Page 1

KUNGSBACKA – KOLLA PARKSTAD

SANDSTENSHUSEN Inredningsval


DINA INREDNINGSVAL När du bokar en bostad hos JM får du vår katalog med inredningsval samt uppgifter om sista beställningsdag för olika val och en del annan information.

Inredningsmöte I god tid inom ramen för din beställningstid kallar inredningsansvarig för ditt projekt till ett inredningsmöte. Tillsammans går ni igenom JM Original- och inredningsval som du kan göra, diskuterar dina önskemål och reder ut eventuella frågetecken.

Inredningsval Efter ditt personliga inredningsmöte kommer en beställning att skickas till dig för godkännande. Många produkter har lång leveranstid och måste därför beställas i god tid. Det är därför inte möjligt att göra beställningar därefter. Är beställingen inte signerad i tid, inreds bostaden enligt JM Original.

Kontrollera din beställning Det är mycket viktigt att du går igenom att allting stämmer ordentligt och att du omgående tar kontakt med inredningsansvarig om någonting är felaktigt. Beställningen är bindande och kan inte ändras i efterhand. Överenskommelser som inte finns med i beställningen gäller ej. Beställningen är underlag till JMs leverantörer och måste innehålla korrekt och komplett information.

Priser Samtliga priser är inklusive moms. I bostadens pris ingår originalutförande. Priserna i katalogen för inredningsval är mellanskillnaden från original och gäller som tillägg och i förekommande fall för utbyte mot original. I priset ingår montering om inte annat anges.

Leverantörsförändringar och modellbyten – vitvaror Vi reserverar oss för leveranshinder samt byte av modell och beteckning på maskiner, material och varor. Byte till annan maskin, material eller vara med likvärdig eller förbättrad kvalitet och funktion kan komma att ske utan föregående avisering.

Betalningsvillkor Kostnader för inredningsval erläggs mot faktura senast på tillträdesdagen.

Besiktning Slutbesiktning av bostaden görs innan tillträdet. Besiktningen leds av en opartisk besiktningsman. Du bör närvara vid besiktningen för att kunna framföra synpunkter till besiktningsmannen samt kontrollera dina inredningsval. Kallelse kommer att skickas till dig i god tid före utsatt besiktningsdatum.

2 SANDSTENSHUSEN, April 2018


3 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

ETT KÖK ATT LITA PÅ Snygg design är viktigt för att skapa ett trivsamt kök. Lika viktigt är det att köket fungerar i vardagen. Hacka, skära, duka, diska, torka – vi ser till att du har funktionerna som stöttar dig i köksarbetet.

Vi ställer stora krav på våra kök. Inte nog med att det ska vara snyggt som ett vardagsrum. Här ska kunna göras allt från snabba mellanmålsmackor till en trerätters middag med levande ljus och vacker dukning. Oavsett om du ska laga en enkel vardagsmiddag, mingla med vännerna eller baka kanelbullar gäller det att köket hänger med i svängarna. Ett kök från JM gör det. Här finns alla de praktiska detaljer och funktioner som önskas i ett modernt kök. I bänkskåpen har vi satt in dämpade fullutdragslådor som hjälper dig att få god överblick över vad du har hemma.

Osynligt och smart Det ligger många tankar bakom utformningen av våra kök. Designen och materialvalen njuter du av redan vid första anblicken. Vad som däremot skapar ett smart kök sträcker sig långt bortom inredningsdetaljer och formspråk. Vi pratar om funktioner och beprövade fakta om hur ett kök verkligen används. När du lagar mat i ett JMkök märker du snart hur smidigt momenten flyter på. Du skär och hackar på en lättskött och väl upplyst bänkskiva,

vatten har du i kranen intill. Både arbetsytan och diskhoarna är på bekvämt avstånd från spisen så att du slipper onödigt spring och spill när du ska skölja grönsaker eller hälla av kokande pastavatten. Den utdragbara fläkten är diskret dold under fläktskåpet med endast framkanten synlig. Behöver du använda elvisp eller matberedare kan du enkelt ansluta till något av de många eluttagen kring arbetsytan.

Skölj, vrid ur, torka – klart I ett kök från JM är ytorna lättskötta och tåliga. Den starka laminatytan på arbetsbänken är enkel att torka av och står emot de dagliga påfrestningarna. Inga omständiga behandlingar krävs, en vanlig disktrasa och lite såpa räcker gott för att hålla bänkar och skåpsluckor fräscha. Ytterligare en klok detalj är att vi låter köket ansluta till taket, med hjälp av en list så att inga skåpsovansidor samlar damm. Likaså har vi gjort det enkelt att plocka i och ur diskmaskinen. Diskhon med sköljmöjlighet är nära och du kan välja att placera tallrikar, glas och bestick i skåp och lådor på armlängds avstånd från diskmaskinen.

4 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

JM Original Vad du än ska laga, har detta smakfulla rum de funktioner som ett intensivt vardagsliv kräver. Här finns smarta lösningar i form av fullutdragslådor, dämpade luckor och källsorteringskärl.

1. Köksluckor, handtag och bänkskiva JM Original köket är modernt och stilrent med en vit slät lucka, handtag i rostfritt samt en mörkare grå laminatbänkskiva. Den ljusa känslan förstärks ytterligare med stora kakelplattor i vitt.

2. Blandare Köksblandaren kommer från Tapwell.

3. Häll I JM Original ingår en induktionshäll som både är snabbare och mer energisnål än en traditionell glaskeramikhäll.

Kostnadsfria val Förutom JM Original kan du kostnadsfritt välja två andra luckor, handtag, bänkskivor och kakel till ditt kök. På så sätt kan du hitta en stil som passar dig utan att behöva betala något extra.

Köksluckor, handtag och bänkskiva En mer klassisk stil kan du få med den vita ramluckan och en grå laminatskiva. Till det passar handtag i rostfritt utseende och ett vitt avlångt kakel som monteras liggande.

Köksluckor, handtag och bänkskiva Väljer du den grå luckan, den mörka stenliknande laminatskivan, ett grått kakel och handtag i rostfritt utseende får du känslan av ett stilrent modernt kök.

5 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Bygg- och eländring INREDNINGSVAL

Tillkommande el i vitrinskåp samt strömbrytare inne i skåp (placeras höger framtill) exkl armatur (omfattas ej av Grundavgift) 1 900 kr/st

Bra att veta Grundavgift Bygg- och eländring, dvs engångskostnad oavsett antal ändringar, för omritning av bygg-/elhandlingar tillkommer om 3000 kronor.

Belysning och el ORIGINAL

Bänkbelysning LED-list Original inkl driver 2700K

INREDNINGSVAL

Bänkbelysning LED-Spotlight Ledstar borstad stål, c/c 400 mm, inkl driver Diam=82 mm 2,4W 2700K, exkl baldakin/snickeriskiva 9 230 kr/kök

Vitrinbelysning LED-list inkl driver, placeras i framkant/överkant av vitrinskåp 2700K (kräver elförberedelse, dvs eländring) 2 250 kr/skåp

Tryckknappsdimmer till LEDbelysning (4-100W) Simon 54

Utbyte hörnbox till 1-vägs med timerfunktion Simon 54

Premium vit 1 500 kr/st

Premium vit Timer 99 minuter 1 950 kr/st

6 SANDSTENSHUSEN, April 2018


VEDUM

KÖK

Luckor ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta Skåp ingår enligt separat köksritning. Säkerhetsspärr monteras på kniv- och källsorteringslåda.

Maja vit 16 mm Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 0500 N

Karin vit 19 mm Ramlucka av målad MDF NCS S 0500 N

Maja grå 16 mm Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 3000 N

Maja antracit 16 mm Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 6500-N 4 600 kr

INREDNINGSVAL

Maja turkos 16 mm

Maja varmgrå 16 mm

Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 2005-B50G 4 600 kr

Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 2502-Y 4 600 kr

Maja betonggrå 16 mm Slät lucka av målad MDF med rak kant NCS S 5502-Y 4 600 kr

Karin varmgrå 19 mm

Karin betonggrå 19 mm

Karin antracit 19 mm

Ramlucka av målad MDF NCS S 2502-Y 17 700 kr

Ramlucka av målad MDF NCS S 5502-Y 17 700 kr

Ramlucka av målad MDF NCS S 6500 N 17 700 kr

7 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Karin grå 19 mm Ramlucka av målad MDF NCS S 3000 N 17 700 kr


KÖK

Luckor

VEDUM

INREDNINGSVAL

Liv ek 19 mm Lucka av liggande fanerat trä med massiv kantning 57 100 kr

Liv svartbetsad ek 19

Helena ek 19 mm

mm Lucka av liggande fanerat trä med massiv kantning 85 400 kr

Ramlucka av massivträ och fanerad spegel 53 000 kr

8 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Annika vit 19 mm med infälld grepplist i vitt Slät lucka av målad MDF med fasad kant NCS S 0500 N. Grepplist på bänkskåp (ej på bild), klicköppning på väggskåp och smalt bänkskåp. 9 100 kr

Annika antracit 19 mm med infälld grepplist i alu Slät lucka av målad MDF med fasad kant NCS S 6500 N. Grepplist på bänkskåp (ej på bild), klicköppning på väggskåp och smalt bänkskåp. 13 700 kr


VEDUM

KÖK

Övrigt

INREDNINGSVAL

Sockel med rostfritt utseende 700 kr/kök

Byte av originalväggskåp i 80-bredd till vitrinskåp inkl glashyllor exkl belysning 2 270 kr/skåp

Baldakin/ snickeriskiva, vit, för infällnad av spotlights c/c 400 mm under väggskåp 2 990 kr/kök

Sockellåda 40/50/60/80 cm Classic med klicköppning ej i skåp som ventileras, t ex under häll/ugn mm. Kan ej kombineras med rostfri sockel. 3 620 kr/st

Bra att veta Vid val av annan lucka ur JMs sortiment, ges pris mot offert. Sockellåda kan inte kombineras med sockel i rostfritt utseende. Vid val av vitrinskåp med belysning tillkommer elförberedelse samt LED-list, se under Kök, Belysning och el.

9 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Handtag & knopp

VEDUM

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta 31085 rostfri cc 128 mm

Handtag placeras stående på luckor och liggande på lådor och diskmaskinslucka.

31016 rostfri cc 128

31064 rostfri cc 128

mm

mm

Byte av beslag i kök ur Vedums standardsortiment

Klick-öppning

31006 rostfri cc 128

handtagslös öppning för luckor 1 500 kr

mm 1 500 kr

31208 rostfri grepplist längd 40 mm

INREDNINGSVAL

Bra att veta Observera att handtag inte kan placeras liggande på luckor där risk finns att de slår i vägg eller intilliggande skåp. Priser avser helt kök.

Annan montering av kökshandtag (ej enligt original) 1 200 kr

maxlängd cc 224 mm (grepplist 232 mm) 2 700 kr/kök

31007 vit cc 128 mm

31019 svart cc 128

31053 rostfri cc 192

31054 rostfri cc 192

31081 rostfri cc 128

1 500 kr

mm 1 500 kr

mm 2 700 kr

mm 2 700 kr

mm 1 500 kr

31211 vit grepplist

31212 vit grepplist

31134 rostfri

längd 40 mm 1 500 kr

längd 136 mm 1 500 kr

750 kr

31209 rostfri grepplist längd 136 mm 1 500 kr

10 SANDSTENSHUSEN, April 2018

1 500 kr


VEDUM

ORIGINAL

KÖK

Bänkskiva Laminat

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta

Zeus antracit 7486D

Bänkskivan är 30 mm tjock och levereras med rak laminatkantlist i lika utförande som bänkskivan. Notera att bänkskivor kan komma att skarvas.

Zeus silver 7487D

Black Brazil 6216D

INREDNINGSVAL

Byte av laminatbänkskiva i kök ur Vedums standardsortiment

Carrara Bianco 6696F 1 000 kr

Dark mountain oak 4371D 1 000 kr

Minerva Grey

Mineral jet 3450F

Volcanic black

6247D 1 000 kr

1 000 kr

1200D 1 000 kr

Byte av laminatbänkskiva i kök ur Vedums standardsortiment

30 mm. (högblanka erbjuds ej) 1 300 kr

Vit W450D

Basalt Slate 3690F

Eklamell ljus 4240D

Ice Quarstone

1 000 kr

1 000 kr

1 000 kr

5212F 1 000 kr

30 mm Polaris matt laminat 6 900 kr

11 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Bänkskiva Kant

VEDUM

ORIGINAL

Rak kant för laminat

INREDNINGSVAL

Postformad (rundad) kant för laminat; W450D Vit, 4240D Eklamell, 7486D Zeus antracit, 6216D Black brazil 500 kr/kök

Bänkskiva Massiv

VEDUM

INREDNINGSVAL

Bra att veta Levereras i tjocklek 30 mm. Rak framkant om annat ej anges. Massiva träskivor är naturmaterial och kräver regelbunden skötsel och underhåll.

Ek hårdvaxad 10 700 kr

Valnöt hårdvaxad 18 100 kr

Ask natur med brunkärna hårdvaxad 10 700 kr

12 SANDSTENSHUSEN, April 2018


VEDUM

KÖK

Bänkskiva Sten INREDNINGSVAL

Grå Bohus granit blankpolerad natursten 30 mm

Nero Africa blankpolerad natursten 30 mm

Nero Assoluto blankpolerad natursten 30 mm

Naturstenskiva på offert, ur Vedums standardsortiment

skivan skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

skivan skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

skivan skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

skivan skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

Kompositstenskiva 30 mm på offert, ur Vedums standardsortiment skivan skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

Frosty Carrina kompositsten 30 mm, rak kant skivan

London Grey kompositsten 30 mm, rak kant skivan

skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

skarvas för att klara tillverkning, transport och montage Pris enligt offert

Bra att veta Levereras i tjocklek ca 30 mm. Skarvar kan förekomma beroende på kökets utformning, stäm av maxlängd med Inredningsansvarig. Runt inbyggnadshäll skarvas alltid skivan. Diskho planlimmas. Naturstenskivor är naturmaterial som varierar i färg, kristallstorlek, struktur och ådring.Verklig produkt kan avvika från prover och illustrationer. Natursten kräver regelbundet skötsel samt underhåll, och är ett naturmaterial känsligt för syror, såsom citron, vin mm. Marmor är känsligare och på marmor uppstår snabbt en ”patina” med anledning av detta. Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Materialet är slitstarkt, hållbart, och inte poröst, dvs framförallt lämplig i de ljusare stenmaterial, då det inte blir känsligt för vinfläckar, citron mm. Kräver ingen impregnering och är dessutom enkelt att rengöra och underhålla.

13 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Kakel

CENTRO

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta

111271 vit blank, stående platta (C1 kakel 298x598x10 mm)

Original monteras stående och de kostnadsfria i liggande rak sättning om annat ej anges. Kakel i kök sätts endast i bakkant, ej på kortsidor.

111616 vit matt, liggande platta

111620 mörkgrå blank, liggande platta

(Horisont kakel 100x400x8 mm)

(Horisont kakel 100x400x8 mm)

INREDNINGSVAL C1 KAKEL 148X148X6 MM

Bra att veta 111091 vit matt

111093 vit blank

250 kr/kvm

250 kr/kvm

Allt kakel och klinker i JMs sortiment kan väljas som stänkskydd i kök.Väljer du en platta av klinker i stället för kakel tillkommer en monteringskostnad, se kök kakelsättning. Allt tillvalskakel säljs i hela kvm.

INREDNINGSVAL C1 KAKEL 298X598X10 MM

111277 vit matt 250 kr/kvm

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 47X47X7 MM

133150 vit matt

133151 vit blank

500 kr/kvm

500 kr/kvm

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 97X97X6,5 MM

121282 vit blank

121290 vit matt

granitkeramik 400 kr/kvm

granitkeramik 400 kr/kvm

INREDNINGSVAL CARRARA KAKEL 298X598X10 MM

111206 Carrara vit blank 400 kr/kvm

14 SANDSTENSHUSEN, April 2018


CENTRO

KÖK

Kakel

INREDNINGSVAL GLASERAT TEGEL KAKEL (HANDGJORT) 52X198X10 MM

111517 ljusbeige

111518 vit

111519 grå

111529 svart

125134 ljusgrå

2 200 kr/kvm

2 200 kr/kvm

2 200 kr/kvm

2 200 kr/kvm

2 200 kr/kvm

INREDNINGSVAL HIMMEL KAKEL 248X498X8

111651 grå matt

111652 ljusgrå matt

111653 vitgrå matt

111654 vit blank

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

111655 vit matt 350 kr/kvm

INREDNINGSVAL HORISONT KAKEL 100X400X8 MM

111615 vit blank

111617 vitgrå blank

111619 grå blank

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

INREDNINGSVAL PARIS FASAD KAKEL 98X199X8 MM

111662 vit blank 500 kr/kvm

INREDNINGSVAL SOUL KAKEL 100X200X8 MM

111176 vit matt

111185 vit blank

350 kr/kvm

350 kr/kvm

INREDNINGSVAL SOUL KAKEL 100X300X8 MM

111222 vit blank

111228 vit matt

350 kr/kvm

350 kr/kvm

15 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL BAS HEXAGON KLINKER 142X164X7

Bra att veta 125419 svart

125452 grå

125453 vit

1 100 kr/kvm

1 100 kr/kvm

1 100 kr/kvm

På den här sidan och framåt visar vi kollektioner som är av klinker, vilket är plattor som är hårdare än kakel. Väljer du en platta av klinker i stället för kakel i kök tillkommer en monteringskostnad, se kakelsättning. I rubriken ovanför varje platta anges om det är kakel eller klinker.

INREDNINGSVAL BETONG KLINKER 98X298X9,5

125565 ljusgrå

125642 beige

600 kr/kvm

600 kr/kvm

INREDNINGSVAL CEMENT KLINKER 297X596X10

124764 silver rect. 650 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X597X10 MM

121893 carrara matt rect. 650 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO HAMPTON KLINKER 298X598X10

125319 blank 650 kr/kvm

16 SANDSTENSHUSEN, April 2018


CENTRO

KÖK

Kakel

INREDNINGSVAL DECO KLINKER 597X597X9 MM

124973 (3 olika mönsterplattor) 800 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X597X9 MM

124381 vit

124521 ljusbeige

124523 svart

124525 ljusgrå

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

124534 grå

124537 brun

350 kr/kvm

350 kr/kvm

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 298X598X9 MM

124274 vitgrå

124275 mörkgrå

124277 varmgrå

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

17 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL MÖNSTER KARIN KLINKER (16 PLATTOR) 147X147X9 MM

125114 grå

125115 brungrå

1 250 kr/kvm

1 250 kr/kvm

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 297X597X9

125212 vit rekt.

125214 ljusgrå rekt.

125216 grå rekt.

125218 svart rekt.

500 kr/kvm

500 kr/kvm

500 kr/kvm

500 kr/kvm

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 47X47X9

125076 ljusgrå

133519 grå

133532 svart

133533 vit

mosaik 1 800 kr/kvm

mosaik 1 800 kr/kvm

mosaik 1 800 kr/kvm

mosaik 1 800 kr/kvm

INREDNINGSVAL SMÅLAND KLINKER 98X298X10

125654 brungrå

125655 gråsvart

125656 vitbeige

rekt. 750 kr/kvm

rekt. 750 kr/kvm

rekt. 750 kr/kvm

INREDNINGSVAL TEGEL KLINKER 98X298X9,5

125683 Brun

125684 Röd

600 kr/kvm

600 kr/kvm

18 SANDSTENSHUSEN, April 2018


CENTRO

KÖK

Kakel

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 495X495X10 MM

122043 grå 800 kr/kvm

INREDNINGSVAL UDDE KLINKER 297X597X10 MM

125603 silver 450 kr/kvm

INREDNINGSVAL VY KAKEL 75X300X8 MM

111766 grågrön 650 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X598X10 MM

126142 vit

126143 beige

126144 grå

126145 svart

450 kr/kvm

450 kr/kvm

450 kr/kvm

450 kr/kvm

19 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Kakelfog

CENTRO

ORIGINAL

Ljusgrå nr 11 fog vägg

INREDNINGSVAL

Grå nr 7 fog vägg

Mellangrå nr 13

500 kr

fog vägg 500 kr

Antracitgrå nr 14 fog vägg 500 kr

Kakelsättning Kök INREDNINGSVAL MONTERING

Tillägg för klinker på vägg 270 kr/kvm

Mönstersättning: Halvstensförband kök 120 kr/kvm

Mönstersättning: Förskjuten 1/3delsläggning

Mönstersättning: Förskjuten fallande läggning

120 kr/kvm

120 kr/kvm

Mönstersättning: Fiskbensläggning 730 kr/kvm

20 SANDSTENSHUSEN, April 2018


VEDUM

KÖK

Stänkskydd INREDNINGSVAL Laminat som stänkskydd hel yta på offert, ur

Laminat som stänkskyddssockel på offert,

Vedums standardsortiment. Tjocklek 14 mm Notera att skivan kan behöva skarvas. Pris enligt offert

ur Vedums standardsortiment. Höjd 200 mm, tjocklek 14 mm, ovankant rak. Notera att skivan kan behöva skarvas. Pris enligt offert

Naturstenskiva/ Kompositsten som stänkskydd hel yta på offert, ur

Naturstenskiva/ Kompositsten som stänkskyddssockel på offert,

Vedums standardsortiment, inklusive eventuell håltagning för eluttag. Natursten tjocklek 20 mm och komposit 12-13 mm. Monteras ej bakom designkåpa. Notera att skivan kan behöva skarvas. Pris enligt offert

ur Vedums standardsortiment. Natursten tjocklek 20 mm och komposit 12-13 mm, ovankant rak. Ange önskad höjd. Notera att skivan kan behöva skarvas. Pris enligt offert

Målat som stänkskydd i kök hel yta eller

Målat som stänkskydd i kök hel yta eller

vid val av sockel, designkåpa/-fläkt, NCS S0500-N, glans 20 2 180 kr/st

vid val av sockel, designkåpa/-fläkt, valfri NCS kulör, glans 20 2 630 kr/st

21 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Diskho

VEDUM

ORIGINAL

Bra att veta Intra Horizon HZ815 diskbänk (underlimmas i laminat, planlimmas i sten) längd 815 mm, bredd vask 345/345 mm

Diskbänk med två stora hoar är original i diskbänkskåp på 800 mm. Vid val av massiv träbänkskiva erbjuds endast diskbänk med sidoyta alt heltäckande diskbänk med avställningsyta. Diskho underlimmas i laminat och i massiv bänkskiva men planlimmas vid val av sten.

INREDNINGSVAL

Intra Horizon HZD1120 diskbänk med

Intra Horizon HZD815SH diskbänk med

sidoyta (underlimmas i laminat/ massiv bänkskiva, planlimmas i sten) längd 1120 mm, bredd vask 345/345 mm 850 kr

sidoyta (underlimmas i laminat/ massiv bänkskiva, planlimmas i sten) längd 815 mm, bredd vask 160/345 mm 0 kr

Intra Frame FR60SX

Intra Frame FR97SH

Intra Frame FR97SX

diskbänk, inkl diskmedelspump, (underlimmas i laminat, planlimmas i sten) längd 595 mm, bredd vask 520 mm 2 820 kr

diskbänk med sidoyta, inkl diskmedelspump, (underlimmas i laminat/massiv bänkskiva, planlimmas i sten) längd 970 mm, bredd vask 340/155 mm 6 140 kr

diskbänk med sidoyta, inkl diskmedelspump, (underlimmas i laminat/massiv bänkskiva, planlimmas i sten) längd 970 mm, bredd vask 520 mm 4 940 kr

Bra att veta Diskmedelspump ingår i diskho Intra Frame men kan även väljas till heltäckande diskbänk Intra Atlantic.

Intra Atlantic heltäckande diskbänk med korgventil längdmått enligt ritning, bredd vask 339/339 mm 0 kr

Intra Atlantic AHBX08 heltäckande diskbänk med korgventil utan sidoyta Bredd 800mm, bredd vask 339/339 mm 0 kr

BI228 Krom diskmedelspump totalhöjd 289 mm, piphöjd 87 mm Beakta placering beroende på val av diskbänk, blandare mm 1 090 kr/st

22 SANDSTENSHUSEN, April 2018


TAPWELL

KÖK

Blandare ORIGINAL

RT984 Krom inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 359 mm, piphöjd 263 mm

INREDNINGSVAL

RT184 Krom inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 371 mm, piphöjd 249 mm 310 kr/st

EVO184 Krom inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 335 mm, piphöjd 250 mm 1 720 kr/st

RT984-RH Krom med RHhandtag utan klick-klack-spärr, inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 359 mm, piphöjd 263 mm 360 kr/st

DOM184 Krom inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 393 mm, piphöjd 280 mm. Kan endast användas på diskhoar från Intra Frame 3 360 kr/st

EVO984 Krom inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 338 mm, piphöjd 276 mm 1 720 kr/st

EVO184 Steel inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 335 mm, piphöjd 250 mm 3 240 kr/st

EVO184 Honey gold inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 335 mm, piphöjd 250 mm 4 370 kr/st

RIN887 Krom med

23 SANDSTENSHUSEN, April 2018

utdragbar pip inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 287 mm, piphöjd 256 mm. Kan endast kombineras med diskho med 2 hoar (ej 1 eller 1,5 ho) mht BBR och Säker vatten. 2 800 kr/st

EVO984 Steel inkl diskmaskinsavstängning. Totalhöjd 338 mm, piphöjd 276 mm 3 240 kr/st


KÖK

Häll

SIEMENS

ORIGINAL

Bra att veta

EH631BEB1E

Passar mina kastruller induktionshäll? Sätt en magnet på undersidan av kärlet, fastnar magneten så fungerar kastrullen.

induktionshäll touchstyrning, 4 zoner 145, 180, 180, 210 mm, säkerhetsavstängning, timer, barnsäkring, äggklocka, powerBoost. Hällskydd ingår och monteras för den som önskar.

INREDNINGSVAL

EX675LEC1E

EX677LYV1E

induktionshäll touchsliderstyrning, 4 zoner 145, 210, 400x240 mm som används som två separata eller en stor flexibel, barnsäkring, säkerhetsavstängning, booster, timer, äggklocka, powerBoost, steksensor plus. Hällskydd ingår och monteras för den som önskar. 3 100 kr

induktionshäll Styrning med Dual lightSlider, Mer flexibel matlaging med flexInduction plus, barnsäkring, säkerhetsavstängning, booster, timer, äggklocka, powerBoost, steksensor plus. Home Connect - trådlös fjärrstyrning via smartphone eller surfplatta. Hällskydd ingår och monteras för den som önskar. 8 200 kr

24 SANDSTENSHUSEN, April 2018


SIEMENS

KÖK

Ugn ORIGINAL

Bra att veta På din köksritning ser du var ugnen är placerad. Alla ugnar har både varmluft och över-/ och undervärme. Ugnar har barnspärr.

HB010FBR0S rostfri 66 L, stor variogrill, varmluftgrill, 3D varmluft Plus, över-/undervärme, 50 - 275° C

INREDNINGSVAL

HB517GCS0S rostfri

HB673GCS2S rostfri

HB633GCS1S rostfri

HB010FBV0S vit

HB517GCW0S vit

71 L, stor variogrill, varmluftgrill, 3D varmluft Plus, pizzaläge, över-/undervärme Stektermometer, klocka, 50 275° C 3 600 kr

71 L, activeClean pyrolysrengöring, 4D-varmluft, över-/undervärme, varmluftgrill, stor variogrill, stektermometer, digitalur, pizzaläge, coolStart 8 700 kr

71 L, 4D-varmluft, ecoClean Plus rengöring bakpanel, varmluftsgrill, stor variogrill, stektermometer, digitalur, pizzaläge, coolStart 13 700 kr

66 L, stor variogrill, varmluftgrill, 3D varmluft Plus, över-/undervärme, 50 - 275° C 1 000 kr

71 L, stor variogrill, varmluftgrill, 3D varmluft Plus, pizzaläge, över-/undervärme Stektermometer, klocka, 50 275° C 3 600 kr

HB632GCW1S vitt glas

HB672GCW1S vitt glas 71 L, activeClean pyrolysrengöring, 4D-varmluft, över-/undervärme, varmluftgrill, stor variogrill, stektermometer, digitalur, pizzaläge, coolStart 7 800 kr

HM876GDB6S black steel 67 L, Ugn med mikrofunktion, pyrolysrengöring, 4D-varmluft, över-/undervärme, varmluftgrill, stor variogrill, liten grill, pizzaläge, coolStart 15 800 kr

HR876GDB6S black steel 71 L, Ugn med tillsatt ånga (ej enbart ånga), pyrolysrengöring, varmluftsgrill, stor variogrill, stektermometer, digitalur, coolStart, pizzaläge. Löstagbar vattentank 1 L, avkalkningsprogram, jäsning 13 800 kr

HS858GXB6S black steel

71 L, 4D-varmluft, ecoClean Plus rengöring bakpanel, varmluftsgrill, stor variogrill, stektermometer, digitalur, pizzaläge, coolStart 5 400 kr

HZ538000 Teleskoputdrag, Passar HB517… Cliprail, 1 utdrag för valfri ugnsnivå 700 kr

HZ538200 teleskopsutdrag, Passar HB517… Fullt utdragbara på 3 nivåer 1 200 kr

HZ638300 teleskopsutdrag, passar till HB632, HB633... Fullt utdragbara på 3 nivåer 1 600 kr

HZ638370 teleskopsutdrag, passar till HB672, HB673, HR876... Fullt utdragbara på 3 nivåer 1 800 kr

25 SANDSTENSHUSEN, April 2018

71 L, kombiugn, 4D- varmluft / Ånga, -varmluft, över-/ undervärme eco, varmluftgrill, stor variogrill, pizzaläge, coolStart, 100% ånga, pulseSteam, återuppvärmning, jäsning, sous-vide -matlagning, Home Connect A+ 20 600 kr


KÖK

Mikrovågsugn

SIEMENS

ORIGINAL

Bra att veta På planritning inredningsval eller på din köksritning ser du var mikro är placerad.

BF634L/RGS1 rostfri 21 L, mikrovågsugn, 900 W, 5 effektlägen, 7 automatikprogram, bak- och matlagningsprogram, inverterteknik, touchControl, LED-belysning

INREDNINGSVAL

BF525LMS0 rostfri

BF525LMW0 vit

BF634L/RGW1 vitt glas

BF834R/LGB1 black steel

CM633GBS1S rostfri

20 L, mikrovågsugn, 800 W, upptiningsfunktion, klocka, roterande platta, display, vänsterhängd 0 kr

20 L, mikrovågsugn, 800 W, upptiningsfunktion, klocka, roterande platta, display, vänsterhängd 0 kr

21 L, mikrovågsugn, 900 W, 5 effektlägen, 7 automatikprogram, bak- och matlagningsprogram, inverterteknik, touchControl, LED-belysning 0 kr

21 L, mikrovågsugn, 900 W, 5 effektlägen, 7 automatikprogram, bak- och matlagningsprogram, inverterteknik, touchControl, LED-belysning, vänsterhängd 800 kr

45 L, kompakt inb.ugn & mikro, 4-D varmluft, varmluftsgrill, stor variogrill, liten grill, 14 automatik program, bak- och matlagningsprogram. Ej för väggskåp. 6 800 kr

CM633GBW1 vitt glas 45 L, kompakt inb.ugn & mikro, 4-D varmluft, varmluftsgrill, stor variogrill, liten grill, 14 automatik program, bak- och matlagningsprogram. Ej för väggskåp. 6 800 kr

CM876GDB6S black steel 45 L, kompakt inb.ugn, pyrolysrengöring, 4D-varmluft, över-/undervärme eco, varmluftgrill, stor variogrill, liten grill, pizzaläge, coolStart, separat undervärme, förvärmning, varmluft i kombination med mikro. Ej för väggskåp. 11 700 kr

CS856GDB6S black steel 47 L, kompakt Ångugn/ Varmluft, 100% ånga, ecoClean Plus rengöring tak, bakpanel gavlar, digitalur, varmluftsgrill, stor variogrill, liten grill, separat undervärme, coolStart, pizzaläge, löstagbar vattentank 1 liter, avkalkningsprogram, jäsning, upptining. Ej för väggskåp. 13 900 kr

26 SANDSTENSHUSEN, April 2018


SIEMENS

KÖK

Kyl- och fryskombinationer ORIGINAL

Bra att veta LowFrost innebär manuell avfrostning (normalt en gång/vartannat år). Dessa skåp är tystare och har något större frysvolym än de med automatisk avfrostning. NoFrost innebär automatisk avfrostning på frysen.

KG36VVI32 2 enheter, rostfri A++, med vardera 213/94 liter, 1860 mm, 39 dB. Infällt handtag, LEDbelysning, frys med LowFrost, grönsakslåda, vit inredning

INREDNINGSVAL

KG36VVW32 2 enheter, vit

KG36NVW35 2 enheter, vit

KG36NVI35 rostfri, 2 enheter

A++, med vardera 213/94 liter, 1860 mm, 39 dB. Infällt handtag, LEDbelysning, frys med low-frost, grönsakslåda, vit inredning 0 kr/set

A++, 233/86 liter, 41 dB. Infällt handtag, 1860 mm, LED-belysning, frys med NoFrost, Elektronisk temperaturstyrning, grönsakslåda, vit inredning 3 300 kr

A++, 233/86 liter, 41 dB. Infällt handtag, 1860 mm, LED-belysning, frys med NoFrost, grönsakslåda, vit inredning 4 500 kr

KS36VAW4P och GS36NAW3V vit

KS36VFI3V och GS36NVI3V

KS36VAI4P och GS36NAI3V

rostfri A++/A++, 346/237 liter, 1860 mm, 39/42 dB. LED-belysning i kylen, frys med NoFrost, vit inredning 6 900 kr/set

rostfri A+++/A++, 346/237 liter, 1860 mm, 39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, icetwister, grönsakslåda på teleskopskenor, vit inredning med rostfria detaljer 10 100 kr/set

A+++/A++, 346/242 liter, 1860 mm, 39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, icetwister, grönsakslåda på teleskopskenor, vit inredning med rostfria detaljer 9 300 kr/set

27 SANDSTENSHUSEN, April 2018

KS36VVW3P och GS36NVW3V vit A++/A++, 346/242 liter, 1860 mm,39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, vit inredning 5 700 kr/set

KG36NXB45 black steel, 2 enheter A+++, 237/87 liter, 1860 mm, 36 dB(A), LED-belysning, frys med NoFrost, 2 grönsakslådor HyperFresh 14 600 kr


KÖK

Kyl- och fryskombinationer

SIEMENS

INREDNINGSVAL

KS36VVW3P och GS36NVW3V vit

KS36VAW4P och GS36NAW3V vit

A++/A++, 346/242 liter, 1860 mm,39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, vit inredning 2 700 kr/set

A+++/A++, 346/242 liter, 1860 mm, 39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, icetwister, grönsakslåda på teleskopskenor, vit inredning med rostfria detaljer 7 800 kr/set

KI87SAD30 2 enheter integrerade

Snickerilucka och stomme till integrerad kyl- och frysenhet

A++, med vardera 209/61 liter, 1772 mm, 36 dB. LED-belysning, LowFrost, 1 grönsakslåda HyperFresh, inredning med rostfria detaljer (högskåp och snickeriluckor tillkommer) 12 100 kr/set

utf lika köksluckor (två enheter) 10 540 kr/set

KS36VAX3P och GS36NAX3V

KI81RAF31 och GI81NAC30

black steel A++/A++, 346/242 liter, 1860 mm, 39/42 dB. LED-belysning, frys med NoFrost,, grönsakslåda på teleskopskenor, vit inredning med rostfria detaljer 12 900 kr/set

integrerad A++/A++, 319/211 liter, 1780 mm, 37/38 dB. LED-belysning, frys med NoFrost, grönsakslåda på teleskopskenor och en HyperFresh låda, inredning med rostfria detaljer (högskåp och snickeriluckor tillkommer) 7 500 kr/set

KG36NH132 rostfri, 2 enheter A++, 234/86 liter, 1870 mm, 42 dB. Rostfria handtag, LED-belysning, frys med NoFrost, 2 grönsakslådor HyperFresh, inredning med rostfria detaljer, Home connect med kamera i kyldel - trådlös fjärrstyrning via smartphone eller surfplatta. 15 900 kr

28 SANDSTENSHUSEN, April 2018


SIEMENS

KÖK

Diskmaskin ORIGINAL

Bra att veta Samtliga diskmaskiner är integrerade. Bilderna illustrerar en träfärgad lucka.

SN636X03AE integrerad, 600 mm A++, 46 dB, 6 program, 12 standardkuvert, flexibel inredning, Polinoxbotten, startfördröjning 1 - 24 timmar, självrengörande filtersystem

INREDNINGSVAL

SN636X01KE integrerad, 600 mm A++, 46 dB, 6 program, 13 standardkuvert, flexibel inredning med besticktoppkorg, Polinoxbotten, startfördröjning 1 - 24 timmar, självrengörande filtersystem 1 900 kr

SN657X04ME integrerad,

SN858D16TE integrerad,

600 mm A+++, 44 dB, 7 program, 14 standardkuvert, flexibel inredning med besticktoppkorg, rostfri botten, Startfördröjning: 1-24 timmar, självrengörande filtersystem, inre belysning. Zeolite torkning - Zeolite är ett naturlig mineral anpassat att hantera värme och fukt vilket ger torrare disk. 5 100 kr

600 mm A+++, 42 dB, 8 program, 14 standardkuvert, flexibel inredning med besticktoppkorg, rostfri botten, timeLight, Startfördröjning: 1-24 timmar, självrengörande filtersystem, inre belysning, Zeolite torkning - Zeolite är ett naturlig mineral anpassat att hantera värme och fukt vilket ger torrare disk. OpenAssist handtagslöst, Home Connect trådlös fjärrstyrning via smartphone eller surfplatta. 8 500 kr

29 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Spisfläkt

FRANKE

ORIGINAL

Franke FSF 420 Vit med rostfri frontlist (anpassad för Vedum-djup) Spisfläkt med utdragbar front, kompaktlysrör, 3 hastigheter. Ljudnivå 46-61 dB (A). Monteras infälld i ett överskåp

INREDNINGSVAL

Franke FSF 420 Vit med svart frontlist (anpassad för Vedum-djup) Spisfläkt med utdragbar front, kompaktlysrör, 3 hastigheter. Ljudnivå 46-61 dB (A). Monteras infälld i ett överskåp 0 kr

Franke FSF 420 Vit med vit frontlist (anpassad för Vedum-djup) Spisfläkt med utdragbar front, kompaktlysrör, 3 hastigheter. Ljudnivå 46-61 dB (A). Monteras infälld i ett överskåp 0 kr

Franke Fusion Rostfri/svart

Franke Stil Rostfri

Väggmonterad designfläkt bredd 600 mm, med LED-belysning. Elektronisk brytare 5 hastigheter 11 100 kr

Väggmonterad designfläkt bredd 600 mm, med LED-belysning. Elektronisk brytare 5 hastigheter 9 500 kr

Bra att veta Designfläkt är en beteckning på en designad, synlig fläkt. Vid val av designfläkt minskas väggskåpen på vardera sida.

Franke Tender Rostfri Väggmonterad designfläkt bredd 600 mm, med LED-belysning. Elektronisk brytare 5 hastigheter 8 200 kr

Skåpsändring vid designfläkt fläktskåp utgår, väggskåp minskas med 100 mm på vardera sida, inkl täcksidor 850 kr

Tillkommande kakelyta vid designkåpa (1 kvm originalkakel ingår

Ändring LED-list vid designkåpa minskas minst 100 mm

i prissättningen av designkåpan) 0 kr/kvm

på vardera sida om kåpa (om annat ej anges) Minsta LED-list kräver skåpsstomme om 300 mm 0 kr/kök

30 SANDSTENSHUSEN, April 2018


CENTRO

KÖK

Klinkergolv kök INREDNINGSVAL MONTERING Klinkerläggning vid byte från parkett till klinker på köksgolv, inkl fix 700 kr/kvm

INREDNINGSVAL

Nivålist mellan parkett och klinker

Nivålist mellan parkett och klinker matt slät

ekmönstrad aluminium 425 kr/lpm

aluminium 425 kr/lpm

INREDNINGSVAL CEMENT KLINKER 297X596X10

124764 silver rect. 800 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X297X10 MM

124869 carrara matt rect. 900 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X597X10 MM

121893 carrara matt rect. 800 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X297X9 MM

124510 vit

124519 ljusgrå

124522 ljusbeige

124531 grå

124533 svart

124545 brun

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

31 SANDSTENSHUSEN, April 2018


KÖK

Klinkergolv kök

CENTRO

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 298X298X9 MM

124362 mörkgrå

124363 vitgrå

124364 varmgrå

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 298X598X9 MM

124274 vitgrå

124275 mörkgrå

124277 varmgrå

500 kr/kvm

500 kr/kvm

500 kr/kvm

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 297X597X9

125212 vit rekt.

125214 ljusgrå rekt.

125216 grå rekt.

125218 svart rekt.

650 kr/kvm

650 kr/kvm

650 kr/kvm

650 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X297X9 MM

124510 vit

124519 ljusgrå

124522 ljusbeige

124531 grå

124533 svart

124545 brun

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

32 SANDSTENSHUSEN, April 2018


CENTRO

KÖK

Klinkergolv kök

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 297X297X10 MM

122045 grå 900 kr/kvm

INREDNINGSVAL UDDE KLINKER 297X597X10 MM

125603 silver 600 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X298X10 MM

126138 svart

126139 vit

126140 beige

126141 grå

650 kr/kvm

650 kr/kvm

650 kr/kvm

650 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X598X10 MM

126142 vit

126143 beige

126144 grå

126145 svart

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

600 kr/kvm

Klinkerfog kök

CENTRO

INREDNINGSVAL

Ljusgrå nr 11 fog

Grå nr 7 fog

Mellangrå nr 13

500 kr

500 kr

fog 500 kr

Antracitgrå nr 14 fog 500 kr

33 SANDSTENSHUSEN, April 2018


RUM FÖR SKUM Vill du ha ett effektivt badrum där du kan snabbduscha och borsta tänderna innan jobbet? Eller önskar du dig ett riktigt njutarrum med spakänsla där tiden lätt flyter iväg?

BAD

I ett badrum från JM slipper du välja mellan effektivitet och avkoppling – här får du både och. Badrummet är väl tilltaget oavsett vilken storlek du har på ditt hem. Väljer du en stor bostad har du oftast både badrum och gäst-WC eller två duschutrymmen. De kaklade ytorna skänker rummen en gedigen och väldesignad känsla. Golvklinker och väggkakel inom JM Original är sammansatta för att ge en harmonisk bas i ditt badrum. I sortimentet finns ett antal varianter för att du ska hitta den kombination som passar dig. Kanske tycker du om purpurrött, eller så dras du till

limegrönt eller aquablått? Oavsett din favoritfärg så är det ett tips att låta badrummets väggar och golv hålla en neutral ton. Kakel och klinker är ett tåligt materialval som ska hålla i många år. Under tvättstället finns en kommod som effektivt slukar dina parfymer, tandborstar, bomullstussar, raklödder och rullar med toalettpapper. I grundutförandet har badrummet dusch med duschvägg, men om utrymmet tillåter kan denna ersättas med ett badkar. Du vet själv vad du vill ha i ditt badrum för att du ska trivas riktigt bra.

34 SANDSTENSHUSEN, April 2018


JM Original 1. Kakel Badrummet helkaklas med stora vita blanka kakelplattor. 2. Blandare Tvättställsblandaren från Tapwell är en engreppsblandare i modern design.

BAD BAD

3. Klinker På golvet läggs kvadratiska klinkerplattor i mörkgrått. 4. Duschblandare Handduschen har ett generöst flexibelt duschmunstycke med val av olika duschstrålar. 5. Torkställning I närhet till din tvättmaskin finns även JMs egenframtagna torkställning John. Den smarta väggfasta torkställningen har tio meters torklängd.

Tänk på ... ... att badrummet enkelt kan få en ny känsla med en uppsättning handdukar i dina favoritfärger. ... att stora väggkakelplattor gör att rummet upplevs som rymligare. En annan fördel är att fogarna blir färre vilket underlättar vid städning.

35 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Bygg- och eländring INREDNINGSVAL Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 4 st Fast placering enl. ritning 8 450 kr/set

Bra att veta Grundavgift Bygg- och eländring, dvs engångskostnad oavsett antal ändringar, för omritning av bygg-/elhandlingar tillkommer om 3000 kronor.

BAD

Belysning och el INREDNINGSVAL

Tryckknappsdimmer till LED-belysning (4-100W)

Dosmonterad rörelsedetektor Simon 54

Simon 54 Premium vit 1 500 kr/st

Premium vit istället för strömbrytare 1 950 kr/st

36 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Spegel och spegelskåp

SVEDBERGS

ORIGINAL

BAD

Signum spegel 60 vit LED-belysning BxDxH 600x74x685 mm

INREDNINGSVAL

Imago spegel 60 vit matt,

Imago spegel 60

Imago spegel 60 matt

Signum spegelskåp 60

Sober spegelskåp 60 vit

med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

antracitgrå, med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

svart, med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

vit LED-belysning BxDxH 600x120/140x685 mm 1 600 kr

LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 100 kr

Bra att veta Monteras från golv ca 1950 mm till överkant Spegel/ Spegelskåp.

Sober spegelskåp 60 Grå

Sober spegelskåp 60 Ljus

Sober spegelskåp 60

LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 400 kr

ek LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 400 kr

Svart ek LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 600 kr

37 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kommod

SVEDBERGS

ORIGINAL

Forma 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

BAD

underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm

INREDNINGSVAL

Forma 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma Stil 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma Stil 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 400 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 400 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 700 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 700 kr

Forma Stil 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma Stil 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor

Forma 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor

underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 700 kr

underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 2 100 kr

och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

underskåp med två lådor och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 800 kr

Forma 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 500 kr

38 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kommodbeslag

SVEDBERGS

ORIGINAL

Forma nr 5 cc 256 mm krom handtag

BAD

INREDNINGSVAL

Forma nr 5 cc 480 mm krom handtag 150 kr/st

Tvättställsblandare

TAPWELL

ORIGINAL

RT071 Krom

INREDNINGSVAL

RT071-RH Krom med RH-handtag 250 kr/st

LES071 Krom 1 600 kr/st

BI071 Krom 1 500 kr/st

BI071 Honey gold 4 050 kr/st

39 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Blandare med duschset

TAPWELL

ORIGINAL

EVM022 + RT105-90

BAD

Krom badkarsblandare cc 160 mm

INREDNINGSVAL

TVM2200-160 ED2

TVM2200-160 ED2

EVM168 + RT105-90

TVM7200-160 ED2

TVM7200-160 ED2

Krom, rund takdusch för badkar cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2450 mm 6 850 kr/st

Honey gold, rund takdusch för badkar cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2450 mm 15 550 kr/st

Krom duschblandare cc 160 mm 0 kr/st

Krom, rund takdusch cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2250 mm 5 750 kr/st

Honey gold, rund takdusch cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2250 mm 12 300 kr/st

40 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Badkar

SVEDBERGS

ORIGINAL

Bra att veta JM erbjuder badkar i emalj som är lättstädade och håller sig fräscha länge.

BAD

Svedbergs 1200 med halvfront vit, storlek 1600x700 mm badvolym 180 liter. Emaljbadkar med fast halvfront på en långsida och två kortsidor

INREDNINGSVAL

Svedbergs 1260 med halvfront

Ido Trevi

Ifö BKFF

Ifö BKFF

svart, storlek 1600x700 mm badvolym 180 liter. Emaljbadkar med fast halvfront på en långsida och två kortsidor

vit med vita ben, storlek 700x1600 mm badvolym 185 liter. Frontlöst emaljbadkar med praktiska avställningsytor.Vita plastben.

vit med vita ben, storlek 682x1585 mm badvolym 180 liter. Frontlöst emaljbadkar med vita aluminiumben

svart med vita ben, storlek 682x1585 mm badvolym 180 liter. Frontlöst emaljbadkar med vita aluminiumben

0 kr

650 kr

Toalettstol

3 200 kr

6 550 kr

IDO

ORIGINAL

SevenD sitthöjd 44 cm toalettstol med mjukstängande, hård sits

41 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Dusch

INR

INREDNINGSVAL

Bra att veta Vid val av dusch, kom ihåg att även byta till duschblandare. Timeless är en patenterad teknik som förseglar glasytan och ger bättre avrinning på glaset. Isabel badkarsskärmvägg lämpar sig designmässigt bäst till våra badkar med raka hörn.

BAD

Angel

Niagara

Isabel 800 mm

Rakt hörn med två öppningsbara dörrar, grepp och profiler i blank aluminium, höjd 2000 mm.

svängt hörn med två öppningsbara dörrar, grepp och profiler i blank aluminium, höjd 2000 mm.

svängbar badkarsskärmvägg, profil i blank aluminium, höjd 1450 mm.

900x900 mm, blank aluminium/ klarglas 1 400 kr 900x900 mm, blank aluminium/ strimma 1 400 kr 900x900 mm, blank aluminium/ klarglas Timeless 4 400 kr

900x900 mm, blank aluminium/ klarglas 1 400 kr 900x900 mm, blank aluminium/ strimma 1 400 kr 900x900 mm, blank aluminium/ klarglas Timeless 4 400 kr

blank aluminium/klarglas

3 800 kr

42 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Badrumsbeslag ORIGINAL

4-krok och toalettpappershållare krom självhäftande

BAD

INREDNINGSVAL

4-krok (extra kroklist) krom självhäftande. Ange placering. 300 kr/st

Handdukstork INREDNINGSVAL

Bra att veta I badrum finns förberedelse med lockat tomrör för anslutning av handdukstork.

Flex I (PAX) krom med 6 armar inkl timer bxh 550x685 mm, 60 W 7 320 kr/st

LS800-BC (Somatherm)

LS8-BC (Somatherm) krom,

krom, inkl dimmer och timer 525x835 mm, 80 W 7 500 kr/st

inkl dimmer och timer 525x810 mm, 100 W 8 520 kr/st

43 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakel

CENTRO

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta

111127 vit blank (Gryning vit

Badrum är helkaklat med liggande rak sättning

kakel 250x400x7 mm)

111126 vit matt (Gryning vit kakel 250x400x7 mm)

INREDNINGSVAL C1 KAKEL 148X148X6 MM

BAD

Bra att veta 111091 vit matt

111093 vit blank

100 kr/kvm

100 kr/kvm

Allt tillvalskakel säljs i hela kvm.

INREDNINGSVAL C1 KAKEL 298X598X10 MM

111271 vit blank

111277 vit matt

200 kr/kvm

200 kr/kvm

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 47X47X7 MM

133150 vit matt

133151 vit blank

450 kr/kvm

450 kr/kvm

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 97X97X6,5 MM

121282 vit blank

121290 vit matt

granitkeramik 350 kr/kvm

granitkeramik 350 kr/kvm

INREDNINGSVAL CARRARA KAKEL 298X598X10 MM

111206 Carrara vit blank 350 kr/kvm

44 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL GLASERAT TEGEL KAKEL (HANDGJORT) 52X198X10 MM

111517 ljusbeige

111518 vit

111519 grå

111529 svart

125134 ljusgrå

2 150 kr/kvm

2 150 kr/kvm

2 150 kr/kvm

2 150 kr/kvm

2 150 kr/kvm

Bra att veta Glaserat tegel kan endast sättas på installationsfri vägg pga att plattan är ojämn.

INREDNINGSVAL HIMMEL KAKEL 248X498X8

BAD

111651 grå matt

111652 ljusgrå matt

111653 vitgrå matt

111654 vit blank

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

111655 vit matt 300 kr/kvm

INREDNINGSVAL HORISONT KAKEL 100X400X8 MM

111615 vit blank

111616 vit matt

111617 vitgrå blank

111619 grå blank

111620 mörkgrå blank

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

INREDNINGSVAL SOUL KAKEL 100X200X8 MM

111176 vit matt

111185 vit blank

300 kr/kvm

300 kr/kvm

INREDNINGSVAL SOUL KAKEL 100X300X8 MM

111222 vit blank

111228 vit matt

300 kr/kvm

300 kr/kvm

45 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL BAS HEXAGON KLINKER 142X164X7

Bra att veta 125419 svart

125452 grå

125453 vit

1 050 kr/kvm

1 050 kr/kvm

1 050 kr/kvm

Från denna serie och framåt visar vi kollektioner som är av klinker vilket är plattor som är hårdare än kakel.Väljer du klinker på vägg tillkommer en monteringskostnad, se bad kakel- och klinkersättning. I rubriken ovanför varje serie anges om det är kakel eller klinker.

BAD

INREDNINGSVAL BETONG KLINKER 98X298X9,5

125565 ljusgrå

125642 beige

550 kr/kvm

550 kr/kvm

INREDNINGSVAL CEMENT KLINKER 147X147X10

125729 silver rect. 600 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 147X147X10 MM

124782 carrara matt rect. 600 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X297X10 MM

124869 carrara matt rect. 700 kr/kvm

46 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 147X147X9 MM

124317 ljusgrå

124318 vit

124470 brun

124474 ljusbeige

124476 svart

124478 grå

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X297X9 MM

BAD

124510 vit

124519 ljusgrå

124522 ljusbeige

124531 grå

124533 svart

124545 brun

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 148X148X9 MM

124392 mörkgrå

124393 vitgrå

124396 varmgrå

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 298X298X9 MM

124362 mörkgrå

124363 vitgrå

124364 varmgrå

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

INREDNINGSVAL MÖNSTER KARIN KLINKER (16 PLATTOR) 147X147X9 MM

125114 grå

125115 brungrå

1 200 kr/kvm

1 200 kr/kvm

47 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakel

CENTRO

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 147X147X9

125211 vit rekt.

125213 ljusgrå

125215 grå rekt.

125217 svart

450 kr/kvm

rekt. 450 kr/kvm

450 kr/kvm

rekt. 450 kr/kvm

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 47X47X9

BAD 125076 ljusgrå

133519 grå

133532 svart

133533 vit

mosaik 1 750 kr/kvm

mosaik 1 750 kr/kvm

mosaik 1 750 kr/kvm

mosaik 1 750 kr/kvm

INREDNINGSVAL SMÅLAND KLINKER 98X298X10

125654 brungrå

125655 gråsvart

125656 vitbeige

rekt. 700 kr/kvm

rekt. 700 kr/kvm

rekt. 700 kr/kvm

INREDNINGSVAL TEGEL KLINKER 98X298X9,5

125683 Brun

125684 Röd

550 kr/kvm

550 kr/kvm

48 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kakelfog

CENTRO

ORIGINAL

Bra att veta Notera att fogfärg kan upplevas olika på vägg och golv även om samma färg väljs.

Ljusgrå nr 11 fog vägg

Grå nr 7 fog vägg

Mellangrå nr 13

500 kr

fog vägg 500 kr

BAD

INREDNINGSVAL

Antracitgrå nr 14 fog vägg 500 kr

Kakel- och klinkersättning INREDNINGSVAL MONTERING

Bra att veta Mönstersättning: Fiskbensläggning

60 kr/kvm

Mönstersättning: Förskjuten 1/3delsläggning

Mönstersättning: Förskjuten fallande läggning

120 kr/kvm

120 kr/kvm

Mönstersättning: Fondvägg i

Mönstersättning: Pelare alt Bård

Tillägg för klinker på vägg

mosaik, kakel eller klinker 1 790 kr/rum

i mosaik, kakel eller klinker. Beakta att nivåskillnad uppstår om plattorna har olika tjocklek 1 790 kr/rum

270 kr/kvm

Tillägg för två olika format på badgolv upp

730 kr/kvm

Mönstersättning: Halvstensförband badvägg

Mönstersättning: Holländsk läggning 120 kr/kvm

till 150x150 mm i fall, upp till 300x300 mm övrigt golv 1 120 kr/rum

49 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Olika kakel- och klinkerkollektioner har olika tjocklek vilket medför nivåskillnad. Det kan även förekomma viss färgavvikelse mellan plattor i samma serie.


Klinkergolv

CENTRO

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta 124392 mörkgrå

Rak sättning med grå fog är original.

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

124396 varmgrå

124393 vitgrå

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

INREDNINGSVAL BAS HEXAGON KLINKER 142X164X7

BAD

Bra att veta 125419 svart

125452 grå

125453 vit

950 kr/kvm

950 kr/kvm

1 000 kr/kvm

Om större klinker än 150x150 mm väljs på golv tillkommer en monteringskostnad, se bad klinkersättning. Du måste även välja en mindre platta, max 150x150 mm i fall vid duschplats. Klinker säljs i hela kvm.

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 47X47X7 MM

133150 vit matt 350 kr/kvm

INREDNINGSVAL C2 KAKEL/KLINKER 97X97X6,5 MM

121282 vit blank

121290 vit matt

granitkeramik 250 kr/kvm

granitkeramik 250 kr/kvm

INREDNINGSVAL CEMENT KLINKER 147X147X10

125729 silver rect. 500 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 147X147X10 MM

124782 carrara matt rect. 500 kr/kvm

50 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv

CENTRO

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X297X10 MM

Bra att veta

124869 carrara

Om större klinker än 150x150 mm väljs på golv tillkommer en monteringskostnad, se bad klinkersättning. Du måste även välja en mindre platta, max 150x150 mm i fall vid duschplats.

matt rect. 600 kr/kvm

BAD

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 147X147X9 MM

124317 ljusgrå

124318 vit

124470 brun

124474 ljusbeige

124476 svart

124478 grå

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X297X9 MM

124510 vit

124519 ljusgrå

124522 ljusbeige

124531 grå

124533 svart

124545 brun

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

INREDNINGSVAL LERHAMN KLINKER 298X298X9 MM

124362 mörkgrå

124363 vitgrå

124364 varmgrå

300 kr/kvm

300 kr/kvm

300 kr/kvm

INREDNINGSVAL MÖNSTER KARIN KLINKER (16 PLATTOR) 147X147X9 MM

125114 grå

125115 brungrå

1 100 kr/kvm

1 100 kr/kvm

51 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv

CENTRO

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 147X147X10 MM

126077 grå 500 kr/kvm

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 297X297X10 MM

BAD 122045 grå 600 kr/kvm

INREDNINGSVAL UDDE KLINKER 148X148X9 MM

125598 silver 200 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 148X148X9 MM

126146 vit

126147 beige

126148 grå

126149 svart

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X298X10 MM

126138 svart

126139 vit

126140 beige

126141 grå

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

350 kr/kvm

52 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv

CENTRO

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 147X147X9

125211 vit rekt.

125213 ljusgrå

125215 grå rekt.

125217 svart

350 kr/kvm

rekt. 350 kr/kvm

350 kr/kvm

rekt. 350 kr/kvm

INREDNINGSVAL NORRVIK KLINKER 47X47X9

BAD

125076 ljusgrå

133519 grå

133532 svart

133533 vit

mosaik 1 650 kr/kvm

mosaik 1 650 kr/kvm

mosaik 1 650 kr/kvm

mosaik 1 650 kr/kvm

Klinkerfog

CENTRO

ORIGINAL

Bra att veta Notera att fogfärg kan upplevas olika på vägg och golv även om samma färg väljs. Antracitfog kan ha större benägenhet att urvattnas/tappa färg. Följ råden i skötselinformationen för bästa resultat.

Mellangrå nr 13 fog golv

INREDNINGSVAL

Grå nr 7 fog golv

Ljusgrå nr 11 fog

500 kr

golv 500 kr

Antracitgrå nr 14 fog golv 500 kr

53 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Bygg- och eländring INREDNINGSVAL Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 4

Bra att veta

st Fast placering enl. ritning 8 450 kr/set

Kombinerad WC/Dusch/Tvätt finns i hus 2-5 och i hus 12-17

WC/DUSCH

Bra att veta Grundavgift Bygg- och eländring, dvs engångskostnad oavsett antal ändringar, för omritning av bygg-/elhandlingar tillkommer om 3000 kronor.

Belysning och el ORIGINAL

LED-list vid tvättbänk inkl driver 2700K

INREDNINGSVAL

Tryckknappsdimmer till LED-belysning (4-100W)

Dosmonterad rörelsedetektor Simon 54

Simon 54 Premium vit 1 500 kr/st

Premium vit istället för strömbrytare 1 950 kr/st

Strömbrytare med ledljus Simon 54 Premium vit 900 kr/st

54 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Spegel och spegelskåp

SVEDBERGS

ORIGINAL

Bra att veta Monteras från golv ca 1950 mm till överkant.

WC/DUSCH

Signum spegel 60 vit LED-belysning BxDxH 600x74x685 mm

INREDNINGSVAL

Imago spegel 60 vit matt,

Imago spegel 60

Imago spegel 60 matt

Signum spegelskåp 60

Sober spegelskåp 60 vit

med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

antracitgrå, med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

svart, med tvättställsljus LED-belysning BxDxH 600x90x830 mm 1 600 kr

vit LED-belysning BxDxH 600x120/140x685 mm 1 600 kr

LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 100 kr

Sober spegelskåp 60 Grå

Sober spegelskåp 60 Ljus

Sober spegelskåp 60

LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 400 kr

ek LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 400 kr

Svart ek LED-belysning samt tvättställsljus. BxDxH 600x130x700 mm 3 600 kr

55 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Kommod

SVEDBERGS

ORIGINAL

Bra att veta Kommodbeslag se BAD.

WC/DUSCH

Forma 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm

INREDNINGSVAL

Forma 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma Stil 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Forma Stil 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor.

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 400 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 400 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 700 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 700 kr

Forma Stil 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma Stil 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma 60 vit med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda

Forma 60 grå med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor

Forma 60 ljus ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor

underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 700 kr

underskåp med två lådor. Exklusive handtag BxDxH 600x350x580 mm 2 100 kr

och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 200 kr

Forma 60 svart ek med Fjord porslinstvättställ inkl dubbelt eluttag i låda underskåp med två lådor

Glow Square tvättställ

och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 1 500 kr

underskåp med två lådor och integrerat handtag BxDxH 600x350x580 mm 800 kr

560x440 mm art 11165, porslin 0 kr

56 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Tvättställsblandare

TAPWELL

ORIGINAL

RT071 Krom

WC/DUSCH

INREDNINGSVAL

RT071-RH Krom med RH-handtag 250 kr/st

LES071 Krom 1 600 kr/st

BI071 Krom 1 500 kr/st

BI071 Honey gold 4 050 kr/st

Blandare med duschset

TAPWELL

ORIGINAL

Bra att veta Duschblandare placeras cc 900 mm över golv.

EVM168 + RT105-90 Krom duschblandare cc 160 mm

INREDNINGSVAL

TVM7200-160 ED2

TVM7200-160 ED2

Krom, rund takdusch cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2250 mm 6 450 kr/st

Honey gold, rund takdusch cc 160 mm. Höjd uk från golv: justerbar upp till ca 2250 mm 13 000 kr/st

57 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Dusch

INR

ORIGINAL

Bra att veta

WC/DUSCH

Resningshandtaget erbjuds med anledning av tillgänglighet-/ handikappanpassning. Handtaget kan väljas bort.

Angel Rakt hörn med två öppningsbara dörrar, grepp och profiler i blank aluminium, höjd 2000 mm. 900x900 mm, blank aluminium/ klarglas

Resningshandtag i bad/ dusch krom 300 mm

INREDNINGSVAL

Bra att veta Timeless är en patenterad teknik som förseglar glasytan och ger bättre avrinning på glaset.

Angel

Niagara

Rakt hörn med två öppningsbara dörrar, grepp och profiler i blank aluminium, höjd 2000 mm.

svängt hörn med två öppningsbara dörrar, grepp och profiler i blank aluminium, höjd 2000 mm.

900x900 mm, blank aluminium/ strimma 500 kr 900x900 mm, blank aluminium/ klarglas Timeless 3 500 kr

900x900 mm, blank aluminium/ klarglas 500 kr 900x900 mm, blank aluminium/ strimma 500 kr 900x900 mm, blank aluminium/ klarglas Timeless 3 500 kr

58 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Toalettstol

IDO

ORIGINAL

WC/DUSCH

SevenD sitthöjd 44 cm toalettstol med mjukstängande, hård sits

Badrumsbeslag ORIGINAL

4-krok och toalettpappershållare krom självhäftande

INREDNINGSVAL

4-krok (extra kroklist) krom självhäftande. Ange placering. 300 kr/st

59 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Handdukstork

PAX

ORIGINAL

Bra att veta

Bra att veta

Torkställning (utan el) är original. Den har två oberoende utfällbara ställningar och den övre kan låsas i ett mellanläge. När torkställningen är helt utfälld kan den begränsa öppning av duschvägg.

I hus 1 och 6-11 placeras torkställningen John i Tvätt.

WC/DUSCH

I hus 2-5 och 12-17 placeras torkställningen John i WC/Dusch/Tvätt. Om tillval på handdukstork görs i WC/Dusch/Tvätt räknas 2 525 kr av för torkställningn John.

Torkställning John polerat rostfritt stål 10,1 m torklängd. BxDxH 600x52/260/560x630 mm. Placeras med överkant 1650 mm över färdigt golv.

INREDNINGSVAL

Bra att veta I WC/Dusch/Tvätt finns förberedelse med lockat tomrör för anslutning av handdukstork.

Flex I (PAX) krom med 6 armar inkl timer bxh 550x685 mm, 60 W 7 320 kr/st

LS800-BC (Somatherm)

LS8-BC (Somatherm) krom,

krom, inkl dimmer och timer 525x835 mm, 80 W 7 500 kr/st

inkl dimmer och timer 525x810 mm, 100 W 8 520 kr/st

Kommodbeslag

SVEDBERGS

ORIGINAL

Forma nr 5 cc 256 mm krom handtag

60 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Väggskåp, beslag och bänkskiva laminat

VEDUM

ORIGINAL

Bra att veta

Klick-öppning

Bänkskiva vit laminat

mm Mängd och mått enl ritning

handtagslös öppning för luckor

W450D med rak kant

Skjutdörrspartier

ELFA AB

ORIGINAL

Skjutdörrsgarderob Vista Plain Kristallvit glas / matt silver profil

Bra att veta Dessa dörrar placeras framför installationsutrymme i WC/D/TVÄTT. Glasdörrar avser hus 2-5 och hus 12-17.

61 SANDSTENSHUSEN, April 2018

WC/DUSCH

Väggskåp Maja vit, 16

1 st väggskåp förses med barnspärr. För annat val av luckor, bänkskiva och beslag se sortiment under kök. Be Inredningsansvarig om prisuppgift.


Kakel

CENTRO

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta

111127 vit blank (Gryning vit

111126 vit matt (Gryning vit

kakel 250x400x7 mm)

kakel 250x400x7 mm)

WC/DUSCH

Klinkergolv ORIGINAL

WC/Dusch helkaklas med liggande sättning och ljusgrå fog i original. För annat val av kakel, klinker och sättning se sidor under bad.

CENTRO KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta 124392 mörkgrå

124396 varmgrå

124393 vitgrå

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

62 SANDSTENSHUSEN, April 2018

För annat val av klinker, se under bad.


Kakelfog

CENTRO

ORIGINAL

Bra att veta Notera att fogfärg kan upplevas olika på vägg och golv även om samma färg väljs. Antracitfog kan ha större benägenhet att urvattnas/tappa färg. Följ råden i skötselinformationen för bästa resultat.

Ljusgrå nr 11 fog vägg

WC/DUSCH

INREDNINGSVAL

Grå nr 7 fog vägg

Mellangrå nr 13

500 kr

fog vägg 500 kr

Klinkerfog

Antracitgrå nr 14 fog vägg 500 kr

CENTRO

ORIGINAL

Mellangrå nr 13 fog golv

INREDNINGSVAL

Bra att veta Notera att fogfärg kan upplevas olika på vägg och golv även om samma färg väljs. Antracitfog kan ha större benägenhet att urvattnas/tappa färg. Följ råden i skötselinformationen för bästa resultat.

Grå nr 7 fog golv

Ljusgrå nr 11 fog

500 kr

golv 500 kr

Antracitgrå nr 14 fog golv 500 kr

63 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Väggskåp, beslag och bänkskiva laminat

VEDUM

ORIGINAL

Bra att veta Separat tvättstuga finns i hus 1 samt i hus 6-11.

TVÄTT

Väggskåp Maja vit, 16

Klick-öppning

mm Mängd och mått enl ritning

handtagslös öppning för luckor

Skjutdörrspartier

1 st väggskåp förses med barnspärr. För annat val av luckor, bänkskiva och beslag se sortiment under kök. Be Inredningsansvarig om prisuppgift.

Bänkskiva vit laminat

RT980 blandare i krom

Tvättlåda 485

W450D med rak kant

totalhöjd 371 mm, piphöjd 249 mm

nedfällnad vask i tvättbänk med räfflad frontpanel, rostfritt stål. Levereras med ventil med propp och kedja. BxHxD 485x385x190 mm.

ELFA AB

ORIGINAL

Skjutdörrsgarderob Vista Plain Vit Melamin / Matt silver profil

Bra att veta Dessa dörrar placeras framför installationsutrymme. Melamindörrar avser hus 1 samt hus 6-11 som har separat tvättstuga.

Vägg ORIGINAL

Målad vit glans 20, NCS S 0500-N

64 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Torkställning

JM / JOHN

ORIGINAL

Bra att veta I hus 1 och 6-11 placeras torkställningen John i Tvätt.

polerat rostfritt stål 10,1 m torklängd. BxDxH 600x52/260/560x630 mm. Placeras med överkant 1650 mm över färdigt golv.

Klinkergolv

TVÄTT

I hus 2-5 och 12-17 placeras torkställningen John i WC/ dusch/tvätt.

Torkställning John

CENTRO

ORIGINAL

KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta 124392 mörkgrå

124396 varmgrå

124393 vitgrå

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

(Lerhamn klinker 148x148x9 mm)

Klinkerfog

CENTRO

ORIGINAL

Mellangrå nr 13 fog

INREDNINGSVAL

Grå nr 7 fog

Ljusgrå nr 11 fog

500 kr

500 kr

Antracitgrå nr 14 fog 500 kr

65 SANDSTENSHUSEN, April 2018

För annat val av klinker, se under bad.


Tvätt- och Torkkombinationer

SIEMENS

ORIGINAL

WM12N2C7DN + WT45H2K7DN tvättmaskin och

TVÄTT

värmepumpstumlare TM; 1200 v/min, 7 kg, A+++, display, specialprogram, startfördröjning, mängdautomatik TT; 7 kg, A++, easyClean filter, display, specialprogram, startfördröjning, antiVibration, belysning, skrynkelskydd

INREDNINGSVAL

WM14N2O8DN + WT45M2C8DN tvättmaskin och

WM16W468DN + WT47W578DN tvättmaskin och

WMH4Y8S9DN + WT4HY779DN tvättmaskin och

värmepumpstumlare TM; 1400 v/min, 8 kg, A+++, display, specialprogram, startfördröjning, resurssnål vattenförbrukning, antiVibration TT; 8 kg, A++, easyClean filter, display, specialprogram, startfördröjning, antiVibration, belysning, skrynkelskydd, 3 300 kr/set

värmepumpstumlare TM; 1600 v/min, 8 kg, A+++, display, specialprogram, startfördröjning, resurssnål vattenförbrukning, belysning, antiVibration TT; 8 kg, A++, självrengörande kondensor, display, specialprogram, display, startfördröjning, antiVibration, trumma med softdesignvalkar, belysning, skrynkelskydd 8 300 kr/set

värmepumpstumlare TM; 1400 v/min, 9 kg, A+++ -30%, iDos: automatisk dosering av flytande tvättmedel, specialprogram, Home Connect: trådlös fjärrstyrning via smartphone eller surfplatta TT; 9 kg, A++, självrengörande kondensor, specialprogram, belysning, skrynkelskydd, Home Connect. 17 700 kr/set

66 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Anteckningar

67 SANDSTENSHUSEN, April 2018


VAR SAK PÅ SIN PLATS Då våra bostäder är förberedda för människor med många saker har vi valt att satsa på effektiva förvaringslösningar. Till ditt hem har du ett separat förråd för säsongsförvaring och sådana saker som du inte behöver ha tillgång till varje dag. Inne i själva bostaden har du skjutdörrsgarderober, klädkammare eller garderober som slukar allt som inte ska stå framme.

FÖRVARING 68 SANDSTENSHUSEN, April 2018


JM Original I din blivande JM bostad kommer det att finnas gott om förvaring. Vi vill att du ska trivas länge på din nya adress och har förutom en tidlös inredning satsat på kloka förvaringslösningar i form av skjutdörrsgarderober och klädkammare utrustat med flexibel inredning. Med den flexibla inredningen kan du komplettera med ytterligare förvaringslösningar, allt efter dina behov. Skjutdörrsgarderobens dörrar är vita med profiler i matt silver. I förekommande fall får du vit garderob, linneskåp eller städskåp från köksleverantören i ditt projekt.

Tänk på ... FÖRVARING

... att en flytt är ett utmärkt tillfälle att rensa. Låt bara sakerna du verkligen tycker om följa med till din nya adress. ... att satsa på krokar och bra lådinredning för de saker du använder dagligen. Med rätt förutsättningar är det lätt att alltid ha ett undanplockat hem.

69 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Bygg- och eländring INREDNINGSVAL

Bra att veta Grundavgift Bygg- och eländring, dvs engångskostnad oavsett antal ändringar, för omritning av bygg-/elhandlingar tillkommer om 3000 kronor.

Elfa utvändig LED-belysning integrerad i takskena inkl trafo (kräver elförberedelse, dvs eländring) 1 300 kr/lpm

Tillkommande strömbrytare på vägg vid rumsdörr, samt eldragning i gipsvägg till skjutdörrsgarderob (exkl armatur). LED-belysningarmaturen ansluts alltid till höger 2200 mm öfg. (Ej vändbar!). 1 900 kr/st

FÖRVARING 70 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Skjutdörrsgarderob

ELFA AB

ORIGINAL

Skjutdörrsgarderob Vista Plain

Elfa gavelskiva 675x2608x19

Anslagslist 19x100x2600

Vit melamin/matt silverprofil

vit melamin, inkl monteringsvinkel och väggprofil

Vit NCS S0500-N

INREDNINGSVAL

Bra att veta Skjutdörrsgarderob ingår i omfattning enligt planritning inredningsval för din bostad. Vista Skjutdörrsgarderob upp till 2400 mm har två dörrar och bredd över 2400 mm har fyra dörrar.

FÖRVARING

Tillkommande priser är per dörr.

Skjutdörrsgarderob Vista Plain *Melamin/*profilfärg *Spegel/*profilfärg *Färgat glas/*profilfärg *Faner/*profilfärg

300 kr/dörr 400 kr/dörr 1 200 kr/dörr 1 400 kr/dörr

Skjutdörrsgarderob Linear Plain, dörrbredd 600-1000 mm

Elfa utvändig LED-belysning integrerad i takskena

"Ramlösa" dörrar målade i vitt, två infällda handtag i vit aluminium på framsidan av dörren, kantad med tunn vit aluminiumlist. Tak- och golvskena i vit aluminium. Mått enligt ritning.

inkl trafo (kräver elförberedelse, dvs eländring)

stänger skjutdörrarna tyst & mjukt. Minsta dörrbredd för Vista är 700 mm, Linear 600 mm.

1 300 kr/lpm

1 000 kr/enhet

Vitmålad NCS S0500-N/vit alu

3 600 kr/dörr

71 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Elfa mjukstängning


Materialprover

ELFA AB

ORIGINAL

Vista plain, profil matt silver

Melamin vit

INREDNINGSVAL

FÖRVARING

Vista plain, profil vit

Spegel klar

Spegel gråtonad

Fanér lackad ek

Melamin Satin white (M1)

Melamin Nordic limestone (M1)

Melamin Meadow Linen (M1)

Melamin Natural Clay (M1)

Glas vit

Glas kristallvit

Glas grå

Glas svart

Bra att veta Materialproverna visar vilka ytor och profiler som är möjliga för skjutdörrarna. Färgerna kan misstämma i tryck. Inredningsansvarig i ditt projekt visar dig gärna riktiga prover.

72 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Melamin Stoneware Grey (M1)


Inredning

ELFA AB

ORIGINAL

Bra att veta

Bra att veta

På planritning inredningsval framgår vad som ingår som original i din skjutdörrsgarderob.

Städinredning slanghållare, kroklist och redskapshållare monteras i förråd under trappan.

Utöver detta kan ytterligare inredning på denna sida köpas till.

Elfa-inredning djup 400 mm vitlack 600 mm moduler med bärlist, hängskena, trådhylla och klädstång i krom Bredd upp till 642 mm Bredd upp till 1249 mm Bredd upp till 1856 mm Bredd upp till 2463 mm

INREDNINGSVAL

Linnebackar finns även i bredd 450 mm för garderober med bredd mindre än 1380 mm.

Elfa-garderobsdel, djup 400 mm vitlack 600 mm moduler

Elfa-linnedel, djup 400 mm vitlack 600 mm moduler

2 trådbackar och 1 byxhäng

3 trådhyllor och 4 trådbackar

1 700 kr/st

Klädkammare

2 900 kr/st

ELFA LUMI

ORIGINAL

Bra att veta På planritning inredningsval framgår vad som ingår i din klädkammare.

Elfa-inredning djup 400 mm vitlack 600 mm moduler

Elfa-linnedel, djup 400 mm vitlack 600 mm moduler

med bärlist, hängskena, trådhylla och klädstång i krom Bredd upp till 642 mm Bredd upp till 1249 mm Bredd upp till 1856 mm Bredd upp till 2463 mm Bredd upp till 3070 mm

3 trådhyllor och 4 trådbackar

73 SANDSTENSHUSEN, April 2018

FÖRVARING

Bra att veta


Garderob

VEDUM

INREDNINGSVAL

Garderob bredd 600 mm

Garderob bredd 500 mm

Garderob bredd 400 mm

Linneskåp bredd 600 mm

Linneskåp bredd 500 mm

Linneskåp bredd 400 mm

Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 3 910 kr/st

Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 3 690 kr/st

Maja vit lucka; NCS S0500-N, vit stomme 3 540 kr/st

Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 5 350 kr/st

Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 5 000 kr/st

Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 4 730 kr/st

Toppskåp bredd 400/500/600 mm Maja vit lucka, NCS S0500-N, vit stomme 2 650 kr/st

Handtag & knopp

VEDUM

INREDNINGSVAL

FÖRVARING

31085 rostfri cc 128

31016 rostfri cc 128

31064 rostfri cc 128

mm 0 kr

mm 0 kr

mm 0 kr

74 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Stödsida NCS S0500-N, takanslutning och sockel till tillkommande garderob 2 260 kr/enhet


Anteckningar

75 SANDSTENSHUSEN, April 2018


RUM I HARMONI Bostaden har redan från början en tydlig identitet från JM Original som du kan spinna vidare på. I sov- och vardagsrum kan du förstärka stilen med tapeter, tyger, gardiner, mattor och personliga färgval.

RUM 76 SANDSTENSHUSEN, April 2018


JM Original Varje detalj i ditt hem är noggrant genomtänkt för att du ska må bra och för att dina rum ska hålla stilen och åldras med värdighet. De tidlösa ytskikten och kloka planlösningarna skapar hem som är vackra och funktionella år efter år. Genom att inreda bostaden med hållbara naturmaterial gör vi en god gärning för miljön. I ditt nya hem njuter du av en medveten inredningsstil där våra inredare har satt samman ett stilsäkert urval, det vi kallar JM Original.

1. Golv Originalgolvet är en 3-stavig ekparkett. Parketten har en mattlack som ger ett oljat utseende, men som är lika hållbart som traditionell lack. 2. Dörrtrycken Dörrtryckena har en tidlös design i ett blankt utförande. 3. Väggar Alla rum målas vita, NCS 0500-N. Socklarna är vita. 4. Dörrar Alla innerdörrar är som original släta, vita för att smälta in fint med rummens övriga fasta inredning.

RUM

Tänk på ... ... att ett färgprov oftast blir kraftigare när det väl kommer upp på dina väggar. Välj därför gärna en nyans ljusare än den du fastnat för. ... att en fondvägg eller fondhörna bör skapas på en tydligt avgränsad och sammanhängande yta. Låt helst inte fonden löpa över dörrposter eller fönster.

77 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Bygg- och eländring INREDNINGSVAL Tillvalsvägg exkl dörr och karm enligt säljmaterial

Tillkommande slagdörr (originaldörrblad) inkl karm

Tillkommande strömbrytare på vägg vid rumsdörr samt el

1 350 kr/lpm

enligt säljmaterial 2 700 kr/st

vid val av tillvalsdörr 1 500 kr

Förstärkning av vägg för fast

Tillkommande eluttag: 2-vägs på bef gruppsäkring på

Tillkommande eluttag: utanpåliggande 4-vägs på bef gruppsäkring på innervägg

inredning, från golv upp till 2200 mm 650 kr/lpm

innergipsvägg 1 350 kr/st

Ljudreducerad mellanvägg Isoleras med mineralull 250 kr/lpm

1 350 kr/st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 2 st

Bra att veta Grundavgift Bygg- och eländring, dvs engångskostnad oavsett antal ändringar, för omritning av bygg-/elhandlingar tillkommer om 3000 kronor. De byggändringar som går att göra är specificerade på planritning inredningsval.

Fast placering enl. ritning 5 000 kr/set

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 3 st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 4 st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 5 st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 6 st

Fast placering enl. ritning 6 750 kr/set

Fast placering enl. ritning 8 450 kr/set

Fast placering enl. ritning 10 200 kr/set

Fast placering enl. ritning 11 950 kr/set

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 7 st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 8 st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 11st

Spotlight i tak, Junistar Soft vit LED 10W inkl dimmer 12st

13 700 kr/set

Fast placering enl. ritning 15 400 kr/set

Fast placering enl. ritning 22 150 kr/set

Fast placering enl. ritning 23 900 kr/set

RUM 78 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Belysning och el ORIGINAL

Simon 54 Premium vit dvs uttag och strömbrytare för hela bostaden

INREDNINGSVAL

Kulörtillägg enskilt uttag/ strömbrytare Simon 54 Premium

Kulörtillägg enskilt uttag/ strömbrytare Simon 54 Premium

Tryckknappsdimmer till LEDbelysning (4-100W) Simon 54

alu ange vilket uttag som avses 230 kr/st

antracit ange vilket uttag som avses 230 kr/st

Premium vit 1 500 kr/st

Simon 54 Premium alu 5 rok

Simon 54 Premium antracit 5

dvs uttag och strömbrytare för hela bostaden 6 000 kr/bostad

rok dvs uttag och strömbrytare för hela bostaden 5 400 kr/bostad

Strömbrytare med ledljus Simon 54 Premium vit 900 kr/st

RUM

79 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Innerdörr

SWEDOOR

ORIGINAL

Bra att veta

Bra att veta

Stable vit är original till Tvättstuga och WC/D/Tvätt

Vita dörrar, karmar, foder och golvsocklar är fabriksmålade, NCS S0500-N.

Easy GW vit

Stable vit

slät NCS S0500-N Slagdörr

slät massiv dörr NCS S0500-N Slagdörr

INREDNINGSVAL

Easy G68 vit

Stable vit

Stable G68 vit

med runt fönster i frostat glas

slät massiv dörr

slät massiv med runt fönster i frostat glas

NCS S0500-N Slagdörr 2 450 kr/st

NCS S0500-N Slagdörr 650 kr/st

NCS S0500-N Slagdörr 3 050 kr/st

Stable Nature svartlaserad ek slät massiv Slagdörr

3 000 kr/st

Stable Nature G68 svartlaserad ek

Unique 01L svartlaserad ek

Unique 01L vit

slät massiv med runt fönster i frostat glas

massiv ramdörr Slagdörr

NCS S0500-N Slagdörr 1 350 kr/st

Slagdörr

RUM Unique 03L vit massiv tredelad ramdörr NCS S0500-N Slagdörr 1 950 kr/st

Unique GW01L svartlaserad ek

Unique GW01L vit

massiv ramdörr med klarglas alt spegelglas på ena sidan

massiv ramdörr med klarglas alt spegelglas på ena sidan

Slagdörr klarglas 5 200 kr/st

NCS S0500-N Slagdörr klarglas 2 350 kr/st

80 SANDSTENSHUSEN, April 2018

4 950 kr/st

4 100 kr/st

massiv ramdörr


Golvsockel ORIGINAL

Sockel vit fabrikslackerad NCS S0500-N

INREDNINGSVAL

Sockel massiv lackad ek 5 rok 10 800 kr/bostad

Innerdörrskarm

SWEDOOR

INREDNINGSVAL

Bra att veta Vitmålad karm NCS S 0500-N är original.

RUM

Karm och foder i svartlaserat ekfanér 4 410 kr/st

81 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Parkett

PARKETT

ORIGINAL

Bra att veta Den mattlackade ytan liknar ytan på ett oljat parkettgolv men har samma beständighet som vanlig lack.

Ek 3-stav mattlackad 14 mm

INREDNINGSVAL

Vitlaserad ek 3-stav mattlackad 15 mm

Vitlaserad ek 1-stav mattlackad 15 mm

borstad 325 kr/kvm

borstad, microfas 625 kr/kvm

Grålaserad ek 1-stav mattlackad 15 mm

Brunlaserad ek 3-stav mattlackad 15 mm

Brunlaserad ek 1-stav mattlackad 15 mm

borstad 325 kr/kvm

borstad, microfas 625 kr/kvm

borstad 325 kr/kvm

borstad, microfas 625 kr/kvm

Ask 3-stav mattlackad 15 mm

Vitlaserad ask 3-stav mattlackad 15 mm

Svartlaserad ek 2-stav mattlackad 15 mm

275 kr/kvm

borstad, fas 450 kr/kvm

Ek 1-stav smal mattlackad 15

Ek 1-stav mattlackad 15 mm

mm 325 kr/kvm

575 kr/kvm

Grålaserad ek 3-stav mattlackad 15 mm

225 kr/kvm

RUM

Bra att veta Alla golv kan slipas och lackas om. Notera att ett laserat golv inte är genomfärgat utan träfärgen blir synlig vid urslag eller slipning. Solljus gör att träets nyans förändras. Generellt sett blir ljusa träslag något mörkare med tiden och mörka träslag blir ljusare. Efter några månader (beroende på träslag) har nyansförändringen avstannat och trägolvet har nått sin slutgiltiga nyans. Delar av golvet som inte utsätts för solljus, t ex under ligger en lös matta på golvet, förändras långsammare än resten av golvytan. Hårdhet (Brinell) på olika parketter: Ek 3.7, Ask 4.0.

82 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Tröskel

PARKETT

INREDNINGSVAL

Tröskel ask natur Kalmar 400 kr/st

Tröskel brunlaserad ek Lava

Tröskel grålaserad ek Noveau grey

Tröskel svartlaserad ek

Tröskel vitlaserad ask Skagen

Tröskel vitlaserad ek Limestone

470 kr/st

470 kr/st

Noveau charcoal 470 kr/st

850 kr/st

470 kr/st

Bra att veta Tröskel i ek är original.

Trappa

TRAPPLEVERANTÖREN

ORIGINAL

Vitmålad trappa NCS S0500-N Trappa med vitmålad handledare och plansteg

INREDNINGSVAL

RUM

Ektrappa Trappa med rund handledare och plansteg i mattlackerad ek 2 900 kr

83 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Målat och tapet ORIGINAL

Målad vit glans 7, NCS S 0500-N

INREDNINGSVAL

Målat

Mr Perswall fondtapet

i NCS-kulör, glans 7

avser färdiga storlekar i hela Mr Perswall-sortimentet

1 - 10 kvm 10,1 - 16 kvm 16,1 - 22 kvm 22,1 - 30 kvm fondvägg

1 160 kr/rum 1 440 kr/rum 1 630 kr/rum 1 890 kr/rum 970 kr/vägg

bredd 90 cm bredd 135 cm bredd 180 cm bredd 225 cm bredd 270 cm bredd 315 cm bredd 360 cm bredd 405 cm

2 890 kr/enhet 3 580 kr/enhet 4 130 kr/enhet 5 090 kr/enhet 5 920 kr/enhet 6 600 kr/enhet 7 700 kr/enhet 8 530 kr/enhet

Decorama Easy-up / Engblad & Co-tapeter

Contemporary Restyled / Cole & Son

Tapet-/Målningsarbete

1 - 10 kvm 2 020 kr/rum 10,1 - 16 kvm 2 500 kr/rum 16,1 - 22 kvm 2 840 kr/rum 22,1 - 30 kvm 3 280 kr/rum fondvägg startkostnad 1 570 kr/st fondvägg 70 kr/väggkvm

1 - 10 kvm. Pg A 9 660 kr/rum 1 - 10 kvm. Pg B 11 670 kr/rum 10,1 - 16 kvm. Pg A 11 980 kr/rum 10,1 - 16 kvm. Pg B 14 470 kr/rum 16,1 - 22 kvm. Pg A 13 600 kr/rum 16,1 - 22 kvm. Pg B 16 430 kr/rum 22,1 - 30 kvm. Pg A 15 740 kr/rum 22,1 - 30 kvm. Pg B 19 010 kr/rum fondvägg startkostnad 1 570 kr/st fondvägg pg A 350 kr/väggkvm fondvägg pg B 420 kr/väggkvm

Pris enligt offert

Bra att veta Tapetkollektioner har begränsad livslängd. Vi har här valt att redovisa några kollektioner i olika prisklasser, önskas andra tapeter från Eco- alternativt Boråstapeter ges pris mot offert. Mr Perswall fondtapet erbjuds endast i de fasta storlekar som redovisas ovan. Notera att även fototapeter får synliga skarvar.

RUM 84 SANDSTENSHUSEN, April 2018

Engblad & Co- alt Boråstapeter


Klinkergolv Hall ORIGINAL

CENTRO KOSTNADSFRITT INREDNINGSVAL

Bra att veta

124362 mörkgrå

124364 varmgrå

124363 vitgrå

(Lerhamn klinker 298x298x9 mm)

(Lerhamn klinker 298x298x9 mm)

(Lerhamn klinker 298x298x9 mm)

Parkett

Klinker säljs i hela kvm. Minsta storlek på klinker i hall är 297x297 mm. Notera nivåskillnad mellan klinker och parkett. Vid annan klinkeryta än föreslagen på planritning inredningsval, beakta möten/övergångar/nivåskillnader med t ex skjutdörrsgarderobsskena.

PARKETT

ORIGINAL

Nivålist mellan parkett och klinker ekmönstrad aluminium

INREDNINGSVAL

RUM

Nivålist mellan parkett och klinker matt slät aluminium 50 kr/lpm

85 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv Hall

CENTRO

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X297X9 MM

124510 vit

124519 ljusgr책

124522 ljusbeige

124531 gr책

124533 svart

124545 brun

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

INREDNINGSVAL KUSTGRANIT KLINKER 297X597X9 MM

124381 vit

124521 ljusbeige

124523 svart

124525 ljusgr책

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

124534 gr책

124537 brun

200 kr/kvm

200 kr/kvm

INREDNINGSVAL CEMENT KLINKER 297X596X10

124764 silver rect. 350 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X297X10 MM

RUM 124869 carrara matt rect. 500 kr/kvm

INREDNINGSVAL CENTRO CARRARA KLINKER 297X597X10 MM

121893 carrara matt rect. 400 kr/kvm

86 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv Hall

CENTRO

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 297X297X10 MM

122045 grå 500 kr/kvm

INREDNINGSVAL TERRASSO KLINKER 297X597X10 MM

125561 grå 250 kr/kvm

INREDNINGSVAL UDDE KLINKER 297X597X10 MM

125603 silver 200 kr/kvm

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X298X10 MM

126139 vit

126140 beige

126141 grå

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

250 kr/kvm

RUM

126138 svart

INREDNINGSVAL ÖSTERLEN KLINKER 298X598X10 MM

126142 vit

126143 beige

126144 grå

126145 svart

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

200 kr/kvm

87 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Klinkergolv Hall

CENTRO

INREDNINGSVAL SMÅLAND KLINKER 198X1198X10

125658 brungrå rekt.

125659 gråsvart rekt.

125660 vitbeige rekt.

400 kr/kvm

400 kr/kvm

400 kr/kvm

Bra att veta För detta val rekommenderas förskjuten sättning.

Klinkerfog Hall

CENTRO

ORIGINAL

Grå nr 7 fog golv

INREDNINGSVAL

Ljusgrå nr 11 fog

Mellangrå nr 13

golv 500 kr

fog golv 500 kr

Antracitgrå nr 14 fog golv 500 kr

RUM

Kakel- och klinkersättning INREDNINGSVAL MONTERING

Plattsättning: Förskjuten 1/3delsläggning

Plattsättning: Förskjuten fallande läggning

120 kr/kvm

120 kr/kvm

88 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Anteckningar

89 SANDSTENSHUSEN, April 2018


UTELIV PÅ HEMMAPLAN Även den mest inbitne stadsbo kan börja odla om det erbjuds rätt jordmån. De flesta bostäder har balkong eller uteplats.

Det är en stor tillgång att kunna avnjuta morgontidning och en kopp kaffe under bar himmel. Även om du bara väljer att odla lite gräslök i en kruka så ger grönskan ditt boende en extra dimension. Vi har utformat utemiljöerna så att du får tid över att njuta av grönskan. Gräsytor, sten­ läggning och eventuella rabatter kräver en minimal insats för att hålla sig fina. Om du däremot har riktigt gröna fingrar kan du välja att verkligen gå in för odlingen. Bal­ kongerna är väl tilltagna och där finns både plats för sitt­ grupp och balkonglådor.

Trivsam utemiljö Till de privata utemiljöerna finns även gemensamma ytor för aktiviteter som passar såväl stora som små. Vi har valt

att finplanera utemiljön i alla våra byggprojekt. Det inne­ bär att i möljigaste mån är allt markarbete färdigt när du flyttar in. Vi lämnar över ett kvarter först när vägar, sten­ läggning, buskar, gångar, gräsytor och träd står där de ska.

Så ett frö Du behöver inte vara trädgårdsmästare för att få det grönt och vackert omkring dig. Vill du njuta växtlighet men inte få alltför mycket jord under naglarna kan du välja att odla i krukor. Det finns krukor i alla former och storlekar och växter som står sig under större delen av säsongen. Bara du vattnar då och då kan du enkelt njuta av både färska örter och blomsterprakt när du sitter tillbakalutad i solstolen.

Tänk på ... ... att du kan skapa ett grönskande rum med små medel. Odling i krukor är både lättskött och kräver litet utrymme. ... att det finns växter för varje säsong. Välj mellan skira vårblommor, färg­ starka sommar­ arrangemang eller tåliga höst­ och vinter växter.

BALKONG/UTEPLATS


Markbeläggning

MARK

ORIGINAL

Betongmarksten grå kvadratiska stenar 210x210x50mm

Gräsmatta

Trallyta

Asfalt

Bra att veta Markbeläggning enligt tomtritning

INREDNINGSVAL

Trallyta utökad yta per kvm

Byggändring Mark Fälla in träd i

2 175 kr

trall (vid utökad trallyta) 3 750 kr/st

Växter

MARK

ORIGINAL

Äppelträd Aroma

Avenbok klippt häck

Stort rött äpple med söt, mild, aromrik smak som mognar i septembernovember. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord Skötsel:Vänta med att beskära trädet tills det har stått en hel växtsäsong. Första växtsäsongen behöver det sina blad för att ge energi till rotetableringen. Har trädet planterats på hösten, beskär 1,5 år efter plantering. Därefter kan man beskära trädet efter behov och detta görs under vårvintern Höjd: 3-5 m Läge: Sol

Lätt att forma till klippta medelhöga och höga häckar. Bladen påminner om bokblad och sitter kvar länge under vintern. Stammens bark är slät och grå med karakteristiska ränder. Växtkrav: Tolererar de flesta jordarter Skötsel: Har en genomgående stam och ska toppas först då den nått önskad sluthöjd. Ju oftare man klipper häcken desto bättre täthet i lövverk. Beskärs under juli, augusti, september Höjd: Är ett träd, om den inte klipps kan den bli upp till 15 meter Läge: Sol-halvskugga

Bra att veta Original enligt tomtritning

UTE

91 SANDSTENSHUSEN, April 2018


Växter

MARK

INREDNINGSVAL FRUKTTRÄD

Äppelträd Ingrid Marie

Plommonträd Opal

Plommonträd Victoria

Mörkrött vinteräpple med frisk, syrlig smak som mognar i oktobernovember. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord Skötsel:Vänta med att beskära trädet tills det har stått en hel växtsäsong. Första växtsäsongen behöver det sina blad för att ge energi till rotetableringen. Har trädet planterats på hösten, beskär 1,5 år efter plantering. Därefter kan man beskära trädet efter behov och detta görs under vårvintern Höjd: 3-5 m Läge: Sol 1 125 kr/st

Plommon är enkla att odla och det fruktträd som ger snabbast skörd. Plommonen mognar i slutet av augusti. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord Skötsel: För att få friska och goda plommon bör man helst gallra karten Höjd: 4 m Läge: Sol 1 125 kr/st

Plommon är enkla att odla och det fruktträd som ger snabbast skörd. Plommonen mognar i mitten/slutet av september. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord Skötsel: För att få friska och goda plommon bör man helst gallra karten. Hos sorten Victoria är det extra viktigt med gallring, här kan man rensa bort 60 % av alla kart Höjd: 4 m Läge: Sol 1 125 kr/st

INREDNINGSVAL PRYDNADSTRÄD

Japanskt prydnadskörsbär, Kanzan

Japanskt prydnadskörsbär, Kiku-Shidare-Zakura

’Kanzan’ har magnifika blommor, dubbla och rosa, som täcker hela kronan när trädet blommar i slutet av april-början av maj. Bladen är kopparröda vid bladsprickningen. Det är ett relativt litet träd som passar även i mindre trädgårdar. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord. Ej alltför tung och kompakt lerjord Skötsel: Om körsbäret skall beskäras görs detta på sensommaren Höjd: Ca 5 meter Läge: Soligt 1 125 kr/st

Har bågformade, överhängande grenar och blommar i slutet av april-början på maj. Blommorna är dubbla och mörkrosa i hängande flockar. Växtkrav:Väldränerad och näringsrik jord. Ej alltför tung och kompakt lerjord Skötsel: Om körsbäret skall beskäras görs detta på sensommaren Höjd: ’Kiku-Shidare-Zakura’ är ympad på en stam på ca 2 m hög, hela höjden bli ca 5 m Läge: Soligt 1 125 kr/st

Syren på stam, lila

Syren på stam, vit

Mörkt lila, stora och kraftiga blommor. Blommar cirka tre veckor under perioden maj-juni beroende på var i landet den befinner sig. Växtkrav: Anspråkslös gärna näringsrik jord Skötsel: Underhållsbeskärning görs vid behov under vårvintern. Det är viktigt att man håller efter eventuella rotskott, som skärs bort intill stammen eller grävs upp Höjd:Varierande beroende på vilken ymphöjd som väljs Läge: Sol-halvskugga 1 125 kr/st

Stora vita och dubbla blommor. Blommar cirka tre veckor under perioden maj-juni beroende på var i landet den befinner sig. Växtkrav: Anspråkslös gärna näringsrik jord Skötsel: Underhållsbeskärning görs vid behov under vårvintern. Det är viktigt att man håller efter eventuella rotskott, som skärs bort intill stammen eller grävs upp Höjd:Varierande beroende på vilken ymphöjd som väljs Läge: Sol-halvskugga 1 125 kr/st

UTE 92 SANDSTENSHUSEN, April 2018


JM OCH HÅLLBARHET

S

Hur vi handskas med miljön idag kommer att sätta sina spår långt fram i tiden. Vår målsättning är därför att bygga bostäder och samhällen med så liten miljöpåverkan som möjligt. Det innebär bland annat att det ska vara lätt för dig som kund att leva miljövänligt i en JMbostad. Vill du läsa mer om JMs hållbarhetsarbete, eller har du idéer om hur vi kan bli ännu bättre i våra ansträngningar, besök oss på jm.se/hallbarhet. N VA

ENMÄRK

E

T

Lågenergihus är standard hos JM. Med bättre isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning som standard sänker du energianvändningen, kapar uppvärmningskostnaderna och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Dessutom är JMs bostäder utrustade med bland annat energisnåla vitvaror, vattensnåla installationer och utrymmen för källsortering – allt för att underlätta en grönare vardag. Vi har också identifierat ett antal produktgrupper som alltid granskas och godkänns ur miljösynpunkt innan de byggs in i JMs bostäder.

Miljömärkt trycksak 3041 0010


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 500 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap. Mer information på www.jm.se.

Design & produktion: Ågrenshuset, Örnsköldsvik Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Richard Hammarskiöld, Gustav Kaiser, Marie Ramse, Sara Danielsson, Sara Medina Lind Tryck: Ågrenshuset, Örnsköldsvik Produktionsår: 2018 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress 169 82 Stockholm | Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna | Telefon 08-782 87 00 | Internet www.jm.se

JM, Kungsbacka: Kolla_Parkstad - Sandstenshusen. Inredningsval 2017  

JM är måna om att du får ett hem där du kan trivas och må bra. Ett hem som är attraktivt och fungerar varje dag året om. Våra inredare har d...

JM, Kungsbacka: Kolla_Parkstad - Sandstenshusen. Inredningsval 2017  

JM är måna om att du får ett hem där du kan trivas och må bra. Ett hem som är attraktivt och fungerar varje dag året om. Våra inredare har d...