Page 11

KARHU 11

Kuvat Mika Peltola

Jari Multisillan ja MPK:n koulutuspäällikön Antti Koskelan, jotka kertoivat ajankohtaista omilta toimialoiltaan. Iltapäivän ohjelmassa oli ampumakilpailuja ja muita toiminnallisia tehtäviä. Tilaisuus oli maksuton ja kaikille avoin. Osallistujia oli yhteensä 50, heistä kolme neljäsosaa reserviupseereita ja reserviläisiä. Eversti Rajala kertoi Niinisalon varuskunnan vaiheista sen perustamisvuodesta 1935 tähän päivään. Ajan saatossa varuskunnan toiminnot ovat kokeneet monia hallinnollisia muutoksia, niistä viimeisin mutta ei vähäisin on Tykistöprikaatin liittäminen osaksi Porin prikaatia. Erityisesti eversti Rajala pahoitteli sitä, että tällä hetkellä Niinisalon varuskuntaan ei ole sijoitettu yhtään everstin virkaa, vaikka Porin prikaatissa on yksi kenraalitason virka ja kaksi everstin virkaa! Kapteeni Ruisniemi selvitti ansiokkaasti tämän päivän toimintoja Niinisalossa tykistön koulutuskeskuksena ja varusmiesten kouluttajana.

Niinisalon varuskunnan ex-päällikkö eversti Olavi Rajala, hänestä vasemmalla MPK:n koulutuspäällikkö Antti Koskela, oikealla kapteeni Matti Ruisniemi.

Tulevia tapahtumia 2020

1) Retket Piirin perinnetoimikunnan tavoitteena on järjestää ensi vuonnakin perheretki historialliseen maanpuolustuskohteeseen Länsi- tai Etelä-Suomessa. Tietenkin odotamme saavamme osallistujia enemmän kuin viime kesänä. Kovasti toivottavaa olisi voida tutustua myös sotilaalliseen kohteeseen esim. lähivaruskunnissa. Yksittäisillä yhdistyksillä sellaiseen tuskin on edellytyksiä, mutta piiritasolla se lienee mahdollista, jos osallistujia on riittävästi.

Reserviläiskiväärin takana aktiivi reserviläinen Jorma Kamppi, ohjaaja Ville Pohjola.

2) Perinteisen Reserviläispäivä Perinteinen piiritason Reserviläispäivä järjestetään elokuussa Laviassa 14. kerran. Ohjelma on luonnollisesti vielä avoin, mutta entiseen tapaan pääpuhujaksi tavoitellaan arvostettua everstitason esiupseeria, ja iltapäivällä järjestetään ampumakilpailuja ja muita kenttätapahtumia. Tavoitteena on sisällyttää ohjelmaan myös historiallinen osuus. Reserviläinen Esa Sarpoman (80+) käsikranaatti on lähtenyt, ohjaaja Ka-

3) Hengellinen tapahtuma ri Laurikainen. Mahdollisuuksien mukaan itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus toteutetaan jossakin Satakunnan kirkossa (Kiikoinen, Lavia, Suodenniemi, tai joku PAULI YLITALO muut) niin, että reservipiireillämme on siinä näkyvä osuus.

Perinnetoimikunnan pj ASKO KNUUTILA Perinnetoimikunnan vpj

Profile for Karhu

Karhu  

Karhu  

Profile for karhu3