Page 1

.

Butlletí quinzenal Núm.111: desembre de 2016

BUTLLETÍ MOBILITAT INTERNACIONAL

O PORTUN ITAT S DE MOBIL ITAT INTERNACIONAL

JO AL MÓN Al Facebook de l’Assessoria de Mobilitat internacional ja pots llegir els 32 relats presentats al concurs Jo al món. Escrits per joves que han viscut (o encara viuen) una experiència a l’estranger, els texts són històries inspiradores, anècdotes divertides, consells pràctics per a aquells que s’estan plantejant marxar, i, en conjunt, experiències, positives i negatives, de 32 joves que han decidit compartir aquesta part de la seva vida amb tu. Trobaràs experiències sobre feina, estudis, voluntariat… a Oxford, Malàisia, Vancouver, París, Madeira, Eslovènia, Hamburg, Utrecht… No t’ho perdis!

TEMA

TERMINI

BEQUES D’ESTUDIS Beques d’investigació a Alemanya [+] L’Institut Max Planck per al Dret Internacional Privat y Derecho Comparado de Hamburg, que analitza els sistemes legals i les diferències, ofereix un període d’investigació d’un màxim de 4 mesos, a investigadors i doctorands per treballar a les seves instal·lacions, una de les biblioteques sobre dret civil més grans del món, i l’assessorament d’experts. S’accepten diferents temes d’investigació, que el candidat haurà de proposar. Les beques tenen una dotació mensual de 1.365 euros per a doctorands i 3.000 per a estudiants. Es requereix bon nivell d’anglès.

15 de febrer de 2017

Beques de doctorat a Viena [+] La Universitat de Viena ofereixen beques per a realitzar un doctorat a totes les disciplines, per tal de finançar la investigació durant 3 anys, un mínim de 30 hores setmanals. Cal contactar amb la supervisió de la universitat, que haurà d’acceptar la candidatura. S’ha de tenir bon nivell d’anglès.

13 de gener de 2017


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016 Beques de postgrau a Europa [+] La Fundació Obra Social de La Caixa convoca 65 beques per realitzar per cursar estudis postgrau de qualsevol disciplina a països de l’espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Els estudis podran ser de màster o doctorat, i en alguns casos projectes pre-doctorals d’investigació científica i tècnica, i que comencin el curs entre setembre o octubre 2017. La beca cobreix la matrícula de la universitat, una dotació mensual de 9 mesos com a mínim, prorrogables fins a 24, en funció de la duració dels estudis. També hi ha una dotació per a despeses d’instal·lació, de viatge i per a l’emissió del títol, així com una assegurança mèdica i de viatges. Es necessari tenir una titulació de grau obtingut entre gener de 2008 i juliol de 2017, i un nivell d’anglès d’entre B2 o C1 en funció del país de destí.

2 de febrer de 2017

Beques de postgrau al Amèrica, Àsia i Pacífic [+] La Fundació Obra Social de La Caixa obre la convocatòria de 55 beques per a realitzar estudis de postgrau de qualsevol disciplina acadèmica, màster o doctorat, a qualsevol universitat d’Amèrica del Nord, o la zona Àsia-Pacífic. La beca cobreix la matrícula del curs, que podrà començar-se al 2018, que ha de ser superior a 9 mesos i prorrogable fins a 24 mesos, i una quantia mensual en funció del país de destí. Poden demanar la beca persones amb nacionalitat espanyola que n’hagin obtingut la titulació entre gener de 2008 i juliol del 2017.

4 d’abril de 2017

Màster mundus en Treball Social [+] El Màster in Advanced Development in Social Work (ADVANCES) es duu a terme a 5 països de la Unió Europea: Dinamarca, França, Polònia, Portugal i Regne Unit, amb una durada de 22 mesos. El curs està dissenyat per a treballadors socials que vulguin millorar les seves competències per tal de respondre a les vulnerabilitat i les incerteses que es troben les societats del món.

1 de febrer de 2017

Erasmus Mundus Joint Master Degree (ENJMD) i forma part del programa de mobilitat europeu Erasmus+, i per es cobreix la matrícula, el transport i una beca de manutenció mensual de 1.000 €.

BEQUES DE PRÀCTIQUES Pràctiques a Rolls Royce al Regne Unit [+] L’empresa anglesa de cotxes de luxe té un programa de pràctiques obert permanent per a estudiants i joves professionals per realitzar unes pràctiques de 6 a 12 mesos, o bé durant un període de deu setmanes durant l’estiu. Les pràctiques es poden fer a un dels seus departaments, ja sigui en l’àmbit d’enginyeria, comercial, vendes, màrqueting, direcció, entre d’altres, a les oficines de Derby o Bristol al Regne Unit. Ofereixen un programa de formació, així com un salari mensual en funció si s’ha acabat ja o no els estudis.

Termini obert

Pràctiques al comissionat de les Nacions Unides [+] Programa de pràctiques a les Nacions Unides ofereix l’oportunitat d’ampliar coneixement en drets humans i les Nacions Unides. El programa està adreçat a estudiants de grau en el darrer any, segona titulació o graduats de fa un any. Es requereix un nivell alt d’anglès i/o francès. Les pràctiques no estan remunerades ni ofereixen ajuda per a la manutenció ni allotjament.

30 de setembre 2017

EURODISSEA Eurodissea és un programa de l’Assemblea de les Regions d’Europa. Són beques de pràctiques remunerades que inclouen un curs de llengua intensiu abans de començar les pràctiques, així com activitats que permeten integrar-se millor al país estranger. El viatge és a càrrec dels participants. El màxim total de les pràctiques pot ser de 7 mesos i estan destinades a joves d’entre 18 i 30/32 anys (depèn de la regió) que es trobin en situació d’atur o treball precari.


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016 Assistent de projectes internacionals i xarxes a Xipre [+] 30 de desembre

El departament de treball xipriota cerca una persona en pràctiques per desenvolupar tasques relacionades amb la xarxa EURES i els diferents programes de mobilitat del departament. El candidat també ajudarà en temes de comunicació i promoció de les xarxes a Xipre, i contribuirà a crear una estratègia de comunicació per a tots els programes. Imprescindible bon nivell d’anglès. Arquitecte a Suïssa [+]

16 de desembre

L’estudi d’arquitectura RIBO, cerca titulat/da en arquitectura amb coneixements d’italià i anglès per incorporar a l’equip. S’haurà d’adjuntar el portafolis amb els projectes realitzats durant l’etapa acadèmica. Oficial de comunicació a Brussel·les, Bèlgica [+] Es cerca oficial de comunicació amb molt bon nivell d’anglès per a donar suport en la creació d’una estratègia comunicativa i a la comunicació interna d’una associació europea que compta amb 37 seccions regionals. La persona en pràctiques també desenvoluparà tasques relacionades amb les xarxes socials i la revista online de l’entitat.

16 de desembre

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL EN EMPRESA (VIE) El Voluntariat Internacional en Empresa (VIE) és un programa francès de mobilitat internacional per a joves d’entre 18 i 28 anys que consisteix en una estada professional remunerada d’entre 6 i 24 mesos a països de tot el món. Les pràctiques professionals poden englobar sectors molt diversos.

Assistent de comunicació a Itàlia [+] CNH Industrial cerca persona en practiques per donar suport a les operacions de màrqueting de l’empresa, contribuint a la creació de productes comunicatius i campanyes. Desenvoluparà també tasques administratives diverses. Els candidats hauran de tenir una especialització en temes de comunicació o màrqueting i excel·lents habilitats comunicatives.

Publicat el 29 de novembre

Encarregat productes comercials a Països Baixos [+] La delegació d’Air France a Amsterdam cerca VIE pel seu departament de desenvolupament comercial. Es demana titulació relacionada amb comerç o enginyeria, nivell alt d’anglès demostrable i experiència en el sector.

Publicat el 29 de novembre

Suport a l’àrea de negocis a Regne Unit [+] Eurogroup Consulting, consultoria especialitzada en aspectes econòmics i de gestió cerca assistent de vendes i màrqueting, amb seu a Londres, per preparar la seva oferta de consultoria a bancs europeus. Imprescindible disponibilitat per viatjar durant l’estada, i educació superior especialitzada en banca i finances.

Publicat el 29 de novembre

SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU El Servei de Voluntariat Europeu és un programa de la Unió Europea que permet a joves d’entre 17 i 30 anys fer un voluntariat de 6 a 12 mesos en un país de la UE o països veïns. El programa inclou allotjament, manutenció, assegurança, diners per a despeses bàsiques i curs de llengua.(També existeixen projectes de curta durada, destinats principalment a joves amb menys oportunitats).

SVE amb persones amb discapacitat psíquica a Portugal [+] Mundus cerca un/a participant per un projecte amb persones amb discapacitat psíquica a Lisboa. La persona voluntària iniciaria l’1 de desembre de 2016 i per una durada d’un any. A més de donar suport als professionals del centre en les activitats diàries, també podrà proposar activitats.

URGENT


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016 SVE de promoció de la diversitat a Itàlia [+] Aquest voluntariat, ofert per COCAT, està destinat a promoure la diversitat cultural i el multilingüisme entre els joves a través de diferents activitats i esdeveniments a la ciutat de Zagarolo. El projecte, amb inici al març de 2017, tindrà una durada de 8 mesos.

No especificat

SVE en camps de treball a Alemanya [+] COCAT ofereix un voluntariat de 6 mesos amb seu a Berlin però que preveu diversos desplaçaments, el/la voluntari/a serà responsable de grup en diversos camps de treball que l’organització d’acollida realitza per diverses localitats alemanyes.

No especificat

SVE d’integració social a Portugal [+] COCAT cerca voluntaris que vulguin viure a Barcelos a partir de l’1 de febrer de 2017 i per 6 mesos. Les seves tasques consistiran en promocionar el voluntariat, elaborar activitats locals, intercanviar l’idioma i participar en activitats inclusives.

No especificat

SVE en centre d’informació juvenil a Irlanda [+] L'Associació Mundus cerca voluntaris interessats en donar suport en un centre d’informació juvenil a Letterkeny, l’activitat al centre està relacionada amb xarxes socials, comunicació i noves tecnologies. El voluntariat d’11 mesos començarà l’1 de febrer de 2017.

El més aviat possible

SVE sobre comunicació a Itàlia [+] L'Associació Mundus disposa de places de voluntariat relacionat amb comunicació a Palerm, les tasques estaran relacionades amb gravació i edició de vídeo, producció editorial, comunicació online i producció multimèdia, el projecte començarà l’1 de marc I durarà fins el 30 de novembre de 2017.

El més aviat possible

SVE amb turisme social a Itàlia [+] COCAT, cerca voluntaris motivats per treballar temes com interculturalitat, antiracisme, turisme social, desenvolupament local i rural, sostenibilitat... El voluntariat es farà a Zagarolo, Itàlia a partir de l’1 de març de 2017 i per 8 mesos.

No especificat

INTERCANVIS JUVENILS Els intercanvis juvenils s’adrecen a joves d’entre 13 i 30 anys (a excepció del responsable de grup, sense límit d’edat). Els participants conviuen durant uns dies fent activitats, tallers, jocs, en torn una temàtica concreta per afavorir el coneixement de les diferents cultures i promoure valors interculturals. Aquestes estades estan subvencionades per la UE a través del programa Erasmus+.

Intercanvi per promoure la ocupació a través del teatre a Portugal [+] Catalunya Voluntària selecciona 5 participants per al projecte “A.N.T.Y.G.O.N.E” que es celebrarà del 12 al 21 de desembre 2016 a Portalegre, Portugal. L’intercanvi té com a objectiu promoure el diàleg intercultural a través de l’educació no formal, el teatre i la improvisació, per augmentar les perspectives de trobar feina.

No especificat

Intercanvi sobre inclusió social a Itàlia [+] Associació Mundus cerca 5 participats més un responsable de grup per a l’intercanvi “Speak Up” que es farà a Reggio Emilia del 13 al 24 de gener de 2017. Els participants crearan un banc del temps i aprendran a crear eines d’educació no formal a partir de les competències adquirides.

No especificat

Intercanvi sobre diàleg intercultural a Polònia [+] Associació Mundus seleccionarà a 7 joves i a un líder de grup per participar en aquest projecte que tindrà lloc a Zakopane, Polònia, del 21 al 28 de febrer. L’objectiu és treballar la tolerància a través del coneixement de les cultures dels països participants.

No especificat


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016

FORMACIONS INTERNACIONALS Les formacions internacionals són unes de les múltiples accions que engloba el programa Erasmus+. Es treballen diverses temàtiques relacionades amb les prioritats europees i a través d’educació no formal. Els participants d’aquestes formacions tenen finançat el total de les despeses que suposa el projecte (desplaçament, allotjament i manutenció).

Formació contra el bullying a Regne Unit [+] Projecte Aurora selecciona a un/a últim/a participant per a la formació "Stop Bullying" que es farà a Londres del 9 al 15 de gener de 2017. Destinat a treballadors juvenils i socials, es donaran eines per prevenir el bullying i per crear un ambient segur en el qual els infants i joves puguin viure, créixer, jugar i aprendre en un entorn saludable.

URGENT

Formació sobre educació no formal a Romania [+] Mundus cerca participants actius en l’àmbit del treball amb joves per a la formació “Non formal education in action” que es farà a Slanic Moldova entre el 8 i el 23 de febrer de 2017. El projecte analitzarà la situació actual dels refugiats i immigrants a Europa, i les necessitats de treballar en la seva adaptació, a través d’eines d’educació no formal.

16 de desembre

Formació per a formadors a Vilanova i la Geltrú [+] Aquesta formació internacional sota el títol “Understanding and Working with Conflict 2017!” de Catalunya Voluntària, es celebra de l’11 al 18 de març de 2017 i té la intenció de treballar a fons el treball comunitari que es desenvolupa des de les associacions, així com els processos participatius I l’aprenentatge intercultural.

No especificat

OFERTES DE FEINA Professors visitants als Estats Units, Canadà i Regne Unit [+] El Ministeri d’Educació realitza una convocatòria de 878 places de professors d’educació infantil, primària i secundària per ensenyar espanyol com a segona llengua a escoles dels Estats Units, Canadà i Regne Unit. Es requereix tenir nacionalitat espanyola, un nivell d’entre B1 i B2 d’anglès, en funció del destí, i tenir estudis de filologia anglesa o traducció i interpretació en anglès, grau o diplomatura en educació primària amb especialitat d’anglès o ensenyament bilingues. Ofereixen un contracte laboral amb les mateixes condicions del país de destí.

13 de desembre

Mecànics d’automòbil a Alemanya [+] Empresa alemanya ofereix feina per treballar a taller mecànic fent la reparació i manteniment dels vehicles. Es requereix formació professional en automoció i experiència de tres anys, nivell d’alemany mínim d’A1. S’ofereix contracte a jornada completa, amb un sou entre 2.500 i 3.000 bruts al mes.

22 de gener

Infermeria al Regne Unit [+] L’empresa de selecció Synergy Medical Recruitment busca personal d’infermeria per treballar a hospitals públics del Regne Unit amb diferents especialitats. S’ofereix contracte laboral a jornada completa, salari en funció de l’experiència,. Es requereix grau en infermeria, anglès fluïda i haver començat el registre al NMC del Regne Unit.

24 de desembre

Sommelier a Suècia [+] Drundet, hospedatge de muntanya a Suècia, busca sommelier amb formació i experiència documentada per dissenyar la carta de vins, entrenar al personal i fer degustacions als clients.

15 de desembre


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016 Auapir a Suissa [+] L’empresa Perfect Way, a través d’Eures, ofereix l’oportunitat de realitzar una estada d’aupair a Suïssa, per a joves de 20 a 29 anys. Viuran amb la família i treballaran 30 hores setmanals a canvi de 700 francs suïssos i una assegurança que ofereix l’empresa. S’ofereix un contracte laboral d’un any.

24 de gener de 2017

Contracte d’aprenent mecànic a Països Baixos L’empresa intermediària TEQWORK, a través de la Xarxa Eures, busca joves de 22 a 30 anys amb FP grau superior en mecànica, per treballar amb contracte d’aprenent, i realitzar una formació d’especialització de mecànica de camions o reparació tècnica. Es requereix un bon nivell d’anglès, nacionalitat de la Unió Europea i carnet de conduir. El temps d’especialització és de 2 a 3 anys.

6 de desembre

Més informació detallada a cada oferta: Mecànica de camions [+]

Instrumentació i electrònica mecànica [+]

Professionals de l’hostaleria i gastronomia a Alemanya [+] Procés de selecció per treballar al sector d’hostaleria i gastronomia a la Baviera alemanya, a través d’Eures i el ZAV servei públic de feina d’Alemanya. S’ofereixen oportunitats laborals per treballar a restaurants, càterings o a cadenes de menjar ràpid. Els perfils també són diversos, per treballar com a xef, manager o atenció al client. El nivell d’experiència i formació, així com d’alemany varia en funció de l’oferta.

31 de desembre

Volem saber de tu! Des de l’assessoria ens preguntem com s’ha desenvolupat el teu projecte de mobilitat. Has marxat? Has tornat? T’estàs preparant per marxar? Has decidit quedar-te? Explica’ns-ho! Per a nosaltres és molt important conèixer la teva realitat, quin camí has escollit, com t’hem ajudat i com podem millorar el nostre servei. No trigareu ni 5 minuts en respondre l’enquesta http://bit.ly/EnquestaAssessoria


MOBILITAT INTERNACIONAL Butlletí quinzenal Núm.111 desembre de 2016

A SSESSORI ES PERSONAL ITZADES Per qualsevol dubte sobre mobilitat internacional, demana hora amb els assessors especialitzats trucant a: BARCELONA Dilluns 10.30 a 13.30 h Punt d’Informació Juvenil Sants-Montjuïc Casa del Mig-Parc de l’Espanya Industrial C. Muntades, 5 Tel. 932 914 254

Dijous 10.30 a 13.30 h Punt d’Informació Juvenil de Gràcia Espai Jove La Fontana C. Gran de Gràcia, 190-192 Tel. 933 681 005

Dilluns 17 a 20 h Punt 7- Punt d’Informació Juvenil d’Horta Guinardó C. Horta, 71 Tel. 934 202 595

Dijous 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Garcilaso-Sant Andreu Espai Jove Garcilaso C. Garcilaso, 103 Tel. 932 562 959

Dimarts 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Sant Martí Centre Cívic del Besòs C. Rambla Prim 87 -89 Tel. 934 982 743

Divendres 10.30 a 13.30 h CIAJ C. Sant Oleguer, 6-8 Tel. 934 422 939

Dimecres 17 a 20 h Punt d’Informació Juvenil Sarrià-Sant Gervasi Casal de Joves Casa Sagnier C. Brusi, 61 Tel. 934 140 195 BARCELONÈS Dilluns 16 a 20 h i dimecres 12 a 20 h Oficina Jove d’Emancipació Casa dels Cargols C. del Llobregat, 127-141, L'Hospitalet de Llobregat Tel. 934 487 372 / mobilitatjove@l-h.cat

Dijous de 17 a 20 h Centre Polidor Pl. Guillem Vidaña, s/n, Sant Adrià de Besòs Tel.934 627 446 / europajove@barcelones.cat

De dilluns a dimecres i divendres 17 a 20 h Centre Europa Jove Mas Fonollar C. Sant Jeroni, 1-3, Santa Coloma de Gramenet Tel. 933 850 550 / europajove@barcelones.cat

Dilluns de 11 a 20 h Badiu jove C. Ausiàs Marc, 61, Badalona Tel. 934 832 934 / cirej@barcelonesjove.net

Butlletí "Infojove BCN" de Mobilitat internacional. Desembre 2016  
Butlletí "Infojove BCN" de Mobilitat internacional. Desembre 2016  

Si vols marxar a l'estranger a estudiar, treballar, fer pràctiques o un voluntariat... Informa't sobre els recursos que et facilitaran l'est...

Advertisement