Page 1

santcugat.cat/web/ ??? Vols rebre +santcugat en format digital? Subscriu-te a santcugat.cat/web/??? • Zona Esportiva Municipal Rambla del Celler • Pavelló de Valldoreix • Zona Esportiva Municipal la Floresta • Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau • Zona Esportiva la Guinardera • Zona Esportiva Can Magí • Pista de Mas Gener • Pista de Sant Francesc • Piscina del Parc Central • Casino de la Floresta

Punts amb desfibril·ladors

@ajsantcugat ajsantcugat AjuntamentdeSantCugat

Teleassistència

www.santcugat.cat/web/pensaambelcor Sant Cugat pensa amb el cor és una campanya de sensibilització per prevenir cardiopaties i disminuir el nombre de víctimes per mort sobtada, que a Sant Cugat són al voltant de 40 persones a l’any. També inclourà la promoció d’hàbits de vida saludables com l’activitat física i l’alimentació equilibrada. Aquest estiu s’han instal·lat 30 desfibril·ladors en espais públics de la ciutat, cobrint la màxima extensió geogràfica, per donar assistència en llocs on s’acostumen a aplegar un nombre més gran de persones. Als aparells, senyalitzats de forma visible, hi pot accedir tothom i, si cal, es poden desplaçar fins on hi hagi la víctima. L’ús d’un desfibril·lador és senzill i davant d’una aturada cardíaca l’actuació ràpida pot salvar una vida. Per això, l’Ajuntament farà sessions formatives obertes a tota la ciutadania.

• Casal de Mira-sol • Casal de les Planes • Casa de Cultura • Casal Torreblanca • Teatre-Auditori/Escola de Música • Ajuntament • Plaça dels Quatre Cantons • Plaça del Rotary Internacional • Plaça d’en Coll • Sol i Aire • Can Cortés • Plaça de Lluís Millet • Mercat de Mira-sol • Font de Can Borrell • Biblioteca Miquel Batllori (Volpelleres)

Bus gratuït

Nou semàfor

+centre +santcugat Bus gratuït per acompanyar l’alumnat L’Ajuntament facilita, a través de les AMPA, títols de transport gratuïts perquè pares i mares puguin acompanyar a l’escola els alumnes de primària. La idea és que els propis pares i mares s’organitzin i estableixin grups d’un o més adults per acompanyar els alumnes de primària que van amb l’autobús municipal a la seva escola. Aquests acompanyants viatjaran de franc igual que ho fan els alumnes, ja que a Sant Cugat els menors de 12 anys no paguen bitllet d’autobús

La mesura entrarà en funcionament aquest curs i té com a objectiu: • Ajudar les famílies amb alumnes escolaritzats a primària • Fomentar l’ús del transport públic • Incentivar la participació i organització ciutadana, ja que les AMPA seran les encarregades de gestionar aquests bitllets gratuïts • Impulsar la co-responsabilitat social en els serveis públics

Teleassistència domiciliària A qui va dirigit?

A les persones més grans de 65 anys o amb discapacitat i que poden estar en risc per factors d’edat, de solitud, fragilitat o dependència.

En què consisteix?

Les persones usuàries es poden comunicar les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, amb el personal de la central d’alarmes en cas que ho necessitin i són ateses de forma immediata. Davant d’una situació d’emergència només cal que la persona premi el botó que porta en forma de penjoll per connectar-se amb la central, des d’on s’avisa al servei que correspongui.

Quin cost té?

Aquest servei preventiu i de proximitat és gratuït per als usuaris. El cost l’assumeixen l’Ajuntament (60%) i la Diputació de Barcelona (40%). Actualment a Sant Cugat 1.151 persones se’n beneficien.

Com s’hi accedeix?

Nou semàfor a la carretera de Rubí L’afluència cada vegada més nombrosa de persones que travessen la carretera de Rubí per accedir als locals de serveis ha fet necessària la instal·lació d’un semàfor a la carretera de Rubí, a l’alçada de Sant Mamet, per fer més segur aquest tram. El semàfor s’activa amb un botó per donar pas als vianants. Aquesta actuació inclou també la construcció d’unes escales integrades en el talús, que evitarà l’erosió del pas continuat de persones i facilitarà l’accés, la restauració paisatgística de la zona malmesa i el reforç de l’enllumenat.

Presentant a l’OAC (Plaça de la Vila,1) la instància específica amb la documentació corresponent. Posteriorment des de Serveis Socials es posaran en contacte amb qui ho sol·licita per valorar la idoneïtat, d'acord amb els requisits establerts.

Serveis complementaris

Aquest programa d’autonomia per a les persones ofereix serveis complementaris: unitats mòbils en casos d’emergències socials, domèstiques o de salut; dispositius de seguretat a les llars com detectors de diòxid de carboni, foc o fum, gas, caigudes, mobilitat o obertura de portes; i recursos adaptats per a persones amb problemes de mobilitat o amb discapacitat auditiva.

Amb aquest servei, les persones usuàries poden continuar vivint en el seu entorn habitual amb seguretat i amb la possibilitat de ser ateses de manera immediata davant de situacions de crisi, caigudes o emergències.

+informació: Serveis a la Ciutadania Casa Mònaco Av. de Gràcia, 50 935657000 www.santcugat.cat/servei/teleassistencia


+centre

L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT ESTÀ DINAMITZANT EL CENTRE DE LA CIUTAT AMB DIFERENTS ACTUACIONS ALS VOLTANTS

TRANSFORMACIÓ DE L’ENTORN DE RIUS I TAULET

DE L’AVINGUDA RIUS I TAULET. L’OBJECTIU ÉS CREAR UNA NOVA CENTRALITAT SOCIAL, COMERCIAL I CULTURAL.

NOVA PROMOCIÓ D’HABITATGES SOCIALS, APARCAMENT PÚBLIC I LOCALS COMERCIALS

+ espai per al vianant + aparcament + espais de relació + convivència + veinatge + comerç + activitat econòmica + habitatge públic

REOBERTURA DEL MERCAT VELL El mercat Vell obrirà ben aviat les portes, un cop rehabilitat l’emblemàtic edifici construït l’any 1911. Amb la intenció que esdevingui el motor de dinamització econòmica del centre antic, s’han instal·lat 10 parades de venda i espais de degustació, amb productes de peixateria, xarcuteria, carnisseria, aviram, fruites i verdures, llegums i fruita seca, forn artesanal i pastisseria, celler i també menjar japonès, productes llatinoamericans (peruans, mexicans, etc.), productes italians i frankfurt, creps, gofres, etc.

Construcció de 39 habitatges de protecció oficial de lloguer per a gent gran amb un aparcament públic soterrat per als usuaris i usuàries del mercat i de tota aquesta zona comercial. En els baixos de l’edifici, més de 1.000 m2 de nous locals comercials que ampliaran l’oferta actual.

El mercat obrirà totes les tardes per afavorir l’activitat comercial i potenciar aquest espai com a punt de trobada. L’ampliació de l’horari i de l’oferta gastronòmica permetrà la creació d’uns 60 nous llocs de treball. La societat Gourmets de Sant Cugat i la constructora Urcotex han invertit els prop de 3 milions d’euros en les obres de remodelació.

Està previst començar les obres entre finals d’octubre i principis de novembre i que estiguin enllestides l’estiu de 2017. La circulació de vehicles se seguirà fent per l’avinguda Rius i Taulet, encara que ara els carrils són un pèl més estrets.

MERCAT VELL

MÉS CARRERS PER ALS VIANANTS

LA UNIÓ

REHABILITACIÓ DE LA UNIÓ SANTCUGATENCA

L’avinguda de Catalunya, el carrer de Can Mates i la Baixada de Sant Sever seran carrers amb prioritat per als vianants.

El projecte de rehabilitació de l’edifici pren forma amb la proposta guanyadora: “La Unió fa la força”, del despatx d’arquitectes Dilmé Fabré Torras i Associats SLP. El teatre es convertirà en una sala polivalent per acollir actes i espectacles de tots tipus. La seva versatilitat permet un aforament d’entre 400 espectadors asseguts i 900 a peu dret. En definitiva, un nou escenari a disposició de les entitats socials i culturals del municipi. L’accessibilitat és completa i la relació entre els espais (teatre, pati, sala Anselm Clavé, vestíbul i bar) és diàfana i harmònica. Cadascun d’ells gaudeix, però, del seu accés diferenciat i independent per a una millor gestió del centre. El disseny pretén assolir l’eficiència energètica i garantir alhora el respecte cap als valors arquitectònics de l’edifici, de 2.929 m2 de superfície construïda.

ACCESSIBILITAT MÉS FÀCIL Al carrer d’Enric Granados es construirà una rampa mòbil per facilitar l’accés a peu i a les persones amb dificultats de mobilitat fins al mercat.

Butlletï extern 3 modificat  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you