Page 1

markus majaluoma

wsoy


aiemmin ilmestyneet Hulda ja Jalmari Suu auki, Hulda, pottusammakko tulee! Hulda kulta, luetaan iltasatu! Hulda kulta, maailma on avara

Teksti ja kuvat Š markus majaluoma 2013 isbn 978-951-0-39594-3 Painettu EU:ssa


markus majaluoma

Päivä rannalla. Sehän on yhtä kivaa kuin elämä itse! lautturien laulusta

Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki


On aamu. Aurinko nousee taivaalle ja pian on kaikilla taas kuuma. Jalmari kurkkaa ikkunasta. – Hulda kulta, tänään vietetään riemukas rantapäivä! Kai muistat, mihin olet laittanut lapiot sun muut rantajutut? Kyllä. Kyllä Hulda muistaa.


Polkupyörä on sitten kiva keksintö! Sillä voi ohittaa kaikki muut ja saa parhaan paikan. – Hei, tästä pääsee rannalle!


Huh huh, rannalla polkupyörä ei ole enää yhtään kiva. Koiran mielestä taas kunnon hiekkakylpy on aina paikallaan. Prrrr! – Hau hau! Koira toivottaa ystävät tervetulleiksi rantaan.


Puun alla on ystävyksille hyvä paikka. – Hulda kulta, levittäisitkö selkääni vähän aurinkorasvaa? Jalmari kysyy. Hulda laittaa niin paljon kuin keltaiseen lapioon mahtuu. – Katso, Hulda! Leikkasin vesimelonin ja siitä tuli ihan kuin valaan suu. HUU, NAM NAM! Jalmari pelottelee.


Mutta Hulda ei pelkää valaita eikä mitään. Hän juoksee rantaan katsomaan kaloja. Hulda kokeilee isoa kalaa kepillä. Se on kaunis. – Haluatko kalan? kalastaja kysyy. – Saat sen, olet niin kiltti.


Hulda etsii kalalle kivaa kotia. Tädin kukkahattu on juuri sopiva. Siellä kala välkehtii kuin kultainen patsas keskellä puistoa. – Mikä on neljä kirjainta ja elää meressä? täti kysyy. – Kala, Hulda kuiskaa tädin korvaan. – Oikein! Oletpa sinä kiltti ja viisas lapsi!


Hulda juoksee kioskille. – Haluatko jäätelön? kauppias kysyy. – Tässä sinulle, kiltti tyttö. Tätikin haluaa jäätelön. Hänellä on vähän huono olo. – Miksi ranta tuoksuu tänään näin kamalasti sillille? hän ihmettelee.


Hulda tapaa hiekalla vanhan panssariravun. Tykkäisikö se jäätelöstä? Hups! Jäätelö putoaa ravun päähän. Herra Rapu saa sillä erää tarpeekseen rantaelämästä.


Hulda ja Jalmari viettävät päivän rannalla. Siellä riittää ihmeteltävää, on kaloja, on panssarirapuja, on kukkahattutätejä. Rannan hiekka on niin ihanaa, että sitä kannattaa ottaa aimo annos mukaan kotimatkallekin. Hulda kulta, tästä pääsee rannalle! on Hulda ja Jalmari -sarjan viides huisin hauska kuvakirja – juuri iltasadun mittainen tai ensimmäinen lukuelämys. Markus Majaluoman kirjoja on käännetty useille kielille.

l 85.22

isbn 978-951-0-39594-3 www.wsoy.fi

Majaluoma, Markus: Hulda kulta, tästä pääsee rannalle! (WSOY)  

Mitä kaikkea rannalla sattuu ja tapahtuu?

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you