Page 1

W W W . L E J R E L O K A L A V I S . D K / F A C E B O O K . C O M / L E J R E L O K A L A V I S

Historien

T I L S A M T L I G E H U S S TA N D E I H E L E L E J R E K O M M U N E O G T Ø L L Ø S E B Y / T I R S D A G / O N S D A G 11./ 12 . S E P T E M B E R / 2 0 18 U G E 3 7 | 7. Å R G A N G

begynder her

Høstfestival med gadeteater og god stemning��������������������������� Side 12

-markant flere læsere i Lejre Kommune s! - end nogen anden lokalavi Kilde: Gallup 2017

Tlf. 46 48 01 57 · info@herthadalen.dk · Slangealléen 1 · 4320 Lejre

Festlig og flot kulturnat������������� Side 14

MENNESKER & MÅLTIDER

Kontakt mig for en uforpligtende vurdering

28 12 44 00 ssm@lokalbolig.dk

Simon Smith Salg & vurderingsansvarlig i Lejre kommune

Skræddersyet solafskærmning Professionel rådgivning, måltagning og opsætning

Ring efter gardinbussen

46 40 25 11

GardinExperten etabl.1977

VIBY SJ. • ROSKILDE • NYKØBING SJ. • LEJRE

Første spadestik

Nu sættes byggeriet af udstykningen Skråningen i gang. BOOKING SAABY 46 49 19 10 Kastanievej 1 4060 Kr. Saaby

Side 10

DRIVE-IN SYN Åbningstider:

man.-tor. kl. 8-16 • Fre. 8-15

Jernbanegade 12 A, 4000 Roskilde 70 208 218 - www.hensrik.dk

BOOKING OSTED 46 49 19 10 Hovedvejen 180 4320 Lejre

Toldsyn + nummerplade på 24 timer. SYN: Alle køretøjer under 3500 kg. • Motorcykler • Camping/trailer • Tempo 100 Campingvogne • Registreringssyn • Toldsyn • Miljø mærker Tyskland.


2

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Lejre Kommune Vores Sted Der er forskel på pap og papir

Pap skal afleveres på genbrugspladsen Du må ikke lægge pap i din skraldespand til papir og karton. Du kan kende forskel på pap og karton ved at rive i det. Flosser det som papir, kan du putte det i din skraldespand til papir og karton. Er der derimod bølger, når du river, er der tale om pap, som du skal aflevere på genbrugspladsen. Læs mere om forskellen på pap og karton på www. lejre.dk/affald-og-genbrug.

Entreprenørmaskine mekaniker til Vej & Park, Lejre Kommune Vej & Park søger en engageret entreprenørmaskine-mekaniker med en ugentlig arbejdstid på 37 timer til vores værksted.

Stillingen indebærer varierende og meget alsidige arbejdsopgaver, men du vil især arbejde selvstændigt. Dit primære område vil være at udføre service og løse diverse ad hoc opgaver på alt fra motorsave til rendegravere til traktorer og saltspredere. Der vil også kunne forekomme smedeopgaver, og så vil du være en del af vintervedligeholdelse og deltagelse i vintervagten. Læs mere på www.lejre.dk under fanen Job og Uddannelse.

Har du fået barn

Efterfødselstræning og babyrytmik Kom og arbejd kroppen igennem, mens vi også hygger om jeres børn med lege og øvelser, der stimulerer barnets sansemotoriske udvikling. Der vil være særlig fokus på de områder, der trænger til opmærksomhed efter graviditet og fødsel. Medbring yogamåtte, liggeunderlag eller lign. og et tæppe til dig. Tid og sted Fredag d. 05.10.2018 kl. 10:00 - 12:00 på Hvalsø Bibliotek. Underviser: Charlotte Tolstrup, Holdpris 100 kr.

Gadekærspuljen

Englerup Gadekær får støtte fra Gadekærspuljen 2018 Borgerne i Englerup vil gøre Englerup Gadekær til et attraktivt samlingssted for byens borgere og et biologisk åndehul for padder og insekter. Derfor har byforeningen søgt støtte fra Lejre Kommunes Gadekærspulje til at få renset gadekæret.

Feltarbejde og jordanalyser, har vist meget slam på bunden af gadekæret, og derfor har Englerup Byforening fået tildelt midler fra Gadekærpuljen. Ved at fjerne slammet begrænser man næringsstofferne, og på den måde undgår man at gadekæret gror til.

Gadekærsudvalget håber, at dette projekt vil gøre gadekæret til et attraktivt og rekreativt sted, for Englerup Byforening og det øvrige lokalsamfund. Arbejdet starter omkring 1. oktober.

Tlf. 46 46 46 46 · post@lejre.dk · www.lejre.dk


3

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Lejre Kommune vil styrke dialogen med virksomheder Hvilke ønsker og forventninger har virksomheder til Lejre Kommune? Det vil kommunen gerne vide og har nu sat et ”serviceeftersyn” i gang.

LEJRE KOMMUNE: Hvad kan forbedres, og hvad gør kommunen godt i dag? Det er nogle af de spørgsmål, kommunen gerne vil have svar på. Derfor har Udvalget for Erhverv og Turisme besluttet at give erhvervssamarbejdet et ”service-eftersyn”. Beslutningen blev taget på udvalgets møde i august. Formålet er at sikre, at kommunens erhvervssamarbejde tager afsæt i konkrete behov, som virksomhederne selv formulerer. - Vi har jo selv en forestilling om, hvor det går godt, og hvor vi kan gøre det bedre. Men det er virksomhederne selv, der er de egentlige eksperter, og derfor er det afgørende, at vi er i en meget tæt dialog med dem, siger Grethe Nørtoft Saabye,

Grethe Nørtoft Saabye, formand for Udvalget for Erhverv & Turisme er glad for at en ny undersøgelse viser at erhvervsklimaet i Lejre Kommune er blevet bedre.

der er formand for Udvalget for Turisme og Erhverv. Som en del af eftersynet vil Lejre Kommunes nye erhvervschef besøge omkring 30 større og mindre virksomheder, ligesom Udvalget for Erhverv & Turisme fortsat vil intensivere dialogen med erhvervslivet, blandt andet i samarbejde med Lejre Erhvervsforum. I det lys hilser udvalgsformand Grethe Nørtoft

Saabye Dansk Industris nye landsdækkende undersøgelse af erhvervsklimaet velkommen – også selv om undersøgelsen placerer Lejre på en 84. plads ud af 93 deltagende kommuner. - Undersøgelsen kommer på et godt tidspunkt. Det havde naturligvis været bedre at være nummer 34 end 84, men jeg er alligevel glad, fordi undersøgelsen viser, at vi alt i alt bevæger

os fremad. Det samme viste Dansk Byggeris erhvervsklimaundersøgelse i foråret, hvor Lejre Kommune gik 20 pladser frem i forhold til 2017 og dermed placerer sig i den bedste tredjedel, siger udvalgsformanden. Borgmester Carsten Rasmussen fremhæver blandt andet, at virksomhederne ønsker en tydeligere kommunikation og en hurtig og gennemsigtig sagsbehand-

ling. Det er områder, hvor Lejre Kommune kan notere en fremgang i undersøgelsen sammenlignet med sidste år, men hvor der fortsat er et forbedringspotentiale. Endelig er han glad for, at virksomhederne beskriver samarbejdet med jobcentret som godt. - Det er jo særlig vigtigt i en tid, hvor mange virksomheder kæmper med at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Carsten Rasmussen.

Undersøgelsen: Det er niende år, Dansk Industri gennemfører den landsdækkende undersøgelse om erhvervsklimaet i kommunerne. I alt 45 virksomheder i Lejre har deltaget i undersø-

gelsen. De tilhører de brancher, som DI repræsenterer, blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Besvarelserne fra Lejre Kommune repræsenterer 938 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 19 procent af de privat beskæftigede i kommunen. Lejre opnår en 84. plads i årets undersøgelse. Det er en fremgang på to pladser. Mange spørgsmål er dog ændret eller tilføjet siden sidst, så det er svært direkte at drage sammenligninger til tidligere år. 13 spørgsmål er direkte sammenlignelige med sidste år. Ved 12 af disse spørgsmål kan Lejre Kommune notere en fremgang. Dansk Byggeri gennemfører også en årlig måling af ”kommunernes erhvervsvenlighed”. Her indtager Lejre Kommune i 2018 en 34.-plads. Læs mere på www.danskbyggeri.dk Du kan læse alle resultater fra DI’s undersøgelse på www.di.dk/le

Influenzavaccination 2018 For patienter tilknyttet Læge Hanne Lyngbæk og Lægehuset i Osted. Lægehuset i Osted holder åbent hus to dage i oktober, hvor du kan komme og blive vaccineret uden forudgående aftale.

Fysioterapeut Kirsten Nita

PILATES HOLD

Mandag d. 1. oktober kl. 8.00 -12.00

Tirsdag kl. 17-18 Onsdag kl. 8.30-9.30 Torsdag kl. 19-20

Tirsdag d. 2. oktober kl. 13.00 -17.00 Husk dit sundhedskort, som benyttes ved ankomst. Vaccination i hjemmet: Hvis du pga. sygdom eller handicap er forhindret i at komme til lægehuset, kan vi, efter aftale, vaccinere dig i eget hjem. For kronisk syge, gravide i 2. og 3. trimester og patienter over 65 er vaccinationen gratis. Er man ikke omfattet af ovenstående, koster vaccinationene kr. 325,-

Pris for 10 gange: 770 kr. m. henvisning / 1.014 kr. uden. • • • • • •

Styrke og fleksibilitet i ryg og mavemuskler En bedre blodcirkulation og frit åndedræt En korrekt kropsholdning og balance mellem krop og sind Forebyggelse af skader og lindring af rygsmerter En skånsom træningsform på små hold, max. 8 på holdet. Et træningsforløb som tager udgangspunkt i dine behov

Med venlig hilsen

Lægerne i Osted & læge Hanne Lyngbæk

Osted Fysioterapi

Møllegårdsvej 1, 4320 Lejre

Langetoften 9A – 4320 Lejre – Tlf: 46497740 – www.benefit-osted.dk


4

Kirkelige arrangementer

Musikalsk sensommergudstjeneste med Jubelkoret

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Ny runde for uddeling af midler LEJRE KOMMUNE: Er du i en forening, i en gruppe eller bare dig selv, der ønsker at igangsætte et nyt kulturelt initiativ/ koncert række/ foredragsaftener eller lignende – eller har du eller

din forening et ønske om at bidrage til et enkelt arrangement til glæde for borgerne i Lejre Kommune, er der nu mulighed for at søge støtte fra Børne- og kulturpuljen.

Udvalget for Kultur & Fritids pulje støtter kulturelle aktiviteter af enhver art til glæde for Lejre Kommunes borgere. Der skal være tale om lokalt forankret arrangementer, der har særlig relevans for Lejre Kommune, og der lægges vægt på, at arrangementet er åbent for alle og ikke kommercielt. Kirkelige arr.

Søndag den 16. september kl. 11.00 i Sæby kirke Jubelkoret synger for, når vi holder en musikalsk sensommergudstjeneste. Jubelkoret er et lokalt kor fra Hornsherred under ledelse af Karen Nielsen.

HERREHJØRNET

– et åbent fællesskab for mænd Sidder du måske derhjemme og keder dig? Har du lyst til at komme ud og sludre med andre? Vi mødes hver anden tirsdag i lige uger og snakker om forskellige emner, der optager os. Næste gang er tirsdag den 18. sept., kl. 13-15 i Munkedammen 8 (vi er genbo til Allerslev Kirke)

Børnekirke i Sæby kirke

Torsdag den 13. september, 4. oktober og 1. november kl. 17.00-19.00 Kom og vær med til Børnekirke og hør historierne om engle og Gud, og find selv ud af, hvad du tror. Børnekirke er tilrettelagt for børn fra ca. 3 til 10 år. Vi hører historie, synger, spiser sammen, går på opdagelse i kirken og slutter altid med en kreativ aktivitet. Tilmelding til helene på hra@km.dk eller 27 13 9893

For nærmere oplysninger, ring Kurt Bierbum, tlf. 22915212 ell. Ivan Jensen, tlf. 21474945

Ansøgninger, der vedrører Udvalgets fokusområder: børn, musik og idræt, har førsteprioritet frem for andre ansøgninger. Børne- og kulturpuljen er på i alt 480.000 kroner i 2018. Størstedelen af beløbet kom til udbetaling ved puljens første uddeling i januar 2018. Til oktober skal Udvalget for Kultur & Fritid fordele puljens sidste midler, som udgør cirka 100.000 kroner, og her kan du eller I komme i betragtning, hvis I har en god idé til et arrangement og sender en ansøgning. Frist for ansøgning til puljen er den 18. september 2018. Ansøgningen skal sendes til udviklingskonsulent Tina F. Nicolaisen på tfni@lejre. dk Ansøgningerne behandles på Kultur- & Fritidsudvalgets møde 3. oktober og ansøgere får umiddelbart herefter besked på om der er blevet bevilget penge til arrangementet.

Bedemand 4. generations lokal bedemand

Ørskov Begravelsesforretning ISO-certificeret bedemand

Holbæk · Vig · Nykøbing Sj Tlf. 59 45 10 14 www.orskovbegravelse.dk

Vi svarer altid - hele døgnet Havdrup - Solrød

Begravelsesforretning Ring og aftal et møde på telefon: 46 35 08 69 Vi hjælper med alle former for begravelser og bisættelser. Kirke Hyllinge Begravelsesforretning Bygaden 17 - 4070 Kirke Hyllinge info@schaerfe.dk - www.schaerfe.dk

Allerslev Kirke

Høstgudstjeneste søndag 16. sept. kl. 10.30 med konfirmand-INTRO og menighedsmøde Sognets traditionsrige høstgudstjeneste fejres i Allerslev kirke med efterfølgende konfirmandINTRO i Munkehuset, hvor menighedsrådet byder på mad og drikke. Alle er velkomne. Menighedsmøde I forbindelse med spisningen i Munkehuset vil der blive afholdt et kort menighedsmøde, hvor menighedsrådets formand Kurt Bierbum vil orientere om aktiviteter og projekter på kirkegård og i kirke i den kommende tid. Kirkelig-socialt arbejde Endvidere orienteres om visioner og muligheder for en oprettelse af menighedsplejeorganisation til styrkelse af diakonalt arbejde, bl.a. besøgstjeneste, Herrehjørnet og Suppekøkken i venskabsmenigheden i Kandava. www.allerslev-kirke.dk

Bettina´s Blomster Åbningstider:

Mandag - Lukket ag - Søndag 10.00 - 14.00

Tirsdag - Fredag 10.00 - 18.00 · Lørd

Blæsenborgvej 5 · 4320 Lejre ·T.: 40 25 46 56 om kirkesiden Mindeord, dødsannoncer, takkeannoncer, kirkelige arrangementer samt navnedageplaceres altid på side 4 Mere info på 46 48 07 70


5

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

P U K N I V E T G Æ T E R Ø G G O M O K

TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

% 0 -2

S E R O V E L - PÅ HE G N I L E D F A VIN get de varer, Dog undta r annonceret. ee der allered

Åbent alle dage 8-20 · Bageren åbner kl. 7 SuperBrugsen Hvalsø · Skolevej 1 · 4330 Hvalsø Tlf.: 46 46 15 15 · www.sb-hvalsoe.dk Tilbuddene gælder KUN torsdag den 13., fredag den 14., og lørdag den 15. septemner. Dog undtaget de varer, der allerede er annonceret. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

HVALSØ

DER ER FORSKEL


6

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

SENSOMMER

TILBUD

FRA SUPERBRUGSEN HVALSØ

VANVITTIG IN T

Salgsleder i Vin, Martin

Il Sarone Rosso

Porto Alegre Vintage

Ta´ 6 flasker

289

00

Italien. Løssalg pr. flaske 89,95

ROPRIS Pr. flaske

2016 portvin. Canard Duchene Champagne Woodstock Shiraz/Cabernet (rød) eller Grenache Rosé

HALV PRIS

175

00

Pr. flaske

199

00

Spar 100,-

FRIT VALG Pr. flaske

75

Dagstilbud

Dagstilbud

DAGENS

DAGENS

Rugbrød

Franskbrød

MANDAG TIRSDAG

00

Dagstilbud

Dagstilbud

Dagstilbud

Onsdagssnegle

Dagmartærte

Kaneltærte

ONSDAG TORSDAG FREDAGG& LØRDA 1 stk. 1 STK.

15,- 15,- 10,- 15,- 30,Åbent alle dage 8-20 · Bageren åbner kl. 7 SuperBrugsen Hvalsø · Skolevej 1 · 4330 Hvalsø Tlf.: 46 46 15 15 · www.sb-hvalsoe.dk Tilbuddene gælder fra tirsdag den 11. september til og med lørdag den 15. september - eller som angivet ved selve tilbuddet. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

HVALSØ

DER ER FORSKEL


7

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Okseculotte KANONPRIS Pr. 1/2 kg.

Delikatessen

40

00

Slagtermester, Jesper

3 stk

3 stk. Svinemørbrad

Pastasalat

Spar 100,-

Med kylling. Ca. 350 gr. SPAR 10,-

K UN

25,-

00

80 3 stk. Landskinker I alt ca. 3 kg. Normalpris pr. stk. 60,-

Knoldselleri

KUN

100

00

3 stk. Håndmadder SPAR 10,-

25,-

SMAG FORSKELLEN

Avocado

Med top. Danmark kl. 1.

Sydafrika/Chile kl. 1.

Pr. bakke

Pr. stk.

15

00

8

00 Grønne druer

Gulerødder Danmark kl. 1.

Salgsleder i Grønt, Annette

Grækenland kl. 1.

Pose med 1,5 kg.

8

00

Pr. bakke med 500 gr.

15

00

Åbent alle dage 8-20 · Bageren åbner kl. 7 SuperBrugsen Hvalsø · Skolevej 1 · 4330 Hvalsø Tlf.: 46 46 15 15 · www.sb-hvalsoe.dk Tilbuddene gælder fra tirsdag den 11. september til og med lørdag den 15. september - eller som angivet ved selve tilbuddet. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

HVALSØ

DER ER FORSKEL


8

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Første gang i Lejre: Veterandag på Egholm Museum LEJRE: Flagdagen for Danmarks udsendte veteraner onsdag den 5. september på Egholm Museum blev en succes med knap 50 deltagere. Flagdagen var en anerkendelse af den indsats, som veteranerne har ydet gennem udsendelse til fredsbevarende missioner enten i FN Ricci eller NATO Ricci til brændpunkter rundt om i verden igennem mere end 50 år. Dagens første programpunkt var rundvisning på museet ved museumsinspektør Ole Falck. Efter rundvisningen bød borgmester Carsten Rasmussen på kommunens

vegne velkommen til tilhørerne og de mange veteraner, der var mødt op. Han

Ønsk tillykke i din lokalavis Annonceformat 86 x 50 mm Pris kr.

100,-

Betales via mobilepay. Mail billede og tekst til

info@lejrelokalavis.dk

takkede for deres indsats igennem årene. Borgmesteren takkede også deres familier, som havde måttet lide afsavn i de perioder,

hvor veteraner havde været udsendt til et krisested i verden. Der bor i øvrigt omkring 150 veteraner i Lejre Kommune.

Flere veteraner blandt andet Morten Kronholm og Søren Tønning samt feltpræst Ole Bach Piekut fortalte alle om det at være udsendt med livet som indsats, som det indebærer, og ikke mindst afsavn og frygten for den nærmeste familie. Efter indlæggene var der mulighed for at stille spørgsmål, og borgmesteren blev spurgt, hvorfor Lejre Kommune ikke havde en veterankoordinator. Det var der behov for. Borgmesteren lovede at bringe spørgsmålet op i kommunalbestyrelsen. Sidste år var Lejre Kommune en af de få kommuner, som ikke markerede

den officielle flagdag. Derfor tog Venstres vælgerforening i Lejre Kommune initiativet til at arrangerer en kommunal flagdag, og henvendte sig til kommunen. Her var borgmesteren med på ideen. Arrangørerne i form af en række veteraner fra kommunen samt Ole Falck fra Egholm Museum håbede, at det kunne blive en fast tradition, at den årlige flagdag i kommunen fandt sted på Egholm Museum. Du kan læse hele borgmester Carsten Rasmussens tale på www.lejrelokalavis. dk Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Succes for sponsorcykelløb KIRKE HYLLINGE: KHIF Badminton holdt torsdag den 6. september for 16. gang sponsorcykelløb ved gadekæret i Kirke Hyllinge. I år stillede der 29 cykelryttere op, herunder fem ungdomsspillere, syv seniorspillere, otte forældre og tre trænere. Cykelruten var lige omkring en km, hvor cykelrytterne på en time skulle se, hvor mange omgange de kunne nå. De forskellige sponsorer havde rytterne selv været ude og finde. Vejret kunne ikke have været bedre. Det kunne også ses på tilskuertallene, som

Influenzavaccine

LÆGEHUSET TOLSKOVVEJ

Mandag den 01.10.18 kl. 08-15 kan du blot møde op i lægehuset og blive vaccineret mod influenza ! Det er gratis, hvis du opfylder Sundhedsstyrelsenskriterier for dette. Vi giver en kop kaffe.

Med venlig hilsen LÆGEHUSET TOLSKOVVEJ

var cirka 250, som var gode til at heppe, når rytterne kom forbi gadekæret. Der blev solgt godt af pulled pork burger og grillpølser, som den lokale slagter sponsorerede. Alle lodder, som ungdomsspillere hjalp med at sælge i dagene op til cykelløbet, blev solgt. I år blev der kørt hele 91.035 kroner ind til ungdomsafdelingen, og Susan-

ne Karlsen var den rytter der fik kørt flest penge ind, hele 21.000 kroner Det var også Susanne, der have flest kontrakter. Pernille Westh fik kørt flest omgange hos kvinderne, mens det af mændene var Dan Brix Pedersen der fik kørt flest omgange. Philip Wallin Christensen var den ungdomsrytter der fik kørt flest penge ind, hele

4.700 kroner. Nikolas Bennedsen, ungdomsrytter, var den rytter med den mest gavmilde sponsor, der gav hele 200 kroner pr. omgang. Ikke alle gaver blev afhentet fra lotteriet. De gaver, der ikke er hentet, kan man se på Facebook og KHIF Badmintons hjemmeside – og hovedpræmien på en cykel mangler også sin nye ejermand.

Yazaki Massage Japansk lifting Japansk Ansigt akupunktur Fysiurgisk massage Cuppings massage Bestilling kl. 10 – 15 Tlf. 30611333

www.yazakimassage.com Facebook Melissehaven 2, 4330 Hvalsø


9

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Guldkorn lige fra hjertet

Bogkup og godt genbrug KIRKE HYLLINGE: Bagergårdens Genbrug har i den kommende tid valgt at sætte ekstra fokus på bøger. Butikken modtager mange gode bøger af alle mulig slags. Desværre har man i

dagligdagen ikke plads til dem alle i butikken. Det rådes der nu bod på ved, at mani en periode fylder butikken op med ekstra mange bøger. Kunder kan til gengæld

gøre et godt kup, da Bagergårdens Genbrug i samme periode sælger poser for 35 kroner, som man kan fylde op med bøger, præcis som man har lyst til.

19/09/18

SVEND BRINKMANN

GÅ GLIP & STÅSTEDER 12/12/18

CHRISTINE FELDTHAUS

HVAD HAR VI DANSKERE EGENTLIG GANG I?

Kommunalt internetudbud blev en skuffelse Af Palle Bruselius

LEJRE KOMMUNE: Hvad der skulle have sat ekstra fut i forbedringen af internetdækningen i Lejre Kommune landede i stedet som lidt af en fuser. Lejre Kommune havde sendt opgaven i udbud, men kun TDC bød ind – og dette skete endda med en pris der var omkring tre gange større end, hvad kommu-

nen havde forventet sig. Udbuddet er derfor taget af bordet igen. Lejre Kommune er blandt de kommuner i lander, der har den dårligste mobil- og internetdækning i Danmark, og netop derfor er det et stort ønske hos såvel borgere og erhvervsliv som kommunen at få sat bredbåndshastighederne krafttigt i vejret. I store områder af kommunen er dækningen meget ringe.

Kommunens ønske var at få etableret en effektiv digital infrastruktur i kommunens egne decentrale institutioner. Det ville samtidig gøre det muligt for borgere i de berørte områder at koble sig på et hurtigere internet. Derfor havde det været formålstjenligt, hvis flere telefirmaer havde budt ind på opgaven. Det er endnu ikke sikkert, hvad kommunens næste skridt kan blive.

09/10/19

HELLA JOOF

PAPMACHÉREGLEN

Læs mere og køb dine billetter på

roskildekongrescenter.dk

Møllehusvej 15 · 4000 Roskilde · + 45 46 35 40 72


10

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Første spadestik på Skråningen Torsdag den 8. september blev det første spadestik til det økologiske bolfællesskab Skråningen taget. Af Palle Bruselius

LEJRE: I sommeren 2019 skal 46 lavenergiboliger stå klar til indflytning i Lejre. Det første spadestik til nyt bofællesskab blev taget med deltagelse af borgmester Carsten Rasmussen, stifter af EcoVillage-konceptet Rikke Amalie Søndler og adm. direktør Michael Mortensen fra CASA. Baggrunden for dette bæredygtige boligfællesskab er, at mange af storbyboere efterspørger deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed. Oven i dette vil de gerne have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere familien, videreuddannelse, ferie etc. Borgmester i Lejre, Carsten Rasmussen sagde i sin

tale blandt andet: - I har valgt et sted at bo tæt på hinanden i et fællesskab og bæredygtigt med så lille et klimaaftryk som muligt. Bofællesskaber er ikke en ny ting. Heller ikke her i Lejre. Der har også været perioder, hvor fællesslabstanken har været trængt lidt i baggrunden. Nu står vi klar her til at I skaber fremtidens -eller skal vi kalde det - nutidens bofællesskab. Rikke Amalie Søndler, stifter af EcoVillage-konceptet, var stolt over at se den første økolandsby tage form: - Nu skal vi tage spadestikket til vores første bofællesskab. Det er virkelig stort. Det gik i gang som en

Ekstern regnskabsassistance -tilbydes til mindre virksomheder

3

=

7

Tal med5Tine %

4

v/Tine Bruun Petersen, Freelance bogholder Tværvej 3, Lille Karleby, 4070 Kirke Hyllinge Tlf.: 51 72 72 27 · www.talmedtine.dk · Talmedtine@outlook.dk

En visualisering af husene i den nye udstykning Skråningen ved Allerslev.

drøm hos mig selv om at bo mere socialt og bæredygtigt. Tænk, hvor meget vi kan vinde ved at dele flere fælles faciliteter i vores dagligdag. Det har drevet os i EcoVillage hele vejen, og vi deler drømmen med rigtig mange andre. Nu kan de kommende beboere glæde sig til, at de kan se det blive til konkrete bygninger her i det smukke Lejre, sagde Rikke Amalie Søndler. Del 1 af byggeriet er stort set udsolgt allerede; kun to boliger er tilbage i den første etape. Derfor planlægger man allerede nu en etape 2.

Lejre Lokalavis er den lokalavis, der har flest læsere i Lejre Kommune!

KILDE: GALLUP

Index Danmark 2017 læserundersøgelse.

Ønsket om at blive en del af et større fællesskab har stor betydning for de kommende beboere. Således ser Gry Ellesøe frem til at Skråningen står færdigt næste sommer: - Vi går bare og glæder os til at flytte ind om et års tid. Jeg er alenemor og har en datter på 13 år, og i en almindelig hverdag med job er det svært at få set vennerne. Derfor glæder jeg mig helt vildt til at have en masse omkring mig, der hvor vi bor. Min datter flyver jo også fra reden på et tidspunkt.”

Skråningen i Lejre ligger ud mod et fredet område med bevaringsværdige gravhøje. Der arbejdes for, at området skal være rekreativt med gå- og løberuter og dyrehold.

Om CASA CASA A/S er en af Danmarks førende virksomheder inden for udvikling og opførelse af fast ejendom. CASA har landsdækkende aktiviteter og en årlig omsætning på omkring DKK. 1,6 milliard og er i fortsat vækst. CASA A/S opfører alle former for byggeri i

total- og hovedentreprise, herunder også indenfor OPP-markedet.

Om EcoVillage EcoVillage bygger bofællesskaber i hele Danmark med en vision om at styrke de nære fællesskaber og at leve og bo bæredygtigt. Det er i dag eftertragtet at bo socialt, men det store arbejde fra idé til byggeri har få tid og overskud til. Derfor tilbyder EcoVillage konceptbofællesskaber landet over. EcoVillage drives af en gruppe med Rikke Amalie Søndler i spidsen.


11

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

KIRKE HYLLINGE KO M O G S E V O R ES N Y E FLOTTE FORRETNING

Vi har altid lækkert bagerbrød fra Vendelbo i Holbæk DERFOR HAR VI HAR ALTID 5 RUNDSTYKKER FOR

kun 10,-

EDISK S S E T A IK L E BETJENT D

Hakkebøf med mos og sovs. Pr. stk.

FISKEAFDELINGEN

KEDISK BETJENT FIS

GÆLDER

TIRSDAG -lørdag 11. sep. - 15. sep.

95 14

GÆLDER

TIRSDAG -lørdag 11. sep. - 15. sep.

ORG

3-PAK GEVALIA KAFFE

HANSEN IS

r. kunde

Max. 3x3 pakker

Frit valg

1,2 kg

7995

5

nt

SLAGTERAFDELINGEN

OKSECULOTTE GÆLDER

GÆLDER

TIRSDAG -lørdag

TIRSDAG -lørdag 11. sep. - 15. sep.

11. sep. - 15. sep.

TYKSTEGSBØFFER

995

BLAND SELV SLIK

700 GR..

Med eller u. peber

6995

GÆLDER

TIRSDAG -lørdag 11. sep. - 15. sep.

tilbud 1,5DagsLITER SODAVAND

5

95

9995

400 G

PRINGLES

10,-

95 9

. 20-

+ PANT

FRISK ARLA MINIMÆLK 24

Dagstilbud

Frit valg

Når du handler i MENY, får du udleveret en bon, med en tillægsbon, som du kan udfylde med dit navn og telefonnummer. Når du afleverer tillægsbonen i ‘stemme-urnen’ i butikken, deltager du i konkurrencen. Bonen skal OST 45 t + LAMBI PAPIR du har foretage i samme butik, somMAMMEN afleveres Toilet-/køkkenrulle dit køb i. Du kan deltage alle de gange, du vil. Frit valg PRÆMIER OG UDVÆLGELSE AF VINDER Præmien er et gavekort til MENY på det beløb, der er handlet for på bonen. Hvis du fx har handlet for 345 kr., og vinder BONKURRENCEN pågældende uge, vinder du et gavekort i den Ta’ 5 pk. 700 g. til MENY på 345 kr. is. Menuav vores Læs mere i

MANdag

gælder kun 3. september

GÆLDER

KUN SØNDAG

eller vores behandling af dine oplysninger, Har du spørgsmål til en konkurrence på tlf.: 88 20 68 11. kan du kontakte MENY v. Dagrofa Konkurrencep erioden august til og med 25. september 2018. Konkurrencen er gældende fra 31.

Hvem kan deltage? i Dagrofa og er bosiddende i Danmark. Ansatte Du kan deltage, hvis du fyldt 18 år ikke deltage i konkurrencen. og personer i deres husstande må

DVIN

GÆLDER

TIRSDAG -lørdag 11. sep. - 15. sep.

kan Hvordan deltager du? en bon, med en tillægsbon, som du Når du handler i MENY, får du udleveret r. Når du afleverer tillægsbonen i ‘stemmeudfylde med dit navn og telefonnumme Bonen skal afleveres i samme butik, urnen’ i butikken, deltager du i konkurrencen. alle de gange, du vil. Hvis Præmier og udvælgelse af vinder det beløb, der er handlet for på bonen. uge, Præmien er et gavekort til MENY på BONKURRENC EN i den pågældende du fx har handlet for 345 kr., og vinder 345 kr. vinder du et gavekort til MENY på

Der tages forbehold for fejl og udsolgte varer.

Afhentning af præmier konkurbutik, hvor vinderen har deltaget i fået Gavekortet skal afhentes i den MENY senest 14 dage efter, vinderen har rencen. Hvis gavekortet ikke er afhentet en præmie ikke afhentet, er MENY beretEr besked, bortfalder retten til præmien. en ny vinder. tiget (men ikke forpligtet) til at udtrække

45,-

Persondata brugt i personoplysni nger, som alene vil blive udtrukVi passer naturligvis godt på dine til at kontakte dig, hvis du skulle blive for bindelse med denne konkurrence bliver personoplysni ngerne destrueret. ket som vinder. Når vinderen er trukket, dine personoplysninger på www.dagrofa.dk. af Du kan læse mere om vores behandling

NYHED

gaden 34, 4050 Skibby

Postshop: r: Man.-fre. 8-20 lør. 8-20 søn. 8-20 Følger butikkens åbningstider

9995

KUN

795

GÆLDER

KUN SØNDAG KYLLINGE OVER ELLER UNDERLÅR

KUN

er eller andre produkter. Gavekortet Gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter gyldigt i 5 år. Når butik i hver uge i konkurrencepe rioden. får Der udtrækkes en vinder i hver MENY uge, tømmes ‘stemmeurnen ’. Vinderne en vinder er trukket den pågældende på en henvendelse fra MENY senest svarer ikke vinder en Hvis besked via telefon. retten til præmien og MENY er berettiget på 1 uge efter henvendelsen, bortfalder en ny vinder. Vinderne offentliggøres (men ikke forpligtet) til at udtrække er afsluttet. konkurrencen efter år halvt et i www.meny.dk

100,-

Pr. stk.

Flere varianter

kan deltage som du har foretaget dit køb i. Du

2

95 34

PÅLÆGSMESTERENS PÅLÆG

FRIT VALG

Vilkår for BONKURRENC E deltager BONKURRENC EN i MENY. Når du Konkurrencevi lkårene gælder for lkårene. i konkurrencen accepteres konkurrencevi Hvem udbyder konkurrencen? Dagrofa ApS (‘Dagrofa’) Kærup Industrivej 12 4100 Ringsted CVR-nr. 38714295

KUN SØNDAG

TAPAS TIL TO PERSONER

FLERE SLAGS

3 pk.

Kg pris 50,00. Max. 6 pakker pr. kunde.

5

GÆLDER

dagMax, Kondi, Nikoline søNPepsi Pepsi, gælder kun 2. september Appelsin. Max 6 stk. pr. kunde.

HAKKET OKSEKØD 4-7 %

Kun

HJEMMELAVDE

FÆRDIG95 44 RETTER PR. 1/2 KG.

Deltag i MENYs store BONKURRENCE, og vind værdien af din bon i perioden 2018. 31. august til og med 25. september

E

,-

Rødspættefilet. 10 stk.

T-bonesteak. Pr. 100 gr.

KUN FREDAG D. 30/9

Pr. stk.

FISKEAFDELINGEN

torsdagLØRDAG

PR. 1/2 KG.

HJEMMELAVET STOR by (KOLD) i SkibLEVERPOSTEJ

Kulmulefilet med skind. Pr. kg.

ALTID

TERDISK G A L S T N E J T BE HJEMMELAVET MEDISTER

2500 8990 6995 1695

DELIKATESSE

95 6

PR. POSE DANSKE SMÅ HURTIGE KARTOFLER

Kl. 1. 800 g. Kg pris 5,00. Max. 6 poser pr. kunde.

4.-

GÆLDER

KUN SØNDAG

Meny Kirke Hyllinge Telefon 46 40 41 00

Åbningstider: Alle ugens dage kl. 8.00 - 20.00

Købmand Michael Ascanius

700--800 gr.

1695


12

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Velbesøgt og hyggelig Lejre Høstfestival Af Palle Bruselius

LEJRE BY: Som alle udendørs arrangementer er et arran-

gement som Lejre Høstfestival sårbar overfor regn. Men bortset fra lidt regn i morgentimerne slap arrangørerne heldigt fra det. Da-

gen igennem var der mange besøgende. Arrangementet rummede både politisk paneldiskussion med den grønne kom-

mune som tema og med deltagelse af en stribe kommunalpolitikere, gadeteater, koncert med Erik Grip, foredrag og naturligvis ikke

mindst et hav af boder med alskens gode og spændende sager, som de mange besøgende gik på opdagelse i. Høstfestivalen var som

tidligere nævnt velbesøgt, og arrangørerne har dermed god grund til at være godt tilfredse. Fotos: Palle Bruselius

Kommunalpolitikere i snak efter den politiske paneldiskussion. På billedet ses Grethe Nørtoft Saabye, Mikael Ralf Larsen og Birger Prahl.

Der var masser af boder spredt ud over hele arealet.

Mange af boderne bød på økologiske fødevarer.

Mange klarede lige frokosten eller måske bare et mellemmåltid, mens de deltog i høstfestivalen.

Gadeteater med nærmest Monty Python-agtige scener.

Der var naturligvis også fortællinger for børnene. En frygtelig fortælling om Øm Jættestue g to børn fra Gevninge.

EJBY: Naturens Dag åbnede mandag den 3. september med en flok 4. klasses elever. Det skete blandt andet med bjergbestigning og drageflyvning, og altsammen i Ejby Ådal. Eleverne balancerede over en bæk, fløj med drager og besteg stejle skrænter. Naturens Dag 2018 er nu åben i hele Danmark! Søndag den 9. september afholdt Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet Naturens Dag med over 300 arrangementer fordelt på hele Danmarkskortet. I hverdagene op mod søndagen holdt skoler og institutioner landet over deres egne naturarrangementer – og i år var hele 188.000 børn tilmeldt. Det er rekord - aldrig har så mange børn har været tilmeldt Naturens Dag. Det markerede skolebørn fra Bramsnæsvigskolen på den store åbning. Kronprins Frederik skulle have gjort skoleeleverne selskab i den vilde natur., men som bekendt for de fleste blev opereret for en diskusprolaps søndag den

Naturens Dag åbnet:

Ud med børnene Kronprinsen skulle have deltaget i åbningen af Naturens Dag, der foregik i Ejby Ådal, men en rygoperation forhindrede ham i at deltage. Åbningen blev en flot markering. 2. september. Eleverne havde endda øvet sig i at sige Deres Kongelige Højhed. Åbningen bød på mas-

ser af aktivitet for 4. klassen samt arrangørerne, der var repræsenteret ved Maria Reumert Gjerding,

præsident i Danmarks Naturfredningsforening og Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet. Årets tema er

bevægelse, og åbningen var derfor en stor leg. - Det er fantastisk at se glade børn boltre sig i na-

turen. Vi håber, at Naturens Dag på søndag får endnu flere børn og deres familier ud og udnytte alle de sjove muligheder, naturen har at tilbyde. Naturen er verdens bedste legeplads. Og hvis børn jævnligt leger der, så bliver de både sundere, gladere og klogere, sagde Lars Mortensen i forbindelse med åbningen. Kun 29 procent af børnene kommer ud i naturen hver dag i løbet af sommerhalvåret. Da deres forældre var børn, var 36 procent ude hver dag, mens 55 procent af bedsteforældrene kom ud dagligt. Det viser en stor undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Danmarks Naturfredningsforening. - iPads og travle hverdage har vist fået mange af os til at glemme at lave aftaler med naturen. Derfor skal Naturens Dag inspirere familier til at komme mere ud i naturen – hele året, fortæller Maria Reumert Gjerding. Naturens Dag har eksisteret siden 2004 og er støttet af Nordea-fonden. Foto: Ditte Valente


13

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

RESTAURANT • SELSKABER • CATERING • KURSER • EVENTS • MØDER

NUE R A R AN I A T S RE S T

ET

FA

Vi skaber rammerne for de festlige minder...

VED LEDREBORG

RESTAURANT FASANERIET Skottehusvej 12· 4320 Lejre· T.: 46 46 16 32 • M.: 40 59 93 40 restaurant@fasaneriet.dk · www.fasaneriet.dk


14

KIRKE HVALSØ: Koordinati-

ve Skønhed’, hvilket borgmester Carsten Rasmussen da også hæftede sig ved i sin åbningstale. Hertil havde arrangørerne lagt et underlæggende dansetema, som blandt andet en stribe korte videoer på Facebook lagde op til. Danset blev der bestemt

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Fest og farver på Hvalsø Kulturnat onsgruppen bag Hvalsø Kulturnat håbede på tørvejr, og det fik de ikke helt. Men den voldsomme regn, der kom ud på aftenen, kom for sent til at ødelægge indtrykket af en utroligt velbesøgt og farverig kulturnat. Årets tema var ’Den skæ-

i det store telt på Kropladsen, hvor der da også var lagt dansegulv ud. Først spillede Den Ægte Kvartet tango med mere, Leganger Larsen Combo fyrede en heftig gang rockabilly af, og Trypical Cumbia afsluttede aftenen af med forrygende columbiansk musik, der

virkelig fik folk ud på dansegulvet. På Kulturalleen på Hovedgaden blev der budt på alle mulige gode og spændende ting i de mange boder, og voksen- og børneloppemarkedet havde også gang i handelen. To gange i løbet af afte-

nen kunne man opleve et flot optog, hvor de store fantastiske figurer, der også medvirkede i sidste års kulturnat, var fremtrædende. I Sangskriverteltet sørgede lokale eller næsten lokale musikere for underholdningen med hovedsageligt sange af egen avl.

Naturligvis kunne der spises. Det var muligt af guffe, thai-mad, mexicansk mad, lasagne og pølser i sig. Indtil flere vandhuller sørgede også for at de mange besøgende ikke behøvede at tørste. Fotos: Palle Bruselius

Så er børne- og voksenloppemarkedet klart.

Fantastiske figurer og udklædninger på Hovedgaden.

Der skal to til tango.

Trypical Cumbia fyrede i den grad op under publikum og satte virkelig gang i dansen på Kropladsen.

Børn og voksne kunne få sig en sludder med de lokale brandmænd. Ikke mindst børnene morede sig godt.

Leganger Larsen Combo spillede op med surfabilly, som de kaldte det (en blanding af rockabilly og surf-musik).

DEBAT: Borgerforslag til 30 millioner besparelse i Lejre LÆSERBREV Af Jan Adeltoft Degnestavnen 6, 4320 Lejre

Jeg bliver helt dårlig over at læse Lejre Kommunes 50 milioner sparekatalog, som meget kreativt bliver kaldt for et omprioriteringskatalog. Vi bor i en rig kommunen og så vil man spare på

musikskolen, SFO, reducere antal læretimer, nedsætte åbningstid i daginstitutioner, afskaffe svømmeundervisning i Sæby/Gershøj, afskaffe lukkevagt på skoler og haller, etc. Jeg er helt med på at man mindst hvert andet år skal se på om ting kan gøres på andre måder, hvorved administrations omkost-

ninger kan reduceres, så lad mig give blot et enkelt forslag, der virkelig batter i kassen: Almene boliger ændres til Andelsboliger, for de nærmeste 150 boliger spares 30 millioner samt behøver ikke at give bankgaranti på 150 milioner og kommunen sparer de løbende tilskud. De 47 Almene boliger på

Søtorvet indebar at man af kassen måtte betale kontant 10 millioner og stille bankgaranti på 57 milioner. Kommunen har kun rådighed over 15 af boligerne. Den økonomiske årsag er, at grundprisen i Lejre er for høj til Almene boliger. Alene de 28 almene boliger der nu skal bygges i Lejre By, vil give en besparelse på

kontant seks millioner kroner. Det vil være en ”win-win situation” idet de lokale seniorer dermed kan få en bolig og kommunen sparer en masse penge. Fastholdes de Almene boliger, skal alle borgere betale til tilflyttere udefra og må dermed acceptere sparekataloget, fremfor at boligerne

kommer de lokale til gode og service niveauet som minimum kan fastholdes og meget gerne forbedres. Det vil blandt andet være synd for børnene i Såby/ Gershøj ikke længere kan få svømmeundervisning og i stedet, som i Lejre By, må ligge på gulvet og lære svømmebevægelserne – det er næsten for fattigt.


15

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

GODE TILBUD Vildtfuglefrø 5-15-20 KG

Ta´ 3 og Betal for 2!!! Hampefrø 15 kg

Normalpris 365.-

Solsikker uden skal 15 KG

Normalpris 279.-

NU KUN

249.-

NU KUN

149.-

Mejsebolde tyske med net

Mejsebolde i spand

100 stk. 1 kasse Normalpris 155.-

35 stk. 69.-

2 spande NU KUN

NU 2 ks.

100.-

200.-

Tilbuddene gælder fra d. 4. september til og med lørdag d. 15. september 2018 og kan ikke kombineres med andre rabatordninger. Alle tilbuddene er kontant og afhentet i butikken. Forbehold for trykfejl, samt udsolgte varer.

Grovvarecenteret Vintapperbuen VintapperbUEN  s  Kr. Hyllinge Telefon 46 40 tXXw.grovvarecenteret.dk 43 38 t www.grovvarecenteret.dk


16

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

DEBAT: Store eller små børneinstitutioner? LÆSERBREV Af Mikkel Mojo Møller Johansen Sociolog Rorupvej 25, Lejre

I kommunens udgivelse “Vores Sted” er der et billede af den lille daginstitution Avnstrup Børnegaard. Det er i teksten fremhævet, at det er en lille institution. At Lejre Kommune i sin udviklings- og brandingstra-

tegi har valgt at fremhæve en lille børneinstitution er et mærkeligt valg - for netop denne institution står for lukning, og kommunens ideal er i praksis storinstitutioner med over 100 børn. Det tyder på, at “Vores Sted” mere er en brandingstrategi end en udviklingsstrategi. Udstykninger og stigende fødselstal betyder, at der kommer flere og flere børn

i kommunen. Kommunen vurderer, at kapaciteten hos Skjoldungerne kan øges og lægger op til, at det er nødvendigt at gøre for at imødekomme efterspørgslen. Som forældre kan vi ikke se mulighederne for at udvide kapaciteten, og normeringen er allerede rystende lav. Da byggeriet ved Skjoldungerne gik i gang blev det gentagne gange sagt, at der ikke

skulle være flere børn i institutionen. Allerede inden byggeriet var færdigt, stod det klart, at institutionen skulle rumme flere børn, men der var ikke afsat midler til at indrette ekstra stuer i de lokaler, der tidligere havde været fællesarealer. Selv om forskningen i storinstitutioner ikke er entydig, så tegner der sig et billede af, at det er langt mere vanskeligt at skabe

trivsel i store institutioner end i små institutioner. Der er kort sagt en større risiko for, at de driftsøkonomiske besparelser i en stor institution fører til mindre trivsel og hæmmer børnenes læring og udvikling. En forskningsrapport fra DPU dokumenterer, at børn i storinstitutioner er dårligere til at løse konflikter end børn i små institutioner, generelt har mindre vok-

senkontakt og oftere går rundt alene uden nogen at lege med. Vores Børn skal ikke bare opbevares billigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Udvidelser af kapaciteten i daginstitutionerne skal følges op af investeringer, der sikrer, at børnene fortsat kan trives og udvikle sig her på Vores Sted.

DEBAT: Lettere hverdag for Lejres mindste virksomheder LÆSERBREV Af Lars Storr-Hansen Adm. direktør i Dansk Byggeri

Der er rigtig mange små virksomheder. I Lejre Kommune er der 1.624 private

virksomheder, og hele 96 procent af dem har mindre end 10 medarbejdere. De knokler hver dag for at få det til at hænge sammen. Men ofte er de ved at drukne i besværlige indberetninger, indviklede regler og andet bureaukrati, der ofte

skal klares af mester foran skærmen efter en lang arbejdsdag. Indtil nu er de mindste virksomheder blevet overset af politikerne på Christiansborg. Det skal vi have lavet om på, og heldigvis er der udsigt til, at det måske

kan blive lidt bedre. I Dansk Byggeri har vi kortlagt de værste problemer for de mindste virksomheder. Og vi har en række helt konkrete forslag, der kan gøre hverdagen lettere for dem. Hjælp til at aflønne lærlinge og ansætte med-

DEBAT: Fingrene væk fra Østergaard LÆSERBREV Af Benny Hammerbak, Lyndbyparken 24, Formand for Østergaards Brugerog Støtteforening (ØBS) Lejre Kommunes budgetforslag 2019-22, indeholder blandt andet forslag om nedlæggelse af lederstillingen på aktivitetscentrene. Derudover skal stillingerne som husassistenter, aktivitetsmedarbejdere og pedel fjernes. Det har da ingen gang på jord. Cirka 1.200 borgere har ugentlig deres gang på Østergaard til de utrolig mange aktiviteter der foregår. Men også udenfor hu-

set: Vandreture, fiskeklub, rejseklub og indkøbsture i minibusser (finansieret af Støtteforeningen). Huset er stort og rummer selvfølgelig også plads til mange hold ”udefra”: Linedance, Lyndby Koret, mange former for motion med mere. Vi har alle brug for at holde os aktive. Vi kommer ud af eget hjem og aktiveres; vi får øget livskvalitet; vi er i stand til at leve et selvstændigt liv langt væk fra hjemmeplejen. Selv om vores borgmester synligt hygger sig og ofte deltager i vores store jule-

arrangement, vidner spareforslaget om, at politikerne ikke aner, hvordan det foregår på Østergaard og de øvrige aktivitetscentre. Udefra ser det store fredede hus, Østergaard, ud til trænge til en kærlig hånd hist og pist (det er kommunens opgave). Men indenfor oplever man, at alt løbende er blevet renoveret og bragt helt up-to-date. Det har brugerne selv betalt via vores støtteforening, der tæller cirka 700 aktive medlemmer. I alt 1,1 million har vi bidraget med igennem årene. Det er klart at så mange

aktiviteter, inde og ude, kræver en stram styring og koordinering. Det hele kører bare ikke af sig selv. Enderne skal holdes sammen: Centerrådet, Støtteforeningen, Pensionistforeningen, Sjov Senior Motion, Ældre Rådet og de mange frivillige klubber. På aktivitetscentrene i Lejre Kommune er ansat en stærk og kompetent leder, der via sin iver og sit engagement, forstår at samle trådene. Ja, hun er synlig, og har bare snuden i alt. Husassistenterne udfører alt det praktiske arbejde, der er nødvendigt for at

DEBAT: Det kan vi gøre bedre LÆSERBREV Af Lars Kimer Mortensen Formand Venstre i Lejre

Det betaler sig at have et godt erhvervsklima. Det giver øget fremdrift i virksomhederne, flere private arbejdspladser og flere

midler til at øge den offentlige velfærd. Derfor er det for dårligt at Lejre nu igen i Dansk Industris Erhvervsklima analyse for 2018 ligger i bunden som nr. 84. Det er dog en forbedring fra sidste år, hvor vi var nr. 86 ud af landets 93 kommuner som deltager i analysen, - men ikke godt nok. Vi burde ligge i top 10, så vi kan tiltrække nye virksomheder, få nye private arbejdspladser og hermed tiltrække ny bosætning til

kommunen. Hvis man nærmere ser på hvilke områder vi klarer os rigtigt dårligt på, så drejer det sig om brug af private leverandører, altså konkurrenceudsættelse af borgernære velfærdsopgaver samt støttefunktioner og tekniske opgaver. Det drejer sig om information og dialog med kommunen som Lejres virksomheder finder meget dårlig. Det drejer sig om fysiske rammer som omhandler virksomhedernes tilfredshed

med kommunens planlægning og tilgængelighed af erhvervsgrunde og byudvikling og endelig drejer det sig om kommunens skatter, afgifter og gebyrer. Lejres laveste placering er en 85. plads i kategorien ”overordnet vurdering af kommunens erhvervsvenlighed”, der afspejler, om virksomhederne generelt er tilfredse med den kommunale indsats for erhvervslivet. Det er på ingen måde ”utopiske” områder/opgaver at

arbejdere. Retur til det offentlige med indberetning af årsrapporter, moms og løntilskud. Bedre mulighed for at tegne ulykkesforsikring og væk med indviklede regler for at byde på opgaver for kommunen. Sådan lyder nogle af forslagene.

Og erhvervsminister Rasmus Jarlov har taget handsken op. Han har bebudet, at han snart vil komme med et udspil, der skal gøre livet lettere for de mindste virksomheder. Det ser vi frem til i Dansk Byggeri.

holde gang i hjulene: Græsslåning, snerydning, generel vedligeholdelse, småreparationer med mere. Kommunen har som forslag at nedlægge både leder- og assistentstillingerne for at frivillige kan overtage opgaverne. Det er da bare No-Go. Man tror måske, at det er nemt at finde frivillige. Det var det også for nogle år siden, men nu hvor der, trods alt, bliver flere og flere ældre, er det sværere end nogensinde. Tæt på umuligt. Den ældre generation er blevet ”yngre” og friskere, og har andre prioriteter i deres seniorliv. På Østergaard er det, trods synlig nedslidning, stadig ”Tordenskjold Soldater”

både i det daglige arbejde og i foreningerne. Forleden søgte vi frivillige blandt 400 af vores medlemmer. Vi fik 1 (et) positivt svar. Derfor er vi sikre på, at Østergaard ikke kan fungere på noget nær nuværende niveau, hvis de foreslåede stillinger nedlægges. Der vil opstå konflikter, gnidninger og ”personfnidder”, som kan koste dyrt i den sidste ende. Vi mener, at kommunalbestyrelsen skal finde besparelsen andre steder, for eksempel bruncharrangementet for frivillige. Vi tror, at det er spild af penge. Så, kære politikere: Fingrene væk fra Østergaard. Det er et unikt sted.

rette op på og forbedre, og det kan jeg kun opfordre vores nye kommunalbestyrelse om, at tage fat på hurtigst mulig. På spørgsmålet til virksom-

hederne i Lejre om man vil anbefale andre at etablere sig i Lejre, svarer 42 procent sikkert, 42 procent måske og 16 procent bestemt ikke.

har du ikke modtaget lejre lokalavis? Har du ikke modtaget Lejre Lokalavis onsdag inden kl. 21.00 - så er der noget galt! Vi beder dig derfor om at ringe til vores distributør på 7010 4000 ml. kl. 8-15. Du er også velkommen til at gå ind på www.lejrelokalavis.dk. Her finder du et link, der sender dig direkte videre til en kupon, du blot skal udfylde med dit telefonnummer. Avisen efteromdeles i de fleste tilfælde torsdag.


17

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Hvalsø

Søren Andersen

Ejendomsmæglere og valuar MDE

Indehaver, Ejendomsmægler, MDE

Finn Nejstgaard

Michael Marcussen

Daniel A. Clemmensen

Gullvor Rasmussen

Indehaver, Ejendomsmægler Salg & Vurdering Sagskoordinator Ejd.mægler & Va- MDE, Køberrådgiluar ver med tryghedsmærke

Janne Lykke Larsen Sagsbehandler

Lindevangsvej 1, Lyndby

Renoveret villa m. kig 1-plansvilla med super god beliggenhed samt fjordudsigt. Renoveret med bl.a. nyere pille-fyr, el, vinduer, efterisoleret, badeværelse mm. Indeholder: Entré. Forældresoveværelse. 2 børneværelser. Svanekøkken fra 2005. Køkkenet hænger sammen med god spisestue. Stue med flotte trægulve og klinker. Flot badeværelse. God kælder. Et rigtig fint hus til, der egner sig perfekt til begynderfamilien.

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.895.000 95.000 2.693 8.328/7.041

960 m2 128/80 m2 5/4 1961

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

43302633 46408011

Sag Kontakt

Odinsvej 9, Torkilstrup, 4060

Pæn 1 1/2 plansvilla

Skøn og veldisponeret 1 1/2 plans murstensvilla i den hyggelige lille landsby Torkilstrup - tæt ved Kirke Såby. Villaen egner sig perfekt til børnefamilien, og er indrettet med masser af gode værelser, 2 badeværelser mv. Ejendommen har fået foretaget en lang række forbedringer de seneste år, bl.a. er der lagt nyt tag, efterisoleret vægge, ejendommen er pudset op, Velux vinduer på 1. sal og meget mere.

D Niels Klarskovsvej 3, 4070 Kirke Hyllinge

Super moderne bolig - tæt ved Isefjorden Virkelig veldisponeret ejendom på 96 gode kvadratmetre. Indeholder: God entré. Snedkerbygget køkken. Ny-renoveret bryggers/gæstebad - ligeledes med snedkerelementer, bruseniche, vaskemaskine samt genvexanlæg. Nyt badeværelse med muret bruseniche, vægophængt toilet mv. 2 børneværelser/kontorer. Stort forældresoveværelse. Stor, lys og meget anvendelig stue. Herfra er der ligeledes udgang til den store træterrasse.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.295.000 115.000 1.996 10.065/8.511 591 m2 72 m2 4/2 1959 43302715 46408011

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.595.000 80.000 2.631 7.022/5.936

C

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

606 m2 151 m2 4/3 1917/1996

43302438 46408011

Sag Kontakt

G

E

Havrevænget 21, Kr. Sonnerup, 4060 Kirke Såby

Stestrupvej 69, 4360 Kirke Eskilstrup

Lindenborgvej 139, Gevninge, 4000 Roskilde

Særdeles velfremtrædende villa som løbende er moderniseret med bl.a. energirigtig luft til vand varmepumpe fra 2015 og nye radiatorer, vinduer fra 2001, Køkken fra 2004. Bla: 4 vær. Lys stue. Lyst køkken. Brusebadevær.

I den lille landsby Stestrup, tæt ved skolen og Kr. Eskilstrup og få km. fra Hvalsø, sælges nu denne hygg. 1½ plans villa med tilh. stor garage og en god ugenert have. Vinkelstue, bad m. brus, HTH køkken, 2 vær. mm.

Stor villa med kælder og nyere tag i det attraktive Gevninge nær Roskilde. Naturskønt område. Tæt ved motorvejsnet til Roskilde og Købh. Bl.a. vinkelstue og spisekøkken. Gildesal. Værksted. Muret garage m. grav.

Løbende moderniseret villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.595.000 80.000 2.608 7.022/5.937 43302783

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

753 m2 128 m2 5/4 1972 46408011

Landsbyvilla m. stor garage.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.095.000 55.000 1.435 4.841/4.091 43302727

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

1.175 m2 117/4 m2 3/2 1900 46408011

Stor villa med kælder og nyere tag

1.695.000 85.000 3.486 7.456/6.303 43302694

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

1.117 m2 157/98 m2 5/5 1958/1971 46408011

C E

C

Bygmarken 25, Kr. Sonnerup, 4060 Kirke Såby

Hvalsøvej 270, 4360 Kirke Eskilstrup

Super, indflytningsklar villa i ét plan. Indeholder: Entré. 2 badeværelser. Åben stue- køkken/alrum i ét. Stor vinkelstue. Fra stuen er der udgang til skøn terrasse. 3 værelser. Bryggers.

Få noget for pengenene og mange muligheder! Pænt fremtrædende landejendom med over 250 kvm. bolig og uden store vedligeholdelseskrævende udbygninger. 2 ha. jord beliggende samlet omkring ejendommen.

Indflytningsklar villa i ét plan!

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.885.000 95.000 2.558 8.281/7.002 43302673

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

727 m2 132 m2 4/4 1974 46408011

Få noget for pengene!

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

2.195.000 110.000 3.387 9.639/8.150 43302658

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

20.237 m2 254 m2 7/4 1909/1976 46408011

Solvangsvej 56, 4360

Landejendom m. økologiske træer

SOLGT Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

53.456 m2 132 m2 6/5 1908/2012 43301539 46408011

C Morsøvej 26, 4060 Kirke Såby

Velbevaret og tiltalende bondehus

SOLGT Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.346 m2 130 m2 5/5 1777 43302653 46408011

Hvalsø Hovedgaden 25 4330 Hvalsø 46408011

En del af byens liv


18

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

www.eges.dk

Vi søger huse til salg - Ege sælger huset

MEGET FLOT OG "HELÅRSANVENDELIGT" SOMMERHUS

SPÆNDENDE VILLA I LYNDBY TÆT VED HAVNEN

ÅBENT HUS

Søndag d. 16/9 kl. 11.00 - 11.30

NYHED ET FINT LILLE HUS TIL PRISEN

DEN GAMLE KØBMANDSGÅRD

Lindenborg

Kirke Hyllinge

Ellekær 26

Ved Fjorden 5

Fritidshuset har gennemgået en del om- og tilbygninger og står nu særdeles flot i det lyse look. Fint spisekøkken, flot lys stue, 2 værelser, flot nyere badeværelse. Flot udestue.

Stedet emmer af sjæl og charme - fra tagterrassen er der flot kig til fjorden. Ejendommen består af 2 fine og sammenhængende boligenheder. En skøn stor grund på 1.195 kvm.

Sagsnr: Kontant: Mdl. ejerudgift: Udbetaling: Brutto/netto: Bolig: Grund: Rum/stuer: Opført:

43232182 1.695.000 2.023 85.000 7.634/6.379 77 775 3/1 1968

Sagsnr: 43232133 Kontant: 2.795.000 Mdl. ejerudgift: 3.850 Udbetaling: 140.000 Brutto/netto: 12.327/10.364 Bolig/kælder 200/6 Grund: 1.195 Rum/stuer: 7/2 Opført/ombygget: 1947/76 Energimærke: F

Osted, Lejre

LANDSTED PÅ 4.9 HA.

Hovedvejen 249

Gøderup, Roskilde Kildevangsvej 6

Villaen er opført i hvidpudset mur og med eternittag. Stort landkøkken, stor fin stue, 4 værelser, nyere lækkert badeværelse med gulvvarme. Carport. En skøn solgård.

Dejligt stuehus på 90 kvm kan let udvides. Lys stue med plankegulve, dejligt stort spisekøkken med granitbordplade, 2 værelser, badeværelse med brus. Udlænger på 205 kvm.

Sagsnr: 43232069 Kontant: 1.095.000 Mdl. ejerudgift: 3.246 Udbetaling: 55.000 Brutto/netto: 4.892/4.104 Bolig: 197 Grund: 1.013 Rum/stuer: 5/1 Opført/ombygget: 1900/65 Energimærke: G

Sagsnr: 43232116 Kontant: 3.200.000 Mdl. ejerudgift: 4.772 Udbetaling: 160.000 Brutto/netto: 14.134/11.884 Bolig: 90 Grund: 49.747 Rum/stuer: 3/1 Opført: 1905 Energimærke: G

Kirke Såby

SPÆNDENDE LANDSTED

Sonnerup Gade 45

Holbæk Præstemarken 5

Blandet bolig- og forretningsejendom - mange muligheder: 2- families bolig, butik, lager, kontorhotel, klinik, showrooms, hobbyrum, etc. 288 kvm. erhverv og 188 kvm. bolig.

Hvorfor bo dyrt ? når du kan bo billigt ? Årlig ejendomsskat på kr. 4.626,- og ingen eludgift (solcellerne laver strøm). Hyggeligt husmandssted med jordtilliggende på 10.400 kvm.

Sagsnr: 43232048 Kontant: 2.495.000 Mdl. ejerudgift: 2.839 Udbetaling: 125.000 Brutto/netto: 11.087/9.308 Bolig: 188 Grund: 1.700 Rum/stuer: 5/1 Opført/ombygget: 1930/01 Energimærke: F

Sagsnr: 43231964 Kontant: 3.695.000 Mdl. ejerudgift: 2.495 Udbetaling: 185.000 Brutto/netto: 16.440/13.803 Bolig: 175 Grund: 10.825 Rum/stuer: 6/2 Opført/ombygget: 1850/07 Energimærke: C

ejendomsmægler, MDE - www.eges.dk - tlf. 70 29 90 90 Bygaden 18 A · 4320 Lejre

Bygaden 18 · 4070 Kirke Hyllinge


19

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

www.eges.dk SKØN OG VELHOLDT BRAMSNÆSVILLA

Vi søger huse til salg - Ege sælger huset Kirke Hyllinge

SKØN VILLA CENTRALT I EJBY BY

Lorentzensvej 4 Super fin villa med flot og velholdt have. Lyst og åbent køkken/alrum, dejlig stor stue, 3 værelser, 2 badeværelser. Skøn stor brugbar udestue på hele 28 kvm. Meget børmevenligt. Sagsnr: Kontant: Mdl. ejerudgift: Udbetaling: Brutto/netto: Bolig: Grund: Rum/stuer: Opført: Energimærke:

ÆLDRE CHARMERENDE FRITIDSHUS

40731856 1.895.000 2.537 95.000 8.416/7.064 133 878 4/1 1976 E

Sagsnr: Kontant: Mdl. ejerudgift: Udbetaling: Brutto/netto: Bolig/kælder Grund: Rum/stuer: Opført: Energimærke:

HYGGELIGT BEGYNDERHUS

Niels Christensensvej 5 Ønsker du at opføre et fritidshus på en særdeles attraktivt beliggende fritidsgrund, så er muligheden her. Saneringsmodent gammelt træhus beliggende i 2. række til fjorden.

HUS OG UDSIGT, SOM SKAL OPLEVES

40731742 650.000 1.413 35.000 2.981/2.485 36 738 2/1 1946

Kirke Hyllinge Hvidemosevej 11

Sagsnr: 40731775 Kontant: 795.000 Mdl. ejerudgift: 2.017 Udbetaling: 40.000 Brutto/netto: 3.575/2.998 Bolig: 75 Grund: 128 Rum/stuer: 3/1 Opført/ombygget: 1877/35 Energimærke: G

Kirke Hyllinge

SKØNT STORT FRITIDSHUS

Olaf Kristiansensvej 8

Skibby Fyrvænget 52 Dejligt rummeligt sommerhus. Hyggeligt nyere køkken, stor lys stue, 2 gode værelser med loft til kip. Pænt renoveret badeværelse i år 2013. Hyggelig alkove. Dejlig stor havestue. Skøn have. Sagsnr: 40731862 Kontant: 845.000 Mdl. ejerudgift: 2.016 Udbetaling: 45.000 Brutto/netto: 3.850/3.210 Bolig: 98 Grund: 1.200 Rum/stuer: 4/1 Opført/ombygget: 1987/05

Sagsnr: 40731756 Kontant: 2.795.000 Mdl. ejerudgift: 1.619 Udbetaling: 140.000 Brutto/netto: 12.771/10.636 Bolig/kælder 85/26 Grund: 712 Rum/stuer: 2/1 Opført: 2010

Skibby

SKØNT FRITIDSHUS MED FRI UDSIGT

Højtoften 5 Rolig og central beliggenhed med gode parkeringsforhold og en sød lille forhave og skøn lukket baghave. Lyst IKEA køkken, hyggelig stue, dejlig havestue, værelse, lyst badeværelse. Sagsnr: Kontant: Mdl. ejerudgift: Udbetaling: Brutto/netto: Bolig: Grund: Rum/stuer: Opført: Energimærke:

40731661 1.845.000 2.951 95.000 8.143/6.846 159/41 931 5/1 1973 C

Sødt og charmerende landhus meget velegnet for 1. gangs køberen. Pænt nyere køkken fra år 2015/2016 med mulighed for spiseplads. Hyggelig stue. et stort værelse.

Et skønt fristed i højeste kvalitet - oser af sjæl og charme. Køkken med loft til kip med skønt ovenlys. Skøn stue og spisestue. Stort værelse samt hems. Toilet + luksus baderum.

SKØNT OG HYGGELIGT RÆKKEHUS

Henriksvej 2 Villaen er godt beliggende i byens centrum. Pænt lyst køkken. Hyggelig stue med brændeovn. Pænt gæstetoilet og dejligt lyst badeværelse. 4 værelse. Kælder med 3 disp rum.

Kirke Hyllinge

Sagsnr: Kontant: Mdl. ejerudgift: Udbetaling: Brutto/netto: Bolig: Grund: Rum/stuer: Opført:

Kirke Hyllinge

Skibby Hammertoften 18 Skønt fritidshus godt beliggende i Hammerbakke tæt ved Orø - fantastisk udsigt til markerne. Dejlig stue, flot køkken, 2 værelser, fint badeværelse. Nyere eternittag fra 2015.

40731867 1.265.000 1.837 65.000 5.645/4.738 73 206 2/1 1973 C

Sagsnr: 40731823 Kontant: 1.045.000 Mdl. ejerudgift: 1.817 Udbetaling: 55.000 Brutto/netto: 4.749/3.960 Bolig: 71 Grund: 2.500 Rum/stuer: 3/1 Opført/ombygget: 1962/93

ejendomsmægler, MDE - www.eges.dk - tlf. 70 29 90 90 Bygaden 18 A · 4320 Lejre

Bygaden 18 · 4070 Kirke Hyllinge


240 kvm. bolig i vestfløjen og 20 251til kvm. bolig God www.eges.dk ViVisøger -- Ege sælger www.eges.dk søgerhuse huse tilsalg salg Egei østfløjen. sælger huset maskinhal på 120 kvm. Værksted/hestestald på ca. 150 Hvalsø Hvalsø LYSTEJENDOM PÅ 2.9 HA.HA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER LYSTEJENDOM PÅ 2.9 VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGEROG OGNOGLE NOGLEDEJLIGE DEJLIGEFOLDE FOLDE Marbjergvej Marbjergvej 4 4 Telefon: 70 29 90 90 til kvm. Nyopført muret garage Lystejendom ved Lystejendom ved LedreborgLedreborgLEJRE KOMMUNE LEJRE KOMMUNE skovene, med med 2 store boliger skovene, boliger 3 biler, også med tegltag. God ognogle nogle dejlige folde. Denne og dejlige Denne herlige landejendom landejendom med jordherlige jordDIREKTE SKOVEN DIREKTE TILTIL SKOVEN tilliggende påmeter. 2.9 ha, er beligpå 2.9 beligx 60 Skønt nedlagt landsted fra år 1923 med egen finridebane gårdbutik på 20tilliggende gende med med haven haven og marken marken gende direkte op op til til skoven. skoven. Her bydes direkte bydes Skøntilhave. solterpåen engode fantastisk natur natur og fantastisk og en en www.eges.dk Vi søger huse salg -Flere Egepå sælger huset fantastisk fred fred -- her her er er du fantastisk du ii harharmonimed med naturen. naturen. Rådyrene Rådyrene moni rasser. græsser ii din din have have og og man man mømøVi søger huse til salg - Ege sælger huset græsser

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

Ugens bolig fra Ege

usHA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE t H2.9 LYSTEJENDOM ÅbenPÅ

Hvalsø

Vi søger huse til salg - Ege sælger huset

mber en 16. septe d g a d n ø s OM PÅ 2.9 HA. VED LEDREBORGSKOVENE, LEJRE KOMMUNE .00 MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE kl. 1 1.00 – 12

Hvalsø

Marbjergvej 4

UNEDIREKTE TIL SKOVEN

Lystejendom ved Ledreborgskovene, med 2 store boliger og nogle dejlige folde. Denne herlige landejendom med jordtilliggende på 2.9 ha, er beliggende med haven og marken direkte op til skoven. Her bydes Hvalsø LYSTEJENDOM PÅ 2.9 HA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE på en fantastisk natur og en Hvalsø LYSTEJENDOM PÅ 2.9 HA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE Marbjergvej 4 fantastisk fred - her er du i harMarbjergvej 4 LYSTEJENDOM PÅ 2.9 HA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE Lystejendom vedmed Ledreborgmoni naturen. Rådyrene LEJRE KOMMUNE Lystejendom ved Ledreborgskovene, med 2 store boliger LEJRE KOMMUNE skovene, med 2 folde. store boliger i din have og man møog nogle græsser dejlige Denne og nogle dejlige folde. Denne herlige landejendom med der mange afjordskovens andre DIREKTE TIL SKOVEN herlige landejendom med jordtilliggende på 2.9 ha, er beligDIREKTE TIL SKOVEN dyr. Derha, ereren fantastisk jagt. PÅ 2.9 HA. VED LEDREBORGSKOVENE, MED 2 STORE BOLIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE tilliggende 2.9 beliggende med på haven og marken gende med og Her marken Boligerne består Marbjergvej 4 af 2 særskilte direkte op tilhaven skoven. bydes direkte op til skoven. Her på en fantastisk og bydes enflot stand med huse, natur inatur meget på en fantastisk Lystejendom fantastisk fred - her er og du en i ved har- Ledreborgfantastisk fred her er du i harfilsede mure og glasserede moni medskovene, naturen. Rådyrene med 2 store boliger moni med naturen. Rådyrene græsser itegltage. din have og man Der møbydes på hhv. græsser i din have og man møog nogle dejlige der mange af skovens andre folde. Denne 240 kvm. bolig i vestfløjen og der mange af fantastisk skovens andre dyr. Der er en jagt. herlige landejendom med jorddyr. Der er en fantastisk jagt.i østfløjen. God 251 kvm. bolig Boligerne består af 2 særskilte tilliggende på 2.9 ha, er beligBoligerne består af 2 særskilte huse, i meget flot standpå med maskinhal 120 kvm. Værkhuse, i meget flot stand haven med gende med og marken filsede mure og glasserede sted/hestestald på ca. 150 filsede mure glasserede tegltage. Der og bydes på til hhv. direkte op skoven. Her bydes tegltage. Der bydes på hhv. 240 kvm.kvm. bolig i Nyopført vestfløjen ogmuret garage til 240 kvm. kvm.på bolig vestfløjen og natur og en enii østfløjen. fantastisk 251 bolig God biler, også med 251 kvm.3bolig i østfløjen. God tegltag. God maskinhal på 120 kvm. fred Værkfantastisk - her er du i harmaskinhal på 120på kvm. Værkridebane på150 20 x 60 meter. sted/hestestald ca. moni med naturen. Rådyrene sted/hestestald på ca. 150 til kvm. Nyopført muret garage Skøn have. Flere gode solterkvm. Nyopført muret til og man møgræsser i garage dinGod have 3 biler, også med tegltag. rasser. 3 biler, også med tegltag. God ridebane på 20 x 60 meter. der mange af skovens andre ridebane påFlere 20 xgode 60 meter. Skøn have. solterdyr. Der er en fantastisk jagt. Skøn have. Flere gode solterrasser. rasser. Boligerne består af 2 særskilte huse, i meget flot stand med NYERE VILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER Denne skønne ejendom sælges Hornsherred med 1.5HA som udgør fine græsarealer og mindre fold til FITNESSCENTER heste. filsede mure og glasserede NYERE VILLA OG iSTOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE tegltage. Der bydes på hhv. kvm.43231246 bolig i vestfløjen og Sagsnr: 240 Stuehuset byder på: Vindfang, Dejlig lys klinkebelagt entre med trappe til første salen. Dejlig lys og rummelig 43231246 Sagsnr: Sagsnr: 43231246 bolig i østfløjen. God Kontant:251 kvm.6.695.000 Kontant: Kontant:6.695.000 6.695.000 stue med loft til kip, pilleovn og med udgang til haven/terrasse. HTH køkken med mange skabe og fint kig til Mdl. ejerudgift: 5.696 maskinhal på5.696 120 kvm. VærkMdl. ejerudgift: Udbetaling: 335.000 Mdl. ejerudgift: 5.696 sted/hestestald på ca. 150 Udbetaling: 335.000 gårdpladsen. Hyggelig og lys spisestue. Godt værelse med 5 indbyggede skabe. Stort flisebadeværelse medBrutto/netto: 30.707/25.362 Udbetaling: 335.000 Brutto/netto: 30.707/25.362 kvm. Nyopført muret garage til 491 brus og badekar. Klinkebelagt bryggers med vaskesøjle. 1. salen byder på: Dejlig stor lys repos. Gangareal. Bolig: Bolig: 491 30.707/25.362 Grund: 3Brutto/netto: biler, også29.735 med tegltag. God Grund: 29.735 Rum/stuer: 12/3 Bolig: på 20 Børneværelse og stort soveværelse med synlige bjælker (her kunne godt laves lille ekstra værelse) samt toilet ridebane x 60 meter. 491 Rum/stuer: 12/3 Opført/ombygget: 1917/14 Grund: 29.735 Opført/ombygget: 1917/14 Skøn have. Flere Energimærke: C gode soltermed håndvask (dog ej godkendt). Energimærke: C Rum/stuer: 12/3 rasser. Opført/ombygget: 1917/14 Udlænger indeholder: skøn og fin gårdbutik på ca 50-55 kvm, men klinkebelagt entre med håndvask og med Energimærke: C

OVEN www.eges.dk www.eges.dk www.eges.dk

Vi -- Ege Vi søger husehuset til salg Vi søger søger huse huse til til salg salg Ege sælger sælger huset

- Ege sælger huset

Vi søger huse til salg - Ege sælger huset

LIGER OG NOGLE DEJLIGE FOLDE

OM

dermange mange af af skovens skovens andre der andre dyr.Der Der er er en en fantastisk fantastisk jagt. dyr. jagt. Boligerne består består af af 2 2 særskilte særskilte Boligerne Marbjergvej 4 huse,ii meget meget flot flot stand stand med huse, med filsede mure og glasserede Lystejendom ved Ledreborgfilsede mure og glasserede tegltage. Der bydes på hhv. skovene, med 2 store tegltage. Der bydes påboliger hhv. 240 kvm. bolig i folde. vestfløjen og og nogle Denne 240 kvm.dejlige bolig i vestfløjen og 251 kvm. bolig i østfløjen. God herlige landejendom med 251 kvm. bolig i østfløjen. jordGod maskinhal på 120 kvm. Værktilliggende på 2.9 ha, er beligmaskinhal på 120 kvm. Værksted/hestestald på 150 gende med havenpå ogca. marken sted/hestestald 150 til kvm. Nyopført muretca. garage direkte op til skoven. Her bydes kvm. Nyopført muret garage til 3 biler, også med tegltag. God på en fantastisk natur og en 3ridebane biler, også med tegltag. God på 20 x 60 meter. fantastiskpåfred - her er du i harridebane 20 x 60 meter. Skønmed have. Flere gode soltermoni Rådyrene Skøn have.naturen. Flere gode solterrasser. græsser i din have og man mørasser. Hvalsø der mange af skovens andre dyr. Der er en4fantastisk jagt. Marbjergvej Boligerne består af 2 særskilte Lystejendom ved Ledreborghuse, i meget flot stand med skovene, med 2 store boliger filsede mure og glasserede og nogle dejlige folde. Denne tegltage. Der bydes med på hhv. Sagsnr: 43231246 herlige landejendom jord240 kvm. bolig i vestfløjen og Sagsnr: 43231246 tilliggende beligKontant: på 2.9 ha, er 6.695.000 251 kvm. i østfløjen. God gende medbolig haven og marken Kontant: 6.695.000 Mdl. ejerudgift: 5.696 maskinhal påskoven. 120 kvm. Værkdirekte op til Her bydes Mdl. ejerudgift: 5.696 Udbetaling: 335.000 sted/hestestald på ca.og150 på en fantastisk natur en Udbetaling: 335.000 Brutto/netto: 30.707/25.362 kvm. Nyopført til fantastisk fred -muret her ergarage du i harBolig: 491 30.707/25.362 3Brutto/netto: biler, også med tegltag. God moni med naturen. Rådyrene Grund: 29.735 Bolig: på 20 x 60 meter. 491 ridebane græsser i din have og man møRum/stuer: 12/3 Grund: 29.735 Skøn have.af Flere godeandre solterder mange skovens Opført/ombygget: 1917/14 Rum/stuer: 12/3 rasser. dyr. Der er en fantastisk jagt. Energimærke: C Opført/ombygget: 1917/14 Boligerne består af 2 særskilte Energimærke: huse, i meget flot stand med C filsede mure og glasserede tegltage. Der bydes på hhv. 240 kvm. bolig i vestfløjen og Hvalsø 251 kvm. bolig i østfløjen. God Sagsnr: 36 43231246 maskinhal på 120 kvm. VærkÅsvejen sted/hestestald på ca. 150 Kontant: 6.695.000 Ejendom med nyere villa og til Åsvejen 36 muret garage kvm. Mdl.Nyopført ejerudgift: 5.696 stor moderne erhvervsbygning 3 biler, også med tegltag. God Ejendom med nyere villa og Udbetaling: 335.000 med igangværende Fitnesscenridebane på 20erhvervsbygning x 60 meter. stor moderne Brutto/netto: ter. I den driftige30.707/25.362 Handelsby Skøn have. Flere gode solter-491 med igangværende FitnesscenBolig: Hvalsø i Lejre Kommune, udbyrasser. ter. I pæn den driftige Handelsby Grund: 29.735 des og velbygget Boligog Hvalsø i Lejre Kommune, udbyRum/stuer: 12/3 Erhvervsejendom. Moderne vindes pæn ogvilla velbygget Boligog kelbygget fra 2006, på 167 Opført/ombygget: 1917/14 Erhvervsejendom. Moderne vinkvm. med et fantastisk kig udEnergimærke: C kelbygget villa fraModerne 2006, påiso167 over landskabet. kvm. et486 fantastisk kig udleret med Hal på kvm. opført over landskabet. Moderne iso2007, indeholdende igangvæSagsnr: 43231246 leret på 486 kvm.med opført rendeHal fitnesscenter, badeKontant: 6.695.000 2007, indeholdende igangvæværelser, toiletter, etc. Alt tilMdl. ejerudgift: 5.696 rende fitnesscenter, med badebehør i fitnesscenteret medfølUdbetaling: 335.000 værelser, toiletter, etc. Alt tilger, incl. løsøre, kundedatabaÅsvejen 36 Brutto/netto: 30.707/25.362 behør i fitnesscenteret medfølse, hjemmesider, etc. Hvalsø by Ejendom med nyere villa og Bolig: 491 ger, incl. løsøre, kundedatabaer i rivende udvikling, så der er stor moderne erhvervsbygning Grund: 29.735 gode udviklingsmuligheder til by se, hjemmesider, etc. Hvalsø med igangværende Fitnesscenstede her. Gode P-forhold. Tæt Rum/stuer: 12/3 er i rivende udvikling, så der er ter. I den driftige på Hvalsø StationHandelsby med kun 12 gode udviklingsmuligheder til Opført/ombygget: 1917/14 Hvalsø iRoskilde Lejre Kommune, udbymin. tilher. og 41 min. tilC stede Gode P-forhold. Tæt Energimærke: des pæn velbygget Kbh. City.og Ejendommen opvarpå Hvalsø Station med Boligkun 12og Erhvervsejendom. mestil med pillefyr. min. Roskilde ogModerne 41 min. tilvinkelbygget villa fra 2006,opvarpå 167 Kbh. City. Ejendommen kvm.med medpillefyr. et fantastisk kig udmes over landskabet. Moderne isoHvalsø leret Hal på 486 kvm. opført 2007, indeholdende igangvæÅsvejen 36 rende fitnesscenter, med badeEjendom med nyere villa og værelser, toiletter, etc. Alt tilstor moderne erhvervsbygning behør i fitnesscenteret medfølmed igangværende FitnesscenSagsnr: 43231682 ger, løsøre, kundedatabater. I incl. den driftige Handelsby Kontant: 4.995.000 se, hjemmesider, etc. Hvalsø Hvalsø i Lejre Kommune, udby-by Mdl. ejerudgift: 3.132 er i rivende så der er Sagsnr: 43231682 des pæn og udvikling, velbygget Boligog gode udviklingsmuligheder til Udbetaling: 250.000 Erhvervsejendom. Moderne vinKontant: 4.995.000 stede her.villa Gode P-forhold. Tæt Brutto/netto: 22.924/18.871 kelbygget fra 2006, på 167 43.132 Mdl. ejerudgift: på Hvalsø Station med kig kunud12 Bolig: 167 kvm. med et fantastisk Udbetaling: 250.000 min. til Roskilde og 41 min. til Grund: 2.400 over landskabet. Moderne isoBrutto/netto: 22.924/18.871 Kbh. City.påEjendommen opvarRum/stuer: 5/1 leret Hal 486 kvm. opført Bolig: 167 mes med pillefyr. igangvæOpført: 2006 2007, indeholdende Grund: 2.400 Energimærke: B rende fitnesscenter, med badeRum/stuer: 5/1 værelser, toiletter, etc. Alt tilOpført: 2006 behør i fitnesscenteret medfølEnergimærke: ger, incl. løsøre, kundedataba- B se, hjemmesider, etc. Hvalsø by er i rivende udvikling, så der er gode udviklingsmuligheder til stede her. Gode P-forhold. Tæt Sagsnr: 43231682 på Hvalsø Station med kun 12 min. til Roskilde og 414.995.000 min. til Kontant: Kbh. Ejendommen opvarMdl.City. ejerudgift: 3.132 mes med pillefyr. Udbetaling: 250.000 Brutto/netto: 22.924/18.871 Bolig: 167 Grund: 2.400 Rum/stuer: 5/1 Opført: 2006 Energimærke: B

LEJRE KOMMUNE

DIREKTE TIL SKOVEN

UNE

OVEN

Elverdamsvej 235, 4070 Kirke Hyllinge GOD INDTÆGT GOD INDTÆGT BILLIG "NETTOHUSLEJE" BILLIG "NETTOHUSLEJE"

Sagsnr: Hvalsø

43231246 Kontant: 6.695.000 Hvalsø Marbjergvej 4 Mdl. ejerudgift: 5.696 Lystejendom Udbetaling: ved Ledreborg335.000 skovene, med 2 30.707/25.362 store boliger Brutto/netto: og nogle dejlige folde. Denne Bolig: 491 herlige landejendom med jordGrund: 29.735 tilliggende på 2.9 ha, er beligRum/stuer: 12/3 gende med haven og marken Opført/ombygget: 1917/14 Hvalsø Her bydes direkte op til skoven. Energimærke: på en fantastisk natur og en C

fantastisk fred - her er du i harmoni med naturen. Rådyrene græsser i din have og man møder mange af skovens andre separat forbrugsmåler på, godt kontor. Pænt toilet med klinker. Fint salgslokale med støbt gulv, dobbelt dørHvalsø NYERE VILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER Hvalsø NYERE VILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER ud samt med indgang til godt kølerum, tilligemed varmepumpe og lysskinner i loftet. Garage med støbt gulv. dyr. Der er en fantastisk jagt. Hvalsø NYERE VILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER Hvalsø GOD GOD INDTÆGT INDTÆGT VÆRENDE FITNESSCENTER Der medfølger separat afdeling (pt. ej godkendt) som indeholder fin entre med trappe til første salen, repos Sagsnr: 43231246 Boligerne består af 2 særskilte Hvalsø BILLIG store gode teenageværelser/legerum/gildesal mm. hvor der er fine synlige loftsbjælker. Der er en skøn VILLA og OG2GOD STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER Kontant: 6.695.000 BILLIG INDTÆGT Åsvejen 36 "NETTOHUSLEJE" Åsvejen 36 143kvm lade til ejendommen som sælges delvis med hylder/reoler. Denne ejendom har et væld af muligheder Mdl. ejerudgift: 5.696 "NETTOHUSLEJE" huse, i meget flot stand med Udbetaling: 335.000 Ejendom med nyere villa og for den pladskrævende familie. De fl este vinduer er udskiftet i år 2016. Entre og stue er nymalet. Skøn stor GT BILLIG Brutto/netto: 30.707/25.362 stor moderne erhvervsbygning Ejendom med nyere villa og gårdsplads til parkering/biler mm. Ejendommen ligger tæt på og i udkanten af Ejby by, hvor der tilligemed filsede mure med igangværende FitnesscenBolig: 491og glasserede "NETTOHUSLEJE" ter. I den driftige Handelsby Grund: 29.735 findes god skole, gode indkøbsmuligheder, busforbindelser, Sportshal og ikke mindst den hyggelige Ejby stor moderne erhvervsbygning Hvalsø i Lejre Kommune, udbyRum/stuer: 12/3 bydes tegltage. Der på hhv. des pæn og velbygget1917/14 Bolig- og EJE" Bådehavn. Opført/ombygget: Erhvervsejendom. Moderne vinEnergimærke: C med igangværende FitnesscenHar du drømmen om et landsted med egen gårdbutik eller anden form for liberalt erhverv, så er her bestemt 240 bolig i vestfløjen og kelbygget kvm. villa fra 2006, på 167 NYERE VILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER muligheden - Velkommen kvm. med et fantastisk kig udter. Ikvm. den driftige Handelsby over landskabet. Moderne iso251 bolig i østfløjen. God leret Hal på 486 kvm. opført KontaktGOD ejendomsmægler Mads Ege direkte på tlf. 24 24 11 11 eller email: mads@eges.dk INDTÆGT 2007, indeholdende igangvæ- Kommune, udbyHvalsø i Lejre maskinhal på 120 kvm. VærkHvalsø rende fitnesscenter, med badeVILLA OG STOR MODERNE ERHVERVSBYGNING MED IGANGVÆRENDE FITNESSCENTER værelser, toiletter, etc. Alt tilÅsvejen 36 BILLIG Kontant: 2.995.000 des pæn og velbygget sted/hestestald på ca.Bolig150 og behør i fitnesscenteret medfølEjendom med nyere villa og "NETTOHUSLEJE" GT 2 2 ger, incl. løsøre, kundedatabaBolig: 196 m | Grund: 15.000 m stor moderne erhvervsbygning Erhvervsejendom. Moderne se, hjemmesider, etc. Hvalsø by kvm. Nyopført muret garagevintil med igangværende Fitnesscener i rivende udvikling, så der er ter. I den driftige Handelsby gode udviklingsmuligheder til kelbygget villa frategltag. 2006, på 167 Hvalsø i Lejre Kommune, udby3 biler, også med God Sagsnr: 40731732 stede her. Gode P-forhold. Tæt des pæn og velbygget Bolig- og EJE" på Hvalsø Station med kun 12 Erhvervsejendom. Moderne vin-fantastisk kig udkvm. med et min. til Roskilde og 41på min. til 20 ridebane x 60 meter. Udbetaling: 150.000 Ejerudgift pr. mdr.: 5.077 Ejendomstype Villa kelbygget villa fra 2006, på 167 Kbh. City. Ejendommen opvarkvm. med et fantastisk kig udBrutto: 13.193 Byggeår 1923 Energimærke D mes med pillefyr. over landskabet. Moderne isoover landskabet. Moderne isoSkøn have. Flere gode solterNetto: 11.092 leret Hal på 486 kvm. opført 2007, indeholdende leret Hal igangvæpå 486 kvm. opført rasser. rende fitnesscenter, med badeværelser, toiletter, etc. Alt til2007, indeholdende igangvæbehør i fitnesscenteret medfølger, incl. løsøre, kundedatabarende fitnesscenter, med badese, hjemmesider, etc. Hvalsø by ejendomsmægler, MDE www.eges.dk tlf. 70 29 90 90 er i rivende udvikling, så der er ejendomsmægler, 90 90 Sagsnr: ejendomsmægler, MDE MDE -- www.eges.dk www.eges.dk -- tlf. tlf. 70 70 29 29 90 43231682 gode90 udviklingsmuligheder til værelser, toiletter, etc. Alt tilKontant: 4.995.000 stede her. Gode P-forhold. Tæt Bygaden 18 A · 4320 Lejre •18 Bygaden 18 ·Lejre 4070 Kirke Hyllinge Bygaden A · 4320 • Bygaden 18 · 4070 Kirke Hyllinge Mdl. ejerudgift: 3.132 Bygaden 18 A ejendomsmægler, · 4320 Lejre • Bygaden 18 · 4070 KirkeMDE Hyllinge - www.eges.dk -250.000 tlf. på Hvalsø Station med kun 12 70 29 90 90 behør fitnesscenteret medfølUdbetaling: min. til Roskildei og 41 min. til Brutto/netto: 22.924/18.871 Kbh. City. Ejendommen opvarBygaden 18 A · 4320 Lejre • Bygaden 18 · 4070 Kirke Hyllinge Bolig: 167 mes med pillefyr. ger, incl. løsøre, kundedatabawww.eges.dk Grund: 2.400 Rum/stuer: 5/1 se, hjemmesider, etc. Hvalsø by Opført: 2006 Åsvejen 36 Åsvejen 36

Ejendom med nyere villa og Ejendom med erhvervsbygning nyere villa og stor moderne stor moderne erhvervsbygning med igangværende Fitnesscenmed igangværende Fitnesscenter. I den driftige Handelsby ter. I den driftige Handelsby Hvalsø i Lejre Kommune, udbyHvalsø i Lejre Kommune, udbydes pæn og velbygget Boligog des pæn og velbygget Boligog Erhvervsejendom. Moderne vinErhvervsejendom. Moderne vinkelbygget villa fra 2006, på 167 kelbygget villa fra 2006, på 167 kvm. med et fantastisk kig udkvm.landskabet. med et fantastisk kigisoudover Moderne over Hal landskabet. Moderne isoleret på 486 kvm. opført leret Hal på 486 kvm. opført 2007, indeholdende igangvæ2007, fitnesscenter, indeholdende igangværende med baderende fitnesscenter, med værelser, toiletter, etc. Altbadetilværelser, toiletter, etc. Alt tilbehør i fitnesscenteret medfølbehør i fitnesscenteret medfølger, incl. løsøre, kundedatabager,hjemmesider, incl. løsøre, kundedatabase, etc. Hvalsø by se,i rivende hjemmesider, etc.så Hvalsø er udvikling, der erby er i rivende udvikling, så dertiler gode udviklingsmuligheder gode udviklingsmuligheder til stede her. Gode P-forhold. Tæt stede her.Station Gode P-forhold. på Hvalsø med kun Tæt 12 på Hvalsø Station med kun 12 min. til Roskilde og 41 min. til min. til Roskilde og 41 min. til Kbh. City. Ejendommen opvarKbh. med City.pillefyr. Ejendommen opvarmes mes med pillefyr.

Sagsnr: 43231682 Sagsnr: 43231682 Kontant: 4.995.000 Kontant: 4.995.000 Mdl. ejerudgift: 3.132 Mdl. ejerudgift: 3.132 Udbetaling: 250.000 Udbetaling: 250.000 Brutto/netto: 22.924/18.871 Brutto/netto: 22.924/18.871 Bolig: 167 Bolig: 167 Grund: 2.400 Grund: 2.400 Rum/stuer: 5/1 Rum/stuer: 5/1 Opført: 2006 Opført: 2006 Energimærke: B Energimærke: B

Energimærke:

B

Sagsnr:

43231682


21

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

.RQWDNWRVIRUHQJUDWLVRJKHOWXIRUELQGHQGHYXUGHULQJ 'LUHNWHWLO5RVNLOGH)MRUG

8GNDGNKIIGPFG HTKVKFUJWUV„VRȔ 4QUMKNFG(LQTFK GHVGTVTCIVGVQOTȔFGK )GTUJ‡LV„VRȔ OQVQTXGLOQF -‡DGPJCXPQI *QND„M6KNJWUGV J‡TGTFGLNKIV I„UVGJWUUCOV TGFUMCDUUMWT

'LGPFQORȔO OGFKPVGITGTGVICTCIG RȔOQI [FGTNKIGTGGPICTCIG RȔODGNKIIGPFGK GHVGTVTCIVGVQOTȔFG .[PFD[5VTCPFRȔ UVQTUMTȔPGPFGITWPF FKTGMVGVKN4QUMKNFG (LQTF

 MT 'LGTWFIKHV MT $QNKICTGCN Oq )TWPFCTGCN Oq 'PGTIKO„TMG ' -QPVCPV

*QTPUJGTTGFXGL-KTMG*[NNKPIG

8KNNC

-QPVCPV

*CTGM„TIȔTFUXGL-KTMG*[NNKPIG

1<+('

'LUHNWHWLOIMRUGHQ

*QTPUJGTTGFXGL-KTMG*[NNKPIG'LGPFQOOGPRÈ&#x201D;O OWTGVICTCIGRÈ&#x201D;OGT DGNKIIGPFGRÈ&#x201D;UVQTITWPFOGFJÂ&#x2021;LVÂ&#x201E;V TCPFDGRNCPVPKPIOGFFGPÆ&#x201D;QVVGUVGWFUKIVQXGT.GLTG 8KI

(TKVKFUJWU

'LGTWFIKHV $QNKICTGCN )TWPFCTGCN 'PGTIKOÂ&#x201E;TMG

 MT MT Oq Oq

8KNNC -QPVCPV 'LGTWFIKHV

MT MT

$QNKICTGCN

Oq

)TWPFCTGCN

Oq

'PGTIKOÂ&#x201E;TMG

*WONGXÂ&#x201E;PIGV-KTMG*[NNKPIG

(TKVKFUJWU&GLNKIVHTKVKFUJWURÈ&#x201D;ODGNKIIGPFGRÈ&#x201D;NWMMGVUVQT ITWPFKTÂ&#x201E;MMGHTC4QUMKNFG(LQTF&GTGTUVKCFICPI PGFVKNUVQTVHÂ&#x201E;NNGUCTGCNFKTGMVGVKN4QUMKNFG(LQTFGP *WUGVGTQRHÂ&#x2021;TVKQIQOVKND[IIGVK

$

-QPVCPV 'LGTWFIKHV $QNKICTGCN )TWPFCTGCN

MT MT Oq Oq

'PGTIKOÂ&#x201E;TMG

%GPVTCNVK-T*[NNKPIG 

*CTFWUCPUHQTMXCNKVGVQIUMCNFKVPÂ&#x201E;UVGJWU XÂ&#x201E;TGGVURÂ&#x201E;PFGPFGQIIGPPGOHÂ&#x2021;TVD[IIGTKVKN OKPFUVGFGVCLNG!5È&#x201D;UGJGTÐ&#x161;Ð&#x161;&GPPGXGNJQNFVG MXCNKVGVUXKNNCJCTGVDQNKICTGCNRÈ&#x201D;O O ECTRQTVXÂ&#x201E;TMUVGFJQDD[TWOOUVQT QXGTFÂ&#x201E;MMGVVGTTCUUGUCOVOOWTGV TGFUMCDUUMWTQIOECTRQTV

-QPVCPV 'LGTWFIKHV $QNKICTGCN )TWPFCTGCN

)È&#x201D;TFCIGT-KTMG*[NNKPIG8KNNC'PGTIKOÂ&#x201E;TMG

MT MT Oq Oq #

bb7OI/HMUHDIGbb7OI-¨JHUVSULVbb *QXGFICFGPÇ­Ç­^Ç­Ç­,Â&#x201E;IGTURTKUÇ­Ç­^Ç­Ç­Ç­Ç­^Ç­Ç­"HDQNKIFMÇ­Ç­^Ç­Ç­YYYHDQNKIFM


22

LejreLokalavis

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018

DEBAT: Nej til kæmpevindmøller i Lejre Kommune LÆSERBREV Af Grundejerforeningen Fuglevang (v/formand Steen Svendsen), Grundejerforeningen Christiansminde (v/formand Majbrit Stokholm), Grundejerforeningen Lyngkærgård (v/formand Inger-Lis Westergaard), Vester Saaby Bylaug (v/oldermand Anders Rasmussen), Grundejerforeningen Saaby Sand (v/formand Preben G. Jensen), Andelsboligforeningen Heibergs Have (v/formand Ole Olsen), Abbetved Landsbylaug (v/formand Frank Heide), Borgerne i Kirke Sonnerup gl. bydel (v/Karen Nielsen og Sam Jedig), Torkilstrup Grundejerforening (v/formand Peter Bundgård), Gårdejerne på Såby Sand (v/Jesper Riis), Kirke Saaby Bylaug (v/oldermand Jesper Reumert) Folketinget har i juni 2018 indgået en ny Energiaftale. Som følge af denne skal der investeres i blandt andet tre havvindmølleparker, i solenergi og i landvindmøller. I forhold til landvindmøller er det aftalen, at antallet af disse skal reduceres fra p.t. cirka 4.300 til maksimalt 1.850 i 2030.

I Lejre Kommune har der i flere omgange været debat om opstilling af havvindmøller, eller kæmpevindmøller, på land. Kæmpevindmøller er karakteriseret ved at være mellem 100 og 150 meter høje. Problemet ved disse store møller er flere. Skygger og genskin fra møllerne og i

ke torsdag den 27. september kl. 19.30 Særløse Kirkes orgel har 25 års jubilæum i 2018, i det det blev bygget af PoulGerhard Andersens Orgelbyggeri i 1993. Sted: Særløse Kirke, Særløsevej 2.

MUSIK KONCERT Torsdag den 27. september kl. 19.30 Jubilæumskoncert, Særløse kir-

GOSPEL MED NEW SEASON Mandag den 1. oktober kl. 19.30 New Season, gospelkoncert med Laura fra X-Factor. Sted: Glim Kirke, Glimvej, Glim. Fri entré.

særdeleshed de lavfrekvente lydbølger fra kæmpevindmøllerne har store sundhedsmæssige konsekvenser. De få steder kæmpevindmøllerne står, har lavfrekvente lydbølger medført væsentlige sundhedsgener som hovedpine, søvn- og koncentrationsbesvær, og folk har været nødt til at flytte fra hus og hjem. Der er p.t. igangsat en undersøgelse af de sundhedsskadelige risici for borgere, der bor i nærheden af kæmpevindmøller. Først i nyere tid har man opstillet kæmpevindmøller på land, derfor vil resultatet af undersøgelsen ikke give grundlag for at sige noget om

langtidsvirkningerne. Dette bliver også bekræftet af undersøgelsens projektleder, fagfolk og ministre. Nedenstående foreninger og borgergrupper, som repræsenterer cirka 1.800 borgere, vil derfor hermed gentage vores melding fra tidligere: lad nu være med at forberede eller opstille kæmpevindmøller i så tæt befolket et område som Lejre kommune. D et er fint at erstatte eksisterende og mindre møller i Lejre kommune med mere effektive møller af tilsvarende størrelse, men at opstille kæmpevindmøller, selv om det så er færre møller, er at gamble med folkesundhe-

den i en ellers attraktiv kommune at bo i. I stedet foreslår vi, og vil gerne medvirke til, at kommunen fremmer mere lokal energiforsyning i form af solceller, jordvarme og energirenovering af ældre boliger. Sidstnævnte vil bidrage til at nedbringe udledningen af drivhusgasser og samtidig modernisere boligmassen. Lejre Kommune kunne desuden vælge at investere i opstilling af havvindmøller, hvilket andre kommuner har valgt at gøre. Dette sikrer, at vi når vores energimål i kommunen samtidig med, at vi ikke gør større områder i kommunen ubeboelige.

UDSTILLINGER KUNSTUDSTILLING PÅ RÅDHUSET I ALLERSLEV Torsdag den 16. august til mandag den 29. oktober I rådhusets åbningstid Lejre Kunstforening har inviteret Mette Lorenzen til at udstille sine værker. Fernisering den 16.8. kl. 16 - 17. Sted: Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15. Fri entré

søndag den 30. september kl. 11 -17 Medlemmerne i Midtsjællands Vævekreds udstiller deres værker. I vores fine og velassorterede butik kan der købes ting, fremstillet af medlemmerne. Arrangør: Midtsjællands Vævekreds Sted: Domus Felix, Bygaden 20. Fri entré

19 Kæltringer, lusepustere og undermålere. Tag med til et foredrag om en af de mørkeste begivenheder i området - Ejbymordet. Arrangør: Lejre Bibliotekerne. Sted: Hvalsø Kulturhus, Skolevej 12. Entré: 50 kr

MODSÆTNINGER MØDES I GENBRUG & NYT Lørdag den 22. september til

Klaus W. Rasmussen Udgiver og ansvarshavende kwr@lejrelokalavis.dk Tlf.: 20 75 08 08 Niels O. Rasmussen Reklamekonsulent nr@lejrelokalavis.dk Tlf.: 21 44 50 08

Palle Bruselius Redaktør (DJ) palle@lejrelokalavis.dk Tlf.: 20 73 87 88 Conny Probst Journalist (DJ) conny@lejrelokalavis.dk Tlf.: 21 62 99 12 Lone Ovesen Bogholder lone@lejrelokalavis.dk Tlf.: 43 97 10 51

Sandbanken 11 · 4320 Lejre

Tlf.: 46 48 07 70 red@lejrelokalavis.dk ann@lejrelokalavis.dk www.lejrelokalavis.dk Udgivelsesdag: Tirsdag/onsdag Tryk: OTM Distribution: FK Oplag:12.064

Dækningsområde samtlige husstande i hele Lejre Kommune samt Tølløse By. Lejre Lokalavis påtager sig intet ansvar for manuskripter og materiale, der indleveres uopfordret. Alt stof, der indleveres til Lejre Lokalavis, modtages under den forudsætning, at Lejre Lokalavis har ophavsret til stoffet, med mindre andet er aftalt. Lejre Lokalavis påtager sig intet ansvar som følge af trykfejl i tekst og annoncer. Erhvervsmæssig affotografering af Lejre Lokalavis tekst og billeder er ikke tilladt.Ansvar over for loven om forfatter- og kunstnerret påhviler alene annoncøren. Nærmere forretningsbetingelser kan ses på:

www.lejrelokalavis.dk/forretningsbetingelser

Ønsk tillykke i din lokalavis Annonceformat 86 x 50 mm Pris kr.

100,-

Betales via mobilepay. Mail billede og tekst til

info@lejrelokalavis.dk

RUNDVISNING OM 2. VERDENSKRIG 27/9 Torsdag den 27. september kl. 19 Kom på guidet rundvisning på Egholm Museum med Rikke Falck. Historier med fokus på 2. verdenskrig, om tysk kondomer til russisk kampvogn. Sted: Egholm Slots Museum, Trehøjevej 45. SPORT/MOTION HVALSØ CANNONBALL DE 4 ÅRSTIDER Lørdag den 15. september kl. 09.30.Uformelt motionsløb med 7 km afmærket rute - kan gennemløbes/gås x 1 -6. Arrangør: Hvalsø Løbeklub. Sted: Bidstrupskovene - Hejde Overdrev, P-plads, Avnstrupvej 20. Entré: 50-100 kr FOREDRAG FROKOSTMØDE Fredag den 14. september kl. 10.30-13 Der vil som altid være spændende foredrag, vi synger fra højskolesangbogen, smørrebrød og præstens 2 minutter. Sted: Herslev menighedshus, Herslev Bygade 6B. AFTENTUR TIL EGHOLM’S RUIN Onsdag den 19. september kl. 20 Denne aften vil Rikke Falck fortælle om Egholm’s historie gennem de sidste 800 år. Vi vil besøge den gamle ruin, fra det første Egholm, som ligger under jorden og som kun bliver oplyst med stearinlys. Sted: Egholm Slots Museum, Trehøjevej 45. Entré: Standard 50 kr EJBYMORDET Tirsdag den 25. september kl.

FOR DE LEVENDE ELLER DE DØDE? Onsdag den 26. september kl. 19 For de levende eller de døde? Blogger Søren Egemar Knudsen stiller i aftenens oplæg spørgsmålene, der danner basis for en fælles debat om Kirkegårdens rolle anno 2018. Sted: Hvalsø kirke, Hovedgaden 17A. FOREDRAG OM CARL MADSEN Onsdag den 26. september kl. 19.30 Chris Holmsted Larsen fra Roskilde Universitet fortæller ud fra sin biografi om Carl Madsen, den folkekære stalinist fra Højby. Sted: Rorup Kirke og sognegård, Rorupvej 17.

Lejre Kommunes oplevelseskalender præsenteres af:

Lejre Lokalavis

Historien begynder her

i samabejde med:

LEJRE KOMMUNE


23

LEJRE LOKALAVIS UGE 37 · 11./12. SEPTEMBER 2018 Gallup 2017

Dødsboer

Lejre Lokalavis har flere læsere end nogen anden lokalavis i Lejre Kommune!

RYDNING AF DØDSBOER, RESTBOER, LAGER M.M. Nips, møbler, værktøj, julepynt, påskepynt, Legetøj m.m. Alt kan have interesse. Med eller uden rengøring.

Kilde: Gallup index 2017

VVS

Taxa

VVS-opgaver og blikkenslagerarbejde

Skal du med her? Kontakt Lejre Lokalavis på 46 48 07 70

v/Ann og Carsten Tlf. 51 81 10 86

4649 6001 • 4648 0274 Taxa Entreprenør

Vikarservice

Kloakering

e

Den lokale taxa i Lejre Kommun

RING

24 40 17 80

nne´srs taTxiearxa Ca4rsog te 8 perso

-i det åbne landskab...

Kontakt den lokale kloakmester

Vagn Nielsen

46 49 27 00

40 11 95 99

Entreprenør Køkkener

Mandskabsudlejning Vi leverer god og stabil arbejdskraft til: Landbrug, industri, håndværkere, entreprenører, maskinstationer, samt andre der har brug for effektiv hjælp. Hele Sjællands Vikarservice www.SjællandsVikarservice.dk har eksisteret siden 1979

Vaskehal

VASKEHAL

TVIS KØKKENER ROSKILDE HELLIGKORSVEJ 12 • ROSKILDE • TLF. 4637 0437 • Slamsugning

• Rodskæring

• Spuling

• Nyanlæg

• Søgning af rør

• Reparation

• TV-inspektion

I KIRKE HYLLINGE

KLOAKSERVICE

• Jord- og Anlægsarbejde

Slamsugning & Højtryksspuling

Martin Jensen · Aut. Kloakmester · 4050 Skibby ·Tlf. 23688800 Mail: info@mj-hoejvang.dk · højvang-entreprenør.dk

BILVASK

Vognmand

FRA KR.

Al vognmandskørsel udføres...

49.-

Kloak / Slamsugning

Rodskæring – søgning af rør og TV inspektion Tlf. 21 76 92 47 – www.ostervang.dk

Murermester

SPECIALE I BADEVÆRELSER

BRIAN HARDER MURERMESTER

Åbent hus - Lørdag d. 15. februar kl. 11 -14

Vaskemaskine og to overdækket puslepladser til dig og din bil.

Åbent hus - Lørdag d. 15. februar kl. 11 -14

Vi sælger ud af demomodeller af døre og vinduer fra tidligere udstilling.

Vi sælger ud af demomodeller af døre og vinduer fra tidligere udstilling.

Vi har også udstilling af udestuer og tilbygninger.

Vi har også udstilling af udestuer og tilbygninger.

ÅBENT HELE UGEN FRA 7-22

Hanne og Ole Nielsen Vintapperbuen 1A · 4070 Kirke Hyllinge

GW Byg er forhandler af

Vi udstiller de nyeste modeller af energirigtige vinduer og døre i den kendre Outrup kvalitet – kom, se og mærk selv.

Få en snak med Energivejleder Jesper Olsen om din bolig, og hvilke muligheder du har. Vi laver gerne et uforpligtende tilbud på netop din bolig.

Olsen om din bolig, og hvilke muligheder du har. Vi laver gerne et uforpligtende tilbud på netop din bolig.

samt kran- og grabkørsel. Grus, sten og muldjord leveres. Få en snak med Energivejleder Jesper

Vognmand Knud Nielsen

Gøderupvej 46 4000 Roskilde

Gøderupvej 46

TØMRER & SNEDKER TLF: 4648 0525

26 00 98

Gøderupvej 46 · 4000 Roskilde · www.gw-byg.dk

Elektriker

Ny udstilling af kendte Outrup Døre og Vinduer.

Vi udstiller de nyeste modeller af energirigtige vinduer og døre i den kendre Outrup kvalitet – kom, se og mærk selv.

Tlf. 46 48

21 23 44 93

Regndalsvej 1 Øm · 4000 Roskilde · Fax 46 48 26 02 · brianharder@mail.dk

Tømrer Ny udstilling af kendte Outrup Døre og Vinduer.

05 www.gw-byg.dk 25 · Mobil 22 Mob. 2226 0098

Alt i murerarbejde udføres

www.brianharder.dk

4000 Roskilde8 - 4070 Kr. Hyllinge Grimshøjvej TLF: 4648 0525 TELEFON 46 40 42 82 www.gw-byg.dk Mob. 2226 0098

Bil 20 20 42 82 eller 21 27 93 02

AUT. EL-INSTALLATØR

GW Byg er forhandler af

TRY R HARDE

Per Hollænder Rorupvej 19 4320 Lejre Tlf. 40 89 52 33 www.perhollaender.dk Belysning • Lysleder/fiberlys • IHC • IHC net • Tavler EDB netværk • Nyt og reparationer udføres


24

“Vores Måneds Super Tilbud er altid værd at se lidt nærmere på. Priserne er nemlig super stærke” Mvh. Malene, SPAR Borrevejle

Royal Greenland

Grønlandske rejer 1 kg Normalpris 84.95

20

Royal Weissbier

NU

70

00 +PANT

GOD PRIS

STÆRK PRIS

6-pack Normalpris 42.95

SUPER TILBUD

Game of Africa 3 liter Normalpris 114.95

Wasa Runda Ugens Kanel Normalpris 19.95

Gælder fra 1. september til og med 30. september

NU

PR. STK. Nestlé bar, Smarties, Polo eller Super Flyers

Banderos tortilla eller chips

Flere varianter. 200-370 g. Max. kg pris 40,00.

PR. STK.

8.-

5.NU -

99

Flere varianter. 34-45 g. Max. kg pris 147,06.

95 SUPER TILBUD Cocio chokolademælk

Classic eller One. 60 cl. LiterprisGælder 16,67. fra

GOD VIN

PR. STK.

1. september PR. STK. til og med 30. september

10.-

Billigt i5.hele september Ugens SUPER 8.SUPER - TILBUD Ugens TILBUD 10.Nestlé bar, Smarties, Polo eller Super Flyers

Flere varianter. 34-45 g. Max. kg pris 147,06.

Banderos tortilla eller chips

Flere varianter. 200-370 g. Max. kg pris 40,00.

PR. STK.

SUPER TILBUD

Cocio chokolademælk

Classic eller One. 60 cl. Literpris 16,67.

PR. STK. Gælder fra 1. september til og med 30. september

40.- september 95.5.-Billigt i hele PR. STK.

Nestlé bar, Smarties, Polo eller Super Flyers

Gælder fra 1. september til og med 30. september

Literpris 10,10. Afhentningspris Sælges kun i hele rammer

Flere varianter. 34-45 g. Max. kg pris 147,06.PR. STK.

Billigt i hele5. september Nestlé bar, Smarties, Polo eller Super Flyers

Flere varianter. 34-45 g. Max. kg pris 147,06.

Banderos tortilla eller chips

Nestlé Side 2-3bar, Smarties, Polo eller Super Flyers

Flere varianter. 34-45 g. Max. kg pris 147,06.

Gælder fra 1. september til og med 30. september PR. PAKKE

12 X 33 CL

Coca Cola eller Coca Cola Zero

+ pant

PR. STK.

5.-

Danske svinemørbrad 3 stk. med bimørbrad. 1,5-1,8 kg. Max. kg pris 63,33.

eller chips

8. 8.--

Max. kg pris 40,00.

PR. STK.

Banderos tortilla Cocio chokoeller chips lademælk

FlereCocio varianter. 200-370 g. One. chokoClassic eller Max. lademælk kg pris 40,00. 60 cl. Literpris 16,67. Classic eller One.

PR. STK. 60 cl. Literpris 16,67. PR. STK.

8.10. - -10.- 40.95.Billigt i hele september Billigt i hele september10.12 X 33 CL PR. STK. Coca Cola eller Coca Cola Zero Literpris 10,10. Afhentningspris Sælges kun i hele rammer

Side 2-3

Cocio chokolademælk

+ pant

Ugens

12

00

STÆRKT TILBUD Følg os på Facebook: Spar Borrevejle

ens SPAR UgBorrevejle

Hornsherredvej 3 | 4060 Kr. Såby | 46 40 14 40

Åbent mandag-fredag

5.30-22.00 Lør-søn & helligdage

Flere varianter. 200-370 g. Banderos tortilla Max. kg pris 40,00. Flere STK. varianter. 200-370 g. PR.

00

Classic eller One. Danske svinemørbrad 60 cl. Literpris 16,67. 3 stk. med bimørbrad. 1,5-1,8 kg. Max. kg pris 63,33.

PR. STK.

PR. PAKKE

7.00-22.00 Hornsherredvej 3, 4060 Kr. Såby Tlf. 4640 0140 I borrevejle@spar.dk

Modtager du ikke vores tilbudsavis, så tilmeld dig på SPAR.DK

Tilbuddene gælder fra tirsdag d. 11. september til og med mandag d. 17. september

NU

Lejre Lokalavis uge 37-2018  
Lejre Lokalavis uge 37-2018  
Advertisement