Lasten Keskus syksy 2023

Page 1

Kesän ja syksyn kirjauutuuksia

Lasten Keskus on osa Publiva Oy:tä. Muita tuotemerkkejämme ovat Kirjapaja ja Edukustannus.

KIRJATILAUKSET

Lasten Keskus 09 6877 4530 | 050 438 3895 tilaukset@lastenkeskus.fi www.lastenkeskus.fi

Kirjavälitys Oy 010 345 1520 kvtilaus@kirjavalitys.fi

Suomen Kirjastopalvelu Oy 09 584 0440 asiakaspalvelu@kirjastopalvelu.fi

LASTEN KESKUS Sörnäistenkatu 1 00580 HELSINKI www.lastenkeskus.fi etunimi.sukunimi@lastenkeskus.fi

Toimitusjohtaja Sami Ojala 044 371 3062

MYYNTI, MARKKINOINTI JA VIESTINTÄ

Markkinointipäällikkö

Mirja Suvanto-Larmala 050 371 0448

Myynti- ja markkinointikoordinaattori

Sari Rautanen 040 559 5370

Mediakoordinaattori

Minna Vatja 050 438 3653

KUSTANTAMINEN Kustannuspäällikkö, yleinen lasten- ja nuortenkirjallisuus, varhaiskasvatus ja esiopetus

Tanja Poskela 040 567 5523

Kansien kuvat: Molli ja väärä jalka, Katri Kirkkopelto. Kirjailijakuvat, ellei muuta mainittu: Uzi Varon, Publiva Oy ja kirjailijoiden omat kokoelmat. Taitto: Susanna Vatja Paino: Premedia Helsinki Luettelon tiedot ovat ennakkotietoja. Muutokset ovat mahdollisia.

PU B LI VA OY
Sisällys: 4 Sadut ja tarinat 6 Kuvakirjat 12 Katselu- ja kuvakirjat 18 Ystäväkirjat 20 Tietokirjat s.4 s.18 s.12 s.9 s.6

facebook.com/lastenkeskus

facebook.com/Mollinmaailma/ facebook.com/mustankuunmajatalo

Tervehdys Bolognan lastenkirjamessuilta

Katetut, oranssit holvikaarikäytävät, suussasulavat gelatot, keltaisena hohtavat mimosankukat, tuhannet upeat lastenkirjat –näitä asioita on ollut ikävä! Monen vuoden tauon jälkeen pääsimme jälleen Bolognan lastenkirjamessuille etsimään kirjoja Lasten Keskuksen tuleviin kirjakattauksiin.

Yltäkylläistä ja hohdokasta tarjontaa katsoessa ja valtavassa väkijoukossa puikkelehtiessa tuntui kuin ”koronatulppa” olisi auennut, ja kaikki sulkutilan piilottama luovuus olisi purskahtanut valloilleen. Näimme upeaa kuvitustaidetta, joka hiveli aikuisen silmää. Saimme selailla kekseliäitä kuvakirjoja, joissa tarina ja kuva muodostivat toimivan kumppanuuden. Digitaalinen kuvitus oli myös vahvistanut otettaan entisestään. Kirjojen aihepiirit liikkuivat pitkälti tutuissa aiheissa ja teemoissa, mutta myös yhteiskunnallisia asioita, kuten luonnonsuojelu ja monimuotoisuus, oli nostettu rohkeammin esille. Haasteellista on onnistua seulomaan valtavan kirjameren joukosta ne helmet, joissa kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

Kaiken tuon runsauden jälkeen voi jälleen ylpeänä katsoa Lasten Keskuksen syyskauden kirjasatoa. Se on monipuolista, laadukasta ja aidosti lapsilähtöistä. Kirjailijamme ja kuvittajamme osaavat tarkastella maailmaa lapsen näkövinkkelistä lapsen omaa oivalluskykyä ja ajattelua kunnioittaen. Kirjojen upeat kuvitukset sekä samaistumispintaa tarjoavat tarinat huomioivat niin lapsen ikätason kuin erilaiset kiinnostuksenkohteetkin. Olen varma, että Lasten Keskuksen syksyn lastenkirjoista löytyy jälleen jokaiselle pienelle lukijalle mielenkiintoista, elämyksellistä ja ajatuksia herättävää luettavaa.

Tanja Poskela

Kustannuspäällikkö

Lasten Keskus

@lastenkeskus

@mollin_maailma

@mustankuunmajatalo

@LastenKeskus

Lasten Keskus

TULE TUTUSTUMAAN!

lastenkeskus.fi

mollinmaailma.fi

3

"Rock’n’rollin pakollinen oppimäärä! Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö saavat hymyn korviin ja höyhenet pöllyämään. Hyppää kiertuekiesin kyytiin!"

Kaarle Viikate

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö

Keikkakuumetta

ISBN 978-952-354-537-3

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö

Kirotut lokit

ISBN 978-952-354-668-4

”Rokki-Pupu takoo biitit eläinkunnan nopeimmilla käpälillä.”

Aki Hakala, The Rasmus

Äänikirja

ISBN 978-952-354-697-4

Äänikirja ISBN 879-952-354-679-0

SADUT JA TARINAT 4
UM I STAMYÖS!

PETE LEPPÄNEN

Kuvitus PAULA MELA

Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö

Studion kummitus

Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö ovat singahtaneet Pöpelikkölän kuuluisimmiksi rokkitähdiksi. Joka puskassa on joku fani nykimässä hihasta. Rasittavaa ja superpörheetä yhtä aikaa!

Syyslomalla ystävykset suuntaavat Glitterikaupungin Studio Lokinpesään ikioman levyn äänityksiin. Mukana hyörivät roudari Raisu-Marsu ja tuottaja Spläsh. Taukohuoneessa Rokki ja Rolli tapaavat myös oman levynsä kanssa taistelevan hevilegendan Ossi Opossumin.

Rokki ja Rolli aloittavat äänitykset, ja levynteko etenee vauhdikkaasti. Raisu-Marsukin pääsee ruuvaamaan soundiin kunnon pörhöä Hevi-Siililtä lainatuilla säröefekteillä. Mutta mitä himskattia! Jostain tunkeutuu ääniraidoille outoa ulinaa, jonka alkuperä on täydellinen mysteeri! Onko studiossa kenties… kummitus?

Rokin ja Rollin studioseikkailu pursuaa karvat pörhistävää jännitystä ja riemastuttavia rokkiviittauksia!

Koko 150 mm x 250 mm | Noin 200 s, sid. | ISBN 978-952-354-859-6 Kl L 84.2 | Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö -sarja | Ilmestyy 10/2022

Pete Leppänen tarttui kitaraan jo yläasteikäisenä. Kun koulun muut kitaristinalut tahkosivat Metallican riffejä, Petelle oli selvää, että biisit tehdään itse ja keikoille mennään niitä esittämään.

Kymmenen albumia, satoja keikkoja ja tuhansia kilometrejä myöhemmin kokemuksia oli kertynyt niin koti- kuin ulkomaiden rokkikellareista. Läpimurto jäi saavuttamatta rockin tähtitaivaalla, mutta unelmat löysivät uusia suuntia. Peten mielessä alkoi itää tarina Rokki-nimisestä pupusta, altavastaajasta ja taivaanrannanmaalarista, sekä Rolli-Pöllöstä, pupun huhuilevasta sielunkumppanista.

Paula Mela on järvenpääläinen kuvittaja, jonka kuvittajantaival kenties alkoi jo 6-vuotiaana päättäväisestä tokaisusta: ”Musta tulee satukirjan kuvittaja!”

Mela tunnetaan nostalgisista ja ilmeikkäistä kuvistaan lukuisissa lastenkirjoissa. Kuvitustöiden lisäksi hänen intohimonaan on keramiikka ja henkisyys.

Rokkiunelmien jahtaamisen rinnalla Pete on harjoitellut kirjoittamista tietokirjojen maailmassa. Päivätyönsä hän tekee kirja-alalla, ja iltahommat edelleen kitaran varressa Rokille ja Rollille uusia kokemuksia keräten.

6+ 5
Kuva: Uzi Varon Kuva: Uzi Varon

» Lohtukirja pienille ja isoille uhmaikäisille

Molli ja väärä jalka

Paha tuuli nipistelee Mollin jaloissa, murjottaa hännänpäässä ja saa olon tuntumaan kiukkuiselta. Mollin tekee mieli vain karjua ja polkea jalkaa. Tarvitaan pienen lukijan apua, että paha tuuli saadaan karkotettua ja Molli löytää hyvän tuulen. Mainio ja hihityttävän hauska kirja antaa lohtua jokaiselle pienelle ja vähän isommallekin uhmaikäiselle. Tuulet ja tunteet tulevat ja menevät.

Molli-sarjan perheen pienimmille suunnatut valloittavat kirjat käsittelevät lapsiperheille tuttuja tilanteita. Kirjaa puhaltamalla, kääntelemällä tai paijaamalla tapahtuu yhtä jos toista yllättävää. Toiminnallisen rakenteen ansiosta lapsi haluaa lukea kirjat yhä uudestaan.

KUVAKIRJAT
KATRI KIRKKOPELTO
6 Koko 215 x 215 mm | Noin 32 s, sid. | ISBN 978-952-354-868-8 | Kl L 85.22 | Molli-sarja | Ilmestyy 09/2023 2+

ISBN 978-952-354-570-0

ISBN 978-952-354-332-4

Katri Kirkkopelto on on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja sekä kirjoittanut useita valloittavia Molli- ja Piki-tarinoita. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Piki (2016), Molli ja maan ääri (2020) sekä Mustan Kuun majatalo (2022, kirjoittanut Reetta Niemelä) olivat Lastenja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina

Molli heräsi, venytteli ja heilutteli varpaitaan.

– Mmm..., Molli haukotteli ja pomppasi ylös.

Äkkiä Molli pysähtyi ja katsoi jalkojaan. Ensin toista ja sitten toista. Molli otti muutaman varovaisen askeleen.

– Väärä jalka! Molli parkaisi.

– Minä nousin ylös väärällä jalalla! Nyt on päivä pilalla!

MOLLI 10 VUOTTA!

Kirkkopellon luoma hauska, rutistettavan hellyttävä Molli-hahmo on ilahduttanut lukijoita jo kymmenen vuoden ajan. Molli on saavuttanut suuren suosion Suomessa ja maailmalla ja valloittanut niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäinen Molli-kirja ilmestyi vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia painoksia. Mollia on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi, ja teatteri Kurnuttavan Sammakon esittämät Molli-näytelmät ovat vetäneet täydet katsomot Turun kaupunginteatterissa.

ISBN 978-952-354-286-0

ISBN 978-952-354-502-1

ISBN 978-952-288-844-0

ISBN 978-952-354-118-4

ISBN 978-952-288-660-6

ISBN 978-952-354-669-1

UM I STAMYÖS!
7
Kuva: Milla von Konow

Molli får kvällsfnatt

Mollis bästa vän Lilla Sisu ska sova över. När det börjar bli läggdags, vänder deras kvällsfnatt allt huller om buller!

Det lilla gröna krypet försöker få Molli och Sisu i säng, men det är inte helt lätt! Krypet behöver den lilla läsarens hjälp: genom att skaka och tippa boken, kittla och klappa Sisu och Molli händer både det ena och det andra oväntade. Vad krävs för att få vännerna att äntligen somna?

Koko 215 x 215 mm | 32 s, sid. | ISBN 978-952-354-533-5 | Kl L 85.231 | Molli-sarja Ilmestynyt 2/2023 2+
KUVAKIRJAT 8 UN CO K S ÅPÅ SVENSKA!
KATRI KIRKKOPELTO

Carlos da Cruz on tehnyt useita kuvakirjoja sekä lastenromaanien, -tietokirjojen ja oppikirjojen kuvituksia vuodesta 2001 lähtien. Hän on opiskellut grafiikkaa ja sarjakuvapiirtämistä Ranskassa. Da Cruz tekee kuvia myös ranskalaisiin lastenlehtiin ja on erityisen kiinnostunut historian kuvittamisesta. Da Cruz asuu Espoossa.

Ainutlaatuinen Fufu

Fufu on jonkinlainen... Mikä se onkaan? Se osaa venyä ja vanua joka suuntaan kuin vaahtokarkki. Se pystyy muuttumaan kiveksi, joka pomppii villisti veden pinnalla, tai varvastossuiksi, joiden läpsyvää flipflop-ääntä se rakastaa. Se osaa KASVAA ja kutistua pikkiriikkiseksi.

Mutta mikä Fufu oikein on? Se ei ole itsekään ihan varma. Onko se kenties nelikulmio? Vai sittenkin kolmio? Tai ympyrä? Itseään etsiessään Fufu yrittää kaikin voimin muuntautua muiden muotoiseksi. Mutta lopulta se ymmärtää, että se ei voi olla kukaan muu kuin Fufu. Oma erityinen, ainutlaatuinen itsensä. Eikä se ole lopulta niin kovin vaikeaa!

Ihastuttavan uniikki ja koskettava kirja kertoo erilaisuudesta, suvaitsevaisuudesta, itsensä hyväksymisestä ja oikeudesta olla omanlaisensa.

Koko 210 x 210 mm | Noin 32 s, sid. | ISBN 978-952-354-856-5 Kl L 85.22 | Ilmestyy 10/2023 2+
CARLOS DA CRUZ
9
» Lupa olla erilainen!

» Lämmin tarina ystävyydestä ja onnen olemuksesta

Evelina Daciūtė on liettualainen lastenkirjailija. Aušra Kiudulaitė on palkittu liettualainen kuvittaja ja taiteilija.

EVELINA DACIŪTĖ – AUŠRA KIUDULAITĖ (kuvitus)

Onni on oranssi kettu

Joka päivä isä lenteli helikopterillaan, äiti valoi savesta kuppeja ja Petja haki leipomosta tuoreita pullia. Matkalla kotiin Petja tutkaili oudonmuotoisia kiviä, käppyräisiä juurakoita ja värikkäitä lintuja. Joskus eteen tupsahti myös yllätyksiä. Eräänä päivänä nimittäin leikkipuiston keinussa istui oranssi kettu. Eikä se jälkeen mikään ollut enää kuten ennen.

Värikäs, ainutkertainen tarina onnen olemuksesta. Herkän koskettava ja hauskasti vallaton kirja kutsuu lukijan pohtimaan, mikä tekee omasta olosta lämpimän pehmoisen, turvallisen ja onnellisen.

Teos on saanut lukuisia kuvituspalkintoja, mm. Bolognan lastenkirjamessuilla. Liettuan IBBY on palkinnut sen vuoden kauneimpana kirjana, ja Yhdysvalloissa sille on myönnetty Batchelder Award Lisäksi kirja on valittu White Ravenin lastenkirjavalioiden joukkoon.

Alkuteos Laimė yra lapė (Engl. Happiness is the Fox) | Englannin kielestä suomentanut Tanja Falk | Koko 260 x 250 mm Noin 48 s, sid. | ISBN 978-952-354-835-0 | Kl L 85.22 | Ilmestyy 7/2023

KUVAKIRJAT 10
4+

ALEXANDRA HELM (kuvitus) ja RUBY VAN DER BOGEN

101 yksisarvista

Ja kaikki mitä olet ikinä halunnut niistä tietää

Tiedät varmasti, että yksisarviset ovat upeita olentoja. Mutta tiesitkö, että ne ovat kaiken lisäksi erittäin leikkisiä ja hirmu hauskaa seuraa? Jokainen yksisarvinen on ainutlaatuinen – kuten ihmisetkin. Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia yksisarvisia: ne rakastavat mielikuvitusta ja vaistoavat sen jo kaukaa.

Tämä kirja on omistettu kaikille yksisarvisfaneille. Se tarjoaa tuiki tärkeää tietoa noista taianomaisista olennoista: niiden sarvimalleista, lempiruoasta ja kehon rakenteesta sekä yksisarvisvauvojen syntymästä. Se paljastaa myös, miksi yksisarviset syövät kikherneitä, miten tähtipöly vaikuttaa ja minkä vuoksi yksisarviset taikovat sateenkaaria. Astu yksisarvisten säihkyvään maailmaan!

Ruby van der Bogen asuu perheensä ja poninsa kanssa Alankomaiden Hornissa. (Kyllä, hän on varma, ettei poni ole yksisarvinen.)

Alkuteos 101 Einhörner und alles, was du über sie wissen musst!

Suomentaja Sanna Hytti | Koko 230 x 310 mm | Noin 32 s, sid.

ISBN 978-952-354-836-7 | Kl L 85.22 | Ilmestyy 7/2023

Alexandra Helm on saksalainen kuvittajagraafikko. Lastenkirjojen kuvittaminen on hänen lempityötään.

11
3+
» Taianomainen tietopaketti yksisarvisfaneille!

Sintti ja pullapuuhat

Mummolla on yllätys: tänään leivotaan! Sintti ja hänen ystävänsä Nekku ryhtyvät heti toimeen. Myös Humppa-koira on innokkaasti mukana. Touhua todellakin riittää. Vaan miksi keksit maistuvat erikoisilta ja pulla katoaa? Onneksi tärkeintä on tekemisen ilo, sen tietää Humppakin.

Valloittava perheen pienimpien kirjasarja kertoo arjen iloista ja ihmeistä. Hurmaavasti kuvitetut tarinat kehittävät sanavarastoa ja tukevat uusien taitojen ja asioiden oppimisessa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Sintti ja litsläts-päivä sekä Sintti siivoaa

VIRPI PENNA Koko 165 x 185 mm | Noin 32 s, sid. | ISBN 978-952-354-867-1 Kl L 85.22 | Sintti-sarja | Ilmestyy 10/2023 1+
12 KATSELU- JA KUVAKIRJAT

”Sintti on valloittava. Kuvitukset ja kirjan kieli on sopivan selkeää pienimmillekin lukijoille. –– Arkinen, mutta pienelle ihmiselle suurikin seikkailu tulee pureskeltua pala palalta ––. Pikkuinen kuvakirjatimantti!”

@kuvakirjavinkkaaja / Instagram

”Pienille opettelijoille tarkoitettu simppelin kokoinen kuvakirja on pirteä pamaus. Lyhyet tekstipätkät ovat rikasta kieltä ja kuvituksessa näkyy lasten riemu, ripsrapsropina ja väri-ilo. –– Suosittelen Sinttiä kaikille taaperoille tai sellaisiksi tahtoville.”

@aarrekirjasto / Instagram

Virpi Penna on monipuolinen ja arvostettu kuvittajagraafikko ja lastenkirjailija. Hänen hurmaavat ja oivaltavat kuvituksensa ovat loihtineet eloon monen lastenkirjan maailman. Pienten arki on tuttua Pennalle, sillä hän on työskennellyt myös päiväkodissa.

» Valloittava Sintti touhuaa nyt jauhopeukalona! 13
Kuva: Osmo Penna
UM I STAMYÖS! Sintti ja litsläts-päivä ISBN 978-952354-661-5 Sintti siivoaa ISBN 978-952-354-749-0

» Minua ei kutita OLLENKAAN!

ISBN 978-952-354-557-1

LESLIE PATRICELLI

Kutitus

Varokaa, täältä tulee KUTITUSHIRVIÖ! Mutta se ei haittaa, koska minua ei kutita OLLENKAAN. Paitsi hiukan polvista. Ehkä vähän kainaloista… Ja pikkuisen myös massusta…

Mikään ei ole ihanampaa ja kamalampaa kuin yhteinen kutitustuokio! Riemastuttavan värikäs ja hekotuttavan hauska kirja tuo hyvää mieltä, läheisyyttä ja iloa perheen yhteisiin hetkiin. Tämä kirja on luettava yhä uudestaan… ja välissä otetaan tietenkin pienet kutitukset. Iiks!

ISBN 978-952-354-654-7

ISBN 978-952-354-099-6

ISBN 978-952-288-602-6

Leslie Patricelli asuu kolmen lapsensa ja rumpalimiehensä kanssa Idahossa. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut useita suosittuja pienten kuvakirjoja, joissa on riemukkaat värit ja humoristiset tarinat.

14 Alkuteos Tickle | Suomentaja Rauna Sirola | Koko 180 x 180 mm | Noin 26 s, sid., pahvisivut, pyöristetyt kulmat | ISBN 978-952-354-855-8 | Kl L 85.22 Ilmestyy 8/2023 1+ KATSELU- JA KUVAKIRJAT
UM I STAMYÖS!

» Kuljeta työkoneita

JOHNNY DYRANDER

MUTKAMATKA

Työmaalla

Huristele betoniautolla ja kuljeta kaivuri työmaalle! Päristele puskutraktorilla ja mutkittele kuorma-autolla!

Jämäkässä pahvisivuisessa kirjassa on kiemurtelevia ratoja. Niitä pitkin pieni lukija saa kuljettaa monenmoisia työkoneita. Hauskojen huristeluhetkien lomassa voi bongata työmaalta monenlaista vilinää. Ja kun kuljettajalla on lepotauko, on aikaa tutkailla, mitä eri työkoneet tekevät ja missä sijaitsee ohjaamo, pakoputki, kauha tai puskuterä. Työkoneita ei voita mikään!

Alkuteos Make Tracks: Building site | Suomentaja Selma Öhman | Mutkamatka-sarja | Koko 200 x 230 mm | Noin 10 s, sid., pahvisivut | ISBN 978-952-354-858-9 | Kl L 85.22 / L 79.8 | Ilmestyy 7/2023 2+
Johnny Dyrander on monipuolinen ruotsalainen kuvittaja, joka asuu Tukholmassa.
hauskoilla reiteillä! 15

ELISA FERRO (kuvitus) – FELICITY BROOKS

Sormisokkelot

Etusormi valmiina? Matkalle siis! Kuljeta hiiri kotikoloonsa, etsi dinosaurukselle reitti luolaan ja ohjaa raketti takaisin maankamaralle. Seilaa merirosvojen aarteen luo ja pujottele karhun kelkalla rinnettä alas. Välillä on hauskaa myös mutkitella ja lähteä kiertotielle. Samalla voit noukkia pullopostit, etsiä kadonneen kumiankan ja kutittaa mäyrän hereille. Matkalla kohtaa monenlaista!

Pahvisivuisen kirjan aukeamilla kiemurtelevat urat houkuttavat tunnustelemaan eri teitä ja etsimään suorimmat reitit aina uudelleen ja uudelleen. Mikä voisikaan olla hauskempi tapa kehittää taitoja ja hahmotuskykyä. Tähän iloisen värikkääseen ja kosketusaistia kutkuttavaan sokkelokirjaan todella kannattaa tutustua!

1+

Alkuteos Fingertrail Mazes Suomentaja Sanna Hytti Sormisokkelot-sarja

Koko 215 x 248 mm | Noin 16 s, sid., pahvisivut ISBN 978-952-354-834-3

Kl L 85.22 / L 79.8 Ilmestyy 9/2023

16
KATSELU- JA KUVAKIRJAT

Etsintäkuulutus Kissat ja koirat ISBN 978-952-354-724-7

ETSINTÄKUULUTUS

Eläintarhassa

Löydätkö kenguruvauvat, viiksettömän hylkeen ja pingviinikaksoset? Minne katosi kamera, ja mihin joutui eväskori? Huomaatko lumipallolla leikkivän jääkarhun sekä hain, jolla on keltaiset hampaat? Entä hoksaatko hiiren, joka vilistää joka aukeamalla?

Tämä kirja tarjoaa riemukkaita yhteisiä puuha- ja etsintähetkiä. Sen sivut ovat täynnä eläintarhan vilinää ja lukuisia värikkäitä yksityiskohtia. Monenmoiset kysymykset houkuttavat löytämään, keksimään ja hoksaamaan. Ja ratkaisun voi tarkistaa kirjan takaa.

Kirjanen kulkee kätevästi mukana matkoilla ja mummolassa.

Alkuteos Look & Find Puzzles. Zoo | Suomentaja Kalle Nuuttila | Etsintäkuulutus-sarja Koko 170 x 240 mm | Noin 32 s, nid. | ISBN 978-952-354-860-2 | Kl L 85.22 | Ilmestyy 9/2023 2+
17
UM I STAMYÖS!
» Tarkkasilmäiset eläintenystävät huomio!
GARETH LUCAS (kuvitus) – KIRSTEEN ROBSON

» Oman elämäni tärkeimmät supersankarit!

YSTÄVÄKIRJAT 18

MERJA KALM – MIRA MALLIUS (kuvitus)

Superkaverikirja

Mitä sinä ällöät, ihailet tai toivot? Pidätkö enemmän kuusta vai auringosta, lenkkareista vai kumisaappaista, omenasta vai banaanista? Kumpi meistä herää aamulla aikaisemmin? Kumpi on rohkeampi uusissa tilanteissa? Mitkä ovat sinun supervoimasi? Entä minun?

Superkaverikirja on uuden ajan ystäväkirja kaikenlaisille ja kaikenikäisille ystäville. Ihastuttavan, täytettävän kirjan päähenkilöitä ovat kirjan omistajan ystävät ja läheiset. Jokainen voi valita aukeamavaihtoehdoista sopivan ja kertoa itsestään, haaveistaan, kokemuksistaan, ajatuksistaan, mieltymyksistään sekä yhteisistä jutuista kirjan omistajan kanssa.

Täytettävä kirja pohjautuu suosittuihin teoksiin Hyvä tyyppi – supervoimien käsikirja sekä Hyvä kaveri – ystävyyden supervoimat. Niiden tapaan se antaa tilaa huomata vahvuudet itsessä ja toisessa. Kirjan kansien sisään kertyy tarina oman elämän tärkeimmistä supersankareista. Se sopiikin lahjaksi paitsi kouluikäiselle, myös kaikille, jotka haluavat tallentaa elämänsä supersankarit yksiin kansiin.

40 s, sid. ISBN 978-952-354-870-1

Kl L 79.8

Ilmestyy 08/2023

lee muuttavansa maailmaa paremmaksi kirjoittamalla.

on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija, joka tunnetaan parhaiten suomalaisista eläinhahmoistaan korteissa ja kalentereissa sekä muissa paperituotteissa. Malliuksen kädenjälki näkyy myös monien kirjojen kuvituksissa.

Hyvä tyyppi ISBN 978-952-354-142-9

Hyvä kaveri ISBN 978-952-354-494-9

19
Mira Mallius Kuva: Uzi Varon Merja Kalm on Turussa asuva luokanopettaja, kouluttaja sekä oppi- ja tietokirjailija, joka haavei- Kuva: Uzi Varon Koko 180 x 220 mm
Noin
6+
STAMYÖS!
UM I

TIETOKIRJAT

» Räyh, karjaisi T-Rex!

James Maclain on englantilainen lastenkirjailija, joka ei Oxfordin yliopistossa opiskellessaan olisi arvannut päätyvänsä kirjoittamaan juuri lapsille. Hän on kirjoittanut lukuisia lasten tietokirjoja.

Marta Antelo on espanjalainen kuvittaja, jolla on kuvataiteen tutkinto Valencian ammattikorkeakoulusta, syntymäkaupungistaan.

ISBN 978-952-354-583-0

JAMES MACLAIN – MARTA ANTELO (kuvitus)

Et ikinä arvaa tätä kaikkea

DINOSAURUKSISTA

ISBN 978-952-354-723-0

Et ikinä arvaa, kuinka kovaäänisesti Tyrannosaurus rex pystyi karjumaan ja kuinka monta munaa sauropodi putkautti pesäänsä. Ja tiesitkö, että Stegosauruksella oli uskomattoman pienet aivot?

Suositun Et ikinä arvaa -tietokirjasarjan uudessa osassa tutustutaan hämmästyttäviin asioihin dinosauruksista. Selkeät kuvat, napakat tietotekstit sekä huumori pitävät mielenkiinnon yllä ja houkuttelevat tutustumaan hurjiin hirmuliskoihin ja niiden kiehtovaan elämään miljoonia vuosia sitten.

Alkuteos Lots of Things to Know

About Dinosaurs | Suomentaja

Selma Öhman | Et ikinä arvaa -sarja

| Koko 190 x 240 mm

64 s, sid. | ISBN 978-952-354-764-3

Kl L 55.4 | Ilmestyy 8/2023

20
4+ UM
I STAMYÖS!

» Kirjan täydeltä faktoja, jotka lyövät sinut ällikällä!

LAURA COWAN – ALYSSA GONZALEZ (kuvitus)

Et ikinä arvaa tätä kaikkea

AVARUUDESTA

Et ikinä arvaa, kuinka kauan lento Kuuhun kestää, miten avaruudessa käydään vessassa tai kuinka ihmeessä tiedemiehet ovat osanneet laskea koko taivaan tähdet. Ja tiesitkö, että hipihiljaisessa avaruudessa leijuu lumiukko ja että sade ei ole samanlaista joka planeetalla?

Et ikinä arvaa -tietokirjasarjan uudessa osassa tutustutaan hämmästyttäviin asioihin avaruudesta. Selkeät kuvat, napakat tietotekstit sekä huumori pitävät mielenkiinnon yllä ja houkuttelevat tutustumaan avaruuden ihmeisiin. Tämän värikkään kirjan kiinnostavat faktat lyövät taatusti ällikällä!

Laura Cowan on opiskellut kirjallisuutta Cambridgen ja Dublinin yliopistoissa. Hän on toiminut englannin kielen opettajana usean vuoden ajan.

Alyssa Gonzalez on freelance-kuvittaja, joka työskentelee studiossaan Kansas Cityssä. Hän on kuvittanut useita lastenkirjoja ja pitää pientä myymälää, jossa myydään paperitavaraa.

Alkuteos Lots of Things to Know About Space |
Et ikinä arvaa -sarja | Koko 190 x 240 mm | 64 s, sid. | ISBN 978-952-354-853-4 | Kl L 52 Ilmestyy 8/2023 4+ 21
Suomentaja Tuuli-Maaria Rauta

» Maailman mystisimpiä tosiasioita ja suurimpia salaisuuksia!

100 asiaa siitä mitä et vielä tiedä

Maailmassa on monia kiehtovia kysymyksiä, joihin ei vielä ole saatu vastausta. Kukaan ei tiedä, miksi universumi on vinksallaan, mikä on tupsupipojen alkuperäinen tarkoitus tai miksi lehmä toimii kuin kompassi. Tai minne vuoriston uumeniin kätkeytyy se kamera, joka voisi ratkaista sata vuotta vanhan arvoituksen.

Tieteilijät tekevät jatkuvasti löytöjä ja ratkovat avoimia kysymyksiä mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Siitä huolimatta on asioita, jotka jäävät ikuisiksi mysteereiksi, sekä salaisuuksia, joita ei kaikille kerrota. Niin, ja on toki myös asioita, joita emme edes halua tietää…

Suositun lasten tietokirjasarjan uusin osa esittelee 100 uskomatonta juttua: faktoja, kutkuttavia kysymyksiä ja muutaman huijauksenkin, joihin tiedemiehet ovat haksahtaneet. Mitä enemmän tiedämme, sitä paremmin ymmärrämme, kuinka paljon on sellaista, mistä meillä ei ole aavistustakaan.

SUURSUOSIKKI JÄLLEEN SAATAVANA: 100 ASIAA JOTKA HALUAT TIETÄÄ!

ISBN 978-952-288-351-3

100 asiaa valtameristä

ISBN 978-952-354-472-7

100 asiaa maapallosta

ISBN 978-952-354-138-2

100 asiaa historiasta

ISBN 978-952-288-930-0

100 asiaa luvuista, tietokoneista ja koodaamisesta

ISBN 978-952-288-987-4

100 asiaa jotka haluat tietää

ISBN 978-952-288-351-3

100 asiaa maapallon pelastamisesta

ISBN 978-952-354-337-9

100 asiaa musiikista

ISBN 978-952-354-651-6

JEROME MARTIN ym. – FEDERICO MARIANI ym. (kuvitus)
Alkuteos 100 Things to Know about The Unknown | Suomentaja Marketta Pyysalo | 100 asiaa -sarja Koko 170 x 240 mm | 128 s, sid. | ISBN 978-952-354-825-1 | Kl L03 | Ilmestyy 10/2023 6+
UM
STAMYÖS!
I
TIETOKIRJAT 22

KATIE DAYNES – DANIEL TAYLOR (kuvitus)

Minne kakka menee?

Fiksut faktat -sarja

Niin uskomatonta kuin se onkaan: maapallolla ei olisi elämää ilman kakkaa! Mitä kakalle sitten oikeastaan tapahtuu, kun vedämme vessanpöntön ja pökäle katoaa jätevesiputkistoon? Entä tarvitsevatko eläimet omia vessoja? Ja miksi eläinten jätökset näyttävät kaikki niin erilaisilta?

Kirjan kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset auttavat ymmärtämään, minne kaikki kakka menee ja kuinka uskomattomista, joskus jopa hiukan ällöttävistä syistä, kakka on erittäin hyödyllistä.

Fiksut faktat on laadukas sarja, joka valottaa maailman perusilmiöitä pienen lapsen näkökulmaan sopivasti.

Katie Daynes on englantilainen toimittaja ja lastenkirjailija.

Daniel Taylor on englantilainen kuvittaja.

Alkuteos Where does Poo go? Lift-the-flap, First Questions and Answers | Suomentaja Tanja Falk Fiksut faktat -sarja | Koko 190 mm x 215 mm | 12 s, sid., luukut, pahvisivut, pyöristetyt kulmat

ISBN 978-952-354-877-0 | Kl L 85.22 | Ilmestyy 10/2023

Miksi jakaminen on reilua?

ISBN 978-952-354-550-2

Mitä ystävällisyys on?

ISBN 978-952-354-475-8

Miksi eliöt kuolevat

ISBN 978-952-354-336-2

Miksi aurinko paistaa?

ISBN 978-952-354-289-1

Miksi tiikerillä on raidat?

ISBN 978-952-354-194-8

Mitä tunteet ovat?

ISBN 978-952-354-080-4

Mistä sade tulee?

ISBN 978-952-288-996-6

Mistä vauvat tulevat?

ISBN 978-952-288-990-4

Millainen on avaruus?

ISBN 978-952-288-928-7

Miten kasvit kasvavat?

ISBN 978-952-288-822-8

Miksi joskus pelottaa?

ISBN 978-952-354-722-3

23 » Voi kikkare sentään!
3+
UM I STAMYÖS!
PUBLIVA OY Sörnäistenkatu 1 00580 HELSINKI www.lastenkeskus.fi www.publiva.fi
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.