Page 1

Maandbulletin Soefi Beweging juli en augustus 2010 “Als er een plaats is waar wij God kunnen ontmoeten, dan is het wel hier op aarde” (Hazrat Inayat Khan)

Activiteiten in juli en augustus en nog niet gepubliceerde activiteiten 2010 3 en 4 juli: Symposium t.g.v. het 100 jarig jubileum Universeel Soefisme. Thema’s: “Eenheid”en “Een weg naar binnen”. Aanmelden: sufiap@hetnet.nl. 4 september: dag voor inwijders in de AP (op uitnodiging) Zomerschool De zomerschool is dit jaar van 15 t/m 25 juli in Murad Hassil in Katwijk. Programma via www.soefi.nl of het alg.secretariaat. Op 14 juli is er een retraitedag voor moerieds en broederschapsleden. Soefidagen (open dagen) van 23 t/m 25 juli. Tijdens de komende Zomerschool zal er helaas geen kinderprogramma zijn i.v.m. ziekte. Parkeerbeleid Murad Hassil: Helaas heeft de gemeente Katwijk betaald parkeren ingevoerd voor het grote parkeerterrein bij de Murad Hassil (behalve op zondag). Gratis parkeren is wel mogelijk op de parkeerstroken aan de zuidkant van de Parklaan.

Retreat Delhi 17/m 24 november 2010: Ook dit jaar wordt onder leiding van murshid Nawab Pasnak weer een retreat gehouden in Delhi van 17 t/m 24 november. Het thema van dit jaar is: The oil, which keeps the light burning. De kosten hiervoor bedragen € 575. Dit is inclusief overnachtingen in het dargah retreathouse of een guesthouse vlakbij en alle maaltijden voor 10 dagen (retraite plus twee), fooien voor de staf, bijdrage voor het staff welfare fund (soort ziektekostenverzekering) en een donatie voor de dargah. Overnachtingen in andere, betaalbare, accommodatie is ook mogelijk. Aanbetaling van € 275 garandeert deelname, de rest kan worden betaald in Delhi. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Opgave bij Nirtan Pasnak <mailto:nirtan.amirmanzil@getmail.com.>nirtan.amirmanzil@getmail.com. Een uitgebreide uitnodiging kan aangevraagd worden bij Zebunnisa via e-mail zebunnisa.v@casema.nl.

Nieuws van de centra: Deventer: Nieuwe lokatie voor de Universele Erediensten: Rijkmanstraat 10, 7411 GB Deventer.

Groningen: 18 september: retreat o.l.v. murshid Nawab Pasnak voor alle moerieds van de centra Groningen en Friesland. Informatie bij centr.leider Groningen 050 5251519. Algemeen Secretariaat in de AP (informatie, administratie, bestelling boeken en CD’s) op maandag en woensdag: 10.00-13.30 uur: Jolien Bolling; dinsdag en donderdag van 10 – 13 uur: Jan van Workum), tel. 070 3461594 of sufiap@hetnet.nl.


Op 1 juni 2010 treedt Nawab Lint terug als administrateur van het Algemeen Secretariaat van de Soefi Beweging en van de Internationale Zomerschool. Hij wordt in deze 2 functies opgevolgd door ir. P.H. Popkema (Nadir), tel 0314-361449 (na 18.00 uur), email: popkemail@hetnet.nl. Nadir is moeried bij het Soefi centrum Arnhem en is werkzaam bij de gemeente Arnhem. Hij zal dit werk in zijn vrije tijd vanuit huis doen. We zijn Nawab Lint zeer dankbaar voor het vele werk dat hij heeft gedaan gedurende en zeer lange tijd en wij zijn blij dat thans Nadir Popkema dit werk van Nawab overneemt.

De website van de Soefi Beweging is: www.soefi.nl Vertegenwoordiger Sufi Ruhaniyat nl.: Arienne en Wim van der Zwan, Peace in Motion: 0049 22949937841; e-mail: samark@peaceinmotion.info Vertegenwoordiger Sufi Way, Elmer Koole, 0594 549863, website: www.sufiway.nl Vereniging Soefi Contact: Landelijk centrum en correspondentieadres www.soefi-contact.nl Vertegenwoordiger Sufi Orde Nederland: Kees Nafas Wagtmans; 013-4560228; kwagtmans@wanadoo.nl. Verzoek aan centrumleiders: Verspreid het maandbulletin zo veel mogelijk via email naar de leden van het centrum, maar ook door middel van kopieĂŤn op de boekentafel. Verzoek aan allen die op de hoogte willen worden gehouden van soefi activiteiten: Geef aub aan het Algemeen Secretariaat, email: sufiap@hetnet.nl, door als uw emailadres wijzigt/is gewijzigd. De Soefi Beweging stuurt zo veel mogelijk uitnodigingen voor bijeenkomsten en andere mededelingen naar u via de email! Dat bespaart heel veel kosten.

Let op! : Gegevens voor het maandbulletin e-mailen of per post sturen naar: Hamid ter Veld, Duinkampen 9, e 9765BA Paterswolde, tel. 050-3093322 e-mail: vjanjaap@xs4all.nl graag voor de 25 van iedere maand.

http://www.soefi.nl/attachments/174_maandbulletin%20SBN%20juli-augustus  

http://www.soefi.nl/attachments/174_maandbulletin%20SBN%20juli-augustus.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you