Page 1

MAASTOHIIHTOKUVASTO

Hiihto-

kauden avaus Intersporteissa!


Laajin valikoima Intersport Pro-hiihtokaupoista Tämän aukeaman tuotteet saatavana vain Intersport Pro-hiihtokaupoista!

Pro-hiihtokauppa-statuksen omaava Intersport takaa korkean tason osaamisen, hyvän palvelun ja laajan valikoiman kaikille hiihtäjille. Tämän aukeaman tuotteet löytyvät vain Intersport Pro-hiihtokaupoista. Katso kaupat www.intersport.fi

Bliz Velocity XT Suomi hiihtolasit

Aktiiviliikkujan monipuoliset ja edistykselliset urheilulasit. Lukuisat toiminnallisuudet kuten vaihtolinssit ja hihna mahdollistavat käytön kaikissa urheilulajeissa.

69,90 (79,90)

Start Pro Digitaalinen voitelurauta

Paksulla pohjalla varustettu voitelurauta, joka rakenteensa ansiosta säilyttää pohjan lämpötilan tasaisena. Start Pro -voitelurauta on varustettu digitaalisella lämpötilamittarilla, jonka avulla on helppo säätää oikea lämpötila.

89,90 (129,-)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

2


Fischer RCS Carbonlite Classic hiihtokengät

Fischer RCS Carbonlite Skate hiihtokengät

279,- (319,-)

379,- (429,-)

Keveyden uusi ulottuvuus hiihtokengissä. Maailmancupin kilpailuista saatujen kokemusten perusteella kehitetyt perinteisen tyylin hiihtokengät. Miesten ja naisten mallit.

Maailmancupin käytetyimmät luistelukengät ovat nyt entistä kevyemmät. Erittäin mukavat ja lämpimät kilpakengät. Miesten ja naisten mallit.

Fischer RCS Classic NIS Plus ja Cold sukset

Erittäin kevyet ja helppohiihtoiset kilpasukset perinteisen hiihtoon. Saatavana myös kylmien kelien Cold-versiona.

399,- (510,-)

Fischer RCS Skate NIS Plus ja Cold sukset

Profiililtaan maailmancupin käytetyimmät sukset. Huippuviimeistely ja Air Core Carbon -teknologia takaavat helpon ja nopean luisteluhiihdon kaikissa olosuhteissa. Saatavana myös kylmien kelien Cold-versiona.

399,- (510,-)

Swix Marathonvoide White ja Black

Salomon RC Carbon Classic hiihtokengät

Luistovoiteet on kehitetty erityisesti pitkien matkojen hiihtoon. Ne kestävät todella hyvin kulutusta ja hylkivät korkean fluoripitoisuutensa ansiosta hyvin likaa ja kosteutta. Käytetään pitkien matkojen luistovoiteena erinomaisen kulutuskestävyytensä ansiosta.

Suorituskykyiset perinteisen kengät kilpa- ja aktiivikuntoilijoille. RS 17 mm Carbon -pohja lisää tukevuutta kurveissa ja haarakäynneissä. Samalla pohja joustaa päkiältä perinteisen hiihdon tarpeiden mukaisesti ja mahdollistaa oikeanlaisen voimanvälityksen, jolloin pito on helpompi saavuttaa. 102 mm lesti on varustettu istuvuutta parantavalla lycrasisäsukalla ja mukautuvalla kantapään säädöllä.

69,90 (79,90)

Start LF fluoriluistovoiteet

199,- (269,-)

Start LF on aktiivi- ja harrastajahiihtäjille tarkoitettu luistovoidesarja. LF-fluoriluistovoiteet toimivat kaikilla lumityypeillä ja ovat parhaimmillaan hieman kostealla lumella. LF-fluoriluistovoiteet ovat helppoja levittää ja tasoittaa suksen pohjaan.

Salomon RS Carbon Skate hiihtokengät

19,90 (24,90)

Start RF fluoripitovoiteet

Start RF on aktiivi- ja harrastehiihtäjille tarkoitettu pitovoidesarja. RF-fluoripitovoiteita voidaan käyttää yksinään tai pinnoitteena muille pitovoiteille. RF-fluoripitovoiteet tasoittuvat helposti ja muodostavat tarkasti toimivan pitoalueen.

12,90 (15,90)

Suorituskykyiset luistelukengät aktiivikuntoilijoille ja nuorille. Carbon-pohja antaa tarvittavan kiertojäykkyyden suorituskyvyn takaamiseksi. Pilot-pohja antaa maksimaalisen tukevuuden ja suksi palautuu nopeammin liu’un lopusta, samalla pohja helpottaa suksen kärjen ja kannan hallittavuutta. RS Carbon on 102 mm lestillä ilman lycra-sisäsukkaa, jalkine on helpompi pukea jalkaan. Pikanauhoitus ja tarrakiristeinen kantapään säätö.

229,- (299,-)

Oneway Diamond 10 Max sauvat

Maailmancupin hiihtäjien käyttämät huippukevyet ja jäykät sauvat. 100% Diamond-hiilikuitu, korkkikahva, racinghihna ja -sompa.

149,- (299,-)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

3


Matti Heikkinen

Pääsimme esittämään Matti Heikkiselle muutamia kysymyksiä talviolympialaisiin treenaamisesta ja samalla harrastehiihtäjien ensilumille valmistautumisesta. Heikkinen on harjoitellut toukokuusta alkaen omien sanojensa mukaan ”paljon, kovaa ja korkealla”. Hän on myös saanut pysyä terveenä. Kauden päätavoitteena siintävät Sotshin olympialaiset, joita Heikkinen kertoo odottavansa seikkailumielellä. – Olen aina pitänyt arvokisoista, ne antavat koko treeni- ja kisakauden tekemiselle selkeän fokuksen. Olympialaiset Sotshin nopeasti vaihtuvissa vuoristo-olosuhteissa ovat urheilijan kannalta täynnä haasteita ja suuria mahdollisuuksia, hän toteaa.

Arvokisoissa tulos tai ulos Toki Heikkinen myöntää, että arvokisoissa on aina ”tulos tai ulos”-tilanne. Olympialaisten kaltaisissa suurissa arvokisoissa ympäristö, media ja urheilua seuraavat ihmiset nostavat kisojen merkitystä entisestään. Hän itse kuitenkin ajattelee olympialaisia kahteen osaan jaettuna: – Kisasuoritus ja siihen valmistautuminen ovat sinänsä täysin samanlaiset kuin missä tahansa maailmancupkisassa. Osaan hiihtää kilpaa kuten aina ennenkin. Toinen hallintaa vaativa tekijä on olympialaisten ajan ympärillä oleva häly ja ympäristön huomio, hän toteaa. Itse hän kokee jo tottuneensa hälyyn ja pystyy rajaamaan sen omista ajatuksistaan.

Arvokisoissa menestyminen vaatiikin omien rutiinien säilyttämistä.

Hiihto liikuntamuotona Hiihdon ammattilaisena Heikkinen osaa antaa myös vinkkejä harrastehiihtäjille. Lähes noviisina ladulle lähtevää hän neuvoo seuraavasti: – Kannattaa unohtaa mielikuvat joita hiihtoon liittyy, mennä suksille ja kokeilla itse. Jokainen voi liikkua suksilla ja hiihtää omien voimavarojensa mukaan, hän toteaa ja jatkaa neuvoen alussa hiihtämään pienempiä määriä useammin, jotta hommaan ei ”leipäänny” heti. Toistojen myötä asioita myös oppii. Heikkinen ei kuitenkaan ole ehdoton sen suhteen, että suomalaisten pitäisi osata hiihtää. Hän kokee sen ennemminkin hienona mahdollisuutena: – Jokaisella suomalaisella tulee olla mahdollisuus kokeilla hiihtoa ja oivaltaa se, miten hieno tapa hiihto on liikkua talvisessa luonnossa ja huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

Maltti on valttia alkukaudesta Ensilumille lähtevällä aktiiviharrastajalla tilanne on erilainen kuin aloittelijalla, mutta silloinkin kannattaa hiihdossa muistaa rytmitys. Välillä riittää lyhyempi lenkki reippaammalla vauhdilla ja toisinaan on hyvä hiihtää pidempi matka rauhassa. Heikkisen kokemus on, että ensilumilla ei useimmiten malteta hiihtää pidempiä rauhallisia treenejä vaan ”lapetaan” koko ajan pikkuisen liian lujaa. Tuosta seuraa nopeasti jumittunut kroppa. – Rytmitys, vaihtelevat vauhdit ja hiihdon lisäksi esimerkiksi juoksua, uintia tai kuntosalia tukiharjoitteiksi, neuvoo hän M a a sto h i i h to k u va sto

|

4

aktiivihiihtäjiä. Heikkinen kehottaa myös tarkistamaan välineet, oli kyseessä sitten aloittelija tai aktiivinen harrastaja: – Hiihdosta on vaikea nauttia jos välineet eivät ole kunnossa. Satsaus sopiviin ja laadukkaisiin välineisiin maksaa itsensä takaisin hyvän kunnon ja nautinnollisen hiihtokokemuksen myötä. Aktiivinenkin hiihtäjä saattaa jättää lenkin väliin, jos mittari näyttää kunnon pakkasasteita. Kylmyys ei kuitenkaan ole Heikkisen mukaan ongelma, kun yllä on oikeanlaiset varusteet. – Hiihtää voi vaikka pakkasta olisi yli 10 astetta. ”Buffi” suojaa kasvoja sekä kaulaa ja laadukkaat hiihtohanskat viluisia käsiä. Talvella kannattaakin kiinnittää huomio pukeutumisessa yksityiskohtiin, hän vinkkaa. Vaikka Heikkinen onkin ammattilainen, hän neuvoo hiihtovälineiden ja -varusteiden valinnassa kääntymään urheiluvälineliikkeiden asiantuntevan henkilökunnan puoleen, sillä hiihtovälineet ovat yksilöllisiä. Sauvat, sukset ja monot mitoitetaan aina hiihtäjän mittojen mukaan.

Menestyksestä hiihtointoa Suomalaiset ovat vahvasti hiihtokansaa. Lajia seurataan median välityksellä ja huippukisat herättävät paljon tunteita niin menestyksen kuin tappionkin hetkellä. Hiihtoa myös harrastetaan aktiivisesti. Heikkinen näkee linkin näiden asioiden välillä: – Huippu-urheilumenestys vaikuttaa hiihtointoon ja ihmisten positiiviseen ajatteluun elämässä yleensäkin, hän toteaa haastattelun lopuksi.


Luistoa ja pitoa vaivatta Atomic Ultragrip sukset

Korkealaatuiset ja kevyet pitopohjasukset, jotka toimivat kelillä kuin kelillä. Sukset toimivat parhaiten, kun voitelu on äärimmäisen haastavaa. Saatavana vain Intersportista!

129,- (285,-)

UUSI NANOGRIP®2.1. - entistä liukkaampi pitopohja!

Peltonen Nanogrip Astra sukset

Uusimmalla Nanoteknologialla Suomessa valmistetut pitopohjasukset. Saatavana vain Intersportista!

199,- (249,-)

Fischer CSR Classic zero+ NIS sukset

Harrastajahiihtäjällä Fischer Zero toimii laajalla kelialueella, liisterikeleistä aina pakkaskeleille saakka, ja mikä parasta – ilman pitovoiteita. Zeron pito- ja luisto-ominaisuudet perustuvat erikoismateriaalien mekaanisesti tuomaan pitoon (ei kemikaaliin), joten pohjan pito kestää äärimmäisen kauan. Pitoa voidaan säätää helposti hiomapaperilla. Mitä hankalammista keleistä on kysymys (liisteri/ pehmeä purkki), sitä ylivoimaisempi Fischer Zero on. Se on voittanut testejä testien perään, mikä omalta osaltaan puhuu suksen erinomaisuuden puolesta. Sekä pito että luisto ovat loistavat ja suksen ominaisuudet kestävät suuriakin sään vaihteluja. Näin ollen suksi on varma vaihtoehto myös pitkänmatkanhiihtoon. Kovilla pakkasilla suksen pitoalueen voi voidella normaalin perinteisen suksen tapaan. Rakenteeltaan CSR Zero vastaa CSR Classic -suksea. Saatavana vain Intersportista!

249,- (279,-)

Huolehdi pitopohjasuksistasi ja saat pitoa ja luistoa pitkäksi aikaa, voitelematta. Swix N8N Zero Kit pakkaus

45,90 Kaikki mitä tarvitset Zero suksien huoltamiseen. Suosittelemme Zero Spray -jäätymisenestokäsittelyä säännöllisesti kaikkiin Zerosuksiin. Sisältää: Zero Spray, pohjan puhdistusaine, Fiberline-paperi ja hiekkapaperi. Start pitopohjasuksien huoltopaketti

19,90 (21,90)

Kaikki tarpeellinen pitopohjasuksien hoitoon. Start Anti Ice luiston parantamiseen ja jäätymisen estoon, Start Easy Cleaner -liinat pohjan puhdistamista varten sekä Start-kuituliina Anti Ice -käsittelyn jälkeiseen viimeistelyyn.

Hiihtolasit

Urheilulasit parantavat urheilusuoritusta ja lisäävät olennaisesti siitä saatavaa nautintoa.

Urheilulasit parantavat näkyvyyttä urheilusuorituksessa ja suojaavat haitallisilta UV-säteiltä. Olennaista on myös lasien ominaisuus suojata niin viimalta, roskilta kuin vaikkapa hyönteisiltäkin.

Bliz Proflip hiihtolasit

Aktiiviharrastajan hiihtovisiiri vastaa kovankin sään haasteisiin. Mukana vaihtolinssi.

89,90 (109,90)

Bliz Motion hiihtolasit

Bliz Speed hiihtolasit

29,90 (39,90)

29,90 (39,90)

Bliz-sarjan suosituin kehys jo vuosia. Varmaa toiminnallisuutta ja laatua. Saatavilla useita kehys- ja linssivaihtoehtoja.

M a a sto h i i h to k u va sto

|

5

Kapea kehyskoko on suunniteltu erityisesti naisille ja junioreille. Saatavilla useita kehysja linssivaihtoehtoja.


Perinteisen hiihtoon

Salomon Escape 5 TR tai Siam 5 TR hiihtokengät Kuntoilijan maastohiihtokengät perinteisen hiihtoon. SNS Profil -välipohja.

69,90 (99,-)

Fischer XC Touring Black tai Silver My Style hiihtokengät Thinsulate-eristetyt erittäin lämpimät ja mukavat hiihtokengät harrastajahiihtäjälle. Joustava T4-pohjarakenne helpottaa hiihtoa. Miesten ja naisten mallit.

79,90 (99,90)

TECNOpro Synergy tai Safine Synergy CL Profil hiihtokengät

Harrastajan lämpimät hiihtokengät. Joustava SNS Profil -välipohja. Saatavana vain Intersportista!

79,90 (99,90)

Atomic Team Classic 3000 hiihtokengät

Mukavat ja keskileveät kengät perinteisen hiihtoon. Thinsulatevuoraus pitää jalat lämpiminä. Joustava Pilot Sport -pohja. Saatavana vain Intersportista!

109,- (140,-) M a a sto h i i h to k u va sto

|

6


Atomic Team Classic 3000 sukset

Kevyet ja helppohiihtoiset perinteisen sukset miehille ja naisille. Erittäin korkealaatuinen 3000-pohja. Selkeä voidepesä takaa luiston. Saatavana vain Intersportista!

129,- (175,-)

Salomon Equipe 8X Classic tai Equipe 8X Vitane Classic sukset

Perinteisen sukset aktiivikuntoilijalle. Densolite 3000 -ydin ja Classic-jalkavuus mahdollistavat helpon hiihdettävyyden, pidon saannin. G4-pohja on laadukas ja voideltava, pohja on huokoinen ja voide pysyy hyvin, jolloin suksen luisto ja pito pysyy optimaalisena. Miesten ja naisten mallit. Saatavana vain Intersportista!

169,- (199,-)

Fischer CSR Classic NIS sukset

Uuden Air Core Basalight -teknologian ansiosta nämä sukset ovat ominaisuuksiltaan optimaaliset pitkillekin hiihtolenkeille. Hiihtäjälle, joka arvostaa nopeita luisto-ominaisuuksia ja varmaa pitoa kaikissa olosuhteissa, sekä parasta mahdollista viimeistelyä kaikilla osa-alueilla. Infrapunasäteen avulla tehty esivoitelu helpottaa suksen käyttöönottoa ja varmistaa huippuluiston. Saatavana vain Intersportista!

199,- (249,-)

Peltonen Acadia Classic sukset

Hintaluokkansa kevyimmät sukset. Laadukas kilpasuksen Aircell-kennorunko ja -pohjamateriaali. Valmistettu Suomessa.

199,- (269,-)

Fischer RSC classic NIS sukset

Suorituskykyiset sukset perinteisen hiihtoon, vaativalle hiihtäjälle. Erittäin kevyt, uusi Air Core Basalight Pro -rakenne ja huippuviimeistely antavat sukselle kilpasuksen ominaisuudet sekä helpon pidon kaikissa olosuhteissa. Uusi infrapunasäteen avulla tehty, esivoideltu ja kilpaviimeistelty pohja saa suksen luistamaan täysin uudella ulottuvuudella. Saatavana vain Intersportista!

279,- (329,-)

Salomon Active 8X Classic Pilot tai Vitane 8X Classic Pilot hiihtokengät

Perinteisen kengät kuntoilijalle. SNS Pilot2 Sport -pohja antaa jalkineelle tarvittavan tukevuuden ja joustavuuden yhdessä Classic Flex:n kanssa perinteisen hiihtoon. Säädettävä kantapään kiristys ja pikanauhoitus antavat jalkineelle hyvän istuvuuden. Miehet: sport lesti 102 mm, naiset: lady lesti 105 mm. Saatavana vain Intersportista!

129,- (169,-)

Fischer RC3 Classic tai RC Classic My Style hiihtokengät

Korkealuokkaiset hiihtokengät urheilulliseen hiihtoon. Yksi markkinoiden suosituimpia perinteisen kenkiä. Todella mukavat ja lämpimät hiihtokengät. Miesten ja naisten mallit.

129,- (169/159,-)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

7


Rukka Aaron tai Abbey Windstopper hiihtopuku Tuulenpitävä, vettähylkivä ja hengittävä Windstopper-setti. Takissa säädettävät hihansuut ja helma. Vetoketjulliset taskut. Housuissa käytännölliset henkselit ja joustava vyötärö. Laadukkaan materiaalin ansiosta pysyt lämpimänä ilman monia vaatekerroksia. Miellyttävä erilaisissa lämpötiloissa ja aktiviteeteissa.

279,- (379,-)

Rukka Agata tai Alex hiihtopuku

Veden- ja tuulenpitävä, hengittävä Softshell-hiihtopuku. Tekniset arvot: 8 000 mm/3 000g/m2/24h. Laadukkaan materiaalin ansiosta vaatekerroksia tarvitaan vähemmän, mutta olo on miellyttävän lämmin ja keho pysyy suorituskykyisenä. Housuissa henkselit ja joustava vyötärö. Takissa joustavat hihansuut ja säädettävä vyötärö. Vetoketjulliset taskut.

Rukka Racing Windstopper pipo

Tuulenpitävä, vettähylkivä ja hengittävä Windstopper-pipo. Miellyttävä erilaisissa lämpötiloissa ja aktiviteeteissa.

129,- (179,-)

29,90 (34,90)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

8


Luisteluhiihtoon Atomic Team Skate 3000 sukset

Kevyet ja kiertojäykät luistelusukset miehille ja naisille. Erittäin korkealaatuinen 3000-pohja. Suksen sivuleikkaus helpottaa luistelun harjoittelua. Saatavana vain Intersportista!

129,- (175,-)

Salomon Equipe 8X Skate tai Equipe 8X Vitane Skate sukset

Luistelusukset aktiivikuntoilijalle. Densolite 3000 -ydin ja Javelin-sivuleikkaus takaavat sukselle hyvän hiihdettävyyden ja tarvittavan tukevuuden. G4-pohja on laadukas ja voideltava, pohja on huokoinen ja voide pysyy hyvin, jolloin suksen luisto pysyy optimaalisena. Miesten ja naisten mallit. Saatavana vain Intersportista!

169,- (199,-)

Fischer CSR Skating sukset

Uuden Air Core Basalight -teknologian ansiosta nämä sukset ovat ominaisuuksiltaan optimaaliset pitkillekin hiihtolenkeille. Hiihtäjälle, joka arvostaa nopeita luisto-ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa, sekä parasta mahdollista viimeistelyä kaikilla osa-alueilla. Infrapunasäteen avulla tehty esivoitelu helpottaa suksen käyttöönottoa ja varmistaa huippuluiston. Saatavana vain Intersportista!

199,- (249,-)

Fischer RSC skating NIS sukset

Suorituskykyiset luistelusukset vaativalle hiihtäjälle. Erittäin kevyt, uusi Air Core Basalight Pro -rakenne ja huippuviimeistely antavat sukselle kilpasuksen ominaisuudet, sekä vakaan liu’un kaikissa olosuhteissa. Uusi, infrapunasäteen avulla tehty esivoideltu ja kilpaviimeistelty pohja saa suksen luistamaan täysin uudella ulottuvuudella. Saatavana vain Intersportista!

279,- (329,-)

Salomon Active 8X Skate tai Vitane 8X Skate hiihtokengät

Luistelukengät aktiivikuntoilijalle ja kuntoilijalle. SNS Pilot 2 -pohja antaa yhdessä siteen kanssa jalkineelle tarvittavan tukevuuden ja hallittavuuden. Sensifit, Quicklace ja säädettävä kantapään kiristys antavat optimaalisen istuvuuden. 102 mm lesti. Miesten ja naisten mallit. Saatavana vain Intersportista!

159,- (199,-)

TECNOpro Synergy Skate tai Safine Synergy Skate hiihtokengät

Fischer RC3 Skating tai RC Skating My Style hiihtokengät

Korkealuokkaiset luistelukengät vaativaan hiihtoon. Fischer RC3 Skate tukee luistelupotkua erittäin hyvin sallien nilkan luonnollisen liikkeen Flex Cuff -varren ansiosta. Mukavat ja lämpimät luisteluhiihtokengät. Miesten ja naisten mallit.

159,- (199,-)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

9

Aktiivitason hiihtokengät luistelutyyliin. SNS Pilot -pohjarakenne ja tuettu nilkka mahdollistavat nautittavan luistelupotkun. Saatavana vain Intersportista!

129,- (159,-)


Tapio Piipponen Pronssia Ruhpoldingin MM-kisoissa 1985 normaalimatkalla, 20 kilometrin kilpailussa.

Saimme Vuokatin Intersportkauppiaan Tapio Piipposen kiinni kesken kiireisen päivän. Haastattelupäivänä 10.10. aukesivat Vuokatin ulkoladut, mutta hiihtokauteen valmistautumisen lomassa Piipponen ehti vastata pariin kysymykseen. Olet menestynyt ampumahiihdossa 80luvulla. Vieläkö hiihto kuuluu harrastuksiisi? ”Kuuluu ihan harrastuksena ja nyt on sen verran aikaa kulunut että voi nautiskella, ei tarvitse mennä enää täysillä ja painella muista ohi ladulla.” Seuraatko aktiivisesti ampumahiihdon arvokisoja? Millaisia tunteita ne herättävät? ”Seuraan todella aktiivisesti. Riemukkaita tunteitahan ne herättävät kun menee hyvin, mutta niin sielukkaasti olen mukana, että tulee kyllä myös ärräpäitä kun menee ohi. Lopulta se menestyminen on pienistä asioista kiinni ja yhden kilpailupäivän keskittymisestä. Tunnistavatko asiakkaat sinut? ”Joo, tunnistaahan ne. Nämä fanit tosin alkaa olla jo mummoiässä.”

Entä koetko, että kokemuksestasi kilpaurheilun parissa on hyötyä kauppiastyössä? ”On kilpaurheilutaustasta ehdottomasti hyötyä. 80-luvulla kun minä kiersin maailmaa, hiihdettiin ensin perinteistä ja myöhemmin luistelua. 80-luvun puolivälissä alettiin siirtyä perinteisestä luisteluun, joten molemmat tyylit ovat minulle hyvin tuttuja. Niiden avulla voi neuvoa asiakkaita. Toki monesti asiakkaiden tarpeet eivät ole suoraan esillä, vaan ne pitää rivien välistä etsiä. Tärkeää on löytää hyvä ratkaisu yhdessä keskustellen.” Näkyykö hiihto kauppojenne valikoimassa selkeämmin kuin muut lajit? ”Hiihto näkyy meillä kyllä todella selkeästi. Vuokattihan on hiihtokauppa ja yleensäkin maastohiihdon ykköspaikkoja Suomessa. Nyt putken ansiosta ollaan hyvä hiihtopaikka ympäri vuoden. Paljolti pyörii melkein kaikki hiihdon ympärillä.” Millaisia muutoksia olet huomannut hiihtovälineiden ostossa kauppiasurasi aikana? ”Niin, ihmiset ovat nykyään tosi laatutietoisia. Ja niin se kannattaakin, kyllä hiihtämisestä saa parhaan nautinnon kun on toimivat välineet. Esimerkiksi pitopohjasukset ovat lyöneet isosti läpi. Suurin osa asiakkaista tietää, millä tyylillä haluaa hiihtää, mutta osa puntaroi vielä liikkeessä luistelun ja perinteisen välillä. Combisukset on vähän hankalat, että mieluummin

M a a sto h i i h to k u va sto

|

10

kannattaa valita sukset luisteluun tai perinteiseen.” Millaisin varustein neuvoisit alkuun hiihtäjää, jonka edellisestä hiihtokerrasta on vuosikymmeniä? ”No ensin kannattaa miettiä, kumpi on lähempänä itseä, luistelu vai perinteinen. Perinteinen on helpompi aloitella melkein puhtaalta pöydältä ja pitopohjasuksilla on vaivatonta lähteä liikkeelle. Myös luisteluvälineet ovat kehittyneet huomattavasti vuosien varrella. Ylipäänsä neuvoisin hiihtämiseen näin pitkän tauon pitänyttä, että voisi aloittaa lyhyellä kevyellä lenkillä helpossa maastossa.” Millaiset odotukset sinulla on tulevan talven suhteen – niin harrastehiihdon kuin kilpaurheilunkin osalta? ”No olympialaisethan ovat tulossa ja kovasti toivotaan, että suomalainen naisampumahiihtäjä ottaa mitalin. Ja se ei ole vain hyvä toive, se on realistinen toive. Mitä myyntiin tulee, niin putki auttaa tilannetta. Nyt on auennut myös ulkolatu juuri tänään 10.10 klo 10. Oikein mukavalla mielellä odotan talvea ja hiihtoasiakkaita. Valmiina ollaan!”


Craft PXC High Function hiihtohousut miehille tai naisille

Ergonomisesti muotoillut kapealinjaiset housut maastohiihtoon. Housut ovat edestä joustavaa, tuulenpitävää, vettähylkivää ja hengittävää VentAir Wind -materiaalia. Housujen takaosa on joustavaa ja hengittävää mikropolyesteriä, joka hylkii kevyesti tuulta. Sisäpuolen harjattu pinta lämmittää. Joustava vyötärö kiristysmahdollisuudella, vetoketjutaskut, noin pohkeen korkeuteen avautuvat vetoketjut lahkeissa, silikonigrippi lahkeiden suussa, heijastavat yksityiskohdat (360 astetta). Materiaali 100 % polyesteri/ 87 % polyesteri, 13 % elastaani, VentAir Wind. Housut sopivat myös talvijuoksuun.

Craft PXC High Function hiihtotakki miehille tai naisille

Ergonomisesti muotoiltu maastohiihtotakki. Takin joustava etuosa on tuulenpitävää, vettähylkivää ja hengittävää VentAir Wind -materiaalia. Etuosassa on verkkoneulosvuori. Takin selkäosa on joustavaa ja hengittävää mikropolyesteriä, joka hylkii kevyesti tuulta. Sisäpuolen harjattu pinta lämmittää. Harjattu neulos kauluksen sisäpuolella tuntuu miellyttävältä. Edessä vetoketjutaskut, joustavat hihansuut, helmakiristys, heijastavat yksityiskohdat (360 astetta) ja vasemmassa hihassa ”Raised to race” -printti. Takki sopii myös talvijuoksuun ja -pyöräilyyn. Materiaali 100 % polyesteri/ 87 % polyesteri, 13 % elastaani, VentAir Wind.

99,90 (149,-)

89,90 (120,-)

Craft Active Full aluspaita tai alushousut miehille tai naisille

Craft PXC Windstopper Champ pipo

Tuulisuojattu pipo maastohiihtoon. Windstopper-kalvo kulkee pantana pipon ympäri. Pipon pääliosa on ilman tuulisuojaa, jotta pipo hengittää ja ylimääräinen kosteus pääsee pois. Kevyt, pehmeä ja tehokkaasti kosteutta siirtävä materiaali. Muotoilu suojaa hyvin korvia ja niskaa. Materiaali 70 % akryyli, 30 % villa. One size.

Viileisiin ja kylmiin olosuhteisiin. Ilmakanavoitu polyesterineulos poistaa liiallisen lämmön keholta samalla, kun se siirtää tehokkaasti kosteutta ulospäin ja lämmittää. Litteät Flat Lock -tasosaumat joustavat ja tuntuvat miellyttäviltä ihoa vasten. Materiaali 100 % polyesteri.

34,90 (40,-)

Paita 29,90 (40,-) Housut 29,90 (40,-)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

11


TECNOpro Vision 10 sauvat

Kuntoilijan hiihtosauvat 10% hiilikuituputkella, korkkikahvalla ja säädettävällä hihnalla. Saatavana vain Intersportista!

29,90 (49,90)

TECNOpro Vision 60 tai Safine Vision 60 sauvat

Aktiivihiihtäjän suorituskykyiset hiihtosauvat. 60% hiilikuituputki ja Powerstrap-hihna. Saatavana vain Intersportista!

49,90 (69,90)

Oneway Diamond 9 Pro Premio sauvat

Racinghenkiset aktiivihiihtäjän sauvat. 100% Diamond-hiilikuitu, korkkikahva, racinghihna ja -sompa. Saatavana vain Intersportista!

99,90 (199,-)

Oneway Diamond 950 tai Diamond 950 Lady sauvat

Kevyet ja miellyttävät sauvat perinteiseen tai luisteluun. 50% Diamond-hiilikuitu, korkkikahva ja racinghihna. Saatavana vain Intersportista!

69,90 (89,90)

Start Loppet Race HS sauvat

Sauvat on tarkoitettu aktiivisille ja vaativille hiihtäjille, jotka edellyttävät sauvoilta toimivuutta ja kestävyyttä. Sauvaputki on kevyt ja jäykkä, sillä se on valmistettu kestävästä HS-hiilikuidusta. Sauvassa on lämmin Master Cork -kahva ja hyvin istuva Fit Race -hihna pitää sauvan kontrollissa. Sauvan aerodynaaminen Race-kilpasompa on varustettu kovametallipiikillä. Saatavana vain Intersportista!

69,90 (109,-)

Start Winner Pro HS sauvat Jr

Laadukkaat hiihtosauvat nuorille aktiivisille hiihtäjille ja nuorille kilpahiihtäjille. HS-hiilikuidusta valmistettu sauvaputki on kevyt ja kestää kovaa käyttöä. Sauvassa on lämmin ja kevyt Master Cork -kahva ja Fit Race -hihna pitää sauvan tukevasti kontrollissa. Sompa on kovametallipiikillä varustettu Track-kilpasompa. Saatavana vain Intersportista!

29,90 (49,-)

Sinisalo Lobster hiihtohanskat

Monikäyttöiset, mukavantuntuiset ja lämpöiset talvihanskat. Kestävää ja pestävää keinonahkaa. Veden- ja tuulenpitävä materiaali. Pörröinen vuori eristää 24,90 (29,90) lämmön.

Lillsport Legend Thermo Guld hiihtohanskat 59,90 (64,90)

Sinisalo Lady Thermo tai Super Thermo hiihtohanskat

Hengittävät, tuulenpitävät ja vettähylkivät hiihtokäsineet. Lämmin ja mukavantuntuinen fleece sisäpinnalla. Ulkopinta lämmöneristävää ja laadukasta Thinsulatemateriaalia. 34,90 (39,90)

Lillsport Bootcover monosuojat 54,90 M a a sto h i i h to k u va sto

|

12


Juniorille Fischer RSC Race sukset Jr

Suorituskykyiset hiihtosukset nuorille hiihtäjille. Perinteisen hiihtotavan sukset, jotka toimivat vakaasti myös luisteluhiihdossa. Saatavana vain Intersportista!

59,90 (79,90)

Fischer Sprint Crown sukset

Kehitetty lasten ja nuorten hiihtoharrastuksen ehdoilla. Suksien mekaaninen pitopohja ei tarvitse pitovoitelua ja toimii erinomaisesti kaikilla keleillä. Pito on varma, joten hiihto on helppoa ja nautittavaa. Sukset, joilla lapset oppivat nopeasti oikean hiihtotekniikan.

59,90 (79,90)

Fischer RSC Zero 10 sukset Jr

Uutuus junioreille. Fischer tuo markkinoille junioreiden huippusukset, jotka toimivat laajalla kelialueella ilman pitovoitelua. Fischer RSC Zero -sukset ovat erityisesti nuorten ja lasten tarpeita huomioiden suunnitellut sukset. Helpot hiihtää ja todella hyvin luistavat.

119,- (149,-)

Salomon Equipe 8X Skate sukset Jr

Junioreiden luistelusukset. Densolite 1000 -ydin, skating-jalkavuus ja sivuleikkaus takaavat suksien hiihdettävyyden ja tukevuuden. G4-pohja on laadukas ja voideltava, pohja on huokoinen ja voide pysyy hyvin, jolloin suksien luisto pysyy optimaalisena. Saatavana vain Intersportista!

99,90 (129,-)

Atomic Ski Tiger sukset + siteet

Kevyet juniorin sukset, joilla on mukava aloitella hiihtouraa. Leveämmillä suksilla lapsi pysyy helpommin pystyssä.

79,- (135,-)

Fischer XJ Sprint hiihtokengät Jr

Korkealaatuiset lasten ja nuorten hiihtokengät. Uusi T4 Junior -pohja tukee jalan oikeaa ja luonnollista rullaavuutta ja helpottaa hiihtoa. Tukeva kantaosa ja neopren-iltti takaavat parhaat hiihtolenkit. 64,90 (79,90) Koot: 25-40.

Fischer Snowstar Yellow hiihtokengät Jr

Lasten lämpimät ja mukavat Thinsulatevuoratut hiihtokengät. Helppokäyttöinen tarrakiinnitys mahdollistaa helpon pukemisen. 64,90 (79,90) Koot: 25-33.

TECNOpro Active Pro hiihtokengät Jr

Lasten ja nuorten helposti puettavat ja lämpimät hiihtokengät. SNS Profil -pohja. Koot: 1-6, 9-13. Saatavana vain Intersportista!

59,90 (69,90)

Salomon Combi hiihtokengät Jr

TECNOpro Spark hiihtokengät Jr

Combikengät junioreille luistelu- ja perinteisen hiihtoon. SNS Pilot 2 Sport -pohja. Juniorlesti ja jousto antavat jalkineelle yhdessä pikanauhoituksen kanssa hyvän istuvuuden. Koot: 1-7,5. 99,90 (119,-)

Lasten lämpimät ja helposti puettavat hiihtokengät tarrakiinnityksellä. SNS-pohja. Koot: 1-6, 9-13. Saatavana vain Intersportista!

59,90 (69,90)

M a a sto h i i h to k u va sto

|

13


Voitele oikein Jussin ohjeilla Lisätietoja, ohjeita ja videoita löytyy myös netistä: www.startskiwax.com/fi/suksivoiteet/voiteluinfo/ ja www.intersport.fi/fi/artikkelit/maastohiihto/

Suksien oikea valinta ja voitelu on helppoa, kertoo suksi- ja voitelumestari Juha Sirparanta. Jussi on lukuisissa kotimaisissa ja ulkomaisissa arvokilpailuissa vuosia kiertänyt hiihdon ja voitelun ammattilainen. Onnistuneen ja miellyttävän hiihtokokemuksen perusta on oikein tehty suksien valinta. Suksien hankinnassa kannattaa aina luottaa ammattiliikkeeseen ja asiantuntevaan myyjään. Toimivan suksiparin testaaminen on varsin helppoa, varsinkin perinteisen suksen osalta, kunhan vain muistaa yksinkertaiset perusasiat suksien valinnassa.

Perinteisen suksen valinta Perinteisen suksen osalta suksen pituus valitaan noin 25 cm omaa pituutta pidemmäksi. Eli noin 180 cm hiihtäjä voi valita suksen pituuden noin 200 - 205 cm välillä. Mitta ei kuitenkaan sanele tarkasti oikeaa suksea, vaan myös suksien jäykkyyden tulee olla sopiva. Sopiva jäykkyys on helppo todeta vanhalla keinolla eli lapputestillä. Siinä sukset asetetaan tasaiselle alustalle ja hiihtäjä asettuu seisomaan tasaisesti molemmille suksille kengän kärjet tasapainokohdan tasalle. Alustan ja pohjan väliin laitetaan kopiopaperi. Paperia liikutetaan eteenpäin kunnes se ottaa kiinni ja laitetaan merkki sukseen esimerkiksi tussilla. Tämä kohta on voidepesän etumerkki. Tämän jälkeen liikutetaan paperia taaksepäin kunnes se

pysähtyy ja merkitään tämä kohta sukseen tussilla. Paperin tulisi liikkua ainakin kengän puoliväliin, mieluummin kengän kannan tasalle. Sitten siirretään paperi kengän kohdalle ja hiihtäjä siirtää painon yhdelle jalalle. Kun kyse on harrastajan suksesta, paperin tulisi ottaa kiinni, mutta kilpasuksessa paperi voi vielä liikkua. Paperin tulee viimeistään ottaa kiinni kun hiihtäjä nousee seisomaan päkiälle matkien hiihtopotkun rullausta.

Luistelusuksen valinta Luistelusuksen valinta onnistuu aina parhaiten asiantuntevan myyjän avulla. Yleensä valinnassa käytetään erilaisia tarkoitukseen valmistettuja mittareita tai laitteita. Toki harrastelijan luistelusuksen voi myös valita samalla menetelmällä kuin perinteisen suksenkin, mutta painon ollessa yhdellä jalalla tulee lapun liikkua reilusti eteenpäin ja kantapään taakse, eikä paperi myöskään saa ottaa kiinni päkiälle noustessa. Voiteluvapaat sukset ovat asia erikseen. Ne voivat olla löysempiä kuin voideltavat sukset, koska pito perustuu pinta-alaan. Jos kuitenkin haluaa suksen luistavan hieman paremmin, jäykkyys tulee aina testata samalla tavalla kuin normaalissa perinteisen suksessa.

Pohjustus- ja kelivoitelu Onnistuneen hiihtokokemuksen takaa suksien oikea peruskäsittely. Tämän voi myös jättää ammattimaisen suksihuollon tehtäväksi, hyviä suksihuoltoja löytyy asiantuntevista urheiluliikkeistä. Liukupinnat pohjustetaan kuumavoiteluna, jolloin pohjaan imeytetään pohjustustai pehmeää luistovoidetta 2-4 kertaa ja välillä siklataan jäähtynyt voide pois. Näin

M a a sto h i i h to k u va sto

|

14

saadaan pohjasta mahdolliset likahiukkaset poistettua ja pohjaan jää vain puhdasta voidetta. Kelivoitelu voidaan tehdä tämän jälkeen. Kelivoitelu tehdään vastaavalla tavalla kuin edellä mainittu pohjustus. Tärkeää on siklata ylimääräinen voide pois ja harjata pohja huolellisesti. Pitovoitelu aloitetaan karhentamalla pohja santapaperilla, hyvä karkeus on noin 100. Karhennuksen jälkeen pohja puhdistetaan irtopölystä ja pohjaan voidaan laittaa pitovoide. Suositus on laittaa ensin ohuesti pohjavoidetta ja sen jälkeen noin 3-5 kerrosta kelivoidetta ja tasoittaa aina joka kerroksen välissä korkilla.

Pitoteippi ja pikavoiteet Helppo ja kätevä tapa tehdä pitovoitelu on pitoteippi. Pitoteippi asennetaan pitoalueelle noin 5 cm lyhyemmälle matkalle molemmista päistä kuin on suksen voidepesä. Helppo pitovoitelu onnistuu myös nestemäisillä pikavoiteilla, kunhan niitä laitetaan useampi kerros takaamaan riittävä voidepaksuus. Pikaluistovoiteita voidaan käyttää helppoina vaihtoehtoina luistopinnoille; pikavoide levitetään pullossa olevan sienen avulla luistopinnoille, annetaan kuivahtaa ja ylimääräinen voide harjataan pois liinalla tai harjalla. Voiteluvapaat sukset kannattaa aina käsitellä jäätymisenestoaineella, joka samalla toimii myös luistovoiteena. Onnistuneita hiihtoretkiä toivoo Juha Sirparanta


Voiteet ja tarvikkeet kaikille keleille Start Easy pikavoiteet

Tuotteet ovat turvallisia ja helppoja käyttää. Nestemäisissä Easytuotteissa on turvakorkit sekä monikerrospullo, jossa voiteet säilyvät käyttökelpoisina pitkään. Nestemäiset Easypikavoiteet levitetään sukseen pullossa olevan sienen avulla. Pikapitoja ja pikaluistoja on saatavana kahdelle eri kelialueelle.

Start Easy pikaluisto tai pikapito 10,90 (13,90)

Start Tool Box

Paketti sisältää Combiharjan (nylon/messinki), divikorkin, acrylsiklin, olas-siklin sekä Easy Cleaner -voiteenpoistoliinoja 5 kpl.

29,90 (39,90)

Intersport juomapullovyö 19,90

Peltonen Rex 739 suksi- ja sauvapidike 4,90 (5,90) TECNOpro voitelurauta

Tasaisen lämpötilan ansiosta voitelu on helppoa. Teho 850 W. Saatavana vain Intersportista!

29,90

Fischer Skicase Jr Lasten suksipussi taskulla. Pituus 155 cm.

19,90

Intersport XC kahden parin suksipussi 19,90 M a a sto h i i h to k u va sto

|

15


Valikoimissamme voi olla kauppakohtaisia eroja.

Halti Kunto hiihtotakki miehille tai naisille

Performance sarjan softshell-takki. Kiristettävä helma ja hihansuut. Kaksi vetoketjullista ala- ja rintataskua. Mitoitukseltaan hiukan väljempi kuin Race-sarjan tuotteet. Takana lycrapalat lisäämässä hengittävyyttä selän molemmin puolin.

129,(169,-)

Halti Kunto hiihtohousut miehille tai naisille

Performance-sarjan softshell-housut ja pari Kunto-takille. Irrotettavat henkselit. Lyhyet vetoketjut lahkeensuissa. Vyötäröllä kiristysmahdollisuus. Heijastavat printit. Vetoketjullinen avaintasku sisäpuolella. Takana lycraa lisäämässä hengittävyyttä. Mitoitukseltaan hiukan väljempi kuin Race-sarjan tuotteet.

99,90 (129,-)

Katso kaupat: www.intersport.fi

Maastohiihtokuvasto 2013-14  

Hiihtokauden avaus Intersporteissa! Tutustu kauden uutuuksiin.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you