Page 1

Ali je članska izkaznica plačljiva? Da, nova članska izkaznica je od 4. 6. 2012 dalje Urbana in je plačljiva po ceniku LPP-ja; 2 EUR. Ali lahko Urbano kupim tudi v vaši knjižnici? Da, Urbano lahko kupite v naši knjižnici. Imam že svojo Urbano. Ali jo lahko uporabljam za knjižnične storitve? Seveda, ob obisku knjižnice prinesite s seboj vašo Urbano, na katero vam bomo natisnili ime in priimek ter člansko številko oziroma na terminsko zgolj člansko številko in Urbano boste lahko uporabljali tudi za knjižnične storitve.

Mojo Urbano uporabljamo vsi v družini za prevoze z avtobusom. Ali moram na njej res imeti natisnjene podatke? Urbana, s katero boste uporabljali storitve knjižnice, bo imela natisnjeno vaše ime in priimek ter člansko številko in je kot knjižnična članska izkaznica neprenosljiva. Pogoje uporabe Urbane za javne prevoze preverite na LPP-ju. Urbane nimam in je ne uporabljam za LPP ali Bicikelj. Ali je Urbana obvezna za uporabo storitev v knjižnici? Urbana je članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana in je za uporabo knjižničnih storitev obvezna, to velja tudi za prebivalce primestnih občin in predšolske otroke. Lahko pa storitve v knjižnici uporabljate z vašim mobilnim telefonom.

Ali si lahko gradivo izposojam na kakšen drug način? Pri knjižničnih storitvah lahko uporabljate tudi svoj mobilni telefon, ki vam ga registriramo v knjižnici. Uporabo vam operater zaračunava po svojem ceniku. Ali moram Urbano kupiti ali prinesti ob prvem obisku knjižnice? Da, ob vpisu v knjižnico prinesite svojo Urbano, lahko pa jo kupite v knjižnici. Ob poteku enoletnega članstva morate staro člansko izkaznico zamenjati z Urbano. Od 1. 1. 2014 bo Urbana kot članska izkaznica edina veljavna.

mestna knjižnica ljubljana

Urbana je mestna kartica, ki omogoča plačilo in uporabo številnih storitev v Mestni občini Ljubljana. V Mestni knjižnici Ljubljana velja kot članska izkaznica. Če Urbano že imate, jo ob obisku knjižnice prinesite s seboj skupaj z osebnim dokumentom. Na vašo Urbano vam bomo natisnili vaše ime in priimek ter člansko številko. Urbano lahko kupite tudi v knjižnici. Ob včlanitvi ali podaljševanju članstva vašega otroka prinesite s seboj svoj in otrokov osebni dokument ali rojstni list in otrokovo Urbano, če jo že ima. Od 1. 1. 2014 bo Urbana kot članska izkaznica edina veljavna.


Članarino imam brezplačno, ker sem brezposeln. Ali moram Urbano plačati? Urbana je mestna kartica, ki ima širšo uporabo, zato je plačljiva za vsakogar po ceniku LPP-ja. Kaj če ob obisku knjižnice Urbane nimam s seboj? Po pravilniku o poslovanju Mestne knjižnice Ljubljana si lahko gradivo izposodite le s svojo člansko izkaznico, zato morate Urbano kupiti ali prinesti svojo. Lahko pa si gradivo

proti plačilu izposodite s svojim mobilnim telefonom.

Urbano sem izgubil(-a) / so mi ukradli, rad(-a) bi novo. Po telefonu ali osebno obvestite knjižnico, kjer vam vašo Urbano onemogočimo. Če imate na izgubljeni Urbani naloženo dobroimetje, ki ga želite prenesti na novo, lahko v knjižnici prenos uredite le osebno z osebnim dokumentom. Z novo izdelano Urbano lahko knjižnične storitve uporabljate takoj, dobropis pa se vam bo prenesel v roku 24-ih ur. Koliko stane prenos dobroimetja ob preklicu Urbane? Prenos dobroimetja ob preklicu Urbane stane 4 EUR.

Ne želim Urbane. Ali si lahko izposodim gradivo s svojim osebnim dokumentom? Po Pravilniku o poslovanju Mestne knjižnice Ljubljana si lahko gradivo izposojate zgolj s svojo člansko izkaznico. Če ne želite uporabljati Urbane, lahko do knjižničnih storitev dostopate s svojim mobilnim telefonom po ceniku vašega operaterja. Za storitve LPP-ja imam terminsko Urbano. Ali lahko kupim Urbano in jo uporabljam samo za knjižnico? Da. Imam več otrok. Ali lahko vsi uporabljajo eno Urbano? Vsak vpisani član v Mestni knjižnici Ljubljana mora imeti svojo člansko izkaznico, ki je neprenosljiva.

Ali mi lahko preverite dobroimetje na Urbani? V dobroimetje na vaši Urbani nimamo vpogleda. V primeru plačila z Urbano v knjižnici boste prejeli potrdilo o plačilu, kjer bo izpisano stanje dobroimetja. Ali se mi z izdelavo dvojnika na novo Urbano prenese tudi registracija za storitev Bicikelj? Ne. Registracijo dvojnika v sistemu Bicikelj lahko opravite potem, ko vam pošljejo novo aktivacijsko kodo. Dobite jo tako, da na e-naslov info@bicikelj.si pošljete sporočilo o izgubi kartice. V sporočilu navedete številko uporabnika, ki ste jo prejeli ob prvi registraciji.

mestna knjižnica ljubljana

Kaj naj storim s staro člansko izkaznico ob menjavi za Urbano? Svojo staro člansko izkaznico prinesite v knjižnico, kjer jo bomo ob menjavi in ureditvi vaše Urbane uničili.

Splet urbana junijj13  
Splet urbana junijj13  

http://www.mklj.si/images/dokumenti/splosno/za_uporabnike/promocijske_tiskovine/splet-urbana-junijj13.pdf

Advertisement