Page 1

Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

Een Peugeot koop je bij Mulder altijd voor een goede prijs WWW.KLAROEN.NL

WOENSDAG 3 AUGUSTUS 2011 JAARGANG 67 NO. 31

Inbraakgolf in Alblasserdam en Kinderdijk & NLSILOHW

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQPDDQGDJWP]DWHUGDJDXJXVWXV

ZZZFQO

.,/2ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪ š Er zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 27 juli minstens zeven inbraken gepleegd in Alblasserdam en Kinderdijk. Of de inbraken met elkaar te maken hebben, is nog niet met zekerheid te zeggen, maar is wel waarschijnlijk. Volgens de recherche van de politie gaat het om een professioneel gezelschap dat heeft huisgehouden in het Damdorp. Dat is bijvoorbeeld af te leiden aan hoe het slot is opengemaakt en hoe de deuren zijn geforceerd. De

totale schade wordt op enkele duizenden euro’s geschat. In Alblasserdam werd Delifrance in het Makado opengebroken, waarna er geld werd meegenomen. Bij de buren hiervan, de Makado Bar, werden de verkeerde deuren opengemaakt, waardoor de inbrekers in de verwarmingsruimte terecht kwamen. Bij dit pand ontstond alleen schade. Verder werd er bij een bedrijf op het Nieuwland Parc, bij bloemist Bonne Fleure aan het Cortgene en bij boekhandel de Schuilplaats aan de Plantageweg ingebroken, dan wel ge-

probeerd in te breken. Hier werd vooral geld buit gemaakt. Tot slot sloegen de onbekenden toe bij restaurant /grand cafÊ Buena Vista aan de Molenstraat in Kinderdijk en bij het naastgelegen pand Windkracht Vier. Bij Buena Vista bleef het beperkt tot een poging, maar in het andere pand werden sieraden en geld ontvreemd. Opvallend genoeg namen de inbrekers ook blikjes Red Bull, esjes water en wat snoep mee. De politie is woensdag een groot deel van de dag bezig geweest met sporenonderzoek.

nieuws Verdachten wapenhandel en stroperij uit voorarrest

‘Beroepshalve in de kroeg gezeten’

vrije tijd Fotopagina van de Paardenmarkt

sport

In 1 dag je

E achter B?! info@vlotopleidingen.nl

0184-689299 Automobiliste rijdt 82-jarige ďŹ etser aan ĪďĊĢčĞĞįİĤįĞĞģš Een 21-jarige automobiliste uit Alblasserdam botste dinsdagochtend op de kruising van de Damseweg met de provincialeweg N124 bij Molenaarsgraaf op een 82-jarige ďŹ etser uit Papendrecht. De man op de ďŹ ets dacht op de rotonde voorrang te hebben, maar had dat niet. Een aanrijding met de Alblasserdamse bestuurster was het gevolg. De twee betrokkenen bij het ongeval werden door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis gebracht te worden voor behandeling. De auto moest wel worden weggetakeld.

Zonnebloemen per bos

₏ 2,99 Volop cadeau-artikelen van Rivièra Maison

Ron’s Bloemensjop Voor altijd wat anders... Westeind 85, Papendrecht Telefoon: 078-6410474 Iedere werkdag geopend van 8.30-20.00 uur

Schuifelen op de Alblasserdamse Paardenmarkt ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Alles zat mee dit jaar op de Paardenmarkt van Alblasserdam. Droog weer, bijzondere attracties, veel paarden en nog veel meer mensen. Dat laatste zou overigens als enige minpuntje opgevoerd kunnen worden. Want het was af en toe wel erg druk op de ‘doorgaande routes’ van de braderie. Dit jaar heeft de organisatie eindelijk een groep standwerkers kunnen contracteren, waardoor de aantrekkingskracht van de markt nog weer extra vergroot werd. Het was moeilijk om een parkeerplekje te vinden, vooral ook omdat het parcours van de jaarlijkse wielerronde ‘s morgens vroeg al afgezet werd. Er werden dit jaar 114 paarden aangevoerd voor de markt en de keuringen, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

d UITSLAGEN OP PAGINA 9 d FOTO-OVERZICHT OP PAGINA 21 FOTO: BERT BONS

Twee kleine wietplantages ontdekt bij keukenbrand Bij een brand in een woning in Papendrecht heeft de politie zondagavond twee kleine wietplantages ontdekt.

E6E:C9G:8=I™

De brandweer ging op zondagavond 31 juli naar de Zonnebloemstraat in Papendrecht waar een keukenbrand zou zijn. Het ging om een pan die in brand was gevlogen. De brandweer bluste het vuur snel, waarbij niemand gewond raakt. Tijdens de bluswerkzaamheden en de afhandeling van de zaak werd een ‘interessante’ ontdekking gedaan. Op een slaapkamer was een kleine plantage met twaalf planten en op zolder stonden zes planten. De politie nam deze spullen in beslag en heeft de achttienjarige bewoner hierover ondervraagd.

Marktplein wordt autovrij gemaakt

Robert Stam van RTV op KermisFM

Ä­ÄžÄ­Ä˘ÄŤÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄąš Vanaf 29 augustus 2011 (week 35) is het gehele marktplein autovrij. De uitritconstructies worden opgeheven, de blauwe strepen worden verwijderd en het straatmeubilair wordt geplaatst. De ďŹ etsenstalling wordt tijdelijk verplaatst naar de zuidoosthoek van het marktplein. De aanwezige parkeerplaatsen in de omgeving van het plein blijven verder gehandhaafd voor mensen met een fysieke beperking.

Ä­ÄžÄ­Ä˘ÄŤÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄąš Presentator Robert Stam van RTV Papendrecht heeft vorige week mee mogen werken aan een uitzending van KermisFM, van de Tilburgse kermis. “Het was al een hele eer om gevraagd te worden,â€? bekent Robert, die een puur Hollands programma mocht presenteren tijdens prime time van de radiozender van de grootste kermis van de Benelux. Volgende week vertelt Robert zijn verhaal in Klaroen.nl.

21 31

.LMNYRRUGHYROOHGLJHDFWLHYRRUZDDUGHQRSZZZFQOWDQNHQ

zie onze advertentie elders in deze krant

11

Jan Bos is de snelste in AlblasserdamC1000 Westpolder PAPENDRECHT

5

accent

  

  

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Klaroen.nl


Familieberichten

Woensdag 3 augustus 2011

Na al die mooie jaren Ben jij het strijden moe Nu kan je eindelijk rusten Die rust die komt je toe.

Eens breekt in mij het zilveren koord. Dan wordt mijn aardse zang verstoord. Maar op volmaakter schoner wijs, klinkt dan mijn lied in ’t Paradijs.

Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij de strijd niet kunnen winnen. Na alle fijne jaren die wij met hem mochten beleven hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn lieve man, vader, schoonvader, onze lieve opa, schoonzoon, broer, zwager en oom

Na een periode waarin haar krachten afnamen werd door de Heere, tot onze grote droefheid, uit ons midden weggenomen onze zorgzame moeder, schoonmoeder, oma, zus, schoonzus en tante

Evert Zwemstra

Sinds 29 februari 1996 weduwe van Koenraad Schutte

1 juni 1952

31 juli 2011 Jannie Zwemstra-Mevissen Monique en Wim Venhuizen

Rena Schutte-Helmhout

Gert en Lilia René en Oriana

De begrafenis heeft dinsdag 2 augustus om 14.30 uur plaatsgevonden op de algemene begraafplaats aan de adm. de Ruyterweg te Papendrecht.

Gelegenheid tot condoleren in gebouw ”De Hoeksteen” van de Baptisten Gemeente te Alblasserdam, Plantageweg 142, op vrijdag 5 augustus a.s. van 13.30 tot 14.00 uur, waarna aansluitend de rouwdienst zal plaatsvinden. De begrafenis zal plaatsvinden om plm. 15.30 uur op de algemene begraafplaats te Papendrecht. Na afloop van de begrafenis is er nogmaals gelegenheid tot condoleren in het rouwcentrum aldaar. Wij zijn dankbaar voor de liefdevolle verzorging welke onze moeder in verpleeghuis De Wieken heeft mogen ontvangen. Corr.adres: G.L. Schutte, Cortenaerstraat 60, 3354 XC Papendrecht.

Maastricht: Karen en Ludo, Eva

Geleen: Lennart Papendrecht: Tante Gré Geleen, 30 juli 2011 Corr.adres: Sint Nicolaasstraat 10b, 6211 NN Maastricht. U kunt afscheid nemen van Mans in het uitvaartcentrum van DELA, Vouershof 1 te Geleen, op dinsdag en woensdag van 17.30 tot 18.15 uur. De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 6 augustus om 15.30 uur in de aula van crematorium Nedermaas, Vouershof 1 te Geleen. Samenkomst in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Wij stellen het op prijs als u iets persoonlijks voor Mans achterlaat (bloemetje, tekening, brief). Mocht u dat wensen, dan kunt u ook een persoonlijk bericht achterlaten op www.condoleanceregister.nl (Harmans Sanders). Mocht u geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, gelieve deze annonce als zodanig te beschouwen.

Tot ons groot verdriet, maar ook met dankbaarheid denkend aan het goede dat ons in haar geschonken werd, geven wij u kennis dat - na een voor haar moeilijke laatste levensperiode - door de Here tot Zich is genomen mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en oma

Pieternella Helena Hartsema-den Otter Nel in de leeftijd van 72 jaar. Joop Hartsema Heleen en Bert

Door genade behouden “In leven wist ik dat de Heer mij een weg en woning heeft bereid en dat mijn naam in Zijn Boek staat geschreven”.

Jeroen en Esther Laurens

Bertine in liefdevolle herinnering

God ontfermde zich over onze zeer geliefde en trouwe vader, onze betrokken opa en over-opa. Zijn geest keerde terug naar zijn Schepper.

Sinds 21 juli 2006 weduwnaar van Neeltje Klazina (Nellie) Waardenburg

Hij overleed in de leeftijd van 69 jaar.

Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven; Mattheüs 11 vers 28.

Verpleeghuis De Wieken, Noordhoek 20,

Jan Wemmenhove

Mans (Harmans) Sanders

3353 GX Papendrecht, 27 juli 2011

3351 LE Papendrecht, 31 juli 2011

Evert Zwemstra

Na alle fijne jaren die we samen met hem mochten beleven, hebben we geheel onverwacht afscheid moeten nemen van onze vader, opa en broer

N. Riphagen-Markesteijn Reina en Jan van den Hout Janna Riphagen en verdere familie

Peter

Zeer bedroefd hebben we kennisgenomen van het overlijden van ons bestuurslid

Vier stoelen staan er Rondom de ronde tafel Plaats voor acht billen. -Mans-

op de leeftijd van 80 jaar

Weteringsingel 21

en verdere familie

Bestuur Jeugdland

Joost Riphagen

Samuel Christiaan

2951 VZ Alblasserdam

Hij was een enthousiaste leider in vooral de timmertent en  zijn  contact  met sponsoren. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de vele jaren dat hij zich heeft ingezet voor de kinderen van Alblasserdam,  we zullen hem dan ook heel erg gaan missen.

Na een moeizame maar moedig gedragen laatste levensperiode is door de Heere thuisgehaald, mijn innig geliefde en zeer trouwe man en onze bijzondere zorgzame Pa, onze broer, zwager en oom

We zijn dankbaar wat ze voor ons heeft betekend.

Oma Aalders Familie Zwemstra Familie Mevissen

“Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering”

Ps.108 : 2 berijmd

op de leeftijd van 86 jaar.

Isabella Damian

De Drentsehof 26b De begrafenis zal plaatsvinden op donderdag 4 augustus om 14.00 uur vanuit het uitvaartcentrum ”De Oude Toren” aan de Kerkstraat 205 te Alblasserdam. Voor de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren vanaf 13.30 uur in het eerder vermelde uitvaartcentrum. Na de begrafenis is er gelegenheid voor een samenzijn in gebouw “De Postduif”, Randweg 110 te Alblasserdam. Evert hield van bloemen. Liever geen bezoek aan huis.

Want Uwe goedertierenheid Is tot de heem’len uitgebreid.

* Zuidwolde, 12 juli 1917

† Sliedrecht, 31 juli 2011

Papendrecht: John en Alie WemmenhoveVerdoorn Almere: Bas (in herinnering) en Coby Wemmenhove-Zwolsman Papendrecht: Janneke en Cees VerdoornWemmenhove Breda: Alfred Wemmenhove en Hélène v.d. Schoot Papendrecht: Roelof en Truus Wemmenhove-Holdermans Ingen: Ad Wemmenhove Zwijndrecht: Ina Wemmenhove en Sim van Dijk Papendrecht: René en Linda Wemmenhove-Korteweg Dordrecht: Jolanda en Simon BiemondWemmenhove Bleskensgraaf: Arnoud en Yvonne Wemmenhove-Offers Papendrecht: Ariëtte Koolwaaij Kleinkinderen en achterkleinkinderen. Corr.adres: Fam. R.G. Wemmenhove, Trasmolen 2, 3352 AJ Papendrecht. D.V. vrijdag 5 augustus is er van 9.30 tot 10.00 uur gelegenheid tot condoleren in de Christelijke Gereformeerde Elimkerk, P.C. Hooftlaan 178 te Papendrecht. Aansluitend zal om 10.15 uur de dienst van Woord en Gebed worden gehouden in genoemde kerk, waarna om 11.30 uur de bijzetting in het familiegraf zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Adm. de Ruyterweg 23 te Papendrecht. Na afloop is er eveneens gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in de Elimkerk.

Ridderkerk, 26 juli 2011 Corr.adres: Haaswijk 39, 3334 GE Zwijndrecht. De begrafenis heeft plaatsgehad maandag 1 augustus jl. op de begraafplaats ”Vredehof” te Ridderkerk.

Met droefheid berichten wij u het overlijden van onze broer, zwager en oom

Joost de Keijzer Werkendam, 8 april 1933

Dordrecht, 26 juli 2011

De laatste weken van zijn leven werd Joost intensief verpleegd in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht. Werkendam: P. de Graaff-de Keijzer H. de Graaff Dordrecht: C.A. de Keijzer G. de Keijzer – Broer Nichten en neven Papendrecht P.S. Gerbrandystraat 133 Corr.adres: C.A. de Keijzer, Reseda 16, 3317 HP Dordrecht. De begrafenis heeft zaterdag 30 juli, voorafgaand aan een rouwdienst in de aula, plaatsgevonden op de begraafplaats te Papendrecht.

Voor meer rouwberichten en online condoleren Zie: www.rouwbericht.nl

2


Deze week op www.klaroen.nl > Keep them Rolling naar Berlijn

nieuws

Woensdag 3 augustus 2011

3

Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH)

Verbolgenheid over onbuigzame houding omwonenden

‘Wij zijn vissers, geen hangjeugd’ Een viswedstrijd voor mensen die slecht ter been zijn, kan niet doorgaan omdat omwonenden geen steiger langs het Nieuwe Waterschap willen. ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š Het woord ‘kinderachtig’ neemt voorzitter Bert Kooijman van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (VAH) nog net niet in de mond, maar het scheelt niet veel. Hij is enorm teleurgesteld in de negatieve reacties van omwonenden op het plan om vijftig vissteigers te plaatsen op de ponykade langs het Nieuwe Waterschap in het Damdorp. “Wij begrijpen de protesten niet. We worden vergeleken met hangjongeren die overlast veroorzaken, maar wij zijn vissers die maar een aantal malen per jaar gebruik zullen gaan maken van de steigers.” Eind vorig jaar begon de VAH met de voorbereidingen voor de plaatsing van de vissteigers. Er was genoeg geld gespaard en de vergunning werd aangevraagd bij Waterschap Rivierenland. Nadat de toestemming verkregen was, wilde de VAH aan de slag, maar toen kwamen omwonenden van de Van Lennepstraat, de Van Ostadestraat en de Mesdaglaan in het verweer. Ze waren bang voor hangjeugd die gebruik zou gaan maken van de steigers en de overlast die dat zou gaan veroorzaken. Tijdens een in allerijl belegde bijeenkomst voor omwonenden, die dit voorjaar gehouden werd, beloofde de politie dat hangjongeren geen toegang zullen krijgen tot de ponykade om daar te gaan hangen. Maar de protesten bleven. Intussen werd duidelijk dat de VAH niet alleen een vergunning nodig had

van het Waterschap, maar ook eentje van de gemeente Alblasserdam. Tegen het verstrekken van deze vergunning, een zogenaamde omgevingsvergunning, hebben omwonenden bezwaar gemaakt. Bert Kooijman baalt ervan, want hij is er vast van overtuigd dat de steigers niet de overlast geven die de omwonenden vrezen. “De mensen zíen de steigers niet eens vanuit hun huizen!” Er is in de afgelopen jaren vrijwel nooit gedoe geweest met hangjongeren op de ponykade, en dat zal volgens de VAH-voorzitter ook niet gebeuren. “De politie heeft beloofd te zullen optreden als er overlast is, de omwonenden waren erbij toen dit toegezegd is.” Op 3 september zou een viswedstrijd gehouden worden voor senioren, maar die kan nu niet doorgaan op deze locatie. “We vinden het onverantwoord om hen langs de waterkant te laten vissen. Dat is te gevaarlijk. Laatst raakte een van onze oudere leden, een man van 75 jaar, te water tijdens het vissen. Zoiets wil je niet hebben. De waterkant is ongelijk en drassig, steigers zijn veilig.” De genoemde viswedstrijd voor senioren, die georganiseerd wordt in samenwerking met de SWOA, zal nu waarschijnlijk worden gehouden langs de Lage Boezem in Kinderdijk. Een lastige locatie omdat daar normaal gesproken geen auto’s mogen komen. En die zijn nodig om de oudere deelnemers zo dicht mogelijk

langs de waterkant te brengen. Kooijman: “Dan moeten we daarvoor dus nog snel een ontheffing aanvragen. Allemaal gedoe dat niet nodig was geweest wanneer we onze eigen steigers langs het Nieuwe Waterschap hadden kunnen realiseren.”

De VAH wil ondanks de tegenstand haar plan doorzetten om de vijftig steigers te bouwen. Het hout is al ingekocht. De Alblasserdamse sportvissers hebben contact gezocht met de regionale

Federatie van de Sportvisserij voor juridisch advies. “Ik geloof niet dat het gemakkelijk zal worden, maar het moet toch mogelijk zijn om een stukje veilige recreatie te realiseren in Alblasserdam?”, vraagt Bert Kooijman zich bijna wanhopig af.

™7Zgi@dd^_bVc!bZij^io^X]ideYZlValVVgaVc\hYZhiZ^\ZghodjYZcbdZiZc`dbZc#

FOTO: BERT BONS

Wateroverlast in centrum Papendrecht Braziliaans havencontract voor Boskalis ĭĞĭĢīġįĢĠĥı š Donderdagavond werd de gemeente Papendrecht voor de tweede keer in korte tijd getroffen door een wolkbreuk die voor de nodige wateroverlast zorgde.

aan hun assen in het water stonden en hoog opspattend water van chauffeurs die het aandurfden om te gaan rijden door het tijdelijke meer. De brandweer werd erbij gehaald om de riolering door te spuiten, zodat het water weer

afgevoerd zou kunnen worden. Wethouder Herman Nieuwstraten laat weten dat dit ‘ bekende’ probleem alle aandacht heeft van de gemeente Papendrecht en dat een oplossing nabij is.

Op diverse plaatsen in het dorp kon de riolering het water niet meer aan. Water stroomde over wegen en putdeksels dreven over de weg. Centrum Met name het centrum van Papendrecht werd zwaar getroffen door de zware regenval van donderdagavond 28 juli. Het Markplein, het centrale plein in het dorp voor het gemeentehuis en nabij winkelcentrum De Meent, leek wel een zwembad. Putdeksels Zelfs putdeksels dreven over de weg vanwege het water dat omhoog kwam vanuit de riolering. Het leverde spectaculaire plaatjes op van auto’s die tot Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

™=ZilViZg`lVbidiVVcYZVhhZckVcYZVjidÉh#

Uitgave Koninklijke BDU Uitgevers bv en Het Kontakt Edities bv

Oplage: 28.000 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de plaatsen Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas, Papendrecht en Streefkerk. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Kantooradres Zuidzijde 131, Goudriaan Postadres Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

FOTO: PIETER VAN DEN BERG

Anne Marie Hoekstra redactie@klaroen.nl Sluitingstijd redactie Dinsdag 11.00 uur

Hoofdredacteur Rick den Besten

Advertentieafdeling Fax (0183) 58 33 08 advertentie@klaroen.nl Manager marketing & sales Wim Akkermans

Redactie Tel. (0183) 58 32 00 redactie@klaroen.nl Bert Bons (06) 51 54 35 95 b.bons@klaroen.nl

Advertenties Alblasserdam en omstreken André de Borst (0183) 58 32 72/ (06) 51 72 80 34 a.deborst@klaroen.nl

ĭĞĭĢīġįĢĠĥı š Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract heeft verworven voor de aanleg van de nieuwe TX2 haven in het Complex Superporto do Açu. Dit industriële superhavencomplex in het noorden van de Braziliaanse staat Rio de Janeiro is de grootste havenonderneming in Latijns-Amerika en zal naar verwachting uitgroeien tot een van de omvangrijkste havencomplexen ter wereld. Het contract, ter waarde van circa 200 miljoen euro, werd aan Boskalis toegekend door twee Braziliaanse bedrijven. Werk aan het project gaat naar verwachting binnenkort van start en zal in totaal twee jaar in beslag nemen. Tot de werkzaamheden behoren het baggeren van een toegangs- en binnenkanaal, een draaikom en een havenbassin, evenals landaanwinnings-

werkzaamheden. Daarnaast zal Boskalis de oeverbekleding bij de havenmonding aanleggen. Het totale gebaggerde volume zal uitkomen op ruim 43 miljoen kubieke meter, waarvan een deel zal worden aangewend voor het aanwinnen van land ten behoeve van de aanleg van de havenfaciliteiten. Voor de werkzaamheden zal Boskalis een jumbo snijkopzuiger, twee grote sleephopperzuigers, een grijperkraan en ondersteunend materieel inzetten evenals materieel voor droog grondverzet. In de recente strategie-update van Boskalis werd Brazilië aangewezen als een focusregio voor de onderneming. Tot de onderliggende groeifactoren in Brazilië behoren de sterk toegenomen uitvoer van agrarische producten en ijzererts evenals de ontdekking van grote olie- en gasreserves met als gevolg een forse ontwikkeling van de Braziliaanse olie- en gasindustrie.

Papendrecht Caroline Rothuizen(0183) 583270 / (06) 51 10 91 14 c.rothuizen@klaroen.nl

Papendrecht Boekhandel de Meent, Veerpromenade 102 Primera Polder, Brederodelaan 50 Boekhandel Sjaloom, Veerpromenade 18

Sluitingstijd advertenties Dinsdag 11.00 uur

Website www.klaroen.nl/www.hetkontakt.nl

Inleveradressen kopij en advertenties

Krant niet ontvangen www.klaroen.nl/bezorging (vanaf woensdag 20.00 uur) of (0342) 494249

Alblasserdam Bakkerij Gebr. de Heer / Plantageweg 2 Tabak & Gifts Arend de Jong, Dam 3 Primers De Molen, Makado Center 40-42 Nieuw-Lekkerland Chr. Boekhandel, Kleijburgplein 27


Familieberichten

Woensdag 3 augustus 2011

Niet willen klagen, niet willen vragen. Tot het einde zo gebleven, dat was zijn leven.

Bedroefd om het afscheid, maar dankbaar voor de goede herinneringen, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man, mijn zorgzame vader, schoonvader en onze trotse opa

Hendrik Hindriks

4

%DGNDPHU YHUQLHXZHQ" Wij verzorgen uitvaarten overal waar wij gevraagd worden!

.OXV:LMV+XLVPDQ Ampèrestraat 30 Alblasserdam 078 - 691 29 07

~ Hennie ~ in de leeftijd van 84 jaar. Tinie Hindriks-van de Bult Ina en Dick

met glans beter

Michael en Janneke

Tel. 078 - 69 18 4 05

2951 BC Alblasserdam, 31 juli 2011 Begoniastraat 19 Gelegenheid om van Hennie afscheid te nemen en de familie te condoleren vrijdag 5 augustus van 13.30 tot 14.00 uur in uitvaartcentrum Van der Jagt, Jan Valsterweg 100 te Dordrecht. Aansluitend komen wij bijeen in de aula voor de plechtigheid. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Van Leeuwenhoekweg 8 2952 BL Alblasserdam

(dag en nacht)

Ruim 10 jaar in meer dan 50 plaatsen actief!

Bezoek-/kantooradres: (op afspraak) Kerkstraat 38, Alblasserdam

www.sdgdienstenverlening.nl Suurmond en Partners

Uit ons oog, maar nooit uit ons hart.

dag en nacht 51373120

U I T VA A RT B E G E L E I D I N G

Tot ons grote verdriet geven wij u kennis dat na een korte tijd in het ziekenhuis, geheel onverwacht, van ons is heengegaan mijn lieve man en onze zorgzame vader

Regelen van uitvaarten in de gehele regio

Twigt’s Schildersbedrijf Alblasserdam sinds 1913 tel. 078 69 12 418 mob. 06 517 06 184

met rust, aandacht en respect

Willem Pater

Renate Suurmond, Postbus 77, 2950 AB Alblasserdam www.suurmond-partners.nl

in de leeftijd van 64 jaar. Ria Pater-Vergouwen Caren Ed

 3351 EC Papendrecht Nicolaas Beetsstraat 19 De begrafenis heeft donderdag 28 juli jl. in besloten familie- en vriendenkring plaatsgevonden op de begraafplaats aan de Kerkstraat te Alblasserdam.

GDJHQQDFKWEHUHLNEDDU%HUJDPEDFKWHQRPVWUHNHQ ZZZVSHNVQLMGHUEHJUDIHQLVYHU]RUJLQJQO

TE KOOP AANGEBODEN

T.k.a. De Kerkhervorming, M. D'AubignĂŠ, â‚Ź35,-. Wat is het ware Protestantisme, deze 4 boeken vertellen het u, tel. 078-6146487.

NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Begrafenisonderneming

Stam Voor de verzorging van begrafenissen in de gehele Alblasserwaard en omgeving

Molenstraat 153 2961 AK Kinderdijk

(0184) 68 52 40 (078) 691 90 05

TINEKE VAN DER JAGT

Ridderspoorhof 27 3355 BG Papendrecht Tel. 078-6440777 b.g.g. 06-22421787 tineke@vanderjagtuitvaart.nl www.vanderjagtuitvaart.nl

.OXV:LMV+XLVPDQ Ampèrestraat 30 Alblasserdam 078 - 691 29 07

Karel de Schilder

Steenhouwerij Skledar & Brandwijk bv

Te koop: fair trade wijn, Wereldwinkel Alblasserdam.

s Productie

en plaatsing in eigen beheer voor eigen ontwerpen s Snelle levertijden s Scherpe prijzen s Grote showroom s Lasergravures s Mogelijkheden

078-645.31.94 06-230.160.93

www.autorijschoolalblasserwaard.nl info@autorijschoolalblasserwaard.nl

Elke ma en wo-avond theorieles in Alblasserdam !

Klaroen.nl verschijnt dit jaar iedere eerste week van de maand met een babypagina. Geef ook uw pasgeboren baby een plekje op deze pagina! En maak kans op een cadeaubon van â‚Ź 20,00. Graag ontvangen wij van u de volgende informatie: - Geboortedatum - Roepnaam - Geboortegewicht - Digitale foto van uw baby - Plaatsnaam - Namen ouders

1 9 3 7

Gespecialiseerd in de vervaardiging van grafmonumenten

Wat oudere schilder knapt uw huis weer netjes op voor een betaalbare prijs. tel. 078-6912847 mob. 06 13742461

s i n d s

Te koop: daybed Chesterfield Brand, brandw.rood, tel. 06-30635648.

EBOOR G S T TI

RO

A

Dag en nacht bereikbaar

6SXLWEXVVHQ RSNOHXU

IN KL

Begrafenis- en Crematieverzorging

Bel voor info of een afspraak 078-6144373 Halen of brengen is geen probleem

ERMELDING EV

persoonlijke aandacht met respect voor uw wensen

Uw huis laten schilderen?

Vachtverzorging voor honden

Te koop: 3,5-zits bank Chesterfield Brand, 2 ksns, ruime bank â‚Ź1500,-. Tel. 0630635648.

GR A

GRAFMONUMENTEN

Te koop: mass. grenen led. + matr. + lattenbod. â‚Ź50,-. Tel. 06-30635648.

Te koop: Âą 300 kg keien van groot naar klein (v. afw. van vijver of tuin) â‚Ź25,-; groene regenton â‚Ź5,-. Tel. 0184684642.

HONDENTRIMSALON JOSÉ VAN DER LINDEN

EN.NL

Nijverheidsstraat 1 - 4231 AC Meerkerk Tel. 0183-35 20 56 - Fax 0183-35 22 55 info@skledar.nl

www.skledar.nl Massage in Nieuw-Lekkerland Massagepraktijk Christien Grotentraast Roerdomp 20, (0184) 68 45 49

Zomeractie !

Ons uitgangspunt is om alle baby’s op deze pagina te plaatsen. U kunt bovenstaande gegevens mailen naar: advertentie@klaroen.nl Een uitgave van

De gehele maand augustus 10 % korting op alle massages

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

Meer info op www.demasseur.biz


Deze week op www.klaroen.nl > Gratis zwemmen en knakworsten voor kinderen

nieuws

Woensdag 3 augustus 2011

BromďŹ etster gewond ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Een 19-jarige bromďŹ etster uit Nieuw-Lekkerland raakte donderdag gewond bij een aanrijding in Alblasserdam. Een 46-jarige automobiliste die uit de richting van de Oude Torenbrug kwam en linksaf wilde slaan, zag de bromďŹ etster te laat. Ze remde nog, maar de bromďŹ ets raakte het linkervoorscherm van de auto, waardoor de inwoonster van Nieuw-Lekkerland ten val kwam. Ze had last van haar rechterzij en linkerbeen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bejaarde verdacht van huiselijk geweld ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Een zeventigjarige man is vrijdagmiddag 29 juli aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 49-jarige huisgenote. De twee kregen vrijdagmiddag onenigheid in de woning van de man, aan de rand van Alblasserdam. Tijdens de ruzie had de man de vrouw geduwd, waardoor zij een blauwe plek opliep. De man werd ingesloten op het politiebureau. Na verhoor is de bejaarde Alblasserdammer overigens weer heen gezonden.

Zatte vechtersbaas aangehouden ĞĊÄ&#x;ĊĞİİĢįĥĞĪš Politiemensen hebben een woensdagavond een dronken ‘feestvierder’ aangehouden. De man, een 34-jarige Alblasserdammer, was op de Dam bij de festiviteiten die georganiseerd werden naar aanleiding van de Paardenmarkt in Alblasserdam en veroorzaakte daar overlast. Hij probeerde steeds met iemand te gaan vechten. Ondanks waarschuwingen van agenten ging hij door met zijn gedrag. Hierop hielden zij de 34-jarige man uit Alblasserdam aan.

Lekkerland in de bloemen door loterij čČĢIJĴĉĊĢĨĨĢįĊĞčĥš Inwoners van Nieuw-Lekkerland die met hun wijkcode 2957 meespelen met de Nationale Postcode Loterij, winnen een boeket rozen. Zo wordt in ÊÊn keer een hele wijk in de bloemen gezet. Iedereen die met wijkcode 2957 meespeelde in de junitrekking van de Postcode Loterij wint per lot een boeket gekleurde rozen. Deze rozen zijn duurzaam gekweekt. In totaal winnen de inwoners van Nieuw-Lekkerland 1615 bossen rozen. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs binnenkort kunnen ophalen bij Tuincentrum Westerlaken in Nieuw-Lekkerland.

Slagzin van puzzelpagina įĢĤČďš De slagzin die als oplossing gold voor de puzzelpagina van vorige week in nieuwsblad Klaroen.nl, luidt als volgt: ‘Doe net als de bloemen, kijk altijd naar de zon’.

Rechtbank Dordrecht

Nieuw-Lekkerlanders verklaren onschuldig te zijn; kist met wapens niet gevonden

‘Wij hebben nooit in wapens gehandeld’ Emotionele taferelen bij familieleden van de verdachten, toen de rechter meedeelde dat de twee neven niet langer in voorarrest hoeven te blijven. ÄĄÄŹÄŻÄĄÄŻÄ˘Ä ÄĽÄąÄŠÄŤÄŚÄ˘Ä˛Ä´Ä‰ÄŠÄ˘Ä¨Ä¨Ä˘ÄŻÄŠÄžÄŤÄĄš Ze zaten inmiddels al bijna een half jaar in voorarrest omdat ze verdacht worden van illegaal wapenbezit, wapenhandel en stroperij. Donderdag tijdens de rechtszitting zag het er lange tijd naar uit dat het voorarrest met misschien nog eens vier maanden verlengd zou worden, maar na een pleidooi van de advocaten besloot de rechter om de neven L.d.J. (22) en S.d.J. (21) uit Nieuw-Lekkerland vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van hun zaak. Die zal uiterlijk in november plaatsvinden.

de twee ook ďŹ nancieel in problemen komen, omdat voor ĂŠĂŠn van hen ontslag dreigt, terwijl de ander geen in-

komsten meer ontvangt uit zijn eigen bedrijf. Volgens de advocaten van de beide

“Maar toch voeren we die kist met wapens op in de tenlasteleggingâ€?, verklaarde de OfďŹ cier van Justitie na afloop van de zitting. Op de reden waarom hiervoor gekozen wordt, wilde ze niet ingaan. Inhoudelijke behandeling Meer informatie daarover zal aan het licht komen tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, die over enkele maanden zal plaatsvinden. Vrijwel alle verhoren zijn afgerond en de rapporten zijn gereed om beoordeeld te worden door de rechter.

Een derde verdachte, afkomstig uit Oud-Alblas, die op 1 februari tegelijk met de twee neven werd opgepakt, werd destijds na enkele dagen weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie lijkt tegen hem geen zaak te willen aanspannen. Hij werd donderdag alleen nog genoemd als getuige, die overigens nog gehoord moet worden door de rechtbank.

Vanwege een volle agenda kan de behandeling van de zaak pas in het najaar plaatsvinden. Eigenlijk wilde de OfďŹ cier van Justitie de twee tot die tijd vast houden, maar tot opluchting van de familie en vrienden op de publieke tribune mochten ze daags na de zitting van afgelopen donderdag naar huis.

Kans op herhaling Heel anders verliep het met de twee Lekkerlanders. Het Openbaar Ministerie wilde hen na een voorarrest van bijna zes maanden nog steeds niet laten gaan, omdat er een kans zou bestaan op herhaling van de gepleegde feiten. De advocaten van de verdachten voerden humanitaire redenen aan om de twee op borgtocht vrij te laten. “De gevangenisstraf heeft op hen een zware wissel getrokken�, argumenteerde de advocaat, die daaraan toevoegde dat

Recreatief ďŹ etsen čČĢIJĴĉĊĢĨĨĢįĊĞčĥš De NBvP ‘Vrouwen van Nu’ organiseert op woensdag 7 september een ‘Fietsrondje Alblasserwaard-West’. De recreatieve tocht van 52 kilometer voert de deelnemers door dorpen en polders en langs de Lek. Er zijn drie startplaatsen: Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt acht euro, inclusief een aandenken, kofďŹ e/ theebon en versnaperingen bij de stempelposten. Inschrijven en betalen is mogelijk tot 5 augustus. Voor meer informatie: 0184-618078.

6A7A6HH:G96B™ Arresleeclub Glijen en Rijen viert over twee jaar het vijftigjarig jubi-

leum en is in de aanloop naar dit feest op zoek naar foto’s en artikelen en andere inbreng om de geschiedenis vanaf 1963 vast te leggen. Tevens wordt er door de vereniging gewerkt aan een nieuwe website, die onder de vertrouwde naam www. glijenenrijen.nl gehost zal worden. Mensen die de jubileumcommissie van Glijen en Rijen in de aanloop naar het jubileumjaar 2013 kunnen helpen met foto’s en artikelen, kunnen contact opnemen met voorzitter Arie den Boer. Hij is bereikbaar via 078-6990082 (telefoon), 0786990084 (fax), 06-53153973 (GSM) of via e-mailadres arie.den.boer@planet.nl.

verdachten gaat het bij de twee Lekkerlanders om een uit de hand gelopen hobby. “Ze hebben geen kwade intenties gehad of uit winstoogmerk gehandeld. De handel in beschermde dieren was liefdewerk-oud papier.� Hiermee was de aanklager het niet eens. Volgens haar is er wel degelijk sprake geweest van de handel in verboden wapens. Kist met vuurwapens Een kist met vuurwapens, die in de rivier De Noord gedumpt zou zijn en die belangrijk bewijsmateriaal zou kunnen vormen, is overigens nooit boven water gekomen. Hiermee lijkt een belangrijke schakel te ontbreken in de bewijslast tegen de twee Lekkerlanders.

Aanhoudingen De twee werden op 1 februari dit jaar aangehouden op verdenking van bezit en handel in inheemse diersoorten (zoals eenden, ganzen en fazanten) en het in bezit hebben van illegale vuurwapens en de handel hierin. Het illegaal jagen zou plaatsgevonden hebben in onder meer het Alblasserbos, de Biesbosch en mogelijk ook op de Veluwe.

Vijftigjarig jubileum Glijen en Rijen

q WWW.GLIJENENRIJEN.NL

5

™:ZcheVcYdZ`deYZdjYZlViZgidgZchegV`WdZ`YZaZc#

FOTO: PIETER VAN DEN BERG

Toen de verdachten aan het eind van de zitting nog even het woord mochten voeren, verklaarden ze nadrukkelijk onschuldig te zijn aan handel in illegale diersoorten of wapens. De rechter doet hierover dit najaar een uitspraak.

Zoals uw slager thuis is................ DONDERDAG - VRIJDAG - ZATERDAG Zomerrolletje (Schnitzel gevuld met rauwe ham, monchoe, ananas) 

Kiprollade 

Biefstuk stroganoff

3.25 Roomschnitzel 4.00 SatĂŠ schijven 5.00 Verse worst 

 !" #

 !" #

SPECIALE DONDERDAG AANBIEDING VLEESWAREN

 

‘Uit eigen keuken’

Tomatensoep met kip of balletjes 

1. 50 4. 400 . 3 malse 75 biefstukjes 5. 325 . 25

MAANDAG - DINSDAG

Pepercervelaat P 1

# !

Voor nog meer informatie, WOENSDAG GEHAKTDAG Mager rundergehakt 25 tips en recepten, ga dan naar www.alblasserdamsnieuws.nl Half om half gehakt 75 en klik onze advertentie aan 

3. 2.

Ei-tomaatsalade E 

Grillworst 

Meesterslager Arie Bakker Huzarenslaatje ' '  OPENINGSTIJDEN

'$' ""|'% ""|#' ""

 !"

1.75 0.90 0.90 1.00


Een dijk van een dorp! Gemeentehuis

Gemeentenieuws

woensdag 3 augustus 2011

Ingediende aanvragen om omgevingsvergunning

Bezoekadres Cortgene 2, 2951 ED ALBLASSERDAM telefoon fax

14078 078-770 81 42

Algemene openingstijden (uitzondering Burgerzaken) maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur De afdeling Burgerzaken maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur woensdag: van 09.00 tot 15.00 uur doorlopend maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur (alleen reisdocumenten, rijbewijs en uittreksels uit gemeentelijke basisadministratie) Zorgloket: op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Ondernemersloket: Bellen voor een afspraak met de accountmanager bedrijven, Esther Kras-Smit, tel. Nr. 06-45925638 Begraafplaats in de Kerkstraat telefoon en faxnummer: 078-770 60 31

Externe activiteiten college van B&W DATUM/TIJD

ACTIVITEIT

LOCATIE

Maandag 8 augustus 2011 8.45 – 9.15 uur

Wethouder Verheij verricht de opening van Jeugdland

Landvast

14.00-15.00 uur

Inloopspreekuur door een collegelid

Landvast

De Gemeentesecretaris zal aanwezig zijn bij de Vrijwilligersmiddag Jeugdland

Landvast

Woensdag 10 augustus 201112.00 – 17.00 uur

BEKENDMAKINGEN

Op onderstaande datum zijn de volgende aanvragen om omgevingsvergunning ontvangen voor de activiteit bouwen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is: 20 juli 2011: Oost Kinderdijk 3a (628344): het bouwen van een garage/berging Van Hennaertweg 9 (628348): het plaatsen van een reclamezuil Tegen de hiervoor genoemde aanvragen kan op dit moment geen bezwaar of beroep worden ingediend. Dat kan pas nadat het college over deze aanvragen heeft beslist. Die beslissing wordt eveneens bekend gemaakt in deze krant.

Verleende omgevingsvergunningen Op onderstaande data zijn de volgende omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en strijdig gebruik verzonden:

0089152 BEKENDMAKING WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Alblasserdam hebben besloten om aan Mercon Steel Instructures B.V., ten behoeve van de inrichting gelegen West Kinderdijk 120 te Sliedrecht, in het belang van de bescherming van het milieu, maatwerkvoorschriften op te leggen. Het opleggen van maatwerkvoorschriften gebeurt op grond van het bepaalde in artikel 8:42 van de Wet milieubeheer en het bepaalde in het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer”. De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen van 4 augustus 2011 tot en met 14 september 2011 ter inzage ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Cortgene 2 te Alblasserdam. De stukken kunnen worden ingezien: - elke werkdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandag- en woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur; - tevens op maandagavond tot 19:30 uur, na telefonische afspraak, tel. 078 - 770 61 05. Van 4 augustus 2011 tot en met 14 september 2011 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp van het besluit, de betrokken adviseurs en enige andere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest eerder zienswijzen in te brengen. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist. Dordrecht, 3 augustus 2011 burgemeester en wethouders van Alblasserdam namens dezen, de directeur Omgevingsdienst ZuidHolland Zuid

26 juli 2011: Kerkstraat 78 (599214): het bouwen van een aanbouw en een dakopbouw Rembrandtlaan (609496): het uitbreiden van de speeltoestellen 28 juli 2011: Ruigenhil 66 (610233): het plaatsen van een berging 29 juli 2011: Azaleastraat 7 (609517): het plaatsen van een dakkapel en het bouwen van een dakopbouw Op onderstaande data zijn de volgende omgevingsvergunningen voor de activiteit vellen van houtopstand verzonden: 26 juli 2011: Diverse locaties (619611): het kappen van: 2 robinia’s – Zwarte Paard t.h.v. Kattenwiel 1 berk – Maasstraat t.h.v. de Wielen 1 treurwilg – Beuklaan t.h.v. nr. 29-31 1 corylus – Nokkenwiel 29 juli 2011: Potgieterstraat 1 (622523): het kappen van een es Biezenkmap 1 (619271): het kappen van een esdoorn

UITSLAGEN SINT JACOBUS PAARDENMARKT 2011 KEURING PONIES onder het zadel om de S N S prijzen. KLEINE MAAT: 1. Caroline Smit 2. Marlies Ooms 3. Gijsbert van de Graaf 4. Marinka van de Herik

met met met met

Floortje Pinky Chiquitta Beauty

MIDDEN MAAT: 1. Laura Verweij 2. Britt van wingerden 3. Ember Ossevoort 4. Mandy Houtbraken

met met met met

Nala Murdock Happy Otte

GROTE MAAT: 1. Denise van der Poel 2. Chantal Baan 3. Veronique Verkammen 4. Alicia Cuba

met met met met

Vivian Grander Valentijn Sophie

Als afsluiting van de keuring van de pony’s vond er een keuring plaats tussen de drie winnaars van de resp. ringen. De winnares is: Denise van der Poel

met Vivian

RINGRIJDEN 1. Willie Verdoorn 2. Cor Kok 3. Ad Baan SPRINGEN ”SPEEL UW SPEL” 1. Denise van der Poel 2. Ingrid Boers 3. Denise van der Poel STOELENDANS voor PONIES 1. Laura Verweij met 2. Zoila Spierings met 3. Gaby het Hart met 4. Veronique Verkammen met

Oude Torenweg (langs het fiets- en voetpad) (626687): het kappen van een plataan en het verplaatsen van vijf platanen Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen binnen zes weken na de dag van verzenddatum van deze besluiten. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaar moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam. Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Na indiening van een bezwaarschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Dordrecht (Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht). Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afd. Publiekszaken, tel. (078) 770 6083/6085.

Alblasserdam, 3 augustus 2011 Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

VERLOTING onder de AANVOERDERS van PAARDEN en PONIES: 11. J. Mol Nw. Leusden 12. B. Blok Rotterdam 13. B. Blok Rotterdam 14. W. Baan Alblasserdam 15. van de Herik Brandwijk 16. J. de Vries Langerak 17. J. de Vries Langerak 18. van de Graaf Bleskensgraaf 19. Storm Monster 10. W. Baan Alblasserdam 11. T. Reedijk Tienhoven 12. Storm Monster De aanvoer van paarden en Pony’s op de markt leverde dit jaar een totaal op van 114 dieren. VERLOTING SINT JACOBUS PAARDENMARKT 2011 Lotnr. 11e prijs Waardebon Pony 4064 12e prijs Fiets 904 13e prijs Stofzuiger 3102 14e prijs Bon garagebedrijf Korteland 39 15e prijs Dinerbon Damzicht 3180 16e prijs Barbeque 1424 17e prijs Luxe parasol 4913 18e prijs Sport inn waardebon 1782 19e prijs Houten buitenspiegel 544 10e prijs Waardebon D.A. 3757 11e prijs Waardebon taart + 11e prijs waardebon kapsalon 2835 12e prijs Beauty bon + taartbon 3756 13e prijs Waardebon kapsalon Senor + plantenbon 3466 14e prijs Hema bon + 15e prijs 16e prijs

Sophie Pinky Alwin Valentijn

17e prijs 18e prijs 19e prijs 20e prijs

kadokaart Gall en Gall Hema Bon + Delifrance bon Waardebon kapsalon Karina + Hema bon Plantenbak Woonaccessoires + taartbon Schrijfpakket paarden + Primera bon 2 fotolijstjes

4307 4766 2270 26 3850 2952 3811

De prijzen zijn vanaf donderdag 28 juli 2011 af te halen bij Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.


gemeente-info

Woensdag 3 augustus 2011

7

Gemeentenieuws 5 tot en met 11 september 2011: Week van de Alfabetisering Van maandag 5 t/m zondag 11 september 2011 vindt de zevende editie van de Week van de Alfabetisering plaats. Een week waarin het belang van lezen, schrijven en rekenen centraal staat. Dit jaar is het thema: doe mee! Doe mee! Grijp de week aan om als individu of als bedrijf,

zorginstelling, school, of maatschappelijke organisatie aandacht te vragen voor het belang van een structurele aanpak van laaggeletterdheid. U kunt meedoen door uw activiteit te melden. Hiervoor kunt u contact opnemen met Thomas van Arendonk via telefoonnummer 070-3022667 of door een e-mail te sturen naar: thomas@lezenenschrijven.nl. Schrijf mee! Vorig jaar vestigden 45.831 basisschoolleerlingen een record door tegelijk uit een boek voor te lezen.

Dit jaar nodigen we iedereen uit om samen het langste gedicht van Nederland te schrijven. U vindt hierover meer informatie via de link weekvandealfabetisering.nl/aanmelden-gedicht.

Uw kinderen verdienen aandacht!

Voor meer informatie over de Week van de Alfabetisering kunt u terecht op weekvandealfabetisering.nl.

Bedrijfsjubileum of Verenigingsactiviteiten?

Uw kinderen bij een gastouder of een nanny aan huis? Bel Kinderoase voor meer informatie over kinderopvang op maat.

Wij verzorgen van A tot Z uw jubileumbijdrage in fullcolour bij Klaroen.nl huis aan huis in een oplage van 28.350 exemplaren.

(0183) 61 02 00 info@kinderoase.nl www.kinderoase.nl | www.nannyservice.nl

Informeer naar de aantrekkelijke mogelijkheden!

Alblasserwaard | Bommelerwaard | Breda Gorinchem e.o. | Land van Heusden en Altena Lek en IJssel | Oosterhout e.o. | Vianen e.o.

Een uitgave van

Edities bv en Koninklijke BDU Uitgevers bv

Tel. 0183-583200 - E-mail: advertentie@klaroen.nl

Te huur:

Laatste restanten Dames T-shirts van 8,95 Dames zontops van 7,95 Heren singlets van 4,95

Nu , €2

Kinder T-shirts van 16,95 Kinder bermuda’s van 16,95 Kinder broeken van 19,95 Jongens skatebroeken van 16,95 Meisjes rokken van 19,95 Meisjes jurken van 19,95 Dames rokken van 19,95

Dames broeken van 19,95 Dames sweaters van 15,95 Dames bermuda’s van 14,95 Dames T-shirts van 14,95 Heren T-shirts van 14,95 Heren overhemden van 15,95

Nu , €5

Kinder bermuda’s van 29,95 Kinder T-shirts van 29,95 Dames rokken van 27,95 Dames pantalons van 39,95 Dames sweaters van 26,95

Dames bermuda’s van 24,95 Dames blouses van 24,95 Heren broeken van 29,95 Heren overhemden van 24,95 Heren bermuda’s van 24,95

Nu , €7

ALBLASSERDAM - Raadhuisplein 5 - Tel. 078-6917656 LEKKERKERK - Burg. v.d. Willigenstraat 53 - Tel. 0180-669647 PAPENDRECHT - Meentpassage 42 - Tel. 078-6139904 SLIEDRECHT - Kerkbuurt 64 a/b - Tel. 0184-499474

www.vandevenfashionshops.nl

Tel 078 - 68 23 382

J8D<E(''%'''B@E;<I<E@E FEKN@BB<C@E>JC8E;<EC8K<E

Kinder T-shirts van 7,95 Kinder bermuda’s van 8,95 Meisjes zontops van 7,95 Dames bermuda’s van 8,95

aan de Beuklaan te Alblasserdam.

D <<;F<E%EC

Alles moet weg

garagebox

HORREN?

Multimate Damsteegt Planetenlaan 83 Nieuw-Lekkerland Tel.: 0184-681911 OPENINGSTIJDEN: wo - vrij - zat - zo 12.00 - 20.00 uur donderdag 16.00 - 20.00 uur

6 augustus weer open Oosterparkweg 17a - 2986 AJ Ridderkerk tel.: 0180 - 43 66 60 www.pannenkoekenhuisoosterpark.nl Naast de Kinderboerderij


publicaties

Woensdag 3 augustus 2011 DEN HA AG

GOUDA/UTRECHT

A13 HOEK VAN HOLL AND

Weer thuis?

A20

1

KNOOPPUNT

KNOOPPUNT

TERBREGSEPLEIN

KLEINPOLDERPLEIN

Bakkerij V lot

KNOOPPUNT

KETHELPLEIN

2

A20

A20 VLAARDINGEN

A4

Heerlijk nagenieten met de lekkerste aanbiedingen van bakkerij Vlot!

A16

SCHIEDAM

ROTTERDAM

VA N B R I E N E N O O R DBRUG

Kersverse

MAASTUNNEL

BENELUXTUNNEL

mini gevulde koeken

KNOOPPUNT

VAANPLEIN

A15

A15

KNOOPPUNT

RIDDERKERK

KNOOPPUNT

BENELUX

A15

A29

A16 VLISSINGEN

BREDA

GORINCHEM

EUROPOORT

8

Zomervruchten trakteergebak

= afgesloten route

AFSLUITINGEN A20

5 stuks

99 4.

vers uit de oven

gratis Bij 4 stuks + 2

TUSSEN KNOOPPUNT KLEINPOLDERPLEIN EN KNOOPPUNT TERBREGSEPLEIN

‘De enige échte’

ZATERDAG 30 JULI 22.30 UUR TOT ZONDAG 7 AUGUSTUS 00.00 UUR RICHTING HOEK VAN HOLLAND ZONDAG 7 AUGUSTUS 00.00 UUR TOT MAANDAG 15 AUGUSTUS 05.00 UUR RICHTING GOUDA Rijkswaterstaat sluit van zaterdag 30 juli 22.30 uur tot zondag 7 augustus 00.00 uur en van zondag 7 augustus 00.00 uur tot maandag 15 augustus 05.00 uur de A20 af tussen deze knooppunten in verband met grootschalig onderhoud. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de voegovergangen, vervangen van het asfalt en vervangen of repareren van de vangrail.

van 2,40 voor

Onze beroemde

Boter koekjes e helft 2e pakje voor d

UÊ richting Den Haag via de A20 en A12 of vice versa UÊ richting Hoek van Holland via de A16, A15, A4 en A20 of vice versa

WAARDEBON KNIP UIT EN GENIET

K koffie drinken Kom iin onze bakkerij. U kiest gebak naar kkeuze voor 2.50 en....

Winkelcentrum de Meent

Bakkerij Vlot

Brederodelaan 13 Papendrecht T Te el 078 0 8 - 6425256 07 6425 64 2 25 25 56 Tel

Winkelcentrum Westpolder Jan van Goyenstraat 8 Papendrecht Tel. 078 - 6154621

Verkeer vanuit Utrecht richting Hoek van Holland UÊ via de A12, A4 en provinciale wegen in het Westland (N222 en N223) UÊ via de A20, A16, A15, A4 en A20

Verkeer richting Rotterdam The Hague Airport

1.

DE U KRIJGT ER S BIJ! TI A R KOFFIE G

Verkeer vanuit Dordrecht/Breda richting Den Haag

Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel/Nieuwerkerk aan den IJssel

95

6 stuks

OMLEIDINGSROUTES UÊ richting Den Haag via de A16, A20 en A12 of via de A16, A15, A4, A20 en A13 of vice versa UÊ richting Hoek van Holland via de A16, A15, A4 en A20 of vice versa

Knickebokkers

Bestel snel op www.bakkerijvlot.nl

UÊ vanuit Dordrecht/Breda via de A20, A12 en N209 of vice versa UÊ vanuit Utrecht via de A12 en N209 of vice versa

Lokaal verkeer UÊ lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

ADVIESROUTES Om de omleidingsroutes zo min mogelijk te belasten, wordt verkeer – afhankelijk van herkomst en bestemming – vroegtijdig omgeleid via adviesroutes. Van 30 juli tot 7 augustus geldt voor het verkeer vanuit Brabant richting Amsterdam een omleiding via de A2 en A27. Van 7 tot en met 15 augustus geldt deze omleiding voor het verkeer vanuit Amsterdam richting Brabant.

www.slagerijvis.nl

Tel. 6151724, fax 6414056 Brederodelaan 13, Uw adres voor vers

geldig week 31

Specialiteit van de week

Maaltijd van de week

Puur Hollands rundvlees

Carpacciorolletje

Pastaschotel

Bief-/ Baklapjes

per100 gram

per portie 400 gram

500 gram

1.99

3.49

6.98

Openbaar vervoer met korting Rijkswaterstaat biedt tijdens de werkzaamheden kaarten voor het openbaar vervoer (trein en bussen/trams/metro’s van de RET) met korting aan. Kijk voor de laatste informatie en het bestellen van de kaartjes op www.vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam of www.rijkswaterstaat.nl/A20. De werkzaamheden zijn te volgen via Twitter: @A20RingRdam Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden. Informatie: www.vanAnaarBeter.nl of 0800 – 8002 (ma t/m zo 06.00 uur – 22.30 uur)

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

Voor rund- en varkensvlees puur natuur, eet u bij ons smakelijk en zeker niet duur! Van het graanvarken

Soep van de week uit eigen keuken

Varkensfiletlapjes naturel of gemarineerd per 100 gram

1.10

Gegrilde beenham 150 gram

2.49

Uit onze grill

Kippenpoten 4 stuks 5.00 Vlugklaaractie!

Kipkrokantschnitzel 4 HALEN = 3 BETALEN Maak uw keuze uit 3 x 100 gram verschillende luxe vleeswaren: Runderrollade (uit eigen slagerij) Grillworst (uit eigen slagerij) Zeeuwsspek (uit eigen slagerij) Snijworst Cornedbeef 3.49

Bospaddenstoelensoep per pot

2.98

Iedere dinsdag vlugklaardag

Alle artikelen uit het vlugklaarassortiment

5 HALEN = 4 BETALEN Iedere woensdag gehaktdag

Mager rundergehakt 500 gram

3.25

Half-om-half gehakt 500 gram

2.75

Iedere donderdag kogelbiefstukdag Heerlijk malse

Kogelbiefstukjes 3 stuks

6.95


Deze week op www.klaroen.nl > Zandsculpturen in zwembad De Hooght

business nieuws

Woensdag 3 augustus 2011

Uitslagen van de Paardenmarkt ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš Hieronder volgen de belangrijkste uitslagen van de keuringen en wedstrijden en de verloting tijdens de Paardenmarkt 2011 in Alblasserdam. Keuring pony’s onder het zadel: Kleine Maat: 1. Caroline Smit met Floortje, 2. Marlies Ooms met Pinky. Middenmaat: 1. Laura Verweij met Nala, 2. Britt van Wingerden met Murdock. Grote Maat: 1. Denise van der Poel met Vivian, 2. Chantal Baan met Grander. Denise van der Poel won tevens de einduitslag. Verloting Sint Jacobus Paardenmarkt: 1e prijs, Waardebon pony op nummer 4064, 2e prijs (fiets) op 904, 3e prijs (stofzuiger) op 3102, 4e prijs (bon garagebedrijf Korteland) op 39, 5e prijs (dinerbon Damzicht) op 3180, 6e prijs (barbecue) op 1424, 7e prijs (luxe parasol) op 4913, 8e prijs (Sport inn waardebon) op 1782, 9e prijs (houten buitenspiegel) op 544, 10e prijs (waardebon DA) op 3757, 11e prijs (waardebon taart + waardebon kapsalon) op 2835, 12e prijs (beauty bon + taartbon) op 3756, 13e prijs (waardebon kapsalon Senor + plantenbon) op 3466, 14e prijs (Hema bon + cadeaukaart Gall en Gall) op 4307, 15e prijs (Hema Bon + Delifrance bon) op 4766, 16e prijs (waardebon kapsalon Karina + Hema bon) op 2270, 17e prijs (plantenbak) op 26, 18e prijs (woonaccessoires + taartbon) op 3850, 19e prijs (schrijfpakket paarden + Primera bon) op 2952 en 20e prijs (twee fotolijstjes) op 3811. De prijzen zijn vanaf donderdag 28 juli 2011 af te halen bij Landvast in Alblasserdam.

Bristol als eerste open aan Marktplein ĭĞĭĢīġįĢĠĥı š Met 1100 vierkante meter winkeloppervlak is de nieuwe Bristol één van de grotere winkels in Papendrecht. Donderdag gaat de zaak, als eerste in het nieuwe rijtje winkels langs het Marktplein, open voor het publiek. Enkele dagen voordat het zover is, wordt er nog hard gewerkt door de

Wie benieuwd is wat dat inhoudt, kan op donderdag 4 augustus vanaf 09.00 uur terecht in de winkel aan het Marktplein. De officiële opening wordt verricht door districtsmanager Philip

™=ZieZghdcZZakVc7g^hida^c]Zic^ZjlZdcYZg`dbZcVVc]ZiBVg`ieaZ^c#

De verloting onder aanvoerders van paarden en pony’s kende de volgende uitslag: 1. J. Mol uit Nieuw Leusden, 2. en 3. B. Blok uit Rotterdam, 4. W. Baan uit Alblasserdam, 5. Van de Herik uit Brandwijk, 6 en 7. J. de Vries uit Langerak.

Scheve molen rechtgezet

Kouwenhoven. Hij benadrukt dat Bristol bewust heeft gekozen voor Papendrecht. “Hier zitten nog niet veel kleding- en schoenenwinkels in het lagere segment en het middensegment, en daar mikken wij juist op.” Hij omschrijft Bristol als een familiewinkel voor iedereen. “Wij zijn geen trendsetters, maar trendvolgers, met leuke mode-artikelen voor lage prijzen. De grootste discounter van Nederland op het gebied van schoenen, kleding en sport.”

oude molen, die al sinds de bouw in 1738 scheef stond, werd aan één kant zestig centimeter opgevijzeld. In totaal werden veertien molens van het Werelderfgoed Kinderdijk in de afgelopen periode onder handen genomen.

FOTO: CEES VAN DER WAL

FOTO: BERT BONS

q WWW.BRISTOL.NL

Wespspin in Nieuw-Lekkerland īĦĢIJĴĉĩĢĨĨĢįĩĞīġ š Henk Bouter uit Nieuw-Lekkerland heeft bijgaande foto gemaakt in het hoge gras langs de dijk, tegenover de betonfabriek in zijn dorp.

boven zittend in het web valt de spin daardoor goed op, maar wordt door veel vijanden juist met rust gelaten vanwege het wespachtige uiterlijk. De wespspin is één van de grootste Europese spinnen, en is vanwege de lengte

en kleuren moeilijk over het hoofd te zien, zelfs voor mensen die niets van spinnen weten is de soort ook makkelijk op naam te brengen. Het lijf van de vrouwtjes worden ongeveer 15 millimeter lang (bron: Wikipedia).

Het gaat om een zogenaamde wespspin. Soms wordt de geleedpotige een tijgerspin genoemd. Uiterlijk De naam ‘wespspin’ heeft alles te maken met het uiterlijk; de spin kan niet steken en de beet is ongevaarlijk voor mensen. De naam is vooral te danken aan het relatief zeer grote vrouwtje. Ze heeft een zwart achterlijf met heldere gele, witte en diepzwarte grillige banden, vooral vlak voor het afzetten van de eitjes is het achterlijf sterk opgezwollen. De buikzijde van het achterlijf heeft twee gele strepen in de lengterichting. Het cephalothorax of kopborststuk is zilverachtig behaard en de poten zijn duidelijk bruinzwart met geelgrijs gebandeerd. Onderste-

65-Plusreis gaat naar grote hoogte īĦĢIJĴĉĩĢĨĨĢįĩĞīġš De jaarlijkse 65-plusreis voor inwoners van NieuwLekkerland en Kinderdijk, wordt dit jaar gehouden op dinsdag 6 september. Na vertrek uit Nieuw Lekkerland staat er om 10.00 uur koffie met gebak klaar in de Euromast. Na de koffie is het mogelijk om met de roterende lift naar 185 meter hoogte te gaan. Rond 12.00 uur is er een driegangen diner in Rotterdam

™9ZhX]ZkZbdaZc^h

kleding. Het 130e filiaal van Bristol in Nederland heeft een zogenaamde industriële look gekregen, met veel visuals.

Bristol Papendrecht start met enkele aantrekkelijke openingsaanbiedingen, met van donderdag tot en met zaterdag 20 procent korting op de nieuwe najaarscollectie, en de actie ‘3 halen 2 betalen’ op de afgeprijsde opruimingsartikelen.

6A7A6HH:G96B™ Het ringrijden, dat tijdens de avond van de Paardenmarkt in Alblasserdam gehouden werd op het veld langs de Rembrandtlaan, is gewonnen door het span van Willie Verdoorn. De tweede plaats was voor Cor Kok en Ad Baan werd derde. Het springen met paarden, dat ‘Speel uw Spel’ heette en waarbij de deelnemers hun eigen parcours mochten bepalen om zoveel mogelijk punten bij elkaar te springen over de hindernissen, werd gewonnen door Denise van der Poel. De tweede en de derde prijs waren voor respectievelijk Ingrid Boers en Denise van der Poel. De uitslag van de stoelendans voor pony’s was als volgt: 1. Laura Verweij met Sophie, 2. Zoila Spierings met Pinky, 3. Gaby het Hart met Alwin, 4. Veronique Verkammen met Valentijn.

Deze klus vormde de afsluiting van de restauratie van een groot deel van de Kinderdijkse molens. De ruim 270 jaar

acht vaste medewerkers van de prijsvechter op het gebied van schoenen, kleding en sportartikelen. De winkel heeft een frisse uitstraling die geheel aangepast is aan deze tijd. Door middel van een verdeling in kleuren wordt al snel duidelijk in welke afdeling de klant zich bevindt. Er zijn vier kleuren voor kinderkleding, kleding voor dames en kleding voor heren en sport-

De Papendrechtse vestiging gaat in Mary Put een door de wol geverfde bedrijfsleidster krijgen. Ze heeft 25 jaar ervaring opgedaan binnen het bedrijf en werkte de laatste jaren in de Bristol in Gorinchem. “Ik hoorde dat het hier open zou gaan en heb me ingeschreven. Gelukkig heb ik de ruimte gekregen om in Papendrecht aan de slag te gaan. Samen met een nieuw team een nieuwe uitdaging aangaan, dat is heel leuk!” Mary (links op de foto), wordt bijgestaan door: zittend v.l.n.r. Vinod, Claudia en Anouk en staand v.l.n.r. (naast Mary) Chris, Arno, Daniëlle en Jeanine.

Willy Verdoorn wint het ringrijden

ĨĦīġĢįġĦħĨ š De Scheve Molen, Molen 5 van de Nederwaard bij Kinderdijk, is vorige week woensdag rechtgezet.

9

‘s Middags wordt de rondrit vervolgd naar het plaatsje Strijbeek in Noord Brabant. Hier zullen de deelnemers worden rondgeleid op een hortensiakwekerij. De dag zal worden afgesloten met een lekkernij en een leuke verrassing om mee naar huis te nemen. De kosten bedragen 55 euro. Opgeven graag voor 27 augustus bij drogisterij De Zwart of bij het Meldpunt van ‘t Waellant (0184-689360).

™9ZlZhehe^cj^iC^Zjl"AZ``ZgaVcY#

FOTO: HENK BOUTER

Vakantie-fotoboekwedstrijd Fotovakhandel Klein in de Meentpassage in Papendrecht daagt inwoners uit om hun vakantiefotoboeken te laten meedingen met de verkiezing van het leukste, gekste, mooiste Cewe Fotoboek van de zomer van 2011. Een professionele jury beoordeelt de ingezonden fotoboeken. De hoofdprijs is een Citroen C1 Ambiance (5 deurs) met airco. Andere prijzen zijn digitale camera’s, Ipad’s 2 en Cewe-Fotoboeken op echt fotopapier. Iedereen die tussen 1 augustus en 30 september een Cewe Fotoboek bestelt bij deze fotovakhandel ontvangt een e-mail om deel te nemen aan de fotoboekwedstrijd. De jury kijkt, naast de kwaliteit en originaliteit van de foto’s, ook vooral naar de creatieve toepassingen van de vele mogelijkheden van het opmaakprogramma, dat bij het samenstellen van een Cewe Fotoboek hoort.

E6E:C9G:8=I ™


publicaties

Woensdag 3 augustus 2011

www.drechtstedenoccasions.nl De website van uw Peugeot- en CitroĂŤndealers in de Drechtsteden Mulder Peugeot

Martin de Haan CitroĂŤn De Koning Peugeot

Mulder CitroĂŤn

Alblasserdam en Dordrecht

Alblasserdam en Zwijndrecht

Dordrecht

Papendrecht

Adverteer mee met uw favoriete club in de voetbalkrant 2011

TE KOOP

10

SCHERP

GEPRIJSD

AANGEBODEN

Te koop: dressoir beukenkl. L2,10B50H90 + spiegel 160x90 vr.pr. â&#x201A;Ź375,-; zonnebank hemel vr.r. â&#x201A;Ź125,-. Tel. 06-42055764. Te koop: mass. rechtsdr. opdekdeur l.grijs 83x200cm, 6 bew. raampjes v. glas t.e.a.b.; bronskl. hanglamp m. 2 lampen, dimbaar en hgt verstelb. t.e.a.b. Tel. 0184683970. Te koop: Twinnyload compl. m. klem v. 2 fietsen. Tel. 0627210285. Te koop: Twinnyload fietsendrager v. 2 fietsen, crankbev. kantelb. Tel. 078-6917771. Te koop: z.g.a.n. dmsfiets Gazelle, 8 versn., â&#x201A;Ź300,-. Tel. 078-6918113.

, 9 9 f

vana

â&#x201A;Ź

Deze speciale uitgave geeft een kijkje in de â&#x20AC;&#x153;voetbalkeukenâ&#x20AC;? van alle regionale clubs!

tsing a a l per p B.T.W. excl.

kortingen

tot 60%

Voor info kunt u terecht bij uw media adviseur: AndrĂŠ de Borst a.deborst@deklaroen.nl (06) 517 280 34

2011

1-2-3

  

       

     

    

DAGELIJKS KOMEN ER NIEUWE COLLECTIES BINNEN!!! KIJK OOK EENS BIJ ONZE SUPERKOOPJES

ACTIE 1 ARTIKEL 2 ARTIKELEN

50% KORTING

3

2.

99

(Hartman, Csun, Summergarden, Kettler, S&S)

verschijnt in de laatste week van augustus met de start van het seizoen als speciale krant in Klaroen.nl.

VoetbalKontakt

## %!"$! van 3,99 voor

TUINMEUBELEN

MĂŠt een banner op www.Regio-voetbal.nl voor het hele seizoen

Caroline Rothuizen c.rothuizen@deklaroen.nl (06) 511 091 14

Hebe â&#x20AC;&#x2DC;Addendaâ&#x20AC;&#x2122;

60%

KORTING

ARTIKELEN GELDT

70% KORTING

VOOR ALLE ARTIKELEN MET STIP

Vraag uw verkoopster naar de voorwaarden

    

GRATIS PARKEREN voor de deur Voor u betekent dit nĂłg prettiger winkelen. Vergeet uw parkeerschijf niet. www.vlotdamesmode.nl â&#x20AC;&#x201C; www.marlenejongemode.nl

Gladiolen %!"$!

per bos 2,99

2 bossen voor

5.

00

Zomeropruiming! Kortingentot 60%op binnenpotterie, buitenaardewerk, barbeceus, zwembaden, tuinmeubelkussens enz enz.

2A5R

JA

# ' $&! www.tuincentrum-westerlaken.nl !% % Geldig van donderdag 4 augustus t/m woensdag 10 augustus 2011.


Deze week op www.klaroen.nl > Indringende biografie van Papendrechter

accent

Woensdag 3 augustus 2011

11

Politie

Brigadier Kees van Eijk verlaat actieve dienst

‘Beroepshalve in de kroeg gezeten’ Brigadier Kees van Eijk zal op 31 augustus officieel zijn laatste surveillance draaien. Na 41 jaar politiedienst ziet het er op. ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš Op dinsdag 26 juli namen zijn Papendrechtse mededienders afscheid van hun collega. Na 30 jaar in Papendrecht te hebben gewerkt kent Van Eijk zo ongeveer elke straatsteen, en kent ook bijna elke Papendrecht hem wel. “En dat zullen we nog heel hard gaan missen,” aldus teamchef Kees Geers. “Hij kende echt iedereen in het dorp en wist alles. We zullen hem best nog wel eens bellen als we het niet meer weten.” En Kees van Eijk kennende zal hij zijn oud collega’s dan weer graag helpen. Na het doorlopen van de politieschool begon Van Eijk zijn politiecarrière bij het gemeentelijke korps in den Haag. Argument was dat de korpsen in de grote steden beter mogelijkheden boden. “Amsterdam was me te ver. Rotterdam, nou ja,” aldus Van Eijk als het gaat ‘waarom Den Haag’. Alle kanten Daardoor kreeg hij de gelegenheid het politieleven van alle kanten te bekijken en te ervaren. “Ik ben motoragent geweest, recherchedienst gedaan, op bureau gezeten,” aldus Van Eijk. “Ei-

genlijk alles.” Hij leerde dus ook het dagelijks leven in de Schilderswijk van dichtbij kennen. “Maar dat was toen echt wel anders dan nu,” erkent Van Eijk. In die jaren woonde hij in Zoetermeer. “Maar daar woonden we op een flat en zat ik elke dag in de file.” Na twaalf jaar Den Haag hielden Kees van Eijk, zijn vrouw en toen nog twee kinderen het voor gezien. Van Eijk vroeg en kreeg overplaatsing naar Papendrecht en ging op het Zand wonen. “Toen kon ik gewoon lopen naar bureau aan de Veerdam,” vertelt Van Eijk. Gemeentepolitie In die tijd was Papendrecht net naar de 25.000 inwoners gegroeid en kreeg daarmee ook gemeentepolitie. De oude marechaussee kazerne aan de Veerdam werd te klein. “We hadden één cel, en vol was vol,” lacht Van Eijk. “Dus als we een beetje druk weekend hadden konden we niet anders dan maar even met de handboeien aan de verwarming.” Dat werd anders met het nieuwe politiepost aan de Burgemeester Keijzerweg. “Ook de werkzaamheden waren hier anders,” legt Van Eijk

™:ZcheZX^VaZÈeda^i^ZgdaaVidgÉlVhZgi^_YZch]ZiV[hX]Z^YkVc@ZZhkVc:^_`!hVbZcbZiYZ`aZ^c`^cYZgZclZgYY^Zj^i\ZegdWZZgY#

uit. “Als er in Den Haag een paar auto’s op elkaar knalden kwam de verkeerspolitie er bij. Hier moesten we het hele papierwerk zelf doen.” De afgelopen jaren bracht hij ook in Sliedrecht, Gorcum en Bleskensgraaf door. In Papendrecht leerden vooral de horeca-

ondernemers hem kennen als de specialist bij uitstek voor het uitgaansleven. “Ik heb dus heel wat keertjes beroepshalve in de kroeg gezeten,” grinnikt Ven Eijk. Hij is niet bang in den donker gat te vallen nu zijn dienst er definitief op zit. “De laat-

ste jaren kon ik al wat gaan minderen me de werkuren. Ik spaar postzegels, ik vis graag, ik rommel graag in de tuin,” vertelt hij. “Geen zorg. Ik ga me uitstekend vermaken.” Chris Wijmans

‘Van papa moet je afblijven, Ambtenaar die geld leende, vertrekt ġįĢĠĥıİıĢġĢīš De ambtenaar die in ning heeft ontvangen, opgezegd. De vindt het van groot belang dat medeanders bloedt hij dood!’ januari 2008 zonder toestemming van betrokken ambtenaar heeft daarop werkers van de Drechtsteden weten ĬIJġĉĞĩğĩĞİ š De 40-jarige man uit Oud-Alblas die vorig weekend door zes mannen in elkaar werd geschopt en gestoken in Papendrecht, maakt het naar omstandigheden goed. Ook met de zestienjarige dochter die met haar hoofd op een auto werd geslagen gaat het weer prima. Dat vertellen de twee slachtoffers, zittend in de huiskamer van hun woning in het dorp. Het had volgens de vrouw des huizes niet veel gescheeld of haar man had het verhaal nooit meer na kunnen vertellen: “Hij lag in een grote plas bloed op de grond en ook toen nog schopte iemand drie keer keihard tegen zijn hoofd. De lafbekken. Ze wilden gewoon iemand hebben om te slaan.” Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 juli bij de Eilandstraat in Papendrecht. De Oud-Alblasser liep daar rond 02.40 uur met zijn vrouw (40), zoon (13) en dochter (16) nadat hij even daarvoor in shoarmazaak Samaria een broodje had genuttigd. “We waren die avond bij kennissen op visite geweest en het was nogal laat geworden. We besloten nog even een broodje te halen. Toen we de zaak uitliepen, floten wat mensen naar mijn dochter. Niet netjes, maar moet kunnen vind ik. Niet veel later werd mijn vrouw uitgemaakt voor ‘hoer’, ‘slet’ en nog veel meer. Dat pikte ik niet en ik riep: ‘Doe lekker normaal. Ga naar huis of zo.’. Daarna kwamen ze gelijk op me af”, vertelt het slachtoffer. Zijn vrouw gaat verder: “Die jongens gingen om mijn man heen staan en één van hen stond neus aan neus met hem. Hij begon tegen hem te duwen. Toen mijn man terugduwde en een van de jongens over zich heen gooide, zagen de anderen dat hun maat het niet alleen aan kon en begonnen zich ermee te bemoeien. Ze gooiden hem

op de grond en trapten tegen hem aan.” De daders, vermoedelijk afkomstig uit Papendrecht, schopten en sloegen de man overal waar ze hem raken konden. Één van hen stak de man met een mes in zijn been. Daarna verloor de man, die bloedverdunners slikt, zoveel bloed, dat hij tussen twee auto’s in elkaar zakte. De 16-jarige dochter vertelt: “Ik liep op één van die jongens af en zei dat hij op moest houden. Toen zei hij dat ik mijn bek moest houden, omdat hij mij anders ook tegen de grond zou trappen. Hij pakte mijn hoofd beet en duwde die op de auto. Daarna sloeg hij me.” Ook de zoon van het slachtoffer werd bedreigd: “Ik schreeuwde: ‘Van papa moet je afblijven; anders bloedt hij dood’. Een van de mannen zei toen dat hij me kapot zou maken.” Een toevallig passerende politiewagen zorgde ervoor dat de zes mannen stopten en op de vlucht sloegen. Een ambulance heeft de man opgehaald en de brandweer heeft de anderhalve liter bloed die de man had verloren, opgeruimd. In het ziekenhuis werden de wonden gehecht en bleek dat de OudAlblasser drie steekwonden had opgelopen.

het bestuur ongeveer 18.000 euro ‘leende’ van de Drechtsteden, neemt ontslag per 1 september 2011. Dat zijn de ambtenaar en het Drechtstedenbestuur overeengekomen. De lening kwam in mei van dit jaar aan het licht, waarna het Drechtstedenbestuur besloot extern onderzoek in te stellen.

besloten ontslag te nemen.

Het onderzoek van accountantsbureau Ernst & Young heeft uitgewezen dat de lening van 18.000 euro zonder toestemming van het bestuur is verstrekt. Het bestuur heeft hierop het vertrouwen in de ambtenaar die de le-

Er vindt naar aanleiding van dit incident een intern onderzoek plaats naar de wijze waarop mandaten binnen de Drechtsteden zijn geregeld. Daarnaast bekijkt het bestuur of de klokkenluidersregeling goed werkt. Het bestuur

Hierbij zijn duidelijke afspraken gemaakt over terugbetaling van het geld, inclusief rente. Met de andere ambtenaar, die de lening verstrekte, voert het Drechtstedenbestuur nog gesprekken.

dat zij vermeende misstanden kunnen melden, mocht daar in de toekomst sprake van zijn. Integriteit en transparantie zijn belangrijke waarden voor het bestuur van de Drechtsteden. De Drechtsteden bestaan uit zes gemeenten. Dat zijn Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Ze werken samen op een aantal beleidsterreinen en bij projecten. Daar waar onderwerpen de gemeentegrenzen overschrijden, wordt er gezamenlijk beleid ontwikkeld.

Kwart miljoenste filmbezoeker Landvast ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪ š In Landvast verwelkomde Sanne LeFloch namens het Landvast team Marianne van den Herik uit Nieuw Lekkerland als 250.000ste bezoeker van de film. Marianne van den Herik mag een jaar lang gratis naar de bioscoop in Land-

vast, tevens kreeg ze een mooie bos bloemen van bioscoopmanager Ton Kroeze. Het mag best wel uniek genoemd worden dat er nu al na drie jaar bioscoop in Landvast 250.000 bioscoopbezoekers in Landvast zijn geweest. Die be-

zoekers komen niet alleen uit Alblasserdam, maar uit de wijde omgeving. Er zijn verhoudingsgewijs maar weinig bioscopen te vinden in de omgeving van het dorp. Ten dele heeft natuurlijk Gooische Vrouwen er hard aan mee gewerkt maar ook al die andere populaire bioscooptitels als Oorlogswinter, De Storm, Harry Potter, enzovoorts, deden er aan mee.

Mensen die het afgelopen weekend bij de shoarmazaak in Papendrecht wat verdachts hebben gezien, kunnen zich melden bij de politie. Het is nog niet duidelijk of er al daders zijn opgepakt. Mogelijk volgt daarover later meer informatie.

Snelheid Het succes is toch ook wel te danken aan de snelheid waarmee films in Landvast te zien zijn. Het duurde na een landelijke première over het algemeen niet lang voordat de film ook te zien was in het Damdorp. Het team van cultureel centrum Landvast zal niet stil zitten en er wordt hard gewerkt om nog meer publiek te laten genieten in de prachtige filmzalen in het centrum van Alblasserdam.

De namen van de betrokken personen zijn bewust niet in het artikel genoemd, omdat deze personen bang zijn voor nare reacties van de belagers aan hun adres.

Vanaf woensdag 3 augustus zijn de smurfen in Landvast en in het najaar zal Johnny English (Rowan Atkinson mr. Bean) weer van zich doen spreken op het filmdoek.

Peter Stam

™BVg^VccZkVcYZc=Zg^`ldgYikZglZa`dbYVah'*%#%%%ZWZodZ`Zg#

q WWW.LANDVAST.NL


     

  

"#$

"%#

    

 %#&& !  #&&

   

  &' ( )* ++  () ' * +,

                                            

                 !   " 

    #   "   !   

    

 

 %       % " !   

$

   

 !   ! !  

  !  &#           !    

  !                

      "             "               !   "     !    

   

'  $  ( ( $

   

      ()  * !  

 + ,   " !              !  $ ) +        

   -          "          )      

         ./  $

    

   

                

      0 1 2 $ + *       ! 3 4    

 3  * 3      5     5  &# )   

"                   "     

 

   !  

  

   7     

   

 66    

             $ !       

        9 /         !       9  2  : 9 ! .    

   

'

"

  (  ,       6      

1

"

"

            

   ! ! """# $ ! !#

8

            

 

  

  

  

         

   ! "# $

%  % &' (%  $

) *   *   +

% , ! -       ! * .% /(   )   0

   


Deze week op www.klaroen.nl > Actueel nieuws uit de regio

accent

Woensdag 3 augustus 2011

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl

Vermist: ™L^ibZiWgj^c`dc^_c!oZhbVVcYZc! dcihcVeij^iij^cVVcYZL^a\Zc]d[^c EVeZcYgZX]i# ™8neZggdYZ`ViZg!bZil^i!\ZcVVbY =VccZh!)!*`^ad!k^_[i^\ZjgdWZadc^c\# Db\Zk^c\L^aaZbBVg^hhigVVi6aWaVhhZgYVb# ™8neZggdYZWZc\VVahZedZhbZi gdYZ\adZYdeYZkaZ``Zc!\ZcVVbY :k^Z!oZkZc_VVg#K^cXZcikVc <d\]aVVcEVeZcYgZX]i# ™7aVjlbZil^iiZeVg`^Zi!`Vc\dZY egViZc!\ZcVVbYHbd`Zn!ilZZ_VVg# C^XdaVVh7ZZihhigVVi6aWaVhhZgYVb# ™OlVgiZbZil^iiZ]j^h`Vi!a^_`ide ;Za^m`Vi!\ZcVVbYEj``^Z!VcYZg]Va[ _VVg#BVg\g^Zi]d[EVeZcYgZX]i# Gevonden: ™<ZZabZi\gdZcZeVeZ\VV^#BX9dcVaYh6aWaVhhZgYVb# ™=VVc#7gj\\Zi_ZAZahhigVVi$KVc:ZhiZgZch^c\Za#

Huppel-In ĬIJġĉĞĩğĩĞİš In de laatste week van de schoolvakantie, van 8 tot en met 13 augustus, gaat Huppel-In ‘de Busch In’. Alle kinderen tot en met twaalf jaar kunnen in deze feestweek in OudAlblas meedoen met allerlei leuke activiteiten. Op maandag om 13.00 uur begint er een zeskamp op de Beemdweg. Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen de kinderen de mooiste knutsels maken op de Crea-Doe dagen in het Trefpunt. ’s Avonds wordt in samenwerking met voetbalvereniging De Alblas een spannend voetbaltoernooi georganiseerd. Vrijdag is de Huppel-In feestdag. ’s Morgens wordt in het Trefpunt een Open Podium gehouden. In de middag wordt het tentenkamp op de Beemdweg opgebouwd, waar ’s avonds eerst een verassende puzzeltocht vertrekt en vanaf 21.00 uur zijn alle inwoners van Oud-Alblas uitgenodigd bij het kampvuur.

q WWW.HUPPEL-IN.NL

13

Lions Club Souburgh

‘Dat neemt niemand mij meer af!’

Jaap Reedeker te paard in Noorwegen Ondanks zijn handicap heeft Jaap Reedeker uit Papendrecht onlangs een actieve vakantie gevierd in Noorwegen, waar hij onder meer paard gereden heeft. ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš Sinds zijn achtste levensjaar is Jaap Reedeker (25) afhankelijk van zijn rolstoel als gevolg van de spierdystrofie waaraan hij lijdt. Als iemand hem gezegd zou hebben dat hij op zijn vijfentwintigste in Noorwegen zou paardrijden, zou hij de betreffende voor gek verklaard hebben. Maar leden van de Lions club Souburgh waren inderdaad zo gek. En ze kregen gelijk. Twee weken geleden, vlak voor de bloedige aanslagen in Oslo, reed Jaap Reedeker paard in Noorwegen. Op het terras van Zomerlust in Zwijndrecht doet Jaap zijn verhaal. Zelfs door de donkere glazen van zijn zonnebril is de twinkeling in zijn ogen te zien. Pianostemmer “Mijn vader is pianostemmer en doet regelmatig de piano van Roel Teeuwen,” vertelt Jaap. “Roel kent onze situatie en zo kwam het ter spraken.” Lions clubs van over de hele wereld hebben een programma van uitwisseling van jongeren. Volgend jaar is het veertig jaar geleden dat de Lions organisatie wereldwijd besloot dat programma uit te breiden naar de groep jongeren met een beperking. “Eens per jaar kan een Lions club één of meerdere jongeren met een ernstige beperking de mogelijkheid bieden om op vakantie te gaan,” legt Roel Teeuwen van Lions Souburgh uit. “Ik ken Jaap en heb hem voorgedragen voor de reis van dit jaar naar Noorwegen. En die voordracht is overgenomen.” Avontuur “De reis zelf viel nog wel mee, want die duurde maar anderhalf uur,” vertelt Jaap. “Maar voordat we de maatschappij zover hadden dat ook mijn elektrische rolstoel meekon waren we dertig

™?VVeGZZYZ`Zg^cOl^_cYgZX]i!bZij^io^X]ideYZ\gdiZ`Zg`kVc9dgYgZX]i#

telefoontjes verder.” Vanaf Oslo was het nog drieëneenhalf uur rijden naar het hotel. Andere landen Andere deelnemers aan de reis kwamen zelfs vanuit Mexico en Canada. Onder hen mensen met een dwarslaesie of slechtziend. Voor deze reis werd Jaap begeleid door zijn zus. “Voorwaarde is dat er een één op één begeleiding mee gaat,” legt Roel Teeuwen uit. De daarop volgende dagen zijn een aaneenschakeling van avonturen geworden. Paardrijden was er één van, maar ook boogschieten en zelfs kanoën. “Super,” grinnikt Jaap. “Mijn zus hield de boog vast, ik reed in mijn stoel langzaam achteruit met de pees

Piet van Wijngaarden uit Papendrecht organiseert volgende week een rit met Keep them Rolling naar Berlijn. Zie artikel hiernaast.

in mijn hand. En dan loslaten. Geloof me, de roos heb ik geraakt!” Schieten met de luchtbuks ging zelfs nog beter want hij raakte de roos regelmatig. Ook moet Jaap nog steeds terugdenken aan de rit in de kar getrokken door een zestal vurige Huskies. “Ik in de kar, mijn zus achterop sturen,” lacht Jaap. “Zij heeft er in deze vakantie best wel een paar spieren bij gekregen.”

probleem. “Maar wel grappig,” aldus Jaap. “Want de mensen uit Oost Europa weten niet wat een kaasmes is.”

Dagtrips Indrukwekkend vond Jaap de trips die ze maakten. “Die fjorden,” verzucht hij. “Fantastisch, wat groots.” Naast de activiteiten gaven de deelnemers ook ieder een presentatie over hun thuisland. Voor de welbespraakte psychologiestudent Jaap Reedeker geen

“Volgend jaar studeer ik af,” vertelt hij. “Dan wil ik gaan werken als psycholoog.” Verder dan dat wil hij niet kijken. En hij heeft paard gereden. “Dat neemt niemand me meer af,” stelt hij tevreden.

Bonte avond Tijdens de bonte avond maakt Jaap een onvergetelijke indruk als echte Noorse Trol. Bij dit alles speelt vooral het onverwoestbare gevoel voor humor van Jaap Reedeker een belangrijke rol.

Chris Wijmans

Papendrechter met jeeps naar herdenking Berlijn ĭĞĭĢīġįĢĠĥıš Piet van Wijngaarden uit Papendrecht organiseert volgende week een rit met 75 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar een bijzondere herdenking in Berlijn. Op 13 augustus 1961 om middernacht sloten troepen van de Nationale Volksarmee (NVA) de grens met West-Berlijn af met barricades van staaldraad. Daarna begon de bouw van een massieve muur, de Berlijnse Muur. Hij was 45,1 kilometer lang en ongeveer vier meter hoog. Van 1961 tot 1989 deelde hij de stad in tweeën. De Berlijnse Muur was het bekendste symbool van de Koude Oorlog en de deling van Duitsland. Tijdens de vluchtacties bij de Berlijnse Muur zijn ongeveer tweehonderd mensen om het leven gekomen. Dit jaar, van 11 tot en met 15 augustus, zal in Berlijn herdacht worden dat het vijftig jaar geleden is dat een wereldstad onder ogen van ieder in tweeën gekliefd werd. Dit herdenken gebeurt met een grote parade door de stad Berlijn van meer dan 100 geallieerde legervoertuigen die gedurende de tweedeling Berlijn beschermden voor het Rode Leger. De organisatie van dit eve-

nement is in handen van de stichting Berlin Patrol 2011. De Nederlandse bijdrage wordt georganiseerd door Piet van Wijngaarden uit Papendrecht en zal bestaan uit de deelname van 75 authentieke legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog van de vereniging Keep Them Rolling (KTR). De leden van KTR werden door de Duitse organisatie van het evenement gevraagd mee te rijden tijdens een historische rondrit door Berlijn op 13 augustus 2011. Einddoel is de voormalige luchtmachtbasis Gatow waar de deelnemers officieel ontvangen worden. In Nederland zijn de legervoertuigen van KTR een bekend verschijnsel. Zij rijden met veteranen tijdens bevrijdingsevenementen te ’s-Gravenhage, Wageningen en parades op en rond 5 mei of om herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog op te luisteren. De voertuigen die aan dit soort evenementen deelnemen zijn allen prachtig gerestaureerd en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog en dat is dan ook de reden waarom Keep Them Rolling als ‘rijdend museum’ wordt aangeduid.


GROTE

FINALE ECTIE L L O C R E M O Z S E M A D E L E DE GEH

:

VO O R D E

HELFT VA N D E

HELFT DE GEHELE HEREN-ZOME RCOLLECTIE

VO O R D E

:

HELFT ALLES MOET WEG!

13

T/M AUGUSTUS

#41897&&9  **70*709*1*+443  .3+4?<./3*3':7,24)*31<*'8-45<<<?<./3*3':7,24)*31 Tegenover de winkel en bij Boekhandel Anja Ritmeester.

Volg ons op Hyves, Facebook en Twitter!

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


Vacatures

Woensdag 3 augustus 2011

15

 

  NOV ASEP Elmar is een dochteronderneming van National Oilwell Varco (NOV). Als marktleider in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige apparatuur voor de olie- en gasindustrie heeft NOV ASEP Elmar meer dan 800 medewerkers in 16 verschillende landen. Op onze vestiging in Groot-Ammers zijn momenteel ruim 200 medewerkers in dienst en kenmerkt het bedrijf zich door een collegiale en informele werksfeer. Om aan de steeds toenemende vraag naar onze klanten te voldoen zijn wij momenteel voor diverse afdelingen op zoek naar nieuwe medewerkers.

Magazijn medewerkers Inhoud: De magazijn medewerker is verantwoordelijk voor 3 activiteiten in het magazijn, namelijk inkomende goederen, orderpicking en uitgaande goederen. De mogelijkheid bestaat dat je flexibel kan worden ingezet op alle 3 de activiteiten. Functie-eisen o.a.: MBO werk- & denkniveau, vorkheftruck certificaat, enkele jaren ervaring met werken in een magazijn. Computervaardigheden: Microsoft Office, ERP systeem. Persoonlijke eigenschappen: nauwkeurigheid in werken, teamplayer.

 <;;:9;8769;:548324136973089/69;.97;6-9844:96689681,;+234216*9)6(3'6&69689       /6:-689 '6214419 +319 %9 +31768$;8$6:86#385689 689 329 56"62135$9 ;8$6:9 !!89 $4- 9 309 -;#19 ";;:9 4+139 ;'29 169 /6:-68 9 689 1;;844856"68$9 +31768$9 689$614,6:3852'+:64+9562.634&3266:$9389$69'6#3$$6&3859"489#4:3136#9689

  ;8:6619'689069"6:481/;;:$6&30-9";;:9; 4 9$69";&568$69/6:-744#,6$68 6481/;;:$3859"489$6916&6;;89;.96689":368$6&30-69#4836:9689;::619 $;;:"6:'38$689844:9$690+32169.6:2;;8 .:66-:+3#162*9-6+-689689;81"48521,4&9;.9;:$69,;+$689   $#38321:4136"69;8$6:216+83859"489;&&654293894&56#6869738    568$49'6,66:9$3:61369

Spare parts Engineer Inhoud: De Spare part Engineer is het aanspreekpunt voor de klant en NOV ASEP Elmar regiokantoren als het gaat om reserve-onderdelen voor de in Nederland geproduceerde Winch units. Op basis van aangegeven artikelnummers of door het analyseren van technische tekeningen en communicatie met de klant, ben je in staat om een goede aanbieding te maken die aansluit op de klantwens. In samenwerking met de afdelingen Purchase, Manufacturing, Production en Stores zorg je voor een goede afhandeling van de order; van intake tot en met het opmaken van de factuur. Functie-eisen o.a.: MBO werk- & denkniveau, technische kennis en ervaring, communicatief vaardig in klant- en collegiaal contact. Technische tekeningen kunnen doorgronden. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Kennis en ervaring van de NOV ASEP Elmar Wireline and Slickline Winch units is een pre. Computervaardigheden: Microsoft Office, ERP systeem. Persoonlijke eigenschappen: nauwkeurig en flexibel.

Sales Engineer Inhoud: De Sales Engineer is het aanspreekpunt voor de klant en NOV ASEP Elmar regiokantoren als het gaat om de producten die wij maken c.q. leveren. Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor een regio cq. key account gedurende het gehele proces van offerte tot aflevering. Verstrekken van offertes en ondersteunende informatie op aanvraag van de klant cq. regio. Het bewaken van het proces van diverse orders en commercieel product eigenaar voor een gedeelte van het assortiment.

  <;;:9$69+81369'62,3-9069;"6:9#383#44&99/6:-9689$68-983"64+ 969'6819 6689:6.:6268141369689;##+8341369"44:$359.6:2;;8 969,6'1966895;6$69 16&6;;8216#99689/66194+:4419689.:;41369#619$69/6:-744#,6$689 ;#9 169 5448 9 69 '6819 '61:;--68*9 26:"3656:3,19 689 '6,;+$19 ;"6:73,19 689 21:+1++: 96"6829,6'90695;6$69'6,66:23859"489$696$6:&48$269144&9389/;;:$9 689562,:3196"6894&29$69.:;5:4##429;:$9(6&9689+1&;;-9 816:6226 91++:9$4897;9286&9#;56&3038; 84+130;'2 8

3"36:$30-9 *9&36$:6,1 6&9%99%% /// 84+130;'2 8

Functie-eisen o.a.: HBO werk- & denkniveau, kennis en ervaring binnen het technische en commerciĂŤle segment. Kennis van de Wireline product is een pre. Klantgericht en oplossingsgericht te werk kunnen gaan. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Persoonlijke eigenschappen: Pro-actief, teamplayer, goede planning- & organisatievaardigheden.

Sales assistent Inhoud: De Sales assistent maakt onderdeel uit van de Salesafdeling. Hierbij houd je je voornamelijk bezig met het afhandelen van verkooporders inclusief het invoeren in het ERP systeem. Het regelen van het transport en factureren volgens het verkoopproces. Het maken van aanbiedingen voor standaard producten vormt ook een onderdeel van het takenpakket. Functie-eisen o.a.: MBO werk- & denkniveau. Klantgericht, accuraat, goede planning- & organisatie vaardigheden, enthousiaste teamplayer. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Design Engineers (Mechanisch / hydraulisch / elektrisch) Inhoud: Als Engineer ben je verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van een ontwerp, welke maximaal aansluit bij de opgegeven klantspecificatie. Je werkt zelfstandig aan (deel)constructies /ontwerpen en het bedenken van oplossingen. Je zorgt voor een tijdige oplevering van ontwerp- en engineerdata conform gemaakte afspraken. Tevens overleg je met toeleveranciers en interne productie over de haalbaarheid en maakbaarheid van de voorgestelde ontwerpen en zorg je voor een goede vastlegging van de ontwerpen, waarmee in- en/of externe productie kan worden aangestuurd. Als Electric Design Engineer werk je met Eplan, en ben je de aangewezen persoon voor het uitwerken van de elektrische besturing van onze machines. Er ligt daarbij veel nadruk op explosieveiligheid. De Hydraulische Design engineer werkt met Fluidplan, en werkt aan hoogwaardige en complexe hydraulische installaties die onze machines aandrijven. Functie-eisen o.a.: MTS/HTS werktuigbouwopleiding. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Nauwkeurig, flexibel, goede planning& organisatievaardigheden en teamplayer. Computervaardigheden: MS Office, Inventor (pre, voor mechanische discipline, Eplan (pre, voor elektrische en hydraulische discipline), Femap, Mathcad. Wij bieden: r &FOVJUEBHFOEFGVODUJFJOFFOJOUFSOBUJPOBMFPSHBOJTBUJFNFUWPMPQ ontwikkelingsmogelijkheden. r &FONBSLUDPOGPSNTBMBSJT r %F$"0.FUBMFMFLUSPJTWBOUPFQBTTJOH Interesse: Herken jij jezelf in ĂŠĂŠn van de bovenstaande functies, dan komen wij graag in contact met jou. Je kunt een korte motivatie en cv mailen naar ASEPElmar-NL.HR@nov.com

Mooi werk bij Rivas Dagelijks kiezen duizenden cliĂŤnten voor Rivas Zorggroep. Meer dan 6.000 gemotiveerde professionals en vrijwilligers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor hen klaar. Samen verbeteren we de zorg en helpen we mensen om gezond te blijven. Dat doen we in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht; vernieuwend, professioneel en dichtbij. Of het nu gaat om Zorg thuis of in een van onze woonlocaties. Kies ook voor Rivas, bijvoorbeeld als:

Verpleegkundige in de functie van Zorgverlener plus Alblasserdam - Zorg thuis - vacaturenummer 11.097 - aantal uur in overleg Alblasserdam - verpleeghuis De Alblashof - vacaturenummer 11.097 - aantal uur in overleg

Verzorgende IG/Verpleegkundige in de functie van Zorgregisseur

Papendrecht - woonzorgcentrum De Markt - vacaturenummer 11.103 - 28 uur per week Papendrecht - zorgcentrum De Waalburcht - vacaturenummer 11.105 32 tot 36 uur per week

Verzorgende IG in de functie van Zorgverlener Alblasserdam - Zorg thuis - vacaturenummer 11.066 - aantal uur in overleg Alblasserdam - verpleeghuis De Alblashof - vacaturenummer 11.066 aantal uur in overleg Papendrecht - zorgcentrum De Waalburcht - vacaturenummer 11.104 - 24 uur per week Voel jij je thuis bij een persoonlijke benadering richting cliĂŤnten en collegaâ&#x20AC;&#x2122;s? Kijk dan voor meer informatie en online solliciteren op onze website. Schriftelijk solliciteren is mogelijk via Rivas Zorggroep, afdeling PO&O MC, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem. Vermeld hierbij duidelijk het vacaturenummer. Informatie/online solliciteren: www.werkenbijrivas.nl


Jeugdland Alb

Algem inform Jeugdland wordt gehouden in Cultureel Centrum landvast. De meeste activiteiten vinden plaats in grote zaal en de diverse bovenzalen. In het pand staat alles aangegeven. Daarnaast heeft Jeugdland buiten een tent staan voor het timmeren en zullen er sport en spel activiteiten gegeven worden op de parkeerplaats. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom (ook kinderen buiten Alblasserdam).

Radio Jeugdland 9 augustus een workshop radio maken geven tijdens Jeugdland en je de fijne kneepjes laten zien en misschien wel leren. Uitzendtijden De officiële opening van Radio Jeugdland gebeurt tijdens een speciale uitzending op Zaterdag 6 augustus vanaf 12.00 uur, en wordt verricht door de Alblasserdamse wethouder Sjoerd Veerman.

Speciaal voor alle bezoekers van Jeugdland, maar ook voor de vrijwilligers en de ouders en oppassers van de kinderen is er dit jaar Radio Jeugdland! Buiten de openingstijden van Jeugdland hoor je deze tijdelijke nieuwe zender op de frequentie van Klokradio. Zij hebben hun studio ter beschikking gesteld voor deze nieuwe radiozender, die maar één week per jaar te beluisteren is. In een ochtend- en een luncheditie wordt je helemaal bijgepraat met het laatste nieuws van en over Jeugdland. Zo hoor je welke knutsels en activiteiten er die dag te doen zijn en hoor je uiteraard de leukste en hipste muziek en natuurlijk draaien we ook speciale muziek uit de oude doos voor je vader of moeder. Maar misschien wel het allerleukste is dat jij elke dag kans maakt op vrijkaarten!!! Vrijkaarten Geef je zelf op om ’s ochtends vroeg wakker gebeld te worden door onze DJ óf speel mee met de knutselcrypto. Durf je hier niet aan mee te doen, vraag dan een plaatje aan.

Diegene met de leukste aanvraag maakt ook nog eens kans op een kaartje. Op onze website vind je alle informatie over het programma en hoe jij mee kans maakt op prijzen. Uiteraard is er ook een razende reporter die op Jeugdland met zijn microfoon rondloopt en opnames maakt voor de babbelbox! Dus heb je wat te vertellen, zoek hem op. Zelf radio maken? Heb je altijd wel eens willen zien hoe radio gemaakt wordt, of wil je het zelf eens proberen? Dat kan! Klokradio komt op dinsdagmiddag

De overige uitzendtijden zijn: Maandag, dinsdag en donderdagochtend van 8 tot 9 uur. Maandag, dinsdag en donderdagmiddag van 12 tot 13 uur. En op de vrijdag een extra lange ochtendeditie van 8 tot 10 uur. Dus zorg dat je op tijd wakker bent en zet alle radiozenders in je omgeving op Radio Jeugdland. Radio Jeugdland is te beluisteren op de ether via 107.0FM, op de kabel 102.4FM, maar ook op je computer via www.klokradio.nl of www.jeugdlandalblasserdam.nl

Vrijwilligers We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. We hebben naast knutsel activiteiten ook vele andere zaken waar we hulp bij kunnen gebruiken. Creativiteit is geen must. Ook als u maar een dag kunt komen, helpt u ons! Voor uitgebreide informatie kijk op onze website. Jeugdland openingstijden Maandag t/m donderdagochtend 9:00 tot 11:30 uur Maandag t/m woensdagmiddag

Vrijdag van 10:00 to Deze dag is in Spor Blokweer, zowel het de gymzaal is volled De kinderen ontvan middag een lunch. speciaal dieet, laat h van onze medewerk

Entreeprijzen Dagkaart €2,Sportkaart (voor de Weekkaart €10,- (en dagen + snoepkaart Kaarten zijn in de v verkrijgen op donde 5 augustus van 10:0 en zaterdag 6 augu 16:00 uur in Landva ochtend zijn ze ook de kassa.

Mariok supergroo Jeugdland heeft dit jaar een primeur en een superleuke activiteit erbij. Je kan namelijk elke ochtend gamen in één van de bioscoopzalen van Landvast. Omdat we willen dat een ieder kind mee kan doen, ongeacht leeftijd of jongen/meisje hebben we gekozen voor het Nintendo Wii spel, Mario Kart. Zo zal er in competitieverband geraced worden op één van de vele parcouren die in het spel zitten. Omdat we een zeer grote drukte verwachten en alle kinderen aan de beurt willen laten komen mag je in principe één keer meespelen per dag (mocht het minder druk zijn,

MAKADO

Hoofdsponsor Jeugdland 2011

13:30 tot 15:30 uu Donderdagmiddag 1 Bovenstaande tijden zijn allemaal in en r

Makadocenter 54 2951 EJ Alblasserdam Tel.: 078 - 691 50 28

dan kunnen de kin keren). Per wedstri groep kinderen in toegelaten van ach kinderen racen teg computer. De ande kunnen alvast kijke leeftijden en eindti volgens genoteerd ontstaat er een dag de donderdag zulle les gespeeld worde wie er in de versch zich Jeugdland Kar 2011 mag noemen

In verband met de lingen die buiten Je


lasserdam

mene matie

r 13:30 - 16:00 uur n en activiteiten rond Landvast

ot 15:00 uur rtcentrum t zwembad als dig toegankelijk. ngen tussen de (heeft u kind een het weten aan één kers)

vrijdag) €3,ntree voor alle t van €0,50) voorverkoop te erdag 4 en vrijdag 00 tot 15:00 uur ustus van 13:00 tot ast.En maandagk nog te koop bij

Op vertoon van een entreekaart ontvangen de kinderen ’s ochtends en ’s middags een glaasje limonade. Daarnaast zijn er snoepkaarten van €0,50 en €1,- te koop, waar kinderen in het winkeltje snoep, fruit, kaas of worst kunnen kopen. Alle activiteiten en knutsels van Jeugdland zijn vrij toegankelijk en zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Contactinformatie Bijna alle informatie is te vinden op onze website www.jeugdlandalblasserdam.nl, hierop staan diverse onderdelen voor zowel kinderen, ouders als vrijwilligers. Ook vind u online e-mail formulieren waar u een vraag kunt stellen. Telefonisch zijn wij te bereiken op 078-6917790 Heeft u materiaal gespaard dan kunt u deze vanaf donderdag 4 augustus afgeven (of tijdens de week) inleveren bij Landvast.

kart op ot scherm!

nderen meerdere ijd wordt er een de bioscoopzaal ht kinderen. Vier gen elkaar en de ere vier kinderen en. Alle namen, ijden worden ver. Op deze manier g klassement. Op en er enkele finaen en weten we hillende categoriën rt Kampioen van n.

e filmvoorsteleugdland om

draaien is alleen de ochtend het gamen mogelijk. Wij zijn erg blij dat Landvast ons deze mogelijkheid biedt en verwachten dan ook een hoop enthousiaste kinderen bij deze nieuwe activiteit.

Programma Jeugdland MAANDAGOCHTEND Gamen in de bioscoop       Kinderyoga    Breakdance    Bloemschikken     Naaizaal: knuffels en kussens maken     Grote zaal: knutselen, EHBO les en jeugdlandkrant Timmertent: figuurzagen en timmeren    MAANDAGMIDDAG   Buiten: sport en spel Bloemschikken        Naaizaal: knuffels en kussens maken     Grote zaal: knutselen, EHBO les en jeugdlandkrant Timmertent: figuurzagen en timmeren Workshop Soli Deo Gloria Jeugdlandradio: van 8:00 tot 09:00 en van 12:00 tot 13:00   DINSDAGOCHTEND Gamen in de bioscoop         Kinderyoga Bloemschikken Naaizaal: Knuffels en kussens maken Grote zaal: Knutselen, EHBO les en jeugdlandkrant Timmertent: figuurzagen en timmeren DINSDAGMIDDAG Workshop Radio maken Streetdance Workshop Soli Deo Gloria         Bloemschikken Naaizaal: Knuffels en kussens maken Grote zaal: Knutselen, EHBO les en jeugdlandkrant Timmertent: figuurzagen en timmeren Jeugdlandradio: van 8:00 tot 09:00 en van 12:00 tot 13:00 WOENSDAGOCHTEND Gamen in de bioscoop Kinder yoga Breakdance Workshop Soli Deo Gloria Bloemschikken Naaizaal: knuffels en kussens maken

Grote zaal: Knutselen en EHBO les  Timmertent: figuurzagen en timmeren WOENSDAGMIDDAG Streetdance Buiten: sport en spel Workshop Soli Deo Gloria Bloemschikken Naaizaal: knuffels en kussens maken Grote zaal: knutselen en EHBO les  Timmertent: figuurzagen en timmeren   DONDERDAGOCHTEND Gamen in de bioscoop Kinderyoga Breakdance Bloemschikken Naaizaal: knuffels en kussens maken Grote zaal: knutselen en EHBO les  Timmertent: figuurzagen en timmeren DONDERDAGMIDDAG Ballonnenwedstrijd; Verzamelen Landvast, ballonnen worden de lucht in gelaten op het Raadhuisplein Grote  zaal; kinderdisco Let  op: einde om 16:00 uur!! Ouders/verzorgers mogen komen kijken. Jeugdlandradio: van 8:00 tot 09:00  en van 12:00 tot 13:00 VRIJDAG Van 10:00 tot 15:00 uur in Sportcentrum Blokweer Hier  kun  je allerlei sporten in de sportzaal uitoefenen er zal ook een springkussen aanwezig zijn. In het zwembad kan je lekker spelen, er zijn verschillende attributen in het zwembad. De kinderen moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. In de middag word er van14:00 tot 15:00 uur een zwemdisco gehouden. Tussen de middag is er een lunch beschikbaar. Na afloop krijgen de kinderen een ijsje. Jeugdlandradio: van 8:00 tot 10:00

Makadocenter 64 Alblasserdam tel. 078 6912428

MAKADO-CENTER ALBLASSERDAM TEL.: (078) 691 43 64


Vacatures

Woensdag 3 augustus 2011

WSNP Faillissementen Curatele

0DUNWOHLGHU%,6]RHNW)LQDQFLHHO7DOHQW

18

Beschermingsbewind Inkomensbeheer Schuldbemiddeling

Van schulden word je ziek! Wie helpt mij, als ik mijn geld niet kan beheren, als ik bij het beheer van mijn ďŹ nanciĂŤn bescherming nodig heb? Wie saneert mijn schulden? %,6GHJURRWVWHYRRUSUHVHQWDWLHLQIRUPDWLHHQFRPPXQLFDWLHUXLPWHVDGYLVHHUWRQWZHUSW UHDOLVHHUWHQRQGHUKRXGWUXLPWHVZDDULQDXGLRYLVXHOH ,&7WRWDDORSORVVLQJHQHHQFHQWUDOHSODDWV LQQHPHQ'DDUQDDVWKHHIW%,6HHQQDDPKRRJWHKRXGHQRSKHWJHELHGYDQ(YHQW5HQWDOHQ'LJLWDO 3URGXFWLRQV%,6KHHIWPHHUGDQPHQVHQLQGLHQVWYHUVSUHLGRYHUVWUDWHJLVFKJHOHJHQ YHVWLJLQJHQLQGH%HQHOX[ 9RRUGHĂ&#x20AC;QDQFLsOHDIGHOLQJRSRQVKRRIGNDQWRRULQ5LGGHUNHUN]RHNHQZLMHHQHQWKRXVLDVWH

In ons bedrijf voeren wij schuldhulpverlening inkomensbeheer, beschermingsbewind en meerderjarigencuratele uit. Door deze activiteiten proberen wij het ďŹ nanciĂŤle leven van mensen weer gezond te maken. Verder wikkelen wij voor rechtbanken wettelijke schuldsaneringen (WSNP) en faillissementen af. Verkerk & Vos Bewindvoeringen is een middelgroot bewindvoerderkantoor met 20 medewerkers Vanwege de groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

%RHNKRXGNXQGLJ0HGHZHUNHU PY

$QDO\WLVFK3XQFWXHHO9HUDQWZRRUGHOLMN)XOOWLPH

'HXLWGDJLQJ Â&#x2021;%HKHHUFUHGLWHXUHQDGPLQLVWUDWLH Â&#x2021;,QYRHUHQYHUZHUNLQJLQNRRSQRWD¡V Â&#x2021;-XLVWHHQWLMGLJHEHWDOLQJOHYHUDQFLHUV Â&#x2021;2QGHUVWHXQHQELMĂ&#x20AC;QDQFLsOHUDSSRUWDJHV Â&#x2021;0RQLWRUHQHQYHUEHWHUHQSURFHVVHQ Â&#x2021;,QVSULQJHQELMRYHULJHZHUN]DDPKHGHQ Â&#x2021;$DQWUHNNHOLMNHIXQFWLHYRRUVWDUWHU

'HYRRUZDDUGHQ Â&#x2021; 0LQLPDDO0%2ZHUNHQGHQNQLYHDX Â&#x2021; 3UDNWLMNGLSORPD%RHNKRXGHQHQGLSORPD0%$ Â&#x2021; (UYDULQJPHW0LFURVRIW([FHO Â&#x2021; 7HDPVSHOHUKHOLNRSWHUYLHZYHUDQWZRRUGHOLMN Â&#x2021; +DQGVRQUHVXOWDDWHQRSORVVLQJVJHULFKW Â&#x2021; *RHGHEHKHHUVLQJ1HGHUODQGVHHQ(QJHOVHWDDO Â&#x2021; -HEHQWELMYRRUNHXUVFKRROYHUODWHUVWDUWHU

'HEHORQLQJ :LMELHGHQHHQXLWGDJHQGHEDDQLQHHQLQQRYDWLHYHRPJHYLQJPHWHHQSOH]LHULJHFXOWXXUZDDU FROOHJLDOLWHLWKRRJLQKHWYDDQGHOVWDDW%,6KHHIWNRUWHFRPPXQLFDWLHOLMQHQHHQG\QDPLVFK NDUDNWHUHQJURHLLQGHJHQHQ%,6ELHGWGHJHOHJHQKHLGRPMH]HOIWHRQWSORRLHQZDDUELMMHELM JHEOHNHQJHVFKLNWKHLGNXQWGRRUJURHLHQELQQHQRQ]HRUJDQLVDWLH$OV´OHDUQLQJFRPSDQ\¾ELHGHQ ZLMMHGHPRJHOLMNKHLGRPFXUVXVVHQWHYROJHQ8LWHUDDUGELHGHQZLMGHMXLVWHNDQGLGDDWJRHGH SULPDLUHHQVHFXQGDLUHDUEHLGVYRRUZDDUGHQ

Jongste MEDEWERKER SECRETARIAAT M/V (36 uur) De werkzaamheden bestaan onder andere uit: t)FUWFSXFSLFOWBODMJĂ&#x2018;OUFOQPTU t*OWPFSFOWBOEPTTJFST t"BOTDISJKWFOWBOTDIVMEFJTFST t"SDIJWFSJOHTUVLLFO t$PSSFTQPOEFOUJFNFUSFDIUCBOLFO

t0OEFSTUFVOFO BTTJTUFOU CFXJOEWPFSEFST t"BOMFWFSFOJOGPSNBUJFBBOCPFLIPVEJOH t5FMFGPOJTDIFTQSFFLVSFO t7FSEFSWPPSLPNFOEFLBOUPPSXFSL[BBNIFEFO

Functie-eisen:.#0TFDSFUBSFTTFOJWFBV UBBMWBBSEJHIFJEJOXPPSEFOHFTDISJGU FSWBSJOHNFU8PSEFO&YDFM 0NEBUKFNFUWFFMQSJWBDZHFWPFMJHFHFHFWFOTPNHBBU JTFFO7FSLMBSJOH0NUSFOU(FESBH BGHFHFWFOEPPSIFU .JOJTUFSJFWBO+VTUJUJF OPPE[BLFMJKL/BVXLFVSJHXFSLFOJTFFONVTU;FMGTUBOEJHXFSLFO WFSBOUXPPSEFMJKLIFJEWPPS KFXFSL FJHFOJOJUJBUJFGJTFFOQSF

1HHPGHYROJHQGHVWDSLQMHFDUULqUH6WXXUMHPRWLYDWLHHQFYSHUHPDLOQDDUVROOLFLWDWLHV#ELVQO 6FKRROYHUODWHUVZRUGHQQDGUXNNHOLMNYHU]RFKWWHVROOLFLWHUHQ

)FCKFJOUFSFTTFJOEF[FGVODUJF 4UVVSEBOWPPSBVHVTUVTKFTPMMJDJUBUJFNFU$7QFSFNBJMOBBSTPMMJDJUBUJF! WFSLFSLFOWPTOMUBWEFIFFS"7FSLFSL PGQFSQPTUOBBS1045#64 ;(/*&68-&,,&3-"/%5FMFGPOJTDIF JOGPSNBUJFLVOUVLSJKHFOWJBCJKEFIFFS"7FSLFSLPGNFWSPVX-3+POLFS

-HNXQWQDWXXUOLMNRRNHHQEULHIVWXUHQQDDU %,6%9 7DY<YRQQH5LMVGLMN 3RVWEXV *%5LGGHUNHUN

Mooiland Vitalis beheert ruim 12.000 moderne, goed onderhouden woningen in meer dan 140 gemeenten.

9RRUPHHULQIRUPDWLHEHOMHPHW-DQ9HUKRHYHQ &KLHI)LQDQFLDO2IĂ&#x20AC;FHUWHO² 2IJDQDDUZZZELVQO

Kastanjelaan 18h 2982 CM Ridderkerk T 0180 44 05 00 F 0180 46 29 63 ridderkerk@mooilandvitalis.nl

Bezoek deze zomer de Zeehondencrèche in Pieterburen. 50 kleine zeehondjes komen op adem in Zeehondencrèche Lenie â&#x20AC;&#x2122;t Hart.

'HJURRWVWHYRRUSUHVHQWDWLHLQIRUPDWLHHQFRPPXQLFDWLHUXLPWHV YDQORVVHSURGXFWHQWRWWRWDDOLQULFKWLQJHQRQGHUKRXG

Schoonmaakbedrijf

NICO DE GROOT Zoekt in Papendrecht PER DIRECT een enthousiaste en betrouwbare: Interieurverzorg(st)ers/Huismeester

Het hele jaar open (ook op zon- en

www.mooilandvitalis.nl

feestdagen). www.zeehondencreche.nl

JIP & JANNEKE geboortekaartjes ook verkrijgbaar bij:

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan # .www.degrootfamiliedruk.nl

huur

Thuis in Alblasserdam Het is leuk wonen in het gezellige oude centrum van Alblasserdam, nabij de haven. Goed gelegen nabij de uitvalswegen en met het winkelcentrum en de markt op loopafstand.

Voor het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden en lichte huismeestertaken in de ochtenduren van maandag t/m vrijdag. De werktijden zijn in het algemeen van 08:00 tot 12:00 uur.

Wilgenplein

INTERESSE?

Comfortabele 2-kamerwoningen met balkon voor 55-plussers. Het wooncomplex beschikt over een lift, persoonsalarmering en er is een huismeester aanwezig. De appartementen zijn recentelijk gerenoveerd en er is een schitterende recreatieruimte in het complex aanwezig.

Bel / mail of schrijf naar: NICO DE GROOT Boezemstraat 4 â&#x20AC;&#x201C; 2987 BG Ridderkerk

Â&#x2022;468,00 Genoemde huurprijzen zijn per maand en exclusief service- en stookkosten. Afhankelijk van uw inkomen is huurtoeslag mogelijk. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen

R.E.C 80490

info@nicodegroot.nl Tel. 0180 - 463863

Kale huurprijs vanaf

Ben jij die enthousiaste tandartsassistente die ons team komt versterken? Functie: Wij zijn op zoek naar een tandartsassistente, die zowel bij de beugeltandarts eigen werkzaamheden verricht en bij de algemene tandarts aan de stoel assisteert. Ook baliewerkzaamheden horen tot je takenpakket. Wie zijn wij: Wij zijn een tandartspraktijk waar 2 tandartsen, 2 mondhygiĂŤnistes en een beugeltandarts werkzaam zijn. Wie zoeken wij: Wij zoeken een enthousiaste assistente, die gediplomeerd is of ervaring heeft. Goede beheersing van de nederlandse taal, in woord en geschrift. Goed kunnen omgaan met verschillende patientgroepen. Sollicitaties kunnen naar: Tandartspraktijk Tom Krommestoep 1a, 3361 CH Sliedrecht

Overal Thuis

meubelstoffeerderij

Hollemans Showroom & Stoffeerderij: Veersedijk 65 3341 LL H.I.Ambacht

Voor het opnieuw bekleden van Uw meubelen Vrijblijvende 078 - 6814138 prijsopgave! Openingstijden: Ma. t/m Vr. 09.00 u. - 12.00 u. 14.00 u. - 17.30 u. Za. 09.00 u. - 12.30 u. 13.30 u. - 16.00 u.

Pergola zonwering met gratis LED verlichting Dorpsstraat 60 3381 AG Giessenburg 0184-654985 www.umbra.nl info@umbra.nl

Select dealer

wi nd ow styl i ng

Showroom geopend: Donderdag 10.00 -18.00 Vrijdag 10.00 -20.00 Zaterdag 10.00 -15.00


Kijk voor dagelijks actueel regionieuws op > www.klaroen.nl

accent

Woensdag 3 augustus 2011

19

Reportage door Fenne Harrewijn

jongeren kamperen met hun computer op campzone

Gamen op de camping

™?ZgdZcZcBVcYngZX]ihheZaZcbZikg^ZcYZcZZcheZaaZi_Z<j^iVg=Zgd^cYZbV^ciZcikVc8VbeodcZ#

kunnen worden.

D

e ene jongere gaat naar een zonnige feestvakantie in een ver land, de ander gaat elf dagen lang met computer en al naar een weiland in het Brabantse Oirschot. Jeroen uit Hoornaar en Lex uit Arkel horen bij de laatste categorie. Voor hen betekent vakantie: Campzone. Dat evenement is sinds elf jaar dé ontmoetingsplaats voor gamers. Waar jongeren normaal gesproken thuis online computerspelletjes met elkaar spelen, kunnen ze dat op Campzone 24 uur per dag, en dat elf dagen lang. Campzone is het grootste outdoor game-evenement ter wereld waar zo’n 1.500 bezoekers op af komen. Het terrein staat bomvol met grote legertenten, die voor het grootste gedeelte in beslag wordt genomen door de meegenomen pc’s, kookgerij en koelkasten. De pc’s zijn aangesloten op een supersnel internetnetwerk. Het milieu heeft het zwaar te verduren tijdens Campzone. Met alle stroom die er verbruikt wordt zouden twaalf gezinnen een jaar lang onderhouden

Maar Campzoners hebben dat er wel voor over. Vraag een gemiddelde bezoeker wat er zo leuk is aan het gameevenement en vrijwel iedereen zal zeggen: de gezelligheid. Want simpelweg gamen kan thuis ook wel. En toch neemt iedereen zijn of haar (zo’n twaalf procent van de Campzoners is vrouw) pc mee naar het terrein. “Gamen is maar een klein onderdeel, hoewel we hier wel allemaal gemeen hebben dat we dat leuk vinden”, zegt Jeroen den Hartog (22) uit Hoornaar, terwijl hij over het Campzoneterrein loopt. Het werkt als community manager voor het evenement en zorgt er onder meer voor dat de pers goed begeleid wordt. De computer wordt door veel bezoekers voor het grootste gedeelte van de tijd niet eens aangeraakt. Er is veel meer te doen dan gamen alleen. Op de computer dan. Er staan ook allerlei ‘gewone’ spellen op het programma. Zoals een bingoavond, een paar jaar geleden bedacht

‘Opeens stond de tent vol met tweehonderd man. Stond ik daar, verkleed als clown’

door Jeroen. “Ik zocht iets nieuws dat we met veel mensen tegelijk konden spelen. Een Mariokartcompetitie leek me leuk, maar bleek in de praktijk niet te werken. Als grap besloot ik als clown een bingoavond te presenteren op de zaterdagavond. Tot mijn verbazing stond de hele tent opeens vol met tweehonderd man. Stond ik daar verkleed op het podiumpje.” Sindsdien is de bingoavond een groot succes. Ook omdat er allerlei gameprijzen mee te verdienen zijn. En mochten deelnemers pech hebben bij de georganiseerd activiteiten, dan kunnen ze altijd nog terecht bij het gamewinkeltje in de hoofdtent. Daar worden onder andere speciale gamemuizen verkocht voor zo’n tachtig euro per stuk. Wie een rondje over het Campzoneterrein loopt heeft in eerste instantie het idee op een doodnormale camping te zijn, met hier en daar grote legertenten. “Het ís ook een gewone camping”, vindt oud-Hoogbloklanse Mandy van der Ree (24), die Campzone al voor de zevende keer bezoekt. “Het enige verschil is dat iedereen hier z’n computer meeneemt.” Ze drinkt met haar vrienden een biertje onder de luifel. Er wordt gemoedelijk gepraat over eten, drinken en het weer. Een jongen in hawaiibroek en teenslippers wandelt voorbij, terwijl

FOTO: JURRIËN BLOEMEN

de temperatuur amper boven de twintig graden uitkomt. Af en toe schuift er iemand van een andere tent aan voor een praatje. En zo gaat het de hele dag door. Zo’n honderd meter verderop zit Lex de Gier (18) uit Arkel. Geconcentreerd kijkt hij naar zijn computerscherm. Voor hem is het de tweede keer dat hij zijn vakantie doorbrengt op Campzone. En dat bevalt hem prima. “Hier ontmoet ik mijn vrienden die ik normaal gesproken alleen online spreek. Al mijn vrienden gamen en ik heb ze ook allemaal online ontmoet. Als ik vrij ben, zit ik eigenlijk alleen maar achter de computer.” En wat hem betreft wordt dat niet minder. “Vanaf september ga ik de hbo-opleiding Gamedevelopment doen bij de Hogeschool Utrecht.” Maar Lex vindt zichzelf geen nerd. “Wanneer ben je een nerd? Dat is een vooroordeel. Dit is gewoon mijn hobby. De een praat de hele dag over voetbal en de ander gamet veel. Ik doe dat laatste. De gesprekken hier gaan ook eigenlijk alleen maar over gamen.” Ook Jeroen vindt Campzonebezoekers niet per se nerds. “Natuurlijk lopen ook die hier rond. Maar de échte nerds komen hier helemaal niet. Die zitten op hun zolderkamertje en hebben geen zin om in de auto te stappen

‘De gesprekken die ik hier voer gaan alleen maar over gamen. Maar ik ben geen nerd’ en hierheen te rijden.” Het kletsen, drinken en gamen gaat tot midden in de nacht door, tot iedereen erbij neervalt. ’s Ochtends slapen de meeste gamers en in de middag staan er weer activiteiten op het programma, zoals bingo, levend Cluedo of gamecompetities. Sommige bezoekers doen zelfs een poging om een wereldrecord te verbreken door 48 uur achter een elkaar te gamen. Zo is er voor iedereen elf dagen lang genoeg te doen.


5RRGPHUNNRIILH Grove of snelďŹ ltermaling.SRQGVSDNNHQ

%(7$$/1Ă?Ă?,7 7(9((/ 'UHIWYDDWZDV

Diverse varianten.

$PVWHOELHU

Krat 24 ďŹ&#x201A;essen elders 11.29

Zak 26 stuks

 YRRU

$[HGRXFKHRIGHRGRUDQW

OP = OP

 YRRU

UROOHQ

elders 10.47 )LHWVWDVVKRSSHU Diverse kleuren.

 /RQJ/LIHEDWWHULMHQ

9DQLVK

Poeder of gel. OP = OP

OLWHU

Diverse geuren.

elders 6.99

Set 4 of 5 stuks elders 3.99elders 19.17

3DJHNHXNHQSDSLHU

9HUVKRXGGR]HQ

elders 5.99elders 9.78

.DQV NRRSMHV

NLORAA, AAA, R14 of 9 Volt.

Pak 1, 2 of 4 stuks

 YRRU

elders 10.99elders 2.975R\DOHNRHNHQSDQ Â&#x2018;FP

,JORYLVVWLFNV

(KUPDQQNZDUN

Diverse smaken.

9HUVHUGDQYHUVHQiOWLMGYRRUGHOiiJVWHSULMV 6QRHSWRPDDWMHV

&DVLQRZLWRINQLSEUXLQ

:HHOGHUNLSGUXPVWLFNV

Per pond elders 3.79

Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 6 augustus 2011.

Alblasserdam: Sportlaan 12')) +Brouwersdijk 30 2)!&/-$Den Bogerd 242&)!#'% + Sophiapromenade 782(&) + de Meentpassage 14 2$!) +Fazantplein 32.!"&) +Kort Ambachtslaan 24elders 12.990LFURYH]HOGRHNMHV Raam/spiegel- of allesdoekje. 40 x 40 cm.

elders 1.89

%RUGMHVEHNHUVRIVHUYHWWHQ Voor eenmalig gebruik.

Pak 10 of 20 stuks, elders 1.99

elders 1.29

.UHQWHQEROOHQ Vers uit eigen bakkerij

:HHOGHUNLS GUXPVWLFNVVoor gas, electra en keramisch koken.

Heel brood gesneden

Beker 250 gram elders 1.89%LHIUHHSMHV

Per 100 gram elders 1.99

NLOR

elders 1.96%LHIUHHSMHV

elders 9.99

 YRRU

VWXNV

Bak 750 gram elders 2.99

Jong, jong belegen of belegen. OP = OP

Kuip 125 gram

elders 3.29

9LFWRULDGUXLYHQ

8QLHNDDV

Rijkgevuld.

Zak 6 stuks elders 1.39

%

7: 8ZH[WUD 9(5/$$ *' YRRUGHHO PHHUGDQ

)RWRERHNHQ Q~DOYDQDIÂź 

=RHNXLW


Deze week op www.klaroen.nl > Dagelijkse verversing van nieuwe berichten

Woensdag 3 augustus 2011

vrije tijd

21

PAARDENMARKT ALBLASSERDAM 2011

Alblasserdam beleefde woensdag 27 juli weer een prachtige Paardenmarkt. Het weer was fantastisch en het was bij alle activiteiten ontzettend druk.

FOTOâ&#x20AC;&#x2122;S BERT BONS


Vastgoed

Onderhoud

KASTRUIMTE OP MAAT Exclusieve uitstraling “op maat gemaakt”

Ampèrestraat 30 2952 AA Alblasserdam tel. 078-6912907

Voor alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden

30 JAAR

(ook complete badkamers)

Van Eesterensingel 217 2951 AP Alblasserdam

Tel. 078 – 691 79 72

Kleine Beer 16b - Alblasserdam Mobiel 06-55183587 Fax 078-6918656 Internet: www.inmotec.nl

2

Persoonlijk & Professioneel Tuinaanleg Tuinonderhoud Bestrating Houtwerk Q Montage en levering

van complete badkamers

Q Montage en levering

 Daktuinspecialist

van uw haard

Levering van sanitair en haarden, levert u altijd korting op. Azaleastraat 15 - 2951 BB Alblasserdam T 078-6919895 - M 06-45888180 F 078-6930211 - E prinsj@zonnet.nl e adres voor Uw vertrouwd ing van er montage én lev arden ha badkamers en

Kleine Beer 34 " Tel. 078-6917853 2952 AS Alblasserdam " Mob. 06-21250716 Internet: www.vanasperentuinprojecten.nl www.groenedakenprogramma.nl


Kijk voor dagelijks actueel regionieuws op > www.klaroen.nl

vrije tijd

Woensdag 3 augustus 2011

maandag

woensdag

8 tot en met 12 augustus

8 augustus

10 augustus

Jeugdland in Alblasserdam

Gezellige middag in vakantiestemming

Open Tafel in ‘t Waellant

De activiteitenweek wordt gehouden in Landvast en is bedoeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Op vrijdag wordt het programma gehouden in sportcentrum Blokweer, met onder andere een zwemdisco. Het thema is dit jaar: ‘Kunst en cultuur’. Het programma is te vinden op de website.

Janny Oorebeek zal vanaf 14.30 uur in ‘t Waellant te Nieuw-Lekkerland een presentatie geven over de vele reizen die ze gemaakt heeft. Ze doet dat voor de L. en N. Smitstichting. In de pauze worden de bezoekers verwend met een zomerse versnapering. Entree bedraagt 3,50 euro, inclusief consumpties. Opgeven vooraf is niet nodig. Voor meer informatie en/of eventueel vervoer: 0184-689360.

Op woensdag 10 augustus is er gelegenheid om gezellig samen te eten in de grote zaal van ‘t Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland. Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. en N. Smit’s Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden uiterlijk maandag 8 augustus via 0184-689360 of www.smitsstichting.nl.

q WWW.JEUGDLANDALBLASSERDAM.NL DONDERDAG 4 AUGUSTUS

Voetvolleybaltoernooi en zandsculpturen 14:00-16:00 In zwembad De Hooght aan de Lange Tiendweg te Papendrecht. Het voetvolleybaltoernooi is voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar en wordt gespeeld door teams van twee personen. Inschrijven kan bij Chandre of Sjors van Jeugd-

centrum Interval, via 0787708165 of c.nandoe@papendrecht.nl. Inschrijven kan ook bij de receptie van het zwembad. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen op de genoemde tijd een kunstwerk maken van zand. Een kasteel, raceauto, lievelingsdier, alles is mogelijk. Er ligt een hele grote berg speciaal zand klaar. Na het harde werken kunnen de deelne-

mers een gratis ijsje ophalen bij de kiosk van het zwembad. Om 16.00 uur bekijkt een deskundige jury alle kunstwerken. Voor de drie mooiste creaties is er een leuke prijs beschikbaar. Je hoeft je vooraf niet op te geven. Zowel het voetvolleytoernooi als het zandsculpturen maken begint om 14.00 uur. Deelname is gratis. Deelnemers hoeven al-

service Kerkdiensten Klaroen.nl ALBLASSERDAM Baptisten Gem. Alblasserdam 09.30 uur br. B. Hoogewoning, bed. H.A.. Chr. Geref. Kerk 09.30 uur ds. C.H. Legemaate, 16.30 uur ds. W.W. Nijdam. De Alblashof/ De Waard 11.00 uur ds. W.P. Ferguson, bed. H.A.. Evang. Gem. ‘t Scheepke in Alblasserdam 09.45 uur A. van de Meer. Evang. Gem. Jozua Alblasserwaard 10.00 uur dhr. K. Baerveldt. Geref. Gem. Eben-Haezerkerk 09.30 en 16.30 uur ds. B. v.d. Heiden. Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.00 uur leesdienst. Geref. Kerk De Haven 09.30 uur ds. W.P. Ferguson. Geref. Kerk Vrijgem. De Levensbron 09.30 uur drs. G. den Dulk, 16.00 uur ds. A. Buursma. Herst. Herv. Gem. Alblasserdam 19.30 uur ds. B. Reinders (donderdag 4 augustus). 09.30 uur leesdienst, 14.30 uur ds. J.G. van Tilburg. Herv. Elthetogem. Alblasserdam i.s.m. de Ver. van Vrijz. Herv. 10.00 uur mw. M. Pompert. Herv. Gem. I Grote Kerk 09.30 uur H.J. Lam, 18.00 uur A.J. Mensink. Herv. Gem. II Ichthuskerk 09.30 uur ds. P.J. van Rooyen, 18.00 uur ds. W.H.B. ten Voorde. Herv. Gem. III Ontmoetingskerk 09.30 uur ds. J. van Walsum. Immanu? Gem. van het Levende Woord (De Havenkerk) 10.30 uur W. Verdouw

(zaterdag 6 augustus). Oud Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.00 uur leesdienst. Parochie O.L.V. Fatima 09.30 uur Woord- en Communieviering pasto.

PAPENDRECHT Agape Pinkstergemeente, Papendrecht (Pr. Florisschool, Zuidkil 53) 10.30 uur dienst, bed. H.A.. Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. M. Groen. Evang. Gem. De Schuilplaats KINDERDIJK (Schooldwarsstraat 50) Herv. Gem. Kinderdijk 10.00 uur dienst. Gemeente 10.00 uur kand. A.j. God Redt te Papendrecht Hagedoorn, 18.00 uur ds. (Oranje Nassauschool) W. Arkeraats. Herv. Gem. 10.00 uur dienst. Geref. Kerk Rehoboth 10.00 uur ds. W.G. De Morgenster 10.00 uur Gerritsen, 18.00 uur ds. A. ds. P. Bataringaya. Hersteld van Lingen. Hervormde Gemeente Papendrecht 09.00 en 14.30 NIEUW-LEKKERLAND uur kand. J.P. Stoel. Herv. Geref. Kerk 09.30 uur dhr. Gem. Bethlehemkerk 10.00 P. van Genderen, 18.30 uur uur ds. J. Mansvelt. Herv. ds. A.J.G. Dronkert. Geref. Gem. Grote Kerk 09.30 uur Kerk Vrijgem. De Hoekds. A. van Lingen, 17.00 uur steen 09.30 uur leesdienst, ds. J.C. van Trigt. Herv. Gem. loc. Alblasserdam, 16.00 Sionskerk 09.30 uur ds. J.C. uur ds. A. Buursema. Herst. van Trigt, 17.00 uur ds. C. Herv. Gem. 09.30 en 18.00 van Andel. Oud Geref. Gem. uur ds. N. den Ouden. Herv. in Ned. 10.30 en 18.00 uur Gem. Dorp 10.00 uur ds. leesdienst. R.K. Parochie J.N. Zuijderduijn, 18.30 uur 19.00 uur Woord- en Comds. J.J. Verhaar. Herv. Gem. munieviering (zaterdag Maranatha 09.30 uur kand. 6 augustus). Verg. van Gelovigen (Pr. Florisschool) J.W. Schellingerhout. Messiaanse Gemeente 11.00 09.30 uur eredienst. Vrije uur Dani?Gerrets (zaterdag Baptisten Gem. Papendrecht (CSG De Lage Waard, 6 augustus). Vrije BaptisBurg. Keyzerweg 5) 10.00 ten Gem.(Maranathakerk, uur Sjaak Gort. Mattenbies 1) 13.30 uur Avondmaalsdienst. STREEFKERK Herv. Gem. 10.00 uur ds. OUD-ALBLAS Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. H.A. Veldhuizen, 18.30 uur van Weelden, 18.30 uur ds. ds. D. Breure. K. Groenendijk.

Medische diensten HUISARTSEN 6 en 7 augustus Alblasserdam - Regionale huisartsenpost Drechtsteden, Albert Schweitzer locatie Jacobus te Zwijndrecht op za., zon- en feestdagen geopend van 09.00 tot 15.00 uur. De centrale post in Dordrecht (Albert Schweitzer locatie Dordwijk) zal wel op za., zon- en feestdagen dag en nacht geopend zijn voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Voor een bezoek aan de huisartsenpost eerst tel. een afspraak

maken op tel. 078-6542600. Graafstroom - Bleskensgraaf – Brandwijk – Molenaarsgraaf – Ottoland – Oud-Alblas – Wijngaarden (vrijdagavond 17.30 uur tot maandagochtend 08.00 uur) 6 en 7 augustus, dr. S.B. Lous, Schoolstraat 5, Oud-Alblas, tel. 0184691363. Spreekuur van 12.00 tot 12.30 uur. Spreekuur-Bezoek voor spoedgevallen op afspraak. Waarneemgroep “Alblasserwaard-West-Noord-West”

Huisartsen Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk - Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-6542600. Alleen voor nood- of spoedgevallen, ongevallen 112. Inlichtingen over de dienstdoende apotheek, tel. 0184415546.

leen een geldig toegangskaartje voor het zwembad te hebben. ZATERDAG 6 AUGUSTUS

Natuurwandeling 13:30 Bij de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard. Thema is ‘Planten en de paddenpoel’. De paddenpoel in de tuin van de Natuur- en Vogelwacht is de moeite waard om aandacht aan te geven. Niet alleen als het gaat om kikkers, padden en diverse libellen. De planten groei in en rondom het water is rijk en mooi. De wandeling start om 13.30 bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de NVWA. Eerst krijgt de paddenpoel de nodige aandacht, daarna kunnen deelnemers kiezen voor de rest van de tuin of even flink doorstappen in het Alblasserbos. Het geheel duurt ongeveer twee uur. De deelname is gratis. De natuurgids van die middag is Nel Welschen. Voor meer informatie: 078-6172348 of het SNCA via 0184-412618. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos nabij Wijngaarden. www.nvwa.nl Veteranencafé 14:00-16:00 In Hotel Gorinchem aan de Van Hogendorpweg 8-10 te Gorinchem.

Gehele dag - Op winkelcentrum Kleyburg te NieuwLekkerland, met onder meer een paardentram die gratis ritjes verzorgt, en een roofvogelshow. Ook komt er een schaapscheerder en zal er een rodeostier opgesteld staan. Kinderen kunnen zich uitleven op twee springkussens, en de markt zal muzikaal opgeluisterd worden door een Shantykoor uit Rotterdam. Een kraam reserveren voor deze markt is mogelijk via 0184-685096. ZATERDAG 10 SEPTEMBER

met een rondgang door het dorp. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Havenfestival van Alblasserdam. Toneelstuk ‘De Alblasserwerf’ ‘s Avonds - In Landvast aan de Haven te Alblasserdam. Dit toneelstuk wordt gespeeld door en voor Alblasserdammers en handelt over het roemruchte verleden van het dorp, toen werven en scheepsbouwers het beeld en het leven bepaalden. Deze avond maakt deel uit van het Havenfestival van Alblasserdam.

uitgaan

ma-vrijdag

23

presentatie is in handen van Ariejan Boon. Toegang is gratis. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Havenfestival van Alblasserdam. Rabo Clubkas Run ‘s Avonds - Renners en lopers kunnen tijdens deze activiteit de clubkas van hun vereniging spekken door zoveel mogelijk rondjes te lopen door het centrum van Alblasserdam. Nadere informatie volgt. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Havenfestival van Alblasserdam.

Tweede avond van Alblaspop ‘s Avonds - Met optredens van Jacqueline Govaert en Golden Earring in de grote tent op het Zuiderstek in Alblasserdam. De eerste avond is reeds uitverkocht. www.alblaspop.nl

WOENSDAG 14 SEPTEMBER

VRIJDAG 16 SEPTEMBER

Poppenkast 14:00 In winkelcentrum Makado te Alblasserdam. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Havenfestival van Alblasserdam.

MAANDAG 12 SEPTEMBER

DONDERDAG 15 SEPTEMBER

Revue van De Merwekrabbers 19:30 In Landvast aan de Haven te Alblasserdam. Dit programmaonderdeel van het Havenfestival geldt als start van het feest en is speciaal bedoeld voor de oudere inwoners van het dorp.

Popkorenwedstrijd ‘s Avonds - In cultureel centrum Landvast aan de Haven te Alblasserdam. Koren uit de regio strijden om de Louis Barzilay bokaal. Deelnemende koren zijn voacl popgroup Reflax, Xing popcore, Popkoor Papendrecht, Vocal group Route Sixteen, Popkoor Close 4 You en Popkoor So What. De eerste prijs is de HVC/Netwerk hoofdprijs van 750 euro. Juryvoorzitter is Leo Lommers,

Taptoe ‘s Avonds - Op het Raadhuisplein te Alblasserdam, met diverse bands waaronder de Dutch Pipes en Drums uit Tilberg en Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. Presentatie is in handen van Piet Kaptein. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Havenfestival van Alblasserdam.

DINSDAG 13 SEPTEMBER

Skateparade 18.00 Op en bij het Raadhuisplein in Alblasserdam,

ZATERDAG 17 SEPTEMBER

Braderie Havenfestival 09:00 Met talloze activiteiten in het centrum van Alblasserdam, zoals optredens van regionale koren, vele tientallen kramen met braderiespullen, verenigingen en bedrijven die zich presenteren.

ZONDAG 14 AUGUSTUS

Zondagavondzang 20:00-21:30 In de Bovenzaal van de Ark aan de Rubensstraat te Papendrecht. Er worden bekende, traditionele geestelijke liederen gezongen. In de pauze is er koffie en er zijn liedboeken beschikbaar om mee te zingen. MAANDAG 15 AUGUSTUS

Repetities Excelsior starten weer ‘s Avonds - Bij muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam beginnen op maandag 15 augustus de repetitieavonden weer (in het repetitielokaal bij de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22). Jong en oud is uitgenodigd om te komen kijken. Het hoofddoel is natuurlijk op niveau mee te spelen in de harmonie. Voor meer informatie: zie www.excelsioralblasserdam.nl. ZATERDAG 27 AUGUSTUS

Jaarmarkt met roofvogelshow

DINSDAG 23 AUGUSTUS

Optreden van Kreuzchor-koor C>:JL"A:@@:GA6C9™ Ieder jaar nemen de oudste jongens van het wereldberoemde

Kreuzchor uit Dresden (zie foto) afscheid van het koor door zelfstandig een concerttournee door Duitsland te maken. Ze hebben dan hun diploma behaald en aangezien het Kreuzchor is verbonden aan het Kreuzgymnasium, is dat afscheid verplicht. De dertien jongens die in 2009 afscheid namen, zijn echter nog steeds actief als ensemble, onder de naam ‘In voce veritas’. In augustus hopen ze ook enkele concerten in Nederland te geven, waaronder op dinsdag 23 augustus van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur in de Dorpskerk aan de Lekdijk te Nieuw-Lekkerland.


60% 50%

S A L E

40% 30%

S A L E

Tuinplanten Tuinpotten Tuinmeubelen Barbecues Sfeerartikelen Vijverartikelen LIFE & GARDEN PAPENDRECHT Hoepmaker 30 3356 CL Papendrecht 078-6152170

BETROUWBAARHEID OP VIER WIELEN

3 ber

septem

Dutch Party bij: Programmering PapendrechtFM

Tenniscentrum Oostpolder 1BQFOESFDIUrXXXUDUPQOM

De zender is 24 uur per dag in de lucht met muziek, nieuws en informatie. Hier meldt PapendrechtFM waar u deze week met plezier naar kunt luisteren.

www.autovanwijngaarden.nl 078-6150611

PAPENDRECHT

Wij zenden uit op 105.9 Mhz op de kabel, 105.0 Mhz in de ether en wereldwijd op internet

J A N VA N G O I J E N S T R A AT 1 2 3 3 5 1 J N PA P E N D R E C H T

Maandag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 19:00 uur 19:00 â&#x20AC;&#x201C; 21:00 uur

078-6150656

21:00 â&#x20AC;&#x201C; 23:00 uur

www.tapperijtheoutsider.nl 23:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen Dakramen s Onderhoud sTimmerwerk s Badkamer sKeuken sZonwering sEtc.

Dinsdag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 20:00 uur 20:00 â&#x20AC;&#x201C; 22:00 uur 22:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur

Dennis van Klaveren Lage Molen 71 3352 VB Papendrecht Tel. 078-8430112, Mob. 06-46037901 d.vanklaveren@klussenier.nl www.dennisvanklaveren.klussenier.nl

Woensdag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 10:00 uur 10:00 â&#x20AC;&#x201C; 12:00 uur 12:00 â&#x20AC;&#x201C; 19:00 uur 19:00 â&#x20AC;&#x201C; 21:00 uur 21:00 â&#x20AC;&#x201C; 23:00 uur

Wilt u ook adverteren op deze pagina i.c.m. radiocommercials, neem dan contact op met

Caroline Rothuizen Tel. 06-51109114

23:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur Donderdag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 19:00 uur 19:00 â&#x20AC;&#x201C; 21:00 uur 21:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur

NACHTVLUCHT 105 NON-STOP FLASHBACK met Frans Klijn, Peter van Leijden en Lisa Verdoorn DRECHTSPORT met Jeroen Jansen en Eef Schouten NON-STOP NACHTVLUCHT 105 NON-STOP DIE 2 VAN DE FOYER met Arie en Angelina van der Wulp BASIC BEATS met Paul Henderson NACHTVLUCHT 105 NON-STOP STERREN.NL NON-STOP HAPPY DAYS met Gert van Gorkum DE ANDERE DIMENSIE met van Krimpen, Redelijkheid en de Boer MALTERNATIVE met Mario van Aalst NACHTVLUCHT 105 NON-STOP SMIT PUNT XL met Jan Smit NON-STOP

Vrijdag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 21:00 uur 20:00 â&#x20AC;&#x201C; 23:00 uur

23:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur Zaterdag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 02:00 uur 02:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 10:00 uur 10:00 â&#x20AC;&#x201C; 12:00 uur 12:00 â&#x20AC;&#x201C; 14:00 uur 14:00 â&#x20AC;&#x201C; 17:00 uur 17:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur Zondag: 00:00 â&#x20AC;&#x201C; 07:00 uur 07:00 â&#x20AC;&#x201C; 11:00 uur 11:00 â&#x20AC;&#x201C; 12:00 uur 12:00 â&#x20AC;&#x201C; 14:00 uur 14:00 â&#x20AC;&#x201C; 16:00 uur 16:00 â&#x20AC;&#x201C; 18:00 uur 18:00 â&#x20AC;&#x201C; 19:00 uur 19:00 â&#x20AC;&#x201C; 22:00 uur 22:00 â&#x20AC;&#x201C; 24:00 uur

www.rtvpapendrecht.nl

NACHTVLUCHT 105 NON-STOP DREADLOCKS IN MOONLIGHT met Ras Lennard en regelmatig een co-host SIJBRAND, SOUL & JAZZ SIJBRAND, SOUL & JAZZ NACHTVLUCHT 105 NON-STOP STERREN.NL DE ZATERMIDDAGSHOW met Ferdinant, Roeland en Mark GERESERVEERD VOOR SPORTPROGRAMMA NON-STOP NACHTVLUCHT 105 NON-STOP HAAL HET ANKER OP met Wim Haak (vanaf 31 juli 2011) NON-STOP GERESERVEERD VOOR SPORTPROGRAMMA BACK TO THE ROOTS met Erik Vastenouw NON-STOP WIJ HOUDEN HET HOLLANDS met Rob de Leeuw NON-STOP

Slender You Salon Sterre bewegen door beweging gratis proefsessie voor: Slenderbanken Vacushapers Vibrosaun

W.C. de Meent * Brederodehuis 12 * Papendrecht Tel. 078-6428551 * www.slenderyousterre.nl

siersmeedwerk

Poorten - schoorsteenkappen rvs trapleuningen - balkonhekwerk etc. www.ijsbrandy-siersmeedwerk.nl 0184 - 68 30 55 / 06 10394318


Kijk voor dagelijks actueel regionieuws op > www.klaroen.nl

vrije tijd

LdZchYV\(Vj\jhijh'%&&

25

        

Eerst de stadswandeling en dan aan de Waal zitten

In die mooie stad Zaltbommel De redactie van Het Kontakt doet deze zomer verslag van wandelingen in het verspreidingsgebied. Vandaag een stadswandeling door de historische binnenstad van Zaltbommel. ġÄ&#x17E;ÄŠÄąÄ&#x;ďĪĪĢĊ Â&#x161; â&#x20AC;&#x2DC;In die grote stad Zaltbommel, bommel. Heerste grote watersnood. En zo menig arme drommel, drommel, die niet zwemmen kon ging doodâ&#x20AC;&#x2122;. Ach, wie kent dit liedje niet uit zijn jeugd? En toch kennen velen de stad Zaltbommel eigenlijk niet. Je ziet het liggen als je over de Martinus Nijhoffbrug rijdt onderweg van Utrecht naar Den Bosch. Je ziet de toren, denkt even aan het liedje en gaat weer verder. En zelfs veel inwoners van de Bommelerwaard hebben nog nooit een wandeling door hun eigen stad gemaakt. Toch is het zeer de moeite waard om een keer Afslag 17 op de A2 wel te nemen en een wandeling te maken door de oude binnenstad. Uitnodigende terrassen, een ijssalon met heerlijk ijs, een pannenkoekenrestaurant, een snackbar waar zelfgemaakte snacks in de vitrine liggen. Een mooi groot marktplein, smalle straatjes, gevarieerde gevels, de vrachtschepen over de Waal. De stadswandeling van het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP) is dĂŠ manier om Zaltbommel in anderhalf uur te leren kennen. De vrijwilligers van TRIP zijn superenthousiast en geven graag tips. De wandeling start hier, vanuit een kleine ruimte in het oude stadhuis, dat dateert uit 1724. Ook nu nog vergadert de gemeenteraad in dit historische pand. Op de Markt staan veel zeventiende en achttiende eeuwse panden, zoals De Waag en het huis waar de broer Anton en Gerard Philips zijn opgegroeid. Op Markt 6 een mooie gevelsteen: De Blaeuwe Fles 1644. Vanaf de Markt gaat de wandeling door de Boschstraat, de Bommelse winkelstraat. De mooie Feitjes Â&#x2122;9ZgdjiZWZhX]g^_k^c\`dhiilZZ ZjgdZc^hiZ`ddeW^_]ZiIdZg^h" i^hX]GZXgZVi^Z[>c[dgbVi^ZEjci Ig^edeYZBVg`i0 Â&#x2122;DeYZZZghiZoViZgYV\kVcYZ bVVcYYjhdd`de+Vj\jhijh `jc_ZYZlVcYZa^c\bV`ZcbZi ZZc\^Yh!hiVgi&(/(%jjg

q WWW.TRIPZALTBOMMEL.NL

Â&#x2122;B^YYZaZZjlhZhigVVi_ZhbZideYZVX]iZg\gdcYYÂ&#x201A;idgZckVcOVaiWdbbZa#

gevels herinneren aan de tijden dat ongeveer twaalf bakkers, tien slagers, acht kruideniers, zeven sigarenzaken, groente- en melkboeren het goed deden in de binnenstad. Veel beeldhouwerk, trapgeveltjes, deurroosters, balkonnetjes en boven de deur van een drogist een â&#x20AC;&#x2DC;gaperâ&#x20AC;&#x2122;. Onderweg kom je opmerkelijk veel mensen tegen met een wandelgidsje in de hand. â&#x20AC;&#x153;Op drukke dagen verkopen we er wel zestigâ&#x20AC;?, zegt Jaap de Klerk van Trip. En al die mensen lopen door de Boschstraat richting Sint Maartenskerk, met de veel bezongen toren. De toren is zoâ&#x20AC;&#x2122;n zeventig meter hoog en dateert van ongeveer 1500. Achter de kerk staat onder meer het

Gouveneurshuis uit 1550, het oude Weeshuis uit 1884 en een huis met trapgevel uit de zestiende eeuw. Hier heerst rust en stilte, het is nauwelijks te geloven dat je in het centrum van Zaltbommel loopt. Al slingerend, langs onder meer het geboortehuis van Fiep Westendorp, de oude Vischmarkt en door de oude Waterpoort kom je vanzelf bij de Waal. Je ziet het beeld van Jip en Janneke met Takkie en op de achtergrond de indrukwekkende Martinus Nijhoffbrug, die in 1996 werd geopend. Wandelend over de promenade langs de Waal zoek je een bankje op en geniet van het uitzicht over de rivier. Britta Alink

FOTO: LEVIN DEN BOER

Van gootspoken en andere zaken O6AI7DBB:AÂ&#x2122;@jchiZcVVg?dg^h7VjYd^c^hYZĂ&#x2C6;kVYZgĂ&#x2030;kVcYZ\ddihed`Zc0WZZaY_Zh kVciZggVoodY^Zo^X]VVcd[de]j^oZcWZk^cYZc!bZZhiVa^cZZc\ddi#I^_YZchYZ hiVYhlVcYZa^c\`db_ZoZdkZgVaiZ\Zc#OdVah^cYZGj^iZghigVVidecjbbZg+lVVg ZZc8je^Yd^cYZ\ddio^id[decjbbZg'(!lVVgYZWZlddchiZgolVcZckZgoV" bZaiZcZgZZcolVVcVah\ddihedd`^cYZ\ddio^i#9ZlVcYZagdjiZYddgOVaiWdb" bZaYjjgidc\ZkZZgVcYZg]Va[jjg#L^ZZZcYV\_ZOVaiWdbbZaYdZi!]ZZ[iYjhi^_Y \ZcdZ\ kddg VcYZgZ oV`Zc# OdVah ZZc WZodZ` VVc ]Zi HiVYh`VhiZZa OVaiWdbbZa! YVi^c&*(*lZgY\ZWdjlYYddgBVVgiZckVcGdhhjb!Y^ZVahg^YYZgYZdeYgVX]i ]VY db <ZaYZgaVcY iZ kZgYZY^\Zc iZ\Zc YZ ZmeVch^ZYg^[i kVc YZ HeVVchZ kdghi @VgZaK#Dd`ZZcWZo^X]i^\^c\kVcYZH^ci"BVVgiZch`Zg`^hoZZgYZbdZ^iZlVVgY# :ckddgl^Zcd\ZZc`aZ^chij`_ZkZgYZgl^aadeZc/lVcYZaaVc\hYZ\gVX]iZc!YVVg a^\\ZcidiZ^cYhZeiZbWZgegVX]i^\Z`jchilZg`Zc^c]Zi`VYZgkVcYZ`jchibVc^" [ZhiVi^ZĂ&#x2C6;EgVX]i^cYZ<gVX]iĂ&#x2030;#

q WWW.JORISBETON.NL q WWW.STADSKASTEELZALTBOMMEL.NL q WWW.PRACHTINDEGRACHT.NL


auto`s

Woensdag 3 augustus 2011

26

Auto wassen?

$$)&!&,)'*)!"0&0!"&!&$/$#'*+&)!"#$)%#&&-).!")!&*!")+&0!"&)*&-&!"0!!&&-'') ',&$,+'#&.!"#&-&*+&)*(!!+!*+!$''(++% ,,*+,* 

%!$)&*+'-)),!#& ,!+*+''+#%$!+) $!+)#%  )#% 

%! % # !

Nu bij Toyota Schouten Kelvinring 50, Alblasserdam

 

" 

 

 

 # Â&#x161;7_hYedZ_j_ed_d] Â&#x161;HWZ_e%9:#if[b[h Â&#x161;;b[ajh_iY^X[Z_[dXWh[leehfehj_[hhWc[d[dXk_j[dif_[][bi

 

"*" &'"'#'

 

 

 # Â&#x161;',_dY^b_Y^jc[jWb[dl[b][d Â&#x161;Ifehj_[l[WY^j[hife_b[h Â&#x161;Kd_[aĂ&#x2C6;=hWdZFh_nĂ&#x2030;_d#[d[nj[h_[kh

 &'")##% '#'

 

 

 

 #%&")# *&&"('#*%(!+"

"# " ###%!

!*#%" &"' "&%$$%&!%

$"#%!##'" "&

"(##"#"& &'")%& !!##

(* #% %")%"%)##%*%"

!# #$$!##$&&

#$ #%" Naast familiedrukwerk ook het adres voor foto-albums, gastenboeken en meer!

"%!$""!!!&" &##"   $"!#! $ 

 

AUTOBEDRIJF AANTJESď&#x161;şHOFMAN

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311 www.degrootfamiliedruk.nl

Planetenlaan 11 Nieuw-Lekkerland - Tel. 0184-682888 www.aantjes-hofman.nl

OCCASIONS Nissan Almera 1.4 Pulsar airco

4-drs grijs

3-mnd 07-1999 â&#x201A;Ź 2.775,-

Nissan Note 1.6 Acenta airco

5-drs blauw 12-mnd 10-2006 â&#x201A;Ź 9.950,-

Peugeot 307 break airco

5-drs grijs

6-mnd 09-2002 â&#x201A;Ź 5.775,-

Peugeot 206 + 1.4 XS airco

3-drs blauw 6-mnd 02-2010 â&#x201A;Ź 10.250,-

Nissan Note 1.5Dci Tekna airco

5-drs rood

Nissan Micra 1.2 Otazu airco

5-drs Beige 6-mnd

09-2005 â&#x201A;Ź 5.950,-

12-mnd 09-2006 â&#x201A;Ź 11.500,-

5-drs rood

6-mnd 10-2002 â&#x201A;Ź 6.750,-

Opel Meriva 1.6 Cosmo airco

5-drs blauw 6-mnd 08-2007 â&#x201A;Ź12.500,-.

Nissan Primera 1.8 Visia airco 5-drs Grijs

6-mnd 06-2004 â&#x201A;Ź 8.250,-

Volvo C 30 1.8 Sport airco

3-drs grijs

6-mnd 09-2008 â&#x201A;Ź 14.750,-

Nissan Qashqai 1.6 Tekna airco

5-drs grijs

12-mnd 05-2007 â&#x201A;Ź 15.950,-

Nissan Primera 1.6 Visia airco

Nissan Primera 2.0 Acenta airco 4-drs grijs Opel Agila 1.2 Enjoy airco

6-mnd

12-2003 â&#x201A;Ź 8.950,-

5-drs blauw 6-mnd 08-2008 â&#x201A;Ź 8.500,-

Nissan Pixo 1.0 Acenta airco 5-drs blauw fabr.

02-2011 â&#x201A;Ź 9.475,-

www.aantjes-hofman.nl


AutoNieuws Belastingvrije Mazda’s zijn binnen bij Moerman Jansen

Rob Doruyter bij de Mazd2 BiFuel, de eerste belastingvrije Mazda in het programma. (Foto Henk van Veen)

ALBASSERDAM – Mazda heeft sinds kort een wegenbelastingvrij model in het programma; de Mazda2 BiFuel. Deze auto staat in de showroom van Moerman Jansen, u leest er hier alles over. Ook nieuws over de SsangYong Korando en we blikken vooruit op de Mazda CX-5, een compacte cross-over met de nieuwste technieken aan boord. Maar eerst constateren we dat het tweeënhalf jaar geleden gefuseerde Moerman Jansen in die periode tot één hecht bedrijf is samengesmolten. Zowel het interieur als het exterieur is ondertussen stevig aangepakt en ook de nieuw opgezette en informatieve website (www.moja.nl) is volledig af. “De verkoop van Mazda, SsangYong, occasions en elektrische scooters, het sluit mooi op elkaar aan”, constateren Dave Moerman en Rob Doruyter. Het verkrijgen van het certificaat Erkend Duurzaam wordt straks de kroon op het werk, daar wordt druk aan gewerkt. Volle gastank voor 20 euro Het grootste nieuws is de BPM- en

wegenbelastingvrije Mazda2 BiFuel. “Mazda wilde geen compromissen sluiten waardoor de kenmerkende rijeigenschappen van het merk worden aangetast”, verklaart Rob Doruyter de wat late introductie in dit segment. “Hier dus geen keuze tussen sportiviteit en zuinigheid, maar wel tussen benzine of gas.” De 2 BiFuel is voorzien van een geïntegreerd fabrieks-LPG-systeem, waardoor een volle gastank slechts € 20,- kost. Het belastingvrije karakter heeft bovendien ook een pluspunt voor de zakelijke rijder, die hoeft slechts 14% bij te tellen. De benzinetank is overigens gehandhaafd, gas- en benzinetank bij elkaar geven de 2 een actieradius van maar liefst 1.200 kilometer. De Mazda2 BiFuel is er vanaf € 13.990, -. Hij is er ook in de sportieve GT-M uitvoering vanaf vanaf € 15.990, -. Het volledige belastingvoordeel geldt gegarandeerd nog een jaar en er is een grote kans dat het belastingvoordeel gedurende het jaar 2013 en mogelijk zelfs in 2014 nog geldt, dat is afhankelijk van de beslissing van het kabinet. Hoe dan ook, het voordeel van het lage verbruik en het goedkope gas is blijvend. Gezien

al die voordelen verwacht Doruyter veel van deze auto en daar zou hij wel eens gelijk in kunnen krijgen. Korando op grijs kenteken “De nieuwe SsangYong Korando heeft even een aanlooptijd nodig gehad, maar langzamerhand begint men de voordelen van deze compacte crossover in te zien en komt de verkoop op gang”, aldus Dave Moerman. Van het begin af aan was duidelijk dat de Korando als lesauto hoge ogen kon gaan scoren. Het was even wachten op de officiële goedkeuring, maar die is enige tijd geleden verleend. Zo kan de auto voor rijscholen dus een interessante optie zijn; “rijschoolhouders zijn bij ons van harte welkom, wij geven graag meer informatie over de mogelijkheden”, aldus Dave. Nog een nieuwtje is dat de Korando binnenkort leverbaar is op grijs kenteken, dat scheelt een hoop belastinggeld voor de ondernemer, met behoud van de goede eigenschappen van de Korando. CX-5 Gaan we weer terug naar Mazda, dan

(tekst verzorgd door www.tekstkwekerij.nl)

zien we niet alleen dat Moerman Jansen tal van voordelige aanbiedingen heeft op alle modellen. Informatie daarover is terug te vinden op de website. Het grootste nieuws is de introductie van de Mazda CX-5 op de autobeurs in Frankfurt in september. Deze crossover heeft niet alleen een volledig andere stijl (de zogeheten Kodo-stijl), maar is tevens voorzien van SkyActiv techniek. Mazda wilde, net als bij de 2 BiFuel, geen compromis op het gebied van rijdynamiek. SkyActiv staat voor een heel pakket aan maatregelen waarmee Mazda uitstoot en verbruik aanzienlijk omlaag weet te krijgen, zonder vermogen en prestaties aan te tasten. “Het lijkt voor de hand te liggen dat wij als Mazda-dealer zeggen dat deze auto zeer aantrekkelijk is voor een grote groep mensen. Daarom is het goed om te weten dat er in de pers al veel geschreven is over de nieuwe CX-5 en ook daar zijn de verwachtingen hooggespannen”, besluit Rob Doruyter. Moerman Jansen is te vinden aan de Edisonweg 54. Kijk voor meer informatie op www.moja.nl. Tel. 078-6446444.


www.moermanjansen.nl

www.schoutenoccasions.nl

www.schoutenoccasions.nl www.auto-bouman.nl

Doe nu uw voordeel tijdens onze Toyota Aygo actie weken

KIJK VOOR HET MEEST ACTUELE AANBOD OP: WWW.OPELCENTRALE.COM

Opel Astra Cosmo 1.4t

Opel Agila 1.0 Ecoflex Edition

140pk bouwjaar 07-2010 Kleur: Grijs metallic Km stand: 31.000

5-drs Bouwjaar: 12-2009 Kleur: Blauw metallic KM stand: 57.736

Opties: Navigatie, LM velgen, Climatecontrol

2 jaar garantie Prijs € 22.900,- Zomeraanbieding

Toyota Aygo 24 maanden 1st Class garantie (max 40.000 km) Levenslang APK keuring 5,9 % Financiering

Toyota Aygo 1.0 VVT-i 5 drs 01-08-2008 - 94.793 km

Toyota Aygo + AIRCO 1.0 VVT-i 3 drs sport 27-10-2006 - 32.150 km

Toyota Aygo 1.0 VVT-i comfort 3 drs 09-04-2008 - 32439 km

Toyota Aygo 1.0 VVT-i 5 drs comfort 27-02-2009 - 12.669km

€ 6.650,- nu € 6.450,-

€ 6.750,- nu € 6.450,-

en GRATIS TOMTOM NAVIGATIE

Opties, Stuurbekrachtiging, elec. Ramen, LM Velgen

1 jaar garantie Prijs € 9.250,- Zomeraanbieding

Opel Astra GTC 1.6 Temptation

Opel Meriva 1.6 Temptation

Kleur: Zwart Bouwjaar: 05-2010 Km stand: 13.113 Opties: Navigatie,

Kleur: zwart metallic Bouwjaar 07-2007 KM stand: 57.371 Opties: Climate

Stuurbekrachtiging, cruise control

control, Lichtmetalen velgen, stuurbekrachtiging

1 jaar garantie Prijs € 17.950,- Zomeraanbieding

1 jaar garantie Prijs € 12.950,- Zomeraanbieding

Toyota Aygo + AIRCO 1.0 VVT-i comfort 5 drs 30-10-2008 - 60.028 km

€ 8.500- nu € 8.350,-

€ 7.450,- nu € 7.250,-

€ 8.250,- nu € 7.999,-

Toyota Aygo + AIRCO 1.0 VVT-i Aspiration green 31-10-2009 - 35 489 km

Toyota Aygo + AIRCO 1.0 VVT-i Comfort 3 drs 22-07-2010 - 5.273 km

€ 9.450,- nu € 9.250,-

€ 9.750,- nu € 9.450,-

Toyota Schouten Kelvinring 50 - Alblasserdam Telefoon 078 - 699 16 66

www.schoutenoccasions.nl

Today Tomorrow Toyota

Occasions Moerman Jansen Auto M. Bouman Ohmweg 3 2952 BD Alblasserdam Tel. 078 - 6931777 Een greep uit ons assortiment! Kijk voor de gehele voorraad op www.moermanjansen.nl

WIJ HEBBEN EEN AANTREKKELIJKE VOORRAAD BEDRIJFSWAGENS HIERONDER EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD

€ 5.750,-

Mazda 3 Hatchback 1.6 Touring 63.900 km 2-2007 € 11.950,-

Mazda 5 1.8 Executive 58.000 km 1-2008

Mazda 5 1.8 Generation 51.500 km 10-2006 € 13.950,-

Mazda 6 Hatchback 2.0 leer 39.900 km 6-2007 € 14.950,-

Mazda 6 Sportbreak 2.0 Touring 82.400 km 9-2008 € 18.450,-

Mazda CX-7 2.3 Executive € 27.950,48.000 km 1-2008

Toyota Verso 1.6 16v Dynamic/navi € 14.350,91.300 km 6-2007

Mercedes A170 Automaat € 18.740,82.000 km 1-2008

Mazda 2 1.4 Exclusive 65.500 km 8-2003

€ 17.950,-

Geïnteresseerd? Kijk op www.moermanjansen.nl voor een online offerte aanvraag!!

RENAULT CLIO 1.6 16 V DYNAMIQUE RENAULT CLIO 1.4 16 V DYNAMIQUE RENAULT MODUS 1.2 16V RENAULT MODUS 1.4 16 V RENAULT MEGANE GT 1.6 16 V RENAULT MEGANE GT 14. 16 V RENAULT SCENIC 1.6 16 V DE LUXE RENAULT LAGUNA 2.0 DCI AUTOMAAT RENAULT LAGUNA 2.0 16 V HB DYNAMIQUE CITROEN C 3 1.4 LIGNE FIAT PUNTO 1.4 8 V 2 DRS MAZDA 3 1.6 SPORT EXECUTIVE VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 VARIANT AUTOMAAT RENAULT MASTER C 2.3 D RENAULT TRAFIC 2.0 DCI L1H1

BLAUW GRIJS BLAUW GROEN BLAUW BEIGE ZWART ROOD ZWART GRIJS BRUIN ZWART BLAUW WIT GEEL

2006 2007 2007 2005 2007 2006 2005 2010 2008 2005 2006 2005 2006 2010 2007

DIT IS EEN BEPERKTE KEUZE UIT ONZE VOORRAAD KOM GEWOON EENS LANGS AUTO M BOUMAN OHMWEG 3 2952 BD ALBLASSERDAM 078-6931777

AUTOBEDRIJF BOUMAN OOSTEINDE 18 3366 BE WIJNGAARDEN 0184-416450

72500 KM 24000 KM 51000 KM 45000 KM 72800 KM 71650 KM 78000 KM 31500 KM 59500 KM 49500 KM 93000 KM 42300 KM 21000 KM 12500 KM 61000 KM


www.drechtstedenoccasions.nl

www.autoboulevard-vinkenwaard.nl

www.drechtstedenoccasions.nl

Autoboulevard Vinkenwaard, Ohmweg 1, 2952 BD Alblasserdam, telefoon 078 - 69 13 922. Vrijdag geopend tot 21.00 uur.

Dé occasionsite van uw Peugeot en Citroën dealers in de Drechtsteden

Een selectie uit ± 350 occasions

Weteringsingel 139, H.I. Ambacht, telefoon 078 - 68 14 711.

Wij hebben een aanbod in alle merken VOLKSWAGEN FOX

bouwjaar: extra km stand: prijs:

PEUGEOT 207

09-2008 38.577km

€ 7.750,-

bouwjaar: extra km stand: prijs:

PEUGEOT 206

bouwjaar: extra km stand: prijs:

PEUGEOT 307

Ford Ka 1.3 des Bouvries, 05-2004, 53.900km, zwart metallic

5.225

Ford Ka 1.3 Appel, 07-2005, 66.300km, groen metallic

5.650

Ford Ka 1.3 Cool&Sound, 03-2007,60.900km, zwart metalic

5.950

Ford Fiesta 1.4 First Edition 5 deurs, 06-2002, 124.000km, groen metallic

5.600

Ford Fiesta 1.3 Futura XL 3 deurs,03-2008, 38.700km, rood metallic

9.100

Ford Focus 1.4-16v Cool Ed. Wagon, 10-2002, 101.800km, groen metallic

5.650

Ford Focus 1.6-16v Futura 3deurs,02-2005, 75.800km,licht blauw metallic

€ 10.950

Ford Focus 1.6-16v Futura Wagon,03-2006, 81.200km,zwart metallic

€ 11.950

Ford Focus 1.6i-16v Futura 5 deurs, 07-2007, 55.200km, blauw metallic

€ 13.900

Ford Focus 1.6-16v Futura 5 deurs,11-2007, 51.800km, antraciet

€ 14.950

Ford C-max 1.6-16v Futura, 11-2006, 93.300km, licht blauw metallic

€ 13.450

Ford C-max 1.8-16v Ghia,03-2008, 106.500km, blauw metallic

€ 14.950

Alblasserdam - Dordrecht

Ford Mondeo 1.8-16v Futura 4 deurs, 07-2004,63.600km, beige/zilver metallic

€ 10.450

Dordrecht

Ford S-max 2.0 Titanium, 02-2009, 28.200km, blauw metallic

€ 24.850

01-2008 49.874km

€ 12.450,-

bouwjaar: extra km stand: prijs:

€ 6.950,-

bouwjaar: extra km stand: prijs:

11-2008 150 pk 71.755km

€ 14.950,-

DE KONING PEUGEOT Papendrecht

MARTIN DE HAAN CITROEN Alblasserdam - Zwijndrecht

€ 12.450,VOLVO C30

PEUGEOT 207 LE MANS

04-2005 airco 80.101km

01-2007 ecc 29.104km

bouwjaar: extra km stand: prijs:

10-2008 airco 27.485km

€ 14.950,-

MULDER PEUGEOT MULDER CITROEN

7œÀ`ÊÜi˜ÃÛiÀÛՏiÀ i˜Ê“i`ʍiÊ>>˜Ê>ÃÊ`œ˜>ÌiÕÀ A^me^o^go^kZg]^kmZelc^dbg]e^o^gl[^]k^b`^g]sb^dbl'=hhka^m o^konee^goZg]^eb^_lm^p^glikh[^^km]^=h^>^gP^glLmb\ambg` dbg]^k^g^o^gm^eZm^go^k`^m^g]Zms^sb^dsbcg'

Pbemnhgl_bgZg\b^^ea^ei^g8=ZmdZg'

ŽˆŽÊœ«ÊÜÜÜ°`œiii˜Üi˜Ã°˜

BON

!

Niet bellen

Telefonisch kunnen er geen Klaroentjes worden opgegeven!

VOOR ‘N gratis KLAROENTJE

Particulieren binnen het verspreidingsgebied kunnen tot vrijdag 11.00 uur alleen via deze bon gratis één Klaroentje opgeven. Deze moet betrekking hebben op gebruikte artikelen, die te koop worden aangeboden of te koop worden gevraagd. Dus geen dieren, personeel, huizen, verzamelingen, rommelmarkten, ruilen e.d. Een blokje tussen woorden openlaten.

T.

K.

T

E

L.

Deze bon kunt u sturen naar:

o.v.v. Klaroentjes

Of inleveren bij een van onze afgiftepunten te vinden in de colofon. U kunt uw tekst ook mailen naar advertentie@klaroen.nl o.v.v. Klaroentjes

Postbus 1

Het Kontakt Edities BV 2977 ZG Goudriaan


Occasions

Van krast deuk... to

s!IRCOs#ARKITS s3CHADEHERSTEL s4REKHAKEN s%NNOGVEELMEER

Autobedrijf en benzinestation

Uw schade snel en vakkundig hersteld!

Neem snel contact op met uw Acoat Selected bedrijf.

O

Wij geven een: sgratis prijsopgave s uitstekende service sVOLLedige garantie sgratis haal- en brengservice van uw auto s kleurjuist herstel s Overname fabrieks-lakgarantie s Gratis vervangend vervoer

O

O O O O

O O

Verkoop nieuwe en gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s Alle onderhouds-en reparatiewerkzaamheden Apk keuringen Bandenservice + uitlijnen Aircoservice Onderhoud en reparatie aan caravans en aanhangwagens Autowasstraat Alle benzines tanken 24 uur per dag

:IEWWWHEARTFORCARSNL

%DISONWEGs!LBLASSERDAM 4EL WWWHEARTFORCARSNL

Nijverheidsweg 24 3341 LJ Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 078 - 6819051 Fax 078 - 6840075

Veerweg 10 - Nieuw-Lekkerland Telefoon 0184 - 68 15 00

schade.nl

rpauto www.vango

De autoschade wordt goed hersteld als u Huib Verhey belt!

A. BOCHANEN en ZN. $PSqUHVWUDDWÂ&#x2021;$$$OEODVVHUGDPÂ&#x2021;7HO DERFKDQHQ]Q#KHWQHWQOÂ&#x2021;Internet: www.bochanenenzonen.nl 9RRUXXUJHEHOGLVGH]HOIGHGDJQRJNHXUHQ

OCCASIONS VAN ARIE VAN TIENHOVEN MERK

TYPE

UITVOERING

AUDI AUDI AUDI BMW BMW CITROEN CITROEN FIAT KIA MAZDA OPEL OPEL OPEL PEUGEOT PEUGEOT PEUGEOT PEUGEOT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SEAT SUZUKI VW VW

A3 2.0 TDI 170 PK PROLINE SPORT A3 TDI 170 PK PROLINE SPORT A8 4.2 TDI QUATRO AUT FULL OPT. 3-SERIE 320 D AUT EXECUTIVE SEDAN, SCHUIFK. DAK 1-Serie 120 i 110 Kw C3 AMBIANCE 1.4 16V, 5-DRS, CLIMA, PDC D C8 2.2l 16V LIGNE AMBIANCE PANDA 1.2 16V ACTIVE AIRCO SORENTO 2.4 Ex 4-WD PREMACY 1.8 EXCLUSIVE MERIVA 1.8 16V COSMO, TREKHAAK, CRUISE CONTR. OMEGA 2.5 DTI V6 ONYX VECTRA 1.6 16V BUSINESS EDITION 206 1.6 16V XS 3-DRS 206 2.0 16V GT 307 1.6 16V PREMIUM 307 2.0 16V PACK STATIONWAGEN ALTEA XL 1.4 TSI 125 PK BUSINESS LINE, NAVI, PDC AROSA 1.4 60 PK TATTOO 53 DKM CORDOBA 1.4 16V 75PK STELLA CORDOBA 1.4 60 PK STELLA PLUS EXEO ST 2.0 TDI 170PK BUSINESS LINE HIGH IBIZA 1.4 16V â&#x20AC;&#x2DC;Sâ&#x20AC;&#x2122; AIRCO, LM VELGEN, AFN. TREKH. IBIZA 1.4 16V 75 PK SIGNO, CLIMA, 5-DRS IBIZA 1.4 16V 100 PK SENSATION IBIZA 1.4 16V 75 PK 5-DRS SPORTRIDER IBIZA 1.6 105 PK FREESTYLE 5-DRS, CLIMA LEON 1.6 75KW STYLANCE, CLIMA, CC, LMV LEON 1.4 TSI SPORTSTYLE 125 PK 6-BAK LEON 1.6 16V 105PK SPIRIT LEON 1.6 75 KW SPORT-UP, CLIMA, LEDER INT., 17â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; LMV LEON 2.0 TFSI 200 PK FR, LMV 18â&#x20AC;&#x2122; TOLEDO 1.6 16V 105PK SPORT SEDAN TOLEDO 1.9 TDI 150PK SPORT 6-BAK D. TOLEDO 2.0 TDI SPORT-UP 140PK NW MOD IGNIS 1,3 AUT. S-LIMITED GOLF 1.6 AUT. 5-DRS POLO 1.9 TDI 74KW COMFORTLINE

KLEUR

BOUWJAAR

ZILVERGRIJS MET. ZILVERGRIJS MET. ZWART MET. ZWART MET. ZWART MET. GRIJS MET. D.GRIJS MET. BLAUW MET. BLAUW MET. BLAUW MET. GRIJS MET. ZWART MET. ZWART MET. ZWART BLAUW MET. BLAUW MET. D.GRIJS MET. ZEEBLAUW MET. ZILVERGRIJS MET. ZILVERGRIJS MET. BLAUW MET. ZILVERGRIJS ZILVERGRIJS BLAUW MET. ZWART MET. BLAUW MET. ZWART MET. ZWART MET. ZILVERGRIJS ZILVERGRIJS ZEEBLAUW MET. ZWART MET. ZILVERGRIJS MET. GRIJS MET. ZWART MET. BLAUW MET. BLAUW MET. ZWART MET.

2004 2004 2006 2005 2005 2008 2005 2005 2003 2001 2003 2002 2001 2003 2000 2008 2003 2009 2001 2003 2000 2009 2001 2003 2006 2005 2007 2007 2009 2004 2006 2007 2006 2004 2007 2003 1999 2006

Audi Audi Audi Golf Kia Nissan Seat Skoda VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW

$$YDQWWXUER $$YDQWL $$YDQW9 &DEULRLHOHNWUGDNDLUFR &HUDWRDLUFRL $OPHUD7LQRDLUFR ,EL]DDLUFR 2FWDYLD$XWRPDDWDLUFR &DPSHUKHIGDNHQKRRJGDNGLYXLWYHQSULM]HQ *ROIDLUFRGUV *ROI,DLUFRGUV *ROILDXWRPDDWDLUFRGUV *ROI&DEULROHWL *ROILDLUFRGUV 3DVVDWWXUER6WDWLRQDLUFR 3DVVDWWXUER6WDWLRQDLUFR 3DVVDWL6HGDQ 3RORLVWXXUEHNUDFKWLJLQJGUV 3RORLVWXXUEHNUDFKWLJLQJGUV 3RORVWXXUEHNUDFKWLJLQJGUV 3RORGUVDLUFR .HYHUQZ$3.ROGWLPHU &DOLIRUQLD&RDFK7',$8720$$7

2002 2002 2001 1998 2005 2001 2004 2003 2002 2003 2001 1998 2001 1999 2000 2005 1999 1999 1998 2004

APK Keuringsstation

Persoonlijk en vakkundig. Gediplomeerd en gecertiďŹ ceerd Autoschadeherstelbedrijf

HUIB VERHEY

1998

7HYHQVYRHUHQZLM]RHNRSGUDFKWHQXLWDOVXZJHZHQVWHDXWRHUQLHWELMVWDDW Bovag garage

Q schadeherstel QAPK-laswerk Qschadetaxaties Qspuitwerk Qindustrieel spuitwerk Qreparatie van kunststof bumpers

Erkend kentekenplaatfabrikant

Peperstraat 23a r Oud-Alblas r Tel. 0184-691235

Kwaliteit in gebruikte Volvo modellen Lekdijk 14 Nieuw-Lekkerland Een greep uit onze voorraad mooie occasions Audi

V40

1.9D

115PK

2004

.FSL 5ZQFFOPNTDISJKWJOH LNTU bXKS

C30 C70 S40 4 S60 S60 4 4 S80 V40 V40 V50 V50 V70 7 7 7 V70 

1.6 NAVIGATOR CABRIO AUTOMAAT 1.6 MOMENTUM %1, T5 AUTOMAAT 2,0T "650.""5 "650.""5 2.9 AUTOMAAT 1.8 16V 2.0T AUTOMAAT 1.6 D KINETIC 2,0D KINETC 2,5T AWD 1, 1,"650.""5 "650.""5 2.4 T AWD 10-"3&45"5& 10-"3&45"5&

115235 192000 107598 198567 229536  144.474 168256 212000 102691 229000 189650  261840 

2007 2000 2006 2001 2004  2003 2004 2003 2005 2005 2002  2002 

QSJKT

â&#x201A;Ź 11.950,00 â&#x201A;Ź 10.950,00 â&#x201A;Ź 11.950,00 7&3,0$)5 â&#x201A;Ź 7.950,00 â&#x201A;Ź 8.950,00 7&3,0$)5 7&3,0$)5 â&#x201A;Ź 10.950,00 â&#x201A;Ź 8.950,00 â&#x201A;Ź 5.950,00 â&#x201A;Ź 13.950,00 â&#x201A;Ź 8.950,00 â&#x201A;Ź 10.950,00 7&3,0$)5 ĂŠ 7&3,0$)5 â&#x201A;Ź 8.950,00 ĂŠ ĂŠ 

Verkoop van nieuwe en gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s

Audi Audi Mazda Ford Ford Ford

APK-keuringsstation + roetmeting voor dieselrijders

VW Opel Opel Peugeot 2xOpel Peugeot Seat VW Opel

JOGPQHBVUPTOM

#VSHFNFFTUFS,FJK[FSXFHBt1BQFOESFDIU 5FMtXXXQHBVUPTOM

D A3 Tdi, nw mod. Cr. Control, CD-sp., Ecc airco, 16â&#x20AC;?, LM-velg, weinig kmâ&#x20AC;&#x2122;s zilver/paars met 2004 13.750.B A3 2.0FSi Sport Back 5Drs, nw mod. Cr. Control, CD-sp., Ecc airco, 16â&#x20AC;?, LM-velg ,Leer Bekl. OPC blauw met 2005 14.750.B A4 1,8I 20V sedan.Lmvelg.BL/met.Trekh.vc.cr contr. blauw met 2000 6100,D 323F DITD Station.CD.Airco. met lak.CV.mistl.Nette auto. zwart met 2000 1.750,B Focus 1,6I 16V.3Drs HB.Futura uitv.Nw model.CD.CV.Ecc airco.Lm velg 16â&#x20AC;?. Rood met 2006 â&#x201A;Ź 7.950.B Focus 1.6i 16V.station.Cool edition uitv.CD.CV.Airco.Trekh.Nette auto. zwart met 2002 â&#x201A;Ź 4.450,B Focus 1,6I 16V.Station.Trend uitv.CD.CV.Airco.Trekh. Nette auto. zilver met 2000 â&#x201A;Ź 3.200,B Golf 3 1,6i 3drs hb.CD.CV.17â&#x20AC;?L met. spec kopl.sport uitl. zwart met 1997 1.200,B Omega 2.2i 16V 2.2i 16V station + extra bankje 3 pers., airco, cr.control, cd, LM-velg, trekh. rood met 2000 3.250,B Zafira 2.2i 16V 2.2i 16V.MPV 7 pers.ECC airco, cr.control, cd, LMvelg 16â&#x20AC;?, trekh.Priva Glas. zwart met 2003 7.750.B 206 1.4i 16v Airco.Quik silver uitv.lm velg,cd.vc.Sportive uitv zilver met 12-20034.750,B Meriva 1,6i 5 pers mpv Cv.Cd.1x airco.met lak .trekh.mooie autos blauw met 2003v/a 5.950.B 207 1.6i 16V XTi Pack.uitv.EccAirco.LM velg.sport int.Pano dak. Mooie sportive auto.!!! blauw met 2007 9.950.B Cordoba, 1.4i, 16V, Vario station dak real, stereo, airco, CV, P.st blauw met 2001 6.750,B Golf 5 1.6i 1.6V 3Drs.HB.Sport.Airco.Cr cont.LM velg.Heel mooie auto,!!!! blauw met 11-20048.600,B Zafira 1.8i 16V.MPV 7 pers.airco, cr.control, cd, LM-velg 16â&#x20AC;?, trekh. Priva Glas.A spoiler. zwart met 2003 7.500,-

VW0184-681795

AUTOBEDRIJF AANTJESď&#x161;şHOFMAN

B Sharan 2.0i Ecc airco 7 pers. Full options,18â&#x20AC;?L met velg. zwart met 2003 â&#x201A;Ź 9.750,B Golf 4 1.6i 1.6V HB Sport Line.Cr cont.LM velg.Airco.Heel mooie auto, !!!! zilver met 2001 5,200,B Vectra 1.6i 16V station car.sport uitv.Lm.airco.trekh. groen met 1999 2.750.-

VW Opel

NIEUW!! NU OOK OPSLAG VAN WINTERBANDEN+VELGEN. (50,00 ex btw).incl de& mont.

www.garagevanvlijmen.nl

Planetenlaan 11 Nieuw-Lekkerland - Tel. 0184-682888 www.aantjes-hofman.nl

OCCASIONS Nissan Almera 1.4 Pulsar airco

4-drs grijs

3-mnd 07-1999 â&#x201A;Ź 2.775,- Nissan Note 1.6 Acenta airco

5-drs blauw 12-mnd 10-2006 â&#x201A;Ź 9.950,-

5-drs grijs

6-mnd 09-2002 â&#x201A;Ź 5.775,- Peugeot 206 + 1.4 XS airco

3-drs blauw

6-mnd 02-2010 â&#x201A;Ź 10.250,-

5-drs Beige 6-mnd 09-2005 â&#x201A;Ź 5.950,- Nissan Note 1.5Dci Tekna airco

5-drs rood

12-mnd 09-2006 â&#x201A;Ź 11.500,-

5-drs rood

6-mnd 10-2002 â&#x201A;Ź 6.750,- Opel Meriva 1.6 Cosmo airco

5-drs blauw

6-mnd 08-2007 â&#x201A;Ź 12.500,-

6-mnd 06-2004 â&#x201A;Ź 8.250,- Volvo C 30 1.8 Sport airco

3-drs grijs

6-mnd 09-2008 â&#x201A;Ź 14.750,-

Nissan Primera 2.0 Acenta airco 4-drs grijs

6-mnd 12-2003 â&#x201A;Ź 8.950,- Nissan Qashqai 1.6 Tekna airco

5-drs grijs

12-mnd 05-2007 â&#x201A;Ź 15.950,-

Opel Agila 1.2 Enjoy airco

6-mnd 08-2008 â&#x201A;Ź 8.500,-

Peugeot 307 break airco Nissan Micra 1.2 Otazu airco Nissan Primera 1.6 Visia airco

Nissan Primera 1.8 Visia airco 5-drs Grijs

5-drs blauw

Nissan Pixo 1.0 Acenta airco 5-drs blauw

fabr.

02-2011 â&#x201A;Ź 9.475,-

www.aantjes-hofman.nl


Deze week op www.klaroen.nl > Nieuwe yogaschool in Alblasserdam

sport

Woensdag 3 augustus 2011

Nieuwe tenues voor Wielercomité

Ronde van Alblasserdam

ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš De Stichting Wielerronde Alblasserdam is in een nieuw tenue gestoken, geschonken door Egro Service, sponsor Ed Groenendijk. De nieuwe outfit was voor het eerst te bewonderen tijdens de Paardenmarktronde van vorige week.

Niewehornaar wint spurt van kopgroep

Rien de Heer wint J.A. Dekker Bokaal ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš HV De Noord had een dubbel programma. Vrijdag werd in Zuid Beijerland gevist om de J.A. Dekker bokaal. Deze werd gewonnen door Rien de Heer met 5540 gram. Tevens ving hij die dag de grootste vis. Een brasem van 54 cm. De overige klasseringen: 2. H. Meijer met 3880 gram, 3. G. Nuis (2640 gram), 4. H. Cohen (2200 gram) en 5. A. Zwartbol (1880 gram). Maandagavond werd voor de competitie in de Overwaard gevist. De uitslag: 1. A. Zwartbol (1860 gram), 2. J. Stuij (1320 gram), 3. A. van Herk (600 gr.), 4. R. de Heer (500 gr.) en 5. P. van Bennekom en H. Cohen (460 gr.)

Voetbalwedstrijden komend seizoen įĢĤĦĬš Het wedstrijdschema voor het komend voetbalseizoen is bekend. In de Alblasserwaard weer veel derby’s, die ongetwijfeld al staan genoteerd in de agenda van de voetballiefhebber. Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland heeft meteen een kaskraker als 3 september Kozakken Boys uit Werkendam naar de Klipperstraat komt. Speelronde 11 (19 november) komt het Leerdamse LRC naar sportpark Excelsior. Een klasse lager beginnen Stedoco respectievelijk De Zwerver tegen promovendi Sliedrecht en sc Everstein. Zaterdag 24 september ontmoeten beide rood/zwarten elkaar op De Schans. Degradant Schelluinen gaat op de eerste speeldag van de tweede klas op bezoek bij Wieldrecht. Ameide opent thuis tegen GJS en sv Meerkerk gaat naar Pelikaan. De kraker tussen beide Zederik-dorpen staat overigens pas op 5 november op de voetbalagenda. De eerste echte derby in onze regio is een klas lager als op de eerste speeldag De Alblas het naburige Streefkerk ontvangt. Groot-Ammers speelt die dag in en tegen nieuwkomer Heukelum.

Oefenprogramma van vv Streefkerk İıįĢĢģĨĢįĨš Onder leiding van hoofdtrainer Richard Riebeek is vv Streefkerk begonnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De komende weken wordt er geoefend, onder meer tegen Schoonhoven 1 (zaterdag 6 augustus). Op donderdag 11 augustus (VVAC) en op zaterdag 13 augustus (Peursum) staan wedstrijden om de Kontaktbokaal op het programma. De competitie start op zaterdag 3 september met een uitwedstrijd tegen De Alblas.

Zilveren Molen Toernooi is er weer ĨĦīġĢįġĦħĨš Voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 zal het Zilveren Molen Toernooi weer worden gespeeld. Het toernooi werd in het verleden maar liefst negenmaal gewonnen door De Zwerver. Dinsdagavond 9 augustus worden de voorrondewedstrijden Nieuw Lekkerland-De Zwerver en De Alblas-Alblasserdam gespeeld. Zaterdag 13 augustus is op De Schans in Kinderdijk om 13.45 uur het duel om de derde en vierde plaats en om 16.00 uur de finale.

31

Jan Bos is de snelste in Alblasserdam Bos verwees Lormans naar de tweede plaats. Suzanne de Goede glorieerde bij de dames en Chris Maas won in de sportklasse. ĞĩğĩĞİİĢįġĞĪš In de vroeg gevormde kopgroep van vijf man won Jan Bos eigenlijk in een sprint à deux van Sander Lormans. Met een laatste jump kwam de verslagen renner nog wel heel dichtbij, maar de coureur uit Nieuwehorne bleef hem nog net voor. “Ik weet wel dat Sander Lormans rap aan kan komen, maar toch vertrouwde ik op mijn sprint”, zei de laureaat. “Het was echter wel erg nipt. Ik houd trouwens wel van dit rondje, het bochtenwerk ligt me. Bovendien is het met deze ronde altijd genieten van de sfeer.” Lormans was wel tevreden met zijn tweede stek, dezelfde trede die hij een dag ervoor in Stiphout betrad. “Bos was gewoon rapper, ik ben op waarde geklopt. Het is hier altijd een pittige koers en eigenlijk rijd ik in Alblasserdam nooit goed, maar vandaag zat alles mee.” Ronald Roos van het Dordtse De Mol voltooide het podium. Erik Jan Kooiman en Aron Kremer eindigden op de vierde en vijfde plek.

als duo de achtervolging in en kregen later gezelschap van Bos. Deze vijf smolten even daarna samen tot de nieuwe kopgroep. Al gauw werd duidelijk dat het peloton was gezien. “Ik werkte vooral goed samen met Kooiman”, stelde Bos. Na verloop van tijd wist het kwintet op het 1300 meter lange parcours zelfs het peloton te dubbelen. Nadat met nog enkele toeren te gaan de gedubbelden uit de koers werden gehaald konden de vijf het in de finale uitvechten. Met de rappe Bos leek het niet verstandig om bij elkaar te blijven. Lormans: “Ik heb wel geprobeerd om weg te komen door een demarrage te plaatsen, net als Kooiman, maar ik kwam niet weg. We waren alle vijf aan elkaar gewaagd.” En zo werd het criterium een kolfje naar de hand van Bos. Net als bij de heren wist de kopgroep bij de dames het peloton te dubbelen. Suzanne de Goede, Bianca van den

Hoek, de Australische Melissa Hoskins, Lucinda Brand en Marieke den Otter klaarden dit klusje. De Goede en Brand deden nog een poging om nadat het peloton gedubbeld was nogmaals weg te komen, maar uiteindelijk gingen de dames sprinten met zijn vijven. De Goede bleek de snelste, voor Hoskins en Den Otter. Brand en Van den Hoek strandden op de vierde en vijfde plaats. De in Leiden woonachtige winnares vond het een mooie finale. Haar sprint was sterk en nadat ze afgelopen weekend ook al had gewonnen in Barendrecht mag ze nu Alblasserdam op haar palmares bijschrijven. In de sportklasse werd er dankzij een valpartij al vroeg elf man van het peloton losgeweekt. Langzaam vielen de mindere goden uit dit elftal terug en bleven de drie routiniers Chris Maas, Theo Muis en Art Oosting over om de

podiumplekken te verdelen. Na een lange sprint won Maas uit Papendrecht voor Muis en Oosting. Bij Oosting was in de finale het beste er wel af. Muis kon nog wel een poging wagen om de Papendrechter van de zege af te houden. “Ik probeerde het nog door weg te komen voor de laatste bocht, maar hij was gewoon rapper.” Maas pakte alweer zijn vierde overwinning van het seizoen. Middenin het peloton eindigde de enige Alblasserdammer die van start ging in de wielerronde van zijn woonplaats. De 32-jarige Andy Barendregt schitterde tussen zijn plaatsgenoten. “Het was echt super om in mijn eigen dorp te rijden”, hijgde hij na afloop. “Elke ronde hoorde ik de aanmoedigingen, dat trok mij over die vermaledijde steentjes.” Marco van Vlijmen

Met nog ruim vijftig ronden te gaan wisten Kooiman en Kremer samen weg te rijden. Lormans en Roos zetten Uitslagen Elite/Beloften: 1. Jan Bos 2. Sander Lormans 3. Ronald Roos 4. Erik Jan Kooiman 5. Aron Kremer Dames: 1. Suzanne de Goede 2. Melissa Hoskins 3. Marieke den Otter 4. Lucinda Brand 5. Bianca van den Hoek Sportklasse: 1. Chris Maas 2. Theo Muis 3. Art Oosting 4. Bert Havenaar 5. Johan Hendriks 20. Andy Barendregt

™?Vc7dhgZX]ihÈYjliÉo^_c[^ZihdkZgYZ[^c^h]a^_c!cZikddgHVcYZgAdgbVch#

FOTO: RICHARD VAN HOEK

Ayli Luciano gaat naar Frans topteam ĭĞĭĢīġįĢĠĥı š Wilskracht en de wil om te winnen heeft Papendrechts Sportvrouw 2010 handbalster Ayli Luciano (20) naar een volgende hoogtepunt in haar sportcarrière gebracht. Vanaf 1 augustus speelt ze in het Franse topteam Metz, dat al zeventien keer landskampioen werd.

verenigingen wilden haar in de top team laten spelen. Dilemma Maar dat verzonk in het niet bij het spectaculaire aanbod dat ze in dezelfde tijd kreeg van het Franse topteam Metz uit de gelijknamige stad. Dat team is al zeventien jaar lang de

Ze begon met handbal bij DES en bleef die club veertien jaar trouw. Met het groeien van haar sportniveau kwamen ook de grenzen bij de lokale club in zicht. Reden waarom ze eerst naar Saturnus in Ridderkerk verhuisde en tenslotte bij Quintus in Kwintsheul belandde. Ze speelde eerste en tweede divisie. Ze begon de aandacht te trekken en lokaal bracht ze het in 2010 tot Sportvrouw van het Jaar. Scouts Plotseling, enkele weken geleden, deden zich snel achter elkaar ontwikkelingen voor die de handballoopbaan van Ayli zouden gaan veranderen. Ze werd benaderd door scouts van E&O Emmen en SEW uit Nibbixwoud. Haar spel bleek bij de wedstrijden de aandacht getrokken te hebben en beide

ongeslagen Franse landskampioen handbal. En met dat aanbod ontstond voor Ayli een levensgroot dilemma. “Ik was eigenlijk een beetje radeloos,” bekent ze. “Ik, alleen, naar Frankrijk. Ik zat gewoon te shaken bij die gedachte. Maar het was wel een super fantastisch aanbod. Dus wat moest ik nou.” De pech

wilde dat haar moeder en steun en toeverlaat op dat moment met vakantie op Curaçao zat. “De telefoonmaatschappij is er fors beter aan geworden,” lacht Ayli nu. Maar tijdens die telefoongesprekken vielen toch de nodig tranen. Moed inpraten “Maar mijn moeder heeft me moed ingepraat,” vertelt Ayli. “Dus ik besloot op het aanbod in te gaan.” Maandag 1 augustus brachten haar ouders en haar broer haar naar Metz. “Ik heb een jaar contract en krijg premies per gewonnen wedstrijd,” legt ze uit. “Maar dinsdag ga ik al stevig in training, want ze hebben natuurlijk een heel eigen speel routine en die moet ik snel aanleren.” Het feit dat de belangrijkste Franse topclub het oog op haar heeft laten vallen zegt heel wat. Nu is het aan Ayli Luciano om te laten zien wat ze zo ver van huis in huis heeft. Maar als ze knokt zoals ze altijd gedaan heeft, spreekt ze snel goed Frans.

™6na^AjX^Vcd\VVi]VVg]dg^odckZgWgZYZc#

Chris Wijmans


ZZZFQO OP=OP

TING 50% KOR

Dubro Citroen afwasmiddel

TING 50% KORNG I T R O K 50%

Fricandeau &.,/2

 4.

 98NLSILOHW 1.34

.,/2

 0.

&VKRDUPD

JHNUXLGYDUNHQVYOHHV

 67

Alcapa Chileense wijn +RQLJSDVWDHQ   +HLQ]SDVWDVDXV   DOOHYDULDQWHQ 750 VWXNVQDDUNHX]HUIT EIGEN BAKKERIJ

 3.99

NG 6(7%/,. I T R O K 50% &RFD&RODRI)DQWD

DOOHYDULDQWHQ Cake eierkoeken VHWEOLNMHVยกPO

 

3HUFRPELQDWLHNDQGHSULMVYHUVFKLOOHQ%LMGH NDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

6(76 .5$72).(1 ยก%/,.OLWHU

-(6

 99 0.

 1. 

OLWHU

 99 

0HW*5$7,6NLQGHUERHNYDQ&DUU\6OHH HH WZYb~b23 23

4.

NDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

DDUGEHLHQSHUHQ UXLPWHVWRSOLFKWHQ YUXFKWHQLMVMHV SDNNHQยกVWXNVQDDUNHX]H

NUDWIOHVMHVยกPORI VHWVยกEOLNNHQ ยกPO

2.

99 3HUFRPELQDWLHNDQGHSULMVYHUVFKLOOHQ%LMGH

&ZDWHULMVMHV

+HLQHNHQELHU

49

2( 1 .. $,/ 3.

&VKRDUPD 3DPSHUVOXLHUV

JHNUXLGYDUNHQVYOHHV DOOHYDULDQWHQ SDNNHQยกVWXNV QDDUNHX]H PXYMXPERER[HQ

 

  

6(7%/,. &RFD&RODRI)DQWD $OOH$QGUรƒORQ DOOHYDULDQWHQ VWXNVQDDUNHX]H VHWEOLNMHVยกPO 3HUFRPELQDWLHNDQGHSULMV

YHUVFKLOOHQ%LMGHNDVVDNULMJWX NRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV -(6

OLWHU&EODXZHRI ZLWWHGUXLYHQ PHWSLW JUDP

 

&SHU]LNHQ RIQHFWDULQHV JUDP

NLOR

.LMNYRRUGHYROOHGLJHDFWLHYRRUZDDUGHQRSZZZFQOWDQNHQ

 NLORC1000 Westpolder Papendrecht openingstijden 3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

:HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQPDDQGDJWP]DWHUGDJDXJXVWXV$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHW EHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQ XLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

    

:HHN .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQPDDQGDJWP]DWHUGDJDXJXVWXV$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHW EHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQ XLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

maandag van dinsdag van woensdag van

8.00 uur - 20.00 uur 8.00 uur - 20.00 uur 8.00 uur - 20.00 uur

donderdag van 8.00 uur - 21.00 uur vrijdag van 8.00 uur - 21.00 uur zaterdag van 8.00 uur - 20.00 uur

6OLPEH]LJ 6OLPEH]LJ

Klaroen 03-08-2011  

Klaroen 03-08-2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you