Page 1

Designuide 2009

Designguiden beskriver grundelementerne i Den Korte Snors visuelle identitet. Designguiden er et værktøj til jer, der i det daglige skal arbejde grafisk for Den korte Snor. Det er vigtigt at opretholde konsistens i det visuelle udtryk og guiden hjælper til dette - også når flere medarbejdere, eksterne konsulenter og trykkerier arbejder med Den Korte Snor. Designguiden er ikke en spændetrøje, men lægger op til kreativ udfoldelse inden for en klar, men fleksibel ramme.


LOGO 1

100%

Logoet er det bærende element i den visuelle identitet. Det består af 3 elementer: - Tekst, som udgør selve navnet. - Grafisk ”støj”, som signalerer det rå og urbane. - En firkant, som afspejler struktur og form. Logoet må altid benyttes i dets originale form, og det er vigtigt, at elementerne bevarer sine indbyrdes proportioner. Logoet placeres altid i et hjørne af designet - ikke centreret. Logoet fremgår aldrig i farve.

50%

25%

100% på sort


LOGO 2

Logoet skal fremstå så klart som muligt. Logoet må gerne ligge oven på baggrundsfotos men ikke være i direkte kontakt med disse eller andre grafiske elementer. Derfor har vi en såkaldt respektafstand. Respektafstandens minimum defineres af det største N på den smalle led.


TYPOGRAFI Akzidenz kan både bruges til Pc og Mac og indeholder følgende skriftsnit: Akzidenz Grotesk CE Light Akzidenz Grotesk CE Bold Akzidenz Grotesk CE Roman Akzidenz Grotesk CE Roman Bold Akzidenz Grotesk Extended Bold Akzidenz Grotesk Italic

Akzidenz og Arial er hovedskriftsnittene i den visuelle identitet med Akzidenz som højeste prioritet. Akzidenz er en let genkendelig, men samtidig en fleksibel karakter. Den er yderst læsbar i alle sammenhænge. Arial er en standard systemskrift og bruges alle steder, hvor Akzidenz ikke er tilgængelig - fx på internettet, Word, Powerpoint og andre MS Office programmer. Tekster ombrydes via linjeskift med fokus på overskuelighed. Al tekst venstrestilles.

Akzidenz Grotesk CE Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890 Akzidenz Grotesk CE Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890 Akzidenz Grotesk CE Roman ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890 Akzidenz Grotesk CE Roman Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890 Akzidenz Grotesk Extended Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890 Akzidenz Grotesk Italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvxyzæøå 1234567890


FARVER

Primærfarverne er Sort, Limegrøn og Magenta. Den sorte kender vi fra logoet og de 2 stærke, ungdommelige farver bruges til at fremhæve vigtige pointer tekstmæssigt eller fotografisk. Sekundærfarverne Blågrå, Lys Blågrå og Grå kan bruges til nedtonede områder, fx i forbindelse med grafer, baggrunde og anden grafik.

Primære farver

Sort

Limegrøn

Magenta

CMYK 0/0/0/100 Pantone DS Process black C

CMYK 36/0/100/0 Pantone 381 EC

CMYK 0/100/0/0 Pantone 226 EC

Blågrå

Lys Blågrå

Grå

CMYK 70/47/44/13 Pantone 446 EC

CMYK 55/25/32/0 Pantone 443 EC

CMYK 55/39/29/0 Pantone 5415 EC

Primære farver


GRAFISKE ELEMENTER Grafikken i Den Korte Snors grafiske udtryk er urbant, råt og samtidig luftigt. Der indgår 2 elementer som kan bruges på et utal af måder: - Spraymaling, rullemaling, løbere. Disse optræder kun i primærfarverne. - Flerkantede flader. Disse kan bruges i alle palettens farver.


FOTOSTIL Den Korte Snors fotostil er fleksibel, men tilstræber at arbejde efter disse principper: - Baggrundsfotos i sort/hvid - disse afspejler den rå virkelighed som både medarbejdere og unge færdes i. - Inline fotos bruges i spaltebredden til evt. fremhævelse af personer, grafer eller lignende. Disse er altid i farve, med mindre de kun eksisterer i sort/hvid.

Inline

- Dynamiske fotos, der er karakteriseret ved den kantede og rå beskæring, som vi også kender fra gademiljøet, hvor plakater ligger i lag og skygger for hinanden. Disse er altid i farve, med mindre de kun eksisterer i sort/hvid.

Dynamisk

Dks guidelines2009