Page 1

kult

22

érték +élmény Klauzál Ház

2018. ÁPRILIS - MÁJUS


Klauzál Ház

dátum ápr.

3.

Zongoraünnep

4

ápr.

7.

Pincejárat

5

ápr.

14. Klauzál Színház: A szív hídjai

7

ápr.

10. Manócska Színház: Erdők könyve

17

ápr.

11.

Gulliver Színház: Emil és a detektívek

17

ápr.

11.

Kirándulás: Füvészkert

15

ápr.

12. Kiállításmegnyitó: Képeslapok

9

ápr.

13. Jazz+Mi+Ti

13

ápr.

13. Madarak házibuli zenekar

13

ápr.

14. Klauzál Színház: A szív hídjai

7

ápr.

15. MintaPinty Zenekar

18

ápr. ápr. ápr.

18. Kirándulás: Székesfehérvár 19. Kiállításmegnyitó: Kokas Klára emlékére 19. Klauzál Akadémia: Szendi Gábor előadása

15 9 11

ápr.

21. Fotókiállítás

11

ápr.

22. Pódiumszínház: Jávor Pali nagy mulatása

7

máj.

1.

24

máj.

2

oldal

Retro majális

9-27. 44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál

25


Cziffra Központ

dátum

oldal.

6.

Cziffra Táncház

46

ápr.

9.

"Kamasz Színház: Kiállok érted"

49

ápr.

13. Tétényi Táncparkett

46

ápr.

14. Családi Cziffra Nap

47

ápr. ápr. ápr.

18. Mesekoktél Színház: Ágacska 21. Állásbörze 25. Babszem Színház: Óz a nagy varázsló

49 48 49

máj.

4.

Hegedűs Endre gyermekkoncert

46

máj.

4.

Cziffra Táncház

46

máj.

11.

Tétényi Táncparkett

46

tartalomjegyzék

ápr.

Köztünk élnek Kiadja: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Felelős kiadó: Gazdik István igazgató Megjelenik: 3000 példányban Műsorfüzetünk a Folprint zöld nyomdában, környezetkímélő FSC papírra készült. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

3


Zongoraünnep

április 3. kedd 19.00 19.00 „„PEZSGŐ ÉS ZONGORA” - Az előadás előtt kellemes bárzongora kísérettel fogyaszthatják el a Törley Pezsgőpincészet különleges italait, amelyet Csikós József zongorista és Nagy Judit fuvolaművész vendégváró előadása tesz felejthetetlenné. 20.00 GÁLA KONCERT ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ • Philipp Glass, John Adams és Emszt András zeneszerzők zongoradarabjai előadja: Emszt András, zeneszerző, Budafok-Tétény Művészeti Ösztöndíjasa • Beethoven: Cisz-moll "Holdfény" - szonáta, op. 27 No. 2 előadja: Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész • Schubert: F-moll fantázia D 940 zongora duett előadja: Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és Hegedűs Katalin zongoraművész • Chopin: B-moll scherzo, op. 31 • Liszt Ferenc XV. Magyar rapszódia (Rákóczi-induló) előadja: Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész Ünnepi beszédet mond Németh Zsolt Országgyűlési Képviselő, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke és Karsay Ferenc polgármester.

4

Jegyár: 2000 Ft, 22. kerületi lakcímkártyával 1000 Ft


Budafok

Pincejárat Randijárat

április 7. szombat

Minden hónap első szombatján a Budafoki Pincejárat a borkultúrát bemutató egyedülálló utazásra visz a borospincék és a kultúra világába. Borkóstolók, kiállítások és könnyűzenei programok! Buszjeggyel ( interneten:1000 Ft, Pincejárat buszon: 1200 Ft) és kerületi lakcímkártyával kedvezmények az alábbi programokra: • Magdolna Borklub és rendezvényház (1221 Budapest, Magdolna u. 30.) 14.00-20.00 - Luis Eduardo Castagno duó és Juhász Anikó koncertje Musical Moments Photography vándorkiállítása • Katona Pincészet (1222 Budapest, Borkő u. 6/B.) 14.00-20.00 - Musica Historica együttes reneszánsz zenei koncertje • Lics Pincészet (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.) 14.00-20.00 - Nice Tones Jazz Trio koncert „KEMPP bemutatkozik” interaktív kiállítás • Sümegi és Fiai Pincészet (1222 Budapest, Tóth József utca 53.) 19.00 Pincekvíz - pároknak extra meglepetésekkel • Várszegi Pincészet (1222 Budapest, Nagytétényi út 70) 14.00-20.00 - The Soulstrings koncert • Záborszky Pince – Borváros (1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.) 16.00 - Történelmi gasztro séta: Follinusz Péter: "Barangolás a barokk korszak konyhaművészetében Magyarországon" - az előadást kóstoló követi a házigazdák jóvoltából. - Konyhai munkálatok: Révész József és Gál Norbert - Betekintés egy fejedelmi konyha leltárába és egy főúri lakoma megrendezésébe • Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont (1221 Budapest, Anna utca 7.) Tárlatvezetés, forgalmazott pezsgőkből vásárlási lehetőség. • Soós István Borászati Szakközépiskola Tangazdasága (1221 Budapest, Jósika utca 14.) Pincelátogatás és séta Budapest egyetlen szőlőültetvényén. VasmacskaTerasz, a Promontor Étterem és az Istvántanya Vendéglő is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel és a kerületi lakcímkártyával érkező vendégeknek.

www.pincejarat.hu

/pincejarat


Robert James Waller: A szív hídjai Klauzál bérlet III. előadás

1965. - Amerikai kisváros. Egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. Egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hidjairól. Egy véletlen találkozás, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez? A Madison megye hídjai Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Szereplők: Udvaros Dorottya, László Zsolt, Járó Zsuzsa/Szamosi Zsófia Chován Gábor

SZÍNHÁZ

á p r i l .1 4 . szombat 19:00

Jegyár: 3900 Ft ápril.22. vasárnap 19:00

Zenés időutazás

Jávor Pali nagy mulatása Pódiumszínház

1959. augusztusát írjuk. A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják betegtársukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál a színészlegenda, a magyar film korabeli királya, a hölgyek bálványa, aki szintén az intézetben kúráltatja magát. Mulatni szeretne, egy nagyon nagyot… és elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek - mi történt vele eddigi élete során: kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg nagy szerelmeit és a feleségét, hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban. Mindeközben szeret, imádkozik, mulat, szeret, mulat, és szeret... Szereplők: Benkő Péter - Jávor Pál Rusz Milán - A cigányzenész Suki István - Prímás a Rajkó zenekar prímása Jegyár: 2500 Ft

7


Budafok-Tétényi nosztalgia

képeslapok a múltszázad elejéről

Valódi kordokumentumok, képes levelezőlapok segítségével idézzük fel dédszüleink világát, az egykori Budafok-Tétény egyedülálló hangulatát. A fekete-fehér és színezett fotókon rácsodálkozhatunk a korabeli épületekre, terekre és utcákra. A képi valóság egy-egy szelete mellett, a postán küldött lapokon megörökített személyes üzeneteket is olvashatunk. A fénykép mögött megjelenő emberrel lesz teljes az időutazásunk.

KIÁLLÍTÁS

á p r i l .1 2 . csütörtök 18:00

A kiállítást megnyitja: Garbóci László, helytörténész A belépés díjtalan. A kiállítás megtekinthető május 7-ig.

á p r i l .1 9 . csütörtök 18:00

Hálás színnel Kokas Klárának A rózsakerti Kokasosok és Pállay József közös kiállítása

Már nyolc éve, hogy nincs közöttünk Kokas Klára. Hat éve, hogy elindult az első két Kokas osztály a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola első évfolyamán. Azóta folyamatos a tanrendbe épített, a szabad és komplex alkotást fejlesztő zenei képzés Németh Anikó vezetésével. A kiállított alkotások az átélt mozgásélmény, az ének és a képzelet szokatlan, újszerű folyamat-iratai. Ebben vesz részt Pállay József Kokas-oktató tíz képpel, valamint spirituális indíttatású festményeivel. A kiállítás tisztelgés a Kodály-tanítvány, Kokas Klára emlékére közelgő születési évfordulója alkalmából és köszönetnyilvánítás a református iskolának, a Kokas-tanítóknak, gyermekeiknek és azok szüleinek. A kiállítást megnyitja Tóth Teréz oktatáskutató, tanár Közreműködik Németh Anikó zongorán. A belépés díjtalan. A kiállítás május 10-ig tekinthető meg.

9


Kiállításmegnyitó

Göcz Levente és Németh Gyula „Így láttam”

„„Az emberi portré a kedvencem, megörökíteni a vidám és komoly pillanatokat egyaránt. Nemcsak az emberek különböző arcait szeretem megmutatni a fotóim által, hanem egy eseményt, tárgyat vagy akár egy épületet is úgy, ahogyan én látom.” - Göcz Levente. „„Diákkoromban szerettem a labornak használt fürdőszoba piros fényét az előhívás illatait, egész folyamatát. Szerettem a film, papír előhívása előtti, alatti izgalmakat: Vajon hogy sikerültek a felvételek? Budafok Tétényre kerülvén hamarosan megkerestem a Budafoki fotóklubot, ahol minden héten egy estét a képeknek szentelünk és segítjük egymást a fejlődésben.” – Németh Gyula. A kiállítást megnyitja Halász Emese író Közreműködik Kulcsár Anna fuvola (Nádasdy Alapfokú Művészeti Iskola tanulója) zongorán kíséri Sagyebó Ferenc tanár.

KIÁLLÍTÁS

ápril.21. szombat 19:00

A belépés díjtalan, a kiállítás megtekinthető 2018. május 16-ig

Az vagy, amit megeszel Szendi Gábor előadása

A nyugati táplálkozás és a civilizációs betegségek Szendi Gábor, pszichológus, paleolit táplálkozásszakértő előadása Az étrend helyes megváltoztatásával hogyan kerülhetők el a betegségek, miként gyógyulhatunk ki krónikus panaszainkból? Miért van ennyi ételérzékenység és mit tehetünk ellene? Miért nem működnek a fogyókúrás diéták? Milyen vitaminokat szedjünk? Jegyár: 1500 Ft Nyudjdíjas jegy: 1000 Ft

KLAUZÁL AKADÉMIA

á p r i l .1 9 . csütörtök 18:00

11


Jazz+Mi+Ti koncert

A Jazz+Mi+Ti koncertsorozat következő előadásán bemutatkoznak az ifjú tehetségek, a big band műfaj továbbéltető fiataljai, akik a Budafok Kis Big Band tagjai. Céljuk a klasszikus és modern big band hagyomány ápolása. A zenekar tagjai között a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi tanulói szerepelnek. A zenekar Cseh László vezetésével működik. Vendégfellépő: Budafok Kis Big Band Zenekarvezető: Cseh László (szaxofon)

KONCERT

á p r .1 3 . péntek 18:00

Jegyár: 500 Ft

á p r .1 3 . péntek 21:00

A Madarak Házibuli Zenekar rock and roll party

A Klauzál Ház hangulatos rock and roll klubjába várjuk, ahol önfeledten táncolhat, szórakozhat. Fergeteges hangulat, élő zene és valódi zenészek várják az ide látogató, szórakozni vágyó közönséget. Büfénkben kellemes, udvarias kiszolgálással várjuk önöket! Jegyár: 1500 Ft Asztalfoglalás a 06-1-226-0559 telefonszámon lehetséges.

13


á p r i l .1 1 . szerda

Cseresznyefa-virágzás

Látogatás a Fűvészkertbe

Találkozók: 10.30-kor, a Kálvária téren, a 9-es busz és a 83-as trolibusz megállójában, illetve 10.45-kor a Fűvészkert (Bp., VIII., Illés u. 25.) bejáratánál. A látogatásra minden hely elkelt.

á p r i l .1 8 . szerda

KIRÁNDULÁS

Magyarország első botanikus kertjébe tett látogatásunkkor – a természet rendje szerint - virágot bontanak a japán cseresznyefák.

A királyok városa

10.30 Látogatás a Hetedhét Játékmúzeumba, Nagy Vera, muzeológus vezetésével. (Belépődíj: 700 Ft, nyugdíjasoknak 350 Ft, 70 éven felülieknek díjmentes) 12.00 Ebéd az Egyházmegyei Múzeum étkezdéjében (ára: 820 Ft) 13.00 Fakultatív programok: betekintés az Egyházmegyei Múzeum kincseibe (belépődíj: 390 Ft, nyugdíjasoknak 190 Ft) vagy az Óramúzeum különleges szerkezeteinek felfedezése, tárlatvezetéssel (részvételi díj: 700 Ft). 14.00 Ismerkedés a történelmi belváros legszebb látnivalóival, titkaival, legendáival, Kulcsárné Németh Mariann, idegenvezető közreműködésével. A kirándulás részvételi díja: 700 Ft, 60+ Szenior Bérlettel 400 Ft A belépődíjak, az ebéd ára, és a székesfehérvári buszjegy (2x280 Ft) a helyszínen fizetendő. Jelentkezni a Klauzál Ház információs pultjánál, a részvételi díj befizetésével egyidejűleg lehet. Találkozó (a vonatjegy egyéni megváltását követően: 8.40-kor, a Kelenföldi Pályaudvaron, a 8.50-kor Székesfehérvárra induló személyvonat mellett (Budafokról 8.54-kor indul tovább), illetve 9.40-kor a székesfehérvári pályaudvar előtt. 15


Manócska Színház ovisoknak április 10. kedd 10.00

Azt tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt, hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon, hogy a madarak kitől tanultak énekelni? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy Tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit - mondjuk szép kis selyempapucsát? A Boszorkányra pedig - valld be - gondolni sem mertél eddig! Sok mindent nem tudsz tehát, ami egy erdőben történik. De megtudhatod, ha akarod. És aztán ha újra az erdőbe mész, Te magad is látni fogod, hogy minden hajszálra úgy van, ahogy nálunk láttad. Wass Albert Erdők és tavak könyve című műve alapján Strausz Tünde írta. 55 perc Jegyár: 900 Ft

GYERMEKSZÍNHÁZ

Erdők könyve – Aranyszamár Bábszínház

Gulliver Színház kisiskolásoknak április 11. szerda 14.00

Emil és a detektívek – Körúti Színház

Emil a falusi fiú Berlinbe érkezik meglátogatni a nagymamáját, de a vonaton ellopják a pénzét. A nagyvárosban új és vagány barátokra talál, akikkel nyomozásba kezd. Erich Kästner egyik legismertebb története példát ad becsületből, barátságból, bátorságból és családszeretetből. A zenés előadás megőrzi a mű eredeti mondanivalóját és vidámságát, miközben a mai fiatalok számára is élvezetes. 60 perc Jegyár: 900 Ft

17


mi P

Ma

:00

13

9:0 0-

ni&

Mi

iac


NAGYTÉTÉNYI TÁNCEST

BUDATÉTÉNYI TÁNCEST

Május 7., hétfő 16.00 Helyszín: Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

Április 9., hétfő 16.00 Helyszín: Klauzál Ház

Játszik a Kristály Duó. Jegyár: 800 Ft, 60+ Szenior Bérlettel díjmentes

Díjmentes részvétel: - Budatétényi Táncest (Klauzál Ház) - Nagytétényi Táncest (Szelmann Ház) - Szenior tánc (Klauzál Ház) - Szenior torna (Cziffra Ház) Díja negyedévre (január, február, március hónapra) 1.500 Ft Megvásárolható a táncesteken és hétköznaponként 10-13 óráig a Klauzál Ház információs pultjánál.

Testre szabás

60+ Szenior Bérlet

60+ SZENIOR PROGRAM

SZENIOR TÁNCESTEK

tanácsadás és kötetlen beszélgetés a számítógép kezeléséről Szerdánként, beosztás szerint Csáki László személyre szóló tanácsadásán (szoftver-ismeretek, hibák kijavítása, gépvásárlási tanácsadás, telepítés, használati útmutatók) csak előre egyeztetett időpontban lehet részt venni. Jelentkezni a Klauzál Ház információs pultjánál lehet. A részvétel díjtalan. 20


ismeretterjesztő sorozat és gyakorlati útmutató Csütörtökönként 15.00 A számítógépkezelés alapjait, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolatépítés lehetőségeit Csáki László mutatja be, érthető, nyugdíjas társaival közös nyelven. Az előadásokat követően kérdésekre is felel és tanácsokkal is szolgál. A részvétel díjtalan.

60+ SZENIOR PROGRAM

Internet?!

Szerda 10.00-11.30 A mozgás és a tanulás fiatalít! Testi, szellemi frissességünk megőrzéséért magunknak is tennünk kell. A szeniortánc foglalkozáshoz nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem táncpartner. Az új lépések megtanulása intenzív koncentrációt kíván, elősegíti az idegpályák „olajozását”. Folyamatos csatlakozási lehetőség! Foglalkozásvezető: Szűcsné Gyöngyösi Ildikó (+36 20/910-8931) Részvételi díj: 500 Ft / fő / alkalom; 60 + Szenior Bérlettel díjtalan!

Boldogságklub

április. 13. 17.30-20.00 Téma: A megbocsátás. A megbocsátás olyan alapvető stratégiánk, amelyben benne rejlik a boldogabbá válás lehetősége: amiként viselkedünk, és ahogyan gondolkodunk, az nagymértékben összefügg azzal, hogy végül mennyire leszünk boldogok, függetlenül attól, hogy mi bánt bennünket. A megbocsátás olyasvalami, amit kizárólag önmagunkért, és nem a nekünk sérelmet okozó másik ember érdekében teszünk. Klubvezető: Dr. Vida Józsefné A részvétel díjtalan.

KLUBOK, KÖRÖK

Szenior örömtánc

21


KLUBOK, KÖRÖK

Budafolt - Foltvarrók Klubja csütörtökönként 10.00-12.00 Klubvezető: Gede Károlyné, Annamari

Budatétényi TűKör

április 4., 18., május 2., 16., 30 szerda 10.00 Körvezető: Jenei Anikó, népi iparművész

Kertbarát Kör

„„Kertészkedj, művelődj, barátkozz! Védd a természetet és fogyassz magyar termékeket!” április 16., hétfő 16.00 A klímaváltozás hatása a zöldség- és gyümölcstermelésre Előadó: Dr. Terbe István, egyetemi tanár (SZIE) április 23., hétfő 16.00 A paprika és a paradicsompalánták kiültetése A komposzt felhasználása Előadó: Dr. Zatykó Lajos, paprikanemesítő (SZIE) május 7., hétfő 16.00 A szőlő kezelése, zöldmunka, növényvédelem a Szigetcsépi Tanüzemben Előadó: Földesi Gyula, igazgató (Soós István Borászati Szakképző Iskola) május 28., hétfő 16.00 Májusban virágzó cserjék, bokrok, évelők Előadó: Dr. Sütöriné Diószegi Magdolna, kertészmérnök (SZIE)

22


Szerdánként 14.00-19.00 Ulti Bajnokság: április 28., szombat 9.30-17.00

Mozgáskorlátozottak XXII. kerületi Egyesülete április 3., kedd 14.00-16.00

Klauzál Gábor Társaság

CIVIL SZERVEZETEK

Budatétényi Ulti Klub

április 26. csütörtök 18.00 A társaság első független kormányunk mezőgazdasági, ipar- és kereskedelmi minisztere, a reformkori és a kiegyezéshez vezető mozgalmak egyik vezető személye, egyben budatétényi birtokos, gazdálkodó, közösség- és kultúrateremtő hazafi, Klauzál Gábor emlékének ápolása iránt érez felelősséget

Városvédők

április 16., hétfő 17.00 Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja Helyszín: Klauzál Ház

A Magyar Vöröskereszt XXII. kerületi szervezetének

jótékonysági ruha, játék, apró ajándékvására. 2018. április 10., 09.00-13.00 óráig Klauzál Ház 111. terem 23


m á j .1 . vasárnap 10:00

Retro Majális Időutazás a javából

SZÓRAKOZÁS

Nosztalgiázzunk együtt május 1-én a Campona parkolójában. Lesz minden, ami szemnek, fülnek és szájnak ingere. Csodálatos pöttyös forgatag és retro slágerek a színpadon. Jöjjön el, nem fogja megbánni! 10.00 Zenés ébresztő a Budafoki Fúvósegylettel. A 22. kerület különböző helyszínein meglepetésszerűen fogunk felbukkanni! 11.00 Holdonmacska gyermekkoncert 12.00 A Klauzál Ház művészeti csoportjainak bemutatói A Forma Mozgásstúdió bemutatója Hip-hop bemutató A Supernova Tánciskola bemutatója Rock&Magic - akrobatikus rock and roll bemutató A Fantázia Musical Stúdió bemutatója Karibi táncbemutató 16.00 Pöttyös Panni - zenés mesejáték egy felvonásban Pöttyös Panni Meseország legkíváncsibb kislánya. Pontosan olyan, mint mi voltunk, vagy amilyenek szüleink voltak kiskorukban. 17.00 Szűcs Judith koncert - A „„diszkó királynő” 45 éve szórakoztatja a közönséget. Ami nem is csoda, hiszen ki ne ismerné a Táncolj még, Gyere a Disco klub elé vagy a Rád emlékezem című slágereket. 18.00 Dolly Plusssz élő koncert, közreműködik Palcsó Tamás Dolly új formációban a régi nagy slágereit énekli. Izgalmas időutazásra hívjuk, ahol garantáltan ön is táncra perdül. 19.00 Zenés, táncos rockabilly forgatag 20.00 Retrokapszula Party utcabál Műsorvezető: Nagy Péter Peppino

Kirakodóvásár és vidámpark

Vásározók jelentkezését a szervezes@klauzalhaz.hu címre várjuk. Bővebb információ a klauzalhaz.hu honlapon olvasható.

Helyszín: a Campona előtti parkoló (1223 Bp., Nagytétényi út 37-48.) A belépés díjtalan!


érték+élmény

Tavaszi fesztivál

2018. május. 9-27.

25


Május

9.

19 Nyitóhangverseny a 25 éves sz 00 Budafoki Dohnányi Zenekarral Jegyár: 2500 Ft

/ Klauzál Ház

Vendég: Balázs János - Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Műsor: Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny Kodály Zoltán: Galántai táncok Happy birthday variáció Vezényel: Hollerung Gábor

Május

10. cs 0019 Irodalmi Kávézó Scherer Péterrel Jegyár: 1500 Ft /

Nagytétényi Kastélymúzeum

Vers, sztori és próza. Rendhagyó módon és kötetlen formában kínál szórakozási lehetőséget Scherer Péter irodalmi kávézója. Együtt kávézunk, teázunk és fogyasztjuk el a finom süteményeket stílusosan a Kastélymúzeum Dísztermében. Másfél óra irodalom. Amolyan „„schereresen”.

Május

11.

18 Cziffra Borterasz - gitás és bor

p 00

A belépés díjtalan / Cziffra Központ

Borbemutató a kerület kiváló borászaival, amit játékos kvízzel és jó hangulattal spékelünk meg. Élő zenével és tánccal várja önöket Maderspach Zoltán.

Május

11.

18 Kiállításmegnyitó – p 00 Mesterek és tanítványok A belépés díjtalan / Klauzál Ház

A több, mint 40 éve működő, Csokonai díjas Mészáros László képzőművészeti Baráti Társaság kollektív tárlata. 26


27


Május

12.

Cziffra Családi Nap -

9 Tátika hangszeretgető koncert szo 00 A belépés díjtalan / Cziffra Központ

Hagyománnyá vált kézműves vásár, amelyen kerületi lakosok kínálják termékeiket és kézműves workshoppokkal várják az érdeklődőket. Közben arcfestés, játszósarok, lufihajtogatás és kézműves sarok a legkisebbeknek. 10:00-tól Tátika hangszeretgető 13. születésnapi koncert

Május

12.

Kiállításmegnyitó -

16 „Szívet cseréljen az, aki hazát cserél!” szo 00 A belépés díjtalan / Radóczy Mária Galéria

„„Honvágy” címmel a kerület festőművészeinek és fotóművészeinek képei tekinthetők meg. A rendezvényen közreműködik Berki Júlia, a Kárpát-medencei szavalóverseny győztese, aki Tompa Mihály versét szavalja el; Kovács Kati dalát énekli György Viktória. A kiállítást megnyitja: Németh Zsolt - az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke. A közönségdíjat átadja: Szepesfalvy Anna alpolgármester. A kiállítás május 18-ig tekinthető meg!

Május

12.

Kitalált világ -

19 Für Anikó zenés estje welcome pezsgővel szo 00 Jegyár: 2500 Ft / Törley Pezsgőmanufaktúra

Személyes hangvételű, varázslatos estének lehetünk részesei, ahol Hrutka Róbert zenéje, Bereményi Géza szövegei kiegészülnek azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit Für Anikó képvisel. Az előadás az irodalom, a zene és a színház esszenciája. „Ezek a dalok három percbe sűrített szerepek. Amit a színpadon három három órán át játszik az ember, az a lemezen három perc. Az ember minden szerepében zsigerileg benne van, és ez a daloknál sincs másképp.” – Für Anikó – Jászai Mari díjas, érdemes művész. Közreműködik: Hrutka Róbert a dalok szerzője – gitár, vokál Kalmus Felicián – cselló 17.30-18.45 Múzeumlátogatás 18.00 Pinceséta 28


29


Május

13.

9 Gyereknap

v 00

A belépés díjtalan / Szelmann Ház

II. Gyereknap a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében. A kerületi óvodások és iskolások szereplése egész nap a színpadon. Várjuk a családokat ugrálóvárral, kézműves sarokkal, arcfestéssel, rally bemutatóval és még sok minden mással. Ne hagyja ki, legyen a vendégünk!

Május

13.

14 Barlanglakás Piknik

v 00

A belépés díjtalan / Barlanglakás Emlékmúzeum

A Barlanglakás Emlékkiállítás a felújítás után új arcát mutatja meg a látogatóknak. A látogatás folyamán a látogatók betekintést nyerhetnek a barlanglakások kialakulásának folyamatába és a XX. század mikrotörténelmébe, a barlanglakók mindennapi életébe.

Május

13.

Külön világok – a Budapesti Divatiskola

18 v 00 Divatbemutatója és kiállítása

A belépés díjtalan / Klauzál Ház – Vén Emil Galéria

Kilenc designer, számtalan kreáció, millió inspiráció. Kulturális szörfözés a különböző világok, színek, fazonok és gondolatok útján. Mindannyian vándorlunk, mindannyian tartunk valahová. Az úton sok mindent cipelünk magunkkal: boldogságot, traumákat, régi és új álmokat. Van, amit elhagyunk útközben, van, amit ha akarunk, sem tudunk. Ezt mutatja be a kiállítás bepillantást engedve a divattervezés, alkotás folyamatába – rajzokkal, anyagmintákkal, fázis bemutatókkal – a megnyitón pedig egy valódi élvezetes divatbemutatóval.

30


31


Május

13.

20 Caramel koncert

v 00

Jegyár: 4800 Ft (április 23-tól 5800 Ft)

/ Klauzál Ház

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba. Sikere azóta töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője. Népszerűsége alapján a hazai előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja. Szerzeményeit 100 milliónál többször töltötték le YouTube-on és egyéb internetes felületeken. 2006-ban és 2009-ben Fonogram-díjjal jutalmazták zenei munkásságát. 2017-ben megjelent új, Caramel 7 című nagylemeze.

Május

14.

17 „Hol van az a nyár?” - Tóth Éva és Leblanc Győző

h 00

A belépés díjtalan / Szelmann Ház

Vidám zenés nosztalgiaműsor Tóth Évával és Leblanc Győzővel. Fülbemászó dallamok és méltán népszerű operett dalok színe java lesz hallható az estén.

Május

15.

19 „22 Gitár” koncert

k 00

Jegyár: 1000 Ft / Klauzál Ház

A fiatal zenészek és a magyar rock élet nagyágyúi együtt a színpadon. Klasszikus zene, filmzene, magyar és nemzetközi rock slágerek és a könnyűzene dallamait hallgathatjuk meg a Klauzál Gitár Band és vendégművészek közreműködésével.

Május

15.

Non Stop Vokálegyüttes

19 Ádám és zenekara koncert k 00 Solti A belépés díjtalan! / FSZEK Nagytétényi Könyvtár

A Non Stop Vokálegyüttes 2010-ben az X-Faktor tehetségkutató műsor legjobb csapata volt. Az énekes formáció frontembere Solti Ádám, akit sorozatszínészi és Madách Színházi sikerei tesznek méltán népszerűvé. A csapattagok zenei sokszínűsége és egyedi stílusa által válik különlegessé a vidám, humoros koncert, amelybe a közönséget is bevonják. 32


33


Május

17.

18 Nádasdy Balett Gála - Diótörő c. előadás

cs 00

Belépés díjtalan! - regisztrációs jegy szükséges / Klauzál Ház

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola balett szakos növendékeinek gála műsora. Évek óta színes, táncos foltja a Tavaszi Művészeti Fesztiválnak a színvonalas gála előadás. Regisztrálni a 06 1 226 0559 telefonszámon lehetséges vagy személyesen a Klauzál Ház infomációs pultjánál.

Május

17.

Női vonal a Hírős Gasztroszínház előadása

19 és süteménykóstolóval cs 00 borJegyár: 4800 Ft / Lics Pincészet

Az előadás a női lélek fejlődésének 5 fázisát mutatja be, éppen ezért 5 pohár bor és 5 szelet süteményre vendégeljük meg Budapest Bornegyedében egy különleges atmoszférájú pincében. Az első jelenetben egy 11 és egy 12 éves lányt ismerünk meg, majd a tinédzsereket, az egyetemistákat, az anyaság áldott állapotát, végül két szép korú hölgy beszélgetését kapjuk el, Örkény István: Macskajáték c. művéből. A jelenetekben elhangzanak még többek között, Weöres Sándor, József Attila, Shakespeare, Erdős Virág írások is. Ezt koronázza meg, hogy a két színésznő (Bogdán Réka Orsolya, Kovács Vanessza) jól működő játéka mellett, Kertész Endre csellista olykor varázslatos játéka adja meg az előadás kvintesszenciáját.

Május

18.

19 Kökény Attila és a Budafok Big Band

p 00

Jegyár: 1500 Ft (április 23-tól 2000 Ft)

/ Klauzál Ház

A fesztiválon a programot a Budafok Big Band színesíti amelynek sztárvendége Kökény Attila zenész és énekes. A zenei exkluzív eseményen a húsz fős big band formáció a jazz és swing nagyágyúival egészül ki. Vendégek: Kökény Attila - ének, Juhász Attila – zongora, Jász András - szaxofon 34


35


Május

19. szo 0014 kARTon-Kreatív Art On-Alkoss szabadon! A belépés díjtalan / Klauzál Ház - Kert

A Klauzál Ház megnyitja szabad tereit a szabadon alkotó profik és amatőrök számára. A képzőművészeti programban Radóczy Mária, Millavári Silvia, Kaszás Réka, Tóth Avanti Péter, Pállay József, Bottyán Mariann, A Budafoki Fotóklub tagjai, Csobán András, Bányai Gábor és mások vállalják, hogy vezetik a kezét az érdeklődő látogatóknak. Választhatnak a festés általi közös műalkotás, az impresszionista vezetett foglalkozás, a fotós workshop, az élő fotóelőhívás, a közös csendéletfestés, a kortárs műalkotás folyamata vagy akár a sötétben festés között. 18.00 órakor megnyitjuk az ARTÉR Művészeti Egyesület Rajzás című kiállítását, melyet zenés kerti parti követ.

Május

20.

17 Lampart Budafok Vegyeskar koncertje

v 30

A belépés díjtalan / Baross Gábor-telepi Jézus Szíve Templom

Kerületünk méltán híres kórusa, a dalos találkozók folyamatos résztvevője. Pünkösd ünnepéhez kötődő dalok is felcsendülnek a magasztos templomi eseményen.

Május

22.

18 Folk terasz - Szente János táncház

k 00

A belépés díjtalan / Cziffra Központ

Szente János vezetésével élőzenés táncház kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bor, jókedv, vigasság! Jöjjön el és táncoljon velünk!

36


A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Embléma pályázatot hirdet a

KARTON – kreatív art on Alkoss szabadon!

elnevezésű képzőművészeti fesztivál emblémájának megtervezésére Előszőr rendezzük meg a 44. Tavaszi Művészeti Fesztivál keretein belül a KARTON – kreatív art on elnevezésű rendezvényt, mely szándékunk szerint a nagyközönség számára nyitott, egész délutánt és estét felölelő esemény. A KARTON a 22. kerület összes alkotó közösségének bemutatkozást, részvételt és kooperációt biztosít. Fontos eleme, hogy minden rendezvényre látogató szabadon alkothat a közreműködő művészekkel együtt, az ő vezetésükkel. A pályázat nyitott, kortól és végzettségtől függetlenül, egyaránt pályázhatnak amatőr és profi alkotók. Technikai paraméterek: - A logo terv vektoros grafikai tervét ai, pdf vagy eps formátumban kérjük elküldeni. - CMYK és RGB színben is kérjük az emblémát. - 1 színben és 4 színben egyaránt kérjük elküldeni a tervet - A terv jól kicsinyíthető és nagyítható legyen - Emblémaként önmagában és felirattal is, kérjük elküldeni. - Mellékelni kérjük a nyilatkozatot, hogy az embléma felhasználási jogát a Klauzál Gábor Művelődési Központ részére az alkotó átadja, időbeli és térbeli korlátozások nélkül. A pályázatokat a kommunikacio@klauzalhaz.hu címre kérjük elküldeni. Beküldési határidő: 2018. május 1. Zsűri: Tóth Avanti Péter – grafikus Díjazás: A legjobbnak ítélt pályamunka lesz a KARTON – kreatív art on rendezvény emblémája. Az esemény napján az összes szervező (és nyertes) pólójára rányomtatjuk és minden ezen eseményről szóló kommunikációs anyagunkban feltüntetjük. Eredményhirdetés: 2018. május 19. szombat a KARTON – kreatív art on rendezvényen. 37


Május

22.

Csákányi Eszter estje 19 Akit az istenek szeretnek

k 00

Jegyár: 2500 Ft

/ Klauzál Ház

„Úgy vagyok, hogy jól vagyok”, kezdi Csákányi Eszter a népszerű örökzöld

slágert, de „átírja” rendesen a nótát, megcsavarja a hajlításokat, újraértelmezi a dallamot, elnyújt és kitart hangokat, kiemel sorokat, egészen új jelentést varázsol a szöveg mögé, miközben elringat és magával ragad; s igen, közben már mi is úgy vagyunk, hogy jól vagyunk, mert együtt vagyunk, ringatózunk a zene hullámain. „„Magamról és a női lélek megannyi arcáról mesélek ebben az estben” Szereplő: Csákányi Eszter Közreműködik: Wagner- Puskás Péter – billentyűs hangszerek Kovács Norbert – ütőhangszerek

Május

23.

Kiscsillag: Dalok Párban koncert

20 Lovasi András projekt sz 00 Jegyár: 2800 Ft (április 23-tól 3500 Ft)

/ Klauzál Ház

Lovasi András Kossuth-díjas magyar zenész, énekes. Az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzője. "Dalok párban... című koncerttel érkeznek a Klauzál Házba, ahol a dalok témája körbe járja - elvágyódást, utazást, maradást, szerelemet, szerelem nélküliséget, egyedüllétet, közös ügyeket. A farm ahol élünk (na jó az nem) de majd minden sorra kerül, amibe a dalok szövegírója Lovasi András belebotlott 30 éves pályája során. Minden témához két (van hogy három is) dal tartozik. Pont azért, hogy régi és új dalok találkozzanak, összevitatkozzanak és továbbgondolhassuk, hogy is van az igazán, amit egyszer már tudni vagy érezni véltünk."

– Lovasi András.

38


39


Május

25.

#Hali Budafok –

19 Carbonfools koncert és Gasztroplacc p 00 The A belépés díjtalan! / Budafoki Szomszédok Piactér

The Carbonfools egy magyar, elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Tizenkét év sikerszéria után öt nagylemezzel, több milliós Youtube nézettséggel és számos rádiós slágerrel (Hideaway, Sunset, Clublights) a hátuk mögött végre hozzánk is ellátogat a Carbonfools. Jól szól a banda a vaskosabb és keményeb hangú új énekessel Fóris-Ferenczi Gáborral, aki a korábbi Fehér Balázst váltotta a zenekarban. #csocsó #sörpong #kézműves hamburger #streetfood

Május

26. szo 0010 Mesefesztivál Süsüvel és barátaival Jegyár: 1500 Ft; gyerekjegy. 1000 Ft

/ Klauzál Ház

10.30 Süsü a sárkány – zenés mesejáték Süsü a híres egyfejű, egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a többfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak egyetlen feje miatt. Süsü egy légynek sem tudna ártani. 11.30 Búgócsiga zenede koncert Saját feldolgozásban, egyedi hangzással játszanak ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat, a gyerekek és felnőttek bevonásával.

40

10.00-14.00 Csupa-Csoda Vándorjátszótér Kreatív foglalkozás


Jelentkezz és zenélj a téren!

#Hali Budafok Amatőr, kezdő és lelkes könnyűzenét játszó zenekaroknak és elhivatott együtteseknek ajánlunk fellépési lehetőséget. Május 25-én zenés, gasztronómiai eseményt szervezünk a Budafok szívében található modern közösségi térre, a Budafoki Szomszédok Piacterére - #Hali Budafok címmel. Bemutatkozó anyagot 2018. május 10-ig, a funk.ivett@klauzalhaz.hu e-mail címre várjuk.

Rajzpályázat!

Csukás István mesehősei címmel Melyik a kedvenc Csukás István mesehősöd? Rajzold le! Beküldés módja A rajzodat személyesen a Klauzál Ház információs pultjánál adhatod le, elküldheted postán a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 1224 Budapest, Nagytétényi út 31-33. szám alá vagy elektronikusan a kommunikacio@klauzalhaz.hu címre. Beküldési határidő: 2018. május 7. Mesés nyeremények! Eredményhirdetés: 2018. május 26. szombat Mesefesztivál. A beküldött pályaművekből kiállítást is szervezünk. További információ: www.klauzalhaz.hu 41


Május

26. sz 0010 Rózsavölgyi Patak Parti

A belépés díjtalan! / Rózsavölgyi Közösségi Ház

A Közösségi Ház és kertje egész napos közösségi rendezvénynek ad otthont. Hagyománnyá vált a programján: mesejáték, futó és bicikliverseny, aszfaltrajzverseny, ugrálóvár, Laci-konyha, kirakodók a völgyből, kézműves foglalkozások, rövid kulturális műsorszámok a népzenétől a hip-hop zenén át, sportbemutatókkal, mesével, operettel esti táncos bulival.

Május

27.

19 La Mancha lovagja – zenés színmű

v 00

Jegyár: 4500 Ft

/ Klauzál Ház

Gárdonyi Géza Színház előadása

„Az életet nem olyannak kell elfogadni amilyen, hanem amilyen lehetne!" – kiáltja

Cervantes-Don Quijote. Igen, amilyen lehetne... Ha a szeretet, elfogadás, gyöngédség, szolidaritás uralkodna a világban. Jobbá tenni a világot! - ez Alonso Quijana, a La Mancha tartományban élő, idős vidéki nemes célja, mikor magára ölti a „búsképű lovag" jelmezét, mikor elindul megvívni harcát a jobbsorsra hivatott Emberért. Rendező: Blaskó Balázs - Jászai Mari díjas Szereplők: Don Quijote (Cervantes): Nagy Lóránt Sancho (Szolga): Baráth Zoltán Az Inkvizíció Századosa: Fehér István Aldonza: Nagy Barbara A Fogadós (Kormányzó): Vókó János Dr. Carrasco (A Herceg): Török Tamás Az Atya: Reiter Zoltán Antonia: Nagy Szilvia A Házvezetőnő: Saárossy Kinga A Borbély: Balogh András

42


A rendezvénysorozat helyszínei Barlanglakás Emlékmúzeum 1222 Budapest, Veréb utca 4.

Baross Gábor-telepi Jézus Szíve Templom 1224 Budapest, Dózsa György út 96.

Budafoki Szomszédok Piactér 1221 Budapest, Játék utca 2-12.

Cziffra Központ

1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

FSZEK Nagytétényi Könyvtár

Kult 22

1225 Budapest, Nagytétényi út 283.

Klauzál Ház

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

JEGYINFORMÁCIÓ:

Lics Pincészet

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.

Nagytétényi Kastélymúzeum 1225 Budapest, Kastélypark utca 9-11.

Radóczy Mária Galéria

1223 Budapest, Dézsmaház utca 27.

Rózsavölgyi Közösségi Ház 1221 Budapest, Ady Endre út 25.

Szelmann Ház

1225 Budapest, Nagytétényi út 306.

www.klauzalhaz.hu +36 1 226 0559 A rendezvénysorozat támogatója: Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata A fesztivál szervezője: A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ A program- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk! Esőnap esetén helyszín a Klauzál Ház!

Törley Pezsgőmanufaktúra 1221 Budapest, Anna utca 7.

43


NYARALJON

BALATONAKALIBAN! tematikus táborok osztálykirándulások

erdei iskolák gólyatábor

feszített víztükrű medence futball-, röplabda- és kosárlabda pálya

családi nyaralás

ping-pong asztal 4-6 ágyas faházak Az üdülő a Balaton északi partján, Balatonakali frekventált helyén, azonban mégis csendes, 3 hektáros ősfás környezetben fekszik. Ingyenes a WIFI szolgáltatás és a parkolás. További információ, ajánlat kérés: Pertics Anita/ családi: info@klauzalhaz.hu Online foglalás, jelentkezési lap letöltése

www. klauzalhaz.hu

Budapest, XXII. Kerület Budafok Tétényi Önkormányzat üdülőjében. Kerületi lakosaink és intézményi dolgozóink számára kedvezményes nyaralási lehetőséget biztosítunk.


2018. ÁPRILIS - MÁJUS

Nyisson be hozzánk!


Koncert I Tánc I Kézművesség Hegedűs Endre gyermekkoncert május 4. péntek 10.00 A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc díjas zongoraművész és zenepedagógus komolyzenei gyerekkoncertje A belépés díjtalan

Tétényi Táncparkett

április 13., péntek 19:00-23:00 május 11. péntek 19.00-23.00 június 8. péntek 19.00-23.00 Élő zenés tánceest Maderspach Zoltán előadásában. Jegyár: 900 Ft

Cziffra Táncház

április 6. péntek 17.00-20.00 május 4. péntek 17.00-20.00 Szente János vezetésével. Élőzenés népzenei táncház kicsiknek és nagyoknak. Muzsikál a Naszály együttes. Szeretettel várjuk a népzene és a néptánc kedvelőit. Jegyár: 500 Ft/fő

46


Családi Cziffra nap Egészségnap és Családi Cziffra nap

április 14. szombat 10.00-14.00 Az egész családnak kínál egészségügyi programokat április közepén Egészségnapunk. Célunk, hogy az ide látogatók valóban törődjenek egészségükkel. A belépés díjtalan, ezen kívül az egészségügyi mérések, szűrések is ingyenesek. 09:00 – 09:40 Meridián 3-1-2 klub – Héveiné Sz. Ágnes 09:30 – 10:00 Ringató foglalkozás – Fazekas Csilla 10:00 – 10:40 A cukorbetegséget megelőző állapotok jeleik, okai, terápiája – Dr. Gasparics Roland 10:50 – 11:30 Egészséges táplálkozás, táplálékallergiák és intolerancia gyermekkorban – Bakos Panna 11:40 – 12:20 Ayurvédával az egészségünkért - a holland Dr. Nárada Kush professzor előadásában 12:30 – 13:10 Szülővé válás művészete – Szülővé válás művészete (gyermekvárás, gyermeknevelés - Hogyan segítsük gyermekeinket, ha szeretnénk, hogy boldogok, egészségesek és sikeresek legyenek?) - Csiszár Zsuzsanna önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészség, Sport és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke, hatha-yoga oktató, oneness tréner, személyiség-életmód tanácsadó vérnyomásmérés • vércukorszint mérés • paraffinos kézápolás gyógyteák • HerbArting • Majecsko - made with love • Avon, Gézengúz Alapítvány • BahDentál • Szemünk Fénye Optika • Bellapierre Cosmetics

47


A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk.

Mesekoktél Babszem bérlet 4-10 éves korosztály 6-12 éves számára! korosztály számára! Ágacska- Pódium színház

április 18. szerda 10.00 Gomba, virág, lepke, béka lesz a játszótársakból, a tárgyak életre kelnek. A festő viharos szelet fúj, s a szél letőri Ágacskát a fáról... Kacsák totyognak be hápogva, Pösze egér fúj harcias indulót, mindnyájan futnak, lebegnek, elbolondoznak Ágacskával, aki szeretné tudni, hogy voltaképpen ki is ő? Nem virág, nem gomba, nem lepke, nem ember és nem is kacsa, hanem kicsoda? Végül Gabó manó árulja el neki, hol a helye a világban. Légy az, ami vagy Ágacska, mert az öreg platánfa csak akkor él tovább, ha te visszatérsz. És Ágacska visszamegy az erdőbe. Jegyár: 800 Ft

Babszem Színház

6-12 éves korosztály számára!

Óz, a nagy varázsló - Pódium Színház április 25. szerda 10.00 Jegyár: 800 Ft

Kamasz Színház

14-18 éves korosztály számára!

Kiállok érted - K. V. Társulat és a Bohócok a Láthatáron produkciója

április 9. hétfő 13.00 Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy tovább mennek Hollandiába. Sunny épp most szökött meg egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról. És ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél - és talán ad némi reményt. Az előadás célja, hogy a diákok a színészekkel való közös gondolkodáson és játékon keresztül érzékenyebbé és nyitottabbá váljanak az előadásban felmerülő fontos társadalmi problémákra, illetve a potenciálisan érintett gyerekek figyelmét felhívjuk az áldozattá válás természetrajzára.

49


TANFOLYAMOK - KLUBOK Bálna bál drámapedagógiai foglalkozás kedd 16:30 oktató: Hajduné Lovas Zsuzsa - drámapedagógus info@cziffrakozpont.hu Cubito kedd 18.15 oktató: Gecsó Eszter +36 70/319 2343 Hatha jóga hétfő 18:00 oktató: Csiszár Zsuzsa +36 20/354 9299 Horgásztanfolyam szerda 15.00-17.00 oktató: Móri István +36 30/221 5721 Gyerekjóga szerda 17.15 oktató: Fey Dorottya +36 70/5852055 Ringató foglalkozás kedd 09.30 oktató: Farkas Csilla +36 30/390-5726 Senior torna kedd 11.00 és 12.00 csütörtök 12:00 és 13:00 oktató: Váczi Szilvia +36 30/973-3853 50

Szenior Örömtánc hétfő 11:15 Illetve minden hónap harmadik hétfőjén 12:30 oktató: Hollenczer Katalin +36 30/203-7155 3-1-2 Meridián klub hétfő 10:00 klubvezető: Héveiné Ágnes +36 30/748-1599 szerda 10:00 klubvezető: Sümegi János +36 30/293-8714 A belépés díjtalan. Cziffra baba-mama klub csütörtök 9.30-11.00 Gecsó Eszter: info@cziffrakozpont.hu +36 20/341-9859 Életmód klub Minden hónap harmadik hétfőjén 11.00 Héveiné Ágnes +36 30/748-1599 Tipegő angol nyelvű baba-mama klub kedd 10.00-12.00 A XXII. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében. Zöld jövő környezetvédelmi Egyesület Minden hónap első szerdáján 18.00 Mészáros Péter +36 70/289-4970


Információ

Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-­276. Telefon: +36 1 406 2837, +36 20 360 4364 info@cziffrakozpont.hu www.cziffrakozpont.hu Nyitva tartás hétfő-péntek 10.00 – 18.00

Tanfolyami beiratkozás

előzetes egyeztetéssel a tanfolyamvezetőnél

Terembérlet

Gecsó Eszter gecso.eszter@cziffrakozpont.hu Tel: +36 20 341 9859

tt!

la sa

ítá

lúj e F

BARLANGLAKÁS EMLÉKMÚZEUM

52

További információ: Appel Péter tárlatvezető +36 -20-447-8333 Megyeri István muzeológus + 36-20-261 -7888 1222 Budapest, Veréb u. 4.


Információ

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33. Telefon: 226-0559; Fax: 227-3427 info@klauzalhaz.hu www.klauzalhaz.hu www.facebook.com/klauzalhaz

Koncert- és színházjegyek értékesítése a Klauzál Ház Információs pultjánál

hétfőtől péntekig 10.00-19.00 óráig, hétvégeken az előadás előtt egy órával.

P R MONTOR

TELEVÍZIÓ

Online jegyvásárlás a www.jegy.hu internetes hálózatán keresztül, foglalt jegyek átvétele legkésőbb 7 munkanappal a foglalás után, jegyvisszaváltás az előadás előtt legkésőbb 7 munkanappal lehetséges. minden hónap 15-ig hétfőtől péntekig 10.00-19.00 a Klauzál Ház Információs pultjánál. Boda Benjámin Gábor boda.benjamin@klauzalhaz.hu +36-1-226-0559 / 106-os mellék

Terembérlet

Pertics Anita +36-1-226-0559 / 108-as mellék info@klauzalhaz.hu

Támogatóink:

Tanfolyami beiratkozás

53


Tanfolyam neve Akrobatikus rocky Formatorna

Hip-hop

Modern balett Modern-kortárs táncszínház Ritmikus gimnasztika Salsa

Időpontja Kezdők: Hétfő 16.00-16.45, Péntek 16.30-17.15 Haladók: Hétfő 16.45-17.30, Péntek 17.15-18.00 Versenyzők: Hétfő 17.00-18.30, Péntek 17.15-18.15 Hétfő és szerda 15.00-19.00 Hétfő: 16.00-17.00 Future Team /Haladó 13-16 év/ 17.00-19.00 76 Zone /Haladó 15 éves kor felett/ Kedd: 17.00-18.00 Kezdő /7-12 év/ 18.00-19.00 Xtreme Girls /Középhaladó 8-12 év/ Szerda: 16.00-17.00 Future Team /Haladó 13-16 év/ 17.00-18.00 White Wings /Haladó 13-18 év/ 18.00-19.00 Kezdő /13-16 év/ Csütörtök: 17.00-18.00 Kezdő /7-12 év/ 18.00-19.00 Xtreme Girls /Középhaladó 8-12 év/ 19.00-20.00 76 Zone /Haladó 15 éves kor felett/ Péntek: 17.00-18.00 White Wings /Haladó 13-18 év/ 18.00-19.00 Kezdő /13-16 év/ Szombat: 9.00-10.00 Kezdő fiúknak /8-12 év/ Hétfő 16.00-17.30 Hétfő és szerda 18.30-19.30 Kedd és csütörtök 16.30-17.15 (7-8 éveseknek) Kedd és csütörtök 17.15-18.00 (óvodásoknak) Április 11., május 2. és június 6. szerda 19.00-22.00

Bábos mesekuckó

Szerda 17.00-18.00

Csiri-biri babatorna

Csütörtök 9.30-tól és 10.15-től KÉT CSOPORTBAN!

Képzőművészeti tanfolyam

Péntek 16.00-18.00

Kezdő kreatív gyerektorna

Szerda és péntek 16.30-17.30

Ovis torna

Kedd és csütörtök 17.00-18.00


Hétfő 9.30 – 10.00 és 10.15 – 10.45

TÁ-TI-KA (0-4 éveseknek)

Kedd 9.30 és 10.00

TÁ-TI-KA (3-6 éveseknek)

Csütörtök 16.30-17.15

Fantázia Musical Stúdió

Szombat 10.00-12.00

Hangszerző élményzeneműhely

Csütörtök 17.30-18.15

Harsányi Színjátszó Stúdió

Hétfő 15.30-16.30

Színjátszó tanfolyam 50+

Hétfő 14.00-15.00

Zenekari oktatás

Vasárnap 14.00-16.00

Nagyi a neten

Folyamatosan indul és lehet jelentkezni (hétfő péntek időpontok változnak.)

Hétfő és péntek 9.00-13.00

Aikido

Gyerekeknek: kedd és csütörtök 17.45-19.00 Felnőtteknek: kedd és csütörtök 19.30-21.00

Karate

Hétfő és szerda 17.00-18.30

Kung-fu felnőtt

Szerda és péntek 19.00-20.00

Alakformáló

Kedd és csütörtök 18.30-19.30

Anya-formáló edzés Baba-mama

Szerda 18.00-19.00 Hétfő és szerda 10.00-11.00

Gerinctorna délelőtt

Szerda 11.15-12.15

Gerinctorna délután

Kedd és csütörtök 17.20-18.20

Hatha jóga Szenior örömtánc Tai chi Yin jóga

Hétfő 18.15-20.15 Szerda 10.00-11.30 Hétfő és csütörtök 18.30-19.30 Csütörtök 18.30-20.00

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! -

Tanfolyamaink

Ringató


Balázs János 05.09. Kökény Attila 05.18.

Caramel 05.13. Scherer Péter 05.10. Für Anikó 05.12.

Csákányi Eszter 05.22. Lovasi András 05.23.

Klauzál Ház 2018. áprilisi műsorfüzet  
Klauzál Ház 2018. áprilisi műsorfüzet  
Advertisement