Page 1

Ibis grafika katalog slikovnica

2013/14


drage Knjige age Dr Kuhar . god., ka, 2012 fi a r g is Ib eki uvez 24 str., m Donaldson lia Tekst: Ju Axel Scheffler e: Ilustracij ešmir Krnic Kr Preveo:

0,00 kn

Cijena: 6

Drago Kuhar nije stvarno bio kuhar. Ali se zvao Kuhar, onako kako se netko zove Kovač ili Pek. On u stvari nije osobito volio kuhanje, ali je zato volio knjige, osobito jednu. A ona ga je, sasvim neočekivano provela kroz brojne druge knjige i vratila ga na kraju onamo odakle je i krenuo – u njegov ugodni naslonjač za čitanje...

Ova knjiga predstavlja putovanje kroz likove iz knjiga koje vole i djeca i odrasli. Dječak Drago Kuhar čita i priča o svojoj najdražoj knjizi o gusaru koji čita knjigu o Zlatokosoj. Taj obrazac ponavlja se s jedne na drugu stranicu sve dok se krug ne zatvori. U knjizi se može pronaći čitava lepeza likova od gusara i vila do knjiga s vicevima ili enciklopedije. Svako dijete pronaći će neki njemu najdraži lik iz knjige.


n

Grubzo

. god., ka, 2010 fi a r g is Ib z vrdi uve 20 str., t Donaldson lia Tekst: Ju Axel Scheffler e: Ilustracij ešmir Krnic Kr Preveo:

0,00 kn

Cijena: 8

“Kroz duboku šumsku tminu miš jedan u šetnju krene... Dopadne odmah se liji, čim vide oči ga njene.”

Pođite dublje u tu šumu i otkrijte što se dogodi kad taj pametni miš naiđe na lisicu, sovu, zmiju i gladnog GRUBZONA. Priča o snalažljivom mišu koji izmišljenim čudovištem plaši svoje neprijatelje prodana je u više od 4 milijuna primjeraka diljem svijeta. Grubzon je osvojio nekoliko nagrada za dječju književnost, a postao je i dio kazališnog repertoara na West Endu i Broadwayu. U nas je prvo izdanje rasprodano u trenu, ali Grubzon se ponovno vratio i ovo je prilika koju se ne smije propustiti.


div niji e j tm Najo du d. a Jura je silno želio da ne bude 4. go u gr 0 0 2 najneuredniji div u gradu. I tako je ka, vez u grafi jednoga dana, ugledavši trgovinu Ibis r., meki naldson er o t s D s velikim brojevima, odlučio da je 30 : Julia el Scheffl t s vrijeme da promijeni izgled. Otmjene Tek cije: Ax ir Krnic ra hlače, otmjena košulja, prugasta Ilust o: Krešm kn e Prev kravata i sjajne cipele učinili su Juru 3,00 6 : a sasvim novim divom. Ali putem kući, susreo Cijen je različite životinje koje su silno trebale njegovu pomoć i njegovu odjeću! Zagrebačko kazalište Trešnja ovu prekrasnu priču pretočilo je u predstavu koja je premjerno izvedena 2010. godine.

“Jura je bio div, najneuredniji div u gradu. Uvijek je nosio isti par smeđih sandala i istu halju punu zakrpa.”


ima Mjesta svima li na met . god., ka, 2012 Ibis grafi di uvez vr 28 str., t Donaldson lia u heffler Tekst: J : Axel Sc ic e ij c a r t s Ilu Krn Krešmir Preveo:

0,00 kn

Cijena: 6

Duhovita priča o vještici koja zajedno s mačkom leti na svojoj metli. No, zbog silne oluje i vjetra vještica izgubi svoj šešir, mašnicu, štapić... Na sreću, u traženju će joj pomoći pas, ptica i žabac, pod uvjetom da se i za njih nađe mjesta na njenoj metli. Ali što će se tek vještici dogoditi kada metla pod njihovom težinom pukne na pola? Saznajte u ovoj uzbudljivoj i veseloj slikovnici. Slikovnica Mjesta ima na metli svima (u originalu Room on the Broom ) prodana je širom svijeta u 2 500 000 primjeraka, poslužila je kao inspiracija mjuziklu na West Endu, a napravljen je i kratki film koji slijedi tekst slikovnice.

„Bijaše vještica jedna u nje dug šešir i mačka, kosa joj bijaše riđa, pletenica podugačka. Kako li se samo vještica ceri i mačka kako prede, dok jure vjetrovom stazom, na metlinom držalu sjede.”


Gru dije bzono te vo

Ibis 32 s grafika , Teks tr., mek 2004. t i : Ilus Julia uvez god., t Prev racije: Donald Axe son eo Cije : Krešmi l Scheffl r na: e 50,0 Krnic r

0 kn

„Jedne noći hrče Grubzon dok snijeg tiho pada, a Grubzonicu malu obuze dosada. Grubzonica bješe hrabra pa joj odmah sine da se iskrade iz grubzonske jazbine.” Nastavak Grubzona kojemu se ne može odoljeti. Ovoga puta lukavi miš još jednom je nadmudrio Grubzona i njegovo dijete. Saznajte što se događa kada znatiželja i dosada nagnaju Grubzonicu da se uputi u mračnu i duboku šumu. Ova višestruko nagrađivana slikovnica dvojca Donaldson - Scheffler obiluje smiješnim ilustracijama i simpatičnim jezičnim dosjetkama te će vam sigurno prirasti srcu.


a ica ., žic druž u P va god . 8 o 0 kit , 20 fika i uvez son a r g k r ld Ibis tr., me Dona cheffle s a S 32 t: Juli Axel rnic s K Tek racije: ešmir t r s Ilu eo: K 0 kn 0 v , e 0 Pr a: 6

n

Cije

„Pužica morska po hridi toj kola i more gleda i brod kraj mola. I dok je gledala uzdišuć od sjete, “o duboko more, o široki svijete, plovidbom da mi te proći!” govorila je u nemoći.” Ovo je priča o avanturama morske pužice koja je na leđima kita proputovala svijet. Zajedno su oplovili mora, morske dubine, ledenjake... Plovili su sve dok se jednoga dana kit nije nasukao na obali. Neočekivano, ali upravo je mala pužica bila ta koja je izbavila svoga velikog prijatelja iz nevolje. Ova jednostavna priča u stihovima djeci donosi poruku da se uz trud i predanost mogu postići veliki ciljevi, bez obzira kako mali sami sebi izgledamo.


Skučena kuća Ibis grafika, 2 009 24 str., meki u . god., vez Tekst: Julia Do naldson Ilustracije: Axe l Scheffler Preveo: Krešm ir Krnic

Što učiniti kad je kuća tijesna? Ova krasna bajka daje odgovor na Cijena: 60,00 kn to teško pitanje. U razgovoru u kojemu se stalno ponavljaju iste fraze, mudri starac staroj gospi daje duhovito rješenje kako da se u svojoj kući ne osjeća skučeno.

“O, starče mudri, pomoć mi pruži, kuća je skučena da jedva mi služi!” Ovo je prekrasna priča o malenom majmunu koji je izgubio svoju mamu i kreće u potragu za njom. U toj potrazi pridružuje mu se leptir koji ga vodi kroz džunglu. Leptiran stalno griješi jer ne zna da bi majmunčićeva mama trebala izgledati kao i njen sin. Naime, leptirova djeca uopće ne izgledaju kao on. Majmunčić na putu sreće razne neobične životinje i konačno pada u zagrljaj mami. Knjiga je pogodna za djecu najmlađeg uzrasta, ali i starija djeca u njoj uživaju pri svakom ponovnom čitanju.

„Izgubio sam mamu! - Ne plači mamunčiću, budi miran. Ja tražit ću s tobom reče Leptiran”

ajmun Mali m j brizi o u velik od., 2004. g a , a k fi a r g Ibis g ana knji n ir š a k , r. 28 st naldso ulia Do Scheffler J : t s k e T l ije: Axe Ilustrac rešmir Krnic :K Preveo 0 kn

Cijena:

52,5


Cijena 60 kn

Cijena 80 kn

Cijena 50 kn

Cijena 60 kn

Cijena 63 kn

Cijena 52,50 kn

Cijena 60 kn

Cijena 60 kn

Naručite knjige mailom ili telefonom. Plaćanje pouzećem ili bankovnom uplatom Ibis grafika d.o.o. • IV. Ravnice 25 • 10000 Zagreb tel. +385 1 2332020 • fax +385 1 2306609 info@ibis-grafika.hr • www.ibis-grafika.hr


Kęstutis Kasparavičius DAN

DA

JAGO

013 fika, 2 vez a r g s i iu Ib r., tvrd 110 st lustracije: us ii či Tekst s Kasparavi ačko r ti Kęstu : Mirjana B a l e v Pre ,50 kn

: 94

Cijena

Dan jagoda najduža je Kęstutisova knjiga.  Na 110 stranica nalazimo 23 priče koje opet opisuju stvari koje možemo primijetiti svakodnevno oko sebe. Ipak, Kęstutis Kasparavičius te stvari primjećuje i opisuje na drugačiji način. Snove, na primjer, drži zaključane u kovčegu, a na kući živi bršljan koji kroz otvoren prozor krade kolače. Praščić je vrhunski operni pjevač, a Krokodilčić je nesmotreno pomislio kako bi svijet bio puno ljepši lada bi sve bilo u znaku jagoda.


Ma

la z

ima Ibis 80 s grafika , Teks tr., tvrd 2013 i t i Kęst ilust uvez r Prev utis Ka acije: ela: spara Mir Cije jana vičius na: Brač 94 ko

,50

kn

Mala zima također je zbrika oslikanih pričica. Ovih 11 priča Kęstutis je posvetio nepoznatom, malom kukcu, koji ga je promatrao kroz pukotinu u podu dok je pisao ovu knjigu.  U tim pričama objašnjava nam kako su pande dobile crne mrlje, kako je prošao napuhani balon, kakvu su zabavu pronašle stvari davno zaboravljene u ormaru, kako se tuljani sunčaju na mjesečini i još nekoliko vrlo važnih stvari.


Zec

Mrk vus Veli Ibis ki g 64 s rafika, 2 t Teks r., tvrdi 013 uvez t i ilu Kęst utis stracije: K Prev ela: asparav Mirj Cijen ana ičius Brač a: 94 ko

,50 k

n

Zec Mrkvus Veliki još je jedna priča Kęstutisa Kasparavičiusa o kolačima i kolačićima, zecu Mrkviću i njegovoj silnoj želji da postane velik, debeo i jak, o somišljatoj zečici Franjici i njezinoj Specijalnoj umjerenoj dijeti od povrća.  Duhovita i poučna priča umjetnika Kęstutisa Kasparavičiusa o tome da je dobro i zdravo biti zadovoljan sobom, čak i ako si samo mali zečić Mrkvić.


Vrtla r

Flori jan Ibis g r 68 st afika, 201 r., tvr 2. go d. di Tekst i ilust uvez Kestu racije ti : Preve s Kaspara la: M vičius irjana Cijen Bračk a: 90 o

,00 k

n

Priča o medvjediću koji je živio u Zemlji Medvjeda. Bio je vrltar, a najdraže cvijeće bile su mu ruže. Uzgajao ih je u svim bojama i uvijek bi sve prodao jer su bile prekrasne. Jednoga je dana dobio narudžbu od Medvjeđe Kraljice da isporuči crnu ružu. Bio je u nevolji jer nije znao kako da je uzgoji. Naposljetku je pronašao upute za uzgoj crnih ruža, ali ... Još jedna knjiga Kestutisa Kasparavičiusa, koja je dobila nagradu za Najbolju dječju knjigu u Litvi. (2008.)


Nes

tala slik Ibis a g r 68 s afika , Teks tr., tvrd 2012. g i t i Kest ilust uvez od. r u a ti c ije Prev s Ka ela: spara : Mir Cije jana vičius na: Brač 90 ko

,00

kn

Ova knjiga umjetnika i pisca Kestutisa Kasparavičiusa i priča je i krimić i slikovnica. I sve istovremeno! Pozvani na domjenak, gosti razgledaju sliku „Pas čuvar“ koju je kućedomaćin – pas, profesor Adalbert – upravo nabavio. Slika iznenada nestaje!

Kęstutis Kasparavičius .. nagrađivani je litavski ilustrator i pisac zanimljivih priča za djecu, koje vole i odrasli. Osvojio je prestižne svjetske nagrade za svoje ilustracije, ali i za tekstove. Njegov prepoznatljiv stil osvojio je i hrvatsku publiku.


Bijeli U knjizi Bijeli slon Kestutis Kasparavičius prepričava četiri ljupke bajke. Ovdje se nalaze priče o dalekim zemljama. O tako dalekima da ih ne možeš vidjeti čak ni da se popneš na najviše drvo, ni kroz prozor na devetom katu nebodera. Čak ni dalekozorom... Priče su nešto duže nego u Budalastim i Kratkim pričama, ali prepoznatljiv Kestutisov stil ilustracija i pomalo „pomaknutih“ tekstova i ove priče čini neodoljivima. Priče koje se nalaze u Bijelome slonu: Papige, Kornjača i zec, Uglati čovjek, Bijeli slon.

slon

d., 11. go 0 2 , a afik Ibis gr tvrdi uvez , 70 str. lustracije: us ii či Tekst s Kasparavi ačko r ti Kestu : Mirjana B a l Preve 00 kn

: 90,

Cijena


Kra

tke prič Ibis e g 80 s rafika Tek tr., tvr , 2010 s d . Kes t i ilus i uvez god., tuti trac Pre vela s Kaspa ije: Cije : Mirja ravičiu na s na: 90,0 Bračko 0

kn

Po stilu i izvedbi nadovezuju se na Budalaste priče. U Kratkim pričama Kestutis Kasparavičius ponovno nas vodi u svijet stvari i bića koji pričaju, snivaju, imaju planove. Ove priče jesu kratke, ali nisu manje budalaste od onih prethodnih. A nisu ni manje zabavne. Dodajte tome još majstorske Kestutisove ilustracije koje nas svojim sadržajem vode u jedan neobičan svijet, a svojim stilom u sretno doba djetinjstva i dobili ste knjigu koja je jednako zanimljiva i mladima i starima i kojoj ćete se uvijek rado vraćati.


riče

Budalaste p

008. god. Ibis grafika, 2 vez 79 str., tvrdi u je: ci ra st Tekst i ilu ravičius a sp Kestutis Ka na Bračko Prevela: Mirja

Cijena: 90,00

U ovoj knjizi nalazi se 36 budalastih priča – priča o stvarima i životinjama iz naše svakodnevice, koje se ponašaju kao ljudi. Svaku priču, koja se nalazi na samo jednoj stranici, nadopunjuje ilustracija na susjednoj stranici. Zbog svog opsega, ali prije svega zbog originalnosti priča, jasnoga stila pisanja i prekrasnih ilustracija, knjiga je pogodna kao lektira za niže razrede osnovne škole Knjiga Budalaste priče proglašena je najboljom dječjom knjigom u Litvi 2005. godine.

kn


Mali vit

ez

Ibis grafi ka 32 str., tv , 2013 rd Tekst: Da i uvez niela Röm er Ilustracij e: Wechdor Susanne n Preveo: K rešimir K rnic

Cijena: 7

3,50 kn

Mali vitez ima veliki problem, ili bolje je reći, njegovi roditelji imaju problem. On se boji konja i ne usuđuje se jahati. Njegovim roditeljima to se nikako ne sviđa, jer glavna je osobina viteza da zna jahati. Nakon puno razmišljanja, Mali Vitez konačno je pronašao odgovarajuću životinju na kojoj može jahati. Bila je to dvorska koza. Otac nije bio zadovoljan, ali nije ništa rekao. Uskoro se pokazalo da je Mali Vitez dobro odabrao. Koza je bila jako pametna i svakoga dana sve se je više približavala konjima, s Malim vitezom na leđima. Sve dok se konačno nije popela na konja, a za njom i Mali vitez u strahu da ne padne.  Autorica Daniela Römer na najbolji mogući način uskladila je književne sposobnosti sa svojim stručnim znanjem u ovoj duhovitoj i poučnoj slikovnici o dječjim strahovima. Uz bogate i duhovite ilustracije Susanne Wechdorn, slikovnica “Mali vitez” gotovo da bi mogla poslužiti kao priručnik roditeljima za odgoj male djece..


Magarci Ibis grafika, 2013 32 str., tvrdi uvez Tekst: Adelheid Dahimène Ilustracije: Heide Stöllinger nic Preveo: Krešimir Kr Cijena: 58,85 kn

Knjiga “Magarci” priča je o dva tvrdoglava magarca koji se svađaju na svoju dvadesetpetu godišnjicu braka. Ljuti jedan na drugog odluče se rastati i sreću potražiti negdje drugdje. Međutim, nitko od njihovih novih partnera nije im iz nekog razloga odgovarao. Lutajući, još uvijek ljuti jedan na drugoga, sreli su devu koja je bila tužna jer nije imala nikoga. Ona ih je ukorila i rekla im da se prestanu tako glupo ponašati jer su savršen par. Iako to nisu htjeli otvoreno priznati, oboje su shvatili da su se toliko navikli jedan na drugoga, da ne mogu živjeti odvojeno. Knjiga je pisana u dvije razine. Ona za djecu lijepa je slikovnica s originalnom pričom i sjajnim ilustracijama. No, kada knjigu čitamo kao odrasli, pronaći ćemo u tekstu mnogobrojne igre riječi, primijetiti poman odabir životinja i britko ispričanu priču iz svakodnevnog života. Nakon tako dobro i duhovito ispričane priče, svaka posebno istaknuta pouka bila bi suvišna.


sova Sofija a snova c čuvari . god., a, 2012 k fi a r g Ibis ez tvrdi uv 28 str., raljka Milun Ko ić Tekst : aja Puš M : e ij c Ilustra Čerić 0 kn

Cijena:

70,0

Sofija je bila stara sova koja se dosađivala i prigovarala. Stari hrast,na kojemu je živjela, pomogao joj pronaći nešto što ju je razonodilo, a drugima donijelo veselje. Sofija je počela pričati priče i slati ih djeci za laku noć. Sofija je prestala tužno hukati, a djeca su mogla zadovoljno zaspati, bez straha od mraka. I na kraju ove slikovnice nalazi se pjesmica s notnim zapisom koja ukratko prepričava sadržaj priče.


akljaj

k Zmaj Š

od. 2011. g , a k fi a r Ibis g ez tvrdi uv 28 str., raljka Milun Ko Pušić Tekst : e: Maja ij c a r t s Ilu Čerić 0 kn

Cijena:

70,0

Vilinski Trik Ibis grafi ka 20 str., tv , 2008. god., rd Tekst : Ko i uvez raljka Mil u Ilustracij e: Maja P n ušić Čerić

Cijena: 5

5,00 kn

Ova priča govori o tome što se događa sa snjegovićima kada dođe proljeće i snijeg okopni.

Ovo je ljupka priča o prijateljstvu između zmaja i mrava koji su pronašli zajedničku ljubav – glazbu. Na kraju slikovnice nalazi se pjesmica s notnim zapisom, koja ukratko prepričava priču.


ECI, PE CI, Dječje b PEC ro popijev jalice, ke i igre Ksenija B ur Ilustracij ić-Sarapa e: Mirosla v Huzjak Ibis grafi ka 86 str. + , 2006. god. audio CD , meki uvez

Cijena: 9

5,00 kn

Četrdeset brojalica, popijevaka i igara za djecu predškolske i ranije školske dobi. Pjesmice su u knjizi posložene prema svojoj složenosti – od najjednostavnijih ritmičkih brojalica, do složenijih, međunarodno poznatih pjesmica. Komplet obuhvaća ilustriranu pjevanku i CD. Pogodno za slušanje u višim vrtićkim grupama kao i za nastavu glazbene kulture unutar razredne nastave. Također može poslužiti i kao pomagalo za više razrede osnovne škole u razvijanju ritma i uvježbavanje osnovnih melodija.


RADOS T SVIJET U SVOM Nikolinjs Osam popijevki vezanih uz ke i bož p ićne blagdan Sv. Nikole i dvanaest opijevke božićnih popijevaka. Svaka K senija Bu r je popijevka snimljena u Ibis grafi ić -Sarapa ka, 2003 suvremenom aranžmanu na 40 . god., str. + au CD-u. meki uve dio CD z ilustacije u boji Cijena:

110,00 k n

Sve popijevke snimljene su u dvije izvedbe – volkalno-instrumentalna i instrumentalna, što omogućuje rad s djecom i pjevanje na matricu. Prikladno za dječje vrtiće, igraonice, niže razrede osnovne škole.


Naručite knjige mailom ili telefonom. Plaćanje pouzećem ili bankovnom uplatom. Posjetite nas u našem uredu! Ibis grafika d.o.o. IV. Ravnice 25 10000 Zagreb tel. +385 1 2332020 fax +385 1 2306609 info@ibis-grafika.hr www.ibis-grafika.hr

Ibis katalog slikovnica 2013/2014  
Ibis katalog slikovnica 2013/2014  

http://katalozi.net/ibis-grafika