Page 1

Harmoni-serien

Det gode liv i generasjoner


Hyttedrømmen Døra som knirker velkommen. Den velkjente lukten av gode minner. Knitringen idet ilden tar tak i den tørre veden fra i fjor. Varmen som sakte smyger seg inn i krokene. Yatzyblokka med resultatet fra en sen kveld i vår. Det lune smilet når barna krabber opp på hemsen. Roen som brer seg. Morgengry. En kaffekopp på trammen idet morgendisen dovent siger bakom fjellet. For noen er dette en drøm. For oss er det Harmoni.

Foto: Tom Furuseth

Nye Voss

2

Nye Trøgasett

Arendal


Innhold

Nye Hemsedal

Rondestugu

Teknisk om hytter

4-5

Nye Hemsetoppen

6-7

Vågåstugu

8-9

Holmsbu

10 - 11

Sjø eller fjell

12 - 13

Nye Voss

14 - 15

Nye Hemsedal

16 - 17

Arendal

18 - 19

Profiler

20 - 21

Rondestugu

22 - 23

Nye Skeikampen

24 - 25

Lillesand

26 - 27

Sjøstemning

28 - 29

Nye Portør

30 - 31

Rørosstugu

32 - 33

Nye Hemsetind

34 - 35

På vidda

36 - 37

Nye Trøgasett

38 - 39

Nye Hemseheim

40 - 41

Seterstugu

42 - 43

Hytteutstilling

44 - 45

Nye Hemsestugu

46 - 47

Nye Hemsebo

48 - 49

Glitre

50 - 51

Vi bygger hytte

52 - 53

Risør

54 - 55

Hemsegård

56 - 57

Risør

3


DrammensHus & Hytter Du har nå åpnet hyttekatalogen til en av landets eldste og mest solide bedrifter i hyttebransjen. Helt siden starten i 1967 har DrammensHus & Hytter AS produsert og levert tusenvis av hytter over hele landet. Vi har lang erfaring, og en intensjon om å være en solid leverandør også i årene som kommer. Våre medarbeidere har både teknisk og håndverksmessig bakgrunn. Dette gir oss det beste grunnlaget for å veilede deg i valg av hytte, uansett størrelse og beliggenhet. I denne katalogen finner du en presentasjon av DrammensHyttene over 50 m2. I tillegg kan alle våre modeller endres og tilpasses slik at du får en hytte som er i harmoni med både behov, ønsker, og ikke minst tilpasset tomten og omgivelsene rundt. Vårt mål er å ha utvalg og leveringsalternativer for å kunne realisere drømmen til de aller fleste.

Vi vet at det å kjøpe fritidsbolig er en stor investering og en lang beslutningsprosess for svært mange. Ved å besøke en hytte får du den aller beste følelsen av hvordan akkurat din hytte kan bli. Derfor har vi en av Norges største permanente hytteutstillinger på Lierskogen. Besøk gjerne utstillingen på egenhånd og finn ut hvilken hyttemodell som passer best for deg og din familie. Dersom du vurderer en mindre modell enn de du finner i denne katalogen, tar du bare kontakt med oss, så sender vi deg katalogen ”Tradisjon-serien”.

Tak: Dimensjonert for 450kg snø/kvm. På taket leveres shingel. Innvendig monteres 25cm isolasjon og panel.

Velkommen til oss for en hyggelig hytteprat! Vi ønsker deg lykke til med hyttevalget, og vil gjøre vårt beste for at nettopp du skal få realisert hyttedrømmen din.

4

Gulv: Hyttene er beregnet for plate på mark. Eventuellt trebjelkelag leveres som tilleggsleveranse. Leveres bjelkelag er dette med stubbeloft, 25cm isolasjon, samt heltre furugulv.


Teknisk informasjon I denne serien har vi oppgradert mange tidligere og utviklet en rekke nye hyttemodeller. Målsetningen har som alltid vært å beholde vårt gode system, som gjør at våre byggesett egner seg spesielt godt for selvbyggere. Ved bruk av elementsystemet kan hytta komme under tak på få dager dersom du har litt erfaring eller god hjelp. Elementene er bærbare, og det er en fordel i de tilfeller hvor hytta skal bygges i ulendt terreng. Systemet bidrar til ekstra rask byggetid og gir muligheter for stor egeninnsats. Elementsystemet er egnet til hytter både i en eller to etasjer. Vinduer er ferdig innsatt i elementene. Elementene består av 120cm brede elementer i 20cm tykkelse, med både vindtette asfaltplater og utvendig utlekting. Harmoni-serien er beregnet for plate på mark. Bjelkelag kan leveres som tilleggsleveranse. Innvendig leveranse i hyttene består i hovedsak av ferdig kappede komponenter (precut). Hyttene leveres med furupanel på vegger og i himlinger, furulister og foringer. Innerdører er av heltre kvalitet. Standard taktekking utvendig er shingel. Serien leveres i følgende leveringsalternativer: 1. Ferdig oppsatt hytte 2. Oppsatt råbygg (ferdig utvendig) 3. Komplett byggesett 4. Råbygg som byggesett (utvendig) 5. Komplett byggesett + oppsatt råbygg

Vegger: Elementer ferdig med vindtette asfaltplater, utlekting og stående tømmermannspanel utvendig. Innvendig monteres 20cm isolasjon, diffusjonssperre og furu skrå skyggepanel. I stuen leveres rundtømmerpanel.

Vinduer: Sidehengslede og fastvinduer. Glass med beste energikvalitet. Maling; grunning + et toppstrøk. Der ruter er tegnet inn på vinduene består dette av utenpåliggende sprosser.

5


Over: modell Nye Hemsetoppen med villmarkspanel og torv pü taket, takrenner i tre med kjetting. Til høyre: plantegning for 1. etasje og hems. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

6


Nye Hemsetoppen Dette er storebroren til Nye Hemsetind Lun og koselig både ute og inne. Hytta er svært praktisk og romslig, og har fått bedre plass i stue og kjøkken. Dette vil du sette pris på når du har bedt med deg venner og familie til en kosetur på hytta. I stua er det god plass til sofagruppe og peisen har fått en fin plassering i forhold til denne. Her kan du nyte peisen den ene veien og utsikten den andre. Gode uteplasser og et deilig takoverbygg over terrassedøren gjør at Hemsetoppen er lett å bli glad i.

Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

15,5 m 10,6 m 104,0 m2 121,7 m2 27,7 m2

Hems

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

7


Vågåstugu En oppstuguhytte med kvaliteter, her trives de aller fleste. Vågåstugu er like vakker og storslått som Rørosstugu, men her er inngangspartiet plassert på andre siden av hytta. Hytta passer veldig godt i terreng der adkomst blir på baksiden. Stua er romslig, og har plass til et stort langbord. Det er dobbel terrassedør ut til den overbygde terrassen, og store vinduer som slipper inn mye lys. Det er ikke spart på noe verken ute eller inne. Likevel er den lune hyggen ivaretatt.

Lengde: 18,0 m Bredde: 10,2 m BRA: 106,2 m2 BYA: 127,3 m2 BRA 2. etg: 19,4 m2 Gulv 2. etg: 36,5 m2

2. etg.

1. etg.

Fasade 1

8

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell V책g책stugu med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. og 2. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

9


Over: modell Holmsbu med stüende panel . Til høyre: plantegning for 1. etasje. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

10


Holmsbu En flott hytte med mye utsyn og gode planløsninger. Utgangspunktet er å føle seg i ett med naturen selv om du er inne i hytta. Store vindusflater fra gulv til tak. Stua ligger midt i hytta og har utsikt i 180 grader. Mye lys fra utsiden, og peis sentralt plassert i bakkant. Kjøkkenløsningen er laget med tanke på utsikt og natur, med innredning i bakkant og store vindusflater i front. Hytta har romslige rom med god plass. Ved inngangen er taket trukket litt inn både over inngangsdør og boddøren. Velkommen ut i naturen, eller var det inn til naturen.

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

Fasade 2

Fasade 3

14,2 m 8,8 m 89,3 m2 98,5 m2

Fasade 4

11


Nye Hemsebo sjøhytte

Sjø eller fjell? DrammensHytta er fleksibel!

12


Nye Hemsebo fjellhytte

Alle våre modeller kan tilpasses miljøet de skal ligge i, og menneskene som skal være der. Behovene er svært forskjellige, og DrammensHytta har gode løsninger på det meste, for de fleste! En hytte på fjellet blir ekstra flott med villmarkspanel, torv på taket, dreide søyler og profiler rundt vinduer og dører. Har du derimot tomt ved sjøen, er lys, luft og utemiljø vesentlig for å få fullt utbytte av sol og sommer. Store vinduer kombinert med utvidet terrasse kan være med på å gjøre ditt feriested komplett. Det viktigste er at du i første omgang finner en planløsning som passer ditt behov og dine ønsker. Deretter kan vi sammen finne løsninger og fasader skreddersydd for deg og din tomt.

DrammensHytta - Det gode liv i generasjoner

13


Over: modell Nye Voss med villmarkspanel, takrenner i tre med kjetting. Til høyre: plantegning for 1. etasje. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

14


Nye Voss Generasjoner møtes og opplever hyttelivet fra sin beste side. Nye Voss er en av våre stoltheter. Utviklet med tanke på familier med store barn som trenger tumleplass til sine venner og musikk, selv om det er langt over leggetid for mor og far. Hytta er godt egnet til de som ønsker seg generasjonshytte. Tenk så deilig å kunne trekke seg tilbake i sin egen del når man ønsker det, og allikevel snart få besøk av barnebarn som vil til bestemor. Med to separate oppholdsrom i hver sin ende av hytta er mulighetene mange. Både for storfamilien og for de som ønsker å gi sine overnattingsgjester det lille ekstra. Vindfanget er et praktisk skille mellom to deler i hytta. Begge oppholdsrom har pipe og ildsted. Hytta har blitt levert i mange ulike løsninger.

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

Fasade 2

Fasade 3

11,8 m 11,8 m 92,6 m2 100,7 m2

Fasade 4

15


Nye Hemsedal En bestselger, innholdsrik og koselig. Få hytter er så godt utnyttet som Hemsedal. Et utall av rom dekker nesten alle funksjoner. Gjennomprøvde smarte løsninger har gjort Hemsedal til en av våre største suksesser. Mange sengeplasser gjør at påsken kan tilbringes med stor familie og venner. Kjøkken og stue er romslig og åpent med god utsikt gjennom de store vinduene i fronten. Inngangspartiet er praktisk, og i kombinasjon med do, bod og trapp til den smarte hemsen. Hemsedal har vært en av våre bestselgere i årevis og vi tror vi vet hvorfor. Den er romslig uten å være prangende, har mange soveplasser og gir en god atmosfære!

Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

14,2 m 7,6 m 79,0 m2 91,2 m2 22,8 m2 Hems

1. etg.

Fasade 1

16

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Hemsedal med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. etasje og hemsen. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

17


Arendal I ett med naturen, ikke prangende men lav og nesten usynlig. Denne hytta er noe uten om det vanlige. Den viser hvordan funkisstilen kan utnyttes. God utsikt og naturen inn i hytta er utgangspunktet. Modellen er tegnet for å ligge på svabergene og dominere så lite som mulig i naturen. En riktig sommerhytte er det blitt, og delingen av hytta er genial. Når morgenfuglene lytter til reiseradioen på kjøkkenet, er det likevel stille i soveromsdelen. Hytta har to soverom med køyesenger og i tillegg et stort dobbelt soverom. Stuedelen kombinerer utsikt og peishygge. Velges vinduskupler over kjøkkenbordet får du stjernehimmelen som dekorasjon i sene kveldstimer. På den flotte terrassen kan du diske opp med det flotteste krabbelag, eller ligge rett ut i sola og bare nyte.

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

16,7 m 11,6 m 100,2 m2 119,7 m2

Fasade 1

18

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Arendal Til venstre: plantegning for 1. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

19


Enkle linjer, men likevel et smakfullt kvalitetsstempel. V책r profilpakke er det lille ekstra som gir DrammensHytta det eksklusive preget den fortjener.

20


21


Rondestugu Vår største oppstuge! En drøm og et eventyrslott. Rondestugu er en av våre toppmodeller. Den er stor, slipper inn mye lys og virker luftig og romslig innvendig. Hytta har hele 5 soverom, og en stue som er større enn i de andre oppstugene. Rondestugu har plass til mange, da er det greit med ekstra stue og bad i andre etasje. Andre etasje skiller seg fra de andre oppstugene, med terrasse begge veier. Dette gjør at inngangspartiet blir storslått fra utsiden. Store terrasser og smakfulle detaljer gjør den til et sikkert valg og en ekte hyttedrøm.

Lengde: 19,2 m Bredde: 11,5 m BRA: 117,3 m2 BYA: 141,0 m2 BRA 2. etg: 19,4 m2 Gulv 2. etg: 37,4 m2

2. etg.

1. etg.

Fasade 1

22

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Rondestugu med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. og 2. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

23


Nye Skeikampen Nydelig hytte med gode løsninger og en flott terrasse. Denne hytta tar vare på deg om du vil kose deg innendørs eller nyte den friske kveldsdisen på terrassen. En sen augustkveld på en overbygd terrasse med terrassevarmer, noen stearinlys og litt godt drikke. Livet kunne ikke vært mye bedre. Løsningen til nye Skeikampen er effektiv og god. Store soverom og en romslig stue med kjøkkenkrok gir en romslig følelse. Smart bod i forbindelse med inngangspartiet rommer både ski og ved til peiskosen. En hyttemodell basert på lange norske hyttetradisjoner.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

14,3 m 7,6 m 80,1 m2 95,2 m2

1. etg.

Fasade 1

24

Fasade 2

Fasade 3


Fasade 4

25


Fasade 1

26


Lillesand Bølgeskvulp, måkeskrik og båten søkklastet med makrell. De små hvitmalte husene på Sørlandet er inspirasjonen til denne flotte hytta i to etasjer. De høye kneveggene i andre etasje gir god takhøyde og masse plass. I første etasje har den romslige stua plass til et stort langbord om gjestene skulle bli mange, og det gjør de garantert i en slik hytte. Når du hører bølgene slå mot svaberget, ser seilbåter i horisonten og kjenner lukten av nykokte krabber. Da er du akkurat i det øyeblikket du alltid vil vende tilbake til.

2. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA: BRA 2 etg: Gulv 2 etg:

10,6 m 10.9 m 82,7 m2 91,8 m2 45,9 m2 63,2 m2 1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

27


Late sommerdager. . . . Vi tar båten inn til Brekkestø for å handle loff. Krabbene vi fanget i natt ligger nykokte til avkjøling. Gjestene kommer ikke før i syvtiden. Ungene har og kost seg i vannkanten i hele dag. Enda mye igjen av sommerferien.....

28


29


Nye Portør En flott sommerhytte. Formen gir gode og lune uteområder. En sommer skal gi deg sol, varme, grillmat og kvalitetstid med familie og venner. I Nye Portør har du plass til dem alle sammen. Standarden på hytta er høy, med bad og badstue forlenges sesongen fra tidlig om våren til sent på høsten. Nyt solnedgangen på en romslig terrasse i ditt eget ferieparadis? Fire soverom i samme etasje, og en planløsning som gir masse plass. Store terrasser med overbygg inn mot et hjørne som luner for vær og vind. Her kan du nyte både late sommerdager, og høstdager der stormene herjer mot vinduene.

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

Fasade 1

30

15,1 m 13,6 m 113,0 m2 132,8 m2

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Portør med stüende kledning. Til venstre: plantegning for 1. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

31


Over: modell Rørosstugu med villmarkspanel og torv på taket, takrenner i tre med kjetting. Til høyre: plantegning for 1. og 2. etasje. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

32


Rørosstugu Rørosstugu, er modellen vi har valgt som utstillingshytte. Naturen er en vakker bolig man kan rømme til når man virkelig trenger å koble av. Man må ikke ha en fantastisk hytte for å ha en flott helg i den norske fjellheimen. Hvis man likevel vil investere i en fantastisk hytte, selv om det da altså ikke er nødvendig, så bør man se nøye på Rørosstugu.

Lengde: 17,4 m Bredde: 11,5 m BRA: 103,0 m2 BYA: 122,6 m2 BRA 2. etg: 19,4 m2 Gulv 2. etg: 37,4 m2 2. etg.

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

33


Fasade 1

34


Nye Hemsetind En av våre bestselgere, lun og hyggelig. Hemsetind har et fint utseende, med koselig og lun utforming. Hytta blir ekstra fin med villmarkspanel. Stua har flott utsyn gjennom de mange vinduene. Du kan se peisen fra både stue og kjøkken. To store soverom med plass til dobbeltsenger i første etasje. Romslig bad med badstu, og en ekstra do i gangen til gjestene benytter hemsen. Hemsetind er lett å bli glad i fordi den er så praktisk, romslig og ikke minst innbydende.

Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

14,3 m 10,0 m 93,6 m2 109,8 m2 27,7 m2

Hems

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

35


En DrammensHytte i pakt med naturen. Naturligvis.

36


37


Nye Trøgasett Den originale Drammenshytta. Med ny løsning blir den valget for mange i årene fremover. Nye Trøgasett er en av våre eldste hyttemodeller, og har vært en bestselger i årevis. Det er nok fordi den er så romslig, men samtidig så lun og trivelig. Trøgasett har vært med oss fra starten, men har på ingen måte blitt gammeldags. Den er oppdatert en rekke ganger, og fremstår som en moderne og svært praktisk hytte. Den har gode soverom, stort bad og trivelig oppholdsrom der det er godt å være. Praktisk og romslig inngangsparti i tilknytning til bod, og med et deilig takoverbygg på langsiden.

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

10,6 m 7,6 m 69,1 m2 80,6 m2

Fasade 1

38

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Trøgasett med villmarkspanel, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

39


Nye Hemseheim Vårt flaggskip blant hemsehyttene. Her er det fint plass til flere generasjoner. Der det er hjerterom er det husrom! I Hemseheim er det nok av dette til både slektninger og venner! Gjestene kan få sin egen lille ”leilighet” med soverom, oppholdsrom, bad og egen hems. Delene er skilt med et felles inngangsparti. Hemseheim har i mange år vært et av våre flaggskip. Den er stor og romslig, likevel lun, intim og hyggelig. Ute har den store terrasser med to takoverbygg. Hemseheim; et smykke etter vår mening, en lykke og sikker investering for andre.

Hems 2

Hems 1

Lengde: 13,8 m Bredde: 15,0 m BRA: 116,2 m2 BYA: 137,4 m2 Gulv hems 1: 29,9 m2 Gulv hems 2: 13,8 m2

Fasade 1

40

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Hemseheim med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. etasje og hemsen. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

41


Fasade 1

42


Seterstugu Ta med deg gjester til seters, her er det godt å være. Seterstugu har som de andre oppstugene, et nesten likt midtparti. Budeia har litt av et soverom i første etasje, med stort bad, badstue og peis. Bare ski og ludospill må på plass for å gjøre vinterferien til noe spesielt. Den romslige andre etasjen, har i tillegg til to soverom, både egen stue og et bad. Den er bare så utrolig trivelig denne hytta, og kommer det gjester, ja da har den plass til de også.

Lengde: 14,8 m Bredde: 10,2 m BRA: 93,0 m2 BYA: 108,7 m2 BRA 2. etg: 19,4 m2 Gulv 2. etg: 37,4 m2 2. etg.

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

43


Hytteutstilling Velkommen til en av Norges største permanente hytteutstillinger På Lierskogen utenfor Drammen er vår hytteutstilling med fem forskjellige modeller. Disse står åpne hver dag hele året rundt. Ta med deg familien, matpakke, termos og opplev den hyggelige atmosfæren i en Drammenshytte. Modeller som er utstillt Hemsetind Hemsedal Rørosstugu Holmsbu (under oppføring) Terne - Anneks minihytte

Åpningstider: Man. - Søn.: 08:00 - 20:00 Lørdag:

12:00 - 15:00 betjent, eller etter avtale

Veibeskrivelse fra Drammen: Kjør gamle Lierbakkene og forbi Liertoppen kjøpesenter. Fortsett videre og ta av til venstre mot Lierskogen. Du kjører nå under motorveien. Ta så til venstre ved skiltet til “Drammenshytta utstilling” Følg veien videre til vår parkeringsplass ved bommen. Gå så til fots de siste 50 meterne.

Veibeskrivelse fra Oslo: Kjør motorveien forbi Asker. Ta av mot mot Lierskogen, og kjør parallellt med motorveien til du får skilt “Drammenshytta utstilling” på høyre side. Følg veien videre til vår parkeringsplass ved bommen. Gå så til fots de siste 50 meterne.

Spisestue i Rørosstugu

44

Soverom 1 i Rørosstugu

Stue i i Rørosstugu


Hemsestue i Rørosstugu

kjøkken i Rørosstugu

Spisestue i Hemsetind

45


Nye Hemsetugu En spennende hytte som tar seg godt ut. God utsikt fra stua, og flotte overbygde terrasser. Nye Hemsestugu er en fantastisk hytte med god plass både ute og inne. Den er ideell for store familier, og for de som liker å invitere med seg mange gjester. Romslig kjøkken med spiseplass er en fin ramme for lange og hyggelige måltider. I stua er det plassert mange vinduer, ideelt om du har flott utsikt. Hytta passer perfekt på tomter med tilkomsten på motsatt side av utsikt og uteområder. De mange takflatene og vinklene, gjør hytta til en av våre flotteste. Med nok av muligheter til lune utekroker, og takoverbygg to veier, er det muligheter selv når været ikke er like godt. Som firmahytte er Hemsestugu svært så representativ! Hems

1. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

13,8 m 13,8 m 114,3 m2 125,6 m2 35,1, m2

Fasade 1

46

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Hemsestugu med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. etasje og hemsen. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

47


Nye Hemsebo En flott familiehytte som kan tilpasses fjord og fjell, og som du garantert vil trrives i... Nye Hemsebo er en populær Drammenshytte. Den tar seg pent ut i terrenget, enten den ligger ved fjorden eller på fjellet. Trenger du enda mer plass, kan hytta utvides med tilsvarende vinkel som du finner på Hemsetind og Hemsetoppen. Den har romslig stue og overbygd terrasse. Peisen er godt plassert i forhold til sofagruppen, og det er god plass til å møblere kjøkken og stue. Det store inngangspartiet gir plass til en elegant hemsetrapp i vinkel. Hemsen er romslig og kan inndeles med tre rom. Hemsebo ble umiddelbart en suksess da den kom, og det er ikke uten grunn. Det er ikke vanskelig å kose seg på denne elegante hytta. Hems

Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

14,3 m 7,6 m 81,1 m2 96,3 m2 27,6 m2

Fasade 1

48

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Nye Hemsebo med villmarkspanel og torv p책 taket, takrenner i tre med kjetting. Til venstre: plantegning for 1. etasje og hemsen. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

49


Over: modell glitre med villmarkspanel, takrenner i tre med kjetting. Til høyre: plantegning for 1. etasje. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

50


Glitre Denne spektakulære hytta kan passe like godt ved fjell, som ved fjord. Store romslige løsninger, knyttet sammen med et intimt midtparti. Fra kjøkkenet kan du gå rett ut på den romslige terrassen. Formen gir lune kroker ute, der du kan nyte solen som glitrer. I den ene delen er soverom og bad smart plassert. Hytta har to dobble soverom, her får gjestene dine like god plass som deg. Stuen er stor og har vindusparti med terrassedør ut mot den overbygde terrassen. Den smarte pipeplasseringen, gjør at du kan ha ovn på kjøkkenet i tillegg til en flott peis i stua. Fra vindfanget kan du gå inn i en egen garderobe. Fra baksiden finner du en stor bod, som har tillknyttning til et teknisk rom. Glitre er storlagen; kanskje er dette hytta som passer drømmetomten din.

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Lengde: Bredde: BRA: BYA:

16,0 m 11,2 m 121,6 m2 137,5 m2

Fasade 4

51


Alle hjelper til… Å sette opp sin egen hytte er en drøm for mange. Med dugnad bygges den litt etter litt. Det skal mures, bæres, snekres og ryddes. Innimellom, en matbit og kaffe på plankestabelen med familie og venner. Sammen skaper man noe alle skal ha glede av i årene som kommer, en Drammenshytte. 52


53


Risør Krabber og skjell, og en sommer fylt av minner og sol. Risør er inspirert av de hvitmalte husene i våre sørligste kystområder. For mange av oss er lykken et sommerhus på svaberget. Et lite hvitt med store åpne dører som fører rett ut i solen, til en skyfri himmel og lattermilde barn som aldri får nok av sommerferie. Risør har en og en halv etasje med stor stue, kjøkken og et deilig bad i første etasje. Tre soverom er nok for de fleste, ønsker du fler kan du få plass ved å sette opp en ekstra vegg i andre etasje. Rammen for gode sommerminner er av de beste.

2. etg.

Lengde: Bredde: BRA: BYA: BRA 2 etg: Gulv 2 etg:

10,6 m 7,6 m 73,4 m2 83,0 m2 23,5 m2 47,5 m2

1. etg.

Fasade 1

54

Fasade 2

Fasade 3


Over: modell Risør Til venstre: plantegning for 1. og 2. etasje. Nede til venstre: alle fasadene.

Fasade 4

55


Over: modell Hemsegård med villmarkspanel og torv på taket, takrenner i tre med kjetting. Til høyre: plantegning for 1. etasje og hems. Nede til høyre: alle fasadene.

Fasade 1

56


Hemsegård Den flotte svalgangen, og den overbygde terrassen gir mange fine sommerkvelder ute. På hytta skal du trives og samle energi, så du får krefter til å møte hverdagen igjen. I Hemsegård er det godt å være. Store overbygde terrasser er spesielt for denne hytta. Svalgangen strekker seg langs hele langsiden, og lager et hyggelig utseende som er helt spesielt for denne modellen. Egen del med soverom og bad. Hemsegård tar godt vare på deg når du skal nyte dagene på hytta. Hems Lengde: Bredde: BRA: BYA: Gulv hems:

10,8 m 14,2 m 99,5 m2 120,4 m2 32,8 m2

1. etg.

Fasade 2

Fasade 3

Fasade 4

57


LÆRDAL

Isolert Isoler t sett!

Velger du Gilje Low-E 1,2 reduserer du energibehovet og har valgt vinduer som vil være til glede og isolert sett, innfri de fleste krav til komfort og god energiøkonomi. Endret TEK 2007 krever at gjennomsnittlig U-verdi i vindusog dørareal skal være minimum 1,2 W/m2K. Vi leverer komplette løsninger av vinduer og ytterdører! Individuell tilpasning og punktlig levering er vår styrke. Vi leverer vinduer og dører over hele landet. Kontakt våre forhandlere.

GI GILJE LJE

GI GILJE LJE L Low-E ow-E

TM T M

L Low-E ow-E

TM TM

1,2

www.gilje.no www .gilje.no


KRITTHUSET

Herregaard Palett fra Sigdal

Hva slags kjøkken vil du ha i ditt nye hus? Ultramoderne high-tech eller tradisjonskjøkken i countrystil? Sigdals modeller kan skreddersys til din personlige smak. Markedets største fargeutvalg. Velg malt, beiset eller laminat. Pluss naturell eik, bjørk og valnøtt. Bestill Sigdals store kjøkkenkatalog på www.sigdal.com og bli inspirert!

Totalleverandør av et sunt innemiljø

Flexit boligventilasjon sørger for ren, frisk og oppvarmet luft i hytte og bolig.

www.flexit.no.


Kvalitet som holder “tett” www.nortett.no Nortett® Takshingel

Økonomisk Selvbygger

Nortett ® Takshingel benyttes på flere tusen norske tak hvert år. Man kan velge mellom flere designmodeller og farger - for å kunne tilfredsstille hver enkelts ønske. Takshingelen holder i over 30 år, og har en utvidet produktgaranti på 20 år. Med Norsk Byggteknisk godkjenning og prisgunstige profil bør valget være enkelt!

Liimari, ett-lags sterkt overlagsbelegg med selvklebende omlegg benyttes på alle typer skråtak med fast underlag (taktro) ned til 6º (1:10) takfall. Liimari leveres i tre standardfarger (rød, sort og grå) og kan monteres både vertikalt og horisontalt. Rulledimensjon er 1 x 8 m.

Det ”røffe” underlagsbelegget

Nortett® Vindsperre

Norkraft er et røft underlagsbelegg for bla. torvtak. Underlagsbelegget tilfredsstiller kravet til en overvintring uten at topptekkingen blir ferdigstilt. Underlagsbelegget har en kraftkleber i omlegget som sikrer tett konstruksjon. Rulledimensjon er 1 x 15 m.

Nortett ® Vindsperre sikrer at konstruksjonen kan ”puste” og at fuktighet kan komme ut, noe som kreves i dagens byggstandard. Vindsperren har markedets høyeste spikerrivefasthet – noe som er viktig under montering. Produktets kvalitet er dokumentert med Norsk Byggteknisk godkjenning.


Profilpakke til fritidsbolig Ønsker du en helt spesiell og eksklusiv utsmykning av din fritidsbolig, har vi utviklet profiler spesialdesignet for DrammensHytta. Vindusomramminger, terrassestolper, hjørnestolper og torvkryss kan kjøpes enkeltvis, eller som en profilpakke nøye tilpasset akkurat din hytte.

Profilene produseres av:

3830 ULEFOSS Telefon: 35 94 60 05 post@telemarktredesign.no www.telemarktredesign.no

Vi er landets ledende produsent av innvendig panel. • Trepanel – malt, lakkert eller beiset • Mdf-panel (ferdigmalt) • Norrlandsgulv Det er vi som leverer trelast til DrammensHus & Hytter AS Telefon: 61 31 47 03 Telefaks: 67 31 47 10


den stabile valldaldøra Ytterdører, innerdører, heve-skyve dører, glassvegger, klassifiserte dører

Valldal Trevarefabrikk as I 6037 Eidsnes I tlf. 70197600 faks 70197601 E-post: valldal@valldaldora.no I Hjemmeside: www.valldaldora.no

TRAPPER • • • • • • •

Garantert kvalitet Ryddig ordrebehandling Leverer i alle tresalg Ferdig overflatebehandlet Meget monteringsvennlig Punktlig levering Spør oss – vi kan det!

SULDAL TREVARE AS Telefon:52 79 04 30 Faks: 52 79 04 31 E-mail: post@suldal-trevare.no Web: www.suldal-trevare.no

FEMUND MALMFURUPRODUKTER

Femund villmarkspanel er ukantet. Femund kledning skjæres til jevn bredde. Begge kan brukes stående eller liggende, eller hvorfor ikke kombinere? Femund tretak av malmfuru er for deg som ønsker et varig tak med stort særpreg. Dreneringsspor sørger for å lede regnvann vekk fra det naturlig impregnerte taket.

2443 Drevsjø – tlf 62 45 66 10 – faks 62 45 66 11 E-post: firmapost@drevsjo-trelast.no


ALT til HYTTA i butikk og på nett Vi har satt sammen et totaltilbud av gode produkter som hører hjemme på hytta. Vi er din faste hyttebutikk og strekker oss langt for å hjelpe deg og kan love deg kvalitet til riktig pris. Ta en titt på hjemmesidene våre, og se hva du kan tenke deg. Ring oss eller stikk innom butikken. Du treffer alltid en av oss i butikken eller på telefon. Be oss om hjelp. Det er derfor vi er her.

innredning

Sanitærutstyr

Varme

Grillutstyr

Styring Båt og motor Strøm

Solcellepanel

Hvitevarer til hytta

Tlf. 32 854640, Lierstranda 82 - 3400 Lier Mandag - fredag: 9 -17. Torsdag: 9 -19. Lørdag: 10 -15 Veibeskrivelse: Butikken finner du på samme sted som DrammensHus & Hytter AS. Fra Drammensveien (E18) ta av mot Røyken/Hurum(Rv 23). Etter ca 1 km tar du av til venstre i rundkjøring, retning Jensvoll/ St.Hall vard/ Statens Veivesen. Etter ca 150 m, ta så til venstre i første rundkjøring, vi ligger rett til høyreetter rundkjøringen, i blått bygg. Kart finner du på vår hjemmeside.

www.hyttelivsenteret.no

smartbase


Ide/layout/fotos: Mac & Alt AS, morten.strandhus@sf-nett.no – Fotos: Tom Furuseth – Fotos/ansvarlig redaktør: Kyrre Hagen, DrammensHus & Hytter AS – 3D bilder: Morten Bruset, CamSan 3D & Film – Trykk: RK Grafisk, 2009

Hemsetoppen

Vågåstugu

Holmsbu

Forhandler Hovedkontor Postadresse: Pb. 568, 3412 Lierstranda, Norway Besøksadresse: Lierstranda 84, 3400 Lier, Norway Telefon:

(47) 32 84 93 00

Telefax:

(47) 32 84 93 07

E-mail:

kontakt@dhh.no

Web:

www.dhh.no

Permanent hytteutstilling - Lierskogen

Hyttekatalog Harmoni-serien fra DHH  

Harmoni-serien er hytter over 50m2 fra Drammens Hus & Hytter. Hyttene er bygget med vårt kjente elementsystem. Siden 1967 har vi produsert m...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you