kwaliteitsfiets maken. We leveren een product dat door de hoge kwaliteit goed verkoopbaar is en dus tevreden dealers oplevert, maar het allerbelangrijkste is de tevreden en enthousiaste consument. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen!’


QUALITY CENTER

Koga biedt een compromisloze garantie op kwaliteit. We hebben fors geïnvesteerd in een eigen testlaboratorium waar een team van specialisten de materialen blootstelt aan de zwaarste testen. Daardoor zijn we in staat fietsen te bouwen met een grote duurzaamheid die weinig onderhoud vergen. Het lab is het heiligdom van Koga. Innoveren zit in onze genen, maar daarnaast is de nadruk steeds meer komen te liggen op ontwikkelen in eigen huis. Koga werknemers onderling noemen het lab ‘de martelkamer’, vanwege de machines die onder hels kabaal de fietsonderdelen aan de meest extreme testen onderwerpen. Zo’n gedegen aanpak is uniek voor een fietsfabrikant, maar als je kwaliteit boven alles stelt, is het de investering waard.


DROOMFIETS ZELF SAMENSTELLEN

De veeleisende fietser met uitgesproken ideeën en wensen kan met Koga Signature zijn eigen fiets ontwerpen. Online met de eigen computer of op de Koga Signature zuil bij de dealer. Of het nu gaat om een vakantiefiets, stadsfiets, trekkingfiets of racefiets, iedereen kan een fiets samenstellen die hem ‘op het lijf geschreven’ is. Stap voor stap krijgt de fiets vorm en bij elke stap is te zien wat bijvoorbeeld het gewicht van de fiets is en wat de prijs zal zijn. Het ontwerpprogramma is doordacht tot in de details; onmogelijke keuzes of combinaties kunnen niet gemaakt worden. De fiets op maat wordt vervolgens volledig met de hand opgebouwd volgens de hoge kwaliteitsstandaard van Koga. Als finishing touch kan de ontwerper/eigenaar zijn eigen naam op het frame laten zetten. Kan het nóg persoonlijker?


I SHOW


‘A leader is one who knows the way, goes the way and shows the way’ - John c. Maxwell -


PERFECTE PRESENTATIE

Een Koga verdient een perfecte presentatie. Daarom werken wij met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde dealers, die ons product de ruimte kunnen geven en die de juiste sfeer weten te creĂŤren. Een Koga is pure beleving en dat begint al in de winkel. Wij gaan voor een langdurige relatie met de dealer, wat leidt tot wederzijds begrip en goede service. Onze dealers zijn op de hoogte van de technische details van alle Koga producten en zijn in staat de klanten deskundig en eerlijk advies te geven.


‘Er stroomt Kogablauw bloed door onze aderen’ - Brama Borne, vader en zoon -


FIETSCITY BRAMA IN BORNE KOGADEALER VAN HET EERSTE UUR ‘Toen mijn opa met het bedrijf begon, koos hij voor Koga omdat hij het een onderscheidend merk vond. Mijn vader zette het dealerschap voort vanwege de kwaliteit en uitstekende service van Koga, zoals de garantie op de frames. Ik ben opgegroeid met Koga. Nu ik zelf ook in de zaak werk, ben ik ook onder de indruk van de constante kwaliteit en vooral ook van de voortdurende innovaties, die je terugziet tot in de details. In onze winkel hebben wij vijf merken die per segment gepresenteerd zijn. Alleen Koga presenteren wij op merk, met een eigen shop-uitstraling.

We hebben een sterke persoonlijke band met de Koga medewerkers. Jaarlijks worden we uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek en krijgen we een update van het modellenprogramma. Wij leveren onze afzetgegevens aan Koga, zodat zij snel op de vraag kunnen inspelen. Trends worden snel waargenomen. In het verleden heb ik nog fanatiek wielerwedstrijden gereden. Mijn eerste Koga waarop ik een amateurkoers won in 1994 rijdt nog steeds en heeft inmiddels zo’n 150.000 km op de teller.’


I ENJOY


‘I don’t know where I’m going from here, but I promise it won’t be boring’ - David Bowie -


TREKKING

Fietsen is een geweldige manier om de wereld te ontdekken, ver of dichtbij. Koga heeft er de fietsen voor: robuust, duurzaam en tot in detail perfect functionerend. Modellen die zich onderweg ruimschoots hebben bewezen, steeds voorzien van de laatste technische snufjes en slimme, gewichtsbesparende oplossingen. Met zo’n fiets kun je de wereld aan!


‘Het is mijn passie om mijn dromen waar te maken en mijn ervaringen te delen’ - Mark Beaumont -


MARK BEAUMONT WERELDFIETSER

‘Je kunt echt merken dat een Koga met de hand is gebouwd, met veel zorg en aandacht voor de details. Dat maakt het zo speciaal om zo’n fiets te bezitten en erop te rijden. Ik heb er zeven en ze zijn stuk voor stuk fantastisch! Koga heeft een goede reputatie in het leveren van fietsen voor grote expedities. Ik ben op mijn Koga’s de wereld rondgefietst – waarmee ik een wereldrecord vestigde – en ook van Alaska naar Tierra del Fuego. De fietsen zijn ongelofelijk betrouwbaar. De afgelopen vier jaar heb ik er probleemloos meer dan 50.000 kilometer in zes continenten mee afgelegd. Koga’s kunnen geheel op maat worden gemaakt en dus krijg je een fiets die helemaal aansluit bij je wensen. Ik heb door de jaren heen regelmatig contact gehad met de Koga-medewerkers en altijd is er ingespeeld op mijn suggesties en wensen. Het is mijn passie om mijn grootste dromen waar te maken en vervolgens mijn ervaringen te delen. Voor de BBC heb ik meerdere documentaires kunnen maken en ook schrijf ik boeken over mijn belevenissen. Het positieve effect daarvan is dat het mensen aanmoedigt er ook op uit te trekken en hun wereld te ontdekken. Is er iets mooiers denkbaar dan zien hoe anderen geïnspireerd raken om intens te leven?’


‘One’s destination is never a place, but a new way of seeing things’ - Henry Miller -


COMFORT

Lichte rijeigenschappen, ontspannen zitpositie en groot, functioneel comfort. Voor de comfortklasse ontwikkelde Koga innovatieve producten zoals ge誰ntegreerde, lichtgewicht voorvering die polsen en schouders ontziet en de verrassend krachtige Rayo Senso koplamp met standlicht- en daglichtfunctie. En: de complete uitrusting weegt geen gram te veel!

ELKE KILOMETER EEN AANGENAME ERVARING

LIGHT TOURING

Voor de sportieve toerfietser heeft Koga multifunctionele, compleet uitgeruste en relatief zeer lichte modellen ontwikkeld. Lekkere lichte allrounders met een luxe uitstraling; ideaal als vakantiefiets maar ook heel geschikt voor woon-werkverkeer. Door de sportieve zithouding gaat het fietsen bijna als vanzelf.


KOGA E-BIKE

ACTIEF ONTSPANNEN

Vederlicht fietsen, zelfs met tegenwind of heuvelop. Dat is het genot van een Koga E-bike met inschakelbare trapondersteuning. Technisch superieur met bijzondere aandacht voor het design. Zo zijn de afneembare accu’s in het frame of de bagagedrager geïntegreerd en is de geruisarme motor vrijwel onzichtbaar in de naaf weggewerkt. De Koga werd dan ook gewaardeerd met een iF Product Design Award 2012. Een Koga E-bike is een keuze voor klasse!


‘By the work one knows the artist’ - Jean de La Fontaine -


KLAAR VOOR DE STAD

Koga heeft een mooie range verbazend lichte citybikes met een trendy look; fast movers die dagelijks praktisch inzetbaar zijn voor een snelle rit in de stad of daarbuiten. Een klasse apart is onze SuperMetro, een fraaie ‘naked bike’ voor fietsers die waarde hechten aan lifestyle en comfort. De rode designelementen geven deze fiets een bijzondere eigen stijl. De SuperMetro is bekroond met een iF Product Design Award 2012.


‘The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls’ - Pablo Picasso -


GRENZEN VERLEGGEN Onze selecte collectie mountainbikes bestaat uit in het oog springende allrounders die vooral op technisch moeilijke trails hun meerwaarde bewijzen. Voor mountainbikers is geen uitdaging te groot. Hun passie is grenzen verleggen, het onmogelijke mogelijk maken. Met diezelfde passie bouwt Koga mountainbikes, waarbij duurzaamheid, een laag gewicht en passende styling vanzelfsprekend zijn.


‘I don’t want to be interesting. I want to be good’ - Ludwig Mies van der Rohe -

MTB Met een Koga breek je uit het dagelijkse stramien. Of je nu geniet van een grensverleggende trekkingtocht of het dichter bij huis zoekt, met een Koga is fietsen een belevenis. Dat heeft alles te maken met de superieure kwaliteit en het oogstrelende design. Als het om kwaliteit of schoonheid gaat doen wij geen concessies, want dát maakt een Koga nu juist tot een Koga!


WILLEN WINNEN Wie wil winnen kan niets aan het toeval overlaten. Een perfecte voorbereiding betekent optimaal getraind zijn en zorgen voor het beste materiaal. Onze collectie racefietsen is het resultaat van een intense samenwerking met professionele teams en sporters, zoals de renners van het KOGA Cycling Team en de baanrenners uit de Nederlandse KNWU-selectie. Het heeft geleid tot eigen frameontwerpen met karakteristieke optische kenmerken, een supersportief design en een optimale balans tussen stijfheid en gewicht. Uitgebreide tests in ons eigen testlaboratorium garanderen dat onze technische innovaties in de praktijk hun belofte waarmaken.


‘Als sporter moet je zelf trappen maar een fiets maakt wel degelijk uit’ - Teun Mulder -


TEUN MULDER WERELDKAMPIOEN BAANWIELRENNEN ‘Om te kunnen winnen heb je een topfiets nodig.’ Aerodynamica, gewicht en stijfheid zijn essentieel. Mijn Koga Kimera heeft al deze kenmerken; in vormgeving, geometrie en stijfheid van het frame onderscheidt hij zich van andere fietsen en daarom ben ik erg tevreden met mijn fiets. In 2008 ben ik wereldkampioen geworden met de Kimera op de 1 km tijdrit.

Koga maakt al jaren topfietsen. Het is bovendien fantastisch dat ik op een fiets mag rijden die gemaakt is door een Nederlands bedrijf. De mensen bij Koga hebben veel ervaring met het baanwielrennen en de wielersport en ik deel mijn ervaringen met hen. Die wisselwerking levert een goed product op.

Ook op de weg rij ik op een Koga. Ik maak deel uit van het Koga Cycling Team en zelfs in mijn vrije tijd zit ik op een Koga. Ik vind het heerlijk om met een ‘gewone’ herenfiets over de Veluwe te fietsen. Mijn droom is een Olympische medaille. Daarbij heb ik een fiets nodig van wereldklasse, vandaar mijn keuze voor Koga.


KOGA B.V. P.O. BOX 167, 8440 AD Heerenveen The Netherlands Tel: +31 (0)513 63 01 11 info@koga.com www.koga.com I N T 0 11 2

Š2012 KOGA B.V.

KOGA Brandbook  

Koga verstaat de kunst fietsen te maken waarmee fietsen een belevenis wordt. Door de superieure techniek, het comfort en het eigenzinnige de...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you