Copenhagen Jewish Film festival 2016

Page 1


Hvad kæmper vi for? Nogle kæmper for en stat – eller for indflydelse i en. Nogle kæmper for retten til et køn eller en identitet. Andre kæmper

om retten til et sprog eller ganske enkelt for en bedre tilværelse for sig selv og sine nærmeste.

I filmens verden ser vi sådanne kampe i hundredevis. Og således inviterer vi til den tiende Copenhagen Jewish Film Festival fra den 24. til den 28. februar 2016: Med voldsomme, kærlige, særlige og ærlige kampe i en mængde af relevante udtryk præsenterer vi festivalens hidtil mest kvalificerede program. Vores ønske er at præsentere alternative vinkler på genkendelige og ofte tabuiserede emner: Konflikten mellem israelere og palæstinensere, forældre/børn-relationer, ondskabens banalitet og filosofiens bidrag til populistiske emner. Inspirationen kommer bl.a. fra vores søsterfestivaler i New York, London, San Francisco, Montreal, Budapest, Warszawa, Berlin, Jerusalem og Haifa. Film vender ofte betragtninger på hovedet, sjældent er noget så sort/hvidt, som mennesker almindeligvis antager. Vi mødes, som sædvanlig, i mørket og kæmper sammen for at forstå den verden, vi lever i. Copenhagen Jewish Film Festival er et seriøst bud på brobygning gennem kultur og kunst. Det er vores håb at kunne hjælpe en stærkere samtale og et mere tolerant samfund på vej. Med festivalen ønsker vi at vise, hvordan et kurateret filmprogram kan bidrage til sameksistensen mellem flere kulturer, værdisæt og holdninger. Som altid byder vi på debatter, spændende møder med instruktører og meningsdannere. Ambitionen er at gøre Cinemateket til et højaktuelt slaraffenland af jødisk emner og oplevelser i fire hele døgn. Billetterne er sat til salg og koster 80 kr. (dog kun 45 kr. for medlemmer af Cinemateket). Læs mere om de forskellige arrangementer, debatter og ceremonier på festivalens officielle hjemmeside www.cjff.dk samt på festivalens facebookside facebook/Copenhagen-Jewish-Film-Festival.
‘Fouda’ brings the chaos of the West Bank to television

The Times of Israel , Jerusalem-based online newspaper

A hit TV series has found audiences among Israelis and Palestinians alike with its brutal honesty about the ugliness of war and ForeignPolicy.com the complexity of human life. Fauda: the show that makes Israelis like Hamas.

The Times

Hit TV Show ’Fauda’ Offers Angle on Conflict With Palestinians That Israelis Usually Prefer Not to See. haaretz.com