Page 1

BLIV KUNSTHÅNDVÆRKER

Kunstakademiets Designskole, Bornholm Form din fremtid – Optagelse 2014

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen, Bornholm


BLIV KUNSTHÅNDVÆRKER Kunstakademiets Designskole, Bornholm Form din fremtid – Optagelse 2014


Indholdsfortegnelse

Velkommen

01

Om Kunstakademiets Designskole, Bornholm

03

Sådan søger du ind

11

Vigtige datoer

17

Design

Foto

Daniel Siim

KADK

© KADK


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Velkommen til: Kunstakademiets Designskole, Bornholm I optagelsesfolderen du sidder med i hånden, har vi samlet det materiale, du har brug for, hvis du har planer om at søge ind på kunsthåndværkeruddannelsen på KADK. Du kan finde oplysninger om ansøgningsfrister, optagelseskrav og studieforløb. Og du kan samtidig få et indtryk af, hvordan uddannelsen og studielivet folder sig ud i KADK’s smukke rammer. KADK er en nyfusioneret uddannelsesinstitution, som har samlet tre forskellige skoler under sit tag: Arkitektskolen, Designskolen og Konservatorskolen. Kommer du ind på en af vores uddannelser, bliver du en del af et kreativt miljø, som lægger stor vægt på at give dig og din faglighed de allerbedste betingelser. Du møder internationalt anerkendte undervisere og forskere, og vores unikke værksteds- og laboratoriefaciliteter giver dig rige muligheder for at omsætte teori til praksis. Det hele bindes sammen af et intenst studiemiljø, som afspejler den tætte dialog med underviserne og vores studerendes engagement i KADK og i hinanden. Ses vi på KADK? Det håber jeg.

Venlig hilsen Lene Dammand Lund Rektor

1


Velkommen til KADK

2


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Om Kunstakademiets Designskole, Bornholm Kunsthåndværkeruddannelsen Kunstakademiets Designskole, Bornholm tilbyder en 3-årig uddannelse inden for glas og keramik. I et helt unikt studiemiljø og i smukke omgivelser i Nexø får du en uddannelse, der former dig og dit talent til en karriere som professionel kunsthåndværker. Uddannelsen er en 3-årig, videregående uddannelse under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Vi tilbyder en uddannelse, hvor du med baggrund i et solidt håndværksmæssigt kendskab til teknik og materialer får kvalifikationer til at udforme og udvikle glas- eller keramikkunsthåndværket på et højt kunstnerisk niveau.

3


Kunsthåndværkeruddannelsen

Glas og keramik i rivende udvikling Kunsthåndværket har i flere år udviklet sig og indtaget den internationale scene, hvor det udfolder sig i et spændingsfelt mellem kunst og design. Vi arbejder med hele bredden. Fra industrielle processer til kreative og kunstneriske forløb. Vi giver plads til eksperimenter og originalitet i høj kvalitet. Her kan du udforske, teste og tilføre nyt til fagets fremtidige potentiale og du lærer en professionel tilgang til de håndværksmæssige kompetencer. Vi uddanner hvert år nye dimittender, der ikke kun laver pæne objekter, men som udvikler nyt kunsthåndværk og koncepter, der gør livet lettere, mere legende og ofte meget sjovere for en hel masse mennesker.

4


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Uddannelse tæt på materialet Vi tilbyder unikke rammer til din specialisering inden for glas og keramik. Vi støtter dig undervejs og inspirerer dig til at udforske, lege og udvikle nye idéer på tværs af fagene. Du modtager undervisning og går til eksamen i fagspecifikke moduler såvel som i projekter og designteori og -metode. Du lærer at arbejde med materiale, viden og værdier – både praktisk og teoretisk. Vi vægter det eksperimenterende og giver plads til originalitet. Værkstedet er dit omdrejningspunkt, hvor du sammen med andre studerende opbygger din faglige profil og din viden om nye materialer, forretning og formgivning. Når du har din ballast på plads, hjælper vi dig ud over rampen og ruster dig til at indgå i nye spændende samarbejder. Vores studerende tager i praktik, samarbejder med virksomheder og er i tæt dialog med et internationalt publikum. Du finder selv dit praktiksted dér, hvor du drømmer om at være. Fra Tokyo til New York. Fra Stockholm til Nexø. Praktikken er en af vores måder at forberede dig til joblivet. Når du tager afgang, er du selv med til at markedsføre dit afgangsprojekt og din egen faglige profil til et internationalt publikum, pressen og erhvervslivet. Skolens afgangsudstillinger vises hvert år på Bornholms Kunstmuseum og tager på turné i Skandinavien og videre ud i verden.

5


KunsthĂĽndvĂŚrkeruddannelsen

6


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Bornholm: En inspirerende ramme om din uddannelse Skolen ligger i naturskønne omgivelser i Nexø på Bornholms østkyst. Vi tilbyder de bedste værkstedsfaciliteter, hvor du møder undervisning og forskning i øjenhøjde. Vi tilbyder et lærings- og studiemiljø, der bobler af fællesskab og stor imødekommenhed. Bornholm danner en unik ramme om din kreative og kunstneriske udvikling, og naturen inspirerer til fordybelse. Klipper, strand og storslået natur venter lige uden for døren, og derfor er det ikke underligt, at vi tiltrækker studerende og undervisere fra hele verden. Sammen med 60 andre studerende kommer du til at leve og ånde i værkstederne, hvor der er plads til at arbejde i dybden, højden og bredden. Alle døgnets timer. Mange vælger at bo tæt på skolen, som bliver et naturligt centrum for fester, internationale seminarer, workshops og udstillinger med besøg fra hele verdenskortet. Du får fra allerførste dag mange nye venner og et netværk, der holder for livet. Bornholm er kendt for sit kunsthåndværkermiljø, og øen er et solidt afsæt til din karriere som kunsthåndværker.

7


KunsthĂĽndvĂŚrkeruddannelsen

8


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Velkommen til Bornholm I september byder vi vores nye studerende velkommen. 24 timer i døgnet får du adgang til et af Europas små, men førende uddannelsesmiljøer inden for glas og keramik. Vi arbejder for at skabe et levende væksthus for undervisning, forskning og eksperimenter af høj kvalitet. Bliver du optaget hjælper vi dig med tips til at finde studiebolig og til at starte din nye hverdag på Bornholm. Og bare rolig: Du kommer hurtigt til at føle dig hjemme. Vi glæder os til at byde dig indenfor i et engageret fællesskab, hvor vi sammen kan udfordre materialerne, rammerne for kunsthåndværket og dit potentiale.

9


KunsthĂĽndvĂŚrkeruddannelsen

10


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Sådan søger du ind Optagelse på Designskolen, Bornholm Kunstakademiets Designskole, Bornholm optager nye studerende én gang om året. Her finder du vejledning og tidsfrister til optagelsesforløbet på skolen.

Din vej til uddannelsen som kunsthåndværker på Kunstakademiets Designskole, Bornholm starter med en KOT-ansøgning. Her vurderer vi, om du opfylder de formelle adgangskrav. Gør du det, inviteres du til en optagelsesprøve. De 16 ansøgere som klarer sig bedst i optagelsesprøven, modtager i juli måned et tilbud om en studieplads.

De tre trin til uddannelsen som kunsthåndværker:

11

A

KOT-ansøgning

B

Optagelsesprøve

C

Studieplads


Optagelse

A

KOT-ansøgning Du søger om optagelse digitalt med NemID via www.optagelse.dk. Der kan du også finde en vejledning til den digitale ansøgning. Hvis du ikke har et dansk cpr-nummer, kan du få vejledning til hvordan du søger digitalt på www.optagelse.dk. Husk at skrive en mailadresse som du læser ofte, da vi undervejs i optagelsesforløbet sender dig vigtig information på mail. Ansøgningsfristen er den 15. marts 2014 kl. 12.00. Har du en dansk, gymnasial uddannelse, bliver dit eksamensbevis automatisk vedhæftet din ansøgning hvis din eksamen er fra 2004 eller senere. Har du en udenlandsk eksamen eller en eksamen som er fra før 2004, skal du selv vedhæfte en kopi af dit originale eksamensbevis. NB: Tager du din adgangsgivende eksamen i sommeren 2014, skal vi have dokumentation for at du har bestået senest den 5. juli 2014 kl. 12.00.

Åbent hus Vi inviterer til åbent hus på Kunstakademiets Designskole på Holmen torsdag den 6. februar kl. 15-19.

12


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

A

Ansøgning med adgangsgivende eksamen Følgende eksaminer er adgangsgivende: •

Studentereksamen (stx)

Højere forberedelseseksamen (hf)

Højere handelseksamen (hhx)

Højere teknisk eksamen (htx)

Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux)

Færøsk studentereksamen, Grønlands gymnasiale Uddannelse (GU-eksamen), færøsk højere forberedelseseksamen, færøsk højere handelseksamen, den erhvervsgymnasiale uddannelse til højere handelseksamen fra Grønland, færøsk højere teknisk eksamen, den erhvervsgymnasiale uddannelse til højere teknisk eksamen fra Grønland og eksamen fra Duborg-Skolen og A.P. Møller Skolen

Gymnasiale indslusningskurser for fremmedsprogede (GIF)

Dansk/Fransk Baccalauréat (DFB), Europæisk Baccalauréat (EB), International Baccalaureate (IB) eller Option Internationale du Baccalauréat (OIB), dansk-tysk studentereksamen (DIAP)

Udenlandsk eksamen m.v., som kan sidestilles med en dansk gymnasial eksamen eller som Styrelsen for Videregående Uddannelser har vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen. Du kan læse mere om udenlandske eksaminer på www.fivu.dk i ”Eksamenshåndbogen” Vi stiller ikke krav til karaktergennemsnittet i din adgangsgivende eksamen. Den skal blot være bestået.

13


Optagelse

A

Ansøgning med dispensation fra adgangsgivende eksamen Har du ikke en adgangsgivende eksamen, kan du søge dispensation. Dispensationsansøgningen skal indeholde: 1.

Dokumentation for egne værker. Dokumentationen skal være i form af fotografier af de

originale værker. Den må højest fylde 5 sider i valgfrit format, dog max A3. Siderne skal være forsynet med korte, forklarende tekster. 2. En besvarelse af følgende opgave: ”Udarbejd en refleksion i ord og billeder over et af dine egne værker sammenlignet med et tilsvarende, du har kendskab til”. Besvarelsen må højest fylde 3 A4-sider med følgende fordeling: 1 A4-side med tekst og 2 A4-sider med illustrationer (fotografier, skitser, tegninger). 3.

En motiveret ansøgning hvori du forklarer hvorfor du søger ind på kunsthåndværkerud-

dannelsen og hvad du har beskæftiget dig med tidligere. Den motiverede ansøgning må højest fylde 2 A4-sider. Du skal sende eller aflevere din dispensationsansøgning på følgende adresse: Kunstakademiets Designskole, Bornholm Stenbrudsvej 43 3730 Nexø Vi skal modtage din ansøgning om dispensation senest den 15. marts 2014 kl. 12.00. Husk at du skal sende din KOT-ansøgning digitalt via www.optagelse.dk. Vurdering af dispensationsansøgningen Dispensationsansøgningerne vurderes af undervisere fra Kunstakademiets Designskole, Bornholm.

14


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

B

Optagelsesprøve Alle ansøgere, som har adgangsgrundlaget i orden, bliver inviteret til en optagelsesprøve. Optagelsesprøven finder sted over to dage i uge 26. Hvis du bliver inviteret til optagelsesprøve, modtager du en mail med tid og sted. Senest 14 dage før din optagelsesprøve skal du sende os en mappe med frihåndstegninger, fotos af egne tidligere værker og en motiveret ansøgning, hvori du beskriver dig selv, dine forventninger, interesser og karriereplaner samt begrundelse for at søge om optagelse. Optagelsesprøven vil ud over de praktiske og teoretiske opgaver indeholde en personlig samtale. Til optagelsesprøven bliver du bedømt ud fra den studieretning du har søgt til. Alle dele af optagelsesprøven, herunder den personlige samtale indgår i vurderingen. Svar Senest den 11. juli 2014 får du svar på om du er kvalificeret til optagelse. Du skal være opmærksom på at selvom du er kvalificeret til optagelse, er det ikke sikkert at du bliver tilbudt en studieplads. Vi har i alt 16 pladser, som vi tilbyder de 8 ansøgere til glas og de 8 ansøgere til keramik som har klaret optagelsesprøven bedst.

15


Optagelse

C

Studieplads Hvis vi tilbyder dig en studieplads, modtager du et optagelsesbrev fra os den 31. juli 2014. Senest den 15. august 2014 skal du bekræfte over for os, at du accepterer tilbuddet om en plads. Hvis du ikke accepterer pladsen, vil den blive tilbudt til en anden ansøger.

Kandidatregel Ansøgere, der allerede har afsluttet en kandidatuddannelse, kan kun optages, hvis der er ledige pladser. Dispensationsmuligheder Hvis særlige forhold gør sig gældende, har du mulighed for at søge dispensation fra kandidatreglen. Dispensationen skal være skriftlig og begrundet og skal sammen med eventuel dokumentation vedhæftes som bilag til din digitale KOT-ansøgning.

Spørg os Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os Kathe Volck, kvo@kadk.dk, 4170 1910

16


Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Vigtige datoer Frister du skal overholde:

15. marts 2014 kl. 12:00 Ansøgningsfrist (KOT)

2 dage i uge 26 Deltage i optagelsesprøven

15. august 2014 kl. 12:00 BekrĂŚfte at du accepterer tilbuddet om en studieplads


Vigtige datoer

Frister vi skal overholde:

11. juli 2014 Give dig resultat af optagelsesprøven

31. juli 2014* Give dig svar om optagelse

* Med forbehold for ĂŚndringer.


Kunstakademiets Designskole, Bornholm Stenbrudsvej 43 DK-3730 Nexø Tlf. 4170 1500 www.dkds.dk/Bornholm

Åbent hus Vi inviterer til åbent hus på Kunstakademiets Designskole på Holmen torsdag den 6. februar kl. 15-19.

Kunstakademiets Designskole, Bornholm - optagelse 2014  
Kunstakademiets Designskole, Bornholm - optagelse 2014  
Advertisement