__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Kuva: Laura Mainiemi

Vantaan ilmoitusliite

VANTAAN

7

s.

U US I KUVA

AVIAPOLIS

STUDIOS -HANKE lähti liikkeelle Mikko Leppilammen aloitteesta. Valmistuessaan se nostaa Vantaan Suomen mediapääkaupungiksi. SIVU 2

Vantaankoski on Vantaan piilaakso s. 8

Kaupungit muuttuvat ihmisten mukana s. 15

Lehti ilmestyy Kauppalehden yhteydessä 2.6.2016.

INPRESS ©


Vantaan ilmoitusliite

»

MEDIA

VAHVAN KASVUN VANTAA Vantaan kaupunki panosti viime vuonna valmistuneeseen Kehärataan ja Kehä III:n parantamiseen satoja miljoonia euroja. Panostuksen tiedettiin tuovan kasvua, mutta sen nopeus ja voimakkuus yllättivät. Asukasmäärä kasvaa huimasti, nostokurkien tiheys radan varrella on ennätyksellinen.

Tapani Mäkinen ja muut hankkeen taustavaikuttajat saivat julkaisutilaisuudessa ylleen uudet hienot Aviapolis Studios -pilottitakit.

Erityisesti Vantaalla on lisätty pienten ja kohtuuhintaisten asuntojen osuutta. Tavoittelemme nuoria, työikäisiä ihmisiä, joille sujuvat liikenneyhteytemme ovat arvo. Arvo tuottaa ruuhkavapaata aikaa, aikaa harrastamiselle, perheelle ja työlle. Vantaan Aviapolis on vuosia ollut suosituimpia yritysten sijoittumispaikkoja Suomessa. Aviapoliksen kasvu jatkuu ja tässä lehdessä kerrotaan siitä, kuinka luovat alat keskittyvät sinne. Tervetullutta elinkeinorakenteen laajenemista.

VANTAA VISIOI AVIAPOLIKSESTA vuorokauden ympäri elävää lentokenttäkaupunkia. Kahden vuoden kuluttua toimintansa aloittava Aviapolis Studios täydentää kuvaa ja nostaa alueen identiteetin uudelle tasolle.

Viihde- ja media-alan keskus parhaalle

Aivan Aviapoliksen viereen nousee Vantaan uusi menestystarina, Vehkalan yritysalue. Juna pysähtyy jo siellä. Pysähdy sinäkin! Par­haillaan on käynnissä pienteollisuustonttien haku. Tilaa on myös suuremmalle tuotannolle. Ja tietenkin sujuvassa liikenteen solmukohdassa.

PAIKALLE

Uusien alueiden lisäksi vahvistamme vanhojen keskustojen vetovoimaa. Tikkurila on hyvä esimerkki asuntojen ja työpaikkojen tasapainoisesta rakentamisesta. Asukasmäärän lisääminen rakentamisen tehokkuutta nostamalla tuo kaupoille tarvittavaa ostovoimaa.

H

Fazerin vierailukeskuksen rakentaminen on esimerkki siitä, kuinka Vantaalle juurtunut yritys monipuolistaa tarjontaansa. Perustuotannon lisäksi tehdas voi olla myös matkailuelämys.

Lisätietoja julkaisusta:

Kuva: Vantaan kaupunki

Hae oman yrityksesi elämysten paikka Vantaalta. Tarjoamme joustavat sijoittumispalvelut.

Kari Nenonen Kaupunginjohtaja

Teksti: Pasi Salmela Kuvat: Laura Mainiemi

Idean isä Mikko Leppilampi toimii myös Aviapolis Studios Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

4

ELSINKI-VANTAAN lentoaseman läheisyyteen rakennettavasta Aviapolis Studiosta tulee monimuotoinen viihde- ja media-alan keskus, joka vastaa muun muassa suorien tv-tuotantojen, peliteollisuuden sekä yleisötapahtumien tuotanto- ja toimitilatarpeisiin. – Harvassa Euroopan kaupungissa on mahdollista rakentaa vastaavaa kokonaisuutta näin hyvien liikenneyhteyksien varrelle, Aviapolis Studios Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leppilampi sanoo. Aviapolis Studioiden suunnittelutyö on täydessä käynnissä, ja rakentaminen alkaa keväällä 2017. Toimintansa noin 16 000 neliömetrin toimistotilat ja n. 5 000 neliömetrin venuen kattava keskus aloittaa vaiheittain vuoden 2018 aikana. Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen mukaan Aviapolis Studios vahvistaa kehitystä, jota Vantaan kaupunki toteuttaa mm. kaavoittamalla alueelle asuntoja noin 20 000 ihmiselle. – Aviapoliksesta tulee ympäri vuorokauden elävä lentokenttäkaupunki, jossa järjestetään tapahtumia, klubimusiikki soi ja tandoori-kana tuoksuu, Mäkinen visioi.

Aviapoliksen juna-aseman ympäristön maa-alueet omistavan LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti AlaHeikkilä näkee studioiden sijoittumisen Aviapolikseen erinomaisena asiana. – Kehitämme alueesta merkittävää ja uudenlaista kaupunginosaa, jossa yhdistyvät työ, asuminen ja vapaa-aika erinomaisiin liikenneyhteyksiin sekä kotimaahan että kansainvälisesti. Aviapolis Studios täydentää loistavasti ajatustamme ”parempaa työtä, parempaa vapaa-aikaa sekä kansainvälisyyttä”, Ala-Heikkilä sanoo. MIKKO LEPPILAMMEN MUKAAN idea Avia­ polis Studiosta syntyi vastauksena suomalaisen viihdealan haasteisiin. Esimerkiksi tv-tuotannot toteutetaan yhä useammin liveyleisön edessä. Tällaisia ovat viime vuosien yleisömenestykset kuten Putous, Posse ja Tanssii tähtien kanssa. – Lukuun ottamatta Turun Logomoa, olemassa olevat tilat eivät enää vastaa modernin television ja viihteen tarpeita. Tulevaisuudessa tällaisia tiloja tarvitaan yhä enemmän.

mielipidettä Aviapolis Studiosta Kuva: Samuli Pulkkinen

Kuva: Jussi Ratilainen

Kari Laakso, liiketoimintajohtaja, Nelonen Media: ”Moderni, tulevaisuuden televisio tarvitsee paikan nimeltä Aviapolis Studios”.

Miki Kuusi, perustaja, Slush, Wolt: ”Slushin kanssa näki, miten vähän toimivia isoja tapahtumatiloja on. Mahtava nähdä, että Aviapolis Studios – hanke toteutuu.”

Viestintäjohtaja Päivi Rainio, paivi.h.rainio@vantaa.fi

InPress on Conny Unéusin vuonna 1984 perustama kansainvälinen mediatalo, joka toteuttaa asiakkaidensa toimeksiannosta sanoma- ja asiakaslehtiä. Projekti­päällikkö: Johan Lithén . Toimitus: Nystig Oy / Pasi Salmela . Graafinen ulkoasu: Tove Engström . Lisätietoja erikoisliitteistä Kauppalehdessä: Johan Lithen, p. 040 5024 943, johan.lithen@inpress.fi www.inpress.fi Intelligent kommunikation sedan 1984.

Intelligent kommunikation sedan 1984.

Intelligent kommunikation sedan 1984.

2

Eerika Vermilä, VP Domestic Content, MTV Oy ”Aviapolis Studios on suomalaisen tv-viihteen tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeä hanke.”

Aleksi Bardy, professori, Elokuva- ja televisiotuontanto, Aalto yliopisto ”Aalto yliopiston tuleva mediakeskus kaipaa juuri tätä. Kansainvälisen tason vaativia korkean teknologian tuotantoja ja kokeiluja.”


Vantaan ilmoitusliite

Kuvat: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Maailma aukeaa oveltasi

Aviapolis Studioiden rakennus alkaa vuoden päästä. Se otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2018 aikana.

TV-TUOTANTOJEN LISÄKSI Aviapolis Studioissa tullaan järjestämään mm. konsertteja, puhetilaisuuksia sekä pelialan tapahtumia. Esiintymistila on niin sanottu ”mid size venue”, joka kokonsa puolesta sijoittuu jonnekin rock-klubin ja jäähallin välimaastoon. Aviapolis Studios on suunniteltu siten, että tilat voidaan muuntaa niin suurille kuin pienille tapahtumille. Lisäksi tapahtumien teknisistä toteutuksista vastaavat kalustofirmat ovat suoraan telakoituneina siihen. Esimerkiksi yksi alan suurimmista yrityksistä, Bright Group on mukana hankkeessa. Hankkeen omistus- ja rahoitusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.  ■

Aviapolis Studios Tilasuunnitelma: • Venue 4 800 m2 • Aula, 1 000 m2 
 • Kahvilat ja ravintolat, 1 000 m2 • Toimistotilaa, 16 000 m2 • Varastotilat, 9 375 m2 • Parkkihalli, 10 000 m2 • Yhteensä 42 175 m2 • Lentoaseman välittömässä läheisyydessä,
Kehäradan ja Kehä III varressa, Aviapoliksen asemalla. • Junalla: Helsingin keskustaan 30 minuuttia, Tampereelle 1 tunti 40 minuuttia • Autolla: Helsingin keskustaan reilu 30 minuuttia, Hämeenlinnaan 1 tunti • Lentäen: Lontoo 3 tuntia, Abu Dhabi 8 tuntia, Kittilään 1 tunti 30 minuuttia

Tervetuloa Suomen Ilmailumuseoon

Suomen Ilmailumuseo on ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo.

Museon kokoelmissa on 80 lentokonetta sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä. Elämyspalveluiden simulaattoreissa koet lentämisen riemun, turvallisesti ilman aiempaa lentokokemusta. Tule tutustumaan ilmailun kiehtovaan maailmaan!

Karhumäentie 12, 01530 Vantaa, puh. (09) 8700 870, www.ilmailumuseo.fi

Kuva: Optiplan Oy

Maailmalla vastaavanlaisia keskuksia on useita. Tunnetuimmat sijaitsevat ”Maailman mediapääkaupungiksi” kutsutussa EteläKalifornian Burbankissa. Kuten Burbankin studioissa Aviapolis Studios -rakennuksen ympärille tulee suuri ledi-esirippu. – Burbankissa kun menet studion ohi, niin seinältä näkee mikä tuotanto siellä on käynnissä, Niin sitten aikanaan meilläkin, Leppilampi sanoo.

Mondo, Aviapolis Mondon toimistotilat rakennetaan pian lentokentän naapuriin Aviapolikseen. Nyt on oikea hetki suunnitella yrityksellesi juuri oikeanlaiset maailmanvalloitustilat. Kun toimisto on lähes lentokentällä, on arki paljon helpompaa ja nopeampaa. Edustuskelpoiset, juuri yrityksellesi räätälöidyt tilat ovat ilo ja ylpeydenaihe. Sopivaa tilaa löytyy niin pienelle kasvuyritykselle kuin jopa 2400 henkilölle. Sovi tapaaminen ja kerro meille, mitä yrityksesi tarvitsee.

Ota yhteyttä: Kristina Niemelä, p. 010 507 5257 tai kristina.niemela@ncc.fi, ncc.fi/mondo 3


Vantaan ilmoitusliite LENTOASEMA KASVAA LINNANMÄEN VERRAN Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennus vastaa Linnanmäen huvipuiston kokoista aluetta. Vuonna 2020 terminaalissa on 250 000 neliömetriä ja sinne mahtuisi 10 Eduskuntataloa. Kuva: Jari Härkönen

»

KOORDINOINTIA

14

Nordic Choice Hotels tulee Aviapolikseen. Uudessa hotellissa on 258 huonetta, jotka kasvattavat alueen hotellihuoneiden tarjontaa 14 prosenttia.

Teksti: Pasi Salmela Kuva: Laura Mainiemi & Helsinki Airport

LENTOASEMALLA TOIMIVAT yritykset vahvistavat yhteistyötään henkilöstön rekrytoinnissa. Tiedot avoimista työpaikoista ja yrityksistä kootaan samaan paikkaan.

SSP Finlandin HR-koordinaattori Eveliina Aromäki pyrkii oman työnsä ohella tekemään lentoasemaa entistäkin houkuttelevammaksi työpaikaksi.

Täältä löytyy työtä

V

4

ANTAAN KAUPUNKI, Finnair ja Finavia käynnistivät syksyllä 2015 Aviapolis Jobs -yhteishankkeen, jonka tavoitteena on edistää Aviapolis alueen houkuttelevuutta työnhakijoiden ja yritysten keskuudessa sekä luoda uudenlaista näkyvyyttä alueen yrityksille. Mukana toiminnassa ovat alusta asti olleet alueen, erityisesti lentoaseman, keskeiset työantajat ja oppilaitokset. Yhteistyön ensimmäinen näkyvä askel otettiin helmikuussa 2016, jolloin järjestettiin Jobs@Aviapolis -rekrytointitapahtuma Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Messuilla oli mukana useita kentällä toimivia yrityksiä ja organisaatioita. Tapahtumaa oli organisoimassa lentoasemalla ravintolapalveluita tuottavan SSP Finlandin HRkoordinaattori Eveliina Aromäki. – Tapahtuma oli todella suosittu. Kuu-

den tunnin aikana paikalla kävi noin 1 000 kiinnostunutta. Tilaisuus oli erinomainen tapa tavata eri toimialojen yritysten edus­ tajia ja tutustua lentoaseman työtehtäviin. SSP Finlandille tapahtuma oli hyvä keino tehdä yritystä tunnetuksi, Aromäki kertoo. LENTOASEMA-ALUEEN työntekijät työllistyvät muun muassa ilmailun, hotelli- ja ravintola-alan, myynnin ja asiakaspalvelun, tekniikan sekä turvallisuusalan tehtäviin. – Vaikka lentokentällä toimivat yritykset edustavat monenlaisia toimialoja, ja niissä työskentelee ihmisiä hyvin erilaisissa tehtävissä, lentokentän positiivinen, kansainvälinen ja hektinen vire on kuitenkin kaikille yhteinen tekijä, Aromäki sanoo. Uusin askel hankkeessa otettiin toukokuussa 2016, kun Aviapolis Jobs- työpaik-

kasivusto avattiin. Sivustolla ilmoitetaan Aviapolis-alueen avoimista työpaikoista sekä esitellään hankkeen partner-yrityksiä. – Lentoaseman työnantajista Finnair ja Finavia tunnetaan hyvin ja ne kiinnostavat työnhakijoita. Sivustolla esitellään monia muita alueen yrityksiä, joista lentoasemalle töihin haluavat potentiaaliset työntekijät voivat löytää mahdollisesti muitakin mielenkiintoisia yrityksiä ja itselleen sopivia työtehtäviä, Aromäki sanoo. Aromäen mukaan Aviapolis Jobs -hankkeen seuraavina askeleina ovat työpaikkasivuston tunnettuuden lisääminen sekä oppilaitosyhteistyön tiivistäminen. – Teemme jo nyt yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa, mutta tarkoituksena on tehdä sitä entistä koordinoiduimmin hankkeessa mukana olevien yritysten kanssa. ■

Faktaa Helsinki-Vantaan lentokenttä ja sen välitön läheisyys on Suomen nopeimmin kasvava työpaikkakeskittymä. Aviapolikseen on keskittynyt monia yrityksiä, joiden liiketoiminta liittyy hyviin kansainvälisiin yhteyksiin tai tukee niitä.


Vantaan ilmoitusliite

TEE KOTI LEINELÄÄN Visualisointi

MUUTTOVALMIS

AS. OY VANTAAN PRIMAVERA

Vantaan Primavera Leinelä

C60 C65 C70 C75

Primavera 3 | lemminkainen.fi/primavera

Parveke

Asunto Oy Vantaan Primavera sijaitsee uudella ja värikkäällä Leinelän alueella. Lähimmälle juna-asemalle Kehäradan varteen on vain muutaman minuutin kävelymatka ja alue kehittyy edelleen, kun viereiseen kortteliin rakennetaan mm. tori ja ruokakauppa. Huoneistojen varustelu vastaa nykyajan vaatimuksiin, vakiona on mm. parvekelasitukset ja astianpesukone. Juuri valmistuneisiin asuntoihin voit muuttaa vaikka heti! Energialuokka C2013. Alla esimerkkihuoneistoja.

SOVI OMA ESITTELY, P. 0800 95005

tyyppi 2h+kt+s 2h+k+s 3h+kt+s 4-5h+kt+s

m2 52,0 59,0 69,0 114,0

mh. € 87 110 75 250 57 820 116 080

vh. € 235 830 243 990 255 160 442 120

2.KRS 3.KRS 4.KRS 5.KRS

MH

OH

h=1200

MH

L

PA

SK

KT

JK

APK

krs 5 2 2 3

LTO

MU

77,0 m2 | 3H+KT+S

KPH

S

Mh. alk. 91 500 €, vh. alk. 311 720 €

ET WC

3H+KT+S 77.0 m2

TUTUSTU ASUNTOIHIMME: lemminkainen.fi/asunnot Lemminkäinen Talo Oy, Salmisaarenaukio 2, PL 169, 00181 Helsinki Asuntomyynti: puh. 0800 95005 (maksuton), asuntomyynti.helsinki@lemminkainen.com

C

B

A

ARKKITEHTITOIMISTO BRUNOW & MAUNULA OY

1m

PÄLKÄNEENTIE 19 B

00510 HELSINKI

5m

PUH. 020752 7353 ark@brunowmaunula.fi www.brunowmaunula.fi

OLE FIKSU. PYSY LÄHELLÄ. TEE BISNESTÄ. AVIAPOLIS - LOISTAVA ALUE. YRITTÄMISEEN JA ASUMISEEN. LENTOKENTÄN YMPÄRILLÄ. Ota yhteyttä: jose.valanta@vantaa.fi arja.lukin@vantaa.fi

5


Vantaan ilmoitusliite

VEHKALASSA ON TILAA ISOSTI Vehkalan yritysalue on avautunut. Parhaillaan on haettavana pienteollisuustontteja, mutta tilaa on isommallekin yrittämiselle. Vehkalaa kaavoitetaan yritysten tarpeiden mukaan.

O

dotamme Vehkalaan erilaisia

suunnittelu-, palvelu- ja tuotantoyrityksiä. Luomme yrittäjille sijoittumispalvelut, jossa kohtaavat vantaalainen joustavuus ja kaavoituksen ketteryys, lupaa kaupunginjohtaja Kari Nenonen. Sijainniltaan Vehkala on unelma yrityksille. Sinne on lyhyt matka ja helppo tulla. Lentoasema on muutaman minuutin junamatkan päässä, satamaan kulkee nykyään vähemmän ruuhkainen, parannettu osa Kehä kolmosta ja pohjoiseen sekä etelään pääsee Hämeenlinnanväylää pitkin. – Yksi kilpailuetu yrityksille on työntekijöiden saatavuus ja joustava työmatka. Vantaa ja Vehkala tukevat yrityksiä näissä hyvin, toteaa Nenonen. Vantaa on 15 minuutin kaupunki. Kaikki palvelut, keskukset ja Helsinkikin ovat vartin matkan päässä. Meillä on myös ne seudullisesti edulliset asunnot, joten työmatka voi olla vain muutamien minuuttien pituinen. Vantaalla on vahva perinne teollisuuden ja kaupan paikkana. Aviapolis ja Vantaankoski ovat jo parinkymmenen vuoden ajan muuttaneet Vantaata monipuoliseksi yritysympäristöksi, elinkeinorakenteeltaan kestäväksi. Vehkalan alueella tätä kirjoa on mahdollisuus laajentaa.

Vantaa on usein mainittu yritysmyönteisenä kaupunkina. Sitä on vahvistettu kouluttamalla kaupungin keskeisiä työntekijöitä näkemään eri palvelut yrittäjän näkökulmasta. – Jos yrityksesi tarvitsee tilaa ja osaajia, hyvät yhteydet kansainvälisesti taiVANTAA seudullisesti millä tahansa kulkumuodolla, Vehkala on paikkanne. Olette tervetulleita haastamaan palvelukykymme, kannustaa kaupunginjohtaja Kari Nenonen myös omaa organisaatiotaan. LONTOO

HAMPURI HAMBURG

LONDON

PARIISI

PARIS

CHICAGO

NEW YORK

”Yksi kilpailuetu yrityksille on työntekijöiden saatavuus ja joustava työmatka.”

MÜNCHEN

MADRID

ROOMA

ROM

PEKING

TOKIO

TOKYO

SHANGHAI

MIAMI

HONG KONG DELHI

Kari Nenonen

BANGKOK

VEHKALASSA NYT Myynnissä seitsemän pienteollisuustonttia kooltaan 2 500–7 000 neliötä. Hakuaika päättyy 20.6.2016.

SINGAPORE

Vehkalaan mahtuu jopa 10 000 työpaikkaa. Vehkalan asemalta pääsee junalla 9 minuutissa lentoasemalle ja 24 minuutissa Helsingin keskustaan. Lentoasema

Lisätietoja: tonttipäällikkö Armi Vähä-Piikkiö p. (09) 839 24253, sähköposti: armi.vaha-piikkio@vantaa.fi tonttiasiamies Jari Sainio p. (09) 8392 2762, sähköposti: jari.sainio@vantaa.fi vantaa.fi/yritystontit

Flygplatsen

Vehkala

VANTAA

Veckal

Vantaankoski Vandaforsen

LONTOO

LONDON

PARIISI

PARIS

CHICAGO NEW YORK

MADRID

HAMPURI

HAMBURG

Kehä III

MÜNCHEN

Ring III

ROOMA

ROM

PEKING

TOKIO

TOKYO

SHANGHAI

MIAMI

HONG KONG DELHI

BANGKOK

• Helsinki / Helsingfors 24 min • Lentoasema / Flygplatsen 9 / 11 min

SINGAPORE

Vantaalla mikään ei ole kaukana. Kehärata vie lentokentälle ja tuo sieltä kaupunkiin. Lähes kaikki on vartin matkan päässä. Tätä jos mitä voi kutsua elämisen ja yrittämisen vapaudeksi. Lentoasema Flygplatsen

6

Vehkala Veckal

Vantaankoski Vandaforsen

Kehä III Ring III

www.vantaa.fi


Vantaan ilmoitusliite

»

UUSI KUVA

Teksti: Pasi Salmela Kuva: Vantaan Kaupunki

Hyvästä vireestä on näyttöä Jos Vantaasta olisi tehty muotokuva 20 vuotta sitten ja sitä verrattaisiin tämän päivän kuvaan, mukaan olisi tullut monia uusia elementtejä. Vantaan kasvu on tällä hetkellä voimakkaampaa kuin sitten 1980-luvun. Väestömäärä lisääntyy maan sisäisen muuton ansiosta.

JOSE VALANTA tarttui Vantaan elinkeinojohtajan toimeen kolmisen vuotta sitten. Aika oli kovaa. Yritysten investoinnit olivat jäässä, mikään eikä kukaan liikkunut. Nyt Valanta sanoo jonkin muuttuneen. – Hyvä vire ei ole enää positiivista ajattelua tai pelkkä hyvä fiilis. Yritykset tekevät sijoittumispäätöksiä, tonttikauppa on lähtenyt liikkeelle, ja yksityissektorin työpaikkojen määrä on lisääntynyt, Valanta luettelee. Vantaa on tunnettu vahvana vähittäiskau-

pan keskuksena, nyt kuvaan on astumassa myös osaamisintensiiviset alat. Eniten kuvaa on muokannut Aviapoliksen alue, jonne on syntynyt 70 prosenttia kaikista Vantaan uusista työpaikoista. Kehä III:n parantaminen oli yksi Vantaan suurimmista investoinneista pitkään aikaan. Jo nyt näyttää siltä, että panostukset tulevaisuuteen kannattivat. Uudistunut Kehä III ja Kehärata paransivat Vantaan saavutettavuutta entisestään.  ■

www.vav.fi

srv.fi/pressi

7


Vantaan ilmoitusliite

240 »

HELMI

VOIT MYÖS RENTOUTUA Vantaankoski (Vandaforsen) on kulttuurihisto­ riallisesti merkittävä koski Vantaanjoessa. Koskella on pituutta 240 metriä ja pudotuskorkeutta 5 metriä.

Muun muassa Kuninkaan Lohet tarjoaa tekemistä ja elämyksiä Vantaankoskella! Tutustu videolla: www.vantaakanava.fi

Teksti: Pasi Salmela Kuva: SRV

KOSKI KUOHUU VANTAANKOSKI kehittyy huimaa vauhtia. Kehärata antoi sykäyksen, joka kaksinkertaistaa alueen ja ympäristön työpaikkaluvut.

V

ANTAANKOSKEN JA lähiympäristön yritykset, oppilaitokset ja julkiset yhteisöt muodostavat monimuotoisen ekosysteemin. Alueeella on useita alansa huippuyrityksiä, jotka edustavat muun muassa energiantuotantoa, mittaus- ja ympäristöteknologiaa, media-alaa, it-palveluita, logistiikkaa sekä konsultointia. Näistä syistä Vantaankoskea voi hyvällä omatunnolla kutsua Vantaan piilaaksoksi. Vantaankoski on kehittymässä tulevaisuuden yrityskampukseksi, jossa syntyy suomalaisen huipputeknologian kirkkaimpia helmiä.  ■

RIINA KIRMANEN, VAISALA

ne n

@ 2016 Thermo Fisher Scientific Inc. All rights reserved.

: Tomi Parkko

8

va Ku

”Vaisala tuli tänne jo vuonna 1954. Vilho Väisälän mielestä alue oli tilava ja sopiva, eikä siellä ollut säähavaintoja haittaavaa puustoa. Myös matka Seutulan kentälle oli lyhyt, siksi paikka sopi täydellisesti yrityksen liiketoiminnalle. Mielipiteemme ei ole muuttunut vuosikymmenien aikana. Alueen yrityksillä on hyvät ja toimivat suhteet, jotka edistävät niiden liiketoimintaa. Vantaan toimipiste on suurin tuotantolaitoksemme. Täällä työskentelee vajaa tuhat ihmistä.”

huipputekniikkaa Thermo Fisher Scientific on maailman johtava tutkimuspalveluiden toimittaja. Autamme asiakkaitamme tekemään biotieteiden ja –teknologian tutkimusta, ratkaisemaan monitahoisia analyyttisia haasteita, parantamaan potilasdiagnostiikkaa ja kasvattamaan laboratoriotuottavuutta. Olemme ylpeitä voidessamme auttaa asiakkaitamme tekemään maailmasta terveemmän, puhtaamman ja turvallisemman.

huippuosaamista • lisätietoja thermofisher.com | 010 329 200


Vantaan ilmoitusliite UUSI VANTAANKOSKI -KILPAILU

DIGILOIKKAAJAT ÄLYLATTIALLA

L Arkkitehdit Oy:n johtama työryhmä voitti Uusi Vantaankoski -ideakilpailun. Voittoisa Futurama-ehdotus purkaa ennakkoluulottomasti työn, vapaa-ajan, kodin ja työpaikan raja-aitoja.

Tulevaisuuden high-tech –osaajat ovat jo Vantaalla! Katso, miten he käyttävät Suomen ensimmäisiä älylattioita: vantaakanava.fi/digiloikkijat-alylattialla.

Kuva: L Arkkitehdit Oy

Kuva: Sakari Manninen

Ku va : la isa Va

U

YOSHITAKA KOTERA, MURATA ”Vantaankoskella on useita mielenkiintoisia high-tech -yrityksiä, jotka ovat Suomessa suhteellisen tuntemattomia – kuten esim. edustamani yritys. Siitä asti kun Murata osti VTI Technologyn vuonna 2012, olemme jatkaneet toimintamme kehittämistä ja uskon, että tulevaisuudessa Vantaan rooli konsernissa tulee olemaan vielä nykyistäkin suurempi.”

”Muratan näkökulmasta Vantaan sijainti on sekä logistisesti että maantieteellisesti erittäin hyvä.” BILL ÖSTMAN, THERMO FISHER

Ku va : e Th

o rm

”Meillä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta mm. Vantaankosken erinomainen maantieteellinen sijainti vaikutti sijoituspäätökseen. Monet alueen yritykset ovat sidoksissa toisiinsa, ja meidänkin vaikutuksemme alueen kehitykseen on siten suuri. Esim. Vaisalalta on siirtynyt meille työntekijöitä ja päinvastoin, joten tiivis yhteistyö ja kampusmainen yritysten läheisyys on kätevää.”

Fisher Scien tifi c

Kuva: Matti Immonen

iite

Vantaan ilmoitusl

Ilmoitusliite

Tulevaisuuden

Kuva: Colourbox

eväät Turusta ja Turun seudulta

Ihosyöpien määrä on moninkertaistunut viime vuosikymmen inä. HUS:n alueen ihosyöpien sekä niiden esiasteiden diagnostiikka ja hoito on keskitetty Iho- ja allergiasairaa laan.

!

Uudet hoitomene telmät parantavat Parkinsonin tautiin sairastuneiden elämänlaatua

HUS:n ilmoitusl

iite

Osaamiskeskuksissa organisaatio perustu u potilaan oireisiin ja sairauk siin.

merkittävästi. Kiertosivu 6 talous avaa sivu 13 uusia mahdollisuuksiaHOIDAM ME YLI 500 000 IHMISTÄ . JOK A VUOSI. Sivu 6

Aki Lindén, toimitusjoh taja

HUIPPUHOITOA

Kuva: Soile Kallio

MONIPUOLISELLA TURULLA JA TURUN SEUDULLA ON PALJON ANNETTAVAA KOKO SUOMELLE.

Hyvä, paha aurink o

7h

SAVUSAUNAT

Vehkalassa kaikki on mahdollista Kehä III:sta itään ja länteen, Hämeenlinnanväylää etelään ja pohjoiseen, lento-asemalta maailmalle. MIKÄLI JOKU on sitä mieltä, että Vehkalan työpaikka-alue on logistisesti hyvässä paikassa, häntä on helppo uskoa. Kehä III:n parantamisen yhteydessä rakennettu Myllymäen eritasoliittymä toimii pääsisäänkäyntinä. Hämeenlinnanväylä rajaa aluetta idässä. Lentoasemalle on vain 10 minuutin matka. Kehäradan Vehkalan asemalla olet jo perillä. – Vehkala on sijaintinsa puolesta pääkaupunkiseudun paras työpaikka-alue, Vantaan kaavoituspäällikkö Lea Varpanen sanoo. VANTAAN KAUPUNKI omistaa Vehkalassa noin 150 hehtaaria maata. Ensimmäisen asema-kaavoitetun alueen pinta-ala on vajaat 30 hehtaaria. Sinne on kaavoitettu noin 24 tonttia, joiden lopullinen lukumäärä muotutuu alueelle sijoittuneiden toimijoiden tarpeiden mukaan. Tontit ovat jo myynnissä, ja useilla tonteilla rakentaminen voi alkaa nopealla aikataululla. – Täällä on valtavan hienot mahdollisuudet. Vehkalaan voi sijoittua oikeastaan minkälaiset yritykset tai toimijat tahansa, niin isot kuin pienet. Sijainnin lisäksi alueen vahvuus on, että täällä kaikki on mahdollista, Varpanen hymyilee. Vantaalla on Vehkalan varalle suuret suunnitelmat. Alueesta halutaan koko pääkaupunkiseudun yritysalueiden lippulaiva; toimiva, ekologinen ja viihtyisä alue, jonne sijoittuu etenkin korkeaan osaamiseen keskittynyttä tuotantoa perinteisemmän teollisuuden rinnalle. Vehkala voi parhaimmillaan laajeta jopa 10 000 työpaikan yritysalueeksi.  ■

Onko teilläkin tärkeää kerrottavaa?

lämpiävät Kuusijärvellä

Terveyskylän talo ovet ovat aina aujen ki

TUNNIN JUNA

TURUSTA HELSINKIIN

SIVU 2

”Suomi tuottaa hyviä työntekijöitä, HUStutkimusta. digitalisoi palve osaamista ja kliinistä lujaan. Lihavuustu anotolle pääse tkija Kirsi Pietil Tällaista ei vasta voi ulkoistaa.” e nyt myös netin äisen

mitä eniten en. Hän saa tehdä 10 RINTA on onnellin lohduttaa ja viihdyttää. SIVU a, JANNA HURME a, joka kosketta rakastaa. Musiikki

eet Kaupungin ihant kunniaan! s. 15 Kuva: Linda

Tammisto

Lehti jaetaan Helsingin

Sanomien liitteenä

pääkaupunkiseudulla

Unelmien koti Kivistöön. s. 6 Kuva: Folio/Jan Strandström

Onko edustamallasi yrityksellä tai organisaatiolla kerrottavaa Helsingin Sanomien lukijoille? Uskomme että korkealaatuinen ammattilaisten toteuttama insertti Kauppalehden välissä on sisältömarkkinointia parhaimmillaan.

Painonhallintata lossa.

Ku

va:

So

ile

Kuva: Olli Häkämies

Ka

llio

INPRESS

. kpl. 15.3.2015 Julkaistaan Turun kaupungin ja Turun seudun ilmoituksena 24.5.2015. yhteensä 200.000

©

JORVIN PÄIV YSTYK Julkaistaan HUS:n

sivut

8–9

SEN UUSISS A TILOIS SA ODOTU SAJAT INPRESS LYHEN EVÄT.

ilmoituksena 3.4.2016

• SIVU 10 INPRESS ©

www.inpress.com

Ottakaa yhteyttä niin tuotamme teille julkaisun, jonka sisältö puhuttelee, antaa uutta tietoa, vaikuttaa ja viihdyttää. Johan Lithén, johan.lithen@inpress.fi, 040 5024 943 • www.inpress.fi

9


Vantaan ilmoitusliite

Yhdessä tekemällä tuloksiin – suunnitelmallista osaamisen kehittämistä! Metropolia toimii Vantaan kaupungin henkilöstön ammatillisen täydennyskoulutuksen kumppanina ja on rakentanut samalla uuden Metropolia Education as a Service -palvelumallin. Palvelumallin avulla saat tarvitsemasi asiantuntijapalvelut yhdeltä luukulta ja voit optimoida ajankäyttösi ydintehtävääsi. Ota Metropolia kumppaniksesi! Taru Ruotsalainen, p. 050 370 1878, taru.ruotsalainen@metropolia.fi

www.facebook.com/ mcreometropolia

w w w. met ro p ol i a . f i

Kulttuuri | Liiketalous | Sosiaali- ja terveysala | Tekniikka

FIKSUT YRITYSTILAISUUDET HEUREKASSA INNOVATIIVISIA IDEOITA, OSUVIA OIVALLUKSIA JA RAIKKAITA RATKAISUJA. TARJOAMME YRITYKSILLE MONIPUOLISEN VALIKOIMAN ERILAISIA TILAISUUKSIA.

PYYDÄ TARJOUS MYYNTIPALVELUSTAMME: INFO@HEUREKA.FI 09 85799 TIKKURILA, VANTAA. WWW.HEUREKA.FI

10


10

Vantaan ilmoitusliite REISSU-LASSI JOKINIEMESTÄ Tikkurila tunnettiin markkinapaikkana jo 1500-luvulla, mistä se on myös saanut nimensä: tikkuri tarkoitti kymmenen nahan nippua.

Jokiniemenkujalta Maanviljelijänkujalle johtava kevyen liikenteen reitti on nimetty Reissu-Lassin poluksi alueella asuneen presidentti Relanderin mukaan. Kuva: Wikipedia

»

HERÄÄMINEN

Teksti: Pasi Salmela Kuva: Laura Mainiemi

Tikkurila, Tiksi, Stidilä

OIKEALLA KESKUSTALLA ON MONTA NIMEÄ KEHÄRADAN RAKENTAMINEN herätti Tikkurilan muutamia vuosia kestäneestä horroksesta. Nyt sitä ravistellaan hereille. Vanha 1950-luvun keskusta saa uuden ilmeen kun vanhaa korjataan ja uutta rakennetaan.

T

ÄHÄN MENNESSÄ valmiina on jo liike- ja toimistokeskus Dixi matkakeskuksineen. Sen viereen on noussut kaksi kokonaan uutta asuinkorttelia. Kävelykeskustaa laajennetaan, tori on siirretty sen ytimeen ja maanalainen pysäköintitila on otettu käyttöön. Kaupungintalo on peruskorjattu ja se on saanut viereensä uuden valtuustosalin. Lisää muutoksia on tulossa: Radan itäpuolelle, Jokiniemeen rakennetaan uusia asuinkortteleita ja pääkadun, Kielotien varrelle on kaavoitettu kahdeksankerroksisia asuin- ja liikerakennuksia korvaamaan matalaa ja tehotonta 1960- ja 70-lukujen rakennuskantaa. – Vuosikymmenet näkyvät Tikkurilassa sekä hyvässä että pahassa. Haluamme keskustasta tiiviimmän ja kaupunkimaisemman. Alueelle on laadittu kaavarunko, joka ei kuitenkaan anna tarkkoja määräyksiä uudelle rakentamiselle. Vaikka olemme määritelleet tietyt reunaehdot rakennusten ke r r o s m ä ä r ä l l e , Tikkurila kestää sen, että räystäs-

Kuva: Heurekan kuvapankki

”Asukkaat haluavat tiivistä ja urbaania elinympäristöä.”

Koripallorottien kelpaa pelata uusilla kentillä.

linjoissa on vaihtelua, aluearkkitehti Asta Tirkkonen kertoo. MERKITTÄVIN SYY Tikkurilan hiljenemiselle oli vuonna 1999 valmistunut kauppakeskus Jumbo. Sen aikaisten selvitysten mukaan uudella jättikeskuksella ei olisi negatiivisia vaikutuksia Tikkurilaan tai muihinkaan Vantaan osakeskuksiin. Toisin kuitenkin kävi. Kaupan keskittyminen ja pakkautuminen megaluokan keskuksiin on säilynyt vallitsevana trendinä viime vuosiin saakka. Viime vuosina suunta on kuitenkin ollut kääntymässä ja ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttumassa. Ostokset tehdään mieluummin pikaisesti lähikaupasta kuin usean tun-

nin vaativalla autoretkellä ostoskeskukseen. Vantaan kaupungin Tikkurilan asukkaille tekemä asukaskysely vahvistaa ilmiön olemassaolon. – Asukkaat haluavat kyselymme mukaan tiivistä ja urbaania elinympäristöä, jossa on kahviloita, kivijalkaliikkeitä, erikoisliikkeitä sekä hyviä ravintoloita. Olemme ottaneet sen huomioon kaavoituksessa ja muun muassa vaadimme, että Kielotien rakennuksissa on tilat kivijalkakaupoille, Asta Tirkkonen sanoo. Jotta kauppa kannattaa se vaatii luonnollisesti asiakkaita. Tikkurilan keskustaan rakennetaan vuoteen 2030 mennessä 250 000 uutta kerrosneliömetriä, mikä merkitsee asukasmäärän kaksinkertaistumista.  ■

Tikkurila luo nahkansa. Hajanainen maalaiskuntakeskus muuttuu tiiviiksi kaupunkikeskukseksi.

HEUREKA laajenee ja uudistuu SUOMEN SUURIMMAN tiedekeskuksen uudistustyö huipentuu tammikuussa 2017, kun nyt rakenteilla oleva laajennusosa avataan. Uutta tilaa tulee kaiken kaikkiaan noin 2 000 neliötä, josta 600 neliötä on näyttelytilaa. Uusien tilojen myötä tiedekeskuskävijöillä on jatkossa mahdollisuus päästä kur-

kistamaan suurten ikkunoiden kautta pajalla toimivien pellepelottomien työskentelyyn. Laajennuksen yhteydessä Heurekan yleisön käytössä olevat laboratoriotilat uudistuvat ja koripallorotat saavat suuremman ja viihtyisämmän kodin uudelta keskeisemmältä paikalta. Vanhan tiedeteatterin tilalle rakenne-

taan monikäyttöinen ja uusinta teknologiaa hyödyntävä Mediasärmiö-tila, joka toimii muunneltavana tapahtumaympäristönä. Sen läheisyyteen tulee myös moneen eri tilaisuuteen ja tapahtumaan muuntautuva Tapahtumatori. Uutta on myös Ideaverstas, joka tarjoaa yleisölle erilaisia rakentelu- ja värkkäyshaasteita.  ■ 11


Vantaan ilmoitusliite

30+

VANTAALLA RIITTÄÄ KOETTAVAA

Yli 30 suuryrityksen pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Mm. Vaisala, Okmetic, Marioff, Fazer, Finnair, Finavia, Murata ja Thermo Fisher pitävät majaa kaupungissa.

»

TERVETULOA

Vierailukohteita ja kiinnostavia uudistuksia: www.vantaakanava.fi/international Kuva: Sakari Manninen

Teksti: Pasi Salmela Kuvat: Fazer

FAZERILLA ON KÄYNNISSÄ, Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen vierailukeskuksen rakentaminen Vantaan Vaaralaan. Syksyllä käyttöön otettava keskus tarjoaa vieraille elämyksellisen ja kaikille aisteille suunnitellun kokemuksen.

Uusi vierailukeskus jatkaa

JA UUDISTAA PERINTEITÄ

F

AZERILLA ON PITKÄT perinteet vierailijoiden vastaanottamisessa. Vierailutoiminta aloitettiin jo yli 60 vuotta sitten kun makeistehdas sijaitsi Tehtaankadulla Helsingissä ja sitä jatkettiin tehdasalueen siirtyessä Vantaan Vaaralaan. Nykyään Fazerila on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista vierailukohteista: siellä vierailee vuosittain noin 50 000 ihmistä. Uuden vierailukeskuksen tavoitteena on yli 100 000 kävijää. – Olemme erittäin ylpeitä siitä, että ihmiset haluavat tulla tutustumaan toimintaamme. Meille on tärkeää olla vuorovaikutuk-

Oy Karl Fazer Oy Karl Fazer Ab on suomalainen perheyritys, jolla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Yritys valmistaa leipomo-, keksi- ja makeistuotteita. Sillä on myös ravintola- ja kahvilatoimintaa. Makeisliiketoiminnassa Fazer on markkinajohtaja Suomessa 30–40 prosentin osuudellaan. Fazerin Sininen on vuodesta toiseen Suomen myydyin makeistuote. Food service –brändeistä tunnetuin on Amica. Yhtiöllä on yhteensä 19 leipomoa Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä ja sen leipomotuotteita viedään 20 maahan. 12

sessa ja vuoropuhelussa asiakkaittemme kanssa, ja uusi vierailukeskus on siihen erinomainen kanava, johtaja Anu Kokko sanoo. Lokakuussa yhtiön 125-vuotisjuhlien kunniaksi avattavassa vierailukeskuksessa on Fazerin kahvila ja myymälä. Vierailijat pääsevät myös tutustumaan muun muassa Fazerin toimintaan, laajaan tuotevalikoimaan, pitkään historiaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. – Näyttelykokemus alkaa jo rakennuksen ulkopuolelta. Meillä on jopa oma viljapelto osoittamassa, että käytämme kotimaista viljaa. Sisällä on puutarha, jossa esillä eksoottisempia kasveja kuten kaakaopuita, kahvipensaita, kanelia- ja kardemummaa. Käsite siellä missä pippuri kasvaa saa myös uuden merkityksen, koska sitä kasvaa sitten Vaaralassa, Kokko sanoo. MYÖS HYVINVOINTI ja terveellisyys ovat keskuksen kantavia teemoja niin keskuksen arkkitehtuurissa kuin näyttelykokemuksessa sekä keskuksessa järjestettävissä työpajoissa. – Erityisen innostunut olen opetuskeittiöstämme, jossa voidaan järjestää muun muassa leivonta-, suklaa- ja kokkikouluja sekä vaikka lasten syntymäpäiviä. Fazerin vierailukeskus on myös satsaus suomalaiseen designiin ja työhön. Raken-

nuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehtitoimisto K2S ja sen rakentaa SRV. Vierailukeskuksen kävijäelämyksen suunnittelijaksi on valittu suomalainen Ateljé Sotamaa. Fazer haluaa luoda kokemuksen, joka toimii monella tasolla ja kaikilla aisteilla. – Uskomme, että monet tulevat katsomaan suklaa- ja makeistehdasta, mutta me toivomme, että kotiin lähtiessään he ajattelevat Fazerin olevan paljon muutakin, Kokko sanoo.  ■

”Meille on tärkeää olla vuoropuhelussa asiakkaittemme kanssa.”

Vierailukeskus on herättänyt runsaasti huomiota niin kotikuin ulkomailla. – Meille tuli varauksia lasten syntymäpäiväjuhlista jo ennen kuin varausjärjestelmämme osoitteessa visitfazer.com oli edes käytössä, sanoo Anu Kokko.


Vantaan ilmoitusliite

SUUNNITTELETKO OMAN YRITYKSEN PERUSTAMISTA? TARVITSETKO APUA YRITYSTOIMINTASI KEHITTÄMISEEN? Annamme maksutonta neuvontaa kaikissa yritystoiminnan vaiheissa, kuten yrityksen perustamisessa, starttirahan tai rahoituksen hakemisessa tai yritystoimintasi kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan yritysneuvojalle kotisivuiltamme www.yritysvantaa.fi tai puh. 010 423 2320

Leija Yrityspalvelukeskus, Elannontie 3, 01510 VANTAA

A S I A N T U N T E M US TA

KON TA K T E J A

VINKKEJÄ

Tervetuloa Suomen Ilmailumuseoon Elämyspalveluiden simulaattoreissa koet lentämisen riemun, turvallisesti ilman aiempaa lentokokemusta. Tule kokeilemaan!

Messerschmitt Bf 109-Simulaattori Lennä ässien siivellä ja koe omakohtaisesti ilmataisteluiden vauhti ja jännitys!

Piper Aztec-Simulaattori Tule tutustumaan lentämisen perusperiaatteisiin aidon, kaksimoottorisen mäntämoottorikoneen ohjaimissa!

Simulaattorivaraukset: puh. 044 754 2930 simulaattorit@ilmailumuseo.fi

Matkavekka Matkavekka 1/2 1/2

Diamond DA42-Simulaattori Nyt on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuuskokea ammattilentäjien arkea ammattitasonsimulaattorissa.

Monipuoliset kokoustilat ja laadukas ravintolapalvelu! Kokoustilat: Auditorio 215 hlöä, Avia-kabinetti 8 hlöä, Lentokoulun kabinetti 6 hlöä. Kaikkiin tilaisuuksiin järjestyvät monipuoliset ja laadukkaat tarjoilut helposti omasta ravintolastamme.

Karhumäentie 12 | 01530 Vantaa, puh. (09) 8700 870 | www.ilmailumuseo.fi

13


Vantaan ilmoitusliite TEHTY KESTÄMÄÄN ELÄMÄÄ

Osta sinäkin skandinaaviseen tyyliin oma Lujakoti!

ASUNTO OY VANTAAN KIVIKOIVU JA SOKERIKOIVU

ASUNTO OY KIVISTÖN KVARTSI JA SPEKTRI

Malminiityntie 24 ja 28, 01350 VANTAA Rakenteilla Vantaan Simonkylään kaksi nelikerroksista kerrostaloa, joista Asunto Oy Vantaan Sokerikoivun arvioitu valmistuminen on 17.6.2016 ja Asunto Oy Vantaan Kivikoivun arvioitu valmistuminen on 26.8.2016. Talot sijaitsevat vain noin 700 metrin päästä Kehäradan Leinelän juna-asemalta. Asunnoista löytyy tehokkaita yksiöitä, kompakteja sekä hieman tilavampia kaksioita ja valoisia pienen perheen kolmioita. Yhtiöt omistavat tonttinsa ja autopaikan voi tarvittaessa ostaa melkein oman asunnon vierestä. Energialuokka C (50/2013).

Jaspiskuja 2, 01700 VANTAA Nyt pääset tutustumaan vielä jäljellä oleviin juuri valmistuneisiin Asunto Oy Spektrin uusiin Lujakoteihin, sekä vielä jäljellä oleviin muuttovalmiisiin Asunto Oy Kivistön Kvartsin asuntoihin, jotka ovat rakennettu Kehäradan varrelle, Vantaan Kivistön aseman läheisyyteen. Modernit talot erottuvat ulkonäöltään hyvin edukseen Kivistön uudella alueella. Tontit ovat yhtiöiden omia. Energialuokka C (50/2013).

Huoneistoesimerkkejä:

m 43,0 48,5 49,0 56,0 62,5 63,0

2

2h+kt 2h+kt+s 2h+kt 2h+kt+s 3h+kt 3h+kt+s

4. 2. 3. 4. 3. 1.

krs krs krs krs krs krs

mh.€ 61 280 61.750 62.710 71 330 73 250 69 880

vh.€ 200 000 202.000 205.000 233 000 239 000 229 000

ASUNTO OY VANTAAN PUNAKOIVU Koivukyläntie 53, 01350 VANTAA Kivi- ja Sokerikoivun vieressä on vielä muutama muuttovalmis Lujakoti tarjolla. Tässä korkeassa talossa on vapaana asuntoja upein näköaloin yli naapuritalojen. Energialuokka B (487 /2007). m 39,5 59,5

2

7.krs 3. krs

2h+kt 3h+kt(+s) 3h+kt+s 4-5h+kt+s

4. 4. 1. 4.

krs krs krs krs

m2 mh.€ 49,5 67 550 79,0 95 100 82,5 79 250 106,5 111 850

Huoneistoesimerkkejä SPEKTRI:

221 340 335 442

vh.€ 000 000 000 000

m2 mh.€ 2h+kt 1. krs 49,5 63 550 2h+kt 1. krs 46,0 61 400 3-4h+kt+s 1-2. krs 107,5 107 750 2h+kt 1.krs 43,0 67 700

Tulossa pian ennakkomarkkinointiin!

ASUNTO OY VANTAAN ASTRUM Alustavat huoneistotyypit:

Huoneistoesimerkkejä:

2h+kt 3h+kt+s

Huoneistoesimerkkejä KVARTSI:

mh.€ 76.900 52.400

vh.€ 187.500 219.000

1h+kt 1h+kt 2h+kt

m2 31,5 37,0 44,0

2h+kt+s 2h+kt 3h+kt+s 4h+kt+s

47,0 49,0 68,5 73,0

217 204 441 201

vh.€ 000 000 000 000

Merikotkankuja 3, 01450 VANTAA Aloitamme syksyllä 2016 Korson uuden maamerkin rakentamisen. Korkeuksiin yltävään tornitaloon tulee peräti 16 kerrosta ja yksikään asunto ei jää maantasolle. Huoneistot ovat tehokkaaksi suunniteltuja ja materiaalit hillityn raikkaita. Lisäksi Korson kaikki kattavat palvelut ovat kävelyetäisyydellä, mukaan lukien juna-asema.

Voit sopia myös oman henkilökohtaisen esittelyaikasi. Rakentaja, esittely ja myynti:

Sari Lähde | Puhelin 044 5852 736 Minna Kauppinen | Puhelin 044 5852 733

lujakotimyynti.espoo@luja.fi www.lujakoti.fi

TEKNOLOGIA TEHOKÄYTTÖÖN Yhdellä sprinklerijärjestelmän pumppuyksiköllä voidaan suojata useita kohteita tai isoja alueita.

S

prinklerijärjestelmä on teho-

kas suoja tulipaloja vastaan. Se pelastaa ihmishenkiä, pienentää omaisuusvahinkoja ja lyhentää katkoja liiketoiminnassa. Suuri osa asunto- ja toimistopaloista saadaan hallintaan jo 1–2 sprinklerin laukeamisella. – Palonsammutusjärjestelmät ovat niin tehokas tapa pienentää tulipalosta aiheutuvia vahinkoja, että ne voisivat olla osa kunnallistekniikkaa samalla tavalla kuin vaikkapa vesihuolto, viemärit ja jätehuolto, Marioff Corporation Oy:n Suomen liiketoimintajohtaja Jaakko Kääriäinen sanoo. Vantaalla mm. Aviapoliksen rautatieasema ja Kivistön asuntomessualueelle rakennettu Euroopan suurin puukerrostalo on suojattu Marioffin HI-FOG® korkeapainevesisumujärjestelmällä. Pumppuyksikkö on korkeapainevesisu-

mujärjestelmän kallein yksittäinen osa. Siksi olisikin luontevaa, että asennettavaa teknologiaa käytettäisiin hyödyksi mahdollisimman tehokkaasti. HI-FOG® järjestelmää on helppo laajentaa palosuojaustarpeiden muuttuessa ja yhdellä pumppuyksiköllä voidaan kattaa useita erillisiä kohteita tai isoja alueita. 14

Kuva: ©Marioff Corporation Oy / Tommi Tanttu

VESIVAHINGOT PIENEMMIKSI Marioff Corporation Oy on johtava vesisumusammutusteknologian kehittäjä, joka toimittaa järjestelmäratkaisuja maailmanlaajuisesti. Yrityksen innovatiivinen HI-FOG® vesisumusammutusjärjestelmä ottaa palon haltuun ja tukahduttaa palon turvallisesti käyttäen merkittävästi vähemmän vettä perinteisiin sprinklerijärjestelmiin verrattuna, vähentäen vesivahinkoja ja toiminnan keskeytyksiä. Marioff on osa UTC Climate, Controls & Security -yksikköä, joka kuuluu United Technologies – konserniin. UTC on maailman johtava ilmailun ja rakennusteollisuuden järjestelmien tuottaja.

Vantaalla mm. Aviapoliksen rautatieasema on suojattu Marioffin HI-FOG® korkeapainevesisumujärjestelmällä.

– Järjestelmämme on käytössä Koukkuniemen vanhainkodissa Tampereella, jossa yhdellä järjestelmällä on suojattu 13 eri rakennusta. Kääriäisen mukaan myös Aviapoliksen ja Kivistön alueilla olisi mahdollista suojata isoja alueita järjestelmällä, jossa on

vain yksi pumppuyksikkö. Kokonaiskustannuksissa saataisiin selkeää säästöä. – Yksi tapa voisi olla, että palosammutusjärjestelmät olisivat yksi osa kunnallistekniikkaa, ja tontinluovutusehdoissa määriteltäisiin minkä tyyppiset rakennukset täytyy suojata sprinklerijärjestelmällä.

www.marioff.com


19

Vantaan ilmoitusliite Junat Keravan ja Riihimäen suuntaan Tåg mot Kervo och Riihimäki

Lentoasema Flygplatsen Vehkala Veckal

Vantaankoski Vandaforsen

Leinelä Lejle

Kivistö Kivistö

P

I

Martinlaakso Mårtensdal

Hiekkaharju Sandkulla

Aviapolis Aviapolis

Louhela Klippsta

Tikkurila Dickursby 560

50-luvulla Vantaalla oli vajaat 15 000 asukasta, nyt Vantaa on Suomen 4. suurin kaupunki yli 215 000 asukkallaan.

Runkolinja 560 aloittaa liikennöinnin 10.8.2015. Stomlinje 560 börjar trafikera 10.8.2015.

Myyrmäki Myrbacka

Malminkartano Malmgård

Tapanila Mosabacka

Kannelmäki Gamlas

P

Pohjois-Haaga Norra Haga Junat Espoon suuntaan Tåg mot Esbo

I 550

Huopalahti Hoplax

Malmi Malm Pukinmäki Bocksbacka

Oulunkylä Åggelby Ilmala Ilmala

100 000 + 100 000 Kehäradan ympäristöön mahdollistuu uusi asunto lähes 100 000 asukkaalle ja tilat 100 000 uudelle työpaikalle

Käpylä Kottby Pasila Böle

P I

»

SUJUVAA

Puistola Parkstad

560

Helsinki Helsingfors

Teksti: Pasi Salmela Kuva: Laura Mainiemi

Suomen sujuvin kaupunki VANTAA ON TUNNETTU erinomaisista liikenneyhteyksistään maalle, ilmaan ja merelle. Kaupunkirakenteen tiivistyessä Vantaasta kehittyy myös sujuva joukkoliikennekaupunki.

K

AUPUNGIT OLIVAT pitkään paikkoja, joissa ihmiset asuivat, elivät, tekivät työtä ja kävivät kauppaa. Kaikki oli kävelyetäisyydellä. 1900-luvun kaupunkisuunnittelussa kaupunkirakenne hajautui autoistumisen myötä. Kaupungeista poispäin suuntautuneen muuttoliikkeen seurauksena väestöntiheys aleni ja maankäytöstä tuli tehotonta. Autois­ tumisen myötä kehitys kiihtyi, ja kävely ja pyöräily muuttuivat huonoiksi tavoiksi liikkua paikasta toiseen. Usein myös joukkoliikenne oli vähäistä. – Liikkumisen mahdollisuudet ovat aina

ohjanneet kaupunkien kehitystä. Voidaan sanoa, että tapa liikkua muovaa elämää, Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sanoo. Viime vuosina suunta on kääntynyt, ja urbaanin elämäntavan vetovoima on kasvanut ihmisten käyttäytymisen ja arvojen muut­ tuessa. – Kaupunkisuunnittelussa eletään murroskautta. Nyt suunnitellaan kaupunkimallia, joka on perusominaisuuksiltaan verkostojen solmukohta, kulkureittien risteys, kohtaamis-, kauppa- ja asuinpaikka. Kau-

pungeista tulee taas keskuksia, jotka kokoavat ja välittävät resursseja ja informaatiota sekä luovat mahdollisuuksia ja edellytyksiä.

Faktaa Joukkoliikennekaupungissa liikkuminen perustuu kestäviin kulkumuotoihin: joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn. Kaikki arjen matkat ovat tehtävissä näillä kulkumuodoilla.

– Ihmisten käyttäytymisellä ja arvoilla on kaikkein suurin vaikutus siihen, millaisia tulevaisuutemme kaupungit ovat. Onko seuraava suunnittelun vallankumous se, että osaamme kuunnella asukkaita, Tarja Laine pohtii.

190 vuotta parempia pankkisuhteita

MURROS NÄKYY MYÖS Vantaalla, jonka kaupunkirakennetta on leimannut hajautuminen seitsemään osakeskukseen ja selkeän kaupunkikeskustan puuttuminen. Yksi yhdyskuntarakenteeseen eniten vaikuttavista tekijöistä on vuosi sitten valmistunut Kehärata, joka paitsi parantaa pääkaupunkiseudun poikittaisia liikenneyhteyksiä, liittää Helsingin keskustan lentokenttään ja Aviapolikseen, se myös tehostaa radan varren maankäyttöä. – Asutusta, palveluita ja työpaikkoja kes­ kitetään kaupunkiytimiin Kehäradan asemien ympäristöön. Sinne syntyy uusia saavutettavuudeltaan erinomaisia alueita ja samalla vanhojen keskusten kiinnostavuus paranee, Tarja Laine sanoo. KEHÄRADAN MYÖTÄ Vantaasta on kehittymässä kaupunki, jossa yhä useampi kaupunkilainen asuu hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. – Vantaalla alkaa uusi aikakausi. Maaseudun sylissä elävien keskustojen ajasta siirrytään joukkoliikennekaupunkiin, jossa autokaupungin osuus pienenee, ja kaikki arjen matkat voidaan tehdä kestävillä kulkumuodoilla. Joukkoliikennekaupungin muodostumisen kannalta oleellista on kuitenkin, että kestäviin kulkumuotoihin perustuva liikkuminen muodostuu henkilöautoiluun verrattuna kilpailukykyiseksi. Laskennallisen kilpailukykyisyyden lisäksi keskeistä on liikkumisen helppous ja miellyttävyys.  ■

PA LV E L E VA KOT I M A I N E N PA N K K I .

Parempi pankkisuhde antaa mielenrauhaa muuttuvassa maailmassa ja turvaa vastoinkäymisten kohdatessa. Se mahdollistaa tulojen ja menojen tasaamisen elämän varrella ja säästämisen tulevaan jo lainaa lyhennettäessä. Se tarjoaa fiksuimmat taloudelliset ratkaisut riippumatta elämänvaiheesta. Paremman pankkisuhteen löydät Aktia Pankissa. Varaa aika osoitteessa aktia.fi tai pirauttamalla numeroon 0800 0 2470. Aktia Pankki Oyj, Tikkurila ja Myyrmäki 15


Vantaan ilmoitusliite

Aviabulevardi Työmatkat omalla tyylillä.

Aviabulevardin toimistojen sijainti Aviapolis-aseman kanssa samalla tontilla, Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä ja Kehä III:n varressa on ainutlaatuinen. Sen ansiosta voit kulkea työmatkasi junalla, autolla, polkupyörällä tai lentokoneella! Valtava määrä parkkipaikkoja takaa, että sinä ja vieraasi pysäköitte vaivattomasti. Jäljellä on vielä upeita tiloja, joista voit valita omalle yrityksellesi sopivat. Korkeatasoiset ja kauniit tilaratkaisut, viereisen Clarion-hotellin palvelut sekä laadukkaat toimistopalvelut tekevät työnteosta sujuvaa. Aviabulevardi on todellinen asiantuntijan asemapaikka. Tutustu erilaisiin tilaratkaisuihin sekä muihin vuokralaisiin osoitteessa aviabulevardi.fi. Ota yhteyttä toimitilatiimiimme ja kysy vaihtoehdoista: www.aviabulevardi.fi

16

• Eero Ojala 040 560 1243 • Michael Ekström 040 680 4500

Profile for InPress

Vantaan kaupungin erikoisliite kauppalehdessä 2 6 2016  

Vantaan kaupungin erikoisliite Kauppalahdessä 2.6.2016

Vantaan kaupungin erikoisliite kauppalehdessä 2 6 2016  

Vantaan kaupungin erikoisliite Kauppalahdessä 2.6.2016

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded