Page 1

Ali je članska izkaznica MKL plačljiva? Da, nova članska izkaznica MKL je od 4. 6. 2012 dalje Urbana in je plačljiva po ceniku LPP (2 €). Ali lahko Urbano kupim tudi v vaši knjižnici? Da, Urbano lahko kupite v naših knjižnicah. Imam že svojo Urbano. Ali jo lahko uporabljam za knjižnične storitve v MKL? Seveda, ob obisku knjižnice prinesite s seboj vašo Urbano, na katero vam bomo natisnili ime in priimek ter člansko številko oziroma na terminsko zgolj člansko številko in Urbano boste lahko uporabljali za knjižnične storitve.

Mojo Urbano uporabljamo vsi v družini za prevoze z avtobusom. Ali moram na njej res imeti natisnjene podatke? Urbana, s katero boste uporabljali storitve MKL, bo imela natisnjeno vaše ime in priimek ter člansko številko in bo kot taka neprenosljiva tudi pri uporabi LPP in drugih storitev.

Ali si lahko gradivo v MKL izposojam na kakšen drug način? Praviloma z Urbano, lahko pa pri storitvah MKL uporabite tudi svoj mobilni telefon, ki vam ga predhodno registriramo v knjižnici. Za vsako transakcijo v MKL vam vaš operater računa predvidoma med 0,04 € in 0,10 € – odvisno od operaterja.

Urbane nimam in je ne uporabljam za LPP ali Bicikelj. Ali je Urbana obvezna za uporabo storitev v knjižnici? Urbana je članska izkaznica MKL in je za uporabo knjižničnih storitev obvezna, to velja tudi za prebivalce primestnih občin in predšolske otroke. Lahko pa storitve v MKL uporabljate tudi z vašim mobilnim telefonom.

Ali moram Urbano kupiti ali prinesti takoj ob prvem obisku knjižnice? Ne, Urbano kot člansko izkaznico uvajamo postopoma in jo lahko kupite in uredite v MKL v roku enega leta, najkasneje do 4. 6. 2013. Kar pa ne velja za novo vpisane člane in izgubljene stare članske izkaznice.

mestna knjižnica ljubljana

Urbana je mestna kartica, ki omogoča plačilo in uporabo številnih storitev v Mestni občini Ljubljana, od 4. 6. 2012 pa z njo izkazujete članstvo in uporabljate storitve v knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana. V kolikor že imate svojo Urbano, jo ob obisku knjižnice prinesite s seboj, da vam uredimo izposojo na vašo Urbano. Če ste že naš član ali pa bi to radi postali in še nimate svoje Urbane, jo boste lahko za 2 € kupili v knjižnici. Na vašo Urbano (prineseno ali kupljeno na novo) vam bomo v knjižnici natisnili vaše ime in priimek ter člansko številko, na terminsko kartico Urbana bomo dodali zgolj še člansko številko. Urbano v MKL lahko uredite v roku enega leta, do 4. 6. 2013.


Članarino imam brezplačno, ker sem brezposeln. Ali moram Urbano plačati? Urbana je mestna kartica, ki ima širšo uporabo in kot taka je plačljiva za vsakogar po ceniku LPP. Kaj če ob obisku knjižnice Urbane nimam s seboj? Po pravilniku o poslovanju MKL si lahko gradivo izposodite le s svojo člansko izkaznico, zato morate Urbano bodisi kupiti ali pa

prinesti svojo. Lahko pa si gradivo proti plačilu izposodite s svojim mobilnim telefonom.

Urbano sem izgubil/so mi jo ukradli, rad bi novo. Po telefonu ali osebno obvestite knjižnico, kjer vam vašo Urbano blokiramo. Če imate na izgubljeni Urbani naloženo dobroimetje, ki ga želite prenesti na novo Urbano, lahko v knjižnici prenos uredite le osebno z osebnim dokumentom. Z novo izdelano Urbano lahko knjižnične storitve uporabljate takoj, dobropis pa se vam bo prenesel v roku 24 ur. Koliko stane prenos dobroimetja ob preklicu Urbane? Prenos dobroimetja ob preklicu Urbane stane 8 €.

Ne želim Urbane, ali si lahko izposodim gradivo na svoj osebni dokument? Po Pravilniku o poslovanju MKL si lahko gradivo izposojate zgolj s svojo člansko izkaznico. Če ne želite kupiti in imeti Urbane, lahko do storitev MKL dostopate s svojim mobilnim telefonom po ceniku vašega operaterja. Imam terminsko Urbano za storitve LPP. Ali lahko kupim vrednostno Urbano in jo uporabljam samo za MKL? Ne, kajti s terminsko Urbano ste že registrirani v skupnem sistemu LPP. Imam več otrok. Ali lahko vsi uporabljajo eno Urbano? Vsak vpisani član v MKL mora imeti svojo člansko izkaznico, članska izkaznica je neprenosljiva.

Ali mi lahko preverite dobroimetje na Urbani? V dobroimetje na vaši Urbani nimamo vpogleda. V primeru plačila z Urbano v MKL boste na potrdilu o plačilu prejeli tudi stanje vašega dobroimetja. Ali se mi z izdelavo duplikata na novo Urbano prenese tudi registracija za storitev Bicikelj? Ne. Registracijo duplikata v sistemu Bicikelj lahko opravite potem, ko vam pošljejo novo aktivacijsko kodo. Za to je potrebno na e-naslov info@bicikelj.si poslati sporočilo o izgubi kartice. V sporočilu navedite številko uporabnika, ki ste jo prejeli ob prvi registraciji. www.mklj.si

mestna knjižnica ljubljana

Kaj naj storim s staro člansko izkaznico MKL ob menjavi za Urbano? Svojo staro člansko izkaznico MKL prinesite v knjižnico, kjer jo bomo ob menjavi in ureditvi vaše Urbane uničili.

Z Urbano po knjigo  

Zgibanka o mestni kartici Urbana, članski izkaznici Mestne knjižnice Ljubljana.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you