Page 1

kult

22

értéky n +élmé z ál Há Klauz

2019. OKTÓBER

NOVEMBER


Klauzál Ház

dátum okt

5

okt

5

Musical Gála - Musikell

23

okt

8

Manócska Színház - Rigócsőr király

27

okt

9

Gulliver Színház - Ann-droid

27

okt

13

A nagy Big Band párbaj

13

okt

16

Klauzál Akadémia - dr. Mérő László

11

okt

17

Kiállításmegnyitó - Radóczy Mária

19

okt

20

Csárdáskirálynő - operett

7

okt

24

Ismeretterjesztés - Mesés kastélyok

31

okt

26

Harmadik figyelmeztetés koncert

15

okt

27

Családi vasárnap - Alma koncert

29

okt

27

Klauzál Színház - Várj míg sötét lesz

7

nov

2

Krúdy fröccs

25

nov

6

Ifjúsági Színház - Légy jó mindhalálig

9

nov

7

Díjátadó - Az év Budafok-Tétényi Természetfotósa

21

nov

8

Budafoki Hangversenyestek

13

nov

14

Klauzál Társalgó - Kubik Anna

11

nov

15

Belmondo plays Beatles

17

nov

17

Családi vasárnap - Utazás a szempillám mögött

29

nov

17

Klauzál Színház - Romance.com

9

21

Kiállításmegnyitó Csak álmainkban üzenhettünk haza

19

nov 2

1 -6 Zene világnapja

old


Cziffra Központ

dátum

oldal.

2

Kabaré - Éjjel az Orfeumban

42

okt

9

Babszem Színház - Brémai muzsikusok

43

okt

10 Kamasz Színház - Függésben

46

okt

10 Előadás - Átlátható történelem

44

okt

11

Hegedűs Endre gyermekkoncert

45

okt

11

Tétényi Táncparkett

47

okt

18 A Duo Con Spirito hangversenye

48

okt

21 Életmód klub

49

nov

7-8 Titkos ajtó

49

nov

13 Babszem Színház - A szépség és a szörnyeteg

43

nov

14 Kamasz Színház - Börtönszínház

46

nov

15 Tétényi Táncparkett

47

nov

16 Suli-vár

40

nov

17 Játsszunk zenét

50

nov

21 Kamasz Színház - A kézmosás fontosságáról

46

nov

22 Hegedűs Endre gyermekkoncert

45

nov

23 Cziffra György Emlékest

51

tartalomjegyzék

okt

Köztünk élnek Kiadja: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Felelős kiadó: Gazdik István igazgató Megjelenik: 3000 példányban Műsorfüzetünk a Folprint zöld nyomdában, környezetkímélő FSC papírra készült. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

3


október 3. csütörtök Rendhagyó Irodalomóra a Klauzál Gitár Band-el, a kerület iskoláiba látogatnak el a fiatalok, ahol megzenésített verseket adnak elő. október 4. péntek 19.00 Hegedűs Endre és a Somogyi Vonósnégyes koncertje Zenei Világnap alkalmából a vonósnégyes tagjai: Somogyi Péter I. hegedű, Lendvai György II. hegedű, Tóth Balázs mélyhegedű, Pólus László gordonka A belépés díjtalan, de regisztrációhoz között. Regisztrálni a Klauzál Ház információs pultjánál, illetve a info@klauzalhaz.hu e-mail-címen lehet.

A zene világnapja

október 1. kedd 19.00 Díjtalan koncert a Klauzál Gitár Band-el a Zene világnapja alkalmából az ELTE Nagytétényi úti kollégium éttermében (Cím: 1223 Budapest, Nagytétényi út 162–164.).

október 6. vasárnap 9.30 Koncerten a babám! A babalélek simogató dallamok mellett rövid mese és mondóka is várja a babákat és a kikapcsolódni vágyó szülőket babakoncertünkre. A Gardrób Művészeti Csoport baba-szülő koncertjén a klasszikus zenével ismerkedhet meg a család. Művészeti vezető: Nagy Judit fuvolaművész Babáknak a részvétel díjtalan, belépőjegyet a felnőttek részére szükséges váltani. Jegyár: 600 Ft klauzalhaz. október 6. vasárnap 18.00 John William Duarte zeneszerzőre emlékezünk Koncert a zene világnapja és John William Duarte angol zeneszerző születésének 100. évfordulójára alkalmából. A koncerten a szerző szóló gitár darabjait hallhatjuk (Juhász Anikó) tolmácsolásában, emellett duók is elhangzanak (Bodrogi Éva) énekművész és (Klimászné Varga Zsófia) fuvolaművész közreműködésével. John Duarte zenéje modern színezetű, tonális zene, amelyre hatással volt a reneszánsz, barokk, a jazz és az angol népzene. A koncert során Duarte nem mindennapi életébe is betekintést nyerhetünk. Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz.

5


okt.20. vasárnap 15:00

Kálmán Imre – Békeffi István

Csárdáskirálynő operett 3 felvonásban

KONCERT

Éljen a szerelem! Ez volt Kálmán Imre legnépszerűbb operettjének eredeti címe, melynek minden dala sláger lett: A lyányok, a lyánok, Túl az Óperencián, Álom-álom, Te rongyos élet, Az asszony összetör! Hajmási Péter, Hajmási Pál. A minden idők legjobban megírt, legtöbbet bemutatott és legtöbbször előadott operettje 1915-ben lenyűgözte a bécsi és budapesti közönséget, népszerűsége azóta töretlen. Szereplők: Kalocsai Zsuzsa, Harsányi Gábor, Egyházi Géza, Fogarassy Bernadett, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Gyurity István, Faragó András/ Benkóczy Zoltán, Benedek Gyula, Pálfai Péter, Egri László, Bodrogi Attila valamint a színház tánc- és énekkara. Kísér a színház zenekara Bíró Attila vezetésével. Rendező: Halasi Imre Jegyár: 2800 Ft, Szenior Bérlettel 2400 Ft klauzalhaz. Frederick Knott

Várj, míg sötét lesz krimi

Klauzál Színház II.

Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Ám a hamarosan hazaérkező háziasszonyt, a gyanútlan Susy-t még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska-egér játszma kezdődik, és a növekvő sötétben összemosódik, ki az üldöző és ki az üldözött. Szereplők: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor, Ficzere Béla, Horváth Virgil Rendező: Novák Eszter A Belvárosi színház vendégelőadása. Az előadás hossza egy részben 1 óra 30 perc Jegyár: 3500 és 3900 Ft klauzalhaz.

SZÍNHÁZ

o k t . 2 7. vasárnap 19:00

7


Körúti Színház

Móricz Zsigmond örök érvényű darabját Turcsány András „,angol-pop-os” zenéjével, filmes tempójú helyszínváltásokkal, látványos világítással tes�szük vonzóvá a fiatal generáció számára a darabot. A látvány- és hangzásvilág mellett a gyermeki humor, a személyiségek mai megvilágítása, a belső gondolatok megszemélyesítése teszi közelivé, kézzelfoghatóvá ezt a korban távolinak tűnő gyermektörténetet. Jegyár: 2000 Ft /Felnőtt 1500 Ft /Diákoknak Csoportos – 10 fő fölötti – jegyvásárlás esetén 1 fő kísérő belépése díjtalan! klauzalhaz.

n o v .1 7. vasárnap 19:00

Hindi Brooks

Romance.com vígjáték

IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ

Légy jó mindhalálig

Klauzál Színház III.

Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda és mindenki megtalálja a hozzá illő párt. Szereplők: Molnár Piroska, Jordán Tamás, Erdélyi Tímea, Domokos Zsolt, Formán Bálint Rendező: Dicső Dániel A Rózsavölgyi szalon vendégjátéka Az előadás hossza 100 perc, 1 szünettel. Jegyár: 3500 és 3900 Ft klauzalhaz.

SZÍNHÁZ

n ov. 6 . szerda 15:00

9


A szívemre hallgassak vagy az eszemre?

Érzelmeink és döntéseink logikája

Hogyan hozunk döntéseket és hogyan lenne érdemes döntéseket hoznunk? Az ember alapvetően nem racionális lény. Valóban ész érvek alapján mérlegelünk? Mit tegyünk, ha mást súg a szívünk, mint az eszünk? A professzor előadásait országszerte vastapssal köszöni meg a közönség. Titka abban rejlik, hogy a hasznos ismereteket magas színvonalon, érhetően, érdekes sztorikkal és jó humorral tárja elénk az ismert pszihológus és matematikus. Jegyár: 1600 Ft klauzalhaz.

n o v .1 4 . csütörtök 18:00

KLAUZÁL AKADÉMIA

dr. Mérő László előadása

Vendégünk

Kubik Anna színművész

Kubik Anna részt vett az 1977-e Ki mit tud?-on, majd Kazimir Károly

és Iglódi István legendás osztályába került a főiskolán. A Nemzeti Színházban kezdte pályáját, a „,legendás nagyok” Sinkovits Imre, Agárdy Gábor, Őze Lajos, Kállai Ferenc, Márkus László, Ádám Ottó mellett, Bubik Istvánnal karöltve. A kerületünkben 12 évig élő, Kossuth-díjas, Érdemes Művész Lakatosné Ircsik Terézzel, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársával arról beszélget, hogy milyen egy XXI. századi színész élete. Hogyan lehet alkalmazkodni a nagyvárosi életformához? Mi jelent az otthon? Mindemellett a „,legendás nagyok” is szóba kerülnek majd. A belépés díjmentes, de regisztrációhoz között. Regisztrálni a Klauzál Ház recepcióján ill. a szervezes@klauzalhaz.hu e-mail-címen lehet.

KLAUZÁL TÁRSALGÓ

o k t .1 6 . szerda 18:00

11


o k t .1 3 . vasárnap 18:00

A nagy Big Band párbaj

Budafok Big Band vs. Hanság Big Band Két big band zenekar méretteti össze tudását a zene nyelvén. Kiváló zenekarok egymást váltogatva vívnak játékos párbajt. A műsorban swing, jazz dallamok, s némi latin- és funky feldolgozások is helyt kapnak. Mind két zenekar számos szakmai sikernek örvend. A Budafok Big Band 1994-ben alakult (művészeti vezető: Puskás Csaba), a Hanság Big Band pedig 1997-ben Kapuváron (művészeti vezető: Kiss József). Jegyár: 1500 Ft klauzalhaz.

Budafoki Hangversenyestek

Budafoki Dohnányi Zenekar

Műsor: Haydn: 92. (Oxford) szimfónia Janáček: Taras Bulba Smetana: Moldva Vezényel: Břetislav Hera Koncertünket Haydn az Oxfordi szimfónia néven híressé vált művével kezdjük. Az 1788-ban komponált szimfónia melléknevét három évvel később nyerte: 1791. július 7-én ezt a művet játszották Oxfordban, Haydn díszdoktorrá avatása alkalmából. A Taras Bulbát, Janáček rapszódiáját Gogol regénye ihlette. A mű a regény három epizódját dolgozza fel festői programzenében, három tételben. Végezetül Smetana hat szimfonikus költeményből álló Hazám című ciklusának legnépszerűbb darabja, a Moldva hangzik el. Jegyár: 1900, 2200, 2400 Ft bdz.

KONCERT

n ov. 8 . péntek 19:00

13


Wagner-Pu Zenei vezetőskás Péter számos szín , zenész, billentyűs, ko Pécsett és Bházi produkció közremrrepetitor, és jazz zenei udapesten folytatott űködője. Zeneművész tanulmányokat. A Liszklasszikus t eti Egyetem en 2007-benFerenc végzett. Pethő G e Bábszín rgő ész. 200 9-től a H Figyelm ar ez tagja, do tetés színészze madik n bosa. A hangsze ekar alapító módon ta r e n n autod u lt meg játszani. id 2004-be egyetemi évei akta János nö n végzett alatt v bábszíné endékeként a s Meczner z s vonzotta z tagozatán. Gy ínész szak erekkor a zenélé ától s is.

Pesti án Fillár Istv ri-díjas színész, ates Tamás a ir z M S i gja. Jásza en a zínház ta Magyar S an végzett 1989-b mellett ja b á á k ly n u tá z m s o rmadik . Színészi főiskolán nél. 2009-től a Hagitárosa. e ló z ó z ta s ka régó kopera ztetésne Figyelmete a Noé című roc l tanúsró z Ő szere . Sokoldalúságá lia, és a zenéjét isgy a Romeo és Jú jeleneteit kodik, ho t előadások vívó sterként is Vízkeresz a be, de játékme ő tanított már. dolgozott

László Zsolt Jászai Mari-díjas színész. A zene szeretete gyerekkorától él benne, előbb énekkaros volt, majd gitározni kezdett. Az Új Színházban kezdett el basszusgitározni, 2013 végétől pedig a Harmadik Figyelmeztetés n Gémes nevű színészzenekarban játszik Fillár Istvá Színész, Antos hívására, akivel már a főiskolán is együtt társulatáa Pesti Magyar zenélt. t a t lapítója nak tagja. ÉnekSzínház e z is e vég sztályán te e tés zene a Harmadik Figse és b tal ő, 1987- Dezső o ődött. k n a r A n a a a k la z z . Közé yelmeztt zen n s Cser sz, rende és Kapá zhoz szer is. A hangsze eszerzőnek tanpiskolai évei é á n e n í h á n Sz ai Istv ígszín ó a ze ara és gitáron, ren is játszik, íg ult, de több fúvós ha y zongo Horv majd a Vghatároz y zenek alapító fo r n g , e ban ben m n volt e 009 óta tés szí- kü kú tanulmányai gszereken. Közán, a lö é 2 v Élet áziumb zenélt. elmezte gitározik Év nböző színhá égeztével töb épzi form eken b gimn kolán is adik Figy énekel, ngAlapítvá át a Piros Orr B át kipróbált. o n a főis a Harm nak, ahol agát "ha h y n ó á c l d b o o Monokli k tagja zenekar zik. Önm finiálja. szerepé hócdoktorként, torok ben tevé Dr. nész zaxofono ként" de k e nykedett . és s piszkálós szer


Zenei gegek összessége A színészzenekar 2009-ben alakult a Pesti Magyar Színházban Gémes Antos kezdeményezésére. Feldolgozásokat játszanak, egyedi stílusban. Repertoárjukban olyan dalok találhatók, mint a Zene nélkül mit érek én, 220 felett, Darabok a szívemből, Boldogság gyere haza, Ha legközelebb látlak, Koppány dala, Most kéne abbahagyni, Add már uram az esőt...

Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar megaházibuli koncert

KONCERT

okt.26. szombat 19:00

A tíz éve született zenekar a Magyar Színház büféjében szilveszterkor léptett fel együtt először ,„Jelmeztelenül”. Azért nagybetű, mert ez volt a buli címe. Tagok: Gémes Antos, Fillár István, László Zsolt, Cserna Antal, Pethő Gergő, Wagner-Puskás Péter A Harmadik Figyelmeztetés azokat a dalokat játssza, amelyek slágerek minden időben. LGT, Máté Péter, R-GO, Kovács Kati, Szécsi Pál, de van Quimby és Kispál is. Pop-rock klasszikusokat dolgoznak fel bármely időből. A sokgenerációs házibulira a ,„mindenkit várnak” nem csak duma. Szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák csápolhatnak együtt és énekelhetnek a színészzenekarral teli torokból. Jegyár: 2900 Ft klauzalhaz. 15


n o v .1 5 . péntek 20:00

Belmondo plays Beatles

A Belmondo plays Beatles project a gombafejűek kezdeti időszakától kezdve sok dalt átdolgozott úgy, hogy az egy mai koncertszínpadon is megállja a helyét. A koncerteken szereplő közismert dalfeldolgozás közötti video installációk, konferálások és spontán zenei játékok még azokat is meggyőzik, akik eddig nem érezték magukat közel ehhez a zenei világhoz. A Beatles dalokat természetesen Belmondo slágerekkel fűszerezi meg a zenekar a koncerten. Ének, gitár: Czutor Zoltán Gitár: Szabó László Basszusgitár: Paczári Viktor Dob: Csák Szabolcs Jegyár: 3500 Ft klauzalhaz.


KONCERT

Lesz, volt, van Lesz, volt, A Beatles és van A eatles és Belmondo Belmondo zenekar is zenekar is Egyébként ez a címe a Belmondo zenekar első dalának, ami 2006-ban jelent meg. A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította. Stílusuk saját meghatározásuk szerint beatmetal, egy igazi fesztiválkedvenc és klubzenekar, akik laza, vidám dalaikkal, színpadi poénjaikkal sokak szívébe belopták magukat. Előadásaikon garantált a jó hangulatú élcelődés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fűszerezve tartanak tükröt a közönségnek. Czutor Zoltán a Beatles zenéjének szeretetében nőtt fel. Szülei – ahogyan egész generációjuk – napestig a Beatles-t hallgatták. A Beatles hatását ma is érezni a Belmondo dalaiban. Mindazokat az alapvető értékeket képviseli, amelyek a mai napig számukra is fontosak, így nem csoda, ha ilyen mély rokonságot éreznek vele.

„Mindig fejfájást okoz, ha a zeneirodalom szerintem legjobb 10/50/100 albumát és/vagy zenekarát/előadóját muszáj felsorolnom egy cikk, egy műsor vagy egy interjú miatt. Mert kíméletlenül szembesít azzal a fogyatékosságommal, hogy a Beatlesen kívül semmi előtt nem tudok hasra esni.” (Czutor Zoltán)

17


Álmodni mertem... Radóczy Mária Kiállításmegnyitó és könyvbemutató

Radóczy Mária tűzzománcművész kiállítása és ÁLMODNI MERTEM… című könyvének bemutatója A Magyar Festészet Napja előestéjén A vendégeket köszönti: Gazdik István a Klauzál Ház igazgatója A kiállítást megnyitja: dr. Feledy Balázs művészeti író A könyvet bemutatja: Demeter László muzeológus, a baróti Tortoma Könyvkiadó igazgatója

KIÁLLÍTÁS

o k t .1 7. csütörtök 18:00

A könyv önéletrajzi részleteit felolvassa: Tallián Mariann színművész A könyv a helyszínen megvásárolható 5.500 Ft-ért. Minden eladott könyv árával a baróti Gaál Mózes Egyesületet támogatjuk. A kiállítás megtekinthető 2019. november 3-ig n ov. 2 1 . csütörtök 18:00

Csak álmainkban üzenhettünk haza Kiállításmegnyitó

A Nagy Háború harci eseményei mellett kevés szó esik a fogságba esettek sorsáról, a hazánkat ért veszteségekről. A fényképezés elterjedésével a hivatásos fényképészek mellett megjelent lelkes amatőrök a kisemberek szemszögéből is megörökítették a történelmi eseményeket. A Budafok-Tétényi Helytörténeti Gyűjtemények kiállítása Rácz Károly szibériai fogságban készített fotográfiái segítségével betekintést nyújt az Oroszországba hurcolt magyar katonák mindennapjaiba. A kiállítás megtekinthető 2020. január 19-ig.

19


Kiállításmegnyitó és díjátadó Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019

Az esten kiderül, hány pályamű érkezett, melyeket találta a zsűri a legjobbaknak, átadjuk a majd 200.000 Ft értékű díjakat és megünnepeljük mindazokat, akik elküldték munkájukat és megmutatták, hogy mit jelent nekik szűkebb otthonuk, szeretett környezetük. A kiállítást megnyitja dr. Vankó András a Budafoki Fotóklub elnöke A megnyitón koncertet ad az A la Quartet kamaraegyüttes Vendégeink a Várszegi pincészet friss borait kóstolhatják meg. A belépés a rendezvényre díjtalan!

KIÁLLÍTÁS

n o v . 7. csütörtök 18:00

A kiállítás megtekinthető december 1-ig.

21


Okt. 5-én n szombato

Pincejárat a családi nap jegyében Minden hónap első szombatján a Budafoki Pincejárat a borkultúrát bemutató egyedülálló utazásra visz a borospincék és a kultúra világába. Borkóstolók, kiállítások és könnyűzenei programok! Buszjeggyel (interneten: 1000 Ft, Pincejárat buszon: 1200 Ft) és kerületi lakcímkártyával kedvezmények az alábbi programokra: 16.00 – Gasztro-talkshow: Ételem az életem - főzés egy anyuka Záborszky Pince – Borváros (1222 Bp., Nagytétényi út 24-26.) szemszögéből. Kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetés. Nyitva: 14.00–19.00 14.00-19.00 Pável-Grósz Zoltán festész kiállítása Belépőjegy: 1500 Ft, Pincejárat jeggyel: 1200 Ft Seybold - Garab Pince (1221 Bp., Péter Pál u. 39.) Nyitva: 15.00–22.00

15.00-20.00 Absolute Acoustic koncert - Zene és gasztronómia találkozása a többszázéves pincében. A menü: Kemencében sült csülök velesült burgonyával és házi vegyes salátával, 3 tételes borkóstolóval csomag ára: 3000 Ft. 16.00 A mesélő Péter Pál utcai házak - Tematikus séta Garbóci László helytörténésszel (A program ára tartalmazza a 2 tételes borkóstolót és frissensült sörperecet a Seybold-Garab Pincében, valamint egy Pincejárat jegyet) ára: 2200 Ft. Mindkét program előzetes regisztrácóhoz kötött: +36 70 313-2978 telefonszámon vagy orszagcimer@gmail.com.

Várszegi Pincészet (1222 Bp., Nagytétényi út 70.) Nyitva: 15.00–22.00

15.00-20.00 Edo&Toma koncertje Pinceséta, 3 bor kóstolása Pincejárat jeggyel 1500 Ft helyett 1000 Ft. Ételvariációk.

Borköltők Társasága Étterem (1223 Bp., Jókai Mór u. 26.) Nyitva: 12.00–22.00 Belépőjegy: nincs

19.00-21.00 Vacsora és Pincekvíz Játékos kvíz vetélkedő 2-6 fős társaságoknak,győztes csapat 4 darab VIP pincejárat jegyet nyerhet. Menü: Csülök Pékné módra. A csomag ára: 2990 Ft. B. menü: Grillezett gombák sütőtök pürével. A csomag ára:2590 Ft. Előzetes regisztrációhoz kötött a: (1) 424 5115 telefonszámon.

Barlanglakás Emlékmúzeum 15.00-20.00 Mészáros Csaba harmonikajáték (1221 Bp., Veréb u. 4.) A látogatók betekintést nyerhetnek a barlanglakások Nyitva: 15.00–20.00 kialakulásának folyamatába, a barlanglakók mindennapi életébe. Belépőjegy: nincs Katona Borház (1222, Bp., Borkő u. 6B.) Nyitva: 15.00–22.00 Belépőjegy: nincs

15.00-19.00 Mynk kvartett koncert 19.30 MuziKell!- borkóstolóval egybekötött musical gála Jegyár: 2900 Ft. Jegyek a jegy.hu-n, a Klauzál-Házban, helyszínen az előadást megelőző 30 percben.

Vasmacska Terasz (1222 Bp, Fékező u. 1., nyitva: 11.00–22.00), a Promontor Étterem (1221 Bp, Kossuth L. u. 28., nyitva: 12.00–23.30), és az István tanya Vendéglő (1221 Bp., Magdolna u. 24., nyitva: 12.00–22.00), is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel és a kerületi lakcímkártyával érkező vendégeknek. www.bornegyed.hu/pincejarat • www.pincejarat.hu


Manócska Színház Rigócsőr király

Kérők hada verseng Garullina királykisasszony kezéért. De ő mindegyikőjükben csak kivetnivalót talál. Az egyik hórihorgas, a másik túl törpe, a harmadik kezében úgy áll a kard mintha zászlót lobogtatna, vagy mintha söprögetni készülne. Az utolsó meg… mintha az ábrázatjára ráült volna a rigó. De Rexon király –ki e gúnynevet kapja– halálosan beleszeret a fennhéjázó királykisasszonyba és elhatározza, hogy másnap álruhában –koldusként– újra szerencsét próbál. Eközben az öreg király megunva lánya méltatlan viselkedését, úgy rendelkezik, hogy az első férfiemberhez hozzáadja, aki a palotába bebocsáttatást kér. Ki más is lehetne, aki bezörget a kapun, mint a koldus és anyja. A Nektár Színház előadása. Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz.

okt.9. szerda 14:00

GYEREK PROGRAM

okt.8. kedd 10:00

Gulliver Színház Ann-droid

Egy robotlány csodálatos kalandjai A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi. Rajzolt látványvilág, okos LED kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesíti ezt a csodálatos mesevilágot! A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás, ehhez pedig földön, vízen, levegőben rengeteg kaland és megpróbáltatás árán vezet az út. A robotlány eközben a legfontosabb emberi erényekkel is megismerkedik – felnőtteket és gyermekeket egyaránt magával ragadó módon. A nézők szeme láttára egy rajzfilm elevenedik meg, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttér animációval, így keltve 3D filmérzetet. BANDART Productions Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz. 27


Családi vasárnap Alma Együttes koncertje

10.00 Alma Együttes koncertje Buda Gábor a 22 évvel ezelőtt megalapított Alma Együttes ötletgazdája, frontembere, énekese és zeneszerzője 2018 augusztusában új zenei alapokra helyezte az általa kialakított hangzást. A csapat számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. A Gábor által komponált dalok több mint 275 milliós youtube letöltéssel büszkélkedhetnek. Olyan sikeres rajz filmzenéket írtak, mint a Bogyó és Babóca sorozat, főcímdalt készítettek a Khumba című 3D-s animációs rajzfilmhez is. 9.30 – 13:00 A Fogamravaló Oktatás Betekintés a ,„bűnös” élelmiszerek világába c. gyereknyelven tartott színes előadása és játékos, interaktív foglalkozása tekinthető meg, ahol hasznos tudással gazdagodhatnak a gyerekek és felnőttek. A Móra Könyvkiadó LÜK nevű fejlesztőjátékát lehet kipróbálni, emellett könyves standdal is készülnek. Jegyár a koncertre: 2100 Ft klauzalhaz. n o v .1 7. vasárnap 10:30

CSALÁDI PROGRAM

o k t . 2 7. vasárnap 09:30

Családi vasárnap Utazás a szempillám mögött

Kinek nem voltak megvalósíthatatlan álmai? Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is csak gurul, csak gurul….Utazása során találkozik a szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, az igazmondó Vakondokokkal, a Scherlock Holmes-t idéző, kiérdemesült Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Az előadás 5 éves kortól ajánlott. Az előadás az VII. Országos Rajzfilmünnep programjához kapcsolódik, melynek keretében rajzfilmvetítések zajlanak majd. 10.00-14.00 óráig pedig a KACS Műhely várja Mesedoboz készítéssel az érdeklődőket. Jegyár a koncertre: : 1500 Ft klauzalhaz.

29


Mesés kastélyok

Közkívánatra újra

A nagy érdeklődés miatt októberben ismét Fehérvárcsurgóra és Martonvásárra kirándulunk. Délelőtt idegenvezetőnkkel látogatást teszünk a Károlyi Kastélyban és sétálunk az ős fás parkban, a tó partján. Bodajkon, a Csevegő Bisztróban ebédelünk. Délután a Bruszvik Kastélyt keressük fel, megnézzük a Beethoven Emlékmúzeumot és az óvodamúzeumot, mely Brunszvik Terézre emlékezik. Őszi romantikus sétaútunk a kastélypark szigetének hangversenykertében ér véget. Részvételi díj: 2.700 Ft, 60+ Szenior Bérlettel rendelkezőknek 2.400 Ft. A helyszínen fizetendők a belépőjegyek árai (felnőtteknek 2.900 Ft, nyugdíjasoknak 1.750 Ft) és az ebéd költsége (1.100 Ft). Jelentkezni – korlátozott számban - a részvételi díj befizetésével a Klauzál Ház Információs Pultjánál lehet.

d e c .1 2 . csütörtök 15:00

ISMERETTERJESZTÉS

okt.24. csütörtök 09:00

Advent a Házban!

Kézműveskedés és vásár az Aulában

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. Családi kézműves foglalkozások Alkoss valami egyedit karácsonyra! A karácsonyi ünnepkörhöz illeszkedő kézműveskedés. Kézműves vásár Igazi családi nyüzsgő együttlét a Klauzál Házban, készülődés a karácsonyra köszöntésére. A belépés díjtalan! FELHÍVÁS! Amennyiben szeretne kézműves foglalkozást tartani vagy árusítani, jelentkezzen a juhasz.krisztina@klauzalhaz.hu e-mail címen.

31


Budafok Advent 2019

Ahol eg ütt lenni jó Budafoki Szomszédok Piaca – Piactér 1221 Budapest, Játék utca 2-12.

A szeretet ünnepe előtt, az adventi várakozás alatt közös ünnepvárásra hívunk mindenkit Budafok Piacterére. Meghít hangulattal, színpadi programokkal, adventi koszorúval, jégpályával, teával, forralt borral, kürtöskaláccsal és szeretettel készülünk. december 1. vasárnap A HIT gyertyájának meggyújtása Advent első vasárnapján A 2018-ban arany minősítést kapott Szent István Gyermekkórus és a Nádasdy iskola felnőtt kórusának koncertje. Advent első – a hitet szimbolizáló – gyertyájának meggyújtása Karsay Ferenc polgármester köszöntőjével. Malek Andrea és Soulistic élő adventi koncertje december 6. péntek Találkozás a Mikulással Kiflihajóval a Mikuláshoz – A Kifli Zenekar interaktív koncertje Adventi Játszópark december 8. vasárnap Karácsonyi néphagyományok Magyar népzenei koncerttel és táncbemutatóval várjuk látogatóinkat. A karácsonyi néphagyományokat bemutató előadást a Nádasdy Táncegyüttes táncosai kezdik, majd ezt Boldi és bandája népzenei koncertje követi, melyben közreműködik Konkoly Csenge népdalénekes.


December 13. péntek Luca napi szerelmi és időjárás jósda Csillagfény - családi lélekmelengető koncert, Palotás Ágnes, Schupp Gabriella és Papp Csaba közreműködésével december 15. vasárnap Tűz és Jazz a téren Kokopelli Jazz Matiné karácsonyi koncertje Interaktív, játékos előadás, elsősorban a 3-10 éves óvodás, kisiskolás gyermekeknek. Tűzvarázs Produkció Garantáltan látványos, egyedi és elegáns műsort láthatnak Tűzvarázs Produkciótól, mert nincs tűz varázslat nélkül. december 20. péntek Budafoki Betlehemes Hagyományos fáklyás séta a kerületben

33


SZENIOR TÁNCESTEK NAGYTÉTÉNYI TÁNCEST

BUDATÉTÉNYI TÁNCEST

október 7., hétfő 16.00 Helyszín: Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

október 14., hétfő 16.00 Helyszín: Klauzál Ház

november 4., hétfő 16.00 Helyszín: Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

november 11., hétfő 16.00 Helyszín: Klauzál Ház

Játszik a Kristály Duó. Jegyár: 800 Ft, 60+ Szenior Bérlettel díjmentes

Testre szabás

tanácsadás és kötetlen beszélgetés a számítógép kezeléséről Szerdánként 10-12 óráig Csáki László személyre szóló tanácsadásán (szoftver-ismeretek, hibák kijavítása, gépvásárlási tanácsadás, telepítés, használati útmutatók) csak előre egyeztetett időpontban lehet részt venni. Jelentkezni a Klauzál Ház információs pultjánál lehet. A részvétel díjtalan.

Internet?!

ismeretterjesztő sorozat és gyakorlati útmutató

Szerdánkánt 8-10 óráig A számítógépkezelés alapjait, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolatépítés lehetőségeit Csáki László mutatja be, érthető, nyugdíjas társaival közös nyelven. Az előadásokat követően kérdésekre is felel és tanácsokkal is szolgál. A részvétel díjtalan. 34


Szerdánként 10.00-11.30 Foglalkozásvezető: Szűcsné Gyöngyösi Ildikó A foglalkozás díja: 600 Ft / alkalom 60 + Szenior Bérlettel a foglalkozás 500 Ft / alkalom 4 alkalmas bérlet 2000 Ft

Budatétényi Ulti Klub

Szerda 14.00-19.00 Ulti Bajnokság: október 26. szombat 9.00-17.00

Mozgáskorlátozottak XXII. kerületi Egyesülete

CIVIL SZERVEZETEK

Szenior örömtánc

Október 2., kedd 14.00 Idősek Napja November 5., kedd 14.00 Klubrendezvények megbeszélése

Klauzál Gábor Társaság Október 31., csütörtök 18.00

Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja Október 21., hétfő 17.00

Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság Kedd 15.00-17.00 Tanár: Neuberger István, festőművész, grafikus Csoportvezető: Onestyákné Ágotai Mária

KLUBOK, KÖRÖK

Városvédők

35


KLUBOK, KÖRÖK

Anya-formáló Klub

Csütörtök 18.30-19.30 Speciálisan anyukák számára kialakított 10 hetes edzésprogram! A szülés utáni testi-lelki regenerálódást segíti a program, amely során 4 alapozó gyakorlatsort és 4 intenzív gyakorlatsort sajátíthatnak el a résztvevők. Foglalkozunk még a táplálkozással, és hogy hogyan lehetünk karcsúbbak, boldogabbak és egészségesebbek. Oktató: Diófási-Kovács Orsolya sportedző, LoveYourBelly tréner A részvétel díjtalan! Regisztráció: www.zel.hu/regisztracio Az első foglalkozás időpontja: 2019. október

Budafok-tétényi opera- és dalstúdió Próbák, zenei továbbképzés: október 7-én és 21-én 18-20 óráig. Stúdióvezető: Csák József, operaénekes Zenei vezető: Hegedűs Valér, zongoraművész

Kertbarát Kör

„„Kertészkedj, művelődj, barátkozz! Védd a természetet és fogyassz magyar termékeket!” Október 7, hétfő 16.00 Van-e a növényeknek lelke? Talán még gondolkodnak is? Gyócsi Zoltán, agrármérnök-tanár előadása Október 14., hétfő 16.00 Talpunk alatt is folyik A felszín alatti vizekről Mádlné Dr. Szőnyi Judit, geológus tart előadást Október 28., hétfő 16.00 Heraldika – kis magyar címertan Bertényi Iván, történész előadása

36

Október 30., szerda 16.00 Mustok, borok kezelése – az idei szőlőtermésről Németh Iván tangazdaságvezető bemutatója Helyszín: SIESZ Tangazdaság (Bp. XXII., Jósika u. 2-28.) Találkozó: 15.45-kor a Városház téren, a 251-es busz megállójában.


október 11. 17.30-20.00 Téma: a pozitív gondolkodás gyakorlása. Az optimizmus nem azt jelenti, hogy a múltunk, a jelenünk és a jövőnk makulátlan és bonyodalmaktól mentes lesz. Azt jelenti, hogy megválaszthatjuk, hogyan látjuk a világot. Az optimizmus, függetlenül a külső körülményektől, a pozitív elvárásokról szól. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Klubvezető: Dr Vida Józsefné

Budafolt - Foltvarrók Klubja

Csütörtök 10.00-12.00 Klubvezető: Gede Károlyné, Annamari november 23. szombat 10.00 Karácsonyváró közös varrás és a Budafolt kamarakiállításának megnyitója A belépés díjtalan.

Budafoki Fotóklub Hétfőnként 18.00-21.00 Klubvezető: dr Vankó András

Vásároljon Szenior Bérletet! Kedvezménykártya nyugdíjasoknak

Rendezvénysorozataink alkalmat adnak arra, hogy felfedezzék a másokkal együtt töltött idő értékét, közösségre találjanak, fizikailag és szellemileg aktívak maradjanak. 60 év feletti látogatóink díjmentesen vehetnek részt - Budatétényi Táncestjeinken (Klauzál Ház) - Nagytétényi Táncestjeinken (Szelmann Ház) - Szenior tornánkon (Cziffra Ház) Az október 1-től december 31-ig érvényes bérlet díja: 1.500 Ft Megvásárolható a táncesteken és hétköznap 10-19 óráig a Klauzál Ház információs pultjánál.

KLUBOK, KÖRÖK

Boldogságklub


Tanfolyam neve Akrobatikus rocky Formamozgás stúdió

Hip-hop

Modern balett Felnőtt ART Jazz Modern-kortárs táncszínház Ritmikus gimnasztika Vívás Zumba

Időpontja Kezdők: Hétfő és péntek 16.30-17.15 Haladók: Hétfő 16.30-17.15 Versenyzők: Péntek 16.30-17.30 Hétfő és szerda 15.00-19.00 Hétfő 16.00 – 20.00 Kedd 16.00 – 20.00 Szerda 17.00 – 20.00 Csütörtök 16.00 – 20.00 Péntek 16.00 – 20.00 Szombat 9.00 – 10.00 Hétfő 16.00-17.00 Csütörtök 20.00-21.00 Hétfő 17.30-18.30 Szerda 16.15-17.15 Kedd és csütörtök 16.315-17.15 (7-8 éveseknek) Kedd és csütörtök 17.20-18.15 (óvodásoknak) kedd és csütörtök 16.00-17.00 péntek 18.00-19.00 kedd és csütörtök 19.00-20.00

Csiri-biri babatorna

Csütörtök 9.30-tól és 10.15-től KÉT CSOPORTBAN!

Fogamravaló oktatás

Havonta egyszer szombatonként, 10.00 – 11.00

Képzőművészeti tanfolyam

Szerda 16.15-17.15

Kezdő kreatív gyerektorna

Péntek 16.30-17.30

Ovis torna Ringató

Kedd és csütörtök 17.00-18.00 Hétfő 9.15 – 10.00 és 10.15-10.45


Zenekari oktatás Angol felnőtt tanfolyam

Időpontja Vasárnap 14.00-16.00

Kezdő: hétfő és szerda 8.30-10.00 Haladó: kedd és csütörtök 8.30-10.00 -előzetes regisztráció szükséges!

Nagyi a neten

Kedd és péntek 9.00-13.00

Aikido gyerek

Kedd és csütörtök 17.30-19.00

Aikido felnőtt

Kedd és csütörtök 19.30-21.00

Alakformáló

Kedd és csütörtök 18.30-19.30

Baba-mama

Hétfő és szerda 10.00-11.00

Gerinctorna délelőtt

Hétfő és szerda 11.15-12.15

Gerinctorna délután

Kedd és csütörtök 17.20-18.20

Gyetyfényes stresszoldó yin jóga

Szerda 18.15-19.45

Hatha jóga

Hétfő 18.15-20.15

Párkapcsolati tréning

kedd 18.00-19.00

Szenior örömtánc

Szerda 10.00-11.30

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! -

Tanfolyami beiratkozás a Klauzál Ház információs pultjánál!

Tanfolyamaink

Tanfolyam neve


2019. OKTÓBER NOVEMBER


Kabaré Éjjel az Orfeumban, Hacsek Sajóval bolondos retro zenés kabaréest október 2. szerda 19:00

Ki ne töltene el egy fergeteges estét egy orfeumban, ahol Hacsek és Sajó örökös civódása folyik, ahol ismert kuplék és sanzonok szólnak és frivol táncosnők táncolnak a cigarettafüstben. Nosztalgia kávéház, ahol a derű és kacagás nem álom és nem ámítás! Előadásunk az idősek világnapja ünnepség alkalmából tiszteleg a szépkorú közönségnek, de természetesen várunk minden felnőtt kabaré rajangót az estre. A szépkorú közönségnek apró meglepetéssel készülünk. Jegyár: 1200 Ft klauzalhaz.jegy.hu

42


Babszem színház 2019 ősz

6-12 éves korosztály számára!

Brémai muzsikusok – interaktív mesejáték

Zanotta Art október 9. szerda 10.00 Ki ne ismerné ezt a történetet, melyben a fedél nélkül maradt állatok elindulnak szerencsét próbálni. A kalandos játék során jelmezeket öltve, két színésszel és egy zenésszel, valamint a gyerekekkel közösen játsszuk el a szamár, a kutya, a cica és a kakas történetét, míg végül a brémai erdőben elűzik a rablókat és megtalálják az új és boldogabb életet. Jegyár: 1000 Ft/fő

A szépség és a szörnyeteg - táncmese

VSG Táncszínház november 13. szerda 10.00 A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött. Feldolgozásunkban fő szerepet kap az elfogadás, az empátia és a nem külső jegyektől függő szeretet, amely A szépség és a szörnyeteg meséjének egyik legfontosabb üzenete. Jegyár: 1000 Ft/fő

Babszem Bérleten kívüli önálló előadás: Brémai muzsikusok – interaktív mesejáték / Zanotta Art október 9. szerda 08.30 Jegyár: 1000 Ft/fő

Közkívánatra újra

43


Átlátható történelem A római köztársaság válsága október 10. csütörtök 19.00

S.P.Q.R. a szenátus és a római nép. Manapság ha Rómában járunk úton-útfélen találkozhatunk ezzel a mozaikszóval: csatornafedeleken, házak oldalán, emlékművek homlokzatán. Vajon az ókori római köztársaság fogalma ugyanazt jelentette, mint napjainkban a modernkori köztársaság kifejezés? Vajon mit adott nekünk Róma? Vajon mit jelentett rómainak lenni? Vajon mi vezetett a köztáraság bukásához és elkerülhető lett volna a császárság megszületése? Vajon 2000 év távlatából hogyan ítéljük meg többek között Marcus Tullius Cicero és Caius Iulius Caesar - az ókori római nép két emblematikus figurájának - döntéseit? Terestyák Tamás történész előadása. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a 406-2837-es telefonszámon vagy az info@cziffrakozpont.hu e-mail címen lehetséges.

44


Koncert

Hegedűs Endre gyermekkoncert október 11. péntek 10.00 november 22. péntek 10.00 Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus gyermekkoncertje. Mesterműveket szólaltak meg a művész, és a dallamok közben pedig mesél Hegedűs Endre a zenéről, a muzsika szeretetéről és apró, érdekes történetek is elhangzanak a művekről. Olyan zenék csendülnek fel, amik populárisak, ami hangulatba hozza a közönséget, ami szerethetővé tudja tenni a komolyzenét. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a 406-2837-es telefonszámon vagy az info@cziffrakozpont.hu e-mail címen lehetséges. A koncertekre iskolai csoportok jelentkezését is várjuk. 45


Kamasz Bérlet

14-18 éves korosztály számára!

Függésben

MAGYAR DRÁMÁK SZÍNHÁZA

október 10. csütörtök 13.00 KV Társulat produkciója Szűcs Zoltán Addictus c. műve nyomán A Függésben témája: Szenvedélybetegségek és azok különböző megjelenési formái.

Börtönszínház

színmű egy részben november 14. csütörtök 13.00 Szereplők: Harsányi Gábor Hajdú László Benedek Gyula Rendező: Benedek Gyula

SZEREPLŐK:

HARSÁNYI GÁBOR HAJDÚ LÁSZLÓ

HARSÁNYI GÁBOR

LÁTVÁNY: BENEDEK GYULA

RENDEZŐ: BENEDEK GYULA

SZÍNMŰ EGY RÉSZBEN Létrehozta a Zanotta-Art Kulturális és Művészeti Egyesület www.zanottaart.hu

A kézmosás fontosságáról november 21. csütörtök 13.00 és november 26. kedd 13.00 Szereplő Katona László Molnár Gusztáv Dramaturg Gyulay Eszter Rendező Scherer Péter

Bérlet ára: 3000 Ft 46


Tánc Tétényi Táncparkett Élő zenés táncest Maderspach Zoltán előadásában. október 11. péntek 18:00-22:00 november 15. péntek 18:00-22:00 december 6. péntek 18:00-22:00 Jegyár: 900 Ft klauzalhaz.

47


2019. október 18. péntek 19:00 Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

A Duo Con Spirito hangversenye Botos Veronika - brácsa Hegedűs Katalin - zongora Vendég: Nagy Bernadett - mezzoszoprán Műsor: SCHUBERT: Két keringő SCHUBERT: Margit a rokkánál GLINKA: Margit a rokkánál GLINKA: d-moll szonáta - szünet MENDELSSOHN: c-moll szonáta BRAHMS: Brácsadalok Jegyek 1900 forintos áron válthatók hangverseny előtt a helyszínen, ill. előzetesen igényelhetők a hegeduskatica@gmail.com címen és a 30/400-6722-es telefonszámon. Internetes jegyvásárlás a jegy.hu oldalon. Helyfoglalás érkezési sorrendben. A hangverseny rendezője a Stúdió Liszt Kft. www.duoconspirito.hu

Botos Veronika, a Magyar Állami Operaház szólóbrácsása és Hegedűs Katalin zongoraművész közös muzsikálása néhány évre tekint vissza. Zenei találkozásukat mindketten nagy ajándéknak és lehetőségnek tekintik. A Duo Con Spirito nevet adták kettősüknek, mely kifejezi örömzenélésük lényegét: lelkesedéssel és lélekkel muzsikálva boldog órákat szerezni egymásnak és a közönségnek. Ehhez a misszióhoz csatlakozik a mai hangverseny vendége, Nagy Bernadett is, aki magánének diplomáját Hágában, a Holland Királyi Zeneakadémián szerezte és szólistaként rendszeres résztvevője zenei életünknek.


Életmód klub dr. Belső Nóra pszichológus előadása október 21. hétfő 10.45-12.00

"Hogyan legyünk Biztonságban - Generációk a családban" c. előadás a szépkorú korosztálynak A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság szervezi a Nemzedékek Biztonsága Alapítvány felkérésére és támogatásával a baleset- és bűnmegelőzési programot. A belépés díjtalan!

Titkos ajtó - Káva Színház és Dráma a Nevelésért Alapítvány november 7. csütörtök és november 8. péntek 10.00 A Titkos ajtó című résztvevő színházi előadást az általános iskolák 8. és a középiskolák 9. osztályosainak ajánljuk. A pszichológusok szerint a serdülőnek át kell alakítania szüleihez való viszonyát, a saját (megváltozott) testéhez való viszonyát, kortárs kapcsolatait és a felnőtt társadalomhoz való viszonyát. Fontos szakasz, aminek célja a saját identitásának megtalálása, társadalmi szerepvállalása. A társadalmi szerepvállalás és a felnőtt szerepekhez való viszony megváltozását segíti elő a Titkos ajtó című előadás A történet egy 14 éves lányról, Sáriról, bátyjáról Lackóról és jóbarátjáról szól. A 18. születésnapi buli alkoholba és hazugságba fullad…. Szereplők: Botka Dóra, Kálócz László, Gyombolai Gábor, Patonay Anita, Sereglei András. Rendező: Kárpáti Péter Játékidő: kb. 150 perc (egy szünettel) Belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött, kérjük részvételi szándékát az info@cziffrakozpont.hu e-mail címen jelezze.


TRÉNING ÉS TERÁPIA

A ZENETERÁPIA EURÓPAI NAPJA ALKALMÁBÓL

JÁTSSZUNK ZENÉT! A Zeneterápia napja alkalmából a Magyar Zeneterápiás Egyesület sok szeretettel várja az érdeklődőket a Játsszunk zenét rendezvényen. Informatív, ugyanakkor élménydús programot szeretnénk kínálni családoknak, érdeklődőknek, társszakmáknak. Sok aktivitással és játékkal! Várjuk az érdeklődőket sok szeretettel. Hangszertudás nem szükséges.

2019. november 17-én 10 órától Helyszín: Cziffra György Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274–276. A rendezvény védnökei: a Magyar Zeneterápiás Egyesület és az Európai Zeneterápiás Egyesület (EMTC) Támogatók: az InMusic Tréning és Terápia csapata és a Hangforrás Alapítvány. Hangszertudás nem szükséges. A részvétel díjtalan.

www.inmusic.hu | www.europeanmusictherapyday.com | www.hangforras.hu


TANFOLYAMOK - KLUBOK 3-1-2 Meridián klub 3-1-2 Meridián klub hétfő 10:00 klubvezető: Héveiné Ágnes +36 30 748 15 99 szerda 10:00 klubvezető: Sümegi János +36 30 293 87 14 A belépés díjtalan! Életmód klub Minden hónap harmadik hétfőjén 11:00 További információért keresse Héveiné Ágnest a +36 30 748 15 99-es telefonszámon. Zöld jövő környezetvédelmi Egyesület Minden hónap első szerdáján 18.00 További információért keresse Mészáros Pétert a +36 70 289 49 70-es telefonszámon. Funkcionális edzés péntek 18:00 oktató: Gecsó Eszter +36 70 319 23 43 eszter.dg@gmail.com

52

Hatha jóga hétfő 18.00 oktató: Csiszár Zsuzsa +36 20 354 92 99 Senior torna kedd 11.00 és 12.00 csütörtök 11.00 és 12.00 oktató: Váczi Szilvia +36 30 973 38 53 Szenior Örömtánc hétfő 11.30 oktató: Hollenczer Katalin +36 30 203 71 55 Balett újrakezdő, középhaladó! hétfő, csütörtök 18:00 oktató: Gebe Ildikó +36 30 822 52 13


Információ

Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-­276. Telefon: +36 1 406 2837, +36 20 360 4364 info@cziffrakozpont.hu www.cziffrakozpont.hu Nyitva tartás hétfő-péntek 10.00 – 18.00

Tanfolyami beiratkozás

előzetes egyeztetéssel a tanfolyamvezetőnél

Terembérlet

Berta Ninett info@cziffrakozpont.hu Tel: +36 20 360 4364

BARLANGLAKÁS EMLÉKMÚZEUM

További információ: Appel Péter tárlatvezető +36 -20-447-8333 Megyeri István muzeológus + 36-20-261 -7888 1222 Budapest, Veréb u. 4.


Információ

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33. Telefon: 226-0559; Fax: 227-3427 info@klauzalhaz.hu www.klauzalhaz.hu www.facebook.com/klauzalhaz

Koncert- és színházjegyek értékesítése a Klauzál Ház Információs pultjánál

hétfőtől péntekig 10.00-19.00 óráig, hétvégeken az előadás előtt egy órával. Online jegyvásárlás a www.klauzalhaz.jegy.hu internetes hálózatán keresztül, foglalt jegyek átvétele legkésőbb 7 munkanappal a foglalás után, jegyvisszaváltás az előadás előtt legkésőbb 7 munkanappal lehetséges. minden hónap 15-ig hétfőtől péntekig 10.00-19.00 a Klauzál Ház Információs pultjánál. Pertics Anita +36-1-226-0559 / 125-ös mellék pertics.anita@klauzalhaz.hu

54

Támogatóink:

Tanfolyami beiratkozás és terembérlet


2019. december 31. kedd 20:00 Ön kivel tölti az év utolsó napját? Szilveszterezzen velünk jó társaságban! Változatos programok, élőzene, több táncterem, ízletes ünnepi fogások.

Zenekar:

MADARAK házibulizenekar

19:30 20:00-21:00 21:00-22:00 22:00-23:45 Éjfél 00:10-00:40 00:30 -02:30

19 20 20

Kapunyitás Tánc Vacsora Buli Himnusz Újévi menü Buli

Ökörsütés a kertben! További információ és jegyvásárlás november 15-től.


MIKULÁSVÁRÓ KUBAI LATIN EST

12.06.

CHARLIE KONCERT 12.15.

MICI NÉNI KÉT ÉLETE

KARÁCSONYI BUDAFOK BIG BAND

12.07.

12.18.

péntek 21:00

szombat 19:00

vasárnap 19:00

szerda 18:00

vasárnap 11:00

csütörtök 19:00

ADVENT A HÁZBAN

CSAJKOVSZKIJ DIÓTÖRŐ

12.12.

12.21

csütörtök 15:00

szombat 15:00

WWW. KLAUZALHAZ.HU

CSALÁDI VASÁRNAP UDVAROS DOROTTYA JÉGKIRÁLYNŐ ÖNÁLLÓ ESTJE 12.08. 12.19.

Profile for Klauzal Haz

Klauzál Ház 2019. októberi műsorfüzet  

Klauzál Ház 2019. októberi műsorfüzet