Page 1

AMPA IES BELLVITGE

MEMORIA CURS 2009/2010

INDEX

Pàg.

1. L’AMPA a Internet ....................................................................

1

2. Activitats Extraescolars ............................................................

2

2.1.Esportives 2.2.Altres activitats 3. Activitats organitzades i/o promogudes per l’AMPA ................

2

3.1. Xerrades 4. Activitats Generals: Festes i Celebracions ...............................

3

4.1.Diada de Sant Jordi ............................................................ 4.2.Activitats de Fi de curs ....................................................... 5. Altres Activitats de la nostra AMPA ..........................................

4

5.1.Participació al PAEF 5.2.Socialització de llibres de text 5.3.Consell Verd 5.4.Col·laboració econòmica 6. Reflexions ................................................................................

5


1. L’AMPA a internet Per millorar la comunicació de l’AMPA amb les famílies vàrem crear un bloc (http://ampaiesbellvitge1.blogspot.com), on es publica puntualment tota l’activitat de l’AMPA així com notícies relacionades amb l’educació, i on poden incloure els seus comentaris. Aquest bloc està enllaçat amb la web de l’institut i viceversa.

Per a contactar amb la nostra associació també està disponible un correu electrònic ( ampaiesbellvitge2@gmail.com) i un perfil i una pàgina al facebook.

Al mateix facebook, hem creat un grup anomenat “Agenda Jove”, on pengem activitats generalment del barri però també de la ciutat i que poden resultar interessants als joves i les seves famílies, procurant que siguin gratuïtes o de baix cost.

2


Trobem molt útil aquestes eines perquè afavoreixen la interacció amb els joves en major mesura, i amb pares i mares, inclòs amb veïns i entitats del barri.

2. Activitats Extraescolars Aquest curs hem posat especial interès en les activitats extraescolars. Considerem que a més de futbol i bàsquet, els joves havien de tenir més opcions lúdiques. És per això que a través de l'empresa Kampi Ki Pugui, vam posar en marxa tot un projecte consistent en unes primeres enquestes als nois/es per conèixer les seves preferències i inquietuds. Després de fer el buidatge de les mateixes, es va preparar la prescripció amb les activitats més demandades (dansa, teatre, guitarra, tecnoart, imatge digital, dibuix, graffiti i còmic) . Al mes de maig, durant la matriculació per al curs 2010-2011 vam lliurar la informació per tal que els/les alumnes puguin fer la prescripció i la posterior matrícula al setembre. 2.1. Activitats esportives: Les activitats extraescolars esportives, estan coordinades per l’Associació Esportiva del l’institut i amb l’interès de fomentar l’esport entre els joves. Aquests curs comptaren amb un equip de futbol sala i un altre de bàsquet, que durant l’any participen a la lliga comarcal de Barcelona, amb equips d’altres instituts, així con una lliga interna. L’equip de futbol va participar a la celebració del Dia de l’AMPA de la qual parlem al punt 5.1. L’AMPA col·labora econòmicament per sufragar els costos de les equipacions i material divers dels dos equips. 2.2. Altres Activitats Aeròbic per a mares.

3. Activitats organitzades i/o promogudes per l’AMPA 3.1. Xerrades Juntament amb l’Institut Joan Miró, vam oferir a les famílies una xerrada a càrrec dels Mossos d’Esquadra sobre “Internet Segura” i de la que fem una valoració prou negativa, tan sols 7 famílies del nostre institut van assistir-hi, creiem que si l’haguéssim fet al nostre centre, pot ser haurien estat més les famílies participants.

3


4. Activitats Generals: Festes i Celebracions 4.1. Diada de Sant Jordi Com altres anys des de l’AMPA, al mes d’abril vam presentar les bases per al concurs de poesia i els alumnes ho van treballar a classe amb els seus tutors. El jurat, format per pares i professors va triar els millors escrits que van ser obsequiats amb un llibre i una rosa que es van lliurar a l’hora del pati (i que l’AMPA va subvencionar), al saló d’actes del Centre Cultural Bellvitge, on també es van escoltar diferents lectures en veu de varis alumnes i un professor, en homenatge a Miguel Hernández. Els membres del Consell Verd vam plantar una paradeta de llibres usats donats per tot aquell que va voler participar i és van vendre a preus simbòlics (des de 0’50 fins a 2 euros), diners destinats a futurs actes del Consell.

Vam plantejar als alumnes de 4r d’ESO que podien aprofitar la Diada i vendre roses per recaptar diners per al viatge de fi de cicle, i els va agradar la idea. Vam comprar a l’Associació de Veïns 125 roses, de les quals 60 las va comprar l’institut per lliurar als guanyadors del concurs i la resta les van vendre amb molt d’èxit. 4


5. Altres activitats de la nostra AMPA Junt amb les activitats relacionades, hem realitzat altres tasques de gestió i participació, així com oferir la nostra col·laboració en totes les qüestions i ocasions que se'ns ha requerit per part de qualsevol membre i organització de la Comunitat Educativa. 5.1. Participació al PAEF Un curs més hem participat al Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF), junt amb la resta de escoles i instituts del barri, on vam tractar, entre d’altres, el nou calendari escolar especialment la setmana blanca de febrer. El dia 14 de maig, tots els centres d’Educació Obligatòria del barri vam celebrar el Dia de l’AMPA, temps i espai per compartir, on les diferents AMPA vam aportar els nostres grups de dansa i/o futbol, a l’hora que en una taula rodona exposàvem i debatíem el tema tractat durant el curs: El nou Calendari Escolar. 5.2. Socialització de llibres de text Vàrem participar amb l’Institut, un any més, a la socialització de llibres de text de l’ESO. Aquest curs no es van reutilitzar els llibres de les matèries instrumentals perquè el centre va optar per la seva digitalització amb la intenció de, progressivament, incorporar la resta, sumant-s’hi així al projecte educat 1x1. 5.3. Consell Verd Ens hem afegit al Consell Verd que hi ha a l’institut, també format per 1 o 2 alumnes de cada curs i dos professors/es. Aquí és treballa per la sostenibilitat i el mediambient, cosa que va portar al nostre Institut a rebre el distintiu d’Escola Verda que vam penjar a la façana i plantàrem dues alzines, tot dintre d’un petit acte que va ser notícia a la TV de L’H (3 de desembre de 2009). El dia 29 de gener vam recaptar fons (donatiu d’1 €) amb motiu del terratrèmol a Haití i que és va enviar a la Creu Roja.

5


5.4. Col·laboració econòmica Per als alumnes de Francès: 19,- per alumne, un total de 740’50,- amb els que varen visitar el Théâtre Orange i gaudir d’una passejada en vaixell. Per als alumnes de Batxillerat: 48,- per alumne, un total de 1.250,- per l’estada a Berlín com a comiat de fi de curs. Amb aquests diners van sufragar la despesa del desplaçament (anada i tornada) de l’aeroport al hotel i el transport públic per als desplaçaments a la ciutat. A més, disfrutaren d’una passejada en vaixell. Per als alumnes de 4t d’ESO: Un total de 966,- per desplaçaments per la ciutat amb transport públic i vaporetto per visitar dues illes. 6. Reflexions L'objectiu en el proper any és millorar la imatge de l'AMPA per al col·lectiu de pares i de professors, treballant conjuntament ambdues directives i el claustre de professors en general, i aconseguir una comunicació plena entre tota la comunitat educativa. Els professors són el vincle principal i més directe amb els pares dels alumnes, i la informació que transmetin de l'AMPA és essencial per al nostre funcionament.

6

Memòria 2009-2010  

Memòria del curs 2009-2010 de l'AMPA del Institut Bellvitge