Interior Design Portfolio - Ingrid Spear

Page 1

INGRID SPEAR

Interior Design



TA B L E o f C O N T E N T S

CAPSTONE - BROWNSVILLE PLACE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 01 CORPORATE OFFICE - 1 HOTELS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 09 CORPORATE OFFICE - S. GROUP . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 HEALTHCARE - ONCOLOGY SUITE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25 RESIDENTIAL - SUSTAINABLE COTTAGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31 RESIDENTIAL - THE CARLYLE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37



C A P S TO N E - B RO W N S V I L L E P L AC E

SYNERGY: SOCIAL + CAPITAL Homeless shelters act as a band-aid on a bullet hole when i t c o m e s t o c h ro n i c p o v e r t y. Mixed-income housing has also failed to effectively extend potential to low-income families. The key to breaking this cycle of financial instability is through establishing a sense of c o m m u n i t y. T h i s m u l t i - fa m i l y campus in Pittsburgh empowers people to enrich their lives and improve their personal wellbeing through sustainable building practices.

01


C A P S TO N E - B RO W N S V I L L E P L AC E TOWNHOUSE - LEVEL 2 FLOOR PLAN The townhouses are on the second and third floors of the apartment buildings.

TOWNHOUSE - LEVEL 3 FLOOR PLAN The upper level contains both bedrooms, a full bath, and the laundry equipment.

02


AMENITY - LEVEL 1 FLOOR PLAN

AMENITY - LEVEL 2 FLOOR PLAN

AMENITY - LEVEL 3 FLOOR PLAN

The first floor contains a community kitchen, a dining a r e a , a n d t h e m a i l c e n t e r.

The second floor contains a library and work lounge.

The third floor contains a small lounge area and a rooftop deck.

03


C A P S TO N E - B RO W N S V I L L E P L AC E TOWNHOUSE UNIT The townhouse entry is open to above and features a large kitchen and living area.

04


COMMUNITY KITCHEN The community kitchen faces the apartment buildings and invites people to bring their fresh produce in, and gather to prepare a m e a l t o g e t h e r.

05


C A P S TO N E - B RO W N S V I L L E P L AC E COMMUNITY DINING T h i s s p a c e i s p e rfect for gathering in larger groups. It is also where the mail center for the neighborhood is located.

06


LIBRARY

ROOFTOP DECK

The library provides access to resources and reading materials, as well as providing a quiet work lounge.

On the upper level of the amenity building, overlooking the site, this rooftop deck makes for the perfect place to share an outdoor meal with neighbors.

GROUNDS

SITE OVERVIEW

Green space is the central element in the design. Open areas allow for recreation, and walking paths encourage people to be active.

The site plan includes two new apartment buildings, along with a new amenity building. Parking is located at the rear o f t h e p ro p e r t y.

07


08


C O R P O R AT E O F F I C E - 1 H O T E L S

NATURE: THE ESSENCE OF ELEGANCE The most elegant and comfortable scenes are those found in creation. This design strives to harness the refined beauty and energy in nature to elevate the office environment. By using biophilic principles and natural materials, it places wellness at the center of the design.

09


C O R P O R AT E O F F I C E - 1 H O T E L S

10

LEVEL 3 - FLOOR PLAN

LEVEL 3 - CEILING PLAN

The upper level of this office serves as the main entrance for employees and visitors. The stairwell creates a large atrium, and balconies provide open views to the outdoors.

Ceiling features help to relate the two floors to each other and accent important spaces, such as the reception desk and conference room.


LEVEL 2 - FLOOR PLAN

LEVEL 2 - CEILING PLAN

The lower level of the office has a more informal use, and features open office benching in addition to the break room, p re s e n t a t i o n ro o m , a n d l i b ra r y.

This ceiling plan has a similar slat ceiling to the upper level, and is open to balconies above in multiple areas.

11


C O R P O R AT E O F F I C E - 1 H O T E L S EXECUTIVE RECEPTION The waiting area is located next to the reception desk and is adjacent to the executive conference room and stair atrium.

12


CONFERENCE ROOM The executive conference room has plenty of seating and features a balcony that overlooks the glass storefront in the building niche.

13


C O R P O R AT E O F F I C E - 1 H O T E L S WORK LOUNGE At the bottom of the stair atrium, this lounge allows employees to work away from their desks, socialize, or eat their lunches.

14


RECEPTION DESK

LIBRARY

The reception desk has an integral planter for greenery and is open to the waiting area.

The library space has bookshelves and a small table for collaboration. The feature wall is an abstraction of “The C r e a t i o n o f A d a m .”

BALCONY

HUDDLE SPACE

This walking balcony is accessed by the executive offices. Hanging lights and planters activate the open space.

Small nooks on the second level create perfect locations for impromptu meetings and teamwork.

15


16


C O R P O R AT E O F F I C E - S . G R O U P

STRUCTURED DEVELOPMENT Based on S. Group’s commitment to data analysis, research, and forest preservation, this office seeks to emulate the geometric movements of roots t o s p u r g ro w t h , c re a t i v i t y, a n d vitality within the workplace. By connecting employees to work towards a united goal, this building will provide a place for increased productivity and collaboration.

17


C O R P O R AT E O F F I C E - S . G R O U P FLOOR PLAN This plan considers the hierarchy of public and private space, as well as formal and informal spaces. The front half of the plan is convenient for guests, while the rear portion is intended for employees. The office is rooted in the collaborative space to encourage teamwork.

Janitor

106 Survey A

46 SF

Survey B

102

103

396 SF

197 SF

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

Manager 1

Manager 2

Admin. Assistant

Phone

Work Room

109

110

111

112

118

119

152 SF

152 SF

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Corridor

Huddle

Male

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

179 SF

174 SF

Conference Room

Exec. Waiting

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117

Creative Director

120

255 SF

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

CEILING PLAN Painted exposed ceilings create the visual effect of floating ceiling planes. The acoustic needs of the space are addressed through baffles, acoustic ceiling tiles, and large-scale felt clouds.

12' - 0" 11' - 0"

12' - 0"

18

11' - 0"

12' - 0"

Data

11' - 0"

11' - 0"

Lunch Room

121 291 SF


CONFERENCE ROOM The formal conference room is located directly behind the reception area, creating immediate access for visitors to the workplace.

Janitor

Manager 1

106 Survey A

46 SF

Survey B

102

103

396 SF

197 SF

Corridor

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

Male

Phone

Work Room

Data

111

112

118

119

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Huddle

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

174 SF

Exec. Waiting

Admin. Assistant

110 152 SF

179 SF

Conference Room

Manager 2

109 152 SF

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117 255 SF

Creative Director

120

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

Lunch Room

121 291 SF

19


C O R P O R AT E O F F I C E - S . G R O U P HUDDLE SPACE As the user moves beyond the reception area and conference room, this huddle space creates a feature to signify the entrance into the private work environment. The two high-back chairs are nestled between the executive offices and the open office, providing a perfect place for a chat.

Janitor

Manager 1

106 Survey A

103 197 SF

Corridor

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

20

46 SF

Survey B

102 396 SF

Male

Phone

Work Room

Data

111

112

118

119

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Huddle

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

174 SF

Exec. Waiting

Admin. Assistant

110 152 SF

179 SF

Conference Room

Manager 2

109 152 SF

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117 255 SF

Creative Director

120

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

Lunch Room

121 291 SF


SURVEY ROOM The firm conducts in-house research by administering group s u r v e y s . Tw o s u r v e y rooms were planned for this office: one with more a formal, presentation-style setup, and another with more casual and flexible furnishings.

Janitor

Manager 1

106 Survey A

46 SF

Survey B

102

103

396 SF

197 SF

Corridor

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

Male

Phone

Work Room

Data

111

112

118

119

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Huddle

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

174 SF

Exec. Waiting

Admin. Assistant

110 152 SF

179 SF

Conference Room

Manager 2

109 152 SF

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117 255 SF

Creative Director

120

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

Lunch Room

121 291 SF

21


C O R P O R AT E O F F I C E - S . G R O U P VISIONING ROOM This informal collaborative room is located at the center of the plan to create a focal point for teamwork. The glass panels act as a whiteboard, and can slide to open on each side, allowing cross-traffic flexibility as needed.

Janitor

Manager 1

106 Survey A

103 197 SF

Corridor

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

22

46 SF

Survey B

102 396 SF

Male

Phone

Work Room

Data

111

112

118

119

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Huddle

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

174 SF

Exec. Waiting

Admin. Assistant

110 152 SF

179 SF

Conference Room

Manager 2

109 152 SF

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117 255 SF

Creative Director

120

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

Lunch Room

121 291 SF


PRIVATE OFFICE The directors’ offices all feature a film-coated glass wall to provide visual privacy while allowing light to filter into the interior spaces.

Janitor

Manager 1

106 Survey A

46 SF

Survey B

102

103

396 SF

197 SF

Corridor

COAT BEVERAGE CTR.

Reception

101 461 SF

Male

Phone

Work Room

Data

111

112

118

119

152 SF

57 SF

190 SF

46 SF

Huddle

Female

116

122

104

105

1308 SF

71 SF

174 SF

Exec. Waiting

Admin. Assistant

110 152 SF

179 SF

Conference Room

Manager 2

109 152 SF

Exec. Assistant

107

123

108

247 SF

121 SF

149 SF

Storage

Visioning Room

117 255 SF

Creative Director

120

115

65 SF

237 SF

Managing Partner

Managing Director

113

114

242 SF

242 SF

Lunch Room

121 291 SF

23


24


H E A LT H C A R E - O N C O LO G Y S U I T E

INVIGORATING CONNECTIONS This design is inspired by the human body’s cardiovascular system. In our bodies, the network of vessels supplies life-giving nutrients to the whole b o d y. T h i s s y s t e m i s j u s t a s important for oncology patients as they fight cancer both p h y s i c a l l y a n d m e n t a l l y. T h e suite is designed to provide plenty of space to accommodate the patient’s support system of loved ones.

25


H E A LT H C A R E - O N C O LO G Y S U I T E FLOOR PLAN The concept of connection drives the form of each hospital room. Each room steps out from the next, like a rolling wave. This creates an ideal window view from each bed and enourages circulation.

FURNITURE PLAN In order to accommodate a patient’s entire family or support group, the furniture must be flexible and adaptable to the needs of the patient. This plan shows the fold-out bed and chairs, in addition to the built-in w i n d o w s e a t a n d l o u n g e c h a i r.

26


ENTRY Creating efficient connection and communication between patient and caretaker is vital for the functionality of this room. For that reason, the bed is oriented to be visible from just i n s i d e t h e d o o r, a n d a monitor relays important information to h o s p i t a l s t a f f.

27


H E A LT H C A R E - O N C O LO G Y S U I T E RENDERING The curved walls and windows create a warm, inviting atmosphere. F u r t h e r, t h e p a t i e n t has views to the outdoors directly from their bed.

28


WINDOW SEAT

CASEWORK

This custom builtin seat provides a great place for a visitor to sit, while creating a touch down area for a healthcare professional to sit down and engage with the patient and care team.

This casework wall disguises necessary storage for an overnight guest. A twin-sized bed pulls down from the wall, and a closet provides space to hang clothes.

FOLD-OUT SEATS

CEILING FEATURE

Three extra seats are provided by these slim, wall-mounted folding chairs. When not in use, they sit against the wall, taking up virtually no space.

A solid surface element extends across the patient room, creating visual appeal and quality overhead lighting. Alongside the feature, a track is installed into the ceiling to accomodate a curtain.

29


30


R E S I D E N T I A L - S U S TA I N A B L E C O T TA G E

CONTINUOUS CURRENTS The design for this sustainable cottage is inspired by the m o v e m e n t o f a i r, l i g h t , a n d occupants throughout the space. By efficiently designing this home, a timeless appearance is created that will be appreciated for generations to come. A focus is placed on energy conservation, ventilation, and user comfort to accommodate a balanced lifestyle of stewardship and freedom.

31


R E S I D E N T I A L- S U S TA I N A B L E C O T TA G E

32

FIRST FLOOR PLAN

SECOND FLOOR PLAN

This symmetrical plan creates a balanced appearance and forms niches, which become nodes in the layout. A covered patio echoes the kitchen roofline on the opposite side.

The sleeping loft is accessed by the feature staircase and is open to below on three sides. A pull-out closet, fireplace, and master bath complete the level.


ENTRY U p o n e n t r y, t h e spiral staircase draws the eye upwards. Beyond that, the kitchen skylights create a focal point for the living area.

33


R E S I D E N T I A L - S U S TA I N A B L E C O T TA G E LIVING AREA This cozy living area features a fireplace and is open directly to the covered patio. To w a r d s t h e b a c k o f the house, the window seat underneath a vaulted ceiling provides the perfect reading nook.

34


BEDROOM LOFT The loft is open to b e l o w, a n d clerestory windows above the bed provide ventilation on warm nights. A wood slat wall helps filter early morning light.

35


36


R E S I D E N T I A L - T H E C A R LY L E

FILIPINO FUSION This apartment was designed to fit the specific needs of a Filipino family moving to the United States. The kitchen and dining areas of the house are emphasized in order to facilitate h o s p i t a l i t y. A l l a re a s o f t h e h o m e are designed to be accessible for wheelchair use. Classic Filipino design styles were implemented into this modern space.

37


R E S I D E N T I A L - T H E C A R LY L E UNIT FLOOR PLAN As hospitality and entertainment are very important in the Filipino culture, this plan creates large gathering spaces and convenient access to kitchen facilities.

38


KITCHEN The kitchen is designed to be handicap accessible, with a roll-under range, wall mounted appliances, and a lowered workstation at the island.

39


R E S I D E N T I A L - T H E C A R LY L E DINING ROOM The dining area is designed to accommodate a large table that seats ten people, and the window seat provides extra seating for larger events.

40


LIVING ROOM The living area is part of the open floor plan for h o s p i t a l i t y.

41


R E S I D E N T I A L - T H E C A R LY L E GUEST BEDROOM This in-law suite is designed to be wheelchair accessible, while staying true to the style of the rest of the home.

42


GUEST BATH The guest bathroom is equipped with grab bars and a rollin shower for o p t i m a l a c c e s s i b i l i t y.

43