XIII. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL PROGRAMFÜZET

Page 1A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, és azon belül a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat a legszentendreibb rendezvényünk. Ezekben a napokban az idelátogatók nem csak a belváros házainak barokk homlokzatait csodálhatják meg, hanem betekintést nyernek az udvarokba, mi több, találkozhatnak az ott lakókkal. Ők ugyanis a házigazdái az eseményeknek, ők adják a programokat, kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. Egy közös van bennük: ők mind szentendrei arcok, olyanok, akiket jól ismernek az itt élők, olyanok, akik mindig készek önzetlenül tenni a városukért. Most éppen szélesre tárják kapuikat, vendégségbe hívják Önöket, töltsenek el néhány órát egy vendégszerető szentendrei polgár otthonában! Velem is találkozhatnak: háziasszonyként a Városi Vendégház udvarába hívom Önöket közös játékra, amelynek a témája természetesen Szentendre! Játék közben megkínálom Önöket Szentendre borával, jöjjenek, kóstolják meg! Sólyomné Gyürk Dorottya Kulturális alpolgármester


impresszum Kiadja: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Felelős kiadó: Solymosi Heléna ügyvezető Fényképek: Deim Balázs, Várallyay Tádé, Szabó Ivett, Bach Máté, Felvégi Andrea, Krizbo Szerkesztette: Botos Karolina Grafika, layout: Krizbai Gergely Krizbo Megjelent: 16 000 példányban Nyomda: PharmaPress Betűtípus: Tosia by Roch Modrzejewski, 2016 www.szentendreprogram.hu Szentendre Éjjel Nappal Nyitva

TARTALOM 3. Információk 4. Térkép 6. Házak, udvarok, házigazdák 30. GastroArt 32. Fő téri programok 34. Gasztro utca a Duna korzón 38. Dumtsa Forgatag 42. Fesztiválséták 44. Kísérőprogramok 53. Pénteki programok 54. Szombati programok 55. Vasárnapi programok 56. Többnapos programok A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

2


JEGYINFORMÁCIÓ: A Házak, udvarok, házigazdák Szentendrén programsorozat egyes rendezvényeit belépőjeggyel lehet látogatni. A belépőjegyes programoknál a férőhely korlátozott számú. Ezen programokra vonatkozó információk (férőhely és belépődíj) a programfüzetben az adott esemény leírásánál olvashatók. A belépőjegy augusztustól elővételben a szentendrei Tourinform Irodában, online a jegy.hu oldalon, illetve a programok helyszínén, az előadás előtt vásárolható meg. Részletes felvilágosításért és a jegyvásárlással kapcsolatos információkért kövesse honlapunkat: www.szentendreprogram.hu Szentendre Éjjel Nappal Nyitva TOURINFORM SZENTENDRE 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22. Telefon: +36 26 317 965, +36 26 317 966 E-mail: tdm@szentendre.hu Nyitva: hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00 óráig, péntek-vasárnap: 10:00–22:00 óráig OTP SZÉP-kártyát, illetve a Szentendrei Kulturális Központ utalványát elfogadjuk.

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓ: A fesztivál ideje alatt (péntek, szombat, vasárnap) a tömegközlekedési járatok meghosszabbított menetrenddel közlekednek: Éjszakai buszok: 1:15-kor és 2:45-kor is indul a 943-as éjszakai autóbusz Budapestre. A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó. HÉV-járatok: 23:33, 23:53 és 02:00 (kivétel augusztus 26., amikor az utolsó vonat a 23:53-as szerelvény lesz). A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó.


rt pa

ös kk ü b

utca pátriárka bükkö s pata k

10 9 2

11

8

6 4

12

13 14

dumt sa je nő u tca 3

20

18

fő tér 16

15 5

22

19

tca ög u gör

23 27

17

7

gasztro

utca

bogdány i

út

ó -korz duna

1

duna

du


HÁZAK UDVAROK HÁZIGAZDÁK

a

ma r t ino vic s

31 21

utc a

un a-k orz ó

29

28

30

32 24 25 26

33

1. Kacsakő Bisztró 2. Folt Kávézó 3. Tourinform Iroda udvar 4. Ur Eleonóra Batik Galéria 5. Barcsay-udvar 6. Desigual Szentendre 7. Barlang-udvar 8. Dorothea terasz 9. Marghescu-udvar 10. Parti Medve 11. Városi Vendégház 12. Pótkulcs 13. Korona étterem 14. Innoart Műhely Galéria udvara 15. Utcatárlat 16. Ferenczy Műteremház udvara 17. Zweiber-udvar 18. Szántó Zsidó Emlék és Imaház 19. Vajda Lajos Emlék múzeum Kertje 20. Art6 Szalon 21. Dorn-udvar 22. Raku Kerámia 23. Ámos Imre – Anna Margit Emlékmúzeum Kertje 24. Szakrális Szövőműhely 25. Le Petit Kávézó 26. Mana Ékszerstúdió 27. Gőzhajó Kávézó és Galéria 28. Frangipani Stúdió és kertje 29. Dalmát Szamár Bisztro 30. efZámbó István kertje és garázsa 31. Pap-udvar 32. Daru piac 33. Mank Galéria


HÁZAK, UDVAROK, HÁZIGAZDÁK

KACSAKŐ BISZTRÓ

Belvárosi Duna-part Házigazda: Lang András

Augusztus 24. péntek 20:00 ingyenes Drums a Kacsakőben A ritkán fellépő Drums zenekar a varázslatos szentendrei Duna-parton adja következő koncertjét Augusztus 25. szombat 20:00 ingyenes efZámbó HDB Dunasimogató II. Koncert Öcsike és csapata idén másodszor szántja fel a Kavicsost Augusztus 26. vasárnap ingyenes gyerek 10:00 Kőfestés Kyruval –15:00 (Szentendre Város támogatásával) 18:00 Rutkai Bori Banda / Gyerekkoncert Rutkai Bori varázslatos, pörgős-színes gyerekvilága ismét elvarázsolja a kicsiket-nagyokat


FOLT KÁVÉZÓ

Kucsera Ferenc u. 11. Házigazda: Öskü Bálint

Augusztus 24. péntek 19:00 ingyenes G.A.M. Gang koncert A trió tagjai mind a Sárkány évében születtek, azaz most töltötték be 18. életévüket. Eredetileg csak egy alkalmi formációnak indultak, de már az első próbák után világossá vált, hogy a zenekar állandóvá lesz. A tagok fiatal koruk ellenére több formációbol ismerősök lehetnek, mint például a Shaibo, a Deus Ex Quartet, feltűntek már az Esti Kornél, a Ricsárdgír vendégeként, és alkalmanként kísérleti csoportosulásokban is találkozhatunk velük. Zenéjük szívesen ötvözi a különböző népzenéket a hiphop, vagy éppen a drum&bass stílusokkal, de mivel mind saját kompozíciókban, mind pedig a feldolgozásaikban törekednek a minél változatosabb repertoár összeállítására, ezért a műfaji besorolás lehetetlen.

Augusztus 25. szombat ingyenes 18:00 RHEIA Albrecht Emese kiállításának megnyitója A kiállítást megnyitja: Albrecht Zsófia művészettörténész Régi-új életek születése, kemény és lágy találkozása. A textil- és a betonanyagok ötvözetének segítségével izgalmas játék. Kitépett öntorzók, installációk és képek egyvelege. 19:00 Krizbai Domokos aka. Antropomorf koncert Lemuriai folk, kísérleti loopok, mélytengeri kalandok, zaj-zene, dallamok az álmaidból, egy sosem létezett kultúra zenéje.

házak udvarok szentendrén

7


TOURINFORM IRODA UDVAR

Dumtsa jenő u. 22. Házigazdák: Hidegkuti Dorottya, Tourinform Iroda vezető és Eötvös Gyöngyi, Sweet Dream cukrászda tulajdonos Fröccsmozi – 3 nap, 3 film A jókedvet és a jó borokat garantáljuk. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Tourinform elérhetőségein lehetséges: tdm@szentendre.hu vagy +3626 317 965 Augusztus 24. péntek 20:30 ingyenes ÉN, A SÉF (francia-spanyol vígjáték, 84 perc, 2012, rendező: Daniel Cohen) Augusztus 25.szombat 20:30 ingyenes SZERETŐK, UTAZÓK (spanyol vígjáték, 90 perc, 2013, rendező: Pedro Almodóvar) Augusztus 26. vasárnap 20:30 ingyenes A TÁVOLSÁG ÍZE (francia-hongkongi-kínai romantikus film, 95 perc, 2007, rendező: Kar Wai Wong) 8

házak udvarok szentendrén


UR ELEONÓRA BATIK GALÉRIA

Dumtsa Jenő u. 15. Házigazda: Ur Eleonóra Férőhely: 50 fő Augusztus 26. vasárnap 16:00 1000 Ft Soma Mamagésa előadása Új energia, új tudatosság, új korszak, és ebben a helyünk és feladatunk. Nem csak egy új évezredbe léptünk be, de egy új korszakba is. Új fizika (kvantumfizika), új biológia, új medicina, új médiamegjelenések és ahhoz köthető közösségek, kommunikációs megnyilvánulások, új egyensúly, új férfi, új nő, új ember van születőben. Ennek a hatalmas változásnak a feldolgozásához szükségünk van egy (új) tudatosságra. Már nem kívülről-felülről kell várnunk, hogy hova, merre, mit és miért, hanem ahhoz, hogy áramlásban legyünk (azaz boldogok és sikeresek legyünk), meg kell tanulnunk befele figyelni, és akkor meg tudjuk lovagolni az új energiákat.

BARCSAY-UDVAR Dumtsa Jenő u. 10. Augusztus 24. péntek 14:00-24:00 ingyenes Házigazda: Sághi Bori Afro Garden Gyere és vedd át egy estére Afrika ritmusát! Merülj el velünk az afrikai muzsikák magával ragadó hangulatába! Barátaim Afrika különböző tájairól testközelbe hozzák az autentikus táncokat, és persze meg is tanítanak néhány lépesre! Hozunk zenéket Egyiptomtól Nigérián és Angolán keresztül Dél-Afrikáig mindenféle stílusban. Az estét a város legjobb táncos bulijával koronázzuk meg. 17:00 órától óránkénti kezdéssel rövid táncbemutatók, workshopok (tánctanítás) és szabad tánc 21.00 órától táncos buli Dj GLMB zenéjével kizomba, és az Afro tánc Szentendrén afro-karib tánccsoport órája Paulo de Jesus-szal.

házak udvarok szentendrén

9


Augusztus 25. szombat 19:30 1000 ft Házigazda: Hidegkuti Gergely Férőhely: 80 fő Bor, Mámor, Volver – A Kőhegybor és a Volver együttes borkóstolóval egybekötött latin estje Csáki András Junior-Prima díjas gitárművész, Szászvárosi Sándor Európa-szerte ismert csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bariton és Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán a latin zene iránt érzett szenvedélyes szerelem és az eddigi közös munkák során kialakult harmónia kapcsán döntöttek úgy, hogy megalapítják a Volver nevű latin együttest, és itt, a Szentendre Éjjel-Nappalon a Barcsay-udvarban kezdik meg koncertsorozatukat, mely felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig, a mexikói daloktól a forró tangókig, mindezt házigazdánk, Hidegkuti Gergely, a Kőhegyborával fűszerezve.

10

házak udvarok szentendrén


Augusztus 26. vasárnap 19:30 1000 ft Házigazda: Pelle Csilla az Édeni Édességek tulajdonosa Férőhely: 80 fő III. Pecha Kucha Szentendre Ti, akik kíváncsiak és nyitottak vagytok a világra, gyertek! 9 szentendrei előadó, 9 lényegre törő, pörgős előadás, 9 villanás a világ csodálatos gazdagságából! Itt a helyetek, ha rövid idő alatt rengeteg érdekességet szeretnétek hallani – a remek hangulat garantált! A Pecha Kucha szigorú szabályai szerint egy előadó 20 képet vetíthet, egyenként 20 másodpercig, és mesél arról, amit látunk 6 perc és 40 másodpercig. A pontos részleteket megtaláljátok a facebook-on.

DESIGUAL Szentendre

Péter-Pál utca 4. Házigazda: Hunyadi Szlivia

Augusztus 25. szombat 18:00 ingyenes NIM-FÁK – Kozári Kata és Kulcsár Edina kiállítása A kiállítást megnyitja: Berényi Mariann, a Magyar Nemzeti Múzeum Kommunikációs Főosztályvezetője; Énekel: Jolis Carmen Kozári Kata hiszi, hogy azok a képek, melyek nap mint nap körülvesznek bennünket, nagyban befolyásolják életünk alakulását, éppen ezért óriási felelősséget érez a festés során. Szándéka mindig arra irányul, hogy képeivel az EMBERT segítse úgy a mindennapjaiban, mint életútja nagy fordulópontjain. Kulcsár Edina útra kelve a sejtelemmel keresi, hogyan ábrázolható, ami a láthatón túl van. Mi az, ami összeköti az Eget a Földdel. Az Éjjel-Nappal Fesztivál ideje alatt a Desigual Szentendre boltjában nyárvégi vásárral várjuk az idelátogatókat. házak udvarok szentendrén

11


BARLANG-UDVAR Duna Korzó 11/A. Házigazda: Barlang csapat Férőhely: 150 fő Barlangklub Augusztus 24. péntek 1000 Ft 18:00 NDK 20:00 Jóvilágvan 22:00 BEKVART – Bánfalvi Eszter Kvartett Augusztus 25.szombat 1000 Ft 18:00 Nunky Bay Starship 20:00 Kettő-kettő Tánczenekar 22:00 Timo & Rob vinyl selection Augusztus 26. vasárnap 1500 Ft 18:00 Puszi 20:00 Kontroll Csoport 22:00 Korai Trancemission Jegyek csak a helyszínen kaphatók!

12

házak udvarok szentendrén


DOROTHEA TERASZ

Jankó János utca Házigazda: Ludányi József, a Kedves Kávézó és a hamarosan újranyító Dorothea Kávézó tulajdonosa Töltődj fel te is Szentendrével! Mindhárom nap este 20:00 óráig várjuk a Jankó János közben az irodalomra éhezőket, szentendrei alkotókkal és helyi kötődésű könyvekkel, albumokkal, lírai alkotásokkal. Mindhárom nap író-olvasó találkozóval is készülünk.

augusztus 24. péntek 17:00 ingyenes Tari Annamária művek beszélgetés Ott Anna vezetésével Augusztus 25. szombat 17:00 ingyenes Erdész László: Szentendre csodái csendesen adagolva című könyve nyomán beszélgetés Ott Anna részvételével Augusztus 26. vasárnap 17:00 ingyenes Dániel András művek beszélgetés Ott Anna vezetésével

MARGHESCU-UDVAR Kucsera Ferenc u. 1. Házigazda: Marghescu Mária és Kertész József Férőhely: 20 fő Augusztus 24. péntek 19.00 1000 Ft Barátságban a fákkal Hamvas Béla és Peter Wohlleben nyomán költészet, ökológia, zene találkozása. házak udvarok szentendrén

13


PARTI MEDVE

Városház tér 4. Házigazda: Nyulas Ágnes

Augusztus 24. péntek gyerek 10:00 Patkinson és Borisz – irtó rémisztő ügynökök ingyenes Interaktív és borzongató könyvbemutató May Szilvivel, a könyv írójával és illusztrátorával. Patkánnyal, pókkal, esetleg léggyel érkezőknek ajándék! 19:00 Szajna-parti francia hangulat ingyenes Helyszín: a Parti Medve és a MJAM előtti tér Utcazene, képzőművészeti nyomatok vására, francia finomságok és borok. Zenélnek: Nagy Viktor, Marót Márton, Okrutay András, Zeller András és Mészáros Péter A Parti Medve és az MJAM étterem közös rendezvénye.

14

házak udvarok szentendrén

Augusztus 25. szombat 10:00 Társasjátékparti a Parti Medve előtti téren 600 Ft Férőhely: 40 fő Kicsiknek és nagyoknak, sok-sok klasszikus és új játékkal. Játékmester: Tóth Olivér Artúr A részvételi díj levásárolható a Parti Medvében. 19:00 Interaktív zenés mesejáték és fergeteges utcabál a Borsa Együttessel ingyenes gyerek Augusztus 26. vasárnap 10:00 600 Ft gyerek Tolltartótuning – zöld módon Férőhely: 40 fő Készítsd el a saját, egyedi tolltartódat! Vászon, cipzáros tolltartókat lehet festeni, díszíteni. A kész művek természetesen hazavihetők!


VÁROSI VENDÉGHÁZ

Fő tér 12. Férőhely: 50 fő

Augusztus 24. péntek 18.00 1000 Ft Szentendre és Vidéke - Fábry Sándor estje Házigazda: Fábry Sándor Augusztus 25. szombat ingyenes Házigazda: Benes Edvard, Szentendre Barátai Egyesület 11:00 Kézműves foglalkozás gyermekeknek –14:00 Hoover Nóra iparművész segítségével megelevenítjük Szentendre örökségét, kultúráját, művészetét sok-sok kreatív és színes ötleten keresztül! Izgalmas és élménnyel teli program minden gyereknek! Regisztáció: szentendrebaratai.hu 14:00 Rendhagyó ruhafestés Siptár Rékával A SZÉN keretében Siptár Réka bemutatja és megtanítja azt a technológiát, amit évek alatt kísérletezett ki, amely lehetővé teszi, hogy

úgy rajzolhassunk a textíliákra, mintha papírra rajzolnánk. A programon mindenkinek alkalma nyílik, hogy kipróbálja ezt a díszítési módot, és egy saját maga által elkészített, illetve megrajzolt pólóval / ruhadarabbal legyen gazdagabb. A minták kiválasztásában a szentendrei motívumok, őstémák lesznek a segítségünkre. Regisztáció: szentendrebaratai.hu 17:00 Szentendrei kvízudvar Vidám csapatjáték szentendrei témával, sörrelborral a kezedben, jó társaság, a finom italok. Regisztáció: szentendrebaratai.hu 19:30 Panka.Fanka.Malac koncert A Panka.Fanka.Malac trió 2016 augusztusában alakult egy baráti beszélgetés alkalmával. A zenekar tagjai a jazz improvizatív és kísérletező jellegét a folk és pop számokra átültetve izgalmas és dinamikus zenét játszanak, nem zárkóznak el a rendhagyó megoldásoktól, kerülik a konvenciókat. Szczuka Panka – ének Gyarmati Fanny – gitár Menyhért Márton „Malac” – gitár házak udvarok szentendrén

15


PÓTKULCS

Fő tér 11-12. Házigazda: Árva Csilla

Augusztus 24. péntek 17:00 ingyenes Pótkulcs belső kert Aranymetsző késztetés: Alternatív vers performansz Fábián Franciska szerzői délutánja. A performanszot követően beszélgetés Krausz Tivadar íróval Fábián Franciska két könyvéről, a Mi történt Ióval? című regényről és a Csorba Csillag című verseskötetről. Közreműködik: a Citizen Naiv zenekar. Könyvdedikálás és könyv vásárlásilehetőség a helyszínen.

16

házak udvarok szentendrén

Augusztus 25.szombat 12:00 ingyenes Pótkulcs ablak Weszely Ernő harmonikázik a Pótkulcs ablakban tangók, jazzek, régi slágerek... Augusztus 26. vasárnap 13:00 ingyenes Pótkulcs ablak Dzsentri reakció wursli band Macskin Dávid – trombita Pap Gábor – harsona Móser Ádám – harmonika Tárkány-Kovács Bálint – dob, cimbalom Augusztus 26. vasárnap 16:00 ingyenes Pótkulcs belső kert „Az isteni egység része vagyok” Beszélgetés László Emőke építész-festőművésszel: a róla készült portréfilmről és a Pótkulcsban kiállított műveiről. A művész személyes tárlatvezetése 16:00-kor kezdődik.


KORONA ÉTTEREM

UTCATÁRLAT

Fő tér 18. Házigazda: Hatvani Máté

Görög utca – Fő tér sarka Házigazdák: Gulyás Andrea, Bihon Győző

Augusztus 24. péntek 20:00 ingyenes Hegyi Dóri akusztik koncert

INNOART MŰHELY GALÉRIA UDVARA

Fő tér 20. Házigazda: Barta Szakács Emese Férőhely: 35 fő Augusztus 24. péntek 18:00 1000 Ft Képzőművészet és a zene találkozása – interaktív kiállítás Pongó Judit és Komjáti Orsi festőművészek közreműködésével. Az Innoart Galéria nevéhez hűen képzőművészeknek és énekművésznek ad lehetősséget bemutatkozásra egy kellemes, barátságos kiállítás keretében, ahol a látogatók a művészek segítségével kipróbálhatják a festést vászonra, illetve selyemre, zenei kísérettel a háttérben.

Augusztus 24–25. ingyenes Bihon Győző és Gulyás Andrea festőművészek a fesztivál keretében mindhárom nap bemutatnak néhány képet az elmúlt évből. Az utcatárlat anyagának jelentős része a győri Rómer Flóris Múzeumban és az Erdész Galériában volt kiállítva.

FERENCZY MŰTEREMHÁZ UDVARA Alkotmány u. 1. Házigazda: Kanyó Erika Férőhely: 30 fő Augusztus 25. szombat 18:15 1000 Ft Nagy Nóra franciasanzon-estje, harmonikakísérettel A vendégeket falatkákkal, itallal kínáljuk. házak udvarok szentendrén

17


ZWEIBER-UDVAR Görög utca 4. Házigazda: Kecze Zoltán Férőhely: 30 fő Augusztus 24. péntek 19.00 2000 Ft Random Akusztik koncert és Kecze Zoltán borkóstolója: KECZE-HADY KÉZMŰVES PINCÉSZET Célunk hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel magas minőségű, szép borokat készíteni magunk és barátaink számára. Balatonfelvidéken, Aszófő település 3 dűlőjében, szűk 4 hektáron gazdálkodunk. A dűlők talaja vulkanikus eredetű, mészkőben és dolomitban gazdag, agyagos talaj.

SZÁNTÓ ZSIDÓ EMLÉK- ÉS IMAHÁZ

Alkotmány u. 3. Házigazda: Vajda János Férőhely: 30 fő Szervező: Magyar Izraeli Baráti Társaság – Szentendre Dunakanyar Kulturális Egyesület, Szentendrei Zsidó Hitközség

Túlélés és Megújulás Kedves vendégeinket süteménnyel és Arzén koktéllal várjuk. Augusztus 25. szombat 19:45 ingyenes A szentendrei gólem Weiner Sennyey Tibor novellája Felolvassa és vetített képekkel illusztrálja a szerző. Augusztus 26. vasárnap 17:00 ingyenes Hamvas Béla és a zsidóság Weiner Sennyey Tibor interaktív előadása Antiszemita volt-e Hamvas Béla? Milyen kapcsolata volt a zsidókkal? Mit gondolt a zsidókról, a zsidó művészetről és misztikáról?

18

házak udvarok szentendrén


VAJDA LAJOS EMLÉKMÚZEUM KERTJE

Hunyadi u. 1. Házigazda: Szebeni Tóth Anett Férőhely: 50 Augusztus 24. péntek 20:00 1000 Ft Szabó Enikő Zenekara koncertje Első saját lemezével robbantott Szabó Enikő, az egyedi hangú kiváló énekesnő, akit a közönség már számos alkalommal láthatott-hallhatott Ökrös Csaba különböző zenekaraiban, a Tabulatúrában, Balázs Elemér formációjában és más zenekarokban. A művésznő ezúttal egy teljesen egyedi hangvételű, stílusteremtő anyaggal jelentkezik, melynek zenéjét és szövegét is maga szerezte. A dalokban jazz, népzenei, underground és világzenei motívumok is megtalálhatóak. A Szoknyák a porban a TOM-TOM Kiadó gondozásában jelent meg.

Augusztus 26. vasárnap 19:30 1000 Ft Ötödik évszak koncert A természet és az ember folyamatosan változnak. A zene is része ennek a kapcsolatnak. A változás egyik pozítív formája: magyar világi népzene. Most újra a színpadon. Csoóri Sándor Sündi – brácsa, tambura , ének Zimber Ferenc – cimbalom Szabó Csobán Gergő – bőgő Takács Ádám – hegedű

ART6 SZALON

Alkotmány u. 3. Házigazdák: Somody Bea, Bagdi Kata Augusztus 24. péntek 18:30 ingyenes Törzshelyem az erdő – Révai Sára fotókiállítása A Szentendrei Olvasóklub vendége: Kollár-Klemencz László – zenés felolvasó est házak udvarok szentendrén

19


Augusztus 25. szombat 17:00 ingyenes Happy Birthday – az Art6 Szalon divatbemutatója, a Szalon ötödik születésnapja alkalmából Tervezők: Bagdi Kata és Somody Bea A divatbemutató szóbeli karmestere Galambos Péter (Galamb) A zenét biztosítja: DJ Fili A gyönyörű sminkeket: Sághi Bori Augusztus 26. vasárnap 10:00 500 Ft gyerek Szülinapi póló készítése

DORN-UDVAR Arzén u. 12. Házigazdák: Dorn Gabriella és Dorn Zoltán Férőhely: 60 fő Augusztus 25. szombat 1000 Ft Ihlet est A zene ihletet ad, inspiralja a festészetet. A képalkotás folyamata hat, ihletet ad a zenésznek. Az esten Kamocsay Ákos prémium borából az Ihlet cuvét kínáljuk vendégeinknek. 20

házak udvarok szentendrén

19.00 Nyitás - üdvözlő ital 1 pohár (2 dl) Kamocsay prémium bor + kísérő falatkák 19.30 Verebélyi Diána kiállítás megnyitó/tárlatvezetés 20.30 Karácsony János akusztik koncert A koncert alatt Dia spontán fest egy képet, azaz egy különleges közös produkció születik meg. Az így készült festményt már itt a helyszínen eladásra kínáljuk, az ebből kapott bevételt pedig az Egészséges és Derűs Gyermekekért Alapítványnak ajánljuk fel.

RAKU KERÁMIA Raku Manifestation üzlet és bemutatóterem Bogdányi út 8. Házigazda: M. Szabó Anikó Férőhely: 15 fő Augusztus 26. vasárnap 19:00 ingyenes Beszélgetés a raku stílusról, tehnikáról videó- és fényképes illusztrációval. A beszélgetés után, közben matcha és shencha japán tea kóstoló. Regisztráció: info@rakumuveszet.hu


ÁMOS IMRE – ANNA MARGIT EMLÉKMÚZEUM KERTJE Bogdányi u. 12. Házigazda: Solymosi Heléna

augusztus 26. vasárnap ingyenes Meseudvar 12.00 Mesél: Szigethy Ildikó –14:30 Kriza János: Székely népmesék; Benedek Elek: A tűzmadár; Kóka Rozália: Világszépzöld Anna, Mátyás király rózsát nyitó ostornyele; Budai Ilonka: Székely mese-beszéd című gyűjtéséből. 16.00 „Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese” Horti Zoltán mesemondó előadása a Görömbő Kompániával– interaktív gyermekelőadás 19.45 „Bormelléki víg történetek” felnőtt mesék, „háryádák” esti mulattságul Horti Zoltán mesemondó előadása - nagyotmondó, tréfás mesék felnőttek számára

SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY Szerb u. 2. Házigazda: Bicskei Brigitta Férőhely: 20 fő Augusztus 26. vasárnap 15:00 ingyenes Milyen egy modern kéziszövő-műhely? Műhelybemutató

LE PETIT KÁVÉZÓ

Bogdányi u. 40. Házigazda: Makány Beáta

Augusztus 24. péntek 17:00 Találkozások 2018 ingyenes Lukács Péter kiállításának megnyitója Elhivatott építész, emellett festő, igazi polihisztor. Grafikái, építészeti grafikái, útirajzai és olajfestményei számos kiállítás anyagát képezték országszerte. házak udvarok szentendrén

21


18:00 Borbényi Dániel Trió koncertje 1000 Ft Férőhely: 50 fő A tavaly alakult zenekar a jazzből ismert improvizatív felfogást ötvözi a mai zenék groovos alapjaival. Ebben a kötetlen előadásmódban érvényesülhet a virtuóz hangszeres előadás, valamint zenéjükre jellemző spontaneitás és interakció. Tagok: Borbényi Dániel – gitár Hegyi Zoltán – nagybőgő Kárpáti Benedek – dob

Augusztus 25. szombat 19:00 Tapintat nélkül 20(18+) – kötet(len) bemutató – Sohonyai Attila 1000 Ft Férőhely: 100 fő „A” kortárs költő, akinek Tapintat nélkül 20(18+) című erotikus kötete izgalmas hanganyaggal kiegészülve igazi érzelmes szórakozást ígér. „...mind éhezik, ki szeret, s mindnek kevés abból a sok.” /Sohonyai Attila: Örök éhség/ 20:00 II. BorEst: Bor, Mámor, Szentendre ingyenes Borbényi Dániel Augusztus 26. vasárnap ingyenes 07:00 Reggeli napüdvözlet jóga 08:30 Piknik az udvaron 10:00 Az egészség jegyében Vágó Piros új szerepben A népszerű rádiós műsorvezető mindig is szívesen tevékenykedett a konyhában. Most a gasztronómia szerelmesei találkozhatnak vele a LePetit kávézóban.

22

házak udvarok szentendrén


MANA ÉKSZERSTÚDIÓ

Bogdányi u. 40. Házigazda: Jermakov Katalin

Augusztus 24–26. 10:00–22:00 ingyenes „Best of Mana Studio” A 15 éves fennállását ünneplő Mana Ékszerstúdió ez évben különleges kiállításra készül, a fesztivál idejére összehívva azokat a – mára már aktív ékszertervezőként dolgozó – külföldi és magyar tervezőket, akik egykor a Mana stúdió kurzusainak, nemzetközi workshopjainak résztvevői voltak. A kiállításon egy-egy régebbi munkájuk mellett bemutatásra kerülnek legújabb ékszereik is, színes képet mutatva a legújabb generáció alkotó tevékenységéről. Szeretettel várunk tehát mindenkit, akit érdekelnek a kortárs ékszertervezés legújabb eredményei, szeretne személyesen is találkozni a tervezőkkel, akik 2 óránként tárlatvezetést tartanak a kiállításon.

GŐZHAJÓ KÁVÉZÓ ÉS GALÉRIA Gőzhajó utca 3. Házigazda: Waszlavik Gazember László Augusztus 24. péntek 20:00 Ingyenes Folk-kocsma magyar és nemzetközi sztárokkal Waszlavik Gazember László (ex-A.E. Bizottság) Hoppál Bulcsú (ex-Csernobil 4-es Blokk) Augusztus 25. szombat 20:00 Ingyenes Török Ádám és Fehér Ádi Duó Kiváló blues és progrock dalok a MINI repertoárjából Ádám és a 12 éves bluesboy Ádi koncsertója!

házak udvarok szentendrén

23


FRANGIPANI STÚDIÓ ÉS KERTJE

Bartók Béla u. 5.b Házigazda: dr. Mátyók Györgyi Férőhely: 25 fő Augusztus 24. péntek 18:00 1000 Ft dr. Mátyók Györgyi executive coach workshopja Milyen sorsesemények formálják képességeinket? Adottságaink miként segítik sorsfeladataink kiteljesítését? Az archetípusok küldetésének megértése hogyan segít minket a hétköznapokban? Augusztus 26. vasárnap 17:00 1000 Ft Vámos Eszter dalol: Amikor felébred Benned a hely…

24

házak udvarok szentendrén

DALMÁT SZAMÁR BISZTRO

Bartók Béla u. 8. Házigazdák: Pivarcsek Antal és Pivarcsek Karsa Dorottya

Augusztus 24-26. ingyenes Neon kiállítás a Lapir Galériával együttműködve A Lapir Galéria Laponyi Zsolt és Pír (azaz Podlovics István) barátságának gyümölcse Szentendre szívében, ahol számtalan közös kiállítást rendeztek a legaktívabb éveikben. Szentendrén vendéglátóegységekben, valamint Budapesten is több közös kiállítást rendeztek, sőt Pír műveit még Németországban is ismerik és elismerik. A festő halálával a közös munka megszakadt, azonban minden évben egy emlékkiállítás várja az érdeklődőket. A Lapir Stúdió célja, hogy minél többen megismerjék, és megszeressék Pír alkotásait. Mivel új képek már nem készülnek, így a legnépszerűbb festményeiből készítünk nyomatokat vászonra, amelyek az elérhetőségeinken megrendelhetőek többféle méretben.


Augusztus 26. vasárnap 20:00 ingyenes Török Katalin vetítéssel kísért előadása Kmetty tér, a Dalmát Szamár Bisztró előtt A Szamárhegy Szentendre egyik leggazdagabb és legsokszínűbb városrésze mind a történeti forrásokat, mind a visszaemlékezéseket és irodalmi feldolgozásokat, mind a képzőművészeti (festészeti) alkotásokat illetően. A hozzávetőleg száz archív fotó és műtárgyreprodukció levetítése mellett szólni fogok mindazokról a témákról és személyekről, amelyek a városrész érdekességét, egyediségét hivatottak bemutatni.

efZÁMBÓ ISTVÁN KERTJE ÉS GARÁZSA Bartók Béla u. 8. Házigazda: efZámbó István

Augusztus 25. szombat 13:00–17:00 ingyenes Falra Fel Garázs kiállítás és Nyitott Kert Életmód program bográcsozással és a Happy Dead Band nyilvános próbájával.

PAP-UDVAR Iskola u. 18. Házigazda: Kanyó Erika Férőhely: 60 fő Augusztus 26. vasárnap 19:00 1000 Ft Élőzene a szamárhegyi Pap-udvarban: játszik a Pilis Jazz Kvintett Tagjai itt laknak, vagy máshol, de ezer szállal kötődnek a Dunakanyarhoz. Műsoron jazz klasszikusok szamárhegyi hangszerelésben. Horányi Sándor – gitár Mákó Miklós – trombita és szomszéd Kovács Öcsi Ferenc – hegedű, trombita Frey György – basszusgitár Jeszenszky György – dob A műsort kiegészíti a háziak házias főztje csakúgy, mint a Heimann és Légli borok kínálata. Jegyeiket váltsák meg jó előre: a romantikus kis kertben kevés a székek száma. Szeretetttel várjuk, Pap Lajos és Kanyó Erika

házak udvarok szentendrén

25


DARU PIAC

Bartók Béla u. – Dézsma u. találkozásánál Házigazda: Thurzó Orsolya Augusztus 24. péntek 20:30 ingyenes Szamárhegyi Hangok jam session Klasszikus és Beatles feldolgozások vegyeskarra a Notas Activity-s Baráti Kör, Borsódy László trombitaművész és a szamárhegyi lakók előadásában.

MANK GALÉRIA és a SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP Bogdányi u. 51. Házigazda: Tardy-Molnár Anna, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Augusztus 24-26. 10:00–23:00 ingyenes Háromnapos irodalmi, zenei, családi fesztivál Somló Tamás énekes, zenész fotóiból készült kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében 26

házak udvarok szentendrén

Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész kiállítása a MANK Galériában A Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek megtekintése, találkozás a művészekkel Augusztus 24. péntek ingyenes Akusztikus koncertek a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében, ahol bemutatkoznak a Hangfoglaló Program zenekarai 18:00 Lee Olivér akusztikus koncertje 19:00 Császári Gergő akusztikus koncertje 19:30 Azok a régi csibészek – A Hangfoglaló Program múltidéző beszélgetéssorozata Lévai Balázs műsorvezetővel 22:00 Szeder-duó Augusztus 25. szombat ingyenes 10:00 Alkossunk közösen! (A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: takacs.erzsebet@alkotomuveszet.hu) 15:00 Művészeti séta Szentendrén Vezető: Krizbainé Szabó Éva múzeumpedagógus


16:00 Nyitott műtermek Vezető: Krizbainé Szabó Éva múzeumpedagógus Akusztikus koncertek a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében, ahol a Hangfoglaló Program zenekarai mutatkoznak be 18:00 Noémo szóló koncertje 19.00 Papaver Cousins 19:30 Könnyűzenei filmklub és beszélgetés 22.00 Ersch akusztikus koncertje Augusztus 26. vasárnap ingyenes 17:00 „A Múzsák kertje” – Költők párban I. Az est moderátora: Mirtse Zsuzsa, a MANK Nonprofit Kft. művészeti tanácsadója. 18:00 Interaktív versírás párcserével – Költők párban II. Az est hangulatát Oravecz Péter gitárjátéka fokozza. Résztvevők: Simon Adri költő, az Irodalmi Jelen Kritika rovatának szerkesztője Ughy Szabina költő, író

Zsille Gábor költő, műfordító, a Magyar Napló irodalmi folyóirat versszerkesztője Oravecz Péter költő, zenész (flamencogitáros) 19:00 Vetítés Cseh Tamás Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas magyar zeneszerzőről, énekesről Cseh Tamás életművéből mutatunk be részleteket: Hanák Gábor, a Cseh Tamás Archívum alapítója az est tematikájához illő dalokat válogat a zenész hagyatékából. 19:30 KALAND BARÁTAIM Másik János estje Cseh Tamást idézi meg

házak udvarok szentendrén

27augusztus 25. szombat 17:00 ingyenes

8. GUMIKACSA VERSENY A BÜKKÖSÖN a Kanonok utcai hídtól az Apor hídig szervező: Rotary Club, Szentendre A Rotary Club Szentendre 2011. óta folyamato­s an, az idei évben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva keretében a gumikacsák versenyét. Akik nem hallottak még róla, azoknak elmondjuk, hogy a verseny folyamán 1000 db hagyományos fürdőszobai gyermekjáték gumikacsa versenyzik az első helyért-helyezésekért. A verseny helyszíne a Bükköspatak, a Kanonok utcai fahídtól az Apor hídig terjedő szakaszon. Természetesen ezek a kacsák nem tudnak maguk erejéből úszni, kizárólag a patak sodrása hajtja előre. A verseny­táv mintegy 250 méter, amit a kacsák körülbelül 12 perc alatt teljesítenek! A verseny nagyon látvá­nyos, és a patak mindkét oldalán kiépített sétányról jól követhető, gyalogosan kísérni és buzdí­tani lehet a kacsákat! A kacsák mindegyike számozott, és a szokásos tombolarendszer szerint lehet rájuk fogadni!

A tombolajegyekért cserébe támogatói adományt kérünk. Az ebből befolyt pénzből a klub „Bízz Magadban” diákösztöndíj programját és a Bárczi Gusztáv Iskola fejlesztését támogatja. A futamnyertes, elsőnek beérkező 15 kacsa fogadói tárgynye­ reményeket kapnak. Az első díj egy értékes kerékpár. A további értékes nyeremények listáját a klub facebook oldalán lehet megtekinteni. A nyeremények összértéke megközelíti a 400.000 Ft-ot. Kérünk minden jó szándékú és segítőkész embert, hogy látogassa meg rendezvényünket, biztos jól fogja magát érezni, kellemesen fog szórakozni és segíti a Rotary Clubot céljai magvalósításában. Várunk mindenkit szeretettel! Kacsát úsztatni nemcsak a patakban, de otthon is jó móka. Ráadásul most a Szentendrei Tourinform Irodában augusztus közepétől megvásárolható 100 gumikacsa árával Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobban fejlődhessen a Bárczy Gusztáv Iskola. Irodánk ugyanis az eladásokból befolyt bevétel teljes egészét felajánlja a Rotary Egyesület támogató munkájához.

házak udvarok szentendrén

29


GASTRO ART

A GastroArt keretében a szentendrei művészek alkotásai ihlette artisztikus desszerteket és ételeket éttermek, kávézók, cukrászdák jeles képviselői készítik el, kimondottan erre a hétvégére. Café Christine görög utca 6. HABOS KRI-KRI Gyümölcs-habos szörnyen jó nyári desszert Krizbótól és Christintől! Édeni Édességek Boltja dumtsa Jenő utca 9. IGEN-NEM ÉDES RÉTEGES Pelle Csilla és Vinkler Zsuzsi közös alkotása Arra vágyunk, ami belőlünk hiányzik, vagy a hozzánk hasonlóhoz vonzódunk? A csokiszakértő és pszichológus/képzőművész közösen megálmodott finomsága ehhez a témához nyújt üvegbe rejtett kóstolót.


Kereskedőház Étterem Fő tér 2-5. SOMLÓI KOCKA A NÉGYZETEN Gulyás Andrea festőművész és Horváth Richárd séf közös alkotása Lola cukrászda Dumtsa utca 5. GYÜMÖLCSÖS VÍZIÓ eper-bodza-pisztácia desszert Bihon Győző festőművész és Által Gábor cukrászmester közös alkotása Mjam Városház tér 2. DANCERS IN KIOTÓ Nagy Boglárka festőművész és Oscar Heyliger séf közös meglepetés desszertje Pótkulcs Szentendre Fő tér 11. NÉGY SZÁRNYÚ MADÁR ELMÉLET TORTA Az alkotópáros: ef.Zámbó István festőművész és Chef Szabó Róbert

Promenade Étterem Futó utca 6. KŐFARAGÓ KOCKA mákkocka, piros gyümölccsel (az olasz panna cotta sütemény egy kedvelt változata) Az aktotópáros: Pistyur Imre szobrász és Buchberger Edit étteremtulajdonos Sweet Dream Cukrászda Paprikabíró utca 19. KUFLIK NYÁRI DESSZERTJE tiramisukrémmel és eperraguval rétegezett mákos guba Eötvös Gyöngyi és Dániel András közös alkotása Szamos Cukrászda Dumtsa Jenő utca 12. SZENTENDREI MÉZES-MÁLNÁS „ANNAMARI” TORTA Szamos László saját kreációja a XIII. Szentendre-Éjjel Nappal Fesztiválra Gasztro-túrázz velünk, és kóstold végig öt helyi étterem és cukrászda kimondottan erre a hétvégére készített ételkülönlegességét! A Gasztro-art séta részletei 43. oldaon olvashatók. gasztro art

31FŐTÉRI PROGRAMOK A XIII. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon újra színekben pompázik majd a Fő tér. Augusztus 25-én és 26-án este 21 órától különleges fényfestészeti kompozícióval és fantasztikus koncertekkel várunk mindenkit. Augusztus 25. szombat 21:00

BUDAPEST BÁR KONCERT ÉS FÉNYFESTÉS Augusztus 26. vasárnap 21:00

LÓCI JÁTSZIK KONCERT ÉS FÉNYFESTÉS


GASZTRO UTCA

Gasztronómiai különlegességekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal és cirkuszi mutatványosokkal találkozhat mindenki, aki a Szentendre ÉjjelNappal Nyitva Fesztiválon kilátogat a Duna-korzón található Gasztro utcába. Az utcafesztivál három napja alatt alkalom nyílik arra, hogy közönség maga is együtt bolondozzon a művészekkel, akár csak úgy, hogy a felvonuló, parádézó fanfárcsapathoz, a táncosokhoz és az artistákhoz kapcsolódva együtt táncol velük végig az utcákon. A látogatók nap mint nap a legváratlanabb helyszíneken találkozhatnak a komikusok és szórakoztatók happeningjeivel, „városmegmozgató” akcióival. A hamisítatlan vásári hangulatot gólyalábas vásári komédiások, dudások és „muzsikások”, s egyéb utcai mutatványosok pezsdítik. Gasztro-túrázz velünk, és kóstold végig 5 szentendrei étterem és cukrászda kínálatát. Részletek a 43. oldalon.


augusztus 24. péntek Dunakorzó Pódium színpad 15:00 Mezei Luca 16:30 Jolis Carmen 18:00 Szczuka Panka Dunakorzó nagyszínpad a Lázár cár térnél 16:30 Varga Bendegúz 18:00 Orbán Bori és a Sunstreet Boulevard 19:30 Fortissimo Electro Swing 21:30 Gyertyaúsztatás 22:15 The Biebers 23:40 Tánc Tér Augusztus 25. szombat Dunakorzó Pódium színpad 15:00 Mocskonyi Dömötör 16:30 Demeter Erik 18:00 Komáromi Judit Nese & az Abrakadabra Hastánc és Művészeti Iskola és meghívott vendégei

Dunakorzó nagyszínpad a Lázár cár térnél 16:30 Balázs Gergely 18:00 Borsa Együttes 19:30 Ed Philips and the Memphis Patrol 23:00 Tánc Tér Augusztus 26. vasárnap Dunakorzó Pódium színpad 15:00 Heyliger Ajsa 16:30 Demeter Erik 18:00 Oti Voice Bass Dunakorzó nagyszínpad a Lázár cár térnél 16:30 Blue Tips 18:00 Szabó Ádám és a YesYes 19:30 Swing a’la Django

gasztro utca

35


TELEKOM-TLC CHILL ZONE Duna korzó, Lázár cár tér A TLC és a Telekom közös „Chill Zónája” valóságos oázisként várja kellemes környezettel és élményekkel a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva forgatagában a kikapcsolódni és pihenni vágyókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

36

augusztus 24. péntek 16.00–20.00 augusztus 25., 26. 10.00–20.00 A TLC-Telekom Chill Zónában: • kényelmes babzsákfotelekben és napozószékeken pihenhetsz meg az óriás napernyők árnyékában • a gyerekeket kifestőkkel, rejtvényekkel, meglepetésekkel és színes programokkal várjuk • a kicsik menő, csillámos frizurát is készít- tethetnek a helyszínen, a Chill Zónában kitelepült gyerekfodrászok segítségével • fotózkodhatsz különböző egyedi tematikájú virtuális hátterek előtt, a kinyomtatott képeket pedig elviheted magaddal emlékbe • a Mash Machine különleges zenegéppel pedig akár Te lehetsz a Chill Zone DJ-je is!


MONDVACSINÁLT UTCAFESZTIVÁL Péter Pál u. 1-5., a Teddy Beer előtt Péntektől vasárnapig mondvacsinált utcafesztivál élő és elektronikus zenével kísérve, különleges kézműves sörökkel és termelői borokkal, egyedi koktélokkal, prémium italkóstolóval. A programok között Medveczki fotókiállítás „A világ körül” címmel. Lampionos sétány és térbútorok, fergeteges utcabáli hangulat. Természetesen az utca borbélya is kint lesz az utcán, és idén is készülünk újdonsággal.

augusztus 25. szombat 12.00–02.00 A soul keretein belül indul majd Balogh Zsófia bandája, beerősít majd este nyolctól Dj Patonay Day n’ Night in Szentendre live mixe! augusztus 26. vasárnap 12.00–23.00 A jazz és funk lesz a meghatározó, Bolba Éva és Szili Robert jazz duo is velőnk lesz, mint ahogy minden évben ök zárják a rendezvényt

augusztus 24. péntek 18.00–24:00 A nap a rock és a blues hangulatában fog telni, készüljetek fel egy kis jam session-re avagy örömzenélésre! Hozd le a gitárod és állj be Te is!

37


DUMTSA FORGATAG TDM PROGRAMOK

MI FOLYIK ITT? apor híd, vízi színpad augusztus 25. 10:00–16:00 augusztus 26. 10:00–18:00 Vízparti gyermekfoglalkoztató a Bükkös-patak vízi színpadán Benkő Krisztával, a Kismesterek foglalkozások vezetőjével. Ásványmosás, saját készítésű vízi járművek úsztatása, vízi kerekek készítése, vízi teke, kavics puzzle, land art projektek.

TÁRSAS-ÁG Dumtsa Jenő utca Apor-híd felőli része augusztus 24. 16:00-22:00 augusztus 25., 26. 10:00-22:00 Családi játszótér és gyerekszínpad Szentendre belvárosában. Egész napos játék és kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak: Társa ‘s Játék Bár, óriás társasok, csocsósátor, bábelőadások, buborék show, napozó­ terasz, koncertek.


A GYERMEKSZÍNPAD PROGRAMJAI dumtsa jenő utca augusztus 25. szombat 11:00 Óriás buburékshow Minden, ami buburék: buborékszobrok, buborékmesék, buborékos vetélkedők 14:00 Egyszer egy hétpettyes – bábelőadás Interaktív mese telis-tele vidámsággal és ismert gyerekdalokkal a Nefelejcs bábszínház előadásában. 15:30 Boribon kirándul – bábelőadás Az előadás Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul című mesekönyvei alapján készült vidám, zenés mesejáték. A dalokat Erdélyi D. Barnabás hangszerelte. 16:00 Rotary kacsaúsztatás (18:00-kor eredményhirdetés) 19:00 Bükkös parti esti mese A mesélő: Szabó István, szentendrei édesapa

augusztus 26. vasárnap 11:00 A pártás királylány, avagy a király, aki nem akarja férjhez adni a lányát – bábelőadás A magyar népmese alapján készült meséből kiderül, hogy a szívnek nagyon nehéz parancsolni. A Majorka Színház előadása. 15:00 A Napvirág zenekar gyerekkoncertje A 2007-ben alakult, 2012-ben Fonogram díjra jelölt zenekar szerzeményei számos népszerű zenei stílusirányzatot képviselnek. Koncertjeik igazi szórakózást kínálnak mindenkinek. 17:00 Táti, Táti, Tá-Ti-ka, nyílj ki kincses ládika! Interaktív gyerekműsor sok hangszerrel és jókedvvel.

dumtsa forgatag

39


SZÍV: SZENTENDREI IPARMŰVÉSZETI VÁSÁR

APETÍZER

Dumtsa Jenő utca Péter-Pál utca felőli része augusztus 24. 16:00–22:00 augusztus 25., 26. 10:00–22:00 A 17 helyi és környékbeli kiállító kínálatában többek között üveg, ezüst, kerámia, gyöngy, plexi alkotásokkal, valamint textilből és növényi anyagokból készült ékszerekkel, egyedi tervezésű ruhadarabokkal és -táskákkal, valamint művészi grafikákkal és különböző ajándéktárgyakkal találkozhatunk. +Tedd le a névjegyed! A Barcsay Múzeum előtt szombat-vasárnap nyitástól 18:00 óráig a különböző stílusú utcai formációk zenéié a főszerep.

Dumtsa Jenő utca 9. nyitvatartás: péntek, szombat: 10:00–23:00 vasárnap 10:00–21:00 kóstoló programok az Édeni Édességek Boltjában Dumtsa utcai programokhoz

SZ Szentendrei IparművészetI vásár 40

dumtsa forgatag

2018. AUGUSZTUS 24-26.

V szentendre, dumtsa Jenő u. péntek 16:00-22:00 szombat, vasárnap 10:00-22:00

Pénteken: Minden szem más! kézműves drazsék dicsérete és kóstolója Szombaton: Kolumbia és Ecuador ízei csokoládékóstoló Vasárnap: A flavonoid és magnézium-bomba kakaóbab a madagaszkári Ambolikapiky ültetvényről


MŰVÉSZ TERASZKONCERTEK dumtsa jenő u. 7. Augusztus 24. péntek 19:00 Zrínyi Pop trió A magukat gasztro-swing zenekarnak is nevező formáció ízelítőt ad a Django-GypsyManouche jazz és a swing zenei világából. 21:00 Szabó Gergely akusztik Blues, rock, pop, jazzdalok és mai slágerek. augusztus 25. szombat 19:00 Tenderfoot Blues Unit trió Akusztikus blues és kedvenc mai dalok. Megyeri Dániel – ének Horváth Ádám – elektromos gitár Horváth Bálint – elektromos gitár 21:00 Bori&Péter duó Orbán Bori érzelmekkel átfűtött énekét Csendes Péter gitárjátéka fűszerezi meg. Többféle stílusból merített dalok, régi hangulatú dzsessz szólal meg, beleszőve kicsit a sanzonok világát is.

augusztus 26. vasárnap 18:00 Jambalaya Light duó A Jambalaya light zenéje egy kis New Orleans-i életérzés, energikus sokszínűséggel. Nemes Zoltán – ének, billentyű Vastag Gábor – szólógitár 20:00 NOSNACH – Különleges fesztiválbúcsúztató a MűvészTeraszon! Minimál tangó New Yorktól Odesszáig – Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel. Móser Ádám – accordion Kertész Endre – cselló

dumtsa forgatag

41


FESZTIVÁLSÉTÁK Szinte mindannyiunkban megvan az új, ismeretlen dolgok felfedezése iránti vágy. Ezért is hozta létre városunk Tourinform Irodája a szentendrei városismereti sétákat, amelyek során mindenki – a saját érdeklődési körének megfelelően – megismerheti Szentendre rejtett kincseit.

A korlátozott létszám miatt a sétákra előzetes regisztráció ajánlott, melyet a tdm@szentendre.hu címen vagy személyesen az irodában (Dumtsa Jenő u. 22.) tehet meg bárki, a kiválasztott séta nevének és a jelentkező elérhetőségi adatainak megadásával.

AHÁNY HÁZ, ANNYI TÖRTÉNET Házak, udvarok, házigazdák

AZ ÉDENKERT NYOMÁBAN ArtCapital séta

két időpont! augusztus 25. szombat, 15:00 és 18:00 találkozó: a Tourinform Iroda előtt (Dumtsa Jenő utca 22.) Sétánk során olyan lelkes, itt élő lokálpatrióták nyitják meg előttünk házaik ajtaját, akik Szentendrét nem egyszerűen a lakhelyüknek, hanem az otthonuknak vallják. Bárhová is vezet az utunk, a házigazdák természetesen mindenhol személyesen fogadnak majd bennünket, és osztják meg velünk kedvenc történeteiket. 2 óra | 1500 Ft | 2x25 fő

augusztus 26. vasárnap, 15:00 Találkozó: a Posta előtti tér (Bizottság Liget) Az FMC 2018-as ArtCapital fesztiváljának rendkívül színes és élménygazdag 24 eseményének helyszíneit járja be a séta. Ezúttal a nagy csoportos és egyéni kiállítások mellett ritkán látott hátsó kertekbe, elzárt terekbe is betekinthetünk, ahol a jelentős nemzetközi és magyar művészek ezúttal titokzatos növekményeket, saját kerteket hoztak létre. A sétán a múzeum művészettörténész kurátora, Muladi Brigitta vezeti végig a résztvevőket. A séta folyamán egy meglepetés ital is várja a vendégeket. 3 óra | 2000 Ft | 32 fő

42

fesztiválséták


A regisztráció a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. A séta napján a foglalások feloldásra kerülnek, amennyiben nem történt meg azok előzetes befizetése.

GASZTRO-ART SÉTA Hozdd magaddal kedvenc villád! augusztus 26. vasárnap, 16:00 találkozó: a Tourinform Iroda előtt (Dumtsa Jenő utca 22.) Gasztro-túrázz velünk, és kóstold végig öt helyi étterem és cukrászda kimondottan a Szentendre ÉjjelNappal Nyitva Fesztiválra készített ételkülönlegességét. És hogy ne csak szilárd étekkel kényeztessük az ízlelőbimbóinkat, a sétánk végét egy igazi Kőhegyi fröccsel zárjuk. Sétavezetőnk Kovács Kriszta lesz, a szentendrei Ínyencház főzőiskola vezetője. (a program a Szeresd Szentendrét Egyesület ötlete alapján jött létre) 2 óra | 3000 Ft | 25 fő fesztiválséták

43


KÍSÉRŐPROGRAMOK

FERENCZY MÚZEUMI CENTRUM ART CAPITAL 2018 Képzőművészet egész nyáron Rita Ackermann | AES+F | Monika Baer | Baksai József | Benkovits György | Berszán Zsolt | Birkás Ákos | Csurka Eszter | Tim Eitel | Gergye Krisztián | Imre Mariann | Elena Kovylina | Erik van Lieshout | Joana Malinovska | Angelika Markul | Mátrai Erik | Ionel Mihai | Nádas Péter | Nagy Barbara | Németh Ágnes | Palotai Gábor | Rabóczky Judit | Kamen Stoyanov | Bp Szabó György | Szabó Klára Petra | Szűcs Attila | Szvet Tamás | Alexander Tinei | Tóth Eszter és sokan mások Kiállítások SZENTENDRÉN, a képzőművészet magyar fővárosában. #artcapital #muzeumicentrum #szentendre www.artcapital.hu artcapital artcapital2018 +36 20 779 6657 | info@muzeumicentrum.hu


P’ART MOZI Dunakorzó 18. Augusztus 24. péntek 19:00 RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ színes, magyar animációs film (94’)(12E) A vetítést követően beszélgetés az alkotókkal. Vendégünk: Milorad Krstić a film Magyarországon élő rendezője Beszélgetőtárs: Erdész László galériás A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág

is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. Az animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét. Helyfoglalás: www.partmozi.hu

kísérőprogramok

45


EVANGÉLIKUS TEMPLOM

KECSKÉS PRÓBATEREM

Luther tér 1 augusztus 25. szombat 18:00 Orgonazenés áhítat Ki látott már orgonát a Dunakorzón villódzó fények kavalkádjában, füstfelhővel borítva? Talán senki. Mégis lehet a nyári kultúrélet egyik megbecsült szereplője. A hangszerek legfiatalabb szentendrei királynőjének lakóhelye az evangélikus templom. Hogy mégis milyen a 2300 éves múltra visszatekintő orgonamuzsika és a fesztiválhangulat házasítása, rendhagyó orgonazenés áhítatunkon Mekis Péter orgonaművész mutatja be progresszivitásában is keresztény művészetével.

ignatovity utca 2. Augusztus 26. vasárnap 18:00 Kecskés Együttes – Csomasz Tóth K. és Zákányi Bálint református zenetudósok emlékezete

46

kísérőprogramok

VAJDA LAJOS STÚDIÓ PINCEMŰHELY Péter-Pál u. 6. Augusztus 24–26. 16:00–20:00 KABALA - Csoportos kiállítás Hűen a 30-40 évvel ezelőtti és az elmúlt évek hagyományaihoz, idén is nyílt, tematikus tárlatot szervez a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Kabala címmel. A kiállításon az egyesület tagjai, meghívott művészbarátai és a témára reagáló alkotótársaik állítanak ki a Stúdió pinceműhelyében. A tárlatot a különféle műfajokban (festészet, szobrászat, grafika, fotó, videó, installáció) alkotó, azonos tematikát feldolgozó művek egysége teszi izgalmassá.


FELNŐTTMEGŐRZŐ - TÁRSASJÁTÉKOS KLUB

VIRÁGOK ÉS KÍVÁNSÁGOK TERE

Dunaparti Művelődési Ház – Udvari Klubterem Duna korzó 11/A. Augusztus 24. péntek 14:00–22:00 Augusztus 25. szombat 10:00–22:00 augusztus 26. vasárnap 10.00–18.00 ÉJJEL-NAPPAL TÁRSASJÁTÉK A Fesztivál alatt a Klub rendkívüli játéknapokat tart: társasjáték-maraton három napon át. Játszhatsz a felnőtteknek szóló legjobb stratégiai és logikai társasjátékokkal. A program ingyenes.

Alkotmány utca 1. Augusztus 24–26. V. SZENTENDREI MACSKAKŐ & ÖRÖMTÁNC FESZTIVÁL TÖRZSI & ORIENTÁLIS HAFLA Szervező: Komáromi Judit Nese A Virágok és kívánságok terén 2011 óta táncolunk a tanítványaimmal, hiszen ez szívügy, szerelem és immár hagyomány. És éppen öt esztendeje gyűlnek össze itt az ország több pontjáról kiváló táncosok, a zsűrikből is jól ismert művészek tanítványaikkal – többféle stílust képviselve – a hastánc nívós és színes szubkultúrájának változatosságát bemutatva. Szentendrei Macskakő & Örömtánc Fesztivál

PALMETTA DESIGN GALÉRIA Bogdányi u. 14. Házigazda: Regős Anna és István Augusztus 24–26. 10:00–22:00 A Palmetta Design Galériában magyar és nemzetközi design tárgyak, lakberendezési kiegészítők és magyar tervezésű divatmárkák folyamatos bemutatóját tartjuk. A Szentendre Éjjel Nappal Nyitva idei rendezvényén is meghosszabbított nyitva tartással – házi süteménnyel, frissítővel – fogadjuk vendégeinket.

kísérőprogramok

47


FÉDER KONTRA SPÓNER KIÁLLÍTÁS Alkotmány utca 6. Augusztus 24–26. Féder Béla fekete-fehér fotóit a Zsidó Imaház külső kerítésén tekinthetik meg a rendezvény alatt az érdeklődők. Spóner Hajnalka képeit pedig az Al Curo Contento étteremben.

HAMVAS BÉLA PEST MEGYEI KÖNYVTÁR Pátriárka u. 7. Augusztus 24. péntek ingyenes 18:00 Ezeregy éjszaka a könyvtárban! – varázslatos keleti est a könyvtárban Vendégünk Boldizsár Ildikó meseterapeuta, aki a keleti mesék nyomában járt Marokkóban. Beszél nekünk varázslatos utazásáról, s az Ezeregyéjszaka meséiből mond történeteket. 19:00 Komáromi Judit Nese, az Abrakadabra Hastánc és Művészeti Iskola vezetője és tanítványai Nese – „a táncoló kóbor tündér” – lassan 25 esztendeje járja garabonciásként a világot, és gyűjti csokorba az 1001 éjszaka mesés 48

kísérőprogramok

keleti kincseit. Az ABRAKADABRA Hastánc és Művészeti Iskola megalapítója és művészeti vezetője, a Virágok és Kívánságok Terének „keresztanyja” és a Szentendrei Macskakő & Örömtánc Fesztivál & Orientális Hafla életrehívója. 20:00 BOGA koncert: Találkozás az ismeretlennel BOGA – az „éterikus jazz muzsika” nagykövetei, akik csöppet sem hétköznapi hangszerelésükkel és hangzásviláguk egyedülállóságával hívják fel magukra a figyelmet. Aki meghallgatja zenéjüket, döbbenten láthatja, hogy a keleti pengetős hangszerek, a villanygitár, a hegedű és az agyagdob milyen, ezidáig sosem hallott új dimenziót nyitnak. Tagok: Bakai Márton – hegedű Heidrich Roland – villanygitár Kobza Vajk – ud, pszaltérium, preparált baglama Major Balázs – udu, ütőhangszerek


Augusztus 25. szombat 09:00–13:00 ingyenes Kufli Nap a Gyerekkönyvtárban - betekintés Dániel András író és illusztrátor varázslatos világába. Találkozhatsz mesebeli lényekkel, féllábú óriásokkal, Kicsi bácsival és Kicsi nénivel, sőt, még Dániel András is itt lesz. Mesékkel és rajzokkal vár téged, ki ne hagyd! 10:00 Kuflimesék: vetítés a könyvtárban 11:00 Dániel András interaktív író-olvasó találkozó 12:00 kézműves foglalkozás: készíts Kuflit!

OTTHON.MAGADNÁL KÖZPONT Dumtsa Jenő u. 13/a augusztus 25. szombat 10.00–18.30 Az Otthon.Magadnál Központ nagy örömmel kitárja kapuit, és egy nagyon érdekes programsorozatra invitál minden kedves látogatót. Térj be hozzánk a fesztivál forgatagában, és próbáld ki ingyenesen szolgáltatásainkat! Lesz jóga, meditáció, relaxációs technikák, meseterápia, egyéni és kapcsolati konzultáció, tanácsadás, egyéni és csoportos coaching, workshopok, egyéni és csoportos családállítás, programok nőknek (jóga, női kör), szülőknek, és minden kedves érdeklődőnek. Részletes programleírásunkról a fesztivál és saját facebook oldalunkon, illetve honlapunkon is tájékozódhatsz. Sok szeretettel vár Mindenkit: az Otthon.Magadnál Központ csapata

kísérőprogramok

49


MEGHOSSZABBÍTOTT NYITVATARTÁSSAL ÜZEMELŐ BOLTOK ÉS ÉTTERMEK

Adria Cafe Kossuth Lajos utca 4. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig, konyha: 23:00 óráig Bistro St.André Duna korzó 12. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig, konyha: 23:00 óráig Bogdányi 2. ajándékbolt Bogdányi utca 2. nyitvatartás: pénteken és szombaton 09:00-20:00, vasárnap 02:00–18:00 A fesztivál ideje alatt minden termék 10% kedvezménnyel vásárolható meg a boltban, a füzet felmutatásával. Burger and Friends Péter-Pál utca 4. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 23:00 óráig Café Christine Görög utca 6. nyitvatartás: pénteken és szombaton 08:00–23:00, vasárnap 08:00–22:00


Édeni Édességek Boltja Dumtsa Jenő utca 9. nyitvatartás: pénteken és szombaton 10:00-23:00, vasárnap 10:00–21:00

Korona Étterem Fő tér 18. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 02:00 óráig, konyha: 24:00 óráig

Gizella Galéria Bogdányi utca 35. nyitvatartás: pénteken és szombaton 10:00-20:00, vasárnap 10:00-18:00

Major Frigyes ajándékboltja Bogdányi utca 16. nyitvatartás: pénteken és szombaton 10:00–20:00, vasárnap 10:00–18:00 Két vagy több termék vásárlása esetén garantált ajándék minden vásárló számára!

Görög Kancsó Étterem Duna korzó 9. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig, konyha: 23:00 óráig Kánaán Shop ajándékbolt Bercsényi utca 1. nyitvatartás: pénteken és szombaton 09:00–20:00, vasárnap 02:00–18:00 A fesztivál ideje alatt minden termék 20% kedvezménnyel vásárolható meg a boltban, a füzet felmutatásával. Kedves Kávézó Fő tér 13. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 02:00 óráig, konyha: 24:00 óráig

Mikrocsodák Múzeum és Micro Art Coffée Alkotmány utca 2. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 23:00 óráig Mjam Étterem Városház tér 2. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig, konyha: 23:00 óráig Művész Étterem dumtsa Jenő utca 7. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig

meghosszabbított nyitvatartással üzemelő boltok

51


Palmetta Design Galéria Bogdányi út 14. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 10:00-től 22:00 óráig Pótkulcs Szentendre Fő tér 11. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap bár: 11.00–01.00, konyha: 11:00–22:00 Promenade Étterem Futó utca 4. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 24:00 óráig, konyha: 23:00 óráig

52

meghosszabbított nyitvatartással üzemelő boltok

Raku Kerámia Bogdányi utca 8. nyitvatartás: pénteken és szombaton 10:00–20:00, vasárnap 10:00-18:00 Japán, sencha különleges könnyű, zöld tea kóstolóval várják egész hétvégén a RAKU-ba a betérőket. Retikül Hungary Bogdányi utca 5. nyitvatartás: pénteken és szombaton 10:00–20:00, vasárnap 10:00–18:00 Szentendre Líra könyvesbolt Fő tér 2-5. nyitvatartás: péntek-szombat-vasárnap 09:00–22:00


AUGUSZTUS 24. PÉNTEK PROGRAM

HELYSZÍN

10:00

IDŐ

Patkinson és Borisz

Parti Medve

PROGRAM

HELYSZÍN

14. oldal

19:00

Komáromi Judit Nese és tanítványai

Hamvas Béla PMK

14:00

Afro Garden

Barcsay-udvar

15:00

Mezei Luca

Gasztro utca

9. oldal

19:00

G.A.M Gang koncert

Folt Kávézó

35. oldal

19:00

Császári Gergő akusztikus koncertje

MANK Galéria

16:30

Jolis Carmen

Gasztro utca

35. oldal

19:00

Barátságban a fákkal

Marghescu-udvar

13. oldal

16:30

Varga Bendegúz

Gasztro utca

35. oldal

19:00

Szajna parti Francia hangulat

Parti Medve

14. oldal

17:00

Alternatív vers performance

Pótkulcs

16. oldal

Író- olvasó találkozó: Tari Annamária

Dorothea Terasz

19:00

13. oldal

Random Akusztik koncert és Kecze Zoltán borkóstolója

Zweiber -udvar

18. oldal

17:00

19:30

Fortissimo Electro Swing

Gasztro utca

35. oldal

17:00

Találkozások 2018

Le Petit Kávézó

21. oldal

19:30

Azok a régi csibészek

MANK Galéria

26. oldal

18:00

Szczuka Panka

Gasztro utca

35. oldal

20:00

Boga koncert

Hamvas Béla PMK

48. oldal

18:00

Orbán Bori és a Sunstreet Boulevard

Gasztro utca

35. oldal

20:00

Drums

Kacsakő Bisztró

6. oldal

18:00

Ezeregy éjszaka a könyvtárban!

Hamvas Béla PMK

48. oldal

20:00

Folk-kocsma magyar

Gőzhajó Kávézó

23. oldal

18:00

Borbényi Dániel Trió

Le Petit Kávézó

22. oldal

20:00

Szabó Enikő Zenekara

Vajda Múzeum

19. oldal

18:00

Képzőművészet és zene találkozása

Innoart udvara

17. oldal

20:00

Jóvilágvan

Barlang-udvar

12. oldal

18:00

Fábry Sándor estje

Városi Vendégh.

15. oldal

20:00

Hegyi Dóri akusztikus koncert

Korona Étterm

17. oldal

18:00

NDK koncert

Barlang-udvar

12. oldal

20:00

BEKVART – Bánfalvi Eszter Kvartet

Barlang-udvar

12. oldal

18:00

Lee Olivér akusztikus koncertje

MANK Galéria

26. oldal

20:30

Szamárhegyi hangok jam session

Daru piac

26. oldal

18:00

Dr. Mátyók Györgyi workshopja

Frangipani Studió

24. oldal

20:30

Fröccsmozi- Én, A Séf

TDM udvar

18:30

Révai Sára fotókiállítása és Kollár Klemenc zenés felolvasóest

Art6 Szalon

19. oldal

21:00

Szabó Gergely akusztik

Dumtsa Jenő u.

41. oldal

21:30

Gyertyaúsztatás

Gasztro utca

35. oldal

19:00

Zrínyi Pop trió

Dumtsa Jenő u.

41. oldal

22:15

The Biebers

Gasztro utca

35. oldal

19:00

Ruben Brandt, a gyűjtő

P'Art Mozi

45. oldal

22:00

Szeder-Duó

MANK Galéria

26. oldal

23:40

Tánc Tér

Gasztro utca

35. oldal

INFO

IDŐ

INFO 48. oldal 7. oldal 26. oldal

8. oldal

53


AUGUSZTUS 25. SZOMBAT PROGRAM

HELYSZÍN

49. oldal

18:00

Noémo szóló koncertje

MANK Galéria

27. oldal

Dumtsa J. u.13/a.

49. oldal

18:00

NIM-FÁK

Desigual

11. oldal

Parti Medve

14. oldal

18:00

Rheia

Folt Kávézó

Alkossunk közösen!

MANK Galéria

26. oldal

18:00

Nunky Bay Starship

Barlang-udvar

12. oldal

11:00

Óriásbuborék show

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

18:15

Nagy Mónika sanzon estje

Ferenczy Műterem

17. oldal

11:00

Dániel András író-olvasó találkozó

Hamvas Béla PMK

49. oldal

19:00

Bükkös parti esti mese

Dumtsa Jenő utca

39.oldal

11:00

Kézműves foglalkozás

Városi Vendégház

15. oldal

19:00

Tenderfoot Blues Unit trió

Dumtsa Jenő utca

41. oldal

PROGRAM

HELYSZÍN

10:00

IDŐ

Kuflimesék- vetítés

Hamvas Béla PMK

10:00

Otthon.Magadnál Központ

10:00

Társasjátékparti

10:00

INFO

IDŐ

INFO

7. oldal

12:00

Készíts Kuflit!

Hamvas Béla PMK

49. oldal

19:00

Antropomorf koncert

Folt Kávézó

12:00

Weszely Ernő harmonikázik

Pótkulcs

16. oldal

19:00

Papaver Cousins

MANK Galéria

27. oldal 22. oldal

7. oldal

13:00

Falra fel Garázs kiállítás

efZámbó kert

25. oldal

19:00

Sohonyai Attila felolvasóest

Le Petit Kávézó

14:00

Egyszer egy hétpettyes - bábelőadás

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

19:00

Interaktív zenés mesejáték

Parti Medve

14. oldal

14:00

Ruhafestés Siptár Rékával

Városi Vendégház

15. oldal

19:00

IHLET Est

Dorn-udvar

20. oldal

15:00

Mocskonyi Dömötör

Gasztro utca

35. oldal

19:30

Ed Philips and the Memphis Patrol

Gasztro utca

35. oldal

15:00

Ahány ház, annyi történet

TDM séták

42. oldal

19:30

Könnyűzenei filmklub és beszélgetés

MANK Galéria

27. oldal

15:00

Művészeti séta Szentendrén

MANK Galéria

26. oldal

19:30

Panka.Fanka.Malac koncert

Városi Vendégház

15. oldal

15:30

Boribon kirándul - bábelőadás

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

19:30

Bor, Mámor, Volver

Barcsay-udvar

10. oldal 18. oldal

17:00

8. Gumikacsa verseny a Bükkösön

Bükkös-patak

29. oldal

19:45

A szentendrei gólem

Szántó Imaház

16:00

Nyitott műtermek

MANK Galéria

27. oldal

20:00

efZámbó HDB

Kacsakő Bisztró

6. oldal

16:30

Demeter Erik

Gasztro utca

35. oldal

20:00

II. BorEst - Bor, Mámor, Szentendre

Le Petit Kávézó

22. oldal

16:30

Balázs Gergely

Gasztro utca

35. oldal

20:00

Török Ádám és Fehér Ádi Duó

Gőzhajó Kávézó

23. oldal

17:00

Szentendrei kvízudvar

Városi Vendégház

15. oldal

20:00

Kettő Kettő Tánczenekar

Barlang-udvar

12. oldal

17:00

Divatbemutató - Happy Birthday

Art6 Szalon

19. oldal

20:30

Fröccsmozi - Szeretők, utazók

TDM-udvar

17:00

Író- olvasó találkozó: Erdész László

Dorothea Terasz

13. oldal

21:00

Budapest Bár

Fő tér

18:00

Gumikacsa eredményhirdetése

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

21:00

Fényfestés

Fő tér

33. oldal

18:00

Abrakadabra Hastánc és vendégei

Gasztro utca

35. oldal

21:00

Bori & Péter duó

Dumtsa Jenő utca

41. oldal

18:00

Borsa Együttes

Gasztro utca

35. oldal

22:00

Ersch akusztikus koncertje

MANK Galéria

27. oldal

18:00

Ahány ház, annyi történet

TDM séták

42. oldal

22:00

Timo & Rob vinyl selection

Barlang-udvar

12. oldal

18:00

Orgonazenés áhitat

Evang. templom

46. oldal

23:00

Tánc Tér

Gasztro utca

35. oldal

54

8. oldal 33. oldal


AUGUSZTUS 26. VASÁRNAP IDŐ

PROGRAM

HELYSZÍN

PROGRAM

HELYSZÍN

7:00

Reggeli napüdvözlet jóga

Le Petit Kávézó

22. oldal

17:00

Író- olvasó találkozó: Dániel András

Dorothea Terasz

13. oldal

INFO

IDŐ

INFO

8:30

Piknik az udvaron

Le Petit Kávézó

22. oldal

17:00

„A Múzsák kertje” − Költők párban I.

MANK Galéria

27. oldal

10:00

Kőfestés Kyruval

Kacsakő Bisztró

6. oldal

17:00

Hamvas Béla és a zsidóság

Szántó Imaház

18. oldal

10:00

Az egészség jegyében

Le Petit Kávézó

22. oldal

18:00

Oti Voice Bass

Gasztro utca

35. oldal

10:00

Tolltartótuning – zöld módon

Parti Medve

14. oldal

18:00

Szabó Ádám és a Yes Yes Yes

Gasztro utca

35. oldal

10:00

Szülinapi pólókészítés

Art6 Szalon

19. oldal

18:00

Jambalaya Light duó

Dumtsa Jenő utca

41. oldal

11:00

A pártás királylány- bábelőadás

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

18:00

Kecskés együttes koncertje

Kecskés terem

46. oldal

12:00

Meseudvar: Szigethy Ildikó mesél

Ámos Imre – Anna Margit kert

21. oldal

18:00

Interaktív versírás párcserével

MANK Galéria

27. oldal

18:00

Vámos Eszter dalol

Frangipani Stúdió

24. oldal 12. oldal

13:00

Dzsentri reakció wursli band

Pótkulcs

16. oldal

18:00

Puszi

Barlang-udvar

15:00

A Napvirág zenekar gyerekkoncertje

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

18:00

Rutkai Bori Banda / Gyerekkoncert

Kacsakő Bisztró

15:00

Heyliger Ajsa

Gasztro utca

35. oldal

19:00

Vetítés Cseh zeneszerzőről

MANK Galéria

15:00

Az Édenkert nyomában

TDM séta

42. oldal

15:00

Műhelybemutató

Szakrális Szövőműhely

21. oldal

16:00

Gasztro-Art

TDM séta

43. oldal

16:00

Az isteni egység része vagyok

Pótkulcs

16:00

Soma Mamagésa előadása

Batik Galéria

16:00

Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese

16:30 16:30 17:00

6. oldal 27. oldal

19:00

Pilis Jazz Kvintett koncertje

Pap-udvar

25. oldal

19:00

Műhelybemutató és beszélgetés

Rakukerámia

20. oldal

19:30

Swing a'la Django

Gasztro utca

35. oldal

19:30

Kaland barátaim

Mank Galária

27. oldal

16. oldal

19:30

III. Pecha Kucha

Barcsay-udvar

11. oldal

9. oldal

19:30

Ötödik évszak koncert

Vajda Múzeum

19. oldal

Ámos Imre – Anna Margit kert

21. oldal

19:45

„Bormelléki víg történetek” felnőtt mesék, „háryádák”

Ámos Imre - Anna Margit Múzeum

21. oldal

Demeter Erik

Gasztro utca

35. oldal

20:00

NOSNACH

Dumtsa Jenő utca

41. oldal

Blue Tips

Gasztro utca

35. oldal

20:00

Török Katalin vetítéses előadása

Kmetty Tér

25. oldal

Táti, Táti, Tá-Ti-ka, nyílj ki kincses ládika!

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

20:00

Kontroll Csoport

Barlang-udvar

12. oldal

20:30

Fröccsmozi - A távolság íze

TDM udvar

21:00

Lóci játszik

Fő tér

33. oldal

21:00

Fényfestés

Fő tér

33. oldal

22:00

Korai Trancemission

Barlang-udvar

12. oldal

8. oldal

55


TÖBBNAPOS PROGRAMOK PROGRAM

HELYSZÍN

Telekom-TLC Chill Zone

Gasztro utca

INFO 36. oldal

Mondvacsinált utcafesztivál

Péter Pál u. 1-5.

37. oldal

Mi folyik itt?

Vízi színpad

38. oldal

Gyermekszínpad

Dumtsa Jenő utca

39. oldal

Társas-Ág: családi játszótér

Dumtsa Jenő utca

38. oldal

SZÍV: Szentendrei Iparművészeti Vásár

Dumtsa Jenő utca

40. oldal

Apetízer

Dumtsa jenő u.9.

40. oldal

Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításai

Több helyszínen

44. oldal

Kabala

Vajda Lajos Stúdió

46. oldal

Felnőttmegőrző

DMH

47. oldal

V. Szentendrei Macskakő & Örömtánc Fesztivál

Virágok és kívánságok tere

47. oldal 48. oldal

Féder kontra Spóner kiállítás

Alkotmány utca 6.

Utcatárlat

Görög u.-Fő tér

17. oldal

Best of Mana Studio

Mana stúdió

23. oldal

Neon kiállítás

Dalmát Szamár

24. oldal

Kiállítások

MANK Galéria

26. oldal

56


X. PILISI TEKERŐ 2018.09.08. szombat Családi és profi túrák Postás strand, Szentendre Tekerjünk együtt a család évében is! szentendre.hu/pilisi_tekero FB/Pilisi_Tekerő

PILISI TEKERŐ 2017 8Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.