Page 1

Uitbreiding van ir verlenger of infrarood verlenger


Dit is een artikel over het nut en gebruik van een Remote Control infrarood verlenger ofwel:de infraroodverlenger. Wat is een infrarood verlenger? Waarvoor dient een infrarood verlenger, in welke omstandigheden kan de infrarood verlenger gebruikt worden en wat zijn de functies ervan? Een infraroodverlenger is een handige accessoire die het infrarood signaal langer maakten daarmee is de infrarood verlenger een bijzonder nuttige apparaatextensie die ervoor zorgt dat u niet dicht op uw electronische apparatuur hoeft te zitten om deze met gemak te kunnen bedienen. Onder normale omstandigheden heeft een infrarood afstandsbediening een bereik van tussen de 3 tot 5 meter. Een infrarood verlenger kan dit bereik flink uitbreiden. Infrarood verlengers kunnen er zelfs voor zorgen dat indien er zich apparatuur achter een kastdeur bevindt, buiten het zicht staat, of zelfs in een andere ruimte staat, deze toch bediend kan worden doordat het infrarood signaal zodanig versterkt is dat het toch zonder problemen ontvangen kan worden door de apparatuur. Een toepassing is bijvoorbeeld uw home cinema systeem helemaal weg te werken, maar toch door de infrarood verlenger kunnen bedienen. Zo hoeft niet alle apparatuur in het zicht te staan en werken de apparaten toch vlekkeloos via uw afstandsbediening. Wat kan er allemaal bediend worden met een infrarood verlenger? Elk apparaat dat via infrarood met afstandsbediening werkt kan erop aangesloten worden. Hierbij kun je dus denken aan electrische zonneschermen, elektrische gordijnen, audio/video apparatuur, slimme verlichting enzovoorts. Een infrarood verlenger bevat meestal 4 onderdelen: 1. 2. 3. 4.

De infrarood transmittor de infraroodzender de infrarood ontvanger gelijkstroom adaptor

De infrarood transmittorwordt meestal gebruikt als iemand veel zenders en ontvangers nodig heeft. Alle infrarood zenders en ontvangers worden dan aangesloten op de infrarood transmittor die de signalen ontvangt en uitzendt. De infrarood zender is een bijzondere, kleine zelfklevende chip die vastzit aan het infrarode punt op uw apparatuur. Deze chip draagt zorg voor de communicatie tussen de infraroodontvanger en uw electronische apparatuur.


De infrarood ontvanger ordt op zo’ a ier ge o teerd dat deze zo der belemmering in direct contact staat met uw afstandsbediening om zo de o a do’s feilloos door te geven aan de infraroodzender. Gelijkstroom is nodig om de infrarood verlenger van energie te voorzien. Meestal is dit 5 volt DC (of via usb) of een 9/12 volt DC adaptor.Een infrarood verlenger kan niet werken op wisselstroom. Vaak wordt een infrarood verlenger verkocht met een aantal zenders om het infraroodsignaal van verschillende electronische apparaten te versterken. De instapmodellen die tussen de 1-4 zenders kunnen aandrijven zijn erg goedkoop.Wilt u echter een infrarood verlenger die 8 of meer zenders aankan om aan uw eisen te voldoen, dan kan de prijs flink oplopen want dure en hoog kwalitatieve en dus duurdere infrarood verlengers kunnen effectief tot 24 zenders aandrijven. Er zijn verschillende merken infrarood verlengers waaruit gekozen kan worden. Een heel bekend merk is Marmitek. De infrarood verlenger kan heel gemakkelijk worden aangesloten op uw apparatuur en zo van uw ongevoelige en richtgevoelige afstandsbediening een afstandsbediening maken die dire t alle o a do’s goed o er re gt.

Uitbreiding van ir verlenger of infrarood verlenger  

Een infraroodverlenger is een handige accessoire die het infrarood signaal langer maakten daarmee is de infrarood verlenger een bijzonder nu...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you