Page 1

KALEVAN PIKKUVELI

TORSTAINA 20. LOKAKUUTA 2016 Kaleva.fi/Kale

MUKANA T E K R A M Y T CI & XXL-LIITE

OULULAISTA OSSAAMISTA

Jukka on sormusten herra sivut 16 – 17

PERIAATTEEN IHIMINE: Lukiolainen jalkapannassa s. 4-5  | REISSUSA: Omatoimimatka Kuubaan s. 13


2

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

KATOPPA! Kalevan julkaisema kaupunkilaisen lehti Kale! ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Lehteä jaetaan Oulun seudulla 30 000 kotitalouteen sekä lisäksi telinejakeluna. Kalen! digitaalista näköislehteä voi lukea Kaleva.fi:stä sekä eKalevan tilaajat eKalevasta. Maksuton kaupunkilaisen lehti haastaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kale! odottaa lukijoiltaan juttuideoita ja kuvia. Lisäksi Kale! julkaisee Kalevan ja Kaleva.fi:n sisältöjä.

2

Kale!

1. vuosikerta Kyösti Karvonen vastaava päätoimittaja Susanna Lähdesmäki 040 5612 490 tuottaja Minna Kuitula, AD Erja Liimatainen, taitto Taneli Kärki, kannen kuva Toimitus Lekatie 1, 90401 Oulu kale@kaleva.fi www.kaleva.fi/kale Paino Kaleva Oy ISSN 2343-2322

ILIMA VUOSI SITTE OULUSA

PERIAATTEE IHIMINE 

s. 4–5

Oululainen lukiolainen ja totaalikieltäytyjä Sampo Heikkinen, 19, tuomittiin 173 päivän valvontarangaistukseen. Hän käy lukiota valvontapanta jalassaan ja elää tarkkojen aikataulujen mukaan.

AVOJALAKANE

s. 6

Aikuisena opiskelu on hienoa. ”Sitä aivan häkeltyy kaiken sen tiedon äärellä, ja ihmettelee, että onko minun mahdollista omaksua tämä kaikki. Ja kun sitten huomaa oppivansa uutta ja vierasta, on olo suorastaan ylypiä.”

OULULAINE IHIMINE 

s. 8–9

Oululainen popräppäri Sana eli Sanna Rönnberg julkaisi viime perjantaina Haava-nimisen kappaleen, joka on taiteilijan henkilökohtaisin. Hänen paras ystävänsä kuoli kesäkuun alussa päihteisiin.

REISSUSA 

s. 14

Sisarukset Iida ja Fanni Moilanen lensivät Aeroflotilla Moskovasta Havannaan Kuubaan. Kommunistinen hallinto ja karibialainen kulttuuri tekevät Kuubasta hyvin erilaisen matkakohteen.

OULULAISTA OSSAAMISTA s. 16–17 Oululainen kultaseppä Jukka Räsänen on Vuoden kaunein sormus 2016 –kilpailun finalisti. Hän on käsityöläinen, taiteilija ja varsinkin asiakaspalvelija.

SAA SANUA 

s. 19

Kale! kysyi viime viikon kallupissaan, joko nää poltat jouluvaloja. Aika monella valot palavat, mutta ne eivät ole jouluvalot. Kausivaloilla tuodaan helpotusta syksyn pimeyteen.

KALLUPPI

Joko nää poltat jouluvaloja?

Mulla pallaa kausivalot. Puuskittaista tuulta, pilvistä, pieniä sadekuuroja, +100C.

Jouluihiminen polttaa jouluvaloja.

Mulla pallaa enimmäkseen pärreet.

Syökkö nää kompiaisia? Vastaa osoitteessa Kaleva.fi/kale


3

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

& yer a S an

lds e i h ry S Hen

N E E L E I I P N E M ew

L enry

H

ath

on is, J

ng o r es W

The

t Go a h T y a l P

ka s u a h n ä m ö t Hillit TUUS U U A I D E M KO n! u u l u O a t s o o Lont .2017 1.3 ENSI-ILTA 1

KEVÄÄN UUSIEN NÄYTELMIEN LIPUNMYYNTI ON ALKANUT RAKASTAKAA! - Jacques Brelin lauluja rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta. Ensi-ilta 28.1.2017 KULTAKAUSI - Komedia kansakunnasta tuuliajolla. Ensi-ilta 19.1.2017 LIPUT teatteri.ouka.fi | p. 0300 472 333 (0,51€/min + pvm)


4

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

PERIAATTEE IHIMINE

Sampo

Heikkinen

Toisaalta tämä on hyvää itsetutkiskelun aikaa, ja vakaumuksellisesti en kadu päätöstäni.”


5

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

PERIAATTEE IHIMINE

Lukiolainen jalkapannassa Totaalikieltäytyjä Sampo Heikkinen, 19, tuomitiin 173 päivän valvontarangaistukseen

Anssi Karjalainen, Teksti Teija Soini, Kuvat

– Minkä takia minä sain kovimman mahdollisen valvontarangaistuksen, jonka voi saada Suomessa? Hakkasinko kenties vasaralla tohjoksi bussilastillisen taaperoita? Vai paljastuinko Pohjois-Korean salaiseksi agentiksi? Ei – minä, Sampo Heikkinen, olen totaalikieltäytyjä. Näin esittäytyy 19-vuotias Sampo Heikkinen Youtube-videollaan. Oululainen nuori mies on juuri aloittanut 173 päivän mittaisen valvontarangaistuksensa suorittamisen. Hän kieltäytyi menemästä sekä armeijaan että siviilipalvelukseen ja elää seuraavat puoli vuotta tarkasti aikataulutettua ja rajattua elämää elektroninen valvontapanta jalassaan. Ajatus totaalikieltäytymisestä syntyi Heikkisellä jo muutama vuosi sitten. – Yläasteella aloin ensimmäisen kerran miettiä asiaa. Tajusin, että jossain vaiheessa tulee ikä vastaan, jolloin minun pitäisi mennä armeijaan. Ajattelin, että se on epäoikeudenmukaista ja haluan vastustaa sitä, Heikkinen muistelee. Hänen suunnitelmiinsa tuli kuitenkin myöhemmin muutos. – Tulin toisiin ajatuksiin välillä, kun esimerkiksi isäni sanoi, että totaalikieltäytymisestä joutuisi vankilaan ja rikosrekisteriin tulisi merkintä. En halunnut keskeyttää lukiota vankeuden vuoksi. Viime syksynä Heikkinen tutustui kutsunnoissa toiseen totaalikieltäytyjään. Ilman häntä, Heikkisen päätös olisi voinut olla toisenlainen. – Kutsunnoissa istuin sattumalta toisen totaalikieltäytyjän viereen. Hän selitti, ettei

tuomiosta saa merkintää rikosrekisteriin ja vaihtoehtona on myös valvontarangaistus. Päätin, että totaalikieltäytyminen on juttuni. Heikkisellä on vahva näkemys asevelvollisuudesta ja siitä, mitä se edustaa hänelle nyky-yhteiskunnassa. Hän kokee, että siviilipalvelus olisi yhtä lailla rangaistus. – Syy, miksi vastustan armeijaa, on sen epädemokraattisuus. Siinä pakotetaan puolet kansasta käymään ”miehistymisen kesäleiri” sukupuoleen perustuen. Se on jo vanhentunut käsitys ja viimeinen suuri epätasa-arvo sukupuolen kannalta Suomessa. Sivariin menemällä olisin antanut tukeni vastustamalleni järjestelmälle. Lähipiiri on tukenut Heikkistä päätöksessä. Isovanhemmille päätös oli kaikkein vaikein ymmärrettävä, vaikka Heikkinen painottaakin olevansa isänmaallinen siitä huolimatta, ettei hän mene armeijaan.

ei esimerkiksi ole vapautta lähteä ulos silloin kun haluan. Minulle tehdään pistotarkistuksia esimerkiksi koulupäivien aikana. Lisäksi kauppaostokset on suunniteltava tarkkaan aina, kun sinne pääsen. – Pelottaa, että ahdistun neljän seinän sisällä. Toisaalta tämä on hyvää itsetutkiskelun aikaa, ja vakaumuksellisesti en kadu päätöstäni. Täytyy ottaa vain päivä kerrallaan, Heikkinen hymyilee. Heikkinen haluaa nostaa keskustelua aiheesta ja on siksi päättänyt kuvata videoita elämästään koko valvontarangaistuksen ajan. – En pyri olemaan hyökkäävä aiheen kanssa, mutta tulen pysymään äänessä ja haluan tuoda epäkohtia esille. Sampo Heikkisen Youtube-kanava: Sampomme

Elämä valvonnan alla on hyvin rajattua. Heikkisellä on tarkat aikataulut, joita täytyy noudattaa koko puolen vuoden ajan. – Tämä muuttaa aika paljon elämääni. Olen luonteeltani spontaani, ja nyt minulla

En pyri olemaan hyökkäävä aiheen kanssa, mutta tulen pysymään äänessä ja haluan tuoda epäkohtia esille.”


6

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

Hoksaakko nää? Heikki Törmänen

Nyt on komia kolovi! Tämä profiili ja komia kolovi on kaikille tuttu ja niiden omistaja on kaikkien kaveri. Hän on oululaisista oululaisin ja ehkä tunnetuin kaupunkilainen. Hoksaakko nää, kuka ja missä on hänen vahtipaikkansa?

Kale! testaa lukijoittensa muistia Hoksaakko nää? –kuva-arvoituksessa

Merja Puolanne-Törmälä

Arvoituksen ikkuna katselee kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Heinätoriin koulun seinässä Heinätoriin puistoon. Arvoituksen osasivat ratkaista Jani Taipaleenmäki, Helga Kumpulainen ja Pauli Ahmala.

1. Osallistu kuvavisaan ottamalla kuva jostakin yksityiskohdasta kaupungilta ja lähetä se Kalelle! Muista lähettää kuva myös kokonaisuudesta, johon yksityiskohta kuuluu.

4. Julkaistusta kuvaarvoituksesta maksetaan kuvaajalle 20 euron palkkio. Sen maksua varten kuvaajan on liitettävä viestiin mukaan myös tilinumeronsa ja yhteystietonsa.

2. Kerro toimitukselle, missä kuvaamasi kohde sijaitsee.

5. Jos hoksaat oikean vastauksen kuvaarvoitukseen, lähetä se Kalen! sähköpostiin osoitteella kale@kaleva.fi

3. Lähetä viestisi ja molemmat kuvat osoitteeseen kale@kaleva.fi

AVOJALAKANE

Hyppää epämukavuusalueelle ja ala oppia Menin lukioon. Se tuntui hassulta kolmentoista vuoden jälkeen. Sitä oli ihan ihmeissään, että kuinka nuorilta ja vielä pieniltä lukiolaiset tuntuvatkaan. Kun silloin itse lukiolaisena sitä oli jo ihan isoa ihmistä. Tuli täysi-ikäiseksi ja sai ajokortin. Kävi kapakassa ja pääsi äänestämään. Mutta niin kai se menee, ettei sitä omaa nuoruuttaan tai vanhuuttaan oikein itse hoksaa. Aina on joku nuorempi tai vanhempi. Näin aikuisena opiskelu on erilaista kuin silloin teininä. Ennen kaikkea se on hienoa. Sitä aivan häkeltyy kaiken sen tiedon äärellä, ja ihmet-

telee, että onko minun mahdollista omaksua tämä kaikki. Ja kun sitten huomaa oppivansa uutta ja vierasta, on olo suorastaan ylypiä. Nykyään puhutaan elinikäisestä oppimisesta. Se saattaa helposti unohtua pyykkivuorta valloittaessa ja viikon ruokalistaa tuskaillessa. Jokainen voi helposti rutinoitua arkeensa, eikä hoksaa edes kaivata mitään muuta. Mutta jos vain on mahdollista nipistää itselleen muutama tunti viikossa, kehotan tekemään sen heti. Oulussa ei nimittäin mahdollisuudet lopu. Meillä on kaksi kansalais-

opistoa, aikuislukio, harrastus- ja järjestötoimintaa, viikonloppukursseja sekä avoimia luentoja. Tutustuessa vaihtoehtojen yltäkylläisyyteen ongelmaksi muodostuu valinnanvaikeus. Tärkeintä on tietää, mitä tavoittelee. Haluaako osata tilata ensi kesän lomamatkalla aperitiivin italiaksi vai vihdoin selättää kesken jääneen derivoinnin. Haluaako oppia seisomaan käsillään tai uimaan sata metriä. Katua ei tarvitse, oppi ei ojaan kaada. SAARA KÄRKI


7

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

UUTISMAISTA

TERVETULOA MAKUJEN KOTIIN!

KÄ RÖN Ä 2.10. TIPÄIV 2 A T L LEN U S KON HUIPPUEDULLISESTI HERKUSTA

TO-SU

LIHAPALVELUSTA Rönkä pohjoissuomalainen kokonainen naudan sisäfile

19,95 /kg

HUIPPUEDULLISESTI HERKUSTA

TO-SU

Mummon Ranskanperunat 450 g (8,45/kg)

0,29 /pss

Norm. 0,99/pss. Max 4 pss/talous.

Norm. 49,90/kg.

JUU S SUO TOSEUR SITT A ELEE

JUUSTOPALVELUSTA JUUSTOHERKKUJA ÅLANDSMEJERIELTÄ:

Saara Aalto lauloi X Factorin kymmenen parhan joukkoon

KALAPALVELUSTA Hätälän nieriä, Norja

9,95 /kg

HUIPPUEDULLISESTI HERKUSTA

TO-SU

Norm. 18,90/kg.

Old Amsterdam

25,90 /kg Brie Coeur de Lion

JUUSTO-

SUOSIKKIMME

21,90 /kg

2 JULKAIST

Saara Aallon tie kymmenen parhaan joukkoon Britannian X Factorissa ei ole ollut helppo. Hän on ollut pudotusuhan alla useita kertoja, mutta selvinnyt silti aina jatkoon. Näin Aallon taival X Factorissa on edennyt: Alkukarsinta: Saara Aallon ensimmäinen esiintyminen nähtiin Britannian X Factorissa elokuun lopussa, kun hän lumosi tuomarit alkukarsinnoissa haastavalla Sian Chandelier-kappaleella. Aalto kertoi karsintojen yhteydessä nähdyssä insertissä toivovansa X Factorin siivittävän hänen uransa kansainväliseen nousuun. Bootcamp: Seuraavan kerran Aalto ihastutti syyskuun puolivälissä nähdyssä jaksossa, kun hän selvisi jatkoon niin sanotussa bootcampvaiheessa, jossa kilpailijat matkasivat rankalle parin päivän leirille. Tuolloin Aalto vakuutti tuomarit Donna Summerin kappaleella On the Radio. Kuuden tuolin haaste: Viikkoa myöhemmin esitetty jakso oli yllätyksiä täynnä. Saara Aallon kisataival näytti jo päättyvän Kuuden tuolin haasteeseen, kun tuomarina toimiva Sharon Osbourne ei halunnut häntä enää jatkoon. Pudotuksen jälkeen Aalto pääsi kuitenkin palaamaan kisaan villin kortin turvin, kun tuomarit saivat kukin valita yhden pudonneen kilpailijan takaisin kisaan. Nicole Scherzinger valitsi Aallon. Tuomareiden talo: Lokakuun alussa ohjelma oli siirtynyt Tuomareiden talo -vaiheeseen.

3

U VERKOS

HERKUN

SA

Saara Aalto oli oman ryhmänsä mukana Sharon Osbournen kotona Los Angelesissa. Saara Aalto lauloi Osbournelle ja hänen apunaan tuomaroimassa olleelle Robbie Williamsille Abban Winner takes it all -kappaleen sekä Kate Bushin Running Up That Hill -kappaleen. Williams ei täysin vakuuttunut Aallon esiintymisestä, mutta Osbourne valitsi hänet kuitenkin jatkoon. 1.livelähetys: Ensimmäisessä livelähetyksessä Saara Aalto lauloi Frozen -elokuvasta tutun Let it go -kappaleen. Tuomarit hehkuttivat lauantaina Aallon esitystä huikeaksi ja mahtavaksi. Kehuista huolimatta Aalto joutui pudotuspeliin, jossa kaksi vähiten yleisöääniä saanutta esiintyjää lauloi uuden kappaleen, ja tuomaristo ilmoitti kumman halusi jatkoon. Aallon esittämä Sian Alive-kappale sai tuomarit selkeästi puolelleen. 2. livelähetys: Äänestäjät pelastivat Aallon jatkoon viime viikonloppuna nähdyssä toisessa livelähetyksessä. Aalto esitti Motown-teemajaksossa Tina Turnerin kappaleen River Deep, Mountain High. Näin kisa jatkuu: X Factor jatkuu livelähetyksillä joulukuulle saakka. Lauantaisin nähdään esiintymiset ja sunnuntaisin tuloslähetykset. X Factor huipentuu finaaliviikonloppuun 10.-11. joulukuuta, jolloin kolme laulajaa tai yhtyettä kisaa koko kilpailun voitosta.

RESEPTI

RAIKAS LEHTIKAALIPAISTOS & NIERIÄÄ (KOLMELLE) 200 g lehtikaalta 250 g kirsikkatomaattia 150 g punasipulia 150 g varsiselleriä 30 g voita 2 rkl oliiviöljyä 1 dl valkoviiniä

1 kpl lime 50 g parmesan juustoa suolaa mustapippuria nieriä filettä 200g per ruokailija (600g)

Suolaa nieriä file reilulla suolalla n. 30 min ennen uuniin laittamista. Pese ja pilko vihannekset, freesaa oliiviöljyn ja voin seoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla.

“Herkun runsas palvelutori on palveluksessasi. Meidänkin herkuista saat lokakuun ajan loistoedun vihreällä kortilla! ” Susanna Mäkelä

palvelutorivastaava, Sokos Herkku

S-Etukortilla omistajalle

-10% yli 20 € ostoksesta.

Etu voimassa Sokos Herkussa 31.10.2016 saakka.

Lisää valkoviini, puolikkaan limen mehu ja raastettu limen kuori. Laita vihannekset uunivuokaan ja ripottele päälle parmesanjuusto. Leikkaa kala annospaloiksi ja asettele vihannespedille nahkapuoli ylöspäin. Purista limen toinen puolikas kalojen päälle, ja paista 250 asteessa 6-8 minuuttia/kypsäksi ja nauti.

Etu ei koske alkoholi- ja tupakkatuotteita, Veikkauksen pelejä eikä äidinmaidonkorvikkeita.

SOKOS PUKUMIES

Tavaratalo ma–la 9–21, su 11–18 Herkku ja Kukka ma–la 7–21, su 11–18 Ravintola Herkku ma–la 7–20, su 11–17 Herkku Kioski joka päivä 9–24 S-Pankki ja Omistajapalvelu ma–la 9-21, su 11–18 Kauppakeskus Valkea, Isokatu 25, 90100 Oulu OSUUSKAUPPASI TARKOITUS ON TUOTTAA PALVELUJA JA HYÖTYJÄ OMISTAJILLEEN.


8

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

OULULAINE IHIMINE

Niina Hentilä, Teksti Teija Soini, Kuvat

Oululainen popräppäri Sana eli Sanna Rönnberg julkaisi toissa perjantaina Haava-nimisen kappaleen, joka on 11 vuotta biisejä tehneen taiteilijan henkilökohtaisin. Hänen paras ystävänsä kuoli kesäkuun alussa päihteisiin. Kuolema tuli täysin yllätyksenä. Rönnberg ei tiennyt, että hänen ystävänsä oli alkanut käyttää aineita, saati sitä, miksi hän oli alkanut käyttää. – Musiikki on ollut aina minulle väline, jonka avulla käsittelen asioita. Yhtenä päivänä aloin sitten kirjoittaa. Sydänverellä kirjoitettu laulu oli alunperin tarkoitettu vain omaksi terapiaksi, eikä Rönnbergillä ollut aikomustakaan julkaista sitä. Lukuisat läheisten kehotukset ja kannustukset kuitenkin saivat hänen päänsä hiljalleen kääntymään. Rönnbergin kaveri teki lauluun pianotaustat, toinen tuttava sanoitti kertosäkeistön. – Olen räpännyt biisin tasan yhden kerran alusta loppuun. Se ei ole teknisesti taitava, mutta sain sen suusta ulos, mikä oli sinänsä hankalaa. Päätin, että se oli siinä. Mukaan kuvioihin tuli Maya Paakkari, joka lauloi kappaleeseen kertosäkeistön. Paakkari oli ilmeinen valinta feattaamaan, koska Rönnbergin kuollut ystävä, josta laulu kertoo, oli myös Paakkarin tuttu. Kun Rönnberg sitten julkaisi kappaleen netissä, hänellä oli tosi sekava olo. – Se oli hirveä päivä. Olin jossain ihme tiloissa. Mietin, mitä nyt tapahtuu. Monta tuntia meni ihan ohi. Palautetta kappaleesta tuli niin paljon, että kirjoitin Facebookiin, etten voi nyt käsitellä niitä kaikkia. 15-vuotiaana, kun Rönnberg alkoi räpätä, hänen musiikkivideonsa olivat ”kotiräpellyksiä”. – Silloin tehtiin melkein joka päivä joku biisi, joka lyötiin nettiin. Nyt hän näkee paljon enemmän vaivaa lopputuloksen eteen. Uusimmat musiikkivideot ovat Lungi Median käsialaa. Muutoinkin Rönnberg kokee kehittyneensä artistina paljon. Hänen mielestään vuosi sitten kesällä tapahtui jotain, joka vei askeleen oikeaan suuntaan. Keikoilla oli parempi meno. – Olen alkoholisti, ja kun vuosi sitten kesällä lopetin juomisen kokonaan, luulen, että pääkoppakin alkoi toimia paremmin. Rönnbergillä ei ole tällä hetkellä levytyssopimusta. Muutama vuosi sitten sellainen oli lähellä, mutta se jäi kuitenkin haaveeksi. – Monilla on naisräppäreitä kohtaan negatiivisia ennakkoluuloja, eikä kukaan ole onnistunut niitä murtamaan. Rönnbergille on sanottu usein, että hänen pitäisi muuttaa etelämmäs, koska Oulusta käsin ei voi menestyä. – Olen kuitenkin niin oululainen, että minä en lähde täältä mihinkään. Kolme vuotta sitten levy-yhtiöstä myös sanottiin silloin 23-vuotiaalle Rönnbergille, että hän alkaa olla jo vähän vanha uudeksi artistiksi. Tällaisille puheille nainen haluaa viitata kintaalla. Seuraava kappale on tarkoitus julkaista marras-joulukuussa. Rönnberg ei halua vielä paljastaa kaikkea, mutta sen verran hän voi kertoa, että kyseisessä biisissä laulaa myös eräs tunnettu naisartisti. – Kyllä minä haluan vielä näyttää, että naiset osaavat räpätä. Voin sanoa toisten iloksi ja toisten suruksi, että en minä ole lähdössä mihinkään. Ketä Kalen! pitäisi haastatella ja miksi? Ehdota oululaista ihimistä osoitteessa kale@kaleva.fi


9

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

OULULAINE IHIMINE

Sydänverellä vuodatettu Oululainen popräppäri Sana kirjoitti kappaleen parhaan ystävänsä kuolemasta. Sydänverellä kirjoitettu laulu oli alunperin tarkoitettu vain omaksi terapiaksi.

Sanna

Rönnber


10

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

20 loka

20 loka

Tomi Paasonen: Lauantaitanssit ja yleisökeskustelu 20.-22.10. klo 19-20 Jojo – Oulun tanssin keskus, Valvesali

VAPAA PÄÄSY

20 loka

20

Nukketeatteri PikkuKulkuri: Ilvekset kuin veljekset

loka

Taivaslaulu

20.10. klo 10-10.30 Kempeleen pääkirjasto Nukketeatteri PikkuKulkuri esittää nukketeatterinäytelmän Ilvekset kuin veljekset Kempeleen pääkirjastolla torstaina. Näytelmä on dramatisoitu Petra Heikkilän kirjan pohjalta ja näytelmä kertoo erilaisuudesta, kasvamisesta ja ystävyyden voimasta. Vapaa pääsy.

20.10. klo 19-21.35 Kaupunginteatterin suuri näyttämö Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliiton kautta vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu. Liput 29,50/25/10€

Drag-aatelisten Showhat 20.-22.10. klo 19-21 Teatteri Rio Tule mukaan juhlimaan syksyn odotetuimpia synttäreitä, kun ShoWhat täyttää 18 vuotta. Suomea jo vuodesta 1998 kiertäneet drag-aateliset Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee lupaavat tarjota tänäkin syksynä katsojilleen unohtumattoman illan, josta ei puutu glamouria, ajan hermolla sykkivää huumoria, paljettien säihkettä ja mukaansa tempaavaa menoa. Esiintyjäkaksikon upeat asut, kymmenet look-a-like-hahmot ja show’n hengästyttävä tempo lupaavat pitää katsojat tiukassa otteessa aina finaaliin asti. Tule ja hämmästy, mitä kaikkea kaksi esiintyjää pystyykään tekemään yhdessä show'ssa. Esitys kestää noin 2 tuntia (sisältäen 20 min. väliajan). Liput 29/32€.

Koreografi Tomi Paasosen Lauantaitanssit on henkilökohtainen, mutta samalla yleismaailmallinen teos, joka on omistettu hänen isälleen, merikapteeni Pauli Paasoselle. Se yhdistää etäisesti seuratanssien liikekieltä nykytaiteeseen maalaten niin hilpeää Suomi-kuvaa kuin maailmanmatkaajan laajakatseisuuden maisemia. Lauantaitanssit käsittelee kuoleman ja elämän rajaa ruumiillisena tapahtumana. Hengitys, tuuli, lapsuudenmuistot ja meritematiikka sekoittuvat poistuvan henkilön rajamailla leijailevaan mielentilaan. Teos nostaa esiin ihmisen elämän kannalta tärkeitä teemoja, kuten kuoleman väistämättömyyden ja sen merkityksen osana täyttä elämää. Teoksessa piirtyy esiin ihmisen kaipuu melankoliaan, toisaalta kehon pelkotilat ja vapautuminen tuonpuoleiseen. Pauli Paasosen epämusikaalisuus ja totaalinen sävelkorvan puuttuminen yhdistettynä hänen rakkauteensa hulvattomaan lauluun antaa teokselle lempeän, suvaitsevaisen ja rakastavan olemuksen. Lauantaitanssit on jäähyväinen ja kumarrus elämänjaksojen päättymisille ja jatkumoille.

21 loka

Jukka Nousiaisen soololevyn julkkarikeikka 21.10. klo 21.23.55 Tuba Myös Räjäyttäjistä ja Jukka ja Jytämimmeistä tutun Jukan toisen soololevyn "Jukka Nousiainen" vinyyli -ja cd-painoksen Oulun julkkarikeikka. Tuossa Hesarin arviota aiemmin julkaistusta kasettipainoksesta "Jukka Nousiainen uudisti suomiiskelmän: Jos Badding olisi saanut laulaakseen levyn kappaleen, siitä olisi tullut klassikko. Laulajalauluntekijä loistaa, oli tyylilaji mikä hyvänsä."

seuraa

KALEA! INSTAgrammissa

Liput 7€.

Koreografia, ohjaus, valosuunnittelu ja puvustus: Tomi Paasonen Äänimaailma: Anssi Laiho Esiintyjät: Heli Pippingsköld, Salla-Maria Santos Kesto: noin 50 min Tuotanto: JoJo - Oulun Tanssin Keskus ja työryhmä. Torstaina esityksen jälkeen järjestetään yleisökeskustelu. Liput 12/10/5€.

RUSKARETKELLE ELÄINPUISTOON Kuulaassa syyssäässä eläimet ovat vilkkaimmillaan Avoinna joka päivä klo 10–16

seuraa

KALEA!

www.ranuazoo.com

Ulla Tapaninen LAVA-AMMUNTAA

JALKOJEN TERVEYSPÄIVÄ

Kempeleen Piriläsali lauantaina 5.11. klo 18

20.10. klo 10-17 Torikatu 64 Oulu

Liput 15/20. Ennakkoliput myy Kempeleen kirjasto

destä?

ävää jalkojesi tervey

Onko Sinulla kysytt

sukkien asiantuntija Sigvaris tuki- ja hoito tekee mittauksia sekä ja iisi yks ym kys taa vas n toimivuutta. testaa pintaverisuonte JESI HYVÄKSI! KO TERVETULOA, JAL

INSTAgrammissa

AVOJALKA 040- 0773 798

Suurelle yleisölle Ulla on tuttu taitavasti tarinaa solkevasta naishahmostaan, joka rakastaa ammuntaa. Ei kuitenkaan pys­ syllä tai lehmää matkimalla, vaan tarjoa­ malla verbaalista tykitystä tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista.

Ullan esitystä ”LAVA-AMMUNTAA” on kuvailtu mm. usko­ ksi, mattomaksi suoritukse ksi ava ma hur nasevaksi, ja ilmaisullisessa liioittele­ mattomuudessaan.

@kaleoulu #kaleoulu


11

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

21 loka

Jussi Fredriksson Trio 21.10. klo 20-21.30 Teatteriravintola Vänmanni Jussi Fredrikssonin luotsaama trio tarjoilee intiimin ja tunnelmallisen "olohuonesoundiin" painottuvan illan. Kokoonpano julkaisi vuonna 2014 ?-nimisen albumin, joka tekijöidensä mukaan käsittelee epävarmuuden positiivisia sävyjä. Inspiraatio kappaleisiin sai alkunsa Tove Janssonin Taikatalvi-teoksen lausahduksesta: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi”. Fredrikssonin sävellyksiä on kuvailtu välittömiksi, tasapainoisiksi sekä ajattomaksi nykyjazziksi. Suomen Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnon vuonna 2014 saaneen pianistin rinnalla nähdään instrumenttiensa ehdottomat huiput, basisti Jori Huhtala sekä rumpali Mika Kallio. Jussi Fredriksson piano Jori Huhtala basso Mika Kallio rummut

22

22

21

24 loka

loka

Syyslomaviikon linturetket

loka

loka

Merenkulkija 21.10. klo 19-21 ja 22.10. klo 13-15 Oulun kaupunginteatterin pieni näyttämö Kaksi veljestä Baldoylen taajamassa lähellä Dublinia, saavat taloonsa jouluaattona vieraikseen muutaman ystävän sekä mystisen vieraan. Illanvietto pokeripelin äärellä saa tunnelman tiivistymään ja panokset nousemaan… Onko kohtalosi kirjoitettu taivaan tähtiin? Vai sattuman pakasta jaettuihin kortteihin? Pinnaltaan nokkelan poreileva, räjähtävän hauska sekä mustan koomisistakin sävyistä syntynyt näytelmä vie katsojan mystiselle matkalle, elämän perimmäisten kysymysten äärelle. Alkoholismi, elämä, kuolema, moraali ja kohtalo. Kortit on jaettu. On aika pelata. Liput 29,50/26/10€.

Antiikki-, keräily- ja taidemessut Äimärautiolla 22.-23.10 klo 10-16 Ravikeskus Viikonloppuna järjestetään Oulussa Äimärautiolla RavikeskuksessaAntiikki-keräily-taidemessut, joihin osallistuu kauppiaita ympäri Suomea ja Ruotsia. Tarjolla on laaja kirjo esineitä keräilyn saralta. On kelloja, koruja, kirjoja, vanhoja rahoja, posliinia, Arabiaa, taide- ja käyttölasia, huonekaluja, valaisimia, puukkoja, tauluja, Lplevyjä sekä paljon paljon muuta. Messuille osallistuu myös paikallisia kerhoja. Postimerkkikerho opastaa keräilyyn ja arvioi asiakkaiden merkkejä. Myös numismaattinen kerho opastaa ja auttaa vanhoihin rahoihin liittyvissä asioissa. Messuilla on myös kirjansitoja, joka antaa näytteitä työstään ja ammattitaidostaan.

Liput 15/10€.

Liput 10/8€. Alle 12-vuotialle vapaa pääsy. Kalevan Kumppanikortilla liput kahdelle 15€.

Oulun Työväen Näyttämö: Kuka jää aamiaiselle? 22.10. klo 18-19 23.10. klo 14-16 Oulun Työväen näyttämö, Upseerinkatu 4 Oulun Työväen Näyttämön syyskaudella 2016 selvitellään ihmissuhdekiemuroita ja aamiaisjärjestelyitä Derek Benfieldin komediassa Kuka jää aamiaiselle? Alun perin Viivistä vaikutti ihan hyvältä idealta lainata parhaan ystävättärensä Kaijan kotia, kun suunnitelmissa oli tutustua lähemmin golfin opettaja Leoon. Varsinkin kun Kaijan mies Mauri oli lähtenyt työmatkalle Helsinkiin. Mutta kuten voi odottaa valheille rakennettu korttitalo romahtaa kovin helposti kasaan pienestäkin häiriöstä. Riittää kun seudulle laskeutuu sankka sumu, joka sulkee lentokentän ja saartaa talon, niin seurauksena on ihmissuhdekaruselli, jossa on yllättävän vaikea selvittää, kuka jää aamiaiselle. Derek Benfieldin 60-luvulle sijoittuvan komedian ”Kuka jää aamiaiselle?” ohjauksesta vastaa Markus Packalén ja rooleissa nähdään muun muassa viime syksyn Vihreästä hissistä tutut Riitta Toropainen, Minna Kuusisto ja Pekka Kesälahti. Liput 15/13/8€.

24.10. klo 10-11 Kasvitieteellinen puutarha 25.10. klo 10-12 Hietasaari 26.10. klo 10-11 Kuivasjärvi Syyslomaviikolla (vko 43) vietetään linturetkiviikkoa! PPLY:n Lasten Lintukerho ottaa vielä viimeisen tehotarkkailuviikon muuttavien lintujen perässä. Kerho kaipaa riveihinsä uusia nassuja, joten mukaan vain rohkeasti. Retkille lähdetään opettelemaan lintuja, eikä aikaisempaa osaamista tarvita. Joka päivälle järjestyy retki ja vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Tunnin mittaisille retkille perheen pienimmät voivat osallistua ilman vanhempia ja kaikille retkille voivat aikuiset osallistua ilman lapsia. Retket alkavat aina kello 10.00 sekä sijainnit ovat seuraavat: Maanantai 24.10: Rastasretki Oulun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Kokoonnutaan kasvitieteellisen puutarhan parkkipaikalla. Retki kestää noin tunnin. Tiistai 25.10: Pikkulinturetki Hietasaaressa. Kokoonnutaan Vaaskiventien päässä olevalla kääntöpäikalla (Vaaskiventie 24).Retki kestää 2 tuntia ja eväät voivat olla mukana. Keskiviikko 26.10: Kuivasjärven vesilinturetki.Joko uivelot ovat lähteneet? Kokoonnutaan Sampolan päiväkodin parkkipaikalla (Kullervontie 5). Retki kestää noin tunnin. Vapaa pääsy.

Jätä ilmoitus lehteen helposti netissä! Perheilmoitus Kuolinilmoitus & osanottokiitos Kauppapaikka Keskiviikon kauppapäivä

VAPAA PÄÄSY

Valitse julkaisupäivä

Valitse ilmoituspohja

Kokoa ilmoitus

Esikatsele, maksa ja ilmoituksesi on valmis julkaistavaksi!

Kaleva.fi/ilmari

2


12

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

22 loka

26

LAPSIPERHEILLE

loka

Kepeä ja kirjava tuulentaittaja

Muska Museokatin puuhapäivät 22.-23.10 klo 12-15 Oulun Taidemuseo Syyslomaviikko kannattaa aloittaa Oulun taidemuseossa lapsiperheille suunnatussa Muska Museokatin puuhapäivillä. Värikylpypajassa voi sukeltaa pikku taiteilijan saappaisiin kun taas taidepolku vaatii mielikuvitusta ja oivaltamista. Päiviin sisältyy monenlaista puuhaa, joista voit valita perheellesi mieleisimmät. Puuhapäivät järjestetään kello 12–15. Tanssien läpi näyttelyn -opastukset lapsille vanhempineen lauantaina klo 13 ja 14, sunnuntaina klo 13 ja 14. Tanssillisessa opastuksessa tutustutaan taidemuseon näyttelyiden aivan uudesta ja yllättävästikin näkökulmasta. Mukaan mahtuu 12 nopeinta ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Kierroksen ohjaa tanssitaiteilija Henna Hanhineva. Avoin värikylpypaja lauantaina ja sunnuntaina klo 12–15. Värikylpypajoissa löydetään lapsen maailma ja ihmettelemisen taito. Työpajassa on olennaista värien ja materiaalien moniaistinen kokeminen ja elämyk-

sellisyys sekä vuorovaikutuksellinen työskentely ja hetkessä oleminen. Huomioithan, että pajassa voi syntyä väriroiskeita, joten varaa mukaan vaihtovaatetta. Taidepolku. Pysähdy, ihmettele ja ylläty! Kulje teosten äärellä joko vanhemman tai kaverin kanssa tutkien ja pohdiskellen. Teosseinä. Kuvita meille teos aiheesta Taikalaatikko. Mitä salaperäinen Taikalaatikko pitääkään sisällään ja, miltä mahtaa näyttää tuo arvoituksellinen rasia? Toteutustapa on vapaa mutta teoksen toivotaan oleva A4-kokoa. Tuo taideteoksesi tullessasi taidemuseoon. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kivoja palkintoja.

26

24

loka

loka

Ulla Tapaninen Lava-ammuntaa V

Liikunnallinen Syyslomaleiri

26.10. klo 19-21.30 Teatteri Rio

24.-28.10. klo 9-15 Raksila Syyslomaleiri on tarkoitettu 7-10-vuotiaille lapsille. Leirillä pidetään hauskaa liikkuen ja tutustuen eri lajeihin. Aikaisempaa urheilutaustaa ei tarvita. Leiri päivittäin klo 9-15 Teuvo Pakkalan koulun liikuntasalissa sekä Raksilan urheilualueella. Leirin hinta 70€ sisältää lounaan, vakuutuksen ja mukavaa tekemistä koko viikoksi.

Sisäänpääsy aikuisille perushinnoin, lapsen pääsymaksu 2 euroa henkilöltä.

26.10. klo 9.20-9.50 ja klo 10.10-10.40 Kulttuuritalo Valve, 2. krs

Lava-ammuntaa V on uutta Ulla Tapanisen come back- komiikkaa. Tapaninen käsittelee taas maan ja taivaan väliltä kaikkea, mikä meitä ihmetyttää ja huvittaa. Esiintyjä: Ulla Tapaninen Ohjaus: Raila Leppäkoski Esityksen arvioitu kesto: 2 tuntia (sisältää 20 minuutin väliajan). Liput 29,5/26,5€.

Kevät on tullut ja Eelin kauan odottama kevätjuhla on alkamassa. Nyt hänellä on tilaisuus toteuttaa haaveensa, mutta pelko iskee kuin… rusina. Musta ruttumytty, joka pilaa hyvänkin pullan. Tuulentaittaja on kepeä ja kirjava esitys leijan lennättämisestä, tunteista ja sulavasta muovista kaikille, joilla on unelmia ja pelkoja. Esityksessä näytetään katsojille kekseliäästi ja taianomaisesti, kuinka kaaoksesta löytyy kauneutta, ja kuinka kierrätettävät materiaalit saavat uuden, yllätyksellisen elämän. Kirjoittanut: Lauri Hirvonen Ohjaus: Anu Enqvist Dramatisointi: Anu Enqvist ja Sirpa Grip Musiikki: Heimo Pietiläinen Lavastus: Heidi Kesti Puvustus: Tarja Pekkala Roolissa Sirpa Grip Kesto 30 min, 3-103-vuotiaille. Liput 7,50€.

Oman Kalen! saat seuraavista telinejakelupaikoista: Citymarket Rusko Citymarket Raksila Citymarket Kaakkuri Valkea Prisma Linnanmaa Prisma Limingantulli Yliopisto Snellmania

Yliopisto pääaula Ideapark Raatin uimahalli Kaupunginkirjasto Valve Stockmann Osao Myllytulli

Raksilan uimahalli Oamk Liiketalous Oamk Sote-yksikkö Oamk Tekniikka Osao Kaukovainio Kauppakeskus Kapteeni Zeppelin

Lisäksi voit lukea Kalea! Oulun keskustan kahviloissa, kirjastoissa sekä Kalen! digitaalista näköislehteä Kaleva.fi:stä.


13

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

REISSUSSA Minne matkustin

Kuubaan. Havanna - Trinidad - Cienfuegos - Santa Clara - Viñales - Havanna.

Milloin varasin 16.08.2016

Milloin matkustin 15.09.2016-01.10.2016

Matkareitti

Lensimme Aeroflotilla Helsingistä Moskovaan, jossa vietimme yön kentällä. Jatkoimme Aeroflotin aamulla 15.9. Havannaan. Kuubassa matkustimme paikallisilla "Taxi collectivoilla" eli jaat taksin ja sen kustannukset muiden matkaajien kanssa. Lisäksi matkustimme turisti- ja paikallisbusseilla.

Miten varasin

Omatoimimatka. Varasimme Aeroflotin sivuilta lomalennon, joka maksoi 460 euroa. Varasimme hostellin Havannasta kahdeksi ensimmäiseksi yöksi, muut löysimme paikan päältä.

Ketä matkusti mukana Sisarukset Iida ja Fanni Moilanen.

Matkakulut

Lennot Helsinki - Kuuba 460 euroa. Majoitus noin 350 euroa/2vkoa. Noin 20 euron päiväbudjetti/hlö on mahdollinen, mutta se ylittyy matkustuspäivinä, ja jos syöt kalliimmissa turistiravintoloissa.

Matkan plussat

Sää ja ilmasto; oli ihana päästä aurin-

gon alle karkuun Suomen pimeneviä iltoja. Kuubassa on noin 330 aurinkoista päivää vuodessa. Rommi on halpaa ja hyvää. Karibialainen kulttuuri ja ilmapiiri on hyvin erilainen, mikä tekee Kuubassa matkustamisesta erittäin mielenkiintoista. Luonto, rannat ja turkoosi vesi ovat upeita ja mieleenpainuvia.

Matkan miinukset

Ruokakulttuuri ei ole eritysen monipuolinen, mikä johtuu luultavasti pitkästä kauppasaarrosta. Mausteita ei käytetä paljoa ja yleinen ruoka on riisiä lihan tai kalan kanssa. Kuubassa syödään paljon valkoisesta jauhosta valmistettuja ruokia, kuten pastaa ja paksupohjaisia pitsoja. Kaupoista on vaikea löytää tuotteita eikä valikoima ole kovin monipuolinen. Ilman miesseuraa matkustaessa kannattaa varautua paikallisten miesten huomionosoituksiin, mutta emme kokeneet kertaakaan oloamme uhatuksi.

Millaista perillä

Kuumaa! Olimme Kuubassa juuri ennen sadekautta. Paljon värikkäitä taloja, amerikanrautoja ja Ladoja. Koska valtio ei ole kapitalistinen, niin kaupungit eivät ole täynnä mainoksia ja ylikansallisten yritysten logoja. Lähes kaikkialla soi musiikkia ja ihmistet ovat hyväntuulisia ja ystävällisiä. Kuuba on rauhallinen ja viihtyisä lukuunottamatta Havannaa ja erityisesti vanhan kaupungin turistialueita.

Majoitus

Kuubassa yleinen tapa majoittua on

”Casa particular” ja asuimme niissä kaikkialla muualla paitsi Havannassa. Casa particular on koti, jossa on huone tai piharakennus turistelle vuokrattavaksi. Kommunismin takia hostellit eivät ole yleisiä eikä yksityisyrittäjyyttä ole paljoa, joten casa particularit ovat hyvä keino paikallisille ansaita rahaa ja turistelle mukava tapa majoittua. Casa particularit olivat aina todella siistejä, kodinomaisia ja mukavia majoitustapoja. Useissa casa particulareissa on lisämaksulla tarjolla myös illallista, noin 5-8 euron hintaan. Casat olivat miellyttävä tapa majoittua ja niissä asuessa pääsi helposti keskustelemaan kuubalaisten kanssa ja kuulemaan heidän elämästään.

Vinkit

Osaa edes muutama sana espanjaa ennen Kuubaan menoa, koska suurin osa ihmisistä ei puhu englantia. Varaudu siihen, että sinua yritetään huijata ja turisteille tarjotaan aina kalliimpia hintoja, joten hinnoista tulee neuvotella.

Hintataso

Maassa on käytössä kaksi valuuttaa. Paikallinen raha "moneda nacional" ja turistivaluutta "Cuban convertible pesos" (CUC), joka vastaa USA:n dollaria. Matkustaminen on saman hintaista kuin Suomessa ja maksetaan turistirahalla. Samoin asuminen on yllättävän kallista. Huone 2-3 hengelle yleensä 20-30CUC. Paikallisella rahalla voi maksaa paikallisisten ravintoloissa ja joissain kaupoissa, mikä on halpaa. Vesi on kallista, koska maassa

tiedetään että vain turistit joutuvat ostamaan pullovettä. 1,5 litran vesipullo maksaa 0,70 CUC, josta yritetään pyytää kaksin- tai jopa kolminkertaista hintaa.

Tuliaiset

Jatkamme matkaa muualle Etelä-Amerikkaan, joten emme ostaneet tuliaisia. Otimme mukaamme Che Guevaran kuvalla varustettuja seteleitä ja kolikoita ja ostimme kortteja ja kirjanmerkkejä.

Muuta

Kuubassa internetin käyttö ei ole helppoa. Hallitus antoi internetin kansalaisten käyttöön vasta noin 1,5 vuotta sitten. Internettiä voi käyttää tietyissä paikoissa, kuten kaupunkien puistoissa tai aukioilla, joissa on julkinen Wifi. Netin saa käyttöön tunnin ajaksi ostamalla 2 CUC:in hintaisen kortin, jossa on tunnus ja salasana, joilla pääset kirjautumaan wifiin. Ainoastaan kalliissa hotelleissa ja joissain yrityksissä on oma internet. Kuubasta jatkoimme matkaa Ecuadoriin ja sen jälkeen Peruun.

Menisitkö uudestaan Kyllä.

Omatoimimatka erilaiseen Kuubaan Iida ja Fanni Moilanen, teksti & kuva

Auringonlasku ravintolan kattoterassilla Cienfuegossa.

Kävikkö nää Roomassa, Ranualla tai Reykjavikissa?

Esittele kalelle! lomalookkisi Ota kuva itsestäsi & matkaseurastasi

kerro missä kävit & mitä tapahtui

Esittele matkakohteesi ja kerro seikkailustasi

LÄhetä kuvat & vastaa lomakkeen kysymyksiin Vastaa kysymyksiin osoitteessa Kaleva.fi/kale/reissussa

maksaa julkai st reissusa-jutu usta 100 euron palk sta kion!


14

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

Merivesi -50 cm, Haukipudas 9.10.2016. Kuva: Kari Vengasaho

Ilman pÜytävarausta. Kuva: Johannes 1

On huumorimiehiä tämän kalastustroolarin nimeäjä. Tuo valkoinen teksti ei ole se nimi. Kuva: Teija Pohjanvesi

ISÄLLE! Käsinkudotut VILLASUKAT

OSTAMME HIRVENLIHAA Ismo Autio 040 351 8002

KYLMĂ„NEN FOOD Oy Urheilutie 3 92500 Rantsila www.kylmanen.fi

Kotimainen VILLAPUSERO Teleskooppinen 19e MAKKARATIKKU

22 65

     

Anna palautetta!

www.kaleva.fi/kale

e

e

TEHTAANMYYMĂ„LĂ„ MaalaishyytelĂś 300 g 3,00 kpl

JuhlaďŹ le n. 700 g 9,90 kg

Savuluut 400 g 3,10 kpl

JuhlaďŹ le 200 g 3,79 kpl

Uusi tehtaanmyymälä avattu Kaakkuriin TB:n talossa ma-pe 8-18 la 9-18 su 12-18

Lämminsavustettu pyÜrÜpaisti 200 g

5,90 kpl

Savunautasiivut n. 150 g

19,90 kg

OULU Kaakkurinkulma 1, PUDASJĂ„RVI Muonamutka 2, RANTSILA Urheilutie 3

•

Saunapalvikinkkusiivut n. 150 g

14,90 kg

www.kylmanen.fi


15

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

”Tiedätkö sää, miten täältä päästään pihalle?” Kuva: Lukija

Syksyn kokeilu. Kuva: Tuula Pietikäinen

Kanelin kanssa kävimme tänään lääkärissä. Tutkimusten välillä sai onneksi levähtää ja maistella hyvänmakuisia kissankarkkeja. Kuva: Seijuska

lähetä kuva Puhelimestasi numeroon 13222

Lataa kuva lomakkeella Kaleva.fi/13222

Sumu. Kuva: Markku Matikainen.

Erikoishammasteknikko

PETRI HEIKKINEN • Proteesit • Pohjaukset • Korjaukset

• Implanttiprotetiikka • Veteraanien KELA-korvaus

Rautatienkatu 10, 90100 Oulu - p. 0400 272 560 - www.veliheikkinen.fi


16

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

OULULAISTA OSSAAMISTA

Hyvä sormus ei tartu villapaitaan Vuoden kaunein sormus 2016 -finalisti Jukka Räsänen on käsityöläinen, taiteilija ja varsinkin asiakaspalvelija.

Parhaan hinnan tarpeettomasta kullasta saa varmasti teettämällä siitä uuden korun.”

Ville Koivuniemi, teksti Teija Soini, kuvat

Kaiken a ja o on viimeistely ulkonäkö. – Kiiltävien kohtien pitää olla kiiltäviä ja terävien reunojen teräviä. Istutusten ja ulkonevien kohtien pitää olla millintarkasti kohdillaan. Ja sormus ei saa tarttua villapaitaan kiinni, kultaseppä Jukka Räsänen lu-

ettelee laadukkaan sormuksen tuntomerkkejä. Räsänen tietää mistä puhuu. Lahden muotoiluinstituutin kultaseppäopistosta vuonna 1994 valmistunut Räsänen on toiminut Oulussa kultaseppänä vuodesta 1999 saakka. Luetellut sormuksen ominaisuudet koskevat kuitenkin vain teknisiä seikkoja. Toisistaan sormukset erottuvat ennen kaikkea muotoilullaan. Räsänen pyörittelee kädessään sormusta, jolla hän pääsi Vuo-

den kaunein sormus 2016 -kilpailun finaaliin. – Olen tehnyt melkein vastaavan sormuksen asiakastyönä, johon sain suhteellisen vapaat kädet. Sormuksen nimi, Lily, tulee liljan mukaan, Räsänen sanoo. Räsäsen mukaan kilpailusormus noudattelee siinä mielessä muutaman viime vuoden trendiä, että se on melko koristeellinen ja siinä on keltakultaa. Räsänen kertoo, että vielä muutama vuosi sitten pinnal-

la oli suoralinjaisemmat ja usein valkokultaiset tai hopeiset sormukset. Räsänen tekee suurimman osan sormuksista kullasta. Sepän oma materiaalisuosikki on kuitenkin platina. Se on painavampi ja kestävämpi materiaali kuin kulta. Platinan saa myös kiiltävämmäksi kuin kullan, vaikka sen kiillottaminen onkin työläämpää. – Ja platinan maailmanmarkkinahintakin on tullut niin paljon


17

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

OULULAISTA OSSAAMISTA

jukka

Räsänen

alaspäin, että platinasormukset eivät ole enää kovin paljon kalliimpia kuin kultasormukset. Suosikkimateriaalistaan huolimatta Räsänen muovaa sormuksia mielellään myös kullasta ja hopeasta. Hopeasta ei tosin voi tehdä yhtä ohuita sormuksia kuin kullasta. Kultasepän ammatissa yhdistyy kädentaitojen hallinta ja taiteellisuus, mutta ennen kaikkea työ on asiakaspalvelua.

– Joskus asiakkaalla on hyvinkin tarkat piirustukset siitä, millaisen sormuksen hän haluaa. Usein tilaustyötä on harkittu tarkkaan. Toinen ääripää on, että annetaan ihan vapaat kädet. Kultasepälle mieluisin tilaus on siitä väliltä. Tilatuista sormuksista arviolta yhdeksän kymmenestä on vihkitai kihlasormuksia. Arviolta puolet asiakkaista tulee tilaamaan sormusta valmiit kullat mukanaan.

– Ja se on kyllä järkevää. Parhaan hinnan tarpeettomasta kullasta saa varmasti teettämällä siitä uuden korun. Tilauksen saatuaan Räsänen suunnittelee sormuksen ja tekee siitä 3Dkuvat, joita vielä usein muokataan ja hiotaan. Itse sormuksen teko vie yleensä parista kolmeen viikkoon. Räsäsen mukaan asiakkaiden suurin harhaluulo tilaussormuksista liittyy niiden hintaan.

– Hinta tietysti muodostuu monesta seikasta. Työlle ja materiaalille täytyy laskea hintaa. Mutta jos tilaustuotteiden hintaa vertaa teollisesti valmistettujen sormusten hintaan, hintaerot ovat pienempiä kuin ihmiset yleensä luulevat.

Jukka Räsänen osallistuu Lily-nimisellä sormuksellaan Vuoden kaunein sormus 2016 -kilpailuun. Kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen.


18

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

MAINOS

MAINOS

Helppoa Maukasta Paikallista

RJOAA • T A T

RJOAA • T Ä TA

ES ÄN R EPTIN M Ä

Sipsilihapullat

N RESEPTI N MÄ

Viskaalin myyntipäällikkö, lihamestari, rotisseur Antti Pirttikoski kehitti reseptin, jossa yhdistyvät Viskaalin naudanjauheliha ja Real Snacksin perunalastut TEKSTI, ANTTI PIRTTIKOSKI, KUVAT, REALSNACKS

Valmistusohje:

Ainekset: 400 g Viskaalin Naudan jauhelihaa 3 kourallista RealSnacks Kaikilla Mausteilla-sipsejä sipuli 1 pieni 2 rkl maustamatonta jugurttia Suolaa Mustapippuria

Mikä on Likeltä?

1

Murskaa sipsit ja sekoita jugurtin kanssa.

2

Pilko sipuli ja kuullota hapot pois.

3

Maista sipsitahnaa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Me alueesi Citymarket -kauppiaat haluamme tarjota asiakkaillemme lähellä tuotettua paikallista ruokaa ja mahdollisimman läheltä hankittuja raaka-aineita. Me haluamme tukea ja nostaa esiin paikallista osaa-

4

5

Sekoita tahna, kuullotettu sipuli ja jauheliha tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloiksi ja paista 220 asteessa n.25 min.

mista ja ruokakulttuuria yhdessä kumppaneidemme kanssa. Paikallisen yhteistyön ja kumppaneiden tuotteet tunnistat Likeltä –merkistä kaikissa alueemme Citymarket –myymälöissä. Valitse paikallista!

K-Citymarket -kauppiaat: Oulu Kaakkuri, Oulu Raksila, Oulu Rusko ja Raahe Lue lisää: Kaleva.fi/likelta


19

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

Somessa sanottua / SAA SANUA!

Joko nää poltat jouluvaloja? Koulussa ei puhuta enää tytöistä ja pojista. Mikä on pelkästään järkevää. Ei töissäkään puhuta miehistä ja naisista, vaan osaajista

Helpoin tapa meikäläiselle saada tekoälyä on värjätä hiukset tummemmaksi. Marjo Kolehmainen

Sofia Husso

Suomalaisen stand upin virallinen Vuoden tulokas on Mikko Kauppinen. Onnea Mikko the man! Iikka Kivi

Voitaisiinko missiinstituution nykyaikaisuuskerrointa lisätä neitsyystesteillä?

Bussissa on lapsi, joka eläytyy bussin kaikkiin käännöksiin huutamalla ”wooooooo”. Tekis iteki mieli. Anni Saastanen

My only worry about a President Trump is that he’ll use his bad for evil. Conan O’Brien

Rosa Meriläinen

Miksiköhän kyvykkäillä poliitikoilla on niin kova tunku pois politiikasta?

”Pitäisikö ihmisten olla huolissaan Oulun lastensuojelun tai sosiaalitoimen tilasta?” Kyllä: lastensuojelun asiakkaat tarvitsevat edunvalvojan

Jari Sarasvuo

Sari Halonen

BY DOMUS

OMANNÄKÖISESI KEITTIÖ

Kale! kysyi viime viikon kallupissaan, joko nää poltat jouluvaloja. Kysymys poiki lukijoilta monenlaisia näkökulmia pimeän ajan valaistukseen. Kantaa otettiin myös siihen, palavatko nyt jouluvalojen sijaan vasta kausivalot.

Pitäis määritellä, mikä on jouluvalo. Ok, varmasti jos on poroja ja pukkeja, ei niitä voi sanoa kausivaloiksi. Mutta neutraalit valot ovat, ja niitä voi polttaa vaikka ympäri vuoden. Näin tehdään tuolla maailmalla, missä kesälläkin on pimeät yöt. Kausivalot OK Meillä pallaa. Laatikossa lukkee ulkovalosarja. Että eipä oo siis jouluvalot! Ulkovalot Valot pallaa ulkona mutta ne eivät ole jouluvalot. Jouluvalot on erikseen. Kelle se kuuluu milloin omia valoja polttelee. Hyvähän se on että tänne umpimielisten maahan saisi pikkasen valoa pimeän aikaan. Palaa päreet En polta. Ne pallaa ihan polttamati. Jos ruppee niitä polttamaan, niin pallaa koko talo. Pösilö

Itselläni palavat koristevalot pimeällä ympäri vuoden. Pyhäinpäivän aikoihin alkavat sitten syttyä erityiset joulu- ja talvivalot, kuten ikkunakyntteliköt. Adventtina syttyy Beetlehemin tähti, joka palaa loppiaiseen asti. Beetlehemin tähti Mulla paloi viimeiset kynttilät ja jouluvalot kolmekymmentä vuotta sitten enkä ole uusia hankkinut enkä hanki. Lapsillenikaan en ole valehdellut joulupukista enkä tontuista koskaan, että eivät ole oppinut pienestä pitäen valehtelemaan eikä hyväksymään valehtelemista vaan elävät realistisesti. Joulu on lasten pelottelun aikaa Toivottavasti ihmiset laittaisivat jouluvalot vasta ensimmäisenä adventtina ja ottaisivat pois loppiaisena viimeistään. Sähkön tuhlausta koko jouluvalohomma. Yksi joulutähti per talo

Valkoisia valoja poltan lyhdyissä parvekkeella syysiltojen hämärryttyä kuten myös kynttilöitä. Syksystä nauttien Ulkovalosarjat palavat toista kuukautta jo, ei jouluvalot. ei jouluihminen Nyt palaa ns. sisustusvalot ja syysvalot. Ensi kuun alussa laitan värikkäät jouluvalot :) Ihanaa näin pimeään aikaan kun ihmiset ovat laitelleet valoja, tarpeeksi pimeää muutenkin. Ei niitä tarvi pelätä, ne on suurta huutoa isossa maailmassa tuollaiset pihavalot yms. tonttutomera Poltan valoja silloin kun hyvältä tuntuu ja niitä tarvitsee. Pariksi viikoksi tai jonkun ”kissan ristiäisten” takia en rupea mitään laittamaan. Käyttöaikaa pitää tulla vähintään 3-4 kuukautta, jos jotain laitetaan. Joopa joo Ikkunoille syttyvät kyntteliköt Pyhäinpäivänä, palavat loppiaiseen saakka. Itsehän maksan sähkölaskun, ei pitäisi valot haitata ketään. Bieta Kyllä ne nyt pittää viritellä taas pihalle. valloa


20

TORSTAI 20. LokakuuTA 2016

uudistamme oulun ojan raudan

TeEmme tilaa remonttimiehille nyt lähtee laattoja!

To Tilaa Tehdään osas aa ur se , kerrallaan ilmoiTTelua

atHOS tRiO GRiS

WaiKiKi RUSKEa

norm. 28,90 €/m²

norm. 26,90 €/m²

20 x 40 cm, 1,2 m²/pkt

KUviOLaattOja

2-,

5

90

SEiNÄLaattOja

poistohintaan

PalJon erilaisia

25 x 33 cm, 1,5 m²/pkt

SEiNÄLaatta

DiSCORSi MOKKa 20 x 40 cm, 1,28 m²/pkt norm. 33,90 €/m²

SEiNÄLaatta

SEiNÄLaatta

aRiaDNa DECORaDO NEGRO jEWELS KUPaRi

9

28 x 44 cm, 1,5 m²/pkt

/kpl norm. 66 €/m²

90 /m²

9

33 x 60 cm, 1,2 m²/pkt

norm. 82,90 €/m²

90 /m²

OULU, Tapsitie 5, Puh. 044 7997 600

Palvelemme: ark. 7–19, la 9–16, su 12–16

SEiNÄLaatta

tRiPOLi vaLKOiNEN HiMMEÄ 25 x 40 cm, 1,7 m²/pkt norm. 15,90 €/m²

SEiNÄLaatta

RaYON NERO LUCiDO 20 x 40 cm, 1,6 m²/pkt norm. 39,90 €/m²

4 90 9 90 90 4 9 90 /m²

OXiS KaStaNja

EPOCa URBaN SiLK MOGaNO

norm. 49,90 €/m²

norm. 42,50 €/m²

33 x 60 cm, 1,2 m²/pkt

/m²

/m²

30 x 60 cm, 1,44 m²/pkt

SEiNÄ- ja LattiaLaattOja /m²

vaLENtiNa BEiGE 25,7 x 51,5 cm, 1,32 m²/pkt

norm. 29,90 €/m²

ne TuoTTeeT, JoiTa emme VarasToi Tilaamme sinulle! muista myös palvelut ja rahoitus!

K-Plussaa ostoksistasi!

Tarjoukset voimassa niin kauan, kuin tätä halapaa tavaraa riittää.

www.ojanrauta.com

MISTÄ SINÄ SEN TIEDÄT?

/m²

VALITSE SOPIVA TILAUSTARJOUS netistä tai soita! Kaleva painettuna ja diginä alk. 18 €/kk: • www.kaleva.fi /tilaa • (08) 5377 610, ma-pe 9-16 Tarjoustunnuksesi on LOK16K


XXL

K1 1

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

XXL.FI JA XXL-TAVARATALOT: HELSINKI, ESPOO, VANTAA, LAHTI, OULU, TAMPERE, RAISIO, TURKU

KASVAA

% 3 3 -

JUHLIMME ÄLYTTÖMIN

HINNOIN

39

90

-58%

49

90

SECILIA / ROWAN JACKET Klassinen, topattu laskettelutakki. Veden- ja tuulenpitävää HyTecmateriaalia (vesipilariarvo 5 000). Naisten ja miesten mallit. (XXLhinta 119 €). TN: 1128867/1128869

DUFFEL BAG 2 30 L Tilava duffelikassi. Käytännölliset sivutaskut. Kannetaan selässä reppuna tai kahvoista kassina. Kokoontaitettava ja vedenpitävä. Sopii käsimatkatavaraksi. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1105166

Ä T S Ä SÄ € 0 0 3

299 € T I TA N

TITAN S-LINE 420 TREADMILL Kotikuntoiluun kaikin puolin sopiva juoksumatto. Juoksualustan koko on 130 x 42 cm ja maksiminopeus 16 km/h. Useita valmisohjelmia. Moottorissa voimaa 1,75 hv. (XXL-hinta 599 €). TN: 1127036

% 3 4 -

IGLOO VELCRO GTX Lasten Gore-Tex-kenkä. Vuori villasekoitetta. Kitkapohja ja mukavuutta tarjoava EVA-välipohja. Kevyt ja tukeva leveälestinen malli. Lasten koot. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1051607

39

90 .


2 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

JUHLIMME UUTTA XXL LAHTEA K

ÄLYTTÖMIN % 0 5 -

4

90

KINELL HALF ZIP FLEECE Kevyt, nopeasti kuivuva ja lämmin fleecepaita. Kaula-aukossa vetoketju. Miellyttävän tuntuista pehmeää materiaalia. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 9,90 €). TN: 1098467/1098468

% 0 5 -

9

90

% 7 4 -

14

90

NAISET/MIEHET

JR/SR-KOOT

WINTER PERFORMANCE GLOVES Lämpimät ja tuulenpitävät juoksuhanskat kylmään keliin. Heijastava viimeistely. Älypuhelinsormikkaat. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1120704/1120705

PUMA TRAINING PANT Mukavissa treenihousuissa on vetoketjulliset taskut sekä lahkeissa vetoketjut. Housut ovat kosteutta iholta haihduttavaa ja hengittävää dryCell-materiaalia. (XXL-hinta 27,90 €). TN: 1117637/1117638

JUHLIMME MYÖS VERKOSSA XXL.FI 2

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 3

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

KAIKISSA TAVARATALOISSAMME

HINNOIN -73%

9

90

CHILL MEE SUN GLASSES Kaupunkikäyttöön sekä liikuntaan sopivat aurinkolasit. OW Optic -linssit tarjoavat kirkkaan ja terävän näkyvyyden sekä 100-prosenttisen UV-suojan. Kevyissä kehyksissä on kumipintaiset aisat, jotka ovat säädettävissä yksilöllisesti istuviksi. (XXL-hinta 37,90 €). TN: 1127073

AIKUISET/ LAPSET

-33%

% 9 6 -

1

50

E

AN A M

MARKK

IN

PAUS

U LLI SI N

P Y RI M ME

N ED

-75%

DE

OL

HINTALU

OI

FLEECE GLOVE, UNISEX/JR Kevyet ja lämpimät fleecekäsineet. Tehokkaasti lämmittävä materiaali pitää kädet mukavan lämpöisinä. (XXL-hinta 4,90 €). TN: 1092790/1092817

9

90

PRO RACER LED Pienet, kevyet ja voimakkaat pyörän ledivalaisimet. Valosarjaan kuuluu pyörän etu- ja takavalo. Valosarja sopii hyvin kevyisiin maasto- ja maantiepyöriin, joissa keveys on tärkeä tekijä. (XXLhinta 14,90 €). TN: 1104880

Lue lisää XXL.fi

4

90

LAHTI17 PORTFOLIO COMPUTER BAG Käytännöllinen laukku enintään 15 tuuman kannettaville tietokoneille. Pehmustettu tila tietokoneelle. Oma lokero asiakirjoille ja tarvikkeille. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1126893

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

3 .


4 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

POHJOISMAIDEN POHJOISMAIDEN LAAJIN LAAJIN VALIKOIMA VALIKOIMA

EXTRA EXTRA E O S T A K A A T N I H

19

90

% 3 4 -

3

90

STYLE CS MINI MULTITOOL Näppärä pieni monitoimityökalu, jossa on sakset, viila, veitsi, pinsetit, pullonavaaja ja pieni ruuvitaltta – eli tärkeimmät työkalut. TN: 1092835

ØYO TUPELLINEN PUUKKO Pieni ja kevyt puukko retkeilyyn ja harrastuksiin. Tuppi ja kahva muovia. (XXL-hinta 6,90 €). TN: 1049857

-30%

349 € NORDMARKA 8–10 CAMP, KOTATELTTA Toiminnallinen kotateltta, johon mahtuu 8–10 henkeä. Kaikissa ilma-aukoissa on hyttysverkko. Raikas sisäilma varmistetaan AirFlow II® -järjestelmällä. (XXL-hinta 499 €). TN: 1110186

4

% 3 2 -

199 € NEJD 80 Hyvä rinkka pitkille vaelluksille. Etuosan saa kokonaan auki, mikä helpottaa pakkausta. Kiristämällä Instant+™-kantojärjestelmää, rinkka nousee oikeaan kohtaan. (XXL-hinta 259 €). TN: 1112812

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 5

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

TUNNETTUJA TUNNETTUJA MERKKITUOTTEITA MERKKITUOTTEITA

DULLISESTI

% 0 5 -

% 3 4 -

9

3

90

90

VASELINE LOTION 400 ML Hyväntuoksuinen ja hoitava kosteusvoide. (XXL-hinta 6,90 €). TN: 1128835

% 0 5 -

9

90

HEADPONE IN-EAR KOSS FIT BUDS LIME KEB32L / BLUE KEB32B Täydelliset korvansisäiset kuulokkeet urheiluun ja kuntoiluun, naisten naisille suunnittelema malli. Huippukevyet ja hienkestävät. 33 prosenttia pienempi malli kuin kategorian muut tuotteet keskimäärin. Mukana kolmet erikokoiset korvatyynyt. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1126008/1126007

-77%

KIIKARI 8 X 21 Kevyet ja pienet kiikarit. Sopivat hienosti taskuun, auton hansikaslokeroon, veneeseen tai repun sivutaskuun. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1093203

2

90

LAHTI17 HIP BELT Kevyt ja kestävä lannevyö pikkutavaroille, kuten energiapatukoille, geelille jne. (XXL-hinta 12,90 €). TN: 1126894

% 0 5 -

770V5 770V5-juoksukengät sopivat ylipronatoivalle juoksijalle, joka tarvitsee juostessa lievän sisäsyrjän tuen. Välipohjan Acteva™ Lite tekee kengistä kevyet antaen kimmoisan iskunvaimennuksen. Päällinen on hengittävää verkkoneulosta, jossa synteettiset vahvistukset. Kengät ovat sekä ilmavat että tukevat. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 109 €). TN: 1120199/1120208

54

90

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

5 .


6 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

TEHOKAS TOIMINTA =

ITA LIJOITA PAILIJO KILPAI OVATT KIL ME OVA UMME KULUM KA KUL KOS KOSKA

LLISEE EDULLIS TA EDU TTEITA TUOTTEI MÄÄNN TUO MYYMÄÄ ME MYY TYMME PYS PYSTYM O KATS A A T N I H

59

90

FELLRAISER MNS Keskivaikeasta vaikeakulkuiseen maastoon, missä tarvitaan erityisen hyvää pitoa. Kevyt malli, joka pureutuu alustaan hyvin. Miesten malli. Rajoitettu erä. TN: 1116436

-29%

49

90

% 0 4 -

GEL-ELATE TR W Hyvin vaimennetut treenikengät. Ilmava ja saumaton verkkopäällinen sekä GEL-kanta. Naisten malli. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1118116

O S T A K A A T N I H

29

90

SHARON LO USX Kamikin kevyissä kumisaappaissa on vedenpitävä vulkanoitu kumipohja ja iskuja vaimentava EVA-pohja. Sadepäivän citykumpparit tai puutarhanhoidon luottosaappaat. TN: 1117443

89

90

ULTRA EXTREME II GTX Lämpimät, kestävät ja pitävät retkeilykengät. Kaksinkertaiset EVA-komponentit välipohjassa tarjoavat lisävaimennusta ja vakautta. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 149 €). TN: 1121661/1121662

PPAA AUPP UKAU ILUK HEIL URHE IN UR URIN SUUR N SU DEN AIDE SMAI OISM HJOI PO POHJ 6

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 7

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

EDULLISET HINNAT MAT,T, EMMA AISEM ALH ALHAIS

MUUTT KUIN MUU IN KUIN MMIN EMM O S T KA A A T N I H

69

90

% 0 5 -

4

90

SLIPPER MOMBAY Monikäyttöiset ja mukavat sandaalit. Jalkapohjan mukaan mallitettu pohjallinen tuntuu mukavalta. (XXL-hinta 9,90 €). TN: 1109690

% 0 5 -

4

90

2-PACK

SPEEDCROSS 4 Maastojuoksukengät tekniseen ja vaativaan maastoon. Ihanteellinen istuvuus, hyvä vaimennus ja uudistettu Wet Traction -ulkopohja. Vettä hylkivä päällinen. Naisten ja miesten mallit. TN: 1121290/1121289

-40%

2 PACK TECHNICAL RUNNING SOCK Hengittävät ja kosteutta haihduttavat juoksusukat, jotka vähentävät vesirakkojen syntymistä. Varpaiden ja kannan kohdalla mukava lisäpehmuste. 2 paria sukkia/ paketti. (XXL-hinta 9,90 €). TN: 1103915

89

90

GEL-CUMULUS 18 Juoksukengät neutraalille askeltajalle. Hyvä iskunvaimennus ja kevyt päällismateriaali. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 149 €). TN: 1119266/1119267

L.FII XXL.F SA XX OSSA RKOS VE VERK Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

7 .


8 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

KAIKKI LIIKUN N O T A K N A SAM % 6 4 -

% 0 4 -

7

90

29

90

KOOT 1−12 VUOTTA

CLUB FZ HOODY Mukava ja laadukas korkeakauluksinen huppari. Hihansuut ja helma joustokudosta. Hupparissa on näppärät taskut ja rinnassa tyylikäs Nike-logo. Miesten malli. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1089876

KINELL FLEECE SET HALF ZIP Kevyt, nopeasti kuivuva ja eristävä fleeceasu, joka sisältää vetoketjukauluksella varustetun paidan ja housut. Materiaali on pehmeää ja erittäin mukavaa. Sopii oloasuksi tai lämmittäväksi välikerrokseksi. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1104727

-25%

14

90

% 0 5 -

14

90

KOOT 92–110 CM FIEVEL TRACK SET KIDS Kiva urheiluasu polyesteriä. Takissa on korkea kaulus, vetoketjutaskut ja neuleresori hihansuissa ja helmassa. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1117430

8

ESSENTIAL TRAINING SHORT MNS Urheilulliset ja mukavat treenishortsit. Sisälahkeen pituus on 23 cm, laadukas Dri-Fit-puuvillasekoite. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 1119491

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 9

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

NTAAN ON ALTA! % 0 -4

59

90

% 0 4 -

NAISET/MIEHET

WAUCOBA JACKET MNS Lämmin välikerrostakki 100 % uusiopolyesteriä, eristeenä synteettinen täyte. Joustavat hihansuut ja helma. Miesten malli. (XXL-hinta 99,90 €). TN: 1120221

2

90

BASIC TEE LINE ONE/BASIC TEE WMN Mukava ja pehmeä puuvillajerseystä valmistettu t-paita. (XXL-hinta 4,90 €). TN: 1092813/1122992

% 5 5 -

19

90

% 0 5 -

29

GRAPHIC TIGHT W Tyylikkäät juoksutrikoot, joissa hengittävät ja kosteutta siirtävät ominaisuudet. Leveä vyötärönauha. Naisten malli. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1121955

90 I R O U V N I LÄMM

THERMAL TIGHT W Mukavat ja käytännölliset juoksutrikoot viileään säähän. Harjattu Dri-Fitlämpömateriaali pitää olon lämpimänä lenkin aikana. Naisten malli. (XXLhinta 59,90 €). TN: 1109491

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

9 .


9

10 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

HYVÄ KUNTO I N N I I K A T S A N HIN % 6 3 -

% 0 6 -

24

7

90

90

T I TA N

N K AIK ILL

A

V

ASIANTUNTEV PALVEL AA UA

OILL A

299 €

TA LO

AST

O S T A K A A T N I H

A AR

OS

HIT EXERCISE MAT 10 MM Pehmeä 10 mm:n paksuinen jumppamatto. Sopii joogaan, pilatekseen ja venyttelyyn. PVC-vapaata TPE-laatua. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1106124

90

X-ERFIT WEIGHTCASE 15 KG Kotelossa levypainot. Yhteispaino 10 kg. Mukana kaksi 35 sentin lukollista runkoputkea. Kokonaispaino 13,6 kg. Kotitreeneihin. 25 mm:n standardireiät. (XXL-hinta 38,90 €). TN: 1126890

TA

% 3 4 -

39

172 X 60 X 1 CM

X X L-

TITAN DOOR GYM Ylävartaloharjoituksiin sopiva kuntoilulaite. Tässä onnistuvat leuanvedot, punnerrukset, dipit ja vatsalihasharjoitukset. Maksimi käyttäjäpaino 95 kg. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1126828

MERIDA ROW MEDIO 15/16 Soutulaite aloittelijoille ja kuntoilijoille. 8 magneettista vastustasoa ja tietokone, jossa on paljon toimintoja. Käytännöllinen siirtopyörä. TN: 1114156

JUHLIMME MYÖS VERKOSSA XXL.FI 10

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 11

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

EI ENÄÄ OLE % 5 5 -

9

90

% 5 4 -

9

90

O K O K I T T Ä J

O K O K I T T JÄ

Ä T S SÄÄ € 0 10

COCOVI CHIA SEEDS 1000 G Chia-siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. (XXL-hinta 21,90 €). TN: 1130954

KYLMÄPURISTETTU LUOMU KOOKOSÖLJY 1000 ML Sisältää yli 90 % raakoja, saturoituja rasvahappoja. Erinomainen energianlähteenä, myös urheilusuorituksen aikana. Paistamiseen, ruoanlaittoon, smoothien sekaan ja ihonhoitoon. (XXL-hinta 17,90 €). TN: 1130955

149 € 090 % 0 5 -

ADIDAS UTILITY TRAINING BENCH Varmista oikeanlaiset liikkeet Adidas Utility -tasapenkillä. Tehokasta kotitreeniä. Maksimi henkilöpaino 135 kg. Kestävä rakenne ja hyvät jalkatukitoppaukset. (XXL-hinta 249 €). TN: 1108493

% 0 5 -

9

90

LEADER PROTEIN SO LO-CARB! Herkullinen 61 gramman patukka, joka sisältää runsaasti proteiinia ja vain vähän sokeria ja rasvaa. Valmistettu Suomessa. (XXL-hinta 1,80 €). TN: 1105316

-25%

14

90

NUTRAMINO BCAA POWDER - 400 G Sisältää haaraketjuisista (BCCA) aminohapoista kaikki kolme; L-leusiini, L-isoleusiini ja L-valiini, suhteessa 2:1:1. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1123717

FORTE24 FORTE24 WHEY-80 1 KG Hyvänmakuinen ja helposti sekoittuva heraproteiinijauhe. Auttaa täyttämään päivittäisen proteiinitarpeen ja lisäämään lihasmassaa. Nauti 1−2 annosta päivässä. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1113349

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

11 .


12 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

JUHLIMME UUTTA

I H N I M Ö T ÄLYT % 0 -5

29

90

A P O J -67%

5

90 JR/SR-KOOT

ACADEMY SS TRAINING TOP 1 Mukavantuntuinen tekninen treenipaita. Valmistettu kosteutta iholta haihduttavasta Dri-Fit-materiaalista. Paidan verkkoneulos päästää ilman kiertämään. (XXL-hinta 14,90 / 17,90 €). TN: 1105570

% 6 5 -

19

BAUER PRODIGY HELMET COMBO Hyvä kypärä aloittelevalle lapselle. Sisältää ristikon. Ristikon uusi pikakiinnitys helpottaa istuvuuden säätämistä. CSA-, HECC- ja CEhyväksytty. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1110120

90 -50%

JR MERCURIAL VAPOR XI AG / Q3 16 Räjähtävän nopeille pelaajille kehitetty nuorten jalkapallokenkä. Kevyt tekonahkapäällinen, joka istuu miellyttävästi ja parantaa tuntumaa palloon. Vaimennettu perforoitu pohjallinen vähentää nappuloiden aiheuttamaa painetta. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1119419

12

149 €

BASIC ROLLER -PÖYTÄTENNISPÖYTÄ Pyörillä varustettu pöytätennispöytä. Kokoontaitettava. 16 mm:n pöytälevy. Mukana verkko. (XXL-hinta 299 €). TN: 1006775

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 13

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

XXL LAHTEA -44% 90 49 N I HINNO ARCSABER FD Hiilikuitumaila sulkapalloon. Palloon siirtyy lyönnissä erityisen paljon voimaa Arcsaber-rakenteen ansiosta. Kontrollia parantavat ominaisuudet. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1122785

-54%

29

90

ORION BAG Monikäyttöinen duffelikassi viikonloppureissuun ja salille. (XXL-hinta 64,90 €). TN: 1120915

% 0 5 -

39

90

HOCKEY GOAL Virallisen kokoinen jääkiekkomaali (183 x 122 cm) pihapeleihin. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1096761

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

13 .


14 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

BISNESID D Y Y M , N E T I N E N A OSTETA % 7 3 -

49

CX 100 Erinomainen Cyclocross-pyörä työmatka- ja lenkkikäyttöön. Tyylikäs ja kevyt CC Lite -alumiinirunko. Shimano Sora/Claris -vaihteisto ja tehokkaat mekaaniset Promax 160 -levyjarrut. (XXL-hinta 799 €). TN: 1122812

90

COMMUTER RAIN JACKET 16 Veden- ja tuulenpitävä TPU-kalvoitettu pyöräilytakki. Työmatkapyöräilijän luottotakki. Erityisen pitkät hihat ja selkäosa suojaavat mukavasti. Selässä tasku. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1118616/1118617

% 2 4 -

39

90

COMMUTER RAIN PANT Veden- ja tuulenpitävät PU-kalvoitetut pyöräilyhousut. Mukava, muotoon ommeltu malli, joka on suunniteltu erityisesti pyöräilyyn. Vedenpitävät saumat ja tarranauhakiristykset lahkeissa. Nauhakiristys vyötäröllä. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1118618/1118619

-42%

19 90 14

LS 330/312 PYÖRÄN VALOSARJA Linjakas, tukeva ja tehokas pyörän valosarja, jonka ledit valaisevat sekä taakse että sivuille, jotta näkyvyys liikenteessä olisi mahdollisimman hyvä. Kiinteä valo ja vilkkutoiminto. Mukana kätevä kiinnitin ja paristot. (XXL-hinta 34,90 €). TN: 1089856

90 HUIPPUHINTA

WINNER NEOPRENE Erittäin mukava pyöräilykäsine. Pitää kädet kuivina ja lämpiminä. Lisäksi kämmenosan pitävä materiaali mahdollistaa tukevan otteen ohjaustangosta huonoissakin sääoloissa. TN: 1081479

L.FII XXL.F SA XX OSSA RKOS VERK PA VE UPPA KAUP ILUKA HEILU URHE IN UR URIN SUUR IDENN SU MAIDE OISMA HJOIS PO POHJ 14

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

EAMME:

K1 15

N I M M I S I L L U D E N ÄÄ

U P P I HU A T N I H

% 1 -3

19 549 €

90

BLACK ICE

U P P I HU A T N I H

BLACK ICE 100 28” 40–622 Kestävä nastarengas talvikäyttöön. Kumisekoite, pistosuojaus ja 100 kestävää nastaa. Hyvin rullaavat nastarenkaat jäisille talviteille. TN: 1123081

199 €

% 2 3 -

79

90

% 3 3 -

19

FLOW SMART Flow Smart -harjoitusvastus tarjoaa tehokasta ja monipuolista harjoittelua. Interaktiivisessa Flow Smartissa on elektroninen vastus. Sen maksimiteho on 800 wattia ja Flow Smart simuloi todentuntuisesti 6 prosentin nousun. Lisäksi harjoitusvastuksessa on langaton ANT+ ja Bluetooth® -yhteys ja siihen käy myös kolmannen osapuolen ohjelmat. TN: 1114609

90

SHOECOVER BLACK Kevyet ja laadukkaat kenkäsuojukset pyöräilyyn. Suojaavat ja eristävät syksyn viileillä keleillä. Hyvät heijastavat yksityiskohdat. Kätevä vetoketju takana. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 1118620

POLARIS Lämmin kenkä talvipyöräilyyn. Päällinen vesitiivistä Dia-tex-kalvoa, jossa eristys kylmiin ja märkiin säihin. 3 velcro-solkea, joista on helppo saada kiinni jopa hanskat kädessä. Vaihdettava pohjallinen mahdollisia erityispohjallisia varten. Dual Sole ja Duratech antavat optimaalisen voimansiirron, parhaan pidon ja vakauden kaikille pinnoille. (XXL-hinta 119 €). TN: 1116156

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

15 .


16 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

OSASTOILLAMME PALVE

EIKÄ MAKS -33%

1€ KÄDEN-/VARPAANLÄMMITIN Kätevät lämmittimet. Lämpöpussi aktivoituu ravisteltaessa. Lämmittää jopa 10 tuntia. Pakkauksessa 2 kpl. (XXL-hinta 1,50 €). TN: 1070389/1070390

HAGLÖFS SOLID LITE II GTX Haglöfsin suositut, kevyet ja monipuoliset vaelluskengät vaativaan maastoon. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 229 €). TN: 1091025/1091024

29

90

-32%

29

90

27-3 UL -RETKIKEITINSARJA Trangia 27-3 UL -keitinsarja. Spriipoltin, alumiinikattilat 2 x 1 L, kahva, tuulisuoja ja non-stick-paistinpannu. Paino 740 g. (XXL-hinta 43,90 €). TN: 1009388

16

% 5 4 -

DOGRUNNER Koiran käytännöllinen talutusvyö. Molemmat kädet pysyvät koiraa ulkoiluttaessa vapaina. Kelassa kestävää laskuvarjonauhaa. Mukana myös kaksi vyöhön kiinnitettävää juomapulloa. (XXL-hinta 54,90 €). TN: 1119236

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 17

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

ELEVAT ASIANTUNTIJAT

A MITÄÄN 9 149 €

% 3 3 -

% 5 -3

90

O S T A K A A T N HI

59

LED 100 LUMEN OTSALAMPPU Kevyt, säädettävä otsalamppu, jonka valon voimakkuus 100 lumenia. Lamppu on korvattu diodilla, joka kuluttaa erittäin vähän virtaa. Pitkä käyttöikä. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1091072

90

SIM-MAKUUALUSTA Kevyt perusmakuualusta allround-käyttöön. Kestää -11 asteen pakkasessa. Pakkautuu pieneen tilaan ja on helppo kantaa mukana. Paino 875 g. (XXL-hinta 66,90 €). TN: 1107454

% 0 4 -

-50%

29

90

29

90

MOTION 30 Päiväreppu, jossa on useita pikkutaskuja sekä verkkotaskut juoma pulloille. Kompressiohihnat. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1098650/1118368

SPACELITE +7 Monipuolinen makuupussi lämpimään säähän. Tekokuitutäyte ja 3/4-pituinen sivuvetoketju. Lämpötilaraja T-LIM 7°. Paino 0,99 kg. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1103121 Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

17 .


18 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

HINTAMETSÄSTÄ

L X X N O % 5 2 -

TERRA 3X 3-9X42 Kevyt ja kompakti tähtäin taattua saksalaista Zeiss-laatua! (XXL-hinta 399 €). TN: 1102543

% 6 3 -

299 €

15

90 3750 /250 kpl

-21%

0

15

LYNX LUMBERJACK STAINLESS KNIFE Erinomainen yleispuukko, jonka terävä terä on kevyttä ruostumatonta terästä. Kahva koivua. Rosoinen pinta takaa hyvän ja pitävän otteen. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1111763

/KPL

% 9 2 -

49

90

RED ALERT COMPACT BB PISTOL Pienikokoinen ja tarkka ilmapistooli, jolla on hauska ampua maalitauluja. Pieni ja kevyt käsitellä, sopii kaikille. 20 patruunan lipas. CO2. Ei alle 18-v. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1115596

GYTTORP LEADMAX 12 24 G Savikiekkopatruuna edullisesti. Koko 7,5. Max 500 kpl / asiakas. (XXL-hinta 0,19 €). TN: 1079093

TSEKKAA ÄLYTTÖMÄT HINNAT MYÖS VERKOSTA XXL.FI 18

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 20.–26.10.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 19.–25.10.2016. Hinnat eivät ole voimassa XXL Lahdessa.

.


K1 19

2 TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

ÄJÄN JÄN PARATIISI

% 0 4 -

% 0 -2

29

279 €

90

TORN / TORNE FLEECETAKKI Lämmin ja miellyttävä fleecetakki, jota voi käyttää yksinään tai lämpimänä kerroksena kuoritakin alla. Takissa on vetoketjulliset sivutaskut, pidennetty takakappale ja edessä kaksisuuntainen vetoketju. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1121669/1121670

APAJA-PUKU Kevyt ja äänetön eräpuku, jossa on yhdistetty kahta eri päällismateriaalia parhaan mahdollisen toimivuuden saavuttamiseksi. Gore-Tex®-vuorin ansiosta puku on täysin veden- ja tuulenpitävä, mutta kuitenkin hengittävä. (XXL-hinta 349 €). TN: 1096208

% 5 2 -

-50%

299 € 14

90

FRANZ JÄGER FRANZ JÄGER XS 5/7 GUN SAFE, ASEKAAPPI Uusien määräysten mukainen standardoitu pienikokoinen asekaappi. FG-numero 1050/15. Paino 80 kg. (XXL-hinta 399 €). TN: 1122959

-76%

1

90

JOUSIPYSSY Barnett Sherwood kit on ”pienen Robin Hoodin” pitkäjousisarja, joka sisältää kaiken tarvittavan oikean jousiammunnan harjoitteluun. Jousipyssyn myyminen ja pysyvä luovuttaminen alle 18-vuotiaalle on kielletty ilman huoltajan suostumusta. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 9000524

HUNTING SOCK WARM Metsästyssukat paksua neulosta. Kutittamatonta merinovillaa. Lämpimät, pehmeät, miellyttävät ja helppohoitoiset. Eristävät myös märkänä. (XXL-hinta 7,90 €). TN: 1104506

Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

19 .


20 K1

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

-50%

29

90

SNOW ACE Snow Ace -hiihtolasit. Hyvä istuvuus ja kirkas näkymä. Multifunktionaaliset hiihtolasit kaikkiin sääoloihin. Linssin muotoilu päästää ilman virtaamaan ja ehkäisee huurtumista. Mukana kätevä suojakotelo. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1125938

O S T A K A A T N I H

179 €

% 7 3 -

GRAVITY Laadukas ja hyvin suojaava laskettelukypärä. ABS hardshell -kuori ja Air Flow -ilmankierto. Mukana erikokoiset pehmusteet, joilla kypärän saa istumaan täydellisesti päähän. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1123259/1123260

SCR ZERO CL -SUKSI + PERFORMANCE-SIDE Zero-pitopohjasuksi on oiva valinta harrastajalle, joka haluaa helppohoitoisen ja toimivan suksen. Suksen ominaisuudet kestävät suuriakin sään vaihteluita ja näin ollen suksi on varma vaihtoehto myös pitkän matkan hiihtoon. Kovilla pakkasilla suksen pitoalueen voi voidella normaalin perinteisen suksen tapaan. Pakettiin kuuluu Performance-side. TN: 1120142

-61%

6

90

49 -46% 90 7

90

LAHTI17 THERMO DRINKING BELT 16/17 Kätevä juomavyö, joka pitää juoman lämpimänä tai kylmänä. Vyössä on myös tasku pikkuesineille. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1126892

XXL ITÄKESKUS, HELSINKI

XXL KALEVA, TAMPERE

ARK. LA SU

XXL KLUUVI, HELSINKI

XXL LIELAHTI, TAMPERE

ALEKSANTERINKATU 9

TANINKATU 1

XXL SKANSSI LA 10−19 SU 11–18

XXL TAMMISTO, VANTAA

XXL MYLLY, RAISIO

SÄHKÖTIE 5

MYLLYNKATU 1

XXL KLUUVI JA LIELAHTI SU 12−18

XXL LAHTI

XXL SKANSSI, TURKU

APILAKATU 1

TYYTYVÄISYYSTAKUU! Jos et ole täysin tyytyväinen XXL:ltä ostamaasi tuotteeseen, voit vaihtaa sen toiseen saman tuoteryhmän tuotteeseen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.*

Tarjoamme kaikille XXL:ltä ostetuille polkupyörille 3 vuoden ilmaisen huoltopalvelun ja laajennetun tuotetakuun.* * Lue lisää lupauksistamme – XXL.fi

OSOITTEESSA XXL.FI.

AUKIOLOAJAT:

ALASINTIE 8 SAMMONKATU 75

BASTIONINKATU 2

10–21 10–18 10–18

FACEBOOK.COM/ XXLSUOMI

SAAT TIETOA TARJOUKSISTA JA UUTUUKSISTA ENSIMMÄISENÄ.

POIKKEUKSET: XXL MYLLY LA 9−19 SU 11–18

XXL.FI

PALVELEE

DM 42.2-2016

VANHANLINNANTIE 1

Tarjoamme 100 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Vaihto ja palautus tehdään alkuperäistä kuittia vastaan. Tuotteet tulee palauttaa käyttämättöminä alkuperäispakkauksissaan.*

UUTISKIRJE

XXL OULU

SUOMALAISTENTIE 5

Hintalupauksemme on, että pyrimme aina olemaan markkinoiden edullisin vaihtoehto. Teemme kaikkemme, jotta sinä asiakkaana voisit luottaa siihen, että saat tuotteet meiltä edullisimmin.*

TILAA

LAHTI17 SKI BAG 2 PAIRS Kestävä suksipussi kahdelle 206 cm:n maastohiihdon suksiparille. Kaksi kiristyshihnaa. (XXL-hinta 17,90 €). TN: 1126895

XXL SUOMENOJA, ESPOO

HINTALUPAUS

24/7 .


1

TORSTAINA 20. LokakuuTa 2016

SET VOIM

el

–3

lei

1

6,

2

0.

OSA

SA

TARJ

UK

AS

O

2

1 0 . 1 0 . 2 0 a.

toisin maini

t

K-CITYMARKET ARJESSA MUKANA

ERÄ HK VILJAPORSAAN ULKO­ FILEE MAUSTAMATON n. 1,5 kg tai MAUSTETTU n. 1 kg

COCA­COLA, COCA­COLA ZERO ja COCA­COLA LIGHT 1,5 l 4­PACK

5,00/kg Rajoitus 2 kpl/talous

5.-

0,57/l Rajoitus 2 pack/talous.

5.-

kg

Voimassa

TO-SU

pack

Kulta Katriina KAHVI 450–500 g

Suodatin- ja pannujauhatus, 4,00–4,44/kg Rajoitus 1 erä/talous.

4.-

Voimassa

TO-SU

20.–23.10.2016

-32 %

rs

-19 %

Ilman K-Plussa-korttia 9,95/rs (9,95/kg)

4

Ilman K-Plussa-korttia 5,69/pak (sis.pantit 1,60) (0,68/l)

20.–23.10.2016

Hunajamarinoitu ja miedosti suolattu, 7,99/kg

7

20.–23.10.2016

sis. pantit 1,60

Kariniemen KANANPOJAN FILEEPIHVI 1 kg

99

Voimassa

TO-SU

-16 %

Voimassa

TO-SU

Ilman K-Plussa-korttia 2,95/pkt (5,90–6,56/kg)

20.–23.10.2016

2 pkt

Esim.

Serla

LAUTANEN 22 cm

ERÄ IITTALA TAIKA ASTIAT

Valkoinen jättirulla. 0,37/rl

TALOUSPAPERI 20 rl

Ilman K-Plussa -korttia 22,90

Kenia.

5

99

Voimassa

TO-SU

20-23.10.2016

42LV/2016

Tuotteita reilut mutta rajoitetut erät. Vain kotitalouksille.

19 Kuvioitu ja valkoinen. 0,42/rl

50

RUUSUT 30 cm 10 kpl/kimppu

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-40%

WC­PAPERI 30 rl ja

13,74

(3,99/ kimppu)

-24 %

2

kimppua

Voimassa

TO-SU

20-23.10.2016

jopa

-25 %

Ilman K-Plussa-korttia Wc-paperi 15,00 ja talouspaperi 10,50-11,00/säkki

YHTEISHINTAAN


2

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

Arjen Säästöjä joka päivä Lumene Sensitive Touch tai Matt Touch

PUHDISTUSTUPLAPAKKAUS

9,90

Lumene Arctic Aqua 24 h syväkosteuttava

/kpl

VARTALOEMULSIO 400 ml 10,00/l

Esim. Nivea Q10

4.-

PÄIVÄVOIDE 50 ml 119,80/l

5,99

Ilman K-Plussa -korttia 6,90

Ilman K-Plussa -korttia 10,90

JÄTTIKOKO

ERÄ 3,79 LUMENE 6,90 SENSITIVE SILMÄMEIKINPOISTOAINE 100 ml 37,90/l

Ilman K-Plussa -korttia

JÄTTIKOKO

Lumene Arctic Aqua 24 h syväkosteuttava

KASVOVOIDE 100 ml

-45% 6

-45%

69,00/l

90 -30 %

Ilman K-Plussa-korttia

9,90

L’Oreal Paris Sublime Soft ja Fresh

KASVOVESI tai PUHDISTUSEMULSIO 200 ml 20,00/l

4.-

-22 % kpl

Ilman K-Plussa-korttia

5,15

MAYBELLINE NEW YORK FIT ME MEIKKITUOTTEET

-45%

NIVEA Q10 KASVOJEN- ja VARTALONHOIDON TUOTTEET

Erittäin hieno suomalainen

Nivea ja Nivea Men

4,44/l

40,00/l

SHAMPOOT ja HOITOAINEET 300 ml

ROLL-ONDEODORANTIT 50 ml

4.-

-44 %

Esim. Matte + Poreless

MEIKKIVOIDE

5,06

Ilman K-Plussa-korttia 1,79-2,40/kpl

Ilman K-Plussa -korttia 9,20

4.-

-18 %

jopa

3 kpl

Ilman K-Plussa-korttia 2,45/kpl

2 kpl

Esim. Garnier BB All-In-One

KOSTEUSVOIDE 50 ml 143,00/l

7,15

Ilman K-Plussa -korttia 13,00

GARNIER BB-VOITEET

Alennus normaalihinnoista.

NESTESAIPPUAT 300 ml

Gunry

KERATIN COLOR HIUSVÄRIT Alennus normaalihinnoista.

-45% -45% 2

Palmolive

ERÄ

5,47

(9,95)

SUIHKUSAIPPUAT 400 ml 3,33/l

4.-

4,44/l Tarjous ei koske Roosa-nauha ja Ice Age -saippuoita.

4.-

-33 %

jopa

(1,59/kpl)

3 kpl

Ilman K-Plussa-korttia 1,75-2,00/kpl

3 kpl


2

3

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

Säästä! Säästä! Säästä! Sun

ASTIANPESUKONEEN PUHDISTUSAINE 3 x 40 g

Voimassa

TO-SU 20.–23.10.

34,58/kg

4,15

2 YHDEN HINNALLA

Pampers

TEIPPI- ja HOUSUVAIPAT 32–54 kpl/pkt

Sun Classic Lemon

Head&Shoulders

KONETISKITABLETTI 40 kpl/pkt

0,15-0,25/kpl Rajoitus 4 pkt/talous.

16.- 2 5.-

SHAMPOOT 225–250 ml

5.-

0,06/kpl

jopa

-30 %

-50 %

pkt

Ilman K-Plussa-korttia 10,35-11,50/pkt

10,00-11,11/l

-24 %

2 pkt

Ilman K-Plussa-korttia 5,00/pkt

2 kpl

Ilman K-Plussa-korttia 3,29/kpl

3-PACK Palmolive Gourmet

Axe

6,67/l

6,25/l

5.-

HAMMASTAHNA 100 ml 16,60/l

5.-

-37 %

Colgate 360 Black ja Gold

5.-

(2,79/kpl)

2

Ilman K-Plussa-korttia 3,99/kpl

kpl

PUHDISTUSAINEET 500 ml ja 1 l

ROLL-ON DEODORANTIT 50 ml

5.-

(1,95/kpl)

5 kpl

-40 %

3 kpl

5.-

-27 %

Ilman K-Plussa-korttia 2,29/kpl

3 kpl

Omo

PYYKINPESUNESTE 1,5 l

2,25-4,50/l

-48 %

HAMMASHARJAT

KAUPAN PÄÄLLE kahden tuotteen ostajalle Iittala KIVI-KYNTTILÄLYHTY Värit sammaleenvihreä, sateensininen ja harmaa (arvo 15,50). Rajoitettu erä.

Tolu

Palmolive

20,00/l

Aquafresh

SUIHKUSAIPPUAT 400 ml

SUIHKUSAIPPUA 3 x 250 ml

4

2,93/l

50

jopa

-24 %

(2,702,99/kpl)

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

2 kpl

4

39 3


4

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

Arjen säästöjä koko perheelle

ERÄ

Triumph Naisten

ALUSHOUSUJA

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

5.-

kpl

(14,99)

Henry´s Miesten** tai Impuls Naisten*

ERÄ

TRIKOOPUSERO

Triumph Naisten

RINTALIIVEJÄ

Useita värejä ja malleja, jotka vaihtelevat myymälöittäin.

Useita erilaisia. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

10.-

8.-

-74 %

Berg Outdoor Koorelah Aikuisten

COLLEGEHUPPARI*

15.-

-49 %

Ilman K-Plussa-korttia

29,95

Puuvillaa. Useita värejä jotka vaihtelevat myymälöittäin.

10.-

-33 % kpl

Ilman K-Plussa-korttia 59,90/kpl

Iguana Dominic tai Dawn tai SkilaSport Sven tai Stella Lasten

Henry´s miesten** tai Impuls naisten*

Useita värejä, koot 130-160 cm.

Useita värejä. Miehille kaksi mallia.

35.-

-29 %

jopa

Ilman K-Plussa-korttia

44,90-49,90

TOPPAHOUSUT

Useita värejä. Lasten koot 120–160 cm.

12.-

-39 %

jopa

kpl

Ilman K-Plussa-korttia 16,95-19,90/kpl

FLEECETAKKI

12.-

-39 % kpl

Ilman K-Plussa-korttia 19,99/kpl

Remu Travalle Lasten

ULKOILU-, KEVYTVANU tai COLLEGEHOUSUT*

FLANELLIPYJAMAHOUSUT

4

Useita värejä.

19,20

kpl

TOPPATAKKI*

TUNIKA

Ilman K-Plussa -korttia 34,90

-24 %

Ilman K-Plussa-korttia 14,99/kpl

Karhu Aikuisten tai lasten

Henrys Evan tai Impuls Erika tai Emilia Aikuisten

45.-

Useita värejä

kpl

Impuls Naisten

-45%

TOPPATAKKI*

-46 %

kpl (39,90)

Ilman K-Plussa-korttia 14,99/kpl

Iguana Deborah tai Duve tai SkilaSport Silja tai Sauli Aikuisten

Lotta&Lassi Lasten tai vauvojen

Tuulen- ja vedenpitävä kangas, teipatut saumat ja hyvä kulutuksenkesto. Värit pinkki ja musta. Koot 104-140 cm.

VAATTEITA

35.-

-29 %

Ilman K-Plussa-korttia

49,90

Useita erilaisia. Koot vaihtelevat malleittain.

6.-

-53 %

jopa

kpl

Ilman K-Plussa-korttia 7,99-12,99/kpl

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello. Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello, Espoo Iso Omena, Vantaa Tammisto, Ylivieska ja Tornio. **


2

5

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

Säästä! Säästä! Säästä!

KAIKKI KARHU, GYMSTICK ja BY JUTTA KUNTOILUVÄLINEET Alennus normaalihinnoista.

KAIKKI NAISTEN SAAPPAAT Alennus normaalihinnoista. Tarjous ei koske merkkiurheilun saappaita eikä kumisaappaita.

Esim. Karhu Core

TWISTER

18,71

Ilman K-Plussa-korttia 24,95

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-30%

-25%

Esim. Kuvan

SAAPPAAT

48,96

Ilman K-Plussa -korttia 69,95

Karhu

Henry´s Miesten

Henry´s Miesten

Nahkaa. Lämmin vuori. Koot 40-47.

Nahkaa. Kolme mallia. Koot 40-46.

NILKKURIT

ULKOILUKENGÄT

NILKKURIT

39.-

-34 %

Ilman K-Plussa-korttia

39.-

-34 %

Ilman K-Plussa-korttia

59,95

KUNTOPYÖRÄ*

Salomon Cagliari Aikuisten

59,95

Kengissä vedenpitävä GORE-TEX-kalvo. Väri harmaa/turkoosi, koot 37 1/3-42. Väri harmaa/oranssi, koot 42-46.

69.-

(129,90)

-46 %

8-portainen manuaalinen vastuksensäätö ja sykkeen mittaus käsiantureista. Voit yhdistää Android- tai Apple -tablettisi kuntopyörän tietokoneeseen ja ladata ilmaisen iBiking+ sovelluksen. Käyttäjän maksimipaino 120 kg.

119.-

-45 %

Ilman K-Plussa-korttia

219,00

Esim. Puma

REPPU

17,46

Ilman K-Plussa -korttia 24,95

Viking Snowflake

TALVIKENGÄT

TALVIKENGÄT Koot 28-38.

29.-

49

NILKKURIT

-27 %

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Kaksi mallia. Vedenpitävä Gore-Tex-kalvo. Koot 36–42 jotka vaihtelevat malleittain.

95

(39,95)

KAIKKI LAUKUT**

Pomar Naisten

Vedenpitävä ja hengittävä GORE-TEX Extended -kalvo. Lämmin vuori ja pitävä kumipohja. Värit fuxia ja sininen, koot 28-37 vaihtelevat myymälöittäin.

Halti Tino Lasten

-28 %

Ilman K-Plussa-korttia

69,95

ei saatavilla: Espoo Sello. * Tuotteita -merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta Olkalaukut eivät kuulu Espoo Sellon valikoimiin. **

79

95

Ilman K-Plussa-korttia

119,00

-32 %

-30% 5


6

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

Viihdettä viikon joka päivälle 800 kpl:n ERÄ

600 kpl:n ERÄ

Waltter Neo

10,1 TABLETTI

10,1” IPS -näyttö. Android 5.1. 1,3 GHz:n neliydinsuoritin, 16 Gt:n muisti ja MicroSD -paikka (max 32 Gt). Kaksi kameraa. BT 4.0. Takuu 2 vuotta.

HP Deskjet 2130

MONITOIMITULOSTIN

Tulosta, skannaa ja kopioi. Helppo asennus. USB-liitäntä. Takuu 1 vuosi.

29

(39,95)

79

95

95 -25 %

(149,00)

-46 %

HP 255 G5

15,6” KANNETTAVA TIETOKONE

Suosittu HP 255 -sarjan tietokone nyt uudella G5 rungolla ja E2-7110-neliydinprosessorilla. 4 Gt:n keskusmuisti. 500 Gt:n kiintolevy. Tallentava DVD-asema. Windows 10. Takuu 1 vuosi.

199.-

1

ERÄ

Lenovo Ideapad 110-15IBR

15,6” KANNETTAVA TIETOKONE

Intel Celeron N3060–suoritin, 8 Gt:n keskusmuisti ja nopea 128 Gt:n SSD-kiintolevy. HDMI ja USB3.0 -liitännät. Windows 10. Takuu 2 vuotta.

-33 % Sandisk Ultra MicroSDHC

MUISTITIKKU 32 Gt tai MUISTIKORTTI 32 Gt

9,99

Ilman K-Plussa-korttia

kpl

(19,99-24,95/kpl)

299,00

329.-

HELPPOA ja HYVÄÄ -RUOKAKIRJAT Yhdeksän erilaista.

(399,00)

-70 €

6

99 -30 %

Ilman K-Plussa-korttia

9,99

JBL Clip 2

BLUETOOTHKAIUTIN

ERÄ

PlayStation 4 Slim 1TB

Langaton bluetoothsuoratoisto. 3,5 mm tuloliitäntä. Upotuksen kestävä ladattava akku. Jopa 8 tuntia soittoaikaa. Handsfree-toiminto. Takuu 2 vuotta.

PELIKONSOLI ja FIFA 17 -PELI

45.-

Uudistunut konsoli on entistä sirompi ja pienikokoisempi. Mukana 1000 Gt:n kiintolevy, uudistunut Dualshock 4 -ohjain, HDMI-kaapeli sekä FIFA 17 -peli. Takuu 1 vuosi.

349.-

SUOJAKOTELO

-80 €

(59,95)

-24 %

Ilman K-Plussa-korttia

• • •

Vangitse ohikiitävät hetket huippunopealla kameralla. Jopa kaksi päivää akunkestoa yhdellä latauksella.

Saumaton ja sulava käteen sopiva muotoilu.

199€ norm. 249 €

Tarjous voimassa vain 24.10.2016 saakka. Saat puhelimen samaan hintaan, maksoitpa sen kerralla tai osissa. Sonera Rahoituksen luotto on joustava maksutapa ilman liittymäsopimuksia ja lisäkuluja.

Valitut K-citymarketit tele.fi/myyntipisteet

6

14,99

YHTEISHINTAAN

429,00

SYKSYN SUPERTARJOUS! Sony xperia XA

Honor 7 Lite FlipCover

Huawei Honor Lite 7

ÄLYPUHELIN

8-ydin prosessori. Nopea ja turvallinen sormenjälkitunnistin. Kestävä akku ja alumiinirunko. Laadukkaat kamerat. Takuu 2 vuotta.

ERÄ LEGO PAKKAUKSIA

Lego Friends 41112, 41113, 41114, Lego Creator 31027, 31028 tai Lego City 60126, 60105 Ikäsuositus 5+

7.-

-29 %

Ilman K-Plussa-korttia

4,95

2 pkt

199.-

Julkaisupäivä 21.10. PlayStation 4 tai Xbox One

BATTLEFIELD 1

59,95 (69,95/kpl)

kpl


2

7

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

Säästä! Säästä! Säästä! OBH Spirit 2300

KAHVINKEITIN,

Teho 1 000 W. Tilavuus 1,5 l/12 kupillista. Automaattinen virrankatkaisu.

Spirit 2694

Wilfa BL-2

LEIVÄNPAAHDIN tai Teho 850 W. Portaaton paahtoasteen säätö.

TEHOSEKOITIN

Tyylikäs teräksinen ulkokuori ja laadukas, irrotettava teräosa. Teho 600 W. Kannun tilavuus 1,5 litraa. Takuu 2 vuotta.

Spirit 6409

VEDENKEITIN

Johdoton. Tilavuus 1,5 l. Teho 2200 W. Kaikilla laitteilla takuu 2 vuotta.

29

39

95

Lisätuotteiden yhteisarvo

68,70

95

-25 %

Ilman K-Plussa-korttia

39,95

ERÄ VAIN K-CITYMARKETISTA Moccamaster

JUHLAPAKKAUS

Beurer TL40

Paketissa Moccamaster KBG962 AO polished Silver -keitin, MA002-mittakannu, MA003-suodatinpaperiteline ja paketti 85022-suodatinpaperia. Keittimen takuu 5 vuotta.

179.-

KIRKASVALOLAMPPU

Samsung ME73A

MIKROAALTOUUNI

20 litran tilavuus sekä suuri 25,5 cm halkaisijaltaan oleva pyörivä lautanen. Teho 800 W. Digitaalinen tehonsäätö ja selkeä näyttö. Takuu 2 vuotta.

69

Pöydälle tai seinään kiinnitettävä. Teho 10 000 lux. Sertifioitu lääkinnällinen laite. Takuu 3 vuotta.

95

49

95

-22 %

Ilman K-Plussa-korttia

-16 %

Ilman K-Plussa-korttia

89,95

59,95

Oral-B Precision Clean 4+1 Floss Action

VAIHTOHARJA

19,95

Ilman K-Plussa-korttia 24,95

Oral-B Vitality Cross Action PURPLE EDITION

SÄHKÖHAMMASHARJA 2 min ajastin. 7600 edestakaisin pyörivää liikettä minuutissa. CrossAction-harjaspää. Takuu 2 vuotta.

17

95 -28 %

Ilman K-Plussa-korttia

24,95

Braun Series 3 3000

PARRANAJOKONE

MicroComb-teräverkko ohjaa enemmän karvoja leikkuuosiin nopeuttaen ajoa. Kolme itsenäisesti jousitettua leikkuuterää. Täysin vesipestävä. Tunnin latauksella ajat parran viikon ajan. Takuu 2 vuotta.

49

Electrolux S-Bag E201B

PÖLYPUSSIT 4 kpl/pkt

9,95

95 -37 %

Ilman K-Plussa-korttia

79,95

Electrolux SP1Parket Silent Performer

TUTTU

PÖLYNIMURI Remington HC5200 Pro power

HIUSTENLEIKKURI

Ladattava/verkkokäyttöinen. Itseteroittuvat ja ainutlaatuiset terät. 2 säädettävää kampaosaa. Jopa 40 min johdotonta ajoaikaa. Mukana puhdistusharja ja öljypullo. Takuu 3 vuotta.

19

95 -33 %

Ilman K-Plussa-korttia

29,95

SoftStart-käynnistys. Puhdistus kovalta lattialta A, energiatehokkuusluokka A, poistoilman pölyjäämäluokka A. Pestävä hygieniasuodatin. Pitkä 12 m toimitasäde. Takuu 2 vuotta.

Esplee Hot N Straight

SUORISTUSHARJA

Paras tapa saada suorat ja kiiltävät hiukset vain muutamassa minuutissa. Sopii kaikille hiustyypeille.

39

95 -50 %

Ilman K-Plussa-korttia

79,95

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

99.-

-50 €

Ilman K-Plussa-korttia

149,00

7


8

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

Säästöjä arkisiin askareisiin PEITE 150 x 200 cm*

Täyte polyesterispiraalikuitua, 750 g.

23,06

Ilman K-Plussa-korttia 32,95

SÄNGYNALUSLAATIKKO

10.-

Ilman K-Plussa -korttia 13,99

SÄILYTYSLAATIKKO 32 l

6.-

Ilman K-Plussa-korttia 9,99

ERÄ UNIVISIO USVA PEITE ja TYYNY*

ERÄ Pirta

Plast team Top Store

Laadukas italialainen käsityölanka. Villaa 75% ja 25% polyamidia. Puikot 3,5.

Vahvat sulkijat pitävät kannen tiukasti kiinni. Laatikot pinoutuvat sisäkkäin ja kannen kanssa päällekkäin.

SUKKALANKA 150 g

Päällinen mikrokuitukangasta.

SÄILYTYSLAATIKKO 21 l

-30% 10.- 3 5.TYYNY 50 x 60 cm* Täyte polyesteripallokuitua, 450 g.

11,16

-22 %

Ilman K-Plussa -korttia 15,95

-44 %

kerää

Ilman K-Plussa-korttia 4,29/kerä

Ilman K-Plussa-korttia 8,99

Esim.

PUSSILAKANASETTI*

PÄIVÄPEITE 240 x 240 cm*

35.-

Pussilakana 150 x 210 cm ja tyynyliina 55 x 65 cm.

Ilman K-Plussa -korttia 59,95

Delux Unelma

31,46

Pirta

PÄIVÄPEITE 160 x 240 cm*

TYYNYLIINAT 50 x 60 cm*

Päällinen mikropolyesteria, täyte polyesteriontelokuitua.

25.-

ALUSLAKANA 240 x 250 cm*

5.-

-37 %

Puuvillaa.

Ilman K-Plussa-korttia 2,99/kpl

39,95

-30%

10.-

-44 %

-16 %

Ilman K-Plussa-korttia

ERÄ FINLAYSON FLOORA KODINTEKSTIILEJÄ*

Pirta

Puuvillaa. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

2 kpl

Ilman K-Plussa -korttia 44,95

Ilman K-Plussa-korttia

17,99

ElectroGear

VAIN K-CITYMARKETISTA

Metaltex Fortino

Wettex Mega

PYYKINKUIVAUSTELINE

Monipuolinen ja muunneltava, 3-tasoinen pyykinkuivausteline. Ripustustilaa 25 m. Takuu 2 vuotta.

21

95

Ilman K-Plussa-korttia

39,95

8

-45 %

SIENILIINARULLA 5 m

Erittäin imukykyinenja ohut sieniliina. Se aito ja alkuperäinen - jo yli 65 vuotta!

6.-

LED-LAMPUT 10 W/E27 tai 4 W/E14

Shiny Power

Laadukkaat Led-lamput kodin yleisimpiin käyttökohteisiin. 3000K. E27 ja E14 kanta. Käyttöikä 25.000h.

LASINPESUNESTE 4 l

10.-

Pakkasenkestävyys -20 °C. Miellyttävä tuoksu.

-36 %

Ilman K-Plussa-korttia 3,95/kpl

10.-

-33 %

4 kpl

Ilman K-Plussa-korttia 4,99/kpl

3 kpl

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.


2

9

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

Säästä! Säästä! Säästä! PAISTOKASARI 24 cm

Esim. Functional Form

Tilavuus 3 l.

30.-

YLEISVEITSI, LEIPÄVEITSI tai KOKINVEITSI

Ilman K-Plussa-korttia 55,95

13,77

kpl

Ilman K-Plussa-korttia 22,95/kpl

PAISTINPANNU 26 cm

25.-

Ilman K-Plussa-korttia 45,95

FISKARS HANDY PAISTINPANNU 26 cm tai PAISTOKASARI 24 cm Ulkopuoli terästä. Tarttunaton Hardtec-sisäpinnoite.

CALLUNA 11 cm

FISKARS FUNCTIONAL FORM KEITTIÖVEITSET

Sopii kaikille liesille. Valmistettu Suomessa.

10.- 6 -45% -40% Saksa.

-33 %

(2,50/kpl)

kpl

Hackman Inari 24-osainen

Opa Juhlavuoden

ATERINSETTI

Arabia Uunikokki Pyöreä tai kulmikas

Setti sisältää 6 ruokahaarukkaa, 6 ruokaveistä, 6 ruokalusikkaa ja 6 kahvilusikkaa. Ruostumatonta terästä.

VUOKA 2 l

Uunin, mikron, pakastuksen ja konepesun kestävää vitroposliinia.

20.-

-33 %

jopa

kpl

Ilman K-Plussa-korttia 26,95-29,95/kpl

Orthex

Väri kirkas.

49.-

-45 %

ERÄ

Sistema

PP-muovia. Useita värejä. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-24 %

5.-

-44 %

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

45.-

-31 %

Ilman K-Plussa-korttia 29,95-35,95/kpl

YHTEISHINTAAN

Kotivalo Rafael tai Gabriel 10-osainen

Ulko- ja sisäkäyttöön. 10 lämmintä valkoista lediä ja ripustuskoukut. Valosarjan pituus 1,35 m + liitosjohto 5 m, muuntaja IP44.

Sisäkäyttöön. Valosarjan pituus 1,35 m + liitosjohto 50 cm. Yhden pallon halkaisija 2,5 cm. Ajastintoiminto 6 h/18 h, paristokäyttöinen, 3xAA, eivät sisälly pakkaukseen.

10.-

-33 %

jopa

Sopii kaikille liesille. Ruostumatonta terästä. Kyljessä tyylikäs harjaus.

Kotivalo Vintage 10-osainen

LED-VALOSARJA

TUOTTEITA

kpl (6,998,99/kpl)

(3,95)

45.-

-28 %

Ilman K-Plussa-korttia 62,70

89,90

MIKROKUPU 25 cm

3.-

JUOMALASI 30 cl 6 kpl/pkt

Ilman K-Plussa-korttia

UUTUUSVÄRI KUULTOHARMAA VAIN K-CITYMARKETISTA

KASARI 1,5 l ja KATTILA 3 l

Iittala Kastehelmi

Ilman K-Plussa-korttia

14,95

METALLIPALLOVALOSARJA

5.-

-44 % kpl

Ilman K-Plussa-korttia 8,95/kpl

9


10

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

K-citymarket arjessa mukana 45 vuotta Creme Bonjour CUISINET 240 g

Froosh SMOOTHIET 250 ml 7,60/l

4.- 2 sis. pantit 0,20

yksittäin 2,39/pl (sis.pantin 0,10) (9,16/l)

pl

Hyla, 2,00/kg

4.- 10 prk

4,00–4,44/kg

4.- 2 ps

Barilla KUVIO­ PASTAT 500 g

4.- 4

10

kpl

HK OHUEN OHUET MEETVURSTIT 150 g

4,54–4,76/kg

4.- 6

yksittäin 0,85–0,89/prk (5,78–6,36/kg)

prk

pkt

kpl

yksittäin 2,35/kpl (15,67/kg)

4 . 2

Myös uutuusmaku Dumle, 8,33/l

4.kpl

kpl

13,33/kg

yksittäin 2,45/kpl (16,33/kg)

Saarioinen BALANSSIATERIAT 320 g

4.-

Myös Chili sin carne, 12,50/kg

5,33–5,71/kg

4.- 2

yksittäin 2,89–3,19/pkt (7,71–8,54/kg)

4 . 2

13,33/kg

HK CHICKEN MANGO ja BEEF SALSA BURRITOT 150 g

Nestle Fitness MUROT 350–375 g

Ei täysjyväfusilli, 2,00/kg

yksittäin 1,45/pkt (2,90/kg)

yksittäin 2,35/kpl (9,79/kg)

Fazer ja Aino HERKUTTELU­ JÄÄTELÖT 480 ml

Findus WOK VIHAN­ NEKSET 450–500 g

yksittäin 2,45/ps (4,90–5,44/kg)

4.- 2

Del Monte ANANAS­ VIIPALE, ­PALA tai ­MURSKA 220–230/ 140–147 g MEHUSSA

Valio VIILIS 200 g

yksittäin 0,55/prk (2,75/kg)

8,33/kg

Arjen edulliset neljällä eurolla

pkt

kpl


2

11

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016

Säästä! Säästä! Säästä! Arjen edulliset viidellä eurolla

Kotiuunin PASTEIJAT 450–500 g

Riitan Herkku METRIPIZZAT 750 g

5,00–5,56/kg

5.- 2

yksittäin 3,19/ps (6,38–7,09/kg)

5.-

5.- 3

rs

yksittäin 1,85/pkt (3,70/kg)

5.- 3 yksittäin 2,09/ps (6,97/kg)

ps

Wursti SISKONMAKKARA 500 g 5,00/kg

5.- 2 yksittäin 3,19/kpl (6,38/kg)

4,63–6,94/kg

5.- 2

yksittäin 2,99–3,59/ps (5,54–9,97/kg)

pkt

ps

UUTUUS

Hyvä Apaja KIRJOLOHIPYÖRYKÄT 300 g 5,56/kg

Kotiuunin PULLAT, VIINERIT ja MUNKIT 360–540 g

Paula VANUKKAAT 4x125 g 3,33/kg

5.kpl

ps

Kokkikartano ARKILAATIKOT 700 g

Jauhelihaperunamuusi, lihakaalilaatikko ja lihamakaronilaatikko, 7,14/kg

6,67/kg

kpl

Mars, Snickers ja Twix MAUSTETUT MAITOJUOMAT 350 ml 7,14/kg

Oolannin LIHAPULLA­ PANNU 500 g

5.- 2

yksittäin 2,99/pl (8,54/l)

pl

5,00/kg

5.- 2

yksittäin 3,79/ps (7,58/kg)

ps

Philadelphia TUORE­ JUUSTOT 175–200 g 8,33–9,52/kg

5.- 3

yksittäin 1,89/kpl (9,45–10,80/kg)

K-CITYMARKET ARJESSA MUKANA

kpl

11


12

TORSTAINA 20. LokakuuTA 2016 2

Joka päivä pitää syödä hyvin

ERÄ TUORE KOKONAINEN LOHI

6

ERÄ Chosen by Farmers KARITSAN PAISTI TUORE

16

99 Voimassa

TO-LA

kg

20.–22.10.2016

MANSIKKA 400 g ja VADELMA 125 g

5.- 2 Voimassa

TO-SU

20.–23.10.2016

yksittäin mansikka 3,99/rs (9,98/kg), vadelma 2,99/rs (23,92/kg)

rs

13,95/kg

Lime Brasilia/Meksiko, 4,00/kg. Avokado Chile, 2,50/kg

4.- 2

Voimassa

TO-SU

20.–23.10.2016

yksittäin lime 2,29/ps (4,58/kg), avokado 3,59/ps (4,49/kg)

ps

kg

TO-LA

20.–22.10.2016

Voimassa

TO-SU

rs

20.–23.10.2016

Polarica PORON­ KÄRISTYS 500 g

10

pakaste, 21,90/kg

4.- 2 10

95

Voimassa

TO-SU

20.–23.10.2016

yksittäin omena 2,59/ps (2,59/kg), klementiini 2,29/ps (2,29/kg)

Keiju LEVITTEET 400 g

45.- 2 yksittäin 27,45/säkki (1,83/kg)

OULU KAAKKURI • OULU RAKSILA • OULU RUSKO • RAAHE Aukioloajat ja yhteystiedot: www.k-citymarket.fi

ps

ps

Kana-riisi, 1,50/kg

90 ps

Klementiini Espanja, omena Suomi, 2,00/kg

Hau-Hau Champion KOIRAN KUIVARUOKA 15 kg

pakaste, 21,80/kg

95

Voimassa

OMENA 1 kg

Fishk ISOT KUORITUT KATKARAVUT (100–200 kpl/ps) 500 g

RUODOTON SAVU­ KIRJOLOHI­ FILEE n. 750 g

49

KLEMENTIINI 1 kg ja

AVOKADO 800 g

Mansikka Hollanti, 6,25/kg. Vadelma Portugali, 20,00/kg

8,51–9,97/kg

95

LIME 500 g ja

kg

3

Uusi-seelanti, 16,95/kg

Norja, 6,99/kg Rajoitus 2 kalaa/talous

13

Kariniemen KANANPOJAN PAISTILEIKKEET 350–410 g

säkkiä

Myös DHA ja Rypsi, 3,13/kg

2

50

yksittäin 1,39–1,99/rs (3,48–4,98/kg)

2 rs

Kale! 20./10/2016  

Kaupunkilaisen lehti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you