KESLA LASTBILSKRANAR OCH INDUSTRIELLA KRANAR SWE

Page 1

LASTBILSKRANAR OCH INDUSTRIELLA KRANAR

MATCHING

YOUR TALENT


MATCHING YOUR TALENT Kesla är den ledande experten inom lastbilsmonterade kranar och industrikranar. Med årtionden av fälterfarenhet vet vi hur tuffa arbetsförhållandena kan vara. Det är därför vi alltid sätter användaren i första rummet och erbjuder den bästa ergonomin och användarvänligheten för de tuffaste kraven. Oavsett vilken kompetens eller plattform du har är Kesla ett perfekt val med sina hållbara och användarvänliga produkter som exakt motsvarar dina krav.

Verktyg för att tillfredsställa riktiga proffs Vi på Kesla anser att föraren är kung. De bästa förarna är eftersökta proffs som kräver rätt verktyg för deras specifika behov.

Välkommen till det stolta Kesla-gänget!

Med detta i åtanke har vi utvecklat produktiviteten för våra kranar och den arbetsmiljö som de erbjuder för att tillgodose de bästa yrkespersonernas behov. Sedan starten 1960 har Kesla baserat sin verksamhet på att ta fram egna produkter. Under mer än 60 år har vi tillverkat tiotusentals kranar och exporterat dem till nästa 50 länder. Detta hade aldrig varit möjlig om vi inte förstått våra kunder behov och lyssnat på dem varje dag. Vi förstår att det är en stor investering som kräver mycket eftertanke. Därför är ingen fråga för liten för vårt försäljningsteam.


EN RAK KRANARM ELLER EN Z-KRANARM SOM SPARAR PLATS Utöver modeller med raka kranarmar innehåller KESLA-serien kranar med Z-kranarmar som tar mindre plats under transport.

EFFEKTIV DRIFT

ALTERNATIV FÖR UTRUSTNINGSSTYRNING

Hydrauliklösningarna på våra kranar är utformade för att vara rymliga. Detta gör att rörelserna går lättare och minskar bränsleförbrukningen. Den breda vinkelleden balanserar lyftkraften i olika kranarmspositioner.

Lastbilskranar från Kesla kan utrustas med högt säte eller hytt. Flera alternativ för båda varianterna är tillgängliga.

ÄNDDÄMPNING FÖR JÄMNA RÖRELSER

EGENSKAPER HÅLLBARHET Vi har tillgång till den senaste produktionsexpertisen och produktionsutrustningen, vilket vi drar nytta av för att säkerställa att våra komponenter har rätt mått och är kompatibla. Vi använder förstklassigt höghållfast stål (Strenx TM) till våra kranar. Vår linje för behandling av kranytor består av den senaste tekniken och garanterar en hållbar ytbehandling. Rören och slangarna på kranen är placerade inuti kranarmen för att skydda dem. Detta gäller även ledmekanismen mellan kranarm och förlängning.

ENKELT UNDERHÅLL Vid utformning av kranarna i KESLA 21-serien har man lagt stor vikt på enkelt underhåll. Detta framgår i många av de tekniska lösningarna och servicepunkternas placeringar. Kranarna kan även utrustas med centraliserad eller automatisk smörjning. Dessa lösningar, som även förbättrar kranarnas driftsäkerhet och hållbarhet, har uppskattats av våra kunder.

Änddämpning används för rörelserna för rotation, utskjut, hytthöjning och hyttsänkning på KESLA-kranar.

STÖDBEN För de flesta kranar kan köparna välja en separat stödbensbalk i stället för de inbyggda stödbensbalkarna, vilket ger ökad flexibilitet i karossen. Kranstödben finns med en mängd olika cylinderlängder och det finns många alternativa transportpositioner för benen.

DE FÖRLÄNGNINGSBOMMARNAS KONSTRUKTION Förlängningsbommarnas konstruktion är enkel och tillförlitlig. Slangarna skyddas inuti bommarna och de tar mindre än tio minuter att byta.

STYRSYSTEM Kranar från KESLA kan styras med hjälp av mekaniska eller elektriska styrlösningar. Det populäraste elektriska styrsystemet är KESLA proC.

STANDARDPELARE ELLER HÖG PELARE De flesta kranar med rak kranarm kan utrustas med en hög pelare utöver standardpelare, vilket gör det möjligt att använda lastutrymmet på ett effektivt sätt.


KRANAR

MED RAK KRANARM Kranar med rak kranarm från KESLA är kända för den traditionella lösningen med rak kranarm. Vårt sortiment innehåller kranar med rak kranarm från 9 tonmeter ända upp till 24 tonmeter. De lämpar sig särskilt bra för kapning i längder (CTL, cut-to-length) och de starkaste kranarna kan till och med hantera långa timmerstockar. Våra kranar är även populära inom flishuggsmatning och fasta industriella installationer.

Läs mer om sortimentet med kranar med rak kranarm


”VI VÄRDESÄTTER HÅLLBARHET MEST AV ALLT.” Frischfaser Karton GmbH tillverkar kartong. Företaget använder KESLA 2115-kranar. Utöver hållbarheten är företaget även nöjda med den bekväma hytten. Reinhold Moser, Frischfaser Karton GmbH


”DET ÄR SOM ATT SITTA I SOFFAN OCH JOBBA.” Transport Lucet Frouin transporterar timmer till lokala sågverk. Företagets senaste kran är en KESLA 2028 som kan hantera långa och tunga timmerstockar. Kranen har fått fina lovord för hur enkel den är att använda och för arbetsmiljön i hytten. Jean-Philippe Frouin, Transports Lucet Frouin SARL


”TRADITIONELL LÖSNING MED FYRA SPAKAR, FAST ELEKTRISK” Gröhn Transports kranar är 12-tonmeterskranar från KESLA med raka kranarmar. De senaste kranarna är utrustade med KESLA proC-styrsystemet som en lösning med fyra spakar, vilket har underlättat för förare som är vana vid traditionella reglage att gå över till elektriska reglage. Kari Gröhn, Gröhn Transport Oy

”TILLFÖRLITLIGHETEN ÄR A OCH O” Den kran som används i nuläget av Pejun Kuljetus har ett KESLA proC-styrsystem med fyra spakar, vilket möjliggör exakt anpassning till varje förares behov. Kranens utnyttjandegrad är hög, vilket är varför tillförlitlighet och bekväma arbetsförhållanden är viktiga. Jussi Pesonen, Pejun Kuljetus Oy

ammattilaisen työkalut


KRANAR

MED Z-KRANARMAR Kranar med Z-kranarmar är utmärkta alternativ när lastutrymmet måste utnyttjas optimalt. Därför är det ingen överraskning att kranar av Z-modell har ökat i popularitet år efter år. Vårt sortiment innefattar kranar med Z-kranarmar från 9-tonmeterskategorin. De största Z-kranarna kan tillfälligt nå en lyftkraft på 24 tonmeter. Z-kranar är perfekta som CTL-kranar, och de största modellerna kan även användas för att bearbeta hela trädstammar.

Läs mer om sortimentet med kranar med Z-kranarm


”25:E KESLA-KRANEN” Kuljetusliike Eskola har primärt använd kranar av Z-modell på grund av att lastutrymmet kan användas effektivare och att arbetsprocessen blir smidigare. Dessutom är transporthöjden lägre, vilket gör det lättare att köra under broar. Den senaste kranen är en KESLA 2212Z, med ännu bättre hydraulik. Pasi Eskola, Kuljetusliike Eskola Oy


”VI VAR TVUNGNA ATT HA EN Z-MODELL” …eftersom kranarmen kan fällas in bakom hytten. KESLA 2217Z-modellens perfekta storlek, enkla användning och stora lyftkapacitet samt hytten imponerade på entreprenören under inköpsfasen. Kranen styrs elektriskt med ministyrspakar, vilket tar ett tag att vänja sig vid efter mekaniska reglage, men är mycket lindrigare för axlarna. Kenneth Storbjörk, SK Trans Ab


“WORKS EXTREMELY WELL!” The company uses 14 KESLA cranes. The cranes are frontfold Z-cranes. This maximises the truck’s load space. KESLA cranes also boast superior lifting power and reach. Moreover, the hydraulic adjustments are great. And the drivers highly appreciate the cabin. Kari Malmstedt, KM Malmstedt Oy

”KVALITET, STYRKA, MANÖVRERING” Företaget använder fem KESLAkranar, en med Z-kranarm och några med raka kranarmar. Verkställande direktör Cameron Smith uppskattar eftermarknadssupporten och kranarnas höga kvalitet, styrka och goda manöveregenskaper. Fördelarna med en Z-kran är tydliga: effektivt utnyttjande av lastutrymmet och lägre transporthöjd. Cameron Smith, Sheffield & Co Ltd


ARBETA BEKVÄMT TRADITIONELLT HÖGT SÄTE ELLER HYTT? Kranförare är de bästa inom sin bransch. Därför kan de kräva förhållanden som underlättar deras arbete på bästa sätt.

TRADITIONELLT HÖGT SÄTE

Ett högt säte är ett bra alternativ för kortare arbetsperioder, och det kan även utrustas med väderskydd. Ergonomin kan förbättras ytterligare genom att man utrustar det höga sätet med det elektroniska KESLA proC-styrsystemet med två väderskyddade spakar och pedaler, om det behövs. För längre arbetsperioder är en hytt det bästa alternativet. Hytten skyddar mot väder och vind och är vanligtvis utrustad med en värmare och luftkonditionering eller en kylare. Hytter kan även utrustas med en mängd olika tillbehör som ökar förarkomforten och arbetseffektiviteten.

Visning i 360°

KESLA VISION STANDARD-

KESLA VISION HYTT

KESLA VISION XL HYTT

HÖGT SÄTE PROC

HYTT

Visning i 360°

Visning i 360°

Visning i 360°

Visning i 360°


VI REKOMMENDERAR ELEKTRISK STYRNING VARFÖR INTE TESTA ELEKTRISK STYRNING?

Fördelarna med elektrisk styrning går inte att förneka. Reglagerörelserna är små och lätta. Detta förbättrar ergonomin, i synnerhet för axlarna, vilka ofta överansträngs av mekaniska reglage. Rörelserna kan anpassas individuellt och inställningarna kan sparas under olika förarnamn, till exempel. Allt detta ger extremt hög precision, vilket leder till enastående produktivitet. Tveka inte att testa dem!

STYRNINGSMETODER I HYTTEN

Hytterna KESLA Vision och Vision XL ger fantastiska arbetsförhållanden. Fyra olika styrningsmetoder finns för hytten, och alla är baserade på KESLA proC-styrsystemet.

KESLA proC MINI 2

KESLA proC MAXI 2

KESLA proC MAXI 2 + 2

KESLA proC 4 + 2

STYRNINGSMETODER I ETT HÖGT SÄTE

Ett högt säte kan också kombineras med elektriska reglage. Två olika styrnings-

KESLA proC MAXI 2

KESLA proC MAXI 2 + 2

KESLA QUICK - mixa och matcha!

metoder finns för den öppna

Alla yrkesproffs har sina preferenser. Nu kan våra kranar anpassas till flera personer samtidigt när det gäller styrningsmetoder.

styrenheten, baserade på

För elektriskt styrda kranar kan man köpa ett KESLA Quick-system som gör det möjligt att växla mellan olika styrningsmetoder

KESLA proC-styrsystemet.

på 15 minuter. Alla fyra styrningsmetoder är tillgängliga för hytten, och två är tillgängliga för höga säten.

Titta på videon


GRIPAR KESLA PROG-GRIPAR

KESLA proG-serien med gripar erbjuder en optimal grip för alla KESLA-kranar. ProG-serien har timmergripar på 0,18–0,5 m2 och en mängd olika gripar med piggar för hantering av bioenergived och andra material. Griparnas utformning ger enkel och effektiv timmerhantering, och konstruktionslösningarna säkerställer enastående hållbarhet och tillförlitlighet.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

KESLA proG

KESLA proGE

Vikt (kg)

Yta (m2)

Arbetstryck (MPa)

Gripkraft (kN)

Maximal belastning (kg)

28

170

0.27

25

13

3 000

30

200

0.3

25

16

3 500

30E

245

0.21

25

18

3 500

35

215

0.35

26

16

4 000

40

265

0.4

26

21

5 000

40E3

300

0.25

26

21

4 000

40E

325

0.25

26

21

5 000

46

270

0.46

26

21

5 000

50L

225

0.5

26

17

3 500

50

280

0.5

26

21

5 000

50E

380

0.46

26

21

5 000

50E6

450

0.46

26

21

5 000

MÅTT

A (mm)

B (mm)

C (mm)

D (mm)

E (mm)

F (mm)

28

1 610

100

480

434

835

590

30

1 565

100

480

442

890

580

30E

1 630

70

510

500

820

570

35

1 570

125

480

442

950

615

40

1 990

140

540

503

1005

675

40E3

1 955

70

575

471

965

610

40E

1 955

70

575

561

965

610

46

1 955

140

540

503

1 055

660

50L

1 960

130

540

495

1 150

680

50

1 960

130

540

503

1 150

680

50E

1 980

140

575

561

1 120

675

50E6

1 980

140

575

561

1 120

675


TILLVAL Standardsteg

Specialsteg

Extrasteg 1, 2

Vågrörsats

Standardstegen har två fot-

Specialstegen liknar en stege

Extrastegen gör det lättare

Den fabriksmonterade vågrör-

fästen som kan placeras fritt på

och ger åtkomst till kranen i

att komma åt styrplatsen.

satsen innefattar alla rör och

stödbenen.

samtliga av stödbenens posi-

Plattformarna kan installeras

kablar som krävs för våginstal-

tioner.

på höger eller vänster sida av

lation.

kranen, och de passar kranar med både rak kranarm och med Z-kranarm.

Rotatorer Starka rotatormodeller är

Länkar och adaptrar

tillgängliga för KESLA-kranar:

Kranar i KESLA 20-serien har en

Baltrotors GR 12S eller Indexa-

80/35-länk och kranar i 21- och

tor GV12SA.

22-serien har en KESLink 60/45länk. En adaptersats finns till-

CE för lastkontroll KESLA CE är ett övervakningssystem för last- och transportpositioner som uppfyller relevanta EU-direktiv.

Enkel lastövervakning Innefattar övervakning av last och stödben, tiltsensorer, en nödstoppsknapp, reglage för lampor och det uppvärmda

gänglig för det senare alterna-

sätet, varvtalsjustering och

tivet.

två reglage för funktioner som kunden själv definierar.

”KESLA-KRANAR

DESIGNAS GENOM SAMARBETE.” Titta på videon


TILLVAL Avlastningsventil

Nödstopp

Låsventil

Dämpare

Avlastningsventilen aktiverar

Nödstoppsknappen kan

På Z-kranar håller låsventilen

Dämpare finns tillgängliga för

trycksatt oljeflöde från vrid-

installeras på stödbensbalken

kranen i position när den har

KESLA-kranarnas funktioner

kopplingsblocket till tanken.

som ett tillval. Den kan

kopplats bort från lastbilen.

för lyft och/eller rotation.

OPS-systemet kräver en avlast-

användas för att stoppa

De dämpar kranens rörelser

ningsventil för att fungera med

krandriften genom ett

och minskar belastningen på

hyttkranar.

knapptryck. Styrplatser har en

kranen.

Belysning

Lyftcylinderskydd

Stockstöd

Central smörjning

Scorpius LED-arbetsstrålkastare

Lyftcylinderskyddet är ett

Stockstödet underlättar

Regelbunden smörjning

från Nordic Lights finns

tillval som skyddar cylindern

hanteringen av hela stammar.

är viktig för att kranen ska

tillgängliga för hytter och

mot slag och repor.

Den kan installeras på på

fungera. Automatisk smörjning

öppna styrenheter från KESLA.

bommen och beroende

eller centraliserad smörjning

Öppna styrenheter och hytter

på kranmodell också på

från ett och samma ställe gör

är som standard utrustade med

vipparmen.

smörjningen enkel att utföra

två strålkastare. Ytterliggare två arbetsstrålkastare kan installeras på utskjutsbommarna som tillval.

(LINCOLN).

Produkter som visas på bilderna kan ha flera tillval. Kesla förbehåller sig rätten att göra ändringar.

nödstoppsknapp som standard


Ta en titt på videon

LÄS OM VÅRA ÖVRIGA PRODUKTGRUPPER: City-kranar - Kranar för skogsmaskiner - Skördarkranar - Flishuggar - Traktorlastare - Traktorhuggarvagnar

Kesla Oyj

Huvudkontor

Anläggning i Kesälax

Anläggning i Ilomants

Tfn +358 207 862 841

Kuurnankatu 24

Metsolantie 2

Teollisuustie 8

www.kesla.com

FI-80100 JOENSUU

FI-59800 KESÄLAHTI

FI-82900 ILOMANTSI

Ta en titt!