Page 1

20 jaar jubileum najaar 2011

Ideaal

Postbus 50

7020 AB

Zelhem

tel. studio 0314-624002

Geachte lezer,

Welkom bij Ideaal

René Regelink is sinds de oprichting actief betrokken bij Ideaal in diverse functies. Sinds een jaar is hij voorzitter. René is tevens presentator van het programma Sterk Zondagswerk op de zondagavond.

• Ideaal is de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst en omstreken • Ideaal verzorgt radio uitzendingen in de ether via de frequenties: FM 105.1, FM 105.4, FM 105.8, FM 106.5 en FM 107.7 en ook via de kabel in de Achterhoek en Liemers op FM 91.1 en FM 94.0

Vol trots mogen wij u aanbieden: de jubileumkrant van 20 jaar Ideaal. Maken de medewerkers van Ideaal dagelijks gebruik van het medium radio, televisie, internet, facebook, hyves en twitter, nu richten we ons op een heuse krant over ons alleen. Waar we 20 jaar geleden begonnen als een lokale radio omroep voor Zelhem, zijn we uitgegroeid tot een multimediakanaal voor de gemeente Bronckhorst en wijde omstreken. We hebben al lange tijd ons bestaansrecht bewezen: we hebben medewerkers die bij de oprichting van Radio Ideaal nog niet eens geboren waren! Waar we begonnen met een aantal uren uitzending in het weekend zijn we uitgegroeid tot een omroep die 24 uur per dag radio maakt, TV uitzendingen verzorgt en een bijzonder goed bekeken internetsite heeft.

www.ideaal.org

• IdeaalTV is in de gemeente Bronckhorst te ontvangen via de kabel en wereldwijd op internet Ideaal is een bijzondere vrijwilligersorganisatie. Begonnen in 1991 met ongeveer 9 mensen, zijn we uitgegroeid tot een groep van meer dan 80 medewerkers. Allen werken met veel enthousiasme aan voorbereiding en uitvoering van onze programma’s. Houden zich bezig met nieuwsgaring en verslaglegging, met muziek, foto en film. Volop in de samenleving. Dagelijks en op vrijwillige basis! Met recht zijn we dus trots op een grote groep mensen die Ideaal in de loop der jaren heeft helpen opbouwen. 20 jaar Ideaal. Lees in deze krant hoe we dat samen met u willen gaan vieren de komende tijd. Lees ook de verhalen uit het kleurrijke verleden van Ideaal. Kent u Ideaal niet? Stem dan ook eens uw radio af op Ideaal. Bekijk ons op IdeaalTV of ga ook eens naar onze website www.ideaal.org. En wist u al dat u 24 uur per dag, 7 dagen per week, overal ter wereld naar onze radio uitzendingen kunt luisteren via de livestream van onze website? Welkom bij Ideaal!

• www.ideaal.org is de website van Ideaal, vol nieuws actualiteiten en een fotoboek, dagelijks bekeken door meer dan 12.000 bezoekers. Alle programma´s zijn wereldwijd te ontvangen via de site. • Bij info@ideaal.org kunt u reageren op programma´s en nieuwsberichten aanleveren aan de redactie van radio, tv en internet • Interesse in reclame bij Ideaal? Meld u bij reclame@ideaal.org en we nemen contact met u op. • Ideaal bestaat dit jaar 20 jaar en geeft ter ere van dit jubileum deze jubileumkrant uit

Met vriendelijke groet, René Regelink, voorzitter.

Arci Steenderen Voetbal- en Keepersschool 06- 53833509

‘Bloemen geplukt door mijn tuinmannen’ En wat wil jij op jouw uitvaart?

zichzelf misschien ook voelt, u heeft bijzondere wensen. Ook als art gaat, of de uitvaart van uw naasten. Want misschien wilt u wel en tuin. Yarden helpt u graag uw wensen te realiseren.

rium Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ Doetinchem

vragen an een overlijden

0800 1292 0800 8192

www.ideaal.org

e kerstvakantie naar

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002

Yarden uitvaartzorg werkt volgens het keurmerk uitvaartzorg

Pagina 1

ad Rozengaarde ! Radio Ideaal NJ 2011.indd 1

18-11-11 19:08


‘Bloemen geplukt door mijn tuinmannen’ En wat wil jij op jouw uitvaart? Hoe gewoon u zichzelf misschien ook voelt, u heeft bijzondere wensen. Ook als het om uw uitvaart gaat, of de uitvaart van uw naasten. Want misschien wilt u wel bloemen uit eigen tuin. Yarden helpt u graag uw wensen te realiseren. Yarden Crematorium Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ Doetinchem Voor algemene vragen Voor melding van een overlijden

0800 1292 0800 8192

www.yarden.nl

Yarden uitvaartzorg werkt volgens het keurmerk uitvaartzorg

Urban

BOUWEN

Techniek met stalervaring Erkend Restauratie Bouwbedrijf

Inleiding Profiteer van de techniek met stalervaring Als basis voor het opfokken en voeden van kalveren vanaf de eerste levensdag horen kalverdrinkautomaten standaard op elk veeteeltbedrijf thuis. Zij vereenvoudigen het Kalverdrinkautomaat werk van de veehouder bij de dagelijkse verzorging van de dieren en maken tijd vrij voor andere activiteiten. Daarnaast dalen de productiekosten bij het aanvullen van de veestapel en het mesten van runderen. Tegelijkertijd geven zij de veehouder de geleHet topmodel voor de professional, door de genheid zijn kalveren individueel te verzorgen.

Urban U40

ringleiding is er steeds melk van de juiste temperatuur bij de speen beschikbaak.

Urban kalverdrinkautomaten stellen zich in op de biologische klok van elk dier afzonderlijk De Automatische reiniging met reinigings-

Anno 1879 Advies voor uw onderhouds- en/of restauratieplan

modern karakteristiek historisch Timmer- en aannemersbedrijf De Vries is een traditierijke onderneming met meer dan 130 jaar ervaring in de bouw. Kennis en vakmanschap van generaties heeft ons een grote voorsprong gegeven. Kunde en kennis over oude en nieuwe technieken in nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud sluiten soepel aan bij de specifieke wensen van de opdrachtgever. Het beste bewijs daarvan is ons werk!

Ieder dier krijgt de gewenste hoeveelheid melk in meerdere porties over de dag verdeeld middel (afwisselend zuur /alkalisch) zorgen en de kalverdrinkautomaat controleert of de kalveren hun porties ook op tijd hebben voor zekerheid.

Volle melkvoedering

afgehaald. De melk wordt vers in de gewenste hoeveelheid gemengd en op de juiste temperatuur gebracht. Daarnaast wordt de drinksnelheid van de dieren geregistreerd toten 100% mogelijk van de dierindividuele, normale melkstroom ontstaan, alarmeert als er afwijkingen de automaat de boer zodat beginnende ziektes meteen kunnen worden bestreden.

Aftappen van melk mogelijk met drukknop, Uit de praktijk voor de praktijk voor kalveren in eenlingboxen.

Sinds 1984 ontwikkelt en produceert Helmut Urban kalvermelkmengers, krachtvoeren kalverdrinkautomaten evenals aangepaste opfoksystemen voor kalveren. Door het gebruik van de automaten en door de dieren in de buitenlucht te houden, worden zij gezonder en vitaler opgefokt, worden de verliezen aan kalveren aanzienlijk beperkt en Nieuwbouw modern daarmee de basis gelegd voor een hoge melkcapaciteit en een lange levensduur. Urban producten vormen tegenwoordig de standaard in de moderne kalverfokkerij. Dit wordt steeds weer bevestigd door tevreden klanten. Daarom heeft de vraag naar Urban voedertechniek en stalsystemen zich van Noord Duitsland uit steeds verder verspreid. Zij worden intussen wereldwijd aangeboden.

Nieuwbouw karakteristiek

Restauratiewerk

Ten Bokkel BV, Zelhem

Industriepark 7, 7021 BK Tel. 0314-621397 Mob: 06-53405880 Fax: 0314-622050 www.tenbokkelbv.nl

Radio Ideaal NJ 2011.indd 2

Ook u zou de moderne kalverdrink- en krachtvoerautomaten evenals de iglo's en buitenstallen voor tijd- en kostenbesparend, gezond opfokken van uw kalveren moeten gebruiken als waarborg voor het economisch succes en de toekomst van uw bedrijf.

Vakmanschap - passend bij uw wensen Zelhemseweg 14 - 6999 DN Hummelo - Tel. 0314 381248 www.devrieshummelo.nl - info@devrieshummelo.nl

18-11-11 19:08


Voorwoord burgemeester jubileumkrant Radio Ideaal

Al twee decennia lang ‘gewoon de gezelligste’ Door Hugo Heideman Als lid van de initiatiefgroep is Hugo Heideman vanaf het begin nauw betrokken geweest bij Ideaal. Al jarenlang verzorgt hij op de zaterdagochtend zijn programma “Hits bij de koffie” tussen 10 en 12 en de informatie in “Achterhoek Totaal” tussen 12 en 13 uur. Actief betrokken bij het vieren van het jubileum brengt hij ons op de hoogte.

Radio Ideaal bestaat 20 jaar. Niet te geloven! Vanzelfsprekend willen we dit laten merken op de radio. Want alleen door u is het mogelijk geweest dat we al zoveel jaren lang van ons laten horen. Ideaal is laagdrempelig. U weet gemakkelijk de weg naar de studio te vinden. Voor een interview, een agendabericht, een radiospotje of gewoon voor een praatje. Ideaal heeft zich een prominente plaats verworven in de Achterhoekse samenleving. Dat gaan we met z’n allen vieren. Jubileum Vanaf zaterdag 3 december zullen de uitzendingen van Ideaal geheel in het teken staan van dit 20 jarig jubileum. Naast deze speciale jubileumkrant die huis aan huis verspreid is in de gemeente, zullen we zorgen dat er op de radio fragmenten te horen zijn uit 20 jaar Ideaal. Niet alleen van de huidige medewerkers, maar ook van oud Ideaalmedewerkers. De vrijwilligers van weleer zullen aan bod komen door middel van live interviews in de Achterhoek Totaal uren.

‘Radio Ideaal Jubileumlied’ in de maak en via internet kunt u stemmen op uw favoriete ‘Ons Ideaal plaat’ van de afgelopen 20 jaar. Op Ideaal tv zullen compilaties en oude fragmenten te zien zijn. Spectaculaire prijzen Er zullen vele verrassingen voor u als luisteraar zijn. Spectaculaire prijzen zijn te winnen vanaf 3 december tot aan het officiële jubileum op 15 december. Wat dacht u van een echt ‘huiskameroptreden’ van een zeer bekende artiest en vele andere prijzen die gedurende deze 2 weken zullen worden uitgereikt. Grote prijsuitreiking Op 18 december a.s. zal de grote prijsuitreiking plaatsvinden. Dit zal gebeuren tussen 12.00 en 14.00 uur in het programma ´De groeten uit Bronckhorst´. Via radio, tv, internet, hyves, twitter en facebook zullen we u uitgebreid op de hoogte houden over de prijzen die te winnen zijn en de verrassingen die we voor u in petto hebben.

Radio Ideaal, 20 jaar een gewaardeerde nieuws- en vertierbrenger in veel Achterhoekse huiskamers. Wat begon met alleen radioberichten is uitgegroeid tot een multimediakanaal met radio, kabel-tv, website en twitteraccount. Klein en groot nieuws uit de regio krijgt aandacht en door een uitzending komen mensen in contact met elkaar. “Heb je het gehoord op Ideaal?!” is een veel gehoord begin van een gesprek. En van dat gegeven maken wij natuurlijk graag gebruik! Als je als gemeentebestuur iets wilt vertellen, dan weet je dat je via Ideaal veel mensen bereikt. Sinds jaar en dag komen mijn collega’s en ik op donderdagavond naar de studio om de laatste Bronckhorst-ontwikkelingen toe te lichten. In een gemoedelijke sfeer komt het dan tot een gesprek. Een gesprek in plaats van een interview en dat waarderen wij enorm. Bedankt voor deze ruimte. Redactie en medewerkers: van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Knap en creatief hoe jullie Ideaal hebben laten uitgroeien tot een veelzijdige stem van onder andere Bronckhorst. Wij hopen nog veel van en via jullie te horen! Henk Aalderink Burgemeester van Bronckhorst

Luister en kijk naar Ideaal! U ontkomt er met geen mogelijkheid meer aan. Ga iedere dag mee terug in de tijd met Ideaal. We zullen laten horen dat we al 20 jaar lang ‘Gewoon de gezelligste’ zijn! Luister vanaf vandaag naar Radio Ideaal om niets te hoeven missen van dit jubileum.

Jingles De legendarische oude Ideaal jingles en reclame spotjes worden voor de gelegenheid uit de archieven gehaald en ten gehore gebracht. Ook zal er een speciaal jinglepakket worden gemaakt, waardoor het feest op de radio bij de mensen thuis mee te vieren is. Radio en tv Het medium Radio is in al die 20 jaar hét paradepaardje van Ideaal gebleven en blijft dat ook. Er is een speciaal

“MEERWAARDE VAN UW HUIDIGE OF TOEKOMSTIGE WONING” NA

www.schildersbedrijf-derksen.nl SABAAYDI-MASSAGE armen – handen - GEZICHT – decolleté– schouders - hals

Ayurvedische Massage

“UPGRADE UW WONING”

Onderhoud, renovatie en nieuwbouw Beglazing enkel of geisoleerd Spuitafwerking in eigen spuitafdeling Hoogwerker te huur

VRIJBLIJVEND ADVIES

R. van den Toren STUKADOORWERK

met warme essentiële olie

®

Touch for Health spiertesten

Bel nu snel voor een afspraak naar: De Heurne 49 • 7255CK Hengelo Gld 0575-463122 • www.praktijkdorine.nl www.ideaal.org

info@ideaal.org

Nijverheidsweg 15 7255 RA Hengelo gld Telefoon 0575-463109 Fax: Fax 0575-464602

TEGELWERK

0610090704

B. Thüss

0622447040

E-MAIL

SCHILDERWERK

info@tentrestyling.nl

WEBSITE

www.tentrestyling.nl

TIMMERWERK

info@schildersbedrijfderksen.nl

WWW.TENTRESTYLING.NL

Telefoon: 0314-624002

Pagina 3 2011342 advertentie T&T 80x80mm.indd 1

Radio Ideaal NJ 2011.indd 3

VOOR

04-10-11 14:57

18-11-11 19:08


Echografie en Shockwavetherapie: “een ideale combinatie bij de behandeling van chronische peesklachten”

• Achillespeesklachten, • Tenniselleboog, • Hielspoor,

• Kalkafzettingen in uw schouder!

   

Voor meer informatie of aanmelden: Fysiotherapie praktijk Jentha, 0575-464440 www.jentha.nl Praktijk voor fysio- en manuele therapie

Markenheem - Bureau Zorgbemiddeling

Laat uw zorgvraag onze zorg zijn Wat is het Bureau Zorgbemiddeling Markenheem? Als zorgbemiddelaars van het Bureau Zorgbemiddeling Markenheem kunnen wij u van dienst zijn, wanneer u vragen heeft over de woon- en zorgmogelijkheden, die onze organisatie te bieden heeft.

Wat kunt u verwachten van het Bureau Zorgbemiddeling Markenheem? Wij kunnen u informeren over de volgende onderwerpen: - huishoudelijke verzorging - persoonlijke verzorging - verpleging - ondersteunende begeleiding algemeen - dagverzorging - meerzorg - verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis - inschrijving voor een aanleunwoning - actuele wachtlijsten

Meer informatie Wilt u meer informatie over Bureau Zorgbemiddeling Markenheem? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars Nicole Siebes of Mathilde Oesterholt, telefoonnummer 0314 - 37 60 10 of kijk op www.markenheem.nl.

VMBO-Groen Woensdag 25 januari Het Groene Lyceum 14.00 - 16.30 uur Gezellenlaan 16 18.00 - 21.00 uur 7005 AZ Doetinchem

MBO opleidingen Vrijdag 3 februari Gezellenlaan 16 16.00 - 21.00 uur 7005 AZ Doetinchem Zaterdag 4 februari 10.00 - 12.00 uur

www.markenheem.nl

Radio Ideaal NJ 2011.indd 4

18-11-11 19:08


Radio Ideaal is in de Achterhoek te beluisteren via 5 zenders, de kabel en via het internet. IdeaalTV is in de gemeente Bronckhorst te ontvangen via de kabel en via de website. Daarnaast verzorgt de omroep de website www.ideaal.org. Een bijzonder goed bezochte website met nieuws, foto’s, informatie en videoreportages.

Adverteren op Radio Ideaal werkt

Bedank uw klanten op persoonlijke wijze

Adverteren op IdeaalTV

Adverteren op Radio Ideaal of Ideaal Televisie

Voordelen van adverteren op IdeaalTV - Zeer geschikt voor imagocampagnes - Een beeld spreekt voor zich - Snel en eenvoudig de huiskamer van de consument bereiken - Een groot bereik en trouwe kijkers

Uw persoonlijke kerstgroet van 12 tot en met 26 december te horen en te zien op radio en tv. 14x op Radio Ideaal en iedere dag meerdere keren op Ideaal TV. De radiocommercial en de televisieadvertentie worden uiteraard geheel gratis voor u geproduceerd. Voor een totaal bedrag van 100,00 Euro. Vraag naar de voorwaarden en reageer voor 2 december door een mail te sturen of bel naar onze reclametelefoon.

Een bedrijf tot een succes maken, betekent dat mensen u moeten kennen. Adverteren bij Radio Ideaal en IdeaalTV is het middel om een goede naamsbekendheid op te bouwen. Door te adverteren bij Ideaal komt u in contact met uw doelgroep in de Achterhoek en dat is wat u nodig heeft om uw organisatie tot een succes te maken.

Voordelen van adverteren bij Ideaal

Door Jan Wolsink Jan Wolsink is vele jaren een zeer gewaardeerde en bevlogen voorzitter geweest van Ideaal en sinds jaar en dag het gezicht van Ideaal op het gebied van reclame verkoop. Jan presenteert het programma “Groeten uit Bronckhorst” op de zondagmiddag tussen 12 en 14 uur. Radio Ideaal is al 20 jaar een begrip in de Achterhoek. Niet alleen vanwege de informatie en de muziek. Ook vanwege de mogelijkheid voor ondernemers om de naamsbekendheid in de regio te vergroten. Zo kunnen de luisteraars kennismaken met de producten die deze ondernemers in de markt zetten. Zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen van Bronckhorst. Ook voor ondernemers van buiten Bronckhorst kan het interessant zijn om aandacht te zoeken voor hun producten via Ideaal. Aan het einde van 2011 zullen we weer de kerstactie gaan opzetten, net zoals voorgaande jaren. Met de kerstactie stelt Ideaal de ondernemer in de gelegenheid een kerst- en nieuwjaarsgroet uit te zenden op Radio Ideaal en Ideaal TV.

Uw kerstgroet op Radio Ideaal en IdeaalTV

Het jaar is weer bijna ten einde. Nog even en we kijken terug op het afgelopen jaar. Om u en uw bedrijf de mogelijkheid te bieden om uw klanten te bedanken voor het door hen gestelde vertrouwen in uw bedrijf en uw product, zal Ideaal ook dit jaar weer de eindejaarsactie houden. Voor u een mooie gelegenheid om op een betaalbare wijze een groot aantal klanten te bereiken én kennis te maken met de mogelijkheden van Ideaal, de omroep die de Achterhoek voorziet van het laatste nieuws, informatie en muziek.

Bij Ideaal adverteert u regiogericht. Dat betekent dat u nog gerichter kunt inspelen op de doelgroep tegen relatief lage kosten. Daarnaast heeft Ideaal een grote naamsbekendheid in de regio en staat Ideaal dichtbij de mensen. Adverteren bij ons kan ervoor zorgen dat u sneller de gewenste vertrouwensband opbouwt met uw doelgroep.

Het bereik van Ideaal

Ideaal is overal en altijd te bereiken. Overdag, onderweg in de auto, thuis of op het werk. ‘s Avonds in de huiskamer via IdeaalTV en 24 uur per dag op www.ideaal.org. Met 5 opgestelde zendmasten is Radio Ideaal in de Achterhoek te beluisteren over de ether via de frequenties: FM 105.1, FM 105.4, FM 105.8, FM 106.5 en FM 107.7 en tevens via de kabel in de Achterhoek en Liemers op FM 91.1 en FM 94.0.

Adverteren op Radio Ideaal

Radiocommercials zijn goedkoop in productie en snel te realiseren. Daarnaast is radio overal aanwezig. Het bereik van het medium radio (wekelijks ruim 90% van alle Nederlanders) staat al jaren op eenzame hoogte. Het medium biedt de ideale mogelijkheid voor een snelle opbouw van naamsbekendheid en de promotie van acties. Voordelen van adverteren op Radio Ideaal - Snel en goedkoop te realiseren; - Radio is geen zapmedium; - Groot bereik in de Achterhoek.

Bij Radio Ideaal heeft u de mogelijkheid om heel gericht in uw omgeving te adverteren en uw bereik is groot, want Radio Ideaal kent al jaren een groot en trouw luisterpubliek dat nog steeds dagelijks groeit. Tegen relatief lage kosten brengt u uw boodschap razendsnel bij de Achterhoekse luisteraars.

Adverteren op IdeaalTV brengt uw bedrijf snel en gemakkelijk in de huiskamers van kijkers in de gemeente Bronckhorst. Tegen relatief lage kosten maakt u de kijker bekend met uw beeldmerk en uitstraling. Reclame op IdeaalTV is een perfecte mix met radioreclame op Radio Ideaal.

Adverteren op IdeaalTV werkt

IdeaalTV is de lokale tv-zender in de gemeente Bronckhorst en te ontvangen via de kabel. De zender kent een aanbod van zeer actuele nieuws- en informatieberichten, een groot aanbod aan beeldmateriaal van evenementen en gebeurtenissen, afgewisseld met interessante en leuke videoproducties. Dagelijks kijken veel mensen naar IdeaalTV om op ontspannen wijze op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en gebeurtenissen in de streek.

U staat er niet alleen voor

Wij helpen u graag met een campagne op maat voor uw bedrijf of evenement. Doordat we goede contacten hebben met professionele productiemaatschappijen en zelf ook commercials kunnen produceren, kunnen we u verder helpen bij het bepalen van uw strategie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de zeer aantrekkelijke tarieven? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze afdeling acquisitie.

Ideaal / IdeaalTV www.ideaal.org Stationsstraat 32a 7021CK Zelhem Postadres: Postbus 50 7020 AB Zelhem Contact: E-mailadres: info@ideaal.org Telefoon: 0314-624002 Interesse in reclame? Reclametelefoon: 06 – 137 370 30 E-mailadres: reclame@ideaal.org Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem Tel. (0314) 36 11 30 www.mdh-uitgeverij.nl

Over Radio Ideaal en IdeaalTV Ideaal

Ideaal voor radio, televisie en internet is al 20 jaar dé omroep voor de Achterhoek. Gevestigd in Bronckhorst, brengt de omroep dagelijks het laatste nieuws uit de Achterhoek. Afgewisseld met informatie en een uitgekiende muziekmix.

Druk: Dijkman Offset

COLOFON

Bedrijf? Reclame op Ideaal!

Bekende Dierenspeciaalzaak Trimsalon Molenkamp

Hummeloseweg 28 7021 AE Zelhem 0314.621735 www.dierenspeciaalzaak.com Bekend in Europa met ons Hondenbier Bier voor je Beste Vriend Hondenbier.nl

www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 5

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002

Pagina 5

18-11-11 19:08


In ons sfeervol ingerichte zaal van 25 t/m 300 pers. Bieden wij u

Kunstgebitspecialist voor nieuwe gebitsprotheses en reparaties. Koningsweg 26a 7255 KR Hengelo (G) T. (0575) 46 44 33 (06) 51 44 62 99 F. (0575) 464 421 E. info@tppriefel.nl I. www.tppriefel.nl

voor het houden van feesten en partijen de volgende mogelijkheden:

kijk op: www.fa-hissink-rietdekkers.nl

- bruiloften - verjaardagen - div. diners - warme en koude buffetten

- hapjes buffet - catering - recepties

St jan straat 3 • 7256 BA Keijenborg • Telefoon 0575-461267

BESTRATING EN KLUSBEDRIJF

J. Peelen

Sintjanstraat 65 7256 BB Keijenborg Tel: 0575-462235 Mobiel: 06-10088106 Email: j.peelen10@chello.nl

Winkelskamp 4, 7255 PZ Hengelo Gld. Winkelskamp 4, 7255afspraak: PZ Hengelo Gld. Afspraak na telefonische 0575-462191 Afspraak na telefonische afspraak: 0575-462191 www.tandartsenpraktijkdonkerborghouts.nl www.tandartsenpraktijkdonkerborghouts.nl

BtS Metaalservice Bert te Slaa

RVS Staal Aluminium Montage

Tramstraat 6 7255 XB Hengelo Gld 0575-462157 06-44796057 bteslaa@bts-metaalservice.nl

Onderhoud

FeliciteertRadio RadioIdeaal! Ideaal feliciteert

Landlustweg 30 | 7221 BS Steenderen Telefoon (0575) 45 12 88 | Fax (0575) 45 27 02 E-mail gosselink@colorsathome.nl Internet www.colorsathome-gosselink.nl

Taichong

Praktijk voor acupunctuur en ontspanningsmassage Warnsveld/Steenderen - Industriële waterbehandeling - Installaties voor bodemsanering - Installaties voor ontwatering en slibbehandeling - Advies en calculatie Zutphen-Emmerikseweg 9 Toldijk www.waterslag.nl 0575-450421

Nanda Geijtenbeek Tel.: 0575 - 450916 E-mail: hl.geijtenbeek@hccnet.nl

Autobedrijf Melgers Hoge Wesselink 2, 7221 CJ Steenderen tel. 0575 45 19 74 fax 0575 45 11 89 e-mail info@autobedrijfmelgers.nl www.autobedrijfmelgers.nl

Hoefsmid

Wijnhoeve ELANOVA Achterhoekse wijnen (o.a. Goodgoan, Uutbloazn, Solaris,  Regent) als bijzonderwijnen relatiegeschenk waarmee Achterhoekse (o.a. Goodgoan, Sola- Sekt om u verrassend voor de dagUutbloazn, komt. Achterhoekse ris, als in bijzonder hetRegent) nieuwe jaar te luiden.

relatiegeschenk waarmee u verrassend voor de dag komt. Bleuminkmaatweg 1 het Achterhoekse Sekt om 7251 MSin VORDEN nieuwe jaar te luiden.

Wijnhoeve ELANOVA

0575-467524 www.elanova.nl

Bleuminkmaatweg 1 Achterhoekse wijnen (o.a. 7251 Uutbloazn, MS VORDEN Goodgoan, Solaris, Regent) als bijzonder 0575-467524 www.elanova.nl relatiegeschenk waarmee u verrassend voor de dag komt. Radio Ideaal NJ 2011.indd 6 Achterhoekse Sekt om het

Café Restaurant “Den Bremer” feliciteert “radio ideaal”

Marcel Schiphorst Veermansweg 6 7255 KJ Hengelo Gld. 06-51857604 0575-464185

18-11-11 19:09


Vele bands te gast in Live@Ideaal.org

Wekelijks Live@Ideaal.org

Een uniek concept van Radio Ideaal is het programma Live@Ideaal.org. Het programma is inmiddels 6 jaar geleden gestart vanuit de studio en wordt nog steeds elke woensdagavond live uitgezonden. Onder het motto `Dichter dan live bij de muziek kan niet´ geeft het programma muzikanten, bands en artiesten een podium waarop men hun kunnen kan laten zien en horen. Met een team van geluidstechnici en presentatoren wordt er elke week weer voor gezorgd dat er een goede radio uitzending wordt neergezet. Het is zeker de moeite waard om eens live bij een uitzending aanwezig te zijn.

In augustus 2005 werden wij benaderd door Radio Ideaal of er een mogelijkheid bestond wekelijks een radio uitzending te maken vanuit onze zaal. Live@ideaal.ORG zou de naam zijn van het programma.

Lustrum Het radioprogramma Live@Ideaal.org vierde woensdagavond 4 augustus 2010 haar eerste lustrum. In het programma krijgt al jarenlang iedere week een band de gelegenheid zich te presenteren en te promoten door een aantal nummers live te spelen. Via de mail waren muzikanten, die in de afgelopen 5 jaar te gast waren in het programma, uitgenodigd om te komen spelen.

Oorspronkelijk waren we in de veronderstelling dat het programma max. 1 jaar zou draaien. We gingen er van uit dat alle muzikanten uit de regio dan wel een keer aan bod zouden zijn geweest. Tevens dachten we dat het team wat het programma verzorgd er na een jaar wel genoeg van zou hebben. Het is toch altijd een hele klus de bands te regelen, de benodigde apparatuur telkens weer in en uit te laden, de interviews voor te bereiden, foto’s te maken en de techniek te regelen.

Live te gast Het programma wordt al sinds jaar en dag uitgezonden vanuit café- zaal ‘de Mallemolen’ in Zelhem, zodat ook publiek en fans mee kunnen komen. Van augustus 2005 zijn er meer dan 280 bands en koren bij Live@Ideaal.org te gast geweest van de meest uiteenlopende pluimage. Niet alleen bands met gillende gitaren, maar ook prachtige zangkoren hebben zich gepresenteerd. In dit radioprogramma spelen bands en artiesten hun muziek en worden er interviews met muzikanten gehouden. Battle of de Bands Onder het motto ´Wie is de beste liveband van de regio` organiseerde het radioprogramma de Battle of de Bands 2010. In de loop der jaren bleek dat er enorm veel talent aanwezig is in de regio. Om dit talent aan te moedigen organiseerde Radio Ideaal in 2010 een wedstrijd waarbij bands de strijd aangingen om de beste liveband van de regio te worden. En natuurlijk werd er gestreden om mooie prijzen. Eén van de prijzen was een cd-single opname in de iBeat Recording studio. Daarnaast is er een videoclip, fotoshoot gemaakt en was er een optreden op een festival. Winnaar werd de Vordense formatie Moonyard. Nieuwsgierig? Het programma is te volgen via Radio Ideaal, IdeaalTV en is via de livestream op de website www.ideaal.org te beluisteren. Het programma wordt live uitgezonden vanuit cafe/zaal de Mallemolen in Zelhem. De uitzendingen van Live@Ideaal.org zijn vrij toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom.

Door Rudy en José, Café-Zaal de Mallemolen te Zelhem (www.mallemolen.info)

Live@ideaal.org is het radioprogramma van Radio Ideaal waarin bands, artiesten en musici hun two hours of fame krijgen. Al ruim zes jaar treden Achterhoekse muzikanten, maar ook musici van ver buiten de regio op in het radioprogramma. In het programma wordt aandacht besteed aan de muziek, de belevenissen van de artiesten en alles wat tijdens de gesprekken ter tafel komt, maar de live muziek staat centraal in het radioprogramma. Omdat wij muziekliefhebbers zijn sprak het idee ons direct aan.

Al snel kregen we door dat we met een team van zeer enthousiaste mensen kregen te maken die veel plezier hebben in hun (vrijwilligers) werk. De onderlinge samenwerking is perfect! Geweldig om dit wekelijks te mogen aanschouwen. Het leukste is natuurlijk voor het publiek dat ze de uitzending live kunnen bijwonen. Er wordt geen entree gevraagd. Voor ons is het erg leuk omdat we wekelijks op Radio en TV Ideaal worden genoemd maar ook omdat we op deze manier de goede bands live te horen krijgen zodat we ze kunnen contracteren voor een optreden in de Mallemolen. In 2010 organiseerde het team van Live@Ideaal.org de bandbattle. De winnaar kreeg een CD- en video-opname. Supergoed georganiseerd. Tevens vond eind 2010 de singersongwriter avond plaats. Alweer een verfrissend idee om een hele bijzondere uitzending te maken. Een greep uit wat namen van bands die ons zijn opgevallen: Bakkerij Manschot, Mooi Wark, Crystal Dream, Gewoon Jansen, Haverkampband, Ghijs de Bruin (zanger), Shitt Happens, Spitfires, OXX, Plork en de Aannemers, en de Draad Kwijt. Echter, het is teveel om op te noemen. In de loop der jaren hebben we ruim 300 bands gezien. Wat ook erg bijzonder was is dat het Vordens Huisvrouwenorkest, het koor Doetinpop en het Zelhems Mannenkoor in de uitzending zijn geweest. En natuurlijk vergeten we nooit dat ex Normaal bandlid Alan Gascoigne al meerdere keren zelf optrad maar ook met zijn leerlingen. Wat een topmuzikant. Mensen die er niet bij waren hebben echt iets gemist. Het wekelijks repertoire is echt van rock, pop, Nederlandstalig, heavy metal, funk, disco, jazz, blues, punk, hardcore tot smartlappen. Wat een variatie en wat een talent. Velen weten niet dat we zelfs toppers in het programma hadden die ook op de Zelhemse kermis speelden, bijv. Q5, Climax en 30 Euro Live. Alle muziekliefhebbers willen we nogmaals wijzen op het feit dat ze elke woensdagavond van 20.00-22.00 uur welkom zijn in onze zaal om het programma Live@Ideaal.org bij te wonen. Altijd gezellig. De medewerkers van het programma: Arno, Gerrie, René, Bob, Rob, Jeroen, Henry en Casper bedankt voor jullie geweldige inzet. We hopen nog heel veel uitzendingen samen met jullie te mogen meemaken.

WITTEVEEN CALCULATIES WITTEVEEN CALCULATIES WITTEVEEN CALCULATIES

VOOR DE CALCULATIE VAN NIEUWBOUW TOT NIEUWBOUW RENOVATIE DE CALCULATIE VAN TOT RENOVATIE VOORVOOR DE CALCULATIE VAN NIEUWBOUW TOT RENOVATIE

WITTEVEEN CALCULATIES  

VOOR DE CALCULATIE VAN NIEUWBOUW TOT RENOVATIE

rijf Klussenbed R. Kapupwe&rtverbouw

de Venterkamp 4a 7261 AH Ruurlo de Venterkamp 4a 4a de Venterkamp www.witcalc.nl 7261 AH Ruurlo

de Venterkamp 7261 AH Ruurlo egelwerk www.witcalc.nl T * rk e lw e *Mets et.nl anbo

a Voor al uw

jf-kapp

nbedri www.klusse

40958 -556935 06-155 Kranenburg 0575

4a

7261 AH Ruurlo www.witcalc.nl www.witcalc.nl

tel. 0573 461601 fax 0573 461602 tel. 0573 461601 0573 461601 info@witcalc.nl fax 0573 461602

tel. fax 0573 461602 info@witcalc.nl info@witcalc.nl

tel. 0573 461601 fax 0573 461602 info@witcalc.nl

Feliciteert Radio methet het2020 jarig jubileum. Feliciteert RadioIdeaal Ideaal met jarig jubileum.

Feliciteert Radio Ideaal met Radio het 20 Ideaal jarig jubileum. Feliciteert met het 20 jarig jubileum. www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 7

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002

Pagina 7

18-11-11 19:09


Atelier Zepp Gerritsen Beeldhouwen en Schilderen RIJKSWEG 25, 6996 AC DREMPT TELEFOON 0313-472601 / 06-13572476 E-MAIL fransgerritsen@zeppgerritsen.nl

Keuzed eposito 1 Keuzejadar vast epo 1 jaar v sito ast

3,25%* 3,25%*

3,25%* aantrekkelijke spaarrente Ja, u krijgt Keuzed epo 1 jaar v sito ast

Hans Rijntjes Financieel Adviesburo Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas. * Rente Keuzedeposito 1 jaar vast per 24 oktober 2011. Rentewijzigingen voorbehouden.

Op de vrijdagmiddag op de velden van SV Steenderen: de Arci Steenderen Voetbalen Keepersschool, verzorgd door Harold Achterkamp en zijn trainers. Harold doet op dit moment zijn TC 2 cursus KNVB en heeft diverse techniektrainingscursussen gevolgd en afgelegd met succes. Het is voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar en is van 17.15 uur tot 18.15 uur en dit kost 7 euro per les van een uur.

Deken Nijkampstraat a, 7071 BP ULFT Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten 6 zonder poespas.

Keuzonder Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zede poespas.

altijd een aantrekkelijke spaarrente

We leren de kinderen o.a.tactiek (in vele partijspellen en positiespelletjes), koppen, traptechniek, kappen en draaien, schijnbewegingen (schaar, zijstap, overstap, zinedine zidane beweging) en vrije trappen en penalties leren schieten. Ook hebben we een aparte keeperstrainer in dienst die de keepers onder handen neemt.

Stationsstraat 32, 7021 CK ZELHEM

* Rente Keuzedeposito 1 jaar vast per 24 oktober 2011. Rentewijzigingen voorbehouden. * Rente Keuzedeposito 1 jaar vast per 24 oktober 2011. Rentewijzigingen voorbehouden.

Ja, u krijgt Ja, u krijgt Ja, u krijgt altijd een altijd eenaltijd een aantrekkelijke aantrekkelijke aantrekkelijke Ja, u krijgtspaarrente spaarrente spaarrente altijd een po 1 jaar v sito ast

3,25%*

Kom eens langs om mee te doen op vrijdagmiddag! Ook ouders en verzorgers zijn welkom om een lekkere kop koffie te drinken in de kantine van de SV Steenderen. Babs Achterkamp maakt u dan wegwijs met de Arci Steenderen Voetbal-en Keepersschool.

Wij zijn de bank bij uop in de buurt. Met persoonlijk Voor informatie kunt u bellen naar Harold Achterkamp 06-53833509, of u advies en producten zonder poespas. kunt mailen naar: harold@arcisteenderen.nl

T (0314) 62 59 91 ZELHEM I www.hansrijntjes.nl

Hans Rijn

Stationsstr

Hans Rijntj Deken Nijk Stationsstraa T (0314) 6 Deken Nijkam I www.han T (0314) 62 5 I www.hansr

Hans Rijntjes Financieel Adviesburo Stationsstraat 32, 7021 CK ZELHEM Deken Nijkampstraat 6 a, 7071 BP ULFT T (0314) 62 59 91 ZELHEM I www.hansrijntjes.nl

Keuzed epo 1 jaar v sito ast

3,25%* Hans Rijntjes Financieel Adviesburo

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Stationsstraat 32, 7021 CK ZELHEM Deken Nijkampstraat 6 a, 7071 BP ULFT T (0314) 62 59 91 ZELHEM I www.hansrijntjes.nl

U boekt comfort en tijdwinst Laten we eens praten over de oplossingen die Boschland in huis heeft voor uw financiële administratie en boekhouding. Bijna alles is mogelijk. Van deskundige assistentie op afroep tot regelmatige inzet

AMBIANCE EVENEMENTEN - 25 JAAR PROMOTIE ACTIVITEITEN o.a.: - Schminken; - Figuurballonnenclowns; - Ballondecoratie; - Luchtkussens.

PERSONEELSFEESTEN o.a.: - Complete organisatie; - Bijzonder entertainment; - Top 100 artiesten; - Workshops; - Openingsstunts.

DRUKWERKACTIES o.a.: - Voetbalplaatjes; - Kraskaarten;

van onze professionele administrateurs. Wat uw wensen ook zijn, u krijgt de meest comfortabele vorm van administratie en boekhouding!

...voor de juiste balans

Geïnteresseerd? Bel of mail: info@ambianceevenementen.nl www.voetbalplaatjes.nl

U HET FEEST, WIJ DE ORGANISATIE !

Hengelosestraat 28, 7256 AC Hengelo Gld. 0575 - 46 13 91, www.boschland.nl

www.ambianceevenementen.nl / 0314-625109.

VOEGBEDRIJF W.B. VAN DEN BOS

APK Keuring Schade herstel Ruitreparaties

In-en verkoop nieuw- en gebruikte auto’s Onderhoud alle merken Airco controle en reiniging

w w w. autobedrijfniesi n k . n l

Radio Ideaal NJ 2011.indd 8

PASTOOR BOUWHUISSTRAAT 25 7223 LJ BAAK Bel voor vrijblijvend advies of offerte

0575 - 441626

18-11-11 19:09


“De Muzikale Ontmoeting”: voor u, voor jou, voor iedereen Door Wim Zemmelink Wim Zemmelink is als senior de grote trekker achter het programma Kerk en Radio, dat Ideaal al lange tijd iedere maandagavond uitzendt tussen 19.00 en 20.00 uur.

Commissie Kerk en Radio In de gemeente Bronckhorst bestaat een interkerkelijke commissie met de naam ” Kerk en Radio”. Deze commissie zorgt dat er wekelijks op de maandagavond een muzikaal en informatief programma uitgezonden wordt bij Radio Ideaal. Het programma draagt de naam “De Muzikale Ontmoeting”. De uitzendtijd van dit programma is van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Ideaal genomineerd voor Lokale Omroep van het jaar 2010 Door Bjorn Kummeling Bjorn Kummeling kwam op heel jonge leeftijd in contact met Ideaal als onze eerste weerman uit Silvolde. Inmiddels volwassen is hij gegroeid in zijn rol bij Ideaal en vervult hij de functie van penningmeester.

Vorig jaar werd Ideaal genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het jaar 2010. Het was voor het eerst in het bestaan van de awards dat een Achterhoekse omroep deze nominatie in de wacht wist te slepen. Voor de Lokale Omroep Awards zijn 288 programma´s van 97 verschillende lokale omroepen ingezonden. Na een voorselectie zijn de 10 beste lokale omroepen van Nederland genomineerd voor deze titel. Naast Ideaal zijn ook de omroepen uit Beuningen, Breda, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Maastricht, Nijmegen, Rijnwoude en Venlo genomineerd. Het radioprogramma ‘Gemeenteraadsverkiezingen 2010’ van Radio Ideaal mocht bovendien een nominatie voor beste radioprogramma in ontvangst nemen. De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards.

Met het uitreiken van deze Awards wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s. De jury heeft bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en een actuele, informatieve website. Op woensdag 2 juni 2010 werden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. De jury van de Lokale Omroep Awards 2010 bestond uit juryvoorzitter Marieke de Vries (NOS), Mezen Dannawi (NPO), Kees de Groot (Media Academie), Timo Kamst (Opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Latijnhouwers (RTL4) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines). Het jurysecretariaat wordt gevormd door Carmen Fernald (KRO) en Mireille van der Werff (freelance regisseur en redacteur). Met twee nominaties op zak reed een trotse groep medewerkers en bestuurders naar Hilversum. Het daar verkregen juryrapport was lovend over de werkwijze van Ideaal als omroep. De jury was zeer te spreken over het gevarieerde programma-aanbod en het werken met één redactie voor radio, tv en internet. Ideaal laat volgens de jury zien dat een omroep met louter vrijwilligers niet onder hoeft te doen voor omroepen met één of meerdere betaalde krachten. Ook het ingezonden radioprogramma, de Gemeenteraadsverkiezingen 2010, werd positief beoordeeld door de jury. De goede voorbereiding, de technische verzorging en de keuze van de locatie (het gemeentehuis) werden zeer positief ervaren. Dat gold ook voor de rol die burgemeester Aalderink speelde in het uitslagengedeelte. Tips waren er ook: Ideaal mag zich kritischer opstellen en meer op zoek gaan naar de emotie bij de gasten.

Kerk en samenleving Naast veel bekende geestelijke zang en muziek kunt u luisteren naar vaste programma onderdelen, zoals een vraaggesprek met iemand uit de regio die iets te vertellen heeft over kerk en samenleving. Gedicht of overdenking Ook is er regelmatig een overdenking te horen van predikant, pastoor of ander kerkelijk werker. Gemeenteleden laten zich in dit deel van het programma ook steeds vaker horen d.m.v. een gedicht of voordracht. Agenda Om 19.30 uur is er een korte agenda met allerlei kerkelijke informatie. Muzikale Verzoekjes Het is ook mogelijk om een lied aan te vragen voor u zelf of voor een ander. Hiervoor kunt u op de maandagavond na het programma, tussen acht uur en half negen, bellen met de studio in Zelhem (tel. 0314-624002). Het gevraagde lied zal dan, na overleg met u, in een volgende uitzending te beluisteren zijn. Ook kan er hiervoor tot vrijdags voor de uitzending gebeld worden met de fam. Zemmelink in Zelhem (tel.0314-622878) De commissie “Kerk en Radio” wenst u veel luisterplezier.

De award voor beste radioprogramma ging uiteindelijk naar Haarlem 105 met een special rond het faillissement van HFC Haarlem. Omroep Venlo werd voor de derde keer uitgeroepen tot lokale omroep van het jaar.

Installatiebedrijf Arthur Berendsen B.V.

2thepointdesign.nl

DAGELIJKS GEOPEND VANAF 10.00 UUR

Leeuwencamp 14, 7223 LV Baak Tel: 0575-441920, ab.installatie@hotmail.com www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 9

info@ideaal.org

Markt 23 – 7021 AA Zelhem • Telefoon: 0314-620055

WWW.DESMOKS.NL Telefoon: 0314-624002

Pagina 9

18-11-11 19:09


Met een maatje minder het nieuwe jaar in! All in Shape Zelhem Nijverheidsweg 2/4 • 7021 BX Zelhem Telefoon: (0314) 62 57 63 b.g.g. mobiel: (06) 51 98 11 50 E-mail: info@allinshape.nl

Uw adres voor: • Nieuwbouw • Verbouw • Lijmwerk • Metselwerk feliciteert Radio Ideaal met het 20-jarig jubi leum!

www.vacbouw.nl • T. 0314-622443 Popkoor Zanglessen Kinderpopkoor Muziek voor de kleintjes

Zaterdag’s verkoop aan particulieren van een groot assortiment tuinplanten Maartje Epema zangdocente

Deldensebroekweg 4 7251 PL Vorden Mob. nr. 06 - 44022968 www.muziekopvenhorst.nl

Loorweg 4 7021 ML Zelhem - Tel. 0314-621063

Popkoor Venhorst in oprichting; meld je nu aan!

Het popkoor werkt met de bekende Singergy-zangmethode. Het landelijke succes van deze laagdrempelige ’ methode is te danken aan het gebruik van professionele zangoefen-CD s en songteksten.

INSTALLATIETECHNIEK WATERTECHNIEK

Zutphen-Emmerikseweg 13b 7227 DE Toldijk - Tel.: 0575 45 20 41 - Fax: 0575 45 20 51

Computers & Supplies Cursussen Netwerkbeheer Randapparatuur Reparaties Webdesign

www.verheytoldijk.nl - info@verheytoldijk.nl

Computers & Supplies Computers & Supplies Cursussen Computers & Supplies Netwerkbeheer Cursussen Randapparatuur Cursussen Reparaties Netwerkbeheer Computers & Supplies Netwerkbeheer Webdesign Randapparatuur Cursussen Randapparatuur Ke nnisNetwerkbeheer - Kwaliteit Reparaties Service - BRandapparatuur Kennis - Kw Reparaties etrou aliteit Reparatieswbaarheid Markt 1, 7021 AA Zelhem Webdesign Service - B Uw oploss ing o etrouwbaar p het gebie Webdesign Webdesign Telefoon: 0314 620144 d van heid computers Markt 1, 7021 AA Zelhem en webdesi Fax: 0314 620126 Uw oplos gn sing op het Telefoon: 0314 620144 gebied van www.dpcsolutions.nl K e n n is Kennis - Kw- Kwaliteit computers en webdesig ServiceKe info@dpcsolutions.nl Fax: 0314 620126 - Bnentira n soluwi-tbaeKairwtheaidlite S e r v Markt 1, 7021 AA Zelhem i c it e www.dpcsolutions.nl US w -oplo erBvssiecintegroop-uhw b a e a t r Telefoon: 0314 620144 g h e e b ie Betroud wvabnid computers info@dpcsolutions.nl Markt 1, 7021 AA Zelhem aarh en

Radio Ideaal NJ 2011.indd 10

eid Fax: 0314 620126 Uw opl oUswsing op h webdesign Markt 1, 7021 AA Zelhem e t geb oplos Telefoon: 0314 620144www.dpcsolutions.nl computers sing op heietdgveabnied va Telefoon: 0314 info@dpcsolutions.nl 620144 n Fax: 0314 620126 compeuntewres bdesign e n webdesig Fax: 0314 620126 n www.dpcsolutions.nl www.dpcsolutions.nl info@dpcsolutions.nl

18-11-11 19:10


of dit bij ons mogelijk was. Van KPN konden we toestemming krijgen om op maximaal 30 meter hoogte de ontvangst schotel te plaatsen. Dus bij mooi helder weer met verrekijker naar 30 meter hoogte en zoeken of de studio in de Stationstraat zichtbaar was. In de tuinen achter Expert staan echter een paar zeer hoge dennen en coniferen. Daar moesten we tussendoor, zo leek het. De plaats bij de studio was echter zeer moeilijk te zien. Collega Marcel kwam met de oplossing om de plaats te bepalen. Hij kocht een grote felkleurige ballon met gas. De zendschotel mocht op 11 meter hoogte dus werd aan de ballon een touw van elf meter lengte geknoopt. Ik weer met verrekijker naar 30 meter hoogte aan de ontvangstkant en Marcel met ballon op 11 meter hoogte aan de wandel rondom de studio. We maakten contact met elkaar via de mobiel. Eerst was er niet veel te zien maar opeens kwam de oranje ballon te voorschijn tussen de bomen. Zo was de plaats bepaald en kon het systeem besteld worden. Na de installatie is de geluidskwaliteit vele malen beter en in stereo.

Technische ontwikkelingen gedurende 20 jaar Radio Ideaal Door Wim Eelderink Wim is vanaf de oprichting in 1991 tot 2010 lid geweest van het dagelijks bestuur van Radio Ideaal. Verder is Wim als senior onmisbaar met zijn kennis en ervaring in onze technische staf.

Techniek in 1991 Toen we in 1991 met de lokale omroep begonnen moesten we met relatief eenvoudige spullen een start maken. We moesten echt op de kleintjes letten. Onder de medewerkers was er wel redelijk wat studio apparatuur aanwezig, waar we een keus uit konden maken. Een goedgekeurde zender en antennes moesten echter nieuw gekocht worden. De prijzen van destijds Destijds was de prijs van een 100Watt zender zo rond de 5000 gulden. Omdat lokale omroepen nog maar kort waren toegestaan waren er nog niet veel leveranciers van zenders. De firma TPM uit Baexem leverde onze eerste 35 Watt zender. Prijs 2250 gulden. Het bijgeleverde antennesysteem met 4 dipolen was 800 gulden. Met deze combinatie was het voor ons toegestane vermogen van 80Watt erp goed te realiseren (red.: erp staat voor het door de antennes afgestraalde vermogen). Om het geluid van de studio op de zender te krijgen huurden we bij KPN een analoge geluidslijn. Een digitale lijn was beter maar 6 keer zo duur. Op 15 december 1991 konden we hiermee onze start maken. Onweersklap Lang duurde de pret echter niet want binnen 2 maanden werden we midden in de nacht verrast door een geweldige onweersklap. Het bleek een voltreffer in onze mast te zijn. De zender was

helemaal zwart van binnen en het antenne systeem idem dito. Na een week was alles weer nieuw vervangen en konden we opnieuw van start. Wij blij, de verzekering niet. De mast in Met hulp van de gemeentes konden we een aantal jaren later in Hengelo en Steenderen een plek krijgen in de nieuw te bouwen GSM masten van KPN. Mede vanwege de hoge eisen kozen we voor de professionele antennes van Kathrein. Een dergelijk systeem ( 2 antennes plus koppelaar) kost 4000 euro maar is het geld dubbel en dwars waard want door de statische aarding kunnen deze antennes een voltreffer van de bliksem gewoon verdragen. Mede door de voortreffelijke potentiaal vereffening van de GSM masten, hebben we daarna gelukkig nooit meer schade gehad van het onweer.

Soundprocessing Ook soundprocessing kan en mag natuurlijk niet ontbreken. Anders kun je niet het maximale geluidsniveau uit je zender halen. Maar ook omdat we Agentschap Telecom op bezoek kunnen krijgen, die met de zogenaamde stockemasker meting komt controleren of we aan de maximale frequentiezwaai voldoen. Om de geluidskwaliteit op alle 5 zenders in ons zenderpark kwalitatief goed en gelijk te krijgen worden het stereogeluid en de rds als één MPX signaal aan de zenders doorgegeven. Studio In de studio’s zijn tussendoor ook de nodige verbeteringen aangebracht in de vorm van nieuwe mengpanelen en een automatiseringssysteem. Nieuwe generatie Ons eerste automatiseringssysteem is inmiddels vervangen door een nieuwe en modernere generatie waar ik als “oudje” niet veel meer van begrijp. Daar hebben we de jongelui voor, zullen we maar zeggen. Daarom beperk ik me maar tot het zenderpark en de verbindingen. Dat is meer “mijn ding” zeggen ze tegenwoordig. Ik wens u nog veel luisterplezier toe.

Stereo Toen KPN een aantal jaren terug stopte met de analoge geluidslijnen moest er een andere oplossing gezocht worden. Ook de wens om, na al die jaren in mono, nu ook in stereo uit te gaan zenden werd in onze zoektocht meegenomen. Digistream lijnen zijn nog steeds erg duur. Ook de aanschaf van codecs werd overwogen maar deze digitale kastjes hebben weer een vertraging van het geluid als nadeel. Straalverbinding Uiteindelijk viel onze keus op een 10 Ghz straalverbinding. Hiervoor is echter, net als bij satellietontvangst, een zichtverbinding noodzakelijk. Dus moesten we eerst uitzoeken

Wij Dick en Willemien Altena van installatiebedrijf Altena. Kijk ook eens op www.altena-ruurlo.nl Met vriendelijke groet, Dick en Willemien Altena Heten u

U kunt al bijna 70 jaar bij ons in de regio terecht voor al Uw installatiewerk zoals CV aanleg, reparatie en onderhoud, loodgieterswerk, elektrische installaties, inbraak installaties, elektrische zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en voor nog veel meer zaken staan wij voor u klaar. Aan de Borculoseweg nr 9 in Ruurlo, ook voor al storingen en service werk kunt u bij ons terrecht 7 dagen per week. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0573-451364 of info@altena-ruurlo.nl. In onze winkel kunt u verder terecht voor al Uw bruin- en witgoed, kleinhuishoudelijke apparaten nieuw aankopen maar ook voor eventuele reparaties.

www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 11

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002

Pagina 11

18-11-11 19:10


A.M.S.

VERHUUR &

VERKOOP STEIGERS

REGIOVERHUUR

HUMMELO

ohyl

885

061110 8

Boom-, groen- en landschapsverzorging

Tevens voor bestrating, tuinaanleg en haardhout

BARBECUE?

WIJ MAKEN ER EEN FEEST VAN! www.heinenvlees.nl

www.bohyl.nl Tel. 0314-380647

VAN DAKKAPEL TOT DEUR...

Hengelo

Bent u zuinig op uw huis én poen, dan zou u meer met Van Hal Schilderwerken moeten doen. Voor al uw : * * * * * *

binnen- en buitenschilderwerk. beglazingswerkzaamheden. houtrotreparaties. wandafwerking. bouwkundig onderhoud. en kleuradviezen.

KOZIJNEN, DEUREN, LUIKEN, DAKKAPELLEN EN GEVELBEKLEDING

Kunt u terecht bij Van Hal Schilderwerken, want sommige klussen laat je alleen over aan Vakmensen!

Van Hal Schilderwerken v.d. Heijdenstraat 11 7223 LC Baak 0575-442434 06-19373988 www.vanhalschilderwerken.nl

ZELHEM T. 0314-622308 WWW.HUNTINKKOZIJNEN.NL

ZELHEM

K ROEGFEESTEN -tot 150 personen-

Smidsstraat 10 7021 AC Zelhem

B UFFETTEN

Koud/warm- Hapjes- Themabuffetten

P ARTYRUIMTE

tel: 0314-621385

D E D EALE”

-van 25 tot 100 personen-

Voor al uw huishoudelijke artikelen, speelgoed en multimedia.

NU MET GROOT ZONNETERRAS

P ARTY - CATERING

www.debierkaai.nl

E info@debierkaai.nl

Wichmondseweg 30

7223 LH Baak

KUNSTSTOF!

Feliciteert

Radio Ideaal met hun

20 jarig bestaan.

Baak T (0575) 44 13 15

Booltink Konstruktie HOFSTRAAT 3 7223 LR BAAK TEL: 0575-442044 Fax: 0575-442092

B B

• • • • • •

Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s Onderhoud APK Tijdens onderhoud stellen wij u een leenauto ter beschikking Schadewerk, ruitreparaties op basis van verzekeringsvoorwaarden Airco inbouwen

Z.E. weg 113 7223 DB Baak Telefoon: +31 (0)575 - 44 14 48 Fax: +31 (0)575 - 44 18 22

www.autobedrijfwisselink.nl info@autobedrijfwisselink.nl

ELBD .nl erwin Lam bouwkundige dienstverlening

Voor projectorganisatie in de bedrijfshuisvesting nieuwbouw, verbouw en renovatie

Erwin Lam Mobiel: 06-57333615

Radio Ideaal NJ 2011.indd 12

Zutphen Emmerikseweg 64 7223 DJ Baak Tel. (0575) 441 252

• Ontwerpen van nieuwe, en veranderen van speciale sieraden in opdracht o.a.: - Trouw- en relatieringen - Herinneringssieraden • Reparatie- en restauratie werkzaamheden • Zetten van edelstenen • Verkoop van gouden en zilveren sieraden ●

18-11-11 19:10


Een 20-jarig legaal “IDEAAL” jubileum Door Wim Potman Wim Potman is vanaf de oprichting lid van het Algemeen Bestuur. Met zijn jaren lange ervaring in het onderwijs als leraar en directeur aan de Loo-school en met de nodige humor een betrouwbare rots in de branding bij Ideaal.

Muziek is de beste millesien, a´j ´t effen neet ziet zitten Door Gerbert Abbink Gerbert Abbink maakt als senior al enkele jaren deel uit van het team van medewerkers van Ideaal. Het Achterhoeks dialect gaat hem na aan het hart, dit draagt hij uit in zijn programma op de zondagmorgen tussen 11 en 12.

Dialect In eur twintigjorige bestaon, hef Radio Ideaal altied andach egegven an ´t dialect zo as dit hier in de Achterhoek wördt esprokken. Eerst met “ ´t Smoksuur”, een programma met muziek en verhalen in de Achterhoekse taal. Daornao werd allene streektaal muziek edraejd met zo rond half twaalf ´n präötjen in ´t dialect. Proat en muziek Vanaf oktober 2009 is ´t dialect uur op de zundagmargen anders in-evuld. De praot is in ´t dialect van de Achterhoek, met amparte weurden, verhalen en gedichten, de limerick van de wekke en d´r zit ´n vrouwe of keal op de praotstoel. Muziek wördt e-draejd uut Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabent, Limburg en natuurlek ´t meeste uut Gelderland. De streektaal uut die provincies slot good aan bi-j ons geleuf dat de streektaal deur-egeven mot worden an onze kinder. Jonge leu Gelukkig bunt d´r nog steeds jonge leu die via de muziek zich verdiept in ´t dialect en dat in ´n band laot heuren. Met as grote veurbeeld Normaal, Boh Foi Toch en The Spitfires, die neet allene in de Achterhoek, maor aoveral in ´t land optraedt en dat met volle succes doet. Ok ´t Starink Instituut be-ieverd zich um de streektaal laevendig te holden en hef ´t vast-elegd in de WALD spelling. Door komt met regelmaot buukskes in ´n streektaal op de markt en bunt d´r ok veur de laegere scholen verhalen in boekvorm uut-egeven. Boeren Toch vindt volle luu dat ´t de taal van boeren is en vake slecht te verstaon. Dat ze de meiste muziek op radio en tv ok neet verstaot, maor de stemme of de melodie zo mooi vindt dat ze daor wel naor luusterd, wördt vake vergetten. ´t Dialect uur zo as ´t now wördt uut-ezonnen, is as volgt op-ezet.

Priesvraoge De leste zundag van de maond is d´r ´n priesvraoge waorop de luusteraars könt reagere um ´n dialect woord of gezegde te verklaoren, daor is dan ´n leuk priesken met te winnen. Veur de programma makers is ´t ok interessant um te heuren waor de luusteraars aoveral vandan belt. Verhalen en gedichten De verhalen en gedichten komt uut de hele Achterhoek en wordt meestal veur-elaezen deur de schrievers zelf. De limmericken bunt o.a. van Henk uut Darp en in “op de praotstoel”, heurd i-jleu stukskes van cd´s met Achterhoeks en Drenths plat. Uut de olde deuze Ok wördt andacht egeven an olde opnamen van lp´s die an-ebaoden wordt. Dit komt dan in ´t onderdeel “uut de olde deuze”. Regelmaotig kump d´r nieje muziek in de studio, zodat ok Radio Ideaal ´n springplanke veur de kommende artiest kan waezen. De streektaal muziek en ´t dialect laeft nog volop, dat könt i-jluu elke zondagmorgen beluustern. Radio Ìdeaal Dialect, zundag ´s margens van 11 töt 12 uur.

Bericht uit het G@STENBOEK Leeuwarden , September 2011 Zondagmorgen, de klok loopt naar elf uur, de koffie geurt door de kamer en alles is start klaar om via mijn laptop te luisteren naar Radio Ideaal. Als geboren Achterhoekse, maar al 57 jaar wonend in het Friese land, wordt vanuit de Friese hoofdstad Ljouwert met belangstelling geluisterd naar het radio programma Ideaal Dialect. Het belangrijkste is dat de cultuur en folklore uit de provincie’s blijft bestaan.Via mijn man heb ik het Drenth’s, Gronings en daarna de Fryske taal eigen gemaakt en staat dagelijks “Omröp Fryslan”aan. Hier wordt bijna dagelijks streektaalnieuws en muziek uitgezonden. Maar waar je in je leven ook terecht komt, blijf je “Memme’s taal in ere houden en dat is voor mij het Achterhoeks dialect.

Een krantenkop, die niets doet vermoeden, maar toch…. in de 80-er jaren van de vorige eeuw, dus de tijd van vóór “Ideaal”, vonden er in de Achterhoek nog al wat activiteiten plaats, die volgens de toenmalige toezichtheren niet door de beugel konden. Het waren de rumoerige jaren rondom de illegale piratenzenders, die talrijke luisteraars met de oren aan de radio gekluisterd hielden. De opsporingsdiensten hadden er hun handen aan vol. Grote en Kleine Piraten werden aan de tand gevoeld maar het opsporen van de zenders was vaak een groter probleem! Het was dan ook voor velen een rumoerige tijd, die af en toe de bloeddruk flink verhoogde. De spanning steeg ten top, toen de mobiele eenheid een inval deed in de Slangenburg. Ik herinner me nog goed welk een onrust die actie teweeg bracht, ook bij de overige “deugnieten”. Het was “hot news”, dat zelfs het toenmalige hoofd van de Looschool, de heer Hennink, er toe bracht de introductie van de schoolkrant van februari 1981 er op aan te passen. De collega piraten en “kleine piraten” volgden dit nieuws op de voet en hoopten weer op een wat rustiger vaarwater, want wie nu eenmaal besmet was met het “zendvirus” was moeilijk te genezen. De 80-er jaren bleven spannend, want als iets niet mag, nodigt het juist uit om er mee door te gaan en uit te blijven zenden al was het alleen maar om de “luistervrienden” een groot plezier te doen.Toen de voorlopers van “Ideaal” de grond te heet onder de voeten werd, is er toch maar gezocht naar een legale oplossing, die onder bepaalde voorwaarden mogelijk werd gemaakt. De druk werd daardoor van de ketel gehaald, terwijl het “zendvirus” niet meer bestreden hoefde te worden. Binnen de school waar ik werkte, voerden we als team jaarlijks met Sinterklaas een toneelstuk op voor de kinderen, dat gerelateerd was aan een “hot-item”. Nou, die keuze was dat jaar snel gemaakt: Illegale zendpiraten! Een aantal van de huidige bestuursleden en medewerkers van “Ideaal” zullen zich dit gebeuren nog wel herinneren, al is het al lang geleden, dat jullie als kleine toekomstige zendpiraten tussen het publiek zaten. Begin 90-er jaren werd ik gebeld met de vraag als bestuurslid zitting te nemen in de nieuw op te richten lokale omroep. Een aantal “bloedgroepen” moesten reglementair in het bestuur vertegenwoordigd zijn, waaronder ook Onderwijs en Educatie. Na wat bedenktijd heb ik toegezegd, met als gevolg een hele lange bestuurlijke zit richting 20-jarig jubileum. In al die jaren is er op talrijke vergaderingen heel wat de revue gepasseerd, waarbij ik een compliment wil maken naar vooral het Dagelijks Bestuur, dat met wisselende leden, bergen werk heeft verzet. Een goed bestuurlijk fundament, en het enthousiasme, de visie en de tomeloze inzet van alle medewerkers hebben “Ideaal” tot een blijvend succes gemaakt. Het is dan logisch, dat “Ideaal” zijn 20-jarig jubileum kan en mag vieren. Mijn persoonlijke felicitaties gaan dan ook uit naar alle bestuursleden en medewerkers, die allemaal, als vrijwilliger, “Ideaal” hebben gemaakt tot wat het nu is! Tot slot wens ik “Ideaal”, voor wat betreft radio, t.v. en internet een succesvolle toekomst toe!

Ans Kuilman-Abbink

feliciteert Radio Ideaal

met hun 20-jarig bestaan.

Toverstraat 5, 7223 LN Baak, 0575 441677

www.wolbrink-masselink.nl

Nieuwbouw Verbouw Utiliteitsbouw Renovatie Onderhoudswerk Monumenten Stallenbouw Machinalehoutbewerking

Zeer binnenkort hebben wij een “aanleun” -woning beschikbaar in hartje Hengelo. Geschikt voor een zelfstandig echtpaar met zorgvraag en behoefte aan ondersteuning

www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 13

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002

Pagina 13

18-11-11 19:10


VAN DER MONDT

Antoon Wuestman

Coaching en Training

voor:

Petroleum Landbouwdiesel H.B.O.1

Steun, met nadruk op effectiviteit

Feliciteert

En flessen Primagaz

Ruurloseweg 52 • 7255 DJ Hengelo Gld Tel. 0575 - 461392

Radio Ideaal met het 20 jarig bestaan

Dus voor al uw olieprodukten bel ons. Wij geven u graag meer informatie.

www.feltsigt.nl

Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde

Loes Thiele  Acupunctuur, Shiatsu-therapie en Shiatsu-therapie voor kinderen

Uw adres voor reflexzone-/energetische therapie en procesondersteuning voor bedrijven en particulieren (o.a. individuele coaching, groepscoaching, teambuilding en zakelijk ‘sparren’)

Radio Ideaal, gefeliciteerd met jullie jubileum

‘De TULP’

Vierakker 0612405530

www.antoonwuestman.nl

  



Sekdijk 1 7251 JB Vorden Tel. 0575 556902 06 - 212 911 78

 

Ruurloseweg 15 7021 HA Zelhem Tel. 0314-620588

Lid Zhong Ned. Ver. T.C.G.

www.antoonwuestman.nl



Feliciteert Radio Ideaal met hun 20 jarig bestaan!

Kieftendorp 11 7255 MG Hengelo Gld. Tel. (0575) 46 72 78

Stationsstraat 28, Zelhem Tel. 0314 - 62 51 06 www.drogisterijoosterink.nl

FIETSEN • BROMFIETSEN ELECTRISCHE FIETSEN

Installatiebedrijf Wiltink feliciteert Radio Ideaal met haar 20 jarig jubileum !

Wilhelminalaan 3, 7251 EN Vorden info@rijschoolhorstman.nl 0575-55 10 12 (na 21.00u) 06-12 10 81 70 (overdag)

Netwerkweg 4 • 7251 KV Vorden Tel.: 0575 55 16 56 • Fax: 0575 55 26 06 E-mail: info@wiltink-vorden.nl

www.rijschoolhorstman.nl

ACCESSOIRES HENGELO GLD.

info@slotboomtweewielers.nl www.slotboomtweewielers.nl

*Kozijnen*Ramen*Deuren* *Hefschuifpuien*Vouwwanden* *Trappen* Timmerfabriek Besseling B.V. Koekoekstraat 5 Vierakker Tel. 0575-520881 www.timmerfabriekbesseling.nl info@timmerfabriekbesseling.nl

Het beste uit jezelf Gildenweg 11 Zelhem

www.dehogevoort.nl

Specialist in het reinigen van evenemententerreinen

T: 0314 620471 F: 0314 620390 E: info@dehogevoort.nl

Hummeloseweg 10 • 7255 AH Hengelo (Gld) Tel: 0575 46 35 39 Metselbedrijf E.v. Zuilekom

Contact: info@paperservices.nl tel. 0575 – 46 13 63

www.smederijbesselink.nl

voor metsel-, tegel- en stucwerk

PMS producent van o.a. inpak, bloemen en maskeerpapier. Rollen en vellen zowel bedrukt als onbedrukt. Leverancier van afdekmaterialen voor schade herstelbedrijven, schilders en stukadoors.

Lankhorsterstraat 30 7334 ST Wichmond/Hengelo GLD T. 0575 46 27 10 M. 06 517 909 46

JERA-ICT B.V.

MAROPE op Landgoed Zelle

ICT-Dienstverleners

gespecialiseerd in systeem- netwerkbeheer en netwerkinstallaties bij het MKB Keijenborgseweg 5, 7021KP Zelhem

Feliciteert Radio IDEAAL

Radio Ideaal NJ 2011.indd 14

Logeren, weekend en dagbesteding voor verschillende leeftijden en achtergronden. Voor informatie: Jeroen Hoppen www.marope.nl Tel: 06-40278094

18-11-11 19:10


“Inhoud en binding” Lokale omroep en politiek Door Bjorn Kummeling Het besef dat je als politicus het beleid moet verkopen, zit er bij de meeste lokale bestuurders wel in. Zeker nu ook in Bronckhorst de komende jaren fors bezuinigd moet worden is het van belang dat besluiten worden toegelicht. De gemeente heeft minder geld te besteden en tegelijkertijd worden taken vanuit de landelijke overheid naar de gemeente overgeheveld. De interesse voor lokale politiek vanuit de inwoners varieert en is afhankelijk van wat er speelt in de gemeente. Als inwoners in hun portemonnee geraakt dreigen te worden dan is er meer belangstelling dan als onderwerpen verder van de inwoner afstaan.

Radio Ideaal en lokale politiek Wat doe je als lokale omroep aan politiek? En op welke manier zorg je voor interessante programma’s? Dat zijn vragen waar Radio Ideaal zich al twintig jaar mee bezig houdt. Bestuurskundigen zijn het er over eens: zij wijzen politici met klem op het belang van lokale media. Van de andere kant is politiek aantrekkelijk als inhoud voor radio- en televisieprogramma’s. Politiek is ook een middel

Ideaal Liedjes door de jaren heen Tja, bij 20 jaar Ideaal komt bijna vanzelfsprekend naar voren: ‘moet er nog weer een jubileumlied geschreven en gezongen worden?’. Ja dat is met zo’n mijlpaal wel weer zeer wenselijk…

om kijkers en luisteraars aan je te binden en spraakmakende programma’s te maken. Want mensen interesseren zich voor alles wat direct naast de deur gebeurt, ook politiek. In het nieuwsprogramma Achterhoek Totaal besteedt Radio Ideaal op donderdagavond tussen 18 en 19 uur aandacht aan lokale politiek. Regelmatig zijn wethouders of gemeenteraadsleden te gast in het programma en dat levert interessante gesprekken op. Gemeenteraadsverkiezingen De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor Radio Ideaal en de lokale politiek van groot belang. Voor de omroep is het telkens weer een uitdaging om goede, informatieve programma’s te maken die interessant zijn voor en te begrijpen zijn door een brede doelgroep. In de aanloop naar de laatste lokale verkiezingen in maart 2010 zaten Radio Ideaal en de gemeente Bronckhorst al in een vroeg stadium met elkaar om tafel. Voornaamste doel: de inwoner informeren over wat er speelt in de gemeente en over de onderwerpen waar het om zou gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Verkiezingsdag en verkiezingsavond Tijdens de verkiezingsdag maakten Radio Ideaal en Ideaal TV overdag verschillende korte reportages. Vanaf 21 uur ’s avonds werd er live uitgezonden vanuit het gemeentehuis in Hengelo. Het verkiezingsprogramma werd gepresenteerd door Daniël Wouda en Björn Kummeling. Het werd een veelzijdige avond met uitslagen, gesprekken met lokale politici en belangstellenden. Ook was er live muziek. Het radioprogramma werd door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroep in Nederland, in 2010 zelfs genomineerd voor radioprogramma van het jaar. De nominatie vormde voor de betrokken medewerkers (technici, presentatoren, redactiemedewerkers) een extra vorm van waardering. Spannende verkiezingsavond De verkiezingsavond in Bronckhorst duurde uiteindelijk tot in de kleine uurtjes. Terwijl de uitslagen uit de omringende gemeenten vanaf half 11 binnen druppelden, bleven politici en inwoners van Bronckhorst tot na middernacht in spanning zitten. Burgemeester

Toen ik Hein de eerste keer de tekst liet lezen, was ik behoorlijk nerveus. Mijn eerste tekst en dat onder ogen van zo’n succesvolle tekstschrijver! Maar hij was meteen razend enthousiast, leuk! We hadden afgesproken dat Hein ons in de Ideaal Studio zou komen ophalen om naar zijn opnamestudio in Haaksbergen te rijden. We gingen met Hein en 5 Ideaal medewerkers in zijn auto die richting op. Wat hebben we gelachen onderweg. De mooiste en sterkste verhalen en belevenissen van hem vertelde hij tijdens die prachtige rit. Hij reed steeds langzamer, zodat hij nog meer hilarische ervaringen aan ons kon vertellen. Met grote baard en nog grotere hoed kwamen we in de studio waar het lied met veel plezier werd ingezongen en tijdens het laatste couplet mochten we zelfs als achtergrondkoor dienen. Een geweldige ervaring!!

Meteen daarna gaan de gedachten dan weer terug naar 10 jaar geleden. Ook toen kwam het idee om een speciaal ‘Ideaal jubileum lied’ te gaan schrijven. Het was zo’n beetje het eerste nummer waarvan ik de tekst mocht gaan maken. En ja, wie vragen we voor het inzingen? Diverse artiesten waar we toentertijd al contacten mee hadden passeerden de revue: Ondermeer Arne Jansen, Boh Foi Toch en Normaal..Maar uiteindelijk besloten we om Hein Michelbrink van The Spitfires te benaderen. Razend Nu we 10 jaar verder zijn en dus het 20 jarig jubileum met rasse populair waren ze. Met hits als ‘Links van Varsseveld, Kaboutertje, schreden naderbij komt, is het tijd voor een nieuw jubileum nummer… De tekst is klaar en wordt wederom door een bekende De haan is dood, Blonde Harremien enzovoort… band ingezongen. De productie en opnames vinden plaats in Hein gebeld en hij was direct bereid om het lied in te zingen bij de opnamestudio van onze collega Jeroen Muller. In de tweede hem in de studio. Een melodie voor het lied had ik al in mijn hoofd. week van december, dus vlak voor het jubileum zal de plaat Een bestaand nummer van The Spitfires. Nu de tekst nog. Echt gepresenteerd worden. De single zal dan dé promotieplaat van de week ‘Ons Ideaal’ worden. Iedereen zal het merken dat we een hele leuke klus. Het refrein ging ongeveer als volgt: het 20-jarig bestaan vieren. Tijdens het schrijven besef ik dat er bij Ideaal nieuwe collega’s zijn die in de beginperiode van Ideaal nog Gewoon de gezelligste, is Ideaal, niet eens geboren waren… Veur een lied en een proatjen, Niet volle kabaal. Al 10 jaor ku’j zeggen: Ideaal Nummer 1 De smaak van het liedjes schrijven heb ik daarna best te pakken Veur jong en veur old, joa zo is d’r gin één….

Aalderink maakte per vijf stembureaus de uitslagen bekend en doordat de eerste uitslagen lang op zich lieten wachten liep de spanning op. Uiteindelijk kon rond 1 uur ’s nachts een voorlopige einduitslag bekend worden gemaakt. Wel moest de Kiesraad besluiten om de stemmen uit twee stembureaus te hertellen doordat er kleine verschillen waren geconstateerd bij controles. Lijsttrekkersdebat In de week voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 organiseerden Radio Ideaal en IdeaalTV een lijsttrekkersdebat met de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen. Het debat werd geleid door Hester Macrander. Onder haar leiding gingen de lijsttrekkers met elkaar in discussie over de toekomst van de gemeente Bronckhorst en allerlei lokale zaken. Het debat werd live uitgezonden op Radio Ideaal en in de dagen voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen uitgezonden door IdeaalTV. Crossmediaal Met de website bronckhorstkiest.nl, YouTube en Twitter waren Radio Ideaal en IdeaalTV crossmediaal aanwezig tijdens de verkiezingsdag. Want naast traditionele media als radio en TV heeft de omroep de nieuwe media omarmd in de nieuwsvoorziening voor Bronckhorst en omgeving. Ook was er een bijzondere samenwerking met het bedrijf Notubiz. Via de website liveuitslag.nl konden bezoekers live meekijken in de raadszaal van het gemeentehuis in Hengelo (Gld.) waar door Radio Ideaal een speciale verkiezingsuitzending werd gemaakt. De uitzendingen vanuit het gemeentehuis werden online door 2.700 bezoekers bekeken. Raad- en commissievergaderingen in beeld en geluid Sinds januari 2010 worden de vergaderingen van de raad en de commissies in Bronckhorst live uitgezonden in beeld en geluid. Op de website van de gemeente Bronckhorst vindt u meer informatie en kunt u live meeluisteren en meekijken als er een vergadering plaatsvindt.

gekregen. Onder andere voor Medler 4 het nummer ‘Bronckhorst’ geschreven. Ook zo’n prachtige ervaring tijdens de gemeentelijke herindeling. Het eerste exemplaar werd officieel aan de burgemeester van Bronckhorst op het gemeentehuis uitgereikt en live gespeeld voor veel publiek. Ook ‘Loat toch de boer bestoan’ van Kiek Uut was een heel leuk nummer dat door de jongens met veel plezier op cd werd gezet en waarvan er duizenden over de toonbank gingen… Al met al een leuke bezigheid. Tussen de bedrijven door wat teksten schijven op leuke melodieën. Op naar 25 jaar Ideaal….. Maken we een nieuw ‘Zilveren Jubileum Lied’. Hugo Heideman.

WWW.ELWI

ELWIKRA WWW.ELWIKRA.NL TEL: 0620364752.

Oostelijke Noorderbroekweg 4a 7051GK Varsseveld F: 0315-298465 M: 06-53948472

www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 15

info@ideaal.org

Praktijk voor emotionele groei Christine Biesheuvel NEI®-therapeute

Telefoon: 0314-624002

Weulen Kranenbarg Dr. Grashuisstraat 12 7021 CL Zelhem w.kranenbarg@kpnplanet.nl tel: 0314-624711

terrasoverkappingen - carports - rolluiken zonweringen - markiezen - terrasschermen Pagina 15

18-11-11 19:11


Genieten van de rust en Achterhoekse gastvrijheid. Ervaar het in ons luxe gastenverblijf, voor één of meerdere nachten.

FRANS POLMAN Glaszetbedrijf Schilderwerken

Wij verwelkomen u graag!

Artikelen

Handwerk

Wisselinkweg 6 • 7021 LL Zelhem 0314-641815

Gildenweg 2 - 7021 BR Zelhem Tel. (0314) 62 18 03 - Fax (0314) 62 26 28 E-mail.. info@veenhuisbouw.nl

www.gastenverblijfeenink.nl info@gastenverblijfeenink.nl

Alle soorten beglazing Buiten - en Binnenschilderwerk Wandafwerking Halseweg 59 b 7025 ET Halle Telefoon 0314-631107 Mobiele 06-54317332

®

straatmeubilair

Voer voor professionals Langwerden Veevoeders Hengelo (Gld.) www.lavor.nl

Cafetatia

‘t Middelpunt VCP Streetcare bv Industriepark 2a 7021 BL Zelhem T 0314 62 16 90 www.vcpstreetcare.nl



        

Cafetaria ‘t Middelpunt Doetinchemseweg 1, Zelhem Tel: (0314) 62 32 58

              

Handelsonderneming Koch & Visser Kovi Nederland B.V. Gildenweg 12 7021 BR Zelhem showroom te bezichtigen op afspraak T : 0031 (0)314 623518 F : 0031 (0)314 620603 info@kochvisser.nl www.kochvisser.nl

UW VLOER... ONZE ZORG!

stukadoorsbedrijf voor particulieren

ESSELINK Vierakker Tel. 06 2816 2335

HISSINK

Wat wij beloven, maken we waar! Tevens hét adres voor PVC-, houten vloeren en laminaat.

Wij hebben een scala aan prachtige vloeren in ons assortiment, zowel in tapijt als linoleum. Met of zonder dessin, eventueel gelegd met border of een ander sprekend accent b.v. onder uw eethoek. Wij maken uw vloer op wens en adviseren u gratis binnen uw buget. Wij zijn immers professionals.

Mini-grondverzet en sloopwerkzaamheden.

Postbus 18 • 7270 AA Borculo T (0545) 25 16 71 • F (0545) 25 12 59 www.prowonen.nl

Radio Ideaal NJ 2011.indd 16

• Graven van: Bestratingswerkzaamheden Rooien struiken en stronken Riolering en fundering Vijvers en trampoline’s Spitten tuinen en plantsoenen

• Slopen van: Vloeren Muren

Vraag vrijblijvend naar meer informatie of offerte: Hummeloseweg 34 • 7021 KH Zelhem • tel. (0314) 62 43 95 / 06-20682417

M E U B E L - E N TA P I J T E N H U IS

Hengelo Gld- Ruurloseweg 2 - Tel. (0575) 46 14 84 Ruurlo- Dorpsstraat 27 - Tel. (0573) 45 31 93 Groenlo- Markt 9 - Tel. (0544) 46 33 35

18-11-11 19:11


1200 m2 Winkelplezier 750 m2 Parkeerruimte

Bielemansdijk 21 7025 CN Halle T. 06 - 41 83 85 00 www.nabestaandenverszorging.nl info@nabestaandenverzorging.nl

A AALDERINK

Supermarkt Steenderen

nabestaanden verzorging

Rianne van der Wal

DORPSSTRAAT

14-16

STEENDEREN

Win kaarten voor elke thuiswedstrijd van

Hengelo Raadhuisstraat 9a 7255 (Gld) BK Hengelo Hengelo Hengelo Raadhuisstraat 9awww.gerritsmakelaardij.nl 7255 (Gld) BK (Gld) Hengelo T. 0575 - 465525

de superboeren!

Hengelo(Gld) (Gld) T. 0575 - 465525 www.gerritsmakelaardij.nl RaadhuisstraatHengelo 9a 7255 BK Hengelo Hengelo (Gld) T. 0575 - 465525 www.gerritsmakelaardij.nl

HANDELSONDERNEMING/AANNEMERSBEDRIJF

Vierakkersestraatweg 11 7233 SB Vierakker Tel.: 0575 - 572 400 Fax: 0575 - 572 401 Mobiel: 06 - 22 073 702

wendy barnstijn coach voor paard en berijder... Voor meer info: www.wendybarnstijn.nl mobiel: 06-10910886 manege.baak@hetnet.nl Langendijk 3, 7223 KE Baak, Nederland

Adv.indd 1

EetcafĂŠ De Groes Stationsstraat 2, Zelhem 0314-622044, www.degroes.nl

18-11-11 17:57

Blijf niet rondlopen met uw vragen over kanker

Bel de KWF Kanker Infolijn: 0800-022 66 22 (gratis) Als u met kanker te maken krijgt, heeft u al genoeg zorgen. Blijf daarom niet rondlopen met vragen of onduidelijkheden over uw ziekte, maar bel ons. Wij helpen u graag verder.

feliciteert radio Ideaal!

Rijksweg 14 6996 AC Drempt tel. 0313 - 473033 fax 0313 473343 www.groengildedrempt.nl

Albert Maandag Rijksweg 14 6996 AC Drempt tel. 0313 - 473033 Fax 0313 473343 www.groengildedrempt.nl

Radio Ideaal NJ 2011.indd 17

Lankhorsterstraat 18a 7234 SR Wichmond

E-mail: info@tbm-modelmakerij.nl Telefoon 0575 - 441 737

WWW.TBM-MODELMAKERIJ.NL

18-11-11 19:11


Pedicuresalon Astrid Hoebink

aangesloten bij Pro-voet

Pedicure

Aantekening Diabetische voet en Reumatische voet Wichmondseweg 24 7255 KZ Hengelo gld e-mail: astrid.pedicure@gmail.com Tel. 0575-464096 06-50849914

Ook behandeling bij u aan huis!

drukwerk • print en kopieerservice

Ga naar stopkindermisbruik.nl en word donateur.

Regelinkstraat 16, 7255 CC Hengelo Gld. Tel. (0575) 46 38 18 - Fax (0575) 46 50 88 E-mail: info@uiterweerd.nl - Internet: www.uiterweerd.nl

Feliciteert Radio Ideaal Decoratief • Ambachtelijk • Functioneel Smeedwerk • Diverse laswerkzaamheden • Klein constructiewerk

T: 0314-625011 M: 06-40544879

www.gesink.n l

www.siersmeedwerkenschutte.nl

IEF r US Boe CL EX uper uken S ke et Fri eigen t ui

DE SEVEN STEENEN

Met ruim zestig jaar aan ervaring op het gebied van administratie en belastingzaken, mogen wij onszelf in alle bescheidenheid een betrouwbaar en deskundig kantoor noemen. Of het gaatomhet MKB,deagrarische, particuliere sector of om een non-profitorganisatie, persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Dankzij continue bijscholing zijn we goed op de hoogte van recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving en houden we onze medewerkers scherp. En daarmee u ook.

Uw administratie op orde? Bel vrijblijvend voor een afspraak!

io Ideaal d a R n e r e it c li Wij fe estaan! b ig r ja 0 2 n u met h Any Tyme d’Olde Schole • Rijksweg 88 • Laag-Keppel Tel.: 0314-380050 • www.anytymeoldeschole.nl

telefoon 0314 62 13 33 | www.velthorstgerdessen.nl

www.DESEVENSTEENEN.Nl

FINANCIËLE DIENSTVERLENING

Het beste advies voor u op gebied van Hypotheken en Verzekeringen!!! Bezoekadres tot 1 januari: Narcisweg 2 te Zelhem Bezoekadres na 1 januari: achter Frans Halsstraat 17 te Zelhem

Broeder Financiele Dienstverlening Postbus 230, 7020 AC Zelhem Tel. 0314-625257 www.broeder.net

De Hennenkamp 7, 7021 NN Zelhem Telefoon: 0314 - 620676 • Fax: 0314 - 620676 E-mail: savelo@hetnet.nl • Internet: www.savelo.nl

Brinkweg 23, 7021 BV Zelhem tel. 0314-623045

Alle medewerkers van Radio Ideaal, Van harte gefeliciteerd met jullie

20-jarig jubileum!

Hondenschool Direct Bij Hondenschool ‘Direct’… • Les van een Gediplomeerd Instructeur • Les met geselecteerde groepen op leeftijd en grootte van uw hond • Les met persoonlijke begeleiding voor u en uw hond.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.luciamullink.nl of bel 0314-622361

Radio Ideaal NJ 2011.indd 18

Hofstra Technische Ondersteuning

Keurbedrijf Keijenborgseweg 21 7021 LT Zelhem 0314 - 64 16 13 06 - 53 97 44 41 info@hofstra-techniek.nl www.hofstra-techniek.nl

Elektrische toestellen

WIJNKOPERIJ POLYVIN

Stikkenweg 22 7021 BN ZELHEM tel. (0314) 62 2078 of 06 22 000 987 email info@polyvin.nl website www.polyvin.nl

Draagbaar klimmaterieel en rolsteigers Land-, tuinbouw- en parkmachines

M& J DESIGN de reklamemakers

18-11-11 19:12


De geschiedenis van Ideaal – verhalen uit de oude doos

Door Yvonne Regelink Yvonne Regelink was lid van de initiatiefgroep in 1991 en een van de officiële oprichters van Ideaal. Yvonne vervulde de rol van secretaris in de beginjaren en heeft zich destijds sterk gemaakt voor het verkrijgen van de eerste vergunningen. Yvonne is de vrouw van bestuursvoorzitter René Regelink.

Nu Ideaal in de loop der jaren een enorme groei heeft meegemaakt, zowel in locatie, in organisatie, in presentatie en uitvoering als in aantal medewerkers, zouden we haast vergeten hoe het allemaal zo gekomen is. Klein en vrijwel uit het niets begonnen, als groep enthousiastelingen met een enorme inzet. Vandaar een terugblik in de geschiedenis van Ideaal. 1989 In de omgeving van Zelhem draaiden al vele jaren enige piratenzenders wekelijks hun uitzendingen, enkelen al vanaf de basisschool. Hun grote voorbeeld was Milano. Ze kennen elkaar, zijn grotendeels van dezelfde leeftijd en komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Het uitzenden is illegaal, dit brengt een zekere spanning met zich mee. Het aantal luisteraars is enorm, gezien het aantal reacties tijdens de uitzendingen. November 1990 Er wordt er in de vroege morgen door de radiocontroledienst en politie een inval gedaan bij twee piraten in Zelhem. Consternatie alom. Op veel materiaal wordt beslag gelegd, verslagen wordt de boete in ontvangst genomen. Collega-piraten beraden zich. Is dit het einde van een geweldige hobby? Het blijkt een nieuw begin. Een initiatiefgroep van zo´n 10 personen komt bijeen om een gezamenlijke toekomst als lokale omroep te overwegen. Een groep uiteenlopende personages, gewend aan vrijheid en eigen beslissingen. Maar ook: jong, enthousiast en vol idealisme. Zo ontstaat een nieuw initiatief: Ideaal. Taken worden verdeeld, ieder levert zijn of haar bijdrage. Eerst is het zoeken naar de juiste juridische weg. Hier is geen ervaring mee, ieder deed het liever op eigen wijze. Het vergt behoorlijke inspanning en doorzettingsvermogen.

Januari 1991 Op een koude winterdag rijden de aankomend voorzitter Wim Eelderink, secretaris Yvonne Regelink en penningmeester Everlien Luesink van Ideaal enigszins gespannen naar Doetinchem, waar het toenmalige notariskantoor Kamps & van Exel kosteloos helpt bij de oprichting van de Stichting Lokale Omroep voor Zelhem en omstreken, onder de naam Ideaal. Het concept van de statuten is eerder besproken, nu gaat het slechts om de ondertekening. Zorgvuldig worden de handtekeningen geplaatst, hiermee is de officiële oprichting een feit! Medio 1991 Als lokale omroep moet je aan een hele reeks voorschriften en verplichtingen voldoen. Informatie wordt gehaald bij het Commissariaat voor de Media en de OLON (Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland), en er is af en toe contact met andere lokale omroepen. Er moet een algemeen bestuur komen die alle stromingen uit de samenleving vertegenwoordigd. Gezamenlijk wordt de samenleving afgezocht naar geschikte en welwillende kandidaten. Uiteindelijk wordt voor advies bij de gemeente aangeklopt en ontvangen we de vergunning van het Commissariaat voor de Media. Wat een stap! Van de aanvraag van de frequenties en alle bijbehorende rompslomp zakt soms de moed in de schoenen. Regelmatig wordt tegen een muur van frustratie en onbegrip aangelopen. Waarom zo moeilijk? Maar zoals altijd: de aanhouder wint.

November 1991 Met man en macht werd gewerkt aan het klaarmaken van de nieuwe ruimtes. Schoonmaken, deuren erin, vloerbedekking en een oud bankstel, isolatie, stroom en alle technische voorzieningen. Binnen de groep medewerkers was er veel kennis en grote inzet. Binnen de kortste keren waren de belangrijkste stappen genomen. Wie wil gaan uitzenden heeft een officiële zender nodig, en een mast waar officiële antennes in kunnen hangen. De financiering van zender en antennes deden we door allemaal een bedrag bij te dragen. Allemaal studenten of aan het begin van een werkzaam leven, was dit best een grote stap. Een enkele plaatselijke ondernemer droeg een klein bedrag bij. Het ging maar om kleine bedragen. We moesten immers nog beginnen en men moest nog maar afwachten hoe de zaken zich zouden ontwikkelen. Zender en antennes zijn eerste vereisten en de grootste investeringen. Uit de roemrijke historie van het piratenleven werden andere benodigde materialen hutje bij mutje bij elkaar gelegd. De mast was bij een van de medewerkers beschikbaar. De bovenste gedeelten zijn nog naar de verzinkerij geweest voor behoud van de materialen. In overleg met de gemeente werd gezocht naar een geschikte locatie. Die vonden we achter sporthal de Pol in Zelhem. De gemeente wees ons de plek aan. Er moest wel gesnoeid worden om de plek te bereiken. Maar een geschikte zaag was wel voorhanden. Achteraf vond de gemeente de snoeibeurt wel erg rigoureus. Gelukkig groeit groen gewoonlijk snel weer aan. Op platte wagens werd de mast in delen naar de sporthal gebracht. Dit baarde toch wel enig opzien in de buurt. Verdere voorbereidingen werden getroffen. Op een mooie zaterdagmorgen kwam men met een enorme hijskraan om de mast rechtop te hijsen en in elkaar te laten zetten. Ook zonder hoogtevrees bleek de mast opzienbarend hoog. Vroegen we ons af hoe we in hemelsnaam de antennes en draden bovenin zouden krijgen, Wim en Gert hesen zich in een tuigje en klommen naar boven. Met zweet in de handen stonden de overige vrijwilligers te wensen dat ze niet naar beneden zouden vallen, waarmee werd gevreesd voor hun leven en het voortbestaan van Ideaal. De heren boven kregen echter een enorme kick van de hoogte waar wij slechts een stijve nek kregen van het naar boven kijken en wensen dat alles goed zou verlopen. Bungelend in een tuigje boven in de mast meldden ze ons dat het geweldig was daarboven…

augustus 1991 Na lang zoeken en praten met iedereen die mogelijkerwijs zou kunnen helpen mag de lokale omroep voor Zelhem gebruik maken van een dubbele garagebox bij het oude zalencentrum Dennenlust. Hier stonden voorheen wel rouwauto´s gestald, wat in eerste instantie een wat onrustig gevoel gaf. Maar toch: twee kleine ruimtes, rustig gelegen en helemaal voor Ideaal. De medewerkers waren de koning te rijk.

De Brink Het leukste zwembad in de regio!

Ook voo r uw sala des en kerst pakkette n t citeer i l e f ek Boldi o Ideaal! Radi

Wilt u thuis of op uw bedrijf een feest houden? Dan kunt u ook terecht bij de Boldiek. De Boldiek regelt de catering voor u zoals u wenst. In overleg is vrijwel alles mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een broadpanne thuis laten komen. Gezellig en lekker. Geen zin om af te wassen? Dan kunt u ook het servies huren.

Boldijk 6 • 7025 EL Halle info@boldiek.nl • Tel: 0314-631370 www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 19

info@ideaal.org

Recreatief en sfeerzwemmen, watergymnastiek voor ouderen, aquasportief, baby-/peuterzwemmen, zwemlessen en kinderdisco. Het water is altijd 31°C, er is een glijbaan, bubbelbad en waterpaddenstoel. Kortom: het is altijd leuk en gezellig in De Brink! Kijk voor meer informatie op www.centrumdebrink.nl. Centrum De Brink • Stationsplein 8 - 12 • 7021 CN Zelhem T: 0314 - 622 140 • E: info@centrumdebrink.nl

Telefoon: 0314-624002

Smidstraat 7-9 te Zelhem Tel: 0314-620965 Pagina 19

18-11-11 19:12


Looman onderhoud en montage

B. Susebeek

Zelhem

timmerbedrijf

Voor al uw technisch onderhoud op het gebied van aandrijftechniek hydrauliek pneumatiek stellingwerk

Conventioneel & freeswerk Conventioneel draai- &draaifreeswerk Las- & constructiewerk Las- & constructiewerk Onderhoud en raparatie Onderhoud en raparatie

Tevens machine verplaatsing en demontage werkzaamheden.

Nijverheidsweg 3 Zelhem Nijverheidsweg 3 Zelhem Tel: 0314-624210 • www.maalderinkmetaal.nl Tel: 0314-624210 • www.maalderinkmetaal.nl maalderink.indd 1

loomanm@hetnet.nl 0314625040 of 0622939245

Meeneweg 25B ZELHEM Tel: 0314-621239

18-11-11 17:48

Computers

VakantieXperts Avanti feliciteert Radio Ideaal met haar 20 jarig jubileum! www.reisburoavanti.nl

adv.indd 1

Windows 7 vanaf € 98,00 Jaarlijkse onderhoud pc € 20,00

Cassette,lp,bandrecorder Omzetten naar cd

Rene Obbink Goudsbloemstraat 11 7021 XM Zelhem 06 20002229 r.obbink6@upcmail.nl www.comvi.nl

Herman Smees

ng

cse

m

m

o g.c

rin

e ine

E

UR

ES

MA

SE

S

ON

TC

N ME

G TIN UL

IC RV

ING

ER

G EN

E&

E-mail: info@smees.nl Internet: www.smees.nl

Aanbieding

Muziek

18-11-11 17:54

INE

Ambachtsweg 9 7021 BT Zelhem T 0314 - 62 18 13 F 0314 - 62 18 65

Videobewerking

Reparatie Smalfilm,super 8, In - Verkoop Dia’s, ed. Aanleg netwerk Omzetten naar DVD Jaarlijks Onderhoud

! Machinefabriek ! 3D-Engineering ! Industrieel onderhoud Slagman Techniek B.V. Burg. Langmanweg 16-18, 7021 BK Zelhem Telefoon (0314) 74 01 81 Fax (0314) 74 01 91 WWW.SLAGMANTECHNIEK.NL

úw woonspeCialist

úw woonspeCia

auto- & motorrijschool Lidy FeliciteeRt Radio ideaal

Rijopleidingen vooR de categoRieën:

• A (motorfiets), • B (personenauto) • E (aanhangwagen) • AM (bromfiets).

pluimersdijk 13 7021 HW Zelhem tel. 0314-622556 www.lidy.nl

Natuurlijk bouwen

In de Stationsstraat in Zelhem vindt u de compleet vernieuwde winkel van Colors@Home De Klok dé specialist met alles op het gebied van: In de Stationsstraat in Zelhem vindt beHang | laminaat | sHutters u de compleet vernieuwde winkel pvC- en Houten vloeren van Colors@Home De Klok gorDijnen | vinyl dé specialist met alles op raamDeCoratie het| Karpetten gebied van: tapijt | buitenzonwering beHang | laminaat | sHutters pvC- en Houten vloeren gorDijnen | vinyl raamDeCoratie | Karpetten tapijt | buitenzonwering

úw woonspeCialist

In de Stationsstraat in Ze u de compleet vernieuwd van Colors@Home De K dé specialist met alles op het gebied van:

  Nieuwbouw, verbouw, restauratie Traditioneel of houtskeletbouw

A UTO B EDRIJF Z E L H E M

beHang | laminaat | sHutters pvC- en Houten vloeren gorDijnen | vinyl raamDeCoratie | Karpetten      tapijt | buitenzonwering  Wij zijn gespecialiseerd in duurzaam bouwen    Voor  meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek:  telefoon 0314 32 48 59   Lageweg  12, 7021 JL Zelhem, www.lettink.nl        

Doetinchemseweg 29 • 7021 BP Zelhem Tel. (0314) 623888 • Fax. (0314) 624464 E-mail: autobedrijf.zelhem@hetnet.nl

  

  Renault erkend reparateur   voor Zelhem en omstreken



Doetinchemseweg 53   7021 BR Zelhem 0314-621637  www.autolooman.nl  

Uw adres voor:  verkoop nieuwe en gebruikte personen en bedrijfswagens •   onderhoud lease • bedrijven en particulier • onderhoud en APK   campers • leasing • schade herstel en bemiddeling • airco service •   dealer scotmobielen en rollators             Radio Ideaal NJ 2011.indd 20

  

18-11-11 19:12


van de nieuw te vormen gemeente Bronckhorst. We begonnen met bezoeken aan de burgemeesters van de nieuwe gemeenten. Het meest bijzonder was daarbij ons bezoek aan de markante burgemeester Buddingh van de gemeente Steenderen. Als schoolkinderen liet hij ons wachten in een koude gang op hoge stoelen, totdat we werden ontboden in de burgemeesterskamer. Vol scepsis en achterdocht liet hij ons verhaal doen, waarna hij gelukkig toch enigszins ontdooide en besloot dat hij ons een kans moest geven.

De eerste uitzending is een feit op 15-12-1991. Een feest! In zalencentrum Dennenlust werd destijds wekelijks dansles gegeven aan jongeren. QuickStep, tango en wals kwamen voorbij. Ondertussen zaten wij in onze studio´s te draaien. Tijdens de uitzendingen namen we echter wat meer stroom af dan voorzien. Toen een electrisch kacheltje aansloeg om onze voeten warm te houden sloeg in heel Dennenlust de stroom eraf. Het duurde even voordat we in de gaten hadden dat wij de boosdoeners waren. De toenmalige beheerder schudde zijn bedaarde hoofd: “Jongens toch”…. Voor informatie voor onze nieuws- en actualiteitenprogramma´s en de agenda moesten we overal contacten gaan leggen. Informatie werd soms schoorvoetend verstrekt, men kende ons immers nog niet! Dat vergde veel energie en vasthoudendheid. Gelukkig kennen sportverenigingen, organisaties van evenementen en gemeente ons nu wel en weten ze ons te vinden als ze informatie kwijt kunnen. Zijn we bij Ideaal nu thuis op internet met een prachtige website, staan we open voor email, hyves, facebook en twitter en op technisch gebied van alle markten thuis, in 1992 hadden we thuis net onze eerste computer. De voor te lezen berichten kwamen via de post binnen en werden in de computer getikt. Uiteindelijk uitgedraaid en naar de studio gebracht. Het draaien in de studio bij Dennenlust was een goede overgangsperiode voor de voormalige piraten. We moesten leren samen te werken, onze overvloed aan ideeën uit te werken en tot uitvoering te brengen. Hier ging menige discussie aan vooraf, maar we werden steeds meer een team. Dat onze acties niet onopgemerkt bleven voor onze omgeving, bleek toen op een donkere zondagavond de politie een keer onverwacht binnenstapte. Dj Gerbert die op dat moment draaide verschoot van kleur, Everlien, die aan de telefoon zat met een luisteraar schoot bijna van haar kruk. Maar ach, onze activiteiten waren niet langer illegaal, van piraten was geen sprake meer. De dienstdoende agenten konden het echter niet laten onze dj de stuipen op het lijf te jagen met een onverwachte inval. Na een kop koffie vertrokken ze lachend voor de rest van hun dienst. De dj en zijn vriendin toch enigszins onrustig achterlatend…

1992 Ons verblijf in de studio bij Dennenlust was slechts tijdelijk. Dennenlust ging immers sluiten en er zouden woningen gebouwd worden op die plek. We hebben nog gevraagd of de studio mocht blijven staan, maar daarvoor was geen plek in de nieuwe plannen. De oude studio had ook niet echt gepast tussen de huidige bebouwing, maar toch. Omdat we ons bestaansrecht inmiddels hadden bewezen, was de gemeente bereid ons te helpen zoeken naar nieuwe ruimte. Zo gingen we wederom op zoek naar een goede plek. Die bleek niet eenvoudig te vinden. Het leek zoeken naar een speld in een hooiberg. Een geschikte ruimte voor de inmiddels groeiende groep vrijwilligers, ruim genoeg, stil genoeg, centraal gelegen en goed bereikbaar. Hoewel zelfwerkzaamheid bij Ideaal altijd hoog in het vaandel heeft gestaan moesten we toch even slikken toen we de eerste keer gingen kijken op onze huidige locatie aan de Stationsstraat in Zelhem. Het was van binnen en van buiten een oude schuur van voormalig .. . Het oude pand was eigendom geworden van de gemeente maar stond al lange tijd leeg. Achter in de tuin van de studio, tussen het pand en het gemeentehuis, stond de boerenkool nog klaar voor gebruik. De muren waren stevig, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Na veel praten en overleg met de eigenaar kwamen we tot een goede overeenkomst, waarbij we een beperkt bedrag aan huur betaalden en zelf zouden zorgen voor verbouw en onderhoud van het pand. Een nieuwe uitdaging was een feit. Met behulp van enkele welwillende bedrijven en een scala aan vrijwillers van Ideaal, familie en vrienden kwam het tot een grondige verbouwing. Mooier en ruimer dan we ooit hadden kunnen wensen. Het kostte echter veel tijd en energie.

Achterhoekse Paardedagen Met het groeien van de berichtgeving rond de sport kwamen we na verloop van tijd in contact met de Achterhoekse Paardedagen. Destijds nog met de heren Wansing en Jansen aan het roer, stonden we voor het eerst op een groot evenement. De eerste jaren op een plekje ergens achteraf, maar in de loop van de tijd mochten we een steeds prominentere positie innemen. Weer of geen weer. Ik herinner me een jaar dat we op Pinksterochtend om half 10 in onze regenpakken en rubber laarzen over het terrein baggerden, in een heldhaftige poging verslag te brengen. “Neem uw paraplu mee, trek uw regenlaarzen aan en kom ook naar de Paardedagen!” was ons slogan. En warempel, we trokken er nog publiek mee ook. De heer Wansing was de eerste persoon die we ontmoetten die een heel interview alleen vol kon praten zonder dat we hem vragen stelden. Een hele prestatie. De contacten zijn gebleven, zijn bedrijf maakt nog steeds reclame bij Ideaal. Evenementen Later kwamen we ook in contact met andere evenementen, zoals de wegrace in Hengelo. De evenementen zijn geweldig om verslag van uit te brengen. Als verslaggevers kijk je achter de schermen van het evenement en levert een zo goed mogelijke bijdrage om dit bij het luisterend publiek over te brengen. Als iedereen aan het eind van de zondag terugkeert naar de studio is men doorgaans moe maar voldaan. Wel moet er dan een knop omgezet worden. Ideaal werkt immers met vrijwilligers, de maandag is gewoon weer een werkdag! Tot slot 20 jaar Ideaal is eigenlijk te lang om in een enkele krant te vatten. Vandaar deze verhalen uit de oude doos. Verhalen die eigenlijk te mooi zijn om te vergeten, omdat we juist hierin de basis hebben gelegd voor het Ideaal van nu en straks. De medewerkers van Ideaal zijn enthousiast, bevlogen en betrokken. Dat is de kracht van Ideaal. Toen, nu en straks!

Gemeentelijke herindeling Op een bepaald moment kwam de samenvoeging van de vijf plattelandsgemeente Zelhem, Hengelo, Hummelo en Keppel, Vorden en Steenderen in beeld. Dit vroeg een nieuwe aanpak van het bestuur van Ideaal. Er was immers een vergunning voor de oude gemeente Zelhem. Nu deze vergunning vernieuwd moest worden, moesten we onze pijlen richten op de nieuwe gemeentedelen

constructieadviesbureau ing. F. Wiggers ingenieursbureau voor beton-, staal- en houtconstructies

20% KEUZEKORTINGSBON! OP ÉÉN ARTIKEL NAAR KEUZE!

voor een sterk en betrouwbaar advies

Multimate Scheffer Kantooradres

Oranjestraat 11 7051 AG Varsseveld

www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 21

Telefoon Telefax

0315 270340 0315 242650

info@ideaal.org

E-mail Internet

info@fwiggers.nl www.fwiggers.nl

Telefoon: 0314-624002

Brinkweg 11 7021 BV Zelhem T 0314-620870 F 0314-620824 www.multimate.nl

Pagina 21

18-11-11 19:12


Paarden Luisteren Zelhem

Uw Onafhankelijk Herbalife Distributeur Oost Nederland Vrijblijvende voedingsadviezen, individuele- of groepsbegeleiding • Afslanken • Aankomen • Energie verbetering • Sportondersteunende voeding Nieske Pohlmann 06-54326669 0314-641309 www.no-jojo.nl

Goed leren luisteren naar je paard, kijken naar lichaamstaal, ogen- en orenspel, daar op inspelen en hierdoor een bijzondere band met je paard opbouwen om te komen tot een mooie samenwerking. Dat willen we toch allemaal? Voor privelessen, grondwerk en loswerk cursussen etc. kijk op de site van Nieske Pohlmann www.paardenluisteren.nl

Voor u een ruime keus aan Sportartikelen!!! Ook volop keus in Dameskleding voor de modebewuste vrouw en een ruime collectie Klassieke Damesmode t/m maat 54. Merken o.a. Setter-Derofa-Zerres-Freya-Gelco-Tence-Brandtex e.v.a.

Spalstraat 13 7255 AA Hengelo (Gld.)

Tel. 0575 - 461996

Bezelhorstweg 115 7002 CC Doetinchem 0314 - 33 09 91 info.rozengaarde@doetinchem.nl

Kom in de kerstvakantie naar zwembad Rozengaarde ! Kom met de hele familie* zwemmen voor:

€ 13,40

Vul postcode en emailadres in en lever deze coupon in bij de receptie van het zwembad Postcode: E-mail:

Waterplezier voor jong en oud !

 

Ontdek onze wellnesscorner Prachtige nieuwe bad-bar en terras

Spectaculaire nieuwe glijbaan

Geldigheid coupon van 24/12/2011 t/m 08/01/2012 (Kerstvakantie) *2 volwassenen (vanaf 18 jaar) en 2 kinderen (t/m 14 jaar) Andere gezinssamenstelling? Korting wordt berekend aan de kassa (minimaal 1 volwassene vanaf 18 jaar) Aanbieding niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en geldt alleen bij inlevering van volledig ingevulde coupon

DPC Solutions DPC Solutions is een ICT specialist voor particulieren en bedrijven, gevestigd aan de Markt in Zelhem. DPC is al een aantal jaren actief in totaaloplossingen op gebied van ICT en probeert zich te onderscheiden door het leveren van deskundig advies, kwalitatief hoogwaardige producten en service die verder gaat dan het leveren van computer hardware en software alleen. Het leveren van een toegevoegde waarde op gebied van service (aan huis), ondersteuning en onderhoud is ons sterke punt. Wij werken vanuit onze computerwinkel waar wij een showroom hebben met een breed assortiment. In de winkel kunnen klanten een vrijblijvende offerte voor een computer of notebook laten maken waarbij ze ook zelf hun computer of notebook kunnen samenstellen. Bij de winkel bevindt zich de technische dienst waar men terecht kan voor storingen en reparaties van hardware- of softwarematige aard voor computers, notebooks en randapparatuur. De belangrijkste kenmerken van de technische dienst zijn de vakkundige reparaties en de snelle afhandeling hiervan. Wij komen ook bij de klanten thuis, om bijvoorbeeld uw glasvezel installatie te verzorgen of voor een reparatie. Tros Radar helpt ook fiscaal! Tros Radar heeft in haar uitzending van 26 september aandacht besteed aan de fiscale gevolgen van de overdracht door ouders van de ouderlijke woning aan de kinderen. De ouders blijven in de woning wonen (vruchtgebruik) maar de kinderen zijn eigenaar. NB tot enkele jaren geleden was dit de belangrijkste reden om te voorkomen dat het huis ‘opgegeten’ moest worden voor het geval men in een bejaardentehuis zou worden opgenomen. Deze vermogenstoets is per 1 januari 1997 afgeschaft. Bom! De wetswijziging in 2010 van de Successiewet in combinatie met een ingetrokken resolutie, heeft een bom gelegd op het bovengenoemde. Vanaf 2010 dient na het overlijden van de langstlevende “erfbelasting” te worden betaald over de waardeaangroei van de woning. Tot het jaar 2010 was namelijk het moment van overdracht bepalend. Ter illustratie, in 1997 was de waarde €100.000 en volgens de WOZ in 2011 €850.000. Over de duim: er is €150.000 erfbelasting verschuldigd. Leuker kunnen ze het niet maken? Rechtvaardige aanpassing! Op 18 oktober 2011 is dit onrecht hersteld. De oude regeling herleefd! Boschland! Ook voor Estate Planning.

Radio Ideaal NJ 2011.indd 22

De Toegevoegde waarde van Echografisch onderzoek in de fysiotherapiepraktijk: “Ik heb sinds maanden al last van mijn schouder, van alles geprobeerd; pijnstillers, oefeningen, rust maar niets hielp” we kennen het allemaal. Sinds jaar en dag vertrouwen wij fysiotherapeuten op onze kennis en kunde voor het beoordelen van uw klachten. De nieuwste ontwikkeling in de wereld van de fysiotherapie is echografisch onderzoek ter ondersteuning van het lichamelijk onderzoek. Echografisch onderzoek biedt vooral veel voordelen bij de acuut sportletsel en chronische peesklachten. Bij peesklachten ontstaan vaak structuurafwijkingen welke nu in beeld gebracht kunnen worden en zodoende het behandelplan zo optimaal mogelijk op u af te stemmen. Tevens biedt het echografisch onderzoek een meerwaarde in het voorspellen van de revalidatieperiode bij sporters. Mogelijke spierscheuringen en de grote van de scheuringen zijn nauwkeurig vast te stellen Echografie is veilig, gemakkelijk en kent geen contra-indicaties. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Voor vragen kunt u bellen met 0575-464440.

WWW.BRONCKHORST.NL/VRIJWILLIGERSWERK Aan de slag als vrijwilliger in Bronckhorst? www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk helpt u op weg! Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of wilt u meer weten over de mogelijkheden en regels voor vrijwilligerswerk? Dan kunt u sinds kort terecht op de website www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk. Een digitaal en centraal steunpunt met alle wetenswaardigheden over vrijwilligerswerk in Bronckhorst!

De vrijwilligerswebsite is een initiatief van de gemeente Bronckhorst. De gemeente stimuleert het doen en aanbieden van vrijwilligerswerk. Vrijwilligers dragen bij aan de zorg voor welzijn en leefbaarheid in de gemeente. Daarnaast kan vrijwilligerswerk voor mensen met een uitkering de opstap betekenen naar een betaalde baan.

Vacatures en meer Op de website komen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Zo vindt u in de vacaturebank talloze vacatures voor vrijwilligers. En kunnen u en vrijwilligersorganisaties, zoals verenigingen, er terecht voor tips en informatie over zaken als afspraken en eventuele vergoedingen. Ook is er op de site een prikbord waar organisaties zaken kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld: een toneelvereniging zoekt kostuums, de historische vereniging kan deze leveren.

Neem ook een kijkje! Inmiddels hebben al heel wat mensen de weg naar de website gevonden en zijn er zelfs al vacatures opgevuld dankzij de website. Vrijwilligerswerk is er in zoveel soorten en maten, er is voor elk wat wils! Ook benieuwd? Neem eens een kijkje op www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk.

18-11-11 19:12


Programmaoverzicht Radio Ideaal maandag t/m vrijdag 00.00 - 03.00 Nachtlijn Jouw gids door de nacht. Non-stop muziek. 03.00 - 06.00 Nachtexpress Wij brengen je naar de nieuwe ochtend! Non-stop muziek. 06.00 - 08.00 Goedemorgen Gelderland Met nieuws, weer en verkeer, de ochtendbladen en prettige muziek. 08.00 - 10.00 Goedemorgen Achterhoek Met nieuws uit de Achterhoek, weer, verkeer en leuke muziek. 10.00 - 12.00 Muziekservice Tijdens en na de koffiepauze de drijfveer van je dag met de leukste muziek van de jaren ’60 tot nu. Met activiteiten in de Achterhoek in de agenda, het regionieuws en om 10.30 uur het uitgebreide weerbericht met weerman Jordi Huirne. 12.00 - 15.00 De Gezellige Uren De meeste muziekminuten per uur, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 15.00 - 17.00 De Swingende Middag Een swingend einde van de dag. Met veel muziek, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 17.00 - 19.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws, de agenda met activiteiten in de Achterhoek en om 18.30 uur het uitgebreide weerbericht met weerman Jordi Huirne. 1x per 4 weken: Achterhoek Totaal Kunst en Cultuur Presentatie: Maria Geluk of Antoinette Timer. Maandagavond 19.00 - 20.00 De Muzikale Ontmoeting Het interkerkelijke programma met de overdenking, interviews en geestelijke muziek. Presentatie: Wim Zemmelink. 20.00 - 21.00 Ideaal Klassiek Een verrassende keuze uit vier eeuwen klassiek muziek. Presentatie: Mariët Wasser of Harm Hoitink. 21.00 - 22.00 Countrytrack Met moderne en traditionele countrymuziek, alle ins en outs op countrygebied en eens per maand de Nederlandse Country Top 15 en de Amerikaanse Billboard lijst. Presentatie Jac Oerlemands. 22.00 - 23.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 23.00 - 00.00 Tussen Gapen & Slapen De meest romantische lovesongs. Non-stop muziek. Dinsdagavond 19.00 - 20.00 Hitkracht Het jongerenprogramma van Radio Ideaal. Met de hits van vandaag, classics uit de 80s en 90s, het shownieuws, en het opmerkelijk nieuws. Presentatie: Martin Bouwmeester. 20.00 - 22.00 Muziekparade De beste muziek trekt in een optocht aan je voorbij. Presentatie: Ronald Saalmink. 22.00 - 23.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 23.00 - 00.00 Tussen Gapen & Slapen De meest romantische lovesongs. Non-stop muziek. Woensdagavond 19.00 - 20.00 Hitkracht Het jongerenprogramma van Radio Ideaal. Met de hits van vandaag, classics uit de 80s en 90s, het shownieuws, en het opmerkelijk nieuws. Presentatie: Ferdi Rouwenhorst. 20.00 - 22.00 LIVE@IDEAAL.ORG Live muziekprogramma vanuit De Mallemolen in Zelhem, met

iedere woensdagavond een regionale artiest of band te gast. 22.00 - 23.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 23.00 - 00.00 Tussen Gapen & Slapen De meest romantische lovesongs. Non-stop muziek. Donderdagavond 19.00 - 20.00 Hitkracht Het jongerenprogramma van Radio Ideaal. Met de hits van vandaag, classics uit de 80s en 90s, het shownieuws, en het opmerkelijk nieuws. Presentatie: Martial Oorthuis. 20.00 - 22.00 Ideaal Goud Wij zorgen voor de muziek, zorgt u zelf voor de herinneringen? Een programma met de mooiste gouwe ouwe. Presentatie: Jan Wolsink en Martin Bloemendal. 22.00 - 23.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 23.00 - 00.00 Tussen Gapen & Slapen De meest romantische lovesongs. Non-stop muziek. Vrijdagavond 19.00 - 20.00 Hitkracht Het jongerenprogramma van Radio Ideaal. Met de hits van vandaag, classics uit de 80s en 90s, het shownieuws, en het opmerkelijk nieuws. 20.00 - 22.00 De Verrukkelijke Vrijdag Het weekend is begonnen! Met dit programma kom je helemaal in de stemming voor het weekend. Presentatie: Arno Wolsink. 22.00 - 00.00 Ideaal Jukebox Een goed gevoel aan het einde van de dag, met de leukste muziek. Presentatie: Rob de Brouwer. Zaterdag 00.00 - 03.00 Nachtlijn Jouw gids door de nacht. Non-stop muziek. 03.00 - 06.00 Nachtexpress Wij brengen je naar de nieuwe ochtend! Non-stop muziek. 06.00 - 08.00 Ochtendgloren Vroeg wakker? Beleef het begin van een nieuwe dag. Nonstop muziek. 08.00 - 10.00 Dit & Dat Nieuws uit de regio, sport, de ochtendbladen en de leukste muziek. Met regionieuws, om 08.55 uur het krantenoverzicht en om 09.15 uur het sportnieuws. Presentatie: Björn Kummeling. 10.00 - 12.00 Hits Bij De Koffie Zet je zelf even koffie? Dan zorgen wij voor de muziek en de gezelligheid. Met regionieuws, om 10.30 uur het uitgebreide weerbericht met weerman Jordi Huirne, het shownieuws en de Piratenklassieker. Presentatie: Hugo Heideman. 12.00 - 13.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 13.00 - 15.00 Middagpotpourri Een verzameling van leuke muziek op een presenteerblaadje. Presentatie: Martin Bloemendal. 15.00 - 17.00 De Swingende Middag Een swingend einde van de dag. Met veel muziek, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. Presentatie: Bert Zemmelink. 17.00 - 19.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws, de agenda met activiteiten in de Achterhoek en om 18.30 uur het uitgebreide

weerbericht met weerman Jordi Huirne. 19.00 - 20.00 Tussenuur De avond begint te vallen, even bijkomen van de dag. Een uur met afwisselende muziek in het Nederlands, Duits en Engels. 20.00 - 22.00 Zaterdagavond Party Zet de hapjes en drankjes maar klaar, de TV uit en de radio aan. Iedere zaterdagavond de leukste muziek. Iedere 1e zaterdag van de maand: Het Ideaal Sixties Café met Gerrie Evers en Michiel Regelink. 22.00 - 00.00 Ideaal Jukebox Een goed gevoel aan het einde van de dag, met de leukste muziek. Zondag 00.00 - 03.00 Nachtlijn Jouw gids door de nacht. Non-stop muziek. 03.00 - 06.00 Nachtexpress Wij brengen je naar de nieuwe ochtend! Non-stop muziek. 06.00 - 08.00 Ochtendgloren Vroeg wakker? Beleef het begin van een nieuwe dag. Nonstop muziek. 08.00 - 09.00 Helemaal Hollands Wakker worden met de leukste muziek van eigen bodem. 09.00 - 11.00 Zo’n Dag Voor iedereen die niet kan uitslapen, de wake-up call van Radio Ideaal. Presentatie: Martin Scheffer. 11.00 - 12.00 Dialect op Ideaal Dialectprogramma met gevarieerde dialectmuziek en het woordspel. Presentatie: Gerbert Abbink 12.00 - 14.00 De Groeten Uit Bronckhorst Groetjes, felicitaties en verzoekplaten en de puzzel. Presentatie: Jan Wolsink. 14.00 - 16.00 De Swingende Middag Een swingend einde van de dag. Met veel muziek, het regionieuws en de agenda met activiteiten in de Achterhoek. 16.00 - 18.00 Achterhoek Totaal Sport Sportnieuws uit de Achterhoek en de rest van Nederland met veel aandacht voor het amateurvoetbal. 18.00 - 19.00 Achterhoek Totaal Nieuws, achtergronden en informatie uit de regio. Met spraakmakende interviews, het regionieuws, de agenda met activiteiten in de Achterhoek en om 18.30 uur het uitgebreide weerbericht met weerman Jordi Huirne. 19.00 - 20.00 Tussenuur De avond begint te vallen, even bijkomen van de dag. Een uur met afwisselende muziek in het Nederlands, Duits en Engels. Presentatie: Jeroen Muller. 20.00 - 22.00 Sterk Zondagswerk Altijd verrassend met veel muziek van eigen bodem. Met om 20.30 uur het spelletje Raad Waar Die Staat! Presentatie: René Regelink. 22.00 - 00.00 Ideaal Jukebox Een goed gevoel aan het einde van de dag, met de leukste muziek. Verzoeknummers aanvragen U kunt voor een tweetal programma’s verzoeknummers aanvragen. Geestelijke muziek kunt u aanvragen voor De Muzikale Ontmoeting op de maandagavond. In het programma De Groeten uit Bronckhorst is ruimte voor een breed genre verzoekplaten. Reageren op onze programma’s Reageren op onze programma’s kan per email via redactie@ideaal.org. Het is ook mogelijk om een smsbericht te sturen. Begin je bericht met IDEAAL, dan een spatie en stuur je bericht naar 3010 (25 cent per ontvangen bericht, 1 bericht). Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar Radio Ideaal, Postbus 50, 7020 AB in Zelhem.

Wol - Hobby en Stoffen Regelink Wol: Breiwol, sokkenwol en de nieuwste trends voor sjaals Hobby: 3D vellen, stickers, kralen, vilt, enz. Kleding op maat laten maken. Stoffen: De nieuwe wintercollectie, lakenstof, enz. Aanverwante artikelen:

hand/theedoek, zakdoeken, fournituren alles op het gebied van handwerken, o.a. beiers bont, aida, kaaslinnen enz. slabbetjes/handdoeken borduren, splijtzijde.

Borduurpakketten:

Lanarte, Pako, Vervaco, tafelkleden om te borduren

Hét adres voor het inlijsten van uw borduurwerken en het repareren (korter maken, rits, enz.) van al uw kleding.

Raadhuisstraat 5, 7255 BK Hengelo (G) • Tel: 0575-462266 www.ideaal.org

Radio Ideaal NJ 2011.indd 23

info@ideaal.org

Telefoon: 0314-624002 AdvRegelink.indd

1

Pagina 18-11-11 23 18:00

18-11-11 19:13


PROGRAMMA

Feliciteert Radio Ideaal met hun 20 jarig bestaan!

• reclame-advies

Moke

Daddy Cool

do. 1 december - RBZ - Theaterconcert Aanvang: 20:00 uur > Entree: € 24,00

za. 3 en zo. 4 december - RBZ - Musical Aanvang: 20:00 uur > Entree: € 47,50

Onaantastbare popklassiekers en vergeten juweeltjes komen langs. Brel, Springsteen, Elvis, U2: Moke haalt louter hoogtepunten naar boven. Een greep uit eigen repertoire ontbreekt evenmin.

Een muzikaal theater- en dansspektakel met een spannend, hedendaags verhaal over liefde, dromen, heimwee en verleden en adembenemende dance battles. Met o.a. Kim-Lian van der Meij.

go

-o

nt

we

rp

illustraties

• vormgeving • grafische vormgeving • huisstijlen • vernieuwen huisstijlen

Lo

• tekstproducties

je ro

cte

n

p Kle le erp ine tw cia n e fot p -o s e og t • si raf b e ie w vernieuwen van een website

Ambachtsweg 14 - 7021 BT Zelhem - T 0314 - 62 57 56 E info@rebuko.nl - I www.rebuko.nl

Jeans 21

Capella St. Petersburg

za. 10 december - RBZ - Theaterconcert Aanvang: 20:00 uur > Entree: € 25,00

vr. 16 december - RBZ - Theaterconcert Aanvang: 20:00 uur > Entree: € 24,00

Elk jaar weer is het een feest; de nieuwe voorstelling van Jeans! Met een nieuwe cast en band belooft het ook dit jaar weer avondvullend programma vol topentertainment te worden.

Dit fantastische gemengde a capella koor (het oudste koor van Rusland - 1479) oogstte veel bijval in de grote concertzalen van Nederland. Dit mag u niet missen!

Schouwburg Amphion Hofstraat 159 7001 JD Doetinchem Kassa open: maandag t/m zaterdag van 10:00 - 14:00 uur Telefoon (0314) 37 60 00.

Boek uw kaarten online via WWW.AMPHION.NL

@amphion0314

Notariskantoor

Blankestijn

Uw recht op zekerheid!

U heeft stad en land afgesjouwd naar bijzondere tegels, maar ziet overal het zelfde assortiment. Dan is het tijd om kennis te maken met Ryan’s waar u ontdekt dat de wereld van tegels grenzeloos, ongelooflijk mooi, maar bovenal de moeite waard is. Onze collectie is een bron van inspiratie. Gecombineerd met het advies, dat met passie wordt gegeven, zal de uiteindelijke keus die u maakt er een zijn die helemaal bij u en bij uw ruimte past.

Voor een persoonlijk advies op maat op elk notarieel gebied: • Personen- en familierecht • Estate planning • Onroerende zakenrecht • Vennootschapsrecht • Agrarisch recht • en alle andere notariële diensten kunt u bij ons terecht.

www.ryans.nl Rijksweg 85,

- Keukentegels - Terracotta - Abdij plavuizen

Radio Ideaal NJ 2011.indd 24

- Natuursteen - Engelse vloeren - Cementtegels

- Handvorm - Mozaïek - Oude witjes

Laag-Keppel 0314 - 38 33 02 info@ryans.nl

Doetinchemseweg 71 7021 BR Zelhem Tel: 0314 - 62 11 41 info@notariszelhem.nl www.notariszelhem.nl

18-11-11 19:13

Radio Ideaal Jubileum uitgave 20 jaar radio Zelhem en e.o.  
Radio Ideaal Jubileum uitgave 20 jaar radio Zelhem en e.o.  

zelhem, radio, ideaal, omroep, 20 jaar

Advertisement