Page 1

RÉKA KIRÁLY

huomisesta


Almalle, Laralle, Liamille, Milanille ja Teolle

teksti ja kuvat

© réka király ja WSOY 2013

ISBN 978-951-0-40064-7 painettu eu:ssa


Réka király

huomisesta

werner söderström osakeyhtiö helsinki


Tänään on aivan tavallinen päivä. Vai onko? Ei ehkä sittenkään. Tänään mustikat ovat sinisiä jättipalloja. Tänään puunlehdet vaihtavat väriä.   Kulkeeko ketään tänään metsässä?


tänään Siili on äreällä päällä. Sen piikkeihin on jäänyt kiikkiin kaksi lehteä. Mitähän Hiiri aikoo? Ensin se menee tyhjin tassuin, sitten se tulee ämpärin kanssa. Jänis on tänään vilkas niin kuin joka päivä.   Entä Pöllö? Se miettii, miettii ja miettii… HUomisesta.


Pöllöllä on kumma kysymys. – Mitä huomenna oikein tarkoittaa? se kakistelee.

– Minäpä tiedän! Hiiri sanoo. – Ja siksi minun pitää nyt lähteä! huomenna on huomenna, ­joten mustikat on poimittava tänään. Ja niin se kiirehtii pois.


Muut ovat ihmeissään. ­ Eikö Pöllö tosiaankaan tiedä? – No tiedätkö sinä, mitä tänään tarkoittaa? Siili kysyy. – Totta kai tiedän! Tänään on ­ päivä, Pöllö vastaa ylpeänä.


Jänis yrittää selittää Pöllölle: – Eilen minä söin mehukkaita mansikoita, tänään syön ­jättisuuren kasan ruohoa, ja huomenna… tuota noin, ­minä en vielä tiedä, mitä minä syön huomenna…


– Antakaas, kun minä kerron! Siili aloittaa. – Eilen ­minulla kävi vieraita, me juttelimme ­kastemadoista. Tänään ­leikimme piilosta Jäniksen kanssa, ja huomenna... Apua, minäkään en tiedä, ­mitä huominen tuo!


– Ehkä keskellä yötä tapahtuu jotain, Siili kuiskaa. – Mutta me vain nukkua pötkötämme emmekä huomaa mitään. – Paitsi minä en nuku, huomauttaa Pöllö hiljaa. Siitä Jänis keksii: – Ollaan kaikki yökyöpeleitä!


He valvovat, ketään ei nukuta. Yö on hiljainen. Yö on sininen kuin mustikka! Ja vähän pelottavakin se on. Jänis siirtyy lähemmäs Siiliä ja Pöllöä. Milloin huominen oikein tulee?


Aamu koittaa jo. Silloin joku sininen lähestyy metsästä! Hui, onko se huominen? Kaikki pötkivät pakoon.


Pöllö on hämillään: mitä ­huomenna oikein tarkoittaa? Siili ja Jänis ­yrittävät ­selittää. Paitsi ­etteivät hekään tiedä, mitä huominen tuo ­tullessaan! Eläimet ryhtyvät ­yökyöpeleiksi ja päättävät odottaa ­huomista. Aamulla metsästä ­astelee jokin suuri ja sininen… Pieni suuri tarina siitä, miten ­ tänään vaihtuu huomiseksi ja odottavankin aika tassuttelee eteenpäin.

www.wsoy.fi l85.22 isbn 978-951-0-40064-7

Király, Réka: Pieni SUURI tarina huomisesta (WSOY)  

Mitä huomenna tarkoittaa?

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you