RAC 2022-23

Page 1

curs 2022-2023

Rendiment de l’Activitat del Centre

Mitjançant la informació continguda en aquest fulletó, l’escola vol apropar les principals dades de la seva activitat a les famílies.

RAC
LLAR /MOPI P1 / P2 / P3 / P4 / P5 PIN 1r a 4t Primària NEI 5è i 6è Primària / 1r 2n ESO ESO / BATX. 3r 4t ESO / 1r 2n Batx. FP Formació Professional 389 526 644 736 1.387 P2 2n EP P1 1r EP P3 3r EP 49 23 87 117 113 134 127 136 129 P4 P5 4t EP 6è EP 5è EP 1r ESO 150 141 179 174 2n ESO 4t ESO 3r ESO 1r BATX. 170 174 197 195 2n BATX. Hostaleria i turisme Social Esportiva 294 179 156 758 FP Virtual* UOC dades generals 01 ALUMNES 3.682 escola 1.718 ALUMNES 3.126 ALUMNES ESPAI MIGDIA PARAESCOLARS MENOF Esportives 1.679 ALUMNES Culturals 824 ALUMNES Estiu 623 ALUMNES Espai educatiu que inclou el servei de menjador i un programa d’activitats lúdiques posteriors a l’àpat. curs 2022-2023 EDUCADORS 423 LLAR /MOPI P1 / P2 / P3 / P4 / P5 40 NEI 5è i 6è Primària / 1r i 2n ESO 46 PIN 1r a 4t Primària 43 TQE/ BATX. 3r 4t ESO / 1r 2n Batx. 69 FP Formació Professional* 60* GESTIÓ I SERVEIS 44 MENOF 121* NEI ALUMNES 584 PIN ALUMNES 496 ESO / BATX. ALUMNES 257 LLAR /MOPI ALUMNES 381 * Els alumnes que cursen FP virtual a través de la UOC estan matriculats a l’escola per tal de poder obtenir la seva titulació oficial de Formació Professional. * Inclou els 52 monitors del Club Esportiu Sant Ignasi. * No inclou el professorat de la UOC. 44% 56% 38% 43% 45% 62% 57% 55% Comunicació audiovisual

activitat educativa

curs 2022-2023

LLAR /MOPI

P1 / P2 / P3 / P4 / P5

Creació del LAB

Laboratori científic per a infants de MOPI 1 a MOPI 5

Després d’una formació amb la Universitat de Manresa, s’ha creat un laboratori per a alumnes d’1 a 5 anys. Es tracta d’un espai que facilita l’aprenentatge a partir de diferents propostes que plantegen reptes relacionats amb la ciència. Experimentació, manipulació, observació i indagació combinades amb preguntes obertes creen fascinació i interès per la ciència. Participació

El tresor de l’aigua

El tresor de l’aigua és un projecte a través del qual els alumnes de PIN2 descobreixen que l’aigua és un bé comú que cal consumir conscientment i amb criteris de sostenibilitat per garantir que tothom en pugui gaudir i afavorir la preservació dels recursos del Planeta. El projecte els planteja el repte de crear una campanya de sensibilització per fer un ús més conscient i responsable de l’aigua i promoure’n mesures d’estalvi a casa i a l’escola. Per compartir les seves campanyes i els seus aprenentatges organitzen les Jornades de l’aigua a les quals conviden les seves famílies i els educadors i educadores de l’escola.

Participació

Programa de tutories

Els alumnes de 2n d’ESO van assistir al Centre Cultural Teatre de Sarrià per tal de gaudir de l’obra Mr.Bullying. Aquesta activitat estava emmarcada dins el projecte tutorial Pren-te temps amb l’objectiu de treballar l’autoestima, promoure la superació d’estereotips i reflexionar sobre la importància de la cohesió de grup. Posteriorment l’obra es va seguir treballant dins els espais tutorials amb l’acompanyament i seguiment dels diferents tutors. Aquest punt de partida també va ser aprofitat pels docents per realitzar diferents cercles tutorials donant l’oportunitat als alumnes de reflexionar sobre allò que havien vist i experimentat. De la mà d’aquesta activitat i en paral·lel, també es va introduir la formació en mediació als alumnes de 2n, entenent que ambdós àmbits estan habitualment relacionats.

02
389 ALUMNES PIN 1r a 4t Primària
134 ALUMNES NEI 5è i 6è Primària
1r i 2n
/
ESO
174 ALUMNES
Participació
NOTÍCIA NOTÍCIA Lorem ipsum dolor amet, consec LOREM IPSUM GALLONS Lorem ipsum dolor amet, consec OREM IPSUM GALLONS OREM IPSUM GALLONS OREM PSUM GALLONS OREM PSUM GALLONS adipiscing diam onummy nibh euismod GALLONS OREM IPSUM

02 activitat educativa

curs 2022-2023

Pelegrinatge a Javier

En el marc de la Formació Humana i Pastoral es va dur a terme un viatge a Javier (Navarra) amb l’objectiu de conèixer la figura de Sant Francesc Xavier, com a personatge clau del nucli fundador de la Companyia de Jesús. En aquest viatge, de caire voluntari, es van treballar diversos objectius: Apropar-nos a la figura de Javier, per veure com ens interpel·la avui en dia en cadascun de nosaltres; Reflectir què té a veure la seva història amb la nostra, des de la vida del Sant i des de Déu poder triar i escollir; Reflexionar, pensar, remoure per dins, fent tot un treball d’introspecció per anar buscant sentit a la vida. Aquesta activitat és una oportunitat per madurar i créixer en l’espiritualitat i reflexionar sobre les qüestions: Qui soc jo?, Qui vull ser? i A favor de qui vull viure?

Nou Batxillerat LOMLOE en format competencial

S’implementen totes les matèries optatives trimestrals a 1r batx. d’acord amb la nova normativa d’Educació LOMLOE: Reptes socials · Creació literària · Publicitat · Matemàtica aplicada · Reptes científics de Biologia i Geologia · Ciutadania, Política i Dret · Disseny 2D i 3D · Comunicació Audiovisual · Robòtica · Reptes científics de Física i Química Aquestes matèries estan obertes a totes les modalitats, la seva finalitat és que l’alumnat tingui l’opció d’adquirir competències de diverses disciplines i, d’aquesta manera, pugui enriquir el seu currículum. Destaquem especialment el treball individual i en equip que els ha permès fer créixer les idees quan les compartien amb els altres membres del grup, a detectar el punts forts i febles dels altres per reduir els biaixos al més aviat possible i assolir l’objectiu dels encàrrecs.

Professional

Aprenentatges centrats en el Projecte Vital i Professional de l’alumnat

Disposem de més del 75% de l’oferta formativa en modalitat NovaFP. Aquesta modalitat cerca acompanyar l’alumnat perquè sigui capaç d’assolir el protagonisme en el seu procés d’aprenentatge, que pugui integrar-se amb èxit a la professió i afrontar la millor formació, permanent i al llarg de la vida. Treballem per escenaris educatius entesos com una proposta pedagògica amb una mirada integral de la persona. Els espais de reflexió i guiatge de la mà dels mentors, permeten a l’alumnat analitzar com està aprenent i definir quin camí cal seguir. El curs 2022-23 vam completar la transformació dels Cicles Formatius de Guia en el medi natural i temps de lleure, Gestió d’Allotjaments turístics, Integració social i Màrqueting i Publicitat.

TQE 3r i 4t ESO Participació 63 ALUMNES BATX. 1r i 2n Batxillerat
Participació 197 ALUMNES Participació 225 ALUMNES
FP
Formació
#LaNovaFP:

activitat educativa curs 2022-2023

FORMACIÓ HUMANA I PASTORAL

Amb l’objectiu de formar alumnes compromesos amb el seu entorn més proper i comptar, en un futur, amb ciutadans compromesos amb la societat, es van dur a terme accions de voluntariat encaminades a treballar de forma significativa aquest compromís.

Apadrinament

Un grup d’alumnes voluntaris de 5è NEI ajuden a despertar els alumnes de MOPI3 després de la migdiada amb el guiatge d’un Mestre de referència. Per a l’alumne de 5è NEI és una clara aposta per al treball de la C de compromís. Per a l’alumne de MOPI3 esdevé una acollida fraternal a la nostra escola per tal que comenci a sentir que forma part d’una comunitat educativa que va molt més enllà del seu espai de treball habitual. En finalitzar el voluntariat, els alumnes que hi han participat fan un retorn de l’experiència viscuda als seus companys de curs.

Participació

Mediació

En aquest sentit, els alumnes de 5è NEI realitzen una formació de mediadors i posen en pràctica els seus coneixements en els patis de cicle inicial de Primària. Un dia a la setmana, durant un trimestre, els nens i nenes de 5è dediquen una estona del seu pati del migdia a fer de mediadors en el pati de 1r i 2n PIN.

Servei Comunitari

Els alumnes de 3r d’ESO (TQE) han començat el Servei Comunitari a Infantil. El Servei Comunitari és un dels pilars del programa Depèn de tu, que juntament amb l’OVE (Orientació Vocacional i per als Estudis), conformen l’acompanyament tutorial i pastoral del curs. Estem convençuts que aquest projecte ajudarà els nois i noies de 3r TQE a viure de manera directa la solidaritat, la responsabilitat, l’empatia i el compromís.

Acció Social

Amb una tradició de més de 25 anys, el programa d’Acció Social de 1r de Batxillerat mobilitza els alumnes a viure una experiència d’aprenentatge-servei en més de vint entitats del sector social. Eduquem els nostres alumnes en la sensibilitat respecte els altres, l’entorn i la societat per tal que esdevinguin persones participatives i solidàries. El curs 22-23 vam incorporar noves entitats:

• Sant Egidi. Casa solidaritat amics del carrer (suport a persones sense recursos).

• Residència Mas Anglí (suport a la gent gran).

• Ateneu santcugatenc (reforç escolar per a infants de famílies sense recursos).

• Hermanitas de los pobres (suport a la gent gran sense recursos)

25 anys de compromís

El 2023 hem celebrat els 25 anys del Centre Sant Jaume sota el lema 25 anys de compromís vers els infants, joves i famílies de Badalona. Des dels diferents projectes acompanyem infants des dels 0 anys fins a adults en processos d’inserció sociolaboral amb el desig de millorar la seva situació personal i familiar i tenir

Un futur per endavant!

02
90 ALUMNES DE MOPI 3 127 ALUMNES DE 5è NEI Participació 81 ALUMNES DE 5è NEI Participació 197 ALUMNES Participació 174 ALUMNES
Persones ateses durant el 2022-23 899 412 INFANTS 487 ADULTS 291 FAMÍLIES
NOTÍCIA NOTÍCIA
ENTITAT

02

activitat educativa

curs 2022-2023

MENOF

Espai Migdia

El curs 22-23, des de l’Espai Migdia, es va posar en marxa l’activitat Dinem plegats.

Amb l’objectiu de fomentar la participació democràtica dels nostres alumnes en tots els àmbits, un cop al mes, els delegats i delegades de 5è i de 6è (i com a portaveus dels seus companys), van dinar amb el cap de cuina de F.Roca, la coordinadora d’Espai Migdia, i el director del MENOF amb l’objectiu de tastar nous plats i donar-ne la seva opinió, fer suggeriments sobre modificacions de plats o proposar-ne de nous, els quals agradaria trobar en el menú. Els alumnes van poder resoldre dubtes sobre temes d’alimentació, d’al·lèrgies i de plats que s’inclouen normalment en el menú escolar. Aquest espai va ser valorat molt positivament perquè va permetre compartir inquietuds i construir conjuntament un model d’Espai Migdia inclusiu i participatiu i creat per i per als alumnes.

Escacs

Participació en el Campionat escolar d’escacs per equips, organitzat pel Consell Escolar de l’Esport de Barcelona (CEEB). El torneig estava compost de 5 rondes que es van realitzar al llarg d’una jornada i hi van participar 66 clubs i 286 alumnes de diverses escoles catalanes. 4 alumnes de 6è NEI van aconseguir la primera posició i van obtenir el premi de millor escola en escacs en la categoria sub 12.

Campus de Nadal

de Tecnificació de futbol

Es va posar en marxa la primera edició del Campus de Nadal. Aquesta proposta, que es va iniciar amb la modalitat de futbol, anava adreçada a nens i nenes nascuts/des entre el 2011 i el 2013. Al llarg de 4 dies, a les instal·lacions del Sant Ignasi, els participants van realitzar sessions tecnicotàctiques i competicions diàries.

Manualitats tèxtils

Incorporem en la nostra oferta de Paraescolars culturals una activitat de tallers pràctics i creatius de manualitats tèxtils per a alumnes de 1r a 6è de Primària, perquè els nens i les nenes aprenguin a treballar amb diferents materials tèxtils, com els fils i les robes, d’una manera artística. El nostre objectiu és estimular la creativitat, la sensibilitat cap a l’artesania tèxtil i augmentar la capacitat de concentració i expressió dels infants. Els principals aspectes que es treballen són: La capacitat creativa i la personalitat creadora i autònoma, la imaginació i la fantasia, la valoració i recuperació dels treballs artesanals i la capacitat de concentració i la psicomotricitat.

Participació 7 ALUMNES Participació 25 ALUMNES Participació 33 ALUMNES

02 activitat educativa curs 2022-2023

ENTORN SEGUR

Professorat i col·laboradors

Amb l’objectiu de vetllar pel bon tracte i la seguretat dels nostres alumnes, ja fa alguns cursos que es va implementar el SES (Sistema d’Entorn Segur) a l’escola. Mestres, professors i col·laboradors van rebre formació sobre la cultura del bon tracte i la prevenció de relacions abusives (sensibilització i intervenció). Es va elaborar un protocol d’actuació de Jesuïtes Educació i es va designar un agent d’Entorn Segur a l’escola. El curs 22-23 vam continuar formant els nostres educadors.

Participació

Alumnat

Formació Fundació Vicki Bernadet

Com els darrers cursos, la Fundació Vicki Bernadet ha realitzat el taller de prevenció de relacions abusives per tal d’empoderar els nostres alumnes i donar-los estratègies davant qualsevol tipus d’abús. Aquest taller es realitza anualment a 3r i 6è de Primària i a 2n d’ESO.

Formació Dinàmica del semàfor

Els alumnes de 5è NEI van fer la dinàmica del semàfor. Davant d’uns plànols de l’escola, els patis i les aules havien de detectar amb gomets de diferents colors els llocs més segurs de l’escola i els que podrien millorar aquest aspecte. Posteriorment es va fer una posada en comú i un diàleg molt interessant amb els alumnes i se’n van treure unes conclusions profitoses.

Participació

Famílies

Aquesta sessió, conduïda per la Fundació Vicki Bernadet i adreçada a les famílies, té com a objectiu proporcionar eines per a la prevenció i la detecció de l’abús i generar un espai de reflexió i diàleg.

Participació

FORMACIÓ OBERTA A TOTES

Participació

54 EDUCADORS
460 ALUMNES
FAMÍLIES
LES
DE L’ESCOLA
141 ALUMNES
GUIA BÀSICA DEL SISTEMA

02 activitat educativa

DIMENSIÓ GLOBAL

Mobilitats Erasmus+

L’acreditació Erasmus+ en l’àmbit de l’Educació escolar (de Primària a Batxillerat) en l’àmbit de la Formació Professional ens permet avançar de manera sostinguda en la internacionalització de la nostra institució educativa a través de les oportunitats que Erasmus+ ofereix.

Mobilitat ERASMUS d’alumnes d’FP

ERASMUS ESTUDI

Mobilitat d’alumnes

Intercanvis de curta durada

curs 2022-2023

Diploma Dual

6 ERASMUS PRÀCTIQUES A DIFERENTS PAÏSOS EUROPEUS (Hongria, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Finlàndia, Grècia Suècia)

Consolidem el Diploma Dual. Es tracta d’un programa oficial de convalidació internacional de títols de batxillerat creat i desenvolupat per Academica International Studies, que permet als alumnes obtenir dues titulacions simultànies: el batxillerat espanyol, a l’escola de forma presencial, i l’American High School Diploma (batxillerat nord-americà), en modalitat online. Al Sant Ignasi aquesta proposta s’adreça a alumnes de 2n, 3r o 4t d’ESO.

Aquests intercanvis acadèmics, culturals i lingüístics conviden l’alumne a una immersió en una altra cultura alhora que a fer ús de les seves habilitats en llengua estrangera. Aquestes experiències internacionals desenvolupen el creixement integral dels alumnes en un entorn diferent i més motivador.

Com a novetats, el curs 2022-23, 15 alumnes de 5è de Primària van realitzar una estada a Anglaterra, i es va incorporar l’escola Friends Seminary a les diverses propostes d’estades als Estats Units.

Intercanvis virtuals

Són espais de creació conjunta amb altres escoles que desperten l’interès per la llengua estrangera, generen espais d’interacció cultural i contribueixen al desenvolupament de la competència digital i intercultural. En l’intercanvi virtual amb Gurukulam school (Kerala, Índia) que es du a terme a 2n d’ESO, es van introduir noves activitats com, per exemple, videotrucades entre els alumnes.

Jesuit European Educational Project (JEEP)

El JEEP és un projecte internacional d’escoles jesuïtes europees que, a través de la simulació del treball del Parlament Europeu, promou la consciència europea dels nostres alumnes i els dona l’oportunitat de participar en debats formals utilitzant l’anglès com a llengua de comunicació. Tanmateix, aprenen a posar en pràctica els processos d’un sistema democràtic. L’edició del curs 2022-23 es va celebrar a Marsella recuperant el format presencial.

Estades de llarga durada a Anglaterra, Irlanda i Estats Units

Avancem a 1r d’ESO la nostra proposta internacional oferint a l’alumnat de 1r d’ESO a 4t TQE la possibilitat d’integrar-se en un programa acadèmic de qualitat en una estada trimestral en escoles d’Anglaterra i d’Irlanda. Des de l’escola es realitza un seguiment tutorial continu i personalitzat i acompanyament a la tornada. Ampliem l’oferta de boardings amb Mount ST Mary’s i Ampleforth a Anglaterra, Loyola School, Gonzaga High School a Estats Units.

Noves mobilitats a l’FP

Als Cicles Formatius de Grau Mitjà:

• Realitzem, per primera vegada, una mobilitat de curta durada amb un grup d’estudiants en col·laboració amb una escola portuguesa de Lisboa.

• Incrementem la participació en concursos internacionals d’habilitats i competències professionals: a Tallin (Estònia), Bolonya (Itàlia) i La Haya (Holanda)

Als Cicles Formatius de Grau Superior:

• Augmentem el nombre de mobilitats Erasmus de llarga durada per a estudis (de 3 a 5 mesos) i per a pràctiques (de 3 a 4 mesos) en Universitats i empreses europees.

• Tenim els primers alumnes que continuen estudis a l’estranger realitzant un Top up o progression year a Bèlgica i a Suïssa amb el reconeixement de crèdits corresponent. Aquests alumnes, en 1 any i mig , obtindran el seu Bachelor Degree. Educadors d’Estudis Professionals

• Gràcies a l’acreditació Erasmus i als fons que se’n deriven, hem promocionat la mobilitat per al personal docent i no docent i han incrementat les peticions de realització d’una experiència a l’estranger ja sigui en job shadowing o en formació acadèmica i/o professional.

12 ACTIVITATS
10 ACTIVITATS SUBVENCIONADES Participació 159 ALUMNES ACADEMICA DIPLOMA DUAL Participació 8 ALUMNES DE 1r BATX. 1 PROFESSOR
SUBVENCIONADES Mobilitat de professorat
16
NOTÍCIA

03

formació educadors curs 2022-2023

LLAR / MOPI

P1 / P2 / P3 / P4 / P5

52 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

520 HORES

L’experimentació i el joc com a fonts d’aprenentatge a la Llar d’Infants a la Infantil

PARTICIPACIÓ 25 HORES 346

Iniciació al Programa Suport Vital Bàsic (SVB) als centres educatius

PARTICIPACIÓ 2 HORES 8

Jornada de Reflexió Baúl Magis

PARTICIPACIÓ 3 HORES 20

Kit bàsic de supervivència per al ciberusuari de FJE

PARTICIPACIÓ 6 HORES 24

Descobriment i revelació de secrets

PARTICIPACIÓ 3 HORES 6

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 3 HORES 12

Propietat intel·lectual

PARTICIPACIÓ 3 HORES 6

Tractament de la veu

PARTICIPACIÓ 2 HORES 30

Altres

PARTICIPACIÓ 5 HORES 68

PIN

1r a 4t Primària

87 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

835 HORES

Kit bàsic de supervivència per al ciberusuari de FJE

PARTICIPACIÓ 8 HORES 32

Aprenentatge competencial a Primària

PARTICIPACIÓ 18 HORES 250

Avaluació Formativa

PARTICIPACIÓ 6 HORES 90

Eines per a la prevenció, detecció i intervenció en l’assetjament escolar

PARTICIPACIÓ 2 HORES 30

Educación Inclusivas en las aulas: DUA y otras cuestiones multinivel

PARTICIPACIÓ 2 HORES 30

El model d’aprenentatge de les llengües (MALL) als racons del CI de Primària

PARTICIPACIÓ 11 HORES 44

El model d’aprenentatge de les llengües (MALL) a l’espai comunicatiu del CM Primària

PARTICIPACIÓ 14 HORES 56

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 3 HORES 12

Altres

PARTICIPACIÓ 23 HORES 291

5è i 6è Primària / 1r i 2n ESO

71 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

878 HORES

Aprenentatge competencial a Primària

PARTICIPACIÓ 11 HORES 115

Aprenentatge competencial en l’àmbit lingüístic

PARTICIPACIÓ 9 HORES 113

Eines per a la prevenció, detecció intervenció en l’assetjament escolar

PARTICIPACIÓ 2 HORES 30

El Model d’Aprenentatge de les Llengües (MALL) a 5è i 6è de primària

PARTICIPACIÓ 5 HORES 75

El model d’aprenentatge de les llengües (MALL) a la Secundària

PARTICIPACIÓ 2 HORES 12

Model d’aprenentatge de les llengües (MALL) a les àrees no lingüístiques de la Secundària

PARTICIPACIÓ 2 HORES 12

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 5 HORES 20

Aprenentatge competencial en l’àmbit cientìfic

PARTICIPACIÓ 7 HORES 74

Altres

PARTICIPACIÓ 28 HORES 427

NEI

03 formació educadors curs 2022-2023

3r i 4t ESO / 1r i 2n Batx.

83 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

1.151 HORES

Aprenentatge competencial en l’àmbit lingüístic

PARTICIPACIÓ 11 HORES 134

Kit bàsic de supervivència per al ciberusuari de FJE

PARTICIPACIÓ 9 HORES 36

Aprenentatge competencial de l’àmbit científic

PARTICIPACIÓ 6 HORES 74

Aprenentatge competencial de l’àmbit humanístic

PARTICIPACIÓ 11 HORES 134

El model d’aprenentatge de les llengües (MALL) a la Secundària

PARTICIPACIÓ 4 HORES 24

Model d’aprenentatge de les llengües (MALL) a les àrees no lingüístiques de la Secundària

PARTICIPACIÓ 2 HORES 12

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 6 HORES 24

El batxillerat i el nou enfocament competencial

PARTICIPACIÓ 4 HORES 16

Altres

PARTICIPACIÓ 30 HORES 697

Formació Professional

68 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

1.556 HORES

90 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

735 HORES

BLOC V del PIEP 21-26 Pilotatge i millora d’activitats de Projecte

PARTICIPACIÓ 8 HORES 105

Kit bàsic de supervivència per al ciberusuari de FJE

PARTICIPACIÓ 11 HORES 44

Programa d’incorporació a #LaNovaFP

PARTICIPACIÓ 14 HORES 935

El projecte de cicle a l’FP: Global Project

PARTICIPACIÓ 7 HORES 105

Avaluació Formativa

PARTICIPACIÓ 3 HORES 45

De Profundis. Acompanyament espiritual a l’escola

PARTICIPACIÓ 3 HORES 54

Estratègies per a l’autoregulació l’aprenentatge profund

PARTICIPACIÓ 5 HORES 75

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 3 HORES 12

Altres

PARTICIPACIÓ 14 HORES 181

Excel Intermedi i Excel Bàsic

PARTICIPACIÓ 12 HORES 120

Què necessito conèixer per treballar amb Share point, Teams i One drive

PARTICIPACIÓ 34 HORES 170

Kit bàsic de supervivència per al ciberusuari de FJE

PARTICIPACIÓ 10 HORES 40

Presa de decisions i resolució de problemes

PARTICIPACIÓ 3 HORES 30

El procés d’autorització dels Cicles Formatius

PARTICIPACIÓ 2 HORES 40

Manteniment de piscines col·lectives

PARTICIPACIÓ 3 HORES 60

El canvi com a oportunitat d’aprenentatge

PARTICIPACIÓ 4 HORES 40

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 5 HORES 20

Altres

PARTICIPACIÓ 17 HORES 215

59 INSCRIPCIONS

CURSOS FORMACIÓ REALITZATS

Encuentro de Homólogos de Paraescolares

PARTICIPACIÓ 1 HORES 16

Liderar l’Horitzó +

PARTICIPACIÓ 1 HORES 10

Entorn Segur

PARTICIPACIÓ 57 HORES 228

254 HORES

TQE
BATX.
/
FP
Gestió MENOF

04 participació convocatòriesenexternes dades

Reconeixements

Alumne de 5è NEI 1r classificat de Catalunya

Proves competències bàsiques (6è Primària i 4t d’ESO) i resultats de Batxillerat i de les PAU

Els resultats de les proves de competències externes de 6è d’EP i 4t d’ESO així com els resultats de Batxillerat i les Proves d’accés a la Universitat (PAU), no es poden publicar per ordre de la Generalitat de Catalunya, és per això que es compartiran en les trobades de curs amb les famílies.

Participació en concursos

PIN

• Jocs Florals del districte (categoria prosa)

• Equip GreenPIN: Embolcalls sostenibles

• Premi Ètica i Ciència de la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

ESO/BATX

FP

12

• Bojos per la ciència

• Beques Europa

• Proves Cangur

• Jocs Florals

• Fotografia Matemàtica

• Mostra de Recerca Jove BCN

3 1

Educadors

Hostaleria i Turisme

• Fotografia Matemàtica 6

• Flash Fiction Contest

• Festival de clipmetratges

• Proves Cangur

• Spelling Bee

• Jocs Florals escolars de Sarrià - Sant Gervasi

• Fotografia Matemàtica

• Olimpíades de Geografia

• Premis Santander Treballs de Recerca

• Jóvenes Emprendedores

• Competió de Miniempreses

• Gigas for School

• Premis Gaudí per a treballs de recerca de batxillerat

• Concurs FP Innova 10

• Travelthon IQS “Disseny d’un viatge sostenible”

• Show me the concept competition

• International Contest “Bartolomeo Scappi”

• Youth Parliament

• El gran Banquet

• Christmas in Europe Event (AEHT)

• Competitions in Restaurant Service, Cocktail, Front Desk Opertions, Kitchen Management (AEHT)

• 35a edició Concurs de Cuina Jove de Catalunya de Sant Pol

Comunicaió Audiovisual

• Concurs Ments Despertes (Som Via)

Màrqueting

PREMI NEI PREMIS ESO-BATX 1 PREMI Educadors 1 3 PREMIS FP 4 32 PARTICIPACIONS
a les PAU Concursos Internacionals 9 CONCURSOS Concursos nacionals 23 CONCURSOS
curs 2022-2023
22 Mencions
NEI
NOTÍCIA

econòmiques dades

curs 2022-2023

Ingressos de les activitats docents

Famílies

Departament

Dotacions del Departament d’Educació a les escoles concertades

Pagament Delegat

Personal docent

El Departament d’Educació finança a l’escola concertada una plantilla equivalent al 80% del personal docent d’un centre públic.

Despeses funcionament

El finançament en concepte de funcionament i gestió cobreix només un 47% del cost real.

Què financien les famílies?

Suport a l’aprenentatge

• Hores complementàries

• Desdoblaments i personal educatiu de suport

• Digitalització de l’educació

• Formació dels educadors en el projecte educatiu propi

• DOP (Serveis psicopedagògics).

Despeses de gestió i serveis

• Subministraments (la part que no cobreix el concert)

• Neteja (la part que no cobreix el concert)

• Liquidacions de contractes i obligacions laborals derivades

• El cost dels primers 15 dies de les substitucions dels docents

• Obligacions legals (assegurances, inspeccions, prevenció de riscos laborals...)

Manteniment i millora de les instal·lacions d’escoles

• Mobiliari

• Adequació d’espais

• Infraestructures

• Dotacions equips tecnològics

05
80% 47% 20% 53% Aportació Departament
Aportació
Escola Aportació Escola
d’Educació
Departament d’Educació Aportació
d’Educació Total 50% 50% 100 % EI Educació Infantil MOPI3, P4 i P5 100 % 0 % 100 % EI Educació Infantil MOPI1 MOPI2 ESO Educació Secundària Obligatòria 56% 44% 100 % BATX. Batxillerat 100 % 0 % 100 % FP 49% 51% 100 % EP Educació Primària 50% 50% 100 % SUBMINISTRAMENTS PERSONAL D’ADMINISTRACIÓ NETEJA I ALTRES
DEL
DE
DEL
DE LA
ESCOLAR A
FONT: INFORME
SÍNDIC
GREUGES SOBRE “ESTIMACIÓ
COST
PLAÇA
CATALUNYA”, JULIOL 2020

econòmiques dades

curs 2022-2023

Compte

de resultats auditats (mil €)

INGRESSOS* 25.064 

Inversions (mil €)

INVERSIONS 1.950 

DESPESES 23.794  1.950 

RESULTAT OPERATIU 1.270 

AMORTITZACIONS I ALTRES

TOTAL INVERSIONS ESTRUCTURALS (Personal / Serveis externs / Despeses generals)

ESTRUCTURALS 53 

PATRIMONI (façana edifici) 1.897 

(Amortitzacions / Subvenció de capital / Despeses financeres extraordinàries)

475  RESULTAT NET DE L’EXERCICI

795 

* % D’INGRESSOS PROVINENTS DE LA FUNDACIÓ CARDENER 0,93 %

Una Comissió específica vetlla pels criteris d’ajut a les famílies amb dificultats econòmiques.

* No suma al total d’inversions

05
EN
* TIC 279 
RENTING
TOTAL
Ajuts a l’escolaritat (mil €) 256 € AJUTS A L’ESCOLARITAT 127 ALUMNES

Llar

RAC Carrasco i Formiguera, 32 08017 Barcelona 93 602 30 00 info.santignasi@fje.edu www.santignasi.fje.edu Dades de la Xarxa 14.500 alumnes 6 etapes 8 escoles 2.000 educadors
Infantil
Primària ESO Cicles Formatius PRESENCIALS VIRTUALS
Educació
Educació
d’Infants Batxillerat
:
Volem rebre les vostres impressions, preguntes i comentaris. Envieu-nos un missatge a
rac.santignasi@fje.edu

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.