INTERIOR DESIGN PORTFOLIO

Page 1

INTERIOR DESIGN PORTFOLIO

Izabe

a Dantas

2019


Izabe a Dantas I am an enthusiastic Interior Design Student, with a degree in Architecture and Urban Planning from Pontifical Catholic University of Goias (Brazil). Since I was very young I used to go to construction sites with dad, who is a builder and I became passionate by the Construction/Architecture world. In 2016 I graduated in Architecture but after I finished my degree all my family and friends asked me to develop Interior Design projects. So, I discovered another passion: Interior Design. In 2017 I decided to live and study Interior Design in Australia. I got enrolled at TAFE, Brisbane where I recently completed Diploma in Interior Design & Decoration. I believe great projects are the result of hard and collaborative work combined with passionate, innovate, sensitive values that transforms a place into a unique solution that responds to human needs.


CONTACT Phone 0476 063 234 E-mail: izabella.archi@gmail.com


CONTENTS PROFESSIONAL WORK

1 Dantas Residence 2

6-7

Residential Renders 8-9

3

Dental Office 10-11 ACADEMIC WORK

4

Tenneriffe Apartment 12-16

5

Cabin Retreat 18-25

6

Creative Hub 27-33



DANTAS RESIDENCE

About the project Interior project developed for my grandmother’s house in Brazil. This project was made in 2016 and the ‘Barbecue Area’(Image left side) was built as an extension of the house. The second image was a small living room fit out, around 15m² used as a dining and living room. In terms of budget, was quite tight and all the hard materials had to be used from my Auntie’s warehouse store, which was a challenge because the product range was very limited. Renders were created using Sketchup + Vray.

6

PROFESSIONAL WORK


7


The renders shown in this page were created with Sketchup (Modelling) and V-ray. No clients were involved. The design and decoration was developed by myself according to my own design BATHROOM preferences.

8

BEDROOM


2 SKETCHUP MODELLING AND RENDERS

9


DENTAL OFFICE

Before

About the project This project was developed and executed in 2016 in 2 months, from concept to the end of the construction. The client asked me to do a renovation of her dental office. The idea was reuse the old joinery and make the space look contemporany but with a very limited budget. The solution was covering the old timber panel and joinery, with a yellow timber melamine paper. In order to achieve a contemporany look, a light grey glossy mdf was used on the back panel. The 3 cubes joinery was moved to the opposite wall and a shelf was placed under it, so the client would have more storage and also could display some of her dental products. PROFESSIONAL WORK

After

PHOTOS

10


3 DENTAL OFFICE After

VRAY RENDER

11


TENERIFFE APARTMENT

About

the project

An Interior design proposal for a pilot Michael Egan apartment’s located in Teneriffe, Brisbane. Our goal was to elaborate a personalized project to Michael Egan which goes beyond considering his aesthetic taste and preferences, but also ensuring functionality and authenticity to his home. Regarding the client’s mid-century style preferences, we have laid some elements and colours from this period over the apartment, but without compromising the timeless and contemporany style of the project.

ACADEMIC WORK

12


4 TENERIFFE APARTMENT

CONTEMPORARY LIVING

13


PRESENTATION BOARD LIVING ROOM

14


4 TENERIFFE APARTMENT ENTRY & DINING ROOM

15


PRESENTATION BOARD

KITCHEN

4 TENERIFFE APARTMENT

16



5 CABIN RETREAT

Hygge

‘‘SLOWING DOWN, GETTING COZY AND TAKING PLEASURE FROM THE SIMPLE THINGS IN LIFE.’’

ACADEMIC WORK

18


SPATIAL PLANNING The Cabin layout has been devised to accommodate Entry, Living room, Kitchen, Bedroom, Nook and Bathroom, as required in the Client Brief. The spatial planning of the Cabin was inspired by the modern architecture, which has open floor plans, clean lines, proportional rooms and abundant natural light into the space. The idea was to create an open floor plan using minimal walls and allow the entrance of natural light and ventilation into all the rooms. Another concern was to create a good flow into the space.

KITCHEN

LIVING ROOM

BEDROOM

BATH

Entry

19


TECHINICAL DRAWING

20


TECHINICAL DRAWING

MELAMINE

21


TECHINICAL DRAWING

5 CABIN RETREAT

22


TECHINICAL DRAWING

For the bathroom, white was the main colour used in order to make it feel bigger. All the joinery and cabinetry of the cabin has a yellowbrown natural oak co l o u r w i t h g rey undertones that helps to create an attractive a n d coz y in t e r i o r design.

23


5 CABIN RETREAT LIVING ROOM

The scheme has been composed in a bid to create a warm, attractive, cosy and inviting space for the couple and family. We tried to create a bespoke Scandinavian interior, using a neutral colour palette and dark grey as a fe a t u re co l o u r . Instead of the typical Scandinavian white walls, we’ve decided to use a light beige colour on the walls, to bring more warmth and coziness to the space.

REVIT RENDER

24


BATHROOM

REVIT RENDER

5 CABIN RETREAT

25



6 COMMERCIAL & RETAIL SPACE CO N N E C T I N G

PEOPLE

LIVING THIS CONCEPT WAS INSPIRED BY THE CONNECTION OF PEOPLE FROM DIFFERENT BACKGROUNDS THAT CANBERRA UNIVERSITY PROVIDE TO ITS STUDENTS. THE IDEA IS TO CREATE A DESIGN WITH DIFFERENT SHAPES AND LINES IN DIFFERENT ANGLES. THE BLUE COLOUR OF CANBERRA LOGO WOULD BE USED AS THE ACCENT COLOUR IN COMBINATION WITH A LIGHT AND NEUTRAL COLOUR PALETTE, INCLUDING MAINLY WHITES AND DIFFERENT HUES OF GREYS.

27


UNIVERSITY OF CANBERRA CREATIVE HUB

About the Project The UOC Creative Hub will be located in the space currently designated as the TAFE Student Lounge on the Ground Level of B Block, 66 Ernest Street, Southbank. The area is required to accommodate a retail store which will include a waiting area, reception/counter, storage room, and an office, which will accommodate 8 workstations, meeting area, and a small kitchen. The Creative Hub proposal is in response to the growth of UOC Creative Industries Faculty and its presence in QLD, and the desire to create facilities that support and enhance the student experience. The intention of the project was to create something simple, functional, flexible, dynamic and being mindful of the budget which was AU$350.000.

28


N

OFFICE WAITING AREA RETAIL STORE

STUDENT EXIT/ENTRY

1

FF&E FLOOR PLAN Esc.: 1|100

29


3D VIEWS

OFFICE AREA

WAITING AREA

BREAK OUT AREA

In the office area, the workstations were divided into two groups. Staffs responsible for the student's service would sit next to the waiting area, while the others would sit on the left side of the office. The breakout area is located between the workstations to work as an office entrance and also a local where staffs could talk and interact.

RETAIL STORE

30


OFFICE The colour scheme has been composed in a bid to create a cool, attractive, calm and inviting space. We have decided to choose different hues of blues to create a more dynamic and more aesthetically appealing space. A light timber colour was also proposed to be part of the scheme, and it creates a calm and natural warmth into the area. In order to bring greenery into the area green hexagon carpets were suggested to be installed on the floor to bring an idea of grass under the feet. Plants were also proposed to be placed around the space, as they help to purify the air and also they help to create a calm and inviting space. In order to create a sustainable interior design, the majority of the selected elements, including lighting, furniture, and hard finishes are eco-friendly. This area has low entrance of natural light any time of the day. For this reason, we have decided to avoid dark colours on the walls, aiming to minimize the amount of

31


RETAIL STORE The Retail store will have mounted shelving along the back wall and some plinth display next to the entrance.To create an inviting and welcoming space, reading nooks were proposed next to the display shelves and armchairs were also suggested for it. The counter is located on the left side of the retail store, in front of the waiting area and next to the office. It was designed to fit two people and during busy periods it could also work as a service counter to attend students.The design was inspired by the logo of the University of Canberra and by the phrase ‘Connecting people living’’ present in the University of Canberra statement. The hexagon shape presents all over the space is a result of the logo analysis and exploration of the words connection + living.

32


BESPOKE PARTITION WALL UC: UNIVERSITY OF CANBERRA

3D VIEW RETAIL & WAITING AREA

33


MATERIAL BOARD

34



THANK YOU,

Izabe

a Dantas