Page 1

Jake Pirulli


Contents

Boston, MA | (203) 727-3760 | pirullij@wit.edu

4-11 Berklee Performance Center 12-21 Children’s Museum 22-27 Reading Pavilion 28-33 Urban Ecological Center 34-39 Project Models

3


Berklee Performance Center Tasked with designing a multipurpose performance space for Berklee College of Music, the building focuses on the concept of landscape forming architecture. The design responds not only to the current site circulation but also to Berklee’s lack of outdoor space for students. By imitating the intertwining circulation of the site, the structure creates spaces on and along it for inhabitants to interact. The project also explores and pushes the possibilities of both concrete and glass. Medium Used:

Hand Drafting & Drawing Photoshop Rhino

5


1.

2.

5.

6.


3.

4.

1. Lower Level Floor Plan 2. First Floor Plan 3. Second Floor Plan 4. Third Floor Plan 5. Site Plan 6. Preliminary Axonometric Drawing

7


2.

1.

3.


4.

1. Wall Section Detail/Perspective 2. Atrium Section 3. Massachusetts Turnpike Elevation 4. Boylston Street Elevation

9


11


Children’s Museum

A child’s imagination is something not many people can comprehend once they become adults. The raw imagination that takes kids to a new world is unlike anything else. Drawing inspiration from “Where the Wild Things Are” by Maurice Sendak, the design captures that same sense of imagination represented in the book with a hard exterior surrounding a wild interior. Once the occupants pass through the opening on the corner of Newbury and Dartmouth Street, the garden is revealed, giving them a glimpse to a “child’s world”. Totally different from the rest of the surrounding area of Boston, the garden and the walls around it perfectly represent “Where the Wild Things Are”. Medium Used: AutoCAD Photoshop Hand Drawing

13


1.

2.

1. First Floor Plan 2. Second Floor Plan 3. Third Floor Plan 4. Fourth Floor Plan 5. Site Plan 6. Marker Rendering

5.


3.

4.

6.

15


17


19


21


Reading Pavilion

The people who come from Newbury and the Copley Square T station, along with the neighboring young families in the Back Bay area of Boston, need a place to stop and rest. The design redirects people into the site with the use of concrete walls positioned in a spiral, pointing out towards the intersection of Newbury and Dartmouth street. The opening of each individual wall varies, in order to create different thresholds. These range from allowing people to pass through, to only getting a glimpse into the site. The walls themselves create within for people to sit, read, and relax. By providing shade without enclosing the space with a roof, the design creates a free and open gathering area. Medium Used: AutoCAD Photoshop Sketchup

23


A

STORAGE RESTROOM #2 RESTROOM #1

B

1.

N

SITE PLAN 1/16” = 1’-0”

FLOOR PLAN 2. 1/8” = 1’-0”

6.21

1. Site Plan 2. Floor Plan 3. Sun Studies 4. Dartmouth Street Section 5. Newbury Street Section

10AM

12PM

2PM

3.

9.21


4.

SECTION A 1/8” = 1’-0”

5.

25


27


Urban Ecological Center This design creates a transition space from the urban environment of a significant intersection in Boston, MA to a more organic, park setting of the Chestnut Hill Reservoir. By drawing people up off of the sidewalks and inviting them into the site, a conversation between the two elements is sparked. Pushing the idea of people getting out into nature, the design not only educates the public to respect and enjoy nature, but also it acts as the stepping stone between the two domains. Medium Used: AutoCAD Photoshop

29


1.

1. Site Plan 2. Program Diagram 3. Floor Plan

2.


3.

31


33


Project Models

35


37


39


Boston, MA | (203) 727-3760 | pirullij@wit.edu

Flickr Portfolio


Jake Pirulli Portfolio  
Jake Pirulli Portfolio  
Advertisement