Page 1

Hewlett Packard Enterprise Magazine – Vol. 2

Intelligence at the Edge

1


Windows Server 2016 Bring Cloud Speed to your Datacenter!

Windows Server 2016 is een cloud-ready besturingssysteem dat uw huidige workload ondersteunt en nieuwe technologieën introduceert die de transitie naar cloudcomputing vergemakkelijkt wanneer u klaar bent om over te schakelen. Windows Server 2016 levert naast sterke beveiligingslagen ook Azure geïnspireerde innovaties voor de applicaties en infrastructuur die uw business sturen. Voeg beveiligingslagen toe Windows Server 2016 levert u nieuwe mogelijkheden om aanvallen te voorkomen en verdachte activiteit te detecteren via functies die privileged access controleren, virtuele machines beschermen en het platform versterken tegen bedreiging. Ontwikkel uw infrastructure Windows Server 2016 helpt u een flexibeler en meer kostenefficiënt datacenter te creëren door gebruik te maken van software-defined compute-, storage- en netwerk virtualisatie-functies geïnspiriteerd op Azure.

Onze Windows Server 2016 Workshops: 4 oktober 2016: Windows server webinar 20 oktober 2016: Club Cloud in the Sky: Windows Server 2016: Bring cloud speed to your datacenter & ULM vlucht! 1 december 2016: Window Server 2016 & Azure. Meer informatie over deze events vindt u op www.im-plus.be 2 ______

Windows Server


VOORWOORD Beste lezer,

INHOUD De nieuwe HPE StoreVirtual 3200 4 Met Aruba leren in een mobile-first 8 digitale omgeving Het Microsoft Azure Token 13 van HPE HPE-serveropties: 14 kostenefficiënt en betrouwbaar HPE Renew Programma: betrouwbare, remanufactured producten HPE Post Warranty support service

15

18

Nieuws van de HPE MSA familie! 20 De grijze markt: de risico’s en mogelijkheden om zichzelf te beschermen

21

HPE-Team van Ingram Micro 22

Wij presenteren u met genoegen de tweede uitgave van ons Hewlett Packard Enterprise Magazine. Met dit magazine willen wij u als klant graag informeren over wat Hewlett Packard Enterprise en Ingram Micro u te bieden hebben. In deze uitgave ligt onze focus op de nieuwste storage technologieën en wireless oplossingen, maar ook op het belang van post-warranty services en de gevaren van de grijze markt. Als special feature informeren we u ook over het Renew programma van Hewlett Packard Enterprise: betaalbare remanufactured HPE producten aan de kwaliteit die u van Hewlett Packard Enterprise gewend bent. We willen ook graag de deelnemers op onze succesvolle Tournée Aruba events bedanken voor hun interesse en hun talrijke aanwezigheid. Heeft u deze gemist? Op 11 oktober 2016 organiseren wij in Groot-Bijgaarden onze tweede Hewlett Packard Enterprise SMB Day waarop deze sessie herhaald zal worden, naast vele andere informatieve sessies die uw business ten goede zullen komen: Are you ‘Ready for business ?!’ Wij in ieder geval wel, en hopen u daar dan ook te mogen verwelkomen. Veel leesplezier,

Verantwoordelijke uitgever: Ingram Micro - Luchthavenlaan 25A 1800 Vilvoorde - Tel: +32-2-254.92.11 Fax: +32-2-254.92.12 www.ingrammicro.be Concept en realisatie: M-025452.14 - september 2016. De informatie in dit document is onderhevig aan verandering zonder kennisgeving. Ingram Micro is niet aansprakelijk voor nalatigheden, technische of redactionele fouten die in dit magazine kunnen voorkomen.

– Kees van Kempen, Director Advanced Solutions Benelux at Ingram Micro


DE NIEUWE HPE STOREVIRTUAL 3200 Betaalbare next generation scalable storage die naar wens kan worden uitgebreid. Betaalbare, shared storage voor de entry market, ontwikkeld om te voldoen aan de opslagvereisten van kleine tot middelgrote bedrijven (kmo’s), behoeften in grotere organisaties en ROBO omgevingen.

BELANGRIJKSTE PRODUCTVOORDELEN Het HPE StoreVirtual 3200 opslagsysteem is een nieuwe dual-controller active / active architecture ontwikkeld om hostconnectiviteit te bieden via de nieuwste hostinterconnecties in de industrie: 8/16Gb Fibre Channel, 10GbE iSCSI en 1GbE iSCSI. Gecombineerd met een uitgebreide set van data services en een nieuwe web based management interface, is deze nieuwe array ook gefocust op een aggressief prijspunt. Belangrijke uitdagingen inzake storage oplossen De StoreVirtual 3200 is vanaf nul ontworpen om de uitdagingen aan te pakken waarmee IT-beheerders in kleine en middelgrote ondernemingen vaak geconfronteerd worden: •

Beperkt budget—behoefte aan topprestaties en functies binnen een specifiek budget.

Beschikbare tijd—de installatie en configuratie moet eenvoudig en intuïtief zijn voor een snelle implemetatie.

Investeringsbescherming—flexibele prestaties en opties om de storage uit te breiden naargelang de behoeften veranderen.

4 ______

Moderne en eenvoudige opslagarchitectuur van de volgende generatie Een centrale beheersbaarheid en intuïtieve GUI met de look-and-feel die u gewend bent van HPE, maken de StoreVirtual 3200 ideaal voor IT-generalisten - geen leercurve of handleiding vereist. Tevens maakt een nieuwe cloudgebaseerde externe analyse-integratie het pro-actief beheer voor een of meerdere arrays mogelijk. Betaalbare upscale storage, ongeacht het budget De HPE StoreVirtual 3200 biedt een zeer betaalbare, granulaire building block voor de uitdagingen die de entry storage-categorie van vandaag biedt. Met een startprijs van € 5 700 voor een dual controler configuratie met 3.6TB, wordt de StoreVirtual 3200 betaalbaar voor klanten met zelfs de kleinste budgeten. In combinatie met flexibele aanpasmogelijkheden biedt deze storage array investeringsbescherming en wordt de ROI groter in een wereld waar de wegwerpmentaliteit nog steeds erg ingeburgerd is. Verlaag de kosten vooraf, koop alleen aan wat u vandaag nodig hebt en breidt uw StoreVirtual 3200-array vervolgens online uit naargelang uw opslagvereisten evolueren. Een enkele, gevirtualiseerde, gedeelde opslagpool vereenvoudigt het beheer als u te maken krijgt met veranderende workload en capaciteitsuitdagingen. De mogelijkheid om opslagcapaciteit te kopen wanneer u deze nodig heeft, vereenvoudigt de planning en vermindert de druk op het budget. De StoreVirtual 3200 kan worden uitgebreid tot drie extra SFF- en/of LFF-drive enclosures, waardoor u capaciteit of prestaties kunt toevoegen wanneer nodig, om te voldoen aan uw veranderende behoeften.


Flexibiliteit, veerkracht en investeringsbescherming ingebouwd in het DNA van de StoreVirtual 3200 Met de speciaal gebouwde hardware en het nieuwste StoreVirtual-besturingssysteem, maakt het HPE StoreVirtual 3200 storage platform gebruik van de composable infrastructure die robuuste data services aanbiedt en het bewezen vertrouwen toont van meer dan 200.000 StoreVirtual-gebruikers. HPE levert zijn composable infrastructure door middel van een aantal hardware- en softwareplatformen. StoreVirtual VSA-implementaties brengen softwaregedefinieerde, composable infrastructure naar x86-servers en bieden een verbeterde flexibiliteit om te voldoen aan een breed scala van unieke workloads en eisen. Deze composable infrastructure vormt het DNA waarop de StoreVirtual 3200 is gebaseerd.K

MO), Enterprise omgevingen en IaaS

STOREVIRTUAL 3200 DATA SERVICES

De StoreVirtual 3200 bevat een uitgebreide reeks data services die beschikbaar zijn op HPE’s StoreVirtual Operating System (SVOS). In combinatie met de nieuwe hardware-architectuur van de volgende generatie biedt het nieuwste SVOS HPE’s composable infrastructure aan, met een consistente en uitgebreide reeks veerkrachtige shared storage mogelijkheden op de veel verschillende platforms. Robuuste beschikbaarheidskeuzes Met de HPE StoreVirtual 3200 kunt u de beschikbaarheid selecteren en verbeteren op volumeniveau om te voldoen aan de applicatie- en business vereisten. U heeft verschillende dimensies van flexibiliteit om de configuratie van een systeem te verbeteren zodat het voldoet aan de beschikbaarheidsdoelstellingen van elke applicatie.

RAID Opslag—kan opslagmedia groeperen in logische capaciteitspools en vervolgens een standaard RAID-technologie toepassen op die pool. Elk RAID-type biedt een specifieke set kenmerken met betrekking tot paririty protection, beschikbaarheid en capaciteit. Ondersteunde RAID-opslagtypes zijn RAID-5, RAID-6 en RAID-10.

De StoreVirtual 3200 biedt bovendien de mogelijkheid om de beschikbaarheid van uw volumes naar een hoger niveau te tillen met Netwerk RAID 10. Network RAID 0 is standaard ingeschakeld en onderhoudt de beschikbaarheid van data voor applicaties in het geval van een fout met de drive of de controller.

Network RAID 10 biedt, door de data in de opslagpool te spiegelen, een optionele extra laag data protection. U kunt redundantie beheren op een per-volume-basis om zo het gebruik van storage te verbeteren en de beschikbaarheidsvereisten te laten overeenstemmen met de applicatie waarvan de data zich op het volume bevinden.


Efficiënte Thin Provisioning en functies voor space reclamation •

Het HPE StoreVirtual 3200 Storage besturingssysteem beheert de toewijzing van fysieke storage voor volumes. Deze abstractielaag maakt Thin Provisioning mogelijk, een functie die alleen fysieke ruimte toewijst als er ook werkelijk data naar dat volume wordt geschreven. Thin Provisioning stelt klanten in staat om fysieke opslag (HDD en SSD) te kopen wanneer nodig. Deze technologie maakt het ook eenvoudig om fysieke storage toe te voegen wanneer nodig, wat het algemeen gebruik en de efficiëntie van de array, alsook de return on investment (ROI) verhoogt.

• Ongebruikte virtuele schijfruimte kan worden teruggewonnen wanneer bestanden van virtuele schijven verwijderd zijn door host-besturingssys temen of hypervisors. Bestanden moeten per manent worden verwijderd (op de host) om te worden beschouwd als ongebruikte opslagruimte. De ongebruikte ruimte wordt teruggegeven aan de opslagpool.

Array management en automatisering •

De StoreVirtual 3200 gebruikt een REST API en biedt een rijke gestandaardiseerde interface voor het configureren, beheren en onderhouden van uw array. Door een industrie standaard protocol te gebruiken, kunt u gemakkelijk script- of programmataken ontwikkelen.

De REST API voor systeemconfiguratie en gezond heidscontrole, beheer en onderhoud van alle storage entiteiten in de array (voorbeelden schijven, behuizingen, RAID-apparaten/sets, volumes, snapshots, klonen).

Robuuste technologieën voor snapshots •

6 ______

HPE StoreVirtual 3200 ondersteunt meer dan 2 000 snapshots en mid-range snapshots, waardoor u het juiste beschikbaarheidsprofiel kunt bepalen voor alle applicatiehosts gekoppeld aan de array.

Applicatieconsistente snapshots •

HPE StoreVirtual 3200 maakt de creatie mogelijk van applicatieconsistente snapshots van VMware® en Hyper-V VM’s en van Microsoft® VSS-capabele applicaties. •

Applicatieconsistente snapshots creëren onmiddellijk applicatieconsistente kopieën van data op een per-volume-basis. Snapshots kunnen op verschillende manieren worden gecreëerd om te voldoen aan business vereisten of applicatievereisten. U kunt manueel snapshots creëren, op geplande of scriptbasis of via het Microsoft VSS framework. U kunt de snapshots data vervolgens openen om individuele bestanden of mappen van het volume terug te halen of om een volledig volume terug te zetten naar een specifiek punt in de tijd. Snapshots van StoreVirtual 3200 worden altijd thin opgeslagen owv. efficiëntie en nemen alleen opslagruimte op de array in voor de data die naar de snapshots geschreven zijn. Voorbehouden storage ruimte, of giswerk dat zou kunnen leiden tot snapshots en foute back-ups, worden hierbij verwijderd.

De SmartClone-technologie stelt u in staat om snel en eenvoudig meerdere identieke virtuele kopieën (of clones) te maken van volumes zonder dat hiervoor extra storage ruimte vereist is. De functie werkt door eender welk volume of snapshot en onmiddellijk een of meerdere clones te maken. De clones-functie maakt een permanent lees-/ schrijfvolume op de array en verwijst terug naar de blokken van het originele volume in plaats van de blokken te dupliceren. Deze ruimte-efficiënte, thin provisioned volume clones kunnen worden gebruikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van nieuwe besturingssysteemversies en applicaties of om een virtuele desktopinfrastructuur te implementeren enz.


Geavanceerde replicatiemogelijkheden

Auto-tiering

Remote Copy1 stelt u in staat om thin provisioned volume clones te repliceren tussen primaire en externe locaties. Omdat remote copy’s thin provisioned zijn, hoeft er geen ruimte te worden voorbehouden op de externe locatie. Remote Copy kan worden gebruikt voor een gecentraliseerde back-up en herstel na rampen en kan worden ingesteld op een per-volume-basis. Externe kopieën die volgens een terugkerend schema worden geplaatst, stellen u in staat om een point-in-time asynchrone replicatie van data te verkrijgen tussen locaties, sites of datacenters.

• De functie HPE StoreVirtual 3200 Adaptive Optimization2 (AO) is een innovatieve technologie die efficiënt gebruik van snellere opslagapparaten (zoals SSD’s) enorm verhoogt door automatisch en op een intelligente manier data te verplaatsen tussen storage tiers met verschillende prestatieken merken binnen één opslagsysteem.

In Remote Copy is intelligent bandbreedtebeheer geïntegreerd, dat het versturen van gegevens via gedeelde WAN-links vergemakkelijkt zonder ander netwerkverkeer nadelig te beïn- vloeden. U stelt gewoon de bandbreedtelimiet in voor externe kopieën tussen de twee sites en de StoreVirtual 3200-software houdt zich aan die limiet.

Remote Copy maakt gebruik van applicatieconsistente snapshots om VMware- en Hyper-V VMs alsook Microsoft VSS-applicaties te kunnen repliceren in een consistente staat, wat zorgt voor een sneller herstel van de applicatie.

Technische specificaties

AO vermindert planningscomplexiteit door innovatieve algoritmes te gebruiken om veelgebruikte data vast te zetten op een hoog granulair niveau en gegevens in real time te verplaatsen en tegelijkertijd een balans te behouden tussen I/Obewerkingen op de achtergrond en I/O-vereisten van applicaties. Het resultaat is een handsfree sub-LUN tieringoplossing die de prestaties van een applicatie aanzienlijk verhoogt zonder tussenkomst van de administrator.

AO is configureerbaar op een per-volume-basis en vereist geen afstemming of speciale configuratie om te kunnen worden geïmplementeerd.

Er worden onmiddellijk prestatievoordelen ervaren omdat de AO-motor constant de I/O-eisen op de StoreVirtual 3200 array controleert en bijna in real time reageert op wijzigingen in de workload - heel anders dan sommige competitieve tieringaanbiedingen die slechts eenmaal of tweemaal per dag gegevens verplaatsen.

HPE StoreVirtual 3200 Storage Beschrijving schijf

Tot 100 SFF of 48 LFF drives Tot drie SFF en/of LFF 2U drive enclosures

Schijftypes*

SFF SSDs: Gemengd gebruik: 400 GB, 800 GB, 1.6 TB, 3.2 TB LFF SSD’s: Gemengd gebruik: 400 GB, 800 GB SFF HDD’s: 15.000 RPM: 300 GB, 600 GB 10.000 RPM: 300 GB, 600 GB, 900 GB, 1.2 TB, 1.8 TB 7.200 RPM SAS-MDL: 2.0 TB LFF HDDs: 7.200 RPM SAS-MDL: 2 TB, 4 TB, 6 TB * Alle SSD’s en HDD’s zijn 12G SAS.

Capaciteit

Maximum 288 TB inclusief uitbreiding

Opties opslaguitbreiding

HPE StoreVirtual 3200 LFF drive enclosures (2U) HPE StoreVirtual 3200 SFF drive enclosure (2U) Er worden tot drie drive enclosures ondersteund

Hostinterfaces

8/16Gb Fibre Channel (vier poorten, snelheid bepaald door module SFP+) 1GbE iSCSI (vier of acht poorten) 10GbE iSCSI (vier poorten)

Compatibel besturingssysteem

De HPE StoreVirtual 3200 ondersteunt een ruime variëteit aan besturingssystemen. Voor een volledige lijst van ondersteunde besturingssystemen, gaat u naar HPE Storage SPOCK op https://h20272. www2.hpe.com/spock/

Vormfactor

2U basis arrays, 2U LFF, of SFF drive enclosures

Garantie (onderdelenarbeid-op locatie)

3-0-0

De functie Remote Copy vereist de aankoop van de HPE StoreVirtual 3200 Advanced Data Services Suite licentie.

1

De functie Adaptive Optimization vereist de aankoop van de HPE StoreVirtual 3200 Advanced Data Services Suite licentie.

2


LEREN IN EEN MOBILEFIRST DIGITALE OMGEVING Het spreekt voor zich dat de #GenMobile-studenten van vandaag meer weten over technologie dan de vorige generaties. Ze zijn opgegroeid met technologische kennis en verkiezen alles op mobile devices te doen. Voor hen is wireless digitaal leren fundamenteel voor succes in de toekomst. Geoptimaliseerd digitaal klaslokaal Klaslokalen zijn aan het veranderen. We zien de impact van de digitale revolutie. Leeromgevingen bereiden studenten nu voor op hun toekomstige werkomgevingen. Klaslokalen stappen af van de rijen banken en veranderen in een omgeving die de samenwerking tussen studenten, leerkrachten en leerapparatuur bevordert. Dat noemen we het geoptimaliseerd digitaal klaslokaal. Tekstboeken worden ingeruild voor mobile devices die up-to-date inhoud in real time bieden. Geprinte examens veranderen in online beoordelingen. 1:1en BYOD-initiatieven vervangen computerlabo’s met een bekabeld netwerk. Skype en Google Hangouts sturen nieuwe studiegroepen vooruit. En er worden gepersonaliseerde leerprogramma’s ontwikkeld om te voldoen aan de individuele behoeften van elke student. Technologie verandert de manier waarop we onze kinderen opleiden. Scholen zetten deze initiatieven op om een rijkere leerervaring aan te bieden aan studenten door ze gebruik te laten maken van de devices en applicaties waarmee ze vertrouwd zijn. Dit digitaal klaslokaal moet het onderwijs in de 21e eeuw ondersteunen, met 1:1-initiatieven en leren op projectbasis. Het moet altijd en overal toegang bieden tot cloudgebaseerde apps zoals educatieve Google Apps en Office 365 education. Het is een klaslokaal dat gemakkelijke toegang biedt aan gasten, dat samenwerking tussen studenten aanmoedigt en ook prioriteit kan geven aan kritische leerapps zoals Online Assessments. 8 ______

Als gevolg daarvan moeten IT-professionals in de onderwijssector toekomstgericht denken, en een infrastructuur voor de volgende generatie bouwen die deze digitale leeromgeving en de opkomende technologieën ondersteunt. Hier volgen belangrijke elementen om u te helpen bij het bouwen van het geoptimaliseerd digitaal klaslokaal voor mobile-first leren en daarbuiten. Overwegingen gebaseerd op de gebruikersgroep Om digitaal leren te implementeren, moet een school de juiste infrastructuur bouwen. De behoeften van drie verschillende gebruikersgroepen moet worden overwogen. •

Voor studenten moet de toegang tot digitale leertools snel en gemakkelijk zijn. De netwerkinfrastructuur moet robuust en betrouwbaar zijn. Als studenten een examen afleggen of een online test indienen, mag technologie geen hindernis vormen. De Wi-Fi die in de school wordt gebruikt, moet stabiel en van professionele kwaliteit zijn.

De tweede groep is de leerkrachten. Technologie in het klaslokaal moet gemakkelijk en transparant zijn. Terwijl de studenten gebruik maken van hun mobile devices, moeten de leerkrachten toezicht houden op het klaslokaal. Ze hebben ook digitale tools nodig om roll calling mogelijk te maken, berichten naar studenten te sturen en te controleren wat de studenten aan het doen zijn tijdens een examen. De nieuwe technologie-infrastructuur moet geautomatiseerd en probleemvrij zijn, zodat leerkrachten hun interactietijd met studenten kunnen maximaliseren en niet bezig zijn met het oplossen van technologische problemen.

Beheerders zijn de laatste groep binnen de mobilefirst-ervaring in het onderwijs. Alle scholen werken met krappe budgetten. Beheerders moeten het kapitaal en de operationele kosten dus erg voorzichtig beheren. Ze hebben toegang nodig tot analytische gegevens die feedback geven om de uitgaven voor technologie rechtvaardigen. Ze kunnen alleen investeringen in digitaal onderwijs ondersteunen als het de prestaties van de leerlingen verbetert. En het mag het geduld van het technisch personeel dat de technologie moet ondersteunen, niet op de proef stellen.


EEN ROBUUSTE WI-FIINFRASTRUCTUUR BOUWEN Een intelligente Wi-Fi-infrastructuur bouwen Een mobile-first-ervaring zorgt ervoor dat studenten altijd en overal toegang hebben tot ononderbroken leren; ongeacht of hiervoor een device van de school of een persoonlijk toestel van de student wordt gebruikt. Dit betekent dat u een Wi-Fiinfrastructuur nodig zult hebben die de behoeften van mobile devices kan ondersteunen, samen met de bandbreedte-intensieve applicaties waarop ze draaien. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om u hierop voor te bereiden: •

Plan dat u 3-4 mobile devices per student, toestellen voor leerkrachten, draadloze printers en andere draadloze apparatuur in het klaslokaal kunt ondersteunen. Dit betekent dat in een klaslokaal met 30 studenten, ongeveer 100 toestellen zullen connecteren op het netwerk.

• Door samen te werken met leerkrachten, kunt u de behoeften van applicaties in het klaslokaal beoordelen om zo een rijk multimediacurriculum te ondersteunen.

Het streamen van video’s in HD-kwaliteit vereist bijvoorbeeld 4 Mbps en sommige interactieve leerspelletjes vereisen tot 1 Mbps bandbreedte per gebruiker.

Zorg voor hoge prestaties en connectiviteit met slimme dynamische access point (AP) technologie; om kritisch leren en testtoepassingen voorang te verlenen op andere apps en tegelijkertijd ongepaste inhoud te blokkeren.

Zet een beheersysteem op dat bedrijfswijde beleidsregels, een sterke beveiliging en een verbeterde gebruikservaring moeiteloos kan implementeren voor geverifieerde gebruikers en gasten.

Een intelligente wired infrastructure bouwen Een robuuste Wi-Fi-implementatie begint met een wired infrastructure. De connectiviteit is maar zo goed als de fundering en niet elke device is gebouwd om uit te zenden aan dezelfde snelheid. Zorg ervoor dat uw wired infrastructure, kan worden aangepast aan verschillende Wi-Fi-gebruiken. Bij het plannen van uw wireless netwerk moet u rekening houden met het volgende: •

Plan de support van meerdere connecties per klaslokaal; access point, projector, telefoon en andere kabelapparaten.

• Zorg voor groei en flexibiliteit, investeer in multigiga bit-toegangsoplossingen die bandbreedtesnelheden per poort kunnen verhogen op bestaande bekabeling voor kosteneffectieve en gemakkelijke netwerkupgrades. • Bescherm de investeringen in wired infrastructure. met switches die kunnen worden aangepast naargelang de capaciteit en functionaliteit, zoals modulaire en stackable switches die voordeel kunnen halen uit softwaregedefinieerde netwerktoepassingen. •

Beheer het volledige netwerk met real time controle, proactieve waarschuwingen, historiek, en snelle en efficiënte probleemoplossing.


VOORDELEN EN OPLOSSINGEN VOOR HET ONDERWIJS ARUBA OPLOSSINGENPORTFOLIO Administratief kantoor

Campus

Switches

Aruba 5400R

Aruba 3810 of Aruba 2920

Wireless access points

Aruba 215 of 320 AP’s

Aruba 205 of 215 AP’s (klaslokaal) Aruba 320 AP’s (lezingzaal) Aruba 270 AP’s (buiten)

Hostinterfaces

Op locatie – Aruba 7200 Cloud-gebaseerd– Aruba Central Zonder controller – Aruba Instant

Beveiliging

Aruba ClearPass Policy Enforcement Firewall (PEF) RF Protect

Netwerkbeheer Mobile Engagement Softwaregedefinieerd netwerken

Implementeer een wired netwerk dat een multigigabit-capaciteit kan ondersteunen Om uw wired netwerk mobile ready te maken, is het be-langrijk dat u voorkomt dat er bottlenecks worden gecreëerd op uw access switches. Het is ook belangrijk om te anticiperen hoe u de netwerken IP-diensten zult moderniseren en ondersteunen zonder dat u uw wired infrastructure telkens moet upgraden, aangezien honderden extra apparaten in elke school draadloos verbinding zullen maken. Oplossing: Gebruik de Aruba 3810 of 5400R switches die de nieuwste AP’s ondersteunen met PoE+ SmartRate multigigabit-ethernet. Ontketen zo het volledig potentieel van gigabit Wi-Fi en creëer een succesvolle leeromgeving die klaar is voor de technologieën en mobile devices van de toekomst. Implementeer een flexibel wireless netwerk met investeringsbescherming Wanneer scholen ervoor kiezen om in een WLANinfrastructuur te investeren, moeten ze slimme beslissingen maken. Selecteer een netwerkoplossing die ruimte biedt voor groei en verandering, zonder onderdelen te moeten verwijderen en vervangen. De behoeften in een school kunnen snel veranderen als er 1:1- en BYOD-initiatieven worden genomen. Het netwerk moet zich hier aan kunnen aanpassen. Een niet-flexibel en goedkoop WLAN zou een dure zaak kunnen worden als het niet kan worden aangepast.

10 ______

Aruba AirWave Meridian met Aruba Beacons en Sensors HPE SDN App Store 25+ apps beschikbaar

Oplossing: Aruba biedt controllerloze en controllerbeheerde Wi-Fi met publieke clouds, private clouds en een lokaal beheer. U zit niet vast aan één architectuur, dus wanneer uw behoeften veranderen, behoudt u 100 % van uw investering. De Aruba Instant AP’s kunnen op elk moment gemakkelijk worden omgezet naar de controllerbeheerde modus, waardoor u de juiste oplossingen voor de juiste locatie kunt combineren - op school of externe locaties. Zorg ervoor dat toestellen worden aangesloten op de beste Access Points Studenten en hun divices zijn mobiel; ze verplaatsen zich tijdens de schooldag doorheen de campus. Vaak blijven deze gebruikers gekoppeld aan de eerste AP waarmee ze verbinding maakten, zelfs als er zich een betere AP om de hoek bevindt. Oplossing: Via WLANs met ingebouwde RF beheertechnologie kunt u zich van deze “sticky clients” verlossen door prestatiegegevens van de devices te verzamelen en deze informatie te gebruiken om deze devices naar de beste AP en radio te sturen. ArubaOS is ingebouwd in elke Aruba AP en lost dit probleem voor u op met ClientMatch.


Zorg voor een veilige digitale leeromgeving Leerkrachten en studenten gebruiken steeds meer video’s, games en zelfs sociale media om het leren en de samenwerking te verrijken. Dit stelt hen mogelijk bloot aan gevaarlijke en/of ongepaste inhoud. Deze bandbreedte-intensieve applicaties en het verhoogde netwerkverkeer kunnen de kritieke leertijden ook onderbreken, bijvoorbeeld wanneer de studenten online tests afleggen.

Vereenvoudig netwerkbeheer Ondanks de beperkte IT-resources, kunt u klaslokalen met digitale apparatuur van verschillende vendoren beheren door verder te kijken dan traditioneel netwerkbeheer voor een eenvoudigere en meer kosteneffectieve oplossing. Kies voor een geïntegreerde beheeroplossing in plaats van voor meerdere, afzonderlijke producten die elk slechts een deel van het beheersprobleem oplossen.

Oplossing: IT-departementen hebben een betrouwbaar netwerk nodig met een slim applicatiebeheer om kritieke leertoepassingen prioriteit te geven over andere apps. Met een ongekende zichtbaarheid maakt de AppRF™-technologie in de Policy Enforcement Firewall gebruik van deep packet inspection om meer dan 1 500 ondernemingsapps te identificeren, en beschikt het over een beleidswizard om bepaalde apps of appgroepen te blokkeren, voorrang te geven of in bandbreedte te beperken.

Oplossing: Aruba AirWave is een multi-vendor netwerkbeheersoplossing voor een complexe netwerkinfrastructuur. U kunt met deze oplossing wired en wireless netwerkapparatuur van meerdere generaties en van meerdere vendoren beheren via één interface.

Ondersteun BYOD- en 1:1-initiatieven met vertrouwen Studenten, leerkrachten, personeel en gasten die verbinding maken met het netwerk van de school via een verscheidenheid aan persoonlijke toestellen, vormen een echte uitdaging voor IT. Hoe kunt u gebruikers authenticeren terwijl u Wi-Fi-toegang biedt aan deze devices, en tegelijkertijd het netwerk veilig houden met beperkte IT-resources? Oplossing: Het is belangrijk dat u de veiligheid van uw netwerk niet opoffert terwijl u probeert om het voor devices, gebruikers en gasten gemakkelijk te maken om te connecteren. Aruba ClearPass vereenvoudigt de toegang van devices via zelfregistratie en verleent netwerktoegang op basis van gebruikersrollen, toesteltypes en locatie.

Goedkope technologieën als hefboom Overal zijn scholen bezig met het verkennen van netwerkgedeelde devices zoals Apple tv’s, als goedkope alternatieven voor traditionele projectoren. Het is echter belangrijk om na te denken over hoe ze veilig kunnen worden geïmplementeerd in het netwerk. Dit stelt leerkrachten in staat om studenten hier toegang tot te geven zodat ze hun projecten kunnen presenteren aan de klas, en tegelijkertijd het risico op hacken van het toestel en het delen van ongepast inhoud minimaliseren. Oplossing: Kies een access management dat netwerkgebaseerde AV-diensten wireless inschakelt en u in staat stelt om een beleidsgecontroleerde toegang te verkrijgen. Zoek een oplossing die u in staat stelt te controleren welke AirPlay- en AirPrintdevices zichtbaar zijn voor leerkrachten, studenten en personeel. Deze visibiliteit moet gebaseerd zijn op de rol van een gebruiker, de locatie en welke devices ze gebruiken.


Werk samen met de studenten en bescherm hen Studenten hebben goede technologische kennis. Naarmate ze ouder worden, is een student zonder eigen mobile device een zeldzaamheid. Devices van studenten kunnen worden ingezet voor niet-academisch gebruik zoals wayfinding en locatietracing. Het verbeteren van de campus veiligheid wordt belangrijker, en studenten samen met hun mobile devices hierin betrekken, kan de veiligheid op de campus helpen verbeteren.

BESLUIT

Oplossing: Aruba Beacons, Sensoren, en de Meridian App, kunnen schoolsystemen voorzien van een volledige oplossing voor mobile engagement op de campus. Bakens die op de campus worden geplaatst, vinden geregistreerde mobile devices en stellen studenten in staat om te interageren met aangepaste wayfinding applicaties, gecreëerd door Meridian. Daarnaast geven deze technologieën de studentenadministratie de mogelijkheid om te zien waar studenten zich bevinden en push-notificaties te sturen naar studenten op alle of op specifieke locaties.

Bouw een stevige, wired netwerkinfrastructuur met SmartRate multigigabit ethernetswitches die uitbreidbaar zijn en kunnen worden aangepast aan toekomstige applicaties.

Implementeer 802.11ac Access Points voor device densiteit en zware applicaties.

Geef prioriteit aan bepaalde soorten verkeer op het netwerk voor een betrouwbare en gecontroleerde digitale leerervaring.

Bescherm studenten tegen kwaadaardige applicaties met contextgebaseerde controles om beveiliging en prioritering op basis van applicaties af te dwingen.

Stroomlijn BYOD-initiatieven door gebruikers hun eigen mobile devices te laten registreren.

Beveilig netwerk resources door netwerktoegang te verlenen op basis van gebruikersrollen, toesteltypes en locatie.

Vereenvoudig netwerkbeheer en migreer naar een mobile-first infrastructuur.

Versterk de beveiliging van goedkope technologische producten in klaslokalen door gebruik te maken van beleidsgebaseerde toegangscontroles.

Met de juiste planning van de netwerkinfrastructuur kunt u leerkrachten en studenten in staat stellen de nieuwste technologieën en applicaties te gebruiken voor een rijkere leerervaring en tegelijkertijd alle IToperaties over de hele campus op elkaar af stellen. Samenvatting van Aruba’s aanbevelingen voor een mobile-first leeromgeving:

• Gebruik beacon voor geautomatiseerde aanwezigheid, meldingen op basis van locatie en analyses om studenten veilig en betrokken te houden.

12 ______


Windows Azure

MICROSOFT AZURE TOKEN VAN HEWLETT PACKARD ENTERPRISE Hewlett Packard Enterprise en Microsoft werken samen om nog betere hybride cloudproducten en diensten aan te bieden. Microsoft® AzureTM is een open en flexibel cloudplatform dat organisaties in staat stelt om snel applicaties en gegevens op te bouwen, toe te passen en te beheren in een wereldwijd netwerk van door Microsoft beheerde datacenters, die kunnen worden geïntegreerd in elke bestaande HPE ProLiant serveromgeving. Waarom Azure? Krijg meer werk gedaan— geïntegreerde tools, vooraf ontwikkelde templates en managed services maken het gemakkelijker om applicaties sneller te bouwen en te beheren. Open en flexibel cloud service platform— Azure ondersteunt de ruimste selectie aan besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, hulpmiddelen, databases en devices. Uw bestaande IT uitbreiden— hybride cloudoplossingen bieden u het beste van beide werelden: meer IT-opties, minder complexiteit en een lagere kost. Pas aan zoals nodig, pay as you go— De pay-as-you-go-diensten van Azure kunnen snel worden uitgebreid of beperkt in overeenstemming met uw behoeften, zodat u alleen betaalt voor wat u gebruikt. Bescherm uw gegevens—Microsoft biedt een toonaangevende inzet voor de bescherming en privacy van uw gegevens. Gebruik uw apps overal— Azure beschikt over een wereldwijd netwerk van datacenters die door Microsoft worden beheerd in 22 regio’s. Maak slimmere beslissingen— verbeter uw klantenservice en ontdek nieuwe business opportuniteiten via uw gestructureerde, en nietgestructureerde data, en streaming Internet of Things-data. Vertrouw op een betrouwbare cloud service— van kleine ontw./testprojecten tot wereldwijde productlanceringen: Azure kan elke workload aan.

Naar de cloud en verder Microsoft® AzureTM stelt klanten in staat om applicaties te bouwen, te gebruiken en aan te passen die tussen hun datacenter en de cloud kunnen worden verplaatst. Dit zijn enkele van de vele beschikbare Azure-oplossingen: • Azure App service stelt u in staat om apps sneller te creëren met een unieke cloudservice om snel en gemakkelijk bedrijfsklare web- en mobiele apps te ontwikkelen voor elk platform of device en ze te gebruiken in een scalable en betrouwbare cloud infrastructuur. •

Azure Remote App geeft gebruikers toegang tot bedrijfsapplicaties en stelt hen in staat productief te zijn met behulp van de devices die ze nodig hebben, zonder het risico persoonlijke en zakelijke gegevens te combineren.

Azure Virtual Machines stellen u in staat om binnen enkele minuten de gebruikers te voor zien van de virtuele machines (VM’s) van Windows®en Linux®s.

• Azure Active Directory stelt u in staat om lokale mappen te synchroniseren en single sign-on in te schakelen.

Enkele van de meest populaire Azure-oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen omvatten het hosten van apps in de cloud met Azure VM’s, het hosten van websites van klanten, het back-uppen van hun gegevens en het leveren van Windows desktops en apps aan elk device met Azure RemoteApp. Een volledige lijst van beschikbare Azure Services vindt u op: azure.microsoft.com/en-us/services Microsoft Azure Token van Hewlett Packard Enterprise Het Microsoft Azure Token van Hewlett Packard Enterprise stelt klanten in staat om zich te abonneren op eender welke Azure service die hun zaak voorziet van tal van cloudgebaseerde oplossingen, en ze betalen alleen voor wat ze gebruiken. Werk sneller, pas aan naargelang de behoeften, bescherm gegevens en gebruik applicaties overal. Het Microsoft Azure Token van Hewlett Packard Enterprise is wereldwijd beschikbaar bij de aankoop van een nieuwe HPE ProLiant server, samen met het Microsoft Windows Server® besturingssysteem van uw keuze, rechtstreeks bij Hewlett Packard Enterprise of via Ingram Micro. Tokens zijn beperkt tot een (1) Token per serveraankoop en vijf (5) Tokens per klant.


HPE-SERVEROPTIES: Kostenefficiënte en betrouwbare opties, op maat gemaakt voor HPE servers en opslagsystemen. Bouw betere server- en storageoplossingen. Degelijk, betrouwbaar en snel. Hewlett Packard Enterprise wijst de weg. De uitdaging Klanten hebben nood aan flexibiliteit in hun configuraties, met de mogelijkheid om de prestaties te verbeteren naarmate hun bedrijf groeit en daarnaast hun stroomverbruik te beheren, activa te beschermen en de operationele IT-kosten te verminderen. De oplossing HPE serveropties bieden betere prestaties, betrouwbaarheid en compatibiliteit met HPE serveren storagesystemen. De HPE serveropties zijn volledig geïntegreerd in tal van HPE systeembeheertools en kunnen helpen om de operationele IT-kosten aanzienlijk te verminderen in vergelijking tot andere, niet-HPE producten. HPE serveropties zijn grondig en uitvoerig getest en verzekeren compatibiliteit, prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw IT-oplossing. Voordelen: •

De beste kwaliteitopties met strenge certificeringprocedures verzekeren een uitstekende betrouwbaarheid van alle HPE server- en storageproducten.

• Onmiddellijke beschikbaarheid dankzij Ingram Micro. •

Schaalbaar en flexibel, geschikt voor alle workloads en infrastructuurvereisten van klanten.

Automatisch gedekt door HPE Care Packs voor servers en storage, zonder extra kosten voor de klant, in tegenstelling tot producten die niet van HPE afkomstig zijn.

Flexibiliteit om geteste oplossingen op voorhand te laten integreren en aan te passen, nog voor ze de HPE-fabriek verlaten.

14 ______

Wat moet u onthouden bij het verkopen van een ProLiant-server met HPE serveropties. Hebt u alle vereiste opties genoteerd? •

Bevat de aangeboden server alle opties die nodig zijn om de te installeren applicatie te ondersteunen?

Heeft u met de klant gesproken over de voordelen van de opties, zoals extra processoren, geheugen, harde schijven, besturingssystemen enz.?

Over welke opties beschikt de klant reeds? •

Weet wat eerder is geleverd aan de klant. Wanneer werd dit verkocht? Zijn er prestatieuitdagingen die we kunnen oplossen door opties toe te voegen aan de server?

Beschikt de klant over een applicatie die lokale gegevensopslag vereist? Heeft u de staat van de storage en toekomstige groei geanalyseerd? Wordt er al een RAID 5-oplossing gebruikt om de gegevens te beschermen?

Welk beheersysteem zal worden gebruikt? •

Heeft u met de klant gesproken over de voordelen van HPE OneView op het ogenblik van de aankoop? Is de klant op zoek naar een betere visibiliteit en controle over zijn datacenter? Zou HPE OneView kunnen helpen bij het stroomlijnen van de infrastructuur en het beheerproces, zodat er gemakkelijk kan worden voldaan aan de zakelijke vereisten?

Maakt uw klant gebruik van virtualisering? • Heeft de klant de server- en opslagomgeving gevirtualiseerd? Voer een gesprek over hoe virtualisering kan helpen bij het verhogen van het servergebruik en het verlagen van de kosten.

Heeft uw klant rack-infrastructuuroplossingen nodig? • Heeft de klant overwogen om een HPE Rack & Power Solution, inclusief racks, KVM, PDU’s, UPS enz. te implementeren? Als hij reeds over UPS en PDU beschikt, voldoen ze dan aan zijn nieuwe vereisten? •

1

Weet de klant dat er op HPE Rack & Power Solutions standaard 3 jaar garantie is? Benadruk de voordelen van de extra gemoedsrust die dit biedt en als hij een nieuw HPE Server Care Pack koopt, worden de Rack & Power-producten gratis gedekt.1

Garantie op de UPS-batterij beperkt tot 3 jaar.


“Overweeg alle opties bij het ontwerpen van een oplossing voor een klant en maximaliseer het potentieel van de HPE ProLiant server.” Bespreek de voordelen van HPE Factory Integration Services •

Zou de klant zijn opties vooraf geïntegreerd en getest met HPE Factory Integration Services willen ontvangen? Heeft hij een op maat gemaakte slotting, aangepaste systeeminstellingen, asset tags of speciale kabels of labels op het rack nodig?

VOOR MEER INFORMATIE: HPE-serveropties: hpe.com/info/serveroptions HPE Rack & Power infrastructuur: hpe.com/info/rackandpower HPE Power Advisor: hpe.com/info/poweradvisor HPE geheugenconfigurator (DDR3 & DDR4): http://h22195.www2.hp.com/DDR4memoryconfig/Home/Legal HPE QuickSpecs: hpe.com/info/quickspecs HPE Factory Integration Services: hpe.com/eu/fis

HPE RENEW PROGRAMMA: Betaalbare, remanufactured producten die zo goed als nieuw zijn. Dezelfde geweldige prestaties, betrouwbare kwaliteit en garantie als nieuwe Hewlett Packard Enterprise-producten met HPE Renew. HPE Renew biedt een uitgebreid portfolio van hoogwaardige remanufactured HPE-producten aan zeer aantrekkelijke prijzen. Alle producten van HPE Renew worden gedekt door de oorspronkelijke HPE garantie-, service- en support opties. Vandaag zijn bedrijven meer dan ooit op zoek naar extra manieren om kosten te besparen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid. HPE Renew maakt een eenvoudige integratie en convergentie van apparatuur mogelijk in bestaande IT-omgevingen, zonder dat uw klanten diep in hun portefeuille moeten tasten. Operationele flexibiliteit is van vitaal belang in de steeds veranderende wereld van IT. HPE Renew stelt u in staat om de ontwikkeling van de IT-infrastructuren van uw klanten op hun eigen tempo te ondersteunen, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie. HPE Renew is een wereldwijd programma dat startte in 1981 en dus beschikt over meer dan 30 jaar ervaring aan duurzaamheid en credibiliteit in het voldoen aan de behoeften van klanten. De producten zijn afkomstig uit de HPE Demo pool, zijn uitgeleende fabrieksapparatuur, fabrieksoverschot, en geretourneerde producten door klanten en inruilingen. Alle producten van HPE Renew ondergaan een volledig HPE-herwerkings- en testproces, zodat ze volledig aan de normen van HPE voldoen. Alleen dan komen ze in aanmerking voor een volledige HPE-garantie - hierbij worden kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd en wordt er verzekerd dat ze zo goed als nieuw zijn.


HPE Renew helpt u bij de groei van uw bedrijf Kijk naar het grotere plaatje. U wilt uw verkoop verhogen; u wordt geconfronteerd met de uitdaging om nieuwe klanten te zoeken en bestaande klanten te behouden. In een moeilijke concurrentieomgeving biedt het HPE Renew Programma u de mogelijkheid om uw verkoop aanzienlijk te verhogen en uw marges te maximaliseren. Dankzij een uitgebreid portfolio is het programma in staat om oplossingen met de nieuwste technologie, producten van oudere generaties die niet langer beschikbaar zijn en alles daartussen als nieuw aan te bieden, waardoor aan alle behoeften van uw klanten wordt voldaan. Nieuwe verkoopsopportuniteiten Misschien heeft uw klant een beperkt budget maar wil hij of zij genieten van alle HPE-services. Misschien wil hij/zij homogeniteit behouden op een bestaand platform of is er een behoefte aan producten die niet langer beschikbaar zijn als nieuwe Hewlett Packard Enterprise-producten. Een snelle levering is essentieel en u wordt geconfronteerd met sterke concurrentie om een verkoop af te sluiten. HPE Renew is een geweldige aanvulling op nieuwe HPE-producten voor klanten die op zoek zijn naar kosteneffectieve oplossingen die HPE-gecertificeerd zijn.   Wat is het verschil tussen HPE Renew remanufactured producten en andere refurbished producten? Het onderscheid is niet altijd duidelijk. De producten van HPE Renew worden volledig ondersteund door HPE-garantie en zijn remanufactured zodat ze equivalent zijn aan de normen van nieuwe producten. Ze hebben dezelfde garantie en serviceopties als nieuwe producten van Hewlett Packard Enterprise. Aan de andere kant is remanufactured of gebruikte apparatuur die niet bij Hewlett Packard Enterprise of Ingram Micro wordt aangekocht mogelijk niet volledig getest of gecertificeerd om aan de “zo goed als nieuw”-normen te voldoen. Daarnaast zijn deze producten mogelijk niet gedekt door de volledige garantie van de fabrikant. 16 ______

Wat kunnen HPE Renew-producten voor u doen • Krijg toegang tot nieuwe markten, behoud de bestaande klantenbasis en verhoog uw bedrijfspotentieel. •

Sluit prijsgevoelige deals met aantrekkelijke en concurrerende prijzen.

• Een alternatieve manier om nieuwe producten te verdisconteren. •

Een mogelijkheid om de marges te verhogen.

Een extra wapen om de concurrentie tegen te gaan.

Geïntegreerd in standaard HPE-procedures, inclusief kanaalstrategie.

Telt voor alle HPE-verkoopdoelen.

• Aangeboden specifieke promoties en stimulerings programma’s. •

Toegewijde ondersteuning van een gespecialiseerd HPE Renew-team.

Wat HPE Renew-producten kunnen doen voor uw klanten •

Uitstekende prijs-/prestatieverhouding.

Uitgebreid portfolio van volledig remanufactured Hewlett Packard Enterprise-producten.

Toegang tot de nieuwste technologie en producten van oudere generaties.

HPE branding en kwaliteitszekerheid.

• Same-as-new HPE-garantie, service- en ondersteuningsopties. •

Originele software en licenties.

HPE-financiering.


Kwaliteitscertificaat Hewlett Packard Enterprise stelt erg strenge kwaliteitsnormen voor alle producten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitsverwachtingen van de klanten. Met bewezen resultaat in het behalen van strikte doelstellingen verzekert het HPE Renew Programma herwerkingsproces dat alle remanufactured producten worden gecertificeerd als “zo goed als nieuw”.

Hoe kunt u een echt HPE Renew-product identificeren HPE Renew-producten kunnen worden herkend aan de toevoeging van de letter “R” aan het HPEproductnummer.

Dit kwaliteitscertificaat is uw garantie dat de producten van HPE Renew volledig voldoen aan de technische controlelijst van HPE Renew.

Dit is het bewijs dat het product de strenge HPE Renew-herwerkingsprocedure heeft voltooid en wordt gedekt door een volledige “same-as-new” HPE-garantie.

De belofte van HPE Renew De overgrote meerderheid van de HPE Renew-producten zijn afkomstig uit de apparatuur van het HPE Demo Program of zijn fabrieksoverschot van Hewlett Packard Enterprise en daarom minder dan 12 maanden oud. Met de producten van HPE Renew kunt u er zeker van zijn dat u dezelfde hoge kwaliteit en prestaties krijgt die geleverd worden bij de nieuwe producten van Hewlett Packard Enterprise. Garantie De garantieperiode voor een product van HPE Renew is dezelfde als voor een nieuw product, tenzij anders vermeld. De garantie van het HPE Renew-product start op de datum van aankoop en vernieuwt de volledige originele garantie. Het is belangrijk om op te merken dat dit geen blijvende garantiebepaling is. De producten van HPE Renew worden gedekt door de oorspronkelijke service en support en er zijn ook extra opties beschikbaar.

Als het nieuwe productnummer A1234A is, zal het equivalente HPE Renew-productnummer A1234AR zijn.

Meer informatie Om meer te weten over HPE Renew, gaat u naar: hpe.com/eu/hpe-renew of contacteert u ons via vas@ingrammicro.be


HPE POST WARRANTY SUPPORT SERVICE: Ondersteun uw IT-apparaten zelfs nadat de garantie is verlopen. Klanten stellen nieuwe serverinvesteringen uit en opteren in plaats daarvan voor het verlengen van de operationele levensduur van bestaande servers na de standaard garantieperiode. Toegang tot een kwalitatief hoogwaardige support voor bestaande systemen kan een probleem vormen. De Hewlett Packard Enterprise Post Warranty Support Service kan klanten hierbij helpen. De HPE post warranty support service kunt u helpen om de levensduur van uw huidige servers met succes te verlengen. HPE biedt toegang tot expertise en een onderdeleninventaris die u helpt te focussen op uw bedrijf en toekomstige IT-plannen. Aanbiedingen Toegang tot expertise Verminder de behoefte om een hoog niveau van interne expertise te behouden voor verouderde servers. Bewezen ondersteuning van verouderde systemen Helpt een kosteneffectieve server support te behouden. Snel en betrouwbaar antwoord Toegewijde call-to-repair of responstijden omvatten een hoogwaardige probleemdiagnose. Voordelen Continue toegang tot een hoog niveau van productexpertise en onderdelen om de serverbeschikbaarheid van HPE ProLiant-servers of BladeSystemservers te behouden nadat de garantieperiode van HPE of een gelijkaardige garantie op HPE-support services afgelopen is.

18 ______

Overzicht van de dienst De HPE Post Warranty Support Services: Onmiddellijke probleemrapportering U kunt 24 uur per dag, zeven dagen per week een probleem rapporteren (een serviceaanvraag indienen), ongeacht de gekozen responstijd. Uw aanvraag wordt gelogd en u wordt zo snel mogelijk, volgens uw rechten, verder geholpen. Onsite hardware support Bij problemen die niet van op afstand kunnen worden opgelost, biedt een HPE-geautoriseerde onderhoudsdeskundige onsite support. De HPE-onderhoudsdeskundige komt ter plaatse binnen de opgegeven tijd. De HPE-deskundige levert de dienst ofwel onsite ofwel op afstand, tot de producten operationeel zijn of zolang er redelijke vooruitgang wordt geboekt. Indien er bijkomende onderdelen of hulpmiddelen vereist zijn, kan het werk tijdelijk worden stilgelegd maar terug worden hervat wanneer ze beschikbaar zijn. De HPE-deskundige zorgt ervoor dat de gedekte hardwareproducten terug werken. Opties omvatten: •

Volgende werkdag of 24x7, responstijd van vier uur.

• Zes uur call-to-repair of lokaal aanbod voor reparaties. •

Toegang tot de nieuwste technologie en producten van oudere generaties.


HPE hardware support onsite Care Pack service HPE Hardware support onsite service1

Voorbeelden van producten ondersteund door de HPE hardwarePost Warranty Support

6 uur call-to-repair of lokale reparatietijd met responstijd • HPE ProLiant Server van 4 uur • HPE BladeSystem-behuizingen Volgende werkdag of 24x7 • HPE BL Blade Servers • HPE Storage Solutions HPE support services voor defective media retention (DMR) en comprehensive defective media retention (CDMR)

Optionele dienst: Bescherming van gevoelige data door u In staat te stellen om defecte media, zoals een harde schijf, te bewaren.

Sommige responstijden en verplichtingen kunnen worden aangepast als de locatie van de klant zich op meer dan 160 km van een HPE support service bevindt. De telefoondienst voor reparaties, 6 uur beschikbaar, kan worden aangepast als de locatie zich op meer dan 80 km van een support service bevindt.

1

Verbeterde support ervaring met geconnecteerde producten Door te connecteren, ontvangt u 24x7 monitoring, waarschuwingen vóór storingen, automatische registratie van oproepen en verzending van onderdelen. Onderdelen en materialen HPE biedt HPE-gesupporteerde onderdelen en materialen. Vervangonderdelen zijn nieuw of equivalent aan nieuw op het gebied van prestaties. Escalatiemanagement Formele escalatieprocedures, gecoördineerd door lokaal HPE-management, vergemakkelijken de oplossing van complexe problemen. Klantentoegang tot elektronische support informatie en -services • Elektronische monitoring en support van op afstand. • Downloads van geselecteerde HPE software- en firmwarepatches. • Hardware-gerelateerde medlingen van proactive services. •

Ondersteuningsforums voor probleemoplossing en om best practices te delen met andere gebruikers.

Uitgebreide, webgebaseerde zoekopdrachten naar technische support documenten, voor een snellere probleemoplossing.

• HPE Proactive Care Advanced Post Warranty Support is ook beschikbaar voor klanten die een verbeterde respons en probleempreventie wensen.

Wat is niet inbegrepen: Deze dienstverlening bevat sommige activiteiten niet. Bijvoorbeeld: •

Back-up, herstel en ondersteuning van het besturingssysteem, andere software en gegevens.

Operationeel testen van applicaties of extra tests aangevraagd door de klant.

Troubleshooting voor problemen met interconnectiviteit of compatibiliteit.

Support voor netwerkgerelateerde problemen.

Support omdat het de klant niet gelukt is om een systeemherstel, reparatie, patch of aanpassing door HPE, te implementeren.

• Support omdat het de klant niet gelukt is de maatregelen te nemen die door HPE aangeraden werden. • Situaties waarbij een logical unit number (LUN) kan geblokkeerd zijn om de data integriteit te behouden. •

Elke periode van niet beschikbaarheid die niet rechtstreeks wordt veroorzaakt door de hardware.

Post warranty promotie Van 1 september tot 31 Oktober 2016 kunnen uw klanten via u een Post Warranty Support Services kopen zonder een Return To Support Fee. Door uw klanten deze HPE Post Warranty Support Services aan te bieden, zijn ze een extra jaar beschermd, en u breidt u uw marge uit.

Meer informatie op hpe.com/services


NIEUWS VAN DE HPE MSA FAMILIE! Lancering van de snelste MSA ooit: de MSA2042 Nieuw!

Ook inbegrepen

Standaard 800GB SSD read-cache Standaard licentie performance tiering Standaard 512 snapshots en volumekopie Standaard externe kopie

Thin provisioning met thin space reclamation Automatische Sub-LUN tiering met volumetieraffiniteit Redirect-on-write snapshots en volumekopieën Ruimtebeheer en planning voor snapshots SSD read-cache Support voor grote pools (tot 1PiB) Support voor grote LUN’s (tot 128TiB)

De volgende modellen zijn beschikbaar:

Onderdeel- Beschrijving nummer Q0F05A Q0F06A Q0F07A Q0F08A

HPE MSA 2042 SAN DC LFF Storage HPE MSA 2042 SAN DC SFF Storage HPE MSA 2042 SAS DC LFF Storage HPE MSA 2042 SAS DC SFF Storage

ANDER NIEUWS OVER MSA:

Onderdeel- Beschrijving nummer

Consolidatie van alle softwarelicenties in één SKU! Geen aparte licenties meer!

MSA geavanceerde datadiensten omvatten: • Remote Copy • Tiering 512 momentopnames • Performance tiering.

SSD-schijven in een grote behuizing; boost alle MDL Sas schijfconfiguraties!

P9M79A P9M80A

HPE MSA 400 GB 12G SAS MU LFF CC SSD HPE MSA 800 GB 12G SAS MU LFF CC SSD

Onderdeelnr.: Q0H99A (Q0H99AAE voor de elektronische versie). Catalogusprijs = € 2 754. Ter vergelijking: de totale catalogusprijs van vorige licenties bedroeg € 9 188! Dat is een PRIJSDALING van maar liefst 70%! Opmerking: voor de MSA1040 blijft de upgradelicentie Advanced Virtualisation vereist om de geavanceerde functie te activeren. 20 ______

Prijzen zijn onderhevig aan verandering.


DE GRIJZE MARKT: RISICO’S EN ZELFBESCHERMING Producten inkopen aan een lagere prijs is niet altijd de beste keuze. De risico’s zijn meestal hoog, met negatieve gevolgen voor uw zaak. Mogelijk heeft dit ook juridische gevolgen. Hewlett Packard Entreprice kan dit niet genoeg benadrukken. Definitie en gevolgen Met grijze markt wordt de aankoop van echte merkproducten bedoeld die werden afgeleid van de normale en erkende distributiekanalen of werden geïmporteerd in de Europese Economische ruimte of in een ander niet-Europees land zonder toelating of medeweten van de merkeigenaar. Niet-toegelaten import in de Europese Unie staat ook bekend als parallelle import en is volgens de Europese richtlijn 2008/95 betreffende het merkenrecht onwettelijk.

Afhankelijk van het geval en van de lokale wetten, kunnen inbreuken op de wetten op het handelsmerk de volgende gevolgen hebben: - inbeslagname en opvordering van producten - bevel tot staken en gestaakt houden - strafrechtelijke vervolging - en andere... Risico’s Verkopers die grijzemarktproducten aanbieden, kunnen projecten mogelijk niet volledig configureren. Dit betekent dat ontbrekende onderdelen moeten worden aangekocht aan list prijs en dat u mogelijk geen speciale projectprijs wordt aangeboden door Hewlett Packard Enterprise om de configuratie te voltooien.

Hewlett Packard Enterprise onderneemt actief burgerlijke en strafrechtelijke acties tegen entiteiten die inbreuken plegen op de rechten van de onderneming. Als gevolg van deze acties werden partners, van Hewlett Packard Enterprise door de betreffende overheden onderzocht. Dit soort onderzoek kan de reputatie van deze partners ernstig beschadigen. Bovendien behoudt Hewlett Packard Enterprise zich het recht voor om garantie, ondersteuning en service na verkoop te weigeren voor producten verkocht op de grijze markt. Gouden regels om uzelf te beschermen Indien u niet via distributie of Hewlett Packard Enterprise zelf aankoopt, is er geen 100 % garantie dat uw producten niet via de grijze markt bij u zijn terechtgekomen. Wanneer producten worden aangeboden aan prijzen die opvallend lager liggen dan de list prijzen van distributeurs, dan bestaat de kans dat deze afkomstig zijn van de grijze markt, dat het namaak betreft of dat het gaat om gestolen goederen. Hewlett Packard Enterprise producten aankopen via Ingram Micro geeft u dus 100% zekerheid dat u niet met namaak, of reeds gebruikte producten te maken heeft. Meer informatie op: https://partner.hpe.com/group/upp-emea/ Compliance-Policies-and-Requirements


MAAK KENNIS MET HET HEWLETT PACKARD ENTERPRISE TEAM VAN INGRAM MICRO

Een team van HPE-experten, ieder met zijn of haar eigen specialisatie, staat klaar om u te helpen met offerte aanvragen en met al uw technische vragen. Van links naar rechts: Hans Van den Broeck Consultant Datacenter/Networking Tel. Direct +32-2-254.99.33 Krista Vander Meulen Sales Support Services Tel. Direct +32-2-254.99.04 Tim Robberechts Sales Specialist Server Tel. Direct +32-2-254.93.73 22 ______

Patricia NoĂŤl Sales Specialist Value Processes Tel. Direct +32-2-254.99.12 Herman Lens Sales Specialist Storage Tel. Direct +32-2-254.99.15 Erik De Maeyer Business Development Manager HPE Networking/Aruba Tel. Direct +32-498.59.06.14 Christian Van Zwam Business Manager Tel. Direct +32-2-254.95.31 Contacteer ons via telefoon of mail ons: vas@ingrammicro.be


Tournee Aruba

Brouwerij Delirium Dinsdag 6 september

dat is uit een ander vaatje tappen!

Bedankt voor jullie aanwezigheid en om er enkele fantastische nazomeravonden van te maken!

Brouwerij de Kroon Donderdag 8 september

Brouwerij de Koninck Dinsdag 20 september

Het Bierkasteel Dinsdag 13 september

Ga naar onze Facebook pagina voor meer foto’s: https://www.facebook.com/IngramMicroBelgium


“READY FOR BUSINESS?!”

HPE - Intelligence at the Edge  
HPE - Intelligence at the Edge  
Advertisement